Új privát üzeneted érkezett!

Frászt kapok, írtam jó sokat, két ablakot nyitottam, és valamit elkattintottam, és elveszett az egész.

Szóval előkerültem.

Este ki voltam bukva, össznépi sírást rendeztünk a lányommal. Én úgy alapból szarul voltam, este 8-ig egyedül voltam, fájdogált a vesém, a lányom szart a fejemre, az albérlő elérhetetlen volt, fizetni meg persze nem fizetett (na nem baj, ma felmondtam neki), két kutya etetését oldjam meg egyedül, hogy ne kerüljenek közben össze...
Szóval elég volt, aztán Lili meg mikor kértem, hogy rakjon rendet, csak kinyújtotta rám a nyelvét. Az apja bekeményített, elküldte aludni mese nélkül, akkor persze zokogott, meg én is, és közölte, hogy nem szeret, nem adott puszit, csak az apján lógott, szóval szar volt.

Ma meg nst-n voltam. Persze holnap mehetek újra. Nekem most már tuti, hogy ez az nst lesz a mumusom. Lili tachicard volt, ezért jártam szinte naponta, Levinek meg most egyszer belassult egy nagy mozgás után a szívverése. Alapból 160 körüli, és lement 120-130 körülire úgy 2 percre. Szerintem csak elvesztette a gép, de ez ugye a szalagon nem látszik, és mivel ügyeletes a doki holnap, mondta, hogy menjek, nézzük meg újra. Úgy látszik nagyon lelkiismeretes orvosnak adott át az enyém. És megnézetem az iwiwen, nem is fiatalabb nálam, kerek egy évvel idősebb :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Irdab,
nem lehet, hogy csak tolatnak a teherautók, és azért sípolnak, elvileg akkor kell nekik.

Kriszti,
akiről írtam kislány, ő csak 3000g volt, de az anyukája is nagyon kicsi. Alacsony is, vékony is.

Madaran,
enyém bébi is 3500 körül van, van, akinél ez már szülési súly, én 4 kilós babákra vagyok úgy néz ki hitelesítve. Meg Kriszti is :lol:

Bikmakk,
hogy állsz albérlőkeresés ügyileg? Rám is ez vár, mert már nem bírom ezt a pasit tovább, hogy soha nem fizet időben. Inkább ne legyen egy hónapig bérlő, minthogy idegeskedjek miatta. De néztem, mindenki 30-40-ért akar bérelni, persze kiadó meg 60-70-ért van, szóval azért megnyugodtam, hogy nem én vagyok elszállva.

Nálunk az ország közepén még semmi lehülés nincs. Éjszaka volt egy kis szél, max. olyan 10-15 percig, de ennyi.

Noki,
én nem értem ezt a szülőcsatornából kifordulást. A baba pont úgy tud megszületni, ha kezdésnek a feje lent van, a háta valamelyik oldaladnak támaszkodik, a végtagjai meg a másik oldalon. Ha mondjuk a háta a hasfalodnak támaszkodik, akkor elvileg nem tudja megkezdeni a forgómozgást, amivel ki kell jönne. Szóval így leírás alapján pont most áll jól.

Dbea,
úgy fektesd a babát, ahogy neki jó lesz majd. Én 4 hétig kb. háton altattam, mert hogy úgy a jó a gyereknek, nem lesz bölcsőhalálos..., soha nem aludt 1-2 óránál többet. Aztán a védőnő mondta, hogy fordítsam hasra. Na egyből szunyált 3 órát. Én meg ültem az ágya mellett, hogy vesz-e levegőt. Aztán küldtem apát légzésfigyelőért. 6 hetesen jutottunk el fül-orr-gégészhez, aki meg egyenesen közölte, hogy csak hason aludhat a gyerek, mert az ő gégéjével így biztosított a levegő szabad áramlása. Na onnantól aludtunk. Hülye szülőknek nem esett le előbb, hogy miért csak a mellkasunkon alszik jót a lányunk, mert ugye úgy hason volt, és szegényke kapott is levegőt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Dbea,
én nem hagynék éjjeli fényt a kisszobában. A babóca megszokta a sötétet. Max. vegyetek egy kis ledes zseblámpát, hogy ha oda akarsz menni a kiságyhoz, akkor odatalálj. Vagy van olyan a Baumaxban pl. tutira, hogy bedugod konnektorba, de van rajta egy kis kapcsoló is, tehát nem világít mindig, csak ha bekapcsolod. Az még jó, és nincs nagy fénye. Van micimacistól a hercegnősön át mindenféle az elektromos osztályon.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

