Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Angie, HÁT jobbulást! Nem lehet, hogy lazulnak az izületek és attól csúszott szét? Talán még rendbejön szülésig.

Piciboris, sajnálom!
Ami a szülést illeti, nem fájt ahogy leszorította az ereimet belül, le voltam jegelve, inkább kellemetelen volt ez a tortúra szülés után. Elvégre a gyerek is átpaszírozta magát, akkora doki keze már valahogy befért. Én örülök, hogy nem kaptam vért, bár még 2 hét után is elég fal színem van - köszönhető ez a kevés alvásnak is, a fiúkkal napirend van, elég nehéz napközben ejtőzni, de azért az esetek felében egyszerre csitul el mind a 3. Szeptembertől már csak 1 lesz itthon :lol:
De tudod mit, ha rajtam múlna és TUTI lenne a lány, szülnék még egyet :lol: , de szerencsére nem csak rajtam múlik. A férjemnek több esze van. És lehet, hogy a méhemet ill. engem úgy kellene egy újabb szülés után összekaparni már a műtőasztalról. Vagy felkészülten tele oxitocinnal szülni- na ezt nem szeretném. Remélem azért elmúlik ez az érzés, de rossz belegondolni, hogy vége egy korszaknak, ami nagyon szép emlékekkel van tele.

Amúgy kedden túlestünk Martin műtétjén, amit hirtelen előrehozattunk. Hát sajnos nem úszunk meg a további vizsgálatokat, nem egyértelműen csak nem fújja az orrát és attól beáll a fülébe a cucc, valami extra mennyiségű nyálkát termel, a tüdejét is le kellett szívni :( .

Na megyek, Tomi nehezen viseli a nagy meleget délutánonként.

Éva

KépKépKép
agmano

Éva szia, jó, hogy jöttél! :lol:
Hát, 2 éve még nem is volt ez a szétcsúszás és mégis mozdulatlanul feküdtem a szülőágyon annyira fájt a derekam. A többi fájásokra szinte nem is emlékszem.
Én már nem bízok benne, lesz, ami lesz!
Jobbulást Martinnak, Tomi babának pedig kellemesebb időt kívánok!
Nekem sem esne rosszul egy 20 fok! :wink:

Csajok a tapaszoknak utána olvastam a neten, és érdekes, hogy ez a főorvos asszony is Flector tapaszt ajánlotta, de a betegtájékoztatóban azt olvastam a terhesség 6. hónapjától nem ajánlott!!!!!
A Voltarennél nem olvastam ilyet.

Kép
KépKép

Daisypath Wedding tickers
angie28

Angie!
Az, hogy terhesség alatt nem ajánlott, az nem azt jelenti, hogy nem szabad. Mivel terheseken nem szabad gyógyszerkísérletet végezni, mindenre ezt kell írják. A gyógyszerek nagy része ártalmatlan, amiről bebizonyosodik, hogy árt, azt kifejezetten tiltják a betegtájékoztatók. Szóval, ha egy orvos ajánlja, akkor nyugodtan használhatod.

Éva!
Sajnálom, hogy ilyen tortúrákban volt részed.
Biztos nem meséltem: Barnával én is így jártam, úgy kanalaztak össze 6 tasak vérrel, meg egy csomó fiz. sóoldattal. Senki nem gondolta, hogy szülök még valaha. :) Csak én. :D

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

sziasztok, csak bekukk, de olvasom Angie tortúráját...
Nekem is volt ilyen gondom..(miért is ne a hányás, nyálfolyás, veseprobl.mellé... :) )
Szóval az utolsó hónapokban alig tudtam járni..a dokim azt mondta, terhesség alatt fellazulnak a porcok, készülve a szülésre, s ez némelyeknél extra gondokat okozhat. Nekem okozott. Külön örÚlet volt felfeküdnöm a vizsgálóasztalra, s tényleg úgy éreztem, nem is tudnék simán szülni...ja, és egyetlen orvos volt, aki segített felülni a vizsgálat után..mert az volt a legnehezebb: fekvésböl felülni.
Mindig az oldaladról gördülj fel, ne hasizommal, akkor kicsit kíméletesebb..
Gyógyszert sajnos nem tudok, mert én semmit sem mertem rá bevenni, de ha orvos ajánl vmit, azt bátran használd...lehetöleg pihenj sokat, soha ne terheld feleslegesen. (bár ismerem egy izgága fiúcska melett mennyit lehet pihenni :wink: )

Hát ennyi. Ha nem is segítség, de némi hasonló tapasztalat...

üdv mkinek!
betti444

Betti, jó, hogy elmondtad ezt!
Természetesen nem a te bajodnak örülök, csak eddig magamon kívül nem hallottam ilyet.
Én is úgy szoktam felülni, kitapasztaltam. :lol: Néha kicsit vicces látvány lehet ahogy felülök.
És végül, hogy szültél? Normálisan?

Boeske, neked is köszi és mindenkinek, aranyosak vagytok.
igen, én is hallottam, hogy mindenre ráírják, a nőgyógyász is ezt mondta.
Talán így betöltött 6 hónaposan nem okozok bajt neki már, ha kipróbálom.
Nagyon remélem.

Éva, nem semmi, hogy máris megfordult a fejedben a 4. !
Mi most a 2. után elhatároztuk, hogy regenerálódunk mindketten apával.
Nem zártuk ki a 3.-at, de 4-5 év múlva esedékes, ha még akkor is azt gondoljuk.

