Új privát üzeneted érkezett!

Lányok, mától két jegyű a hetek száma!!! Mától 10-el kezdődik, annyira jó, hogy nem egyjegyű :) Ezek az apró örömök :D
A következő jó a 12 hétnél lesz, most még 2 hétig ennek örülök :)

Cici: nekem is nagyobb lett és jobban látszódnak az erek rajta...Amúgy a hason fekvés azért sem megy mostanában, mert fáj ha ráfexek... Nektek?
lara

Kriszti, nagyon sajnálom, hogy ilyet át kellett éljél, nem kis lelki erő kellett, hogy feldolgozzátok :(
Én egyet kérdeznék azért, hogy mi okozhatta az oxigén hiányt?
lara

Lara!
Lehet a rossz áramlás miatt a köldökzsinórban. Lehet rajta csomó, ahogy kezd a szülőcsatorna fele vándorolni, beszorulhat a köldökzsinór.
Nekem szülés közben kezdett esni a bébi szívverése, mert megszorult a zsinór. Akkor oxigént kaptam és oldalra kellett feküdnöm és így egy pillanat alatt helyreállt. Bent a pocakban sajnos esélye sincs a babának. Viszont nagyon kicsi a valószínűsége az előfordulásnak. Ez persze pont azt nem vigasztalja, akivel mégis megtörténik...
Vendég

Lara!

Tök érdekes, hogy ahány vonalzó-progi, annyi számítás. Nekem a babystrology.com pl. azt mondja, hogy 10+1 hetes vagyok, és 209 nap van hátra. Mondjuk az utóbbi a tuti, mert megadtam a várható időpontot, és csak nem számolja el ennyire. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri, kérlek nyugodj meg, ne sírj, nem akartam rosszat nektek ezzel. Most olyan hülyén érzem magam emiatt.
Bennünk is ott voltak a kérdések, hogy miért velünk, hisz más eldobja. De az adott erőt, hogy mi egészségesek vagyunk és lehet még babánk. Aztán a 6 hetes kontrollon mondta a doki, hogy minden ok, ha gondoljuk, akkor rámehetünk a babaprojektre. Hála égnek nem kellett sokat várnunk, Martinka hamar beköltözött a pocimba.
Az elején nem volt könnyű erősnek lenni, mindenről eszünkbe jutott, de most, hogy Martin az egész napomat bearanyozza és leköti, egyre kevesebbet gondolunk rá. De elfelejteni sosem fogjuk tudni. Halottak napján megemlékezünk róla és a szívünk mélyén őrizzük és gyászoljuk. De elég lesz a rosszból, maradjunk a jelennél, jó?

Lara, konkrétan nem tudják, hogy mi okozta az oxigénhiányt, egyszer a bokáján volt a kzsinór és ahogy keresztbe volt a lába, valószínű elszoríthatta magának, de ez sem 100%, mert ép volt a kzsinór, a lepény és tiszta volt a magzatvíz.

Ti mikorra vagytok kiírva?
Vendég

Jajjjjjjjj Kriszti. Nem most sírok, hanem amikor olvasom a történeteket!!!! Így tényként közölve is borzasztó, de amikor olvasom, hogy miket éltek át édesanyák...
Vendég

Jaj, Nóri, ne haragudj. Azt hittem azon amit leírtam. Bocsi

Most nézem a vonalzódat, 1 nappal jársz előttem? Február 10-re vagy kiírva? Nekem a doki 14-et mondott, de a netes kalkulátor szerint február 11-re vagyok. Most melyik a jó?
Vendég

Kriszti!

Engem is két különböző napra írt ki a doki és a netes kalkulátor, de igazándiból én nem foglalkozom vele, hogy melyik a jó. Ha kérdezik én azt mondom amit a doki mondott és úgyis akkor jön a kis aprótalpú amikor neki tetszik :lol:

Ti hogy alszotok éjszakánként? Nekem elég sokszor előfordul mostanában, hogy ha felébredek pisilni utána nem sikerül visszaaludni és csak fordolódok órákig pedig tőlem nagyobb alvókával rendelkező embert nem nagyon ismerek :shock: és állítólag egyre rosszabb lesz ahogy nő a pocak. Van valakinek ilyen tapasztalata?

Reni

bellerreni
Eger

Szia Reni!

