Új privát üzeneted érkezett!

A vitamin rengeteg van a répában, tehát legyen igaza Zsizsellnek, és a májevőknek is, lehet répát rágcsálni.

Brokkoli: ok, felfúj, viszont a legtöbb folsavat tartalmazza, ami még mindig fontos nekünk és a babának.

Nmayra: mi történt? Egyszerűen eltűnt, vagy micsoda?

Ne paráztassatok. aug 12-én megyek uh-ra, meg laborra, addig ki kell bírni. Tényleg annyira nincs semmi bajom, hogy néha megijedek, hogy Luca már nem is él. De Zsolti azzal nyugtatgatott, hogy ha nem élne, akkor lennék igazán rosszul.

Kicsit szégyenlem magam, hogy semmi ilyen nincs nálunk. Nem kívánok citromot (Zsizsell, az azért durva amit csináltál, én is imádom a citromot, de egy fejnél többet nem szoktam egyszerre megenni), se máj (vegák vagyunk), se brokkoli. Igaz, tonnaszámra eszem a gyümölcsöt, paradicsomot. De semmi őrült vágyam nincs, hogy ezt vagy azt ennék.

Éjjelente ha rosszul fordulok, akkor a saját jajszavamra ébredek. Hason szoktam feküdni, egyik láb felhúzva, és mikor fordulnék a másik oldalra (egyik láb kinyújt, hasonfekvés, másik felhúz) na akkor valami iszonyatosan belémnyilal. Annyira hogy saját jajszavamra felébredek.

Ennyi.

Ja nem tom, de hetente egyszer szó szerint lefejelem a párnámat. Este 7-kor beájulok az ágyba és reggel 6-ig fel se ébredek (csak ha rosszul fordulok).

Tényleg ennyi.

Csak néha aggódom...

zarja

zarja: Ne izgulj, olyan nagy ehetnékem nekem is csak a gyümölcsökre támad és a tejtermékekre mostanában. Neked a 12. héten nem kellett menned uh-ra? Csak mert nem emlékszem igazán. Az aug. 12 az már az AFP-s uh lesz? Azt hiszem akkor is csinálnakuh-t és nem csak vérvételt, ugye?
vicky79
Budapest III. kerület

Nézzétek mit találtam a mai velveten:

http://velvet.hu/poronty/2009/07/29/uji ... _beoltani/
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Mar megint jol lemaradtam, alig gyozom utanaolvasni , amiket irtok. De szerencsere olyan helyen voltam nehany napot, ahol meg a mobil is alig mukodik, szamitogep pedig kozel s tavolban sincs.
Ronci: koszi szepen a doki nevet. Mivel szabadsagon vagyok, annak ellenere, hogy en nem vagyok egy nagy konyhatunder es a szuleim altalaban kiszoritanak a konyhabol- a hazunk meg mindig epul mostmar 3 eve- de ma megcsinaltam a fankot, aminek feltetted a receptjet es nagyon- nagyon finom lett. Hu, ez aztan egy kormondat... :oops:
Jo nektek, akik mar voltatok uh.Gratula a jo eredmenyekhez es a szep sztarfotokhoz. En hetfon megyek, de nalunk sajnos nem mernek nyaki redot, pedig engem egy kicsit megnyugtatna, mivel mar elmultam 30...
Nektek is szokott huzodozni, szurkalni a hasatok? Tegnap delelott alapoztam a falakat a leendo haloszobankba a festeshez, es utanna egesz nap es meg ma is fajdogalt a hasam. Ezert dontottem inkabb a konyhai elfoglaltsagok mellett, pedig mar nagyon szeretnek festeni, hogy lassam milyenre jonnek ki a kivalasztott szinek.
geri79

lucababám: köszi a munkádról a beszámolót. Én nálad, illetve a munkádnál nem rúgok labdába :D muszáj vagyok tovább agyalni.

Egyébként befaltam egy nagy adag rakott zöldséget, és jelentem nem puffadtam fel tőle - legalábbis eddig. És kimondottan nagyon jól esett, és biztos a bébikém is értékeli a sok vitamint, amit a mami küldött neki. :wink:

geri: nekem nem szokott fájdogálni a hasam, de lehet, hogy azért mert én lévén, hogy itthon tengődöm, sokat pihizek. Max. takarítok és főzök, az nem valami megerőltető feladat.

oltás: az én utolsó információim szerint terhes nőket nem oltanak - na most megint jól összezavarodtam. Utálom már, hogy mindig mindenről ezerféle hír, meg vélemény meg tanács van- aztán szegény kismama döntse el saját felelősségére, hogy mi a helyes. :evil:

Kép
zsizell

Sziasztok.Megírnátok,h 10 hetesen mekkora volt a babátok?köszönöm.
livcsi22

Sziasztok!

