Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Most egy dolog miatt jövök ide, mert borzalmasnak tartom, ami most történik, Vereczkey dr-ral, utána át is megyek arra a fórumra. Én is mint Ti lombikoztam, szinte elsők között voltunk a Ciris nyitásakor, azóta Hála Istennek és Vereczkey,valamint Kósa dr-nak most van egy gyönyörű szép egészséges kisfiam, aki természestesen állatira el van kényeztetve. Dórival a mai napig tartom a kapcsolatot és folyamatosan küldöm a kispasimról a képeket. Nehéz utat jártunk be, mire összejött a csoda nekünk. Az egész Ciris Intézet beosztott gárdája drukkolt nekünk. Ezúton is szeretnék Nekik köszönetet mondani. De ami most történik az felháborító!

Egy milliárdos kormányközeli "ember" jó üzletett látott a meddő párokban, gondolván, azok úgyis minden pénzt rááldoznak, hogy gyerekük legyen, ebben igaza is volt, Mi is a mai napig törlesztjük a kölcsönkért pénzt a lombikra. Neki nem elég, ami a zsebében van, még húz egyet a szerencsétleneken. Remélem a Sors hozza egyszer őt is olyan helyzetbe, amikor semmit nem fognak érni a milliárdjai! Szégyen és gyalázat, amit Somody úrnak nem nevezném , kitalált, hogy kurtítsák az állami támogatást. Nem elég nekünk, hogy nem lehet természetes úton gyermekünk, hogy agyonhormonozzuk magunkat, párkapcsolatok mennek tönkre ,rosszabb esetben (nálunk megerősödött), pici életeket vesztünk el egy sikertelen terhesség során, bizonytalanságban vagyunk, hogy egyáltalán lesz -e valaha gyermekünk, akkor Ön jön ezzel a szemét ötletével. Kurtítsák meg az Ön ellátását, mikor lélegeztető gépen van, mert előbb-utóbb lesz, hisz az idő múlása nem a milliárdokon van.
A Ciris Intézetnek ezennel vége lesz, mert a pacienseket Vereczkey doktor szakértelme vitte oda és nem a szép kilátás. Hála istennek a H betüs orvohoz nekem még nem volt szerencsém, de ahogy hallottam a nagy tudásáról Ő nem lesz világhírü.

Én a tesót majd mindenképp Vereczkey dr-ral szeretném visszarakatni, ha kell egy pincében és nem az 5 csillagos komplexumban.

Aki marad a Cirisben, annak sok sikert kívánok, esetleg, aki nincs olyan rég, ebben a mesterséges mekterménykenyítéses körben, annak azért leírom hogy egyáltalán nem mindegy, hogy ki csinálja, én bejártam szinte az összes Intézetet Pesten, mert a Nyírő pont akkor zárt be, én már ott is Vereczeky dr-hoz jártam, Ő mütött meg. Én nem bíznám magam és a pénzem bárkire, ragaszkodjatok a főorvos úrhoz, még ha esetleg 1-2 hónapot várni kell is Rá megéri, én eddig 17 embert küldtem hozzá, 1 kivételével mindenkinek sikerült, a 18. lánynak sajnos most lesz a leszívás és a lombik, de Ő már nem tudja abbahagyni a programot, mert a finishben van.

Nem szabad feladni senkinek, Vereczkey dr szavaival élve, ma csak annak nincs gyermeke, aki nem akar! Kitartás mindenkinek, MEGÉRI!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33
 
 


Sziasztok Lányok!

Bár a napokban már átköltöztem a másik topikra, még szeretnék egy dologhoz hozzászólni.

Eddig szándékosan nem írtam semmit a tulajdonos bejelentkezésével kapcsolatban, mert számomra csak az volt fontos, ahogy az előzőekben már többször kinyilvánítottam a pozitív véleményemet V. dokival és a Ciris dolgozóival kapcsolatban.

Mindenkivel egyetértek, akik határozattan a tulajdonos tudomására hozták a véleményüket.
Egy valamiben, nem tudom megállni, hogy ne szóljak közbe.

Szeretnék itt nyíltan kiállni Hauzman doktor mellett. A műtétem után két nappal V. dokinak külföldre kellett utazni, így Főorvosunk Hauzman dokit jelölte ki ügyeletes orvosomnak. Mielőtt haza engedtek, külön behozta a szobámba a saját mobilszámát, hogy ne a klinika ügyeleti mobilját hívjam, ha otthon problémám adódna. És adódott még az nap este, ahogy hazaértünk, belázasodtam, így fel is hívtam. Másnap (vasárnap) várt a klinikán, uhu-n alaposan megvizsgált, megtalálta a hematomám. B. sebész dokival, aki ott volt a műtétemen, telefonon konzultált – én ezt helyesnek tartottam, én is tisztában voltam vele, hogy így a biztonságos, hiszen Hauzman doki nem volt jelen a műtétemen, jól tudta mit kell tennie. Ezek után írta fel a gyógyszereket, és arra is figyelt, hogy vasárnap melyik gyógyszertárban tudjuk biztosan kiváltani a recepteket, mivel tudta, hogy nem vagyunk pestiek. Azzal engedett haza, hogy minden nap fel kellett hívnom, hogy vagyok. Négy nap múlva újra kontroll, akkor is nagyon alaposan megvizsgált, a vérömleny mérete már csökkent. Megbeszéltük, hogy öt nap múlva megyek vissza kontrollra, akkor már V. dokihoz. Eltelt három nap és ő hívott fel engem, mivel én akkor már nem hívogattam nap, mint nap. Kedvesen érdeklődött, hogy lábadozom. Nekem ez a hívás nagyon jól esett. Mindvégig alaposan, lelkiismeretesen, emberségesen végezte a feladatát. Azért írtam le ilyen részletesen, hogy mutassak Nektek pozitív történetet is Hauzman dokival kapcsolatban. Azt is elfogadom, hogy nehéz perceket éltetek át, amikor nem találta meg uhu-n a petefészketeket egy számotokra fontos időpontban. Mikor korábban olvastam a topikon, én magam is elképedtem, hogy ilyen előfordulhat. Az uhu-ról: tapasztalatom szerint, ami V. dokinak 2 másodperc, az Hauzman dokinak 15 perc. Főorvosunk fantasztikus tudással rendelkezik, Hauzman doki még tanulja ezt a speciális területet. Az én véleményem az, hogy fiatal (kb. 34! éves lehet), így még kevés tapasztalattal rendelkezik. De jó orvos, kiváló szakember válik belőle néhány év múlva. Igazságtalannak tartottam ilyen nyíltan ennyi negatív kritikával illetni őt, még ha sikertelenül is végzett néhány uhu-s vizsgálatot. Ha V. doki egy ilyen nehéz műtét után rá mert bízni engem, akkor nem biztos, hogy olyan rossz orvos, mint ahogy az néhány reakcióból következik. Kitűntethetünk egy orvost a bizalmunkkal, szeretetünkkel, de ne mi ítéljük meg a szakmai kvalitásait. Nekem is volt a klinika egy orvosával negatív élményem, de emiatt nem akarnám alkalmatlan orvosnak beállítani, legfeljebb nem rá voksolnék.

