Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szonjának boldog szülinapot kívánunk!!!

Én még mindig támogatom a zárt topikot.
Aki infot szeretne, a másik flóros topikból megtudhatja, nem hinném, hogy a 4-5-6 éves dolgok / orvosok még mindig ugyanolyanok és ugyanazok. Persze vannak kivételek.
Viszont személy szerint Verna esete a bogarat beleültette a fülembe. Nincs félnivalóm, szégyellnivalóm csak jobban érezném magam tőle, hogy nem a fél világ előtt mondok el egy-s-mást.
(... eddig erre nem gondoltam...)

Lányok, Dórival nagyon sok a problémám, gondolkodom rajta, hogy pszihológustól kérjek tanácsot. Rengeteget hisztizik , sír, nyafog, szerintem sokszor fél is és nem tudok segíteni rajta. Voltam türelmes, dühös, nem odafigyelő, szeretgető, semmi se válik be nála. A helyzet hétről-hétre romlik már hónapok óta.

A bébiszitter csajszi is itt van, kedves-aranyos, csak képtelen a feladata elvégzésére. A férjem még naívan bízik benne , nem képes tudomásul venni a tényeket. Tele a t**öm is.

muszáj Dórit lefektetnem.

KépKép
tüccs

Tüccs,
sajnálom Dórit, és hogy nem vált be a csajszi. Bár ez valahol boritékolható volt. :? Dórival kapcsolatban nem tudok okosat mondani, mert Marci detto ilyen, semmi nem használ neki, már anyuék is megjegyezték. Korábban nagyon is "jó" gyerek volt, mindenki megjegyezte a környezetünkben, hogy milyen aranyos, finomlelkű gyerek. Hát, ez mára sokat vltozott, állandóan hisztizik és nyafog, semmi nem jó neki, ha kér valamit enni, és adok neki, akkor az nem jó, "adjál másikaaaaaaat!". Persze olyan fejhangon visitva, hogy legszivesebben elmenekülnék. :roll: A hisztikre meg semmi nem használ: elterelés, szép szó, hangosabb szó, szeretgetés, fenyegetés, oda nem figyelés, odafigyelés, sarokba állitás, szobába küldés, felvevés, puszilgatás, simogatás, érzelmek helyette kimondása. Semmi! egyszer csak vége lesz és kész, teljesen függetlenül attól, hogy én mit teszek. Tanácstalan vagyok.

A fórummal kapcsolatban Tüccsel teljes mértékben egyetértek! Bár tudtam, hogy ez egy nyilt fórum, valahogy úgy gondoltam naivan, hogy csak azok olvassák, akik érintettek valahol benne: vagy szülni fognak itt, vagy már szültek. Más mi a nyavalyának olvasná??? És hát igen, előbb-utóbb már nem lesznek aktuálisak az infóink, hiszen lehet, hogy az a doki, akit ajánlanánk, már nem is dolgozik ott, vagy már nem olyanok a szobák/szabályok/körülmények stb. A mi "feladatunk" szerintem már régen véget ért e téren.

Lányok, szégyellem, de ma nagyon kiakadtam Marcira, még ő is megjegyezte, hogy "Anya, te most méjges vagy jám". És igen, mondtam is neki, hogy "igen, mérges, nagyon is! Most egy ideig ne gyere ide hozzám." Az történt tudniillik, hogy láttam az arcán, hogy mindjárt kakilni fog. A férjem is és én is kértük, hogy jön a kaki, üljön rá a bilire. Ő folyamatosan ellenállt (nem ülőőőőőőőők!), mi kértük, könyörögtünk, mondtuk, hogy mennyire örülne a kaki, ha belepottyantaná, még ajándékot is felajánlottunk, de semmi, csak a "nem" volt a válasz. Annyira látszott pedig, hogy mindjárt lesz valami. Végül feladtuk, a férjem elment vécére, és mire visszajött, Marci rohan oda hozzánk, hogy "bekakiltam". Na, akkor bevallom őszintén, elöntötte a sz.r az agyamat, mert nem véletlenül kakilt be, hanem nagyon is tudatában volt a tettének, és ott könyörögtünk neki vagy 5 percig, ő meg tagadott, hogy nem kakil. Mérgemben mondtam neki, hogy akkor maradjon a kakiban, mert én ugyan ki nem takaritom alóla. Tudom, hogy nem kellett volna, de nekem annyira elegem van a gatyába kakilásból, és valahogy úgy érzem, hogy olyan szintű ellenállás van benne, hogy bilire üljön, hogy tehetetlennek érzem magam. Persze mindenki mondja, hogy nyugi, meg türelem, általában van is, de néha elszakad a cérna. Lehet, hogy minket túl korán szoktattak bilire, de egyre jobban hajlok rá, hogy mégsem volt az ördögtől való, hiszen mindannyian szobatiszták lettünk, és nem hiszem, hogy anyáink ennyit nyavalyogtak és szenvedtek e kérdésben. Egyre többet eljátszom a gondolattal, hogy Siminél nem várok ennyit, és igenis eldkezdem 1 éves kora után szoktatni, mondjon bárki amit akar. Persze nem úgy, hogy akkor márpedig ezentúl bili lesz és kész, de üljön rá kaja után, és próbáljon bele kakilni, meg szokja a bilit. Marcinál szerintem az is gon, hogy minden ismeretlent és szokatlant utál, és szerintem a bilivel /vécészűkitővel is ez a gond. Ha 1 éves kora óta ülne rajta, akkor nem lenne ez most ilyen félelmetes neki. :roll: :?

