Új privát üzeneted érkezett!

Ézsóné, ahol most én vagyok, itt is a 16.héten vesznek először vért! A 16 hetes AFP-nél leveszik a vért és majd abból meghatározzák ami szükséges. És anno amikor Szegeden voltam akkor is ugyanez volt a menet! 12 hetesen UH, 16 hetesen vérvétel+AFP szűrés, 20 hetesen UH, valamikor EKG, 26 hetesen terheléses cukor vérvétellel, 32 hetesen UH, 36.héttől hetente CTG. Ennyi volt, remélem nem hagytam ki semmit.
Persze listát én is kaptam, de a fent leirtak vannak benne csak részletesen, hogy miket néznek az egyes vizsgálatokon, de alapvetően ennyi az összes.
(nálam nem volt fogorvos és belgyógyászat)
Szóval ha igy nézzük, nem vagy lemaradva semmi féle vizsgálatról!

Ronci, terhesgondozáson kell 4-szer megjelenni, ha tgyást akar valaki majd kapni, az meg ha jól tudom a védőnőt jelenti. Súlymérés, tanácsadás, stb + nyilván az orvosi vizsgálat.
lara

Ézsóné, most megnéztem, a papirt, amit a mostani védőnő adott, kábé azok vannak benne amiket leirtam, jó bőven lebontva, kirészletezve.
A 12. hét előttre a papir is ír vérvizsgálatot, de látod nekem sem volt és nem is lesz, csak a 16.héten. Szerintem ez a papir egy tájékoztató, hogy ennyi mindent lehet, de azért ez túlzás ami ide le van írva.
A lényeg, hogy nagy vonalakban azok lesznek amiket írtam.
Úgyhogy nincs gond a védőnőddel, nem akar stresszelni és ijesztgetni, hogy milyen sok helyre el kell menned, szerintem erről van szó!
lara

Sziasztok!

Elhoztam a vv eredményemet. Hááát nem valami fényes! nem tudom, mit és mennyiben befolyásol az állapotunk, de így látszólag elég gáz dolgok vannak benne... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, sok csillagod van? Fogadjunk a vas, nekem mindig az szokott rossz lenni, meg általában a kismamáknak..
lara

Nori!

Rubint Rekaval kapcsolatban lenne egy kerdesem. :lol:
Szerinted mit ert azon az elso trimeszteres torna alatt, hogy nala elkezdett mozogni a pici?
Konkretan azt, hogy tenylegesen megmozdult mar a babaja, vagy csak szimbolikusan a tornara?
Mert en minden nap meghallgatom es egyre jobban nem tudom elkezpelni, hogy elso babasnal az elso trimeszterben megmozduljon a pici, meg akkor is, ha a 11. vagy 12. het vegen vettek fel a tornat...
Mert az addig rendben van, hogy vekony, meg sportos, de ettol fuggetlenul a gyermeke ugyanolyam makszemnyi meg, mint a tobbieke es meg masodik, vagy tobbedik babasoknal is igen ritka, hogy a tizes hetek elso feleben erezzek a magzatmozgast...

Egyebkent en kenytelen vagyok hanggal tornazni, ugyanis Kristof fiam kedvenc kozeleti szereploje Beyonce utan Rubint Reka. Kellett nekem ennyit tornazni pici baba koratol... Biztosan en szoktattam ra. Szoval a lenyeg, hogy amint elinditom, o beall a kapane elo a laptoppal szembe es megbabonazva nezi, vigyorog, kacerkodik. Ha leveszem a hangot, akkor hiszti van.
Beyonce-t meg fogalmam sincs, hogyan szerette meg, mert en elegge rock-os beallitottsagu vaygok, ahogy a ferjem is, szoval nem sok Beyonce-t hallgattunk. :lol:
Vendég

Nem. A vas tök rendben van! A glükóz alacsony, a vérsüllyedés nagyon magas. Összkoleszterin sok, Triglicerid is. És a vizeletben van egy kicsit sok baci. :? Viszont az ellenanyagszűrés tök negatív lett! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

lara: köszi az infót, nem stresszelem magam. majd ha valakinek hiányzik valami vizsgálat akkor szól, hogy húzzak el! :lol:

Elmentem ma vérvételre, mert vérszegény vagyok, és pár napja iszonyúan szédelgek, és félek, hogy a vas-hiány felerősödött... Tegnap éppen csak 4szer akartam elesni, úgy megszédültem :?
ézsóné

SziasztoK!

ézsóné jó sokféle infót kaptál a kérdésedre, és tényleg fura, hogy szinte mind más. :shock:

Nektek van valami jól bevált módszeretek gyomorégés ellen? nekem leginkább délutánra estére jön elő, valami savas izé, és még a torkomban is érzem azt a keserű ízt. Olyankor már olyan erős szokott lenni, hogy az evés sem segít. Enyhébb esetben még igen :?

kakti: valószínű nekem is lesznek majd problémák az eredményemben, eléggé beteges voltam az utóbbi években, és sosem volt százas az eredményem. Kíváncsi vagyok, hgy a terhesség mit hoz ki belőlem...

Kép
zsizell

Nekem hála az égnek elmúlt a gyomorégés is. :) Tök tünetmentes vagyok.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csajok!

Nekem munkaundoritiszem van :cry: a múlthéten otthon mondhatni teljesen jól voltam, igaz sokat pihentem. Most, hogy dolgozni kell, minden előjön rajtam :cry: Meg hát ez a meleg... Kész vagyok...

bellerreni
Eger

Ananácska, Rékás videó nekem is megvan és bizony én is elgondolkodtam, hogy hogy érti, hogy megmozdult a pici :idea: …Szerintem az első trimeszteres videón ő már 15-16 hetes lehet. Legalábbis ahogy nézem a pocakját, abból gondolom. Bár asszem mondja, hogy a 3. hónap végén van, de ő lehet, hogy a fogamzástól számitja és akkor meg 14 hetes. Talán már akkor érezheti..De csak tippelek én is.

Ézsóné, ez a beszéd! Amúgy meg, ha semmilyen vizsgálatra nem mész el, akkor is megszületik a baba :)
Az alacsony vérnyomás nálam alapból van, de emléxem régen 85/55 meg ilyenek voltak. Most még istenes, mert "magas", most 100/60 volt.
lara

zsizell: pont ez a problémám nekem is, csak már reggeltől..és én se birok nagyon enni, sőt ha erőltetem, akkor visszajön bizony. Nekem az segített, hogy gyümölcsteát kortyolgatok, szinte folyamatosan, mintha hígítaná a cuccot bent, és egyszer csak elmúlik, és akkor már az evés is megy. Próbáld ki, nem vesztesz vele semmit!!!

lara: teljesen igazad van!!! majd ha valakinek van valami hiánya szól :lol: Nem akarok mindig ezen pörögni, hogy úristen, biztos én csinálom rosszul,stb.. Ha nem kell, nem kell, én csak örülhetek, hogy nem kell annyit rohangálnom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Körkérdés: ki mennyit szedett fel?
ézsóné

bellerreni: nekem is van valamiféle munkaundoritiszem :lol: Igaz én nem járok be melóhelyre dolgozni, de most neki kellett ülnöm két cikket megírni (ráadásul sikerült ehúznom utolsó percig, mert ma van a határidő), de minden nyavalya előjött rögtön rajtam :lol: Hát még neked milyen lehet... biztos kétoldali :lol:

ézsóné: köszi a tippet, majd megpróbálom a teát, csak jól lehűtöm előtte, mert ebben a melegben a melegtea nem nagyon csúszna.
Egyébként én szerintem jó sokat hízhattam. Bár sosem mérem magam, mert akkor tuti sokkot kapnék :lol: Viszont a ruháimon érzem, hogy derékban, csípőben, comban igencsak szűkölködnek... :?

Kép
zsizell

Hízás:
Semmi. Lucával a 20. hétig semmit nem híztam. A 27. héten 2,5 kg-t. A 37. 7kg. A 39. 8kg Hát most nem így lesz :-)

RR: tuti legalább a 18. hétben van. Nagy kamus és annyi IQ-ja sincs, hogy ne mondjon baromságokat! :lol:

Kati: A süllyedés vmi gyulladásra utal gondolom.
Koleszterin az meg esetleg az étkezési szokások miatt lehet magas. Lehet, hogy más zsiradékot kellene használnod. Több olivát, kevesebb napraforgó olajat, vagy zsírt. Nuku meki és társai. Bár nekem merne valaki ilyet mondani. :roll: :oops:
Vendég

zsizell:nem biztos az, hogy az a kilók szaporodását jelenti! Én egy dekát sem híztam így a 13héten, de már 7hetesen bizony nem jöttek rám a gatyák..Szinte rögtön elkezdődött a csípő szétnyílása, a derék bevastagodása! Sőt a férjem azt mondja, hogy most vékonyabbak a combjaim,mint voltak.. Bár nem kezdtem pehelysúllyal.. 179 cm-hez vagyok 70 kiló... :shock: :shock: Bár meg kell adni a testalkatom sem túl vékony, örököltem anyum széles csípőjét és nagy vállait...igazi tenyeres-talpas parasztlány vagyok!
De ezt legalább tartom :lol: Épp a védőnőm is megjegyezte két napja, hogy anyuka, de szépen ki tetszett szélesedni csipő-tájékon!!!! Nem mondja??? Nekem fel se tűnt... :roll:
Ti ezzel hogy álltok?
ézsóné

Én még fogytam is vagy 3 kg-ot a rosszullétek meg a nem evés miatt, de a nadrágjaim már régen nem érnek be :oops: kigombolva hordom minden nadrágomat már csak a kényelem szempontjából is...

bellerreni
Eger

Csak napraforgóolajat használunk, zsírt nem. Mekiben meg max. gyümölcsjoghurtot eszem! :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kati!
Nem azt mondom, hogy "biztos ebből sokat eszel". Mittudom én hogy működik a szervezet. Egy cukorbeteg sem feltétlen eszik sok csokit előtte. Csak valamit nem úgy tolerál a szervezeted.
Nem akartalak megbántani!!!!!
Lehet, hogy nem úgy dolgozza fel a szervezeted a zsírokat, ahogy kell.

Terhesség előtt is magas volt a koleszterin, vagy nem is nézték? Egyáltalán nem tudom, milyen hatással van a terhességre ill. hogy egyáltalán van-e hatással.
Voltál már a leletekkel háziorvosnál? Nem tudom, mekkora a süllyedésed, de azt jó lenne, ha látná... :roll:
Vendég

Betöltöttem a 11. hetet!!!! :lol: :lol:
Vendég

bellerreni: Kigombolva hordod?? Te mázlista! Nekem a seggemre se jött fel már... :shock: Egyből kétségbe estem annak idején,és rápördültem a mérlegre. Semmi változás. Megpróbáltam egy másik nacit. Az se jön fel. Akkor hirtelen bőgni akartam,és felhívtam anyut, hogy valami nem jó...Aztán felhomályosított, hogy kislányom, a test változik..Mondtam oké, de ennyire?? Aztán megbarátkoztam a gondolattal, és többségben bizony már kismama ruhákat hordok... :oops:
ézsóné

lucababám: hajrá,hajrá,így tovább :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ézsóné

Csajok!

