Új privát üzeneted érkezett!

<pre>
POCAKOS TÁBLÁZAT
Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye Hányan laknak a pocakban? Nevek
Bellana VIII.5 Jávorszky Ödön kórház egy kisfiú Gergely
Kormi VIII.23 Bajcsy kórház egy kisfiú Benedek/Domonkos
Babs IX.1 Máv Kórház egy baba Péter Johannes, Anna Catherina
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház egy baba
Macs IX.6 Kútvölgyi kórház egy baba
Pocó IX.7 Dél-Pesti kórház egy baba
Noémi IX.8 Máv Kórház egy baba
Ildikó IX.8 Kiskunhalas két baba
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház egy kisfiú Bálint
Patricia IX.12 egy baba
Beszti IX.15 Máv Kórház egy baba Hanna/
Zsófi IX.17 Sote 2-es Klinika egy kislány Rozi
Brius IX.18 USA Milwaukee egy kisfiú Brandon
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház egy kisfiú Miklós
Trompipi IX.18 Bajcsy kórház egy kislány Lili
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika egy kisfiú
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház egy baba
Bea IX.21 Uzsóki Kórház egy baba
Dino IX.22 Schöpf-Mérei kórház egy kisfiú Bernát
Kata IX.24 Máv Kórház egy kislány Dorka
Mágika IX.24 Máv Kórház egy kisfiú Zoltán Tamás,
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház egy kislány Viktoria Anasztázia,
Momo IX.26 Szt.István kóház egy kislány Emese
Linato IX.26 Szt.István kóház egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza
Laura IX.28 Uzsoki úti kórház egy kisfiú Balázs Krisztián,
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház egy baba
Zsuzsa X.3. Kistarcsa egy baba
Krisztinke X.4 Péterfy kórház egy baba
Moncsi X.5 Barcelona Institut Dexeus egy kisfiú
Persela X.6 Uzsoki úti kórház egy baba
Niki X.11 Szt. Margit kórház egy baba
Judy X.12 Kútvölgyi kórház egy kisfiú
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház egy kisfiú Márk
Bibi X.14 Szt.István kóház egy baba Zsófia/Zsolt
Liv X.14 Kútvölgyi kórház egy kisfiú Dávid (Szonja)
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház két kisfiú, Olivér, Sámuel
Motiot X.28 Stuttgart/Németország egy kisfiú Ábel (Emese)
Eszter X.28 Sote 1-es Klinika két kisfiú Ferenc, Péter
Szila X.28 Péterfy kórház egy baba
Györesz X.30 Kútvölgyi kórház egy baba Norbi/Dorina
Marica XI.9 Szegedi Klinika egy baba Róbert/Mariann
Edina XI.10 Sote 2-es Klinika egy baba
Orsi XI.24 Sote 2-es Klinika két kisfiú Máté, Levente
Babóca XII.15 Schöpf-Mérei kórház egy baba</pre>

Légyszíves nézzétek meg, hogy mindenkinél jók-e az adatok. Volt egy dög vírusunk és újra lett telepítve minden. Remélem a táblázat nem sérült.

Csütörtökön megyek dokihoz. A vércukor eredményem jó lett. De uh most nem lesz csak méhszájvizsgálat.
Az egyik babám sokkal többet ficánkol, mint a másik. Ikresek, nálatok is így van?

linato(26+2)
linato

Sziasztok!

A hassimit barátoktól eltűröm, bár eleinte furcsa volt. Most már természetes. Néha jól is esik, ha megdícsérgetik, hogy milyen hegyes, előreálló kis pocakom vanKépKép De a munkatársaim közül is vannak néhányan, akik hipp-hopp rávetik magukat és már kétkézzel dögönyözik is. Megfigyeltem, hogy főképp a liftben, mert azt hiszik, ha más nem lát minket, akkor ez egy "intim" pillanat, és mehet a tapi. Nekem nincs kedvem az ő hasukat fogdosni, úgyhogy diszkréten kezdek visszavonulni, vagy örökké táskát fogok magam elé. Azt hiszem megbántódnának azon, ha megmondanám nekik őszintén, hogy HAGYJANAK MÁR BÉKÉN!!!!!!!!!!
A család nálunk sem simogatós...

Sajna az idei nyaralásunk ugrott. Terveztük, hogy megyünk, de két okból sem tudjuk megoldani. Be kellett fizetnünk az illetéket a lakásra, amit tavaly vettünk (ez a múlt héten volt esedékes), valamint sajnos nagyon beteg lett az anyósom. A férjem nem mondta ugyan, hogy ne menjünk sehova emiatt, de láttam rajta, hogy jól esik neki az együttérzés. Így a férjem szüleihez megyünk Veszprémbe egy hétre, így az anyósommal is tudunk lenni egy kicsit, meg Balatonozunk is. Jövő nyáron meg meghódítunk egy tengerpartot a kislurkóval (remélem).