Szép napot Mindenkinek!

Kép
tinkyb
 
 


Sziasztok lányok!

Köszi a véleményeket, tapasztalatokat, hiszen ezért van ez a topic.

Részben osztom a véleményeteket, részben nem, szerintem ebben a kérdésben mindenkinek magának kell döntenie.

Természetesen nem a kilátásra gondoltam, amikor a CIRISRE tettem a voksomat. Vannak olyan helyzetek, amikor hiába jó szakember az orvosod, a problémád miatt magasabb fokú technológia hozhatja csak meg a sikert, és ezzel K. doki meg is nyugtatott (köszönet neki ezért), hogy nem csupán rajtunk és az orvosokon múlik a siker, hanem egy-egy intézet technológiáján, akkreditált lehetőségein és felszereltségén: eszközökön, csészéken és berendezéseken, hogy milyen szolgáltatást tudnak nyújtani.

Szerintem ezelőtt is nagyon jó szakember kezében voltam, a sikertelenségünknek az lehetett az oka, K doki szerint is, hogy az intézetben nem csináltak PICSIT, ami egy újabb, modernebb technológia és felszereltséget igényel. Tehát hiába is ragaszkodnék a korábbi orvosomhoz, ki tudja hány hormonkezelés és hány ezer forint után történne meg a csoda!!! Egyébként a korábbi orvosom őszintén meg is mondta, hogy már csak egy másik fajta kezelést tud rajtam kipróbálni, és az sem kecsegtet túl sok reménnyel..... Cirisben viszont marad a PICSI, így én is.

A másik, hogy sajnos az sem mindegy, hogy merre ingázok, egy-két órát utazok, két órát várok egy UH-ra, majd elküldenek a város másik végébe egy vérvételre, majd egy harmadik helyre a gyógyszerekért. Nagyon stresszes volt rohanni, mindehová időre, hogy odaérj, míg van vérvétel, stb.
Ha még esetleg van más problémád is, akkor megint máshová kell járni ellenőrésre, hogy tudd vinni az igazolásokat, hogy mehet tovább a hormon-kezelés... Az első kezelés alkalmával, mivel másnaponta kellett járni, egyáltalán nem tudtam dolgozni. Hát ez a mai világban nem sok munkahely tolerálja és a szabadság is elfogy egyszer...

Személy szerint én nagyon bízok benne, hogy meglesz az új szakember gárda, biztosan vannak olyan orvosok, akik szívesen dolgoznánk ilyen környezetben, és azért a magánkórházak, magánintézmények bizony fizetősek, ezt mindenki tudja, aki vállalja.
Én nem fizettem itt sem többet egy konzultációért, mint egy OEP támogotott intézetben. És sok fizetős helyre el kellett még mennem, hogy tudjam vinni a papírokat..... a genetikai vérvételem eddig konzultációval együtt 81 000 ft-ba került...

Sajnos V dokit nem ismerem, így sem kötődésem, sem véleményem nem lehet hozzá/róla.

De valamiért bízok a Cirisben, és nagyon szimpatikus az ottani dolgozók figyelmessége, hozzáállása, hogy keresztnéven szólítanak és tudják, hogy ki vagy... hogy van pszichológus szakember, aki segít feldolgozni a kudarcélményeket... nekem ez is fontos, és teszek velük egy (-két) próbát.

Aztán majd meglátjuk... :)
zafir75
 
 

 
 

Beni!
Szerintem ne aggódj, nem kell majd sokat várni, hiszen ha megvan az új gárda, szerintem az elsők között leszünk!

Addig nem végeztetsz el még vizsgálatokat? Én vérvételekre biztosan elmegyek, pld. rubeola nekem még nincs, és szerintem kéne.

Sajnos nálunk az első spermavizsgálat után már rögtön az ICSI-t javasolták, és ezt az andrológus is megerősítette, így nálunk már semmi egyéb - inszem, normál lombik, szerencsére - a petevezető átjárhatósági stb. sem jöhet szóba.

Mostanság olvastam a neten a Picsi-ről, ami a Cirisben és azt hiszem, hogy még Győrben van egyenlőre Mo-n. Ezek mind fizetősek, így nagy választás nincs.

De ebben nagyon bízok, hogy segít abban, hogy legyen végre babánk!

Te voltál már ezek szerint inszemen?
zafir75
 
 


Szia Zafir,
nekünk még semmilyen beavatkozásunk nem volt. Vizsgálatok igen. Hormon, clamidia, hpv, ciklus monitorozás rákszűrés... Nekem eddig nem találtak semmi bajt, csak a spermakép nem valami jo. Ugyhogy én már ezek után megvárom a konzit, és ami vizsgálat még kell, illetve, amiből nem jó már a régi lelet, azt szeretném én is helyben elvégeztetni. Addig várakozás... :(

Szép napot!
benigna
 
 


Szia Beni, közben visszaolvastalak és már láttam, hogy nem volt inszem még.

A spermaképre andrológus azt mondta, hogy inszem? Akkor a Tiétek jobb lehet, mint a miénk :roll: , nekünk már egyből az ICSI-t írták a papírunkra.

Ezek a vizsgálatok nekem is voltak. Volt még HIV, heptatitis, sifilis - is, ezeken voltál már? Úgy tudom, hogy a lombikhoz kérik.

