Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép

KrisztiKép Fiam kb. két éve 3 évesen csinálta azt, hogy - a hetediken lakunk - módszeresen elkezdte kidobálni a CD-ket az erkélyenKép Szerencsére idejében észrevettük, rohantam ki és lekiabáltam a gyerekeknek, akik örültek az égből hulló lemezeknek, hogy: Otthagyni mindet, megyek!!!KépKép
Tiszta anyja fia, mert annak idején én ugyanezt játszottam el a bátyám cipőivel. Az összeset kidobáltam az ablakon, és mire észrevették anyuék, mindet elvitték, csak a legrosszabb pár maradt megKépKép
lau

Sziasztok!

Kriszti,
Nagyon édik vagytok a babával. A férjem mondta, hogy mennyire hasonlít rádKép Én ilyen pici babáknál ezt sosem tudom megítélni igazán.

Fogtömés:
Én úgy tudom, hogy az amalgán tartósabb tömés és ezért szeretnek a dokik azzal tömni, pláne, ha nagyobb a lyuk. Bár hallottam, hogy nem olyan jó, ha valakinek pl. fémallergiája van. Nekem pl. van.

Szörtelenítés:
Nekem is elég sok "szenvedést" okoz mostanában. Én a bikinivonalat borotválom és bizony elég érdekesre sikerül mostanában, mert nem látom jól a pocaktólKép A lábamat géppel szedem, de az is folyton szörös marad itt-ott, úgyhogy lassan úgy nézek ki, mint a 30 éves kopott macimKép

Nevek,
Képtelenek vagyunk dönteni, úgyhogy lassan kitalálok egy nevet én magamKép Lány nevet persze tudnék egy csomót, de ugye ez most nem aktuális. A mi esetünkben még az is nehéz összehozni, hogy jól hangozzon mindkét nyelven és persze lehet, hogy ami itt jó lenne, az otthon már nem éppen divatos név.

Tegnap voltam UH-n. Még mindig nem jól keringek (mármint a vérem a méhlepény felé). De a pici jól van és állítólag akkora, amekkorának lennie kell. A dokim azt mondta, hogy hagyjam abba a magnézium szedését. Ebben az a jó, hogy a magyar doki szerint meg nem is hagyjam abba majdnem egészen a végéig. Most már nem tudom, hogy kinek higyjek.Kép
Ja, mellesleg vérszegény vagyok, így vasat kell szednem. De különben minden okésKép
Jaj, ezt majdnem kihagytam. Azt mondják diétáznom kell, mert sokat híztam. Ezért ma bevágtam egy jó adag csokifagyitKépKép

Pusz Mindenkinek!
Moncsi
minike

Sziasztok!

Minike: én is úgy tudom, hogy az amalgám tartósabb, a porcelán szebbKép, de gyakrabban kell cserélni. Sőt, olyat is hallottam, hogy nem teszik rágófogba, nekem mégis ott vanKép

Nevek: ne foglalkozz azzal, hogy mi divatos, mi nem, az a fontos, mindketten elfogadjátok a nevet, ami lehet, hogy nem éppen egy divatos név. Mivel manapság szinte évente változnak a divatirányzatok a nevek terén, lehet, hogy két év múlva lesz azKép

Annyira fáradt vagyok maKép biztos az idő miatt, de reggel kb. fél órába telt, mire magamhoz tértem. Kistörpénk se annyira mozgékony, biztos ő is álomkórosKép

Szép napot mindenkinek!!

Lau
26+2
lau

Lau!

Én is olyan fáradtnak, és kókadtnak érzem magam. Az én picúrom is ma lustálkodik, lehet, hogy tényleg átragad rájuk? Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Nekem inkább az ellenkezője Poci: furkálódik vájkál mocorog össze-vissza. Rá ezek szerint nem hat ez a hangulat Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Én is punnyadom, a picúr viszont nem Kép
Tegnap estét is végig hancúroztaKép
Bezzeg az UH-n meg alszik a csipkerózsika.
fantikbaba

Moncsi! LepénykeringésKép De, hogy a baba jól van, annak örülök. A magnézium és a vas szedése együtt tényleg felesleges, mert a magnézium gátolja a vas felszívódásátKép Nekem is kell vasat szednem, reggel, este, magnéziumot meg hébe-hóba. Többnyire amikor vádligörcsös időszakomat élem. De a dokim szerint minimum 4 óra legyen a vas és a magnézium bevétele között. Sőt, a biológus ismerőseim felvilágosítottak, hogy sokkal hatékonyabban tudja feldolgozni a szervezet a vastablettákat, ha fehérjével (felvágottak, husikák) együtt veszi be az ember. Bocs, ha okoskodásnak tűnik...

