Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok :!:

En most mar Banka miatt tenyleg aggodom. Banka, kerlek, irj :!: Hogy vagytok :!: Egy honapja mas topikba sem irtal. Remelem, mindketten jol vagytok :!:

Edu, ez a muzeum csoda :!: Minden varosba elkelne egy ilyen. Monster is igazi kisfiu mar :!: A kockas nadragban csudaedes :!:

En most nehany napig mar biztosan nem leszek, mert mahoz egy hetre koltozunk Sydneybe, apa is itthon lesz holnaptol, pakolunk. Egy csomagszallito vallalat fogja a bedobozolt cuccainkat atszallitani, mi meg autoval megyunk ejszaka, kb. 950km. Oli nappal elunna magat, de ejjel alszik, igy mi felvaltva vezetunk majd. Ha nagyon kidolunk, megallunk valahol, de egyelore ugy tervezzuk, hogy este 8-tol reggel 8-ig lehuzzuk ezt a kort az autopalyan, Norvegiabol is mentunk igy haza. Persze az hosszabb volt, 2 nap+egy ejszaka a hajon, de kibirhato. Sydneyben az elso napokban egy magyar ismerosnel fogunk lakni, amig meg nem talaljuk a megfeleo butorozott lakast a leheto legidealisabb kornyeken.

Amugy mar nem aggodom annyira terhessegileg. Vegul is a 2UH kozott megfelelo volt a feljodes es meg lombikosoknal is elofordul kesoi beagyazodas, igy lehet, e miatt kisebb az embrio 5-6 nappal. A melleim megnottek, es tegnap ota hanyingerszeru erzeseim is vannak, de csak annyira, amennyire Olinal is volt a 8-9 het kornyeken. Szoval erzem, hogy fejlodik bennem valaki :wink:

Kisfiam ma 15 honapos. Itt egy par friss kep. Puszi nektek :!: Legkozelebb mar Sydneybol jelentkezem, remelem addigra Kolyok, Aranyeso es a tobbiek is elokerulnek :wink:

Kép Kép
katavirag

Szia Katavirag,

Nagyon szepek vagytok a kepen Olival! Orulok, hogy pozitivabban latod jr ugyet. A koltozes kemeny lesz de az ejszakai utazason most en is elgondolkoztam. Mi augusztus elejen fogunk kb. 1300km-t autozni eszakra a kanadai hatarhoz. 2 reszletben gondoltuk feluton alvassal valahol de nem vagyok biztos benne, hogy M ataludna e az ejszakat a kocsiban. A repulon ejszaka 8,5 oran at kitartoan sikitott de ugyanakkor a Munchen-Berlin kozotti 600km-es autozast rendkivul jol viselte es a visszautat Munchen-Washington kozott is. Na majd meglatom nalatok hogy sul el es utana hatarozok. Banka szerintem azert nem jelentkezik mert ha jol emlekszem szules utan jott hozza az anyukaja utana meg az anyosa es olyankor gondolom nem netezik. Aranyeso meg uj ticker-t tett fel ugyhogy o is itt lehet valahol a kozelben. Egy szo mint szaz jo utat kivanok es zokkenomentes beilleszkedest Sydney-ben.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok Katavirag, Edu!

Csak lejelentkezem, a netem szornyu, van amikor orakig, napokig csak ugy nincs... szoval ki kell fogni egy olyan idoszakot amikor van :roll: Irogatni nincs tul sok kedvem, most ilyen magamban toprengo vagyok, hogy s mint, miert van. Nem depi, csak a szemelyisegemhez tartozo zarkozottsag :? Az eu-i utunk fantasztikusan sikerult! Bar a folyamatos kenyer evestol lassan a felfordulas kornyekezett. Dokit latogattam penteken, mert az eredmenyek nem a legfenyesebbek. Ezert is latjatok a stickert, kell egy lapar a kov. honapban. Ala is irtam a papirokat, hogy a beavatkozas alkalmaval eltavolithatjak a bal oldali petevezetekem, mert olyan szinten eldeformalodott, hogy valoszinu csak kart okozhat... ha tovabbra is ott marad. Kolbasz alaku, es valoszinu folyadek gyulemlett fel benne. Tavaly oktoberben talaltak folyadekot a Dougles-ban, szoval ez mar bizonyitott, a doki azt mondta, hogy megprobal rajta segiteni, de nagyon ugy nez ki, hogy kiveszi, legyek ra felkeszulve. Szoval most itt tartunk, probalok kikapcsolni, Apa egesz jol viseli az akadalyokat, mar szoba hozta a lombikot, ami igen meglepett, hiszen nagyon ellen parti... :shock: Azert en probalok tornaszni naponta (noi torna), talpmasszazst beiktatni es csak zoldseget, gyumolcsot enni... mar amennyire sikerul. Ennyit magamrol, majd lapar utan jelentkezem es meselek.
Edu, fantasztikusak a fenykepek, orulok, h jol ereztetek magatokat Ti is! Szuper helyen voltatok, M. is majd kicsattan az egeszsegtol. Az viszont sz@r, hogy oda fele a 8.5 oras uton sikongatott :oops: nem lehetett egyszeru! A muzeum igen talalo, es hogy erdeklodik :lol: a kek kis esovedoben kis horgasznak nez ki! Nagy cuki!
Katavirag, ugy orulok, hogy vegre sikerult, es nagyon bizom benne, hogy szepen fejlodik baby no. 2! Ti is szuperul neztek ki a kepeken! Latom huvosodik... kuldok egy kis meleget feletek! A koltozkodeshez pedig sok szerencset! Remelem dolgos kis csapatot fogtatok ki, akik meg a bors szemeket is egyenkent csomagoljak be! :wink: Az a biztos! Nehez lesz az elso hetekben, de kitartas! :D

Puszi nektek! Majd jelentkezem!
Vendég

Katavirag, Eduarda
Nagyon édesek a fiúk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi jól vagyunk, csak most kicsit depizek. Nehezen viselem a telet :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Sziasztok!

Egy S.O.S kérdésem lenne hozzátok!!

A 7végén kinyílt a méhszájam, és bár összevarrtak az itteni dokim, azt javasolja,hogy ne menjek haza,hanem itt szüljem meg a babót, mert a repülőút nem tenne jót!! :( :(

Szerintetek mit csináljak? :(
Vendég

Szia Monica,

Mennyit ideig tart hazajutnod repulovel es at kell e szalnod? Ha megoldhato par oran belul az utazas szerintem menj haza mert egy repulout nem lehet sokkal veszelyesebb mintha az ember csinalna a mindennapos teendoit otthon. Gondolom te is nagyobb biztonsagban erezned magad Nizzaban. Voltak osszehuzodasok is? Oszinten szolva nem nagyon ertek ehhez de ha osszevartak es nem tartottak benn a korhazban akkor nem okozhat olyan nagy gondot egy par oras repulout. Nem tudnal beszelni a nizzai orvosoddal is? Talan igy konnyebb lenne dontened. En szoritok neked es irj hogyan dontottel.
Puszi
Edu

Kép
Kép
eduarda07

Monica,

Most olvastam az oktoberi topikban, hogy mi tortent veled pontosan. Tenyleg kellene beszelned kellene a nizzai orvosoddal hogy masnak a velemenyet is meghalgasd az utazassal kapcsolatban. Esetleg az is egy megoldas lehet ha megvarod a betoltott 28. hetet Magyarorszagon es utana indulsz. Ez most tudom hogy nem a te eseted de en 29 hetesen repultem Washingtonbol Berlinbe meg vissza minden gond nelkul de persze teljesen zart mehszajjal. Hat tenyleg nem lesz konnyu a dontes de jarjatok korbe alaposan.

Kép
Kép
eduarda07

sziasztok
elveszett báránykaként jövök vissza...
elsőnek is, Rima drága, Isten éltessen sokáig!!! :)

másodszor, Katavirág ++++++ gratula és további drukkkkok

harmadszor Monica, a barátnőmnem is összevarrták a méhszáját, ez nem tragédia, de azért óvatosan... szval nem ismerem a háttér dolgot, de én is elkövetnék mindent, hogy utazhassak... szval drukkdrukk

negyedszer csudaszépek a képek!

tökre kevés időm van most, de majd jövök holnap hosszabban....
addig is soksok puszi

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Csajok, hol vagytok?

Aranyeso!!!!!!!!!! mi tortent? legyszi irj!!!!

Monica! nagyon nagyon drukkolok, minden rendben lesz!!!!

Kolyok! koszonom :) !

Most sajnos nem tudok mindenkinek irni, megjartuk a poklok poklat! 1 hetet korhazban toltottunk, Leon 41fokos lazzal kerult be, amennyit szegenykem szenvedett minden nap vagy 5szor szurtak, volt ugy, h nem talaltak el az eret, majd 3napig infuziora volt kotve, allati korulmenyek kozott, kezei labai kikotve(hozzateszem, h itt mar se laz, semmi). Konyorgott a szemeivel, h segitseg es en olyan szar anyanak ereztem magam, aztan megelegeltm es kertem, h engedjenek haza, persze nem akartak, mert h elet halal kozott van. igy jott a sok orvos ismerosom, ugyvedek es vhogy hazaengedtek, persze jogtalanul akartak bent tartani, mert sajat felelosegre hazakellett volna engedniuk. Ma meg kiderult, h semmi baja nem volt, az osszes eredmeny negativ, kiveve h vmi szart osszeszedett a kohazban. Amugy azt hittek, h swine flu, majd vermergezes, aztan jott, h fulgyulladas es hogy felszurjak(ezt nem engedtem), majd sima mandulagyulladas es volt agyhartyagyulladas gyanus is es vegul kiderult h semmi :roll: ! Hozzateszem, h a lazon, ami 2 napot tartott, semmi mas tunete nem volt. ennyit az itteni dokikrol... szegenykem annyit szenvedett, az en fiam, aki sose sirt, most visitott...szornyu volt....

Na de hogy jo is legyen, Leon kegyetlen gyors utemben fejlodik, mindent megert es mindent probal utanozni, kb 30szavat tud mondani(pl traktor, busz, cipo, papagaj), szoval nem az egyszeru szavakat, meg aztan van a babanyelve pl Lolo=Leon, na meg tud futyulni. Nagyon buszke vagyok ra. Mar alig varom, h mondatokban beszeljen :wink: !
Multkor voltunk pesten Mmel es Leonnal, a turistak odavoltak erte, mindenki fenykepezte, kamerazta, o meg nagyon elvezte, h o van a figyelem kozeppontjaban.

eltuntek irjatok!!!!

puszi

Kép Kép
rima

Sziasztok,

Hihetetlen hogy mennyi rossz, bosszusag, aggodalom tortenik itt a topiktagokkal. Remelem Kolyok es Bambi azert jol vagytok. Nalunk minden rendben csak itt amulok hogy nalatok mi minden tortenik. Aranyeso meg torolte magat. :( Ugye nem azert mert nem irtunk neked az elmult 1 hetben? Bizisten gondolok mindenkire csak nehez M mellett idotszakitani a netre meg sokat utazunk es Monica utolso levele utotte meg a fulemet de nem akartam Aranyesot elhanyagolni. Earhart teged meg meg egyszer sem koszontottelek. Miota visszajottunk Europabol M tobb foglalkozast igenyel foleg azert mert kepes kart tenni magaban ha nem figyelek ra 100%-ban es tenyleg allandoan uton vagyunk. Igerem probalok a napokban tobbet irni.
Puszi es irjatok ti is!

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok lányok!

Tényleg senki semmit nem tud Bankáékról?
Remélem nincs semmi baj náluk, bár ez a több mint egy hónapos csend azért aggasztó.
Ha valaki megtud róluk valamit, kérlek dobjatok egy infót a 2009 júniusi babavárók topikba is.

Köszönöm.

További jó babázást, babavárást nektek!

Üvd,
Kissmanó

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Eddig csak a tatabányai fórumba írtam, de ha minden igaz, hamarosan Skóciába költözünk, ezért gondoltam ide is beköszönök. A Párom ma utazott ki, East Kilbride-ban fog dolgozni és élni. Bár nem szívesen, de utánamegyünk 1 éves Kisfiúnkkal. Nem olvastam még el, hogy ki hol él. Esetleg van valaki Skóciából?
Sziasztok,
Szilvia

KépKép
szilvia1981

Hali Anyapajtik :oops: :oops: :oops:
Kicsit (nagyon) eltűntem. Na nem azért mert nem jönnék hozzátok, csak rohanás, rohanás, rohanás.
Most kezdtem Apát rászoktatni, hogy estefelé ő vigye ki D-t sétálni/játszani, így ilyenkor van időm kicsit főzni, takarítani, meg ilyenek.
Aranyeső, Ne menj át Névtelenbe légy szíves. Nagyon sajnálom amiket írtál, de reméljük jól alakulnak majd a dolgok. Légy optimistább, látod Apa-pajtid is már nyitottá válik olyan dolgok iránt, amihez eddig nem fülött a foga. Mesélj, milyen volt eu-ban. Meg mindenfélét. Pl. főzöcske, bánat, magadba-zárkozás, stb. (Ez utóbbit ismerem, sajnos én is sokszor ilyen vagyok...)
earhart, milyen nálatok a tél? meséld el légy szíves. hogy vagytok?
monica, sajnos nem tudok tanácsot adni, de csak segítenek a dokik. szóval Te itthon szülnél? És mi van a szépséges nagylányoddal?
Katavirág, Látod lelépsz (költözöl) és már is alig irunk. Emlékszem még arra, amikor más topicban is Te voltál a "huzóerő". :oops: :oops: Remélem minden oké a bébivel, Olival és a Férjed is kisimultabb kicsit. Gondolom most nem könnyű ez a költözés, lakáskeresés, berendezkedés, de lesz még jobb is. :D :D :D
Edukám, mesélj a repülésről kicsit részletesebben, mert aug. végén repülünk (igaz csak 3,5 órát), de mit jelentett az, hogy sikitott. Folyamatosan? Mit csináltatok vele ilyenkor?
Rima, szörnyű volt olvasni soraidat. ez nem az a 3 napos láz lehetett? mindenki meséli, hogy van ilyen, de minket még nem kerített hatalmába...nagyon rossz lehetett. bölcsire készültök már? (bár nem tudom mit kellene :D :D )
kölyök, mi újság nálatok? sajnos az elmúlt hetekben nem néztem be a blogodra, de majd pótlom.
banka bébi, remélem minden oké nálatok, csak a hátad közepére sem kivánsz minket. vagy anyukádék annyira lefoglalnak a bébi mellett, hogy csak időd nincs. tudom én, hogy milyen nehéz az eleje és mennyire fáradt az ember. de majd csak 1 sort írjál, látod mások is aggódnak miattad.
szilvi, nincs skóciában élő. rima Londonban él. miért nincs kedved menni? mennyi időre mentek?
mi jól vagyunk, dani gyerek nem kapkodja el a fognövesztést, még mindig csak 6 (5 és fél) van neki. tök fehér az ínye, meg sokszor a tünetei fogzásra utalnak, de semmi. játszóterezni imád, a nagyobb gyerekek érdeklik csak, de azok nagyon. túl van az első csókon és puszikon más lányokkal. elkezdett nagyon szavakat utánozni az ő sajátos módján. pl. csacsi -ai, busz-buuu, meg ilyenek. de nagyon nyomja. hú, sok mindent lehetne írni még róla, de gondolom mindenhol hasonlóak a tapasztalatok.
ja rima, én amúgy d-nak nyomom a multivitamint és a cvit-t, igaz nyár van és jó idő, de nem hiszem, hogy ártanék neki. márc-ápr. óta nem volt egy köhintése sem, így én úgy gondolom, hogy biztos, hogy a vit. is segít. lehet, hogy nem mindenki ért egyet ezzel, de ezek a bébi vit-ok szerintem inkább csak szörpök...
na megyek főzöcskézni, mindenkinek legyen szép napja!
ja, és most éppen 39 fok van, dög meleg és most inkább earhart-hoz kicsit hűsölni.
puszka

