Új privát üzeneted érkezett!

Engem jelentem elnyelt a lustaság mocsara :( Csak punnyadunk itthon, meg aluszkálunk, meg nézem a gyereket, de sok értelmeset nem csinálok. Jelenleg ez nem zavar, de pont ezért aggódom, mi lesz ha egész életemre ilyen tunya maradok?

Hétfőn elutazunk 10 napra Ausztriába, ott biztos jó sokat fogunk kirándulni, mert a párom nagy kirándulós.

Marci próbálgatja a hasra fordulást, naponta 1-2x megcsinálja félig. A fordulás már megvan, csak még alászorul a karja, bár tegnap este már magától kivette azt is. Most állandóan az oldalára fordul, meg a lábait fogdossa.
jaspis

Jaspis,
tudtam én h lehet valahol kapni, nem tudod pontosan mi a neve, nézem az ikea honlapját de valahogy nem sikeredik megtalálnom.
Oh akkor mehetek ikejázni apa legnagyobb örömére.
Éljen a mocsár, lustulj, majd változik mindez, most lustizz, Marcizz és pihizz és Marcizz.
Jó pihit Nektek.
Marci nagyon ügyes babóca h már ilyeneket csinál.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

---
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:19-kor.
szonce82

Szonce,
800 picit kevés, mennyi most Ádám súllya?
Sinlacot mikor tudod felíratni ?
Sajnálom a jónak nem igazán nevezhető éjszakát.
Kitartást az elkövetkező 10 naphoz.

kubuspace

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:19-kor.
szonce82

Sziasztok lányok,

köszönjük mindenkinek a sok-sok tanácsot, segítséget!!!

Millye,
köszi a bókot, olyan édes tud lenni ez a kis csöppség…

Apropó csöppség… az 56-os rugik már nem jók Bogira, olyan hosszú a lábszára és a talpacskája. :)

Kubu,
Köszi az oktató fotót… fogjuk alkalmazni, bár most – lekopogom – mintha javulna a helyzet… vannak görcsök, de kisebbnek tűnnek. Már nem sír fel miattuk, csak forgolódik… rúgkapál, de az is abbamarad egy idő után… a homeós bogyókat 2-3x adom neki naponta és még az infacolt is használjuk… ebben maradtam a doktor nénivel… ha elfogy akkor azzal leállunk és figyelünk, hogy mi lesz a reakció…
Olyan nagy már Marci… és olyan nagyon helyes srác!!!

Kevinszpészi,
összeszorult a gyomorom, ahogy olvastam a soraidat… tényleg őszintén sajnálom a történteket… de örülök, hogy most minden rendben veletek és Marcinak nemsokára megérkezik a testvérkéje, Zalán!!! Nagyon szurkolunk, hogy könnyű, problémamentes szülésed legyen!!!
Én a vajúdás alatt – a szülésznő tanácsára - fél óránként 5 bogyót ettem caulophyllum 5 ch -ból, cimicifuga racemosa 5 ch – ból és a Pulsatilla C-3o-ból. És egy bogyót Gelsemium C – 3o – ból. Előtte napi 2x5-őt szopogattam caulophyllum 5 ch –ból és ittam a málnalevélteát. Gyorsan tágultam, fájdalomcsillapítóra sem volt idő! :)

Szonce82,
tök jók a fotók… nálunk még senkire nem hasonlít Bogi… legalábbis még nem látjuk, de még napról napra változik a kis arcocskája…
Sok erőt és kitartást kívánok neked, én nem is tudom, mit csinálnék Apa nélkül, olyan sok erőt ad nekem…

Jaspis,
köszönjük, pont tegnap javasolta nekem az egyik barátnőm a meggymag párnát… beszerezzük azt is… :)
Jó kirándulgatást nektek!!!!

Képzeljétek tegnap Bogi 140 milit szopizott 30 perc alatt, nem akartam elhinni… persze pelusozás után vissza is bukott belőle jócskán… meséltem a doktor néninek, hogy van hogy 120-at is megeszik… azt mondta, hogy annyit adjak, amennyit kér… hiszen nem csap a mellem, hogy elzárjam… persze azért van, hogy „csak” 80-at, 90-et eszik… de délelőtt vagy kora délután mindig van egy nagyobbacska adag is… ilyenkor persze nehezen is alszunk el, van hogy 2-3 órát ébren van egyfolytában… hiába teszem le…
Persze éjszaka behozza, fürcsi után mindig alszik 4 órát és utána is… és éjszaka viszonylag könnyen vissza is alszik, ha nem fáj nagyon a pocakja.

Ma reggel is fél7kor ébredtünk, 90-et megettünk, és még most is alszik… lehet, hogy még mindig a sárgaságtól ilyen aluszékony? Vagy mi kihagytuk a 3 órás időszakokat és azonnal a 4 órásokra álltunk rá???

