Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok csajok,
irtatok reggel, hogy hogy kiürült ez a topik. En is itt vagyok, csak amolyan csendes megfigyelökent.
Most viszont lenne egy kerdesem, vagyis kettö. Szerintetek nem sok az egy kicsit, ha hirtelen 1,5-2 kg-t hiztam ezen a heten? Szombaton meg o.k. volt, ma reggel meg 2 kg-val mutatott többet a merleg, most meg 1,5-tel mutatott többet. Nem sok ez egy kicsit hirtelen?
A masik kerdesem pedig, ma meg nem ereztem a babot, pedig minden nap igen aktivan jelentkezik. Most ereztem egy kicsit, mintha mocorogna, de nem ugy, mint maskor. Szerintetek összefügghet a baba aktivitasa a vernyomasommal? Ugyanis megmertem kivancsisagbol, mert nagyon almos meg faradt vagyok, es 102/58 volt. Lehet, hogy a babo is ezert nem olyan aktiv?
Alvas: en alapbol hason alvo vagyok, de hat ugye ez mar nem aktualis. Oldalt meg huz a hasam, meg faj, szoval marad a hanyatt, de ha ez nem tul jo, akkor inkabb atszokok az oldalra.
Nyaralas: nalunk az iden elmarad, pedig olyan jol esne! Meg megyünk julius vegen egy hetvegere Londonba, de hat az ugye nem nyaralas. De hat ez van. Irigylem a nyaralokat!
Pusz mindenkinek!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Zsófi!
Kösz a tippet má képben vagyok,beszerzek egy karikár és nekilátok gyártani.Remélem a picur is szeretni fogja.Amit Ágotának csináltam azzal nagyon jól el volt,szerette.Csak,hogy ez a karika mért nem jutott eszembe.Én apróbb plüss állatokat akasztottam rá igaz mikor már "izmos" volt letépkedte őket.
A barátnőmnek ma kellett befeküdnie a kórházba mert lejárt az ideje.Mondtam is neki,hogy hihetetlen milyen gyorsan eltelt a 9hónap.
Hurrá,hogy megint ilyen sokan vagyunk!
Most megyek pancsolni mert a lányomnak megigértem.Ő csak úgy emlegeti,hogy úszás.
További kellemes napot!
GnéKriszzti
gnékriszti

Motiot, olvastam, hogy a babáknak - ugyanúgy, ahogy nekünk - vannak nyugisabb és aktívabb időszakai. Az én babám is napokig rugdos, ugrál, boxol, aztán napokig pihen, és csak egyet-kettőt rúg. Úgyhogy ne aggódj. Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Kismamik, nem tud valaki valamit Györeszről?

Kép

Kép
liv

Motiot: vannak ilyen napok, mikor nyugodtabb a kicsi, mint pl. a mai napKép Mikor a kismama fáradtabb, a kicsi is az.

Liv: épp most délután gondoltam én is Györeszre, hogy minden rendben van-e velük. Remélem, jelentkezik hamarosan, és most csak pihizik és nyaral.

Én is irigylem a nyaralókatKép

Lau
lau

De jó, hogy megint sokan vagyunk! Ibolyka, üdvözlet Neked!Kép

Motiot, a súlyod ugyanolyan körülmények közt mérted? Mert a hirtelen súlygyarapodás a toxémia egyik jele is lehet. De az együtt jár vizesedéssel, magas (150/90 vagy afeletti) vérnyomással és a vizeletben fehérje van. Nem elijeszteni akarlak, csak ha gyanakszol ilyesmire, azért járj utána! Tudod, jobb félni...Bár az alacsony vérnyomás meg nem erre utal. De ezeket csak olvastam, szóval ne adj a véleményemre!

Ma mentem vissza a dokimhoz a vérvételi eredménnyel (mert a babóm elhalása miatt 2 hetente nézik a véralvadási paramétereket). Hát volt ám bőven *. Az egyik alvadási tényező sem jó, a vérkép még tovább romlott a napi 2 Ferro-Folgamma ellenére. Talán az a baj, hogy egyszerre veszem be a vasat és a magnéziumot? Jövő pénteken újabb vérvétel.Kép Az orvosom szerint ez még nem tragikus.

Játszószőnyeget láttam 15 ezerért is Kép
Nekem nagyon tetszenek a falra tehető, színes, nagy plüss állatkák is. Néha csak egyszerű képek, néha tárolók. Azt se lehet túl nehéz házilag megvarrni.

Jó hétvégét mindenkinek!
eszter28

Motiot!

A kilók miatt ne aggódj, mert néha nekem is több egy kicsit, pár nap múlva meg 0,5 -1 kg-val kevesebbet mutat a mérleg. Ez a bevitt kaja és folyadéktól is függhet.
Eddig mennyit szedtél fel? Mert szerintem ez fontosabb.
Én még csak 4,5- 5-nél tartok szerencsére.
A babával kapcsolatosan én is csatlakozom az előttem szólokhoz, ne agggódj, vannak nyugis napjaik.