A hétvégi jóidőben reménykedem én is, mert a vadiúj bikinimet fel kell már avatnom. Igaz, hogy a bőrszínemmel jópár embernek fogok "hóvakságot" okozni, de ez nem érdekel. Azt azonban sajnálom, hogy a babóca miatt az idén elmarad számomra a strandröpi. De majd a pálya széléről drukkolok a férjemnekKépKép

LauKép
Hogy bírod délutánig őrizgetni a gyümölcseidet? Ha nekem lenne piros eprem, cseresznyém, barackom (vagy bármi, amit szeretek), már rég felfaltam volna.KépKép Manócska nálunk is privát foci vb-t játszik ma reggel óta. Gyanítom, hogy sokat nőhetett, mert ha egy kicsit görnyedve ülök az asztalomnál, már képes gyomron rúgniKépKép

Tegnap írtam az édességhez való hozzáállásom változásáról. Na tegnap este mindent felülmúltam. Csoki fagyit ettem nagykanállal, majd végezetül egy kis Nutellával folytottam el. A férjem szerit az elmúlt 8 évben nem ettem annyi édességet, mint az elmúlt 2 hónapbanKép

Kriszti!
Kitartást a fogdokihoz! Ha ilyen lelkes ütemben jársz hozzá, ripsz-ropsz kész is lesz minden fúrás-tömés. A kisbabás képed nagyon kedvesKép Persze rögtön kiváltotta belőlem a pavlovi reflexet: babaillatot érzek az orrommal, babakacajt hallok a fülemmel. (tutira nem vagyok normálisKép)

Csirkesz
(26+3)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Moszi: nekem szóljKép Beírtalak a listába.
Kezdünk gyűlni azértKép

Kriszti: nagyon édesek vagytok együttKép

Hétvégén minket is elért a névválasztással kapcsolatos újabb felvetés a bátyám részéről. Kép Miért pont Balázs, miért nem választunk neki valamilyen különleges, ritka nevet. Nem értem, miért szólnak bele mások. Amúgy a vezetéknevünk sem éppen gyakori, ráadásul férjem sem szeretett volna nagyon kacifántos nevet.
Nekünk fontos a név jelentése is, nemcsak a választás.
Na mindegy, biztos nektek is vannak ilyen problémáitok. Főleg, mikor esetleg a nagyszülők akarják a gyereknek a nevet kiválasztani. Annak idején azt hittük, Ákos egy gyakori név lesz a fiúnknak, mégsincs így. Se a bölcsiben, se az oviban nem találkoztunk még Ákossal.

Lau
lau

Kriszti, naaagyoooon édes a leányzó! Kép Kép Kép Alig várom, hogy a sajátomat a kezemben tarthassam!

Liv, nekem vádligörcseim vannak, éjszaka már automatikusan feszítem vissza a lábam, ahogy bele akarna állni. Múltkor a lábfejemben volt és olyan viccesen nézett ki a lábam, hogy egyszerre röhögtem és jajveszékeltem (idétlenül elállt a lábujjam), a férjem meg maszírozta extra gyorsasággal.

Hát- és derékfájás nem nagyon jelentkezik, kopp-kopp, csak ha sokat állok, pl. vasalás, de ez már terhesség előtt is volt, tanulom az ülve vasalás technikáját. Kép

Kép

Kép
macsek11

Csirkesz!
Nem kértetek részletfizetést, kamatmentesen?
Mi anno igen, és meg is kaptuk 2 évre. Így nem kellett egyösszegben szép kis summát fizetni, hanem lassan fizetgetünk nekik, így kicsit tudunk spórolni is.

Lau!
Sokan leszünk a NCL talin?
Egyetértek veld, hogy a szülők dolga a névválasztás (vagy a tesóé). Szerintem is fonots, hogy a vezetéknévhez is jól passzoljon, és a jelentése is pozitív legyen.
Szerencsére nálunk senki nem akart beszólni a névválasztásba. Szüleimnek elmondtam, hogy Viktória Anasztázia lesz. Az anyósom nem tudom, hogy tudja-e, bár ő a saját nyavájáival foglalkozik leginkább.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Macsek!
Szedsz Magne B6-ot? Ha igen mennyit?
Néha nálam is jelentkezik a lábgörcs (szerncsére ritkán) és inkább 2-3 napig 2*1 Magnet szedek, így nem jön elő.
Aprózd el a vasalást. Én régóta más miatt, de apródonként vasaltam ki. Most meg azért, mert fáradt vagyok, és úgy is megvár. Annyi tiszta vaasalt ruha mindig van, hogy 2-3 napra elég, és közben esténként megint vasalok néhány darabot. Igaz így egy hétig is letart, de legalább pihenek is, és ez fontosabb.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Liv!

Vádligörcseim nekem is vannak. Szinte minden éjszaka, de már várom, mikor leszek immunis ráKépKép Egyébként a dokinénim azt mondta nekem, hogy hébe-hóba szedjek vádligörcsre magnéziumot, ne kúraszerűen. Akkor is arra ügyelve, hogy a vastablettáim és a magnézium között minimum 4 óra teljen el, mert a magnézium akadályozza a vas felszívódását. Pedig vashiányom, az van. Illetve a csütörtöki vérvételen kiderül, hogy van-e még, mert az emelt dózis vastabletta mellett már nem nagyon illene vérszegénynek lennem.
A derékfájás sajna ismerős. Mivel nem állandóan fáj, hanem időszakosan, a dokinénim mondta is, hogy tágul a medence, és ezeket az időszakokat tűrnöm kellene, ne szedjek minden kis fájdalomra tablettát. Ez szimpi hozzáállás, mert nem szívesen mérgezném a kismanót. Csak abban bízom, hogy hasogató sosem lesz ez az érzés.
Ágyban, széken, állva nem fáj a hátam, de a kedvenc tévénézős kanapénkról már 20 perc után úgy állok fel, mint aki éppen most tanul járni, és nem ura a mozdulatainak. A kanapé és a wc közötti út hossza pont akkora, hogy mire elérek a budira, már éppen elnyertem a függőleges testhelyzetetKép Ha egyszer már állok, akkor aztán tornázhatok, hajolgathatok, nem fáj semmim. Csak a kanapéról felállásig kell már egy kis idő. A férjem szerint ha hasmenésem lesz, ne pihengessek a kedvenc helyemen, mert garatnáltan nem fogok időben célba érniKép