Az utóbbi napokban átlag 2,5 óránként megyek éjjel pisilni. De én utána dőlök vissza, mint egy darab fa, és alszom tovább. Bárhol, bármikor el tudnék aludni. :)
De ettől a pisiléstől a falra mászom. Ha most itt tartok, mi lesz, mikor Porontyka rátelepszik a hólyagomra??? :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

luababám: Nem semmi szex lehetett. Reméljük apa nem vette magára. :) Én is olvasgattam régebben itt a vetélős anyukák fórumát, de mostanában nem teszem. Bár tegnap beleolvastam és az egyik csajszi, aki lassan 1 éve írogat olyan szomorú volt, hogy megbántam. Megértem, most lenne a babája 1 éves, a 25. héten szült meg. Szegényt annyira sajnáltam.

kriszti: Sajnálom a kisfiad, rettenetes lehetett. Reméljük ezzel a babával minden rendben lesz (persze hogy rendben lesz, mint Martinkával).

bellerreni: Én dacolok az éjszakai pisivel, mert én sem tudok visszaaludni. Csak sajnos mostanában már annyira nyomja a hólyagom, hogy most meg ezért nem tudok aludni. Szóval tartom amíg tudom, de aztán mégis kimegyek. Én is nagy alvó vagyok egyébként. Lehet, hogy a babák szoktatják az anyukájukat a kevesebb alváshoz, hogy ne legyen majd kevés ha már hozzájuk kell kelni.

Cicitéma: Nekem még nem nőtt és remélem nem is nagyon fog, mert akkor a szép fürdőrucim nem lesz rám jó. De az erek nekem is nagyon látszanak mind a melleimen, mind a hasamon. ezt már nagyon az elején észrevettem. Kicsit félelmetes, annyira látszanak. Tiszta kék csík vagyok.

Én elértem a 11. hetet. Meg is ünnepeltem egy kiadós hányással és egy múlni nem akaró fejfájással. Valószínűleg összefügg a kettő. Még most kezd meleg lenni a lakásban, biztos nem ez okozta. Még jó hogy ma nem mentem dolgozni.
vicky79
Budapest III. kerület

Én végig alszom az éjszakát, de érdekes, mert ha hasról fordulnék jobb oldalamra, akkor mindig annyira belém szúr valami, hogy a fájdalomtól felébredek. De ezt nem tom álmomban kontrolálni.
zarja

Nappal én is el tudnék aludni még akár ülve a számítógép előtt is, meg este is korán alszom el, csak nem tudom, hogy mitől lehet ez az éjjeli forgolódás. Lehet tényleg a babóca szoktat a kevesebb alváshoz...De még olyan sokára fog megérkezni, nem lehetne, hogy most még kicsit hagyjon aludni... :lol: leszünk ébren eleget majd ha kibújik :roll:

bellerreni
Eger

bellerreni: Nekem az a furcsa az éjszakai forgolódással, hogyha közben felébredek akkor veszem észre, hogy már most úgy fordulok, mintha nagy hasam lenne. Felülök, áthelyezem a testsúlyomat és lefekszem. legutóbb ezen jót röhögtem. Biztos ösztön, de így nem fájdul meg a hasam.

Meg volt a főúri ebédem. Vajas pirítós teácskával. Ettől nem fogok hízni, de legalább hányingerem sincs.
vicky79
Budapest III. kerület

Állítólag aki a bal oldalára fordul, kisfiút vár, aki a jobb oldalára, az kislányt. Szerintem meg aki a bal oldalára fordul, az az ágy jobb oldalán fekszik! PONT :lol: :lol:

Kriszti: attól is függ, hogy hány napos a ciklusod. Alapból 28 a kalkulátorok szerint, de lehet megadni többet is. Én 10.02.10-re vagyok kiírva, mert az jól néz ki leírva! Ez május 6.-i utolsó mensinek felel meg.

Cici: már egyszer mondtam, de most mondom megint. Akinek még nincs gyereke és nem tudja, milyen a tejes zacsiban fityegő gumilabda cici, az esetleg nagyon gyorsan kezdje már el kenni magát mindenféle trutyival. Hátha neki ér valamit!!!! Nekem most visszafeszült, de már gyúrok az implantátumra, mert ez így nem marad. Vagy lesz 4 gyerekem és utána, vagy ha ketteske után megállunk, akkor azért, mert 25 éves vagyok és mert MEGÉRDEMLEM! :lol: :lol:

Szex: apa szerint 100%-kos impotens lettem ezáltal. Semmilyen szervem nem alkalmas a szexre! :oops:

Alvás: nálam elég erősen érezhető a 2. trimeszter kezdete. Múlik a hányinger (mármint a spontán :lol: ) és este egy óra előtt nem tudok lefeküdni. Ma meg kelhettem fél6-kor, mert 7-re a klinikára kellett mennem! :twisted:
Vendég

Ja és nem akarok hülyének tűnni, de abszolút érzem a bébi mozgását! Még csak az a pillangók repkednek a hasban érzés. Vagy mint amikor a libikókán hirtelen esel lefele.
Vendég

Én is mintha érezném... néha, olyan mintha belül a hasamban hullámzás lenne.. Lehet a babó? :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Én azért hallgattam eddig erről, mert azt mondják első babánál a 20.hét előtt tutira nem érzek semmit... :?

Edit

Kép
ézsóné

jaj, valami nem lett jó a vonalzómon :oops: :oops: :oops:
próbálkozok újra :o

Edit

Kép
ézsóné

Ézsóné!
Te mikorra vagy kiírva? nem kötözködésből kérdezem, de a „4 hónap és 6 nap múlva várható” az november végére jön ki. Vagy én számolok rosszul? :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
nem akarja elmenteni úgy, ahogy az jóóóóóóóóó

Edit

Kép
ézsóné

hát ezt mondom....nem akarja úgy elmenteni a kódot, hogy az nekem jó legyen...segítseeen valaki
egyébként 2010.02.01

Edit

Kép
ézsóné

Ajajjjjj, ez egyre rosszabb :shock:

Edit

Kép
ézsóné

lucababám: Akkor mégiscsak teljesen egyidősek vagyunk, csak a vonalzóm vált később. Én is 2010.02.10-re vagyok kiírva, bár nekem ugye a mensi ápr. 27-én volt, de az inszem máj. 20-án, tehát a fogantatás napját veszem és eddig mindenhol ezzel számoltunk. Neked mikor kell menned a 12 hetes uh-ra?
vicky79
Budapest III. kerület

Ézsóné!

Az aláírásnál, ha bemásoltad az url-t, akkor figyelj, hogy legyen bekapcsolva a BBCcode (vagy mi a szösz) engedélyezése!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

be van, szerintem a lapon nem jó kódot dob ki, hogy másoljak át...vagy én vagyok hülye hozzá :shock: :? :oops:

Edit

Kép
ézsóné

az a baj, hogy csak te tudsz rajta változtatni a belépő kódoddal

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

egy uccsó próbálkozás.... :shock:

Edit

Kép
ézsóné

igeeeeeeeeeeeen, sikeeeeeeeeeeeeeer, végreeeeeeee :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

gratula! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

köszike :oops: :oops: :D :D :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Csajok!

Valakinek valami nagyon fini tuti vacsora ötlete van??? :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Vajas pirítós tejácskával. Bocsi, de nekem ma csak ez jut, bár lehet hogy tükörtojást is sütök hozzá, de azt csak akkor, ha elég bátor leszek. :?
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!!!

Én rizst ettem rántott csirkével meg kovi ubival. meg keresztfiam kivánságára sütöttem vagy 40fánkot.. ugyhogy ettem 2fánkot is baracklekvárral /és kovi ubival.. :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: /

Kép
Kép
ronci

ronci: A rántott csirke jöhetne meg a fánk. Sajnos a baracklekvár végét most ettem meg. Már valami édesre és táplálóbbra vágytam a pirítósnál. Nem biztos, hogy ez volt a legjobb választás, de a kinyitott hűtő előtt állva ez tetszett meg először. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Széép jó estét a kismama-társaknak!!

ronci: fánk jöhet, de a rántott csirke se kutya :D :D
Hát, nekem a vacsim végül szalámis kenyér lett...a kifőzdébe ahol voltam nem volt semmi szimpi, meg valaminek a szagára reagált a szervezetem egy kis hányingerrel, így eljöttem haza. Kemény egy szelet kenyeret sikerült letuszkolni a torkomon... :roll:
Lassan jó éjszakát nektek, kezdek álmosodni :wink: :lol: :)

Edit

Kép
ézsóné

Jujj, fánkot akarok! Fini baracklekvárral.... Hmmm :) Nem semmi ronci, hogy ebben a dög melegben nekiálltál fánkot sütni!

Eddig az édességet helyből elutasítottam, de két napja mintha változna az ízlésem. Már a hányinger sem olyan intenzív, néha jön csak elő. Pl. kocsival nem tudok tolatni. Hátrafordulok vagy tükörbe nézek és brrrrr.... Új jelenség viszont a fejfájás, szerintem a meleg miatt van, három napja tart kisebb megszakításokkal. Kívánom a folyadékot, de én is megundorodtam a natúr ásványvíztől. Sajnos nem iszom eleget, és amikor túl kevés a bevitt folyadék, akkor olyan kellemetlen érzésem van pisilés után. Nem csíp, nem szúr, de mégis olyan diszkomfortérzés.