Szőrtelenítés téma: a télen lusta voltam elővenni a szőrtelenítő csodamasinámat, és mindig csak a borotvámhoz nyúltamKép 6 hete azonban megembereltem magam és kitéptem a lábszárszőreimet a géppel. Alig hittem hetekkel később a szememnek, mert szinte alig nőtt vissza valami. De tényleg, max 10 %-a nőtt ki a szőröcskéknek. Na, tegnap azokat újfent leepiláltam. Kíváncsi vagyok, hogy most mennyivel találkozom újra. Na meg arra is, hogy mi lesz szülés után. Remélem nem fog minden őrült tempóban visszanőniKépKép Egyébként is eléggé ősasszony leszek pár hét utánKép

Pocakmarci nálunk is aktív napot tart. Hajnalban kelt, lenyomott egy intenzív reggel tornát, a lakás és a kórház közötti úton pihent, majd vérvétel közben újra rázendített, és azóta kisebb nagyobb szünetekkel újabb és újabb pózokat vesz fel a hasamban. Olvastam itt a neten, hogy ezen a héten nyitogatja először a szemeit a kismanó. Biztosan körbenézett kis vackában, rájött, hogy mennyi helye van még, és azóta nem lehet leállítani a mozgásbanKépKépKép

Remélem az időjósoknak igaza lesz mára vonatkozóan, és délután tényleg meleg lesz és nepsütés, mert térdgatyóban és lenge ingben jöttem melózni, és nincs kedvem összefagyni.

Na csók mindenkinek:

Csirkesz
(26+5)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Megkerestem a legkedvesebb képet rólam és a kislányomról, felraktam.Ezen a képen egy naposak vagyunk.Nagyon imádom ezt a képet.
Az itthoni keretben van de az apa utazó albumából megszereztem és sikeresen felraktam.
A kacsaröptetéseken jókat nevettem.Na de a cd ledobálás sem hagyott kacaj nélkül.Lau!Te is okoztál némi fejtörést a szülőknek!
Tegnap este nem volt valami aktív a kisbabám.Lehet,hogy unja már az Eb-t.12-e óta ki vagyok tíltva tv elől.A nappaliban Ágota néz mesét,a hálóban apa meccset.Még egy hét és visszahódítom a terepet.
Álmosító meleg van.Részvétem a dolgozóknak!
GnéKriszti
gnékriszti

Kriszti:
Édes a babókád, szeretném már én is a kezemben tartani a sajátunkatKép De még minimum 3 hónapKép
Nálunk is ez van a tv-vel kapcsolatban, annyi különbséggel, hogy apa pincérként dolgozik, a vendéglátóhelyen kivetítő van, így néha megspórolunk egy tévétKép

Tényleg hihetetlen párás, nyomasztó ez a hőség, de még dolgozomKép De ez van, valószínű, jövő héten kapjuk a féléves jutalmat, és azt már nagyon váromKépKép

Lau
lau

Kriszti!

AZt akarod, hogy mára teljesen munkaképtelenné váljak???? Egy ilyen kép után hogy zökkenjek vissza dolgozni? Megláttam, elmosolyintottam magam, és azóta úgy maradtamKép Nem ér szép kisbabák képével (na meg csini anyukájukkal) elterelni a dolgozó nők figyelmét!!!!!!!!!!!!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Kriszti!

Nagyon édi a babóKépKép

Lau,
Igazad van a nevek terén, de az a baj, hogy most még olyan sincs, ami mindkettönknek tetszene. Tegnap a párom a Gábrielt találta kiKép

Csirkesz,
Köszi az infót a magnéziumról. Most akkor azt nem is szedem majd, esetleg, ha keménykedik a pocakKép A vas most fontosabb, nehogy elfogyjon a véremKép

Én is tiszta kóma vagyok ma, ezek szerint ez világméretü probléma maKép Bár nálunk közrejátszik, hogy ma hajnali 3-ig petádráztak az utcán (kb. minden másodpercben 1 petárda) a kezdödö nyár tiszteletére. Mit mondjak, nagyon szórakoztató. Egyfolytában összerázkódtam a durranásoknál és a babó sem tudta szerintem, hogy hol vanKép Nem hiába mondják, hogy "örült spanyol"Kép Persze hosszú "Ö"-velKép

Moncsi
minike

Lányok!
Nem vettétek észre,hogy fogyatkozik a társaság?Egyre kevesebben vagyunk!Hol vannak a régiek?Lehet,hogy nyaralnak vagy a nagyobb gyerekeknek nyáriszünet van és nem jut idejük a gép elé ülni?
Kösz a dicséreteket!Ma nézegettem a kislányom képeit és olyan hihetetlen,hogy hamarosan megint lesz egy picurkánk akire nagyon vigyázni kell!Mert pici!
GnéKriszti
gnékriszti

KrisztiKép Igazad van, én is néztem a múltkor a táblázatot, rengeteg név volt benne, és most nagyon kevesen vagyunk, akik naponta írkálnak.
Nálunk most elég holtszezon van, mint nyáron mindig, valahol viszont most megy az őrület.