Kismamák! Úgy is divat az extrém vasalás, mint új sportág. Legyünk mi a legújabb pozíció diktátorok e téren!!Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz:
A medencetágulás nálam annyira durva volt, hogy éjjel megmozdulni nem tudtam. Sírtam, annyira fájt. Egy ideig tűrtem, de mikor már az is gondot okozott, hogy egyáltalán elinduljak, akkor bevettem egy szem Panadolt. Szóval, csínján bánjatok azzal a tűréssel, mert ha megfeszül a tested a fájdalomtól, a babókának az sem használ. Nekem sajnos már szinte hasogatott, mintha késsel szabdalták volna, más hasonlatot nem tudok ráKép

Vádligörcs: valamelyik hétvégén annyira görcsölt a vádlim éjjel, hogy reggel izomlázzal ébredtem.
mintha egész nap mentem volnaKép

Moszi: beírtam a listát a topicba, meg tudod nézni. Szerintem kb. annyian leszünk mint a múltkor egy-két ember nem tud csak jönni.

Vasalás: első terhességnél szoktam rá az ülve vasalásra, és úgy egész jól bírtamKép Most viszont, mivel férjem napközben otthon van, megcsinál helyettem mindent. Hetek óta nem vasaltam, mostam, csak a főzéssel kell foglalkoznomKép

Lau
lau

Sziasztok!

Foginygyuszi: Fitoral nevezetű szájvíz, ha minden igaz a Cremum Kft. gyártja. a páromnak sok gondja volt a foginyével, de a Corsodyltől hányingere volt illetve csípte a nyelvét (...ezek a finnyás férfiak! Kép ) és a fogdokink ajánlotta ezt. A terhesség óta én is használom, nekem nem vérzik a foginyem. Kis üveg, ne ijedjetek meg, de csak csepegtetve kell használni!

Papzso!

Azért az már szomorú, hogy még nekünk kell praktikákhoz folyamodni, hogy "látványosan" legyünk terhesek a buszon! Kép

Névválasztás : Mi egy cseppet bizonytalanok vagyunk, még mindig nincs fiúnevünk.. Lassan pedig ideje lenne dönteni! Kép A lánynév nálam a Lili lenne, amit már 8-10 éve "kinéztem" magamnak, szerencsére jól passzolna a vezetéknévhez is, de mostanában ez egy elég felkapott név lett, itt a topicon is van már egy Lili-jelölt kisbaba.

Nem lehetne "Bambi" néven anyakönyveztetni a gyereket, csak amíg felnő és kitalálja hogy milyen nevet szeretne magának? Kép Kép Kép

Már anyukák! Engem régóta foglakoztat a kérdés, és a múltkori szülészeti látogatásom óta még inkább, hogy szülés után mennyi ideig marad meg az ember nagy pocija? Mikor "lapul" ki, ha nem is eredetire, de legalább olyan "nemterhes,depuhos" formájúra? A belső "cuccok" visszarendeződése fájdalmas?

Macs
maccs

Maccs: ezt anyukája válogatja!Kép Nekem szülés utáni napon nem volt pocakom, más még utána is kismamának nézett ki.
Nem kell elkeseredni, ha nem megy vissza rögtön.
Nekem az is volt a szerencsém, hogy a szülés után két órán keresztül kellett még pihenni ott a szülőágyon - persze letakarították, félhomály, halk zene. A hasamra egy kétkilós kis homokpárnát tettek, hogy segítsen a pocaknak helyrerázódni.
Sajnos, a kisfiamat akkor nem hagyták ott, elvitték inkubátorba, mert ugye a 36. héten született.

Szóval, mindenkinek másKép

Bambi: nem is rossz névKép
Végülis a barátnőm kislányát Gidának becézik, de Őzike a keresztneveKép

Lau
lau

Fantikbaba, kellene egy mail cím ( nem találtam sehol Kép), és küldöm a recepteket.

Pocó

Kép
Kép
pocó

PocóKép Nos: recepcio@om.hu
fantikbaba

HalihóKép

vasalás: én most végeztem a rakással, egy óra ácsorogvaKép de én is mániákus vasaló vagyok, a puhaság és a fertőtlenítés miatt is. Ülve még nem próbáltam. A három hapsi mellett asszem ez a sors vár rám továbbra isKépKép

bogyeszok: érdekesek ezek a dokik, nekem azt mondta, hogy a 36. hétig nagyon jótékony hatású a magnézium, segíti a méh növekedését, vérellátását. Igaz én nem derékfájásra, hanem a keményedésre kérdeztem, ha napi 10-nél többet keményedik, egy szemet kell bevenni.
A vasam nekem is romlott, a hemoglobin 11,6-ról 11,4-re, erre is egy szem bogyesz. Ezt viszont utálom bevenniKép

