Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

El sem hiszem, hogy végre eljutok odáig, hogy írjak is! (Persze most is a mosogatás kárára.)
Móki!
Nagyon jól esett, hogy hiányoltál!
Szoktalak titeket olvasgatni, de nagyon termékenyek vagytok, abban is le szoktam maradni.
Nagyon jó látni ezt a sok baba-fotót, rengeteg szép gyerkőc van ebben a topicban! Kép Egyszer már anyukámat is ideültettem, hogy akar-e babákat nézegetni, persze akart és teljesen el volt ájulva! Kép

Mi jól vagyunk, csak a hasfájás... Valaki megmondhatná meddig tart! Infacolt használunk, így jobb a helyzet mint az elején, de így is nehéz letenni aludni Danát, mert a pocakban mocorognak a buborékok, szabályosan érezni lehet a kezünkkel amikor fogjuk, és ha vízszintesbe kerül, akkor elkezd mocorogni, tekergőzni, fel is ébred rá, aztán meg sír. Úgyhogy sokat kell fogni, mert a függőleges testhelyzet enyhít valamennyit, bár 3-4 naponta így is van 1-1 nagy üvöltés, amikor az sem elég ha szaladgálunk vele körbe-körbe a szobában. (Jó műsor, még énekelek is neki szaladgálás közben, ő meg üvölt és hüppög felváltva.)
Tegnap például nagyon jó kislány volt, csak aludt meg evett, olyan kipihent voltam én is, igazi felüdülés volt! Majdnem utolértem magam a házimunkában. De ebédre sajna feketeribizikrémlevest ettem és estére indult a műsor, éjjel 2x fél, majd 1x 2 órát aludtam. Még reggel is üvöltött és nap közben is csak fél órákat szundított, és mindig felébredt ha le akartam tenni. Egészen du. 3-ig tartott a buli és csak 5-kor aludt el, most meg azóta is alszik! Jól kimerült, gondolom.
Ma meg karalábé kockácskák voltak a levesben, amit persze meghagytam, de csak belefőtt, lehet, hogy minden kezdődik majd elölről? De nagyon éhes voltam és nem tudtam volna mást enni. Kihordatom az ebédet, mert hogy ennyit fogni kell Danát, még az egyéb házimunkát is nehezen tudom megcsinálni.

De amúgy nagyon aranyos, olyan jó nézegetni! Bár még csak 1 hete kezdem élvezni az anyaság örömeit, mert 4 hétig anyukám és anyósom segítettek, akkor minden házimunkát megcsináltak, de csak bele-beleszóltak, hogy mit kéne csinálni Danával, különösen hasfájás ügyben kaptam a tanácsokat, és ha nem fogadtam meg mert nem értettem egyet, akkor vagy megsértőtek, vagy ismételgették 1000x, mintha nem érteném. Én meg időnként nem álltam ki az igazamért és ahllgattam rájuk pedig nem értettem egyet és mindig meg is bántam.
De múlt hét hétfő óta úgy csinálom ahogy én akarom és azóta élvezem, még a hasfájós időszakok ellenére is. Egyébként 1-2 hasfájós napot kb. ugyanannyi nyugodt nap követ.
De nagyon várom már, hogy valamit produkáljaon, az első tudatos mosolyt vagy gügyögést. Itt már mindenkinek olyan nagyok a babái és olyan sok mindent tudnak!
Pedig szépen fejlődik Dana is, múlt kedden 4 hetesen és 5 naposan volt 3600g és 53cm. (3050-el született, 2940-el hoztuk haza és 49 cm volt.)
A profilomban van egy honlapcím, amin meg lehet nézni a fényképeket a lányomról, de majd teszek fel ide is.

Meg nagyon remélem jobban fogok tuni jönni és nem maradok le megint.
De úgy látom Baracknak és Briginek sincs még sok ideje erre járni.

A talikra irigykedem, de Debrecenből nem igazán megoldható elmenni.

Most gyorsan el is küldöm amit írtam, nehogy megint valami közbejöjjön!

Leone

KépKép
leone

Humi!
Danának is pöttyös a pofija, meg a nyaka is. Múlt héten azt mondta a doktornéni, hogy szerinte a nyakán melegkiütés van, a pofiján lévőkkel meg ilyen idős korban még nem szoktak foglalkozni, mert a tejtől van.
Nem tudom, ugyan 25 fok van a szobájában, mert tetőtéri szoba, de csak egy bodyban alszik és csak egy pelenkával van betakarva, mégis mindig olyan a nyaka. Bár valószínűleg nem használ, hogy rengeteget fogjuk és még mi tartjuk a fejét és nagyon össze szoktunk melegedni, ezért lehetnek a kiütések a nyakán...
Próbálom nem túlöltöztetni, ami elég jól sikerül időnként, mert szórványosan ő is tüsszög.
Hőemelkedést még nem vettem észre. Íd majd meg, hogy Kristófra mit mondott a doki!

Sylvia!
Hasfájásra már mi is kipróbáltunk mindent, most új tippet kaptam: a hasa köré kell tekerni egy pelenkát éjszakára, állítólag jókat pukizik tőle. Ma kipróbálom, ha megint fájni fog a hasa. De remélem ma már nem. Aludnom kéne valamennyit.

Annyit írtok a tejcsi csökkenésről, hogy kezdek megrémülni! Nálunk beállt a kereslet-kínálat, pont annyi van amennyit Dana igényel, ha többet kér sűrűbben szopizik és akkor megint több termelődik. Fejni nem fejtem az elején, most meg már nincs mit, mert mindet kiszopizza. Kezdjek el fejni? De hogyan?! Evés után, amikor már nincs több? Nem akarom szopizás előtt kifejni előle a tejcsit.

Tündi!
LepkeKép, annak ilyen színes a szárnya.

Szilvus!
Igen, én úgy hallottam, hogy a tápszertől lehet olyan a kaki.

Megyek, mostmár eszek valamit, mielőtt felébred a lánykám.

Puszi, Leone

KépKép
leone

Sziasztok!

Leone,
Tényleg nem lehet könnyű pocakfájos kismanóddal. Olyan pocsék érzés tud lenni amikor az ember látja, hogy kínlódik a picur és nem tud neki segíteni. Kép Kristóf a legelején volt pocifájós, de csak addig amíg rá nem jöttünk, hogy ha evés után akármennyi idővel (néha egy - másfél órával később) elkezd fintorogni és tekeregni az azt jelenti, hogy büfizni szeretne még. Ha ilyenkor nem vette fel valaki, akkor pár órával később jött a menetrendszerű pocifájás, de ha büfizhetett akkor semmi gond nem volt később.

Sylvia,
Hogy mondhat egy orvos ilyet??? Méghogy cumit adni a gyereknek ha éhes? Szerintem felejtsd ezt el. Mi tegnap voltunk dokinál Kristóffal - aki, mint tudjuk napra egyidős Zsófiddal - és akit tegnap 4,91 kg-nak mértek, azaz a 2,5 kg-ot hízott eddig (ahhoz képest amennyire visszaesett). Teljesen meg voltak vele elégedve, hogy milyen gyorsan gyarapszik. Ha elkezdenek mozogni a Manókák, úgyis lemegy róluk a többletsúly és én hiszek abban, hogy csak anyatejjel nem fog maradandóan elhízni a baba.

Kristóf hőemelkedésére azt mondta a doki néni, hogy nem kell vele foglalkozni, mert ez olyan kevés, hogy nem jelent semmit. A pofiján lévő pöttyökre pedig felírt krémet, amire a Patikában a gyógyszerész közölte, hogy nehogy bekenjem vele egy ilyen pici baba bőrét, mert ez nagyon erős krém. Azt tanácsolta, hogy kenjem be anyatejjel a pötyiket. Bekentem és tényleg használ. Egy részük, már elmúlt tőle. Ki gondolta volna, hogy erre is jó az anyatej?

Jut eszembe, anyatej. Most nekünk is gondjaink vannak. Kristóf ma már mérgesen cibálta a cicit, és fel-fel sírt rajta. Pár napja megy a hasam - nem folyamatosan, csak hullámokban -, de azóta nagyon lecsökkent a tejci mennyisége. Most újra elkezdek fejni szopi után. Remélem használni fog. Van fagyi tejünk, de nem akarok pótolni, csak ha nagyon muszáj. Egyszer már volt egy mélypontunk, akkor helyreállt a kínálat, remélem most is sikerül visszahozni.

Tündi,
Szerintem pillangó.
Tényleg nagyon hasonlít Tomi és Peti egymásra a képeken. Kép

Nagyon édik a babák. Ennyi szép picurkát egy helyen! Kép

Jó éjszakát!
Puszi:
Humi
humi

Szép jó reggelt!Kép

Szilvus!Kép
Köszi, hogy feltetted a képeket, ezek szerint most nem azzal volt gond, hogy 400 KB feletti a jkép, mert a beszkennelt fotókat emiatt nem tudom felrakni..

Igen, a tápszeres kaki már nem olyan sárgás, de nekünk teljesen vegyes, hol teljesen zöld, hol meg sárga és megmaradt az átlag napi egy adag.

