Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát nekem ez az egyedül itthon mozgolódós torna soha nem ment. Muszáj valami közösségi kényszerítő erő :lol: Én szeretnék majd terhességi tornára járni, csak anyagilag megfontolandó, hogy hová, meg milyenre. Bár lehet, hogy az lenne a legjobb, ha lenne valahol ingyen "kórházi" terhestorna.

Kép
zsizell

Edit, nagyon jó a vonalzód, így már minden tiszta  A dátumhoz ahol készítetted, adj +1 napot és akkor pontos lesz!

Zarja, nagyon jó neveket választottatok és milyen jól mennek a családnévhez!

Nóri, mesélj mi volt az UH-n + képeket!!!!!!!!!

Ananácska, én Madonna koncertre megyek, akkor leszek kb. 14-15 hetes (aug közepe-vége), és gondolkodtam is, hogy vajon mekkora lökdösődés lehet egy ilyen koncerten, mert mi a közdőtéren leszünk, álló jegyünk van. Az igazság, hogy még nem voltam ilyenen és elgondolkodtam, hogy szabad-e egy 14-15 hetes kismamának bemennie a tömegbe. Vagy nem annyira gáz? Lehet, hogy inkább el kéne adni a jegyeket?
lara

Lara: nem tudok határozott tanácsot adni Madonna koncert ügyben. Szerintem azért lesz tömeg, a tömeggel együtt jár valamilyen szintű lökdösődes meg akkor is, ha csak az Anna-bálon vagy. Ugyanakkor meg a terhesség nem betegség. Én egyáltalán nem vagyok parázós kismami, de ekkora koncertről hagytam magam lebeszélni.
Ugyanakkor meg az Red Hot Chili volt, ahol van pogózás. Nem annyi, mint a Tankcsapdán például, de azért van. Pogózók közé keveredni terhesen meg egyenlő az abortusszal, még nem terhesen is én csak akkor mertem bemenni, ha már nem voltam szomjas, meg én is fel tudtam venni az ütemüket (és ha nem féltem a kék foltoktól).
Szóval tényleg nem tudom. :roll: :oops:
Vendég

Hát én jó korán elkezdtem a Poronty zenei nevelését! :lol:
Salif Keita koncert volt a Veszprémi Ünnepi Játékok zárónapján. Nagyon jó volt. Ez egy afro-pop zenét játszó pasi. Isteni hangulat volt. Ülőhellyel, de táncoltunk is! :) Elringadtam a kis manómat! :) Csak utána haza kellett vezetni a nagy magyar éjszakában! :) De legalább a hétvégi balatoni forgalom addigra már lement! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

lara: Én legutóbb az AC/DC koncerten voltunk a küzdőtéren. Ha hátul állsz meg, akkor ugyan csak a kivetítőn látod igazából a dolgokat, de ott nem volt lökdösődés. Ha nagyon szeretnél elmenni, akkor szerintem menj el, lehet hogy később bánnád.
vicky79
Budapest III. kerület

Kristóf önállóan reggelizett!
Tök jó, a végén még ő fog rám főzni, mire jön a tesó. :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=ojDwmehmeYE
Vendég

Édes pofa ez a kissrác! Az az elégedett vigyor! :lol: (csak a nyakam tört ki majdnem... )

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nagyon aranyos! :)

Kép
zsizell

Anáncska, Vicky, köszi a véleményeket a koncerttel kapcsolatban. Azt hiszem, hogy akkor elmegyek, mert tényleg bánnám, ha nem mehetnék. Meg arra gondoltam, hogy a 15.héten még azért a méh nagyjából még a kismedencében van, védve a csontoktól, tehát nem sérülhet meg olyan könnyen. Persze 30 hetesen meg már más a helyzet, akkor már semmi nem védené.

Ananácska, nagyon kis drága Kristóf! Nagyon szép kisfiú, olyan édes pofija van! Azért ekkora adagot az én 5 éves kisfiam nem eszik meg (pont most ebédeltettem), esküszöm jó volt nézni Kristófot, hogy ilyen jól eszik!
lara

Hú, lányok. Nem vagyok én hozzászokva ehhez a "semmittevéshez". Csak nem takaríthatok minden nap reggeltől estig, főleg a mi kis lakásunkban. Halálra unom magam, és ha belegondolok, hogy ez így lesz még jónéhány hónapig.... :? Már bocsi, hogy itt nyavalygok, miközben sokan küzdötök kismamiként a munkahelyen, de most úgy érzem, még az is jobb lenne. Senkivel nem tudok a barátaim közül sem talizni, mert ugye minden normális ember dolgozik ilyenkor :cry:

Kép
zsizell

Zsizsell ne aggódj. Kezdj el varrni, xszemezni, meg tornára járni.
Mellesleg én meg halálba unom magam melóhelyen itt a nyár, az önkormányzatok dolgozói szabin vannak, tehát nem tudunk kimenni hozzájuk ellenőrizni, meg egyébként is tele a hócipellőm az egésszel. Valahogy piszkosul nem tud érdekelni, hogy az adott gyermek az óvodai nevelés megkezdésének évében betöltötte e a 3 évet vagy sem. Egyenlőre csak a keresztneveket sasolom, hátha valami jót látok.

Szal valahogy igaza volt a főnökömnek, azt mondta, hogy menjek el táppénzre (ilyen állat jó fej főnöke se sok embernek van!) , mert úgyse tudok a munkára koncentrálni.

Igaza van, csak az jár a fejembe, hogy milyen édes kis falvédőt fogok este varrni neki, és hogy mikorra szervezzem le a házidokit.

Uh, messze még a szeptember
zarja

Koncert téma!

Én is erősen vágyok már koncertre, de belegondoltam. Tavaly voltunk Rockmaratonon, és az agyvizem és a gyomrom is remegett a rocktól. Vajon a Luca hogy érzi majd magát a rázkódó magzatvízben?

Mellesleg apjával hétvégén elmentünk autózni, Zsolti beszállt, és hozott valami új albumot, valami Road zenekartól. Hát a rock nálam ok, de most valahogy olyan furin éreztem magam. Mint amikor nagyon édeset eszel és émelyegsz tőle. Kipróbáltam, lekapcsoltam, egy idő múlva megszűnt az émelygés, bekapcsoltam újra kezdett. Ezek szerint Lucából nem lesz rockerlány? Nem szereti :(
VAgy megint a magzatvíz rázkódás? Nem tom. De az apjának se sikerült megmagyaráznom, így végigémelyegtem az utat :(
zarja

Köszi Zarja az együttérzést. Valójában nem is az unalom öl meg, mert még csak csak elfoglalom magam, csak ez az egyedüllét itthon. Én nem tudok egyedül lenni, hogy egész nap senki sem szól hozzám, és én sem senkihez :? . Meg fogok némulni, vagy elfelejtek beszélni, mire kijön a bébi, aztán tanulhatjuk előröl mindketten... Egyedüli beszédforrásom, ha elmegyek a boltba és megkérdezik ennyi lesz? én meg mondom, hogy igen ennyi :shock:

Kép
zsizell

Hogy a rockzenétől émelyegsz? Hmm... ez érdekesen hangzik, na azt hiszem, ez az a határ, amit már én sem tudnék bemagyarázni az én Zsoltimnak a terhességgel :lol:

Kép
zsizell

Lara: Én azt vallom, hogy ami jó a mamának az jó a babának is, persze azért a koncerttel tényleg vigyázni kell, ne menj a sűrűjében és biztosan nem lesz semmi baj...

Csudipofa a kis Kristóf :lol:

A rock zenétől én terhesség előtt is émelyegtem, de én is így jártam... Régebben számomra igen kedvelt műfaj volt a progresszív és techno. Most nem tudom meghallgatni mert rögtön felfordul töle a gyomrom. A disco tetszik a kis babymnek :D

Reni

bellerreni
Eger

Most nézem, hogy milyen sok Zsolti van a csapatban... Az én uram is Zsolti :lol: és ha fiunk lesz akkor ő is Zsolti lesz. Az ember szeretné, hát legyen, ha viszont lányunk lesz Lara lesz a neve... Hallod Lara :lol: rólad nevezem el a kislányomat :lol:

bellerreni
Eger

Nekem ha lányom lesz, márpedig az lesz :lol: , akkor Dorka lesz. Ha fiú, akkor nem tom, talán Noel. Az én Zsoltim nem ragaszkodik a Zsoltihoz, mert a bátyám is Zsolti, és a baráti társaságunk fele is az.

Kép
zsizell

A bátyám nekem is Zsolti és a Noel az nekem is tetszene nagyon nagyon... Így egyeztünk meg, hogy ha fiú lesz akkor ő azt szeretné hogy vigye tovább az ő nevét, ha lány meg én nevezhetem el. Ő inkább valami régiesebb nevet szeretett volna, de nekem ez a Lara annyira tetszik, hogy ebben maradtunk. De lehet, hogy még ha fiú lesz is érvényesül az én akaratom :twisted:

bellerreni
Eger

Sziasztok,

Nem nagyon írogattam eddig, de ma nagyon beparáztattam magam, muszáj megosztanom.

A munkahelyemen nagyon begörcsölt a hasam, mintha meg akarna jönni, és eléggé megijedtem, de mivel úgyis volt időponton a magándokihoz 12 00-ra, gondoltam, majd ő megnéz. Na, 11 45-kor hívott az aszisztens, hogy a doki nem ér rá, menjek jövő héten.
Na, akkor eléggé elszakadt a cérna, mert már három hete vártam erre a dokira, mert szabadságon volt, és most várjak még egy hetet?

Jól bestresszeltem magam, még jobban görcsölt a hasam, már ott bőgtem az íróasztalomnál, hogy elmegy a baba, de aztán egy kollega észnél volt, és bevágott a kocsiba, és elvitt a kórházba.
Megvizsgáltak, szerencsére nincs semmi baj, a baba 3 centis és jól van.

Azt mondták vszeg a méhszalagjaim nyúlása miatt görcsölok, és túl többet kéne pihennem és kevesebbet stresszelnem, meg egyem marokszámra a magneb6-ot :)

De ami az igazi élmény volt, hogy túl azon, hogy megnyugattak, még láttam is a babát az UH-n, és mozgott, végig integetett a kis kezével! Nekem ez az első baba, majdnem elsírtam magam az örömtől...:) Hülye hormonok :)

boruska

boruska!
Az írásod elején kicsit megijedtem, hogy szörnyű lesz a vége, de örülök, hogy végül minden rendben lett. Minden jó, ha a vége jó :wink:

Kép
zsizell

Boruska! Üdv közöttünk.

Nekem is az első babám és csak pár nappal vagyok fiatalabb állapotos mint te :D és azt hiszem nálam fiatalabb nincs is közöttünk, mert én február 27-re vagyok kiírva :lol: attól későbbi kismamával februárban még nem találkoztam :lol:

Nekem is volt ilyen és engem is megnyugtatott a doki, hogy lesz még ilyen úgyhogy ne parázzak...

Én is elpityeredtem magam amikor először megláttam és láttam azt is hogy dobog a kis szive...

További szép napot!

Reni

bellerreni
Eger

Boruska!

Örülök, hogy jó véget ért.

Megnyugtattál, mert ma én is görcsölök, mintha menzesz jönne. Ilyenkor mindig a pocimra tapasztom a kezem és igyekszem neki megmagyarázni, hogy jó helyen van, és hogy örülünk, hogy itt van, maradjon közöttünk. De akkor én is rányomulok a magnéziumra. :D
zarja

Ti rendszeresen szeditek a magnéziumot? Én elkezdtem a B6-ot, de olyan rosszul voltam tőle, hogy csak na. szóval abbahagytam. Van itthon magneB6, de az is hasonló hatást vált ki belőlem. Azóta minden nap iszok magnézium pezsgőtablettát. Az is ugyanolyan jó?

Kép
zsizell

Zsizell, hát így, hogy egyedül vagy, tényleg kicsit unalmas lesz otthon. Tudom milyen, mert az első babaváráskor otthon voltam. De én babaneteztem, aztán nem is voltam egyedül :)

Bellerreni, hát nagyon megtisztelő és nagyon jó választás :D
Bár ahogy olvastam, Ananácskáék meg a kutyájukat nevezték el rólam 8)

Boruska, milyen jó, hogy ilyen jól végződött az ijedelmed, sőt még láttad is a babát :D
Milyen rendes volt a kollégád!
Én naponta 2X2 MagneB6-ot szedtem eddig, most csökkentettem le 2X1-re.
lara

Sziasztok!!!

zsizell!!! A magnéziuzm a lényeg a görcs ellen, nem a B6. Az csak a hányásra jó. Én mindennap szedek megnex300mg+B6-ot. Ebből csak 1kell 1 nap. És én minden vitaminomat este szoktam bevenni, mert akkor nem vagyok tőle rosszul. Ha reggel vettem be az ütős volt!!!
Ha viszünk mentővel koraszülést, mikor mondjuk görcsöl a pocija a kismamának, mi 2000mg magnéziumot adunk vénásan görcs oldásra, fájás leállításra..ugyhogy mehet ha görcsöl a poci.. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Sziasztok lányok visszatipegek közétek!

Eddig olyan sokminden történt,hogy ihaj!

Majd megprpbálok bekapcsolódni megint hozzátok!

Pusza....

Amugy 12hetes és 4 napos vagyok a vonalzó csal,ki is cserélem! :wink:

Kép
Kép
szintus

Hello Csajok!

Megjártam Pestet (most anyuéknál punnyadunk a meleg miatt)
Pocimaci CRL 59,4mm hosszú, BPD 21mm, combcsont 9mm :lol: és a lényeg: NT 1,1mm.
Szóval minden a legnagyobb rendben. Méretei szerint akár egy héttel idősebb is lehet. Luca 12+6naposan volt CRL 60mm.
Megint riszált, szóval ajánlom, hogy lány legyen! :lol:
Jól átbogarásztuk a gerincét, kezeit, lábait. Tetőtől talpig megkukkoltuk!
Legközelebb aug. 24-én megyek az AFP miatt.
Meg most a héten, csütörtökön veszik le a vért a kombi teszthez!
Amit megkérdeztem: valahol olvastam, hogy ajánlott az influenza elleni oltás terhesen. Hát doki szerint ilyen hülyeséget max az oltóanyag gyártója mondhatott!

Képet most nem tudok felrakni, mert nem ismeri fel, mint meghajtót a szgép.
Vendég

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, de mire végigolvastam, alig maradt meg vmi.

Nóri, gratulálok a 12 hetes uh-hoz, én holnap megyek, kiváncsi leszek. Nekünk ott megcsinálják a vérvételt is, így van a kombi teszt.

Annyi mindent akartam tőletek kérdezni...

Pl ki van fent iwiw-en, megnéznélek benneteket, ki hol lakik, mivel foglalkozik, hány gyerkőce van stb. Annyira nem vagyok képbe. Nem kell sokat, csak pár szóba, ha nem nagy kérés.

ktc, Borinak sok boldog születésnapot utólag.
Vendég

Uhhhh csajok! Most kaptam a hírt, hogy a tegnap szült barátnőmet 32 öltéssel stoppolták össze 3 irányba, mert Petra babája kidugta a kezét is a válla mellett. Na ez az igazi horror! :evil: Nem tudom, mikor fog tudni ülni szegénykém! :cry:
Vendég

Nóri, nagyon örülök a jó híreidnek, tuti méretei vannak a bébinek, milyen édes lehet a majdnem egy centis combijával :D
lara

lucababám: Örülök, hogy jók lettek az eredmények, remélem holnap én is ilyen jó hírekkel jöhetek. Egy másik fórumon is van egy csajszi, akinél a baba szintén így jött világra. Remélem a mi babáink nem csesznek ki így az anyukájukkal.

kriszti: Van egy kábelbarátnők klub, ott a felhasználónevem alapján megtalálsz. Akkor te is holnap mész uh-ra? Akkor egyszerre jövünk este a hírekkel.