Kép
Kép
nircee

Henus!
A "nagy" téma zűrzavarjában mindenkinek kiment a fejéből Szonja szülinapja. Sajnálom, hogy idáig elfajultak a dolgok. :? Sajnos én is elfelejtettem. :oops:
[color=darkred]Isten éltesse Szonját! Kár, hogy nem élvezte a szülinapi bulit. Jövőre biztosan jobb lesz!

Tüccs!
Biztos vagy benne, hogy ennyire súlyos a helyzet Dórival? Néha én is úgy érzem, hogy Lili viselkedése már nem normális, de szerintem ez a "korral jár".
És most mi a helyzet a régi bébiszitterrel? Mióta van az új lány nálatok?

Kép
Kép
giga1

Tüccs
megpróbáltam küldeni neked privit, de a fene egye meg, nem akar sikerülni.

Lányok,
segítsetek nekem, legyetek szívesek! Nem találom Névtelen-nek a mail-címét, csak az egyiket, de az már nem működik, a másikat nem értem, miért, kitörölte a rendszer, pedig azon leveleztünk eddig, de mindegy, ez van... Felhívtam, de nem volt kapcsolható a telefonja. Nem tudjátok, mi van vele? Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem beszélhetek vele, ez kééész... Szeretném tudni, hogy minden rendben, hiszen nekem is segített, amikor kellett nekem a segítség. Ha valaki tud róla valamit, írja már meg akár priviben, nekem az is jó, csak tudjam már, hogy minden OK.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska,
irtam neki, hogy keressen, szerintem jelentkezik, ha lesz ideje. Egyébként beszéltem vele, és jól van. (A körülményekhez képest persze).

Kép
Kép
nircee

Köszi!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!

Tüccs, sajnálom, hogy nem válik be a csajszi. Dóri egyébként mit szól hozzá? Nem zavarja, hogy nem érti? Lehet, hogy Dóri problémái még a hosszú kórházi tartózkodásodig nyúlnak vissza, nem? Hogy ezt nem udta rendesen feldolgozni. Ha úgy érzed, ez már "nem normális hiszti", szerintem is beszélgess egy jó gyerekpszichológussal. Egyáltalán nem szégyen az, vagy valami rossz dolog, ahogy a közvéleményben van. Egy ember, aki tud segíteni. Picik jól vannak?

Nircee, Marci szerintem biztos, hogy nem azért nem kakil bilibe, hogy titeket idegesítsen. Elhiszem, hogy ez már nagyon fárasztó, és idegesítő, meg hogy egyszer mindenki türelmének a határa véget ér, de Marcinál még a bilibe kakilás úgy látszik, nem érett meg. Tudom, hogy türelmes vagy vele, és ez egyszeri eset, hogy haragudtál rá, de szerintem annál rosszabb lesz a helyzet. Nem "papolni" akarok neked, nehogy azt gondold! Olvastam, hogy a gyerekek valamiért személyes tárgynak tekintik a kakit, és nehezen szabadulnak meg tőle. Valaki nem engedi lehúzni a wc-n pl. Szóval nem nagy vígasz, de légy türelemmel, és ne erőltesd! Sablonos szöveg, de eljön Marci ideje is.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Helló!

Köszi a köszöntéseket, nem kell szabadkoznotok, én sem voltam fenn az elmúlt napokban. :wink:

Piroska, mi volt az a homeos bogyi, amit egyszer említettél, hogy adtad Didrinek. Neki is nehezen akart rendbejönni a pocakja. vagy rosszul emlékszem? :roll:

thenus

Henus
ha a hasmenése nem múlik, akkor Sodioral-t érdemes neki adni, mert az visszapótolja az elvesztett ásványi sókat, de ha nem erről van szó, akkor nekem ajánlották a pro gastro kid-et, én azt adtam neki, de csak néhányszor, többször kellene. Igaz, nekünk most nem nagyon van ilyen gondunk.