300Ft a kínaiban a bandázs. Nem tudom, mindegyik kínaiban lehet-e kapni!
Vendég

Bocsilányok, hogy egy kicsit eltüntem, ebben a melegben lefeküdtem délután alukálni egy kicsit. Túl vagyok a terheléses cukron és 1/2 5-re megyek ekg-ra a háziorvoshoz. Remélem addigra már nem lesz ennyire meleg. Lehet, hogy kiíratom magam egy kicsit, mert ebben a melegben ugyan jó a bent légkondi, de az oda-meg a hazautat már nem viselem olyan jól. Majd meglátom mit szól hozzá a háziorvos, de nem szokott akadékoskodni, ő a 15. hétig egyébént is itthon tartott volna.

hbarbi: A lényeg így is-úgy is ugyanaz. Állandó vizsgálatokra való vándorolgatás. :D

juci: Én is szoktam így lenni, mostanában mindig van mellettem egy pár keksz. 3-3,5 felé pisi és evés-ivás. Azután ha sikerül, akkor alvás. Hát maa elég nehezen indult a reggelem, hogy se pisilni, se enni nem lehetett. 1/2 6-kor megelégeltem a dolgot és legalább a pisit letudtam.

ronci: Sajnálom a gyomorégést.

bellerreni: Nehogy szabit vegyél ki a vizsgálatokra! Én is most intéztem el, a mai napom távolléti díjjal a kötelező orvosi vizsgálatok alá eső fizetett igazolt távollét. Annyi pénzt kapsz állítólag (ezt még nem tudom), mintha dolgoznál. Munka törvénykönyvében benne van, de sajnos csak odabent tudom megnézni, hogy hányadik paragrafus. Nálam annyit kért a HR, hogy írjak egy levelet a főnökömnek, hogy van ez a lehetőség és élni kívánok vele, ő aláírta hogy támogatja és be kellett küldeni a HR-re.

ananácska: Persze, jöjjön ő is nyugodtan. Sajnos a szorulós dologra nem tudok megoldást, de én is észrevettem, hogy nem úgy mennek a dolgok odabent. Nekem mindig hasmenésem volt, idejét nem tudom mikor volt szorulásom utoljára. Most sem olyan vészes, csak felűnt.

kakti: A vizelet nekem is bacis, ma megint vinnem kellett, hogy csak a mintát adtam-e le rosszul, vagy tényleg van baci. Szerinted nem lehet, hogy a sok utrózással felsértünk meg odaviszünk valamit? Nekem mondjuk azt mondták, hogy ezzel nincs gond, de engem is aggasztott.

zsizell: Nekem a rennie elég szokott lenni, de nem ennyire rossz a dolog mint nálad. Én fogytam 2 kilót és mégis szűkebbek a ruhák, ez nem mérvadó. Átrendeződünk.

lara: Egy 100/60-as vérnyomással biztos az én védőnőm is kibékülne. Az enyém olyan 135/75 körül mozog. Vigyáznom kell rá, csak azt nem tudom hogy hogyan.

ézsóné: Szerintem sem gond, ha ezeket a vizsgálatokat később csináltatja meg az ember. A fogorvoshoz én sem tudok elmenni, mert akkor félnék hogy le találom hányni. Majd később. Körkérdésre a válasz: Fogytam eddig 2 kilót. Szélesedés: ezt nem nagyon tudom megítélni, de szerintem a kufferom nagyobb lett egy kicsit.

lucababám: Lassan egy bandázs nekem is elférne, csak a legutóbbi próbából kiindulva nem tudom a méretet. Majd megnézem.
vicky79
Budapest III. kerület

Hú, de sokat írtam. Bocsi. :?
vicky79
Budapest III. kerület

A 100/60-as vérnyomi nekem is megfelelne. :lol:
De nekem ma 87/55 volt. 86-os pulzussal.
Nem merek hátranézni, mert elszédülök. :oops:
Vendég

Mehetek haza végreeee, vége a munkaidőnek!!!! Otthon vár a felújításos nagy kosz meg kupiiiiii :shock: :shock: :shock:
Meg lehet holnapra az egész kamrát kipakolni :shock: :shock: :shock: :shock:
Nyilván ma se fekszek le 9-10 körül...Pedig nekem olyankor már takarodó van csajok.... :roll: :roll:
ézsóné

lucababám, a szédülés nekem is ismerős....nekem hirtelen mozdulatok és forgások nem kellenek, mert simán seggre ülök :? :?
ézsóné

Gondoljatok rám este a kamra pakolás miatt, nagyon nem fekszik már a gondolat sem :?

Edit

Kép
ézsóné

Képzeljétek, tegnap a Campona Tescoban vásároltam és megnéztem a babaruhákat. Lucának nem akartam semmit, de megnéztem az újszülött cuccokat és találtam egy rózsaszín kabátot, ami 1500FT-ról le volt árazva 30%-kal, de az új árnak 110Ft-ot írtak.
Több se kellett kötekedő terhes hormonjaimnak, megvettem. Persze a kasszánál 1100Ft-ot ütöttek be.
Irány a vevőszolgálat. 1 perc alatt visszaadták a 990Ft-ot. ÉS!
Kaptam egy elnézést kérő levelet és egy 200Ft-os vásárlási utalványt. Ergo a Tesco 90Ft-ot fizetett nekem, hogy megvegyem a kabátkát . :lol: :lol: El voltam ájulva!
Vendég

Hízás: a kisfiammal 49,5 kg-ról kezdtem, 20.hétig semmi, utána a maradék 20 hét alatt felugrott 12 kg :shock: Most talán fél-1 kg-nál tarthatok, de nem mértem magam mostanában.

