Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Örülök,hogy jól éreztétek magatokat!Sajnálom,hogy a kürtöskalács sütés elmaradt,de nem tudtuk volna kilogisztikázni,hogyan és hol nyújtsuk,csavarjuk,majd forgassuk be.
Remélem,legközelebb ez is megvalósul! :lol:
Kár nem keletkezett a lakásban!

Brigi!
Eltettem a kütyüket!Ha kell,csak írj!

Lilla!
Szuper hír!!!! :D

Az én fiaim is irtóra lefáradtak tegnap,nem kellett őket alatatni.Ma Esztergombában voltunk fürcsizini.Most is szupi volt,de látszott a fiúkon,hogy fáradtak.Aludtak ott 1,5órát! :D
Buliról majd dobok fel képeket+ Árpit is kérjük kommentekkel együtt :D

Kép

Kép
edit73

Sajnos Árpinak nincs ihlete, úgyhogy én tennék fel néhány képet - közel sem olyan jó kommenttel :(

Kép Haverok

Kép A szokásos csoportkép - most esőben

Kép Közönség

Kép Sok jó gyerek kis pocsolyában is elfér:-)

Kép Csajozós mosoly

Kép :-)))))))

Detti

KépKép
kiliman

a gyerekek felfedezik a szobát :D
Kép
Kép
Kép
Kép

a szülők meg belakják a konyhát :wink:
Kép
Kép

és van aki bárhol elszórakoztatja magát :lol:
Kép

Kép

Kép
edit73

várva,hogy elálljon az eső
Kép

és amikor kijutottunk
Kép
Kép
Kép
Kép

ettől aztán jól megéheztünk
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
edit73

Lilla,
Gratulálok!!! Nagyon jól alakulnak a dolgaitok! Hajrá!
Megkérdeztem a velünk szembeni kiadó lakást. Sajnos nem adják ki, rövid időre.

Lányok,
Szuperek a képek és tüneményesek a gyerekek!!!!
Nagyon jó, a csajozós, a haveros, a csoportkép ...mind, mind :)

Nálunk ma front van....egymást nyüstölik, visítanak, verekszenek :roll: /amíg ezt röpke levelet írtam, addig a Kata egy konyhai húskiszedő csipesszel üldözte Bencét, ezért Anna lelökte a Kata almáját az asztalról, aki sírt...így Bence elcsente tőle a csipeszt és most engem csipked vele...de nem is folyt. :) /

Kép
pramprampram

Sziasztok!

Szuperek a képek! Árpi kap egy kis dorgálást, mert nem írt beszámolót. Azt nem mondhatja, hogy a gyerekek miatt nem mert zavarják. :lol:

Mi újra munkában, a fiúk oviban. 8) Már éppen kezdtünk kiakadni a 3 hét szünet nélküli együttlét miatt, és ők is kezdtek bekattanni. Az utolsó 3 napot szinte végig ordítoztuk már velük, olyan rosszak voltak. :oops:

Pram :)
Vidd be őket az oviba kicsit, hátha helyreáll a rend. :D
Jártok nyáron úszni?

Lilla :)
Szuperül alakulnak a dolgaitok! :D Robi letárgyalta már a munkát? Milyen jelelgű lesz? Szakmába vágó?

Cat
Kép
cateye

Cat,
Igen járnak -inkább pancsolni-, mint úszni :)
Érdemes lenne beíratnod őket, nyáron is. A beiratkozásnál sok korukbeli fiú jelentkezett.
Szeptemberig tuti nem mennek oviba -bár időnként fenyegetőzőm vele... :oops: -

Kép
pramprampram

Szuperek a kepek, latszik hogy jo volt a hangulat a rossz ido ellenere is! :)

Remek hirek, gratula. Elneztek meg Raleigh-ba mielott hazajottok?

Zajlik nalatok az elet... Az enyemek is eleg elenkek, mar elore rettegek az ujabb hosegtol, mit fogunk csinalni egesz nap a lakasban... :roll:

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Látom jól sikerült a tali a rossz idő ellenére is. Errefelé is rossz idő van, csak ez itt azt jelenti, hogy nincs több 32-33 foknál és este már borult az idő. Esni nem esik, bár néha jól jönne...
Anyumék mellett néha úgy érzem, hogy kaptam még két gyereket...
Pénteken megy, akkor a tesóm marad a csajokkal mi meg felvisszük Madridba, egy kicsit ott is nézelődünk, visszafelé meg jön anyósom, ő is itt lesz 2 hetet. Azt már megbeszéltük a férjemmel, hogy ilyen melegváltást soha többet és egy hétre is elég lesz kihozni őket :oops: :?

És a legjobb hír a héten: vettünk nekem egy kocsit! Holnap hozzuk el a kereskedésből. Kénytelen leszek megtanulni vezetni :lol:

Ditke
ditke62

Köszi a gratukat!!! Nagyon örülünk, bár azért én parázok is rendesen, h milyen lesz... elég húzós lesz elintézni mindent. Szept elején vissza, házat találni, ovit találni, orvost találni, berendezkedni... és okt elején indul a munka is. :shock: De aztán végre lesz egy kis nyugi talán.