Kép
KépKép

angie28

császárral...a vesém miatt :cry: gyors beavatkozás kellett...
Ja, és eszembe jutott még egy kismamáknak szánt tanács: sose állj, ha ülhetsz, és sose ülj, ha fekhetsz! Szóval sok pihenés! :)
betti444

Betti, a pihi megvan, az eszem tudja, hogy ezt kell csinálnom, de a szívem...
Mikor Beni rámnéz a nagy szemeivel reggelente, olyan tettre készen, szinte azt mondja: "hurrá, új nap, csináljunk valamit! ", akkor nem tudok ellenállni. :wink:

Kép
KépKép

angie28

Csajszik, HOL VAGYTOK?????

Velem semmi különös, ma megyek védőnőhöz, délután nődoki.
Látom megint Dani babát. Jó lenne ha kicseréltették volna már a nyomtatót, mert szeretnék képet. Utoljára 21 hetes képem van.

Gyertek, gyertek!

Kép
KépKép

angie28

angie, gyere majd mesélj milyen Danika :lol:

Kép
Kép
piciboris

Sziasztok!

Angie, nekünk már nincs időnk vacillálni gyerek témában 41 éves apukával. Végérvényesen döntenünk kell jövőre, egyrészt, hogy társai legyenek egymásnak, másrészt idő, harmadrészt örülök, hogy itt van 3 egészséges (lehet, hogy 1 immunbeteg, most mártalán jó nyomon haladunk).
.... de 7 hete szült egy ismerős, aki szept-re volt kiírva, ikrekkel (fiú-lány), épp 29 hetesek voltak, és lehet, hogy mindkettő súlyos látássérült lesz és az egyik lehet, hogy szellemi fogyatékos is, kérdés milyen mértékben.... akkor inkább köszönöm elég ez a 3.

A derekam nekem is teljesen kipurcant szüléskor, utána én sem tudtam egykönnyen felülni, még este is húztam az egyik lábamat, de másnapra rendbejött.
A terhesség alatt nekem a térdem ugrott ki rendszeresen, épp ma megint éreztem ugyanazt egy mozdulatnál, de a helyén maradt.

Hú, megyek, mit művelnek ezek????

Éva

KépKépKép
agmano

Éva, de kegyetlen ez..nem is tudom fel tudnám-e dolgozni ha betegek lennének az ikreim..

Kép
Kép
piciboris

Jaj, Éva de szörnyű dolgok ezek. 29 hetesen még olyan picik, főleg az ikrek. ilyen áron nekem sem kellene még baba, de hát ezt előre senki nem tudja.
Melyik fiad immunbeteg? És az mit jelent pontosan?

Dani babánk teljesen jól van, nagy, erős, a vizsgálat közben is szétrugdosott és folyamatosan mutogatta a büszkeségét! :lol: :lol: :lol:
Nem egy szégyenlős fajta.
A dokim beleegyezett a császárba. Egyszer azért megkérdezte, biztos nem próbáljuk-e meg, de azt mondta ő nem vitatkozik a szakvéleménnyel, meg megérti hogy ha nem tudok mozogni, akkor elég nehéz erős kitolást véghezvinni.
Úgy néz ki programozott császár lesz.

Nem tudom mennyire javul az idő múlásával ez a porcprobléma, de én sokat gondolok arra, mi van ha több szülés nem javasolt nekem?!
Azért mi még nem zártuk ki a harmadikat.
Majd meglátjuk.
Pussz mindenkinek, sokat fekszek.

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok lányok!

Bevetettünk mindent.
De most beparáztam egy kicsit a savas phtól.
Aktus előtt fél percre felhelyeztem egy natur joghurtba mártott tampont.Azt hallottam,hogy másoknak ez bejött.
Aztán másnap gondoltam bele,hogy a baci,ami a joghurtba van,mi van ha beteggé teszi a spermákat.
Szerintetek hülyeségen gondolkodok ugye?
amúgy aktus halvány csíknál volt 12.napon.
13.,14 nap tuti peteérés,mert megvan duzzadva a mellem,fáj a hasamalja,még azt is érzem ,melyik petefészkem dolgozik.
Már csak ez a joghurt be ne tegyen.
Majd beszámolok,de légysz nyugtassatok meg,hogy ez így jó.
Köszi:Zsu
dzsuzska

dzsu, én ehhez a joghurtos dologhoz nem étek, bár szerintem nem tesz rosszat a spermáknak..hajrá :lol:

Kép
Kép
piciboris

Zsu, nekem is kétségeim voltak annak idején, pedig Czeizel doki is ezt ajánlja a lány érdekében.
Vagyis ecetes-vizes öblítést, de a kettő egy kutya.
Nem tudom igazából, nekünk akkor jött Danika össze, amikor a 3. hónapban kihagytuk az ecetes öblítést, de hogy véletlenül vagy emiatt, azt csak a jó ég tudja!
Drukkolok! :lol:

Egy kis állatkerti fotó+ pocak fotók :lol: :lol:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
KépKép

angie28

Hol vagytok?
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Én sem írtam pár napja, de mindig néztem, én vagyok az utolsó még mindig!
Ma nincs túl sok időm, mert Beninek megígértem, hogy sétálni megyünk, és már itt toporog.
Jövök, de csak ha ti is! :wink:

Kép
KépKép

angie28

szia angie :lol: én itten vagyok :lol: hogy bírod ezt a meleget a pocakkal?

ágmanó? betti? boeske?

Kép
Kép
piciboris

Sziasztok!

Angie! Nagyon jók lettek az állatkertes képek! Nagyon édes Beni! Tök szép a pocakod! Szép, méretes! Mekkora lesz még 11 hét alatt!!!! :)

Én is inkább olvasó üzemmódban vagyok, de azért igyekszem többet jönni majd.

Nálunk megvolt a 12 hetes nyaki redő mérés. Minden rendben, nagyon édes volt megint Pocakmanó. Kész gyerek forma, úgy izgett-mozgott, hogy alig lehetett elkapni egy mérés erejéig! Egyébként meg jó nagy, egy héttel nagyobb a mérete, mint kellene. Hát, már kezd furdalni a kíváncsiság, vajon bejön-e az elméletem, mi szerint a fiú babák már ekkor méretesebbek, mint a kislányok. 5 éve is pont így volt, hogy a kisebbik fiamnál, a barátnőmmel napra pontosan egy idős terhesek voltunk. Az ő babája egy héttel kisebb volt, mint a kora, az enyém meg egy héttel nagyobb akkor is. Neki lánya lett, nekem fiam. Kíváncsi vagyok ezúttal is bejön-e a számításom! :)

Mindenkinek kellemes napot!

Üdv: Meskete
meskete
Őrbottyán

Sziasztok Csajok!

Úgy tűnik végre újra be tudok kapcsolódni.... :D
Igyekeztem mindent végigolvasni, néha csak kapkodtam a fejem, mégiscsak hosszú egy hónap.... :roll:
Most már van gépünk is, internetünk is, a dobozokkal is végeztünk nagyjából.... :lol: szóval majd most már rendszeresen jövök 8)

Angie,
szorítok a meleg miatt is, a fájdalmak miatt is és a Nagyfiút is abszolút meg tudom érteni....Kitartás!

Meskete,
gratula a ficánkoló kis magzathoz! Elméletedre kíváncsi leszek :lol:
panna09

Szia Panna, már hiányoltalak! Gyere most már!
Köszi szépen, kitartok! Nem azt szoktam mondani hogy 29 hetes vagyok, ha kérdezik, hanem hogy bő 2 hónapom van még. Ez kevesebbnek hangzik! :lol: :lol:

Meskete, nagyon örülök, hogy már itt tartasz! A mi Danink is úgy mozgott, ahogy írod!
Elmélet engem is érdekel! Megint csak azt tudom mondani, hogy Daniról is azt mondja a doki minden hónapban az uh-on, hogy nagy, a felső határon van! És fiú!
Most nem emlékszem, ti milyen praktikákat vetettetek be???

Pussz mindenkinek

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Panna! Örülök, hogy tudsz jönni! Talán most többen visszatérnek a nyaralásból kezdődik az ovi, suli, kicsit felrázhatjuk a topicot!

Angie! Elvileg kislányra gyúrtunk volna, de mire kiokosodtam, hogy mit és hogyan kéne csinálni az ügy érdekében, Pocakmanó már be is költözött! :) Úgyhogy praktika semmi nem volt, a természet intézett mindent. Most vagyok 13 hetes, ha minden jól megy kb egy hónap és kiderül ki lakik odabennt! Már egyre jobban furdal a kiváncsiság.

meskete
Őrbottyán

Sziasztok Lányok!

Én is visszatértem a nyaralásból,teljesen kikapcsoltam.Most meg már csak azon izgulok,hogy sikerült e.

Angie! Nagyon helyesek vagytok a képeken,de óriási a hasad,pedig még 2 hónap.Tuti akkor fiúcska lesz.

Piciboris!
Ti hogy álltok?Ebben a hónapban is próbálkoztok?Mit szeretnétek,kisfiút vagy kislányt?

Meskete!

Gratulálok Nektek!Akkor most nagyon izgi,hogy mi lesz,kisfiú vagy kislány.Van már gyerkőcötök?

Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy szerintetek az jelent e valamit,hogy középidő óta feszül a mellem.Olvastam egy csomót róla,de inkább azt írják,hogy a mellfeszülést a beágyazódás utántól lehet inkább érezni.
Most utánaszámoltam,hogy valószínűleg a 15.napon volt az ovu,mi a 12.napon voltunk együtt.nem tudom elég lesz e neki az a 3 nap.
meg a joghurt.majd meglátjuk.
De ez az izgalmas várakozás.....
Egyfolytában csak az izgalom.....
Megfogan vagy nem.... 2 hét
Fiú lesz vagy lány.......16 hét
Milyen lesz?....................................
Ez a legizgalmasabb az életben.
És a legszebb,már ha sikerül.
Sziasztok!
Zsu :)
dzsuzska

Lányok,

tiszta izgalomban vagyok én is :roll:
Ezt a hónapot a "csillagok kizárásával" próbáljuk - pedig hát nagy Jónás-fan vagyok :lol: Apa azonban jobban bízik a természetben :lol:
Hónapok óta foglalkozom ezzel az egésszel és mégis mindig elbizonytalanodom és ugyanazokat a kérdéseket szeretném feltenni, mint féléve :roll:
Mindenesetre "rendbejövőben" a káosz-ciklusom, de hiába az utóbbi 2 hónap ovuja a 19-20. nap körül (ami ugye lényegesebben jobban hangzik, mint a 30. körül, majd 45 napos ciklus :shock: ), ha egyszer a hónapok óta csinált tesztek semmit sem segítenek, hisz állandó változásban minden és nem volt még két egyforma ciklusom :?
S.O.S. :!:

Röviden:
mára még "terveztem volna" egy együttlétet (joghurtosat :lol: ), mert az eddigi legkorábbi + ovu-tesztem 19. napra esett, erre ma (17.nap) már fele olyan csík virít a tesztemen, pedig halvány-halványra számítottam. Gyorsan visszalapoztam Tulipánhoz, akinél azt olvastam fele olyan erősnél már ne legyen akció, mert az már nem tuti! OK, de ha meg még holnap is neg. lesz a teszt, kihalnak a katonák :cry:

Most akkor, hogyan lenne jó :?:
Akciózzunk még, vagy álljunk le inkább :?:

Jól sejtem, hogy soha nem lehet igazán kiokosodni ebben a témában?

Klassz 4 napos sziesztát Mindenkinek!
panna09

Sziasztok!

Zsuzska! Már van két kisfiunk, 7 és 4 évesek. Mikor őket vártuk mind a kétszer egyértelműen kisfiút akartunk, bár semmi különöset nem tettünk akkor sem az ügy érdekében, de összejöttek és nagyon elégedett is vagyok így. De most valahogy úgy érzem lelkileg, hogy jöhetne egy kislány. Akinek vegyes páros gyerekei vannak mind azt mondják, hogy más és más fiús és lányos anyának lenni. Én egyáltalán nem a rózsaszín kisruhák, csattocskák után áhítozom, hanem jó lenne átélni egy anya-lánya kapcsolatot. A fiú gyerek, ha felnő sokkal jobban leválik a szüleiről, hamarabb elköltözik stb.., egy lány mindig az anyjához megy vissza, az anyjához viszi előbb az unokát. Persze nem fogok kétségbe esni most sem, ha harmadjára is fiam lesz, mert azért valljuk be fiús mamaként, hogy ez maga a szerelem, egy kicsi pasi kezdettől! :)

A mellfeszülésről az a véleményem, ha alapvetően nem szokott feszülni a melled mensi előtt, akkor akár jelenthet is valamit. Nagyon drukkolok, hogy jelentsen!

:)

Panna! Nektek is megy a drukk! Sajnos az lh tesztelés részről én kimaradtam, mielőtt megvettem volna az első adagot, már bent figyelt a Pocakmanó! Úgyhogy ebben nem vagyok kompetens! Kíváncsi vagyok, hogy most a "csillagok" nélkül hogy sikerül! Ezt már itt tényleg megállapítottuk páran, hogy lehet, hogy praktikák ide, vagy oda, a természet sokszor mégis mást akar. Érdekes, hogy itt a többség kislányt szeretne és én azt látom, hogy sokkal nehezebb összehozni egy kiscsajt. Sokkal nehezebb türelmesen kivárni, méregetni lh teszttel az ovut, aztán elhinni, hogy azok a katonák tényleg életben maradnak 3 napig is, stb. Én nem voltam elég türelmes ehez, de nektek sok kitartást hozzá. Drukkolok++++++

Tényleg Boris! Veletek mi újság? Nagyon beleláttam a múltkor a pocakodba azt az öcsit? Hogy álltok őkelmével?

meskete
Őrbottyán

sziasztok :lol:

zsu egyetértek :lol: a fogantatás és a babavárás a legszebb az életben, persze csakis egy jó párral együtt :lol: szorítok!! mikor tesztelsz? mi fiút szeretnénk (persze ha lány lesz az is szuper, csak minden okés legyen vele!!)
mellfeszülés...hát nekem minden hónapban van középidő utántól... :roll:

húú panna ez a tesztdolog..hát ebben a hónapban nekem csak halvány tesztjeim voltak, nem tudom, hogy így most nálad hogy áll a ciklus :?:

meskete, igen én is fiúcskát szeretnék és én meg pont azért, hogy a apának legyen egy 'szupi kis partnere :lol: no meg azért mert a fiúk egészen másként ragaszkodnak az anyukájukhoz :lol:
én elhiszem, hogy nem a csatocskák rózsaszín ruhácskák vonzanak, én pl nem is nagyon cicomázom Lujzit, a rózsasznt meg kerülöm, inkább a pirosat szeretem :lol: :lol: :lol:

többiek?

Kép
Kép
piciboris

Sziaszok Lányok!

Nekünk most nem sikerült. Valahogy éreztem,de próbahónapnak fogom fel.Majd októberben próbálkozunk legközelebb.
3 nap túl sok volt a katonáknak.Szóval legközelebb megvárom az első vastag csíkos napot.aztán meglátjuk,hogy akar e jönni hozzánk az a kis jövevény.
További szép hétvégét.
dzsuzska

dzsuka, teszteltél, vagy megjött?
sajnálom...tudod én abszolút így vagyok, minden hónap egy újabb remény, kitartást :!: :wink:
jajj és tényleg, a szeptembert kihagyod?

Kép
Kép
piciboris

Sziasztok Lányok!

Teszteltem a 27.napon,meg iszonyatosan nagy lett a mellem,hihetetlen hogy meg tud nőni,szóval ez sem jel a beágyazódásra.....

Panna
Utánaolvastam.Ha halvány a csík,következő 2 nap vastag a csík,akkor még csak az azt követő napon van az ovuláció.
Szóval ha halványnál van a szex,akkor még 3,5 vagy 4 napot ki kell bírniuk a katonáknak.szerintem ez túl sok.
Igaz,akár 5 napig is elélhetnek,de romlik a DNS ük.
Friss katona kell.Úgyhogy szerintem az első vastag csíknál kell,ha lányt akarsz.de ez csak az én elméletem.én így fogom,mert a vékony csík nem jött be.
Azt is olvastam,hogy a baktérium is elöli a katonákat,szóval az sem mindegy milyen az a hüvely.Ráadásul a joghurt tele van bacival.
Szóval nem tudom miben higgyek,de legközelebb tuti nem használom.Nincs kedvem azon parázni,hogy lesz e baja a bajnokoknak.
De talán csak hinni kell benne......
Remélem nektek sikerül.Szorítunk.

Piciboris!