Biztos, az is közrejátszik, hogy szabin vannak, ahol van gyerkőc, ott oviszünet vagy esetleg isiszünet van.
Nálunk is most a férjem van otthon csemeténkkel, most hívtak, hogy a McDonaldsban ülnekKép Fiam egész héten készült rá, úgy volt, hogy kedden mennek, de rosszalkodott, és mára lett eltolva.
Olyan jól viselkedett, hogy csak naKép ÉRdekes, hogy csak a sült krumplit eszi meg, de nagyon szeret odajárni, lehet csúszdázni, meg ahova ritkán jut el az ember, izgalmasabb.

Bárcsak én is elutazhatnékKép
Amúgy egy másik topikon, ahol szoktam írkálni, szintén pangás van, nyár van ezerrelKép

Képeket én is nézegettem múltkor, és hihetetlen, hogy abból a csepp babából milyen helyes lurkónk lett, aki néha az őrületbe kerget minket, de imádjukKépKép

Lau
lau

Sziasztok!

Nem akarok ünneprontó lenni, de én is lelécelek egy hétre. Végre szabi! Bár nem utazunk sehova, csak a szüleinkhez, azért Veszprémből nem tart majd semeddig sem leugrani a Balcsira. Bikiniavatás leszKép
Holnap már nem jövök be, de még itt leszünk, mert a férjem dolgozik, szombaton meg még jelenésem van a dokinénimnél.
Azt terveztem, hogy holnap függönyt mosok, mert a 2 héttel ezelőtti nagy viharban a férjem csapot-papot hátrahagyva hagyta a lakást, és az összes függönyünk az ablakokon lengedezett kifelé egy darabig. Szerencsére el nem szakadtak, de tegnap vettem észe, hogy mindegyiknek koszos az aljaKépKép Unatkozni nem fogok, az már fix. Mert ugye egy rendes háziasszony ha már függönyt mos, meg is pucolja azt a fránya ablakot.

Na meg lépéseket teszek extrém vasalás terén is, de most nem a pozíció vagányságára fogok törekedni, hanem a nagyhalom ruha rekordrövid idő alatti eltakarításáraKépKép

A névsorunk tényleg hosszú, de szerintem vannak a listán olyan nevek, akik mára többnyire más időszakhoz tartozó topikban írnak jobbára. Szerintem ezzel nincs semmi baj, csak nekem is hiányoznak nevek, akik korábban sűrűn megfordultak itt. De hát ez van Csajszik. Addig jó, míg nem maradunk egyedül. A lényeg, hogy a rossz statisztikával szemben jó sokan vagyunk kismamik. És ez az ami számít, nem?Kép

Mindenkinek minden jót, vigyázzatok magatokra és a Picúrkákra! Élvezzétek egy picit Ti is a jóidőt (ha lehet)!
DE! Jók ne legyetekKépKép Kispapákat békén ne hagyjátokKépKép

millió pusszantás:
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz, Te nagy mókamester!Kép Ezt már ugyan nem fogod olvasni, de jó szabizást kívánok. Aztán mindenkit meghódítani ám az új bikiniben a strandon!

Marica, hol találtál olyan táblázatot, ahol az egyes hetekhez tartozó értékek vannak? Engem is érdekelne...

Kriszti, a lányod egy napos korában is tündérke volt. Erről jut eszembe: Érdemes pólyát venni? Anyukám már mondta, hogy vesz kis cuccokat, köztük pólyát is, jól jön az az első időkben. Csak annyi ellentmondásos dolgot hallottam a pólyáról. Mostanában nem nagyon divat, de valaki esküszik rá.

Cat, köszi a Péterfyről a híreket. Ha választani lehet, mindenképpen oda megyek.
A SOTÉ-ról nincs rossz tapasztalatom, csak mivel már nem vagyok hármasikres, a kockázat is kevesebb, így maradhatok a régi orvosomnál. Nem is baj, hogy nem kell mindig terhesgondozásra is Pestre járnom, csak az utazás 3 óra csúcsforgalomban, a kórházi várakozásról még akkor nem is szóltam.