Kép
1bambi

Sziasztok lanyok,

Bambitol total kedvet kaptam az irashoz. :D Nehany mondat rolunk. M is nagyban fogakat noveszt szamszerint 4 orlofogat egszerre. Ebbol meg sajna csak 1 jott ki teljesen igy fogainak szama 7-re emelkedett. A fogzassal most egyutt jar a hasmenes, orrfolyas, hoemelkedes es a szornyu irritabilitas de ezen is tulleszunk egyszer. Jarni es allni meg mindig nem tud egyedul a gyogytornasz szerint most megallt a fejlodesben de 18 honapos koraig adnak neki haladekot utana meg gondolom jon a mumus neurologus. A gyogytornasz az eretlen idegrendszerrel magyarazza a problemat de nagyon bizakodo. En tovabbra sem izgatom magam majd jar ha ugy erzi itt az ideje. Az ekcemaja kezd nagyon eldurvulni, a gyerekorvos altal felirt hidrokortizon sem segit sot meg mas szulok is rakerdeznek a jatszoteren hogy mitol sebes a laba meg a karja. Gondolom a fogzas miatt is van de az allando kremezes csak szelmalomharc es talan csak felnottkorara novi majd ki. A ferjemen meg mindig van foltokban. Latszik kitol orokolte. Az uszas ujra elkezdodott szombat reggelenkent es ugyanolyan lelkes M mint regen. En mar kevesbe mert reggel 8.30-kor a dermeszto hideg vizben nem nagy fun uszkalni. Az ido egesz kegyes iden meg nem is ment 30 fole annak ellenere, hogy miota itt elunk minden nyaron zsinorba 35-40 kozott volt honapokig. Ezert ledobbentem azon, hogy Mo-on 39 fok van most. Ja kitalaltuk, hogy 2 ev mulva amikor lejar a ferjem szerzodese irany Kanada es a ferjem elmegy Phd-re en meg vissza az egyetemre mikrobiologiat tanulni. Ez persze csak a terv nagyvonalakban valoszinu en nem tudok majd rogton az egyetemre menni mert remenyeim szerint addigra 2 gyerekem lesz es megvarom amig a kisebb is betolti a 2-t. A felvetelihez kell egy magas pontszamu TOEFL teszt meg egy GRI. Megrendeltuk a tesztkonyveket es neki is allunk a kozeljovoben. Ez total fellelkesitett marmint, hogy ujra hasznalom az agyamat mas celokra is pl. matekfeladatokra.
Bambi, teljesen veletlenul raakadtam tegnap a blogodra az egyik lany blogjan aki ide is irt parszor amikor terhes volt aztan eltunt. Szep emlek lesz majd Daninak meg neked. En tuti alkalmatlan lennek blog/naplo vezetesere mert iras teren nem vagyok megbizhato mint itt is lathatod. A fiadnak nagyon szep arca van es gyonyoru kek szemei. A multivitamin jo otlet mar csak azert is mert pl. M borzaszto valogatos es vegetarianus (onszantabol). En csak D-vitamint adok neki minden este amihez A es C-vitamin is van keverve. Vasat meg a dusitott gabonakbol kap hamar nem eszik hust meg halat. Hova utaztok? Hm ha 3,5h a repulout akkor valami mediterran lehet vagy skandinavia. Nalunk az a strategia, hogy minden legalabb 2 oraig tarto repuloutra veszunk jegyet M-nek is. Tudom egy vagyon de maskepp nem megy mert a Budapest-Munchen jaraton az olembe ult es istentelenul verekedett, a ferjem fogta le nekem. Ugyanakkor a Berlin-Budapest jaraton meg szepen alukalt az olemben. A Munchen-Washington jaraton nagyon kulturaltan viselkedett: aludt 1,5h-t, jatszott, evett, de persze a ferjemnek sokat kellett setalni vele hogy bekesseg legyen. Odafele azert szivtuk meg mert este f9-kor indult a repulo es olyankor mar M reg alszik igy egy eleve nyugos babaval szalltunk fel. Aztan meg nem birt aludni mert csak ejfelkor kapcsoltak le a villanyokat es kozbe ment a hangoskodas meg a csorompoles. Szegeny hozza van szokva, hogy az agyaban, halozsakban a zenelo szarsagaira elalszik es nema csond van reggel 7-ig. Meg jo, hogy az autosuleseben bekotve ult a repulon mert szo szerint orjongott orakon at ha kivettuk kilokte magat a kezunkbol es orjongott tovabb. Ezert visszatettuk es bekotottuk igy legalabb nem kellett lefogni. Nalunk a tanulsag, hogy almos gyerekkel nem jo strategia repulni mert tul sok az inger es nem fog tudni pihenni csak miutan total kiutotte magat az orjongestol. Na nalun kb. akkor kovetkezett be miutan leszalltunk Munchenben es utana olyan KO volt, hogy agyut lehetett mellette sutogetni. Most augusztusban ki is hagyjuk a repulest es 1500km-t autoval szandekozunk megtenni ejszaka de varom Katavirag beszamolojat, hogy nekik hogy ment. Kezdek rajonni, hogy ez az 1-2 eves kor kozotti idoszak nem konnyu mert nagyon gyorsan fejlodnek szellemileg a gyerekek de meg kifejezni nem tudjak magukat es ezert borzaszto frusztraltak lesznek. Bizom benne, hogy 2 eves kor utan nem lesz baj a nagyszabasu utazasokkal es meg tudjuk beszelni a gyerekkel a helyzetet. Most tiszta kinzasnak tunik az utazas de amikor megerkezunk a celpontra annyira jol erzi magat a gyerek, hogy ennyit meger.
Katavirag, megint nem latom a pontos terhessegi kort mert a torpe eltakarja a napot. Regebben a macskad logott bele. :D Ugy latom megvolt a 10 het is. Csak ugy rohan az ido. Ha celbaertetek es berendezkedtel irj mert nagyon varunk!
Rima, nem ertettem, hogy melyik orszagban tortent a korhazazas. A 42 fokos laz mas tunet nelkul tenyleg figyelemfelkelto de azert ez tulkapasnak latszik. Remelem Leon elfelejtette a dolgot es lelkesen keveredik ujabb galibakba.
Kolyok, mult heten neztem a kepeidet a picasa-n es total irigykedem a hegyi piknikezesre meg sutogetesre a social life-rol mar nem is beszelve. Nem is tudtam, hogy neked is van blogod.
Aranyeso, ha jol emlekszem mindjart itt a laparoszkopia. Azert gondolok rad es szoritok habar lehet hogy mar nem is olvasol minket.
Monica, olvastam a masik topikban, hogy anyukad szobafogsagra itelt es jol vagytok a korulmenyekhez kepest. Kitartas!
Szilvia, udv a topikban! Ne sajnald amiert elkoltoztok Mo-rol mert jo dolog a vilagjaras hidd el meg kicsi gyerekkel is.
Earhart, latom ma toltotted be a 35. hetet. M is teli gyerek de utana gyorsan jott a tavasz es olyan szep volt. Ha augusztus vegen szulsz akkor az ugyanolyan mint nalam aki februar vegen szult. Orakat tologattam M-et a szuper kocsijaban a viragzo fak alatt.

Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Ezt meg gyorsan felteszem. Atrendeztuk M szobajat, hogy tobb helye legyen jatszani. Tulajdonkeppen kivittuk az iroasztalt, szemeteskosarat es egyeb zavaro objektumokat es igy egesz klassz gyerekszoba lett belole.

Kép

Kép
Kép
eduarda07

sziasztok...
na mindig igyekszem írni aztán nem megy.
mert mire belekezdenék, rángatnak is el innen...
vagy mert mostanában vendégeink vannak.
ami persze tök jó :)

a blogba sem írok sokat, mert oda sincs nagyon időm. De Edukám, átküldöm a blogcímet ;) azt hittem megtettem már...

szval rólunk ott sokminden összevan foglalva, huuu de nem magyarosan írtam ;)
Amink van, napi egy reggeli szopi, 12 fog, kétlábon járás, de csak amolyan megfontoltan, de azért egyre többet, pakol de rengeteget, dumál, de egyetlen ami következetesen tuti azt jelenti, a atütó, ami autó illetve minden aminek kereke van. :)
igazi pasi :)
tud ám hisztizni de amúgy egy kiegyensúlyozott gyerek. :) miután leszokott az esti ciciről, vagy mese közben beájul a kezemben, vagy fél órát énekelek neki a kiságyában alszik el. persze ez nem sokszor, de nagyon büszke vagyok rá, vagyis magamra hogy nem kezdtem el hamarabb sírással, hanem megtaláltuk a megfelelő időt :)
amúgy visszatértünk az eldobhatós pelenkára, mert Marci nem szerette... így viszont ő is pelusozott már :D kakisat is :P

Katavirág, mizu, hogy vagytok? annyit gondolok rád! remélem nemsoká mi is végre babavárósak leszünk, jü lenne megint együtt pocakosodni ;)
hogy sikerült az utazás, a költözés??? nemmááá eltűnni, úgy hiányzol!
(hisz ismersz én néha eltűnök, de mindig olvasom mit írtok... :oops: )

Edu, ha Te nem aggódsz és úgy érzed Áronnak ez az üteme a fejlődésben, akkor nincs gond ;) Nálad jobban senki nem ismeri. :)
nálatok a babapancsin hideg a viz? itt meleg vizben pancsiznak a gyerkőcök.
:) tök jó lett a babaszoba :)

Bambi, komolyan puszilkodnak??? nekünk csakmásfélórás repülési tapasztalatunk van, de az igaz, amit Edu ír, hogy ha hosszabb lenne az időtartam, én is vennék saját ülést, mert ölbe nagyon nehéz. konkrétan június elején végig etettem és játszottunk vele. merthogy alvásidőben lett volna de nem sikerült elaltani. komolyan nehezebb volt vele a másfél óra repcsi út mint az egynapos hazavezetés... :)

Earhart mesél, milyen Agrentinában a tél, hátha akkor oldódik a depid ;)

Monica, hogy vagy? mi lesz a megoldás?

Rima :( :( hihetelen hogy mik történnek :(
és az méghihetetlenebb, hogy Leon már így beszél, wooow...!!! ügyes ;)

Aranyeső!!!!! tökre lelkiismeretfurdalásom van, mert nem direkt hagytalak ki a nagyon rövid bejelentkezésemkor, (ahogy Edut sem) csak nagyonkevés időnk van. De úúúúgy hiányzol, szeretnénk tudni mi van Veled! Miért törölted magad?

Láttáok, Szöszke meglett. ;)
remélem majd ide is idetalál újra ;)

Kismanó, ha Ti is megtudtok valamit Blankáékról szólj Te is!
bár remélem "csak" annyi a baj, hogy nincs otthon nete vagy semmi ideje...

