Sziasztok!
Köszi a gratulációkat és Angie-nak a híradást!
Szóval a szülés nem teljesen natur indult. Bár minden vizsgálat rendben volt péntek reggel, de a méhszáj bő 2 ujjnyira nyitva volt és folyamatos keményedéseim voltak már előtte 1 napja is. Így a doki nem engedett már haza. Mire beértünk a szülőszobára, 3 ujjnyi voltam - fákjások sehol. Ekkor burokrepesztés. Na vártam a fájásokat. Semmi, továbbra is 10 perces keményedések és kicsit húzódott a méhszájam körül. Amikor 1 óra múlva eltűnőben volt a méhszáj, akkor már volta fájások is, de 5 percesek és elviselhetők.
A kitolás kicsit nehezebben ment a vártnál - volt vagy 10 perc, továbbra is 5 perces fájásokkal. Kicsit rövid volt a köldökzsinór, de 11.40-kor megérkezett Tomi baba. Az utolsó negyed órát leszámítva nagyon jó hangulat volt a szülőszobán, illetve utána is, csak abban én már nem vetem aktívan részt, szóval nagyon könnyű szülés volt, gátvédelemmel.
Után a kicsit fordult a kocka, mert a méhem összehúzódás helyett elernyedt, így nagy vérveszteséggel csak nehezen tudtak összekaparni, de megúsztam műtét és véradás nélkül. Ügyi volt a doki. Hogy fájdalomcsillapítás nélkül mik zajlottak ott akut, azt inkább nem részletezném...
A lényeg az egészséges baba 3170 g - a tesók közt a legnagyobb és 49 cm.
Hamar kiraktak így vasárnap hazajöhettünk, bár kicsit sárgulunk, de igyekszünk sokat szopizni. Napirendünk még nincs, de Tomi elég kiegyensúlyozottnak tűnik, nem hisztis-egyelőre. Éjjel elég jól alszik, csak hason még a babakocsiban is, úgyhogy tiszta idill minden!
Mindnekinek hasonló könnyű szülés és jó babaát kívánok, remélem Tomi sem romlik el.
A nagyok jól fogadták, Norbi azért kevésbé, de nem csinál nagy ügyet a féltékenységből, én is igyekszem őt jobban felpártolni most.
ilyenek lettünk:
Éva