Új privát üzeneted érkezett!

Ja, Rit, ezt meg még neked igértemKép:
Kép

KépKép
KépKép
banyóci

banyóci!

A ti kruppotok továbbra is kísértetisesn emlékeztet a mi kruppunkra. Tényleg csak akkor tudják megnézni amikro épp adja azt a hangot. Nekünk még 1x előjött kb 1 hónapra rá, és akkor vittem be a pullmonológiára a SOTÉ-re. Az krupp ügyelet, ha előjön a helyetkben bevinném megmutatni. A gyógszereket azért én is készenlétben tartom.
Bicikli infókat köszi, azt hiszem mi is ilyen drágábbat fogunk majd venni, mert épp a hétvégén láttam hogy tört szét a +2 támasztó kerék egy rokon kislány kb 3 hetes biciklijén. Persze műanyag volt, most tanulhat kétkerekezni, mert ugye pótolni nem lehet.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Mano
Minden egyke mas,de biztos nehezebb neked hogy anyukad csak rad szamithat.Nekem az egyik legjobb baratnom akinek nincs tesoja es az anyukaja nagyon beteg,nala latom hogy milyen nehez neki,csak ido kerdese es egyedul marad: (Persze lelki alkattol is fugg,ki hogyan fogja fel,szerencsesebb ilyenkor ha az ember eros.
Jo ez a kosz: ))De latom csak a lanyok mondjak,hiaba rendmania: )

Bezzeg gyerek nalunk is van unokateso szinetn 2 is , az egyik alkoholista ugyved lett a masik meg lelkibeteg aplono.Mostanaban az a nagyim nem peldalodzik veluk.Ugyhogy nem minden az iskolai jegy,nekem sem voltak soha tul jok,de rosszak sem ,aztan csak jobban erzem magam mint ok minden tekintetben: )

Osszehasonlitas:
Alex az eddig nyugodt es szofogado gyerkoc is feszegeti am a hurokat rendesen.Probal hisztizni is es foleg ha be kell jonni a lakasba.Gondolom a szomszedok azt hiszik a hajanal fogva cipelem be azert ordit ennyire,pedig csak terelgetem: )
Itthoni etetoszekben megul eleg jol,anyueknal mar csak szigoruan az eves idore redukalja le.Etteremben meg mindig ki akar maszni,imad nagy szeken is ulni,el is ul egy darabig amig van ennivalo vagy piszkalni valo.Kb mint Sasha Gabcsija rohangaszik es ismerkedik ha hagyjuk: )
Ugyhogy en azt mondom,nincs mindig nyugodt gyerek,maximum jobban kezelheto: ))Az utcan ismerkedik mindenkivel es kutyajaval,es bar imad gyalogolni,maximum a jatszoterre viszem egyedul,ennyit szepen kibir kezfogassal.Bar a ferjem vagy apukammal 2 orat is elgyalogol,persze neha csak szokell mellettuk mint egy kiscsiko: )
Viszont az hogy mindig mosolyog es baratsagos az attol lehet hogy szuletesetol fogva csak mosolygunk ra mindig,es mivel foleg velem van,igy neki ez a termeszetes: )

Sasha
Mar egyre tobb helyen van etetoszek,de a Mekiben tenyleg olyan ami jol megfogja oket: )
Mi eddig 2-3* voltunk vele es sultkrumplit kapott,(kulon so nelkul kertem: ) mi sem szeretjuk ,igy legalabb a suliig nem szokja meg.Na de ott aztan,majd minden gyerek ott tartja a babazsurjat,ugyhogy majd behozza akkor: )

Szilcsike
Gratula a 2.kiscsajhoz: )Jo felujitasosdit: )

Rit
Akkor hajra a teso majd: )Bar itthon neki is csak egy unokatesoja lesz a batyam kisfia,de a tengeren tulon bezzeg mar most van 6.(a ferjem noverenek is 3 gyereke van: )
En is ezt mondom a csajoknak hogy jo gyerek nincs,azzal mar baj van aki mindig jo,nem?Viszont ha erzi a hatarokat az szuper.Ha kiabalok hogy allj meg,nekem is megall,persze szivbaj az kerulget rendesen a jarda szelen,de remelem ezt a jo szokasat meg is tartja kesobbre is: )
Parfum kivetelevel minden illik Alexra is a Continak irt pontokbol : )

Nyuszi
Nagyon cuki a fiatalur: )))
Tenyleg es ugyanott vagtak ujra???

Gumicukor
Drukk a holnapihoz!

Banyoci
Azert az biztato hogy nem volt azota semmi jel a kruppra: )
Mi is csak augusztus elejen tudjuk meg, hogy felvettek-e,errefele ez a rend,de passz hogy miert.
Cukia biciklis pasi: )

Ja ejjel kepzeljetek Alex felebredt es nem akart aludni,nagy nehezen elertuk hogy legalabb az agyunkban uljon,mi alvast szinleltunk O meg simogatott es becezgetett hogy anyuci-anyuci.Aztan meg elmeselte hogy mit latott a papaval a setan.Volt vau-vau,cica,ta-ta(ez nala a vonat),busz.Ugy rohogtunk.Aztan csak elaludt a kisagyban kisebb meltatlankodas utan: )
Ma moziba voltunk,kihasznalva, hogy apu itt van,a parom a szerelmes dupla ulesben vett jegyet,tiszta randi feeling: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
De jó is az a randi feeling!! KépKépKép

Banyóci
És ő mennyire bringázik?? teker? leér a lába teljesen, vagy csak a pedálra, mint nekünk?
(Dodi még csak 81cm)

Nyusz
csodaszép a kiskölyök!! Kép

Mi még nem voltunk mekiben, csak fagyiért ugrok be néha, de ezek szerint nem maradtunk le semmiről. Egyszerűen semmi vonzalmam az ottani kaják iránt, árban meg már több is, mint egy kínai.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok

Kicsi fiam neveben koszi a dicsereteket!Kép
Tud valaki ajanlani valami jo pocilazito csodaszert (lehetoleg nem gyogyszert), ahogy kinez a hasfajossag bejatszik nala. A lanyomnal nem volt, ugyhogy nem sok tippem van. Gripe Watert vettunk, de utolag lattam, hogy csak 1 honapos kortol lehet hasznalni.