Puszi nektek

Kriszta

Kép
krisztacsillag

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:26-kor.
szonce82

Szonce!
5 fokot levontál belőle? Mert csak 38.5-nél kell lázcsillapítót adni nekik..nekem így mondták. Nem lehet hogy csak a foga miatt? Bár több helyről hllottam, hogy láz nem feltétlenül kell hogy legyen fogzáskor... A doki biztos mond valami okosat! Ne aggódj!!

Kubu: levettem már a csomagolást, amin volt magyar szó, kettesével van becsomagolva, a dobozon egy kis kék maci fog egy hatalmas cumisüveget..:) A cora-ban vettem 475 ft volt.. Tudom, nem válaszoltam konkrétan sajna:(
Rá van írva, amennyire emlékszem, hogy gabonás ital-étel hisz kiválthatsz vele egy étkezést. És gyümölcsös

Asszem kezd visszatérni az allergiám. Eddig tünetmentes voltam. És a gyógyszereim 13000be kerülnek...
Megyünk sétálni!

Pusz mindenkinek

Kati

Kép
tatyi1983

Kubu!
Ezen az oldalon megtalálod. Gyümölcsös innivaló, ennivaló tejpép.
2X250 ml.
A negyedik termék.

http://www.nestle.hu/baba/ProductListPa ... egoryid=34

Kép
tatyi1983

Jaspis A homeopátia enciklopédiája a könyv címe, de megvan a Homeopátia napjainkban is. Szerintem érdemes megvenni a babáknak való könyvet is... :D Nagyon sok jó dolog van benne! :D

Szonce82 :D írtam, hogy addig örülj amíg nem forog :lol: na viccet félretéve a többi mozgás is ilyen pillanatok alatt fog neki menni :D Az alvási dolog... hát minden baba más és más... lehet rád ütött és ő is csak később fogja átaludni az éjszakát... de legalább nem rendez neked ricsajt... mármint eszik és alszik tovább :roll: és amikor hajnali 5 órakor felkel akkor mit csinál? Játszik magában vagy ott kell vele lenned? :roll: Kitartás a 10 naphoz! Lázat sajnálom! Van otthon Belladonnád? Nagyon jó homeopátiás lázcsillapító... én az oltás után is ezt adtam neki amikor belázasodott... ha a popóban mérted akkor fél fokot le kell vonni belőle... lehet, hogy a fogzás miatt lázasodik...

Kubuspace nekünk is kéne hajat vágnunk csak el kell magam szánnom rá... na meg kell segítség is mert két emberes :D

Krisztacsillag van étvágya a lányodnak :D elég korán kezdené a 4 óránkénti etetést :shock: :D

Kép

Kép

Kép
millye

Tatyi1983 milyen allergiád van? Homeos bogyót nem próbáltál rá? Az azért olcsóbb lenne... :? esetleg érdemes lenne immunerősítőt is szedned! :D

Kép

Kép

Kép
millye

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:26-kor.
szonce82

Szonce,
NYUGI, NE FÉLJ, a lényeg h nyugodt marad, ne idegeskedj Ádinak is az kell. Lehet h mire mentek már nyoma sem lesz a hőemelkedésnek.
Figy mi használtunk coryzaliat és oscillococcinumot is.
NYUGI
tudod itt vagyunk, próbálunk segíteni.

kubuspace

Szonce82 ne idegeskedj, minden rendben lesz! Ha bármi kérdésed van vagy gondod akkor nyugodtan írj :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Most lement a láza,de még mindig alszik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.03.04 15:43-kor.
szonce82

Szonce82 örülök, hogy lement a láza a fiadnak! Szuper az összeállítás! :D
Én pedig eltettem valamelyik nap egy csomó sárgabarack lekvárt... de szerintem még egy adagot fogok csinálni mert tegnap palacsintát sütöttem és meg kellett kóstolni a friss lekvárral :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok.

Szonce: már megint idegeskedsz....de nem kell, mert nem lesz semmi baj Ádámmal. A babák szinte mindig belázasodnak, ha valami bajuk van, innen veszed észre, hogy beteg. Lehet, hogy meghűlt kicsit, nem lehet tudni, de azzal nem segítesz neki, hogy idegeskedsz rajta.
Majd megvizsgálja az orvos és ha kell ad neked gyógyszert és elmondja mit kell csinálni.
Ja igen, ez még csak a kezdet, nagyon sokszor lesz még lázas Ádám, szóval hozzá kell szokni, hogy ilyenkor csinálod a dolgod, viszed dokihoz és csinálod amit mondanak és ennyi!!!
Az, hogy alszik, az csak jó, mert akkor gyógyul. Sokkal jobb, mintha fent nyűglődne neked.
Azért se félj, hogy egyedül vagy vele, mert Apa sem tudna mást csinálni vele, mint amit te fogsz. Fel a fejjel és no para.