Nóri, dejó neked! Akkor elkezded a mindeki által vágyott 12. hetet! Én iiiiiiiiiiiiiiiiis akaroooom!
Hát igen jó a vérnyomásod, akkor most téged sem könnyű felidegesiteni! Fogadjunk Lucának megy! :wink:
Hú de jól jártál a vásárlással :D

Vicky, lesz az még alacsonyabb is, mármint a vérnyomás, mert én azt tapasztaltam, hogy folyamatosan egyre alacsonyabb a terhesség előrehaladtával…
lara

Nóri!
Ne aggódj, nem bántottál meg! :) Nem olyan könnyű az... :lol:
Amúgy nem paráztatom magam feleslegesen a kiugró értékeken. Majd a dokim megmondja, mi a teendő.
A házidokim asszisztense hajnalban mondta, hogy várjam meg a dokit, de 1/2 9 előtt nem kezdi a rendelést és 1/2 8-kor is már a 6. lettem volna. Szóval kinek van erre ideje???

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Már túl is vagyok az EKG-n, negatív lett. Mármint volt szívverésem, de jó lett, bár valami megjegyzést írt, de azt mondta, hogy ezzel együtt sincs semmi bajom. A pulzusom persze megint 80 lett, pedig most a vérnyomásom sem volt magas. Kiírattam magam a jövő hét végéig táppénzre, mert nem akarózik ebben a melegben kibkv-zni a munkahelyemre meg haza. Azt modta, hogy addig maradok, ameddig csak akarok, tőle akár szülésig is. Rendes dokinénim van.

lucababám: Nem semmi vagy, nagyon ügyes voltál.

lara: Most alacsonyabb lett a vérnyomim.

kakti: Képzeld, én jóformán most még be se értem a rendelőbe és már be is hívtak. Időpontot kértem és így tök hamar kész lettem.
vicky79
Budapest III. kerület

Hat lanyok, olvasva, hogy ti szelesedtek csipoben, derekban, meg a kigombolt nadragok tortenetet ismet elbizonytalanodtam...
Most akkor nekem tenyleg valami gaz van a babaval, vagy a szervezetem felejt el reagalni ra. Mert en nem vettem eszre semmilyen szelesedest, a hasam ugy altalanossagban meg mindig lapos, kiveve a mai es a tegnapi napot, de most csak a beleim vannak tele. Nem kell semmit sem kigombolnom, ugyanolyan kenyelmes hordani a szuk farmert es az igen szoros harisnyat, mint ket honappal ezelott. :roll:

Van meg koztunk olyan rajtam kivul, akin semmi, de semmi testi valtozas nincs, amit a terhessegre lehet fogni?
Tehat csipo, derek, comb, mell a regi? :?:
Vendég

Ananácska, reggel néztem a hasam, akkor behorpad, nap közbenre leszek 20 hetes :D
A hason kivül, ami a kajától lesz nagy, rajtam sincs változás (csipő, derék, comb).
Nehogymár ezen parázz, inkább örülj, hogy nem hízol!!! Attól növekszik szépen az a baba, ne félj!
lara

ananácska: Szerintem nálam a hasnál az utrogesztán is belesegít, hogy ne férjek bele a gatyáimba.
vicky79
Budapest III. kerület

Én meg biztosan attól szélesedek, hogy a korábbi napi 2 zsömlémmel már nem elégszek meg, hanem 102-vel :lol:
Normál étkezéshez képest most sem eszek sokat, csak pont ami kell, de mivel ez már több a megszokottnál, naná, hogy hízok. Legalábbis én ebben keresem az okot. Aki meg nem hízik, az örüljön! :wink:

Kép
zsizell

zsizell: Szerintem én azért fogytam, mert az imádott édességeim nem jönnek be a babának. Régebben el sem tudtam nagyon képzelni, hogy ásványvizet igyak, most meg a cukros üdítőkből max. 0,5 liter megy le. Meg az elején étvágyam sem nagyon volt, az állandó hányinger sem kedvez a nagy kajálásoknak. Szóval szerintem a 2. trimeszerben én is fogok felszedni rendesen. Beérünk ne izgulj. :D
vicky79
Budapest III. kerület

vicky: áá, a világért sem azon drukkolok, hogy beérjetek :wink:

Kép
zsizell

zsizell: Pedig be fogunk. :D (Én legalábbis nem számítok másra.)
vicky79
Budapest III. kerület

OK lányok, próbálok megnyugodni. Nem a hízást hiányolom egyenlőre, hanem azokat a változásokat, amelyek nálatok vannak és ami engem is megnyugtatna kicsit.
Tegnap Feri bevallottam, hogy kicsit hihetetlen neki, hogy terhes vagyok, merthogy egyáltalán nem látszik semmi. Ez bizonytalanított el első körben. De ma már azzal próbált nyugtatni, hogy a mellemen érzi tapintásra, hogy nőtt (szerintem nem nőtt, a melltartón nem veszem észre).
Hízás terén szerintem én ha belelendülök, akkor lekörözök mindenkit, sajnos. Az esti evészeten kívül másra nem figyelek oda, főzök majdnem minden nap és szeretem a saját főztömet. :lol:
Nem hiszem, hogy a Kristóffal történt 25 kilós hízás után ennél a terhességnél megállnék 15 kiló alatt. Már a 15 kg-nak is örülnék, mert szüléssel 11 lement, ha most is lemenne annyi, akkor azzal a plusz néggyel még nagyon királyságos helyzetben lennék. De ha több lesz, akkor több lesz, amíg kismama vagyok, addig engem sem zavar, szülés után max engem zavar, más úgyis gömbölyded formát vár egy pici babás anyukától, azután meg ha lesz akaraterőm (és napi egy órám tornára a két pici mellett), akkor simán le lehet dolgozni bármennyit.