Képzeljétek el, kiderült, miért sovány a Didri: a pajzsmirigyével van gond. Az a baj, hogy az nekem is van, anyunak is, neki ráadásul kóros (basedow kórja van :(), szóval most vinnünk kell dokihoz. Na, mégsem ússzuk meg olyan könnyen. Azért pörög annyit. Ez együtt jár a pajzsmirigy túlműködéssel, én is ilyen vagyok.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Kaki
én is azt hallottam, hogy ha eljön az ideje pikk-pakk helyreáll a dolog. De az az igazság, hogy olyat is hallottam, ahol az anyuka túl engedékeny volt és nagyon sokáig nem ment a kakilás a bilibe, le sem merem írni, hány éves koráig, de tényleg nem az anyuka hanyagsága miatt, hanem azért, mert nem tudta rávenni a gyereket. Míg egyszer begurult, ráültette a gyereket a bilire és melléült és azt mondta neki, hogy addig nem áll fel, amíg nem kakilt (persze ezt abban az időben, amikor kakilni szokott). Azóta bilibe kakil és nincs semmi gond vele. Szóval ez kicsit egyéni szerintem, de nem szabad tényleg erőltetni, nem tudom, miből lehet észrevenni, hogy egy gyerek képes rá vagy nem, de szerintem vizsgáld meg lelkedben a kérdést és fel fogod tudni mérni, hogy most tényleg ez hiszti vagy csak szórakozik veled. Bár Nircee, ne feledd, neki volt egy hasmenéses vírusa, lehet, hogy attól fél, hogy megint kimegy, hiába próbálja visszafogni. Azért ezt is tedd hozzá, amikor a kérdést megvizsgálod. Próbáld neki megmagyarázni, hogy ez normális esetben nem így van, nem úgy megy a kaki, hogy kilövell. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, honnan jöttetek rá, hogy pajzsmirigy probléma? Úgy értem, mikor vittétek orvoshoz? Gyanakodtatok?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Nem tudom, hogy emlékszel-e, még régen volt, hogy mondtam, hogy sokat van hasmenése, valószínűleg valami baja van. Nagyjából két hónapja. Aztán volt egy vérvétele és abból derült ki, hogy tulajdonképpen a tiroxin-ja jóval több, mint a megengedett. Szóval így derült ki.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska

privit tudsz küldeni az eczuri@freemail.hu-ra is.
Majd írd meg mit mondtak a dokik mennyire súlyos ez a pajzsmirigy dolog. Nem hangzik túl jól, bár én nem tudok semmit erről a betegségről.

A régi bébiszitterünk megvan még, jön most is, csak ritkábban. Szegénynek csak annyit mondtam, hogy vendég a kanadai csaj nálunk, ő nem tud angolul, így nem fogja megtudni ittléte okát. Hát remélem mástól sem...
Igazából Dóri abszolút átnéz rajta (Mártának hívják), nem hajlandó kettesben maradni vele. Márta nem képes kapcsolatot teremteni vele, nem beszél hozzá, nem tud játszani vele. Az nem jutott még eszébe, hogy meséljen neki egy könyvből a saját szavaival, csak a képek alapján... Szóval hagyjuk inkább, 20éves, tapasztalatlan, naív kislány még.

Nircee
ha ez vígasztal nem vagy egyedül a kaki-bili témával. Mi visszafejlődtünk, rá se néz Dóri a bilire, pedig voltak hetek (!) mikor esténként minden nap pisilt bele. De mondtátok, hogy hanyagoljam a témát, hát most tojok bele, majd lesz valahogy vele is.

Ichtus
biztos vagyok benne, hogy a 7hét kórházban töltött időszaktól vannak a "zavarok" Dóriban, aztán ezt csak tetézte a két pici. Ő még akkor sokkal kisebb is volt, kevesebbet is értett meg a dologból, hiába is próbálták neki a családtagok és apa elmagyarázni anya miért nincs.

KépKép
tüccs

Lányok,
szerintetek miért lehet az, hogy mozog a hasam? Ma ebéd után rendesen látszott, hogy mozog. Pont olyan volt, mint amikor a Didri rugdosott. Eddig is volt néha ilyen, de nem volt ilyen erős. Most rendesen látszott, pattogott a hasam, most is érzem. A tesztet megcsináltam, de egy halvány csík jelent meg csak, meg amúgy is megvan a menszeszem. Van valami ötletetek? Létezik valami olyan dolog, ami ilyet idéz elő???

Tüccs
majd bejelentkezem endokrinológiára és elmesélem, mi volt.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, egyébként lányok, ez normális, hogy időnként a gyerkőcök úgymond visszafejlődnek. Ezt nem csak tanultam, hanem tapasztalom is. Nincs ezzel semmi baj szerintem.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Piroska, szegény Didri! És mivel jár ez a betegség? Én sem tudok róla szinte semmit.. :oops:
Szerintem egyszerűen csak emésztesz, amikor mozog a hasad. Nekem is szokott látszani, és tényleg, mintha a szülés óta jobban látszana.. én arra gondoltam, kicsit átrendeződtek odabent a dolgok, ezért feltűnőbb most.. vagy csak már tudom hasonlítani valamihez és ezért veszem jobban észre.

