Új privát üzeneted érkezett!

Pumi! Irtam mi is ezt a kúpot kaptuk én most kérdeztem rá megint a dokinénitöl, felet kell adni.

Mirmurr! gratulálok, Kamilla csodaszép kislány!

Erika! én többször szedtem (orvos irta elö)Panadolt. Azt biztos lehet.

Szilvus! ez nagyon jó!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Már régen írtam, de olvasok!
Jó nektek, hogy taliztok. Én meg nem tudok megszabadulni a felhőktől. Lehetne már egy kis jóidő.

Mirrmurr!
Kamilla gyönyörű! Én most irigykedek ezerrel. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én olyan szívesen szülnék holnap egy pici babát.
Isteni dolog, hogy Lili már egyre okosabb, és egyre több dolgot tud, de az is Isteni amikor van egy ici-pici babuka.
Tudjátok mi a furcsa? Számomra Lili még mindig picibaba, és amikor látok nála kisebbet, akkor olyan furcsa, hogy egyáltalán van nála kisebb Kép Pedig Lili nagy baba.
Képzeljétek, 4 hónapos, és 68!!! cm. 51-el született. 5,75 kg, tehát az teljesen ideális, de hosszú. Azt mondta a védőnő, hogy 5-6 hónapos korára kellene elérnie a 68 cm-t, ha 51-el született.

Arra meg pláne irigykedek, aki tudja szopiztatni a babáját. Én csak 3 hónapig tudtam, és elapadt a tejem. Mostmár azért könnyebb vele, mert eszik főzeléket és tejpépet is, meg gyümölcspürét, de csodálatos érzés volt szopiztatni. Ne nézzetek hülyének, de néha, csak hogy érezzem, még ráteszem a mellemre, és ő szopizik is, mégha nem is jön belőle szinte semmi.

Na puszi, és jó hétvégét mindenkinek.

Kedden utazunk Hévízre 3 napra!

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Nálatok nem voltak nyűgösek ma a gyerekek? Tomika nagyon nehezen és keveset aludt napközben (bár éjjel 3/4 4-kor ébredt először, úgyhogy nem szólhatok semmit. Most is nagyon nyügi, még a szopit is abbahagytuk. Remélem, éjszaka nem lesz ilyen.
Más: ha a www.avent.hu oldalon kitöltitek a kérdőívet és elkülditek pro-mama@pro-mama.hu címre, Avent cumisüveget küldenek ajándékba. Nekem 3-4 nap alatt küldték (igaz, hogy nem használunk cunisüveget, de az ajándék csak ajándék).

Biztos Jó volt a tali, nagyon irigy vagyok, de Szeged kicsit messze van.
A kúpból nekem is felet mondtak egyszerre.

Mirmurr!
Még egyszer gratulálok!

Pumi, Andi!
Nálunk is mindkettőnknek a 2.házassága, de gyerek nincs. Így szerencsére nem zavarnak be az exek.

Szilvus!
Jó a kép!

Erika!
Paracetamol tartalmút lehet (Panadol, Rubophen).

Megyek, mert Tomika még mindig kinlódik. Szegény!
Jó éjt!
ptünde+Tomika
ptünde

Sziasztok! Kép

Milyen volt a tali? Nem meséltek? Képeket csináltatok?

SzilvusKép Haláli jó az a baby Kép

Tünde Kép
Ma délelőtt Nándi is nyűgős volt, de aztán délben bealudt. Délutánig enni is alig evett.
Köszi az Avent-es ötletet, én kitöltöttem, de nem tudom hogyan küldjem el. Ha bemásolom egy levélbe, akkor a kitöltött részeket lehagyja. Segíts lécci.

Erika Kép
Algopyrint nyugodtan vehetsz be.

Bogi Kép
Jó hosszú lett Lili Kép Mi is a 62-68-as rucikat hordjuk, de anyukám legutóbb 58 cm-nek mérte Nándit. Igaz mi csak 2 hónaposak vagyunk Kép

Jó éjszakát Mindenkinek!

Üdv,
Pumukliék
pumukli

Sziasztok,

Mirrmurr gratulálok Kamillához igazán gyönyörű.
A tali nagyonjó volt hatan plusz hatan voltunk Humi, Móki, Léna, Mariann, Barack és énmagam, ja és a manók. Sajna nekem le kellet lépnem mert utolsó pilanatba el kellett intézni az útlevélkérelmeket a lányoknak.
Ezt gyorsan le is írom mert tanulságos: megvettem szépen az útlevélkérő lapokat a postán majd nem kis szervezéssel minhárom lányról készítettem fotót. Felhívtam az önkormányzatot kiderült egyik sem kell sem lap sem fotó mer mindent helyben intéznek. kérdeztem pénteken meddig mert ekkor ért rá a férjem. azt a választ kaptam pénteken 1/2 2-ig hozzam magammal a leadandó útleveleet és a születési anyakönyvi kivonatokat. odaértünk 12,50-re. mire közli a biztonsági őr, hogy sajnos sorszám az nincs menjünk a pólus centerbe, vagy a lurdy házba. na én lecövekeltem és azt mondtam, hogy innen egy tapottat sem amíg meg nem csinálják az útlevélkérelmeket. Én győztem. Persze nem mehet minden simán kiderült, hogy Rita anyakönyvi kivonatában a férjem neve Holbok Sándor helyett Holbok Gábor áll. Na ezt kapjátok ki. Most mehetünk a tisztelt anyakönyvvezető hibájából hétfőn kijavíttatni a nevet majd vissza az önkormányzathoz. Grrrrrrrrrr!!!!!

Na de kicsit búcsuzkodni szeretnék egy rövid ídőre mert holnap Balatonra utazunk anyukámhoz és ott töltjük a nyarat. Onnan fogunk csillagtúrázni mindenfelé. Anyának nincs gépe, de keresni fogok vmi internet kávézót és azért néha bejelentkezem. illetve telefonon. Mindannyiótoknak nagyon szép nyarat kívánok!!!!!

Rita
boksay_rita

Bogi! Jesszum hova nö ez a lány!! nem semmi! Jó nyaralást!!

Pumi! Én Ctr+c-vel másoltam ki és a levélbe CTR+V-vel másoltam be, nekem ott vannak az adatok. Vagy ha mégsem megy igy, másold be elöbb a levélbe üresen aztán töltsd ott ki, ugyis csak levélben kell elküldeni nekik.

Rita! sajnálom hogy nem kérdezted mi májusban csináltattunk útlevelet Orsinak, valoban semmi sem kellett csak 1000 Ft-os okmánybélyeg.
De jo nektek én imádom a Balaton!! Jó nyaralást nektek is!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Tünde!Kép
Köszi a tippet, már el is küldtem a kérdőívet! Pont most akartam venni egy új cumisüveget,mert nem győzök sterilizálni minden nap, most jól fog jönni ez az ajándék!Kép

Felébredt Lili, mennem kell...

Andi
bagandre

Sziasztok!

Jó volt a tali, gyakrabban is összejöhetnénkKép

Rita, vettem olyan sampont, amit mondtál, háááááááát, jó büdös, de remélem azért hatni fogKépJó nyaralást nektek!

Andi, a Dm-es kuponfüzetben is fogsz találni Avent cumisüveg kupont.

Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Léna! És ingyen adják arra? én még nem kaptam kuponokat, nem tudom ez ajándékokat jelöl-e v. csak bizonyos kedvezményt és mennyit. A héten adtam le a kérelmet. És ez csak a születés évében jár v. jövöre is kérhetünk? Bocs, de a DM honlapján meg sem emlitik ezt a kupont.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szia Karmen!

Valójában én sem tudom, miért övezi ekkora titok az egészet, mivel sehol sincs igazán reklámozva.
Vannak benne bizonyos termékek, amiket ingyen adnak(szappan, bébiital, laktoherb tea, más most nem jut eszembe)és van amikre kedvezmény jár.A cumisüvegre, ha jól emlékszem 200Ft járt.De van benne pelenka kedvezmény, egy csomó, meg Scholl kedvezmény, fényképezőbe film, meg ilyesmik.
a kuponokat 2005 augusztus 31.ig lehet beváltani, hogy meddig lehet kérni azt nem tudom, de az biztos, hogy egyenlőre csak a 2004.-ben Mo-on született babák kapják.
Hát ennyi jutott most róla eszembe, már ezért is jó pénzt kaphatnék a reklámért.Ilyen egy lelkes alkalmazottKépvagy inkább Sztahanovista?:D

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Hogy telik a hétvége?
Mi ma Mártélyon voltunk. (Szegedtől kb.35 km-re egy Holt-Tisza-ág.)Tomika is elég jól bírta, csak aludni nem akart. Napközben kb. 1 órát aludt. Este is nagyon nehezen aludt el, eddig kb.3-szor ébredt föl. Valószínűleg a pocija fáj, pedig már nem nagyon szokott. Meg ma többször volt kaki is, mint szokott.
Arra gondolok, hogy tegnap este is ittam kakaót (általában csak reggel iszom 3-4 decit, ettől nincs is semmi baj), lhet, hogy az okozta a bajt? Csak ez lehet, mert semmi más olyat nem ettem.
Nagyon sajnálom szegényt. Remélem, végre elalszik.
Ja, tegnap fél 9-től fél 5-ig aludt. Akkor ébredt először. Már egyre többször van, hogy fél 4-ig, fél 5-ig alszik.

Pumukli!
Remélem, azóta Karmen segítségével sikerült elküldened a kérdőívet.

Rita!
Jó nyaralást Nektek!

További szép hétvégét mindenkinek!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok! Kép

Rita Kép
Jó nyaralást Nektek! Kép És köszi az útlevél tanácsot. Mi is kell készíttessünk Nándinak, mert nyár végén készülünk Erdélybe a nagymamához.

Még nem küldtem el az Avent kérdőívet, de köszi az ötletet, majd kitöltöm a levélben, mert próbáltam a ctrl+c, ctrl+v-vel, de az adataimat nem másolta át.

Ma anyukáméknál voltunk egész nap, és Nándi nagyon kifáradt, nem nagyon tudott aludni, csak 15-20 perceket, akkor is intenzíven cumizott. Valamiért nem tud pihenni anyuéknál. Ennyire zavarnák a zajok??? (kutyaugatás, stb.) Annyira elfáradt, hogy alig evett valamit estére, biztos kelünk az éjjel.
Megyek is zuhanyozni + fejni, aztán egy kicsit leteszem a fejem.

Jó éjt, puszi mindenkinek,
Pumukli
pumukli

Sziasztok Lányok!

Nagyon sajnálom a TalitKép Márminthogy nem tudtunk résztvenni. A vevőm 11 helyett 12:30-kor érkezett, már tűkön ültem, mert a gyerek éhes volt és nem akartam cicire tenni mig el nem intézem a kocsit, hisz tudjátok: Murphy... Na mind1, autót elvitték, ma már busszal voltam az árkádban. Tök fura volt, valahol a 20 forint körüli buszjegynél leragadtam.

Rita
Akkor majd irok sms-t, jó? Érezzétek jól magatokat, pihenjetek, Rád fér, gondolom Apára végképpKép Csajszikra vigyázz, nőjenek szép nagyraKép
Jövő héten mi is megyünk útlevelet intézni kutyikának, remélem nem kell majd bosszankodnom.

Tündi
Köszi a tippet, regisztrálok, bár az Avent cumisüveg (plusz a játszócumi is) nálunk nem favoritKép Bezzeg a 100 Ft-os gyógyszertári baby Nova vagy miaszösz, aaaaz kellKép

Tejivó stagnál, azaz javulni láccik a helyzet: már tudtam annyit fejni tegnap este, hogy ebéd után Petike 160 ml (!!!!) anyatejet kapott a banánpüré után. Reggel nem kellett a kiegészités, délután kellett és sajnos most este sem volt elég neki a cic. Most is fejek, ha beFEJeztem az irástKép

Próbáltatok már gyümit adni a babáknak? Petifiam 4. napja kap 3-4 karika banánt friss anyatejjel elpépesítve. Hááát, képzeljétek, nem tudom olyan gyorsan kanalazni a szájába, hogy ne reklamáljon! Meg kell zabálni, tátog mint a kisfecske és hangosan követeli a következő falatot. Allergiás reakció nem lépett fel, igy hétfőn váltunk Barackunk névadó gyümölcséreKép Kép
Ja, és a saját hangja pár napja nagyon tetszik neki: ha az ülőkében ül, folyamatosan jártatja a száját, hol halkan, hol pedig hangosan kurjongat, majd nevet rajta.

Én pedig végre hosszabb időre is bejutottam az Árkádba, jót császkáltunk (A DM-ekben a 4-darabos Pampers törlőkendő csomag akciós 1699 Ft!!), vásárogattunk. Megleptem magam egy csodaszép narancssárga papuccsalKép Virágok vannak a talpán, olyan kis happy!Kép Petire a nagyi vigyázott, s megetette a lefejt tejcsivel, és állítólag csudajó fiú volt, csak 1 kicsit sirt, mikor felébredt.

Puszi nektek, lépek fejni (Pumi, te mennyit szoktál 2 ciciből?) és szunyálni.