Szilvia, Skócia gyönyörű lehet ;) biztos tuti lesz :) a topikból valóban, Rima van Londonban :)

na, ennyi időt kaptam a nagyfiútól, igyekszem gyakrabban jönni de rövidebbeket. :)

Kép

Kép
kolyok28

sehol senki?

mi végre tegnap megnéztük itthon a nagyképernyős tévénken, amit csak és kizárolag mozizásra használunk kb átlag havonta egyszer, szval megnéztük a Gettómilliomost
nekem tetszett :)

Katavirág, aggódom... már tuti Sidneyben vagytok ezerrel... remélem jól vagy.... :roll:

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Köszi Csajok az aggódást nagyon aranyosak vagytok ésnagyon jól esik! :) :)

Igen, Anyukám szigorú fekvésre ítélt,gyakorlatilag csak wcre kelhettem föl, de meglett az eredménye,mert pénteken a dokim azt mondta,hogy mostmár nem kell ANNYIRA sokat feküdnöm. :roll:

Inkább lelkileg vagyok elég szarul,mert nagyon hiányzik Ákos, ráadásul tartanom kell magam Char előtt is, mert ő is nagyon rosszul viseli az apja hiányát, az első 3 éjszaka mindig fölsírt éjjel, alig bírtam megnyugtatni. :( :( Ráadásul a fejébe vette, hogy az én hibám,hogy itt kellett maradnunk, és most nem nagyon akar rám hallgatni. :(

Aranyeső kérlek írj,aggódok én is!! :roll:

Rima
Sajnálom, ami Leonnal történt, de gratulálok az első szavakhoz! :wink:

Kismanó
Én is aggódok Bankáékért! :roll: Ha ti megtudtok valamit, kérlek Te is írj nekünk!

Szilvia
Üdv itt nálunk!! :wink: Mesélj magatokról!

Bambi
Én szívem szerint otthon szülnék, de ha a fiam egészsége azt kívánja,hogy maradjunk, akkor természetesen itt a helyünk. :roll:
Char jól van köszönjük, csak mint feljebb írtam, most ő sincs lelkileg a toppon az apahiány miatt. :roll: De voltak Balcsin 1 7végét, nagyon élvezte, bár azt momndta, hogy azért a tenger "izgibb". :roll: :lol:

Télleg Anyucik
Valakinek valami tapasztalat a Kútvölgyi Klinika szülészetéről? :roll: Mert a dokim ott van, de ugye szülni még nem szültem ott.

Edu
Köszönöm a jókvánságokat! :D
Nagyon klassz lett M. szobája! :wink:
Mikor Mi hazajöttünk, akkor Char végigaludta az utat, pedig nagyon féltem,hogy nem fogja. :roll: Mikor Spanyolországban voltunk, akkor volt annyi idős,mint most a te fiad, és végigüvöltötte az utat. :roll: És az utasok többsége már szinte ordított velem,hogy csináljak már valamit a gyerekemmel. :evil:

Katavirág
Tessék jelentkezni!! :wink:
Vendég

Szia Móni, sok erőt az elkövetkezendőkhöz...
most csak gyorsan, mert vendégeink vannak.
Barátnőm mindhárom gyermekét a Kútvölgyiben szülte, neki jó tapasztalatai vannak. Meg másokat is ismerek, akik szívesen járnak oda. Te kihez jársz?

Katavirág????????? !!!!! jelentkezz
képzeld a júliusi Kismamában a mindig külföldi babavárás/szülésselfoglalkozó rovat épp Ausztráliával foglalkozik.. :)

Edu, Rima? többiek?

Kép

Kép
kolyok28

Hello lanyok en is itt vagyok,

M miota a molarisaival bajlodik tobbet sirt mind egesz eddigi eleteben. Szinte mindenert rakezd meg akkor is ha megsimogatom a fejet. :shock: Szegeny hiperirritabilis es en sem tudom meddig birom. Na jo persze hogy birom. :D A nem jarasarol csak annyit, hogy kezd eleg idetlenul kinezni ahogy egy 17 honapos orias negykezlab maszik a tobbi jaro gyerek kozott es mindenhol o az egyetlen aki nem tud allni es jarni. Ilyenkor tenyleg nagyon feltuno es esetlen szegeny. Meglatjuk meg az augusztust aztan meg kitargyaljuk a hogyantovabbot a gyerekorvossal. A masik 'problema' az eves. 2 honapja egy dekat sem hizott. Meg mindig 10kg kereken es vannak napok amikor semmit nem lehet lenyeletni vele. En nem eroszakoskodom de a ferjemet nagyon bosszantja es idonket megtomi M-et.
Monica, orulok hogy jobban vagy csak igy tovabb meg legalabb 10 hetig. A hazamenetelt meg majd meglatjatok kesobb. Ha mas nem a 36. hetben nyugodtan felszalhatsz egy repulore. Mi annak idejen sokat repultunk kisrepulovel is es az orvosom azt mondta, hogy a szules megindulas a nyomaskulonbseg miatt jatszoteri legenda es nyugodtan repuljunk amennyit jolesik. Itt nalunk az orszag nagysaga miatt gyakorlatilag ez az egyetlen kozlekedesi mod ha messzire mesz. A vonatot tuti messzirol elkerulnem mert sokaig tart es nagyon farszto egy kismamanak. Charlotte tipikus kisgyereknek latszik aki meg sokmindent nem ert ugyhogy ne keseredj el miatta en is kezdek ebbol M-nel izelitot kapni. A legnehezebb persze a ferjed hianya lehet de Noelert mindent es gyorsan megy az ido meglatod.
Kolyok, tok jo hogy ilyen gyakran benezel. Nekem is ezt a strategiat kellene kovetnem mert aztan irhatok soha vegetnemero litaniakat nektek az elmult x hetrol. Szopi nalunk meg 2x van de az esti lefekves elottit kezdi elhagyni reggel viszont vevo meg ra. Szerintem szeptember korul elvalasztja magat. Babaprojektbe szeptember kozepen csatlakozunk akkorra fog elfogyni az utolso doboz minipill. Meg mindig nem jott meg de ez mar tenyleg a minipill miatt lehet es nem a szopitol. Az esti altatas miota a szopi mar nem erdekes nehezen megy. M meg vagy 1 orat jatszik magaban az agyaban mire elalszik. Miutan letettem mar nem megyek be meg ha sir akkor sem mert altalaban megoldja magatol csak sokaig tart annyira fel van dobodva. Nala a furdes meg a meseolvasas valamiert nem nyugtatolag hanem izgatolag hat . Mindenesetre szigoruan tartjuk magunkat az esto 8 oras agybamenetelhez. Az uszason a hideg viz nekem megnyugtato mert a mikroorganizmusok igy kevesbe szaporodnak es 1 ev alatt meg semmi fertozest nem kaptunk el ellentetben Mo-on ahol rendszeresen mindenfele gombakat szedtem ossze. A gyerek meg mar hozzaszokott a homerseklethez de amilyen vizimado jegkockak kozott is szivesen uszna. Egyebkent mi egy 33m-es medencebe uszunk nalatok meg ugy lattam a fenykepeken, hogy egy kulon erre a celra fenntartott pici medence van. Nyaralni mentek valahova? Mi aug. 8-an indulunk neki eszaknak.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

Olvastam az augusztusi topicban,hogy Kata megy szülni! :D
hajráhajráá +++++++++++++++++

Én pénteken voltam dokinál, azt mondta,hogy akár itt akár otthon, konzultál az otthoni dokimmal, hogy a 38. héten kiveszik Noelt.(csak addig bírjuk ki :roll: )

Méreteink 28 hetesen:

bdp: 74 mm
thorax:81 mm
femur: 57 mm

39 cm, és kb. 1050 gr.

Viszont ilyen vagyok: 2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt

úgyhogy további fekvés,fekvés,fekvés :roll: :roll:

Kölyök
küldök privit :wink:

Edu
további kitartást M.hez :roll:
És nyugi lassa n M. is elkezd majd menni,és akkor meg vissza sírod majd ezt az időszakot, mikor egy percre nem figyelsz és már a 6. határban van. :lol:
Köszönöm a bíztató szavakat, most egy kicsit könyebb lesz majd,mert Párom idejön hozzánk, és addig marad ő is amíg Mi. :D :D És majd a neten keresztül ad utasításokat a megbízott főnöknek.

Lányok mi van Veletek??mindig benézek,hogy írt-e valaki, de kezd behalni a topic! :( :(

pl.Katavirágért és Aranyesőért nagyon aggódok. :roll:

puszi,Móni
Vendég

Sziasztok, uj vagyok a topicban. :) Volna egy korkerdesem, lecci irjatok meg, kinek mi a tapasztalata.
Kisfiam 16 honapos es fel eves kora ota eleg rosszul alszik. 1 evesen mar epp elkezdett volna jol aludni, ez tartott masfel honapot, aztan Magyarorszag...es ujra visszaesett. Eleg gyakran van fulgyulladasa, olynakor mindig felebred, de ha nincs kkor is.
Na a kerdesem, nektek hogy alszik a babatok amikor Magyarorszagon vagytok? Zavarja akornyezetvaltozas? Mert arra gondoltam lehet az is zavarja, h sokat utazunk, bar nappal lathatoan nagyon vidam barhol is vagyunk. Rohog egesz nap. :) De ejjel!....
Jo volna tudni massal hogy van/volt ez. KOszi elore is.
vicram

na hírt hoztam a másik topicból:

"Tegnap este 10:45-kor megszületett Milagros Letitia! 3140g és 50 cm. Gyönyörű babácska! Jól vannak!
Lehet, hogy már délután jönnek haza, ha nem lesz semmi gond.
Davido ott van velük.
Az ellátás szuper a kórházban!"