Nettke, Cat

Mérnöki munka lesz, nem igazán olyan, mint amit eddig csinált, de a végzettségéhez közelebb áll. Kicsit gyakorlatibb, szakmaibb, kevesebb tárgyalás, pénzügyek-ennek örül is nagyon. :)

Tök büszke vagyok rá, ő találta magának a céget, megkereste őket, nem is hirdettek épp állást. De ráharaptak, 3-szor tárgyalt velük telefonon, 2 cégvezetővel, aztán már mentek is a dolgok az ügyvéddel. :D

Gyöngyi

Igen, úgy néz ki, csütörtökön felmegyünk Raleigh-ba, szeretném látni a környéket, h hol keressek majd házat a neten. Fogunk talizni Vandával is ha összejön. :D

Edit

Jó lehetett nálatok, kár h kimaradtunk. :( Amint megvan a repjegy, szólok, jó? Végül aug-ra megbeszéltünk valami kürtős-parti napot pontosan? :oops: Le akarjuk fixálni az édeskettesbeni programunkat a pótnagyival-már nagyon ránk fér. Utoljára jaunárban voltak oviban. :shock: Imádom őket, dá már tele tütüm velük. :evil:

Ditke

Gratu a kocsitulajdonosnak!!! Tesód meddig marad? Mit szóltak a helyetekhez, tetszett?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Pram

Köszi, h megkérdezted. :) Pedig poén lett volna a szomszédban lakni. :wink:

Gyerekeket el tudom képzelni mit alkotnak.... mintha az enyémekről írtál volna. :lol: :lol:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!
Ezek szuper hír!csak így tovább!!!
Nem konkretizáltunk semmit,mert Vikókáéknak nem volt jó a 20-ai hétvége,Pram még nem tudja,mikor nyaralnak,Meméék meg nem haraptak rá a dologra.
Dumáljuk le priviben,mikor jöttök,aztán sütök csak nektek kürtöskalácsot.Ha meg esetleg valaki csatlakozna ehhez a bulihoz,azt is szívesen látjuk!!!! :wink: Jó így?

Ditke!
Hajrá!!!Nagy levegő,aztán menni fog!!Fél év múlva meg nem is értem,mi volt kezdetben a baj!

Kép

Kép
edit73

Sziasztok :)

Hát akkor hajrá!!! Remélem élvezitek majd az ottlétet.
Jó biztosításotok lesz?

Ditke :)
Tök jó lesz, ha újra vezetsz és nem lesztek annyira összenőve a férjeddel. Én most megint be vagyok zárva, mert a régi kocsinknak lejárt a zöldkártyája, és esélye sincs, hogy újra kapjon. És nagyon utálom. Ebben a melegben még a falu másik végén lakó barátnőmhöz sem tudok gyalog elindulni velük.

Én most kiakadtam a gyerekekre. De annyira, hogy még veszekedni sem tudok velük rendesen. Kb. két hete kaptak a barátnőmtől két lakkcipőt. Olyan becsben volt, hogy itthoninak nevezték ki, ki sem mentek benne, nehogy összepiszkolódjon, meg lekopjon a csillogás. Erre fél órája kék tollal összefirkálták (sztük kiszínezték). :twisted: :twisted: :twisted: Mindjárt kitépem a hajam. De most érzik, hogy valamit nagyon elcsesztek, mert ülnek a kanapén az aktuális nyugtatóval (ujjszopi, takaró, miegyéb) és mélységes csendben vannak.

Na megyek, talán kicsit már lehiggadtam.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Húúú Brigi,
Elhiszem, hogy nagyon mérges voltál. Sikerült a cipőket megtisztítani az ika-firkától?

Cat,
Tegnap bementem az úszás oktatásra. Háááát......csak lötyögtek a vízben, sétáltak, bohóckodtak. Ez nagyon nem tetszett. Gyakorlatilag azt csináltak amit akartak.
Holnap fogok szólni az oktatóknak, hogy bátran legyenek szigorúbbak a gyerekekkel és igenis csináltassák velük a gyakorlatokat.

Nagyon meleg nap elé nézünk :roll: mindenkinek elviselhető, szép napot kívánok!

Kép
pramprampram

Sziasztok!

Bocsi a zavarásért, csak két mondat erejéig pofátlankodom...

Eladó 2db (ikrektől) Concord Trimax autósülés, nyári huzattal, megkímélt állapotban. Ár: 20.000 Ft / darab
Érd: 06304294911

Köszi:
Lara

Lara

KépKép
lara77

Szinta,
megjött a lemez, nagyon köszönöm!!!! :lol:

Brigi,
cipőket sajnálom, megütne a guta :evil: Bogi hogy van??? (Elfelejtettem mondani, hogy megkérdeztem egy ismerőst, aki állatorvosnál asszisztál, és azt mondta, ha sérve van (vagy gyanú) érdemes bevinni az állatorvosi egyetemre, van ambulancia, és ott megvizsgálják, van CT (vagy MR?) és műtenek is.)

Kép
nettke

Hááát ennyi pénzért ne csak lötyögjenek a vízben, én tuti szólnék. Én úgy döntöttem, hogy augusztusban viszem őket 2 hétre a csömöri úti tanuszodába, ami ott van mellettünk. Egy intenzív tanfolyam pont belefér.

Brigi :)
Nálunk el vannak az írószerek zárva pont ilyen okokból, és csak szülői felügyelettel rajzolhatnak/festhetnek/gyurmázhatnak. A guta megütött volna.

Meme :)
Megkaptam a DVD-t, köszönöm.

Tegnap megműtötték csípőprotézissel Anyukámat. A műtét jól sikerült, tök jól van, csak mozogni nem tud még. :D Holnap kelhet fel. Nettke :) : Nem cementes protit kapott.

Az én napjaim pont ez okból nagyon sűrűek, rohangálok be minden nap munka utána Balesetibe, este haza a kölykökhöz. :? Sosem lesz vége a dolognak....

Cat
Kép
cateye

Nettke :)

Bogi sokkal jobban van. Sztem tuti használ a gyógyszer. Levettem a nyakáról a merevítést is, és már normálisan mozog, eszik, stb. Nincs sírás sem. Most csak annyi a baja, hogy sokat eszik és keveset mozog, amitől a derékbősége nem a régi. :wink: De egy hónap kényszerpihenőt írt a doki, és szeretném, ha nem kezdődne rögtön újra az egész, mert nem kíméltük.
A gerincvelő mintát pont ott vették, az egyetem ambulanciáján. És ott is műtötték volna (remélhetőleg volna), ha kell. A váci állatorvosok is oda küldtek, amikor nem javult úgy, ahogy várták. De azért köszi, hogy rákérdeztél. :)

A cipőről nem jött le a cucc, ahogy várható volt. De eddig csak mosogatószerrel próbáltam. Más megoldás??????

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Alkohol? Nem tudom, nem próbáltam, csak tipp.

Cat!

Jobbulást anyukádnak, örülök, hogy jól sikerült a műtét. :)

Megyek készülni, ma van a kilencedik házassági évfordulónk, megyünk boltba aztán este vacsizni kettesben :)
És a kocsim biztosításához kaptunk két ajándék mozijegyet, úgyhogy jövő héten még oda is megyünk. Kíváncsi vagyok hogy boldogulok a spanyollal :)

Ditke
ditke62

Cat,
örülök, hogy sikerrel túl van rajta anyukád!!!!! :lol: Még biztos fog fájni majd egy ideig, de utána tuti megkönnyebbülés.

Ditke,
elég jól hangzik a programotok :lol: 8) :wink: hajra a mozihoz!! Mit néztek meg? Harry Potter spanyolul? :P

Kép
nettke

Mi szombaton utazunk, nem tudom tudok-e jönni még addig, igyekszem. Ha nem tenném, hát Zalakaroson leszünk :wink: remélem jó idő lesz jövő héten is! :roll:

Kép
nettke

Nettke :)
Jó pihenést!!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nettke,

Jó nyaralást! Szép időtök lesz szerencsére.

Ditke,

Nagyon jó ötlet volt a kocsivásárlás! Sokkal jobban fogsz majd tudni mozogni, ami nem egy utolsó szempont. Hogy sikerült az ünneplés?

Pram,

Mindenképpen beszélj az oktatóval, hogy ne csak szórakozzanak a gyerekek a vízben, hanem tanuljanak is. Ekkora gyerekeket nagyon nehéz fegyelmezni a vízben, de ha már fizetsz, akkor fejlődniük is kellene. Hányan vagytok egy csoportban? Nálunk az a szerencse, hogy csak ketten vannak (Ambrus és Bernát), illetve van még egy kisfiú, de ő már tök jól tud úszni, tehát neki csak óra elején kiadják a feladatot, hogy mennyit és mit ússzon.

Brigi,

Tök jó, hogy gyógyulásnak indult a kutya!

Én is búcsúzom, mert egy óra múlva útrakelünk, és csak aug. 2-án jövünk haza. EGyébként egész jó volt a gyerektelenség, hiányoztak a fiúk, de elvoltam nélkülük is - szégyen, nem szégyen, de tényleg így volt. A nyáron még 2x1 hetet leszünk nélkülük.
Ja, és két napja iszonyatosan szarul vagyok, fáj a gyomrom, meg szédülök. Remélem, a sós levegő helyrecsap majd :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Detti, Cat,
Először Annával beszélgettem, hogy szerinte mi lenne a helyes :) mivel még mindig nem teszi be a fejét a vízbe. Elmondtam neki, hogy sajnos így, nem fog tudni menni a testvéreivel a következő csoportba. Na, ez hatott :oops:
Ma kértem az oktatókat, hogy nyugodtan legyenek szigorúbbak és követeljenek tőlük :)
Kövelteltek :)

Detti,
Igazán gazdag a nyári programotok :)
Remélem a sós levegő feltölt és meggyógyít :)

Nettke,
Jó kikapcsolódást kívánok!