Kép: Petike igy eszi a banántKép

SzilvusékKép
szilvus

Sziasztok,

Talákozó nagyon jó volt. És jövő hét utáni héten tervezzük a következőt. Sokan megmosolyogták a babakocsis négyesfogatunkatKép (Humi, Léna, Móki és jómagam) a séta közben. Utána megkerestük a büfét mert enni kell! A kép ott készült. Bátorkodom felrakni ide, mert a rajta szereplőknek van az albumukban kép önmagukról, ezért gondolom nem fognak megorrolni rám.
Sajnos Rita és Barack már elment, mikor eszembe jutott, hogy van nálam fényképezőgép.Kép

Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Lányok, íme egy újabb Metros story, röhögjetek velünk:

Kb egy héttel ezelőtt vettünk ott egy Zanussi szagelszívót, tudjátok, mikor írtam, hogy nem engednek be gyerekeket.Kettő között választhattunk, mert csak az a kettő jött be, az egyik egy sima fehér, 11000Ft-ért, a másik egy tök jó, króm színű, picit több, mint 20 -ért, úgy voltunk vele, hogy megeszi az olcsóbbik is.Hívtunk egy eladót, ő megkereste az egyszerűbb fehéret cikkszám szerint, megvettük, hazahoztuk.Csak most jutottunk el odáig, hogy kinyissuk, és láss csodát, az olcsóbbik cikkszámos dobozában, a drágábbik krómszínű lapultKépKép
Hát ennyit a Metrorol.
Tényleg, Andi, mi volt a Metroban?

Puszi mindenkinek, Léna

nuska

sziasztok!

sajnos nincs időm visszaolvasni így csak kapkodom a fejem: milyen kuponról van szó? valahol lehet igényelni, vagy automatice küldik?
az avent tippet köszi, elküldtem én is. Postán jön a cumisüveg, vagy futárral küldik ki?

Sajnos a a taliról lemaradtunk, mert Danim köhög és így inkább sehová sem megyek vele. Amúgy jól vagyunk kicsi fiam szépen növöget, gyarapodik, már kezdjük a 62-s rugik hordását Kép, súlya 5 kg fölött van. Vérképe jó, sokat mosolyog és beszélget. Kedvenc szójárása: eő, eő.... sokszor előadja azonban az oáá, oáá-t is, azt már kevéssbbé díjazzuk...

egy friss kép a manóról:

Erika

Kép
goczane

Sziasztok!

Mirrmurr, gratulálok a gyönyörű kis Kamillához!

Rita, jó nyaralást Nektek! Aztán várom a beszámolót Alsópáhokról. Mi is megyünk szept. végén.

Pumukli, mi is megyünk nyár végén Erdélybe a nagymamához. Ti hova mentek pontosan?
Ezek szerint az útlevélkérelemhez csak 1000 Ft-os illetékbélyeg kell? Jövő héten szeretnénk mi is elintézmi.

Erika, Dani nagyon aranyos, és milyen formás. Nekünk is van egy hasonló képünk. Levente imád fürdeni. Hogy van Domi? Gondolom, rajong a kisöcsiért. Nálunk is az a gond, hogy Dorka túlságosan is szereti a kicsit.

A tegnap az én gyerkőceim is nagyon nyűgösek voltak. Levente szinte semmit nem aludt egész nap, Dorka is többször sírva ébredt. Valami lehetett a levegőben...

Nem semmi ez a Metro. Már én is sokkal óvatosabb leszek. Bár mi általában csak kaját veszünk ott és ritkán megyünk mert nem nagyon szeretem.

Szilvus, eszméletlen a fiad. Milyen elégedett a kis pofija.
Én még nem adtam gyümit Levinek. Igaz, még csak 8 hetes. A vizet köpi ki, de szerencsére tejcsi még van.

Megyek pihenni egy kicsit. Gyerkőceim Apával szunyálnak, de ki tudja, meddig? Bár a horkolás igazi altatódal.

Erika
pera

SziasztokKép

Mariann
Jó a képKép Gondolom mosolyogtak sokan a babavonatonKép

Erika
Dani olyan cuki! Neki is gyönyörű kreol bőre van mint KristófnakKép Szeretném, ha Petikém sem maradna ilyen hóka mint most. Bennünket pedig lehagytatok súlyban, Peti csak 5 kiló.

P. Era
Ha van tejcsi bőven, nem is kell Levinek semmidesemmi más! Sajnos én is csak kényszerből kezdtem el a kiegészitéseket. Almára fintorgott, de a banán tetszik neki. Van képed Levibabáról?

Nuska
Végre egyszer a kedves vásárló járt jól. Úgy kell a Metrónak, Ti pedig örüljetekKép Megjegyzem, a szagelszivó csak egy csodaszép kütyü, ami jól mutat a konyhában, de ha paprikáskrumplit készitesz, napokig marad az illatKép Legalábbis nekem ez a tapasztalatom, pedig mi nagy teljesítményűt vettünk, az amerikai konyha miatt.

Ma dél körül volt egy kis nyűgösség, pedig teli volt a poci. Persze nem csodálkozom igy utólag: jött a szél és az eső. Peti most alszik, már 1/2 2 óta.

Tejcsiügyben haladok, már 230 ml lefejt tej van (2 szopi utáni fejés), igy pocok ma már nem kap tápot a cici után! Hurrá!!!

Sziasztok, jó sziesztázást!

Szilvus
szilvus

Mi alig használjuk a szagelszivót, inkább kinyitom az ablakot. Zsyrszagra hatásosabb.

Szilvus! hajrá, örülök megint beindult a tejcsi.

Orsi ma meg lett keresztelve, hurrááá.

Erika! igen, és az okmányirodák árulják a bélyeget is, fotót is ott csinálnak. Bár pici babáról vihetsz is. Kupon DM-es, le kell hozzá adni egy szül. anyakönyv másolatot.

Orsi ma ült elöször a medencéjében a kertben, nagyon élvezte, Egy idö után nem tudtam mire vélni a folytonos csapkodást, spiccelést, csak amikor kezdett begurulni jöttem rá, nem tudta megfogni a medence alján a mintát ami aranyos kacsa volt Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Tomika ma már jobban van, nem fáj a hasa (bár nem is ettem semmi tejterméket). Jó kedve volt, sokat nevetett. Most már nyűgösebb, Apa próbálja szórakoztatni.
Az én babám igen fura: ma végigröhögte az orrszívást!!! Korábban is láttam már, de azt hittem, rosszul látok.
Pár napja pedig egyedül levágtem mind a 20 körmét (a férjemmel ketten szoktuk hatalmas üvöltés kiséretében), csak nevetett és beszélgetett. Nagyon fura.

Szilvus!
Jó, hogy javul a helyzet tejcsiügyben! Drukkolok!
A banánevésről a húgom kislány jutott eszembe (ő már 12,5 éves), pici korában ő is imádta a banánt, a húgom sem tudta elég gyorsan kanalazni neki.
Nagyon jópofa Peti! Látom, azért az előkére is jutott a banánból.

Mariann!
Jó lehetett a tali!

Erika!
Postán küldik a cumisüveget , én 3 nap múlva kaptam meg.
dani nagyon szép formás!

Karmen!
Gratula a kereszetlőhöz!

Felteszek egy mai képet: apa és fia:

Kép
Jó éjszakát!
Ptünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Milyen kuponról van szó???????????
Légyszi légyszi írja le valaki pontosan nekem.

Látom mindenki jól van, örülök neki. Lili ma nem nagyon akart enni, vagyis evett, de nagyon keveset. Na mindegy, remélem majd megjön az étvágya.

Megyünk kedden Hévízre. 3 napra. Remélem bírni fogja. Bár nagyon jó baba, de ő is kizökkenhet, nem? Kép

Pumi!
Nándi mennyivel is született? Nem is tudtam, hogy ennyi mindenkinek van erdélyi kötődése. Nekem SAJNOS nincs, csak nagyon jó barátaink laknak ott, meg vannak, akik itt élnek, de erdélyiek. Voltunk kétszer Erdélyben, de én teljesen beleszerettem. Verset is írtam róla többet is. (Ja, merthogy én költőnő is vagyok, nemcsak csillagász Kép )

Tünde Kép
Tomika tényleg fura Kép De akkor Lili is. Ő is engedi mindegyiket, bár a kézi orrszívót, azt utálta, de amióta porszívósra váltottunk, azóta semmi gond. Előtte szoktam fújni egy kis steril tengervíz oldatot az orrába, hogy lazítsam a (na ezt hogy írjam? Kép Kép, szóval azt, és utána szívom le. Egyébként gyönyörű kisfiú. Annyira fiús, és annyira jóképű Kép

Na puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Tényleg jó volt a tali. Annyira, hogy, mint ahogy Mariann is írta, jövő hét utáni hétre tervezzük a következőt. Ki jön és mikor legyen?

Rita,
A talin mondtad, hogy mész útlevelet intézni, de nem kérdezted mi a módja. Kár, pedig én is tudtam, hogy az Okmányirodában kell mindent intézni, mert ugyanígy jártam korábban, mint most te. Arra azért nagyon kíváncsi lennék, hogy miért árulja a Posta az útlevélkérőlapokat még mindig, amikor már min. 1 éve nincs rá szükség. Jó bolt eladni az elfekvő készletet? Brrrrrrrrr.... Kép

Karmen,
Teszel majd fel képet Orsi keresztelőjéről? Hogy sikerült? Mesélj!
Szagelszívóból szerintem a kürtős vagy kéményes szóval az ami kivezeti a szabadba az elszívott szagot szerintem jó (nekünk legalábbis nagyon bejött), de a filteres valóban nem ér semmit.

Szilvus,
Ügyi vagy, hogy sikerül visszahoznod a tejcsit! Kép Nekem is kezd csökkenni pedig ez még nagyon korai. Bár az is lehet, hogy Kristóf eszik kevesebbet. Mindenesetre időnként ráraktam Őt a mérlegre és "csak" 100 körül habzsolt be az eddigi 150-180 helyett. Bár lehet, hogy ennek más oka van. 2 napja 37 - 37,2 a hője, egyet-egyet tüsszög, van rajta 4 apró piros kiütés, de semmi egyéb tünete nincs. Nem nyűgösebb, mint máskor. Azt nem tudom, hogy levihetem-e így az egészséges rendelésre, mert a betegre nem akarom. Félek, hogy a végén még tényleg összeszed valamit. Szerintetek?
Ja és köszi a bókot ami Kristóf bőrét illeti, de csak a fényképen tűnik barnának az életben teljesen átlagos.

Erika,
Dani nagyon cuki a fördős képen. Mennyire vált be nektek ez a fürdetéshez való "babatartó"? Épp a napokban beszéltünk róla itthon, hogy érdemes-e venni.

Mariann,
Klassz a kép amit csináltal. Köszi! Kép

Kristóf kinőtte a mosdótKép Kép Kép, így tegnap már kiskádban fürdettük. Tetszett neki. Itt vannak képek a fürdés előtti, alatti és utáni Kristófról.

Puszi:
Humi

KépKép Kép
humi

Sziasztok!

Humi, nekünk már a kis kád kezd kisi lenniKépPedig a nagyba még nem akarnám tenni.Tök jók a képek, nekünk is van ilyen hatalmas hálózsákos, fel is teszem mindjártKép

Bogi, bemész bármelyik DM-be, ott vmelyik babás polcon(pelenka vagy babaápolás)találsz egy kék-rózsaszín borítékot felakasztva, abban van a jelentkezési lap, kitöltöd, mellé rakod a szül.anyak.kivonat másolatát és leadod a pénztárnál.Kb 1 hónapra rá kapsz egy levelet, hogy mehetsz az üzletbe a kuponokért.Ez egy füzet, amiben 23000Ft értékben vannak kuponok, java részt a DM-ben lehet beváltani vagy árengedményt adnak bizonyos termékekre vagy ingyen odaadják(ilyen kupon kevés vanKép ), de van Scholl-os utalvány, meg vmi üdülési kedvezmény is van benne.2005 augusztus 31.ig lehet beváltani őket, és csak az idén Mo-on született babák kapják.
Hát ennyi, jó hosszú lettemKép
És íme a hálózsákos kép: Kép

Puszi, Léna

nuska

muszály feltennem egy másikat isKépItt épp apa válán kellett volna büfiznie, dehát anya tervez...KépKép

Puszi, Léna

nuska

Bogi! nekem kérni kellett a DM-ben a jelentkezéshez a lapot, itt nincs kitéve. Lehet félnek többen kérnék?

Humi! gratulálok a kiskádhoz! Orsi az elsö kiskádat 2 hónaposan nötte ki, aztán kaptunk egy hosszabbat. Kép van, de mivel videozva lett a szertartás, igy fénykép csak egy csoportkép lett (arról az 5 emberrölKép)
Szagelszivonk valóban nem kéményes sajna.

Léna! olyan édes ahogy igy elaludt!!

Egy pozitiv dolog! A kölcsön kapott Chicco mellszivomnak el vol repedve a szivótölcsére, ami nálam a sterilizálás folyamán nött tovább, most hivtam a pesti szervizt, ingyen! küldenek másikat, csak a postaköltségek kell fizetnem. Hát erre nem számitottam, tudom nem az én hibám hogy tovább repedt de olyan ciki lett volna ugy visszaadni.

Karmen

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok! Kép

Léna Kép
Hoztam haza a DM-ből én is jelentkezési lapot,igaz, hogy csak 2003-ast talált nekem a nőci, de szerinte ezt is elfogadják. A kérdésem az lenne, hogy fénymásolat is jó a szül. anyakönyvi kivonatról? Vagy be kell menni az Anyakönyvi Hivatalba kérni másolatot? Az elég macerás, és időigényes.
Milyen hosszú hálózsákja van Sárának Kép A miénk sokkal kisebb.