Ki írta pár napja, hogy játszószőnyeget varrt? Engem is nagyon érdekelne? Milyen anyagból van? Saját tervezés? Vatelinnel van kibélelve?

A nyaralókra nagyon irigykedemKép, a dolgozóknak részvétem: Eszter (22+1)
eszter28

Sziasztok!
Szerintem sokan vannak, akik csak a munkahelyükön tudnak a nethez hozzáférni, és most szabadságon vannak. Viszont ha ez így van, akkor a babájuk megszületése után sem tudnak majd jönni ide beszélgetni? Azt nagyon sajnálnám.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Voltam dokinál, méhszáj rendben, teljesen zárt. C:3000
Hétfőn megyek uh-ra. Azért szívhangot hallgattunk, tök jó volt.
Mi is megyünk majd nyaralni, de még két hétig vagyok. A táblából kivettem Áfonyát és Exilét, mert február óta nem jelentkeztek. A többiek biztos nyaralnak.

Csirkesz! Jó pihenéstKép

Én itthonról netezek, így tőlem nem szabadultokKép
Azt mondta a dokim, nem megy szabira, mert költözködik. És még egy jó hír, ha 35 hét után szülök, nem viszik el a babákat más kórházba, maradhatnak velem.

linato(26+4)
linato

Csirkesz!
Jó pihenést!Érezzétek nagyon jól magatokat!Ha vége a szabinak első dolgod legyen jelentkezni!
Eszter!
Nem kellett a kórházba pólyát vinni ott abban voltak a babák!Itthonra meg kaptam egyet,jó volt szoptatásnál mert könnyebb volt tartani a picur fenekét.A nyaka nem csuklott hátra.Szóval most is használni fogom.Másra nem használtam mert ha rugdosni akart nem tudott és olyankor felmérgelte magát.
Linato!
Örülök,hogy tőled nem szabadulunk meg.Remélem azért a szülés után is maradunk sokan és tudunk tapasztlatokat cserélni.
Az is lehet,hogy végig viszed a 40hetet.De ha mégsem az azért biztató,hogy együtt maradhattok.
GnéKriszti
gnékriszti

Noémi!

Név: nekem mindkét gyerekem viseli mindkettőnk vezetéknevét kötőjellel. Eddig ezt külön kérvényezni kellett a BM-nél, ráadásul gyermekenkéntKép (az anyakönyvi hivatalon keresztül), de az idei évtől már anyakönyvezhető alapból is kettős vezetéknévvel (ha jól tudomKép). Spórolnak nekünk pénzt és időt. A legrosszabb az volt az egészben, hogy persze mivel másképp nem lehetett, ezért először anyakönyvezték az apa vezetéknevére (és persze arra állították ki minden egyéb iratát (TB kértya, lakcímkártya (a kiskönyvét csak azért nem, mert mindkettőnél a kórházban szóltunk, hogy hogyan fogják hívni))), és aztán el kellett jutni az anyakönyvi hivatalba, ahol némi procedúra után megcsinálták a kérelmet. Röpke 4-5 hónap alatt meg is jött a BM válasza, újabb anyakönyv, és persze minden irat újra...
Mindjárt utána is nézek.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Én úgy tudom hogy még születése előtt rendelkezni kell erről, én júliustól szabin vagyok, majd elintézem.5000 pénzbe kerül és a területileg illetékes anyakönyvi hivatalban lehet kérni, előtte még nekem is be kell jelenkezni a kerületbe, mert még a régi címem szerepel a lakcím kártyánKép
Mennyi tortúra, a babót azért sajnálom egy kicsit egyikőnk neve sem egyszerű (az első osztályban megszenved egy kicsit) Kép De mivel a párom nem magyar származású, jó lesz az ő neve mellé az én magyar nevemKép
Vannak neveink: Kislány (150 % a Praxis szerint) Heléna lesz, ha mégis fiú akkor AlexKép
Mondjuk én felvettem a férjem nevét is de a sajátom is megtartottam X-né Y Noémi.
Ennyi?
TE jártál valaha szülés előkészytőre a Mávba?
Szeretnék elmenni, ha már úgyis otthon leszek.
Jó a tapasztalat szerzés egy kezdő mamánakKép
fantikbaba

