Helló!
Ha már így külön meg lettem szólítva, hát nekikezdek, és leírogatom amit gondolok.
Először is, szerintem a Verna féle ügy a kelleténél nagyobbra lett fújva, de ez csak az én személyes véleményem.
Az hogy én kevesebbet írogatok ebbe a topicba teljesen máshová vezethető vissza. Rájöttem, hogy még Szonja kisebb volt, csecsemő, totyogó nekem sokszor csak ez a szórakozásom volt, hogy ide írogattam. Kevesebb volt a lehetőségem, hogy elmenjek itthonról, akár vele, akár nélküle. Most tudatosult bennem, hogy elérte azt a kort, ami "az én korosztályom" az óvodáskor. Eltelnek úgy napok, hogy nincs igényem ide jönni. Az időt szoktuk mondani kifogás gyanánt, de osztom a mondást, miszerint mindenkinek arra van ideje amire akarja. VAgyis ha csak ez az egy topic lenne a mentsváram, hogy kiszabaduljak a gyerekezés szürke hétköznapjaiból tuti, hogy mindennap írnék ide, megosztanék minden kis apróságot veletek. Mint ahogy az elmúlt három évben.
Most is szeretek idejönni, de sokszor csak olvasok.
Aztán amit még csak a magam nevében mondhatok. Én egy kicsit többet tekintgetek előre. Szeptembertől dolgozom, májustól állásban vagyok, fél lábbal már az oviban. Egyre többször kötik le az agyamat másfajta dolgok, mint a gyerekezés.
A másik ami miatt nem írunk annyit, nem hinném, hogy csak a megingott őszinteségi rohamok miatt van. Szerintem a gyerekeink is nagyrészt majdnem egykorúak. Legalábbis a nagyobbacskák. Ahol van kisebb, ott meg már azok a problémák amiket az elsőnél itt napokig veséztünk, már messze nem akkorák.
Én nem tartom akkora tragédiának, ha néha "haldoklik" a topic, mert mindig jön valaki aki feldobja egy olyan témával ami megint felpörgeti kicsit. Ráadásul nyár van, és ilyenkor sokkal kevesebbet gépezik mindenki. Ezt amúgy minden évben konstatáljuk.
Ha zárt topic lesz, szerintem ezek a hullámvölgyek ott is meglesznek.
Természetesen ha lesz olyan is, megyek, én csak nem találok rá elég magyarázatot, hogy azzá tegyük. Persze ha a többséget frusztrálja a nyilvánosság, elfogadom. Bár évek óta tudjuk, hogy ez van. A blogok is többségükben nyilvánosak, pedig azok abszolut magánjellegű dolgokról szólnak.
Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a véleményemmel is, hogy szerintem soha senki nem írt ide olyanokat ami ciki lenne neki a későbbiekben. Én biztos nem. Ez a topic nem arra van, hogy kibeszéljünk magunkról olyan dolgokat amit egyébként sehol másutt nem jutna eszünkbe. A többi meg amit írunk az élet velejárói, semmi ciki nincs benne. Az, ha leírjuk hogyan szültünk, és hogy volt utána, nem hinném hogy ciki, szégyellnivaló dolog, főleg, ha ez a topic arról szól. Más témáknál, mint pl ovi, bölcsi, mindenki tesz belátása szerint, és amit ír, szintén nem szégyellnivaló dolgok, hanem a véleménye, amit megoszt a többiekkel, és vélhetően másutt is felvállal. ( különben mitől lenne őszinte vélemény)
NA mindegy, sokat már nem akarok ezen lovagolni. MAradjunk annyiban, hogy ha a többség támogatja legyen.
Teljesen más. Sajnos nem meséltem, mert a múlt héten tényleg úgy alakultak a dolgok, hogy alig volt bekapcsolva a gépem.
Mondtam, hogy Szonjának megy a hasa, és ez addig fajult, hogy elvittem dokihoz. Adott is valami gyogyit, de még ma is volt már négyszer a wc-n, és fáj is a pocakja. Remélem, hogy nem tér neki vissza.
Nekem múlt hét kedden nagyon fájni kezdett a hátam, lent a derekamnál két oldalon. Kedd éjszaka nem is aludtam, és ráérésemben kigondoltam, hogy az kb a vesém ami fáj.
Sosem volt ilyenem, nem gondoltam. Viszont már előtte napokban is folyamatos pisilési ingerenciám volt, ezért hoztam összefüggésbe. Aztán másnap elmentem dokihoz, de nem fájt már annyira, és sokan is voltak, ígyhát nem vártam ki a soromat, mondván nincs időm rá. Aztán hol jobban, hol kevésbé fájdogált, a pisiléses kellemetlenségek folytatódtak. Közben ugye Szonja is fosingált, 45 fok meleg, és szervezni kellett a vasárnapi szülinapi bulit is.
Szombat reggelre viszont tökre belázasodtam. Tudtam, hoy ott a bibi. Vasárnap még egész nap hőemelkedésem volt, és hétfőre mintha elfújták volna. Hétfőn vettem a gyógyszertárban tőzegáfonya kapszulát, mert azt hallottam, az jó lesz.
Hát röviden ennyi a múlt heti egészségügyi mizériánkról.
A vasárnapi buli szerintem jól sikerült, este, vagy valamikor kicsinyítgetek fotókat, és teszek fel. Sajna fújt nagyon a szél, de annyi baj legyen. Viszont megfogadtuk, hogy több ilyen nagyszabású szülinapi partit nem csinálunk Szonjának. Ő ugyanis nem érezte annyira jól magát, mint amennyire várta, és mint én is gondoltam volna. Végig szótlan volt, zavart, és látszott, hogy idegesíti a sok ember. Tavaly nagyon élvezte, hogy róla szólt, most meg azt láttam, sokkal jobban örült volna néhány kortársának, akikkel tud játszani, és nem minden felnőtt őt ba...gatja. Ebből is tanultunk, jövőre így lesz.
A játékainak sem tudott örülni, viszont azóta csak azokkal játszik.
NA mostmár tényleg eldugulok.