Szilvus Kép
Örvendek, hogy javulni látszik a tejcsi-helyzet Kép Én általában 4-5 óránként fejek, így eszik Nándi is. Mennyiségileg 150-200-at, ha több ideig nem fejek, akkor 230-240 is összejön. De azt tapasztaltam, hogy összességében több a tej, ha többször fejek kevesebbeket. Na, ez jó zavaros lett....Tegnap este fejtem 240 ml-t, és valahogy megborult az üveg, és fele kiloccsant Kép Azt hittem rosszul leszek. Nem olyan sok az az 1 deci, de mégis rosszul esett. Éppen le is fagyaszthattam volna.

Olyan aranyos a kajás-Peti-kép Kép Mohón eszik?

Mariann Kép
Tök jó a talis kép Kép Július elejére tervezitek a következőt? Olyan jó lenne elmenni.

Erika Kép
Dani nagyon jópofa a kiskádban Kép Gondolom imád fürödni. Nándi teljesen transzba esik fürdetés közben, hiába beszélünk hozzá, nem figyel ránk, csak a fürdésre koncentrál Kép

P.Erika Kép
Kicsi a világ?! Kép Mi Marosvásárhelyre és Szászrégenbe járunk. Én Vásárhelyen születtem, a férjem családja meg Régenben lakik. Ti pontosan hova mentek?

Tünde Kép
Én csak akkor merem levágni a körmét, ha alszik, mert egyébként annyira mozog, hogy félek beleszúrom az ujjacskájába.
Édes az apa-fia kép Kép Kész nagyfiú Tomika Kép

Bogi Kép
Nándi 3850-el született, és már majdnem 6 kg. Én meg emelgethetem. Egyre többet akar ölben lenni, és függőlegesen, nem ám fektetve a karomban. Kép Tudja, hogy mitől döglik a légy Kép
Küldhetsz nekem a verseidből, ha megvannak elektronikusan is, vagy nem nagy gond beírni. Merre jártál ERdélyben?

Humi Kép
A kiskádat már majdnem kinőttük. Pénteken fürödtünk a nagykádban ketten Kép Nándi élvezte nagyon, alig akart az apjára nézni, hogy lefényképezze. Elengedett 1-2 halvány mosolyt, de transzba volt végig, mint fürdetéskor mindig Kép
Már Kristóf arca is változott sokat Kép Olyan édi-bébi Kép

Megyek, mert még vasalnom kell, és nemsokára ébred Nándi.

Puszi mindenkinek,
Pumukli
pumukli

Sziasztok!

Tegnap már annyi "sok" tejem lett, hogy csak 2x kellett adnom a tápszeres kiegészitést az 5 evésből. Petinek kb. 180 gr az egyszeri adagja, sajnos ennyi tejet nem szivornyáz ki. Bár szerintem a csökkenést a saját lustasága okozta. meg az enyém is, mert nem fejtem ki azt a rengeteg sokat. No, küzdünk tovább. Most pl. kiütötte magát 9-kor egy nagy adaggal és durmol!

Bogi
Láttam ám a képeiteket amit a Vénusz átvonulásáról készitettetek. Azt hiszem az origóról jutottam el egy csillagászos oldalra! Nagyon jókKép

Humi
Szegény kicsi Kristóf!!Kép Megoldás: hivd ki a doktornénit! Remélem nincs komolyabb baj, csak icipicit megfázott. Valszeg Cvitamint kap majd cseppekben, s elmúlik. Jobbulást a kis vizipóknakKép Mi már a kiskádat kezdjük kinőni, jön a nagykád. Ott viszont hajlonghatok én mert Apának rossz a dereka. Azért ez a mosdós dolog nagyon izgatja a fantáziámat, egyik nap majd beleültetem a gyermeket és készitek nektek egy képet.Kép Babatartónk nekünk is van, egyszer használta. A gyerek egészen egyszerűen lemozog róla.

Léna
Hú, Sára hogy megnőtt! Lassan végigéri a kiságyatKép

Tündi
Tényleg egy kis csudabogár a FiacskádKép És gyönyörű szépKép

F. Kata
Jól vagytok? Rég hallottam rólatok. Lili torokfájása elmúlt? Eszik rendesen már?

Puszi!

Szilvus
szilvus

Turkáltam egy jó sapit, csak egy kissé nagy még Kép Kép

Kép
pumukli

Még egy ráadás kép Kép Imádja tépkedni a kiságyban a védőt, és "veszekszik" is vele. Kép
pumukli

Na, a kép lemaradt....
Kép
pumukli

Sziasztok!

Pumi, jó a 2003-as, én is azt küldtem be, de netről is letöltheted(dm-drogeriemarkt.hu), és jó a fénymásolat, arra gondoltam én is csak biztos nem volt 1érteműKépNagyon jó a sapis kép, látom aventes nyugtató cumtok van, én is azt vettem, de Sárának nem kell, kiköpi, csak a Nukkosat fogadja el,abból is inkább a ronda latexeset, a kis cselesKép
Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

A hétvégén nem voltunk itthon ezért még nem volt időm elolvasni amit írtatok.
Megragadta a figyelmem az AVENT-os tanács, felmentem a honlapra de nem találtam kérdőívet, hol van?

Bocs, de most csak ennyire lesz időm, majd este.

Sziasztok Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Pumi! irtam én is 1-2 napja jó a fénymásolat.

Orsi se használja már a cumit (szerencséreKép)

Léna! barátnöm kislánya meg a Szundi cumit fogadja csak el, valami szörnyü amilyenormotlan nagy!

Lányok! biztos láttátok a tv-ben, olvastátok a sajtóban, hogy nagyon kelle anyagi segítség a szegedi gyermekklinikának, hogy az onkoterápiás részleg épitését be is tudják fejezni.
Én most kértem el tölük hova lehet pénzt utalni, hátha ismerösök, barátok is többen akár kis összeggel is akik segitenének nekik.
Jelenleg az anyukák csak egy széken ülve tudnak a gyerekek mellett lenni egy zsufolt szobában, ezért akarnak böviteni.

A "Reménysugár" a Dél-Alföldi Haematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért alapítvány számlaszáma: 10402805-28017662
Elnök: Dr. Bartyik Katalin

Köszi:Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ági! ahogy nézem már sehol, a főoldalon volt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Most nincs időm elolvasni az elmult napokat, mert Réka egy kicsit nyügi.

A babák viszont gyönyörűek.

Ma voltunk oltáson és képzeljétek miközben kapta az oltást a dokira nézett és beszélt hozzá hangosan, mert nevetgélt. egyáltalán nem sirt Kép
Most egy kicsit nyügi, remélem holnap ha megyünk az állatkertbe akkor jól foga bírni.