Ma átvettem a halálhangulatot. Nemtom mi a baj, mert valójában semmi sincs, mégis reggel nehezen ébredtem, sokáig zúgott a fejem, életkedvem a béka segge alatt volt.
Ma a lakásból kimozdulni sem tudtunk, ugyanis délelőtt szakadt az eső, azóta pedig okán erejű szél van. :cry:
Ami a legjobb: holnaptól szét lesz verve kicsiny lakásunk egyetlen szobája. Nem akarom! :evil:
Nem írtam még szerintem, de hetek óta beázással küszködünk. A szobánk felett az emeleti fürdőszoba van és valami gond lehet, mert folyamatosan beáztunk. A csilláron keresztül folyt le a víz. Jó sokáig halogatva volt a dolog, a tulaj nem igazán rohant megcsinálni, majd kicserélték fent a padlóburkolatot, mert azt gondolták, hogy a zuhanyzás közben kifröcsögő víz áztat bennünket. Hiába nyögtem, hogy nem, mert hozzánk alkalmanként 5-10 liter víz érkezik meg negyed óra alatt, márpedig ennyi zárt fürdőkabin mellett nem fröcskölődhet ki, ők nem hittek nekem.
Mondanom sem kell, hogy miután megcsinálták ugyanúgy beáztunk, ekkor elpattant a cérna, volt egy kisebb dühkitörésem, ami még nagyobb lett, miután tegnap észrevette Feri, hogy már az egész plafon át van ázva és olyan puha, mint a szivacs. Konkrétan hozzáért és leszakadt egy nagy darab belőle, így már lyuk is van.
Szóval már tegnap is jött szerelő, ma is kétszer jöttek munkások felmérni, elvileg holnap jönnek javítani, bár gondolom a fenti fürdővel kellene kezdeni, mert ott van a gond.
Érdekes lesz, mert elhagyni nem tudjuk majd a lakást Kristóffal, a szoba szét lesz verve (szerintem nem egy-két napig), ha rossz az idő még a teraszra sem tudunk menni. Fogalmam sincs, hogy fogunk a konyhában dekkolni napokig. :cry: :evil:

Nem írtam, de az elmúlt két napban furcsa változást vettem észre magamon. Bendősödöm!
Nem tudom másképp kifejezni. A súlyom a régi, de mégis vastagabb vagyok deréktájon és úgy nézek ki, mint ha sörhasam lenne. Érzem, hogy ez nem puffadás, de nyugodt szívvel még a gyerekre és a méhemre sem tudom fogni, mert még mindkettő kicsi ahhoz, hogy ekkora hordót produkáljon.
Inkább úgy érzem, mintha a beleim fel lennének nyomva a régi megszokott helyükről és a gyomrom is feljebb került volna.
Lehet, hogy még kicsi a méhem, de már most elkezdte bent rendezgetni az egyéb szerveimet?
Vendég

ananácska: szörnyen hangzik ez a beázás. remélem hamar túl lesztek a ház szétcincálásán. Csak egy szobás a lakásotok? Azért kérdem, mert nekünk is, és fogalmam sincs hogy fogunk elférni benne :?
Ja, és a bendősödés rám is jellemző, és én is éppen elmélkedem, hogy mitől lehet. Mondjuk nálam még mindig fenn áll az az állapot is, hogy estére jobban megnő, majd reggelre lemegy...

Kép
zsizell

annácska: nálam a derékvastagodás úgy 9-10hetes koromban jelentkezett, sörhasam nekem is volt, de most már alulról vagyok gömbölyű, és nem úgy festek, mint egy jól belakott óvodás... :lol:
a szétázást sajnálom, ha nem szakad az eső, próbáljatok sokat kint lenni a levegőn, hátha úgy gyorsabban telik az idő :roll:
lehet ám már, hogy most rendeződnek a belső szervek, nálam is korán jelentkezett sok tünet (derék vastagodás, csipő széttolodás, stb), minden terhesség és kismama más!! :wink:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok Lányok! Vagyok, csak 10 napig nyaralni voltunk és tegnap délután óta olvastam vissza. Kb. 10 oldalt. :D
Voltam ma védőnőnél, kaptam kiskönyvet, pénteken megyek UH-ra. Remélem minden rendben a kis ebihalacskával, bár tegnap - és most nyugodtan nézzetek hülyének - a sok rossz fórumos történés miatt megcsináltam az utolsó megmaradt tesztemet. :D
Hízni szerencsére én még nem híztam, bár nem is hiányzik, nem nádszálsúllyal indítottam. Rókáim köszönik szépen megvannak, nem nagyon akarnak tágítani. Leginkább az édes dolgok után jelentkeznek. Melóban jövő héten készülök bejelenteni a hírt, ha nem tetszik hogy betegállomány mellett akarok dolgozni, akkor meg pát intek nekik. Elég stresszes hely...
A májról én azt is hallottam, hogy mivel az állatokban is ugyanúgy méreglebontó szerepet lát el mint nálunk, esetleg az lehet a gond. Hogy mennyi igazság van benne, passz.

Livcsi, én péntek délután tudok Neked erre válaszolni.

Szerintetek ha kombinált és négyes tesztre fizetek be, azt összerakják nekem aztán integrálttá? Nem akarnék 4 hetet várni az eredményre, bár a saját dokim is fogja mérni a tarkóredőt, de akkor is.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

zsizell: Én is azért tettem fel ezt a cikket. Jól össze akartam keverni a dolgokat. :D Persze nem, de én is agyalok rajta.

livcsi22: 10 hetes méretem nincs sajnos. a 8+6 napon volt 23 mm. Az uh szerint akkor 9+6 napos volt a baba és a mostaninál is 12+6-nak mérte a gép. Remélem segít.

ananácska: Mi a fürdőnkkel vagyunk így. A felettünk lakó áztat. Nem ő tehet róla, csak albérlő. Remélem lassan megcsinálják és akkor kifesthetünk.

csuppancs: Betegállomány mellett nem dolgozhatsz, mert ha munkaügyi ellenőrzést kapnak, akkor megbüntethetik őket. Én legalábbi így tudom. Te nem tudod megcsináltatni a kombinált tesztet ingyen? Akkor legalább az nem kerülne pénzbe. Tettem fel régebben egy cikket, amiben benne vannak a kórházak, ahol ingyen csinálják. Egyébként nem tudom, hogy hogy működik ez a dolog. Nálam nézte tegnap a doki a tarkóredőt és holnap megyek vérvételre a kombinált teszthez.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, nem fakadok sírva ha itthon kell maradnom, nekik akarnék csak segíteni. Viszont mivel nem tudom hogy meddig bírnám a melót, így nem hagyom elveszni a 70 %-os táppénzemet.
Nem akarok bebumlizni Pestre az ingyenes kombinált tesztért, inkább kifizetem, de közelebb csináltatom meg. Utálom hogy akár 2 órával az időpont előtt is el kell indulnunk itthonról hogy időben odaérjünk. Pedig nevetséges 40 km van köztünk.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

csuppancs: Hát ahol én néztem, ott 28.000 Ft a kombinált teszt. Nekem megérné bejönni. Megtaláltam a cikket és nem csak pesti kórházak vannak benne. Majd 30.000 Ft-ért én miskolcra lemennék. Majdnem 2 órát bkv-zok a munkahelyemre és 2-t vissza. Biztos ezért nem tűnik nekem soknak.

http://hvg.hu/egeszseg/20080923_down_kor_szures.aspx
vicky79
Budapest III. kerület

Ja, azt tudom hogy megbüntethetik őket ha betegállomány mellett dolgozom, de falusi kis cég, egyből látjuk ha idegen közelít. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csuppancs: ha nem egyértelműen ügyfélszolgálaton kapnak rajta, akkor simán mondhatod, hogy táppénzes papírt hoztál, vagy internetezni jöttél be a céghez. Vagy csak beszélgetni a kedves kollegákkal. Szerintem az hülye, aki nem megy bele ilyen ajánlatba. Csak táppénzhozzájárulást kell fizetni. Viszont ha pénteken mész nőgyógyihoz, legkésőbb aznap írasd ki az ajánlást a táppénzes állományba vételről, mert a háziorvos nem tud visszadátumozni. És aznap vagy menj el hozzá, vagy telefonon beszéld meg vele, hogy írjon be a gépbe!

Engem sikerült bepánikoltatni a védőoltás miatt. Azért félek jobban, mert ugye Luca bölcsis. Kivenni csak ezért nem szeretném. Ráadásul társasházban lakunk, ahol 99% BKV-val jár. :evil:
Megkérdezem még a háziorvost, meg a gyerekdokimat is, de a nőgyógyi a lelkemre kötötte, hogy semmiképp. És ő elég nagy szaktekintély. (RTL klub, Babazo.hu, szaklapok... :evil: :evil: )
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, képtelen vagyok most mindenkire reagálni.

Csuppancs, saját tapasztalatból mondom, hogy ha babát vársz, ne vedd figyelembe mások érdekeit! Én erre 5 éve ráfáztam, ne ess ugyanabba a hibába! Meg fogják oldani nélküled is, mint ahogy megoldják mindaddig, amíg otthon vagy a szülés után. Legalább észreveszik a hiányodat, visszatérésedkor jobban megbecsülnek!

Kaja: talán lassacskán végre normálin kaját is képes leszek magamhoz venni... kicsit mintha múlna az émelygés. Ma són sült csirkeszárnyat csináltam magamnak, de vacsorára már nem esett olyan jól. Van egy shakem (fehérjeturmix), azt szerencsére képes vagyok meginni, így legalább tudom, hogy nem éheztetem magunkat. Császárszalonna még mindig menő, de már csak módjával. Viszont fordulok az édesebb dolgok felé, megint madártejet kívánok. :?

Holnap megyek védőnőhöz, végre nekem is lesz kiskönyvem. Utána jövök beszámolni.
ktc

Sziasztok!

Vicky, Nóri, köszi az észrevételeket védőoltás ügyben, átgondolom az úticélt :?

Tegnap már írtam egy hosszú beszámolót, de elszálllt :twisted: , úgyhogy csak röviden: a lelkiismeretes körzetinek köszönhetően kiderült- most már sajna biztos - nem jól működik a pajzsmirigyem, gyógyszert is kell szednem rá. Bár ennek a hőemelkedéshez az égegyadta világon semmi köze, de tök jó, hogy kiderült, mert vetélést okozhat. Találkoztam egy elképesztően alapos fiatal orvosnővel, soron kívül ellátott, üzennem kell neki a szabija alatt, hogy javul-e a dolog, és még pénzt sem fogadott el. Hihetetlen.