Kubu, Tatyi: Vigyázzatok azért ezekkel a tejitalokkal, minél kevesebb ilyen "ipari" terméket adjatok a babóknak. Ki tudja miket tesznek ezekbe is.....

Ja Szonce, Botinak is hőemelkedése és kis láza is van. Neki a fogától van sajnos, dokinő is látta már 2x, de ez fog. Nurofen vagy Panadol baby és kész. Majd adok neki chamomillat is, csak nekem nem megy ez a homeopátiás dolog, hogy ne igyon előtte meg után fél óráig...Boti nagyon sokat iszik, főleg ha lázas kicsit. Na most akkor hogy adjam be neki hogy érjen is valamit.

Holnap visszaruccanunk Balcsira Vasárnapig, addig vannak anyuék lent, mi meg " élősködünk" kicsit...:-)

Millye: légyszi nézd meg a könyvedben, hogy állandó fogínygyulladásra milyen homeobogyót kellene szedni. Köszönöm.

Puszi nektek.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silverlion először is érezzétek jól magatokat balcsin! Jó időt nektek! :D Fogínygyulladásra több bogyó is van. Én általános szerként minden gyulladásra Belladonnát ajánlok 15 CH napi3x5 bogyó ha gyulladt a terület és lüktet és sötétpiros valamint meleg tapintású. Ha ödémás a gyulladás akkor Apis 15 CH napi3x5 bogyó. Gennyes gócos gyulladásra a Hepar Sulfur 30CH napi2x5 bogyó a jó. Vérzékeny duzzadt fogínyre a Mercurius Solubis 15CH napi2x5 bogyó. Az Arsenicum Album 15CH napi 1-2x5 bogyó égő fájdalommal járó gyulladás, bűzös gennyes váladék vérzékeny szivacsos ínyre jó. Ezekből kell kiválasztani a ti gyulladásotokra legjobban jellemzőt. Egyébként a Chamomilla is nagyon jó gyulladáscsökkentő! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Millye!
Tudnál ajánlani allergiára és immunerősítőnek vmit?? Allergiás vagyok a lándzsás utifűre, macskára, kutyára-illetve a szőrükre-, háziporra, penészgombákra, parlagfű, feketeürömre hisztaminra. Ezek vannak a papíromon. Friss teszt... De a terhességem alatt semmi tünetem nem volt. Olyan jó volt!

Kép
tatyi1983

Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy megint így betörök közétek, csak kérdezni szeretnék a János kórház szülészetről, friss tapasztalatokat (mondjuk elmúlt 1 év). Volt olyan köztetek, aki kádban szült? Tényleg nincs szülőszék csak ágy? Második gyereknél mennyire jellemző itt a gátmetszés? Most vagyok 31 hetes és még mindig annyira bizonytalan vagyok, hogy tényleg jó kórházat választottam-e. Persze valójában nem kórházat, hanem dokit választottam, de feltettem neki is ezeket a kérdéseket és semmi biztatót nem mondott. Dúlát nem küldik el, így fogalmazott, de szülni fekve kell!!!, mert szegény szülésznőnek csak így kényelmes a munka. Nem szeretném, ha minden részemből csövekből állnának ki a végén, és úgy érezném magam mint akit kifeszítettek, csak azért mert abban a helyzetben mikor szülök úgyis mindent elfogadok, amit javasolnak. Ráadásul még fizetek is egy nagy csomó pénzt érte. Nem akarok pesszimista hangot vinni itt a topikba, csak sajnos engem most ezek a dolgok foglalkoztatnak/aggasztanak. Szóval ha valakinek más tapasztalata is van kérem írjon nekem pár sort!!
gombahölgy

Tatyi1983 nagyon jó immunerősítő az enchinacea 5CH napi2x5 bogyót kell bevenni 2 hétig szedni és 2 hét szünet majd ismételni a szedést. Vagy a Vincetoxicum is nagyon jó immunerősítő ebből 30CH napi 2-3x5 bogyó és 1 hétig kell szedni és egy hét szünet majd ismét 1 hétig kell szedni és egy hét szünet ez nagyon jó mert a vírusokkal szemben is ellenállóvá teszi a szervezetet. :D és allergiára több szer is van HISTAMINUM 15 CH 1-2x5 bogyó naponta az allergiás mechanizmust csökkenti a szervezetben. Pollens 15CH napi 1-2x5 bogyó a tavaszi és a kora nyári allergiák ellen jó. AMBROSIA ARTEMISOEFOLIA 15 Ch napi1x5 bogyó tüneti kezelésre megelőzésre heti 1x10 bogyó. Parlagfűallergiára jó. ALLIUM CEPA 9CH napi2-3x5 bogyó allergia miatti orrfolyásra illetve szemgyulladásra. Ha ezek közül egyik sem jellemző rád akkor van még jópár bogyó csak meg kell találni a rád legjobban jellemző szert... de én először egy méregtelenítéssel kezdenék meg egy immunerősítéssel. :D