Kata gratulálok Milagroshoz és sok-sok tejcsit kívánok!! :D

Vicram
Igaz,hogy Charlotteom már 3 éves,de mikor Mo.-ra jöttünk, ő is elég rosszul aludt. :roll: Többször is felébredt éjszaka. Aztán kb. 4-5 nap alatt megszokta és most már sokkal jobban alszik itt,mint otthon. :D Otthon nyugodtan alszik? Csak az "idegen" helyeken van gond?Milyen sűrűn utaztok?

puszi,Móni
Vendég

Hazajöttünk :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép

Mili gyönyörű. Apája szerelmes bele :oops: :wink:
Imádom őket! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok lanyok,

Kata gratulalok a gyonyoruseges lanykadhoz!!! Nem semmi, hogy a 36. heten ilyen szep meretei lettek. Tegnap amikor Monica irta, hogy szulni mentel megijedtem mert lattam hogy meg hatravan az utolso honap de ugy latszik a gyerekek jobban tudjak mikor kell erkezniuk. Pihenj amennyit csak tudsz es fogadj el minden segitseget!

Monica, miert kell 'kivenni' Noel-t a 38. heten? Charlotte is csaszarral szuletett? A mehszajadatokohoz nem ertek nekem sose neztek de gondolom addig jo amig a belso zart.

Vicram, nalunk M a kezdetektol fogva kivalo alvo leszamitva a fulgyulladast meg a fogzast. Rengeteget utazunk vele foleg az USA-n belul de 1 evben egyszer Europaba is hazalatogatunk es az idoeltolodas ellenere semmi gond az alvassal. Talan azert mert 3 hetes kora ota szoktatva van az utazoagyahoz, visszuk a macijat, bohocat, kistakarot, nagytakarot, zenelo-vetito jatekat, halozsakjat es megprobaljuk magunkat tartani a megszokott napirendjehez. Sajnos a fulgyulladas nagyon fajdalmas tud lenni es olyankor nincs mit tenni csak varni, hogy hasznaljon az antibiotikum meg a fajdalomcsillapito es ha kell a babaval aludni.

Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok, koszi a valaszokat, hat ma jol aludtunk. :) Ugyhogy szinte repulok.
vicram

Sziasztok! :D

Kata
Milagros gyönyörűűű.
Én is úgy babáznék már. :roll: :lol:

Edu
Igen, Chart is csaszival szültem, akkor azért mert beszorult a szülőcsatornába. :? Most pedig már az elején úgy indultunk neki,hogy csaszi, mert annó Char is és Én is nagyonnagyon megszenvedtünk a vajúdás alatt, Char szívhangja párszor leesett a vége felé, és én úgy döntöttem,hogy nem teszem ki Magamat és a második gyerekemet ilyennek. :?
De eredetileg úgy volt, hogy megvárjuk,míg Noel magától akar majd kijönni, de a körülményekre tekintettel, úgy döntöttek a dokik, hogy a 38.héten programozott csaszival kiveszik, akár itt maradunk,akár otthon. :roll:

Vicram
Örülök, hogy jót aludtatok. :wink:
Vendég

Vasárnap reggel már arra ébredtem, hogy fáj a derekam, az ágyékom. Hasonló volt, mint mikor mensis görcseim voltak.
Vártam, hogy elmúljon...vettem be magnéziumot, ittam egy felest (az alkohol izomlazító :wink: )
Közben felkelt a család is... Már mindenki azzal volt elfoglalva, hogy én nem vagyok jól.
Tanakodtunk, hogy ez jósló-e vagy már a szülés. Nem tudtunk dönteni :oops: :wink:
Felhívtam a kórházat, beszéltem egy szülésznővel, aki azt javasolta, hogy menjünk be.
Kb. fél óra alatt értünk be, akkor már éreztem, hogy ez több, mint jósló fájás.
Kórházban vizsgálat, 3 ujjnyi a méhszáj, CTG fájásokat mutatott, Mili szívműködése rendben volt.
A szülésznők csak a terhességi korom miatt aggódtak. Hívtak is egy doktort, az is megvizsgált, UH-n megnézték Milit, méreteit megfelelőnek találták, UH-n is az látszott, hogy feje már a kijárat felé halad...
Kaptam egy szobát, átöltöztem. megkérdezték, hogy szeretnék-e EDA-t. (nem kértem)
Nem kellett feküdnöm, járkálhattam, volt fürdőszoba káddal, beleülhettem...
Időnként megvizsgáltak, bíztattak, hogy szépen haladunk.
Este 7 felé folyt el a magzatvíz, akkor bő 4 ujjnyi volt a méhszáj.
Szülésznő mindig kínálgatott innivalóval (3 féle gyümölcslé közül lehett választani, vagy tea), meg kekszet is hoztak.
Oxytocint vajúdás alatt nem kaptam. Mikor rákérdeztem, azt mondta a szülésznő, hogy nincs semmi olyan tényező, ami miatt sűrgetni kellene a szülésemet, így Milinek több ideje van alkalmazkodnia a szülőcsatornához, kevésbé sérül ő is és én is.
(Nagyon barátságosak voltak a szülésznők is, az orvosok is, akikkel ott találkoztam.)
Olyan 10 körül jöttek a tolófájások. Rám volt bízva, hogy mennyire nyomom... (fájás szünetben mindig hallgatták Mili szívhangjait).
10:45-re születt meg a kislányom.
Davido vághatta el a köldökzsinórt. Ahogy megszületett, egy takaróba csavarva egyből megkaptam. A szülésznő segítségével a szájába tettük a cicimet, persze akkor még nem szopizott.
Apája asszisztálásával megmérték, megtisztogatták, felöltöztették. Közben engem is rendbetettek, a méhszájnál kellett 2 öltésnyit varrni.
Davido végig velünk lehetett (a kórházi szobában volt egy kinyitható kanapé) :wink:
Annak ellenére, hogy éjszaka volt, hoztak nekünk vacsorát (szendvicseket, innivalót).
Reggel a gyerekorvos megvizsgálta Milit, mindent rendben talált. Militől vért vettek. Meg kellett várni, hogy mikor kakil, az megtörtént, megkaptuk a papírokat és jöhettünk haza.
Kaptunk egy csomó tájékoztató anyagot, hogy mikor javasolt orvosi vizsgálatra vinni a gyereket.
Mikor jöttünk haza adtak pelust Milinek, nekem betétet, meg babaápoló cuccokat is...

Akár holnap szülném a következőt :wink:
Vendég

Sziasztok lanyok,

Monica, akkor most mar mindent ertek, nekem valahogy nem esett le az elejen, hogy csaszarral szultel vagy talan nem is beszeltunk rola. A varratokat a mehszajnal ki kell majd szedni a 36. het korul vagy az ugymarad a csaszarig?

Kata, tenyleg szep es termeszetes szulesed lehetett. Gondolom azert voltak nehez pillanatok de persze ez mar nem szamit. Legkozelebb en is ilyet szeretnek. Ha lesz idod (jo vicc tudom) tegyel fel kepeket Milirol.

M tegnap lebetegedett eleteben masodszor es croup szeru fulladasa volt. A ferjem mar rogton az ER-ra akart menni de meggyoztem, hogy ez elofordul kisgyerekeknel es ura vagyok a helyzetnek. Azert betelefonalt az ugyeletre 20$-ert. Tenyleg ilyeszto amikor fullad de ilyenkor be kell vinni a furdoszobaba, jol kiereszteni a forrovizet a zuhanyba es ott maradni a gozben 10-15 percig. Mukodott is csak a ferjem szuletett panikolos ha M-rol van szo es nem hisz nekem. En ugy gondolom, hogy anyakent erzem mikor van veszelyben a fiam. A laza reggelre elmult de a fokaugatasos kohoges megmaradt. Valami felsoleguti virust kaphatott el. Sajna nagyon meleg van mostanaban igy csak este 5 utan mereszkedem ki az akkor mar turhetonek velt 33 fokba. Kicsit zavaro a szobafogsag de igyekszem indoor programokat csinalni es este hosszan setalni M-mel.

Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok anyukak :) !

Ismet Londonbol, bar szerdan utazunk tovabb Albaniaba. 2hetet Tuneziaban toltottunk, Leon imadta es ot is mindenki.

Monica! en nagyon szoritok, h minden rendben legyen es Franciaorszagban szulhesd meg Noelt, hihetetlen, h repul az ido, mindjart a finishben vagy.