Magnézium: Én most nem szedem, nem igazán görcsöl a hasam, inkább csak érzem néha.

Infulenza elleni oltás: Nekem tavaly nagyon bevált. Most adattam be először és nem voltam beteg. Majd megkérdezem, hogy most is be lehet-e adatni.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Pont ezt mondom, hogy NEM lehet. Semmilyen vírussal nem jó bombázni a kismamákat. Még elölttel sem. Én csak azért akartam, mert Luca minden szart hazahoz a bölcsiből. De majd beoltatom őt! :twisted: :twisted: Hi-hi gonosz anyu! :lol:

Na a képek (a második babafotól látjátok, hogy összeüti az apró lábait. Kb fél cm lehet, vagy annyi sem egy tappancs):

(a pocifotó minőségéért sorry, de vakuval folyton belevillant a tükörbe, nélküle meg nem elég a fény és nem volt kedvem a profi géppel, meg állvánnyal szórakozni!)

Kép
Kép
Kép
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.27 20:17-kor.
Vendég

Vicky, igen, mi is holnap megyünk. Visszük Martinkát is, kiváncsi leszek mit szól majd. Délután, ha felkelt a manó, jövök a hírekkel.
És azt a klubot hol találom? Bocsi, ha hülyeséget kérdezek.

Nóri, nagyon jó az uh kép, remélem mi is kapunk holnap, még nincs képünk kistesóról.
Vendég

A klubok közé bemész és a keresésnél beírod. Csak ezt az eggyet fogja felhozni.
vicky79
Budapest III. kerület

Örülök a jó híreknek és az újaknak is! Influenza elleni oltást én soha többé nem adatom be magamnak, mert van egy kis asztmám (ritkán jön elő szerencsére), s tavaly ősszel kértem az oltást, de majdnem be is fulladtam utána. Azóta tudom, hogy asztmásoknak emiatt tilos, csak hát erre nem érdeke senkinek figyelmeztetni az embereket...
Csütörtökön megyek védőnőhöz, végre nekem is lesz kiskönyvem. Már ideje lesz...
Bori szülinapi köszöntéseit nagyon köszönjük, igazán figyelmesek vagytok! Puszi érte! Ha sikerül, majd képet is teszek fel az ünnepeltről.
Iwiw: rajta vagyok, aki kéri, priviben küldöm a nevem. Szívesen venném az új ismerősöket! :wink:
ktc

Jo reggelt lanyok!
Nincs kedvem a mai naphoz!!! :(
Ma delelott kell mennem a korhazba midwifehoz. Semmi sem ugy alakul, ahogy szeretnem. Allitolag tuti 100, hogy lesz vervetel, amibe en felig belepusztulok minden alkalommal. Siman megszulok, csak vert ne vegyenek, meg ne szurjanak . :x
Levelezek egy angol anyukaval, aki most irt, hogy neki is igy alakult par honapja a 2. babajaval az elso konzultacio, hogy a korhazba kuldtek egybol es viszonylag keson ment, o is mar a 11. heten. Es neki egy fust alatt az uh-t is megcsinaltak, attol fuggetlenul, hogy neki is azt irtak levelben, hogy csak konzultacio lesz.
Nem akarom, hogy Feri lecsusszon az uh-rol emiatt.
Mindenesetre viszek aprot, hogy ha lesz, akkor legalabb fotot kerhessek.
Gratiszkent ma megneztem a reg nem hasznalt online menetrendet. Fel eve nem ultem buszon. Kiderult, hogy nem is jar most az a busz, amivel kozvetlenul tudnek menni. F.sza. :twisted:
Vendég

Uh, ijesztő álmom volt.