Édesség: ennél több édességet már csak a szoptatás ideje alatt kívántamKépKép

Has: nekem nem maradt nagy a hasam, igaz nem is volt nagy. Én is kaptam rá homokzsákotKépKép Viszont a bőr érdekesen lógott rajta sokáigKép Szinte ez zavart a legjobban.

fogak: én most rendbe rakattam mindet, de maradt kettő, amihez nem nyúlunk, ha nincs panasz, mert kéne hozzá röntgen is. Majd szülés után. Ínyecsetelésre nekem a chlorhexamed nevű cuccot ajánlotta a doki, drogériákban kapható.

pusszantás
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Fantikbaba, küldtem Kép

A hasam első terhességem után elég érdekesen nézett ki 2-3 hónapig, eléggé lötty volt Kép Mondjuk nálam császár volt, az is rontott egy kicsit a helyzeten. De aztán nekiálltam pocakra is tornázni, és fél év után olyan volt a pocim, mint szülés előtt KépKépKép
Babanevek: a tegnapi UH szerint a pocilakónk kislány. Mondtam a páromnak, hogy ezt max vasárnap leszek hajlandó elhinni ( akkor megyünk 4D-re a Praxisba ), ha rendesen látom. Én ugyanis nem úgy érzem, de hát tévedhetek. Anyós kérdezte ma a lehetséges nevet, mi eddig a Fannira szavaztunk, de nem 100 még. Erre közölte anyós, hogy miért nem adunk valami normális nevet a babának, pl Mária, az úgyis van már kettő a családban ( persze az egyik ő ) KépKépKép Hát kössz, inkább akkor már az Aurélia ;-)

Pocó

Kép
Kép
pocó

Hehe PocóKép Mi holnap reggel megyünk mi is PraxisolniKép
Fiút érzek (kicsi Alexet) ha mégsem kicsi Anna leszKép Most uzsonnáztam egy light ananászos joghurtot, volt is öröm a pocakbanKép
fantikbaba

A névválasztás nálunk sem megy könnyen. Egyrészt mi magunk is nehez jutunk közös nevezőre, de az ügy nem reménytelen. Az én szüleim diszkréten nem is nagyon kérdezgetik. Bezzeg a másik oldal. Ott az anyósom és a leendő dédi nyaggatnak mindket. Sikerült úgy kifigurázniuk az egyetlen közösen választott nevünket, hogy szerintem elvették tőle apa kedvét. Bennem egy kicsit motoszkál s "csakazértis"Kép Főleg azért ragaszkodnék ehhez a névhez, mert ez tényleg olyan volt, ami mind a kettőnknél elégedettséget váltott ki. De össze-vissza becézgették, így olyan giccsessé vált a fiúnevünk, hogy becézve soha többé nem akarom hallani.
Azóta is folyton kérdezgetik, hogy döntöttünk-e már, és ha igen, akkor ugye NEM az, ami eddig volt??!!Kép Na meg azt is nagyon ajánlgatják, hogy adjuk a saját neveinket a gyerkőcöknek. Ezzel kezdtük a megismerkedésünkkor, hogy ha lesznek gyerekeink, akkor nem a saját neveinket fogjuk nekik adni!! Erre most ezt kérik rajtunk számon.)

Úgyhogy kedves Mária Aurélia, névvadászatra fel!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

KépKép
Látom, nem csak mi járunk így a nevek terénKép
Nálunk is jött azzal a férjem sógora, hogy miért nem a férjem nevét adjuk neki (Antal). Mert ők a fiának az ő nevét adták tovább. Miért is kéne??? Apósom is Antal, férjem is. Hány Anti legyen még??Kép
Engem is letört egy kicsit bátyám megjegyzése - pedig abszolút csak rákérdezett, nem rosszindulatból -, de párommal úgy határoztunk, hogy nem érdekel senki véleménye, ez a mi életünk, és mi hárman (apa, anya, elsőszülött) választjuk ki a nevét a kicsinek és kész.
Már nem is tudunk máshogy gondolni rá, mint Balázs KrisztiánKépKép

Pocak: a pocakot lehet tornáztatni szülés után, és hamarabb visszanyeri régi formájátKép

Csirkesz: elpusztítottam a cserit, az epretKép Azért nem egyszerre ettem meg délelőtt, mert egész napra el van osztva a kajámKép Így mindig eszem valami picikét, nem egyszerre sokat, mert nagyon hamar eltelítődöm, és hamarabb leszek éhesKép
Tényleg, mi az a név, ami ellen úgy berzenkednek a családtagok?Kép

Lau
lau

Lau!
Rohanok tornászni, úgyhogy röviden csak ennyit a névről: Csanád
(cserit én is ettem ebéd utánKép)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Ja, és a becéző formulák: Csanika, Csanádocska, Csanka
brrrrrrrrrrrrr, hát ezekkel tudtak az őrületbe kergetni. Miért kell mindent becézni??? Főleg ennyire????

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Fantikbaba és mások, akik diétázni kényszerülnek! Annyira átérzem nehéz helyzeteteket, hogy az nlc-n kerestem olyan topikokat, ahol diétás édesség és sütirecepteket, ötleteket találtok. Talán tudjátok használni:

http://noklapja.hu/forumkifejt.php?id=19&forumid=29412

http://noklapja.hu/forumkifejt.php?id=19&forumid=20481

http://noklapja.hu/forumkifejt.php?forumid=21144&id=19

Az extrém vasalás kedvelői hozzám is jöhetnének.Kép Én ugyanis utálom!
eszter28

Jaj, nekem ma szerencsém volt: anyu itt járt és kivasalt KépKépKép Én is utálom egyébként!!!

Eszter! Be kell feküdnöd egyébként korábban kórházba? Mert van olyan ikres ismerősöm, aki a 26. héttől kórházban volt;de olyan is van, aki nem is ment be, amíg meg nem indult a szülés.

Fantikbaba! Megkaptad?

Pocó

Kép
Kép
pocó

Pocó, most úgy néz ki, hogy nem kell, illetve csak akkor, ha a méhszájjal vagy más egyébbel probléma lesz. Most pillanatnyilag azt se tudom, hol fogok szülni. Nem a SOTE I.-en, az tuti, mert így akkor mégsem váltok orvost. Az itteni kórházban nem akarok túlzottan szülni (gondolom Te se rajonganál az ötletért, hogy itt szülj), lehet, hogy a Péterfy lesz belőle mégis. Vagy talán csak akkor fog ez eldőlni, mikor már indulni kéne valamelyik kórházba...
eszter28

Csirkesz Kép
Ez nagyon szép név Kép Nekem is nagyon tetszett, de a páromnak annyira nem.
Szerinted a Mátét, hogy lehet bevézni? Úgy gondolom, nem kell minden nevet becézni, lehet helyette más beceneve is a gyereknek.
Az öcsim Márk, az sem egy becézhető név, de én csak Manónak hívom Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Megértelek Eszter, én sem szülnék Tbányán. Nem is szülök, egész Pestig elmegyek inkább ;-)

Pocó

Kép
Kép
pocó

Szép jó reggelt mindenkinek!

GnéKrisztiKép nagyon aranyoska a babád, és Te nagyon csinos voltál szülés után.

Maccs, köszi a szájvíz nevét. A Corsodyl kicsit tényleg tömény (főleg, hogy írják is, nem higítva kell használni), de nekem sose volt tőle hányingerem.

Csirkesz, olyan régen írtál már a szobatárs kollégádról, aki lányos cuccokban undorító zenét hallgat. Nincs róla valami jó kis sztorid?
Nekem is kell szednem napi 3 Magne B6-ot és 2 Ferro-Folgammát. A dokim nem mondta, hogy ezeket nem szedhetem egyszerre, de a napokban olvastam, hogy akadályozzák egymás felszívódását.
De akkor hogy szedjem? Nem akarok naponta 5* gyógyszerezni, néha a három is követhetetlen.

Fantikbaba: kíváncsian várom, mit láttál a Praxisban.Kép

Pocó, csak attól tartok, mi van, ha hirtelen indul a szülés és rohanni kell????? Te már szültél, tudod, mik a jelek, de én még kis butuska vagyok ilyen téren. Főleg ha kifogunk valami jó kis csúcsforgalmat, másfél óra alatt se érünk be a kórházba.
eszter28

Eszter!
Köszönöm szépen a dicséretet!A szülésnél ne aggódj mert nem jön onnan olyan könnyen ki a baba.Elsőnél a legjobb esetben is biztos kell 2-3 óra.Egyértelmű jele a dolognak a nyákdudó kiesése.Azt nem tudod nem észre venni.
Lányok!
Aki volt fogorvosnál és rágófogát tömött a doki segítsen!Milyen tömést rakott bele?Mert itthon láttam,hogy az enyémbe amalgánt.Ez azért szörnyű mert ha kacagok olyan mint ha egy óriási fekete lyuk tátongna a fogamon.Vagy a fehér tömésért külön fiztni kell.Ha senki nem tudja a választ rákérdezek holnap a fogdokitól.
Sajnos a mai nőgyógyászhoz menés lehet,hogy elmarad mert apa nem ér haza a munkából.És nincs aki vigyázzon Ágotára.Ma temetik az Irakban elesett katonát aki a munkatársa volt és ott kell lenniük!
Le a kalappal a borotválós fazonigazítók előtt!!!Nekem tegnap krémmel is nehezen ment nem látom a területet.Mi lesz veem augusztuban és szeptemberben?
Mi a névválasztással nagyon gondban vagyunk!Ha fiú:Attila Zalán lesz,apa a Zalánért nem rajong de a második név választásának a jogát fenttartom magamnak.Lánynevünk még nincs.Apának volt egy Boglárka ötlete de én elvetettem.Kb.12hetünk még van,hogy kitaláljuk a nevet.Ha kislány lesz.
Kellemes napot!
GnéKriszti
gnékriszti

EszterKép
Szerintem a Péterfyt válaszd. Ugyanis az ikrek miatt nagy esély van császárra, és ott csinálják a Stark féle császármetszést, ami után felkelhetsz másnap, és hamar gyógyul. A szülészetük is szép modern. Ráadásul ott van sétáló epidurál is, nem kell feküdni vele.