Brigi,
Az alkohol hatott a cipőre?

Kép
pramprampram

Nettke!
Utólag is jó nyaralást nektek!Élménybeszámolót majd kérünk!!!

Ditke!
Hogy megy a vezetés?Próbáltad már az új autót?

Cat!
Anyukád hogy van?meddig kell kórházban maradnia?

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Hazajöttünk... és hulla fáradtak vagyunk. Gyerekekkel nem nagy pihenés a nyaralás, sőt....., mondjuk ebéd után jókat aludtunk.
Még fényképezni se fényképeztem.... :( , de azért lesz pár kép, mert a húgom fotózott.

Brigi!
Írtam privit.

Cat!

Anyukád hogy van?

Kata

Kép
kateduo

Kata :) ,Edit :)
Köszönöm a kérdést. Jól van Anya, bár még nem járatják. Holnap fog először menni járókerettel. De lelkileg nagyon jól viseli. Reményeink szerint pénteken hazaengedik.

Kata :)
A szörfidőre Attila nem panaszkodhat. Hatalmas szél volt a héten!

Nettke, Detti :)
Nagyon jó nyaralást nektek. Klassz időtök lesz!

Balesetmentes vezetést kívánok! Bátor vagy, én itthon napi szinten vezetek, de egy idegen helyen be lennék tojva... :)

Cat
Kép
cateye

Hello!

Mi is megérkeztünk....és már munkában...

Szuper jó volt....jövőre is ide megyünk (Balatonlelle)...

Most meg szokom a munkát, és ráadásul 11 év után új irodába is költözött a cég....furcsa érzés...

Majd jelentkezem még.

Csak egy gyors kérdés: Mikor lesz csajvacsi? Van már terv? (még nem olvastam vissza...)

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Huhh, borzasztó volt az utolsó 1 hét! Most lett átrakva a repjegy ma reggel: HOLNAPRA!!! Akkora kavarodás volt, vagy túl későn lett volna gép, vagy 12 órás csövezés Londonban....

Végül találtuk múlt héten ezt a holnapit, ez tuti jó lesz, kezdtünk készülődni. De közben az utazási irodás rokonunk meg várt a foglalással, hogy kevesebbet kelljen fizetni a jegymódosításért. És amilyen k pechesek vagyunk, egyszer csak a British Airways lezárta a helyeket London Bp-re a Gatwickről (oda érk Orlandoból), mert összevesztek a Malévval és közös járat volt. Úh most nemhogy rá kell fizetni ugyanannyit, még át is kell rohanni Heathrow-ra (4 óra van a 2 gép között) és még a transzferbuszért is ki kell fizetni egy kalap pénzt! :evil: :evil: :evil: Akkora szívás, h az csak na! Nem is én lennék, ha minden simán menne.

Szóval drukkoljatok légyszi, h az egész utazócirkusz egyben átérjen időre Heathrow-ra!!!

És szerdán jelentkezünk remélhetőleg otthonról!!!

Cat

Örülök, h Anyukád jól van, drukkoltam ám én is, de nem volt időm írni. :oops:

Csajvacsi: a pótmamánk 14-től ér rá, mi akkor utazunk el gyerekek nélkül. Jövő hét esetleg jó lenne?

puszi

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

húúú Lilla!

Ez igen! Remélem sikerül elérnetek a gépet, tényleg húzós lesz.

Cat!

Igen, voltak szelek, de kétszer éjszaka...., képzelheted. Tiszta idegbeteg volt az ember.

Vacsi: nekem egyenlőre bármi jó. Ill. 21-én újra útra kelünk úgy néz ki. Akkor a következő két hétben kellene menni, hogy Lilla is tudjon jönni.

Kata

Kép
kateduo

Húúúha! Nem semmik vagytok. :shock: Remélem minden zökkenőmentesen megy majd. Sikerült itthon lakást találni egy hónapra? Hova mentek a reptérről?

Nekem a 24-el kezdődő hét lenne jó csajos vacsira. Többiek?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Lilla!

Tök jó hír hogy jöttök haza és drukkolok hogy minden rendben legyen!!! Hol fogtok lakni, találtatok lakást?

Cat!