Kataa

Sokat alszik a pici, de azert majdnem minden napra becsuszik egy nehany oras pocifajas, sajna mostanaban hajnalban. Ilyenkor persze kezben van, mert ha leteszem nyafizik rogton. Meg sajnalom is mikor latom, hogy feszeng es tekeredik, mint egy kis kigyo.(ma hajnali 3-6-ig zajlott az etetes, 2 peluscsere, majd altatas hadmuvelet es 6-kor anyu kivette a kezembol, hogy fekudjek vissza aludni, kesobb mondta, hogy valamikor 7 korul tudta letenni)
A csaszit ugyanott vagtak es ugyanakkorat, csak most mintha szebben varrtak volna, ugy tunik vekonyabb marad a heg. Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Halihó!

Jól elmaradtam az írással, de azért olvasok, csak írni nincs időm Kép.

Megünnepeltük Ádám 2. szülinapját, szombaton anyukámnál, vasárnap anyósoméknál. Volt mindenhol torta, nagyon élvezte, hogy fújhatja a gyertyákat, többször is meg kellett neki gyújtani Kép. De nagyon aranyos volt, mert mikor mondtuk neki, hogy várjon, ne fújja rögtön,mert apa le akarja fényképezni, csak mosolygott, aztán, mikor villant a vaku, már fújta is Kép.

Voltunk védőnőnél is a 2. szülinap alkalmából, Ádám 90,5 cm és 13,5 kg.

Nyuszi!
Sziasztok! Nagyon aranyos a fiatalúr Kép! Én is azt hittem, mikor Ádit szültem, hogy szopi ügyben profi vagyok, 18 hónap szoptatással a hátam mögött, aztán nekem is sebes lett a mellbimbóm. De ez azért van, mert elszokott a strapától a cici, és most újra meg kell szoknia.

Kataa!
Randi Kép! Mi mostanában soha nem jutunk el kettesben sehová. Igaz, szombaton elmentünk pizzázni a tesómékkal, de azért mégsem agyanaz. Mit néztetek meg?

Összehasonlítás
Nálunk soha nem volt kirívó hasonlítgatás, anyukám elég liberálisan kezelte az egyéni személyiségeket Kép. Igaz, sokban hasonlítunk egymásra a húgommal, de ő egy kicsit "hisztiseb", na talán ez az egyetlen dolog, ami néha fel volt neki hánytorgatva. Most meg csak az én két gyerekem van egyelőre, náluk meg nincs mit egyik javára sem írni, mert mindkettő rosszcsont Kép. Talán anyukám mondja néha, hogy azért Noémi nem volt ennyire égedelem...

Még szeretnék írni, de mennem kell, talán délután jut még egy kis időm.

Panda

panda
Halásztelek

Nyuszi
Gyönyörű a kisember. Kép Kép Kép

Ilke, Judy
Nagyon szép formás pocitok van. Gömbölyödjetek tovább! Kép

Panda
Utólag nagyon boldog MÁSODIK születésnapot kívánok Ádámnak

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Manó, Szilcsike!

Nálunk koszos=toszos. És Peti is látványosan mutogatja, akármi is a koszos.Kép

Nyuszi!
Gyönyörű a kisfiad!

Panda!
Boldog szülinapot Ádámnak!Kép

Képzeljétek, nálunk is vége a szopinak. Lassan egy hete nem kéri Peti. 23 hónapig szopott.

Ő is halad a beszédben, már mi is tudunk beszélgetni, és néha úgy meglep, mikor kimond egy-egy szót, amit azt gondolnánk, nem is tud, és mégis kimondja, és ráadásul helyesen alkalmazza. A ragozás még nem megy, de azon kívül szinte minden.

Ilke, Judy!
Szépek vagytok!Kép

Dió
szabotimi

HalihóKép

Tegnap voltam a dokimnál. Minden rendben, jó lett a terheléses vércuki is. Manócska éppen keresztbe feküdt a pocakbanKép Dokibácsi azt mondta, hogy annyira tankönyvi vagyok, hogy velem fog a medikusoknak példálózniKépKép Csak maradjon is így.
Ma utazunk nagyizni, ma anyóséknál alszunk, holnaptól anyuéknál, aztán vasárnap jövünk haza. Gergő már alig várja, egész nap hajtogatja, mama, papa, gyigyiKép Anyukámat pedig mamacsinak hívja, olyan édesKép

Szilcsike
Kitartás a lakásfelújításhozKép Émelygés már elmúlt?

Gumicukor
Hogy sikerült a műtét? Aranyos a kis kerti törpédKép

Nyuszika
Igazi kispasi, nagyon helyesKépHasfájásra nekem a gyerekdoki írt fel löttyöt, később pedig szintén Gripe water ment.