GnéKrisztiKép
A fehér tömésért itt az SZTK-ban fizetni kell. Alapban, csak amalgánt tesznek. Biztos a doki elfelejtette megkérdezni, hogy melyiket kéred, illetve tudod-e vállalni a költségét.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Györgyi, rég jártál erre. MINDEN RENDBEN VAN???
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Ragyogó napsütésre ébredtem, és ez teljesen feldobott. Gyorsan fel is próbáltam a bikinimet (újfentKép) és vagy 10 percig forgolódtam a tükör előtt. Lelki szemeimmel láttam a hódításaimat a zöld pázsitos, szikrázóan kék vízű strandon, amikor ránéztem az órára, és ráébredtem, hogy elkéstemKép
Kapkodás közben ma reggel is megállapítottam, hogy egy kismamának már nem lenne szabad dolgoznia, vagy legalább rugalmas időbeosztással kellene ezt tenniKépKép

EszterKép
Barnuschka (mert így hívjuk egymás között a fent nevezett kollegát) nem nagyon érdemli meg, hogy szóba hozzam. Furgonnal jár dolgozni (mert gazdag családból származik), de az már nem tetszik neki, hogy fizetni kell a parkolásért, mert a munkahelyünknek nincs külön parkolója. Ezért rokkant igazolvány másolatot szerzett magának, azzal parkol ingyen.
A feminim viselkedését és öltözését még elviseltem, mondván, hogy "ő már csak ilyen". De azt nem tudtam szó nélkül hagyni, hogy ilyen aljas módon igyekszik kihasználni a hátrányos helyzetű emberek számára elérhető kedvezményeket. Pont az olyanok miatt, mint ő, váltak hiteltelenné az igazi rokkant igazolványok.
Jól meg is mondtam neki a magamét, és még én döbbentem meg, amikor láttam a tekintetében, hogy egyáltalán nem érti, mi nem tetszik nekem az ő parkolási stílusában. Jót nevettem azért, amikor pár hete együtt mentünk 4-en ebédelni (ő is jött), és láttuk, hogy az igazolvány ellenére is ott virít a mikuláscsomag a kocsija szélvédőjén.
A srác egyébként szinte túlzottan finnyás, már többször szólt nekünk itt az irodában, hogy ne fújjuk bent az irodában az orrunkat, mert szerinte ez nagyon gusztustalan hangokkal jár. Mutogatja nekünk a cuki szereléseit, amit a Westenden szerzett be. Legutóbb talpig fehér összeállítást vett. Szóval vicces sztorim nincs vele kapcsolatban, de azért sokszor fáraszt le poénok nélkül is. SAJNOS.

Orsi!
A Máté nevet én nem becézném. Ha már kellene, akkor inkább valami külön becenevet váasztanék - bár ezt általában úgysem választja az ember, hanem csak úgy jön. Egyébként nagyon szép név, csak sajna a társaságunkban van egy tündéri 8 hónapos kisfiú, akit szintén Máténak hívnak, és nem szeretnénk utánozni az ő szüleit a névadás terén.

Kriszti!
Nekem ugyan nagyon régen tömtek utoljára, de ha jól rémlik, megkérdezte a doki, hogy milyet szeretnék, de árban nem volt különbség. A férjem azonban most járt sokat fogdokihoz, neki kérés nélkül az összes amalgám tömést kicserélték, helyette szép fogszínűeket kapott. Állítólag ezek tartósabbak, jobbak, szebbek. De nem értek igazán a témáhozKépKép
Meg sem kérdezte a dokid, hogy mit szeretnél??? Ez azért fura...

Újabb dolgot fedeztem fel a gyerkőcömmel kapcsolatban. Éjszaka, ha ki kell mennem pisilni, és nem ugyanarra az oldalamra fekszem le, mint amelyiken előzőleg feküdtem, akkor Maszatka hihetetlen forgolódásba kezd. Eddig csak engem rugdalt, hogy helyezkedjek már neki kényelmes pózba. Most már önálló az én "nagy fiam"KépKép Csak az a fura, hogy azt szereti, he lefelé lóg a fejeKépKép Olyan lehet, mint kis Vuk a hegyre felfelé menetKépKép Mindig a fejecskéjét dugja a matrac felé, a lábacskáival meg cirógatja, rugdalja a másik oldalamat. Bár néha sikerül neki egyszerre megcsikiznie mindkét oldalamat. Szerintem nem igazán ébred fel, mert a fordulás után egy-kettőt rúg, és csendben marad. Olyan kis aranyos.Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

NosKép
Pocó megkaptam kösziKépOtthon majd kinyomtatom őket.Neked se lehet könnyű sőt nehezebb Kép
Praxis:
A Györfit fogtuk ki, kedves szonográfus, a babóca olyan fura pózban aludt (kezei és lábai az arca előtt) kész jóga gyakorlat, persze hogy ébresztgetni próbálta, kocogtatta a pocim, semmi eredmény, aztán a váróba kiültünk a párommal, először beszélgettünk hozzá, semmi, aztán őszibarackot ettem, rágóztam, mobiltelefonon zenéltemKép
Ezt a küszködést Kép, végül is a fél arcocskáját megmutatta, képek vannak róla, majd beszkennelem.
1 kiló 445 grKép
Minden mérete rendben van, sőt 4 nappal előrébb is van.
Persze a vizsgálat után olyan ramazurit rendezettKépSzépen rászóltam hogy mostmár késő produkálni magát Kép (Csipkerózsika)
Ja és az érzetemmel ellentétben kislány (150 %)
A párom javasolt egy nevet: Heléna lehet hogy az Anna módosul.A párom ugyan fiút várt, de végülis mindegy csak egészséges legyen.A lányok amúgy is apásabbakKép
Mi azt szeretnénk hogy a párom és az én vezeték nevemet is felvegye a babó nem tudjátok hol kell ezt elintézni?
Ja és fejvégű fekvésben van, most legalább is.