A mai gyümölcsevészetnek köszönhetően a délutáni sétánkra olyan szélgörcseim lettek, hogy majdnem összegörnyedtem. Betértem a drogériába és megvettem az egyetlen olyan puffadásra való bogyót, amit terhesen is lehet használni. Kellemes mentolos ízén kívül más előnyét eddig nem érzékelem. Viszont most vacsiztam két őszibarackot, amit egy pohár kakaóval öblítettem le, úgy érzem, hogy hatékony kombináció volt, mert hasmarsom van és már a szelek sem bántanak. Rég örültem már ennyire a hasmenésnek. :lol: :lol:
Vendég

Bea!
Lucával a 12. hétig be sem tettem a lábam kismama boltba. Most sem a kismama ruhákat részesítem előnyben, hanem a nagyobb méretet. És nekem azért kell, mert tavaly tavasszal az egész ruhatáramat lecseréltem amikor 52kg voltam. Azzal indítottam az idei nyarat de 58kg-val. Az ugye 6kg plusz. Erre rájött a bébi, amitől jóllakott napközis pocakom van (ne felejtsd, hogy 2héttel előtted vagyok).
De inkább csak a kényelem miatt váltottam gumis derekú cuccokra! :lol: Pl ma vettem L-es legginget a H&M-ben. A hasamon rohadt nagy volt, így kihúztam a gumit belőle és megkötöttem, ha nő, még lehet rajta állítani. Így lett egy "kismamagatyám" 2000Ft-ért.

Csajok, van olyan hogy terhességi óriásmell-szindróma???? Bár örülök, mert elterelni a hangsúlyt a belemről. A pasik úgy bámulnak! :lol: :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Nóri: ha nem is szindróma, de van ilyen! Elhiszem, hogy élvezetes! :lol:
Tavaly nekem is már az elején gyors növekedésbe kezdett a mellem, középidőre volt egy csomó olyan felsőm, amibe a hasam és a hízás miatt még simán befértem, de a mellem miatt nem tudtam felvenni. Állandóan melltartót vásároltam.
Akkor nagyon tetszett, olyan kerek volt és nagy és súlyos, viszont puha, tehát az a tipikus hullámzó dekoltázsom volt. A munkatársaim állandóan mondogatták, hogy kössem le valamivel, mert még a lányoknak is megakadt rajta a szemük, azt mondták, hogy nem lehet nem oda nézni. :lol:
Emlékszem, akkor nagyon odáig voltam érte, azt hittem, hogy szülés után olyan marad, mert anyukám is szülések után lett nagy mellű, de sajna mint írtam régebben nekem ez nem jött be, még kisebb lett, mint volt, viszont a formáját is elveszítette. Összeesett. :evil:
Szóval most egyáltalán nem bánnám, ha nem nőne, mert attól tartok, hogy akkor lenne szép fél évem nagy mellekkel, majd még randább lenne. Bár mindegy, mert már így is megbeszéltük, hogy szülés után megnyitjuk a Bea-cici alapot, gyűjtögetni kezdünk és kb a kicsi két éves kora körül megcsináltatom.

Furcsa dolog történt: két nap alatt eltüntettem egy nagy fej salátát. :roll:
Ez azért különös, mert én soha életemben nem ettem meg a salátát, ha az volt az ebédhez, akkor nekem külön uborkasalit csinált Anya, ha valahol hambit ettünk és belerakták, akkor hatalmas munkával kiszedtem. EGyedül a mekis hamburgerben eszem meg darabolva, de ott is lepiszkálom, amit le lehet könnyedén. :lol:
Egy hete hazafelé jövet viszont rápillantottam az alattunk lévő zöldsége pultjára és olyan jól nézett ki, hogy vettem egyett. Persze nem bontottam meg, mert nem szeretem, de tegnapelőtt leszedtem egy levelet és megkóstoltam. És rájöttem, hogy jó! SEmmi íze, viszont ropog. Úgyhogy megettem a felét mosva nyersen, tegnap este a másik felét megcsináltam ecetes öntettel a barackos-kakaós hasmars után.
Feri csak pislogott, amikor reggel meséltem neki, azt mondta, hogy lehet, hogy nem kislányunk, vagy kisfiúnk van, hanem kisnyuszint. :D
Amikor Kristófot vártam egyszer azzal ébredtem, hogy én dinoszaurusz-sztéket akarok enni, mert azzal álmodtam.
És arra is volt példa, hogy itt London közepén a paprikás lisztes sült tiszai halra csorgattam a nyálam. Persze halat sem eszek soha, maximum halászlének a levét, ha jó csípős, de másféle formában szerintem max baba koromban ettem meg a halat, amikor még Anya etetett. Nem is lett ekkor sem belőle halevés, de azért érdekes vágyaim voltak.
Vendég

Jó reggelt csajok!