Én most a rubeolán gondolkodom, mert anyukám nem tudja, hogy melyik himlős voltam kiskoromban, de az biztos, hogy csak az egyik. Korábban is el akartam végeztetni a vizsgálatot, de a dokim azt mondta, hogy na nincs bennem ellenanyag, akkor az oltás miatt nem kezdhetjük a stimulációt, így kimaradt, és jött a stimu.

Volt még teljes vérképem és belgyógy szakvéleményem is, nem tudom, hogy az most kelleni fog-e. Ha minden igaz, szerdán megyek konzira, átnézik a leleteimet és megnézzük, mi hiányzik, mit kell esetleg újra megcsináltatni.

Szép napot és örülök, hogy itt vagy :)
zafir75
 
 


Hát nálunk nőgyógyászom azt mondta, hogy szerinte inkább lombik andrologus,hogy szerinte inszem! A spermakép javítása folyamatban van Fer14-el, mivel semmi konkrét bajt nem találtak ezért az andrologus gyogyszert nem írt fel, csak ezt a készítményt. Hogy mi lesz ennek a hatása az majd csak szeptemberben fog kiderülni. (3 hónapos egy kúra.) Remélem azért lesz hatása, és felturbózza a kiscsávókat. :lol: .

Ezt a rubeola dolgot most nem értem. Én nem voltam rubeolás csak bárányhimlös, akkor oltást kell kapnom rubeola ellen!? Vagy hülye vagyok!? :oops:
benigna
 
 


Nálunk sajnos a gyógyszeres kezelést is elvetették, mert azzal is max. lombik, csak az egyszerűbb fajta... hát szorítok, hogy hasson a turbó!

Rubeola védőoltást azoknak szoktak javasolni, akik nem voltak rózsahimlősök. Ugyebár, ha terhesen kapod esetleg meg a vírust, mert van mondjuk a családban gyerekhad, vagy keresztgyerekek, akármi, akkor annak nagyon súlyos következményei lehetnek. Én a Tv-ben láttam egy riportot egy anyukával, akinek emiatt beteg lett a gyermeke. Ezért is gondolkodom rajta, mert nem tudja anyukám, hogy voltam-e rózsahimlős vagy sem. A szuri után viszont 1 hónapig nem ajánlott teherbe esni a készítmény leírása szerint, a dokim annó 3 hónapot mondott... hát nem tudom, de rá fogok kérdezni mindenképpen, hogy javasolják-e?

Várj találtam a neten egy idevonatkozó részt, idézem:

Aki gyermeket szeretne célszerű, ha még a terhesség előtt tisztázza, hogy átesett-e már rubeola fertőzésen. Amennyiben nem, akkor a magzati rubeolás szövődmények elkerülése érdekében javasolt számára a rubeola-védőoltás. Ma már a kisgyermek is kaphat, 15 hónapos korában védőoltást. Az oltás célja kizárólagosan a magzati szövődmények megelőzése.

A terhes mamák fertőzése sok veszélyt hordoz magában.. Igen magas a gyermeknél a fejlődési rendellenesség vagy károsodás aránya. Azok közül a gyermekek közül akiknek a mamája a terhesség első harmadában rubeolás lesz több mint 50% a károsodottak aránya. A második terhességi harmadban ez a károsodás 25%-ot, a harmadik harmadban 15%-ot érint. Ha a fertőzés a terhesség első három hónapjában történik, meg kell fontolni az esetleges terhesség megszakítást.


Hát ezért.... :?:
zafir75
 
 


Uhh, igen énis találtam közben róla infot a neten. Azt hiszem felhívom a háziorvosomat, és kérek egy vérvételt. Ő már mondta, h ha bármi vizsgálatra szükség van, amit el lehet végeztetni TB alapon, akkor szoljak nyugodtan. Azt irják, hogy van amikor úgy esel át a rózsahimlon, h nincsenek tüneket.

Hát mi minden lesz itt még :roll: ... Láccik hogy kezdő motoros vagyok :oops:
benigna
 
 


Nem is rossz ötlet, Beni... :D
zafir75
 
 


Beni, még a fogorvost is fontolgatom, lehet, hogy oda is el kéne menni az újabb progi előtt. Úgy hallottam, hogy ilyenkor érdemes kicseréltetni az amalgám fogtöméseket is.......... :? :?
zafir75
 
 


Toxoplazma? :roll:

Nekem ez már megvolt, háziorvostól is lehet kérni beutalót erre a vérvételre.

Folsavat szeded? Nekem azt mondták, hogy szedjem most is. És én szót fogadok :oops:
zafir75
 
 


SziaZafir,

Hát az amalgámokat tényleg érdemes kicseréltetni, bár nem olcsó mulatság az sem ...
Én még a képzeletbeli babaprojekt elején (kb másfél éve) szedtem gravidát, de most csak normál multivitamint szedek (néha, ha eszembe jut :oops: ) én csak akkor szeretnék ilyen specko cuccokat szedni megint, ha látok realis esélyt,h pár hónap mulva terhes legyek.

Sajni most nem látok :cry:

beni
benigna
 
 


Szia Beni,

hát valóban nem olcsó, lehet, hogy elmegyek egy fogorvoshoz és kihasználom az időt....

Lehet, hogy igazad van a vitamin témában, én azért is szedem most a folsavat, mert az állítólag nem hízlal, mint a terhesvitaminok. Voltam egy genetikai vérvételen és ott kaptam egy pozitív eredményt az egyik vizsgálat kapcsán, ami pont azt mutatja, hogy nekem több folsav kell majd, mint egy normál embernek. Gondoltam, akkor szedem. Tegnap vettem a gyógyszertárban, egyet-egyet bekapok.

Miért vagy elkeseredve??? Mindjárt itt a szeptember és mehet a folytatás, neeem? Jövő héten benézek a lelet-egyeztetés miatt, majd mesélek, hogy mi volt.

Kellemes hétvégét és jó pihenést!

PS: Látom jó korán keltél v. feküdtél le :lol:
zafir75
 
 


Sziasztok!

Látom egy maroknyian maradtunk pont :). Kivárok én is, ahogy Zafír, mert nagyon tetszett amit tapasztaltam a Cirisben. Nekem volt már másféle élményem is, és higgyjétek el, össze sem lehet hasonlítani. Ez már európa. Szomorú, hogy nem ez az általános. Szóval én nagyon bízom a CIRISben!