Viszont van egy rossz hírem, Réka most szopizott és szopi után ordított, csináltam neki tápszert és megevett 170 g-ot szopi után. és most csönd van, mindját alszik.

Pont ittvolt a védőnő is és azt mondta hogy próbáljak meg adni neki egy kis almát egy délelötti evéskor. én olyan szomorú vagyok, párom is vigasztalt már, de nekem nagyon lelkifurdalásom van.

Na megyek is.

Sziasztok
Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Már régen jártam itt. Nagyából visszaolvastam.

A babák nagyon szépek, jó ide benézni.
Elmúlthéten voltunk tanácsadáson, és 4,5 kg volt Zsófi. 1,5 kg-ot hízott a születése óta. Erre a doktornő azt mondta, hogy inkább a cumit dugdossuk a szájába.
Hát én nem hiszem, hogy Zsófi elhízna, igaz csak anyatejet kap, de ha éhes, akkor éhes... Ja van egy kis problémánk: Zsófi eléggé szeles, nagyon sokat erőlködik. Alszik egy kicsit, majd amikor felébred (persze a pocijára), megint nyom, kisebb nagyobb sikerrel. Szoktam neki segíteni, emelgetem a lábát, néha annyira sajnálom, hogy ennyire szenved. Nálatok nem volt ilyen probléma? Mit lehet tenni?
Mirmurr: Gratulálok, a kislányodhoz, igazán gyönyörű kislány, sok boldogságot kívánok.
Szilvus:
Peti nagyon jófej gyerek lehet, ahányszor látok róla képet, mindig megmosolyogtat.
Na megyek mert Zsófi "hív", már itt se vagyok!
Puszi
Szilvi
sylvia
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

Gabi
Kép Sajnos mi hasonló gondokkal küzdünk. Elkiabáltam tegnap a "jóhírt". Ma délelőtt Peti is ordított a cicizés után, bekevertem a BEBA-t, 190 (!!!!!!) gr-ot benyalt, és deliriumban aludt közel 3 óra hosszat..Kép Az ebédre adott alma után sem volt elég a 160 gr lefejt anyatej. Szerintem ne legyen lelkifurdalásunk, mindketten IGAZÁN akartuk és akarjuk is a szoptatást. Én még bizakodom, és annak is örülök, ha a fele etetést meg tudnám oldani csak szopival.
Mikor jön elő a láz? Közvetlen az oltás után? Ha kora reggel megyünk akkor esetleg lefut neki napközben a nyügi?
Réka ekcémája javul már?

Karmen
Kár, hogy nem tudtam előbb, az adó 1 %-omat odautaltam volna. Mindig beteg gyerekek javára szoktam átutalni. Ez a szivügyem: a beteg és az elhagyott gyerekek. Jótékonysági rendezvényekre is szoktam menni segiteni, idén is hivtak, de sajnos Februárban volt és az akkor még pocaklakó kisfiam miatt nem mertem vállalni a rohangálást.

Idevágó téma: Ha tudtok olyan gyermekotthont, ahol örülnének játékoknak, irjátok ide. A tárolónkban több doboznyi plüssállatka lapul, gyermekkorom "gyűjteménye". Szerintem Peti a felét sem fogja '"elfogyasztani", a szegény kisgyerekek viszont biztosan nagyon örülnének neki. Gondoltam átmosom őket és elviszem egy ilyen otthonba.

Sylvi
Hasfájás: mi is szenvedtünk miatta, hajjajj!! Tornáztasd Zsófikát, nyomkodd finoman a lábacskáit a pocijára. Ettől jó nagyokat pukizik majd. Körkörösen simizd a pociját, kicsit erőteljesen. Ez is jó neki. Séta és ringatás úgy, hogy vizszintesen fogod, a pocija a föld felé néz. Ha semmi nem használ, akko jönnek a cseppek. Mi a SAB Simplexet használtuk, Gabi azt hiszem a Grippe Watert. És bármit mondanak a dokik, altasd nyugodtan hason, ha szeret. Kitartás, elmúlik a pocifájós időszak hamar!
A jófej kisfiam éppen az esti menetrendszeriti hisztijével szórakoztat. Még 5 perc és fürdik...Szerintem már alig várjaKép

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Tomika éjjel megint 3/4 4-kor ébredt először. Egyre többször bírja ilyen sokáig. Ma napközben is sokat aludt, de kicsit nyűgös volt: délután óránként kérte a cicit. Most alszik, remélem, már nem ébred fel.
A csörgőjét már néha átveszi az egyik kezéből a másikba. Nagyon ügyes.

Humi!
kristóf nagyon aranyos! És milyen nagy haja van. Tomikának is fokozatosan nő az új haja, nem lesz kis kopasz (bár hátul van egy kopasz csík a fején).Tomika is ilyen jó nagy hálózsákot hord, de sajnos nekünk nincs róla képünk (a fényképező Apué,este ritkén van itt).

Léna!
Tomika is kinövi a kiskádat, de még nem tettük a nagyba. Lassan váltani kell.
Nálatok is jó nagy a hálózsák.
Az alvós kép is nagyon édes!

Karmen!
Tényleg korrekt a Chicco-cég. Bezzeg én eltörtem az elektromos Pesztonka üveg orrszívó szondáját, egy helyen 1100,-ért rendeltem, de közben a Brendonban kaptam műanyagból 600,-(!) forintért, de itthon le kellett reszelni, mert éles volt, amit az orrába kell dugni. Szóval rablás.

Pumukli!
Tomika már cska akkor szeret kézben függőlegesen, ha járkálunk vele.
Nagyon jó a sapi!
Aranyos, ahogy rángatja a védőt. Tomika az ágy szélére kötött lepkét - a férjem szerint méhecske - szokta rángatni. Teszek föl egy ilyen képet.

Ági!
Állítólag tegnapig tartott a kérdőív kitöltés.

Gabi!
Remélem, Tomika is ilyen könnyen viseli szerdán a 4 hónapos oltást.

Sylvia!
Azt mondják, hogy az anyatejes babák annyit esznek, amennyire szükségük van.Tomikánál is volt, hogy nagyon megugrott a súlya, utána meg nem hízott annyit.
Hasfájásra nekünk legjobban a papaverines csepp vált be (gyerekorvos írja föl), + a türelem, mert 3 hónapos kor után tényleg elmúlik. Most már csak nagyon ritkán van hasfájása. Olyankor a papaverines csepp segít. (Előtte próbáltuk az Infacolt is, de nekünk nem használt.)