Tüccs, a hiszti és a bili téma is ugyanúgy áll nálunk is.
Márk is sokszor kezelhetetlenül hisztizik, van, hogy tényleg semmi nem hat, akkor ordítva-bőgve "húzom-vonom" haza a boltból, játsziról, vagy a hónom alá csapom, és viszem, hiába rúgkapál. Sajnos ezek nemegyszer fordultak elő.. mondjuk én tudom róla, hogy nagyon érzékeny, az új dolgokat nehezen viseli, ezen felül makacs, akaratos, és rettentő hamar megsértődik.. ezeket mindet tőlünk örökölte.. de elég "durva" összeállítás így. Szóval nem könnyű most vele sem a dackorszakban, de persze vannak jobb napok, van amikor nagyon aranyos, szót fogad, kedves és türelmes..
A bili is egy-két hétig nagy élmény volt neki, sikerült bele mindent termelnie, aztán most akárhányszor kérdezem, nem akarja, sőt kéri a pelust. Én sem tudok mást tenni, mint várni.

Nircee, szerintem mindenkinél elszakad néha a cérna, és szerintem nem baj, ha látják a gyerekek, hogy nem feszíthetik a húrt a végtelenségig..

Andi, anyukádnak jobbulást! Nektek pedig sok erőt és kitartást kívánok!

Szonjának pedig boldog születésnapot kívánok!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Lányok, nagy hirem van!!! MARCI BELEKAKILT A BILIBE!!!! Nem akart jönni fürdeni, és láttam rajta, hogy a popsijához nyúl. Kérdeztem, hogy kakil-e, mondta, igen. Én meg mondtam neki, hogy akkor uzsgyi le a bilire, abba kakiljon, és nem tiltakozott!!!! :shock: :shock: :shock: Szó nélkül ráült, majd kért néhány játékot. Már egy ideje ott ült, kérdeztem, jönni fog-e a kaki. Mondta, hogy igen. Mondtam neki, hogy csak nyugodtan, ne siessen. Erre egyszer csak megszólalt, hogy jön a kaki! És hát tényleg! Annyira örült mindenki, a nagyikat is fehivtu, apának büszkén megmutattuk a "terméket". :D Megkapta a régóta áhitott és beigért egész doboz tictac-ot, annak borzasztóan örült, nagy büszkén mondogatja azóta is, hogy megkapta a tictac-ot, mert ügyes volt, és bilibe kakilt, és hogy ezután is csak bilibe fog kakilni!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
nircee

Nircee, gratulálok Marcinak! Nagyon ügyes nagyfiú! :lol: :lol: :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nircee
gratula! :)

Szantre
hát a pajzsmirigy sokmindent befolyásol, jobb, ha az ember hormonrendszerével nincs gond, de ez van..
Ha érdekel, itt egy cikk róla: http://www.vital.hu/themes/sick/pajzsmirigy2.htm. Szerintem most már én is elmegyek dokihoz vele.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok,
létezik, hogy Surányi nem csak nőgyógyász, hanem endokrinológus is?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee!

Gratulálok Marcinak! Látod megéri türelmesnek lenni!

Piroska!

Nagyon sajnálom Didri betegségét! Gyógyszerezéssel karbantartható?

Thenus!
Ajándékötleteket kérek!!!! 8) Fogalmam nincs, mit vegyek a 3. szülinapjára Alexának.

Mi a szobatisztasággal nagyon szépen haladunk, már csak éjszakára kell pelus, baleset pedig szinte nincs is. 8)
A wc-szűkítőnek köszönhetjük, mert bilibe egyáltalán nem volt hajlandó. Csak most, amikor az apjával megy Pestre, ugyanis ott nem tudja máshol megpisiltetni. A női wc-be nem mehet be, a férfiak közé meg nem viszi. Hülye egy helyzet. :evil:

Kép
klmaria

Sziasztok!
Nircee!
Gratula Marcinak! Nagyon ügyes! Gondolom mekkora öröm lehetett otthon a termés láttán... :lol:

Piroska!
Szerintem is csak a beleid mozognak, és valószínű az is, hogy a szülés után jobban látszik, vagy mi legalábbis jobban látjuk. Nekem is egyik nap frankón kidudorodott a hasam itt-ott. Hihetetlen látvány volt újra. :wink:
Sajnálom Didrit! Sógornőmnél az első szülése után derült ki, hogy pajzsmirigy problémája van. Most meg nem mondom neked, hogy neki alul, vagy túlműködik-e. Szed rá minden nap gyógyszert és figyelnie kell rá, hogy ne változzon drasztikusan a súlya. De gondolom ezt nem kell neked ecsetelni, mivel írtad, hogy sajnos te is és anyukád is pajzsmirigy-beteg.

Klmaria!
Gratula nektek is a haladó szobatisztasághoz! Ügyes a lányzód! :D

Tüccs!
És muszáj, hogy a lány nálatok maradjon? Nem lehet elküldeni, ha ennyire nem akar beválni?