Szerdán és tegnap nekem is kevesebbet mocorgott, mit szokott. Sőt tegnap de nem is mocorgott, de du-án jelzett, hoyg jól van, és ez a fontos. Tegnap este a csokira nagyon beindult, pedig eddig nem tette.
A kismama fáradtsága, és szerintem rajtad keresztül érzi ezt a pocsék időt is.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Eszter,
a vernyomasom tenyleg alacsony, nem is vizesedek, de hallottam mar olyan esetröl is, hogy nem voltak meg ezek a tünetek es megis toxemias volt az illetö. Anyukam velem az volt a hatodik honaptol. Remelem ez nem befolyasolja az en terhessegemet, hogy toxemias baba voltam. Bar a dokinöm szerint nem. Vizeletet is mindig nezik, eddig nem volt vele gond. Szoval lehet, hogy csak tenyleg hirtelen megindult es majd beall a dolog a sullyal.
Moszi,
most ezzel a hirtelen jött ket kiloval tartok 5,5 kilonal. Es a 23. hetben vagyok.Sok ez szerinted? Nem tudom, hogy ez sok-e, de mindenholö olvasom, hogy teljesen jo. Csak az idegesitett, hogy hirtelen jött a ket kg plusz. A babo jelzett nalam is, ugyan csak nagyon keveset mocorgott, de egy kicsit ereztem, hogy rugdos. Szoval most mar megnyugodtam egy kicsit. Csak hat az ember mindig ideges, ha valami van.
pusza mindenkinek
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Beszti!
Remélem tudod hogy a dokink egy hétig nem lesz
Úgyhogy a hétfői időpontom nekem is csúszott.
fantikbaba

Motiot,

Ezt találtam a babanet rendelöben:

Kérdés:
Mennyire ellenjavallott a háton fekvés a terhesség során? Romlik-e a magzat vérkeringése hanyattfekvéskor?
Válasz:
A terhesség előrehaladtával fokozódik az a mechanikai nyomás, ami háton fekve a gerinc mellett futó erekre nehezedik. Könnyen összenyomódnak nemcsak a bélfodorban levő erek, de elsősorban a hasi fő véna, amiatt az alsó tesfélben pang a vér. Késő terhességben ez akár komoly rosszullétet is okozhat (un. véna cava szindroma).
Mivel a méhbe futó erek a közvetve a hasi aortából erednek és a vena cavaba folynak vissza, értelemszerűen romlik a magzati keringés is. A terhesség alatt ezért legalább félidőtől az oldaltfekvő helyzet tanácsos.
Dr. Nagy László

Egyébként néha én is észreveszem magamon, hogy sokszor háton fekszem, de aztán megpróbálom magam rávenni az oldaltfekvésre. A vicc ebben, hogy a terhességem elött én oldalt feküdtem és akkor az volt kényelmes. Hát most nemKép

Hízás:
Én most 3 kilót hiztam hirtelen egy hónap alatt. De én nem látom magam kövérnek. Bár a doki szeritn diétáznom kelleneKép

Babamozgás:
Ma az én mocorgóm is elég lustika, bár a mamája sem valami aktív maKép

Moncsi
minike

Motiot Kép
Ma az én manóim is sokkal nyugodtabbak voltak, mint egyébként lenni szoktak. Szerintem ez az idő rájuk is hatással van. Ne aggódj, biztosan nincs semmi baj!

Orsi
18+2

Orsi
KépKépKép
icsilya

Noémi!

Nem tudtam. Nekem egyébként csak júl. 6-án kell UH-ra mennem, ő adta az időpontot, remélem, hogy csak tudta mikor leszKépKép. Fura, de ilyekor nincs is vizsgálat (legalább nem kell véletlenül 2 órát várnomKép), arra csak kb. 6 hét múlva megyek, de pontosan nincs időpontom.

Varrás:
Akinek van ideje, egy kicsit tud, feltétlenül varrjon. Írtam korábban, hogy a 2 in 1-ben vett nadrágok kapcsán felbuzdultam (vagy bemérgedtemKépKép) és vettem anyagot 3 nacihoz. Nos, kettő majdnem kész (mindkettőnek csak az alját kell felvarrnom még).
Kb. ilyenek:
Kép
Viszont szerintem sokkal "dögösebbek"Kép. Két csíkos szupi anyagot vettem, meg egy sima fehér leneset és a hozzájuk színben illő pocirészanyagot. A lenes egy hosszabb, könnyű tunikával alkalminak is jó lesz, de pólóval is hordható, a csíkosak meg inkább utcainak. Már csak felsőket kell beszereznem (vagy varrnomKép). A 2in1-ben egy naci 11 e Ft, én meg a három nacinak való anyagot vettem ennyiért összesen. És ráadásul annyi anyagom marad, hogy mindháromból tudok varrni 1-1 nadrágot mindkét fiamnak is!
És persze ezek a nacik épp rám készültek, ezért kényelmesek, nem tarpézosok, hanem egyenes szabásúak, ezért az én vonalaimon is jól állnak (ugye nem vagyok a legvékonyabbKép).
Ja, és még az én egyenlőre nem túl erős varrótudásom (és a két gyerek) mellett is 4-5 órás munka csak (nem tisztán mérve, hanem úgy, hogy közben gyerekezek, etetek, altatok stb.). Szóval nagyon megéri!Kép

Linato!