Kata! Gratula Milihez! Gyonyoru kislanyod van, cuki pofi, nagyon edes es most olyan jo neked. Eletem legszebb honapjai voltak az elso honapok :) !

Bambi! Hova utaztok? Leon imad repulni, de en mindig estere iranyitom a repulest, ilyenkor tuti alszik, nappal meg futkos, ezt meg sokan nem szeretik. De Leon nagyon jo alvo, barhol, barmikor, oriasi zajban is kepes aludni. Pl Tuneziaban disco alatt siman aludt, vagy mikor mentunk a repuloterre a buszban, repulogepben, vonaton es csak otthon kelt fel(meg arra sem kelt fel, h szallunk ki a gepbol stb.).

Edu! Leon Szlovakiaban volt korhazban. Sajnalom Aront, remelem nagyon gyorsan megfog gyogyulni. Vegetarianus :lol: ? Edes lehet, Leon meg annyit eszik, h nem igaz, mindent mindent, hihetetlen gyomra van, en meg azon izgulok, h megfog hizni...

Kolyok! Maris johet a kovetkezo baba? wow... akkor drukkolok :wink: ! Mate jobban birja az autoutat? mi albaniaba autoval megyunk, rettegek rendesen...

Katavirag, Aranyeso! Irjatok!!!!!!!!

Leon egy igazi kisordog. Szetnyilt a terde, elvagta a kezet, raesett a 1,6mes ciposszekreny, az en fiam meg mindenen rohog, siman beleugrik a 2m mely medencebe, senkitol sem fel, Tuneziaban az volt mindenki kerdese, h ugye apuka vmi deli orszagbol van :oops: . Keresi a veszelyt :roll: es ezert mindenki imadja, foleg a pasik, h milyen belevalo kissrac, en meg titkon remenykedem, h idovel megnyugszik. Egyre tobbet beszel, pl ha megyek vhova autoval, akkor mondja, h anya brrrr vagy anyukamnak,h nagyi meeee(ez azt jelenti, h mutassa meg a kecsket).
Imadja a nagyobb gyerekek tarsasagat, az 1-2eveseket nem nagyon(azokkal mindig osszekapnak), de a pici babakert odavan, olyan gyengeden nyul hozzajuk, h hihetetlen.

puszi

Kép Kép
rima

Sziasztok lanyok...

En epp Katavirag miatt neztem be hozzatok mert a beultis topikba sem ir es mar aggodtam erte...erre latom ti keresitek aranyesot is :roll:

En tartom vele a kapcsolatot de bnetrol torolte magat.Remelem nem haragszik meg ha elmondom nektek,hogy megvolt a laparja nem vettek ki a petevezetojet :!: most egy kicsit besokkalt a bnettel es szuneteltetni szeretne a babas dolgokon valo ragodast :roll:

Bar mostansag szerintem meg a netet is hanyagolja mert ritkan jelentkezik nalam is...visoznt jol van es szerintem kis ido kell neki...talan egyszer visszajon :roll:

Kataviragrol akkor senki semmit nem tud? :?

Tovabbi jo babazast,gyermekvarast kivanok es szep hetveget 8)

KépKép
bridget0801
Kulfold

hali,
most csak nagyon röviden jövök. űnagy szeretettel gratulálok Katának Milagros-hoz. Nagyon szép a baba és örülök teljes szivemből, hogy minden oké.
Kitartás az első hetekhez, nagyon gyorsan elfognak telni/múlni és egyre könnyebbé (hahaha) fog minden válni.
Bambi

Kép
1bambi

Szia Rima,

Jo utat es vigyazz nagyon Leonra foleg vizkozelben! Mi pentek ejfelkor indulunk eszakra 1 hetet meg Kanadaba megegyet. Visszuk a szamitogepet meg net is van mindenhol ugyhogy be-be nezek hatha ir valaki, kulonosen Kataviragot varom mar.

Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Halihó

Kép
Kép
Kép

Nem tudok betelni vele :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vigyázzatok magatokra utazás közben!

Monica
Hogy vagy?
Vendég

Kata, még nem is gratuláltam!!! tündéri a kis Milagros :) es tényleg szuper hogy ilyen könnyű szülésed volt és
még fotókat méééég :)

csajok, mi épp Magyarországon, kicsit van időm netezni.
Irtam smst Katavirágnak, hozta a formáját, mikor kérdeztem, hogy jól eltűnt ugye nincs baj, ezt írta rá:
"szia Kölyök! Hát pont Te irod ezt, aki mindig el van tünve? :) Köszi az aggodást, velem minden ok, csak nincs még netünk, de jövo héttől visszatérek! Puszi Mindenkinek! Katavirág"

Bridget köszi az infot Aranyesőről, mond meg neki majd kérlek, hogy nagyon sokat gondolunk rá!

Rima, remélem jól telik az idő Albániában, sok erőt. milyen volt az autóút? az kicsit hosszabb mint nekünk haza....

Edu, en is tuti megijedtem volna ettől a fuldokló köhögéstől... és Ti most épp Kanadában, hogy érzitek magatokat?

Monika hogy vagy?

bocs mennem kell.... igyekszem jönni.

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!! :D

Fúú most sok leszek,mert rengeteg mindin történt velünk. :oops: :lol:

Kölyök,Kata köszönöm kérdéseteket jól vagyunk. :D

A Párom ideért, úgyhogy most nagy a happy Charnál, Ákos meg cipeli mindenhová, voltak állatkertbe,strandon,Balcsin stb. :D

Tegnap volt az 5.házassági évfordulónk, és Párom meglepett, Anyukája elvitte Chart magához, Anyuék bevonultak a szobába, Ákos meg gyertyákkal feldíszítette a nappalit, rendelt vacsit, kaptam egy szép virágcsokrot, amiben 5 szál fehér rózsa van, és miután megvacsiztunk, dvdztünk. :oops: :lol: :lol: :lol:

Manócskánk neve változott, aminek az az oka, hogy Noel névnap karácsonykor van, így nagyon közel lett volna egymáshoz minden ünnep. :roll: Így Apa győzött és Alexis Noel lesz. :lol:

2 hét múlva megyek dokihoz, drukkoljatok, hogy minden rendben legyen és esetleg hazamehessünk. :roll:

Kata
Nagyon szép szülésed volt, bárcsak mindenkinek ilyen lehetne. :roll: :D De azért látszik, hogy nem Magyarország...és már aznap hazajöhetettek? :shock:
Gyönyörű szép Mili, elhiszem, hogy nem tudsz betelni Vele. :wink:

Edu
Hát én eddig úgy tudtam, hogy azt nekem kiszedték rá egy hétre, de a múltkor felvilágosított a doki, hogy nem szedte ki, csak megnézte, hogy nem gyulladt-e be, stb. :oops: Marad a csasziig én úgy tudom.

Remélem M. már jobban van, és elmúlt a köhögése.

Rima
Nagyon édes lehet Leon, ahogy kezd beszéni. :lol:

Bridget
Köszi, hogy írtál Aranyesőről, remélem, hogy hamar rendbe jön lelikle, és hamar összejön Nekik a baba. :roll:

(azért ha megtudsz valami fontosat, akkor írj :oops: )

Kölyök
Köszi az infót Katavirágról, a lényeg, hogy minden rendben Velük, és remélem hamarosan télleg jelentkezik. :lol:
Akkor Ti is Mo.-n vagytok? :wink: Merre felé?

puszi,Moni
Vendég

Hello lanyok,

Csak bejelentkezem, hogy ma 12 ora vezetes utan megerkeztunk Maine-be. Szuperul bevalt az ejfeli indulas. M zokszo nelkul vegigulte/vegigaludta az utat egy feloras megallas kozbeiktatasaval. En vezettem az elso 6 oraban utana meg a ferjem. Mi persze mosott rongyok vagyunk de a lenyeg, hogy M-et fajdalommentesen ideszallitottuk. Baromi hideg van az otthoni 36 fokhoz kepest (pont 20 fokkal) de bepakoltam M teli kollekciojat is.
Jovok majd bovebben es fotokkal.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Na, hat ma addig jutottam, hogy mindent vegigolvastam, jo es rossz hireket is... most mar irni nem maradt idom, de jovok, jovok......nemsoka :wink:
katavirag

Katavirág,

remélem avonalzód azt jelenti, hogy végül minden rendben lett :) úúúgy izgultam és drukkoltam Nektek!!! szeretem, hogy két törpöd van :D
Majd mesélj el mindent, hogy volt az elmúlt pár hónap!!!!

Mónika, tök aranyos férjed van :) Alexis :) nekem túl nem magyar, de amúgy szépen hangzik :)
igen, Magyarországon vagyunk, voltunk Szoboszlón, anyóséknál. Most épp Telkin anyukáméknál. És kicsit nagyon vágyom már vissza...azuram már otthon kenyérkeres... szval most külön vagyunk...
Mammamia, már mindjárt 31 hetes vagy!!! hihetetlen hogy rohan az idő! mindjárt utazhatsz vissza! drukkdrukk hogy minden rendben legyen.