Én úgy tudom hogy még születése előtt rendelkezni kell erről, én júliustól szabin vagyok, majd elintézem.5000 pénzbe kerül és a területileg illetékes anyakönyvi hivatalban lehet kérni, előtte még nekem is be kell jelenkezni a kerületbe, mert még a régi címem szerepel a lakcím kártyánKép
Mennyi tortúra, a babót azért sajnálom egy kicsit egyikőnk neve sem egyszerű (az első osztályban megszenved egy kicsit) Kép De mivel a párom nem magyar származású, jó lesz az ő neve mellé az én magyar nevemKép
Vannak neveink: Kislány (150 % a Praxis szerint) Heléna lesz, ha mégis fiú akkor AlexKép
Mondjuk én felvettem a férjem nevét is de a sajátom is megtartottam X-né Y Noémi.
Ennyi?
TE jártál valaha szülés előkészytőre a Mávba?
Szeretnék elmenni, ha már úgyis otthon leszek.
Jó a tapasztalat szerzés egy kezdő mamánakKép
fantikbaba

ooops sorry
fantikbaba

LányokKép
Játszószőnyeg engem is érdekelne, mert a kiskereskedelemben 6-8 ezer Ft, és nálunk a 2 baba nem is biztos, hogy ráfér.

Nekem is van itthon netem, így biztos maradok szülés után is, már amennyire ráérek majd!

Cat

Cat
Kép
cateye

Egy egyszerű gyapjú takarót/szőnyeg formájú szép mintájú) vettem a Kaisersben, 1999 ft, alá polifóm és oké leszKép
Netem nekem is van
Mi is lennne nélküleKép
fantikbaba

Sziasztok!

Tegnap elolvastam a szülőszoba könyvet. Rég voltam így, hogy egy nap-egy könyv. Tetszett. Lassan kezdek izgulni, ahogy közeledik az időpont.
Persze az ismerősök meg ilyen kérdéseket tesznek fel: hanyadik hónapban is vagy? 5-6-4? Igen, 7., nem tévedés! Valóban csak 3 hónap van hátra, sőt már lassan annyi sem!

Játszószőnyeget én varok, csak most leálltam, mert anyu lement a Balcsira, a gép meg otthon, kézzel meg nem annyira tartós, de egy délután a géppel és kész vagyok.
Anyag: régi kolis plüss szerű függöny, ez az alap karika, tehát maga a szőnyeg, s ezzel vontam be a hullahopp karikát is. A bélés nem vatelin, hanem vastagabb, de emlékszem a nevére, (két szótagú Kép450 volt métere, 2 m széles, így 1 m-t vettem, s akkor duplán lesz. A lógó figurákhoz termo anyagokat vásárolgattam különböző színekben, abból lett kacsa, halacska, felhő, napocska, fenyőfa. Egy szélcsengőt szeretnék még valahogy rárakni, mert annak szereti a csengését a baba.
Ha elkészül, megkérem a férjet, hogy a képet varázsolja ide be.

Jó hétvégét nektek, mi megyünk a Balcsira! Ujjé, süss fel nap!!!
papzso

Popzso!
De miről lógatod le a játékokat?Mert én is csináltam a lányomnak de most újat szeretnék azért érdekel.
GnéKriszti
gnékriszti

Linato!
Szorítok, hogy addig legalább kibírják a picurkák odabent Kép

Játszószőnyeg!
Azért találtam ki, mert a sógornőmék építkeznek, rá is számítanak téglarakodásilag Kép (erre kicsit pipa lettem, de nem tudok hogyan belszólni) , addig meg ne unatkozzon a baba Kép

netünk elvileg nekünk is lesz otthon babaszülés után is, remélem megmarad, ugyanis a férjem céges juttatása Kép

Csirkesz remélem előmelegíti a Balcsit! Legalább az északi partot, mi is odamegyünk. Anyuékat hívtam, de nem mertek még belemenni a vízbe Kép

Minike!
Részvétem a petárda miatt, teljesen átérzem a helyzeted. Nálunk az éjszaka nyugis, napközben viszont előttünk, mögöttünk építkeznek, a lakópark közepén lekunk egyenlőre Kép Már alig várom, hogy épüljenek a házak!

Kriszti!
Tündéri a kép! Én is, én is , én is!!! Már alig várom, hogy baba legyen a karomban. Unokahugit már teljesen eltojatom. Kép

Becézés
Életemben először anyósom (akkor még jelölt)szólított Zsófikának, náluk mindenki megkapja a kicsinyítőképzőt, nálunk nem volt így. A húgom Hanga, soha nem becéztük, én Zsófi voltam, unokatesó Huba. A férjem Kókusznak hívom, semmi köze a Györgyhöz, a gyerek meg Maszatka még mindig, hiába néz ki Rózának Kép Szerintem nem kell a névválasztáést annak befolyásolni, hogy hogyan hangzik a becézett formája. Szóval kitartás!