Gombahölgy kádban közülünk Mia_snow szült... de már egy ideje nem jelentkezett... én meg voltam elégedve mindkét alkalommal a szülésznőkkel. :D Szerintem van szülőszék... bár én nem találkoztam vele, de mintha valaki mondta volna... szerintem kár aggódni ilyenek miatt...kellemesen fogsz csalódni... legalábbis remélem... ki az orvosod? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye: köszi szépen a bőséges információt...nekem kell és akkor a Mercurius Solubis lesz az, mert gyulladt és vérzékeny állandóan. Most úgy döntöttem, ráfekszek a témára, mielőtt kihullik a fogam.
Szuper volt, mert terhességnél ugye amikor még plusz vérbőség is van, akkor egy kenyérbéltől is már vérzett... a fogorvosom azt mondta, hogy próbálkozzak a kezelgetésével, de alapból ez adottság nekem. Mondom szuper, de nem nyugszom ebbe bele, mert nagyon rossz. Köszi még 1x, remélem beválik.
Még ezt sosem hallottam ezt a szert, ez is van minden patikában, mint a chamomilla?

gombahölgy: Igazándiból nem tudom, neked mik az igényeid, de ez egy olyan igazi kórház, még ha szép kivitelben is van és alternatívnak néz ki.
Közülünk egy valakinek sikerült kádban szülni, de csak azért, mert nem volt hajlandó kimászni belőle.
Egyébként viszont általában van infúzió, egy valaki bent lehet a szülőszobán, a gátvédelem nagyban szülésznő függő, de amennyiben olyan a helyzet lehet gátvédelemmel szülni.
Általában a szülés fekve megy valóban. Én legalábbis fekve szültem, sőt még a derekam alá raktak is egy emelőt, amitől még nehezebbnek éreztem az egészet, hogy levegőt vegyek meg nyomjak, ez teljesen a gravitáció ellen szól valóban.
Szerintem most már mindegy, próbálj mindenben egyezkedni a dokiddal és a szülésznővel majd...rajtuk múlik azért a dolog. Váltani már azért késő lenne. Ki a dokid, hátha valaki tudja, mennyire rugalmas!?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

---
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:27-kor.
szonce82

Silverlion nagyon szívesen! Remélem mihamarabb meggyógyul! :D A mi patikánkban lehet kapni... mondjuk nem egy elterjed szer de szerintem ha szólsz, hogy szükséged van rá akkor biztos hoznak neked is. :D

Kép

Kép

Kép
millye

Szonce82 örülök, hogy nincs nagyobb baj! Jobbulást a pici fiadnak! küldök sok +++++++++++++++++++++++++-t, hogy mihamarabb meggyógyuljon! :D Neked most csinálják meg a rákszűrést? Szívesen vigyáznék a fiadra csak én nem Pesten lakok.... :roll: Gratulálok a barátnődnek! :D

Kép

Kép

Kép
millye

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:27-kor.
szonce82

Gombahölgy, én nem nagyon tudok hozzászólni a témához - nekem az első szülésem koraszülés volt, szülőágyon, hanyatt fekve, infúzióval, nagy gátmetszéssel, de egyébként egyikkel sem volt problémám. A gátmetszésből semmit nem éreztem, pedig extra nagyot vágtak, de a szülés után 3 órával elsétáltam egyedül zuhanyozni... és később se fájt. Sőt, a dokim azt mondta, hogy második szülésnél csak nagyon ritkán vágnak, inkább a gátvédelemre figyelnek.

Szonce, jobbulást Ádámnak! Remélem, sikerül holnap megoldanod a gyerekfelügyeletet!

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Millye, nagyon profi vagy homeós ügyekben :). Ma elkezdtem a caulophyllum 5ch-ból és a cimicifuga 5ch-ból 2*5-öt szedni. Holnap veszek málnalevélteát is. Van még valami, ami jó lehet ilyenkor a szülés előtt?

Kupuspace, köszi :). Nekem is az a 3 kedvenc képem!

KépKép
KépKép
kevinszpészi

kevinszpészi, a málnalevél teát én is ajánlom! Én is nagyon gyorsan, sokáig fájdalom mentesen tágultam.
szonce82

Szonce,
jobbulást nektek…

Tatyi,
neked is jobbulást… hu Te aztán sok mindenre vagy allergiás… nem lehet egyszerű!