Azt álmodtam, hogy szülök. Valahol egy kórházi ágyon feküdtem. EGy doktornő jött be, egyből könyékig eltűnt bennem, és közölte, hogy most szülünk. Erre én: de nekem semmi bajom. Nem baj, ő eldöntötte. Mondom neki, de nekem nincsenek fájásaim sőt most inkább aludni szeretnék, és ő egyre csak kötötte az ebet a karóhoz, hogy most akar megszületni Luca. Én meg már kiabáltam, hogy segítsen valaki, nem hiszem, hogy ez így normális, egy fél deka görcsöt és fájdalmat se érzek. Erre elővett egy hatalmas kést, kb mint a fél karja. Hogy ő itt és most világra segíti a babámat.

Rémisztő volt.

Az egyetlen jó dolog, hogy a késtől annyira megijedtem, hogy felébredtem. :D

És a buszon Pécs fele visszaaludtam.
Még jó, hogy nem folytatódott az álmom. :shock:

Iwiw: szerintem, Zarja becenév és Komló város, nem sok más lehet ilyen keresési kombinációval :D
zarja

Hm ciki, így nem találtam meg magam iwiwen, de a vezetéknevemet már ismeritek: Monostori Koós, lakcím Komló.

Rákerestem, összesen két Monostori Koós van, na ezek volnánk mink.
zarja

Ananácska, kitartás! Én is gyűlölöm a vérvételt, de mióta a Csöpp a hasamban van, határozottan jobban viselem. A hosszú mély belégzés nekem bejött, meg mindig kérem, hogy fektessenek le, mindenkinek jobb, ha nem terülök el a rendelő közepén. Fekve sokkal jobban lehet elviselni.

Képzeljétek, tegnap tök kiborultam. Megjött a vérvétel eredménye (amit ugye egy nőgyogyi sem tartott fontosnak, csak a körzeti). Hát a hőemelkedésnek lehet, hogy nemcsak a terhesség az oka. Közel háromszorosára nőtt a fehérvérsejt számom tavasz óta, messze a tolerálható érték felett jár. 50 értéket néztek, ebből 17 csillagos. Csináltak egy plusz vizsgálatot, amiből kiderült, hogy pajzsmirigygondok is vannak. A nyaki UH-ra sírva könyörögtem be magam az sztkban, ebből kiderült, hogy legalább szervi elváltozás nincs, csak szimplán rosszul működik. Ma endokrinológushoz kell mennem. Mindenki orvos bizonytalan hangon vigasztal, hogy áááá, a babának talán nem árt. Marha nyugodt vagyok :twisted:

Holnap meg genetikai UH. Vicky, Kriszti, Nektek is drukkolok. Nóri, grutula az eredményhez! :) Nem tudod, hogy az NT értéknek mik a referenciaértékei, mettől meddig normális?

Lara, szerintem is menj koncentre! Én még azon gondolkodom, hogy a hatodik hónap végén elutaznánk apával kettesben, amolyan nászútfélére. A doki szerint a bébi bírja a repülést, bár vannak kétségeim, 10 óra a magasban, mennyire tesz jót. Sajnos a kinézett uticélhoz kellene hepatisis védőoltás. Nem tudom, tényleg tilos-e, ha igen, akkor nem lesz út, mert anélkül meg nem megyek. A barátnőm két és fél hónaposan volt Thaiföldön, őt minden további nélkül beoltották heptatis ellen. (az apukája gyerekorvos, csak nem hagyta volna, ha gáz...)
juci-77

juci: Én valahol olvastam egy cikket mostanában, hogy nem tilosak ezek a védőoltások, csak nem legyengített vírust használnak, hanem másfélét. Mondani kell hogy terhes vagy, bár addigra már úgyis látszódni fog. Ne izgulj (tudom hogy nehéz :) )

Vérvétel: Hát nekem a meddőségi kezelések és a hormonproblémák miatt annyit vettek vért az elmúlt 10 évben, hogy már egyáltalán nem zavar. Mondjuk a legutóbbi cukorterheléses első vérvételének a helye jó ronda lett. Teljesen belilult, pedig aznap nem is látszott semmi. Már lassacskán csak elmúlik.
vicky79
Budapest III. kerület

Juci!