Mindenkinek minden jót, ma vagyok 26! Kép

zsófi (Maszatka a 29. héten rugdos Kép )
papzso

A hullahopp karikát kettévágtam, és a két félkört bevontam külön-külön textillel, majd a négy véget a kör, azaz a játszószőnyeg négy sarába varrom. A karikára lehet fellógatni a játékokat, azaz felkötözni.

Nektek már volt olyan, hogy nyilallt a hüvely, Ma már többször csinálta nekem. Lehet, hogy azért, mert bejöttem dolgozni és ülök?
köszi
papzso

PapzsoKép
Nekem már volt olyan, hogy nyilalt a hüvely, többször is sajnos. Mindig megijedek tőle. Egymás után belenyilall 5-6-t, de aztán vége lesz. Szerintem nem az üléstől van, mert nekem menet közben is volt már.

Cat

Cat
Kép
cateye

Kösz Cat!
Remélem elmúlik... Tessék, erre most is belenyilallt! Irgum-burgum.
papzso

Sziasztok!

A hüvelynyilallásról úgy hallottam, hogy azért fordul elő, mert ott is vannak viszerek, amik ilyenkor megduzzadhatnak. Persze, nem tudom pontosan.
Zsófi: a kép a játszószőnyegről engem is érdekelne, mert sajna így nemigen tudom elképzelni, nem csináltam még ilyetKép hiába van már egy fiamKép

Cat: Téged is régen láttunk!! Minden rendben?
Te mesélted, hogy a 24. héten be kell feküdnöd a kórházba?

Netünk nekünk is van otthon, szóval ha már szabin leszek augusztusban meg utána is fogok tudni jönni!

Lau
26+3
lau

Lau!
Éljen a netKép
Nálatok is nagyfokú aktivitás mutat a pocaklakó?
Kép
Hol a napocska?
fantikbaba

Noémi!

Az a ciki, hogy eddig tuti nem lehetett szülés előtt elintézni. Csak úgy, ahogy írtam, hogy előbb anyakönyvezték, és utána kérvényezni kellett. Ráadásul minden gyereknél külön. Ez még külön érdekes, mert találtam egy olyan törvényszöveget még kb. 1 éve, hogy a gyerekeket nem lehet különböző vezetéknévre anyakönyveztetni, ha azonosak a szüleik. Akkor már csak azt nem értem, hogyha a nagyobbal már engedélyezték, akkor a többivel minek kell az egészet külön eljátszani. Persze, pénz.
De pont most január 1-ével változott, ha jól tudom, még örültünk is, hogy talán nem kell eljátszani az egész hercehurcát.
Ha viszont így van, akkor szerintem nem kell előre rendezni, hanem csak a szülés után. Utánajárok mindenképpen, mert minket is érint.
Na, sikerült beszélnem a népességnyilvántartó hivatalból egy hölggyel, aki azt mondta, hogy sajnos továbbra is a fent leírt procedúra megy, és persze csak szülés után lehetKép. Csak akkor nem, ha 1. nyiltakoztatok házasságkötéskor 2. valamelyikőtök a kettős vezetéknevet viseli. Ezt még most is lehetne rendezni, de nálunk a férjem nem akarja felvenni a kettős vezetéknevet (én sem), csak a gyerekeinknek szeretnénk így. Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy vajon nyiltakozhatnánk-e utólag így, ha már házasságkötéskor nem tettük?

De te is utána tudsz kérdezni, ezt a telefonszámot hívtam (hátha nálad másképp van, mert én teljesen felvettem a férjem nevét, -né nélkül és a saját vezetéknevemet is elhagyva):
Népességnyilvántartó Budapest
Budapest IX. kerület 1094 Balázs Béla utca 35 (1) 456-6500

Nem jártam szüléselőkészítőre, mert az tőlünk messze volt,de a helyi védőnő csinált ilyet, arra igen. Még Beninél. Nátánnál meg már sehova. Jó lenne néhány alkalmat megnézni, mert állítólag nagyon jók, csak nem tudom, el fogok-e tudni menni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Nekünk meg apasági nyilatkozatot kell csináltatni, mert nem vagyunk házasok. Egy hónapnál nem régebbi kell a szülés utánra. Na de ki tudja mikor szülök????? Amikor Korinával voltam pocis karácsony előtt mentünk megcsináltatni és nem írtak rá dátumot. Remélem most is megcsinálják így. Mert ha nem akkor a két nagyobbik lányom Szabó lesz a kisfiam és kislányom meg Tóth.Kép Nem díjaznám. Sőt még kérvényezni kell, hogy a lányom Lorena lehessen és ne Loréna vagy Lorina. Nyaralás után megpróbálom elintézni.

