Sziasztok lányok!
Köszi a véleményeket, tapasztalatokat, hiszen ezért van ez a topic.
Részben osztom a véleményeteket, részben nem, szerintem ebben a kérdésben mindenkinek magának kell döntenie.
Természetesen nem a kilátásra gondoltam, amikor a CIRISRE tettem a voksomat. Vannak olyan helyzetek, amikor hiába jó szakember az orvosod, a problémád miatt magasabb fokú technológia hozhatja csak meg a sikert, és ezzel K. doki meg is nyugtatott (köszönet neki ezért), hogy nem csupán rajtunk és az orvosokon múlik a siker, hanem egy-egy intézet technológiáján, akkreditált lehetőségein és felszereltségén: eszközökön, csészéken és berendezéseken, hogy milyen szolgáltatást tudnak nyújtani.
Szerintem ezelőtt is nagyon jó szakember kezében voltam, a sikertelenségünknek az lehetett az oka, K doki szerint is, hogy az intézetben nem csináltak PICSIT, ami egy újabb, modernebb technológia és felszereltséget igényel. Tehát hiába is ragaszkodnék a korábbi orvosomhoz, ki tudja hány hormonkezelés és hány ezer forint után történne meg a csoda!!! Egyébként a korábbi orvosom őszintén meg is mondta, hogy már csak egy másik fajta kezelést tud rajtam kipróbálni, és az sem kecsegtet túl sok reménnyel..... Cirisben viszont marad a PICSI, így én is.
A másik, hogy sajnos az sem mindegy, hogy merre ingázok, egy-két órát utazok, két órát várok egy UH-ra, majd elküldenek a város másik végébe egy vérvételre, majd egy harmadik helyre a gyógyszerekért. Nagyon stresszes volt rohanni, mindehová időre, hogy odaérj, míg van vérvétel, stb.
Ha még esetleg van más problémád is, akkor megint máshová kell járni ellenőrésre, hogy tudd vinni az igazolásokat, hogy mehet tovább a hormon-kezelés... Az első kezelés alkalmával, mivel másnaponta kellett járni, egyáltalán nem tudtam dolgozni. Hát ez a mai világban nem sok munkahely tolerálja és a szabadság is elfogy egyszer...
Személy szerint én nagyon bízok benne, hogy meglesz az új szakember gárda, biztosan vannak olyan orvosok, akik szívesen dolgoznánk ilyen környezetben, és azért a magánkórházak, magánintézmények bizony fizetősek, ezt mindenki tudja, aki vállalja.
Én nem fizettem itt sem többet egy konzultációért, mint egy OEP támogotott intézetben. És sok fizetős helyre el kellett még mennem, hogy tudjam vinni a papírokat..... a genetikai vérvételem eddig konzultációval együtt 81 000 ft-ba került...
Sajnos V dokit nem ismerem, így sem kötődésem, sem véleményem nem lehet hozzá/róla.
De valamiért bízok a Cirisben, és nagyon szimpatikus az ottani dolgozók figyelmessége, hozzáállása, hogy keresztnéven szólítanak és tudják, hogy ki vagy... hogy van pszichológus szakember, aki segít feldolgozni a kudarcélményeket... nekem ez is fontos, és teszek velük egy (-két) próbát.
Aztán majd meglátjuk...