Kata, tök szeretem nézegetni Mili képeit, az ásítós a kedvencem!

Edu, szuperügyesek vagytok az utazással! :) és remélem jó lesz majd nektek :) ha van időd írj :)

na megyek, sziasztok :)

najó, mégvalami...
nagyon halkan... zebráztam egyet a múlt héten :) de csak jövő héten megyek dokihoz, szval addig csöndben :) de ha minden igaz, április 10. :)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok Lányok!
Olvasgatlak titeket. Nagyon aranyos kis csapat vagytok. Csatlakoznék.
A párom nem is olyan rég ment ki dolgozni Franciába, Nizzába.
Mi is mennénk majd ki utána,de még addig fog majd haza jönni.
Keresek kint élő magyar Anyukákat családokat. Mesélhetnétek az ottani életról.
Van egy 14 hónapos fiam,Milánnak hívják. vele vagyunk most ketten.
További szép estét nektek.
Fogok jönni hozzátok még,igérem. :D

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok lanyok,

Katavirag welcome back! Tolem elhanyagolhatod a reagalast nekunk az elmult 1 honapra csak irj magatokrol valamit. En is azon aggodtam ahogy Kolyok nehogy eltunjon az also vonalzod.
Kolyok, azta halkan gratulalok!!!! :D En juliusi-augusztusi babat szeretnek.
Oszman, udv a topikban latom neked is fiad van. :D Az elso ideszuletett lany meg csak par napos a tobbiek mind fiuk.

Nalunk beindult a foldrefekvos hiszti M reszerol. Nagyon kemeny de igyekszem megorizni a humorerzekemet megha mindenki minket bamul az utcan akkor is. Amugy gondolnatok, hogy jovoheten 1,5 eves lesz? Megtette vegre az elso onallo lepeseket de mihelyt raeszmel hogy nincs mibe kapaszkodni ijedteben fenekre esik. :D Jol erezzuk magunkat itt az isten hata mogott de mindennap esik igy nehez programot szervezni. Szombaton indulunk tovabb Montrealba majd Toronto, Niagara Falls es csutortokon haza.

Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok :!:

Megint csak bekukk... :wink:

Igazabol az a baj, hogy mindig a vasalast valasztom a babanetezes helyett Oli delutani alvokaja alatt.... bocs...

Rolunk roviden csak annyi, hogy egyelore ugy nez ki, terhessegileg minden rendben velem, leszamitva a baba 5 napos nagysagbeli lemaradasat, aminek lehet, valoban nincs semmi jelentosege.
A koltozest szepen atveszeltuk es egy idilli helyre koltoztunk. Arany eletem van. Brisbaneben sem laktunk rosszul, a varos legszuperebb helyen, de ez meg szebb es jobb. Kar lesz majd itthagyni.

Nemsoka jovok es reagalok es igerem magunkrol is bovebben majd, de latom, a heten megint nem lesz erre alkalom, mert ma vegre behajozom Olival a citybe, holnap meg vendegek jonnek, aztan hetvege, ami ugyebar csalad...

Na puszko :!: Szep hetveget :!:

Earhartnak azert hagy gratulaljak a gyonyoruszep Milihez es a csodalatosan szep szuleshez :!:

Kolyok neked meg NR2-hoz :wink:
katavirag

Katavirag
De jó, hogy jelentkeztél! :lol:
5 napos nagyságbeli lemaradás meg nem számít! :lol:

Kölyök
Gratulálok!

Edu
Nem egy otthonülősek vagytok :wink:
Nagyon jók a képek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Monica
Az jó, hogy apa veletek lehet! Gondolom, te is nyugodtabb vagy így... és az mindenképpen hasznos...

Oszmann
Mikor költöznétek ki? Nem rossz apa nélkül?

Mi jól vagyunk... Mili egy tündérbogyó... :lol: :lol: :lol:
És egyre jobb az idő... tavaszodik :wink:
Vendég

Sziasztok Lányok!

eduardo! Nagyon szép kis fiad van. :lol:

earhart!
Rossz Apa nélkül.
Ki tapossa az utat.
De leszünk együtt is. Vagy itt vagy ott. De inkább ott,mint itt.
Neki ott bejött az élet. Mindig mondja Szivem majd meg látod te is milyen szép helyen vagyunk. Hát szeretném is meg látni,élőbe.
:D
Idő kérdése.
Tudjátok egy pici gyerekkel,meg épp 7 hetes pocaklakóm van,nem könnyű elindulni.
:roll:
De azt hiszem bele vágunk,nagyon ugy néz ki.
Próbállak titeket megismerni.

Legyen szép napotok!!

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!!

Alex 2200 gr. és 45 cm :shock: :shock:

de tudom, hogy Titeket az jobban érdekel hooogggyy.....tatataratatararaaaaaaaaa HAZAMEHETÜNK!!!!! :D :D :D :D :D :D igaz,hogy saját felelősségre, de a doki azt mondta, hogy nem lesz gond, mert nem nyíltam tovább, még mindig 2110. :lol: El is köszöntem az itteni dokimtól és adtunk neki 20ezret, mert nagyon kedves volt, és megérdemelte.Kaptunk orvosi papírt, hogy mehetek, mert anélkül nem mehetnék.

Úgyhogy mentünk is repjegyeket foglalni, így pénteken megyüüünk hazaaa!! :lol: :lol: :lol:

holnap visszaolvasok ígérem, és írok! :D

puszi,Móni
Vendég

Na haliho :!:

Most a Babanetet valasztom a vasalas helyett.... :lol:

Es jo szokasom szerint kezdem is magammal :wink: :wink: :wink:

Hat megerkeztunk Sydneybe. Nem volt veszes a koltozes, par napig pakolni kellett, ez egy ekkora gyerekkel eleg nehezkes... mert ugyebar vele is kell foglalkozni :lol: Csomagszallito ceg hozta a cuccaink nagy reszet.
Az utunk vegul is ejszaka kezdodott, de masnap este fejezodott csak be. Feltem nekivagni egy egesz ejszakas vezetesnek, 1000km ugyanis Brisbane/Sydney. Igy apaval megegyeztunk, hogy este, furdetes utan indulunk es ejfel utan megszallunk egy elore kinezett szallodaban, hogy reggel reggeli utan tovabbmenjunk. Az a vicc, hogy Oli nappal jobban aludt a kocsiban, mert odafele verte az eso az autot es ot zavarta a zaj...
Az elso 2 hetet egy magyar szarmazasu neninel toltottuk, akit csak ugy kutyafuttaban ismertem meg meg nehany honapja egy magyar kertipartyin Brisbanben. Apa ellenezte az egeszet, mert hogy nem is ismerjuk, csak terhunkre lesz, meg mi neki, aztan megis klasszul sikerult, mert egy edes aranyos neni, aki minden este szeretettel vart minket haza a lakasnezesbol meleg, 3 fogasos vacsoraval 2 heten keresztul :!: es meg Olivert is imadta es sokat jatszott vele.
Aztan hosszas dilemmazas utan nem egy butorozott lakast, hanem egy fantasztikus fekvesu, napos, 160m2es lakast vettunk ki egy evre. A meghatarozott ido miatt es az az utani Europaba koltozes miatt jobb lett volna ugyanis egy butorozott, hogy ne kelljen a sok vackunkkal a vegen foglalkozni, de hat igy lattuk a legjobbnak, a kinalat nem volt jobb. Butorozott csak a belvarosban van, ott meg akkora a nyuzsges, hogy gyerekkel nem lett volna a legjobb, meg apanak a munkaba jaras rengeteg idejet elvette volna a dugok miatt.
Igy hat kivalasztottunk egy, a belavaroshoz kozeli, parkos, jatszoteres, tengerparti reszt, amirol kiderult, hogy Sydney legmenobb kornyeke :roll: :lol: tele kalssz boltokkal, az utackon a Ferrari es az Aston Martin az atlag auto es minden 80 eves oregasszony a kavehazakban ul es karyazik a kiskutyaja tarsasagaban.... szoval jol elvagyok itt... :lol:
A city hajoval 10 perc, Sydney pedig fantasztikusan nyuzsgo, palmafas, kozmopolita. Brisbane ehhez kepest egy kis falucska volt :lol:
Olikam pedig megkapta a 3 halo kozul a main bedroomot, amit IKEAbol nagyon aranyosan, szinesen berendeztunk, akarcsak az egesz lakast. Szep nagy furdoszabaja is van, nagy kaddal. Most mar elmondhato lesz rola, hogy volt gyerekszobaja :lol: Es amiota itt lakunk, alszik, mint a tej, minden delelott es delutan menetrendszeruen masfel orat, ejjel pedig nem ebred fol. Es olyan aranyos, jokedvu, csudaedes, gyerek :!: Jelenleg 13,5kg es 85cm, a ketevesekre valo ruhakat hordja. Mindent ert, de azert nem beszel meg, csak toszavakat. De mi ertjuk :lol:
Minden idok legenyhebb tele van itt, napsutes es 22fok, tehat baromira elvezheto gyerekkel is. Mar a tengerben is lehet labat aztatni...
En is jol vagyok, terhessegileg is. Hanyingert most is megusztam, akarcsak Olival es az elso trimeszter plusz 5kiloja mar rajtam is van :lol: Hasam meg semmi, de reggel azert teli holyaggal mar jo kis pupom van ott alul :wink: Meg ramjonnek a ruhaim, de egy ket het es terhesruhak befigyelnek :wink: Szombaton lesz UH, remelem, minden rendben lesz.