Tegnap este fürdetés előtt volt még egy átfordulásunk hasról hátra és próbálgat szorgalmasan egyensúlyozni egyik kéztámaszról a másikra...Kép

Ma egy kicsit korábban keltem, ezek az éjszakai átalvások még nem mindig működnek, ma is fél 3-kor volt egy etetés meg fél 7-kor, úgyhogy én már nem feküdtem vissza, Lili viszont szépen alszik most...rendes gyerek...Kép

Szép napot Mindenkinek!

Üdv
Andi
bagandre

Sziasztok!

Sajna csak futólag tudtam végig olvasni amit írtatok. Kép
Eléggé sűrűek a napjaim, nyaralgat most 2 hétig nálunk egy 9 éves kislány, meg hát a majd 4 hónapos Matyika kitöltik a napomat. Most véletlenül mind2 alszik, szal van egy fél órám.Kép

Szilvus!
A tejcsi ügy nálunk is olyan mint nálatok. Egyik nap teljesen elég, másnap + 3-400gr is pótólni kell. Ilyenkor du-n átlag már csak 40-50gr tejcsi van 2 ciciben, a többi táp. Kép Viszont hétfőn egész nap elég volt a tej. Ki érti ezt?? Szombaton leszünk 4 hónaposak, úgyhogy majd kezdjük a hozzátáplálást mi is nincs mese! Előtte nem akarom Zoli nagyon tiltakozik ellene, úgyhogy igaza legyen várunk még4 napot. (nem mintha ez jelentene vmit!) A kakint "szép" zöld nekünk is, de van amikor vegyes. Ja és elég büdi, szellőztetés 1000-el kaksi után.Kép

Nagyon irigykedek a tali miatt, biztosan jól éreztétek magatokat! Csak így tovább, még több tali és hatha az egyikre mi is eljutunk!

Leone
Nagyon szép név: Dana. Kép Kitartás biztosan hamarosan vége lesz a hasimasis időszaknak,. Szerencsére nálunk ez elég ritka, paradicsomos kaját nem bírja, viszont ha a nyers parit eszek az nem gond! Kitartás!

Sylvia!
Ez kiborító! Hogyan mondhat ilyet a doki!? Szerintem annyit egyen amennyi jól esik neki, ha éhes akkor úgysem elég a cumi magában. Ha mozogni kezd úgyis leadja a felesleget.

No megyek, majd még benézek
Szép napot mindenkinek!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!
Szilvus köszi a hiányolást.A tej miatt ne aggódj Peti így is úgy is gyönyörűKép
Nagyon édesek a képek.Nagyon gyorsan nőnek ezek a babák.
Mi túl vagyunk a 3 hónapos szurin, pici lázzal.Vasárnapi mérés szerint 6700gr-osak vagyunk és 61 cm-ek.Csak és kizárólag anyatejet eszik ciciből, mást nem fogad el még a lefejtet sem.Hangosan kacag már.
Szép napot mindenkinek, jó nyaralást!
F Kata+ Lili (14 hetes)Kép
filep_katalin

Sziasztok!
Gyorsan teszek már fel én is 2 képet. Ez az új nézelődési pozíciónk. KépÁgi
KépKép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

F. Kata
Dejó hallani felőletek! Aranyhaj Kisasszony milyen nagy!!!!Kép Annyira jó, hogy anyatejjel ilyen szépen gyarapodik! Tartson is nektek a tejcsi nagyonnagyonnagyon sokáigKép
Peti is hangosan kacag, főleg, ha a talpát és a hasát puszilgatom, olyan édi. Közben markolássza az orromat és tépi a hajam.

Andi
A beszkennelt képeken nem lehet felbontást állítani?
Kaka vegyesKép Valóban van, hogy aranysárga. A zöld az tök büdös, fujj, csipesz kell az orromraKép Mondom is a kis szarosnak, hogy fujjbüdöskaka, Ő meg röhög bele az arcomba.
Ma csak 2x kapott tápit kieg.nek, 2x lefejt tejet cici után, 1x csak cicit.

Ági
Semmi baja nem lesz ha elkezdesz neki gyümit adni. Mi már 2. hete esszük, kezdtük banánnal, ezt kapta 5 napig. Nem ette, hanem FALTA!!Kép Nem lett semmi baja. Most a starking almát eszi, az a legédesebb fajta. A többire fanyalgott. A barack még vizizű, de jövő héten azzal folytatjuk. Nehéz ám az etetés, mert Peti tépi le az előkét, gyömi bele a szájába, s ha lassan adom a köv. falatot, akkor már hopp, két keze le a torkáig, röhög, folyik le az alma, persze a ruhára, mert az előke szanaszét. Ha lefoglalom a kezét (megteszi 1 szines zsepi) akkor jön a lába. Elkapja a zoknit, rúg mint a ló...jajj, mégiscsak 1 polip a gyermekem? A pocakban hivtuk polipkának, mert annyit mozgott, mintha 8 lába lett volna.
Jó a nézelődő pozíció! Pontosan igy fordul majd meg, a fejükkel csinálják! Vagy Matykó forog is már?

Holnap reggel megyünk szurira. Kiváncsi vagyok hogy viseliKép Én biztos sz@rul, útálom a szurit. Valamint arra is, mennyit nyom a lelkem, mert büfiztetés közben majd leszakad a derekam. Ez azt jelenti lassan le kell látogatnom a konditerembe mert elpunnyadtam Kép.

Leone
Nagyon szép a leánykád neve, nekem is tetszik! Meglásd, hamar elmúlik a hasfájás, lehet csak 1-2 hét lesz, babája válogatja.

Megyek fejni....De jó nekemKép Kép

Puszi,
Szilvus és a ma 3 hónapos Petigyerek
szilvus

Jaja még 1Kép

Andi
Érdekes, nálunk ezek a hajnali 3 órás ébredések maradtak el nagyon hamar, pont a hasfájással együtt, kb. 6-7 hetesen. De most 2-3 napja a reggel 7-8 helyett felkel 5-kor, visszarángatom a helyére+1 kis cici és alszik 8-9-ig. Ezzel viszont gyakorlatilag kimeriti a napi alvásigényétKép Najó, amióta nem éhezik szegényke, 2x alszik napközben is, de elég rapszodikusan. Ma pl. 2-től egészen fürdésig fennt kukorékolt. Sírás nélkül!!Kép

Légzésfigyelős kérdés:
mostanában szinte mindig beriaszt az a vacak, mert a gyerek éjszaka kőrbevándorolja az ágyat. A legérzékenyebbre állítottam, a kiságy mértani közepére helyeztem, de mégis mindig van olyan pont, ahol nem érzékeli a babát (ma pl. a kiságy ellenkező végében, 180 fokbn megfordulva, a sarokba kuporodva leltem rá.) Szóval, Mariann, Humi, Katca, nektek is van ilyen? Ha igen hogy küszöbölitek ki?

Na tűntem...

Szilvus
szilvus

Sziasztok!
Ma megvolt a 4 hónapos oltás. Szegény Tomika nagyon sírt. Mire odaértünk, elaludt, föl kellett ébreszteni. Emiatt rossz kedve volt, aztán még kapta is az oltásokat. Nagyon sajnáltam.Délutánra belázasodott, kúpot kellett neki adni. Egész nap nagyon nyűgös volt, csak akkor érezte jobban magát, ha a kezünkben volt vagy a cicin. Már alszik, remélem, jól alszik éjszaka.
ja, 6300 gramm (700 gramm hízás), és 65 centi (3 centit nőtt).
Viszont a nyelvét csak föl kell vágni, mert a doktornő szerint a beszédben ez probléma lehet.
Egyébként minden rendben, ha minden igaz, a szájpenészt is leküzdöttük(bár még visszajöhet).

Megnéztem a képeket, minden baba még mindig csodaszép, és egyre ügyesebb.

Szilvus!
Tényleg hasonlítanak, csak azt nem tudom, hogy Petinek van Tomikás nézése, vagy Tomikának Petis.
Bár Apa szerint olyan kópés a nézésük.

Leone!
Nálunk is volt hasfájás, 3 hónapos kora körül elmúlt, már csak ritkán van. Én a papaverines cseppet adtam neik (meg adom most is, ha rátör a pocifájás). Bár a mostani hasfájására a legjobb gyógyszer, ha felvesszük. (Ez egy speciális hasfájás lehet.) Szóval, kitartás!!!
Én nem fejek egyáltalán, Tomika most lezs 4 hónapos, és eddig van elég tejcsi (lekopogom!!!). Ha teljesen igény szerint szoptatsz, nem muszáj fejni. (Nekem az elején sem erőm sem számomra egfelelő mellszívóm sem volt.)

Brigiékről nincs hír?

Na, megyek aludni, mert alvásidő van!
Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!Kép

Ma először végig tudtam aludni az éjszakát, anélkül, hogy fel kellett volna kelni Lilihez!!!!!!KépMárnem is tudom,mikor aludtam ennyit egyfolytában, mert a terhesség utolsó 2 hónapjában sem aludtam végig egy éjszakát sem a gyakori pisi miatt...

