Új privát üzeneted érkezett!

Colin: na látod, eddig az volt a probléma, hogy nem látszik a pocid, mostanra pedig már nem férsz bele a ruháidba! :) Lesz ez még durvább is majd. Én meg már lassan úgy nézek ki, mint egy 7-8 hónapos terhes. :lol:

Kép

puszi Trix
trix78

Hát sajna klíma nincs. Egy mobilklíma van az irodába, ami 18 fokos levegőt fúj ki, és múltkor délutánra 1 azaz egy fokkal lett kevesebb a benti hőmérséklet! :cry:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Próbáld meg kibérelni magadnak! :wink:

Kép

puszi Trix
trix78

Helló Kismamik !

Szerencsésen visszatértem Sopronba a bajai esküvőről....nem volt semmi gond, nagyon jól bírta a kisfiam, éjjel 2-ig mulattunk, sőt még kicsit táncoltam is ! :wink:

Kórházi csomagot is összepakoltam múlt pénteken, szóval mostmár tényleg csak az édes várakozás van....még kerek 1 hónap ! :D

Colin, Brigi
Ne aggódjatok az AFP miatt !!!!!!!!! ....én beszüntettetném ezt a vizsgálatot, mert nincs semmi értelme !! :twisted: :evil: :twisted:
Nekem 2,4 lett (2,5 az értékhatár) és nagyon beparáztattak vele az istenhegyi úton és engem is mindenféle genetikai vizsgálatra akartak küldeni.....persze minden rendben van a bébivel, és ez nálatok is így van !

Colin
Gratulálok a kisfiúhoz !! :D

Akire
Gratulálok a szép eredményekhez !! :D

Remény
Nem semmi a történeted ! :?

Swanny
Jobbulást !!!!

Rony drága
De jó, hogy jelentkeztél !!! Jól teszed, hogy pihiztek egy kicsit, meglátod újult erővel már sikerülni fog !!
Még mindig megvannak a Decapeptylek.....ha érdekel, szívesen odaadom !!??

Kép
Kép
rilla_

Köszi, Rilluka :D
Igazság szerint van még három (igen jól látod, ikergyanús a dolog :wink: ) fagyisunk úgyhogy azokhoz még nem kell deca, csak beülti lesz.
Tényleg, ti ebben jobban benne vagytok: ilyenkor mid a 3-at felengedik és be is ültetik vagy csak kettőt? 31 vagyok (még csak :D :D jaja mihez képest, mi? :D ) Van ebben valakinek tapasztalata?
Igen, ez a pihi jót tesz és úgy érzem, hogy maximálisan feltöltődök a következő (9 hónapig tartó) menetre :D

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."
(Rodin)
rony77

Rony: örülök, hogy jelentkeztél! Hajrá fagyisok!! Nekem is a fagyis jött össze (harmadik beültetés, előtte 6 inszem...). Mi is az első lombik után 6 hónapot kihagytunk, igaz, nem önszántunkból, hanem bacik miatt... :evil: De legalább a nyár szabad volt, és kicsit feltöltődtünk! Legközelebb minden jó lesz!!

Swanny: hogy vagy, javulsz már? Köszi a mailt! :)

Rilla: jó, hogy épségben hazaértetek, most már csak pihizz és olvasgass feltett lábbal, mint én :) !

AFP: ugyan Down-kórban általában alacsonyabb az AFP értéke, viszont fordítva nem lehet ugyanezt elmondani: vagyishogy ha alacsonyabb, akkor az Down-ra utalna, merthogy annnnyi mindentől lehet alacsonyabb az érték, és ennek csak annyira töredéke végül a Down, hogy nem igazán utal rá.
A magasabb érték már egy kicsit specifikusabb, az a nyitott gerincre utalhat, viszont azt nagyon egyszerű kizárni: meg kell nézni UH-al, ott látszana. Ezért van az, hogy az AFP vizsgálat tulképp teljesen felesleges: ha alacsony, az nem jelent semmit, ha magas, akkor meg úgyis az UH számít, amit amúgy is megcsinálnak 18 hetesen.....

Cumi: én is mostanában gondolkoztam ezen sokat, hogy milyet is vegyek. Végül úgy döntöttem, hogy nem veszek semmilyet, hátha nem fog kelleni. ITt van egy cikk, nekem ez, és főleg a kommentek segítettek valamennyit a döntésben:
http://velvet.hu/poronty/2009/07/15/mil ... a_szajaba/

A lényeg, hogy az ujjszopás hátránya (a kommentelők tapasztalatai alapján) kettős: egyrészt mindig kéznél van, nem tudja "elvinni a cica", így nehéz lehet a leszokás, másrészt - ez a fontosabb - rosszabb irányba befolyásolja a szájpad fejlődését, mitn a cumi. Nem is csak a fogak fejlődéséről van szó, hanem az egész felső szájpadról, madárarcot tud csinálni. Nyilván persze, ha túlzásba viszik. De honnan lehet azt előre kiszámítani?
A cuminak viszont az a hátránya, hogy lehet játszani és machinálni cumival a szájban is, az viszont tény, hogy a kezét ilyenkor ki kell vegye a szájából. Ráadásul lehet folyton keresgélni...

Szóval mi megpróbáljuk anélkül, de ha nagyon muszáj, akkro is csak alváshoz. Aztán majd meglátjuk, az élet mit hoz.... :lol:

Kép
bikmakk

Ja igen, és az ujjszopást mindenképpen meg akarnám akadályozni - ha látom, hogy el akarja kezdeni, akkor (is) megveszem a cumit...

Kép
bikmakk

RONY
Attól függ hogy fagyasztják le őket, gondolom 2+1 csomagolásban, mert a hármat máshogy nem igen lehet elosztani.
Nekem és Briginek is így fagyasztották le. Én biztos kettőt kérnék vissza, de így hogy már van Bogyó és ha esetleg szeretnénk tesót akkor csak egyet kérnék. Félnék hogy mindkettő megmarad és 3 gyerek + még a párom fia az egyenlő az elmegyógyintézettel! :roll:
Persze kérdés az is hogy felébrednek - e. A korod alapján meg hogy második beülti sztem csak kettőt kapsz vissza. 3.-nál már inkább a hármat. Úgy gondolom ezt úgy is ti döntitek el a doki felvázolja a lehetőségeket.