Gombahölgy,
én 2 hete szültem, kérdeztem a kádat az egyik ctg alkalmával, bár én nem akartam abban szülni. Azt mondta a szülésznőm, hogy nem szeretik használni. Nem is értem, akkor minek van... Széket én nem láttam… Nekem kényelmes volt fekve szülni… inkább csak a 2 perces fájásoknál álltam volna tovább, de miután jöttek a tolófájások ágyba parancsoltak… és jobb is volt úgy!
Egyetértek Szilvivel, ez az egész doki és szülésznőfüggő! Nekem volt gátmetszésem, de már nem is érzem és varratok egy része már fel is szívódott… egyébként én is úgy hallottam, hogy a másodiknál már figyelnek a gátvédelemre, de sztem egyeztess a dokiddal és a szülésznővel.

Kevinszpészi,
ahogy korábban is írtam, én is ittam a bogyók mellé a málnalevélteát és minden könnyen ment és villámgyorsan zajlott… csak a 2 perceseket éreztem, előtte minden fájdalom nélkül tágultam.

Képzeljétek, tegnap Bogi a fürcsi után majdnem 4 órát aludt... én meg arra ébredtem, hogy a ráz a hideg és folyik rólam a víz. Annyira tele volt a jobb mellem… nem volt, aki kiszopizza… éjszakánként is fejnem kellene? Napközben minden szopi után lefejem a maradékot, de éjszaka nem zúgok a masinával… lehet h rá kellene állnom a kézire éjszakánként?

Ébredezik a kislányom… most csak 3 órája ettünk… oh, visszaaludt.. ebből megint 4 óra lesz… hihetetlen. Pedig már alig sárga…

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Kriszta, előbb-utóbb beáll a tejcid és nem kell fejni. Szerintem ha van elég tejed, akkor nappal sem kell nagyon fejni. Nekem is sok tejem van, Julcsi sosem üríti ki teljesen a ciciket, de én sosem fejek, csak ha már nagyon-nagyon feszül a mellem, akkor kézzel kicsit kifejek, hogy megkönnyebbüljek. Ha fejsz, akkor egyre több tejed lesz és nem tud olyan gyorsan beállni a kereslet-kínálat egyensúly.

Boginak jó étvágya van, nektek sem lesz súlyproblémátok :lol:

Szonce, sikerült megoldani a dokit? Ádám jobban van már?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:27-kor.
szonce82

Sziasztok!

Úgy látom, kicsit off ez a téma... Én mégis az eredeti címével kapcsolatban szeretnék kérdezni. Kb 3 hét múlva fogok a Jánosban szülni és az a kérdésem, hogy mikor illik odaadni a hálapénzt az orvosomnak? Azt tudom hogy a szülés után, de mikor lesz rá alkalmam? Először szülök ezért fogalmam sincs hogy mennek ezek a dolgok...

Kép
tifa

Szonce82 örülök, hogy lesz segítséged illetve pesztrád aki vigyáz a fiadra :D Ádámnak mielőbbi jobbulást kívánok! :roll:

Kevinszpészi a málnalevéltea is nagyon jó! :D Szülés előttre én mást már nem ajánlok, de szülés illetve vajúdás alatt is vannak bogyók amik segítenek a "könnyebb" szülésben illetve a szülés utáni regenerálódásban. Caulophyllum Ch 200, Pulsatilla Ch 200, Staphisagria Ch 30, Hypericum Ch 15, Arnica mon. Ch 200-ból 1*5 bogyót egyszerre bevenni, .
Ez a vérzések megelőzésére szolgál, és a sérülések, műtéti beavatkozás gyógyulását segíti elő, illetve a fájástevékenység kialakulását és rendszerezését szolgálják....

Tágulási szak:

-Óránkét Caulophyllum Ch 30, Cimicifuga Ch 30, Pulsatilla Ch 30 egyszerre 1*5 globulus

-Nehezen táguló méhszáj esetén: 45 percenként Chamomilla Ch 30 és Belladonna Ch 30

-Méhizomzat és a kismama kimerült: 45 percenként Secale cornutum Ch 30

-A vajúdó kimerült, álmos, izomgyengeség, leálló gyenge fájások: 45 percenként Gelsemium Ch 30

-Erős szinte elviselhetetlen fájások: Kalium carbonicum Ch 30 óránként 1*5 bogyó

-Erős utó fájások: Secale Ch 30 1*10 bogyó

-Lepény visszamaradás: Sabina Ch 30 1*10 bogyó

-Szülést követő erős vérzés: Arnica montana Ch 30 1*10 bogyó

-Gátmetszés vagy császármetszés előtt és után: Staphisagria Ch 30 előtte 1*5 utána naponta 1*5 bogyó

Krisztacsillag nagyon ügyes a kislányod! :D Akkor neki is jó alvókája lesz :D Én nem fejtem/fejek éjszaka csak ha nagyon feszült/feszül. :roll:

Tifa Üdv. köztünk! Én a hálapénzt akkor adtam oda az orvosnak amikor a hazaengedés napon megvizsgált és odaadta a zárójelentést. Szerintem mindenképpen akkor kéne odaadnod és semmiképp hamarabb... :D

Kép

Kép

Kép
millye

Zita, Millye,
köszönöm.
Akkor nem kell éjszaka fejni, megnyugodtam... azért odakészítem a kézit, hogyha megint hidegrázásra, feszülésre ébredek, kicsit megnyugodjon a mellem.