Tegnap este viszont letettük Lilit este 9-kor, beájult és ma fél 7-ig aludt,legalábbis én akkor keltem és ő már nézegette csendben a fejvédőn a macikat és a hintalovakat..Kép Szóval ezt is megértük! Na jó, nem reménykedem, hogy ezentúl ez mindig így lesz, de már a haladás útjára léptünk!Kép

Szilvus, nálatok ez már szinte természetes,deén most úgy örültem ennek a rengeteg alvásnak, mint majom a farkának!Kép

Ja igen, tegnap voltam a Metro-ban! Lezárult az esetünk,dekárpótlást nem kaptam az értékesítési vezetőtől, csak bocsánatkérést ésazt a tanácsot, hogy mindig bontsam fel a lezárt dobozokat és ne csak a műszaki cikkeket, mert ez sajnos máskor is előfordulhat...Ja és ajánlotta magát, ha bármi problémám lenne ezentúl vagy segítségre szorulnék, csak hívjam nyugodtan... Kép

Ja és még egy infó:a jövőben is csak OTP kártyával lehet majd náluk fizetni, állítólag kiterjesztik az összes OTP bankkártyára, de mással nem. Állítólag a túl alacsony árrés miatt nem engedhetik meg maguknak a kártyásfizetést illetve a jutalékfizetést a banknak (ezek szerint az OTP nem is kér vagy csak nagyon alacsony jutalékot???).

Ma megyek a keresztelőruháért, 68-st rendeltem, remélem jó lesz Lilinek, mert mostanság már a 68-as ruhákat hordjuk...lehet,hogy 74-es kellene mégis, hogy ne csak egyszer tudjam ráadni a gyerekre a ruhát???

No,majd délután kiderül...

Tünde!
Fél vagy egész kúpot adtál Tomikának? És milyet?

Szép napot!
Andi
bagandre

Kép Épp most hozta meg a postás egy borítékban az ajándék AVENT cumisüveget a kitöltött kérdőívért!!!!!!KépKép
bagandre

Sziasztok!
Eltelt az éjszaka, Tomika elég jól aludt, bár fél 3-kor fölébredt - mire kimentem hozzá 180 fokban megfordult az ágyában. Nem tudom, hogy csinálta, mert nagyon csöndben volt. Aztán 2 óra hosszat fent volt. Utána aludt majdnem 9-ig. Most megin elaludt, de sírt, mintha fájna valamije. Lehet, hogy az oltás helye? Szerencsére láza már nincs.

Leone!
Azt tegnap elfelejtettem, hogy ha mégis fejsz, akkor csak szopi után. Én is azért nem fejtem, mert Tomika az első 2 hónapban állandóan szopizott, és nem hagyott semmit a ciciben.

Szilvus!
Jópofa lehet nálatok az evés!
remélem, nem viseli meg nagyon a szuri Petit.

Andi!
Jó lehet végigaludni egy éjszakát! Én már elfelejtettem, milyen, de mi is jó úton haladunk, egyre többször van, hogy 4-fél 5 felé ébred Tomika először. Szép lassan mi is eljutunk egy egész éjszakáig.
Aminophenazoni(?) nevű kúpot adtam, és a doktornő azt mondta, hogy már adjak egészet egyszerre. Így sokkal könnyebb volt beadni, bár időnként a kúp kiszaladt egy kis "kisérettel", akkor megkerestem, és visszadugtam. Közben kb.kétszer le is pisilt. Teljesen úgy éreztem magam, mint a japán vécésnéni: Matata Kakiban.

Na, megyek, mert kellene némi házimunkát csinálni, amíg Tomika alszik.

Szép csütörtököt mindenkinek!
Tünde+Tomika
ptünde

Tünde!Kép
Jaj de jó, vegre valaki ilyet is ír! (Vagy csak korábban nem tűnt fel nekem?) Akkor ti lesztek nekem a jó példa, mert én sem tudtam eddig fejni, mivel Danának pont elég a tejcsi ami van. A kereslet-kínálat jól működik, eddig azt sem vettem észre, hogy kevés lett volna a tejcsi. Remélem így is marad, úgy mint nálatok!!!!!!
Jól szórakoztam a kúpos esten, nálatok is zajlik az élet! Kép

Mi most vagyunk túl egy nagyon ronda, 2 napos hasfájáson, ami hétfőn este kezdődött. Már teljesen ki voltam készülve, hétfő reggeltől szerda estig 10 órát aludtam összesen 7 részletben. Mivel nem lehetett letenni a leányzót, olyan rosszul volt, enni is csak nagyon ritkán tudtam. De hála istennek vége, az éjjel 6 órát aludtam!!! Azóta jobban van Dana, bár még most is gyötrik kicsit a szelek, de már nem ordít egyfolytában.
Ha ezek a több napos hasfájások nem lennének jobban bírnám, és hol van még a 3 hónap!

Úgy veszem észre ezek az oltások is jó mókák lesznek. Én pont akkor voltam a húgoméknál amikor a lányának a 3 hós oltást adták, nekem kellett fogni míg megszúrták, hogy az anyukájánál utána jobban megnyugodjon. Jó csel, nem?

Most megyek próbálom behozni a házimunkát ami 2 napja teljesen kimaradt...

Leone + a ma 6 hetes Dana

KépKép
leone

Szilvus!Kép

Mi is megpróbálkoztunk a banán-anyatej turmixpótlással,több-kevesebb sikerrel: szerintem inkább több jött kifelé, mint befelé, de legalább megízlelte, nem utasította el, de nem is falta úgy, mint Peti.. Utána meg jól befalta a tápszert és rögtön elaludt a hordozóban...Kép

Holnap folyt.köv. Vettem ma őszibarackot is, nem rossz, majd azt is kipróbálom...

Puszi
Andi
bagandre

SziasztokKép

Andi
Tök jó! Sok puszi Lilinek a szunyáértKép Látod, én ezért bocsájtom meg Peti minden napközbeni hisztijétKép Szerintem nyugodtan hidd el, hogy ez már ezentúl igy lesz!
Az Őszibarackkal még várj pár napot! Ha elkezdted a banánkát, akkor add Lilinek azt 3-4 napig. Csak azért, ha fellép valami reakció (pl. kiütés, hasmenés, vagy ellenkezőleg: székletszorulás), akkor tudd, hogy pontosan mitől van. Ez 3-4 nap alatt biztosan kiderül.Kép Utána jöhet a barack, legalább még édesebb lesz addigra!
Azért jónagy izé a METRO, csók nekik a jótanácsért... Egyébként én azért (is) rühellem Őket, mert nem lehet hitelkártyázni, azt meg honnan tudjam mennyi pontosan pénzt vigyek magammal?! Az OTP-ről meg nem nyilatkozom, mert vagy jót vagy semmit..Kép

Én az Avent kérdőivet el sem tudtam küldeni, mert állandóan visszadobta a szerver, hogy nincs ilyen cimzett..Kép pedig jól irtam be a cimőket. No, mind1, Peti úgysem fogadja el az Avent cumikat. Lehet, azért dobták vissza, mert beirtam, hogy más terméket is használunk?Kép Kép

Leone
Nagyonnagyon együttérzek veled, mi pontosan ugyenzt csináltuk végig Peti 3 hetes korától 6 hetes koráig, bár őt érdekes módon éjjel nem kínozták a szelek. Utána egyik napról a másikra úgy elmúlt a hasfájás, ahogyan érkezett... Tartsatok ki!! A házimunkát meg nyugodtan hanyagold, inkább pihenj, ha Dana is megnyugszik. Nem szalad el a mosatlan edény, sem a szennyes ruha (sajnosKép ).

Na, túl vagyunk ám a szurin. Kisfiam megintcsak igazi férfi volt, úgy üvöltött, hogy ihajj! Közben járt a szeme kőrbe-kőrbe, mindig arrafelé, ahonnan a beszédet hallotta. A kis zsivány. Akkor hallgatott el, amikor a doktornéni elővette a fecskendőt és felszivta az ampulla tartalmát. Akkor meredten bámult rá. Persze utána ismét sirás következett, de kifelé menet már stirölte a védőnénit, aki még egy halovány mosolyt is kapott. A hossza (nem a védőnéniéKép ) 62 centi és 5370 gr-ot nyomott a kis drága. Még mindig nem egy súlyos darab...Kép
Amikor hazajöttünk kapott egy fél kúpot. Hogy én mit össze anyáztam, mire félbefarigcsáltam a kúpot és beillesztettem a "helyére"... csóri gyerek hősiesen tűrte, s be is aludt, egészen délig. Kicsit játszottunk, kapott enni, majd simiztem a hátát a kiságyban, mig el nem szundított. Láza még nincs. kiváncsi leszek a délutánra, estére. Remélem nem viseli meg nagyon a lázKép

Viszont nem tudom, nektek mi a tapasztalatotok, de igy 3 hónaposan valóban egyre többet van ébren a baba úgy, hogy nem sir! tegnap pl. 2-től egészen este 7-ig nem volt hajlandó aludni. Kiültettem a hordozóba és vittem magammal oda, ahol éppen tettem-vettem. Peti pedig gyömködte a szines zsepkendőt, csapkodta a csörgőjét és magyarázott, kacarászott. Séta közben is hason tekintgetett. Egy barátnőmék udvarában pedig ismerkedtünk isKép Egy nagyon aranyos 5 hónapos kislánnyal lesték egymást igen-igen megszeppenveKép Na, szóval kezd igazi élmény lenni számomra a babázásKép Kép De, hogy ne bizzam el magam, este volt egy félórás visitás - gondolom az éjszakai esőt jelezte eképpen. Viszont 1/2 9-kor már durmolt.

