Sziasztok!
Brigi!
Pont az a gáz a kétsávos körforgalommal amit írsz. A szélső sávban szabály szerint csak az mehet aki a legközelebbi kihajtónál letér. Tehát ha te több kihajtót mész akkor be kell menned belülre. A spanyolok többnyire szabályosan is használják, így ha pl. bent mennek és a kétsávos körforgalom kétsávos útba torkollik akkor a belsőből simán kifordulnak a kétsávos út belső sávjába mert ugye aki a külsőben megy az tuti ki kell menjen így esélytelen összeütközni. Na de egy csomóan nem tartják be a szabályt és kint mennek tovább így simán lehet koccanni. Ha mindenki szabályosan menne tök könnyű lenne, de így gáz. Elvileg ugye ha én állok a körforgalom előtt és szeretnék behajtani akkor a külső sávban nem kellene számítanom senkire mert aki ott megy az úgyis kihajt előttem, de nem, mert sokan simán jönnek tovább.
Na ezért gáz. Ráadásul a sok túrista nem tudja, hogy pontosan merre is akar menni, így többnyire az utolsó pillanatban rántja ki a kormányt, hogy "ja, itt kell lefordulni" ahelyett, hogy akkor menne még egy kört. Ehhez tesz egy lapáttal a sok angol aki a jobbkormányos kocsijával közlekedik itt, ők meg alig látnak ki onnan, ááá... Ősztől már jobb lesz.
Meme!
Én is az életkorra fogom, meg arra hogy már egymás agyára mentünk itt ennyi idő alatt.
Kocsi: Fogalmam sincs milyen motor van benne, mi nem értünk a kocsikhoz csak azt látjuk, hogy szép
1.6-os azt tudom, de mást nem.
A gyerekülések simán beférnek, kényelmes hátul is, csak mindig hajtogatni kell az anyósülést a beszálláshoz. De ez az én kocsim lesz munkába járni, a bébiszitter majd kap egy másik autót amivel a csajokat hurcolássza, azt még nem tudom hogy milyen lesz.
Ja, erről jut eszembe. A tesóm itt lesz januárig, de utána szükségem lesz valakire, azt hiszem au-pair-nek hívják azokat akik itt is laknak nálunk. Ha esetleg tudtok vállalkozó szellemű valakit aki kibírna nálunk legalább 9 hónapot akkor ne fogjátok vissza magatokat
Angolul vagy spanyolul tudnia kell, kell jogsi (itt valaki azt mondta hogy min. 25 év és 2 éves jogsi hogy egyedül vezethessen, de erre még rákérdezünk majd a rendőrségnél) és ne dohányozzon. Az ügyeletek miatt elég változó lenne a munkaideje, de majd a húgomon kitapasztaljuk, hogy mennyi, mivel még nem tudom hogy hol fogok dolgozni ezért azt sem tudom hogy milyen munkarendben. Az fix hogy reggel neki kell suliba hordani a csajokat.
Már találtam netes oldalt ahol lehet regisztrálni, meg az ismerősök között is kérdezgetek, de jobb több helyen, valahonnan csak megtalálom az ideálisat
Köszi!
Cat!
Tök jó, hogy így halad anyukád, szerintem a legfontosabb, hogy ő ennyire akarja, akkor menni is fog.
a kocsira a férjem is mondta, hogy majd néha kölcsönveszi csajozni
Megjött anyós, mennem kell, mert az is baj volt, hogy túl sokat ülök a gép előtt
Mondjuk a férjem mellettem ált, így nem érdekel, valahogy kibírjuk két hétig
Ditke