Sajnálom a viszontagságokat. Rosszul emlékszem, hogy a múltkor az EKG-n aki volt, az csináltatta a plusz pajzsmirigy tesztet? Ugye Te mesélted, hogy milyen gondoskodó volt, meg ilyenek?
Én bevallom már akkor arra gondoltam, hogy ha egy doki csak a biztonság kedvéért megcsináltat egy tesztet, akkor biztos lehet valami sejtése.
De ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy baj lenne a babóval. Nem tudom, mennyire bízol a nőgyógyidban. Ha esetleg megnyugtatna, ha kikérnéd más véleményét is, szívesen tudnék javasolni valakit.

Szerintem tök más egy két hónapos újszülött meg egy méhmagzat immunrendszere. Nem vagyok orvos, de lehet arról is szó (szerintem) hogy a védőoltás miatt a saját immunrendszered kezd jobban védekezni. Akár a baba ellen is...
Hepatitis A ellen kellene oltani? Mert B ellen azt tudom mondani, hogy ne szexelj idegenekkel és kész :lol:
Nálunk Apa megy novemberben Vietnam, Kambodzsa, Malajzia, Thaiföld körútra. Na oda kell minden sz@r oltás, mert kb hátizsákos túra lesz. Én nem is mennék oda.

Egyszer itt a babaneten beleolvastam egy fórumba (2008. nyáriak) és az egyik lány pont 6 hónap körül volt Thaiföldön. Most nagy nehezen visszakerestem. Talán kérdezd meg őt, hogy nála hogy volt.
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... t=#2195991
Vendég

Sziasztok lányok!

Nem tudom mi van ma a levegőben, deén olyan rosszul vagyok... Le vagyok gyengülve nagyon durván, alig bírom nyiltvatartani a szemem és küzdeni kell minden egyes korty innivalóval, hogy lent maradjon és ne jöjjön vissza azonnal... Van valakinek még ilyen baja vagy csak én érzem magam ennyire rosszul?

bellerreni
Eger

Bea!

No para! Nehogy nekem depis legyél. Örülj annak, hogy süt a nap és nem szakadó esőben kell nagy pocakkal feltolnod a babakocsit a hegyre! :lol: Vagy valami ilyennek!
Lesz ez még sokkal rosszabb is!
És lehet, hogy ma látod a babádat! :D :D

Juci!

Az NT érték 3,5-ig jó. 2,6 felett már szoktak kicsit paráztatni, de 3,5 a határ.
Na ez nálunk Lucával 1mm, Tesóbabával 1,1mm lett. Semmi ok az aggodalomra. Mert itt senkinél nem lehet baj!
Vendég

vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Én elolvastam ezt a cikket, de sehol nincs benne hepatitis elleni oltás. Abból szerinted létezik olyan, ami nem elölt vírusból van?
Viszont így már teljesen egyértelmű, hogy az influenza ellen nincs oltás. PONT. Én csak azért félek, mert soha annyit nem voltam beteg, mint tavaly télen, amikor Luca bölcsibe ment. Kb 1 hónapig húzódott az arcüreg-gyulladásom brutál erős antibigyó mellett. Voltam ősszel rotás, na azt senkinek nem kívánoM (Luca be volt oltva, így nem kapta el). De Lujzinak volt skarlátja, mandulagyulladása és torokherpesze is! Szóval válogatott rémségek, amikről még csak nem is hallottam. Mindezt Úgy, hogy ő az átlagnál sokkal kevesebbet beteg! :evil:
Vendég

Csajok!

