Sziasztok!
Kitty, jól látod, de hihetetlen, hogy mennyien nem így fogják fel. Nem fogom fel, amikor arra megy el pénz, hogy kifelé többet mutassunk, mint amennyi van. Persze, tény az is sokan csúsztak most meg azért, mert hirtelen elveszítették az állásukat.
Az a baj, hogy pénzügyi kultúrát nem látnak/tanulnak Mo-n az emberek, és még mindig „öröklődik” a majd az állam bácsi kihúz a k@kiból mentalitás. Nálunk fejlettebb pénzügyi kultúrában az az általános, hogy az emberek 6 havi fizunak megfelelő megtakarítással rendelkeznek, így ha baj van, akkor nincs ekkora bukta. Valamint nagyon sokan raknak biztosítást és havi x ezer Ft-t félre különböző megtakarítási programokba. Ők sem azért utazgatnak nyugdíjasan, mert kint olyan sok a nyugdíj, sőt. Hanem mert rá vannak szorítva az öngondoskodásra, és értik is, mi az. És erre nem kifogás a nagyon kevés fizu, csak abból keveset kell félrerakni, de kell, és sokan tudnak is, nagyon kevésből.
Na, jól kifakadtam.
Anita, nálunk a szevasz tavasz megy, de ez a nyalóka jobb
Az emlékezetes esküvő lenne, mindenesetre. Kérünk ám képeket! Bogi cica odavan a ruháért?
Boldog mézesestét nektek!
A Maldív szigetek nekem is nagy álmom, gyűjtögetek rá, és a 30. szülinapomat ott szeretném tölteni. Vagyis, abban az évben menni, ha nem is a szülinapomon.
Nitácska, a te fiaid akkor jól érzik magukat bent.
Nem tudsz valahogy besötétíteni, hogy kevésbé legyen meleg? Vagy ventilátor?
Encsike, hát, ez érdekes felfogás, apud részéről. Önmagában a pénz nem érdem.
Ilyen ismerősöm nekem is van. Meg azok, akik órákig mondják, mi történt velük, mi bajuk van, de ha te beszélsz, látványosan halálra unják magukat, és amint lehet, újra a saját sirámaikat mondják.
Szerintem apudat vezesd be a márciusi mamik topikjába, ott is hasonlón ment a vita (hogy aki otthon neveli a gyerekét, az jobb-e, vagy aki dolgozik éppen egy multinál napi 12 órát).
Megyek, csinálok Apának tésztasalátát, bár ma is későn ér haza.
K.