:shock:
Ezzel kell kezdenem, és panaszkodni fogok, bocsánat, de muszáj kiírnom magamból, és csak ti érthettek meg! Most jöttem CTG-ről, hát Ákoska úgy ficánkol és annyira zárt vagyok, hogy mi bizony a fiúk ráérősebbek-klánt erősítjük. Jaj, pedig titokban reménykedtem... Aug. 6-ra vagyok kiírva, de szerintem ti mind megszültök, mire Tücsök előbújik.
Az éjszakáim tömör rettenetek, állandóan 90/60 a vérnyomásom, alacsony a cukrom, szédelgek, de ha próbálok segíteni rajta, rögtön ég a gyomrom. Tudom, hogy Tücsök ebből mit sem érez, de pokoli vacakul bírom már az egészet, különösen, hogy mindehhez jó képet is illene vágni.
Most komolyan, teljesen egyetértek az előttem szólókkal, és a legidiótább kérdéseket már ti is felidéztétek, így nem is ismétlem, de nekem is tele van már a csukám a "2in1"-viccelődéssel és a "ki van odabent, tán csak nem egy bohóc"-típusú poénkodó férfiakkal. Esküszöm, nőktől nem kaptam ennyi idiótaságot (nekik a kedvenc témája a hízás), mint pasiktól - ők egyszerűen képtelenek kezelni a helyzetet. A múltkor vidáman rám is szólt egy pasi mögöttem a zöldségesnél, hogy minek nekem még egy görögdinnye! :evil: Azt hittem, rosszul hallok. Az a baj, hogy ilyenkor nem tudok kellően csípősen reagálni. És abból is elegem van, hogy mindenki úgy hív fel, mintha egy na te szegény-féle haldokló lennék. Tőlem már senki sem kérdez semmit, csak hogy mikor szülök meg........................
Szinte már mentegetőzöm a "késlekedésért". Ha a férjemet hívom, neki már most rendszerint az az első kérdése, hogy szülünk-e már, valamelyikőtök írta is, hát ő majdnem mindig ezzel kezdi. Annyira unom!!!!
Egyetlen vigaszom: a doktor úr szerint a baba jól van, és jó is, hogy nem ebben a nagy melegben bújik ki. Okos kisgyerek a miénk, szépen megvárja a fincsi augusztust, amikor már nagyokat lehet szundikálni, nem kell a szoba hűtésén variálni, és a csecsemőosztály is élhetőbb. Ő csak tudja, mondta is, hogy nagyon szomjasak a babák az osztályon, sokat kell őket plusszban itatni és sokan vannak. Ez egy kicsit megvigasztalt.

Huh. Most már jobb. Bocs, hogy ilyen hosszú voltam. Megyek, a kókuszmatracot én is lezuhiztattam, kiteszem a napra.

noki - Nagyon szurkolok neked, igazán erős vagy, hogy így viseled a dolgokat. Vizesedésre egy kis nyírfalevelet és meggyszárat ajánlok, nekem bevált! Ne áztasd agyon, csak olyan könnyű teának estefelé, de ne túl későn, mert aztán mászkálhatsz a fürdőbe...

Linácska - hogy vagy ma? Remélem, a lányoddal kibékültetek. A múltkori vizsgálat nálunk sem volt egy fáklyásmenet, és mi is lassúak voltunk, de azt mondták, ez természetes, a babák nem vezényszóra ébrednek fel... Drukkolok, hogy holnap jobban legyetek. Próbáltál egy kis gyümölcsöt enni előtte? Nekem az segített (na meg egyszer a light kóla :oops:).

Hétfőn megyek az uccsó UH-ra + CTG-re. Ha Ákoska még marad, este elmegyek moziba. Egyszerűen lázadok már a bezártság ellen is. A meleg miatt szinte ki sem dugtam az orrom a héten, a férjem meg dolgozik. Azért ezt a nyüves lakást se lehet a végtelenségig takarítani...

Na jó, tartsunk ki, nincs sok hátra! Szép délutánt mindenkinek!
Kép
goldplast

Rilla:

"Töltött tök:
Én 2 kisebb zsenge tökből szoktam csinálni, lehet cukkiniból is, de a tökből szerintem finomab.
Szóval le kell vágni a tök két végét, megpuculni, és leskalpolni a tök tetejét. Aztán a magokat kikaparni egy kanállal, kicsit be szoktam sózni, és villával átszurkodom, hogy a leve sütés közben kifolyon belőle.
Ha a tök annyira nem zsenge, akkor egy pici vízet öntök a tepsibe, és csak a kimagozott tököt beteszem a sütőbe alufólia alá, párolni egy kicsit. De én ezt mindig megcsinálom, majd leveszem az alufóliát, és a vízet elpárologtatom alóla.
E közben hagymát, fokhagymát ledísztelek (tegnap tettem bele paprikát, meg paradicsomot is-kicsit lecssra csináltam), és a tökök leskalpolt tetejét is összevágom pici kockákra és azt is lepárolom a hagymával. Aztán beleteszem a darált húst (fél kilót szoktam a két tökhöz), pirospaprikát, és felöntöm pici vízzel. Jah és fűszerezem ízlés szerint. Tegnap éppen tettem bele kaprot, de lehet csak pici borsot, vagy majorannát is. (ki mit szeret? Én tegnap csak kaprot tettem bele, meg pici borsot)
Összerottyan, és amikor már alig van leve, egy pici tejfölel, meg egy nagyon pici liszttel összesűrítem, és így kevergetve rotyantok még egyet rajta.
Nah ezzel töltöm meg a tököt, és általában a husi fele, vagy a negyede megmarad, amit mellé tudsz szedni még ha eszitek. A megtöltött tökre szoktam rakni még tejfölt, és sajtot is. Utánna már csak addig kell sütni, amíg a sajt megpirul a tetején.
Remélem érthető voltam, ha nem szóljatok :lol: "