Nálunk nagy történések mostanában nincsenek. Lilinek jön két hátsó rágófoga, de meg sem érzi. Szerencsére ő nagyon jól viseli a fogzást. Bulcsúnak pedig egyszerre 3 foga jön. Már áttörték az ínyét, így már ő sem annyira nyafis. Így most már lesz neki is 8 fogacskája. Járással még mindig nem haladunk. Megkapaszkodva feláll, és megy is, de egyedül még nem tud megállni, főleg nem elindulni. Természetesen nagyon várom, hogy mikor jön el végre a nagy nap, de most már nem görcsölök ezen. Most már nem akarom dokikhoz sem citálni, elég volt az állandó felesleges járkálás. Nincs értelme, mivel nem beteg. Egyszer majdcsak elindul.

Kép
Kép
giga1

Lányok, mit csináljak, ha gyógyszert kéne iratni, de a nődokim szabin van 2hétig???
A helyi sztk elég gázos...

KépKép
tüccs

Piroska
Surányi tényleg endokrinologus is - én úgy tudom.

Giga
tényleg ne görcsölj, majd egyszer csak elszalad.. :D
A lányzó hazamegy ez biztos, a kérdés mikor. Én a jövő héten már szólni akarok neki, persze a férjem nem. Egy kicsit előveszem mostmár a sárkány formámat, aztán intézzük a repjegyét.

KépKép
tüccs

Klmaria
nem tudom, majd hétfőn kiderül

Giga
szerintem sógornődnek alulműködik, mert akkor kell vigyázni, hogy ne hízzon.

Tüccs
a háziorvosod nem tud felírni gyógyszert?

Most annyira betojtam, hogy én is elmegyek endokrinológiára.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Helló!

Piroska, köszi, a homeos tippet. Most per pill úgy néz ki rendben van a poci, de megjegyzem magamnak a szereket. :wink:
Surányi egyébként valóban endokrinológus. Szerintem egy próbát megér, ha felkeresed. Én legutóbb mikor voltam nála, és sokat beszélgettünk fejfájás, hízás, fogyás, rendszertelen menstruációs dolgokról, rögtön csináltatott néhány vizsgálatot, hogy a pajzsmirigyem rendben van e.
Most megen el kéne mennem hozzá, és nem is halogatom már sokáig. A gyogyim a héten elfogy, de nem szeretném már ezt felíratni, mert nem szoptatok, és nincs erre szükségem, ráadásul a menstruációm is olyan ritka mint a fehér holló. Szóval, nekem is kijár egy kivizsgálás.
Különben is fogadalmam volt, hogy a nyarat kihasználom, hogy a mindenféle gombáimat kiirtsam. NA de elkalandoztam bocsi... :oops:

Nircee, gratulálok Marcinak! Ugye, hogy ugye! :wink: :wink: :D

Klmaria, hát Szonja sok mindent kapott. Tőlünk egy bicajt, amit már nagyon szeretett volna, de mióta meg van fél menni vele... :shock: Van hozzá sisak, és mindenféle védőfelszerelés. Kapott egy három kerekű rollert, azt nagyon szereti, de útnak indulni ilyenekkel egy egész napot kíván. :?
Aminek nagyon örült az az IKEAs tábla ( ami nektek is van, Pilla) egyik felére krétával, a másikra filccel lehet rajzolni. VAn hozzá egy tekercs papír, arra festeni szokott. Ez nagyon bejött neki. Aztán kapott fa vonat szettet, mert azt is régóta áhítozta. Na ez is nyerő, mert imádja, mióta megvan, kimaradnak a délelőtti mesenézések, van, hogy be sem kapcsolja a tv-t. Ennek én roppantul örülök. :wink:
KApott még egy szoknyás bikinit, egy Rider szandit, törcsit, szoknyákat, pólókat, és a dédiktől pénzt, amit hozzáteszünk az itthoni játszótérhez, ha egyszercsak odajutunk. :oops:
Egyébként még nagyon mondogatta a Fur berriest, tudod, az a plüss gombóc. JA és egy mágneses horgászfelszerelést, mert nagyon szeret horgászosat játszani, és csak ilyen általam kreált van neki.
Hát röviden ennyi, remélem tudsz benne csemegézni. :wink:

Tüccs, én nem akartam okoskodni, de magadtól is rájöttél. Dóri problémái a hosszú anya nélküliséghez vezethető vissza. Sajnálom szegényt, de sok szeretettel türelemmel, törődéssel, helyre hozható. :wink:
Kitartást. :wink:

Szantre, már azt hittem elvesztél. :D

thenus

Henus
már kaptam időpontot a második kerületbe, úgyhogy hétfőn úgy megyünk a gyerekkel, hogy előtte egy vérvételt csináljunk ott, ahol apósom szokott ügyelni és utána szerdán már mehetek is. Kicsit meglepődtem, hogy három nap múlva már kaptam időpontot, a Flór-ba decemberben lett volna időpont.