Ma voltam az Istenhegyin. Állati kiváncsi leszek, nektek milyen tapasztalatotok lesz. Az UH jó lett, NT: 1,2. A vérvétel eredménye negatív, DE: a kockázati érték rosszabb, mint a koromhoz képest számított számtani átlag. Valami marha bonyolult módszerrel nézik, a magzati paraméterek, a korom, meg isten tudja mi számít még, a lényeg, hogy a végén mondanak egy arányszámot, mennyi a Down-kór kockázat. Nálam 1: 604 (a statisztika szerint ennek 1: 711hez kellene lennie az én adottságaimmal). Szóval vissza kell mennem a négyes tesztre négy hét múlva. Az UH orvos tündér volt, a biológus viszont tök rossz fej, mindáron azt bizonygatta, hogy bár ez egy negatív eredmény, de azért tessék csak parázni. Mikor elkezdtem kérdezgetni (még utóbb fel is hívtam), akkor is azt éreztem a magatartásából, hogy mindenáron rám akart ijeszteni. Márpedig én nem hagyom magam. Nem vagyok hajlandó rágni a körmöm egy hónapig. Este konzultáltam egy nődokival, aki szerint ezzel nincs semmi gond, persze, figyeljünk rá, de nem kell Dunának menni. Nekem csak az volt a furi, hogy ez a biológus egy órával korábban szintén rossz híreket közölt valakivel, előttem is ült egy kismama, aki teljes össze volt omolva. A nődoki szerint az Istenhegyin kicsit jobban ráijesztenek a kedves mamákra, hogy minél több vizsgálatra menjenek vissza. Én nem bánom, hogy alaposak, sőt örülök neki, de a tálalás az nagyon nem tetszett. Kivácsi leszek, nektek milyen eredmények jönnek majd ki.

Én úgy tudom, hogyha valaki a saját dokijával csináltat UH-ot, akkor a négyes teszt után, a 16. héten mondanak eredményt.
juci-77

Vicky: a 12. héten voltam Uh, akkor kis helyes volt a Luca, és minden rendben volt. Remélem most 16. héten is lesz Uh, mert akkor lehet, hogy még fotót is kérek róla. Jó lenne, ha már érezném, hogy mozog, mert egy kicsit megnyugodnék.

Amúgy se nagyon vagyok híve mindenféle oltogatásnak. Engem egyszer túloltottak TBC-vel, tehát 1 évig jártam a tüdőgondozóba, mert túl sok kórokozót juttattak belém, és így meg is fertőztek. Valami lórúgás erős gyógyszert kellett szednem, a gyógyszer miatt diétáznom, és az egész családomat és szűkebb ismerőseimet soron kívül rendelték be tüdőszűrőre. Szal, ha nem kötelező, akkor inkább nem, köszi. Úgyse kívánok külföldre menni az idén.

Geri: hát nem semmi vagy, vigyázz azért a festékekkel, nem kéne belélegezni töményen.

Livcsi: 12. héten mértük, akkor 5,78 cm volt.

Annácska: hát ez így állati jó lesz majd. Imádkozunk, hogy ne essen felétek addig, és talán a teraszon és parkban mégiscsak kényelmesen ellesztek.

És a nap történése:
Tavaly kaptunk két hörcsögöt, idén májusban lebabázott az anya, 4 pici hörivel. Ez pont azelőtt volt, hogy elmentem volna dokihoz, aki megállapította a terhességet. Nos anyu szerint a Zsoltinak semmi köze nem volt, hogy állapotos vagyok, ellenben a hörcsögök. Na biztos őket irigyeltem meg. Kis helyesen nőttek a kicsik, nem tudtam beadni állatkereskedésbe, mert éppen hörcsögboom van. Erre a hétvégén megint lebabázott. Immár további 6 kishörcsöggel szaporodott az állomány. Ezt a terhet az apa már nem bírta el, így megszökött hétfőn (több ismerős is hozzá tette a sztorihoz, hogy jellemző az apákra). Na és ma reggelre a mama se bírta tovább, ő is megszökött. Most itt állok 6 szó szerint babszemnyi kishörcsöggel, akik még szopnának ha lenne mit. Anyuval megbeszéltük este hörcsögvadászat lesz, akkor is jó anyát csinálunk ebből a hörcsögmamából. De mi van, ha nem találjuk meg? Akkor vagy éhen halnak a pici hörik, vagy megsajnálom őket, és lelkileg megerősítve magam, odaadom a szomszéd macskának vacsorára. Csak kevesebbet szenvednek, mintha hagyjuk őket éhen halni. Szurkoljatok, hogy szerencsétlen megtévedt anyát a helyes morális irányba tudjuk terelni, ha megtaláljuk.

Ja és ígértem, hogy a kis faliképekről teszek fel fotókat: íme
Kép
A falvédőn ugyanezek lesznek a kis zsebecskék, ha elkészül, arról is teszek fel fotókat.

zarja

Jó reggelt csajok!