Itt egy kép velem:
Kép

Jó éjt!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Lányok, én itt olvasom az adagokat, hogy ki mennyit eszik, és egyre kevésbé értem a dolgot.Sára pénteken volt 10 hetes, és csak a BEBA-t kapja, viszont alkalmanként szinte soha nem eszik 125grnál többet,Sőt.Viszont ma mérték és 5kg 70 dkg.Nem értem hogy van ez, mert a ti babáitokhoz képest alig eszik, de akkor mitől hízik?
Vagy már ott is rémeket látok, ahol nincsenek?

Puszi, Léna

nuska

És a pillangó/méhecske rángatós kép:
Szerintetek milyen állat ez?
Kép
ptünde

Sziasztok!

Hát rendesen visszaolvasni nem tudok, csak átfutottam a történteket. De a képek nagyon szépek. Most, hogy láttam a barátnőm újszi kisfiát,most látom csak,hogy a mi babáink már milyen igazi döncölnivaló nagy manók.

Néha nálunk is van egy kis szopigond. Talán nem éhes Réka,hisz 6 és fél kiló, de a napokban (2-3 napja elég nyügi) Nem ehhez vagyunk szokva. Sokszor egész bepörögve sír az ágyban, persze,ha odamegy valaki,már vigyorog is. Ezért mondom magamnak,hogy nem az éhségtől sír. Viszont szopi közben egyre többször hagyja abba a szopást, és határozottan elfordul, feszít, köpködi ki a cicit.
Van,hogy 5 precet szopik. Ennyi idő elég a jóllakáshoz? Máskor meg van,hogy 20 percet is nyammog.

Szilvus!Gabi!
Továbbra is kitartás, ne adjátok fel! Látjátok vannak jobb napok, amikor elég a tejcsi.

Az oltás utáni láz: Ha Réka délelőtt kapta, este volt először hőemelkedése, és egész másnap is. Meg olyan levert volt.

Na,lépek,mert holnap reggel megyünk nyaralni.( Már előre félek,hogy bírják majd a gyerekek a 300 km-t.)
Majd esténként megpróbálok benézni, ha a GPRS hagyja magát.

Jó éjt!

Kitty

Egy balatoni kép Rékáról:

Kép
kitty123

Sziasztok!

Kitty
Jó utat Nektek és érezzétek jól magatokat, pihenj sokat, megérdemled:-) Réka gyönyörű! Nagyon fotogén a kisasszony.

Nuska
Sára súlya magáért beszél! Egy cseppet sem aggódj mennyit eszik!Ha neki ennyi elég, akkor elég. Ő minden cseppet hasznosít. Szép nagy egészséges leányka!! Nem egyformák a babák. Peti pl. 2x kakál 1 nap, tisztességes adagokat. Súlya csak 5 kiló (13 hetesen) mégis vannak combhurkái. Szerintem gyors az anyagcseréje mint nekem is.

Tündi
Szerintem LEPKE. A méhecskének csikos a gatyája!Kép
Hihetetlen, Tomi és Peti akár tesók is lehetnének, olyan nagy a hasonlóság. Kiváncsi vagyok vajh életben is?Kép Ime egy hasonló kép.

Esti szopi után is befigyelt 150 gr BEBA. Utána meg beájult a másik cicin. Kép Hát ez nem jó, mert tegnap elég volt csak a szopi. Jajjajj, ha lenne 4 cicim, akkor jóllaknaKép Viszont nagyon rusnyán festenékKép

SzilvusKép
szilvus

Sziasztok!

Léna, nagyon jók a képek. Milyen békésen alszik Apa válán. Különben nekünk is van ugyanolyan pillangónk, de jól eldugtam, mert a nagyobbik lányom egész nap nyomkodja és megőrülök a sok zenétől.

Pumukli, én nagyváradi vagyok. Anyukámhoz megyünk. Apu 2 hónapja meghalt, de ezt már tudjátok.
Olyan jó érzés hazamenni, alíg várom már. Elég sűrűn haza szoktunk menni. Gondolom, Ti azért ritkábban. Marosvásárhely jóval messzebb van.

Sylvia, nálunk a nagylányom volt pocakfájós és sajnos elég sokáig. Próbáld meg tornáztatni, masszírozni a pociját, hogy minél több szél távozzon a pocakból. És fektesd az alkarodra, úgy hogy a másik tenyereddel a pociját fogd. Így sétálj vele és ringasd. Rengeteg türelem kell hozzá, de kitartás, nem tart örökké.
Ja, és hason fektettem Dorkát is és most a kis Levit is. Úgy alszanak a legjobban, plusz a pocijuknak is jót tesz.

Bogi, hol találom meg a képeidet? A verseidet is szívesen elolvasnám.

Szép álmokat!
pera

Sziasztok,

tegnap voltunk 2 hónaposak, ezért méricskáltünk. Nádja 61 cm és 5310 gramm.

Ma ő is elkezdett sírni a cicin vacsi közben. Aztán visszajátszottam a szájába, evett még egy kicsit, és újra kiköpte. Többet nem erőlködtem, lehet, hogy jóllakott. Bár eddig még sosem jelezte így, hogy neki elég. Igaz, evés előtt is van egy jellegzetes nyöszörgés néhány napja, ami azt jelenti: "Siess már, éhenhalok". Ez leginkább reggel fordul elő.
Képzeljétek, ma 1/2 7-kor kelt, pedig tegnap este korábban ment aludni 1/2 órával, mint általában szokott. AZtán megetettem és húzta a lóbőrt még 3/4 11-ig. És napközben is aludt sokat. Gondolom most pótolta be a hétvégét, mert akkor nem igazán aludt. Mondjuk nem csodálom, amilyen időjárás volt. Vasárnap hajnalban pont a szopi idején volt a vihar, én meg majd frászt kaptam. Át is cuccoltam gyerekestől a nappaliból, ahol etetni szoktam a gyerek szobába kajáltatni. A szomszédunkban, a telekhatárhoz közel van jónéhány, több, mint 100 éves tölgyfa, és eszembe jutott, hogy esetleg a szél kicsvarja. Ennek persze nem sok esélye van, sőt inkább semmi.

BogiKép
Jó pihenést Hévízen! Biztos nagyon jó lesz.

Képek szuperek. Ebben a topikban laknak a legszebb kisbabák! Kép

3 napja elszundított játék közben:
Kép

Ezen a képen pedig a kezét figyeljétek. Már most szemtelenkedik a szüleivel.
Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok, jó reggelt!