Hát nekem is érdekes vágyaim vannak az tuti...

Éjjel franciakrémessel álmodtam, úgyhogy ha lesz egy kis időm tuti az lesz az első, hogy megrohamozok egy cukrászdát, hogy vegyek krémest. :lol:

Képzeljétek a sima vizet vagy ásványvizet nem tudom meginni. Rögtön kifordul belőlem. Tenni kell bele valamit, hogy legyen íze, úgy jöhet. Olyan hízás lesz ennek a vége, hogy uhh... 60 kg körül voltam terhesség előtt, most a védőnő 57,5 kg-ot mért a hányásos rosszullevős időszak után. Most már, hogy jobban vagyok egész nap zabálok :oops: tuti, hogy mire egy hónap múlva megyek hozzá megint 60 kg vagy még a felett leszek... :shock: Dehát ez az élet rendje, majd szoptatás alatt leolvad vagy ha mégsem akkor majd ha rohangálni kell a kis lurkó után majd akkor :lol:

Szép napot mindenkinek

Reni

bellerreni
Eger

Rég jártam erre, valszeg hosszú lesz.

Ézsóné: hát mikor rájöttem hogy állapotos vagyok, mivel Kaposváron volt a nőgyógyászom én meg itten Pécsen-Komlón tolom az igát, bejelentkeztem a pécsi kórházba, hogy doki is állapítsa meg a terhességet. Meg is állapította, és azt mondta, hogy keressem fel a területileg illetékes védőnőt és ő fog mindenhova elküldeni, ő fogja megmondani, hogy mikor mit kell csinálni. Így is történt, felhívtam a komlói védőnői hálózatot, megbeszéltem a területileg illetékes csajszival (ez sem volt egyszerű, mert vagy 2 komlói és 1 kaposvári lakcímem van és máshol lakom :D) szóval tisztáztuk a helyi érdekeket. Első alkalommal meglátogatott, hozott kiskönyvet, mondta, hogy a szülésig el kéne menni egyszer házidokihoz, aki EKG-t néz (ez az esetleges császár miatt kell, hogy altatható vagy e), fogdokihoz is ugorjak be. Ezeket a kiskönyvbe be kell jegyezni, tehát ezt önállóan kell intézni a terhesség folyamán valamikor. 12. héten van kötelező. Uh, ahol a nyaki redőt mérik elsősorban, 16. héten meg egy kötelező labor az AFP érték miatt. Eddig ennyit mondott. Azt is hozzátette, ha Komlón járok terhesgondozásra, akkor ő mindent lerendez, mert heti egyszer benn kell lennie terhesgondozáson, akkorra mindig ad nekem időpontot, hogy ugyanaz a doki vizsgáljon (nincs fogadott orvosom) és hogy persze ő is ott legyen. Ha Pécsen járnék, akkor mindezt magamnak kellene rendeznem. Így inkább járok Komlóra. Szal szerintem le kéne ülnöd beszélni a védőnővel. Ő az aki összefogja a vizsgálatokat, és nyomon követi a terhességedet – és utána is.

Jah, és nem a védőnőnél kell megjelenni 4*, hanem terhesgondozáson (ami magába foglalja a védőnő által végzett vizsgálatokat: súly, vérnyomás, pocakméret, és a dokis vizsgálatokat (manuális brrr. Utálom meg a többi). Ezt nézi a Kincstár. A védőnővel ha akarsz és tudsz ezen kívül is csacsoghatsz, de az nem tartozik a 4 kötelező vizsgálatba. És ez nem a Tgyáshoz kell (ahhoz munkaviszony kell), hanem az egyszer adott anyasági támogatáshoz. Rossz hír viszont, hogy eddig adómentes juttatás volt, most meg adóalapot növelő tétel (úgy viselkedik mint a nyugdíj, meg az ösztöndíj, hogy a béredhez hozzá adod, abból számolsz adót, és ebből levonod az anyaságira jutó adót, tehát lehet, hogy magasabb adósávba csúszik az adóterhed miatta  )

Anyasági támogatásra jogosult:
Anyasági támogatásra a szülést követően az a nő jogosult, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - terhesgondozáson részt vett.
Az anyasági támogatás akkor is megilleti az édesanyát, ha gyermeke halva született. Abban az esetben, ha a szülők a gyermek születése előtt nyilatkozatban hozzájárultak a gyermek örökbeadásához, vagy a gyermek a gyámhatóság jogerős határozata alapján kerül ki a családból, nem jár anyasági támogatás, illetve az, az örökbefogadót illeti meg.

Az anyasági támogatás összege:
Az anyasági támogatás egyszeri juttatás. Összege azonos a gyermek születésének időpontjában érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225%-ával (2008-ban: 64.125.-Ft) ikergyermekek esetén 300%-ával (85.500.- Ft gyermekenként).

Hol és mikor kell igényelni az anyasági támogatást?
2008. január 1-től az ellátás igénylését, a szülést követő 180 napon belül, a lakó- vagy tartózkodási hely szerint illetékes Magyar Államkincstár Területi Igazgatóságához, vagy annak kirendeltségéhez (családtámogatási és szociális ellátási iroda) kell benyújtani. Fontos tudni, hogy a jogosultság a szülést követő 180 nap eltelte után elvész!