COLIN
Majdnem félidőig megúsztad a ruhavásárlást. :)
Azért ez sem mindegy hogy az ember két vagy három szezonnak megfelelően kell hogy kialakítsa a kismami ruházatát. Én már fél éve kismami ruhában járok, és még hátra van majdnem ugyanannyi. Nem is tudom mi a fenét fogok már novemberben magamra rángatni. :roll:

TRIX
Nekem bejön. Most is megy. Pénteken úgy tudtam elaludni hogy beállítottam fél órára, és mire lekapcsolt addigra már aludtam.
Éjjel felkelt a párom kicsit ő is bekapcsolta mert nagyon meleg volt.
Szóval én nem bántam meg. Amúgy jövőre mi is veszünk klímát, még nem tudom milyet de kelleni fog. Szegény Bogyóci ne fürödjön már az izzadtságban. Már tavaly akartunk venni csak akkor inkább másra költöttük a pénzt. De most már szerencsére csak a kert van hátra amit jövőre meg akarunk csinálni, talán nem lesz több egy százasnál, és akkor még megpróbálunk félretenni a klímára is mire jön a meleg.

Jók élőben is a cuccok. Még várok postán is. Azt hittem ma megkapom, de úgy látszik csak holnap. Majd lesem a postást. Ma direkt később mentem fel a városba mert azt hittem jön a két csomag erre nem jött. Megint olyan hőség van hogy a buszmegállóig épp hogy elverekedtem magam és le is kellett dőlnöm a padra. Szerencsére mire jött a busz addigra összekapartam magam. Leszálltam és egyből vettem egy jó hideg kólát. Most már mindig fogok hordani magamnál egyet. Amiben hoztam haza a gonal f-et kis jégakkus táska abban fogom hordani hogy hideg maradjon. :)

RILLA
Te nagyon jól viseled a terhességet, irigyellek. Én még a gondolattól is rosszul lennék ha esküvőre kéne mennem.
Nagyon izgi hogy már csak egy hónap van hátra, gondolom nagy megnyugvást ad hogy már minden a helyén van.
De szeretnék már itt tartani.

BIKMAKK
Látom téged is nagyon érdekel a cumis téma.
Rendesen utánanéztél a dolognak.

Neked sincs már egy hónap hátra, izgulsz már rendesen?

dita75

Most kérdeztem a barátnőmtől, hogy náluk hogy is volt ezzel a cumival és azt mondta, hogy a gyerek próbálta az ujját szopni, de egy párszor kivette a szájából és utána abbahagyta. Hát szerintem szerencsés volt, hogy nem volt a gyerek kitartóbb. Azt mondta, hogy 1 cumi úgyis van a csomagban, aztán ha mégis szereti a baba, akkor még lehet venni neki.

Dita: Én már annak is örülnék, ha ott tartanék, ahol te. Párom kicsit kiakadt, mikor mondtam, szerinte felesleges siettetni az időt. De már annyira örülnék, ha a 12. heti uh-n túl lennék, nagyon félek tőle, hogy rossz hírt kapok, pedig nincs semmi okom rá.
vicky79
Budapest III. kerület

Rony
Hajrá fagyibabák !!!!!! :D
(szerintem csak kettőt fognak visszaűltetni)

Bikmakk
Azért a lábamat még nem tudom feltenni, mert még dolgozom aug. 1-ig ! :lol:
Kész vagytok teljesen a szobával és kelengyékkel ? Kórházi csomag bepakolva ??

Dita
Hát nem mondom, tényleg megnyugvás, hogy időben elkészültem mindennel (féltem, hogy előbb jön Krisi, mint ahogyan én elkészülök a dolgokkal).

Vicky
Ne aggódj, minden rendben lesz a 12. hetes uh-n !!

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok!

Megint eltűntem, de az utóbbi pár hét húzós volt:(
Előbb a méhlepénnyel paráztattak be és ugye nem nagyon keltem fel csak annyira amennyire muszálj volt.
De voltam uh-n és kicsit értetlenül nézett a csaj, mert hogy most tök normális helyen van a lepény. Szóval szerintem a fődoki kicsit félre nézte!!! Ennyi idő alatt nem tudott ennyivel feljebb vándorolni.
Sebaj a lényeg hogy megoldódott!!!
Aztán közbe begörcsölt a vesém is kegyetlen volt most már jobb bár még néha most is érzem. Kaptam rá antibiót mert valószínű begyulladt. Sajna a terhesség hajlamosít rá :cry: Annával is ez volt, de nem ilyen durván!!
A méhszájamra is 2000-et írt a doki. Igaz nem mondott semmit engem kicsit mégis nyugtalanít :cry:

Fotóztam Annáról rucikat ha esetleg v.kit érdekel.
Ja és van egy doboz neo ferro folgamma (vas) gyogyim én nem tudom szedni de szivesen odaadom v.kinek ha kell!!

Puszi mindenkinek!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Áfonyácska!

Engem is a méhlepénnyel paráztatott a doki.
Próbálok feküdni.

Én szedek ferro folgammát. Priviben megbeszélhetjük, hogy mennyi lenne és hogyan tudna elljutni ide. (Bár mi nem lakunk olyan mesze egymástól).

Kép

Kép
vevikk

[quote="rilla_"][ írta:rilla_b]Bikmakk
Kész vagytok teljesen a szobával és kelengyékkel ? Kórházi csomag bepakolva ??