Kihagyom a szeptembert,horoszkóp okok miatt,de ne ítélj el.
Még az elején figyelek erre is,de tudom,ha sokat próbálkoznánk és nem jönne össze,akkor oly mindegy,csak egészséges legyen.
Úgyogy most 1 hónap futás,fogyó.....
Mert nem mertem,nehogy ez is számítson a beágyazódásnál,de nem ez számít.....
Szép hetet nektek!
dzsuzska

Sziasztok Lányok!

Nagy "alkotásban" vagy épp várakozásban van mindenki, úgy látom :lol:
Ez a hónap kicsit megtréfált, ugyanis minden sokkal rövidebb ideig tartott, mint egyébként...szóval ahogy azt az eddigi tesztelésből kitapasztaltam.
MEgindult egy "helyrerázódási" folyamat, azaz a 45 napos ciklusom (ovu pl. a 30.!!!!! napon) elkezdett normalizálódni és közelíteni az átlagoshoz. Éljen, éljen :lol:
Most a 17. napon már fele olyan erős volt a csík, másnap pedig pozitív volt a teszt, harmadik nap meg már újra negatív, azaz egy haloványka csíkom volt. :roll:
Izgatottan várom a hétvégét, talán akkor már jelez valamit majd a teszt - bár valami miatt úgy érzem nem sikerült, nem "súg" senki bentről :roll:
Na, majd meglátjuk!

Mesketéhez hasonlóan én is borzasztóan vágynék rá, hogy hozzám bújjon egy kis angyal és megtudjam, milyen az a bizonyos Anya-Lánya..... :lol:

Kanga,
teljesen eltűntél????????

Szép napot Mindenkinek!
panna09

Bocsi lányok az eltünésért! :oops:
Olvasok ám és drukk mindenkinek!

Teszek pocakfotót. :lol:

Kép Kép

Kép
KépKép

angie28

Angie,

úristen! Jó nagy ez a pocak :lol: Hogy bírod? Nagy a mozgolódás odabent?

Nálunk ezerrel tombol az "évkezdés", azaz a Fiúk lassan útjukra indulnak a "dolgozóba", még ha a Legkisebbek csak pár órácskákra is 8)
Én próbálnán kézben tartani a körülöttünk uralkodó káoszt - nem sikerült még teljesen az "otthonteremtés", ügyintézés is maradt bőven, a bútorokról nem is beszélek.....
Férj meg-megpendíti, hogy milyen klasszul fogok majd haladni délelőttönként, amikor egyedül leszek (ez nettó időben 2,5 óra :roll: ) ráadásul mindenki arra próbál felkészíteni, hogy többet lesznek a Manók itthon, mint az oviban. Szerintetek?
Tudom, hogy nem vág igazán a témánkba, de nem tudnátok valamit javasolni? Talált már valamelyikőtök valami tuti immunerősítő v. védekező csodaszert ovi-vírusok leküzdésére ill. megelőzésére:?:

Ezek után talán nem csoda, hogy a baba-kérdés némiképp háttérbe szorul :wink: Lehet, hogy nem is baj, mert nyár elején már kicsit kezdtem bekattanni 8)
Persze azért tesztelek egyet hétvégén, mert az az ovu-s időszak gyanús volt :lol:

Próbálkozó-társak! Nálatok mi újság?
panna09

Mi ez a pangás lányok?????
Iskola, óvoda, szeptember???
Panna, én nem tudok ilyet, de van itt a babaneten ilyen című topic, hogy immunerősítők, asszem a "gyermekek, gondok"-on belül.

én a múltkor azon gondolkodtam, hogy van az oviba menetel, ha a gyermek pl novemberben tölti a 3. évét? Akkor nem mehet, csak már majdnem 4 évesen? Addig én mit csinálok itthon pénz nélkül? Ugye a gyes is csak 3. évéig jár. Bölcsi nincs nálunk.
Igazából én nem is szeretném, hogy majdnem 4 évesen kezdje az ovit.

Gyertek csajok néha.
Mi ma megyünk megint 4d-re.
Olyan kíváncsi vagyok, az előző óta eltelt 10 hét.
Hozok képeket, de max. holnap, mer estére megyünk. :lol:

Kép
KépKép

angie28

Angie!

Tavasszal irasd be az oviba, és ha felveszik, attól a naptól kezdve mehet, amikor betöltötte a 3. életévét. Tehát akkor pl. :wink: novembertől.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Nálunk is elkezdődött az ovi, suli, ezzel vagyunk elfoglalva mostanában. A nagyfiam most kezdte az első osztályt, mondhatom, hogy vele együtt izgultunk, izgulunk, hogy milyen lesz. Az ember mindig az első gyerekkel stresszel a legjobban a dolgokon, aztán a második már rutinból megy. Az ovikezdés is pont így volt, a naggyal tiszta para, a kicsi meg gond nélkül kezdett.

Immunerősítés! Én a C-vitaminra esküszöm. Olyat kell keresni, ami természetes hatóanyagokból van, nem pedig a gyógyszertárban kapható szintetikus cuccot. A term
észetes hatóanyagúakat minden nap lehet szedni, a fölösleg a vizelettel kiürül, nem okoz vesekövet, stb. Számtalan ilyen vitaminforgalmazó cég van, ahol lehet ilyesmit kapni, én a szomszés csajtól szoktam venni, ő pl. Ökonetes.

Angie! Az ovi ügy úgy van, ahogy Boeske írta, be kell íratni tavasszal és, amikor tölti a 3 évet, onnantól mehet is!
Várjuk a képet az esti 4D-ről! :)

Én jövő héten megyek 4D-re, kíváncsi vagyok megmutatja-e magát Babácska!

meskete
Őrbottyán

Köszi az ovis tippeket, úgy lesz. Ha csak el nem készül addig a bölcsi, mert akkor azzal kezdi.