Megyek ebédezni.

Puszi Mindenkinek!

Szilvusék
szilvus

Sziasztok!

Hú, nem könnyű titeket követni, nagyon termékeny ez a topik, ismét nem tudok visszaolvasni, csak nagyából, átfutom. A képek nagyon tetszenek a kicsikről. Köszönöm a hasfájásra írt tanácsokat, most kipróbáljuk a Grippe Watert, mert se az Infakol és se a SAB Simplex nem jött be igazán.
Szilvus
A Peti nagyon nagy baba, legalább is a képen keresztül. A súlya miatt szerintem ne aggódj, magas vékony legény lesz belőle.Kép

Leone
Nagyon együtt tudok veled érezni, mind a hasfájos és az anyós témában is. Az én anyósom csak négy napot volt itt, ő végezte a házimunkát, de nem mindig voltunk egy hullámhosszon, nem akarom őt bántani, mert tényleg nagyon segítőkész asszony, de nagyon fárasztó is tud lenni, amikor az ősrégi dolgaival jött. Pl: az előtejre azt mondta, hogy erős a tejem. Aztán mondtam neki hogy ez nem így van, de persze inkább nem ellenkeztem vele, mert nagyon hamar megsértődik. A hasfájós ügyileg is hasonló volt a helyzet, de már kezd javulni, a helyzet. Állítólag kb 3 hónapos korig hasfájósak a picik. Már én is alig várom, hogy túl legyünk ezen az időszakon.

Humi
Pont rád gondoltam, amikor mondta a doki hogy Zsófi elfog hízni. Emlékeztem , hogy Kristóf kisebb súllyal született, és már le is hagyta Zsófit. Persze, hogy nem fogom cumival tömni, a száját, szerintem a doki sem gondolta komolyan, amit mondott. Egyébként is imádja a tejcsikét, amikor éhes alig várja hogy ehessen. Megnéztem a Kristófról készült képeket teljesen jól néz ki és nagyon szép kisbaba.

Na,most mennem kell.
Puszi
Sylvia
sylvia
Budapest XVII. kerület

Sziasztok újra!

Ez a legény még mindig alszik, 1/2 1 körül tettem le. Megnéztem, még nem forró a kis teste. Ezexerint később jö a lázKép

Sylvi
nanáhogy ne tömd cucikával Zsófit! Örülj, hogy jó sokat eszik és jó étvággyal!Kép Ha nem kell neki vagy nem éhes úgyis kifintorogja a cicit. A hurkácskák pedig kellenek 1 kisbabára, különben mit harapdálnánk, nem igaz?Kép

Lányok, az én anyósom tökjófej! Pedig tartottam tőle, hogy gond lesz vele, olyan nagyon le se ...ta a terhességemet. De amióta ez a kis vacak megszületett, nagyon odavan érte. Ő volt az első, aki bejött a kórházba hozzánkKép Nem beszél hülyeséget, nem ad kéretlen tanácsokat, amit viszont mond, az tényleg úgy van!Kép Ha jön segit nekem, nem csak a gyereket zötyögeti. 1szóval le a kalappal!Kép

Hmm, még mindig néma csend a gyerekszobában. megnéztem: lélegzikKép Akkor most megetetem a teknősgyermekemet, az sem kisebb procedúra...

Puszi,
Szilvusék
szilvus

Sziasztok,

Nádja ma egész nap aludt, ezért persze most vígan viháncol. Ebéd után, 1 óra felé, elmentem az Eurocenterbe venni 1-2 dolgot. Miután végeztem száguldottam haza, merthogy a gyerkőc már biztos üvölt és visít, mert éhes. Erre hazaérek és 5-kor még édesdeden aludt. Felkeltettem, kivettem a babakocsiból, mire felértem a nappaliba már vissza is aludt. Mikor ilyen meleg van és jó idő olyan kis aluszékony lesz.

TündeKép
Köszi az Avent kérdőív infót, ma meg is kaptuk a cumisüveget.

SzilvusKép
Nincs ám ennyi játék az ágyába. Csak akkor nem számítottam rá, hogy elalszik. Azt a zöld izét akkor rakom be a kiságyba, ha pl. átmegyek anyuékhoz a szomszédba valamiért, vagy a pincébe és bébiőrön hallgatni akarom mint művel. Akkor pedig az ágyikójába kell raknom a játékot, hogy szórakoztassa magát. Nádja még nem mászkál körbe az ágyba, úgy kel, ahogy lerakom. Bár, tegnap nem akart elaludni reggeli szopi után, és beraktam magam mellé az ágyba. Sec perc odatornázta magát a cicihez. Úgy látszik egyenlőre csak cici-célért kúszik egy kicsit.

AndiKép
Azért dobta vissza, mert rosszul linkelték be az e-mail címet, nekem is visszadobta egyszer. Azért bosszantó.

Én anyósommal sincs gond. Csak szombatonként jön, tanácsot pedig nem nagyon osztogat. Azt a keveset meg elengedem a fülem mellett, ha nem tartom jó tanácsnak. Nagyon szereti az unokáját és ez a lényeg.

Lehet, hogy azon kevesek közé tartozom, akinek nincs baja az OTP-vel. Én anno az internetes bankolás miatt választottam őket. Akkoriban más banknál még nem nagyon volt ilyen szolgáltatás. Mondjuk én a pilisvörösvári fiókba járok csak, és ott nagyon normálisak az alkalmazottak.

Ma nagyon olcsón vettem pelenkát a dm-ben, 3 csomag liberó egyben 3990,-Ft, ebből a kupomfüzet miatt még lejött 20%, így 1066,-Ft-ra jött ki a 35 db-os midi pelus.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Bocsi hogy egész héten nem voltam, de attila szabadságon van és anyósék itt voltak tegnap is meg ma is, segítettek a keritésben, na de már nem sokára kész lesz, már csak a zsalukövet kell bevakolni és a léceket szépen lefestve felcsavarozni.

Mi is megkaptuk hétfőn a három hónapos oltás, hát Réka nem sírt egy cseppet sem, még a doki meg is lepődött. amikor beszurta neki a tűt csak nézte a dokit és magyarázott neki, meg vigyorgott, olyan édes volt.
Én épp azt mondtam, hogy egész hétvégén egyáltalán nem is gondoltam a szurira mert nem volt időm, hétfőn csak mentünk. szerintem az is sokat számít ha sokat gondolkozunk rajta és belebeszéljük a gyerekbe még ha csak tudatalatt is hogy ez fájni fog meg lázas lesz, meg sírás. ékának egyébként este 8-kor volt 38 a láza akkor kapott kúpot és éjszaka egyszer sírt fel, de aludt is utána.

Kedden elmentünk az állatkertbe, és tök jól tűrte végig nézelődött csak amikor indultunk haza akkor aludt el.
Képzeljétek elmentem anyuval rákszűrésre a dokinkhoz, és összefutottunk a szülésznővel. Amikor Réka meglátta 1,5 órán keresztül csak magyarázott neki, beszélt hozzá, és hangosan kacagott. olyan édes volt, teljesen olyan volt mintha megismerte volna, ugye a sok ctg alatt hallotta a hangját, meg utána is a szülésnél. szerintetek?

Gyönyörűek a gyerekek.
Én most a két nagyról teszek ide képet, remélem nem baj.

Jó éjt mindenkinek

Gabi Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

És a NOrbiKép

Kép

gabi1

Sziasztok!

Tegnap írtam egy kisregényt, próbáltam válaszolni mindenkinek, de elszállt! Kép

Tegnap átfordult Matyika 1x hasáról a hátára.KépKépKép Nagyon örültem neki, nagyon ügyi volt a nagyfiú!
Nem tudom mi volt még tegnap a levegőben de azóta dumál, nevetgél, kacarászik. Reggel is mondta a vackainak 3/4 7-kor, az helyett enni kért volna, 10 óra alvás után. Ő tudja!Kép

Szilvus!
A helyzet tejcsi ügyben nem változott, szal köszi a tanácsot hétvégén kezdjük a gyümit adagolni. Felkészültem az alapján amit írtál.
Mivel nappal Matyika sem akar(t) aludni, így bekeményítettem és minden délben leteszem aludni. Hát hétfőn ordított 1/2 órát, feladtam, de kedd óta 2-2,5 órákat alszik a déli kaja óta, és azóta élénkebb, dumásabb, és elmarad az esti hiszti is. Teljesen jók a napjaink! Kép
Próbáld meg hátha neked is elalszik. Igaz nem mindíg a kiságyban horpaszt de a lényeg nem is ezen van.