Tegnap délután óta nem olvastalak benneteket és majdnem két oldalt kellett visszaolvasni :lol:

Ez a kombinált teszt ez mindenkinek szükséges, mert nekem erről senki nem mondott semmi, igaz majd holnap megyek a doktorbácsihoz. Bocsika, ha tudatlan vagyok, de első babás lévén nekem minden új :oops:

Én is ma délután készülök háziorvoshoz, hogy kiírassam magam, persze csak papíron :? remélem nem akadékoskodik és ki fog írni minden szó nélkül. Utálok magyarázkodni.

További szép napot

Reni

bellerreni
Eger

Zarja!

Mondjak valami csúnyát? Az uramnak van az irodájában egy csomó piranha, azok nagyon kíméletesek! :lol: :roll:
De én sajnálom őket. Egyszer bementünk az állatkereskedésbe és ott egymás hegyin-hátán egy csomó kis kopasz egérke. Erre mondom, Jé, ennyi egeret vesznek, de ezek még olyan kicsik!
Na néztek rám, hogy hogy is mondják el, hogy azt halaknak meg kígyóknak viszik. Kajának! :evil:
Vendég

Ananácska, igen kemény napoknak néztek elébe, még jó hogy nyár van, ha ez télen történt volna az gázabb..
Szerinem is feljebb kerülhettek mostanára a belső cuccok. A méhet én totál ki tudom tapintani fekve, és az csak elfoglalja a helyet mástól.

Csuppancs, üdv újra itthon!

Juci, most akkor neked micsodán kell parázni? Az 1:604-en? Ez komoly? Dehát ez hülyeség, 1:604-es arány az szinte nulla esélyt jelent..
1:604 az a Down kór esélye? Dehát neked 1,2 a nucha, vagyis akkor Down kór kilőve.
Nem értem...
Nem azért paráztatnak, hogy menjél és fizess még többet a további vizsgálatért?
lara

Zarja! Nagyon nagyon édes lesz a falvédő :lol:

Én is ilyesmire gondoltam majd és közben kiagyaltam, hogy igaz, hogy én nem tudok ilyen ügyességeket, de van egy nagymamám, aki nagyon szívesen megcsinálja nekem az ilyesmiket :lol:

Azt elárulod nekem, hogy mit teszel bele bélésnek? Csak azért, hogy mit vegyek a méteráru boltban, de végülis ott is biztosan tudnak nekem ebben segíteni. Bár mondjuk itt általában olyan embereknek van méteráru boltjuk akinek f.ngja nincs a varrásról :?

Reni

bellerreni
Eger

Hát flízt, ezt így tudod megvenni méteráruboltban. Könnyű, nagy fehér puha vattaszerű anyag két nagyon vékony hálószerű pamut között. Egyszer sikerült vastagabbat vennem, de most elég vékonyat kaptam, így valszeg duplán teszem bele. Az otthon varrt téli kabátokat is ezzel bélelik (emlékeztem a pufi dzsekikre).

De ha találok olyan vastagabbat, akkor veszek és abból varrok takarót. Páromnak anno megismerkedésünkkor varrtam egy patchwork takarót, azóta le se bírom imádkozni róla, hogy kimossam, meg a szakadásokat bestoppoljam (sajnos mint első mű, azért elég sok hibát elkövettem még). És télen azzal takarózik, mert az emberi hőt átveszi, és felerősíti. Tényleg nagyon meleg egy takaró.

A rácsvédőn gondolkodom még, mert irtó drága a szivacs, de ma láttam, hogy a nyári kültéri napozóágyakra kapható párnák le vannak árazva, lehet, hogy egy olyat veszek és felszabom, a borításból, meg hátsó oldalt csinálok a falvédőre.

zarja

Köszönöm szépen a tippet... Sokkal olcsóbban jön ki így, ha otthon magadnak csinálod az tuti, csak kár, hogy én nem vagyok ilyen ügyes... :? Irigyellek Zarja :lol:

Reni

bellerreni
Eger

livcsi22: én pont most voltam 9+6-napon UH-n, és pontosan 3 centi volt

boruska

Sziasztook!

Úgy látszik a nagy fogadalmam ellenére egyre kevesebb ideig bírom gépbekapcsolás nélkül, de csak miattatok :lol:

Tetszik a falvédőd Zarja, úgyhogy úgy döntöttem, én is készítgetek majd valamiket, még nem bizti, hogy falvédőt, de megjött a kedvem. Szerencsére nekem jó kézügyességem van, még macit is szoktam varrni. Teszek fel róla képet is nektek.