Én még otthon is be voltam tojva a vezetéstől :oops:
Itt az a rossz hogy szinte sehol nincs lámpa hanem a nagyobb kereszteződésekben körforgalom, többnyire 2 sávos, a kisebbekben meg tábla vagy semmi. (Pár napja ment előttünk egy csaj, az egyik körforgalomhoz érve kitette a vészvillogót. Még sajnáltuk is, hogy pont ilyen szar helyen lerobbanni :( Erre mire a sor nagy nehezen kitolatott mögüle, épp nem jött senki a körforgalomban, a csaj visszavette a vészvillogót és szépen besorolt... Na a férjemet hallani kellett volna :lol: )
Mondjuk ha eltűnik ősszel ez a sok túrista akkor nem lesz gond mert kihalt lesz az egész, csak addig éljem túl. Már vezettem a kocsit, de nagyon szokatlan, nagyon hosszú az orra (legalábbis az otthoni Opel Agilámhoz képest), nem érzem egyáltalán. Meg olyan furcsa, hogy alacsony. De majdcsak megszokom, amúgy tetszik :)

Kép

Ma viszont borzalmas napom volt. Itt van anyósom akivel soha nem volt felhőtlen a viszonyom, de azért megvoltunk egymás mellett. Persze én vagyok a hibás, hogy elvettem szegény egyszem fiacskáját és több ezer kilométerre rángattam tőle...

Ma reggel egész délelőtt duzzogott. Zsoltnak szerencsére rövid napja volt így 11-re itthon volt, meg is kérdezte, hogy mi baja van. Erre nekiállt rám panaszkodni, hogy milyen vagyok vele. Pl. az volt a baja, hogy reggel úgy köszöntem, hogy "jó reggelt". Komolyan mondom, eldobtam az agyam. Én vagyok hülye, vagy szerintetek is bunkóság rokonnak jó reggelt-t köszönni??? Szerinte én neveletlen meg tiszteletlen voltam ezzel, mert csókolomot kellett volna köszönnöm. (Ja, nem tegeződünk, mert " a faluban senki nem tegezi az anyósát", persze ők tegeznek engem...) Aztán még előjött pár dologgal miszerint én csak akkor mutattam meg, hogy hogy működik a mikró mikor megkérdezte, pedig anélkül is kellett volna, stb... Úgy elment az agyam, hogy beolvastam neki (mellesleg mondja nekem ha baja van, de ő nekem egy szót se szól :evil: )
Így aztán elég rondán veszekedtünk, még most is ideges vagyok, mert ugyan délután elhúztunk a férjemmel itthonról, de még 2 hétig kell kerülgetnünk egymást :evil: Lassan már levegőt venni sem tudok úgy, hogy jó legyen :twisted:

Na, jól kipuffogtam magam, máris jobb :lol:

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Mi is itthon, sőt már tegnap mh-en... Olyan nehéz egy hét után visszaállni. :?
Nagyon jól éreztük magunkat, majd később képeket is teszek fel. Most igazán, még az idő is jó volt, vagy talán túl jó is. 8) Zsófi szinte néger kislány lett.
Viszont a ház amit kibéreltünk nem olyan volt, mint a net-en hirdetett, ott csak az előnyös oldalát mutatták be. :evil:
A gyerkőcök egész jól megbarátkoztak a vízzel. Zsófi megy a víz alá, sőt " sellő lányban " ( valami eszméletlen mozdulatokkal) " úszik ". Zsombi óvatosabb duhaj, de legalább már nem zavarja, ha víz éri az arcát.

Viszont ( panasz oldal :wink: ) , alig bírok velük. Zsófi nyafka, Zsombi meg egyszerűen rosszcsont. Talán azért is fura, mert eddig nem volt velük soha semmi ilyen típusú gondom. Keresem a hiba forrást, már arra is vissza vezettem, hogy ez lehet azért van mert dolgozom és kevesebb időm van rájuk...
:oops: Vagy valami életkori dolog van...

Ditke,

ANYÓS :roll: . Nem tudok semmi javaslatot írni, nálunk nincs viszony. Ő nem foglalkozik velünk, így mi sem nagyon vele. Nem jó ez így de jobb, mintha ilyen " műsorokat" rendezne.
Az autód bejön !!! :lol: Milyen motor van benne ? Bocsi, szakmai ártalom.

Cat,

Anyukád hogy van? Jó kezekben van a kórházban? Elmondtak minden hasznos infot ? Felírták a szükséges gyógyászati segédeszközöket? Gyógytornász ?
Bocsi a sok kérdésért, csak tudod Apukám mindkét oldalon túl van már.

Lilla,

Itthon vagytok? Nem semmi ami veletek történik!

Edit,

de ráharaptunk :lol: , csak egyenlőre úgy néz ki az augusztusunk, hogy 20.-áig telítettek a hétvégéink.
Igy ha a többiekkel találtok időpontot, s nekünk jó, megyünk szívesen !

Minden nyaralónak jó időt !!!!

Meme
szinta

Nekem csajos vacsinak innentől jó lehet bármelyik este (ne hétvégén). Van elszórva néhány programunk, de nagyjából mehet...lécci javasoljatok Ti időpontot na meg helyszínt.