Bizony, bizony, kész vagyunk! :wink: :wink: Nagy megnyugvás. A kórházi csomagban még a víz, csoki meg az aszalt szilva is benne van! plusz a tetején van egy lista, hogy mi az, amit majd az utolsó pillanatban kell beletenni (pl. mobiltelefon-töltő, fényképezőgép, személyi, ilyesmi...).
A szobából a dekoráció hiányzik még, de az nagyon... :( Viszont az meg nem is lesz meg, mire jön a baba - legalábbis a falvédő biztos nem, emrt a teszveszről rendeltem, és anyum hozza majd a bb 2 hetes korában. Gondolkozom még valami képeken is, de azzal kapcsolatban még nem jutottam dűlőre..

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Megjöttünk. Már korábban, csak kipihentem a fáradalmaimat.
Jól rámhozták a frászt!!!Mármint a Jánosban. Egyébként a genetikára a Bajcsy Kórházba kellett menni(X.ker) A János-beli asszisztensnő mondta, hogy csak 1 után van rendelés. 9 óra volt még csak, de azért átmentünk a Maglódi útra. Ahol aztán kiderült, hogy ma nincs is rendelés, csak holnap 1-től. Mindenesetre elindultunk megkeresni, hova is kéne menni (mert k.-ra paráztam, mivel az asszistensnő a Jánosban már mindenféle dolgokat emlegetett). Aztán a 2. emeleti folyosó végén meg is találtuk a genetikát. Senki nem volt (várakozó beteg), csak egy nyitott ajtón át bepofátlankodtunk, és ott találtunk egy idősebb genetikus(?) nőt. Nagyon rendes volt!!!Nem küldött el, mondta, hogy ma tényleg nincs rendelés, de megnézte a papíromat. 0,54 volt az AFP-m, a kontroll AFP-m 0,6. Hozzánézte a kombinált tesztem eredményét (12. héten megcsináltattam, biztos, ami biztos), és a kettőre együtt azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele, és ne idegeskedjek. Még pár nyugtató dolgot is mondott, hogy mennyi hülyeséggel idegesítik manapság a kismamákat, és , hogy holnap ő van a rendelésen, de kb 5-6 óra várakozás után (rengetegen szoktak lenni) is ugyanezt mondaná, úgyhogy, ha gondolom, eljöhetek, és kivárhatom...
Hát, ennyi történt. Nagyon rendes és emberséges volt a néni. Simán elküldhetett volna, hogy rendelési időn kívül mit zavarjuk. Épp egy mikroszkóp felett vizsgálódott, de egyből felpattant, amikor bementünk, jött, bemutatkozott...Mai világban ez ritka itt nálunk. Megpróbálok szót fogadni neki, és nem aggódni.
A dokim is azt mondta, amikor felhívott, hogy nem vészes az eredmény.
Rilla!
Szerintem, nem tudjuk összehasonlítani az eredményeinket, mert (én úgy tudom), hogy mindenkinél korrigált értéket néznek, amibe bejátszik a testsúly, meg stb...
Hát, ennyi a történet. Mindenkinek (akinek hátravan) jó AFP-t kívánok, hogy ne kelljen ezt a sok potya izgalmat átélnie!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Jajj! Bocsi, Rilla!Colinnak (is) írtam az előbb az AFP-m értékét, ő érdeklődött.De béna vagyok.. :oops:
Rony!
Drukkolok én is...
Méhlapény: nekem is a méhszájonn van, doki mondta, hogy figyeli majd. Reméli (hát még én..), hogy feljebb megy.
Cumi-téma:nekem nem volt kiskoromban, és rászoktam az ujjszopásra, amiről aztán nem bírtak leszoktatni (mára azért már igen) :D . A fogaimon nagyon látszik.Kiállóak, és , ha fogorvoshoz megyek, mindig kérdezik, miért nem volt fogszabályozóm...
Lányomnak volt (márkával én nem foglalkoztam akkoriban). Ilyen vágott végű volt. Annak meg az a hátránya (cuminak), hogy, ha éjjel kiesett, felébredt a gyerek, aztán matathattam a kiságyban a sötétben, hogy visszadugjam.Ujját nem szopta. Később aztán már visszadugta magának ő is, ha kiesett. Leszoktatni nem volt egyszerű, de az ujját legalább nem szopta. Tesóm fia kicsit szpta az ujját eleinte, nem volt cumija, és már az ujját sem szopja.
Szerintem legjobb lenne, ha semmire nem szoknának rá, de olyan úgysincs (vagy lehet, hogy van, csak én vagyok hitetlen...).Én inkább a cumi mellett vagyok.
Cumisüvegünk is volt. A szoptatásnál az nem zavart, mert csak vizet (teát...) kapott belőle, nem szokott le a ciciről. Viszont hallottam olyan babát is, aki inkább az üveget választotta a cici helyett, mert annak nagyobb a lyukja, és nem kell "dolgozni" a kajáért, csak jön. Mindenesetre én veszek üveget is....Ki tudja, hogy leszek a szoptatással.
Mellszívóra visszatérve: egyelőre nem veszek, majd, ha megvan a bébi, és kell, apát elugrasztom egyért. (valaki más is írta már ezt a megoldást).A kórházba meg lehet, hogy beviszem a meglévő jó öreg "dudásat", és reménykedem, hogy elég lesz...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Remény!
A tp. összege az előző évi Eb-járuklék alapod 70,vagy 60%-a. Attól függ, van-e 2 év biztosításod, és dolgoztál-e 180 napot tavaly!
Csajok! Aug.-tól (ha jól tudom), a tp. összege 60%-ra csökken (70-ről), és 50-re (60-ról).Szerintem, aki tud, annak érdemes elkezdeni a tp-t aug. előtt. A már folyamatban lévő tp-t nem csökkentik.
Remélem, jól írtam. (Tb-zek a melohelyen).Lehet, hogy már valaki írt Reménynek, de szívesen segítek, ha tudok.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Így van Brigi jól tudod :D

Lányok köszi a bíztatást, hamarosan jövök ám ide hozzátok!!! :D

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."
(Rodin)
rony77

rilla: Nagyon remélem. Meg azt is remélem, hogy a cukrom jó lesz szerdán, bár nem tudom hogy mikor tudom meg az eredményét.