Szükséges okmányok az igényléshez:
• Az anyasági támogatásra vonatkozó igényt, az „Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra” című nyomtatványon kell benyújtani, és csatolni kell hozzá, az 5. számú pótlapot.
• Az igénylő (édesanya) személyazonosító igazolványa és lakcímnyilvántartó kártyája
• Az igénylő adóazonosító kártyája
• A gyermek(ek) eredeti születési anyakönyvi kivonata
• Az igénylő és a gyermek(ek) TAJ- kártyája
• A terhesgondozást végző orvos igazolása arról, hogy az édesanya a szükséges alkalommal részt vett a terhesgondozáson. (Nem azonos a terhesgondozási kiskönyvvel!)
• Amennyiben meghatalmazott jár el igénylő helyett, akkor 2 tanúval igazolt meghatalmazás is szükséges.

Lucababám: egy tündér vagy. Köszi a kajszireceptet. Még a piacon tart a kajszi, de már kiegészítem kajszilekvárral. Még jó, hogy idén jó volt a termés, mi 14 l kajszilekvárt tettünk el, anyósék vagy 40 l-t. Csak kitart.

Bellerini: nekem is munkaundorom van. Ebből komoly lelki problémám is adódik, mert nem akarom itt hagyni a munkámat másokra, viszont már szeptember közepétől húznék innen a fenébe. Ismerősök azt mondták, hogy ne foglalkozzak a munkahelyemmel most, hanem inkább magammal a babával és persze az apjával. Mert ha megyek esetleg táppénzre, akkor költözöm Kaposvárra az apjához. Kicsit magányosak vagyunk így szétszakadva. Apja kimarad a babavárásból, én meg hisztizem, hogy mindig egyedül hagy, és nincs mellettem, nem támogat se érzelmileg, se fizikailag.

Vicky79: én se bírom már a napi 2 órás buszozást. A buszon hála égnek mindig beájulok, és végigalszom az utat, azt sem tudom, hogy hol merre járunk, ki ül mellém.

Tegnap nagy hisztit levágtam. Nem is hiszem, hogy én voltam. Kezdődött azzal hogy iszonyú meleg volt, és kiderült, hogy melóhelyen nem kapcsolhatjuk be a légkondit, mert spórolunk. Na több se kellett a hölgyeknek. Aztán erre meg kiderült, hogy amikor átadták az épületet (valamikor márciusban) senki nem vette át műszakilag, és eleve hibás a rendszer, vagyis nem működik, még ha bekapcsoljuk akkor se. Itt főttünk a 40 fokban. Aztán elmentem jógázni, ahova korán értem, ezért elmentem egyet sétálni. Közben a maradék kajám ráfolyt az edzőrucira, tehát már nem mentem vissza jógázni, hanem a buszra és irány Komló. Aham. A buszon nem tudtam elaludni (megváltás lett volna) helyette rosszul lettem. Végigöklendeztem a 45 perces utat, és imádkoztam hogy kibírjam. Aztán Komlón nekem még van 10 perc séta hegynek fel. Folyt rólam a víz, szédültem, és ekkor hívott a párom. Úh, nagyon csúnyán elküldtem a megfelelő helyre (miatta költöztem haza Komlóra, aztán ő meggondolta magát és inkább maradt Kaposváron, most azt várjuk, hogy amint lehet elmenjek táppénzre, és költözöm haza Kaposvárra az én kis lakásomba). De nagyon csúnya volt. Közben persze már bőgtem ezerrel. Hogy én ezt nem akarom, haza akarok menni Kvárra, és tele a tököm a buszozással meg amúgy is stresszel, hogy a munkámat nem akarom másra hagyni, de nincs idő stb stb. Hiszti volt a javából.

Lucababám: irigyellek, a melleim nem akarnak nőni, ellenben már a kék erek kezdenek kidagadni. Kicsi és csíkos mint egy aranyhörcsög, kb ezzel lehet jellemezni. Ellenben a hasam: állati nagy ahhoz képest, hogy még nagyon az elején vagyok. És gömbölyű.

És akkor még nem meséltem arról, hogy mennyi kaját el tudok tüntetni naponta….
zarja

Jóóó reggelt!

Ti is bírtatok volna még aludni kora reggel? Kómázok a gép előtt a munkahelyemen, nem vesz be a melo :? :shock:
Ja, a cicik nekem is nőnek, a pingponglabdák már kisebb gumilabdák :lol: :lol:
De nekem a pocakom is borzasztó gyors növésbe kezdett!!! Holnap leszek kerek 13 hetes, és a héten igencsak növögetett, szinte napról-napra nagyobb lett! Tegnap anyum is megdicsért, hogy nagy baba lesz, neki 5 hónapos terhesen volt akkora hasa, mint nekem most :shock: :shock: :shock: :shock:
Mi lesz ennek a vége csajok? Egy nagy guruló gumilabdás hópihe leszek :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok!!!

Nekem most volt meg az első olyan hányásom, mikor úgy hánytam is valamit... Hívtam páromat, hogy na, most kezdhetem előlről az egész reggelizést!!!! /bár nem vagyok éhes, ugyhogy lehet nem erőltetem túl.../
Valamit főzni kéne ebédre, de most még ahoz sincs sok kedvem.. Lehet rántott csirke lesz sült krumplival, bár ha nem jönne a festőnk is ebédelni, val.szeg nem erőltetném a főzést se ma..
Pocim nekem is van... főleg délutánra.. :lol: :lol: aztán persze kisebb lesz. :lol:
Cici: nekem is van, bőven. Előtte is nagy volt, most meg...
Ugyhogy velem ilyen dolog történt ma..

Kép
Kép
ronci

Jó reggelt!