Banyóci
Nálunk tényleg krupp volt, egy hetet töltöttünk decemberben a törökbálinti tüdőgyógyban. De ott is azt mondta a főorvos, hogy lehet, hogy soha többé nem jön elő. Vagy 200 féle vírus okozhat kruppot, ami a gége duzzanatát okozza, ezért nem kap levegőt a gyerkőc. Észrevenni a rohamot, az tuti. Szóval vannak kifejezetten kruppra is bogyeszok, ha érdekel leírom, de ezeket még én se szereztem be, bízok benne, hogy nem lesz rá szükség. Mi Lengyel Boglárkánál voltunk, aki erre specializálódott homeopata gyerekdoki, és miután egy órát beszélgettünk, illetve megnézte a gyereket, javasolta az alkati szereket, de ez mindenkinél más. Megelőzésre pedig ősztől tavszig szedtük az echinaceát és az oscillot, nem is volt beteg egyszer sem. Mostanában volt kétszer taknyos, de most is ezekkel kúráltam ki 2 nap alatt, dokihoz nem is vittem.

Kataa
moziért irigy ezerrelKépKép

Panda
Boldog szülinapot ÁdámnakKép Vezetés hogy megy?

Forti
KösziKép

DióKép
Gratula a 23 hónaphozKép

pusz, jó hétvégét
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Megőrülök az allergiámtólKép. Folyamatosan tüsszögök, nem birom ki őszigKép. Nincs valakinek valami tuti tippje ellene?
Gyurcinak elég rendesen megeredt a nyelve az elmúlt napokbanKép. Folyamatosan beszél és beszélKép. Persze nem folyékonyan, de olyan jól el lehet már vele is dumcsizniKép. Kérdezz-feleleket "játszunk" egész nap. Szinte kivétel nélkül minden kérdésre válaszol valamit, néha igazán mókásakatKép.

Manó!
Köszi, ezt fogjuk tenni ha esetleg lesz még ilyen. Bicikliinfót nagyon szivesenKép. Tényleg érdemes beruházni egy jóra, végülis kb. 2 évig csak használni fogja a gyerek. Utána meg még mindig jó lesz a kistesónak, vagy eladjátok valakinek, vagy nagyobb bringa vásárlásánál esetleg beszámitják. Ez még a "jobbik" eset, hogy a pótkerék tört el, van ennél sokkal durvább is, ami után teljesen használhatatlan lesz a bringa. A múltkor valaki mesélte a boltban, hogy kibontották otthon az áruházi bringát a dobozból, és ketté volt törve a vázaKép. No commentKép.

Kataa!
Furcsa ez az augusztusi dolog. Nem tudom mi tart addig.
Cuki lehetett Alex éjjel. Ilyenek nálunk is szoktak lenni. Gyurival szimuláljuk az alvást, Gyurci meg puszilgat, simizget minket, mondogatja, hogy: egy-kettő és közben bőszen tornázik...Kép.

Rit!
Nem tudom pontosan, hogy Gyurci hány centi. Tudod, Ő az, akit egyszerűen nem lehet lemérni, max. megsaccolni hogy mennyivel magasabb valaminél. Kb. 85 lehet. Neki sem ér le a lába, csak a pedálig. Próbálkozik már a tekeréssel, de még nem megy, csak az előre-hátra. Felmászik rá, próbálkozik kicsit, utána meg kéri, hogy tologassuk. Szerintem ha pár centivel magasabb lesz, akkor jobban is fog menni neki.

Panda!
Ádámnak nagyon boldog szülinapot utólag isKép.

Judy!
KösziKép. Lengyel Boglárkáról már sokat hallottam. Úgy emlékszem van honlapja is. Ugye? Akkor fel fogom én is keresni. Még egyszer köszi.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok!
Sajnos csak ilyen ritkán tudok jönni mert még mindig van egy rohadt szigorlatom. Sajnos a múltkori nem sikerült. Már annyira elegem van az egészből, hogy ha nem itt tartanék akkor biztos abbahagynám. Az államvizsgát most már biztos elhalasztom januárra.

Most már kész van a kert most kezdjük kicsit élvezni is. Ma csináltam egy gulyás partit és jól sikerült. Összeraktuk a medencét is, már csak meg kell várni, hogy felmelegítse a nap és lehet fürödni is. A fűvünk is most már egyre sűrűbb igaz még csak 2 hetes.

A Petrának már 3 hete folyik az orra kisebb megszakításokkal. Nem tudom, hogy mitől voltunk az orvosnál és mondták, hogy semmi baja. Viszont ő is kitudja már fújni az orrát. Olyan kis ügyes mikor megkérdem, hogy hogy hivják anyát akkor mondja, hogy Agi, az apát is tudja, hogy Risi (Ricsi) és a baba az Oli az Olivért nem tudja még mondani. Viszont a saját nevét nem hajlandó mondani.

Az Olivérnek meg annyira csúnya lett a feje ki volt száradva és tiszta véres, sebes volt. Elvittem a bőrgyógyászatra és kiderült, hogy ez is valami koszmó féle csak neki azért ilyen csúnya mert nagyon érzékeny a bőre. Kaptunk rá pakolást meg krémet és már szépen rendbejött. Nagyon jó kisfiú, egésznap elvan a járókájába. Éjjel is szépen alszik, nem nyafizik soha. Mikor álmos csak beteszem az ágyába hasra és már 5 perc múlva alszik is.

Judy
Nálunk nem volt semmi baj az ággyal pedig akkor a Petra csak másfél éves volt. Az elején kétszer esett le de úgy, hogy fel sem ébredt és mikor bementem hozzá akkor a szőnyegen feküdt és aludt.
Gratulálok, hogy kifiú lesz!

Panda
Gratulálok a vizsgádhoz!

Rit
Jó ez a cipőruha ötlet de nem lehet a legszebb ha ráhúzom a cipőjére. A barátnőm most vett a babybellbe magasszárú tornacipőt gumi orral, lehet, hogy veszek neki egyet.

Ilke
Igen most is szerencsére nagyon sok tejem van. Nem adok le mert a tejgyűjtők csak Bp-en mennek a tejért. Meg megmondom őszintén időm se lenne állandóan fejegetni. Az elején mikor annyira sok volt és még nem állt be akkor a nővéremnek adtam, neki 1 éves a kislánya és 5 percre laknak tőlünk. Most meg annyi van, hogy szopizik az Olivér és a Petrának is jut. Nincsen felesleges mert mikor annyira feszül a mellem, hogy csak na akkor adok a Petrának és kb 5 perc alatt üres lesz. Ő sokkal ügyesebb mint az Olivér mert ő csak másodszorra szopizik és mikor úgy érzem, hogy már nincs benne semmi és elkezd szopizni akkor úgy bedurran a mellem és hallom, hogy csak nyel.
Ne legyél szomorú biztos Lili is nemsokára fog már beszélni. A Petra is inkább csak szavakat mond vagy kétszavas mondatokat.

Nyuszi
Biztos megszültél már csak levagyok maradva az olvasással. Gratulálok a kisfiadhoz!

Képzeljétek el a barátnőm máj 25-re van kiírva és még mindig nem szült meg de már be kellett feküdni a kórházba. Nem tudom, hogy miért nem inditják meg mikor már 2 héttel is túlhordta. Nem ennyit szoktak várni?

Ági
petra2

Judy
Hát nagyon kipróbálnék egy homeopátiást, de nem találok. Úgyhogy ha tudtok valakit (lehetőleg Csepel, dél pest viszonylatba) az nagyon jó lenne!!
Echineceát és oscilot mi is szedtünk eddig is, de hiába.

Conti
Immunrendzser erősítőt szed a gyermek 1 hónapja Kép. int látható nem sok eredménnyel.
Hannának a salát = hapci virág és egyértelmű hogy csak a hülye anyja eszi meg Kép

Nyuszi
Nagyon jó volt olvasni rólatok. Aranyos lehet Emi. Azért remélem egy kicsit hagynak pihenni is.
Dani gyönyörű

Kataa
Hát dolgozom is meg nem is 2 napot én vagyok itthon 2 napot apjuk. de ez nem tartható mert ő csak nyáron tud dolgozni (idegenforgalom). A övő héten vége a sulinak és anyukám meg a húgom nem dolgozik, úgyhogy náluk lesz Hanna többnyire.

Mano
Nálunk is van kosz Kép

Sasha
Hanna is csodásan tudja mondani hogy kubu, meg azt is hogy puding (minden joghutféle pohárban lévő dolog)

Rit
Gratula a mamihoz Kép

Gumicukor
Én is bezzeg gyerek voltam, aztán mire megyek vele?

Banyóci
Pont egy pár hete beszélgettem egy konferencián egy nővel aki ott valami bölcsi vezető és azt állította, hogy nagyon sok a férőhely, hát ez tetszik.

dec8
dec8

Sziasztok

Apukam ma hazment,ugyhogy vege az urinosegnek: )
Ma tortent jo is rossz is velem.A nagymamam(apu anyuakja)agyverzessel kerult korhazba,sajnos delbena szomszedok tortek ra az ajtot mert nem mutatkozott.Pedig nem is volt beteges,nagyon jol elvolt egyedul: ((Remelem felepul valahogy ebbol is.
A jo dolog meg az hogy talaltam valakit aki vigyazna Alexra ha visszamnek osszel.A jatszoteren szoktunk egyutt gyerekezni,olyan idos a kislanya mint Alex.Tanitono/ovono es nem nagyon veszik fel sehova mert kisgyereke van,ugyhogy megegyeztunk es az ar sem veszes.Mostmar csak a munkahelyemnek kene ramondani az ament.Bar pont ma beszeltem kolleganommel hogy ket embert is elkuldenek osszel,bar az egyi katakaritono a masik meg a sofor,de azert ez nem jo jel.Hat mindengy ha nem akkor maradok otthon,es elem a hataridok nelkuli eletem: )

Rit
Mi is pont azert nem jarunk Mekibe,mert keves de draga: )

Nyuszi
Hat en csak a G Watert tudom ajanalni,ami nem gyogyszer de azzal meg varnotok kell,Viszont nagyon hatasos volt nalunk is: )Szuper hogy jobb lett a heged.
Hat igen az eleje a hasfajas miatt nehez,de anyukad akkor most is nagy kincs: )

Panda
Akkor Adam duplazott a tortaban: )Hat mi se surun,de moziba azert kethetene eljutunk ha paukam a munkaja miatt itt marad pesten.Bar mindig ejjeli filmekre jarunk,mert nem akrom a furdetessel s lefekvessel ot terhelni,ugyhogy 9-kor indulunk el itthonrol altalaban.
A Titkos ablakot neztuk Johnny Deppel,jo volt: )

Judy
Hat ez jo hir hogy tankonyvi vagy: )Jo utat es hetveget nektek!
Sopronban nem jartok moziba ha ott vagytok?Bar tudom az Egomi mozi sem tul jo de hat neha csak oda tudunk menni hetvegen: )

Banyoci
Gratula Gyurci megeredt nyelvehez: )
Szoval akor nem csak mi trukkozunk az alvassal ilyenkor.Neha lelekifurdim van,mert latom hogy jatszana, en meg eroltetem az alvast ,de hat igy tanulja meg hogy ejjel nincs kaszinozas: )

Agi
Petranak jobbulast!Nem is hallottam meg ilyen koszomorol.