Tifa,
én is utolsó nap adtam oda, amikor bementem a papírokért és még átbeszéltük a dokival a szülést és a további tehendőket...
krisztacsillag

Krisztacsillag a hidegrázás a mellgyulladás előjele is lehet (láz)... ilyenkor nyugodtan szopogass el Belladonna 15CH-t 5 bogyót! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok! Köszi szépen a válaszokat. Nekem ez lesz a második szülésem, az első is a Jánosban volt és ugyanahhoz dokihoz mentem most is. Nekem nem volt rossz élmény az első szülés (1,5 éve volt), de lehetett volna sokkal jobb is. Akkor volt fogadott szülésznőm is, akivel nem voltam elégedett, a kötelezőkön kívül (beöntés, szurizás és a végén már látszott a feje a babának mire odaért) ránk sem nézett. Nagyon forgalmas volt aznap este a szülészet én megértem, de éppen ezért én most nem is választok szülésznőt. Most felkértem egy dúlát helyette, aki talán tud segíteni abban, hogy kevésbé fájdalmas és félelmetes legyen az egész. Én nem akarok kádban szülni, de a meleg víz segít a fájásoknál, szóval azért jó lenne kádas szobába kerülni. A szülőszék azért szerintem hiánypótló lenne, nekem azt mondta a doki, hogy nincs, lehet hogy csak feküdni bírok majd a végén, és eszembe sem jut ülve szülni, de én eléggé kiszolgáltatva éreztem magam annak idején, hogy a fejemet a férjem tartotta, a doki belenyomott a hasamba és nem éreztem azt hogy én kontrollálom a dolgot. Na mindegy, aludtam rá egyet (vagy kettőt) és most már arra fogok koncentrálni, hogy ne parázzak a szülés miatt. Beleolvastam az Istvános topikba is ott is nagyon eltérő vélemények vannak, szóval nem kockáztatom meg a teljes ismeretlent. A dokim Molnár László amúgy, miatta mentem ide, de úgy látom nem nagyon rugalmas inkább szabálykövető. NA majd még jövök :)
gombahölgy

Millye, nagyon köszönöm, kinyomtattam a listát, mindjárt megyek a gyógyszertárba a még hiányzó dolgokat beszerezni.

Krisztacsillag, nekem is ilyenkor mindig a folyamatos fejés, szoptatás, kamillás és burrow krémes borogatás vált be... Kitartás!

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Gombahölgy, szerintem nagyon jó a dokid! Mi Marci PIC-es dokinénijével nagyon összebarátkoztunk, és ő mondta azt, hogy szakmailag és emberileg is ő az osztályon az egyik legjobb orvos!

Tifa, mi az előző szülés után a zárójelentés átvételekor adtuk oda a pénzt, de most a 6 hetes kontrollnál tervezzük csak - ha adunk egyáltalán.

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Gombahölgysajnálom, hogy ennyire negatívan élted meg a szülést! :? nekem nagyon szép szülésem volt és a doki hagyta, hogy minden a magától menjen egyszóval nem könyökölt bele a hasamba meg nem sürgetett... (a lányomnál
16 évvel ezelőtt volt belekönyöklés, de arra a szülésre is csak a szépre emlékezek)
kedves és figyelmes volt és a szülésznőm is. Az egészet inkább nevezném romantikusnak mint rossznak... félhomályban csendben szültem és nagyon hangulatos volt az egész :D Szerintem ne görcsölj ezen mert annyira kevés idő telt el a két szülés között, hogy a második szülésed biztos sokkal könnyebb lesz... :roll:

Kevinszpészi nagyon szívesen! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Tifa!
Én varratszedés után adtam oda a pénzt, mielőtt haza mentem volna!

Kevinszpészi ügyeletesnél fogsz szülni? Lehet hogy már írtad, csak nem olvastam annyira vissza... :oops:

Milán már a falról is leszerelné a kislámpát, a szekrényekből pakolna ki, úgyhogy asszem hétvégén irány az ikea keresgélni biztonsági dolgokat!

