Angie34,
gratulálok!
Jól megleptél minket!
Nyuszikám,
szerintem a te védőnőd egy hülye! Két okból feltételezem:
1. Az első babáknak is korán van még a beforduláshoz, és ráadásul az utolsó órákban is megfordulhat! (oda-vissza, sajnos, erről a nőgyógyászok könyveket is írtak). Szóval emiatt én nem pánikolnék egy kicsit sem. Ráadásul a vizsgált időpont csak egy PILLANAT, azaz úgy kell értelmezni: ekkor és ekkor a baba harántfekvésben volt. A befordulást sem mindig érzik az anyukák, többnyire igen, mert nagy evickélésben vannak olyankor (mert már nagyobbacskák), és ez igencsak a 33. hét után van.(TÖBBNYIRE, mindig hangsúlyozom!). Azért sem mindig érezni, mert ez általában éjjel zajlik a pocakban, és ha jó alvó vagy, akkor szépen átaluszod az iccakát. A befordulás tényével pedig csak a legközelebbi uh-on szembesülsz. Én éreztem egy éjjel, de akkoriban már rosszul aludtam, és mindez csak a 37. héten történt meg.
2. Sokkal inkább elgondolkodtató a második dolog, hogy túl nyugodt a szívhangja. Itt megint ketté kell választani a dolgokat:
a) rövid ideig nézte, és aludt/pihent éppen a baba. Ebben az esetben ez teljesen normális.
b) hosszabb ideig nézte, megpróbálta felélénkíteni (pl. kicsit megrázva a pocakot a babák többsége felriad, és ez a szívhang meglódulásában is megmutatkozik). Ha ez történt, és nincs szívhang-változás, akkor IRÁNY A DOKI, DE AZONNAL, és áramlásnézés, stb.!!!! A babáknál a hosszú távú egyenletes szívhang nem a legjobb, ilyenkor a szívhang ún. variabilitását értékelik jónak, tehát a 120-180 közötti percenkénti szívritmust, és ezek mint kisebb-nagyobb hullámvölgyek kell, hogy kövessék egymást. Igazából ez a jó egészség jele.
Nem akarlak megijeszteni, de ugye jobb a dolog végére járni.
Melischkém,
megértelek, de hiányozni fogsz! Puszi!
Királylány,
mi a baj???? Segíthetek most én neked?
Nita,
jó volt nektek! Tegnap este mi is átmentünk oda, jól össze is vesztem egy bagós anyukával a játszótéren.