brigi: Sajnálom, hogy így megijesztettek, de még jó hogy volt kombinált teszted. Én is meg szeretném csináltatni, már mondtam is a dokimnak. Én írtam a mellszívóra ezt a megoldást, lehet hogy jó lesz azt bevinni a kórházba, ami a barátnőmnek volt. Az csak kézi de drága gépit tényleg csak akkor vennék, ha fejnem kellene sokáig. A tp-ről én is ezt hallottam, hogy az aug- 1-je előtt kezdődött összegét nem változtatják.
vicky79
Budapest III. kerület

BRIGI
Bizony jól tudod hogy az AFP-nél a testsúly, életkor stb. is beleszámít.
Kombinált tesztnél ugyanúgy, tehát tényleg nem lehet összehasonlítani az eredményeinket, ezért nem is írtam le az enyémet.

Tényleg rendes volta nő, és ha őazt mondta hogy ne idegeskedj mert nincs rá okod akkor biztos igaz. Látod a kislányodnál is rossz volt az eredmény, és semmi baja!

Ez nagyon jó hír hogy nem csökkentik a tp-emet, remélem tényleg így lesz. Másban is tudsz segíteni. A szomszédom a tb-nél dolgozik, de sokszor csak elveszi a papíromat és kérdezni sincs esélyem tőle.
Igazából nem is akarom nagyon igénybevenni, örülök hogy beviszi a papíromat. A szomszéd kismaminak is annyit segít, sokkal többet mint nekem, én nem akarom kihasználni szegényt, nehogy egész nap csak az utcabélieknek kelljen nyomoznia.

RILLA
Minden elismerésem hogy te még dolgozni is jársz.
Én képtelen lennék rá!

ÁFONYÁCSKA
Sajnálom a vesegondokat. Képzelem milyen lehet.
NEkem epegörcsöm szokott lenni, és ennél nagyobb fájdalmat el sem tudok képzelni.

BIKMAKK
Ha már csak a szobadekor hiányzik az legyen a legkevesebb.
Majd kitalálod. Sokféle variáció van. A főnökömék olyat csináltattak hogy az egyik szobában a kifiú dino rajongó és az egyik falon egy hatalmas dino van felfestve. Én is ilyet szeretnék de akkor le kéne szedni a fűrészporos tapétát mert arra nem lehet festeni.
Szóval maradnak a nikecell díszek.

dita75

Sziasztok! Jó sokat írtatok.
Rony, örülök, hogy hallottam felőled, pihenj, s várunk vissza ide már jó hírekkel. Nekem is a fagyival sikerült, s szerintem is kettőt kapsz vissza.

Dita, vigyázz a nagy melegben csütörtökön. Én is aznap megyek cukorra, de legalább reggel kezdek, hazafele lesz nehéz.
Pénteken meg temetésre megyek az Alföldre, nem kívánom magamnak, de mennem kell, párom nagyanyja halt meg, ott kell lennem. 3 óra az út és még szerencse van légkondi a kocsiban.

Rilla, de jó neked, hogy minden kész van. Már én is szeretnék elkészülni, de nekem még sok van hátra.

Brigi, szerintem is nyugi az AFP miatt.

Colin, gratulálok a fiadhoz. Látom majd ha megszületnek a fiúk tudunk értekezni :) Irigykedem a virgonckodás miatt...

Bikmakk, a dekoráció legyen a legkevesebb.

Én vannak napok, mikor pici mozgásokat, buborékokat érzek, és csak 1-2 nap érzek jelentősebb mozgásokat. Van még így valaki? Ez így rendben van?

remény73

Cumi témában én is csak a kezdőcsomagban levő MAM cumit és az Aventeset gondoltam, és ha nem muszáj nem használom, de hallottam a kórházba kell mindenképpen. Majd kiderül, hogy sikerül-e cumi nélkül meglenni, de ha választani kell inkább a cumi mint az ujja.

remény73

Remény!

Tényleg kell a kórházba a cumi?Biztos nehezen tűrik a sok oá-kolást... :o
Ez nekem új...
Dita!
Én is a 4d-sen agyalok. Korainak tartom, de úúúúúúgy mennék. Savoya közel van hozzánk, és ott van genetika is. Azért nem vagyok 100%-ban nyugodt. Még én írtam Neked, hogy korai volta Tiéd (4d-s). Most meg én is egy "hajóban evezek" Veled.
Valahogy előadom férjemnek, bár tegnap azt beszéltük, hogy majd csak a 22. hét körül. De be vagyok sózva.....
Ha tudok valamiben segíteni Tp-hez, szívbesen, bárkinek. Remélem, senkit nem vezetek félre.
Én is Tp-n vagyok, pont a már említett aug.-i változások miatt (meg a lombik miatt is).Nekem jobba pénzem, mintha dolgoznék, mert a tavalyim jó volt, van 2 évem (több is), meg 180 napom tavaly.
Azért az nagy gáz, hogy a kismamákat sanyargatják még ezzel is. Nem elég az a 2 éves gyed-dolog...Én amúgy sem maradnék tovább (max., ha találnék valami melot itthon), de, hogy a babát hová teszem 2 évesen, azt nem tudom. Bölcsi nincs, nem is lesz itt nálunk....Ezen inkább nem is agyalok. Van épp elég más agyalni-való....

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Dita (és a többiek is)!

Most néztem át a lombikosokhoz. Úgy láttam, hogy a lakótárs (Csézjang) hamarosan jön közénk..
Bár egy ideje nem írt , remélem, minden ok. Majd lehet, hogy írok neki, ha újra jelentkezik. Remélem, tényleg együtt "tologatunk".
És megúszott minden procedúrát.....
Ezúton (félig ismeretlenül is) GRATU!!!!!!!!!!!!!!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Rilla: én is irígyellek, hogy ilyen jól bírod a terhességet. :lol: Bár ezidáig kivéve az első 3 hónapot én is egész jól bírom.
Remélem az utolsó 3 hónap még kibírható lesz, ugyanis már most óriási a pocakom. :roll: :wink:

Dita: klíma ügy, még lehetséges, hogy idén beruházunk és nem is csak mobilklímát, hanem rendeset. :)
Éppen választ várunk a sógornőmtől, lehet tud kb. 40.000-ért rendes klímát beszerezni nekünk. Jó lenne, már teljesen besózott vele. :wink:
Hogy van Bogyó mostanában, sokat ficánkol?

Rony: szerintem is két fagyist kapsz vissza. :wink: Nagyon-nagyon drukkolok és várunk a topicba!!! :lol:

Vicky: hidd el, hogy a 12. heti uh után, repülni fog az idő. :) Nekem is csak az első 3 hónapot volt nehéz kibírni, azóta csak úgy repülnek a hetek.

Bikmakk: nagyon közeleg a nagy nap, szép nyári hónapban fogsz szülni Rillával együtt. :)
A dekor tényleg már annyira kevéske elmaradó dolog, hogy azt már a Babó mellett is megtudjátok csinálni.
Egyik barátnőm is nemsokára szül. Aug.1-jére van kiírva. Az már nagyon közel van. Bár ő spontán babás, de már nagyon várom a hírekkel.

Áfonyácska: jól rád hozták a szívbajt! A lényeg, hogy nincs gond. :) A vesédet sajnálom, pihenj sokat, ha tudsz Anna mellett.

Brigi: örülök, hogy megnyugtattak tegnap. :) Az AFP-n én ezért nem is idegesítettem magam. Tudtam, ha rossz lesz, az még nem mérvadó.
A 4D UH egyébként nekünk nagyon nagy élmény volt 18 hetesen. Mi nem ábrándultunk ki belőle, a kis csontvázak láttán, ezért is fogunk még egyszer elmenni. Csak még nem döntöttük el, mikor is menjünk pontosan. Az elején is már kétszer terveztük. :wink:

Úristen, most látom hogy már a 24. hetet is betöltöttem, hogy telik az idő ez hihetetlen. :roll: :lol:

Remény: nekem már van egy mam cumim, pedig a kezdőcsomit még nem vettem át. :wink:
A múltkor az egyik babamagazinhoz volt egy ingyenes darab.
Ha meglesz a csomi is, akkor lesz kettő belőle. :wink: :wink: Aventest én is veszek még majd.
A babamozgásokkal kapcsolatban: megijeszteni nem akarlak, de nálam minden nap nagy a helyezkedés. Gondolom ez a két Babó miatt van.
Úgyhogy, remélem más valaki meg tud nyugtatni, lehet lusta a Drága!!! :lol:

Kép

puszi Trix
trix78

Sziasztok!

Dita!

De ari vagy, olyan jól esett amit írtál. Én is nagyon szeretnék már ide írni, de mostanában kedvem sincs semmihez. Mint már írtam is jövőhéten hétfőn megyek az endokrinológushoz, kíváncsi vagyok mit mond. Na meg remélem megdob valami gyógyszerrel is.

Addig is ne aggódj, minden nap olvaslak benneteket, és csúnya dolog ilyet írnom, de irigykedek rátok. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, szégyenlem is, dehát akkor is ez van. Csak csorgatom itt a nyálam, mint valami drága kirakat előtt.
Tudom, hogy egyszer tuti itt leszek veletek jogosan is, csak olyan nehéz kivárni az időt,már nagyon kivagyok ettől a 4,5 év várakozástól epekedéstől.

Probálom összeszedni magam, de amint látszik is az írásomból nem mindig sikerül. :(

Olyan jó volt múlt héten, tesóm kisfiát megnyertük 1 hétre, mert nem tudták kire hagyni a nyáriszünet miatt.
Éreztem, hogy tök jó anya, ill apa lennénk, még a hajnali kakaókészítést is szerettem.
Bár néha eszembe jutottál, mert ez az ördög kikészített :lol: ( 8 éves és szintén Ricsi :) ), de aztán mikor hazavittük úgy hiányzott, még el is bőgtem magam, mert hirtelen tök egyedül maradtam, Attila is 24 órás szolgálatban volt.

Nem kell nyugtatgatni, köszi előre is, tudom, hogy eljön az én időm is egyszer, csak olyan nagyon nehéz.

Addig is puszillak benneteket, nagyon vigyázzatok magatokra és a babákra ebben a nagy melegben. Majd jelentkezem.

Lilypie Pregnancy tickers
heni77

Sziasztok!

REMÉNY
Nálam volt ilyen hogy napokig még azt sem, aztán valami apró jelek jöttek. De egy ideje nem telik úgy el nap hogy ne rugdalna, főleg este 11 körül amikor már aludnék.

Sztem rendben van, hallottam már olyat hogy egész terhesség alatt szinte semmit nem csinált, de gondolom ez ritka. Ha legközelebb mész dokihoz vagy védőnőhöz kérdezz rá, de inkább a dokitól, mert a védőnőd úgy látom nincs a helyzet magaslatán néha!

BRIGI
Írtam privit a témában, ha majd tudsz válaszolj rá légyszi.
A 4D-ről is írok mindjárt egy privit.

Látom nagyon be vagy sózva de majd elmúlik. Egy hónapja még én is ugyanilyen voltam mint te, most már azért egy kicsit lenyugodtam. :) A lényeg hogy minden rendben legyen a kis szarossal. :)

Remélem összebarátkoztok a "földivel". Nekem is olyan jó hogy itt van a szomszédban a barátnőm aki szintén babát vár. Tök jó megosztani az élményeket live is! :)

TRIX
Tavaly mi is néztünk ilyen olcsó klímát, de aztán lebeszélt róla a munkatársunk aki villany és klímaszerelő. Azt mondta hogy ha már beruházunk ilyesmibe akkor ne a legolcsóbbat vegyük.
Igaza volt, mert párom körbeérdeklődött ismerősöknél és sokan szídták magukat hogy megvették.
Anyukáméknak 200-ban van a klíma, anyaggal, munkadíjjal.
Ők még télen is használják, azzal fűtenek és már majdnem visszajött az ára egy tél alatt amennyit megspóroltak vele.
Hát végülis nem hangzik rosszul de mi nem tudunk kiadni annyi pénzt egyszerre, még egy év alatt is nehézkesen. Hitelt pedig még egyet biztos nem veszek a nyakamba, van elég.
Ha jövőre összegyűlik annyi pénz hogy valami normálisat tudjunk venni akkor mi is beruházunk rá. Remélem sikerül valami jó ketyerét kifognotok és nem lesz melegetek a nyár további részében, és milyen jó lesz majd jövőre hogy nem izzadnak az ikrek a lakásban. :)

Bogyó köszöni kérdésedet jól van, most is épp ficánkol. :)
Remélem csüt-ön megkukkolja a dokker.

Tényleg te nem kapsz mindenből kettőt hogy ikreket vársz?

dita75

HENI
Nekem 8 évesen semmi bajom nem volt a gyerekkel.
Sosem felejtem el amikor pakoltam a ruháit a szekrénybe és milyen kis pici zoknija volt, most meg már 40es csukát kell neki venni! :shock:

Természetes hogy irigykedsz, amikor én is mélyponton voltam akkor volt hogy napokig nem is írtam mert egyszerűen nem tudtam mások boldogságának örülni. Nekem ismeretlen eredetű volt a meddőségem és akikkel együtt kezdtük a babaprojektet már szinte mindenki bebabásodott (sokan spontán) pedig pco-sok, meg ir-esek meg mittudomén milyen betegségeik voltak. Én meg akinek eleve már egyszer sikerült mindenféle beavatkozás nélkül és apának is rendben volt minden (gyereke is született) csak néztem a lukon és nem értettem! Magamat marcangoltam éveken át hogy én vagyok a hibás, az élet megbűntet. Most már látom hogy hülyeség volt. Az eddig eltelt időt pedig pikk-pakk elfelejted.
Nem akarok tényleg sokat papolni mert tudom ilyenkor nincs vígasz, mindig arra gondoltam, hogy babával a pocakban könnyű beszélni, csak ne feledd el hogy mi mindannyian egy cipőben jártunk, ugyanezeken vagy hasonlókon mentünk keresztül, szóval már csak ezért is el kell hinned hogy minden rendbe fog jönni, csak türelem! Puszillak és baráti ölelést küldök. Kitartás és ne add fel soha!

dita75

Henikém: fel a fejjel a Csajszi, bár tudom, hogy nem egyszerű! Drukkolok nagyon a hétfőhöz és mondd meg a dokinak, hogy ügyes legyen és gyógyítson meg gyorsan!
Remélem, mire mi szülünk már te is ide irogatsz majd! pusssz és nagyon vigyázz magadra!!!! :wink: :lol:

Dita: klíma dologhoz annyit, hogy márkásat tudnának olcsón szerezni, tavaly pl. asszem AEG típusút tudtak. Szerintem ezzel nem fürödnénk be, úgyhogy azért várom már nagyon, hogy mit mondanak. Valószínű nem is ajánlotta volna és sokkal kedvezőbben tudnák beszerelni is, mint általában ezt csinálni szokták, mivel nagyon jóban vannak a beszerzővel.

Mire gondolsz, hogy kettőt mindenből? Pl. kezdő csomira? Fogalmam sincs, de szerintem biztos, hogy nem..... eddig is csak a 4D UH volt dupla az is időben, és persze a mi költségünkre :roll: :shock:

Örülök, hogy Bogyi jól van a mi kis Prüntyieink is bunyóznak a helyért éppen!!! :lol:

Kép

puszi Trix
trix78

TRIX

Végülis a műszaki dolgok csak szerencse kérdése.

Vettem egy nagy márkás hűtőszekrényt (állítólag a hűtők közül az a márka a legjobb, elektrolux vagy valami ilyesmi volt asszem) majdnem két kiló volt.
Egy év nem telt el és elromlott, 3 hétig jártak ide különböző szerelők és nem tudták megcsinálni. Akkor már nagyon ki voltam akadva és mondtam hogy cseréljék ki az egészet a fenébe. Amikor azt a hűtőt megvettem párom és az eladó beszélt rá mert én egy samsungot néztem ki.
Persze amikor felajánlották hogy kicserélik a hűtőt le is csaptam egyből a samsungra. Igaz rá kellett még fizetnem egy huszast de azóta is tökéletesen működik.

A mosógatógépem kb. 3 éves és egy 30 ezer forintos ketyere tört el benne, szóval kézi mosogatásra lettem ítélve már lassan egy hónapja mert én nem fizetek egy alkatrészért ennyi pénzt és akkor gondolom a beszerelés még egy tizes. Ez is egy márkás Whirphool mosogatógép, majdnem dupla áron vettem mint anyámék akik 5 éve egy nevenincs mosogatógépet vettek. Azóta is tökéletesen működik.

Szóval ki kell fogni.
A mosogatógép miatt egyébként nagyon pipa vagyok mert nem hiszem el hogy egy kurva alkatrész ennyibe kerül.
Épp néztem hogy 40ezerért már lehet új gépet venni, lehet hogy különbet is mint ez!

dita75

HENI
Ezt még mindenképp meg szeretném osztani veled:

A paraszt és a csacsi

Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át
szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbálta kitalálni mit is
tehetne. Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis
ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni az öreg szamarat. Áthívta a szomszédait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek
földet hányni a kútba. A szamár megértette mire készülnek, és
rémisztően üvölteni kezdett, majd nemsokára elcsendesedett. Kis idő elteltével a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy
a szamár él, és minden lapátnyi föld után valami csodálatosat művel. Lerázza magáról a földet, majd feláll a tetejére. Ahogy a paraszt és szomszédjai tovább lapátolták a földet a szamárra, ő lerázta magáról azt, és egyre feljebb lépdelt. Hamarosan mindenki ámulatára a szamár átugrott a kút peremén és boldogan elsétált!