Kép
zsizell

No, megpróbálom beilleszteni ide a macit- remélem sikerülni fog...
Kép

Kép
zsizell

Lara: szerintem jól látod a helyzetet..

zarja: a falvédők tényleg nagyon édesek. A höris sztori kevésbé. Remélem megkerül a mama, mert ezek olyan picik, mesterségesen nem tudjáto táplálni őket. Vigyázz, nehogy hozzájuk érjetek, mielőtt jön a mami, mert ha megérzi rajtuk az idegen szagot, nem fogja etetni őket. Nálam gyerekkoromban éhen halt így egy állomány :(

Ma irány a Balcsi. Azt hiszem fürdés nem lesz. Szórakoztató lesz ott ülni a csapat közepén egy korty alkohol nélkül, miközben a csapatépítés jegyében dőlnek ki körülöttem az emberek :D Talán egy pici pohár fehérborra elcsábulok, az még nem a világ a vége.

ananácska: kitartást a rumlihoz, gondolj a végére, milyen jó lesz "nemázni". A sörhas miatt ne aggódj, én is úgy festek, mint azok a pasik, akik még nem csúsztak szét teljesen, de a sok evés-ivás már megtette hatását és dudorodik a bendőjük. :lol:
juci-77

Lucababám: Hát mi is így jártunk az eredeti pár hörivel. Épp vitték őket a terráriumba kígyóeleségnek. Megsajnáltam őket. Aztán rajtunk maradtak. És erre ide szaporodnak

Zsizsell: kisállatokat is varrtam. Csak azokat nem tettem fel. A múlt héten varrtam egy olyan gyönyörű békát a Lucámnak. Meglátta az apja, és egyből Belgát idézett: Zsolti, a béka, Zsolti a béka. Elkunyerálta a saját gyermeke elől a békát! (bár én is megtartottam volna) Olyan jó kis pihe puhi lett. Zöld bébiplüssből varrtam, puhi béléssel, most egy kindertojás belsőre várok, hogy a sárga magot megtöltsem csavarokkal, és az lesz benne a csörgő. Tehát a hasa még lyukas a békának. Ki van szabva már egy dinó (ez lencsével lesz megtöltve, csak a tapintás fejlesztése érdekében) meg egy kacsa (ez meg meggymaggal lesz töltve, has, fej, fülfájásra kiváló lesz a mikróban melegített meggymagos kacsa párna).
Zsizsell: Piszok jó ez a maci. Akkor megoldottuk az otthoni munkátlanság problémáját?

zarja

Köszönöm a biztatást mindenkitől!
Tudom, hogy jó lesz a vége, de még az elég messze van. És túl kell élni. :(
Az elmúlt egy napban annyi változás történt, hogy kb tíz embert vonultattam végig a lakásunkon, majd kísértem őket az emeletre, hogy megtekintsék a plafont, valamint a fenti fürdőszobát. Úgy néz ki, hogy rájöttek arra, hogy több szem többet lát, de a nézegetéstől nem fog semmi sem megjavulni, így hát elvileg hétvégén jönnek a szerelők. Addig meg még barátkozom a szoba közepén lévő szürke lavórral. :lol:

Ma valami furcsa megint. A hangulatom jó, viszont fájdogál a pocakom. Remélem, hogy nincs baj. Tegnap este a derekamba nyílalt be a fájdalom, de azt összefüggésbe hoztam a gyerekfürdetéssel, ami a földön zajlik, ma reggel pedig enyhe pocifájással ébredtem, ami időnként azóta is visszatér.
Viszont rájöttem, hogy a súlyom össze-vissza ingadozik. Azt hittem, hogy híztam már, ugye már fél kilóval többet mértem, erre most az megint lement. Kíváncsi vagyok, hogy mikor jön fel az első tartós kiló.
Vendég

ananácska: szerintem nincs semmi baj azzal a fél kilóval. Én az elején, mikor elkezdődött a nagy étvágy - mármint önmagamhoz képest- akkor több kilót is híztam. Mostanában azonban rendeződni látszik a dolog, és fogyok...

zarja: köszi a dícséretet :oops: Te honnan veszed a szabásmintát? Megrajzolod, vagy készen vannak neked?

Kép
zsizell

Sziasztok!

Zarja!
Nagyon jól néz ki ez a falvédő. Ügyi vagy nagyon. :D
Nem tűnt el a babó, csak mikor voltam 2 hete vizsgálaton (11+1 naposan), csinált a doki uh-ot, s nem dobogott a szíve. :(

Ma visszamentem a kórházba a szövettani eredményért, de sajnos még nem jött meg. Várhatok még 1 hetet, s akkor kell érdeklődnöm. :(

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Juci, ha az 1:604 miatt paráztattak, akkor könyörgöm be ne dőlj már!!!! Azért mondta, hogy csináltass még több vizsgálatot! Már megvan a nucha:1,2, vagyis nincs mitől félni, nehogy belemenj!!!
A kollégák meg fogják látni a pocid? Tudják már? Majd mesélj, hogy mi volt!

Zsizell, Zarja, nagyon szépeket csináltok, tökre ügyesek vagytok, én örülök, ha sikeresen megstopplok egy zoknit 8)
lara

Nóri, igen, én is így gondoltam a melót. Az a helyzet, hogy kapunk nem hivatalos fizetést is, úgyhogy ez a mindenki jól jár helyzet lenne. Betegállomány már ketyeg július 20-tól, úgyhogy ezzel szerencsére nincs gond. :D Elszúrtam sok szabit a sulira meg a vizsgáimra.
Viszont mondom, nem a legnyugisabb melóhely, úgyhogy egy cseppet sem fogom bánni ha nem akarnak egyezkedni.