Meskete, alig várjuk a képeket!

A mi Dani babánk nagyon nagy.
2200 gr-nak számolták, azt mondta nő 34 hetesnek felel meg.
A gép így okt. 14-re tette a szülés várható idejét.
Lehet, hogy hamarabb jön, mint a műtét kiírás, okt.30., de ha kihúzza addig, 4 kg-n felül lesz tuti. Az én 160 cm-ez nem a legideálisabb, már Beni is alig tudott mozogni a 3400-al.
Vannak képek:

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok,
olvaslak én is ám benneteket... Jónás nem jött össze augusztusban sem, úgy tűnik pihennie kell a szervezetemnek, vagy mi... most egy kis szünet következik, Jónással többet nem foglalkozok, és jövő nyáron talán újraindul nálunk a babaprojekt, csak LH teszttel.
Angie, milyen szép és nagy Danika! Nem semmi.
Meskete, nagyon kiváncsi vagyok az elméletedre, bejön-e. Amint tudsz már valamit, jelentkezz mindenképp lszi.
Nagyobbik fiúnk most kezdi az ovit, ill csak novemberben. Ő is novemberi. :), nov 19-én született, de azt mondták nov 1-én már mehet. Kiváncsi leszek, bent aludthat-e majd, vagy haza kell hoznom, mivel kistesóval itthon vagyok... bár mi kis faluban élünk, remélem maradhat majd, így legalább a kicsivel is tudok majd foglalkozni remlhetőleg.
Már van oviszsákunk, felvarrtam rá a jelét, nagyon izgi. A beszoktatástól félek picit.
Nálunk a két fiú között másfél év a korkülönbség, talán jobb is, ha a kislány kicsit később jön, így a két fiú jól el lesz egymással és a középső gyerekkel is tudok foglalkozni többet... -vígasztalom magam, hogy jó így :) -, ti hogy látjátok, mikor a legjobb hogy jöjjön a harmadik baba?
laura0606

Sziasztok!

Angie! Ez ám a tökös kis legény! :) Naggggyon cuki! Tényleg jó nagy lehet mire ki kell bújnia! Na, de, ha úgyis császár, így emiatt nem kell aggódnod! Én is 160 cm vagyok, a kisebbik fiam 3850 grammal jött, hozzám képest ő sem volt kicsi, de egyébként könnyebb volt őt megszülni, mint az első gyereket, aki csak 3000 gramm volt. A nagy súlyú baba sokkal jobban törtetett kifelé, erősebb volt, segített magának!

Laura! Sajnálom, hogy Jónáska most sem jött össze! MIért vártok jövő nyárig? Addig nincs lányos hónap? Vagy a születést szeretnéd tavaszra időzíteni?
A korkülönbségre én mindig azt mondom, hogy az ember saját maga érzi, hogy ő mit bír el. Én mindig tudtam, hogy nem szeretnék túl kis korkülönbséget, a 2 év alatti ezért alapból ki volt lőve. Én ki szerettem volna élvezni minden percét a kicsi korszaknak minden gyerekemmel, és úgy érzem sikerült is. Amikor Botond, a nagyobbik kisbaba volt, egyszerűen úgy éreztem még nincs hely a lelkemben egy másik babának, nagyon nehezen tudtam volna kezelni az egész tesó ügyet. Így a két fiú között 3 év lett. A 3 éves már szobatiszta volt, egyedül tudott enni, végigaludta az éjszakát, viszonylag "értelmes" tevékenységeket lehetett vele csinálni, mint rajzolás, gyurmázás, mese hallgatás, szóval sokkal jobban leköthető, mint a kisebbek. Most meg már ehhez igazodva megvártam, míg Boti elkezdi az első osztályt, ne pont egy pár hónapos kistesóval indítsuk már a sulit, akitől ismét nem tudtam volna olyan figyelemmel lenni felé, ahogy én azt szerettem volna. A kisebbik fiam pedig 5 éves lesz a télen, vagyis mire suliba megy, 6 és fél évesen, a babával szintén túl leszünk e legnehezebb részen, a szopizunk, kakilunk, nem alszunk időszakon. Szóval nálam ezek voltak a döntő érvek. De biztosan mindenkinél más és más.

Üdv mindenkinek!
Meskete
meskete
Őrbottyán

Meskete,
az elkövetkező másfél évben(!!!!) nem lesz lányos hónapunk. Vicces. :)
Nagyon szerettük volna, hogy összejöjjön, mindent Jónás szerint tettünk, mégsem lett életerős babánk... ill lett, de ugye tudjuk mi lett a vége. :(
Marad a jövő év, addig lh tesztelgetek és figyelem a szervezetem, hogy aztán egyből összejöjjön a kislány.
Én is 160 cm vagyok és 58cm 3200g, 56cm 3100 babákat szültem, mindig azt mondták túl nagyok, erre pont jó méretűek lettek. Ez nagyon egyénfüggő. Második fiúnknál az ügyeletes orvos egyből vitt volna a császáros műtőbe, mondván ezt a babát biztos nem szülöm meg természetes úton, túl nagy... a saját orvosom ezen csak nevetett és legyintett. Volt, hogy több mint fél kilót tévedett a gép a becsült súllyal kapcsolatban, úgyhogy nem hiszek a becsült adatokban. :)
Amúgy nem igazán vagyok jól, nem tudtam még feldolgozni a történteket. Bár nem ezt terveztük, most kiélvezem a kisbabás korszakot, ahogy te is tetted, aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő év. Idén úgyis még okj vizsga és nyelvvizsga vár rám, jövőre már nem lesz ennyi stressz remélhetőleg...
Nem tudom ti hogy vagytok vele, én most örülök a hűvösebb időnek.