Képzeljétek. A porontyomnak nem tetszett az alma :lol: Meg akartam enni egy almát és a feléig sem jutottam. Futás lett a vége... :cry: pedig már jó régen nem hánytam... Gondolta a kismanó épp itt az ideje :roll:

További szép napot

Reni

bellerreni
Eger

Nem érzem jól magam... :?
Az egész közérzetem vacak - és nagyon álmos vagyok... :( És itt kell rohadnom bent, az irodában... :(

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti én ugyan ebben a cipőben járok... Együtt érzek veled...

Reni

bellerreni
Eger

Kakti, Bellereni: dettó. Alig várom hogy elmehessek innen. Lehet hogy a főnökömnek mégis igaza volt? Azt mondta, hogy inkább menjek el táppénzre, mert úgyse fogok már tudni a munkára koncentrálni, úgyis más fog járni állandóan az eszembe
zarja

Hazaértem.
Gyors helyzetjelentés, mert egy óra múlva Kristóf enni kér, nekem pedig addig meg kellene főznöm, plusz elmosogatnom.
Jó nagy késéssel és még nagyobb vérnyomással elindultunk reggel, mert azt hittem, hogy csak fél 11-re kell menni, de kiderült, hogy fél 10-re.
Hát, várnom nem is kellett, de így is jó sokáig tartott a dolog. Lecsapoltak 5 ampulla vért, közben bátor anyukaként a fiam kezét szorongattam. :lol:
Túléltem! :lol:
Mértek mindent, vérnyomást, magasságot és súlyt (ezt kétszer is nemtom miért), majd találkoztam egy midwife-fal és felvette az összes adatomat, ami kb egy órán át tartott. :?
Uh nem volt, mert csak mára lett volna időpont (valaki lemondta), illetve későbbre, a mával nem értettünk egyet, mert ugye Feri nem volt ott, illetve a midwife sem ragaszkodott hozzá, ugyanis a 10-14 hét között csinálják csak és én meg még épp csak 10 hetes vagyok, mondta, hogy később több minden kiderülne, nekem meg úgy sincs panaszom, nem véreztem, nem görcsölök, szóval ráérünk.
Aug. 21-én megyek, akkor lesz egy újabb vérvétel is az integrált teszthez.
Megkaptam a terhes mappámat és egy raklapnyi tájékoztatót.
A haza vezető út viszontagságos volt, ugyanis beugrottam vásárolni, ami elég sokáig tartott, majd nem jött a busz, ami kellett volna, de jött egy másik, ami már majdnem jó volt, szóval felszálltunk arra. Legalább pénzt spóroltam, mert a buszon nem működött az oyster leolvasó! 8)
De így gyalogolnunk kellett Kristóffal 2-3 mérföldet, amiből még több lett, mert beugrottunk lengyel boltba és zöldségeshez, plusz elnéztem egy útelágazást.
De a lényeg az, hogy itthon vagyok és tényleg nem esett az eső, tényleg sütött a nap (ez Nórinak szól). :D
A súly és magasságmérés mókás volt. Ugyanis először a vérvételes néni mért meg, ott még 178 cm magas voltam és ruhástól bereggelizve 64,5 kb, majd lemért a midwife is, ott már csak 176 cm voltam és 65,5 kg. :lol:
No comment, az egy dolog, hogy híztam fél óra alatt, de még hogy össze is mentem??? :D
Mondtam is neki, hogy többet engem ma nem mérnek, mert a végén a férjem egy 160 cm-es és 90 kg-os feleséget fog visszakapni délután.
Hát ennyit történt velünk ma.

A mai uh-hoz Ferin kívül még azért nem ragaszkodtam, mert én úgy érzem, hogy ha eddig vártunk, akkor már várhatok tovább a jobb időpontra, nem gondolom, hogy ettől lesz egészségesebb a pocakbabám.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?