Nicolca: Uhhhh még szerencse, hogy nem rád zuhant az egész!! Komoly sérüléseket tudott volna okozni.
Én mindig attól rettegek, hogy az egész felső szekrény rámesik egyszer, bár nincs sok tányérunk és csak néhány poharat merek beletenni. Részben ezért is nem engedem a nagyot sem a konyhába mióta itt lakunk, meg túl kicsi is az egész és a sütő miatt is féltem (költözésnél letörték véletlen a külső üveget és fogója sincs).
Pedig úgy szeretett a konyhában segíteni!! Hiányzik az az idő. Képzeljétek már egész picinek mosogatott (műanyagokat) és olyan precizitással, hogy azt elmondani nem lehetett (a pici kezecskéje minden szűk poháraljba is belefért
, és közben jókat pancsizott meg játszott a habbal.
A pelenkázó fölé tervezett polcos elemet, amiben van általam tervezett pelenkaadagoló (nagyon praktikus, imádom) szintén megsérült egy költözésnél, pont az egyik felső sarka, ahol az egyik tartópánt van, azt már apa sem meri feltenni, nehogy rászakadjon a gyerekre. Talán egyszer egy jó asztalos meg tudja csinálni, bár kezdek kételkedni, hogy van ilyen, megfizethető áron.
Mondanám, hogy talán Babócának csak ennyi alvásra van szüksége, de írtad korábban, hogy nyűgős. Nincs több ötletem, csak bíztatni tudlak, hogy majd csak kialakul. Jön a 9 hónapos ugrás, talán akkor megváltozik a napi menet és az alvás is.
Mi tartjuk a 2-3 órát, bár most sokat voltunk úton (tanszervásár stb), így többször fél-egy-egy órát aludt. Hajnalban viszont megint egyre korábban kelt.. szerintem túlette magát és fájt a pocija vagy nem tudom, de egy hét után leállt a nagyobb evéssel. Ő egyszerűen nem bír annyit enni egyszerre. Belefér, csak utána általában játék közben is kijön egy kicsit annyira tele van. Valahogy a 4:45-ös kelés masszívnak tűnik, sokszor teával sem tudom visszaaltatni, mert kiköpi, követeli a rendes kaját. Így aztán az egész napi kaja előrébb tolódik. De legalább visszaalszunk. Mégis mint a mosott rongy.. most még fáradtabb vagyok. Napról napra nehezebb felkelni, mintha minden életerőm elszívták volna, meg szédelgek (talán mert éjszaka többször felkelek, nem tom miért), de egyébként is rosszul érzem magam.
Nagylányom megint nincs egy hétig. Most Dédinél van nem messze innen. Igyekszem kipihenni magam addig, nap közben is alszom majd mikor a kicsi alszik.
Jaj, egyébként már ő is segít az öltözködésnél, már úgy is, hogy csak mondom,hogy vegyük fel a pulcsit és már próbálja húzni a fejére (persze nem szétnyitva
), meg csak mondom,hogy dugja bele a kezét és már csinálja is.
Időnként megunja a járókát, akkor kikövetelőzik.. és megy amerre lát, persze a tilos dolgok felé. Az asztalpakolás még mindig ász, hiába mondom, ne (félek nekiesik és összetöri az arcát, a minap picit sikerült is megütnie, de nem vészesen). A táskapakolás még mindig ÁSZ, de nem mindig "van kedve" hozzá. Nagyon tudja mikor mit akar. A frász tör ki, mikor az ebédlőszékekbe kapaszkodva áll fel, mert azok nagyon könnyűek, félek, hogy borul a szék meg rá. Mikor nagyon nem fogad szót, akkor büntiből visszazárom. Azt a sértődést!!! De kezdi felfogni. Azért próbálkozik. Mikor tiltott helyen nyúl valamiért ami nem tiltott, akkor azért néz, hogy mit szólunk, és várja a jóváhagyást, vagy tiltunk-e.. szóval nagy kópé.
Van egy új szokása is. Jókat nevetünk rajta: teljsesen kicsücsörít (mint a csimpánzok szoktak) és még az orrocskája is fintorodik hozzá sokszor és így szuszog.. hallatlanul mókás!! Ha tudom, majd lefotózom, bár általában evés közben, vagy szidás után csinálja (hogy oldja a feszkót
)
Kisbogárka: Szerintem is örök élmény, főleg az első szülinap. Én is hagytam, hogy a nagyom beletrancsírozzon és lenyalogassa. Nem evett sokat, persze elsőre és egyszerre nem is hagytam volna, nehogy rosszul legyen. Kíváncsi leszek a kicsire majd, szerintem ő falni fogja
Neki katicát szeretnék majd, mert annyira szereti kezdettől fogva a piros-fekete katicákat főleg.
Szerintem érdemes valami Csupanyálra jellemzőt választani, vagy ami nagyon tetszik neki. A nagy odavolt a Némó meséért azért akartam elsőre Némó tortát. Szerintem sincs gond a csokival, mert a többi krém is rémesen édes-cukros, az hogy csoki vagy más ízű már oly mindegy. Az első szülinapon belefér egy kicsi.
Úgysem fogja habzsolni, még fura lesz neki.
Az bizony fontos téma amit írtál a fiúkkal kapcsolatban. Én még emlékszem, hogy a barátnőm 10 éve mennyit szenvedett minden nap a kisfiával. Nemrég hallottam én is, hogy 2-3 éves korig hagyni kell.
Azt tudjátok, hogy ugyanez a dolog lányoknál is létezik??!! A nagynak volt. És annyira nem beszéltek erről, még az interneten sem találtam semmit róla. Csak egyetlen anyukától egyetlen írást-kérdést, de nekik kicsit másabb volt.
Én azért beszéltem erről, mire kiderült az egyik ismerősöm kislányának is volt ilyen. Lányoknál, legalábbis nálunk ez úgy nézett ki hogy összenőtt a bőr a bemenetnél! Először, csak tanácstalanul néztem, hogy rosszul emlékszem?, mintha ott lenni kéne luknak, és volt is előtte.. de akkor már olyan hártyás bőr volt rajta, fura volt, hogy nem kell, nem tudom kitörölni az ajkak közül a kakit... Zoli is mondta, hogy nem olyan volt. Végül elvittük gyermeknőgyógyászhoz és ő szétválaztotta. Utána kenegetni kellett A vitaminolajjal nagyon sokáig és még sokszor kezdett összenőni alulról szűkült a bejárat. Ilyenkor mindig mentünk, szétszedték..
Az ismerősöméknek meg annyira összenőtt, hogy már erős bőr volt ott, így az ő kislányának már lézerrel kellett szétválasztani.
Ha valaki ilyet tapasztal a kislányánál, mielőbb lépjen, mert minél később annál rosszabb, ráadásul mikor már kezd kialakulni a gyerek nemi identitástudata akkor jobban meg is viseli minél komolyabb beavatkozás szükséges, főleg ha elsőre.
Lilike hozzászokott, így nem volt különösebb gond. Bár 2-3 évesen azért hadakozott kicsit, de megbeszéltük, hogy ha gyorsan lépünk kevesebbet szenved, csak kicsit fáj.
Hát, gondoltam, talán valakinek meg erre van szüksége, merthogy a lányok esetében erről valahogy nem beszélnek és az anyukák kétségbeesnek. Valahogy nem értem erről miért nem esik szó, mikor a fiúk esetében ez tök természetes. Persze lehet, hogy már csak le vagyok maradva..
Mó: egyszer megkóstolom..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 15:38-kor.