Nem felejtelek el, küldöm valamikor!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti Kép
Ezt valami szabásminta alapján varrtad? Nekem még van az államvizsga, de utána varrni készülök. Magamnak rucit, a fiúknak játszószőnyeget, ágyneműt, ruhákat... stb.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Beszti: ezeket a ruhákat én is néztem a neten, ki is nyomtattam, csak sajnos nem tudok varrni, irigyellek is ezértKép A barátnőm fog nekem most segíteni varrni két ruhát meg egy blúzt, de ezek a nadrágok nagyon tetszettekKép
Nekem a trapéz szabás jönne be. Mondjuk lehet, hogy ha lenne hozzá szabásminta, megpróbálkoznék vele, mert nem lehet olyan nehéz...neked van esetleg szabásmintád?

Holnap megyek terhesrendelésre, lesz mérlegelés is. Kíváncsi vagyok, hogy hány kilónál tartunk. Az itthoni mérlegen 5-5,5 kilónál, majd holnap kiderül.
Úgy szeretnék hétvégére jó időt, fel kéne avatni az új fürdőrucit isKép
lau

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a kedves fogadtatást.Sajna dél körül el kellett mennem,ezért csak most tudtam leülni a géphez.Látom mennyien üdvözöltetek a csapatban..
A súlyszedésről..Hát én már 6,5 kg-t szedtem fel..Érdekesség,hogy egyik gyereknél sem szedtem fel ennyit.Pedig nagyon nagyok voltak.A középsővel pl.,aki 3.90-nel született,csak 3 kg-t híztam..Most viszont jött rendesen.Igaz mostanában már nem olyan gyorsan.De ijjesztő volt.Remélem nem lesz több összesen 12 kg.-nál.Mindenesetre mostanában kicsit jobban figyelek.
El is köszönök,lehet,hogy csak hétfőn jövök le a géphez,mert holnap rámolok és vasárnap jönnek a lánykáim haza..
Szép álmokat mindenkinek és mégegyszer köszönöm a kedvességeteket.
Iboly
ibolyka

Beszti!
Ezt egy rendes szabásmintából alakítottad ki vagy kimondottan kismamáknak való?Nagyon tetszik,varrok én is egyet mert elméletileg a szeptembert még végigviszem és nem biztos,hogy meleg lesz.
Kellemes napot midenkinek!
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!
Már rég nem jelentkeztem, de azért olvaslak benneteketKép

Eszter!
Én is szedek magnéziumot és F. Folgammát, és olvastam, hogy nem szabad egyszerre bevenni őket mert a magnézium gátolja a vas felszívódását.
Lehet, hogy ezért rossz még mindig a véreredményed. Én legalább egy óra különbséggel veszem be őket.

Lináto!

Nálam sem egyformán mozognak a babák, a bal oldalmon mindig többször érzem a rugdosást.

Magunkról annyit, hogy jól vagyunk, 27 heti 4D ultrahangon a babák 1200g, és 950 g voltak. Mind a kettő kisfiú, úgyhogy a nővérkéjük kap két öcsikét!

Ildikó 29+4
ildikó

Sziasztok!
Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje.Nekem nagyon kellemes volt semmi extra nem történt csak jól esett a családdal lenni.Elkészült a kerti tavunk tegnap.Azt nézzük és nem győzünk betelni vele.Ágota fogja a kis horgászbotját és megy horgászni a tóra.Remélem a spánielek nem akarnak úszkálni benne mert nagyon dühös leszek.
Nem tudom ti,hogy vagytok vele de én mindig éhes vagyok.Kb.egy hete tart ez az állapot.Nem tudom milyen mértékben kezd el emelkedni a súlyom.Most vagyok 28hetes terhes.Lehet,hogy most belehúzok és a könyv által említett 32hétig bőven jönnek a kilók.Eddig 6kg-ot híztam.
Tegnap délután mikor a család alutt én ráfeküdtem a mazracra és lebegtem a medencébe.A nap nem nagyon sütött de a hassam estére szép piros lett.Most meg feszül.Olyan mint ha kinőttem volna a bundámat.
Legyen szép napotok!
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Végig rohangáltam egyész hétvégén, komolyan mondom, hogy felüdülés bejönni az irodába. (de viszont szépen alakulgat a házikónk, már a cserepeket teszik fel.)

Kilók:, háááát lányok, ahogy elnézem, akkor én viszem a pálmát, ugyanis a terhességem kezdő súlya 49 kg volt. Most a 28. héten pedig kereken 60!! kg vagyok. Viszont ami nagyon érdekes, hogy ez a 11 kg nem látszik rajtam, de tényleg, pedig csak 158 cm magasra:-) nőttem. Sem a doki, sem a védőnő nem sápitozik, hogy ez kicsit sok lenne. Múltkor mikor a védőnő megmért, én csodálkoztam el, hogy hoppá, már ennyi van rajtam. Erre a védőnő megnyugtatott, hogy nagyon csinos vagyok, és ez nem jelent semmit. A terheléses vércukrom, vasam, meg az egész vérképem rendben van, panaszom nagyon nincs. (ha nagyon meleg van, akkor szokott a lábam, kezem picit bedurrani, de az sem olyan vészes.)ÉS nem érzem magam ducinak, ellenkezőleg, szerintem ezzel az eddigi 11 kg-val is arányos, és csini maradtam. De tényleg érdekes, hogy hova rakódott ennyi rám. Anyukám mondta, hogy ő velem 20 kg-t hízott, és ahogy megszülettem, rá egy hónapra már az eredeti súlyánál volt, az öcsikémmel pedig csak 11 kg ugrott rá és a 8 kg felesleget évekig nem tudta leadni. Szal én nem foglakozom a kilóimmal.