Katica, engem a párom mindig szid hogy milyen hülye vagyok, le kéne tojnom a melóhelyemet, ők is csak akkor nyalnak ha szükségük van rám. De majd most! :twisted:

Zarja, hogyhogy elszökött a hörcsögmama? Nem zárt helyen vannak? Nekem egy kopasz tengerimalacom van, anyósom már utasított hogy tüntessem el a házból. Mondtam neki, hogy na persze. Szegénykém el van tévedve, azt hiszi még mindig az a kis hülye p. vagyok mint régen.

Csajok, nagyon ügyesek vagytok. Én sem vagyok kifejezetten kétbalkezes, de plüssbékáktól és maciktól elég távol állok. Bár ovis hátizsákot anno varrtam a fiamnak. Meg ágyneműt, ruhákat. És tudok kötni is, csak ahhoz most meleg van kissé.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hát van amit én terveztem: játékboltban a plüssfigurákról le lehet venni a mintát agyban, vagy sunyiban készítek telcsifotót, de van egy csomó mintám is. Többnyire a könyvtárból veszem ki a Praktikát (csak nyáron zárva a jó kis könyvtáram), illetve egy kiskönyvből (címe: Frotírállatok) ez is könyvtári

zarja

Sziasztok!

Ma lecsapoltak a kombihoz. Jövő héten eredmény. A kérdések alapján jó voltam. (életkor, nem dohányzom, szedek folsavat...stb)
Kb 5 percig tartott és nagyon kedvesek voltak. 4D-re is hozzájuk megyek majd vissza, mert rengeteg genetikai vizsgálatot csinálnak (szív UH, flowmetria, köldökzsinór helymeghatározás...)
Meg állítólag nekik van a legjobb gépük az országban. Tény, hogy van olcsóbb is, de nem számottevő a különbség (12.000+2.000 a DVD)
Csak én utálom a meleget és szeretem a jeges, citromos kólát ilyenkor? :lol: :lol:
Vendég

Ma van az elso nap, amikor vegre nem erzek szornyu kesztetest, hogy egesz nap egyek. Mig a tobbseg azzal kinlodott, hogy barmit is bent tarson a gyomraban, en nagyon meg kellett eroltessem magam, hogy akarmit is kint tartsak. :roll: Tudom, hogy butasag ilyet mondani, de en remeltem, hogy egyes dolgoktol rosszul leszek, foleg a cigifusttol- mielott babas lettem en sajnos dohanyoztam-, de meg csak az sem zavar, igy foleg az elejen eleg nehez volt, gondolom ez is besegitett a farkasetvagyba. Szinte mindenki irta, hogy semmit nem hizott, sot inkabb fogyott, es megis szoritanak ez eddigi nadragok. En hiztam mar 2 kilot, de a farmerom ugyanugy jon fel, ugyhogy nem igazan tudom, hova. De mivel tudtam, hogy igy lesz- a cigi miatt farkasetvagy-, mielott terhes lettem, fogytam 6 kilot-160cm es 48kg voltam, igy a hizas nem igazan zavar. Persze en tudom, hogy sokkal okosabb lett volna inkabb a cigirol lemondani elore, de az akkor meg nem ment, ahhoz egy nyomosabb ok kellett... :oops:
Zarja: valoban nagyon ugyes vagy, meg mi, kevesbe ugyik is kedvet kapunk a butykoleshez!
geri79

Sziasztok!

Ma sikeresen fel.....tam az agyam.
Kettőkor jöttem el bentről, és 1/2 8 után értem haza. Persze akkor még kutyukat is kellett sétáltatni ergo: hulla vok.
A sztori rém egyszerű: elmentem a fogorvoshoz, aki meglepetésemre csak egy rendbetenni-való fogat talált a számban, a többiek jól vannak. :) Aztán találkoztam anyukámmal, hogy megvegyük a szülinapi ajándékát (egy MBT cipőt kapott a család minden tagjától összedobva), aztán mentem a háziorvoshoz! 5 óra után kicsivel értem oda, és 1/4 8-kor léptem ki az Egészségházból! Azt hittem, a guta megüt. Fáradt voltam, meleg volt, nyűgös voltam, és akkor még két órát várakozni is! Pedig 6-ig rendelt (elvileg) a doki. Jó is, hogy nem mért vérnyomást, mert kiakadt volna a masina! :twisted:
Amúgy meg detralexet kell szednem, napi 2x1-et a visszereim miatt. :? Újabb havi fix kiadás a semmiből... :(

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

csuppancs: Mindenképpen még aug. 1 előtt írasd ki magad, hogy a 70%-os táppénzt kapd.

zarja: Nagyon édes ez az anyag.

bellerreni: Nem szükséges, csak hamarabb és pontosabban megtudhatja az ember, ha gond van a babával. És ha már meg lehet csináltatni ingyen, akkor miért is ne.

Ma nem sikerült megcsináltatnom a kombinált tesztet, mert mire visszaértem a kórházba, már elvitték a vért. Mindegy, megpróbálom levetetni a margitban, vagy ha nem, akkor még ráérek állítólag a jövő csütörtökön bemenni a máv-ba.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Kombihoz még egy heted és 6 napod van, hogy levetesd!
13+6ig veszik le.