Dec8
Jo hogy legalabb nyaron lesz aki besegit: )

Kataa

Kép
Kép
kataa

Nyuszi!
A Laktoherb teat nem iszod? Nem tudom, attol-e, de nalunk szerencsere egyik fiunal sem volt pocakfajas.
Nagyon szep a kisfiad!Kép

Agi!
Jobbulast Petranak! Jo tanulast.Kép 28-tol en is iskolapadba ulok, muszaj tanulnom valamit, es bizom benne, hogy az angol is jobban ragad majd ram. Delelott 9-13 kozott kell menni, addig a ferjem lesz a fiukkal, mert o delutan dolgozik.

Dio, nem semmi, 23 honap! Remelem, en is meg sokaig tudom szoptatni a Matet. Kepzeljetek, ejjel meg mindig felkel szopizni. Tejcsi meg van boven es eddig szerencsere meg csak 1-2 alkalommal harapott meg.

A Levi olyan edes, elnevezte magat Eki-nek (szerintem a Levikebol, sokmindent visszafele akar mondani), es mindent mond, amit eppen csinal (sza-sza Eki = szalad a Levi, ne'-ne' Eki= nezi a Levi,...stb.) Es kezd mondatokat mondani, pl. Anyunya (ez vagyok en Kép) beeteti kakaot poarba (beleteszi a kakaot a poharba), meg ilyenek. Orulok, mert eleg keson kezdett el beszelni, de par het alatt egesz jol megtanult szavakkal kommunikalni.Kép

Gumicukor!
Mar biztos tul vagy a muteten, remelem, siman ment es jol vagy!

Panda!
Utolag is nagyon boldog szulinapot Adamnak! Jo magas kisfiu, a Levi kb. 86-87 cm korul van, ha jol mertem.

Csics merre van? Mar reg olvastam roluk...

Judy!
Jo utazast, Sopron az egyik kedvenc helyem, ott voltunk naszuton is, es ott jottunk ossze a ferjemmel!Kép

Most nem is irok tobbet, eppen depis vagyok, nagyon tanulsagos volt ez a kiutazas, legalabb megtudja az ember, ki az, akire szamithat... tegnap megettem fel zacsko csokit, pedig eppen dietazom (mar 13 kilot fogytam), gondoltam, attol jobb kedvem lesz. Erre ugy elkezdett egni tole a gyomrom, hogy muszaj volt utana kenyeret is ennem.Kép
Jo ejt nektek!
Viki es a Fiuk
vikici

nyuszi!

Nagyon szépa kis DanielKép
Hasfájás az nálunk is volt, de sajnos semmi olyannal nem tudlak bíztatni, hogy bármi hatna. cska zaidő. Nálunk a 13. héten elmúlt. Addig volt minden, gyerekorvos által összeállított görcsoldó, espumisan, szőlőlé (mert nálunk még pluszba nem kakilás társult hozzá), masszírozás, szélcső, később nagy reményű grip water, de semmi nem ért semmit, legalábbis komoly észrevehető hatás nem volt.Kép Azóta meg egyáltalán nem érzékeny gyomrú. Túl kell élni ezt az időszakot.

Kataa!

Ez szuper hoyg találtál valakit! Megmondom őszintén én Emmát nem merném senkire rábízni, mert szerintem ő egy baby sitter kikészítő típusKép

Dec8!

És az echinechiából mennyit kell szedni és hánya serősségűből? Én úgy tervezem hogy már most júliustól adom Emmának, vagy a vincetoxint, hogy októberre leghyne ideje hatni.
Annak idején én nagyon betegs gyerek voltam , és akkor még nem volt homeopátia, én több bronha vaxon kúrán estem át, de az nem sokat ért, viszont kaptam valami immunerősítő injekció kúrát, d enem tudom milyet, annak idején magán gyerekorvosnál és németországból hozatva jutottak hozzá anyukámék, és attól jelentős javuláson estem át állítólag (hozzátezsem nem a bölcsis időben, hanem még előtte, mert fél és másfél évesen is tüdőgyulladásom volt, bölcsi nélkül is, sajnos én vagyok aza gyereka ki egy csepp anyatjet sem kapott és tehéntejen nőtt fel). Én gondolkodom hogy a rendes gyerekorvost is megkérdezem hogy nem e tud valamit ajánlani megelőzésképp. Az egy hónap egyébként szerintem elég kevés idő, még attól nem is várható jelentős változás. Drukkolok hogy siekrüljön picit megerősödnie. Egyébként a bárányhimlőt hoyg kapta el? úgy értem volt más is a csoportban, vagy csak ő lett?

Emma tegnap megint új szót tanult, bár ma már nem volt hajlandó megismételni, teganp is csak nekem mondogatta, anyukámnál már nagyon elszégylete magát az apjának meg már meg sem mutatta: Eszter És egész tisztán mondja, kivéve persze az r-t, azt nem mondja ki. Az egyik kislány a játzsóról. Ő az elős kis barátnő akit m,egnevezKép

Ma én egyébként extra béna voltam, sütöttem pulyka nuggets-et, és odaégettem. Lekapcsolta a gázt, mégis egyre büdibb lett, olyna füst volt hogy majd megfulladtam ezért kivittem az edényt az erkélyre, letettem a lábtörlőre, amire sikeresen ráragadt, mivel megolvasztottaKépKépKép Szóval alig tudtam róla lezsedni, ott ismarad e nyoma. Emma rögtön mutatta: Kosz!Kép
Hiába no, akárhoyg eröltetetm nem vagyok egy konyhatündér.
Emma meg egész nap a Micimackó karácsonyát nézi, ha nem az megy a tvben már sír, ha vége sír és előe kell tekerni neki. hihetetlen, eddig alig nézett ráa tv-re.Én már így 2 nap után is írtóra unom szegény micimacit.

manó

KépKép
manó

Mano, aruld mar el, hogy kell ravenni a gyereket, hogy leuljon a TV ele? En a Levit kicsi koraban soha "nem engedtem" TV-zni, most ugy orulnek, ha legalabb fel orara lekotne valami! Max. a country zenecsatornat hajlando nezni, de azon is csak a neki tetszo szamokat. Ha mesecsatornara kapcsolok, ra se nez a TV-re.
Homeos szert immunerositonek akartok szedni, vagy mire valo? Nekunk az oscillococcinum-ot (asszem igy kell irni) ajanlottak, de meg nem hasznaltukj. Nalunk telen a Cebion csepp a meno.
Viki
vikici

Sziasztok!