Lányok!
Találtunk albérletet Visegrádon egy csuda szép helyen (az étkezőből a visegrádi várat látom) aug. 20ai hétvégén költözünk! Jajj de jó lesz! Már alig várom! :D
Közelebb leszünk a kisoroszi szigetcsücsökhöz, ahová ugye készülünk... Ugye nem felejtettétek el??:-)

Szüléskor egyébként nekem is volt belekönyökölés, mert elakadt Milán. De ott a legvégén már megváltás volt, hogy felgyorsították a dolgokat... De tényleg csak a szépre emlékszik az ember utólag!

Most megyek, mert Milán reklamál:-)

Kati

Kép
tatyi1983

---
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:29-kor.
szonce82

Szonce!

Én próbálnám levinni a lázát hűtőfürdővel plusz nurofennel, (én ezt szoktam használni), figyelném éjszaka, és ha nem lesz durvább, reggelig várnék. Még akkor is el tudod vinni...

Nagyon remélem hogy nem lesz komolyabb gond!
Egyébként nálunk is úgy szokott lenni, hogy elviszem egyik nap orvoshoz, aznap este vagy másnap tuti hogy még ijesztőbb tünetek jönnek elő. Magasabb láz, vagy ugató köhögés... :(

Nem lehet könnyű, főleg hogy egyedül vagy, de próbálj nyugodt maradni! Nem tudom a rutinosabb anyukák mit fognak tanácsolni...

Kitartás, és írj ha van valami!

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Szonce,
drukkolok, hogy Ádám minél hamarabb meggyógyuljon.
A hűtőfürdőt próbáld ki, sokat segít.
Egyébként Beninek is hőemelkedése van, de szerencsére nem komoly (remélem nem is lesz az).
Szerintem ha nem megy újra fel a láza az éjjel, akkor várd meg a holnapot, de ha újra ilyen magas lesz én biztos bevinném (én is komoly paraanyu vagyok).
Kitartás, nem lesz semmi baj!

Kati,
jó hogy ilyen gyorsan találtatok albérletet, biztos nagyon szép helyen van.
Most akkor van végleges időpontunk a bográcsozásra?

Gombahölgy,
nálam is volt elég komoly könyöklés, gátmetszés, infúzió, EDA, de én semmit sem bántam, ott valahogy csak arra tudtam gondolni, hogy mindegy velem mi történik, csak a fiam jöjjön ki egészségesen. Egyébként én is csak jót tudok mondani a szülésemről.
Remélem könnyű és gyors szülésed lesz és szép emléked marad majd róla.

Tifa,
Nálunk a pénzt apa adta a dokinak a hazaengedés napján.

Krisztacsillag,
nekem folyamatosan fejnem kellett és fejek még ma is. Én kb. 3 hétre hagytam abba a fejést és utána elkezdett csökkenni a tejem. Nálam valahogy nem állt be az egyensúly.

Kevinszpészi,
írtad, hogy most csak a 6 hetes kontrollnál terveztek pénzt adni, ha adtok egyáltalán. Nem voltatok elégedettek a dokival?

Adjatok légyszi tanácsot hozzátáplálás ügyben. Beninek adtam almát fintorgott, öklendezett még a 3. napon is. Ma adtam barackot, de ez sem volt az igazi. 3 kanálnál többet nem tudtam neki adni, pedig egészben az almát és a barackot is szívesen nyalogatta. Erőltetni nem nagyon akarom, mert félek, hogy rossz élménye lesz és akkor biztos sokkal nehezebb lesz majd, de azért kellene vele haladni.
Az első és a második étkezés között próbáltam adni neki, lehet, hogy nem volt éhes. Nyugtassatok meg, hogy ez azért jobb lesz :)

Reni
b.reni

Szonce,
Hogy vagytok ? Remélem láz hess és Ádi szépen békésen alszik most is.
Egyébként amit írtál igenis fontos, szerintem rengeteget jelent ha apa ilyen aktívan kiveszi a részét.
Barátnőnek hatalmas gratula, jó egészséget és boldog babavárást kívánunk.
Este fél 8-ra mész a kórházba ?
Na ugye milyen tündéraranyos Molnár ? Hogyhogy ő volt bent ?

Kati,
Allergia, sajnálom nagyon.
Köszönöm a kajás linket.
Nagyon örülök h sikerült albit találnotok, apának munkahely szempontjából nem lesz rossz ?
Naná h nem felejtettük el a talit, csak pl ne szeptember 4-18 között legyen, tudjátok akkor nem leszünk.

Millye,
HAJrá hajvágás :lol:

Silverlion,
Jó balcsizást. Botinak kitartást a fogakhoz.