Beszti!
Majd ha ráérsz egy kicsit átküldöd amit kértem mailben? Nagyon kösziKép

Korina rémesen néz ki, tele van ronda nagy gennyes pöttyökkel. Remélem most már nem jön rá több csak elkezdenek leszáradni. Még jó, hogy csak két hét múlva megyünk nyaralni.
linato

Napocska messze van az Arany János utcától, biztos a Balcsit melegíti.
Kép

Reggel kinevettem a férjem a hosszú nadrág miatt június végén... én meg lassan fázom a könnyű len ruhácskámban
papzso

Sziasztok!
Itt új vagyok,most találtam rá erre a topicra.Én okt.végére vagyok kiírva.De legkésöbb okt 26-án lesz baba.Van három leánykám,Ők 9,5 8 és 6,5 évesek.Most kisfiam lesz,igaz más az apukája..Remélem bevesztek a csaptba..Én itthon vagyok,elég sokat netezek...
Üdv Nektek
Iboly
ibolyka

Beszti
A Mávos topikban azt írták minden második szerdán van 18-tól a Podmaniczky felől.És néha a dokink tartja.Hétfőn megyek a Lehelhez, megkérdezem.
http//www.eskuvoiiranytu.hu/nevek.htmtja.
itt van vmi info
fantikbaba

fantikbaba

Szülésfelkészítő nagyon hasznos szerintem, igaz mostanság már sok helyen nyári szünetet tartanak...
A sógornőm azt mondta, hogy a légzéstechnika a legjobb, azt ő begyakorolta, s a doki meg is dícsérte, hogy emiatt milyen jól nyomott.

Sok sikert az anyakönyvvezetés rejtelmeihez!
Nézve titeket, örülök, hogy nem kell még ezt is végigjárnom . Hajrá!!

Nyarat akarok!!!
papzso

Szia Iboly!!

Hol szülsz?
Gratula a három babához, neked ezek szerint már nem sok meglepit tartogat a kórház Kép

zsófi
papzso

Papzso!
Hát azért tartogat.Épp most váltottam (hétfőn) korházat és orvost.Amúgy a Déli pu.-tól nem messze a Budai Honvédban fogok szűlni.Programcsászár lesz,mert az első három is az volt..És utoljára 6 éve volt,sok minden változott.Kicsit félek is..
pusza
Iboly
ibolyka

Iboly!
Én teljesen kezdő vagyok. Mi az a programcsászár?
Biztos minden rendben lesz Kép

zsófi
papzso

Gondolom az mikor előre ezt készítik előKép
Nem csak akkor mikor más úton nem megyKép
fantikbaba

Zsófi!
Ez azt jeleni,hogy mindenképpen császár.És ezt általában előre tudni,és akkor hívják így.Mivel nekem 3 császár volt már,emiatt nem is szűlhetek...Tehát mindenképpen műtét..Így tudom,hogy okt 26-án reggel kb.9 -kor lesz meg a kisfiam..Egy esetben elöbb,ha véletlenűl beindulna magától ,akkor viszont extra sűrgősen korház és rögtön császár...Mert az nagy baj lenne,ha át akarna jönni a lurkó..Valszeg szétszakadna a méhem alja..No de erre nem gondolok,egyiknél sem indult be elöbb..
Iboly
ibolyka

Sziasztok!

Üdv köztünk Ibolyka!

Bár augusztusztól én sem dolgozm, de addig lesz netem, leagalábbis remélem, hogy sikerül bevezetnie a cégnek.

Papzso!
Nem olyat varsz, amit boltab is lehet kapni? Leírásod alapján hasonló játszószőnyeget láttam már boltban, persze szép árért.

Tegnapra elkészült a terheléses vércukor leletem. Éhgyomorit nem mértek, de terhelés 6,1 lett.KépSzerencsére a vasam is jó. KépViszont van más ami nem jó, de annak még utána nézek, hogy mi a bibi.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Noémi: igen, elég mocorgós napja van maKép
Én meg majdnem elalszomKép

Ibolyka: gratulálunk a kisfiúhoz!KépKép
Le a kalappal, hogy bevállaltatok még egy gyerkőcöt és sok kitartást hozzáKép

Lau
lau

Iboly,

Üdv. a csapatbanKép Majd szurkolok, hogy a picinek eszébe sem jusson 26. elött kijönniKép

Zsófi,

Köszi az együttérzéstKép Azért az egésznapos építkezés miatt nem irigyellek. Pláne, hogy az nem egy napig tart.