Megyek egy konzultációra aztán majd meglátjuk mikor mi fog történni!

szép napot nektek!

Annamari
maryann32
 
 


Sziasztok!

Én is megyek konzultációra, átnézzük a leleteket, megújítjuk, amit kell és nekem szerintem hiányzik még pár vérvételem, amit érdemes lesz elvégeztetni a pihi alatt.

Hátha több infót is hallunk, hogy hogyan lesz tovább!

Csatlakozok Annamarihoz, nekem is rosszak az előző tapasztalataim, kár lenne ezért a jó kis infrastruktúráért!

Szép estét, kis csapat :D
zafir75
 
 


Sziasztok Annamari, Zafir!

Már napok ota nem tudtam idejönni!

Sokat gondolkodtam ezen az intézet választás dolgon.
Hát jelenleg én tanácstalan vagyok. Ha augusztus végéig nem alakul semmi doki téren, ott az intézetben, akkor megyünk a Róbert klinikára.

Mert ezt gáznak érzem,hogy egy intézményből kollektíve lépnek le a vezető orvosok... Nekem annyira jól jönne pedig a Ciris. Naon közel van, nem kell órákat várni, és minden van egy helyen... Szoval minden egyben, ami nekem fontos, de azért, ha nincs egy meghatározó orvos :roll: :roll: :roll: ... Szoval nem tudom...

Azért remélem, hogy egyszer mindnyájan megtaláljuk a saját kedvenc csodadokinkat :lol: !

Beni
benigna
 
 


Szia Beni,

igazad van, szörnyű ez a helyzet, de nagyon bízom benne, hogy lesz ott jó orvos gárda. Ahogy hallottam, a biológusok maradtak, nekünk, a mi esetünkben ez is nagyon fontos...

Róbert Klinikán van már tapasztalatod? Én is kacérkodom velük, mert hát szeptemberben azért jó lenne kezdeni.... sőőt néztem a Forgács Intézetet is.. :roll:

Kértél már időpontot?

Én is szorítok, hogy összejöjjön a Ciris, nekem is nagyon tuti közel van és minden egy helyen, már megtanultam ezt is megbecsülni.

Jó éjt!
zafir75
 
 


Sziasztok!
Régóta olvasom a fórumot,de még soha nem írtam. Most úgy érzem kell!

Több mint egy évig jártam a Cirisbe, dr V miatt jöttünk ide. Az ő segítségével született meg a kisfiunk, aki ma már 3,5 éves.
Akkor még a Nyírőben dolgozott.

A csodára lehet várni, már ami a jó szakember gárdát illeti, de minek húzzátok az időt?

Aki ma Mo.-on valamit is számít ebben a témában, és érti is amit csinál, az valamelyik meddőségi intézetben dolgozik. Minek jönne el onnan egy ilyen intézetbe, ahonnan az alapítók álltak fel másfél év után, mert nem bírták elviselni,hogy van akinek a pénz mindennél fontosabb és a beteg nem számít.
Egyébként a biológusok ottmaradása is csak idő kérdése.

Mind a Róbert Klinika (Fülöp doki együtt dolgozott dr V-vel is már a Nyírőben) és a Forgács Intézet is nagyon jó.(Utóbbinak a legjobbak az eredményei tavaly, nézzétek meg a linket amit néhány hete tett fel ide valaki!) Mi is azzal kacérkodunk.
Bár most nagy reménykedés van, mert V doki múlt héten csinált inszemet nekem a magánrendelőjében és nagyon bízunk a pozitív eredményben!!

Bocs a hosszú levélért, de szerintem nem a hely, a várakozás hossza a lényeg, hanem a nyugi és biztonság!

Jól döntsetek és sok sikert!
kispók
 
 


Szia Kispók,

Köszi, hogy elmondtad! Az szerintem nem kérdés, hogy a nyugi és a biztonság a legfontosabb!

Sajni nekem a forgács elhelyezkedése a fizikai képtelenség kategoriájába tartozik, igy ha nem ciris, akkor robert klinika. . .

Üdv
Beni
benigna
 
 


Sziasztok!

Új hírek. Július végén feláll az új csapat, már megállapodtak. Még nem tudni, hogy kivel.

Augusztusban kezdeni lehet a kivizsgálásokat, szeptembertől indul a lombik, ICSI és PICSI is.

Én a jövő héten megyek vérvételre, hormonokat nézünk, állítólag csak a CIRISben van valami extra hormon opció, sajnos elfelejtettem a nevét, amivel a petefészek rendellenes működésére lehet utaló infókat kapni.

A méhüregi vizsgálathoz ragaszkodnak :(, ettől nagyon félek, volt már valakinek? Ezt is megcsinálják július végén, mensi után középidőig kell.

Ekkor újra csinálnak spermavizsgálatot is nálunk, tenyésztéssel !!! - ilyet nekünk még nem is csináltak, pedig már túl vagyunk egy ICSI-n.

Szóval.... bizakodok...
zafir75
 
 


Kispók, köszi a hozzászólást, igazad van, fontos a jó szakember gárda. Én sajnos nem ismerem V dokit, az előző helyen is jó orvosom volt, de nem csináltak PICSI-t, ami nekünk kellene a siker érdekében.

Cirisben marad a PICSI, úgy tudom, hogy ezt még Győrben csinálják, de az messze van nagyon.

Így maradok én is, kivárok. Sajnos a többi helyen is eltart 1-2 hónapig, mire bekerülünk. Gondoltam addig kihasználom az időt, elvégeztetek pár vizsgálatot, vérvételt, hogy mindenből friss legyen az új kezdésre. És ezek szerint lesz is új kezdés, ha már megvan a csapat, csak még nem publikus, hogy kik pontosan....

Nekem ma legalábbis ezt mondták, remélem, hogy így is van!

Amúgy nagyon szupi a Ciris, kedves és együttérző személyzet, bár én eddig még csak kétszer voltam, de nagyon nagyon tetszett, amit ott tapasztaltam..... :D a korábbi hellyel össze sem hasonlítható.
zafir75
 
 


jaaaj, és nagy szorítás Neked, hogy ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
:D
zafir75
 
 


Szia Lányok!

Éppen ma voltam a Cirisben, Kósa doktorral találkoztam is. Az új szakemberek állítólag megvannak, csak még nem hozzák nyilvánosságra a nevüket.
Nekem egyébként a barátnőm ajánlotta a Cirist, ő évekig kínlódott mindenfelé, mire eljutottak ide, és a Cirisben derült ki, hogy nem is a barátnőm miatt nincs gyerekük, hanem a párját szűrték ki. Szóval ő azóta is azt mondja hogy kár hogy nem volt korábban Ciris. Mennyi kíntól megvédhették volna magukat.

És így ahogy mondod Kispók, a nyugi és a biztonság! Nekünk is ez a legfontosabb. Én nem ragaszkodom egyik dokihoz se, viszont ahhoz igen, hogy a lehető legszélesebb körűen figyeljenek oda rám. Én itt ezt tapasztalom és ez nyugtat meg leginkább.

Szóval, hajrá Zafír! :) és hajrá Mindenki!!!!!

Szép estét!

Annamari
maryann32
 
 


Szia Annamari!

De örülök, hogy már ketten is hallottuk a hírt, elsőkézből, végre végre beindul itt valami!

Nekem is nagyon jó előérzetem van...................

Valaki jön júl-aug-ban vizsgálatra? Vérvételre? Akármire?

Szép napot! Úgy látom, ma is hőgutát fogunk kapni :P
zafir75
 
 


Sziasztok,

én Ausztriában élek, és egy bécsi intézetben sikerült teherbe esnem a harmadik póbálkozásnál. Itt egyébként 4 kísérletet támogat az állam, ez a költségek 2/3-t jelenti, te több feltétele is van. Az elsö, hogy a nö még nem töltötte be 40. életévét, a második pedig, hogy konkrét egészségügyi oka van, hogy természetes úton nem sikerül teherbe esni. Nálunk az volt az ok, hogy az egyik petevezetékem elzárodott.
Mi egy kisebb intézetnél voltunk, profi gárdával, nekem nagyon számított megfelelö bánásmód és, hogy mindig ugyanaz az orvos foglalkozott velünk. Bécsben is van olyan intézet, ahol csak a statisztikára mennek rá, futószalagon megy az üzem, az az orvos foglalkozik veled, aki éppen rá ér. Gyakran nagyon problémás párokat is kezelnek, óriási hormonadagokkal. Arról nem szólnak, hogy ennek hosszú távon milyen következménye lehet. Egy ismerösöm szervezete teljesen összezavarodott a túlzott stimulálástól és meg is szakították a kezelést, saját kívánságra. A költségek persze maradtak.
Szerintem a vita az állami hozzájárulásról nagyon alapvetö kérdéseket feszeget. Tényleg fontos azon elgondolkozni, hogy mindenáron érdemes-e próbálkozni és csak olyan eseteket támogatni közpénzzel, ahol egyrészt van esély a sikerre, másrészt oka is, hogy a természetes fogamzás nem sikerül, de fö az, hogy az anya egészsége nem kerül veszélybe.
galina
 
 


Szia Galina,

üdv nálunk!

Elküldenéd nekem priviben a bécsi intézet elérhetőségeit? Minket külföld is érdekel :) és természetesen a tapasztalataid is.

Köszi előre is!

Az állami támogatások kapcsán nekem az a véleményem, hogy az OEP-es lombik sem érhető el mindenki számára, mivel nagyon drágák a gyógyszerek. Az nagyon jó lenne, ha az első 2-nél a gyógyszerekért sem kéne fizetni... és többek szerint van olyan intézet is, ahol az OEP támogatás miatt 5 alkalomig kísérleti nyúl maradsz, vagy bejön vagy sem, az állam úgyis kifizeti. Ez azért elég durva feltételezés?!
zafir75
 
 


Sziasztok!

Durva feltételezés, de már én is hallottam, hogy hosszan húzzák az öt próbálkozást, aztán "véletlenül" csak az ötödikre jön össze...

Nagyon szomorú, hogy ilyen üzleti alapon kell tekinteni ilyen emberi és érzelmi dolgokat.

Nagyon is ráférne egy ésszerű szabályozás az egész lombikos ügyre, de úgy hogy ne csak a hőzöngőket lehessen hallani, hanem olyat is aki tényleg belelát és megérti miért lenne szükség pl erre az újfajta finanszírozásra.

Hogy ne legyen hátrányban egy jövendő kismama sem, ha nem kifejezetten a legismertebb lombikos helyre kénytelen menni. Hanem választ egy számára megnyugtatóbb, braátságosabb és modernebb megoldást. Mint pl a Ciris....

El is megyek aludni...:)

Jó éjt!
maryann32
 
 


Sziasztok! Férjemmel 5 év kísérletezés után végre elszántunk magunkat, és ketten is dr Vereckeyt ajánlották, telefonszámot is kaptam hozzá. Most viszont látom, hogy a sajtóban nagyon megtámadták. :(
http://www.borsonline.hu/news.php?op&hid=22360
És egy régi cikket is találtam róla:
http://www.nol.hu/archivum/archiv-417487
Ha lehet, objektív véleményeket szeretnék kapni róla, mert ha igaz, amit írnak, akkor újra keresnem kell valakit... Ne vegyétek zaklatásnak a kérésem, csak pillanatnyilag, amíg nem jön haza A. (a férjem), egyedül vagyok itthon beteg anyósommal és nincs nagyon ismeretségem, akitől kérdezni tudnék. Az ő topikját már megnéztem, de úgy látom ott csupa fanatikus kommunikál, nekem pedig fontos lenne, kire bízom magam. Elnézést a szinte topikon kjvüli észrevételért!
gubcsi79
 
 


Gubcsi
Szia
Én is a másik topikon vagyok,mert sajnos ezt a topikot elhagytam....pont a sok fanatikus miatt!
Én a BMC-ba kezdtem és megjártam a hadak útját!!!
Egy kedves ismerősöm által kerültem anno Vereczkey dokihoz és ő volt az aki hozzásegített,hogy gyermekem legyen!
Lassan szülni fogok :D
Szerintem ha Te is megismernéd V dokit és ő lenne az akinek köszönhetnéd,hogy babád lesz akkor Te is tudnád,hogy sokan miért is hagytuk el ezt a topikot!
Valóban nem a C 4fala miatt jártunk oda!
Nézd meg a táblázatunkat és máris láthatod,hogy mennyi szívecskét varázsolt oda a mi csoda dokink :D
Kívánom,hogy mihamarabb Te is anyuka legyél!
És nem az intézmény miatt járj valahova ,hanem a doki miatt aki érti a dolgát!
Bizonyíték már van bőven!