Úgy mennék én is picit lubickolni, tényleg Ti, hogy álltok a balcsiban való fürdéssel?

Köszi a háton fekvős infókat, asszem én is átszoktatom magam az oldalamra.

Szép hétfőt mindenkinek!!!!!

Kata
katta

Sziasztok!
Most telefonáltam a munkahelyemre és megkérdeztem mennyi szabim van.20+2nap,a két nap Ágotára jár!Így aztán augusztusban már nem táppénzen leszek hanem szabin mert itt minden héten pénteken kell menni felülvizsgálatra és ez már a pénteki melegben is megeröltető volt.Meg aztán augusztus végén kezdjük az ovit.Tehát meglesz a napi mozgás!
Azt is kitudtam,hogy szülés után jár az apukának öt nap "szülésiszabi".A gyerekek után meg 2nap/gyerek szabi jár évente.De csak akkor ha az anya dolgozik!Ezt úgy lehet megoldani,hogy ne vesszen el a GYED alatt,hogy az apukának át kell íratni és amikor ismét dolgozunk vissza kell íratni a saját szabihoz.Tehát amíg nem dolgozunk a gyerekek után járó szabit az apa kapja.A GYED alatt csak alapszabi jár!
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!!!!
Olyan jó olvasni benneteket. Hétvégén voltunk a Balcsin. Anyám nagy tiltakozása ellenére a habok közé vetettem magam, és csodálatos volt. Tény: a víz nem meleg, de mozogni kell benne, s akkor jó. Én úszkáltam háton, hason, lebegtem, olyan jól szórakoztam, mint bent a baba, szerintem. Remélem nem lesz belőle baj, mert nagyon élveztem,. Végre nem volt pocakom, újra ugráltam, fickándoztam a vízben.

Én oldalt alszom, másképp nem tudok, s az utóbbi napokban így is csak keveset, mert általában fáradt vagyok, de nem tudok aludni ennek ellenére. Kávét nem iszom, vérnyomásom rendben. Most, a 29. héten +7 kg-nál tartok, remélem öszesen 10 kg lesz a max gyarapodás, legalábbis eredetuileg ennyit terveztem.

A játszószőnyeget egy fénykép alapján gondoltam ki, a főnököm unokája kapott ilyent, de én sokalltam az árát Kép
Szerintem az a lényeg, hogy a játék jó színes legyen,s ha tönkremegy ne fájjon az ember szíve. Én kiskoromban még nagymamám által készített xsuhébabákkal játszottam, később együtt készítettünk rongyokból babát, és arra már én kötöttem, varrtam ruhácskákat. Nagyon élveztem, és rettenetesen büszke voltam a munkámra. Sokkal többet játszottam ezekkel, mint a szülőktől kisírt drága bolti cuccokkal.

Szóval egyelőre vannak elveim Kép Auztán nyilván majd lesznek mások Kép

Puszi mindenkinek, 32 fok van

zsófi
papzso

Motiot!

Szerintem nem sok az 5,5 kilo. Persze alkat és baba függvénye a végén felszedett kilók.
Én 1,5 hónap alatt szedtem fel 3 kg-ot, amiért a védőnénitől kaptam egy ejnye-bejnyét. Azt hozzá teszem, hogy előtte viszont nem híztam, és pont abban az időben növekedett a mellem és pocim jelentősen. Így nem érdekelt a védőnő véleménye.
Megértelek. Néha én is aggódom, ha nem nagyon mocorog. De ez általában napközben van, így azzal nyugtatom magam, hogy várjuk meg az estét, addig biztos mocorogni fog. És mindig bejön, mert meló után, mikor már kevésbé vagyok aktív ő belehúz. Kép

Beszti!
Én is varrtam nacit, de Burda szabásminta alapján. Egy régi nem sajnált nadrágomat viszont könnyedén átalakítottam, amit szívesen ajánlok én is mindenkinek, mert csak annyiból állt, hogy lebontottam a derékpántot előről, és egy szabásminta (akár már meglévő pocibetétes nadrág is lehet alapja a pocibetétnek) alapján kivágott anyagot varrtam helyébe úgy, hogy még guminak is legyen helye, oldalt pedig gombosan oldottam meg, hogy könnyebben lehessen felvenni.
Én inkább felsőket varrok, mert nincs szívem kiadni 5-6 e-t egy felsőért, mikor anyagot veszek 1e-ért ( Keletinél lévő textil kiskerben).

Papzso!
Nincs meg gépen a játszószőnyeg kép? Nekem az is megfelel, amiről mintáztad. Szeretnék majd én is csinálni egyet augusztusban.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!
Lehet, hogy tévedek, de az utóbbi napokban azt figyeltem meg, hogy mintha a baba akkor rugdosna kevesebbet, amikor nagyon meleg van. Ahogy kicsit jobb a klíma, egyből többet mocorog. Én sem szeretem a túl meleget, úgyhogy lehet, hogy ebben rám hasonlít Kép, de az is lehet, hogy véletlen.

Holnap megyek orvoshoz, egy hónapja nem voltam, remélem, minden rendben van!

Aggódom Györesz miatt.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Olyan meleg van, és a vérnyomásom is megugrott szépen. Reggel meg vérzett az orrom, jó kis nap ez a mai.Szerdától szabin vagyok végre.Egy valami vigasztal, hogy mért cukor értékeim jók.
Holnap megyek vérvételre, plusz vizelet vételre, remélem jó lesz.Ja és elkezdett keményedni a hasam, eddig csak ferro folgammát szedtem 2*1, most már magnéziumot is beiktattam, eléggé hatékony.
Én most kezdtem a 30. hetet, eddig 7 kg-ot híztam, a szénhidrát diéta miatt két hete stabil 65 kg vagyok KépHavonta 1 kg az nem is rossz.
Abból a babó 1,5 kg.+méh,magzatvíz mellekKép
Mamák!
Milyen babakocsit vesztek? Annyi féle van hogy teljesen tanácstalan vagyok.
Nemcsak ebben vagyok azKép
Noémi
29+1
fantikbaba

30+1 Kép
fantikbaba

Moszi:
Bocsi, nincs, a héten akartam befejezni, de lehet, hogy gubancolódik a helyzet, na majd meglátjuk... Mindent megteszek, hogy csütörtökön este legkésőbb a neten legyen a kép. Kép

Babakocsi: mi a Bergon mellett döntöttünk eddig, de lehet, hogy használtat veszünk..
papzso

Szep jo napot mindenkinek,
köszi a jotanacsokat, mar egeszen megnyugodtama sulyommal es a vernyomassal kapcsolatban is.
Irjatok, hogy otthon nagyon meleg van. Hat itt sem piskota, az irodaban az ablak mellet ülök ahova tüz a nap, szoval kezd elviselhetetlen lenni. De meg ket het es szabi!!
Hadd irjam mar le nektek, ugy ki vagyok akadva! Mar tegnap ejjel, mikot wc-re mentem ereztem, hogy valami nem o.k., mintha viszketne egy kicsit meg egne. Aztan tegnap is egesz nap ilyen volt, meg a hasam fajt melle egy kicsit, tulajdonkeppen nem fajt, hanem kellemetlen erzes volt. Vagyis meg ma is az. Gondoltam ma reggel felhivom a nögyogyimat, hogy biztos valami gombas dolog, nezze mar meg es adjon ra valami kenöcsöt vagy kupot. Fel is hivtam, az asszisztensnö nem is akarta kapcsolni, hanem ö akart nekem receptet irni. Mondtam neki, hogy alljon mar meg, azert en szeretnek beszelni a doktornövel. Erre bekapcsolt hozza, ö meghallgatta, hogy mi a bajom, a furcsa hasi erzesre annyit mondott, hogy szedjek magneziumot,amit ugye mar eddig is szedtem, a viszketesre egesre meg benyögött egy kenöcsnevet, hogy menjek el a gyogyszertarba vegyem meg es kenegessem. Hat nem taplo? Milyen dolog az, hogy csak igy latatlanba mond nekem egy kremet, lehet, hogy nem is gomba, lehet, hogy semmi, csak ugy viszket eppen, lehet, hogy virus, lehet, hogy bakterium, barmi lehet. Lehet, hogy bekenem a kremmel, elmulik, vagyis a tünetek megszünnek, de ugyanugy jelen marad az okozoja? En ugy kiakadtam,hogy valoszinüleg keresek egy masik dokit. Ez meg arra sem meltat, hogy normalisan meghallgassa, hogy mi a bajom. Irtam a multkor meg, hogy megkertem,hogy irjon ki ket napra, mert nagyon faradt vagyok. Akkor elhajtott azzal, hogy nincs panaszom, menjek csak dolgozni. Azota ilyen bunko velem. MOst biztos azt gondolja, hogy minden szarert racsörgök vagy megkeresem, csak hogy betegallomanyba vegyen. Taplo! En nem is akarok otthon maradni, hiyzen van meg szabim eleg, ha akarom ugyis kiveszem, de nehogy mar most vegig ilyen köcsög legyen, es meg se hallgasson. Vegül is en csak a gyerekemert aggodok, nem igaz? Ezzel nem nekem teszbe, hanem a babanak!
Bocsi, hogy ennyit irtam hirtelen, es igy kiakadtam, de le kellett irnom, mert nagyon felhuztam magam.

Az alacsony vernyomasra nekem azt tanacsoltak, hogy igyak meg naponta egy-ket-harom csesze instant levest, abban több so van es az is egy kicsit feltornazza a vernyomast. Nekem is nagyon alacsony. Tegnap 92/56 volt! De most biztos jo magasra felment, hala a dokinak! Ez is egy megoldas, nem igaz?

Na pusza mindenkinek, szep napot!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

MOtiot, nyugi!!!! ez tényleg bunkó, lehet, hogy érdemes lenne másik doki után nézni, mert gondolom szülés alatt nem vele szeretnél harcolni, és a hülyeségeit nyelni. Még van időd kipróbálni egy másik dokit, szerintem ne húzd vele feleslegesen magad.
puszi
kata
katta

Sziasztok!

Kriszti: Neked ki mondta az öt nap apaszabit? Mert én 10-et tudok! Kép Jobban hangzik, nem? De lehet, hogy én vagyok félreinformálva (sajnos). A párom már nagyon készül, hogy otthon legyen velünk két hétig! Pedig hol van az még??

Noémi: mi Roan babakocsit szeretnénk venni, ami lehet, hogy nem egy nagy márka, de nagyon tetszett a képen! Mózeskosaras, azt késöbb le lehet cserélni sportkocsira. Nagy kerekei vannak, ami hasznos lehet, ha hóban is szeretnénk sétálni!Kép Egy téli babának szerintem jobb egy massziv nagy kocsi. (Meg én sem vagyok egy apróság, hogy néznék ki egy pici babakocsival? Kép )

Moszi: most én is nagy hasznát veszem a varrástudományomnak! Kép Igaz, eddig még csak egy igazi kismamanadrágot és bluzt varrtam, mert esküvöre mentünk, meg két nacimnak vettem le a derekát. Eddig ez is elég volt, késöbb majd lehet, hogy "betoldom" hasnál valami rugalmassal! A felsök közül még sokat tudok hordani, mert (alkatom miatt) eddig is inkább a laza fazonúakat hordtam. Kép Szerintem min. 1 hónapot még kibirnak! Majd összel leszek bajban, mert akkorra kihizok mindent! Kép

Marica
marica69

Marica!
Jobban hangzik a 10nap,de a munkahelyemen a TB-s mondta,hogy 5nap.Azért szólt,hogy bent ne hagyja a férjem ezt a pár napot.
GnéKriszti
gnékriszti

Én fizetett szabin leszek kb aug 14-ig, ezután már el lehet menni szülési szabira (TGYS szülés előtt 4 héttel elkezdhető).
Ma vettem egy digitális hőmérőt és egy vizi hőmérőt (disney tigrisest)Kép nem tudtam otthagyni.
fantikbaba

Sziasztok!

Én is úgy tudom, hogy most még 5 nap, de szept.-től elvileg 10 lesz. A páromnak a tb-s mondta, de hát utána kell nézni.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Gyermeke születésekor jár-e munkaidő-kedvezmény az apának?
Gyermeke születése esetén öt munkanap munkaidő-kedvezmény illeti meg a szülői felügyeleti jogot gyakorló vér szerinti vagy örökbefogadó apát, melyet legkésőbb a szülést követő második hónap végéig, kérésének megfelelő időpontban köteles a munkáltató kiadni.
A munkaidő-kedvezmény abban az esetben is megilleti az apát, ha gyermeke halva születik, vagy meghal.
A munkaidő-kedvezmény tartamára távolléti díj jár.

ESzCSM
fantikbaba

Papzso!
Előre is kösz a képet. KépMiattam ne siess. Én csak akkor akarom megcsinálni, ha otthon leszek, mert mostanság meló mellett nincs időm sok mindenre.

Fantikbaba!
Mi használtan vettünk egy 2 funkcióst, és abba vettem egy hordozható mózeskosarat, így télen sem fog fázni a pici lányom, és később is használhatom. Graco márka.
A lényeges dolog nekem az volt, hogy könnyű szerkezetű legyen, mert BKV-ok is majd valószínűleg, és viszintessig dönthető, a téliesítést már a mózessel meg tudom oldani.
Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Motiot!
Ha ilyen a dokid cserélj. KépInkább most, mint közvetelnül szülés előtt. Ez tényleg bunkóság, hogy látatlanban kiváltat veled gyógyszert. És ha nem is az a bajod, és inkább árt mindt használ? Ezt egy orvosnak mérlegelni kell, de legfőképpen diagnózist felállítani és úgy receptet adni.

Marica!
A régi blúzaim sajna egyrésze jön csak rám, mert mellben kissé kinőttem. Kép Inkább maradtam annál, hogy varrok még 2-t.
Szerintem jó, ha valaki tud varrni, azaz van érzéke hozzá, mert amilyenk árak vannak...
Én babának is akarok majd varrogatni, de ahhoz még Burda szabásmintákat akarok még venni.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!
Remélem, jól telt a hétvége, nekünk elég jó voltKép

Viszont ezen a héten itthon vagyok, orvosi javaslatra. Ma dél körül észrevettem, hogy van egy kis vérzésem. Nagyon megijedtem, rögtön hívtam az orvost, aki azt mondta, hogy legjobb lesz, ha a héten pihenek, nem megyek be dolgozni. Haza is jöttem azon nyomban. Lehet, hogy nincs semmi baj, de nem akarom a véletlenre bízni. Szombaton voltam terhesrendelésen, akkor teljesen rendben volt a méhszáj, kisficánkánk is mocorog összevissza, de jobb a békesség.
Szerencsére a munkahelyemen nagyon megértőek voltak. Holnap azért bemegyek a kórházba, dokinak megmutatni magunkat, meg a háziorvosnak is kell papír, ami alapján kiírhat táppénzre.
Elvileg úgy terveztük, hogy még júliusban dolgozom, de ez most nem érdekel, a kicsi a legfontosabb most.
Amúgy jól vagyunk, ma délutánt végigaludtam, vérzés is inkább már csak barnás.

Motiot: eddig nekem sem volt semmiféle problémám, mégis egyik napról a másikra bármi jöhet. Ezért nem értem az orvost, ha egyszer a kismama kéri, hogy pihenni szeretne, annak valami oka van. Ne várd meg, amíg a szervezeted fog tiltakozni a munka vagy a feszített tempó ellen, válts orvost minél hamarabb!!

Vigyázzatok magatokra, puszi mindenkinek, majd még írok, mi a helyzet.

Lau
26+6
lau

Orsi, Lau, Kriszti!

Úgy történt, hogy megvettem még korábban a 2 in 1-ben a nadrágot, mert nagyon kellett már, nem fértem bele semmibe. Aztán megnézve kiderítettem, hogy sem anyagban, sem varrásilag nem valami nagy szám.
A szabásmintám úgy készült el (egy ismerősöm segítségével), hogy egy normális Burdából egy sima egyenes fazonú nacit kinéztünk a méretemben, kimásoltuk a derékvonalig a szabásmintát. A már meglévő naciról lenéztem a pocirészt (mérőszalaggal) és a pocirész szabásmintáját elkészítve a naci szabásmintájából kivágtuk a pocirész derékvonal alatti részét.
A pocirész egy rugalmasabb anyagból készül, az elejerésznek kb 40 cm a hossza (szerintem ez minden méretnél így van, mert ennek nagy részét vissza kell hajtani a pocira), a szélessége meg a mérettől függ. Érdemes karcsúsítani, de ezt én még kicsit változtattam is, mert az eredeti nadrágba pont az nem tetszett, hogy túl nagy volt a pocimra. (Azért mert esetleg nagyobb a popsim, nem jelenti azt, hogy ennyivel nagyobb a pocim is).
Itt van a pocirész eleje és hátulja szabásminta kb. lerajzolva (az eredeti nagyobb egy A4-es lapnál, így nem tudom beszkennelni), tényleg nem kell sokat variálni vele, igazítsátok szélességben a méretetekre:

KépKép

Varrás közben érdemes a pocirészt összegombostűzve felpróbálni, hogy kell-e esetleg beljebb venni belőle (mindenképpen olyan anyag kell hozzá, ami nyúlik, pl. sztreccs pamut, de egy jó anyagos boltban tudnak segíteni benne, hogy mi legyen).
Lehet, hogy egy így elsőre bonyolultnak tűnik, de higgyétek el, egyáltalán nem az, ha még én is meg tudtam csinálni. Esetleg érdemes elmenni egy kismamás boltba (vásárlás nélkülKép), és megnézni, hogy hogyan is néz ki nem próbababán, mert az sokat segít abban, hogy világosabb legyen. Most épp sajnos nem tudom lefényképezni, pedig az lenne a legegyszerűbb.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti Kép
Köszi a hasznos infót. Tökéletes a leírás... jövő héten én is nekiugrok egynek Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

HOgy vagytok?
Megerkeztem a nyaralasbol.
2 het hosszu ido volt. Kép

Ti hogy vagytok???

Magi (27)
Vendég

Beszti!
Én is köszönöm az infót.Szerintem a hétvégén már megfitoktatom varrástudományomat.
Ma reggel nem tudom mi van az én pici babámmal de rengeteget ugrál.Nem kicsit!Akkorákat rándul a pocakom,hogy csak kapkodom a fejemet.Önálló életet él a hasam.Jobbra-balra.Mi van ezzel a rosszcsonttal?Már egészen a bordáimnál érzem.Néha igazítani kell magamon mert kényelmetlen.Olyan mint amikor beszorul a levegő.
Kellemes napot!GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Tegnap voltunk uh-n. Minden rendben. A kisfiam farfekvésben a kislányom haránt. Dokibácsi azt mondta, ha így maradnak tuti császár. Viszont két héttel nagyobbak a méreteik alapján.
1298gramm és 1337gramm a becsült súlyuk.Kép
BPD:7,39 és 7,32
HC:26,23 és 26,13
AC:24,37 és 24,24
Fl:5,54 és 5,76

Az első adatok Lorenáé a másodikok Rubené.Kép
linato

Bocs, Lányok, igazatok volt, valóban csak 5 nap jár! De hogy honnan vettem a 10-et??
Pocó! Te honnan hallottad, hogy szept-töl lehet hogy 10 lesz? Nem lenne baj, ha már ugyis erre készültünk! Kép

Linato! Szép nagy babák! Látom a lánykád nagyobb mint a fiucska! Ezek a nök! Kép Már az anyaméhben is tudnak helyezkedni! Kép

Beszti! Köszi a rajzot, ezt én is lehet hogy kipróbálom!

Moszi! Nekem még meg vannak az ezer (na jó, csak 10-12) éves Gyerekburdáim, Bébiburdáim. A játszószönyegtöl a kötött kiscipön át a baldahinig minden van benne. Meg persze rucik. De ilyen pici méretben még tipegöt nem fogok varrni, legfeljebb téli zsákot! Kép

Marica
marica69

Linato!