Rengeteget írtatokKép

Nyuszi!
Dany nagyon cuki baba. Nézegettem és rácsodálkoztam, hogy jééé így néz ki egy újszülöttKép Szinte már el is felejtettem a kis hámlós kezüket és homályos tekintetüketKép De jó lesz megint! HasfájásKép Át tudom érezni a dolgot. Gáborral iszonyúan megszenvedtem, sokszor éjszakákon keresztül sétálgattam vele és rázogattam, hogy a párom tudjon aludni... Semmi nem használt. Se gyógyszer alapú, se a Gripe Water. Talán javított rajta, de csak annyit talán, hogy nem 3-5 órákat mászkáltam éjjel, csak 2-3at. Aztán valamikor a 6-dik hétről a 7-dikre nyom nélkül elmúlt.

Lányok, most, hogy írtátok, rájöttem miért is jár annyi kisgyerekes a Mekibe. Mert ott tényleg nem nézik ki a rohangáló rosszcsont kisgyerekeket akár van etetőszék akár nincs. Mégegy ennyire gyerekcentrikus "éttermet" nehéz lenne felderíteni. -ami elfogadható árú és nincs a világ végén- lehet utána kéne néznemKép

Panda!
Most olvasom!
Boldog szülinapot Ádinak!

Rit!
De jó lenne, ha Gabi is megértené a szabályokat. Az a baj, hogy túl sok szabály van -legalábbis nekem úgy tűnik. Biztos azért, mert anyósék lakása és itt pl nem engedem neki, hogy kipakolja a száraztésztás-lisztes-stb-is szekrényt, mint otthon. Az albumunkban van olyan kép is. Tiszta pirospaprika meg liszt, meg tészta minden.Kép Na meg a szekrényekből sem lehet kipakolni a nagyi ruháit, mert attól is visítani kezd, hacsak hozzáér a gyerek, de még akkor is, ha csak egy szar itthon használt hülye szoknyáról van szó. na mindegyKép
Szóval kb 1 hete 3x szaladt le az úttestreKép Pedig ezerrel gyakoroljuk a babakocsi nélküli közlekedést, hogy mire megjön a kicsi, addigra az legyen a természetes. A kitartásával semmi gond nincs! Tegnap kiderült számomra, hogy másfél!!! órát tud jönni velem, persze ráérősen sétálva. Megállunk az oviknál gyerekeket bambulni, de utána még beugrunk a játszótérre is és bírja. Mondjuk már egészen sokáig fogja is a kezem, de ha olyan helyen megyünk ahol ha gondol egyet akkor meg tudom akadályozni az úttestre rohanást akkor ott engedem. Pl ovirács-járda-hosszában parkló autók-30-as övezetű úttest. Vagy ami a házunk mögött van. panelház-járda-nagy füves-fás terület-parkoló autók-övezet. Szerencsére ilyen szempontból jó, na de nem lehet csak az egyiken v. másikon közlekedni, na meg az oviig 3 utcát kell gyalogolni szintén övezetben ugyan, de forgalmasabb úton.

na jó megyek mert már azt se tudom mit akartam, vagy nem akartam írni, csak jönnek a szavak és ez akkor van mikor fáradt vagyokKép

sasha

Kép
sasha

Mano!

Nekem is áruld el, hogy szegezed oda Emmát?!KépKépKép

Viki!

Nálunk éjjel-nappal megy a tv, így szoktuk meg. Alapzaj, vagy csak, ha odatévedek megnézem mi van benne, de éjjel is kell valami fény, ha hangja nincs is. Mégse néz rá a gyerek a tv-re. Mutatom a rajzfilmeket, reggel a Nikkelodeonon szokott menni piciknek, 3 éveseknek, de nem érdekli. Ami leköti az az Animal Planet, de csak akkor hajlandó huzamosabb ideig nézni, ha este el akarom altatniKép
Egyszerűen nem érdekli őket még a tv. De rácsszünk erre még, mikor a lecke és a szemét kivetele helyett is a tv-t bambuljaKép (vicc volt)

sasha

Kép
sasha

Viki!

ha én azt tudnám!Kép Én ismindíg csak hallgattam más anyukáktól hoyg reggel a gyerek nézi meséket amíg ők főznek, stb. Hát mondtam hoyg aze anyém az ne, Azért vanan itthon meséink, néha beraktuk, d einkább csak mi néztük, pl a tarzant én még nem láttam ,pedig megvan, beraktam, Emma amíg itta atát az ölemben volt, kb 5 percig, aztán ment a dolgára, a férjem végül levitte sétálni amíg én atrzanoztam. És még volt ez így pár mesével, pl Szörny Rt (néha ránézett, de inkább megijedt tőle), minimax egyáltalán nem érdekli. Aztán enm is tudom miért pár napja beraktuk a Micimackó karácsony című mesét, ja tudom, este a férjem már számítógépezett, de Emma még nem akart aludni menni, hanem az ölébe kéredzkedett, mert szokott neki cicá sképeket mutogatnoi a neten. És ő valamiért nem cicákat mutatott, henm bakapcsolta micit, és az Emma (talán már álmos volt) kb fél órát nézte. Aztán pár nap múlva már direkt betettük, nézte megint egy ideig, aztán teganp reggel betettem, mert főznöm kellet, meg közértbe menni, anyukám meg borsót pucolt és mikor jöttem vissza mondta anyukám hogy majdnem végig nézte. És innen már egyensm út vezetett oda hogy mutogatja és kéri hogy tegyem be. Szóval most átesett a dolog túlsó oldalára, de ugy eminden csoda 3 napig tart, gondolom majd ráun.