Kati!

Szegénykém! Én is utáltam a mai napot, pedig "csak" a klímás autóban ültem egész nap. :twisted:
Vendég

lucababám: A nő az ülőmagasságot kérdezte. Remélem nem futottam még ki az időből, de nem úgy tűnt.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri, ugye a munkáltatónál ahol a bérelszámolást végzik automatikusan tudják, hogy az aug 1 előtt megkezdett táppénznél végig 70% jár? Remélem nem kell külön figyelmeztetni őket!

Meg ma hallottam a TV-ben, hogy aug1-től maximálják a táppénz összegét. A TV maximum napi 3750 Ft-ot mondott...az elég durva azért. Rádióban napi 9000 Ft-ot hallottunk, nem tudom melyik az igaz.
A lényeg hogy aug1 után igencsak szívás van...és nagyon nagyon reménykedek, hogy aki júliusban táppénzre ment, arra a régi szabályok érvényesek, ahogy eddig is beszéltük itt.. Meg hogy ezt automatikusan tudják.. :shock:
lara

Lara, én azért a probléma ütőerén fogom tartani az ujjam. Nem bízom a könyvelőinkben, mi ráadásul nem vagyunk TB kifizetőhely.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

lara: a 3750/nap az a passzív táppénzre vonatkozik. aki juli 31 előtt lett keresőképtelen, arra a régi szabályok vonatkoznak, tehát 2 év folyamatos biztosítási jogviszony megléte esetén a táppénz összege 70% lesz végig!!!! automatikusan tudják, a könyvelő az igényt benyújtja az egészségbiztosítási pénztárnak, és onnan küldik a pénzt. a kifizetőhelyeket pedig tudtommal havonta 2szer ellenőrzik, és az összes igényt, utalt ellátást 2 ellenőr újraszámolja, és lepipálja!

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok!!!

lara!!! ahogy én néztem az a 3750ft-os maximum a passzív táppénzesekre vonatkozik.
Hogy vagytok ma reggel??? Én tegnap teljesen jól voltam egésznap, remélem ez ma is így lesz.. Holnap meg megint forróság lesz, nekem meg horgászversenyre meg mentős bulira kell mennem. :cry: Nincs azzal baj, csak én nem szoktam ebben a melegben kimozdulni itthonról, ott meg 5.30tól estig tart a buli. Ráadásul muszály mennem, mert zsürizek, meg hát én vagyok a fönök.. :oops:
Lehetne egy kis hüvös szellő, dehát pont most mutatták az időjárást és hát...
Meg van a labor eredményem..király a vasam, 3.3volt a cukrom, viszont jelzett az aceton a vizeletemben..gondolom ott az volt a baj, hogy nagyon nem ittam akkor vagy 1napja..meg éheztem már vagy 14órája akkor.. :lol: :lol: De amúgy minden rendben.
Kell valakinek vasat szednie???

Kép
Kép
ronci

lara: most duplán írtuk le Ézsónéval.. :lol: :lol:
Ja tényleg most reggel már a híradóban is bemondták, hogy soron kivül be kell oltani a várandós nőket a h1n1 oltással..kivi leszek, hogy mi lesz belőle, meg hogy kötelező lesz-e..

Kép
Kép
ronci

ronci: inkább kétszer mint egyszer se :lol: :wink: :wink: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

ronci: Nekem is jó lett a vasam, úgyhogy nem kell szednem.

Nekem elég szar éjszakám volt. Este bevettem a cukros gyógyszeremet és a diéta szerint ettem rá. Hát 1/2 4 körül arra ébredtem, hogy hypózok. Nagyon ijesztő volt. Most akkor nem igazán tudom, hogy hogy is csináljam a diétát, mert gyógyszer mellett teljesen lemegy a cukrom és szédülök. Azt hiszem, hogy a gyógyszer utáni evésnél több szénhidrátot kéne ennem. Még ki kell tapasztalnom, csak addig nem tudom, amíg a cukormérőm nincs fennt.
vicky79
Budapest III. kerület

Ronci, nekem is kell vas, 7 volt.

Én nem vagyok textilmunkákban ilyen ügyes, mint néhányatok, dekupázsolni és 3d-s technikázni szeretek, meg a Kreatív Hobby technikáit próbálgatom ki. Varrótudományom fejlesztése tervben van, csak kéne mellém egy jó tanár. :lol: Megpróbálok én is tenni fel képeket a műveimről.
ktc

Ronci, nekem is kell vas, 7 volt.

Én nem vagyok textilmunkákban ilyen ügyes, mint néhányatok, dekupázsolni és 3d-s technikázni szeretek, meg a Kreatív Hobby technikáit próbálgatom ki. Varrótudományom fejlesztése tervben van, csak kéne mellém egy jó tanár. :lol: Megpróbálok én is tenni fel képeket a műveimről.

Kép

Kép

Kép

Kép Ballagásra készítettem a volt osztályomnak
ktc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?