Giga
biztos, hogy nem beteg Bulcsú, de nem lehet, hogy valami oka azért van annak, hogy még nem tud rendesen menni? Én másfél évesen nem tudtam rendesen menni és anyuék elvittek orvoshoz, kiderült, hogy gerincferdülésem volt, meg a csontjaimnak is volt valami baja, szóval én azért utánajárnék, mert nem tudhatod és ha utána meg rosszul fejlődik, mert most gond van, akkor neked sem lesz jó évekig gyógytornászhoz járatni, nem? Lehet, hogy most egy-két hónap alatt helyrehozható dolog van. Na, nem osztom az észt, de szerintem azért járd körül ezt a dolgot kicsit. Ne haragudj, kérlek, ne utálj érte, hogy mondom, de hidd el, hogy most könnyebb egy kisebb dolgot kijavítani, mint később egy sokkal nagyobbat.

Na jó, eldugulok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Van itt valakinek ikerszüléses tapasztalta a kistarcsai kórházzal kapcsolatosan???

Érdekelnének még Szabó Lászlóval kapcsolatos vélemények is.

Köszönöm a segítséget!

Kata
labkat

Szia Kata!
Én Szabónál szültem az elsőt. A másodikat már nem... :?
Van itt egy anyuka, aki ikerszüléses volt, és Szabó lett volna a dokija. Ha lesz egy kis ideje biztosan ír neked.

Piroska!
Dehogy utállak én!!! Nem is haragszom! Azért nem gondolok én semmi rosszra, mert szinte havonta vittem eddig neurológushoz, és ő nem vett észre semmit nála. Szeptember 14-én pedig ortopédiára viszem. Igazából azért viszem el, mert szerintem nagyon befelé dőlnek a lábfejei. Aztán ott majd azért biztosan megnézik a gerincét is és hasonlókat. De addig még a gyerekorvoshoz is megyünk majd oltás miatt. Ő is megnézi majd.

Kép
Kép
giga1

labkat

küldtem privit.

KépKép
tüccs

Giga
én is erre gondoltam, hogy ortopédiára kellene vinni. De neurológushoz egyáltalán nem kellett volna szerintem. Oda meg minek mentetek, a háziorvos küldött?

Lányok,
nálunk iszonyat van! Lomtalanítás van, hétfőn viszik a lomot, de már pénteken kitették az emberek. Hát ne tudjátok meg, itt kétes alakok tanyáznak, borzalmas! Itt alszanak, nagyon gáz! És ráadásul az egyik szomszédom hallotta, amikor azon tanakodtak, hogy az egyik földszinti lakásból szeretnének egy telefont kiszedni. :shock: :shock: :shock: Az milyen???? Mindent behoztam a kertből és folyamatosan figyelem, hogy nehogy ide jöjjön valaki. Egyszer csak vége lesz ennek a rémálomnak is!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Thenus!

Köszönöm az ötleteket!
A fur berries reklámot a minimaxon nyomják, engem is nyúz érte Alexa, de egy ilyen kis plüssért nem adok 5-6eFt-ot. Csalóka nagyon.

Piroska!

Remélem a kellemetlen alakok is eltűnnek a lommal együtt! :x

Kép
klmaria

Hát én is. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska!
Ez durva!!! Remélem gyorsan eltűnnek onnan a nem oda tartozók!!!

Igen, a háziorvos küldött minket a neurológushoz a hypotonia miatt. Jól tette, mert a neurológus tudott végérvényesen megnyugtatni, hogy nem beteg a fiam!

Klmaria!
Ne is mondd a fur berries-t! Mi tavaly vettünk egyet a keresztlányunknak. Akkor még ha jól emlékszem 4500 körül volt, de én már akkor is sokaltam egy ilyen hülyeségért ennyit kiadni. Nem csinál semmit, csak illatos, és még visszahajtani sem olyan egyszerű mint azt a reklámban lehet látni. De természetesen megkapta a kiscsaj, mert hát mégiscsak erre vágyott. :D

Kép
Kép
giga1

NA most megnyugtattatok ezzel a Fur berrysel kapcsolatban.
Gondoltam, hogy valami reklám miatt lehet. Úgy alakultak a dolgok, hogy azt senkitől sem kapott, de láss csodát azóta nem emlegeti. :?

Viszont ma kaptunk egy nyulat. :shock:
Elmentünk az egyik ismerősünkhöz, akiknél annyi állat van, hogy fel sem tudom sorolni. A zebrapintytől kezdve hal, gerle, pávagalamb, kanári, millió nyúl, és egy oroszlánnyúl. Na azt hoztuk el. Azt mondták, ha terhünkre van visszavihetjük. :? Szonjának nagyon bejön. Engem mondjuk nem zavar a rendben tartása. Ami aggaszt, hogy egy kicsit mintha nem neki való volna a ketrec. MOSt keresgélek, hátha találok neki valahol egy nagyobbat... Ha tudtok valahol, szóljatok! :wink:

thenus

... Belgiumban, 2009. március 23-án reggel 8 órakor.