Az EKG miatt mentem a körzeti dokihoz, akivel nagyon kellemes tapasztalatom volt. Alapvetően egy alapos, odafigyelő orvos, de most nem könnyű neki, mert az egyik doki elment, a másik szabin, a nyugdíjasok meg keselyűként köröznek a rendelőben, és arról panaszkodnak, hogy ez a bejelentéses rendszer milyen ostobaság, mert nekik sokkal fontosabb dolguk van spontán, mint a bejelentetteknek. (Lásd én. Majdnem meglincsletek, amikor nagy elegánsan odaértem az időpontra, majd 10 perc múlva besétáltam az ott ülő 10 spontán előtt.) Bocsi, nem akarok tiszteletlennek tűnni az idősekkel szemben, de megőrjítenek a mamik, akik az orvosi rendelőt társadalmi élet színterének tekintik és azért járnak oda, hogy csináljanak valamit, közben meg osztják az észt, akár kiváncsi rájuk az ember, akár nem.

Szóval a doki kérdezte, hogy vagyok, mondom rendben minden, a hőemelkedés miatt eléggé fáradékony vagyok, de hát ez ugye természetes. Azt mondja igen, feltéve, hogy a hő a terhesség miatt van. Biztonsági okokból vett vért, meg kellett vinnem pisit, még valami TSH vizsgálatra is elküldte a vért, ott valami pajzsmirigyhormonokat néz. Jó alaposan megnézegetett, meghallgatott, szóval le a kalappal. Jó látni, hogy a rohanás és túlterheltség kellős közepén is lelkismeretes tud maradni.

Nóri, hogyhogy már ilyen korán szétnéztél a kórházban? Azt nem a finishben szokták mutogatni? Most néztem egy másik topicon, hogy szülésznőt is a 20-22. hét környékén érdemes választani, nehogy elkapkodják őket :roll:

Hízás: egy kiló plusz, a pocak alján egy narancsnyi dudor. Jövő héten az egyik megbízómnál céges balatoni buli, kiváncsi vagyok, kiderül-e. Ha rajtam múlna, még titkolnám kicsit, babonából. Jelenleg azt a stratégiát követem, hogy nem mondom el, de ha valaki rákérdez, nem titkolom. Mégse tagadhatom le a gyerekem! Páran már furán néznek, mintha skubiznának. És valószínűleg a fodrászom is rájött, mert bár pasi, de kiböki a szemét, hogy két hónapja nem festetem a hajam. A töve 3 cm világosbarna, a folytatás szőke, igazi dáma vagyok :lol:

Munka: elég fáradékony vagyok, kevesebbet bírok jóval. Szerencsére itt az ítélkezési szünet, a bíróságok augusztusig szóba se állnak az emberrel, az ügyfelek is nyaralnak, pár szerződés hetente, meg az állandó teendők az össz munka.

Bébimozgás: azt csak belülről érzitek, vagy ha a pocakotokon van a kezetek, akkor is érezni apró rebbenéseket?

Bocs a kisregényért, csak Apa kiruccant a barátaival, most meséli el a jó hírt, így ma estére nekem Ti vagytok a társaság :P
juci-77

Sziasztok!!!

juci! hát nem voltunk valami jó társaság, tekintve, hogy senki sem volt itt. :lol: :lol:
Tegnapelőtt megígértem Zsombornak, hogy csütörtökön itthon leszek és akkor sütök neki fánkot. én meg, ha megigértem, betartom, ha egy mód van rá.. ugyhog 11kor meggyúrtam, 12körül meg már sütöttem is őket. egyszerre sütöttem a husival, ugyhogy mindegy volt, a husik kisütése kétszer annyi ideig tartott mint a 40fánké.. :lol:
De hogy ma mit főzzek!!! elképzelésem sincs!!!!! ötlet???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ronci 2009.07.24 06:48-kor.

Kép
Kép
ronci

Ronci!

Tuti fánkreceptet akarok! De tüstént!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

priviben vagy élőben???

Kép
Kép
ronci

kakti!!! Te hány hetes-napos vagy??

Kép
Kép
ronci

Jo reggelt!

Ronci: kajaotletem van rengeteg. Tegnap azon gondolkoztunk a ferjemmel, hogy mi legyen ma az ebed es kozben nagyon sok tipp szuletett. Vegul sztrapacska lesz, de listan volt a tejfolos bableves, a krumplisteszta, rakott kaposzta, rakott krumpli, borsoleves jo sok zoldseggel es nokedlivel, illetve en a krumplifozelek fasirttal verziohoz vonzodtam leginkabb, de nem lattam a kitoro oromot Feri arcan, ellentetben azzal, amikor a sztrapacskat megemlitettem. Igy az lesz.
Mondjuk en abban az elonyben vagyok, hogy eleg egyfelet foznom, nem kell levest es masodik. Ugyanis mindketten olyan furcsa evok vagyunk, hogy egy kajaval dugig jol lakunk, barmilyen levesbol kepesek vagyunk telemerni magunkat, es akkor nem kell a masodik, illetve forditva. Ezert volt regen mindig kicsit mergeske anyukam, amikor a hat fogasos vasarnapi ebednel vagy ettem egy nagy tanyer levest zoldsegekkel es utana fel oran at ultem es neztem a tobbieket, vagy csak kavargattam a levest a tanyeromban, csipegettem salatat, befottet, amig a tobbiek fott hust esznek, majd jol laktam a sult hussal/rantott hussal/porkolttel/fasirttal, ami eppen volt.
Vendég

Szép jó reggelt csajok!

Tegnap nem néztétek az rtl-n a Nicsak ki beszél? című filmet??? Hát valami nagyon jó volt, gondoltamis rátok közben sokat, ha nézitek, biztos olyan jókat röhögtök mint én!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Így már terhesen más szemmel néztem a filmet, és csak ajánlani tudom nektek!!! :P :P
Ebéd? A krumplis tészta jóóóóó....bár én napok óta a csirkepöcire vagyok ráizgulva galuskával, meg jó ecetes salátával..nyammmiiiiii :roll: :roll: :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Ja, és nekem könnyebb megszámolni azokat a napokat egy héten, amikor nem fáj a fejem... :shock: :shock: :shock:
A védőnő azt mondta, hogy köszönjem meg a hormonváltozásnak :? :? :?
Ti mit vehettek be mint fájdalomcsillapító? És mennyit?

Edit

Kép
ézsóné

Csajok? Hol vagytok? :(

Edit

Kép
ézsóné

Halihó csajok!

Nekem tegnap nem volt lekierőm főzni sem annyira el vagyok anyátlanodva úgyhogy nálunk csak sajtos tejfölös tészta lesz a mai menü. Nem tudom, hogy mitől lehet, de tegnap is meg ma is annyira rosszul érzem magam, hogy legszívesebben fel se keltem volna és még dolgozzak is... áááá ez nem kismamáknak való... :cry:

bellerreni
Eger

Mennyit??? Nagyon ritkán esetleg egy-egy szem algopyrin vagy aszpirin! De ha rendszeresen fáj a fejed, nem vehetsz be állandóan! Akkor orvoshoz kell menni!
Tartsd szem előtt, hogy amit megeszel, azt megkapja a manókád is!

Ronci!
Jöhet itt is, de priviben is. Mindegy! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ézsóné: itt kint csak paracetamol alapú fájdalomcsillapítókat javasolnak végig az egész terhesség alatt. Hogy miért épp ezeket, arról fogalmam sincs, de azt mondták, hogy az aspirint hanyagoljam. (Itt egyébként az aspirin és a sima paracetamol a legelterjedtebb.)
Folyamatosan szerintem tényleg nem jó szedni és sokat sem, de ha időnként beveszünk egy szemet, abból szerintem baj nem lesz.
Egyébként iszol eleget? Mert az is segíthet.
Vendég

Igaz! Tényleg! Sokat kell inni is! Minimum 2,5-3 liter/nap

Ronci!
tettem fel új vonalzót, így válaszoltam a kérdésedre is! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

No. Szóval. Én nem mondtam, hogy nonstop gyógyszert szedek, ne kapjatok le a tíz körmöről :? :cry:
Nekem azt mondták panadol, vagy algopyrin, vagy algoflex, és ha nem bírom nagyon, akkor fél szemet. És igen, voltam dokinál is, és ő is azt mondta, hogy igen, ez a terhesség alatti hormonváltozás miatt van.... Szóval fekszik, nyugszik, tűr a kismama :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Ja, és mivel veseköves vagyok, így muszáj napi 3-4l-t meginnom 7 éve!

Edit

Kép
ézsóné

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?