Na megyek, Oli ebredezik. Gyors feldobok ket kepet a hazunk elotti tengerpartrol es a szomszed cicarol.

Kép

Kép
katavirag

Latom, volt egy-ket uj bejelentkezo is. Udv Szilvi1981, bar egy honapja nem irtal. Azert johetsz majd... :wink:

Oszman, ugy emlekszem, Monica is Nizzaban el. Vele majd megtargyalhatod a reszleteket, milyen klassz is egy olyan gyonyoru helyen elni. Sok szerencset :!: Mi amugy hasolo cipoben jarunk, mert a Te kis Milanod hasonlo koru, mint a kisfiam es en is a masodik babamat varom, holnap leszek 15 hetes. Tehat nalatok is szuk 2 ev lesz a ket csemete kozott.

Banka, hi Las Vegas :wink: Ugye minden rendben veletek :?: :!: Gyere mar :!: Meselj, milyen a babazas :!:

Bambi, latom, Te is irtal 1x, ahogy szokatl 1x egy honapban :wink: A multkor panaszkodtal, Dani meg mindig pepeseket eszik. Hat no panic, Oli is :wink: Na jo, darabosakat :wink: Oli is nagy jatszoteres gyerek es szinten a nagyobbak kotik le, utanozza, amit ok csinalnak. A bebik unalmasak neki :wink: A miatt ne aggodj, mert keson jonnek Dani fogai, allitolag annal tartosabbak lesznek. Olikam hamar elkezdett fogzani, kb. 5 honapos kora ota kisebb szunetekkel, de allandoan ez a tema. Jelenleg mar nem tudom megszamolni, hany foga is van, mert rengeteg. Hatul is sorban bujnak ki, omlik a nyala es mindent harap, meg a fenekembe is, aztan nagyokat rohog. Mar alig varom, hogy kint legyen a 20 fogacska es vege legyen ennek az oruletnek. Gyonyoru fiadrol rakhatnal fol uj kepeket :!:

Earhart :!: Hat gratu meg 1x a csodalatos Mili babahoz es a szep szuleshez :!: Klassz kis noci vagy :wink: Igy menjen a tobbivel is :!: Mondjak, akinek szep nyugodt, sima terhessege van, az jol is szul es nyugodt, jo babaja lesz. Hat en ebben bizom most is :wink: Meselj, milyenek az elso napok :!: Gondolom, nem kapott el a szules utani depo.... :wink: Ejszakazast birod :?: Szopi jol megy :?:

Monica, ha korabban irtam volna, azt irtam volna, ulj meg a seggeden, bocsi, de egy ilyen helyzet, barhol is van az ember, nem jatek :!: De most mar latom, minden rendben es utazhattok Nizzaba, "haza", ahogy Te irod... furcsa, mert talan Kolyok is igy beszelt Svajcrol. Nekem valahogy az otthon mindig Magyaroszag marad. Vigyazz magadra :!:

Kolyok komam :wink: Akkor most te is :?: :wink: Hu de izgi :wink: De ugye most Hcg tesztet csinaltal, nem LH-t :?: :wink: Doki utan gyere, meselj :!: Koszonom az sms-t, hogy aggodtal ertem :!: Nagyon jol esett :!: azert nem baromi klassz, hogy ezeken a mobiltelefonokon csak ropkodnek az uzenetek a Fold ket oldala kozott, es hogy mi itt mindenfele orszagokbol egymasnak irogatunk. A skype-rol nem is beszelve :!: Azert ez 10-15 eve meg nagyon nem igy ment... A juliusi Kismama ausztral rovata a neten is olvashato :?: Te blogot is irsz :?: :roll: Aztamindenit :!: Nekem nem lenne idom... :wink: Most is csak azert litaniazom itt, mert este 10 ora van es apjuk meg operal. Mert ha Oli ebren van, nuku internet... Ha meg alszik nappal, akkor fozok, mosok, takaritok es vasalok :wink: De mar kineztem en is az ovit neki, csak megvarom, mig elhagyja a deleotti alvast.

Ovirol jut eszembe: Rima, vegul is Leont beadtad mar :?: Vagy csak szeptemberben kezdi :?: En Olivert beadnam hamarosan, de mire megszuletik a kisteso, addigra mindenkeppen. A gond csak az, hogy a jatszohazban szepen eljatszik, amig a szeme sarkabol figyel es latja, hogy ott vagyok. De jaj nekem, ha csak WC-re ki akarok menni... :wink: A korhazas sztorid nem semmi... en mondjuk mar meg sem lepodom, ha Olivernek 40 fokos laza van, igaz, 1 eves kora ota nem volt beteg, de fel es 1 eves kora kozott tobbx is, es nem volt ritka a magas laz. Itt meg lazcsillapitot sem adnak ra, kepzeljetek :roll: Azert en mindig adtam, es hutofurdot is. De a lenyeg, hogy Leonnak vegul is nem lett semmi komolyabb baja. Es edes lehet a kecske es auto utanzassal. Ugy latom, ahogy Kolyok is irta, ebben a korban leginkabb az allathangok mennek :wink: Ja, annyit hagy kerdezzek: Leon uszni is tud mar :?: Nem lepodnek meg :wink:

Edukam :!: Gratulalok Monster eslo lepeseihez :!: Innen mar nem lesz megallas :wink: A lenyeg, hogy nem aggodtal. En ismerek egy kislanyt, aki 9 honaposan fordult hasra es 18 honaposan tette meg az elso lepeseket, ugyhogy semmirol sem vagytok lemaradva. Raadasaul Monster 4 honaposan mar hasra fordult, ami ritkasag. Biztosan csak nem erdekelte eddig a jaras. Olyan arayos kisfiu mar o is a kepeken :!: A kajalashoz csak annyit fuznek, hogy ebben a korban sok gyereknel nehezkesen megy az eves, mert minden mas eredekesebb. Mondjuk Oliver nagy husevo, ha mast nem tomnek bele, csak a hust venne le a tanyerrol. De szerintem a husfelek fontosak a fejlodeshez. Tudom, nem eppen a legegeszsegesebb, de szerintem az IKEAban kaphato husgolyot minden gyerek szereti, probald ki. 15 perc a sutoben es 5 darabot felbevagva szepen elmajszoljak ebedre, persze korettel. De egy fasirt is megteszi. Kesobb ilyen kozkedvelt kaja lesz a virsli es a sult krumpli is. Ja! Es kell valami jatek, pl. papir, ceruza az etetoszekre, vagy egy auto, vagy barmi, ami erdekes. Nalunk legalabbis ez bevalt. Tudom, nekem is mondtak mar, hogy ha eves van, akkor arra kell csak figyelni, de sajna ugy alakult a dolog, hogy az elso falatot sem kapja be Oli, ha nincs valami erdekes a kozelben. Igy viszont szepen eszik. Es ugy vagyok vele, hogy majd leszokik rola. Nem lenne turelmem orakig konyorogni, hogy egyen, inkabb jatsszon, meg enekelek, hulyeskedek neki, es 10 perc alatt keszen vagyunk barmelyik evessel.

Aranyeso, ugye nem gondoltad ezt az eltunest komolyan, ugye jossz meg.... kerleeeek!!! Ha banatod van, oszd meg velunk! A tiramisuddal nagy sikert arattam nemreg.

Lanyok, igyekeztem mindenkinek valamicsket reagalni. Arra viszont nem, ki, merre jart, mert tul sok volt az info az elmult hetekben. Puszko mindenkinek, es most mar fogok jonni.... persze nem ilyen szofosva :wink:

Hu, jo sokt irtam, gyorsan copy-zom is, mert ha elszall, az agyam is elszallllll :D :D :D
katavirag

Na mi van csajok :?: :roll: 3 napja irtam, minden nap benezek, es senki... :cry:
katavirag

bocsi Katavirág... én csak ki akartam várni a mai napot...
ma voltunk orvosnál, és megerősítette, Valaki lakik a pocakomban. :)
6+1 az uh szerint, október 2dikán van a következő randi, 12hetes UH.... de messzi van még...
mondjuk a tüneteim alapján nem volt kétséges, hogy várandós vagyok :) émelygek, és álmos és aluszékony vagyok... most sem írok többet, az imént jöttem ki Máté szobájából, elaludtam az altatás közben... megyek is aludni...
majd igyekszem hosszabbanjönni.

köszi a sokso beszámolót, a képeket, tök szuper lakásotok lehet!
na télleg lépek, mert alig bírom nyitvatartani a szemem...

Kép

Kép
kolyok28

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?