Az utas tájékoztató hangosbeszélőn keresztül elkezdték lejátszani Julie Andrews dalát a "Dó Ré Mi" (a Muzsika hangja című musicalből).

Ahogy a mit sem sejtő utasok meglepődve észrevették, kb. 200 táncos lepte el a váró közepét (kilépve a sorban állók közül, ill. a bejáratokon át).

Ezt a csodálatos táncot táncolták el, csak 2 próbával a hátuk mögött.

Klikkelj rá, és éld át a felhőtlen örömöt :):)

http://www.youtube.com/watch?v=7EYAUazL ... feature=iv

Boldog napot Mindenkinek!!

Kép
klmaria

Klmaria!
Ez tök jó! Köszi!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!! SOS!!!

A két topik egyikében sem találok semmi különöset a kórházról, mert babák mindennapjait lehet olvasgatni amíg a szem ellát, szóval legyetek szivesek írni nekem, főleg olyanok akik hirtelen orvos, és szülésznő választás nélkül toppant be a kórházba, ugyanis nagyot csalódtam, és váltani kényszerülök így 41. hetesen, és Kistarcsához tartozom 16.kerületi lévén...
Ha túl leszek az egészen, és nem leszek már sokkos állapotban igérem mindenki kíváncsiságát kielégítve megírom melyik kórház, és ki az orvos aki le se pipált...
Köszönöm előre is

:) K.
csipike1985

Csipike!
Sajnos én nem tudok segíteni! :( :( :?
Remélem minden rendben lesz nálad!

Kép
Kép
Kép
tiop

Csipike!

Én nem nála szültem, de sokáig hozzá jártam nőgyógy vizsgálatokra (költözés miatt kellett váltanom), de sok-sok jót hallottam Surányi Tiborról!
Egy próbálkozást talán megér!
A nevével találkozhatsz itt a babaneten is!
Minden jót!
Vendég

Sziasztok!

Elnézést, hogy csak így közétek toppanok, de szeretnék segítséget kérni.

A 2. babánkat várjuk és szeretnék a kistarcsai kórházban szülni, mert nagyon jókat hallottam róla.

Valaki meg tudná nekem adni dr. Szentágotai Ferenc rendelőjének elérhetőségét?

Előre is köszönöm

Jó babázást

Timi
timic

Sziasztok!

Új fórumozó vagyok, és a segítségeteket szeretném kérni. Keresem Dr. Toldi Lászlót! Nála szültem 3 éve első gyermekemet Kistarcsán és most várjuk a kistesót, de a dokit nem találom..A Flór Ferenc kórházban érdeklődtem, csak annyit mondtak, hogy már nem dolgozik ott. Tudja valaki, hogy melyik kórházba ment? Vagy magánrendel valahol? Köszönök minden infót!
Kata
kate777

Sziasztok!

Kate777! Toldi doktor átment a Bajcsy szülészetre, több helyről is halltottam.
http://www.bajcsyszul.hu/osztorv.htm

Timic!

Megkérdezem neked egy másik fórumon!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára klmaria 2009.09.05 11:52-kor.

Kép
klmaria

Csipike
sajnálom, hogy nem figyeltem, nem láttam, hogy segítséget kérsz... Remélem, már minden rendben!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Timic
Kell még a doki száma vagy már megvan?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szaisztok, szia klmaria!

Nagyon köszönöm visszajelzésedet Toldi doktorral kapcsolatban! Közben már én is megtudtam más forrásból, hogy a Bajcsyban van, illetve, hogy van honlapja is, ahol fent vannak a magánrendelési helyszínek, időpontok is. Kíváncsi lennék, hogy lehet-e hozzá a kórházba is bejárni, vagy csak magánrendelőben fogad? Megpróbálok ma bejelentkezni hozzá, aztán meglátjuk..

Minden jót nektek!

Kate
kate777

Sziasztok!

Augusztus végén szültem Kistarcsán, és szeretném megosztani az ottani tapasztalatokat azokkal, akiket érdekel:

Augusztus 31-én hajnalban mentünk be a szülőszobára. Érkezésünk után Apukát leküldték a recepcióra bejelentkezni a személyimmel együtt, amit csak távozáskor kaptam vissza. Az összes szülőszoba foglalt volt érkezésünkkor, ezért a vajúdóba raktak be minket. Mindkettőnknek át kellett öltözni zöld uniformisba.
Néhány óra után felszabadult az egyik szülőszoba, ezért átmentünk oda. Szépen fel van szerelve. Mivel feküdni nem tudtam, mert egyből rosszul lettem, az ügyeletes szülésznő (fogadott nem volt) javasolta, hogy próbáljam ki a kádat, ami tényleg nagyon jó volt.
A szülés után a szülőszobában töltöttünk el még 2-3 órát, mert nem volt szabad ágy az osztályon. A szülésznő elintézte, hogy a szülőszobán kapjak ebédet, és amikor megköszöntük a segítségét, nem fogadott el pénzt.