Mariann
Hehe, tökjó a bemutatós képKép Fityiszt is szokott mutatni? Nádját nem zavarja a sok kütyü a kiságyban? Ha Peti alszik én mindent kiveszek, mert nem tud 1 helyben aludni, kőrbeforogja a kiságyat, félek megfullad a sok szirszartól.
Én olyan 1 disznó anya vagyok, nem keltem fel a viharra. Mondjuk Peti sem, szerencsére. Viszont ami baj, sajnos a lékégzésfigyelő csipogása sem ébresztett fel egyik éjjel. Pedig apa azt mondta, vagy 3x riasztott, mert a gyerek állandóan kőrbemássza a kiságyat. Ő kelt fel visszahúzni Petit a helyére.Kép

Ma reggeli kép. Kicsit homályos, mert a gyerek izgett-mozgott. Most újra alszik. Felkelt 5-kor, pedig nem szokott. Evett 1 kicsit, de csak 7 után tudtam rábeszélni, hogy aludjon vissza. Előtte persze megint "bepácolta" a pelenkázót. Remélem nem rohad el a fenyőszekrény idő előtt...Kép

Puszi Mindenkinek!

Szilvus és a ma 13 hetes PetiKép
szilvus

Szilvi! Nehogy már cumit adj neki! Ö tudja mennyit kiván, semmi gond ha jó az étvágya!

Tényleg csodaszépek ezek a babák itt!!

Én is kiveszek már mindent az ágybol, a pelust is folyton a szájába gyömöszölte ami a feje alatt volt, féltem megfulladhat.

Tünde! Én ezért vettem eleve müanyag orrszivót, nem törik el.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Metro-s sztorinknak még nincs vége, most a héten szándékozom elmenni az áruházba...Viszont múlt pénteken sikerült vennünk nagyon jó áron, 12.990,- Ft-ért egy ABC Design utazóágyat a budaörsi KIKA-ban, igaz,ott is az utolsóelőttit hoztuk el,pedig direkt felhívtuk az áruházat, hogy hány darab van még, lehet-e félretetetni, de azt mondták, hogy van bőven... mégsem így volt, de ezek szerint még időben ment a férjem. Ez már legalább teljesen hibátlan,a pénztárnál kibontotta és összerakta a férjem, a pénztáros meg nagyokat lesett, hogy mit csinál...Kép
Még egyszer köszönöm a tippet Mariannak!

Szopizás ügyben mi sem állunk jól, már éjszaka sem durran be a mellem kb. egy hete, úgy mint azelőtt... A hat étkezésből egyszer-kétszer szoptatok, de az egyiknél kell pótlás pluszban, többször sajnos nem megy, mert nyűglődés van, de tej nincs. Két alkalommal viszont a hozott anyatejet tudom odaadni és csak két tápszeres kajcsi van szerencsére.Én már belenyugodtam,hogy ez van, nemsokára úgyis elérjük a 4 hónapos kort, utána márkipróbálgatunk ezt-azt.

Léna!Kép
Szerintem seaggódjamennyiség miatt,Lili sem evett még 150-160-nál többet, abból is visszabukott és mégis már több mint 6 kiló majd 3 és fél hónaposan. Szerintem ő se az a típus, aki olyan sokat enne, viszont amit megeszik, azt jól hasznosítja...

Lili ma először véletlenül a hasáról a hátárafordult, saját maga is meglepődött,amitn láttam,mert ott voltam mellette,még jó,mert mindez a kanapén történt, ami azért nem olyan széles. Többször nem ismétlődött meg, de ez is újabb figyelmeztetés, hogy még óvatosabbnak kell lenni...
Most kezd nyúlkálgatni a tárgyak után és megfogni őket, amit épp múlt pénteken hiányolt a MÁV kórházban a doktornő a 3 hónapos kontrollon (szerinte Lili nem fókuszál a tárgyakra, nem követi őket,csak lassan,nem gőgicsél a tárgyakra, legalábbis ez áll a papiroson).Persze itthon ez teljesen másképp van és ha nem olyan csörgőtadnak neki,amiszámára érdekes,azt lesem tojja, mint ahogy az a vizsgálaton is történt... Felbosszantott a dolog, mert miért KELLENE a gyereknek ezt és ezt tudnia ilyen és ilyen idős korában, hiszen minden gyerek más ütemben fejlődik... Emiatt visszarendeltek minket július végére, hogy addig mennyit fejlődik ilyen téren...
Azért elgondolkoztam, hogy a túlzott orvosi kontroll sem túl jó...Kép

Felteszek én is egy-két képet, amiket Szilvus csinált, amikor múlt pénteken náluk jártunk látogatóba:
bagandre

úgy néz ki, hogy nem tudok képet mellékelni,mert csak homokórázik, de nem történik semmi...Kép

Andi
bagandre

Sziasztok!

AndiKép
Na látod-látod, tökjófej ez a Lili-leányzó!Kép Az a baj, hogy ezek a gyerkőcök nem olvassák az orvosi könyveket, hogy mikor mit kellene csinálniuk, hanem csak úgy teszik, mikor jónak látjákKép Kép Kép A fordulást jól jegyezd fel, mert innen számítva kb 1 hónap és tudatosan forog. Nekünk pont fordítva volt a múlt héten: hasról penderült a hátára. Volt is üvöltés, nem tudta mit tettKép Egyébként most megint napról-napra többet tesz: ma már szó szerint be nem állt a szája! A sétát sem aludta végig, hanem magyarázott kifelé a babakocsiból, a lábai meg meredtek az égnekKép A fagyizóban kikövetelte, hogy az ölembe ültessem és ott tekergett mint egy kis gyik. A fagyiskanalamra meg tátogott, hát adtam neki egy nyalatot a csokifagyiból. Most itt ül mellettem és hintáztatja magát a hordozóban. Rájött, ha a lábait egyszerre mozgatja, a hordozó úgy hintázik, hogy csak naKépÉs itt kacag gurgulázva.

Ám, hogy ne legyen nagy mellénye a fiatalembernek, elárulom, hogy azért ma délután is volt egy visitós hiszti ébredés után... És még egy randa ordítás, amikor bemerészkedtem séta közben egy butokba, hogy meglepjem magam 1 pólóval. Fel sem tudtam próbálni, nanáhogy majdnem kicsi...

Szopi: ugyanaz a gond, már reggel sem volt olyan teli a cici, elfogadta a 60 ml lefejt tejcsit is. Sőt, az alma után (csak egy felet reszeltem le) is kérte a cicit plusz szintén a lefejt anyatejet. Fene nagy étvágya kerekedett az elmúlt hetekben. nem bánom, mert szerintem súlyban mi vagyunk a sereghajtókKép Van mit behoznia.

Kérdés: A tápszertől lehet szép sötétzöld a kaksi? És büdi is? Már úgy megszoktam a szép sárga anyatejes tojcikatKép

Andi, akkor én most ideteszek képet Lilikéről, ha Neked nem sikerült. Jó?

Sziasztok,
Szilvus

Ez itt a mai szunya. Egészen kinyújtózott, pedig mindig büdösbogár pozicióban alszik.
Kép
szilvus

Itt pedig Lilike!Kép

Andi, a képeket le kell kicsinyiteni én 1600x1200-es felbontásban küldtem Neked.KépKép
szilvus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?