Gabi!
Nagyon aranyosak a nyalakodós gyerkőcök ! Kicsi meg csak irigykedik, és mosolyog a szurin, klassz!Kép

Anyós: Nem kezdek bele (nagyon), mert regény lenne belőle. A lényeg, aranyos, kedves, csak az a baj hogy túlságosan!! "Néha" elfelejti hogy Matyika az én gyerkőcöm és az ő UNOKÁJA. Kb.fél órát bírom ki vele. Mondja az ősrégi tanácsait, kicsit szenilis is szerintem, mert néha tényleg ordítani tudnék akkora ökörséggel jön nekem.(pl:tegyek a babakocsiba 10-20cm-es(!) szivacsot, hogy nehopgy megfázzon manóka?! Nyáron? Hova teszem a gyereket? Majd jól kiesik.)No mind1 hetente leülök vele, és elmondom neki hogy kicsit fogja vissza magát, tart 2 napig, és jön a köv heti beszélgetés. Ha jön mindíg igazgatja Matyikát, és ha alszik jól felébreszti ezzel. Befejeztem, mert teljesen felhúztam magam, pedig nincs is itt.Kép

Sylvia!
Jó az a cumi, nekünk is van, de éhséget nem tud csillapítani. Ezt a doki sem gondolta biztosan komolyan. Hajrá kaja!

Leone!
Kitartás! Nagyon nehéz lehet neked! Igazán sajnálom, hogy hasfájós Dana! Hátha elmúlik hamar. Kép

Andi!
Lilike csak így tovább!! Még mindíg alszik éjjel?
Mindekinek ilyen átalvós éjszakát kívánok!

Humi!
Mi újság tejcsi ügyben+hasimasi ügyben nálad? remélem rendbe jöttél?

No eldugulok, mert felébredt a kölcsön kislány, Matyika visszahorpasztott.

Szép napot!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Gyorsan átolvastalak Benneteket(csak kissé lassú a GPRS), de most nem tudok sokat írni, mert mindjárt megyünk kirándulni.
Szóval eddig tökéletes a nyaralás, Réka nagyon bírja, pedig tartottam tőle,hogy az új környezet, a mgszokott napirend változása felborítja a nyugalmat. De minden OK, itt is szépen aluszik a törpe, és imádja,hogy itt mindenki Őt csodálja,hisz Ő a legkisebb.
A nagyokat kell időnként rendbeszedni,mert Ők igencsak feloldódtak, barátokat megtalálták, megy a nyargalászás.
Réka tök érdekes: Néha elkezdek aggódni,hogy alig gügyög, a játékoknak meg soha. De az embereknek beszélget. Sőt tegnap kitettük a fa alá, na ott aztán a levelekkel pőrőlt, kiabált vagy fél órát. Így aztán megnyugodtam.

Tejügy: Rájöttem, hogy a legjobb tejcsináló a pihenés. Mikor utaztunk ide(több,mint 300 km), ugye csak ültem meg szunyáltam a kocsiban,hát már a vége felé majdnem szétrobbant a cicim, meg mánap is csak úgy ömlött a tej belőlem. Na, tegnapelőtt hatalmas pingpongcsatákat rendeztünk, egész nap sport volt, hát meg is látszik a tejen.
Szóval,akinek gond van a tejcivel, próbáljon meg minél többet pihenni, ha a baba aluszik mindenképp.

Na, húzok el, vár az Egri vár!!!!

Majd még benézek!!!! Mindenkinek szép napot! És nagyon szépek ezek a gyerekek!

Kitty
kitty123

Sziasztok!

A képeink új helyen vannak.
http://web.different.hu/partners/gyacse/jaksy/

Most is csinálta pár képet webkamerával.
Itt sikítozik mellettem a babakocsiba Lili Kép

Kép

A verseim közül néhány pedig itt olvasható:
http://www.mek.iif.hu/porta/szint/human/szepirod/modern/farkas_b/fboglar1/fboglar1.htm

Kicsit hosszú a cím, de a Magyar Elektronikus Könyvtárban itt találhatóak.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Na, a szuri hatása nekünk MA délelőtt éreztette "áldásos" hatását. A tegnapi napot kisfiam gyakorlatilag átaludta, csak az evésekkel szakitotta meg. Délután 4-kor evett utoljára, bealudt s hajnal 1/2 5-kor kelt. akkor még csak 37.5 volt a láza. megetettem, 7-ig visszaaludt. Mikor felkelt már tűzforró volt, 38.6-ot mutatott a hőmérő. Étvágya sem volt, csak nyöszörgött a karomban, cicivel a szájában. Igy aztán dajkáltam kb. 10-ig. Akkor megint bepróbálkoztam a kajával, a cici kellett neki, a tápi nem. Láz csökkent. Ez igy ment 2-ig, most behabzsolta a 1/2 almáját, meg a cicit, röhigcsélt egyet és beparancsoltam az ágyba. Alszik. Szerintem a láza is lement, mert nem forró a kis nyakacskája. Szóval azért 1 hős a lelkem, mert ordítás semmi nem volt, csak halk nyöszörgésekkel tudatta, hogy nagyon sz@rul van. Remélem holnapra teljesen jól lesz.

Nuska
Kép B@sszus ez nem jó hir. Le is ugrom a Patikánkba s megkérdem mennyi a készletük. ha még van akkor hétfőn feliratok újabb 2 csomagot a doktornővel. Szerintem is nagyon drága a BEBA, csak lestem. S ha nem kapható, akkor mi lesz? Felkopik a tápszeres babák álla? Ezt komolyan gondolták? No, nem hergelem magam, már megtettem mikor a támogatott lakáshitelek adóvisszaigénylését megszüntették. Meg ugye jövőre már a családi pótlék sem jár alanyi jogon, s a családi adókedvezmény sem. De én leginkább a GYED-en vagyok kiakadva. No, tényleg befejezemKép
Nuska köszi az információt! Ha itt lesz a Patikánkban eltetessem Neked? Mennyi kell? Ide tudsz jönni érte kiváltani? Megirom a mobilodra ha lementem, jó?

Ági
Kép Ügyes ez a Matyikrapek!!!Kép Petinél tökmindegy alszik-e napközben vagy sem, este nem ússzuk meg a hisztit. Alvásügyben már hetek óta követem Andi bevált módszerét, azaz Peti délelőtt és délután repül aludni. Most már nem is ordít, hanem eltekintget, elgagyarászik majd egyszercsak bealszik - persze mindezt hason. Ha nagyon nem akar aludni, akkor kiveszem a hordozóba.
Ő most szerintem a kúszást próbálgatja, de nem hiszem, hogy tudatosan, mert ez még igen-igen korai lenne. A következőt figyeltem meg: a gyermek imád hason lenni. Könyökére támaszkodva, buksiját jól felemelve forgatja, nézelődik, lábacskái kinyújtva vagy felhomorítva. No, ez eddig szokványosKép Majd maga alá húzza mindkét térdét, popsi égnek akár egy büdösbogár. Ekkor elrugaszkodik, landol a nóziján, majd lábak ismét büdösbogás pozícióban, buksi az égnek és tekintget. Majd ismét elrugaszkodás...(nagy nyögések közepette) és ezzel halad, igaz elég kacskán. FuraKép

Ja, és még egy érdekes felfedezésKép Kép ! ! De ne röhögjetekKép Kép A baba a hátáról a hasára PONTOSAN úgy fordul meg, mint a páncéljára fektetett teknősbéka. Nyak kiteker, hátraszegez, egyik láb kinyújt, másik láb behajlitva, talp a földön és rúg. A teknősnek kb. 2-3szori próbálkozásra sikerül, Petit még akadályozza a félig kinyújtott karja.

Egyéb állatkisérleteket nem folytattamKép Kép Kép

Kitty
Jó pihenést Nektek, remélem szép idő van arrafeléKép Itt most a szél csavarja a fákat. Bizony a pihenés tenne jót, pont tegnap fogadtam meg, hogy még hétvégén ugrabugrálnom kell, de utána 2-3 napra beköltözöm az ágyba vagy a kanapéra. Tegnap, hogy Péter fiam aludt, pihentem, annyi tejet fejtem, hogy ma még csak 1x kapott tápit 1 kicsit. Viszont fejni semmit nem tudtamKép

Puszi mindenkinek, iszom, mert ugyebár attól is termelődik a tejcsi.

Szilvus

Olyan dög vagyok, de itt van ismét egy ordítós kép, a napokban készült, amikor itt hisztizett nekem netezés közben. Olyan kis aranyosKépKép
szilvus

Ez pedig amikor észrevette, hogy fotózomKép
Kép
szilvus

Sziasztok!

Szilvus, merrefelé laktok, mert a férjem sajna Miskolcon van és így autó nélkül elég korlátozott vagyok.De ha el tudod tetetni, akkor érte megyek.Nálunk a BEBA hA start a hiánycikk.

Köszi, Léna

nuska

Szilvus!