Amit még szeretnék a dolgokhoz fűzni....
Amint írtam is...Én a BMC-ba jártam.
5inszem és egy sikertelen lombikom volt!
Utólag kiderült,hogy mind-mind felesleges volt!!!!!!!!!!!!
Kiderült,hogy endóm, polipom,cisztám és egy sövényem is van!
Tehát esélyem nem lett volna teherbe esnem!
V doki azonnal megműtött amint hozzákerültem és láss csodát....anya leszek!
Na ennyit a felesleges műtétekről!
Jelentsem fel szerinted a BMC-t,mert feleslegesen csináltatták meg velem a sok sok kezelést????
És ha hiszed ha nem....hiába OEP támogatott, a dokiknak ha nem tejelsz akkor semennyire sem figyelnek rád......
V doki viszont soha nem fogadott el plusz pénzeket!!!(lealábbis tőlem nem)


Fanatikusok meg mindenhol vannak......

Kép
noki&potyi
 
 


Szia Noki!

Megértem, hogy te ragaszkodsz az orvosodhoz, én nem ismerem őt. Csak azon kezdtem el gondolkodni, hogyha ő ennyire jó ember, ennyire szuper szakember és ilyen hihetetlenül ügyes orvos, akkor miért nem utasítja vissza az újságcikkeket? Miért nem áll elő az ő igazával: Szóval ez nekem azért sántít.


Úgyhogy én nem tanácsolhatok semmit gubcsi, de érdemes azért inkább benézni a Cirisbe... :)

sziasztok
maryann32
 
 


Sziasztok Lányok - majdnem azt írtam, sorstársak, de ugye, én egyelőre még csak szeretnék osztozni a sorsotokban. De remélem, az is bekövetkezik majd! :D Nem hittem volna, hogy szelet vetek a fórumbejegyzésemmel, és privát üzenetekben aratom le a vihart. Nagyon köszönöm mindazoknak, akik normális hangnemű, építő levélben próbáltak segíteni - különösen Bandynak, Timynek és palginak -, még akkor is, ha ezek a levelek információtartalmukban gyökeresen ellentmondanak egymásnak. Ami meglepett - és most itt nem írnék nickeket -, hogy hárman is voltak, akik minősíthetetlen hangnemben küldtek el melegebb éghajlatra, mondván, hogy hogyan jövök én ahhoz, hogy megkérdőjelezem "szent emberük", "csodadoktoruk" jó hírét.
Ne haragudjatok, de ezt a hozzáállást nem értem. Én nem kérdőjeleztem meg dr. V szakértelmét... Pont ellenkezőleg, hiszen hozzá akartam menni! Csak információt, véleméyneket szerettem volna egy olyan, a média által kész tényként kezelt ügyben, ami az én etikai normáim szerint meglehetősen necces, hiszen arról van szó a cikkekben, hogy egy orvos durván, anyagi haszonszerzés miatt visszaélt a paciensei kiszolgáltatottságával és bizalmával. És nem kaptam tőlük, csak vádaskodást, fenyegetést, a legalpáribb hagnemben.
Szóval, kicsit megrendültem, de elhatároztam, végére járok az ügynek!
Más: Valaki Hausmann (?) drt is ajánlotta, akim állítólag itt van a Cirisben. Ő milyen?
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon jó egy ilyen szolidáris közösségbe csöppenni hirtelen - nálunk, a nyelviskolában sajnos nem figyelnek ennyire egymásra az emberek. És most rohanok órára. Köszönöm nektek még 1x, Szép napot Mindenkinek! (Azoknak is, akik mocskolódtak :lol: .)
gubcsi79
 
 


Sziasztok
Kissé kezd terhes lenni ez a csodadoki kifejezés már számomra!
Ne értsetek félre,de Én igen nagyon hálás vagyok V dokinak és a Cirisnek abban,hogy ennyit segítettek nekem!
Imádtam azt a helyet és bármikor vissza is mennék!
Természetesen érthető ,hogy csak V dokihoz mennék....legalábbis amiatt amiken keresztül mentem sok sok évig másik helyen!
Ő az aki 4hónap alatt segített a problémáimon.....ellentétben a BMC-vel.
Én csak ezt szerettem volna elmondani!
Gubcsi
Nem állt szándékomba megbántani senkit,de az egy kicsit rosszul esett ,hogy fanatikusnak nevezel minket!
Holott érthető,hogy hálásak vagyunk egy olyan embernek aki segített egy NEM kis problémánkon!
Tisztelet a kivételeknek!
Az ,hogy miket írnak róla....engem nem érdekel!
Nekem most csak a végeredmény számít :D
És őt nemsokára a kezemben tarthatom!

Kép
noki&potyi
 
 


Sziasztok Csajok!

Nem is számítottam ekkora forgalomra a topicon, már-már inkább haldoklott.

Vannak esetleg új fejlemények Ciris ügyben?

V dokit nem ismerem, Gubcsi, nem tudok róla nyilatkozni, sok rosszat olvastam róla, de a Cirisről épp úgy, mindenkinek a maga tapasztalata számít. Biztos, hogy jó szakember lehet, sokan ismerik, és szeretik az újsághírek ellenére. Az biztos, hogy ha a Cirisben marad, én is őt választom a többi dokival szemben. Arról, hogy mennyire jók, eredményesek? Nem tudom, sokan támadták Somody-t, hogy a Ciris eredményességi rátái nem túl jók, de hát ezek az orvosokon (is) múlnak, nem a gazdasági vezetésen, vagy a tulajdonoson.

Egyébként nekem személy szerint K. doki mondta, hogy aki 50% vagy annál több eredménnyel kérkedik, az hazudik. A 30% a reális. Nekünk 2 kezelésből "jósolt" babát... bárcsak igaza lenne.