Tegnap is ezt csináltam, és fini lett megint :lol:

Linácska már kezdtem aggódni érted.
Igen valószínű azért dudáltak mert tolattak, de bazi idegesítőek voltak :twisted:

Jelentem bundántalanítással végeztünk, szörtelen vagyok :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Goldplast,
ma teljesen jól vagyok, nem fáj sehol. A lányom is egy angyal volt reggel, csinálta, amit kértem tőle, mosolygott, bújt, szóval azért lehet, hogy használt a tegnapi.
Én nem szoktam semmit bevetni nst előtt, mert így is nagyon aktív Levi, mindig megpróbálja lerúgni magáról a tappancsot. Mondjuk most egy 3 az egyben kávé után mentem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Boriéknak hatalmas gratula Bettinához!Nagyon szép kiscsaj!

Lina!Azért próbálj 10-ig számolni Lilivel kapcsolatban.Tudom nagyon nehéz,én ios a vége felé már nagyon kivoltam.De most meg majd jön a tesóféltékenység,és nem mindegy mennyire és hogyan jön ki..

mimi12

Sikerült elérnem a dokit!!! és azt mondta,hogy nyugodjak meg van aki helyettesíti őt!
Kb annyira jó mint ő!
Kérdeztem ,hogy hogy hívják a dokit,de nem mondta meg! Annyit fűzött hozzá,hogy ha baj lenne akkor menjek a szülőszobához és csengessek be...ott majd ellátnak és szólnak a dokinak!
Most aztán hiperül nyugis vagyok! :shock:

Hiába minden....én szedek már annyi tágítót és annyi mindent kipróbáltam,hogy most feladom.......talán ez kell ahhoz ,hogy ne akarjam annyira nagyon,hogy a csajszi kibújjon :D

Ez a kifordult a szülőcsatornából dolog megbosszant,de ha pont most jó akkor meg mit ijesztget a doki?
Ahhhh.....nagyon nem értem ezt ,de azt az egyet tudom és határozottan,hogy a másodikat (ha lesz) akkor nem itt fogom szülni!
Kiakasztó már ,hogy mi történik velem nap mint nap!

Vettem homeot a patikába vizesedésre aminek a neve :
Natrium sulfuricumot 9ch
Ismeri valaki?

Pussz mindenkinek!
Várom nagyon az esti vihart :D:D:D

Kép
noki&potyi

Noki reméljük jön az a lehülés :P

Lina akkor nállatok is vannak programok :P

Én szerdán megyek megint nst.-re de se a szülésznőm nem lesz bennt se a dokim :evil: lehet,hogy keddet vagy a csütörtököt fogom inkább megcélozni...nehogy egy idiótát fogjak ki,mert most fogják avért is venni.Nem szeretném ha szétcsesznék a vénámat...

Noli meginnt menne fürdeni én már nem annyira inkább döglenék itt bennt.

Nekünk az éjjelifény olyan ami kapcsolható.
Haason aludt Noli mivel ezt javasolták is meg csak igy volt hajlandó aludni...elfordulós párnát használtunk vagy ,hogy hívják... :P
De ez a hasonalvás sem igazán jött be inkább kézbe... :roll: amit most valahogy ki fogok küszöbölni az TUTI!!!!!!!!! :shock:

Megyek lábatlógatni mert már nem birok vele... :?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bori és Párja
Gratulálok!
Kép
Vendég

Ki lesz a következő????? :roll: :wink:
Vendég

Linacska,
szerintem ne hibáztasd magad, a lényeg, hogy túlvagytok rajta!

Mimi,
ez a testvérféltékenység dolog engem is foglalkoztat. Nálunk apának van egy kislánya, aki 5 és fél éves, és eddig nagyon jó kapcsolat volt közöttünk, de mostanában érzem, hogy sokkal inkább nem tud velem mit kezdeni. A múltkor, amikor itt volt, meg is kérdezte, hogy miért kell nekem gyerek, amikor itt van nekem ő, és mi olyan jó barátok vagyunk. Nehéz volt erre mit mondani, és egy kicsit tartok tőle, hogy milyen lesz, ha Ábel megszületik. Különösen, mivel ő nem él velünk, és ezért integrálni is egy kicsit nehezebb lesz a közös életünkbe. Tényleg, van valakinek ehhez hasonló tapasztalata? Kíváncsi lennék....