Az oscillot mi is szedtük, de az kifejezetten influenza megelőzésra van ha jól tudom.

Sasha!

nkem erről aza vélemyénem hogy gyakorolni kell velük a közlekedést,én is ezt csinálom, de kb annyi eredménnyle mint te, szóval Emma is lefut néha, vagyis lefutna ha nem figylenék. De szerintem tökéletesen megbízható gyerek ez ügyben nincs. Lehet olyna gyerek aki 100-ból 1x fut le, és lehet olyna aki 10-ből 1x, d eha 100-ból 1 épp rosszko rés rossz helyne történik az már épp elég. Sajnso épp most olvastam a nők lapjában egy targikus esetet, 3 éves kilány, elengedta nővére kezétKép, pedig az anyukája állítja még most is hogy SOHA nem csinált ilyet a kislány, nagyon megbízható volt. KépKépKép Csak épp akkor először nemKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Megint egyszer Magyarorszagrol irokKép!
MA jöttünk haza, most itt alszunk Ujpesten, es holnap indulunk le Lakitelekre.
Ott nincs net...

ES aztan hetfőn vissza Ausztriaba.

Ma a Margitszigeten voltunk, nagyon jol ereztek magukat a gyerekek is, es en is - főleg a sok autozas utan...

Panda!
Nagyon boldog 2. szülinapot Adamnak!

Nyuszi!
NAgyom helyes a kisfiad!!!KépSzerintem tökre hasonlitanak Emivel egymasra!

Szep estet meg Nektek!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sasha!
Szerintem a Te Gabid es az en Levim hasonlo karakter. Ne izgulj, idovel megkomolyodik majd. A Levi most 2 eves kora korul nagyon megvaltozott, sokkal szofogadobb lett. Igaz, rengeteget foglalkozom vele, es o tipikusan az a gyerek, akinel kiabalassal, "veressel" (azert ne a szijjal valo fenyitesre gondoljatok, de azert elofordult, hogy a kezere vagy a popojara utottem) SEMMIT nem lehet elerni. Sot, amikor mar nem biztam cernaval es elkezdtem vele kiabalni (pedig ez nem jellemzo ram), fogta magat es velem szemben allva o is elkezdett uvoltozni. Utana gondolkodtam rajta, hogy vegulis azt csinalja, amit tolem latott...Most mar eleg nagyfiu ahhoz, hogy megertsen mindent, igy ha valami olyat akar csinalni, amit nem kellene, elkezdem neki magyarazni, hogy miert nem szabad. Szokta mondani ilyenkor, hogy "gege anyunya", ez azt jelenti, hogy "anya merges lesz", mert ezt szoktam mondani neki. Na, ezt jol megmondtam.Kép Szoval nala csak a turelem segit, de oszinten bevallom, hogy neha nagyon nehez. Az uttesten valo rohangalasbol szerencsere kimaradtunk, amikor a Mate szuletett, akkor hagyta el a Levi a babakocsit (marmint kepletesen, szoval azota nem kell neki a babakocsi). Akkor a ferjem vitte mindig setalni, es nem tudom, mit csinalt vele, de az en ordogfioka kisfiam olyan gyonyoruen setalt kezenfogva, hogy el sem akartam hinni. Biztos gyakorlas kerdese is, na meg kovetkezetesnek kell lenni, es szigoruan betartatni az ilyen fontos szabalyokat.
Amugy egyre inkabb kezdek rajonni, hogy tenyleg bazi nehez dolog ez a gyerekneveles...
vikici

Mano!
Hat igen, az elvek...Kép Nalunk a ferjem nagy tevenezo (illetve csak volt, most mar nincs ra ideje), es mivel emiatt engem neha a gutautes kerulgetett, azt mondtam, hogy az en gyerekeim nem a TV-n fognak felnoni. Igy napkozben soha nem is volt bekapcsolva (nalunk az alapzajt mindig valami zene adta/adja). Kihoztunk magunkkal ket Halasz Judit CD-t, a fiuk nagyon odavannak erte, teljesen extazisba jonnek, mikor hallgatjuk, mar a Mate is razza ra a popojat.
Most bezzeg neha jol jonne, ha a TV is lekotne oket, mert oke, a Mate meg eljatszogat magaban (remelem, ez igy is marad), de a Levi allandoan porog valahol.

Oscilloval kapcsolatba nem akartam hulyeseget mondani, nem vagyok egy nagy homeopata. Anno kertem a gyogyszertarban egy kiadvanyt, abbol nezegettem ki a bogyokat.