3+1
laura0606

Sziasztok csajok!

Nálunk sem akar jönni ez a kislány :cry: se csillagokkal, se csillagok nélkül :roll:
Az egészben csak annak örülök, hogy egész szépen beállt a szervezetem és teljesen rendszeres 31 napos ciklusokat produkálok, ami az én esetemben őrült nagy szó :!:
Lehet, hogy pont így jó az egész? Hisz így végül is egyre pontosabban tudom kalkulálni az ovu-időpontját is :D
Annyi minden van most különben, hogy nem görcsölünk abszolút a témán - csak épp., ha kedvünk tartja összebújunk :lol:
Már nagyon várnám azt a harmadik babát......

Nagyobbik fiam gyűri az ovit, kisebbikkel pedig mi egymást - ez most így idilli 8)
panna09

Sziasztok!

KISFIÚ!!!!! :D :D :D
Voltunk ma 3D-n és egyértelműen kukacos! Úgyhogy maradok fiús anyuka!
Az elméletem működik is meg nem is. Miszerint a fiú babák már magzati korban nagyobbak, nagyobb egy kicsit a koponyájuk, robosztusabbak, mint a lányok. Az igaz, hogy ez a babácskám is nagynak indult, az első 12 hétben mindig 1 héttel nagyobb volt a koránál, de aztán mostanra visszatért a menstruáció szerinti időponthoz számított méretére, szóval nem egy óriás!
MIután elég hamar összejött őkelme, ezért nagy tapasztalatokkal nem bírok szolgálni a topic témáját illetően. Miután lánynak szerettük volna, így megpróbáltam a peteérés előttre időzíteni az együttlétet, de nem vettem ovu tesztet, csak úgy az alhasi szurkálás, tojásfehérje-nyák és társait alapul véve próbáltam besaccolni a dolgot. POntos menstruációs ciklussal rendelkezvén én azt gondoltam, ha a 10 és a 12. napon akciózunk Apával, akkor talán kislány lesz. Így is tettünk, de, amint az ábra mutatja, a kukacos katonák megint gyorsabbak és életképesebbek voltak! :) Úgyhogy nálunk talán igaz az, hogy akárháynszor is próbákoznánk, Apánál erőteljes túlsúlyt mutatnak a fiú katonák! Legyőzhetetlenek, kicselezhetetlenek! :)
Nagyon örülök, persze, főleg, hogy egyébként minden rendben van vele, egészséges, szépen működik, mocorog, kalimpál, de azért el kell telnie néhány napnak, míg feldolgozom, hogy nekem soha nem lesz lányom!

Laura, Panna! Nektek megy a drukk továbbra is! Hajrá! Hátha nektek összejön!

meskete
Őrbottyán

Meskete! Gratulálok harmadik kisfiadhoz igaz még pocakban! Legyen egészséges!
Úgy gondolom úgyis már imádod, akármilyen nemű is. Férjed mit szólt?

Én is súgok valamit: első kisfiúnk a menstruációt követő napon fogant! Tutibiztos100%, máskor nem voltunk együtt! Úgyhogy ennyit a peteérés előtt tuti lány elméletről.
laura0606

Sziasztok!

Laura! Férjem is és a srácok is örülnek! A férjem eleve fiú párti, sosem mondogatta a kislányt, mármint, hogy de jó lenne. Persze, mindenki örül a tágabb családban is, de azért van akinek hallottam a hangján, van, aki őszintén meg is mondta, hogy sajnálja, hogy nem kislány. Kicsit én is nehezebben vettem a dolgot, mint ahogy vártam. Örülök persze, főleg, hogy egészségesnek tűnik, de idő kell hozzá, hogy visszatérjen a lelkesedésem és elfogadjam a helyzetet.
Tényelg, Boeske, Agmano, akik hasonló helyzetben vagytok, voltatok! Ti hogy éltétek meg érzelmileg, mikor kiderült, hogy a 3. is fiú? Mikorra tudtátok legyőzni a csalódottságot (mert kár tagadni, bármennyire is készültem én erre a lehetőségre is, sosem mertem totál beleélni magam, hogy lány, mondogattam is, hogy tuti fiú, de mikor biztossá vált, azért egy kicsit mégis csalódásként ért) és elfogadni fiúként a babát?

Meskete
meskete
Őrbottyán

Meskete, gratulálok szívből!
Természetes, hogy vágytál kislányra, hagyj időt magadnak!
Nemsokára oda nem adnád 100 lányért sem! :wink:
Szerencsére én nem éreztem pici csalódottságot sem, csak annyi változott, hogy korábban 2 gyermeket akartunk, de ezek után nincs kizárva harmadik.

Nekünk Dani megfordult és nem éreztem konkrétan mikor! :lol:
Mindig próbálkozott, azt éreztem.
Most már formálódik a fejecskéje. A doki mondta tegnap, hogy így, koponya végű fekvésben jobban tud kerekedni. :lol:

Panna, én a 3.-at el sem tudom képzelni ilyen kis korkülönbséggel, mint most. Majd ha a kicsi elmúlt 3, lehet próbálkozunk. Drukkolok

Laura, akkor most jövő nyárig abszolút nem is lehet esélye babának, védekeztek?

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Angie! Örülök, hogy befordult Danika! Bár, ha úgyis császár, akkor ebből a szempontból mindegy, de, ha a feje alakjának jó, akkor mindenképpen jó ez így!