Nem tudom.

Én pont a mensimet várom, nem akar megjönni és már aggaszt. Május-jún. volt az első lombikom, máshol, utána jött egy ciklus, és most nem akar megjönni... ma elmegyek dokihoz....

Én külföldet is nézegetem időközben, a cseheknél van egy csomó minden, modernebb a technológia, van már IMSI és a PGD is törvényes. Augusztus elején ki is megyek megnézek vagy 2-3 helyet... aztán majd döntünk, saját belátásunk szerint... mer ebben csak úgy lehet.

Jaaa, és amennyi kudarcon keresztülmegyünk, kezeléseken, bármin, kicsit azért kell is, hogy fanatikusok legyünk, neeeem??? :)
zafir75
 
 


jaaaaaaa, és ne aggaszd magad a rossznyelvű hozzászólókon, ez egy szabad fórum, szabad vélemény-nyilvánítással, tiszteletben kell tartsuk egymás véleményét, de nem vagyunk egyformák, és persze mindenkinek lehet rossz napja.

Szép estét!
zafir75
 
 


Sziasztok!

Noki teljesen megértelek, azt is megértem, hogy hálás vagy a dokinak. Én viszont most már tuti, hogy nem mennék a kezei közé. Az a baj, hogy nem csak írkálnak róla, hanem bizony ezek tények. És biztos sok anyukának ő hozott boldogságot az életébe, de azért az milyen már, hogy a páciensekkel is kifizettette azt, amit az OEP a kórháznak kifizetett. Úristen! Ebben az országban mindent lehet? Büntetlenül? És akkor itt egy csomó fiatalasszony párás tekintettel dicsőít egy ilyen embert! Szóval azt gondolom gubcsi erre gondolt, amikor csodadoktorozott. És megmondom őszintén, én egyetértek vele.


Szép estét mindenkinek!
maryann32
 
 


Maryann
Szerintem nagyon sok orvost elő lehetne venni emiatt!
Pl: Én most amiatt vagyok kiakadva,hogy akinél szülni fogok, szem rebbenés nélkül közölte velem,hogy 100eFT a tarifa, ha császár ...ha sima szülést vezet le :shock:
Tudod mondhatom ,hogy nem kis pénzt hagytunk már eddig ott a magánrendelésén és a C-ben sem....mivel nem vet fel a pénz minket (férjemnek sajnos 4hónapja nincs melója) így úgy döntöttünk,hogy talán csak nem tuszkolja vissza a gyerkőcöt belém,de mi csak 50eFt-ot fogunk neki adni :oops:
Szerintem többet nem fog velem szóba sem állni,de a nagy büdös helyzet ,hogy minden dokinak megvan az ára!
Amint korábban is írtam már,hogy a BMC-ba is oda oda kellett adni a dokinak a hálapénzt......
És nincs olyan doki, nincs olyan hely ahol ezt nem várnák el!
Sajnos ez Magyarország.....

Kép
noki&potyi
 
 


Sziasztok lányok!

Maryann, tudsz valami új infót Ciris ügyben? :roll:

Tegnap voltam nődokinál, se ciszta, se más.... se mensi....??? 8)

Azt mondja, de bele sem merek gondolni, hogy igaz lehet, hogy esetleg egy még pici terhesség????????????? ahhhhhhhuhhh, de jó is lenne... :D

Várakozás.......... :wink:
zafir75
 
 


Sziasztok!

Folyamatosan olvasom a fórumot,ritkán írok, de mivel Vereczkey Attilával kapcsolatban kértetek véleményt ,hát írok.

2005ben én hozzá jártam a Nyírőbe, kisfiam az ő segítségével születhetett meg. Én semmiféle visszaélést nem tapasztaltam az intézetben akkor. Hiszen OEP finanszírozott intézet volt, mindenkinek tudnia kellett, hogy csak azokért a beavatkozásokért kell fizetni amiket a magánrendelésén csinál. Oda meg nem volt kötelező járni.
Persze olvasni az újságokban dolgokat, de nyilván az említett esetben nem azért kellett volna fizetni a beavatkozásért mert Vereczkey csinálja, hanem mert azt a formáját a beavatkozásnak nem finanszírozza az OEP.
Nem vagyok "Vereczkey-fan" és nem is kívánok mellette kampányolni. De azt azért érdemes róla tudni, hogy szakmailag igen magas szinten van. Tavaly mikor az első UHra mentem hozzá, észrevett egy olyan elváltozást nálam, amit előtte két másik nőgyógyász petezsáknak nézett(vegyek tesztet,mondták). Majd elmondta Attila, hogy előző hónapban volt egy külföldi kongresszuson, ahol hallott erről, és még a cikket is odaadta, ami azóta megjelent szaklapban, csak más orvosok nem igazán érzik úgy,hogy tovább is kell magukat képezni.
Persze tisztelet a kivételnek!
Szóval mi benne bíztunk, bár sajnos most nem tudott segíteni és egyenlőre nem is fog tudni, mivel lombikot egyenlőre nem tud csinálni. Bár...? De ezt majd ha tuti lesz. Mert fog valahol dolgozni,csak még nem publikus.
Bár úgy gondolom a kérdés hogy Vereczkey vagy más jelen pillanatban költői, mivel neki csak a magánrendelése van, ott tud kivizsgálni és inszeminációt csinálni, sajnos a lombikra még várni kell.
Egyébként meg miért kellene reagálnia a bulvársajtó híreire? Hogy még jobban fogyjanak az újságok?

Gubcsi! Hauzmann doktor még tanuló fázisban van, alig néhány hónapja került az intézetbe, még punkciót sem csinált, ne rajtad gyakoroljon. Keress gyakorlottabbat! Ez fontos. Bár velem nagyon kedves volt mikor ultrahangozott, de azért nem őt választanám.

Maryann! Tények akkor lesznek a hírek, amikor a bíróság is úgy gondolja, hogy megtörténtek a szabálytalanságok. Egyenlőre néhány ember(ki tudja mi okból?) beadott feljelentéséről van szó.
Én régóta ismerem, senki nem szent, de ezt nem hiszem el róla.

Mindenkinek szép napot kívánok!
kispók
 
 


Kispók, kedves volt Cirisesek!