Irigyellek titeket lányok!
Én már csecsemő koromban is elefántbébi voltam, és ez nem is sokat változott. Igencsak nagy darab csaj vagyok. :? Tavaly 15 kilót adtam le akupunktúrával és diétával fél év alatt. Aztán idén elkezdtük a meddőségi kezelést, és 10 kiló ugrott vissza a gyógyszerek segítségével. :? Viszont ez azzal járt, hogy mellben is elég erős vagyok (95D/E). Rettegek is, hogy hol kapok majd megfelelő méretű melltartót! :lol:

Tegnap én is kívánós lettem. Csemege uborkát akarok, de nagyon!
Simán be tudnék vágni egy üveggel!

Mára felkészültem: mindig van nálam hűtött víz az utazásra, ez alap. De ma betettem egy pumpás spray-s flakonban is vizet, hogy menet közben udjam majd magam spricckolni. Remélem, így kibírom majd hazáig délután! :)

Amúgy meg szép napot mindenkinek!
Figyelek, olvasok, írok, ha van mit! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Nem egy lappangós topik, az már biztos. Talán 1-2 napot nem voltam és alig találtam meg a hsz-emet.
Köszönöm a szíves fogadtatást! Láttam van pár ember, aki akkorra van kiírva, mint én.
Van köztetek Székesfehérvári vagy környéki kismama?
Nagyon sokan vagytok, de remélem hamar kiismerem itt magam.
Nem is tudom mit írjak még.

Én 3 hét késés után mentem először dokihoz, mert tudom, hogy előbb úgysincs szívhang. Alig bírtam kivárni, de így nem ért csalódás. Ott megkaptam az uh-s papírt, és rá volt írva, hogy jó magzati szívműködés. Ezzel mentem másnap a védőnőhöz, de előtte elmentem vérvételre, mert azokat a beutalókat megkaptam a nőgyógyitól. Így nekem 7 hetesen megvolt a kiskönyvem. Jövő hét elején megyünk a 12 hetes uh-ra. Bár 8+4 naposan is voltunk uh-n, addigra az előzőhöz képest sokat nőtt. 7 hetesen volt 9mm, majd 8+4-en 21mm. Kiváncsi leszek most mekkora lesz már. A hasam már most látszik, nem kicsit, de azért, mert nekem ez már a 3. terhességem, de csak a 2. baba. Csak dióhéjban, nem akarlak így ismeretlenül felzaklatni titeket: 2006-novemberében a 39. héten halva kellett megszülnünk a kisfiúnkat. Méhen belüli oxigénhiány, ennyit mondtak, amúgy makk egészséges, kifejlett 3170gr, 57cm-es baba volt.
Ha van esetleg kérdésetek, kérdezhettek.
Most talán ennyi rólunk.

Ui: hívjatok Krisztinek, azt sokkal könnyebb leírni, nem kell a chrissyy-t írnotok. Köszi!
Vendég

Sziasztok!

7-kor már a kórházban voltam. Szülőszobát nézni. Mondjuk jó volt így, mert kellemes 25 fok volt kint. Csomóan jöttek szülni, én meg vigyorogtam, mint a vadalma.
Egy lány jött akkora pereputtyal, hogy iszonyat. Após, anyós, anyuka, apuka, nagynéni, testvér. Férj meg nem mert jönni, mert be volt sz@rva. :-)
Megnéztem a szülőszobákat. Iszonyat fullos. Külön zuhanyzó, wc mindegyikhez. Vadi új minden. Kezdte dokikám mutogatni a pöttyöslabdákat, meg mindent, hogy min lehet szülni. Azt mondtam, hogy álljon le, mert nem lesz rá idő az 5 perc alatt, amit a szülésre szánok! :lol: :lol:

A vajúdó mondjuk 6ágyas kórterem többnyire fullon. Szóval 5 percesekkel kell bemenni, vagy ha elment a víz.

Aranyos volt a dokim, mutatta nagy büszkén, hogy minden szülőszobában van klíma. Én meg kérdeztem, hogy fűtés is van, mert én februárban szülök! :lol: :lol:

Kati!
95D/E még hagyján de én alapból vagyok 75/D
Ilyen kis körméretben nincs nagyon E kosár. A szoptatós melltartóim 80/E-sek :roll: :lol:

Libidó: csajok, nem is baj, ha nincs. Én tegnap 3mm híján lehánytam apát! Közben... :oops: :roll:

Bea!
Én is egy csomó olyat ettem össze, amit előtte soha. Most pl rántott trappistát. Eddig kb az éves adagom 10dkg volt sajtból. Most meg hús helyett csúszik!
Lehet, hogy azért nincs meggy, mert nem megoldható a szállítása. Nem utóérő gyümölcs és nagyon hamar romlik. Drága lenne a szállítása. Télen még soha nem láttam meggyet itthon, de cseresznyét meg epret simán.
Vendég

Jaj Kriszti!

Annyira sajnálom! :-( Nagyon sok ilyen történetet olvastam az angyalokszülei.hu-hu. Nem tudom, miért olvasom, mert rettentően megvisel. Ülök a gép előtt és zokogok. Aztán bemegyek az alvó gyerekemhez és megsimizem és hálát adok a Jóistennek, hogy nem velünk történt. Fogalmam sincs, hogy lehet túlélni egy ilyet. Vagyis gondolom Martinka miatt túl lehet. Rettentő erős lehetsz, ha ilyen keresztet mértek Rád. :cry:
Sok aranyos kisbabát kívánok Nektek!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?