Cscsi,
én vadul próbálgatom a szülésindító praktikákat :D

Irdab,
a recept jól hangzik, én szeretném is kipróbálni, de nem tudom, a családot hogyan veszem majd rá a tökevésre.

Sissi,
jó hír, hogy Atival rendben mennek a dolgok! :D

Bim-bam,
ez a hasfogdosás annyira fura dolog. Nekem soha eszembe sem jutott, hogy más embereknek a hasát fogdossam, de valamiért az enyémet egy csomóan akarják nyomogatni. Mondjuk persze tényleg leginkább olyanok, akik nem voltak még terhesek. Nem baj, majd ők is visszakapják a sorstól :!:

Earhart,
Én szeretnék nagyon az lenni, de szerintem a mi gyerekünk egyáltalán nem siet kibújni.

Goldplast,
én is mindig azt hallgatom, hogy a fiúk úgyis ráérősek, és nem jönnek előbb. Nálunk augusztus 3. a céldátum, de doki szerint simán benn van a túlhordás is a pakliban.

Adri

Kép
Kép
flake76

Sissi, de jó, hogy nincs baj Ati szemével!

Lina, én is egyre nehezebben viselem, néha úgy érzem jó lenne egyedül maradni. Most apa elvitte MIlut sétálni, teljesült a vágyam :)
Összedobtam egy jó kis fetás paradicsomsalit, jól lehűtöttem, és ideültem közétek :lol:
Egyébként ez a belső feszültség valamilyen módon biztosan a szülésre való előkészület lehet, én Milánnál is emlékszem ilyenre.
Albérlő ügyben megértelek (nekünk is van), ritka az olyan, akivel nincs gond. A rezsit fizette rendesen? Ti hogy ellenőriztétek? Nehogy lelépjen egy csomó hátralékkal!

Bea, az éjjeli fény témát már kivesézték a lányok :) Nekünk sima konnektorba dugható van, sötétedéskor magától kezd világítani. Épp annyi fényt ad, hogy sejteni lehet mi merre van, de nem zavaró.

Goldplast, te hős, aki az utolsó pillanatig dolgoztál! Panaszkodj csak nyugodtan, mi is ezt tesszük már itt a végén :)

Noki, azt mondta,hogy nyugodjak meg van aki helyettesíti őt. Kérdeztem ,hogy hogy hívják a dokit,de nem mondta meg! Annyit fűzött hozzá,hogy ha baj lenne akkor menjek a szülőszobához és csengessek be...ott majd ellátnak és szólnak a dokinak!
Ez az ügyeletes lesz :lol: :lol: :lol: :lol:

Adri (Flake), a bábakoktélt is kipróbáltad? Én odáig még nem jutottam el, kicsit tartok tőle, de lehet, hogy eljön az ideje. Összebújás nálunk csak lelkileg segít...
Vendég

Cscsi,
Az alkoholos bábakoktélt nem merem meginni, mert félek, hogy utána részegen kell szülnöm :D Állítólag a ricinusolaj meg alkohol nélkül nem szívódik fel. Nem tudom, nem értek hozzá. Találtam homeós bábakoktélt is, azt esetleg megkockáztatom. Bár bevallom, hogy szerintem ezek csak akkor használnak, ha tényleg kifelé készül már a gyerek. Én csak abban reménykedem, hogy talán viszont már lejjebb ment, mint korábban, most már határozottan érzem, hogy nagyon nyom lefelé. Eddig ez nem volt....

Adri

Kép
Kép
flake76

Adri, ha összefutunk a sarkon én megmondom lejjebb ment -e :lol: :wink:
Egyébként kb. 1 ek alkohol kell 2 dl-be, attól talán nem állunk fejre.
Vendég

Lina,sajnálom az albérlőt,de az ilyenektől jobb szabadulni sztem,csak legalább a pénzt kapjátok meg!
Jó fej lehet az új dokid :) Sajnálom az nst-s dolgot,de legalább lelkiismeretesek,persze senkinek sem jó mindennap oda mászkálni.

Goldplast,panaszkodj csak nyugodtan :) Nekünk lehet,én is szoktam :) Nem hiszem,hogy te leszel az utolsó aki szülni fog,mert én bizony 17e előtt nem szeretnék :)

Adri,nekem a hét elején volt bőrnyúzás,de én elég nehezen vislem,alapból is,ilyenkor meg még nehezebben.Vasárnap lehet megcsinálom ezt a töltött tököt,kiváncsi vok apa mit szól amjd hozzá,mert ő biza nem szereti :roll:

Noki,sajnálom,hogy a dokid nem adott konkrét választ a kérdésedre...Nekem amikor elment szabira megmondta a 2 nevet hogy kit keressek ha gond lenne....

Kata,gyere ám sűrűbben ha tudsz :) Anyukádék hogy érzik magukat?nem furcsa nekik az időeltolódás?

Megyek megsütöm a halacskát vacsorára amit apa fogott reggel..azt hiszem jó be fogok lakni...
Zsombi meg csinálja magának a helyet,kicsinek érezheti,mert feszt kitologatja magát! :wink:

Kép
Kép
tundi24

Cscsi,
ha megiszod, feszt megiszom én is! :lol: :wink: Csak ricinusolajat kellene szerezni. Hülye kérdés, de az a patikában kapható, ugye? Házipálinka van nálunk itthon!

Adri

Kép
Kép
flake76

Enyém apa se a tököt, se a kaprot nem szereti, ahhoz képest ezen a nyáron már sokadjára kéri h csináljam neki a töltött tököt. :shock:
Úgyhogy szerintem egy próbát megér a csakádban is. :wink:
Én még tejfölt is szoktam hozzá enni :wink:

Vanye ha megisszátok én is megiszom esküszöm ezt a koktélt.
Ma mehetnékem is van meg nem is, menjek sétálni vagy ne? Gyerekem meg olyan hiperaktív, de komolyan már annyira fáj, és annyira lent van, hogy ilyen fejet vágok már csak hozzá :shock: :shock: :shock:
A derekam meg mindjárt leszakad, jaj. :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

Én simán kipróbálnám az alkoholosat is. Az alkohol szerintem abban a pillanatban kimegy belőlünk (mennyi lehet egy evőkanál, szerintem nincs egy feles) mikor elindulnak a fájások.
Viszont nekünk nincs itthon pálesz, azért meg már nem veszek. Csak reggelre jön a front, nem?
A töltött tököt még mindig nem csináltam meg, pedig már olyan régóta tervezem és a cukkinis fasírtot is.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Nekem egyébként akkor szokott mensiszerű fájásom lenni, amikor szétnyomja magát Matyi, mert nyomja mindenemet és olyan mintha már fájások jönnének, de nem azok, csak ahogy nyom belülről. Ma is szenvedtem nagyon tőle, de leginkább akkor van, amikor fekszem.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Adri, a mi háztartásunk is jobban fel van szerelve házipálesszel, mint ricinusolajjal :lol:
Én holnap gondoltam beszerezni fél decit belőle, ha gondolod odaadom a felét. Jah, nem, csak a harmadát, Irdab-Adrinak is jusson belőle :wink:
Kicsit bátrabbá tesz a gondolat, hogy ha egyszerre isszuk meg, egyszerre jön ránk a szülés, elég lesz csak egy mentőt hívni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mit gondolsz?
Vendég

Az a helyzet h nálunk is van több féle házi pálesz is. Törköly, körte, barack, vegyes. De ricinus olaj az nincs sajna :cry:
Köszi Cscsi h gondolsz rám, amúgy aztat honnan lehet beszerezni?
Amúgy gondolom a hashajtó hatása miatt kellene az nem? Pl olivaolaj nem jó helyette?

Nah csajok sétáljak ma vagy ne? K..ra nincs kedvem, itt bennt megy a klíma kinnt meg dög meleg van.
Holnap ha lehül a levegő inkább lenne kedvem sétafikázni.

Anettoo engem már mindenhogyan nyom. :roll: Mindegy milyen pozitúrát veszek fel.

Akik már szültek, esetleg tapasztalat? Születés elött a baba mozog ezerrel, vagy inkább csöndben marad?
Az enyém rég volt ennyire hiperaktív, vagy esetleg éjjel ekkora vihar lesz :roll: :?:

Adri

Kép

Kép
irdab

Mondjuk Cscsi ha elsétálnék hozzátok a ricinusolajért biztos megszülnék :lol:
Mondjuk lehet már most el kellene indulnom hozzátok, h mire beszerzed odaérjek :?: :lol: :lol: :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Cscsi, Irdab,
Ismerünk egyébként olyan kismamát, akinél ez már használt? :) Amúgy benne vagyok, igyuk meg, bár azért a hasmenéstől eléggé tartok. A doki nénim egyébként vasárnap ügyeletes, szóval teljesen OK lenne akkor szülni.

Adri

Kép
Kép
flake76

Cscsi, Irdab,
Ismerünk egyébként olyan kismamát, akinél ez már használt? :) Amúgy benne vagyok, igyuk meg, bár azért a hasmenéstől eléggé tartok. A doki nénim egyébként vasárnap ügyeletes, szóval teljesen OK lenne akkor szülni.

Adri

Kép
Kép
flake76

Bábakoktél
nem biztos, hogy a szülést beindítja... de kipucol :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Irdab
Villő mocorgott ezerrel... :lol:

Fektetés
Hason, háton, oldalt... :wink:

Sissi
Nekünk is kell menni szemészetre.

Kenderike, Mimi
Szépek a csajok :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Irdab, indulás sétálni! Eleget ülhetsz még a klímában, ilyenkor viszont már kellemes kint is a levegő. Nem mellesleg pedig használd ki az apával kettesben tölthető kellemes andalgás utolsó lehetőségeit :wink:

Flake, nem ismerek személyesen senkit, akinél ez bevált, de ezek szájhagyomány útján terjedő száz (?) éves praktikák. Csak lehet benne valami... ha mégsem, legalább tiszta béllel és pár kilóval könnyebben mehetünk szülni, akár még a beöntésre is mondhatunk lagylelküen nemet.
Vendég

Egyébként érdekes, hogy gyors egymásutánban hármunknál is kiderült, hogy házipálinkából igencsak fel vagyunk szerelkezve :lol: Ez nagyon fontos alapfelszerelés egy mindenórás kismama háza táján? Gyerünk, valljatok színt többiek is, nálatok figyel ilyen a kamrapolcon, vagy csak mi vagyunk ilyen elvetemültek????
Vendég

[quote="cscsi"]E írta:cscsigyébként érdekes, hogy gyors egymásutánban hármunknál is kiderült, hogy házipálinkából igencsak fel vagyunk szerelkezve :lol: Ez nagyon fontos alapfelszerelés egy mindenórás kismama háza táján? Gyerünk, valljatok színt többiek is, nálatok figyel ilyen a kamrapolcon, vagy csak mi vagyunk ilyen elvetemültek????

Nálunk egész italkészlet van :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Húúú - csajok, tök ciki......nekünk ricinusolaj van itthon (gyógyszertárban adnak vény nélkül, kis üveg, semmi pénzért) alkohol csak bor. Na, meg 70%-os alkohol, de azt talán mégsem. Pálinkát meg honnan vegyek? Van feles kiszerelésű?

anettoo

Mi szépen lassan odaadogattuk a acsaládban az alkoholokat így hogy egymás után lettem terhes, apa meg egyedül nem iszik. Pedig nem akarok kimaradni a jóból, úgyhogy csajok, ha ez most nem vicc, akkor én is benne vagyok, mert én pont szombat este vagy vasárnap akarok menni szülni.
Na, meg amúgyis már olyan rég ittam ! Legalább lelkiismeretfurdalás nélkül tehetném, :roll: mert ugye szoptatás alatt sem lehet. :D :wink: :lol: :lol:

anettoo

Ágota, üdv a klubban :lol:
Anett, csak bor? Tényleg ciki! Biztosan van pici üveges, de hogy hol lehet beszerezni???? Talán kisboltban? Egyébként kösz az infot, én is a gyógyszertárra tippeltem.
Vendég

Csak atfutni volt idom...

babakoktel:
En 2x ittam Timinel a 39+4. es 40+1. Mind a ketszer olyan hasmenesem volt, hogy csak na!!!! Fajas volt, de inkabb csak joslok, mondjuk jo erosek, mert miutan vagy 3-4x voltam WC-n meg mindig csikart a hasam. Aztan 40+4 szultem, egyertelmuen nem ettol.
Baromi rossz ize volt, mondjuk en utalom a palinkat, talan azert...
Akkor megfogadtam nem csinalom tobbet, bar igy a beotes utan mar nem lepodtem meg igazan azon, mi tortenik velem. :) Ettol fuggetlenul lehet, hogy ha most nem szulok a kiirasig, akkor megis megiszom megint.

Noki:
Hat nem valami szimpi a dokid! :evil: Miert nem tud nevet mondani? en is az ugyeletesre tippelek. :(
Nekem meg ma a szulesznom kozolte, hogy jovo het utan aug 1-tol 10 nap szabira megy es ajanlott maga helyett valakit. :( Miert most szolnak????? :evil: Biztosan a masik is jo lesz, de azert elegge csalodtam benne. :(
Az nst-m szerint azt mondta a heten meg nem szulok. Igy aug 1-2 se dokim, se szulesznom. :( lehet uj szulesznot fogadok erre a 10 napra???

baratodildi

Csajok,nálunk is van ez az...házipálesz,sör,bor,viszki,pezsgő,jéger :oops: :P

Kíváncsi leszek kinél fogja beindítani a dolgot :) Szurkolok nektek! :)

Adri,sétáljatok egy kicsit,itt most kezd jó levegő lenni.A tavaktól mennyire laktok?Az annyira szép hely :)

Ildi,sajnálom a szülésznős dolgot.Előbb ezt nem tudta?

Kép
Kép
tundi24

Ha már piáról van szó akkor Én is beszállok a témába :D
Én napi szinten vörösborozok....és semmi hatása...azaz nincsenek fájásaim,görcseim,de gyomorsavam az van.
Bár az így is úgy is van!

Rettenet ,hogy a dokim így kicseszik velem :(
Félek,hogy az ügyeletesnél kell,hogy szüljek......bár attól függ ki lesz az?!
Na,de lehet,hogy az Én kislányom simán megvárja a dokit....sőt még azt is,hogy a szülésznőm is visszajöjjön a szabiról :D
Ildi,te még mázlista vagy,hogy a szülésznő ajánlott maga helyett valakit.
Nekem csak annyit mondott,hogy ha épp ráér és nincs elutazva akkor bejön :D

Jó éjt mindenkinek!
És ha valakinek beindulna a szülés akkor nagyon gyors és aránylag fájdalommentes szülést kívánok!!!!!!

Beusmimiért aggódom amúgy ,mert nem válaszolt még az sms-re :(
Ma ment dokihoz........

Kép
noki&potyi

Cscsi,
nekem eddig 3 albérlőm volt. Az elsőt nem is láttam, nem is kellett. Két srác, a Samsungnál voltak középvezetők. Átutalással küldték a pénzt, soha semmi gond nem volt. A másik egy nő a fiával, egy darabig minden rendben volt, aztán bepasizott, és onnantól kezdődtek a gondok. Végül 130000Ft-ot fizettem ki helyette. A mostani eddig még mindig fizetett, csak nem határidőre. Aztán kiderült, hogy már kb. 300000Ft tartozása volt, 120 nekem, 160 a közműveknek. Kapott 4 nap haladékot, hogy rendezze, ha nem zárat cseréltem volna. Kifizette. Azóta módosítottam a számlázási címet, ide jönnek hozzám a számlák, én fizetem, és megmondom neki, hogy mennyi volt, és a díjjal együtt utalja, már ha utalja. De így legalább nincs tartozás. És azt meg nem engedem meg, hogy a kauciónál többel tartozzon, akkor egyből zárcsere, és nem érdekel hol alszik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nagyon szépen köszönjük a gratulációkat, sajnos visszaolvasni még nem tudok, majd igyekszem

Kép

Kép
danidaniel

Anetto,
lehet kis üveges felest kapni a boltokban, tudod, arra térnek be reggelente a kisboltokba.

Nálunk amúgy van némi pia, de a férjem még a konyakmeggyet sem hajlandó megenni, mert alkohol van benne. Én a likőröket szerettem, de amióta szültem nem esik olyan jól.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Danidaniel - nagyon cuki, már most elkaptatok egy mosolyt? tiszta te vagy !!!

anettoo

[quote="noki&potyi"]
írta:
noki&potyiÉn napi szinten vörösborozok....és semmi hatása...azaz nincsenek fájásaim,görcseim,de gyomorsavam az van.

Noki, az alkohol fájáscsökkentő hatású! Fenyegető vetélés esetén intravénás alkoholt adnak!
(A bábakoktélban sem azért van az a kevés, hogy fájást okozzon, hanem hogy a ricinusolaj feloldódjon a gyümölcslében.)
Amúgy szerintem a bábakoktélba bármilyen tömény jó, akár a likőr is, ha az van valakinek otthon...

Danidaniel: nagyon szépséges a baba!

Én 1 óra múlva betöltöm a 37. hetet, mostantól már nem lenne koraszülött a baba, juhééééjjj!

Viszont kaptam tegnap hirtelen egy csomó melót (orvosi szakfordítást szoktam csinálni), hétfőtől számítva 13 nap a határidőm, úgyhogy most izgulok, hogy addig ne bújjon ki a babácska, mert ezt szeretném még megcsinálni...

Én is csak egy ismerősömről hallottam, aki kipróbálta a bábakoktélt, de nem indult be tőle a szülés... Csak 3 napra rá szült..

Kép
bikmakk

Ja igen, madaran, nagyon jó a babaszoba!

Nekünk is kész van már végre, de még nem olyan barátságos, mert nagyon hiányzik a dekoráció.
Már megvettem a falvédőt és a fali dekorfigurákat (örök hála, Csilla :) ), de Mo-ra szállítják ki, így majd anyum hozza a baba 2 hetes korában. Szóval igazából végig nem lesz teljesen kész a szoba.
Még fluoreszkáló csillagokat szeretnék valahol venni. Olyan készletet szeretnék, amiben viszonylag sok kicsi csillag van, hegyes kis ágakkal, és sárgán világít éjszaka. Valakinek nincs esetleg ötlete?

Kép
bikmakk

Na ötkor felkeltünk a viharra, kutyusokat bemenekítettük, háromnegyed 6-kor visszaaludtam, de kár volt, mert most meg mehetek nst-re 7:45-re, és olyan álmos vagyok...

Mimi,
szerintem Lilinél az teljesen független a tesótól, hogy ha én kérek valamit, akkor ne egy nyelvnyújtás vagy egy nem legyen a válasz. Ha jön a tesó, ha nem, én ezt nem szeretném, ha rászokna, főleg, hogy kb 3-4 hónappal ezelőttig semmi ilyen nem volt. Szerintem testvérféltékenység nem nagyon lesz, nagyon várja a kistesót, tudja, hogy még nem tud majd vele játszani..., azt is, hogy én kórházba leszek, és majd jön hozzám. Mondjuk tavaly is 4 napot ott voltam, akkor is jártak be apával, emlékszik rá, mondogatja.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska - Lili pont abban a korban van, hogy akár lehet is féltékeny, nem? Még nem tudhatod. Bár biztos ügyesen megoldjátok.
Nővéremnél 7 éves volt most Marcika, amikor jött az öccse, ő is nagyon várta, meg minden és nem is volt féltékeny először, de aztán jött, hogy anyáék otthon vannak, akkor ő se akar iskolába járni (pedig imádja, elsős), mindig fájlalgatta a pociját, hogy ne kelljen suliba menni (de lehet, hogy tényleg fájt neki?), szóval a körzeti doki azt mondta, hogy belső feszültségtől van, mert kifelé nem mutatta, hogy féltékeny lenne, talán azzal, hogy többet akart játszani a szülőkkel.
Most kb. négy hónapos a kicsit, most épp semmi gond nincs, na de nyári szünet van.

Én ma nem leszek csak este, mert megyünk a telekkel kapcsolatos ártárgyalásra.
Nekem azon kívül, hogy se Máté, se én nem aludtunk jól semmi bajom a fronttól, még egy kósza fájást sem tudtam produkálni.

Többiek?

anettoo

Ti vettetek a születendő tesótól kapott ajándékot a nagyobb tesónak?

anettoo

Sziasztok!

Andi:nagyon édes Bence!!!!

Anett:mi vettünk és amikor vele játszik mondja is ,hogy Atitól van.
Ha esetleg lenne vmi irj.

Mimi.nálatok a kicsi fiú,hogy fogadta a tesót?
Vendég

Jó reggelt!

Az éjszakai hidegfront hozott babát?
A júliusi topikban van jó példa a bábakoktél jótékony hatására :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Itt most esik az eső, lehűlt a levegő...pedig csavarogni akartunk...alighanem családi szieszta lesz...csak apuka megy el bevásárolni... :wink:
Vendég

Sziasztok!

Jaj, de jó ez a kis enyhülés! Bár éjszaka nem aludtam szinte semmit! Főleg, hogy mind a két rosszcsontom átköltözött, marha kényelmes volt! :twisted:

madaran: nagyon jó lett a babaszoba! :P

danidaniel: nagyon szép kisfiú Bence! Tényleg nagyon hasonlít rád! Még kérünk képeket, olyan jó nézni!

Nem tudom, ki hogy van vele, de én a mostani terhességem végén baromi türelmetlen vagyok! Szeretném, ha a kisasszonykám kibújna!

Pálinka: van itthon, apa szokott kapni ismerősöktől házipáleszt!
Én még a szagát sem bírom!

linacska: Lili most alapjáraton nehéz korszakban van! De szerintem, ha felüti fejét a féltékenység, biztosan fogod tudni kezelni! :wink:

Drukkolok, hogy aki szülni akar, az menjen is! :lol:

kovisziszka

Danidaniel
Nagyon édes Bence baba :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Szupi levegő van,de azt hiszem hamarosan megint meleg lesz :? Esett egy kis eső is,d emost meg sütöget a napocska.

Danidaniel,nagyon szép baba Bencus,és annyira aranyos ahogy mosolyog :)
Zsófi hogy fogadta?

Anett,gyors tárgyalást a telekkel kapcsolatban :) Mi is veszünk ajándékot tesó nevében Lucának..csak még filózok,hogy mit is kéne...de valszeg egy gyönygyfűzőt kap(fából),meg még egy kis apróságot.De még nem veszem meg,mert akkor már odaadtam volna :oops:

Lina,remélem ma rendben lesz az nst-d :)

Bikmakk,gratula a 37.ik héthez! :) Gyorsan lefordítod te amit kell :) A csillagokat meg sztem játékboltba+papírboltba is megnézheted.De nagyobb bevásárlóközpontokba is...Én anno corában vettem..

Noki,hogy vagy?Beusról tudsz vmit????

Kép
Kép
tundi24

apa megigérte, hogy ma korán jön! Elvileg elmegyünk csavarogni egy kicsit, Ikeába szeretnék menni! Remélem vagy szülünk, vagy csavargunk, mert nagyon sz@r, hogy mostanában a nagy hőség miatt nem mertem nekivágni a gyerekekkel! :roll:

kovisziszka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?