Sziasztok!
Czinke, Monic: Hogy megy a mérleg nélküli élet? Én is mérlegelek minden szopinál, de már kezd elegem lenni belőle. A legfőbb problémám, hogy este már elég kevés tejem van, örülök, ha 70-80-at szopik Niki, és emiatt már mindig előre idegeskedem. Gondoltam rá, hogy nem fogok többet mérlegelni, de nálunk meg apa ragaszkodik hozzá.
Dita: Szép formás pocid van! És mekkora!
Boni: Vendel manó nagyon jól sikerült! A haja miből van? Hogy varázsoltad rá a fejére?
Zsuzska: Én is rögtön kiszúrtam a hajgumit.
Olcsa nagyon formás és vagány kissrác!
Némóka: Réka gyönyörűséges!
Nem lehet, hogy kicsit elcsúszott a napja, azért aludt olyan sokáig, és azért evett éjszaka? Nálunk Niki csinálta egy jó ideig (1-2 hétig), hogy hajnali 1-ig sehogy se tudtuk elaltatni, és nem hiszem, hogy a hasa fájt, mert amint felkapcsoltuk a lámpát, vigyorgott, és játszani akart. Aztán reggeli után délig aludt. Nagyon fárasztó volt, ezért muszáj volt beavatkozni ebbe a napirendbe. Azt csináltam, hogy nem hagytam délig aludni, hanem 10-kor felkeltettem, megetettem, és másfél órát ébren tartottam, aztán 13-kor újra felébresztettem, etetés, másfél óra játék, stb. háromóránként. Az első átállítós napon eléggé nyügi volt, de este már 23-kor aludt, a következő este meg már 22-kor. Most 21-22 között alszik el, de 19-kor eszik utoljára. Este fürdés után nem tudom miért, de nem akar aludni. Most vacsi után van a fürdés, lehet, hogy fordítva kéne, a cici megnyugtatná, és könnyebben elaludna, de akkor megszokná, hogy cicin alszik el, és más nem tudná elaltatni, ebben is tőlem függne.
Monic: Danikának boldog névnapot!
Igazi kispasi!
Köszönöm az érdeklődést! Mi jól vagyunk, egy-két kisebb problémától eltekintve. A pocakfájás (kopp-kopp) talán múlóban van, a reflux még marad egy ideig, akkor fog javulni, ha az ideje nagy részét függőleges helyzetben tölti majd, és szilárd táplálékot eszik.
Leírom a problémáinkat, hátha valaki tud jó tanácsokkal szolgálni.
Az egyik az esti tejcsihiány. Lehet, hogy nem kéne aggódnom miatta, mert úgy tűnik, annak ellenére, hogy keveset eszik, elég neki, alszik utána 8-9 órát egyhuzamban. Viszont nem bánnám, ha több tejcsi lenne este is. Gondoltam, hogy kipótolom fagyasztott tejcsivel, de Niki nem fogadja el a cumisüveget (friss tejjel sem, reggel baromi éhesen sem). Szóval fejni nem merek, mert ha esetleg nem lesz elég tej a ciciben, akkor a kifejtet önthetem ki, mert cumisüvegből nem eszi meg Niki. Kiskanállal vagy pohárból meg tudom itatni vele, de közben üvölt, és nem akarom, hogy rossz élmény kötődjön neki az evéshez.. De így meg hogy lehet növelni a tejcsimennyiséget???
A másik probléma az altatás. Eddig általában vállon altattuk el, pocifájás miatt így jobb volt neki. De mostmár ideje rászoktatni a kiságyban való elalvásra, mert eléggé hátkímélő megoldás a vállon altatás.
Viszont amint leteszem a kiságyba, elkezd sírdogálni, mostanában gügyögni (perceken át mondja a magáét).
Kb. mikor tanulják meg a babák, hogy hogy kell elaludni? Hogy lehet segíteni megtanulni nekik az elalvást? Susog-ütöget, felvesz-letesz módszereket próbálta valaki?
Holnap megyünk a második oltásunkra. Remélem, most sem fog belázasodni.
Néhány képecske:
Megeszem a virágot:
Rácsok mögött:
Oroszlánfaló: