Új privát üzeneted érkezett!

Encsike!
Kemény 50rugót beledobott? Jól megerőltette magát :twisted:
Biztos nagyon szép lehetett a Maldív szigeteki nyaralás!

Nem csináltatjuk azzal a vaterás hapsival.
Ez is jó történet. Sorolom apának, hogy akkor szerintem csináltassuk meg a vaterás hapsival. Apa közben nyomogatja a teloját, Én majd' szét robbantam, hogy nem figyelt rám, mikor beszéltem neki. Mondom a magamét, erre a füléhez vette a telot, azt hittem leütöm. :twisted: Hallom,hogy mondja:"Szevasz Nándikám. Kéne egy ágy Boginak, el tudod vállalni?..." Még nem jelzett vissza a srác, hogy pontosan menyiért vállalja. De maradt egy jó adag faanyagunk őszről, a teraszból (azt is ez a srác csinálta), így azt pont fel tudja használni az ágyhoz.

Anita
Kép

Kép
gani

Elvitték a pici lányomat. Azóta nagyban pancsizik a strandon :lol:

Sziszkó!
Voltatok Nyíregyen? Vettetek babaverdát?

Anita
Kép

Kép
gani

csajok én már nem bírom ezt a meleget.....komolyan inkább legyen -20 fok.....az ellen legalább fel lehet öltözni.........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Kitty, jól látod, de hihetetlen, hogy mennyien nem így fogják fel. Nem fogom fel, amikor arra megy el pénz, hogy kifelé többet mutassunk, mint amennyi van. Persze, tény az is sokan csúsztak most meg azért, mert hirtelen elveszítették az állásukat.
Az a baj, hogy pénzügyi kultúrát nem látnak/tanulnak Mo-n az emberek, és még mindig „öröklődik” a majd az állam bácsi kihúz a k@kiból mentalitás. Nálunk fejlettebb pénzügyi kultúrában az az általános, hogy az emberek 6 havi fizunak megfelelő megtakarítással rendelkeznek, így ha baj van, akkor nincs ekkora bukta. Valamint nagyon sokan raknak biztosítást és havi x ezer Ft-t félre különböző megtakarítási programokba. Ők sem azért utazgatnak nyugdíjasan, mert kint olyan sok a nyugdíj, sőt. Hanem mert rá vannak szorítva az öngondoskodásra, és értik is, mi az. És erre nem kifogás a nagyon kevés fizu, csak abból keveset kell félrerakni, de kell, és sokan tudnak is, nagyon kevésből.
Na, jól kifakadtam. :evil:

Anita, nálunk a szevasz tavasz megy, de ez a nyalóka jobb :)
Az emlékezetes esküvő lenne, mindenesetre. Kérünk ám képeket! Bogi cica odavan a ruháért?
Boldog mézesestét nektek! :oops:
A Maldív szigetek nekem is nagy álmom, gyűjtögetek rá, és a 30. szülinapomat ott szeretném tölteni. Vagyis, abban az évben menni, ha nem is a szülinapomon.

Nitácska, a te fiaid akkor jól érzik magukat bent. :)
Nem tudsz valahogy besötétíteni, hogy kevésbé legyen meleg? Vagy ventilátor?

Encsike, hát, ez érdekes felfogás, apud részéről. Önmagában a pénz nem érdem.
Ilyen ismerősöm nekem is van. Meg azok, akik órákig mondják, mi történt velük, mi bajuk van, de ha te beszélsz, látványosan halálra unják magukat, és amint lehet, újra a saját sirámaikat mondják. :evil:
Szerintem apudat vezesd be a márciusi mamik topikjába, ott is hasonlón ment a vita (hogy aki otthon neveli a gyerekét, az jobb-e, vagy aki dolgozik éppen egy multinál napi 12 órát).

Megyek, csinálok Apának tésztasalátát, bár ma is későn ér haza.

K.

Kép

Kép
kinga82

Kinga van ventilátor de cart se ér konkrétan...besötétítve is be van...de mi ugye tetőtérbe lakunk így szenvedünk........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Anita,
Igen, 50ezerrel hozzájárult :lol: :lol:
Akkor hátha ez a srác olcsóbban megcsinálja, főleg, hogy maradt is faanyag. Majd írd meg azért, ha visszaszólt,hogy mit mondott!

Bogi élvezte a pancsolást? :)

Nitácska,
Kitartás! Szerintem hétvégén megint hűvösebb lesz... Én limonádét csináltam és azt be a hűtőbe, és azt iszogattuk.. Nem volt rossz :)

Kinga,
Ez tényleg úgy van, ahogy írtad. Mi is megbeszéltük párommal, hogy akkor indítjuk csak el a hitelt, ha legalább fél évnyi törlesztése bent van egy külön számlán. Legalább az valami biztosítékot ad :? Kevésből is lehet spórolni. Meg szerintem ha ésszel vásárolgat az ember meg költi a pénzét, akkor azért lehet félretenni. De nekem is van ismerősöm, aki hitelt hitelre vesz fel, mert nem tudja fizetni a másikat és gondolja, majd akkor tudni fogja a 3.-at :roll: :roll: Na ez nekem magas. Ha egyet nem tudok fizetni akkor a többit sem fogom tudni.

Apa hozzáállása nem fog megváltozni, és igazából már nem is érdekel. Tudom, hogy én leszek számára a világon a legnagyobb hülye, ha majd megtudja, hogy lesz gyerek, de hát legyek. Nem neki szülöm, ha nem akarja sosem kell megnéznie, hiányt nem fog ettől szenvedni a gyerek. Szerencsére párom oldaláról mindenki mellettünk van, és nagyon fogják majd szeretni az unokát/dédunokát.

Gondolkodtam reggel munkába jövet, hogy vajon mennyire befolyásolja a későbbi nevelési módszereket az, hogy minket hogyan neveltek?
Úgy értem, hogy akiknek már van gyereke, volt olyan amire azt mondtátok, hogy sosem fogjátok úgy csinálni, ahogy anyukátok veletek? Vagy ugyanúgy nevelitek, vagy éppen teljesen máshogyan?

Kép
encsike87

Jó reggelt lányok!

Nita
Pocakkal még nehezebben ebben a melegben, főleg neked, már a 30. hétben jársz. Kitartás. Vegyél többször langyos zuhanyt.

Encsike
Nem semmi apukád. Nagyon bosszantó tud lenni, de ne is törődj vele, ahogy írtad ettől nem fog hiányt szenvedni a babótok.
Neveléssel kapcsolatban,van pár dolog, amit másképp csinálok, mint anya. Azt tudom, hogy azt mondta anyukám, hogy jó, hogy messze lakunk egymástól, mert sokat veszekednénk gyermeknevelés terén. Ő már 2.5 hónaposan adott nekem őszibarackot, éjszaka meg teáztatott, én meg csak anyatejet adtam Kristófnak 6 hónapig. Kapott ugyan teát, de nem éjjel. A hozzátáplálást is ekkor kezdtük és teljesen ki volt akadva. Ő 30 évvel ezelőtt szült, akkor teljesen más volt a szemlélet, nem nagyon tudja elfogadni, hogy a világ változik, és azért mert nem úgy csinálom, ahogy ő csinálta, attól még én a legjobbat akarom a gyerekemnek.
Másrészt, ami nagyon fontos nekem, a szeretet kimutatása. Nekem ebben gyerekként nem nagyon volt részen, később még úgy sem. Engem sosem öleltek meg, sosem mondták, hogy szeretnek. Ezek borzasztó dolgok, és én minden este alváskor elmondom Kristófnak, hogy mennyire szeretem, és fogom is, és ölelem amikor csak tehetem, és persze amikor engedi.

Hitellel kapcsolatban, szerencsére nekünk nincs, de én is ismerek olyat, aki azért vett fel hitelt, hogy kicsit egyenesbe jöjjön, mert azt mondta elege van abból, hogy hó végére sosincs pénzük, mellékesen megjegyzem ,hogy majd 300 ezret keresnek ketten és most jön a második baba. Februárban is ezért vettek fel hitelt, és már nincs belőle, és azt mondta azért nem mennek a Balcsira hétvégén, valami rétes fesztivál lesz, mert sokadika van. Akkor ezek szerint már nincs a pénzből, pedig 2 millió volt, és látszata igazából nincs. Hát mindenesetre érdekes!

Kép
Kép
susytunder

Nem tudom, hogy juthat valakinek eszébe, hogy azért vegyen fel hitelt, hogy egyenesbe jöjjenek :shock: :shock: :shock: Ők tudják.

A szeretet kimutatása nekem is fontos! Én pl nem emlékszem rá, hogy anya leült volna velem babázni vagy ilyesmi. Tesómmal sem autózott, ahogy rémlik.Nyaralásokon is inkább apa homokozott velünk, de otthon ő sem nagyon játszott. Azt, hogy szeretnek nekünk sem mondták maguktól csak, ha rákérdeztünk, akkor mondták, hogy igen. Én nagyon szerettem beszélgetni az ő gyerekkorukról, de sokszor azt a választ kaptam, hogy "ki tudja már, régen volt az..." Bár ez már 11-14 éves korom között volt. Szóval bízom benne, hogy ezen a téren más leszek és talán több türelmem lesz a gyerekünkhöz, mint annó nekik volt hozzánk. Biztosan erre fogok törekedni. Nekem anya azt mondta a 18. szülinapomon, hogy ha 18 évvel ezelőtt több esze lett volna, akkor most nem lenne egy ilyen hülye lánya. Jól esett... Én ilyet sosem fogok kiejteni a számon, bár el sem tudom képzelni, hogy valaha megbánnám, hogy megszületett...

Kép
encsike87

Sziasztok Lányok!

Gani!
Igen,voltunk Nyíregyházán!Rakok is mindjárt képeket Nektek! :lol:
Nagyon jó volt,nekem nagyon tetszett.Páromnak inkább a pesti állatkert jön be.Azt mondja itt az volt a baj,hogy az állatok elég messze voltak tőlünk.Ugye mindegyiknek nagy hely van lekerítve,hogy tudjanak jól mozogni.Plusz még a nagy meleg is rátett,szegények ott feküdtek sorba kidőlve.A jegesmaci,az oroszlán,a párducok.Szegényeket nagyon sajnáltam ebben a melegben. :shock:
Hát kb 4 órát sétafikáltunk,a végére jól el is fáradt a lábam,de megérte. :D
Szóval egy pár kép:

Kép Fóka show,fóka etetés

Kép KATTA (Nekem ezek tetszettek a legjobban.Nagyon édik!

Kép Bébi és anyaelefánt :-)

Kép Ez csak én :-)

Kép Tomi őzike etetése :-)

Utána elmentünk a bababoltba.Igaz nem vettünk most semmit,de kinéztük a babakocsinkat! :lol: Kb 1 hónap múlva rendeljük meg és ingyen házhozszállítják.
Belinkelem ide,csak annyi lesz a különbség,hogy a miénk nem zöld - fekete lesz,hanem sima zöld.Olyan mint a hordozó része.

http://aprosagokboltja.hu/shop_artdet.p ... n3in1vegyi

Susy!
Ez a hitelfelvevés és elköltés nem semmi! :shock: Na,ezért nem veszünk fel személyi hitelt,mert ennél nagyobb butaság nincs,hogy az ember felveszi és olyanra költi,aminek semmi látszatja nincs.
Legalábbis szerintem! :roll: Legalább elmentek volna nyaralni belőle,ha más nem! :roll:

Amúgy meg hál Istennek egyáltalán nincs hitelünk.Igaz,ha majd a tetőteret be akarjuk építeni,akkor majd kell felvennünk,de az még odébb van.

Hú,lányok kicsit lemaradtam! :shock: Ki megy közületek a Maldív szigetekre?????? :roll: :roll: :shock: :shock:

Még a jó múltkor kérdezte azt hiszem Encsike Te,hogy csak Ti nem vagytok összeházasodva közülünk?
Nyugi,mi se vagyunk a párommal! :lol: :lol: :lol: Jó ez így még egy darabig!Azt beszéltük a múltkor,hogy mostmár várunk is 3-4 évet vele,akkor legalábba kisfiunk hozhatja a gyűrűt! :lol: :lol: :lol:

Bocsi azoktól,akikhez most nem szóltam,de írás közben már nem tudok visszaolvasni más oldalra!

Vigyázzatok magatokra éés a gyerkőcökre ebben a nagy melegben! :shock: :shock: :shock: :shock:

Sziszkó

Kép
sziszkó29

Encsike!
Egyszerre írtunk! :lol:
Hát a szám tátva maradt,amikor azt olvastam,hogy anyukád mit mondott a 18.-ik szülinapodon! :cry: :cry: :cry: :shock:
Szép kis ajándék,ezt tuti nem fogod elfelejteni!Ha ez volt a célja,elérte! :? :? :?
Én se mondanék soha ilyet a gyerekemnek!Eszembe se jutna!Mégha rosszkor is jön a baba,arról nem Ő tehet,nem Őt kell büntetni! :roll: Elszomorító,hogy ilyen valakinek eszébe juthat! :cry:
Nagyon sajnálom,hogy ilyen szüleid vannak! :cry: De biztos vagyok benne,hogy belőled kifogástalan anya lesz! :lol: :lol: :lol:

Sziszkó

Kép
sziszkó29

Sziszkó,

Tök jók a képek! Én még sosem voltam Nyíregyházán az állatkertben, de egyszer útba ejtük :)

Maldív szigetekre nem senki, csak szeretnénk :) Kinga szeretne a 30. szülinapján meg Anita is vmikor :) Én már voltam 3 éve :) Röviden ennyi a Maldívos téma :lol: :lol:

A szülinapomat nem felejtem el, de ennek ellenére életem legjobb utazása volt akkor. Párizsba mentünk a párommal aznap reggel... Szuper volt!! :)

Nagyon tetszik a bébiverda!! :) Ennyiért szerintem nem is drága...

Jaj de várom már, hogy mi is "3"an legyünk :):)

Az meg, hogy jó anya leszek e, majd kiderül, igyekszem :)

Kép
encsike87

Sziasztok!!!
Nekünk van hitelünk: a házra muszály volt fel vennünk. Nekünk is mindig a számlán van annyi pénz, hogy hogyha 1fillért se kapunk, akkor is 3hónapig minden gond nélkül el legyünk.
Ma meg volt az első olyan hányásom amikor hánytam is valamit.. /konkrétan az egész reggelim/ Hívtam egyből páromat és mondtam neki, hogy na kezdhetem előlről az egész reggelizős mizériát. Bár most nincs kedvem enni.
nem akarom ezt a meleget ma!!! nem szeretem! ki se fogok ma mozdulni itthonról. Bár biztos elfutok boltba meg ilyenek, de azon kivül...
Mit főztök lányok??? Én még mindig úgy vagyok mindennel, hogy semmit sem akarok megenni, ugyhogy most se sok ötletem van.. bár elvileg rántott csirke lesz... most még beeeee, de akkor majd biztos megeszem. Tegnap reggelire ettem egy szendvicset, 10óraira még egyet, 4kor egy big-mac-et, este egy szendvicset. Ma reggel 1szendvicset.....halál izgalmas.. Ráadásul már alig merek rá tenni valami zöldséget, mert mindentől ég a pocim.. paradicsom már vagy 4hete nem játszik, a paprika vagy 2napja, uborka vagy 5napja nem...szörnyű ez. Szóval vajas kenyér és szalámi. De úgy látom már unja a babám, mert ma már nem kellett neki./én is unom, de nem tudom elképzelni, hogy mást megegyek.EZt se kivánom, csak "valamit enni kell" címszóval eszem meg.

Encsike, Susy! A mi családunk sem az az ölelgetős fajta. Mikor elmentem páromákhoz először és az anyukája körbe ölelgetett, hát halálra rémültem! :lol: :lol: Másabbak nagon. Én is keresztfiamat állandóan ölelgetem, hogy érezze, hogy szeretem nagyon! Ő meg élvezi ha ölelgetik! :lol:

Kép
Kép
ronci

Kinga!!! Remélem már jobban van picit a szemed! Mit tettél, hogy kevésbé látszódjon? Ügyfelek nem néztek nagyokat???

Kép
Kép
ronci

Ronci, még jó 2 hét és (elvileg) vége a hányós időszaknak :)

Én ma azt hiszem krumplis tésztát fogok főzni, de már kb 2 hete sült csirkét enni krumplipürével, így valószínű az is lesz :)

Nem tudsz enni valami péksüti félét? Kakaóval? Én valahol azt hallottam, hogy pl reggel mikor még nem keltél fel, az ágyban ha eszel 1-2 kekszet, akkor nem lesz annyira hányingered....

Kép
encsike87

Ebéd:
Nálunk rántott csirkecomb lesz krumplipürével! :P :P :P :P :P
Tegnap már kirántottam magamnak a tököt,azt párom nem szereti! :lol: :P Így több marad nekem! :lol:
Bár már kissé untam,hisz 9- kb délig azt paníroztam meg sütöttem! :? :? :? Most azt eszem kb 4 napig! :oops: :oops: :oops:

Sziszkó

Kép
sziszkó29

A rántott tök is jó :) Még nem ettem rántott cukkinit, de lehet ma veszek és azt csinálok... meg csirkecombot a páromnak :)
Tegnap csináltam rumos gesztenyegolyókat... Tök fincsi lett... :)

Kép
encsike87

Nem is írtam!
Tegnap olyan fél 11körül kimentem a teraszra és annyi csillag volt! Aztán kb fél órát kint voltam és láttam 2 hullócsillagot! Persze rögön kívántam is :wink:

Kép
encsike87

Sziasztok!

Úgy látom, pénzes témában egyet értünk. Sajnos sokaknak csak az számít, hogy kivülállók mit látnak, de ha sokszor belelátnánk a magánéletükbe, nagyot csodálkoznánk ám!

Encsi
nevelési módszer: Én megfogadtam, hogy nálunk gyerek előtt veszekedés, gyerekkel kiabálás nem lesz! Hallottam én ezt már eleget, a gyerekemmel meg normálisan, nyugisan meg akarok beszélni mindent. Hogy ez mennyire fog bejönni, nem tudom. Páromon gyakorlom most, egész jól megy, sőt, most már én vagyok a család lelki szemetesládája, és konfliktus kezelője :lol:

Hekkfilét én is láttam már, pl tesco-ban van.

Én bolognai spagettit főzök ma :)

Szisz
nagyon jól nézel ki!

Meleget én sem bírom, az előbb voltam kint füvet locsolni, de siettem, mert már baromi meleg van :roll:
Vendég

Helóka!

Elment a kicsi lányom tegnap du. Nagyon élvezte a strandot s azt mondta, hogy nagyon sokáig akar maradni a mamáéknál. Mikor elindult, azt mondta, hogy ma már mehetünk is érte.

Nekem szuper szüleim voltak ilyen téren (is), nagyon jó kis családot alkottunk mindig. Apa igazi bohóc, bármikor kapható volt a hülyeségre, olyankor meg már anyának is röhöghetnékje támadt :lol:
Ölelni engem sem öleltek sokat. Nem is szerettem. Amikor arcra kaptam puszit a rokonoktól, mindig letöröltem :oops: Szóval a szüleim nem ölelgettek, de valahogy kimondatlanul is tudtam, hogy szeretnek. Nem voltam olyan, mint Bogi, hogy egy nap 50x elhangzik, hogy "Anya szeretlek!-Én is kis szívem"kérdezz felelek. Ennek ellenére mégis tisztában voltam vele, hogy bármikor "meghalnának értem".

Rengeteg dolog van, amit ugyanúgy csinálok Boginál, mint Ők velem anno. De azért vannak olyan dolgok is, amiket szándékosan alakítok másképpen.

Sziszkó!
Micsoda divatos babaverda! Nagyon vagesz lesz benne Martinka :lol:

Encsike!
Receptjét esetleg??? :lol:

Szüleidre nem tudok mit mondani. Eddig azt gondoltam, hogy az apukád olyan, de az anyukád bizti másabb. Ezért is kérdeztem, hogy mikor váltak el. Ma milyen a kapcsolatod az anyukáddal?

Anita
Kép

Kép
gani

Encsike!
A sütirecire gondoltam :wink:

Gyerek előtt tényleg nem a legszerencsésebb veszekedni :!: Mi még sosem veszekedtünk :roll: Gyerek előtt, mögött, sőt mellett sem :lol:

Anita
Kép

Kép
gani

Nálunk tarhonya lesz kolbásszal, apa kedvéért, ilyen melegben én nem igazán tudok enni :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Nálunk tejszínes almaleves van, és zöldborsó főzelék tükör tojással.

Encsi
Azért anyukád beszólása mindent űberel. Tudnék én is mit írni, de erre felesleges minden szót pocsékolni. :(

Kép
Kép
susytunder

Na ezért egy kis meggyleves nekem is lecsúszott :lol:

Lillu csak bugyit szeretne felvenni napközben :lol: csak sajna elég balesetes még a dolog :wink: de rajta vagyunk a pelenka elhagyás businessen legalább :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Jaj ne írjatok ilyen fincsi kajákat :) Éhes lettem :):)

Gani, a gesztenyegolyó receptje nagyon egyszerű :)
Kell hozzá
25 dkg gesztenyepüré
tej
rumaroma vagy rum
darált keksz
cukor
kakaópor

A gesztenyepüréhez öntesz tejet, hogy olyan se nem folyós se nem szilárd állagú legyen. Ízlés szerint cukrot raksz bele, én kb fél rumaromát tettem bele. Ezt összekevered. Ezután elkezded hozzá önteni a darált kekszet és amikor kb kókuszgolyó állagú akkor golyókat formálsz és beleforgatod kakaóporba (én ezt kihagytam mivel nem ehetek semmit ami kakaós ). Utána kicsit be a hűtőbe és kész is...

Anyuval a kapcsolatom ugyanolyan mint 4 évvel ezelőtt, kiváncsi vagyok most mit alkot a szülinapomon :D:D Évente 2szer beszélünk kb és akkor is jól összeveszünk.De én ezt már megszoktam és mostmár más a fontos, ők vannak, olyanok amilyenek,tudomásul vettem, nem tudom megváltoztatni őket, de én ettől még élhetem boldogan az életemet.

Ildi, majd mostmár biztosan alakul a pelenka elhagyás :) Főleg ilyen melegben, ha ő sem akarja már a pelust.

Susy, almaleves receptje? :wink: :wink: :lol:

Kép
encsike87

Ildi
Nagyon is ügyes Lillu pelus terén, még a nyáron nagyot léphettek előre. :wink:

Encsike
Nekem is fura volt mikor apa családja ölelgetett.

Leves recept:

Hozzávalók:
50dkg alma
10-15 dkg cukor
citromhéj
szegfűszeg
tejföl
liszt
so

Elkészítés:
Az almákat kicsutkázzuk és cikkekre vágjuk. Fajtájuktól és ízüktől függően kevesebb, vagy több cukorral feltesszük főni a 1,5 liter vízben. Vékonyan hámozott citromhéjat, mokkáskanálnyi szegfűszeget is teszünk bele. Picit megsózzuk. Néhány perc múlva fél pohár tejfölben simára keverünk 1 csapott evőkanál lisztet, felhígítjuk levessel, és állandó keverés mellett a fazékba öntjük. Felforraljuk, hidegen és melegen is tálalhatjuk.

Szisz
Jók a képek nagyon! :)

Kép
Kép
susytunder

Susy, ez jól hangzik!

Ti egyébként a babáknak/gyerekeknek külön főztök? Vagy bébi kaja? Ha éppen olyat főztök, ammit ők is ehetnek, akkor adtok belőle?

Kép
encsike87

Hú, ezeket a reciket kipróbálom. A levest is és a sütit is!

Encsike!
Anno mindig külön főztem Boginak, kb. 1 éves korától velünk evett.
Mi nem használtunk bébikajcsit. 2 üveggel vettünk, mert ki akartam próbálni, de 1-1 kanállal evett belőlük. Nem ízlett neki. Bolognai spagetti és zöldséges pulykahús volt a 2 kajcsi. Kitolta mindkettőt a száján :lol:

Emlékszem rá, hogy mindig péntek volt a májnapunk. heti 1 alkalommal kaphat májat és ez nálunk a péntek lett :D Tök jó ezekre visszagondolni.

Ildi!
Vetkőzik a csajszi? :lol:

Én nem főzök ma. Anyósom giga adag szilvás gombócot csinált, nekünk is jutott 1 becsületes méretű tállal 8)

Anita
Kép

Kép
gani

Azért kérdeztem ezt, mert anyósom mondta, hogy úgysem fogok tudni főzni a gyerekre, mert kevés kell neki stb stb...De én nem akarok bébikaját adni neki, inkább pacsmagolok neki. Gondolom ha olyat eszünk, amit majd ő is megehet már, akkor turmixolva kaphatja, nem?

Ez jó lehetett, hogy kitolta a száján az üvegeset :)

Kép
encsike87

Főztetek már őszibarackból gyümilevest? Én még nem, de ma reggel vett apa barackot, azt kéne belőle csinálni. Úgy kell mint a sima gyümilevest? Vagy van erre valami speckó reci?

Anita
Kép

Kép
gani

Én csak receptet néztem hozzá, még sosem főztem olyat...
Neten nézz körül, hátha találsz valami szimpit. Az eredményről meg számolj be :)

Kép
encsike87

Encsike
Eleinte nem nagyon fogsz tudni úgy főzni, hogy mindenkinek jó legyen, mert a gyerek eleinte sok mindent nem ehet. Pl tejtermék, husi, lisztes dolgok. Én mindig úgy főztem, hogy 2 napra elég volt neki. Rengeteg baba kaja recept van fent a neten, és nagyon sokat csináltam belőle. Üveges kajcsit vettünk, ettünk, veszünk is néha, ha nincs idő főzni, Kristóf minden evő, időnként válogat, de szerintem olyankor nem igazán éhes. Turmixoltam sokáig, most már velünk eszik, de tegnap pl. külön főztem neki.

Gani
Cikkekre vágod a barackot és mehet bele a levesbe, csak vigyázz, mert pár perc alatt szétfő.

Kép
Kép
susytunder

SZiasztok!

Vagyok ám én is, csak most épp nyaralunk anyóséknál :lol: :lol:

Encsike, nagyon sajnállak a szülők miatt. Nálunk sem volt felhőtlen a gyerekkor, anyuék sokat veszekedtek egymással, és bár velünk nem, de hosszú éveken keresztül éreztük a feszültséget. Gyereknevelés szintén, mint Susyéknál. A kaja-téren megy a harc állandóan. Merthogy én szívesen kikérem a védőnő tanácsát, amit anyukám lehurrog. De egyik fülemen be, a másikon ki :wink:

Én nem főzök Marcinak külön. Ha olyat eszem, ami neki nem jó ebédre (pl. lecsó...), akkor kibontok egy konzervet. De amíg nem közös konyhán voltunk, én mindennap főztem neki. Olyan kevéske kell, hogy 15 perc alatt megvolt mindig. És nem is keresgéltem a neten, kitaláltam, mit hogy kellene :lol:

Nálunk ma szederleves volt, meg csirkepörkölt nokedlivel és kovi-ubival. Holnap hal lesz :twisted: Mikor világosan megmondtam, hogy nem eszem meg. :twisted: :twisted: :twisted:

Sziszkó, nagyon tetszik a babakocsi, nagyon vagány, és rettentő jó árban van.

Hitel. Nekünk csak a lakásra van. Másra én nem tartom jó ötletnek. Ha nincs pénzem, ne vagánykodjak új autóval, mert távoli utazással... De én is ismerek olyat, aki napról napra él, de ő ráadásul még kölcsönkér, hogy el tudjon menni pl a busójárásra :?

Most többre nem emlékszem, bocs, ha valakinek nem reagáltam :cry:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Szisztok!
Én rizst főztem ma rántott csirkével, meg kovi ubival, illetve Zsombor kivánságára sütöttem fánkot is. kb 40db-ot. ugyhogy abból is ettem kettőt sárgabaracklekvárral és!!! kovi ubival.. :shock: :shock: :lol: :lol: pont ott volt mellettem és bele kellett harapnom..nem volt rossz... :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Jó reggelt! :)

Susy, azt tudom, hogy sokmindent nem ehet, de addig majd külön főzök neki :) Még sosem néztem meg a babakaja recepteket, de majd megnézegetem...

Hékás, az sem jó, ha a gyerekek érzik a feszültséget a szülei között :(

Ronci, fánk és kovi ubi :shock: :shock: :shock: :lol: :lol:
Főnököd tudja már, hogy babát vársz?

Nálunk olyan szél volt éjszaka! Éjfélkor arra ébredtem, hogy mindent visz a szél :) Becsuktam az ablakot is inkább... Reggel egy harcmezőhöz hasonlított a kertünk :lol:
Tegnap este locsolásnál annyi szúnyog megcsípett, de hogy mind a bokámat?! Alig viszket :lol: :lol: :lol:

Kép
encsike87

Encsike!!!

igen, szerdán megmondtam a fönöknek.. mondtam neki, hogy jövőhét keddtől nem dolgozok..Ő meg: Terhes vagy? mondom nem, babám lesz..elmondtam, hogy mindent lezsíroztam, kiszámoltam meddig nem muszály tisztet felvenni a helyemre, meg mondta, hogy jövőhéten vigyem be az utód jelöltemet..mert lehet nem pályáztatják meg az állásomat, hanem megbízzák, hogy helyettesítsen és kész.. akit viszek annak úgyis bent van a pályázata, mert anno velem együtt pályázott..ugyhogy lehet egyszerűbben megoldjuk, mint gondoltam. :lol: :lol:
mikor elmondtam páromnak a fánk-kovi ubit, úgy röhögött, hogy csak na!én is... :lol:
Én éjjel olyan rosszúl aludtam, annyira melegem volt, hogy borzasztó!!! de már-még megint-mindig meleg van!!!
Mit főzzek????

Kép
Kép
ronci

Ronci, az nagyon jó, ha sikerül egyszerűbben megoldani, mint gondoltad :):)

Mit főzzél?! Én tegnap végül grízestésztát csináltam... ma babgulyást szeretnék,csak majd meglátom, hogy hány 100 fok lesz a konyhában :):)

Kép
encsike87

KINGA!!!!!! Boldog névnapot kívánok!!!!!!!!

Kép
Kép
ronci

Sziasztok!

Ildi
nem csodálom, hogy melege van Lilunak a pelusban. Állítólag nyáron jobban megy a leszoktatás, no meg ha becsurran, akkor nem kell félni, hogy felfázik a gyerek :lol:

Susy
ezt az almalevest én is lementem. Jól hangzik 8)

Ronci
hallottam már, hogy várandósan érdekes ízlése lesz az embernek, de ennyire? :lol:

Encsi
én magam főzök majd a bébinek. Meg ugye most is magunkra főzök. Párom egyszer hozott a cégtől kaját, de a szagát se bírtam :oops: Meg a bébikaját se kóstolnám meg, így nem adnám oda a gyerekemnek se. Meg nekünk itt van a kert, ahol terem mindenféle zöldség (meg remélem, a facsemetéimen is lesz pár év múlva gyümi), így meg van oldva. :)

Én ma nem főzök, tegnap maradt, csak anyunak csinálok almakompótot.
Vendég

KINGA

Kép
Vendég

Kinga! Boldog névnapot!!

Kitty, nálunk párom nagyszüleinél van ilyen zöldséges és gyümölcsös kert, úgyhogy én majd onnan fogok mindent hozni.... :)

Kép
encsike87

Kinga,
boldog névnapot kívánunk mi is!

Gani,
igen vetkőzik a gyerek :lol: meg jó sokat bepisil :shock: :shock: :shock: de legalább próbálkozik :wink:

Én Lillunak 90%-ban itthon főztem, de azért csajok ne gondoljátok, hogy a bolti bébikajcsi teljesen elkerülhető :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ronci, szóval keddtől nem is dolgozol?

KépKép

KépKép
beneildi

Encsike kicsit durva volt amit anyukád mondott a 18. szülinapodon!!!!!!!!! :(
itt is hatalmas...orkán erejű szél volt!!!!!!!!! :shock: :x

a balcsi isteni volt....nagyon jól éreztem magam ismét!!!!!!!!!!!d szerintem ez volt az utsó......többet már nem tudok messzire menni.....nehezen birom az utazást................majd jövőre!!!!!!addig marad még az itthoni medence:)

Kinga Boldog Névnapot!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Kinga!
Boldog névnapot!

Ildi!
Szerintem elkerülhető.

Nita!
Voltatok megint a Balcsin? Bőröd jobban van már?
Mindig egy bevált helyre mentek vagy mindig más helyeket próbáltok ki?

Kitty!
Én is mindent a kertből használtam :wink:

Ronci!
Akkor jól mennek a dolgok! Örülök neki :wink:

Encsike!
Szúnyogok? Ne is mondd! Permetezték valamelyik nap őket, de sz@rt sem ért. Itt folyik a Tisza, nagy az ártere...Millió meg egy szúnyogunk van évről évre.

Én ma apának füstölt csülkös babot főzök, magunknak meg csirkecombot sütök petrezselymes krumplival.

Anita
Kép

Kép
gani

Kinga: Boldog Névnapot :D

Megvannak a hormon eredmények. állítólag jók. a ciklus 19-napján vették le. Csak azt nem értem, hogy ha jó, akkor miért nincs még mindig peteérésem, és miért jön meg 40-50 naponként, és miért van miómám. A miomára különben azt mondta, hogy jó az áramlása, nem zavaró. lehet mellette terhes az ember. A másik doki meg azt mondta múltkor, hogy mivel olyan helyen van , nehezíti a beágyazodást. Most akkor nem értem. Vasárnaptól 5 napig kell szednem a norculotot, hogy 28 napra jöjjön meg. Erre csak azt tudom mondani. hogy OK, de mi lesz a többi ciklusommal? A férjemmel 3 napja beszéljük a lombik lehetőséget. Mivel már nagyon sok pénzt elköltöttünk a nem létező babára 3 év alatt, nem valószínű, hogy magánklinikára megyünk. Az I.számú Női klinikát néztem ki. Nagyon sok minden megy ott TB-re. Jövőhéten felhívom őket. Egy ott dolgozó ismrősöm azt, mondta, hogy nagyon sok a várakozási ídő, 3-6 hónap, mert nagyon sokan vannak akik ide jönnek. Gondolom, már ők is kifogytak a pénzből :roll:

Kép
surmi
kockasfulunyul

Bocsi, csak névnapos szöveget akartam kiemelni, nem tudom, hogy a többit miért emelte ki, peddig átállítottam :oops:

Kép
surmi
kockasfulunyul

Surmi, én ehhez nem igazán értek, de tényleg bosszantó, ha az ember rángatják jobbra balra, de semmi sem változik. És akkor most hogyan tovább?

Nitácska, szerintem az otthoni medence is tökéletes lesz :)

Ildi, én ezt nem tudom, hogy teljesen elkerülhető e vagy sem... Majd ha ott tartok, nyilatkozom :):)
Kisasszony meg biztosan sokat fog fejlődni ezen a téren.

Gani, hogyan csinálod a csülkös babot?

Kép
encsike87

Ja, a szúnyogokat itt is írtották, de szerintem azóta mégtöbb van... Nálunk egy folyó féle van, nem messze és onnan kismilló szúnyog jön hozzánk :(

Kép
encsike87

Encsi
nálunk az egész családnak van kertje :) Szülőknek, nagyszülőknek, nekünk - így ami egyik helyen nincs, az van a másikon :lol:

Surmi
miómáról én is azt tudom, hogy nem zavaró tényező (bár ebben az esetben már elgondolkodtató).
szerintem inkább próbáljátok meg a lombikot, vagy legalább egy lombikos orvossal kéne konzultáni. 3 év sikertelenség az nagyon sok, főleg, hogy mindenféle gyógyszerekkel tömnek, ami hosszútávon nem jó a szervezetnek.
Vendég

Kitty, mi nem vagyunk ennyire vállalkozóak, hogy mindenki ültessen :):)

Nekem annak idején egy polip volt a méhemben, amit addig sosem láttak, csak amikor terhes lettem és meghalt a baba, akkor az lett a végeredmény, hogy amiatt nem maradt meg, mert akadályozta vagy mi volt....

Kép
encsike87

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?