Az osztályon sajnos kevésbé volt rózsás a helyzet. A csecsemős nővérek fele nagyon rendes és segítőkész volt, a másik fele meg vér bunkó. A gyerekorvos, aki kétszer megvizsgálta a fiamat, normális volt, és profinak tűnt, de másnap egy gyerekorvos nő teljesen úgy viselkedett, mint aki részeg, vagy drogos.
A kétágyas alapítványi szoba kellemes volt, főleg, mert nem kellett kimenni a közös mosdókig, de sajnos ragadt a kosztól. Amikor megfogtam a mikrosütő gombját, majdnem odaragadt a kezem :-)

Most már azt is értem, hogy a szobákba miért nem mehetnek be a látogatók. Sajnos a látogatók jelentős része az etnikumhoz tartozott, amit nem bőrszínre, hanem viselkedésre értek. Hallottam egy kismamától, hogy a dolgozóknak gyakran meggyűlik velük a baja. Emiatt viszont például a párom nem tudott kezet mosni, hogy megfoghassa a gyerekünket, mert a közös mosdóban nem volt se szappan, se semmi, a szobánkba meg (elvileg) nem jöhetett be. Ezt igyekeztek egyébként betarttatni.

A hazamenetel is vicces volt, mert én előző nap elkezdtem kérdezgetni, hogy mikor mehetünk haza, erre a részeg doktornő azt mondta, hogy reggel 9-kor. Szerencsére nem hittem neki, és nem ugrasztottam oda a páromat reggelre. Másnap mindig azt mondták, hogy majd ha jött a gyerekorvos. Mikor? Nem tudják, bármikor. Végül kora délután tényleg jött, fél 3-ra meglettek a zárók, és mondták, hogy akkor mehetünk haza. 10 perc múlva megjelent a nővér, és megkérdezte, hogy mikor megyünk. 20 percre rá jött egy másik nővér, aki mondta, hogy mehetnénk már, mert kell a hely másoknak. Háát apuka nem tud repülni, ezért a "másoknak" várni kellett :-)

Amikor távoztunk, a recepción már ott volt a baba születési anyakönyvi kivonata a személyimmel együtt. A lakcím és a TAJ kártya igénylőt is kitöltötték és beküldték helyettünk. Az elsőt már megkaptuk postán, a másodikra még várunk.

Szóval alapjában nem volt rossz döntés ebben a kórházban szülni, és az nagyon jó volt, hogy nem adtak semmit a megkérdezésünk nélkül a gyereknek. A szülészorvosok, szülésznők és a nővérek hozzáállása is nagyon rendben volt. A többit meg leírtam.

Szerencsés szülést mindenkinek!
Orsi
orsicsaj

Sziasztok!
Nagyon régen írtam, tudom... :oops: Olvasni is ritkán jut időm, de azért néha benézek. :)

Orsi, köszi a szüléstörténetet... jó volt kicsit nosztalgiázni. :)

Egy kis helyzetjelentés: szerencsére Zsófi nagyon jól van, már nagyon nagy lány! Őrült sokat tanul a bölcsiben, csak kerekedik a szemem néha, hogy miket mond, hogy már megint egy újabb dalocskát énekel! Na és persze minket is utánoz rendesen. Annyira figyel, hogy mit mondunk és mit csinálunk! És persze ezt alkalmazza is amint tudja... :D
Nemrég rajtunk is átvágtatott egy jó kis vírus. Hólyagos torokgyulladásunk volt. Előbb Zsófinak aztán nekem. Remélem nem sokatoknak volt ilyen... de az biztos, hogy nem kívánom senkinek! Borzasztó volt! Még az is fájt, ha beszéltem!
De szerencsére Zsófi már jól van és én is hamarosan túl leszek rajta.
Zsófi egyébként nagyon élvezi a bölcsit! Szeptemberben sokan elmentek oviba, szóval most már ő a nagyok egyike... :D
Mi még nem tudjuk, hogy mikor kezdhetjük az ovit. Már beíratkoztunk, de vagy tavasszal vagy majd csak jövő szeptemberben. Végülis mindegy, csak az ovi jó közel van hozzánk, a bölcsi meg a szomszéd városban, szóval ebből a szempontból lenne kényelmesebb.

Nagyjából ennyi jut most eszembe. Remélem mindenki jól van!
Puszi
Márti
Vendég

Sziasztok!

Van olyan köztetek, aki az első babáját császárral szülte, majd a következőt természetesen? Ha igen kinél? És mennyi időt javasolnak várni a következő terhességgel?

Előre is köszi a válaszokat!

Kép
Kép
tabati

Sziasztok! :D
Segítséget szeretnék kérni!Most várom az első babámat és a Flór Ferenc kórházban szeretnék szülni...!
Szentágotai dokiról sok jót olvastam...ha valaki tudna nekem infot adni privibe írnék neki!sok kérdésem lenne!

Előre is köszi válaszokat :!:
annett

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?