Nekem is volt már, hogy belenyilallt a hüvelyembe. Szerintem ez normális, nekem legalábbis "természetesnek" tünt.

Tök kellemes. Tegnap este óta nincs víz, nekem meg pont most van egy enyhébb hasmenésem. Már dél van és még mindig nem bírták megcsinálni. Brrr...

További szép napot Mindenkinek!
Moncsi
minike

Sziasztok!!

Húú én is régen írtam már, de nem vesztem el!! Kicsit sok a nyüzsi, mert munka mellett még építkezünk is. és nagyon résen kell lenni. De nem a kivitelezővel van a gond, rájuk egy szavunk nem lehet, hanem a bank, aki részletekben folyósít a seggfej. Már nem azért mert részletekben utal, hanem mert csiga lassúúúú a társaság. Képzeljétek múltkor a fizikai munkások előbb kész voltak a falak felhúzásával, mint a bankban dolgozó diplomás műszaki szakértő, akinek annyi volt a feladata, hogy leigazolja pár sorban a bank felé, hogy valóban a házra költöttük az eddig megkapott pénzt. Hát ez egy vicc. Szóval ilyenekkel tengetem mostanság napjaim.

Nagyon irigylem a nyaralókat, én is mennék, de sajna ez most idén kimarad az építkezés miatt. Arról nem beszélve, hogy én addig akarok dolgozni, amíg csak bírok, nem terveztem, hogy előbb lelépjek. Persze csak akkor, ha nem lesz panaszom. Mivel itt dolgozom a Máv kórház mellett két házacskára, nem elképzelhetetlen, hogy innen ugrok át szülni :-) Igazából tök jól érzem itt magam, sokkal jobb, mintha otthon dozmadnék egyedül. Nem szeretek napokig egyedül otthon lenni.

Írtatok a fogászatról..., én pont tegnap mentem el az sztk-ba, hogy tömetgessek egy kicsit. Hát közölte a doki, hogy csak amalgán tömést tehet be, mert a fehéret nem támogatja a tb. Csak elöl ami nagyon látszik, tömik fehérrel, de a rágókat nem engedélyezik. Ennyit a rohadt TB-ről már megint. Kérdeztem, hogy mi van, ha kifizetném a fehér tömés árát, de mivel ők nem fogadhatnak el pénzt az sztk-ban ezért ez sem kivitelezhető + le kell igazolnia, hogy kinek és melyik fogát tömte fehérrel (azaz indoklást kérnek tőle) Hát komolyan a pofám leszakad. Szal, megyek vissza a magán dokihoz, oszt fizetek.

Nekem is szokott néha a hüvelyemben nyilalgatni, szerintem a baba eltalál valami ott lévő érzékeny ideget. Nekem is volt, hogy mászkálás közben történt, és nagyon fájt, le kellett ülnöm.

Lányok, viszont azt olvastam a várandós... kiskönyvben, hogy nem jó, ha háton alszunk, mert nem jut a baba elég oxigénhez, hanem inkább oldalt feküdjünk felhúzott lábbal. Eddig ok, de az én kisbabám pont akkor nem mocorog, mikor háton fekszem, ahogy viszont oldalt fordulok (ami nekem sem kényelmes)azonnal kapálózik, és majd kiüti az oldalam. Nagyon nem tetszik neki. Ti, hogy vagytok az alvással?, vagy hallottatok erről a "nem jó háton feküdni" dologról?

Szép hosszú lett....
Kata
(ma 27)
katta

Kata Kép
A hátonfekvésről ugyanazt olvastam, amit Te is. Nekem nem is kényelmes, így nálam fel sem merült a probléma. Az oldalfekvéssel is vannak bajaim, mindegyik oldalon bejelez valamelyik fiú, hogy neki úgy nem jó... így nekünk a szenvedés marad Kép Kép Aztán, ha sikerül elaludni, akkor örülök, hogy alszom, és nem foglalkozom azzal, hogy épp hogy fekszem.

Orsi + 2 Kismaczkó
18+2

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

En is elokerultem nyaralasbolKép

Kata: ebbol a hatonfekveses dologbol annyi igaz, hogy nehany kismama!! haton fekve elnyom valami eret, ami miatt a kismama!! rosszul lehet. De elobb a mama lesz rosszul, a gyerkoc abbol meg smemi nem erez. tehat ha neked jolesik haton fekduni, akkor hajraKép Megjegyzem, en is gyakran fekszem hatonKép

Nekem is megvan a terheleses cukrom, zsmle+tej utan 1 oraval 4.8, allitolag ez nagyon joKép Viszont a vasam megen keves, a fenebe...Kép

orsoly
orsoly

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?