Anyós? Szerintem nem kell kommentálnom...tudtok mindent...
Ditke!
Kitartás! Én is sokáig ebben a cipőben jártam, aztán egyszer csak betelt a pohár, vettem egy nagy levegőt és intelligens módon elkezdtem visszajelezni neki a dolgait (nem tette meg más helyettem). Van amiben van már változás! Apró dolgokon már nem akadunk fenn, és a humor sokat segít (nekem). :twisted:

Megyek dolgozni..még keresem a helyem..

Viki

KépKép
vikóka

Húúha Ditke! Micsoda klassz verda. Ez olyan csajozós. :lol: A gyerekülések hova férnek benne?

Anyós: Hát én biztos elküldeném melegebb éghajlatra. Főleg a Jó reggelt miatt. De jó, hogy elválaszt titeket több mint ezer kilométer. Szorítsd össze a fogadat a következő 2 hétre, úgysem mennek most majd egy darabig. Karácsonyra ne hívjatok senkit, a saját érdeketekben. 8)

Köszi jól van Anyu. Szerintem mehet pénteken haza. Már járókerettel jár wc-re, és sétálgat is. Sajnos a másik lábát is műteni kell neki is, de kb 3-6 hónap állapotától függően, hogy mikor műtik meg. Ahogy ebből felépül, megy a másikkal is, mert így a másik nem bírja a terhelést. Jó kórházban van, A Baleseti Intézetben a Fiumei úton, egy gyakorlott prof-nál, ahová beajánlották várólista nélkül. Vállalja a másik lábát is, így már csak gyógytornáznia kell ezerrel. Szerencsére lelkes, és van akaratereje, így nagyon bizakodó vagyok, hogy jövő nyáron jön velünk nyaralni. :wink: Megkapott minden segédeszközt, remélem aktívan tudja majd használni is. 8) Neked Apukáddal minden rendben? Jól sikerültek a műtétek?

Nekem is kergék a fiúk, de azért mert túl sokat voltunk együtt, jó dolguk volt. Amióta ovi van, visszaállt a béke, sé nagyon szívesen mennek oviba. Hiányzott nekik a gyerek társaság.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ditke!

Nagyon szuper az új autód! Ebbe beférnek hátra a gyerkőcök?

Anyós: Szerintem semmi gond nincs a "jó reggelt-te", én a fiaimnak is így köszönök reggel, végül is legyen jó a reggelük, nem???
Egyébként tökéletesen megértelek, nálunk is anyós a hátam mögött mondja Attilának a panaszait, aztán én felhívom vagy személyesen megmondom neki azokról a véleményem. Na meg, hogy nyugodtan mondhatja nekem is, úgy egyszerűbb. Alakul a dolog, de félévente elfelejtkezik magáról és kezdi elölről.

Vacsi: nekem 20.-ig jó elvileg bármikor...., de ha nektek 20.-a után, akkor majd megyek a következőre.

Meme!

Én is kivagyok bukva az enyémeken, próbálom életkori sajátosságnak felfogni.....

Kata

Kép
kateduo

Húú, tuti kis autó! A gyerekeket hogy rakod be?

Most lehet, hogy hülyét kérdezek, de mi a baj a körforgalommal? Elvileg egy körforgalomba könnyebb belemenni, mint egy nem lámpás kereszteződésbe, mert csak egyfelé kell figyelni, vagy ott valami máshogy van? És a két sáv? Itt is van pár helyen. Én mindig maradok a szélsőben, akkor nem kell átsorolni, és úgy használom, mint az egysávost. A többiek meg sorolhatnak, ahová akarnak. Van ott benne valami trükk?

Jó reggel! :?: Hát az én hajam is égnek állna!!!! Micsoda baromság! Nekem is van baj az anyósommal, de ő jószándékú, talán túlságosan is. Soha nem célja, hogy a hangulatot rontsa. Én nem szoktam beolvasni, de lehet, hogy ezt kellene tenned és megkérdezni, hogy neki miért jó, ha rossz szájíze van mindenkinek.

Cat :)
Tök jó, hogy anyukád jobban van és jól viseli ezt az egészet.

Csajos vacsi nekem bármikor jó. Elvileg öcsémék jönnek valamikor, de teljesen kiszámíthatatlanok. :roll:

Fogjuk az életkorra! :wink: Nekem néha elviselhetetlenek, állandóan a másikat nézik, hogy neki milyen van, hogy van és ő is ugyanazt kapja-e, stb. Borka csapkod, dühöng, színészkedik, Réka meg nyafog és visít. Most az a feladat, hogy megoldjam, hogy mind a ketten Mici mellett üljenek kajánál és még én is hozzáférjek, hogy etetni tudjam ... . :roll: :roll: :roll:
De annak aki kitalálta, hogy picurkákat is a többiekkel együtt etessük úgy, hogy közben anya is kajál, hogy példát mutasson, biztos nem volt három kisgyereke. Ketten anyuval úgy tudjuk megoldani, hogy az egyikünk tuti nem eszik rendesen.