TEnyleg szep nagy babak. Kép
En holnap megyek UH-ra. Mar nagyon kivancsi vagyok.
Nekem olyan nagyot nott a hasam a nyaralas alatt, hogy jaj.
Mar joval a koldokom folott mozognak.
Van olyan nap, hogy ugy erzem, egyaltalan nem pihen, csak mozog.
Egyszer mar a vesemet is valahogy eltalalta, mert ugy megfajdult egy pillanatra, hogy majd elh*nytam magam a fajdalomtol.
De olyan jo erezni, ahogy mozog.
Nem tudom, ki hogy van vele, de en a repulo utat nagyon rosszul viseltem.
Nem szokott kemenyedni a hasam, de a 4 ora repules alatt ha 30* nem kemenyedett akkor egyszer sem. Foleg le es felszallasnal.
Kép

Magi (27)
Vendég

Sziasztok!
Csak gyorsan írok, mert rengeteg a melóm.

Lau!
Gyógyulj emg, pihenj sokat! Vigyázz magatokra!KépRemélem pénteken találkozunk.

Varrni készülő Lányok!
Én még tudom Beszti módszere mellé ajánlani a Burda szabás mintákat. Fel is tettem máűr korábban egy nacis szabásminta képet, azaz abból a szabásmintákból elkészíthetők. Ha jól emlékszem 3 különböző fazonú.
Én nem igen tudok szabni, csak varrni, így mindig szabásminta alapján dolgozok. Aki hasonló beállítottságú, azoknak ajánloma Blaha L. téri Burda boltot, vagy a Kálvin térit (remélem jól emlékeszem és tényleg ott van).

Marica!
Bébi Burdákat lehet még kapni? Én mióta varrogatok még nem láttam. Ha igen, merre keressek?

Linató!
Gratula a nagy babáidhoz! Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!
Lau,
gyogyulj meg minel hamarabb es nagyon vigyazz magatokra! Igazad van, a semmiböl is lehet azonnal baj, es olyankor jo, ha az ember biztonsagban erzi magat az orvosanal. Hat nalam nem ez a helyzet. Ezert valtottam is gyorsan. Lemondtam a jövö heti idöpontomat es kertem egy masikat ugyanabba a praxisba egy masik orvoshoz, akihez eredendöen is menni akartam, csak szabin volt elöször es ezert ehhez a nöhöz kerültem. Szoval most csütörtökön megyek hozza es innentöl mindig hozza.
Egyebkent nekem is nagyon sokat kemenyedik a hasam a sok magnezium ellenere is. Tegnap este csak a zuhany alatt es a tv elött kb 15x kemenyedett, ami nem keves.Es ma folytatodik. Zabalom a magneziumot, aztan csütörtökön meglatjuk.
Magi,
mi is repülünk juliusban ketszer oda-vissza, tehat össz. negyszer, mar most be vagyok tojva, hogy mi lesz, ha nem birom.

Szep napsüteses napot mindenkinek
pusz
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Moszi!
Mostanában én sem láttam ilyet (igaz még nem is figyeltem), de ha van, akkor az újságárusoknál megtalálod. Lehet, hogy érdemes felhivni a Burda szerkesztöségét, mert ha friss nincs is, lehet, hogy régebbi számot tudnak küldeni utánvéttel. Az én ujságjaim már régiek (de ma is jól használhatók!)
Különben a szabássa én is hadilábon állok egy picit, de a Burda minták tökéletesek, már abból varrtam nemrég egy nacit meg egy blúzt magamnak!

Marica
marica69

Sziasztok!

Marica! A párom munkahelyén mondta neki a tbs csaj, hogy ez valószínűleg ősztől változni fog 2 hétre. De hát szerintem ebből nem lesz semmi, örüljünk az egy hétnek.
Vasárnap voltunk 4D-n. Manócska nagy disznócska volt már megint, teljesen belefúrta az arcát a méhlepénybe- semmit sem lehetett látni belőle. De még azt sem, hogy van é fütyi vagy sem. Én még bízom a fütyiben, mert mondták már azt is, hogy kisfiú meg azt is, hogy kislány. Max majd 2 hónap múlva élőben kiderítem ;-)

Pocó

Kép
Kép
pocó

Motiot!

Nekem azert is volt rossz, mert 15 perc alatt ment le a foldre 10 000 lab magasbol. Ez nagyon rossz volt mindenkinek, nem csak nekem. Kép
Vendég

PocóKép A 4D-n nekünk azt mondta a szonográfus hogy lány, de én aztán semmit se láttamKép Az arcát is csak egy pillanatra mutatta meg profilból, keze lába arca előtt, néha meg a fejét fogtaKép)
Szóval unisex ruhákat veszekKép A babhordozó az kékKépEz vanKép
fantikbaba

Sziasztok!

Ha már Burda szabásmintákról volt szó:
most nézegettem a neten, és pl. szoptatóspárna-szabásmintájuk is van és jó nagynak tűnik (egyben a fürdőlepedő és előke szabásmintákkal), 9930-as számon, lehet, hogy Burdaboltban ennek is érdemes utánakérdezni (varrni tudó ikresekKép)?
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?