Puszi
Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Csirkesz: szerintem nagyon szép név a Csanád. Nem kell minden nevet agyon becézni. Fiam Ákos, azt hittük, nem lehet majd becenevet találni neki, de nagyon sokan hívják Ákinak. Szereti azt is, hogy Ákombákom, meg azt is, hogy MákostésztaKépKép
Pedig annak idején azzal riogattak, hogy majd mákostésztának fogják hívni, és milyen rossz lesz neki. Most meg szinte ő mondjaKép
Persze, szereti a mákostésztát.Kép
Sarkunkra állunk mi is és Balázs leszKép ha minden igaz, jövő héten megyünk 4D-re, akkor 100%-ra kiderül, hogy milyen nemű, és remélem, az arcocskáját is láthatjuk majd. A fejformája a 12. heti ultrahangon teljesen olyan volt, mint a bátyjáéKép

Kollégád: hu, ilyen embert elviselni nem lehet egyszerűKép Érdekesek lehetnek a megnyilvánulásai, főleg a női típusú ruhák terénKép

Kriszti: én magándokihoz járok, és tavaly kezdtük el a régi amalgám töméseket porcelánra cserélni, mert engem is zavart, hogy mikor nevetek, akkor azt hinni, mintha lyukasak lennének a fogaimKép
Sztk-ban ezt külön kifizettetik, de ott is csinálnak. Ha jól tudom, a terhesség alatt csak az amalgám tömés az ingyenes.
De érdemes kicseréltetni, más az ember közérzete. Általában havonta-kéthavonta mentem -, és úgy nem volt olyan megterhelő anyagilag.

Eszter: nincs jó tapasztalatod a SOTE-val kapcsolatban? Én az Uzsokiban szültem, most is ott fogok, de eddig hallottam pozitív és negatív véleményeket is a SOTE I-ről.

Úgy várom már a hétvégét, hogy mehessünk ki a levegőreKép Végre jó időt mondanak, nem lesz eső. Legalábbis remélemKép

Lau
26+1
lau

Sziasztok!

Eszter! Az egy dolog, hogy én már szültem. De mivel császár volt, és programozott császár, nekem sincs ám több tapasztalatom nálad, max a pelenkázásban KépKépKép
Fantikbaba! Ez van, ezt kell szeretni Kép Nem problémázom rajta, úgysem segít.

Lányok tudtok 28. heti BPD-t mondani. Ugyanis 2 éve a lányomnál 79 volt a 28. héten, most meg szintén a 28. héten 73, ami lényegesen kisebb. Ráadásul eddig szinte mindig megegyezett mindegyik adat. Kíváncsi lennék, mennyire számít ez a 73 kicsinek.

Pocó

Kép
Kép
pocó

29+2nap hetit tudok.7,93 cm ez az uh gép szerint 29 hét 6 nap +-16 napnak felel meg, úgyhogy tök normális az eredményed.
fantikbaba

Köszi! Túlzottan nem aggódtam, mivel anno ilyentájban kezdték mondogatni a lányomra, hogy nagy baba, gondoltam, hogy akkor annyira csak nem vészes a helyzet. Ja és ahhoz képest, hogy nagy babát jósoltak az utolsó 3 hónapban, épphogy elérte a 3 kilót a 40. héten KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

A 3 kg pont jó, a nagy babók sokat vesztenek a súlyukból szülés után, és rizikósabb is, persze diéta mellett honnan lenne nagy a babó?Kép
Na a mai tortúra után megittam egy cola lightot.Nem is szeretem, de jól esettKép
fantikbaba

Sziasztok!

Pocó! Megnéztem én is egy táblázatban, ott 74-et irtak!! Kép Ugyhogy semmi aggódnivalód nincs, teljesen tökéletes a babátok!! Kép

Nekem is lenne egy kérdésem: ma voltam a dokinál és a kiskönyvbe a méhszájra (vagy méhnyakra?) 2000-t irt! (eddig 3000 volt) Nem mondta, hogy probláma lenne, de mit is jelent ez pontosan? Azt hiszem volt már téma, de sajnos most nincs idöm visszakeresgetni!
Köszi!

Marica
20+2
marica69

Hát diéta mellett is inkább a 4-4.5 kilós babák voltak a jellemzőek a többi kismamánál, ami utólag valamelyest árulkodik a diéta minőségéről is. Meg volt olyan is, aki ugyan kőkeményen diétázott, de azért a szomszédos cukrászdából naponta eltüntetett egy-egy máglyarakást KépKépKép
A kóla light megengedett ám, főleg stresszoldásra ;-) Én is használom elég gyakran KépKépKép Mindent azért nem lehet feladni, kávézni sem kávézom, legalább ennyi maradjon. Ja, én egyébként alapból kólafüggő vagyok a napi 2 literemmel ( persze nem terhesen ennyi, most napi 2 pohár ).

Kép
Kép
pocó

Na most akkor hátradőlök és megveregetem babóca vállát a megfelelő méretért!!! KépKépKép
Köszi Marica!

Pocó

Kép
Kép
pocó

Lau!