Ja és őszi tali nálunk? Szeptember 12?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!

Pont az a gáz a kétsávos körforgalommal amit írsz. A szélső sávban szabály szerint csak az mehet aki a legközelebbi kihajtónál letér. Tehát ha te több kihajtót mész akkor be kell menned belülre. A spanyolok többnyire szabályosan is használják, így ha pl. bent mennek és a kétsávos körforgalom kétsávos útba torkollik akkor a belsőből simán kifordulnak a kétsávos út belső sávjába mert ugye aki a külsőben megy az tuti ki kell menjen így esélytelen összeütközni. Na de egy csomóan nem tartják be a szabályt és kint mennek tovább így simán lehet koccanni. Ha mindenki szabályosan menne tök könnyű lenne, de így gáz. Elvileg ugye ha én állok a körforgalom előtt és szeretnék behajtani akkor a külső sávban nem kellene számítanom senkire mert aki ott megy az úgyis kihajt előttem, de nem, mert sokan simán jönnek tovább.
Na ezért gáz. Ráadásul a sok túrista nem tudja, hogy pontosan merre is akar menni, így többnyire az utolsó pillanatban rántja ki a kormányt, hogy "ja, itt kell lefordulni" ahelyett, hogy akkor menne még egy kört. Ehhez tesz egy lapáttal a sok angol aki a jobbkormányos kocsijával közlekedik itt, ők meg alig látnak ki onnan, ááá... Ősztől már jobb lesz. :)

Meme!

Én is az életkorra fogom, meg arra hogy már egymás agyára mentünk itt ennyi idő alatt.

Kocsi: Fogalmam sincs milyen motor van benne, mi nem értünk a kocsikhoz csak azt látjuk, hogy szép :oops: :lol:
1.6-os azt tudom, de mást nem. :(
A gyerekülések simán beférnek, kényelmes hátul is, csak mindig hajtogatni kell az anyósülést a beszálláshoz. De ez az én kocsim lesz munkába járni, a bébiszitter majd kap egy másik autót amivel a csajokat hurcolássza, azt még nem tudom hogy milyen lesz.

Ja, erről jut eszembe. A tesóm itt lesz januárig, de utána szükségem lesz valakire, azt hiszem au-pair-nek hívják azokat akik itt is laknak nálunk. Ha esetleg tudtok vállalkozó szellemű valakit aki kibírna nálunk legalább 9 hónapot akkor ne fogjátok vissza magatokat :wink: Angolul vagy spanyolul tudnia kell, kell jogsi (itt valaki azt mondta hogy min. 25 év és 2 éves jogsi hogy egyedül vezethessen, de erre még rákérdezünk majd a rendőrségnél) és ne dohányozzon. Az ügyeletek miatt elég változó lenne a munkaideje, de majd a húgomon kitapasztaljuk, hogy mennyi, mivel még nem tudom hogy hol fogok dolgozni ezért azt sem tudom hogy milyen munkarendben. Az fix hogy reggel neki kell suliba hordani a csajokat.
Már találtam netes oldalt ahol lehet regisztrálni, meg az ismerősök között is kérdezgetek, de jobb több helyen, valahonnan csak megtalálom az ideálisat :)
Köszi!

Cat!

Tök jó, hogy így halad anyukád, szerintem a legfontosabb, hogy ő ennyire akarja, akkor menni is fog.
a kocsira a férjem is mondta, hogy majd néha kölcsönveszi csajozni :lol:

Megjött anyós, mennem kell, mert az is baj volt, hogy túl sokat ülök a gép előtt :evil: Mondjuk a férjem mellettem ált, így nem érdekel, valahogy kibírjuk két hétig :?

Ditke
ditke62

Vikó,

"keresem a helyem" : :lol: :lol: :lol: Húú, ez tetszett. Tényleg, milyen az új hely?
Bár, személyesen nem találkoztunk még túl sokat, de a jó humorod már feltűnt, így eltudom képzelni, hogy "anyóst " is megoldod úgy.

Cat,

jók a hírek örülök. :lol: Apukám azóta nagyon jól van, biciklizik stb.. tehát életkorának megfelelő életet tud élni. Unokázik rengeteget. :wink: Neki is nagy akarat ereje, kitartása van, az a gyógyulásban rengeteget segít.

Kata,

mióta Zsombi látta a talin készült képeket a fiaidról ( száj széthúzós), azóta csak úgy akar. :wink: Tetszett neki.
Mikortól mész dolgozni? Most valahogy ugye?