Az élet minden fajta szemetet és földet fog rád lapátolni. A kútból
kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést. Minden
probléma egy újabb lehetőség a továbblépésre. Bármilyen problémából
van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg! Rázd meg magad és lépj egyet feljebb.

dita75

Dita: abban igazad van, hogy szerencse is kell a háztartási gépekhez ill. a márkákhoz. Nem mindig a márka a nyerő, de azért bízom benne, hogy nem a legótvarabb sz@rt sikerülne kifognunk. :lol:
Megette a fene, ha már most ezen aggódnánk, hogy mikor sz@rik be a cuccos, nemde? :?
Lehet nektek is be kellene ruháznotok inkább a noname mosogatógépbe. :)
Egyébként nekünk "szinte" hiába van mosogatógépünk, sokat kell mellette is kézzel mosogatnom. A hozzá fűzött reményeimet csak részben teljesítette.

Aranyos a szamaras történet!!! :wink: :D

Kép

puszi Trix
trix78

TRIX
Ráadásul ha jól tudom 24 hónap a garancia.
Vagy még annál is több??? A hűtőre annyi volt szerencsére, különben vághattam volna ki az ablakon a két kilós gépet! :twisted:

Nagyon bosszantó ha elromlik valami, mert sokszor majdnem annyi a szerelés meg az alkatrész mint maga a gép! :twisted:

Tálcákat meg nagyobb darabokat én is kézzel mostam amikor még jó volt a gép. Sőt ha nem kaptam olyan calgont ami a poharakat is szépre mossa akkor be sem tettem a poharakat mert felesleges volt, tiszta opálos volt az egész. :?

dita75

Dita: én nem használok calgont, de a mi mosogatógépünk anélkül is nagyon szép csillogóssá mosogatja a poharakat. Szebb, mintha én csinálnám. Egyébként Whirlpool :wink:

Képzeld, meg van az ikres légzésfigyelő! :D
Ma este hozza haza Norbi, már nagyon várom. Még van rajta egy év gari és fele annyiért vettük meg, mint újonnan. Úgyhogy ezzel már jól jártunk. :wink:
Jelenleg éppen azon filózok, hogy bébiőrt vegyünk-e még mellé. :roll:
Most még tudnánk venni 1200 Cora hűségpontért, persze csak ha van még nekik, mert már több mint 1300 pontunk van, tehát most még pénzbe sem kerülne.

A másik dolog meg az, hogy ebbe a babaoutletbe el fogok menni. Nagyon tetszik a kínálat és aránylag jó áron is vannak a cuccok.
www.babyoutlet.hu
Már csak azt kéne kitalálni, hogy mikor tegyem ezt meg.....

Kép

puszi Trix
trix78

TRIX
Én is most licitáltam a teszveszen egy légzésfigyelőre ez bébiőrrel van kombinálva.
Naná hogy vegyél bébiőrt, pláne hogy ingyen van!
Ha családi házban laktok akkor bizony kelleni fog.

Ismerem a helyet már sokan ajánlották.
Hát mindenesetre ne ebbe a melegbe menjél.

Nekiállok a babgulyásnak! De nincs kedvem csinálni pláne hogy nem is eszem belőle. Mostanában csak a páromnak főzök, tök érdemes egy emberre főzni. Én meg kieszem a barackot a hűtőből. De az is lehet hogy megint ráfanyalodom a lecsóra, más kajához nem igen van hozzávaló max sajtos tészta de ahhoz most nincs hangulatom!

dita75

Ez az outlet a Brendon hálózaté. És lényegesen olcsóbban lehet megvenni jópár dolgot, mint a „rendes” Brendonokban. De Trix! Tényleg várj vele kicsit! Jön a bazi kánikula a héten!!!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Dita: oxi, akkor lehet megnézem majd a corát, remélem van még nekik készleten. :lol:
Hm, fini őszibari, az nekünk is van. :wink: Lehet eszek is egy pár darabot.
Tegnap krumplis tésztát csináltam, ma párom megint rántott tököt kért, úgyhogy az lesz a menü. :)
Jó főzést!

Kakti: jaja, asszem a héten kihagyom!!! :wink:

Kép

puszi Trix
trix78

Sziasztok kismamik!!

tix78 ebbe a boltba én is el fogok majd nézni vagyis majd ráveszem az uramat,hogy elmenjünk.
Nálunk este van nagy focimeccs a hasamban aminek Apuci nagyon örül,hogy már most a vérében van a foci a kis kukisnak. Minden este simogatja és beszélgetnek, ahogy Apuci beszélget egyből el kezd elég intenziven rugdosni na és igy beszélgetnek.
Tegnap este volt egy müsor a Discovery-n a fogantatástól a szülési mutatták,hogy fejlödik a baba a pocakban. A végén szült 3 nő és a párom elsírta magát mert annyira meghatotta mi lesz majd decemberben ha mi is odajuttunk. Na ennyit rólam.
brigi33 én beszéltem a dokival az AFP miatt és azt mondta,hogy az ő lányainak is alacsony volt és teljesen egészséges mindkettő.
remény73 lesz ám nagy haverkodás az biztos ha megszülettek a srácok. Nálunk is inkább este felé van mozgás amikor apa hazajön idönként érzem napközben.

Na belölem ennyi elég lesz.

Puszika és vigyázni a nagy meleggel.

Kép
Kép
colin

Dita!
Írtam...Mégegyszer bocsi...
Trix!
Hát a dupla az úgy látszik, hogy csak akkor dupla, ha neked kell fizetni...Láttam én is a 4D-sen...Ha 3 van, akkor mennyi? Majd a kolléganő megmondja, ha odaér :lol: ab 3 babóval...Nem semmi...
Átnézek a lombikosba, mi van a lakótárssal. Nem is nagyon merek írni neki, amíg nem jelentkezik....

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Dita!

Ez a szmaras tök jó. Remélem, miután kimászott a csacsi, jól seggbeharapta a parasztot....

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Colin!

Köszi az AFP-s infokat...Szerintem túlreagálom...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Köszi Dita!

Remélem már én is beleesek abba a qrva gödörbe :lol:

Puszi

Lilypie Pregnancy tickers
heni77

Ditus, ezt neked szántam megnézésre...
http://www.bababutorbolt.hu/termekek/fa ... id/13_1_26

Szobadekoráció, nem csak micimackósban...:))

Jó sokat írtatok megint, míg nem voltam gép közelben.
Én most picit mérges vagyok, mert akartam venni leárazva légzésfigyelőt bébiőrrel, egészségpénztárra, de addig húztam míg visszaemelték 6000-rel az árát. Legközelebb nem hallgatok ilyenben a családomra. Mindig mindenki lebeszél róla, hogy még korai, meg még minek, stb. de az akciók sokszor több ezerrel kedvezőbbek, s most várhatok, míg újra lesz.
Vatern akartam venni mérleget is, de ott nem adnak számlát, pedig ep-ra lehetne azt is venni.

remény73

Áfonyácska
Nem egyszerű a terhességed, de fel a fejjel, úgyis minden rendben van a babácskáddal !!!

Bikmakk
Nekem ugyanígy van a kórházi csomagom : vizek és a nasi is benne, a tetején meg egy lista, amit csak induláskor tudok betenni ! :lol:

Brigi
Mondtam én, hogy ne aggódj az AFP miatt ! :wink:

Dita
Én otthon nem bírnék lenni....depis lennék az egyedülléttől....örülök, hogy végigdolgozhattam !

Trix
Mutatsz nekünk ikrespocakot ?? :D

Kép
Kép
rilla_

Heni
Nagyon szorítok, hogy Te is mielőbb itt legyél velünk, pocakosan !!!

Kép
Kép
rilla_

RILLA
Hát igazság szerint a munkahelyemen is egyedül lennék javarészt.
A csajszit azért vették fel hogy ha én már nem leszek akkor legyen valaki helyettem. De ha azt mondtam volna hogy végig dolgozom akkor csak 1-2 hónappal előbb vesznek fel valakit, csak hát előre nem lehetett tudni hogy viselem a terhességet, meg hát a Szűcs doki kérdezés nélkül ki is írt azonnal tp-re és mondta hogy jobb ha azon is maradok!

HENI
Majd én belöklek végszükség esetére, ha csak ez kell a boldogságodhoz! :)

REMÉNY
Nagyon jó de horror áron van!
Ezt nem a mi pénztárcánkhoz mérték!
Hú engem is idegesít az ilyesmi. Én pl. tegnap vateráztam és találtam egy tök új mellszívót potom pénzért ott ahol anyukámék laknak, tehát még a postaköltséget is megúsztam volna.
Utolsó 2 percben licitáltam biztos ami biztos. Napokkal előtte senki oda sem tévedt. Bezzeg az utolsó percekben olyan harc volt. Meg tudtam volna nyerni ha nem pont akkor állít be a fél utca a páromat keresvén. Meg is mondtam a páromnak hogy vegyen fel titkárnőt mert már elegem van hogy este 6-tól folyamatosan jönnek hozzá.

BRIGI
Köszi a választ! :)

COLIN
Nagyon aranyos a párod. Az enyémet el sem tudnám képzelni ilyen helyzetben. Pedig úgy tudja a már meglévő fiát ajnározni. 12 éves lakli gyerek (nagyobb mint más 12 éves) és még így is az ölébe húzza és dédelgeti.

TRIX
Most megkívántam a krumplis tésztát, asszem megvan a kaja ötletem! :)

Anyukámék úgyis jönnek 3 napra úgy néz ki hozzám, van egy valag babgúlyás, krumplistészta, meg még tegnapról is van pörkölt meg főzelék, legalább mehetünk a partra és nem kell főzőcskézni. :)

dita75

Sziasztok!

Ma voltam védőnőnél, hogy a 24. heti laborra adjon beutalót.
Nem az én védőnőm volt, de ez is aranyos.
Végre már nem fogyok. Most a beültetési súlynál vagyok.
Megnézte a szívhangot is. Hál' Istennek tökéletes.
Azt mondta jólnevelt baba, mert nem vándorol folyamatosan. Az előttem lévő kismamának negyed óráig kergette a babát, hogy megnézhesse a szívhangot.
Remélem holnap is jólnevelt lesz a kis drágám, és végre egyértelműen megmutatja, hogy ő kukis és nem nunis (apa ugyanis még mindig reménykedik a kislányban).
A hasam is megmérték. 24 cm, ami állítólag sok, de nem baj (szerintem a hájam is hozzámérte, de mindegy.) :)

Itt ma tök jó idő van, nincs az a lohasztó meleg.

Kép

Kép
vevikk

Ez érdekes!
Nekem a védőnő azt mondta, ő nem adhat beutalót, csak a házidoki... A fene se érti ezeket! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Nekem sem adott a védőnő beutalót, de mondta hogy hová menjek beutaló nélkül. Persze a végén kiderült, hogy nem jó helyre küldött, de legalább megcsinálták.
vicky79
Budapest III. kerület

Nálunk is a védőnő adja a beutalókat, de a dokinak kell szignóznia.
Azonban ő csak vérnyomást, súlyt mér. Pipit szokott még tesztelni.
Szívuhu ketyeréje nincs. :(

Nekem nem mérték meg a pocakomat, de biztos hogy sok, mert mindenki azt hiszi hogy már mindenidős vagyok. :roll:

dita75

Sziasztok
Kérdésem van
Ki jár zekéhez ?
Ki nek sikerül zekénél nem olyan rég?
Én is zekéhez tartozom
Nagyon ritkán szoktam írni ide
Nekem most sikerült baba van
87 a hcg szintem
Ha van zekés privitben jelezen mert szeretnék kérdetni
Köszönöm
rafiimola