Ma jó kis kiránduló időnk volt,mire visszaértünk az üdülőbe,kezdett rá a szél.

Mit tudsz a családi pótlék és a családi adókedvezmény változásáról? Valami biztos már? És a GYED-del mi lesz? Hallani hallottam én is ezt azt,de még reménykedem, hogy nem bántják.
Bár amilyen az én formám: A múltkor mikor Helga volt pici, a TGYÁS után rögtön a 10e GYEST kaptam, akkor épp a GYED-et szüntették meg. Kép

Kitty
kitty123

Sziasztok

Léna
Zuhogott az eső, igy nem tudtam lemenniKép Nemtom holnap mikor nyit a Patika, mi reggel 7-kor indulunk K.barcikára, szerintem akkor még nem. Hétfőn 8-kor ott kezdek. Eltetetem ha van Start. Nekünk a sima BEBA HA-t irtak ki. A XVI. kerületben lakom. Akkor hétfőn beszéljünk ezügyben. Remélem lesz és addig kitart a készleted!

Kitty
Azt hiszem februárban vagy márciusban irták az újságok. Nem alanyi jogon jár majd a csp, hanem egy bizonyos jövedelemhatár alatt csak. És nem vehető igénybe mindkettő, azaz a csp és a cs.adójóváírás, vagy-vagy alapon lesz majd. Hogy csak az kapjon, akinek valóban szüksége van rá. A GYED-el semmi nem lesz, csak ki vagyok akadva, hogy maximálva van az összeg.

Képzeljétek a Peti kerek 1 órát ült az ölemben és nézte a TV-t, igy betekintést nyertem a Valentina c. TV-sorozatba, mert az mentKép Most fekszik a takaróján HÁTON (!!!) és magyaráz a kacsáinak.

Puszi,
Szilvus (aki teljesen nyenorma, holnap 220 km-t autózik egy autóértKép Megyünk Kazincbarcikára! Sajnos az ottani rokonaink már nem élnekKép )
szilvus

Sziasztok!

Szilvus, köszi szépen, az anyósom előszedte a patikus ismerősét, így tudtunk szerezni pult alól.
Így már a politikusok és a nagykeresek mellé becsatlakoznak a patikusok is, akiket csókoltatok, mert ezek szerint van a patikákba, csak szépen letagadjákKép
Jó utat nektek, remélem sikerrel jártokKép

Puszi, Léna

nuska

Muszáj megosztanom az örömömet, úgyanis képzeljétek, július 9-én megkapjuk a lakásunkhoz a kulcsot és költözhetünk, haleluja. Ja, azt hozzá kell tennem, hogy tavaly szeptember 30-ig kellett volna átadniuk a lakást, "kicsit" 9 hónapos késéssel végre, megéljük, hogy saját lakásunkat élvezzük. Vagyis előtte ugye lesz egy kis pakolászás, rendezkedés... De az öröm nagyon nagy. Tavaly október óta lakunk ideiglenesen a BRFK garzonszállóján, de képzeljétek, akkor úgy költöztünk ide, hogy csak 1-2 hónapos csúszás lesz. Hát amikor a terhességem vége felé megtudtam, hogy nem hajlandóak átadni, a lakást amire Zsófi megszületik, akkor azt hittem, hogy hülyét kapok. Némi bömölés után kénytelen voltam megbarátkozni, a helyzettel, mert nem volt más lehetőség. Na de már ezen is túl vagyunk, és talán most már valóban átköltözünk és nem csak hitegetnek minket.

Képzeljétek Zsófi egyre ügyesebb, tegnap este 1/2 8-kor evett, majd kb 9-kor megfürcsizett, és gondoltam majd később még éhes lesz mielőtt elalszik, hát nem, elaludt és hajnali 4-ig bírta. Énn meg nem fejtem le a tejcsikét, (lefekvés előtt mindig kiürítem mind a kettőt) és hajnali 2-kor arra ébredtem, hogy az egyik melltartóm tiszta víz, azaz tej. Hát felkeltem gyorsan, és fejtem mindkettőből, és nyugiba visszafeküdtem. Jó volt látni, hogy szép nyugodtan alszik. Azért kíváncsi vagyok, ma hogy bírja.

Gabi
Mi most próbáljuk ki a Gripe Water-t és az a gondom vele, hogy a tájékoztatóra rá van írva, hogy 5-15 C fokon kell tárolni, mi betettük a hűtőbe, mert nagyon meleg van. Viszont így meg nagyon hideg, amikor Zsófinak akarok adni belőle. Te, hogy adtad be Rékának, amikor használtátok? Egyébként talán ez válik be a legjobban, a pocijára.

Bogi
Megnéztem a képeket, nagyon aranyos, vidám kislány a kis Lili.

Szilvus
Mikortól várható a változások, a családipótlékkal kapcsolatban?
Na most már megyek, szép álmokat mindenkinek!
sylvia
Budapest XVII. kerület

Szilvus!

Lili szerelmes abba a napocskába. De tényleg, imádja. Sokáig nem is kellett neki más játék.

Sylvi!
Köszi.
Tényleg ilyen, nemcsak a képeken.
Majd scannelek be egy képet amit Hévízen csináltunk. Nem volt kiskád a szállóban, és a csapban fürdettük, de a szokásosnál is kisebb méretű volt a csap, és Lili hihetetlenül élvezte. Egy hatalmas tükör volt ráadásul a csap fölött, és hát odáig volt tőle.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok Kép

Szebb napot Nektek, mint nekem volt, olyandeolyan mérges vagyok az inkorrekt autókereskedőkre, akik hülyének próbálják nézni a vevőt. Bennünket ugyan nem tudtak mert mindketten autómániások vagyunk a párommal, igy aztán "csak" autóztunk 400 km-t tök fölöslegesen, ja és megsétáltattunk 2,5 mio Ft-t, hiába kell a jó levegőKép GrrrGrrr, mire visszaértünk úgy felhergeltem magam, hogy enni sem birtam még ma.

Na, de azért itt 1 kis poénKép

Kitty igazad van, mivel nem ugrabugráltam, hanem kényelmesen ültem az autóban, viszafelé, azaz kb. 4 órával azután, hogy lefejtem minden tejet, ömleni kezdett belőlem! Aki az M3-ason utazott Pest felé, az bizony egy ritka érdekes látványnak lehetett szemtanúja, ha elhaladt mellettünk: a 160-al száguldó autóban egy őrült nőszemély masszirozza a csupasz mellét, melyhez egy Nestea feliratú műanyag 1,5 literes flakon van csatlakoztatva. Az autó sofőrje pedig nagyon röhög.

Bogi, mi is imádjuk a Napocskát, ez az ajándék telitalálat volt a Pamperstől! Peti is állandóan gyömködi.

Megyek elaudni, addig sem bosszankodom. Kocsi helyett meg veszek egy éves BKV bérletet!! Kép

Szilvus
szilvus

Szilvus!

Mi volt az autóval? Hogy akartak átvágni?

Szép látvány lehettél. Kép Kép

Mi ma kaptuk a hónapos oltásokat. Kíváncsi vagyok Lilit hogy viseli meg. A 3 hónapos oltását azt jól bírta, másnap aludt egész nap. Lehet, hogy ez is ilyen hatással lesz rá.

Képzeljétek, hogy a gyermekemet mindenre rá tudom szinte azonnal, és sírás nélkül szoktatni.
Most pl. bevezettük, hogy vacsi után megy a kiságyba, hogy megtanuljon egyedül elaludni. Természetesen már az első éjszaka, minden gond nélkül sikerült. És azóta is. Szóval, ha egyetlen meggondolatlan rossz szóval is illetném a lányomat, kérlek, rúgjatos se..be, mert annyira, de annyira jó gyerek. Álmomba nem gondoltam volna, hogy ilyen lesz. Felkészültem lelkileg az éjszakázásokra, és semmi.
De majd a következőnél. (Akit már holnap megszülnék...)

Puszi: Bogi (az őrült)

KépKép

KépKép
farkasbogi

Ja, és én is megkaptam az AVENT cumisüveget! Szuper!

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!
Hogy telik a hétvége? Nálunk igen mozgalmasan, bár ez most sajnos nem jó. tegnap ugyanis elmentünk Anyuékhoz, a férjem jött értünk délután, és Anyuék háza mögött egy nő beletolatott. A "poén" az, hogy ez zsákutca, alig van forgalom. Gáborom kb.20-szal ment. Jól összenyomta a az oldalát. Még az a nagy szerencse, hogy Tomika nem ült benne, mert biztos nagyon megijedt volna. Azt hiszem, a nőnek is ez a szerencséje. Jól indult a hétvége.!