Brigi,

mi benne vagyunk szept. 12-ben. Azóta Zsófi csak úgy emlegeti lányaidat, hogy azok a barátnőim akiktől messze lakunk.Érdekes, mert bár sok barátnője van, nem egy ragaszkodó típus. (na, bár ez alól meg én vagyok kivétel, mert most extra anyás korszakát éli ). A szülinapi zsúrra is besorolta őket... :wink:

Meme
szinta

Ez tök ciki. Én ezt nem tudtam (bár őszintén szólva a férjem sem, pedig ő napi szinten vezet). Látszik, hogy közel 20 éves a jogsim. :oops: Filóztunk rajta, és eszembe is jutott, hogy ki kell menni a szélsőből, de akkor megint nem értettük, hogy mi a baj. Persze így a vegyes rendszerrel .... :roll: :roll: :roll: Meg ha a többiek vészvillogóval veszik a kanyart. :) :) :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Helyreigazítás :) :) :)
Mérleg természetem nem hagyott nyugodni, úgyhogy megnéztem a kreszt. Nálunk úgy működik a körfogalom, ahogy gondoltam. Külső sávban tuti vagyok. :wink: Szóval nehogy valaki kivágjon a belsőből valahol, mert itt a külső sávnak van elsőbbsége, és akárhány kört mehet, ha akar.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Gyöngyi ma hajnalban ezt az üzit küldte:

Örömmel tudatom,hogy kis vikinglányunk Sarolta Enéh nevű hajója ma hajnalban kikötött.A rakomány 3200gr és 52cm.

:lol: :lol: :lol: Ezúton is nagy-nagy gratula az egész család!!minden jót és sok-sok tejcsit kívánunk!!!És várjuk az élménybeszámolót,amint hazajöttök és tudsz egyet Gyöngyi szuszanni!!!

Kép

Kép
edit73

Nagyon nagy gratula Gyöngyiéknek! Jó egészséget és sok tejcsit kívánunk! :D Pusziljuk a kis vikinglányt is!

Sima szülés volt?

Cat
Kép
cateye

Gyöngyi :)

Gratulálunk!!! Legyen nagyon sok örömetek Vikinglányban! Gyors felépülést, sok tejcsit és minden jót!!! :) :) :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Gyöngyi!

Gratulálok, minden jót kívánunk!!! :)

Brigi!

Na pl. ezt én nem tudtam, Debrecenben egy olyan körforgalom van ami kétsávos és ott a felfestett jelek meg tábla is jelzi, hogy a külső sávból az első kihajtónál ki kell menni.
A spanyolok itt egyértelműen úgy használják ahogy én is leírtam, mondjuk szerintem így van értelme, különben mindenki menne kívül és olyan mintha egysávosra szűkülne az út, nem?
Úgyis meg akarom a jogsi dolgot kérdezni a rendőrtől, majd ezt is megkérdezem. Bár állítólag ez is olyan ami országonként különbözik.

Voltunk moziban, a magyar címe azt hiszem Nász-ajánlat annak amit néztünk. A jégkorszak 3-at nem mertük bevállalni, ott azért érteni kell a szóvicceket is, a H.P-nek meg az előző részeit sem láttam. Volt még valami thriller, meg még néhány másik film amiről semmit nem tudtam. Ennél maradtunk mert gondoltuk, hogy ennek elég hétköznapi lesz a szövege , és bejött. Tényleg jól szórakoztunk, megértettük a poénok nagy részét is. Persze voltak szavak, mondatok amiket nem értettünk, de összességében nem zavarta a megértést, örültem neki. :P
Úgyhogy ezután megyünk gyakrabban :)
És ami még piros pont volt: a mozi egy kisebb szórakoztató központon belül van, van bowling, gyerekjátszó, minigolf, kajáldák, stb., és a parkolóházban a díj csak 1 E, akármennyit állsz ott. :)

Megyek, kifut a levesem...

Ditke
ditke62

Igazán jó ilyen hírekre jönni. :lol:
Gratulálunk Gyöngyiéknek, minden jót nekik!

Meme
szinta

Én meg erre mondom, hogy hát ez az. Olyan egyszerű megoldani felfestéssel, meg forgalomtól elzárt területtel, hogy egyértelmű legyen a használat. Akkor még a buggyant túristák is tudnák a rendet. :wink: Én a spanyolok helyében beáldoznám a fehér festéket, hacsak nincs egy autószerelő lobbi a háttérben. :) :) :)

Szeptemberben akkor is szívesen látunk, ha mások nem jönnének. :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Megjöttünk!!! :D Tegnap végre nagy turtúrák árán hazaértünk. A gép 3 órás késéssel szállt fel Orlandóból, de szerencsére ezt már a csekkolásnál tudták, így automatikusan átraktak minket egy későbbi gépre Londonból. Persze így is repteret kellett váltani. Gyerekek nagyon jók voltak, igazán rendesen viselkedtek végig, aludtak majdnem egész úton Londonig.

Gyöngyi

Nagy gratula!!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Üdv itthon!! Végül hol laktok?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat, Nettke

megvan a O.P.SZ honlapján a szept. 22-ei R&J szereposztás. :lol: :lol: :lol: szerintem az emotikonok alapján nem is kell megnéznetek.

Brigi,

O.k .

Meme
szinta

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?