Szakács doktor úrról mik a vélemények?

Róla nem nagyon írtatok hsz-t.

Köszi előre is!

Új Cirisesek - lassan itt a hónap vége, valaki tud valami újat?
zafir75
 
 


Zafír!

Szakács doktorról nem sokat tudok mondani, de úgy gondolom, ő mint "sima " nőgyógyász volt ott, nem igazán hallottam arról hogy Ő csinált volna punkciót vagy transzfert.
IVF orvos Vereczkey és Kósa voltak.

Azt,hogy megvannak az új szakemberek,csak még nem hozzák nyilvánosságra a nevüket, fenntartásokkal kezeljétek.
Somody azt nyilatkozta egy lapban, hogy a Cirisben tovább folyik a munka, mert ők nem csak meddőségi központ. Szerintem ez lesz a jövő...

Üdv.
kispók
 
 


Köszi, Kispók, az infókat!!! :D

Most már hamarosan úgyis kiderül, hogy mi a helyzet, nekem Mártika mondta, hogy megvan az új csapat, mikor bent voltam, Maryannak pedig Kósa doki.

Hát csak nem szédítenek minket.... de ahogy a fentiekben írtam, hamarosan úgyis kiderül, a végtelenségig nem tudnak titkolózni.

Ha nem a Ciris, akkor meg lesz más, van választék, bőven! :wink:
zafir75
 
 


Sziasztok Lányok!

Én teljesen nyugodt vagyok a Ciris illetőleg és őszintén megmondom, annak is örülök, hogy dr V.A. nincsen már ott. Sokat lehet hallani, olvasni a hálapénzről, lassan mindenki elfogadja hogy kétezik, de ezekben a cikkekben nem az van, hogy a doki hálapénzt fogadott el, Súlyos erkölcsi bűnt követett el. Ezt kellene azért látni a nagy rajongó tábornak is. De talán mindegy. Akihez jó volt, az nyilván nem fogadja el ezeket a tényeket. Merthogy ezek nem gyanúk ám, hanem eléggé vaskos tények.

Én azt gondolom úgy lenne tisztességes, hogy ha dr V.A. rajongói nem jönnek ide és nem gyalázzák a Cirist, mert ott még azért elég sok nagyon jó szakember, és fantasztikus légkör, meg 21. századi körülmények maradtak. Korrupt dokik nélkül. Ezt gondolom.

Igazán irigylésre méltó Kispók jövöbe látó képessége is, de én továbbra is tartom magam a nyugis felkészüléshez és nem frusztrálódok mindenféle sértett jóslásokon.

Zafír! Nagyon szurkolok Neked!!!!

Hajrááááá

Jó éjszakát!

Annamari
maryann32
 
 


Maryann
Nagyon nincs igazad abban amiket írsz,de tudod szívből kívánom,hogy megtaláld a számításod a Cirisbe!
Én is ezt tettem...az egy dolog ,hogy V dokit fogtam ki anno és ő az aki segített nekünk ,hogy szülők lehessünk!
Nekem még mindig 7db fagyi babám van a C-be!!!!!
Tehát van rá esély,hogy még fogok oda menni!

Kép
noki&potyi
 
 


Mariann!
Teljesen jól beszélsz!
A hálapénz és az amit V. kért el a betegektől teljesen más!
Csak 1 pl:Az egyik barátnőm még annó a Nyírőben kezdte a lombikot.V. mondta Neki,hogy egy bizonyos vv. 37e. Ft. lesz.Akkor nem volt nála pénz,ment másnap,hogy fizessen,de V. nem volt bent,így a recepción mondta,hogy hozta a pénzt.Ott a recepciósok meg csak lestek ilyen :shock: szemekkel,hogy ez a vv. ingyenes!!!! :roll: Na, és ez csak egy és "olcsó" példa volt.
Egy másik lánynak azt mondta,hogy lapar kell és azt az OEP nem támogatja és 250.000.--be kerül.Na a csajszi férje meg pont sebész volt,majdnem ráborította V-re az asztalt!!!
Nem sorolom a példákat,mert velem lesz tele az oldal.

Kingiri
csirkin
 
 


Ja,természetesen a laparos történet is még a Nyírős időkből származik.

K.
csirkin
 
 


Számomra ez viccesen hangzik,mert olyan egyik kórházba sincs,hogy a doki megmondja,hogy ez és ez a műtét ennyi és ennyi :D:D:D
Hacsak nem az volt a bibi,hogy a tb nem támogatta,mert épp nem fizette be, vagy nem volt munkahelye ami fizette volna stb....
Akkor jogosan kérte el a pénzt.

Ahogy én tudom a dolgokat, teljesen másként zajlottak V doki ellen..... és amit itt felsoroltál Csirkin!!!!!! az állítólagos"""""barátnőiddel""""" történteket......na ezek az üres pletykák.

Azt hiszem én le is köszönök innen,mert ahogy észreveszem........itt már nem én számítok fan-nak :D:D
Hanem ti ellenségeseknek!

Kép
noki&potyi
 
 


Lányok!

Most utoljára vagyok itt ezen a topicon és írok,mert magasan nem érdekel a mocskolódásotok!!!

Csirkin!

Arról még nem hallottál,h mindenkit megillet az ártatlanság vélelme???Amig a bíróság nem mondja ki,h V.doki bűnős,addig...mi vagy Te??Maga a bíróság vagy mi a sz@r??De tudsz ítélkezni!!
Szerintem Te Somody beépített emberkéje vagy,h így osztod az észt!!!!


Maryann!


[quote]M írta:erthogy ezek nem gyanúk ám,hanem vaskos tények.

Mire alapozod ezt az állítást??Ti vagytok a nagyra becsült bíróság???Bizonyísd be a valóságot,aztán meglátjuk mire ész vele!!!
bandy27
 
 


Bandy!
Csicsicsicsicsi.....ne idegeskedj,az tudod nem tesz jót!
A bizonyítás folyamatban....... :wink:

Komolyan,annyira szórakoztató,hogy így felkapjátok a vizet.

Üdv:Kinga
csirkin
 
 


Ja,és én nem ítélkeztem,csak néhány megtörtént esetet írtam le!

Fogalomzavar kedves Bandy! :wink:

K.
csirkin
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?