Utánaolvastam végülis a dolgoknak, bár még mindig reménykedem, hátha vmi mástól van, lehet más endokrinológiai probléma a háttérben, pajzsmirigy esetleg, vagy jóindulatú agytumor...
(na jó ez szarkasztikus volt...)
Egyébként ezt találtam a diagnózishoz:
A PCOS fennállásáról akkor beszélhetünk, ha a következő három kritérium közül legalább kettő megvan:
1. peteérési vagy menstruációs zavar
2. férfihormon-túlsúly tünetei vagy laboratóriumi jelei,
3. policisztás ováriumok észlelése ultrahanggal;
más endokrin betegség hiányában.
Bár ebből kettő megvan, még nem zártuk ki a lehetőségét annak ,hogy totál mástól van a a policisztás petefészek, no majd ez történik, ha megjön végre.
Hátha csak átmeneti.(látjátok milyen pozitív vagyok így estére????)
Hah, nem is kitétel a szőrösség, meg az elhízás, az orvosom azt mondja, neki van kifejezetten sovány pcos betege is.
Franc tudja, ha nagyon szigorúan akarnám venni, ráfoghatnám a mostani hajhullásom(amit azzal magyaráztam ,hogy a szülés után kimerültek a vitaminraktárak), meg a zsíros, pati bőrőmet(amit meg kozmetikai problémának gondoltam), meg az állandó odafigyelés szükségét,a testsúlyomért,mert ha egymás után több napig úgy eszem hogy "jól is lakom", akkor mindjárt felugrik két kiló.Erre meg mindig is azt gondoltam, hogy "ilyen fajta" vagyok.
No de a lényeg: hogy az esetek 70%-ban gyógyszerrel el lehet érni a kezelést követő egy éven belül terhességet és csak kis %-uk jut el a lombikig.
A pcos.hu oldalon pedig az a doki bennt van az ajánlásokban, akihez az én orvosom irányítana, ha szeretném(Bata Barnabás)-de nem szeretném.Nem hiszem ,hogy találnék még egy dokit, aki simogatva igyekszik bíztatni ,aki olyan szépen beszél velem és minden alkalommal hagy sírni...
Adok egy évet magamnak, közben igyekezni fogok mérsékelten kikészíteni magam és titeket!!
MelcsikeHasli, azt is olvastam ,hogy a műtéti megoldás csak végső esetben alkalmazandó, sok a mellékhatása, következménye és amúgy is átmeneti és már nem korszerű.
Meg hogy minden 10 nőből egy pcos beteg.
(csak nem tud róla,mert vagy nem akar még gyereket, vagy pont elkapja az évenkénti egy-két spontán peteérést...)