Tifa,
Csatlakoznék Millyéhez, én is akkor adnám.

kubuspace

Gombahölgy,
Én csak ismételni tudom magam, persze még csak egy szüléssel ami nem is olyan régen történt (7 hónapja). Nekem nagyon szimpi volt Molnár, annak ellenére h az általad leírt módon ment nálunk is a szülés. Megmondom őszintén nekem kellett h ő irányítson. A szülés előtti napon már nagyon kivoltam hiszen két hét túlhordás után jött a döntés h másnap megindítják, na akkor leültem a folyosón és elkezdtem sírni, (nem is tudom miért, talán bepánikoltam) akkor odajött hozzám és hosszú ideig nyugtatott, öntötte a lelket belém. Mondjuk nálunk még az uccsó pillanatban is kétséges volt h szülés v császár, Marci nagy babóca volt (57 cm, 4300 gr) nem tágultam, zárt méhszájjal mentem szülni, és Marcikám kibújása előtt még 20 perccel azon tanakodtak h visznek a műtőbe, de a dokim látta a reményt, jött a könyöklés, apa fejtartás, biztatás én meg dokim „parancsára” összeszedtem magam.

Reni,
Tutira h jobb lesz a hozzátápi, lehet h nem volt éhes. Mi lenne ha a soron következő étkezést majd gyümivel kezdenéd, akkor lehet h jobban elfogadja és szerintem banánnal keverni az almát, őszit. Azt nagyon imádják.

kubuspace

Mi jól vagyunk, Marci teper a lakásban, oda-vissza. Lassan vagy gyorsan el kell pakolnom mindent biztonságos helyre. Nekem elég sokszor van mostanság hangulatváltozásom, nem tudom, talán elfáradtam, sőt biztos, hiányzik h nincs segítség, h még fél órára sem adhatom oda senkinek (mármint családtag) a bébim, emellett nagyon fáj a lelkem…
Ma megyünk másik fórumos baba-mama-papa talira. Kb. 50-en leszünk.

Képzeljétek jövő hét péntek-vasárnap megyünk ide
http://www.sonnentherme.com/
a szállásunk itt lesz
http://www.napviraghaz.hu/

utána hosszú hétvégén pedig
sárospatakon foglaltunk szállást, ott pancsizunk, kirándulunk

utána hétvége Tihany (pancsi és hajózás a progi) aztán irány italy :-)))))))))

kubuspace

--
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 08:31-kor.
szonce82

Szonce82 jobbulást Ádámnak! Esetleg adhatnál neki az orvos által felírt gyógyszer mellé homeós bogyókat is....napközben Belladonnát 15CH 3-4x5bogyó mert az jó lázcsillapító.... és ezt adhatod neki többször is valamint Homeogéne 9 napi 3-4x1 tabletta vízben feloldva ez pedig torokgyulladásra van! :roll: Te is a Pálmai dokinál szültél? Én is! :D csak akkor nem értem, hogy nekem miért csinálta meg a rákszűrést a 6 hetes kontrollon... mert sok orvos azt mondja, hogy szeretnek várni pár hónapot a rákszűréssel mert a friss szülés miatt lehet rosszabb az eredmény.... :roll:

B.reni a hozzátáplálást apránként kezd el... ha nem ízlik neki akkor ne erőltesd és próbálj meg más gyümit adni neki és újra próbáld meg az almát pár kanállal... :roll:

Kubuspace levágtuk a hajacskáját... nem egy egyszerű dolog... mert biztos akkor mozgatja a fejét amikor vágom a haját... mindenképpen kétemberes :D Mára jó baba-mama-papa talit nektek! :D jó kis programjaitok vannak mostanában! :D szép helyekre mentek! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Reni, Marci is annak idején sokkal jobban szerette a banánt, mint az almát, úgyhogy sokáig mindenbe bele kellett kevernem egy felet ahhoz, hogy megegye a kajáját. Aztán szépen lassan megkedvelte az almát is...
A másik kérdésedre válaszolva: én nagyon elégedett vagyok a dokimmal, mindenképpen nála akarok most is szülni, de a férjemmel együtt paraszolvencia-ellenesek vagyunk. Főleg úgy, hogy minden hónapban a magánrendelésre járok, és így már kb. kifizettük azt az összeget, amit a szülésre szántunk volna akkor, ha ingyenes a terhesgondozás... De aztán majd meglátjuk a szülés után!

Szonce, jobbulást Ádám babának!

Millyen, egy golyó kivételével megvettem tegnap mindent, amit összeírtál. Az előbb főztem egy adag málnalevél teát is, de fogalmam sincs, hogy ebből mennyit lehet inni egy nap? Most 2,5dl vízhez egy kávéskanállal adtam. Lehet ezt naponta többször is ismételni, vagy csak egyszer/nap?

Ma reggel óta egyébként elég furán fájdogál a hasam a jobb oldalon az ágyékomnál. Feszül is az egész. Lehet, hogy ma még szülni is megyünk? :lol:

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?