Ma délelőtt kikapcsolódtam: leküldtem a fiúkat sétálni, mi lányok (a kutya és én) itthon maradtunk, és föltakarítottam (Bella kutya meg szaladt a porszívó elöl). Olyan jól esett. Korábban nem gondoltam volna, hogy a takarítás lesz a szórakozásom. De ha Tomikával ketten vagyunk itthon, nem nagyon tudok nagyobb dologba fogni, mert nem szeret egyedül lenni. Nagyon jó kedve van, ha vele foglakozom. Elvan ő a kiságyban is, csak álljak ott, és beszélgessek vele. A pihenőszékben is csak így marad meg.
Ill. lassan így sem, mert mindig ki akar szállni belőle. Ha nem kötném be, már sikerült volna neki.
Szóval igazi egy társasági gyerek, ami nem baj, csak kissé fárasztó. De nagyon imádom. Szinte tényleg beszélgetni lehet vele.
Olya fura: holnao 4 hónapos lesz! Pedig most született. És mennyit változott azóta! Akkor is nagyon aranyos volt, de ahogy egyre több mindent csinál! Minden nap valami új.

Más: Tomikának ma nagyon kipirosodott a nyaka a kis tokája alatt. Szerintetek mivel kezeljem? Próbáltam Sudocremmel, este meg hintőporral. Melyik a hatásosabb?

Tomika legújabban a fenekét emelgeti hanyattfekvésben, és így szép lassan tolat hátra. Lehet, hogy rákmászásban fog közlekedni?
Ma nagyon aranyos volt: a térdünkre állítottuk,és hangosan nevetett. Aztán mindig állt volna.
Ja, és ma fölfedezte a hangját: rájött, hogy kiabálni is tud, nagyon örült neki (az apja is, mert fölébresztette).

Nem tudom, mi van velem mostanában, de nem tudok aludni. Este lefekszem 10-kor (ma már nem), és csak forgolódok. Fél 12-12 körül tudok aztán elaludni. nem tudom, mi az oka, pedig pihennem kéne.

Szilvus!
Tomika is egyre többet elvan ébren, és cici nélkül (ezt az első 2 hónapban el sem tudtam volna képzelni).
Akkor nemcsek én szótakoztam a kúppel.
Jópofa lehet Peti, hogy átfordul. Tomika még csak az oldalára fordul. Gondoltam előveszem a játszószőnyegt, hátha fölkelti az érdeklődését a sok csörgő-mozgó kütyü rajta, és esetleg hasra fordul.
Tetszik a sírós és a megszeppent kép is. Látom a napocska még mindig sláger nálatok is.

Gabi!
A nagyobb gyerekek is nagyon szépek.

Kitty!
További jó pihenést!

Bogi!
Lili nagyon aranyos! Tomikának is mindene volt a napocska (az ágy fölé kötöttem föl), régebben csak azt nézte. Már persze mással is foglalkozik, de még mindig szívesen nézegeti

Sylvia!
Gratula a lakáshoz. Mi másfél éve költöztünk, én is emlékszem, milyen jó volt, mikor beköltözhettünk. Na persze a pakolás, rendezkedés fárasztó volt, de nagyon jó.
Tomika is egyre többször ébred 4 óra fél 5 körül (bár ő holnap már 4 hónapos lesz). Akkorra nekem is folyik a tej,de én nem fejek (nem is szoktam).

Jó éjt mindenkinek!
Tünde+Tomika
ptünde

Csak még egy pillanatra!
Szilvus!
Akkor Te is mérgelődtél az autó miatt!
De megvan a megoldás a tejproblémára: minden nap elutazol Kazincbarcikára és vissza. Jó lehetett a fejés a kocsiban.

Bogi!
Érdekes, hogy mennyire mások a babák. Tomika egyelőre nagyon ritkán alszik el egyedül, ma este is fölébredt 1 óra alvás után, és alig bírtam visszaaltatni (ez azért nem jellemző). de azért ő is jó baba. Illetve én mindig zavarban vagyok, ha megkérdezik, hogy jó baba-e. Mert szerintem ilyen pici baba nem lehet rossz.
Azért jó Neked, hogy könnyen sikerült rászoktatni Lilit az önálló elalvásra.

Mostmár tényleg megyek!
Tünde
ptünde

Sziasztok!

Szilvus!
Hát nem mondom, most biztos nagy a forgalom az M3-on! Kép Hátha megint arra jár egy csupasz mellü nő! Múlt hétvégén mikor mi is Pécsre mentünk oda és vissza is megkellett szoptatni Matyikát, persze mind a 2x városban jött rá az éhség, ahol lassan kell menni és emberek vannak a járdákon. :/ De sebaj a lényeg az hogy aznap nekem sem volt a tejjel bajom. Dőlt a lé!Kép
Miért nem vettétek meg az autót?

Tünde!
Mi tegnap voltunk 4 hónaposak. Matyika is rátalált a hangjára, és szorgalmasan erősíti is. Mi meg örülünk. A tornáztatót szidja rendületlenül. Most sokkal izgalmasabb neki, no és diófa alá ha kitolom az nagyon jó buli. A levelek ahogy mozognak az a sláger.
Kedden megyünk a 4 hós oltásra. Kép Akkor Tomika nem lázasodott be ugye? 2 szurkát kapott szegény?

Bogi!
Klassz csajszi Lilike! Bárcsak mindekinek ilyen könnyen menne! Az esti lefekvésünk teljesen gond nélkül zajlik. Fürcsi, kaja, alvás. De délben küzdünk egy keveset mire hajlandó aludni. Mind1, azért így sem panaszkodom.
Megnéztem az albumotokat, nagyon tüdéri kiscsakjszi ez a Lilike!

A napocska nálunk is sláger! A sugarait szokta szopizni Matyika. Néha arra gondolok beáztatom egy kis tejbe ne legyen már olyan száraz! Kép

Sylvia!
Gratula a lakáshoz!! Hú biztosan nagyon izgatott vagy! Nagyon jó lesz ha végre át tudtok költözni, nincs is annál jobb ha végre az ember nyugodtan alhat a saját lakásában, főleg ha ennyit vártatok rá. Ez azért piszokság!
Könnyű költözést!

No megyek mert felébredt a kölcsön gyerek! Ma megy az uszodába Anyóssal, és összekéne neki pakolnom.

Pihenjetek sokat!

Pussz! Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Ági!
Szuper ötlet Kép

Egyébként nem kell irigyelni. Lilivel is vannak néha nyűgös napok, és nap közben nem alszik. Igaz eljátszik egyedül, és el is alszik magától játék közben, de csak negyed, vagy fél órára, a maximum eddig 45 perc volt. Mikor oltást kap, akkor egész nap alszik másnap, de hát ez nem jellemző.

Azért persze össze teszem a két kezem, hogy ilyen lányom van, de szerintem sokmindent én sem csináltam vele jól az elején, hiszen sokáig velem aludt egy ágyban, akkor meg én irigyeltem azokat, akiknek a babája egyedül alszik, és használják a kiságyat.

Tünde!
Én egyenesen ki szoktam akadni, ha valaki megkérdezi, hogy jó baba-e.
Azt szoktam válaszolni kicsit "keményebben", hogy olyan, mint egy csecsemő. Ha éhes-sír, ha fáj valamije-sír, ha bekakilt-sír, ha egyedül érzi magát-sír. Na akkor milyen egy csecsemő?
Eddig a legnormálisabb kérdés az volt, hogy hasfájós-e. Hiszen általában azzal vannak a gondok, és akkor sírós egy pici baba, de rosszaságból nem tud sírni.

Sylvi!
Gratulálunk! Remélem nem lesz gond a babának megszokni az új környezetet.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!
Csak röviden,mert aludni kell mennem.
Ma négy hónapos Tomika. Ennek örömére kétszer a hátáról a hasára fordult, és hason nem üvöltött. na jó, annyit segített magának, hogy fogta az ujjamat.
Mi meg magyünk nyaralni!!! Mohácsra júliusban 1 hétre. Teljesen váratlanul jött, régi barátok ajánlották föl a nyaralójukat. Mi meg gyorsan elfogadtuk. Ha a kutyát el tudjuk passzolni valakinek, a szülőket is elvisszük. Sajnos oda nem tudjuk vinni. Még ezen agyalok, de amúgy nagyon örülök neki.

Ági!
De belézasodott, hiába adtam neki kúpot, mikor hazaértünk. Estére lett lázas.Ismét kúpot adtunk + hűtőfürdő. Elég mehezen ment le a láza. Igen, kettőt kapott. Már nagyon jó lesz, ha a jövő hónapban túl leszünk egy időre az oltásokon.
Én a múltkor Szegeden egy téren szoptattam meg Tomikát (szegedi babanetes tali volt, és Tomika úgy döntött, hogy éhes).

Bogi!
Úgy látszik a napocska nagy sláger. Anyuéknál is van egy, Tomika is elkezdte rágni. Lehet, hogy lassan az itthonit is le kell vennem a feje fölül?

Na, megyek, jó éjt mindenkinek!
Tünde+Tomika
ptünde

Tünde!

Gartula Tomika hasra fordulásához. Lili már 4 és fél hónapos, és még nem akar megfordulni. Bár azt mondják nem vagyunk lekésve semmiről. Oldalra már 1 hónapos kora óta fordul, de a hasrafordulás nem megy. Már próbálgatja, de nem lendül át.
Talán 1-2 nap, és sikerül neki.