Az Ákombákom nagyon kedvesKép Mákostészta becenevű gyerkőcről még nem hallottam, de eredeti, az tutiKép
Szívem szerint ragaszkodnék a Csanád névhez, de a sok duruzsolás megtette a hatását, és apa már nem tudja, hogy neki tetszik-e egyáltalán. Kicsit rosszul esik, de azért arra ügyelek, hogy véletlenül se jöjjön ki olyan a számon, hogy: "biztos azért nem tudod mostanra eldönteni, hogy tetszik-, vagy sem, mert anyukád és nagymamád ennyire ellenzik ezt a nevet".
Megbeszéltük, hogy mindketten választunk 10-10 nevet, és a közös halmazból fogunk választani. Mi lenne, ha tízszer egymás alá írnám, hogy CsanádKépKép

Holnap megyek vérvételre, ellenanyagvizsgálatra, és pisicsekkelésreKép Eredményt szombaton fogom megtudni a dokitól. Meg azt is, hogy mikor kell menni legközelebb UH-ra. Már nagyon régen nem voltam, és hiányzik a kisfickóm látványa. Apa sajna még mindig berzenkedik a 3D-től.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz!
Nem kérdezett a doki semmit csak tömött.Itthon láttam,hogy szürke a fogam nem fehér.Holnap megyek ismét majd tarifát kérdezek és döntök.De a váróban azt olvastam,hogy a pótlás(korona)a kismamiknak 50% térítéssel jár.Jó pofa ez a Tb is.Ingyenes tömés de olyan,hogy a hajam égnek áll.Inkább fizet az ember csak végleges legyen és tartós,ja és szép.
Ágota most szólt,hogy a számítógépbe egy telefonkártyát tett.A flopi hélyére rakta szemöldök csipesszel ügyeskedtem ki nagy nehezen.Még jó,hogy nem a párom vette észre biztos nagyon mérges lett volna.Pedig tegnap hozott haza munkát csak nem volt ideje megcsinálni ez a kishölgy szerencséje.Mert az flopin volt.Néha szörnyeteg tud lenni.Kb két hete a játszó fakanalával a kopácsolt.Túl sokáig. Gondoltam megnézem mit művel.Hát a kőport verte le a házról.Kb.30cm-es kőrben.Ugyan ezen a napon a kis pancsoló medencébe a macskát úsztatta meg akinek ez annyira nem tetszett és síetősre vette a figurár.Körmeit kiengedve rohant el.Kilyukasztotta a két felső peremet.A két hetes pancsoló helyett vehettünk neki egy másikat.Hát mára ennyit a lányom zsiványságairól.De az igazat megvalva egy TÜNDÉR!
További kellemes napot!
GnéKriszti
gnékriszti

Marica!

A 2000 azt jelenti, hogy a méhnyakad 2 cm hosszú, és zárt állapotú a méhszáj. Ha a doki nem mondott semmit, akkor nem kell a dologgal foglalkoznod.
Nekem már többször írta ezt a számot, és csak legutóbb 3000-et (3 cm, zárt). De amikor még a 2000 volt csak a kiskönyvem több sorában, akkor is adott igazolást arra, hogy járhatok tornászni.

Szóval, csak semmi paraKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Kriszti!

Jó fej a csajócádKép Én titokban ugyanilyen eleven gyerkőcre vágyom.

Amikor az öcsém még pindurka volt, ő is játszott fakanállal, csak ő nem a házfalat, hanem a kiskacsákat "simogatta". Nem sok esélyük volt szegényeknek. AZtán a nagymaminak büszkén és boldogan mutatta, hogy alszanak a kiskacsák. És ő altatta el őket, de volt, amelyeik nem akart ám aludni, inkább futkozni akart. Amikor nagymami könnyes arcát látta, akkor megkérdezte: ugye most örülsz, hogy ilyen ügyes vagyok???

Kíváncsi vagyok, mi lesz holnap a fogorvosnál. Majd írj!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Jé átrakták a másik topikot isKép
Remélem ezentúl nem tünik el semmi Kép
fantikbaba

Csirkesz!
Köszi, megnyugtattál! Nem mondta, hogy gond lenne, igy meg sem néztem a beirást, csak miután eljöttem. De biztosan szólt volna, ha valami nem stimmel! Ráadásul júliusban nem is lesz a doki, igy min. 6 hétig nem lát! De akkor nem idegeskedek ez miatt! Köszi!

Kriszti! Nagyon jót nevettem (bocs) a lánykád ténykedésein, igazán aranyos lehet! Velem nem volt túl sok gond kiskoromban, csak Csirkesz tesójához hasonlóan "kacsáztam". Szerettem volna megtanítani öket repülni! Kép Szegénykék, nem birták a kiképzést!

Marica
marica69

Marica!

Ne röhögtess, mert még dolgozom, és a kollegáim nem tudják, minek örülök ennyire.
Kacsaröptetés.... Ez jóKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Ezt a vandál társaságot, hova kerültem én?!?!?! KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

A nővérem is röptetett a nagyinknál, át a palánkon
10 ből 8-at átröptetett a másvilágraKép
fantikbaba

Noémi!

Azért ez már 80 %!!! Kezdőknél nem rossz teljesítményKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

ja-jaKép
fantikbaba

Szegény kiskacsák. Kép
Én sem voltam mondjuk jó kislány. Én a szomszéd kisfiúval követtem el a csíntevésket. Pl: bújocskáztunk a veteményes kertben, és kicsit útban voltak a mákok. Némelyik letört, de a szidás után én is.

KépKép
Kép
moszmota

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?