A második fiúnál még én sem éreztem csalódottságot, sőt!!! Szinte büszke is voltam rá, hogy két fiam lesz! Mivel én 4. babát egyáltalán nem tervezek, így most talán ezért is érintett kicsit érzékenyebben, hogy ő is fiú. De biztos vagyok benne, hogy mire megszületik már eszemben sem lesz ez a lány téma, tényleg imádni fogom, csak még kell egy kis idő, hogy mindent a megfelelő helyre rakjak magamban!

Meskete
meskete
Őrbottyán

Meskete,
először is szívből gratulálok az egészséges, mozgékony kis Picúrhoz!
Nagyon-nagyon átérzem azt a csalódottságot, amit érzel...met hát bármennyire is mondja az ember, hogy "mindegy milyen nemű", azért ott van, hogy ilyen erővel akár lány is lehetett volna és akkor megtuzdhatná az ember, milyen lánykás anyukának lenni.
Őszintén szólva én már a 2, babánál is picit csalódott voltam, azt hiszem életemben elképzelni sem tudtam, hogy nekem ne egy lány-egy fiú felállásban legyenek a gyerkőceim. Szó szerint fejbe kólintott a hír, hgoy kukacos a második is. Aztán persze gyorsan belerázódtam és imádom a Legkisebbik Banditámat! DE! Onnantól kezdve szeretnék 3. babát és mai napig "irigykedve" nézem a kis tündéreket a homokozóban.

Sokszor rámtör a félsz, hogy hogyan veszem majd én is a hasonló hírt....
Tudjátok, annak örülök, hogy legalább Veletek lehet őszintén beszélni ezekről a dolgokról. Én sokáig nem mertem ezekről az érzésekről beszélni :cry: Talán még magam előtt is szégelltem :wink:

Biztos vagyok benne, hogy nagyon büszke és boldog mama leszel a 3 fiaddal - egyszerűen csak hagyj magadnak időt és próbálj meg a babázás örömeire komcentrálni. Ki tudja, lehet, hogymegjön közben a kedved a negyedik babához is :lol:

Angie,
örülök, hogy minden rendben nálatok! Mindennel elkészülétetek már a babafogadásra?

Piciboris,
mi van veled? Eltűntél?
panna09

Meskete!
Sajnálom, hogy nem úgy alakult ahogy szeretted volna. Hidd el, 3 fiúval is szép az élet. :D
Én akkor tudtam meg Andrisról, hogy fiú, amikor végre látszott UH-n az is, hogy nincs fejlődési rendellenessége. (A bátyja miatt nagyobb esélye volt rá.) Így inkább annak örültünk, hogy egészséges. Meg azért is egyszerűbb a helyzet, mert nálunk még nem lezárt a kérdés, szeretnénk még gyereket. Tényleg Nálatok nincs még egy kis remény a 4.-re?

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Köszönöm Lányok, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat! Érzem, hogy napról napra jobban elfogadom. Már el is képzeltem milyen lesz majd a 3 szép dalia fiammal végigmenni pár év múlva az utcán. :) Meg persze lehet erősíteni a további előnyöket, kinek mit. Én pl. elég nehezen veszem, ha ismerősöknél vagyunk és a kislányok egyfolytában csacsognak, csivitelnek, jönnek-mennek, vagy éppen sikítva civakodnak. Na, az én fiaim többynire csendben el legózgatnak a szőnyegen, vagy várat építenek, vasutaznak, néha dörmögnek valamit, de csak akkor, ha nyomós okuk van rá, különben fölösleges is fecsérelni a szót, mint akár a felnőtt férfiak! :) Jó, néha összevesznek, de akkor egy jó nagy pofon, vagy egy kis bunyó, de nem visítva, és el is rendezték maguk között! És még sorolhatnám, hogy miért is jó fiús anyukának lenni! :)
A 4. babát csakis akkor vállalnám be, ha addigra Czeizelnek sikerülne elfogadtatnia a nem megválasztását. Bár ebben is érzek némi rizikót, mi van, ha nekem azért nem akar lány összejönni, mert valami betegsége lenne? Arra is gondoltam, hogy ami volt tavasszal vetélésem, igaz csak üres petezsák volt, az lehet, hogy lány lett volna, csak az én szervezetem nem tudja befogadni, vagy egyszerűen nem életképesek a lányok. Úgyhogy én inkább azt gondolom, hogy ennyiben maradunk.

Mindenkinek kellemes hétvégét!

meskete
Őrbottyán

laura0606

panna, köszi érdeklődésedet, megvagyok, tegnap és ma van LH csúcsom a teszt szerint, úgyhogy most a páromé vagyok :lol: :lol: :lol: megint elszántuk magunkat, hogy lesz Lujzinak tesókája :lol: szurkolok, hogy sikerüljön a kicsi leány :lol: akkor te nem LH tesztelsz?

meskete, hát én valahogy érzem amit írtál...mi a párommal nagyon szeretnénk fiút Lujzi mellég......és asszem ha összejön és kislány lesz akkor én is csalódott leszek :roll: legfőképpen azért mert mi tutira megállunk 2 babónál.., de én nagyon gratulálok a kicsi fiadhoz és ahhoz, hogy egészséges :lol: :lol:

Kép
Kép
piciboris

Sziasztok!

...valamikor régen írtam már ide... és most újból eljött az ideje...

Mindenkinek Gratulálok a babákhoz... és aki csak szeretne - mielőbbi pocakosodást!

Mi most "dolgozunk" a 2. babán...
A Jónás és a Kínai naptár szerint is "fiú Levi"...
...idé ismét elővettem a naptárakat.. nagyon szeretnék egy pici lányt.

A múlt hónapban már volt egy halvány + tesztem... de pár nap múlva - lett...
...ez a hónap épp lányos hónap a Jónás szerint. :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?