Jó nyaralást. Mohács biztos szép hely, még nem voltam arra.

KépKép

KépKép
farkasbogi

A következő oldalon olvashat részleteket a homeopátiás szerek alkalmazásáról a védőoltásoknál:

A védőoltás utáni tünetek enyhítése
http://home.tvnet.hu/~a3807/oltas.htm

További új oldalak:

Szoptatással összefüggő problémák
http://home.tvnet.hu/~a3807/szoptatas.htm
Arcüreggyulladás homeopátiás kezelése
http://home.tvnet.hu/~a3807/arcureg.htm
Aranyeres panaszok
http://home.tvnet.hu/~a3807/aranyer.htm
Babaaltatás
http://home.tvnet.hu/~a3807/altatas.htm
Nyolc mahjongg
http://home.tvnet.hu/~a3807/mahjong.htm
Monopoly
http://home.tvnet.hu/~a3807/monopoly.htm
Honfoglaló táborok
http://homeopatia.proboards21.com/index.cgi?board=Mindenfleprogramok&action=disp lay&num=1087813823
vkvilmos

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, már régen voltam, nálunk minden rendben van, gratulálok a sok ügyes babához.

Mi még mindig csináltuk hétvégén a keritést, de most már csak a csavarozás és a festés hiányzik, és kész az egész. De jó mert a festést már én is tudom csinálni.

Réka most próbálkozik az oldalra fordulással, és a hasra fordulással, ma fél 11-ig aludt. De az éjszakánk nem volt valami jó, este alig akart elaludni, csak akkor volt csendben ha a mi ágyunkban aludt. így végül ott maradt köztünk, de még így is fent volt 2x.

Na megyek mert a sütőben a husi

Sziasztok!

Ja sylvi: én a gripp Watert nem hűtőben tartom, hanem csak úgy az asztalon a konyhában.

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok

Gondoltam benézek, úgyanis apa és lánya egymás mellett "húzzák a lőbőrt". Nagyon aranyosak, Zsófi hason fekszik, időközönként elenged egy-egy pukit egy kis nyöszörgés kísérletével, a papa megigazítja cumiját (ami ilyenkor rendszeresen kiesik) és már alszanak is tovább. Ó, elkiabáltam, már kezd felébredni, papa megfordította, lehet nagyon melege van. Vége az idillnek.
Szilvus
Hát, látom nem unatkozol, mindig történik veled valami. De legalább a tejcsi probléma kezd megoldódni. Úgylátszik, minden rosszban van valami jóKép

Tünde
Tomika biztos nagyon aranyos, tényleg nagyon sokat fejlődnek a picik, és olyan jó felfedezni, hétről hétre az újabb és újabb dolgaikat, amit korábban még nem csináltak.
Amióta (pár napja) Zsófi átaludja az éjszakát én is felébredek, kb 2 körül. Olyan furcsa, hogy már nem kér enni, pedig nem is olyan régen még volt, hogy 2-3 keltem hozzá. Persze ennek nagyon örülök.Kép

Ja, szerdán Zsófi 2 hónapos és megyünk az első szurira, remélem nem fogja nagyon megviselni.

Pusz
Szilvi
sylvia
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

Hogy telt a mai nap? Nekem kicsit nehezen indult,mert hajnalra úgy elfeküdtem a nyakam, hogy szinte mozdulni sem bírtam. Kb.10 percig kinlódtam, mire föl bírtam kelni. Nagyon fájt, Tomikát is alig tudtam ellátni. Úgyhogy szegény Anyukám jött el a beteg szemével (a herpesz ráment, és negyon nehezen gyógyul, nem bírja a napsütést) segíteni. A férjem néhányszor bekente, most már jobb.
Tomika pofija olyan szépen kikerekedett, most már tényleg igazi kis kölökgólya képe van. Amúgy nem kövér, de olyan édi kis hurkás.
Sajnos a szájpenész megint visszajött, újra kezelni kell. Nem tudom, mikor múlik már el. Tényleg ettől lehet a szortyogás, mert néhány napig most nem szortyogott, de most újra kezdte.

Sylvi!
Zsófi már átalussza az éjszakát? Tomikának még nem sikerült - 4 hónapos - (egyszer aludt egyben 8 órát), de jó úton halad.
Nálunk a 2 hónapos oltás nem okozott semmi bajt,azóta viszont mindig van láz.

Jó éjt mindenkinek!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Megint itt, egy hét szünet után. győzöm olvasni az írtakatKép De ha minden igaz, nagyjából épben vagyokKép

A gyerkőcök tündériek! Andris szerintem széltében nődögél, legalábbis úgy látszikKép
Szilvus, Peti hosszú baba, ugye?

Altatással kapcsolatban lenne kérdésem. Hogy lehetne rávenni őuraságát, hogy egyedül, ne karban aludjon el? Nem tudom, meddig bírnám a sírását, csak felvenném. Jobb módszer esetleg? (ráolvasás, csiribitiKép)

Ma a kocsiból is ki kellett venni, mikor sétáltunk:nyúl viszi a puskát alakban: karban a bőgőmasina, fél kézzel lavíroztam a járgánytKép
Picit elkeseredtem, bevallom. Ilyenkor mindig azt gondolom, (hogy felviduljak), ogy hálásak lehetünk, hogy 8-9től 4-5ig alszik, ne legyünk telhetetlenek.

Ja igen, a tali (csatolok majd képet)szuper volt!! (Remélem Humi is így gondoljaKép ő vitt bennünket, s hazafelé Andris végigordította az utatKép Nagyon kellemetlen volt.

Megyek, mert a ma esti "magától elalvás" projekt kudarcba fúltKép

Jó éjt,

Móki
móki

Itt egy kép a 4 hónapos Tomikáról:

Kép

Tünde+Tomika
ptünde

Itt egy kép a 4 hónapos Tomikáról!
Kép
ptünde

Sziasztok

Itt a Szilvus akivel mindig történik valami. Mivel nem mentem ismét K.barcikára, a tej csökkentKép Ellenben van egy csodaszép bordómetál Ford Focusom, ma vesszük át, apa már intézi rá az alufelniket. ÚÚgy örülök neki, mint kb. Peticicám a Pampers napocskának.Kép

Vigyázzatok a kereskedőkkel, 10telet a kivételnek nagyon sumákok. A gond az volt a Barcikai autóval, hogy a km órában 28e km volt, de azt elsumákolta a kereskedő, hogy 44e-nél volt egy km-óracsere...Kép Ezt a szervizkönyvet átbogarászva vettük észre. Szóval a 28 az nem 28, hanem leginkább 72 ezer kilóméter volt!!! Egy 2 éves autóban, mindezt 2,4mio-ért. Hüjének nézzék a szomszédot, de ne engem..Kép Grr. Naszóval ha autót vesztek még tüzetesebben nézzétek át mint az utazóágyat a METRO-ban!!!

Bogika
Lili egy angyal! Látod, én pontosan ezért bocsájtom meg petinek minden gaztettétKép Mert 6 hetes korától magától alszik elKép Bár most kicsit összeráncoltam a szemöldökömet, mert pár napja megébred 4 órakor, sőt!! ma éjjel 1-kor is felkelt!! Szerintem most már BIZTOS, hogy jön a foga, mert mindent és mindig rág, és ömlik belőle a nyál! Ja, ha éjjel esetleg csak nyöszörög Lili, nyugodtan hagyd, 90 %-ban ilyenkor visszaalszanak, csak pl. felébred mert éppen pisil, vagy ilyesmiKép

Tündi
Tomika nagyon ügyes!!!Kép Milyen hamar megfordultKép És hogy mennyire Petis, csatolok én is egy képet. A vörös nyakacskára (nekünk is olyan, a melegtől lehet) én sima babahintőport teszek. A combocskájára is.Kép

Sylvi
Gratulálok a szép új lakásotokhoz, biztosan Zsófika is nagyon jól érzi majd ott magátKép KépSzerintem örülj, hogy nem a terhességed alatt vettétek át a kulcsot, nagyon horror egy költözködés, meg a veszekedés a kivitelezővel, mert mindig talál az ember hibát. Nem hiányzott volna Neked mindez akkor, hidd el. Mi Peti születése előtt 1 évvel költöztünk, mire elkészült a lakás teljesen ki voltam idegileg, szerintem az akkori karambolom is részben annak tudható be. És persze nanáhogy akkor is át akartak vágni!! Szerencsére Peti akkor még vágyálom sem voltKép

Mókika
Igen, Peti nagyon langaléta. Igaz, csak 62 cm-t mértek a rendelőben, de már a 74-es body-kat és kisnacikat adom rá. A pelenkázóról is lelóg a lábaKép (Az meg 70 cm hosszú).

Na, futok, rohanok, intézkedek, ráadásul a "vágyálom" is ébredezik. Hihetetlenül nyűgös már napok óta...megyek simizni, kényeztetni. Vagy időjárás, vagy a fogacskája vagy mittudoménmi.Kép

Puszilok minden babácskát és mamácskát!Kép

Szilvus és Peti aki ma 14 hetes és most nyekeregKép
szilvus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?