Kryss!
Jo utazgatast!Kép

Viki
vikici

Sziasztok

Kemeny ejszakank volt,Alx ketszer ebredt nagyon sirva,laig tudtuk megvigasztalni.Persze reggel mar 7-kor ebredt,mintha mi sem tortent volna.Most apaval jatszozik,mert fel nap szabin van: )
A nagyim nincs tul jol,de nemi javulas mar latszik: )

Viki
Jo hogy tobbet irogatsz magatokrol: )Levinek boldog nevnapot!
Ugyes vagy hogy enniyt fogytal: )Remelem a depi mar elszallt,de teny hogy nem konnyu idegen helyen: (

Mano
Hat a lany mar valamennyire kiismerte Alexet es latja hogy nincs vele gond nagyon: )En ugy vagyok vele,hogy a bolcsit nagyon kizartnak tartom a betegseg miatt,ezert kell valaki aki vigyaz ra.Napi 4 ora nem sok es a munkahelyemtol 2 percre laknak kocsival,az uj lakastol meg 10-re: ))De ha nem is megyek vissza dolgozni,o akkor is tud majd neha vigyazni ra ha nekem dolgom lesz: )
En sem bizom szivesen senkire Alexet,kiveve anyukam: )Persze csak 1 evrol lesz szo,utana mar megint otthon lennek: )
Hat igen nem tul szivderito a fozes,az biztos.Egyre nehezebb megcsinalnom Alex mellett nekem is.O nem nez tv-t,de valahogy orulok is neki,nem akarom hogy raszokjon nagyon.A noverem is eleinte berakott nekik 1-2 meset hogy tudjon valamit csinalni,aztan ugy raszoktak hogy alig lehetett oket elvonszolni a tv elol,foleg telen nehez amikor sokat vannak bent.
Mi is kerunk majd immunerositot azert barhogy is lesz.Mar van uj homeos dr-no akit valasztottam,majd bekoltozes utan bejelentkezunk hozza.

Zsuzsa
Vigyazz magatokra ! Mar ok az arca,meg a homlokan latszik egy rozsaszin fol ahol levesett a seb.A terde miota rovidnadrag van is eleg szines: ))

Seta
Alex is sokat tud setalni,orakat is akar es nem farad el,persze ebbol kezenfogva onszantabol a felet a tobbit rahatassal: )

JA kepzeljetek a noverem egyik fia mar sikeresen szobatiszta 5 nap alatt.A amasik aki amugyis mindent kicsit kesobb csinalt regen is meg csak felig,de haladnak a cel fele: )

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Manó
Nyugi én sem vagyok/voltam egy konyhatündér soha, pláne, hogy a párom olyan jól főz és olyan fincsiket. De amióta Dodesz is a képben van, azóta főzögetek, mára már egész remekeket. Megy ez, bele lehet jönni. Most viszont ott tartok, hogy nem értem, hogy anno az én anyukám mit főzögetett fél napig?? Nekem baromi gyorsan kész van a kaja...KépKép

Gumicukor
Sajna amint látod itthon vagyunk... vagy nem sajna?? Végülis úgy alakult, hogy papának le kell adnia egy munkát, még most is azzal van elfoglalva, így mostanában tudtunk volna csak elindulni csütörtök helyett. Szombaton meg ugye esküvő, így röpke egy napra nem utazunk Bánkra. Azért nyugodtan kérdezz, mert mi járunk arra többször is, a víz jelenlegi hőmérsékletén kívül egyébre tudok válaszolni Kép

Rit

rit

anemona7

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a szülinapi köszöntéseket Kép!

Sasha!
Nálunk pont ugyanez a helyzet. Mi a nagyimnál lakunk, ahol ugye minden az övé. Nem érdekelne, ha a saját falamat meg ajtómat firkálná Ádám, a saját függönyömet szakítaná le, vagy tépné le a tapétát, az én edényeimről verné le a zománcot, de így rengeteg a "nem szabad" Kép. Főleg, hogy helyünk se sok van, úgyhogy egyáltalán nem leányálom így az élet. Sokszor sajnálom szegényt, hogy annyiszor rászólok (kiabálok Kép), de ez van. Most jobb a helyzet, hogy ki lehet menni, így tud rohangálni. Bár a kertben is van sok virág, vetemény, ami ugye szintén tiltott terület (ezért a nagyim különösen mérges), de mégis nagyobb a hely.
A sok kiabálással, esetleges posira vagy kézre csapással (sajnos előfordul KépKépKép) meg az a baj, hogy nem érek el vele semmit.

Rit!
Szerintem egyáltalán nem neveled "szörnyen" Dodit. Ha tehetném, én sem tiltanék ennyi mindent. Mindig úgy terveztem, hogy bizonyos határok között, de nem "ketrecbe zárva" nevelem majd a gyerekeimet. Sajnos, a körülmények miatt ez nem jött össze Kép. Lehet, hogy ezért érzem úgy, hogy veszedelmes gyerekeim vannak, mert annyi minden miatt rájuk kell szólnom. És valahol természetes is, hogy egy idő után lepereg róluk, mert állandóan azt hallják, hogy "nem szabad, mit csinálsz már megint, hányszor mondjam, stb). Ezért van az, hogy mikor pl. kint vagyunk, engedem őket sarazni, pancsolni, nem érdekel, ha csupa kosz vagy lyuk lesz a ruhájuk (tegnap pl. az udvarról egyenesen a kádba mentek, még kint levetkőztettem őket, annyira hihetetlenül mocskosak voltak Kép). A vetemény és a virágok tabu, de ezt ők is tudják, mert minden mást szabad.

Séta
Na, ez az a dolog, amivel sosem volt bajom. mBármilyen "égedelem" is mindkét gyerek, az utcán hihetetlen módon szótfogadnak. Sose mennek ki az útra, az út szélén megállnek, tudják, hogy szedni kell a lábunkat, mikor átmegyünk az úttesten, megfogják a kezem, ha kérem (Ádám általában nyújtja a kezét, mikor sétálni indulunk). Ma mentünk anyukámhoz, és a buszmegállóban is mellettem állt Ádám (jó, persze néha elment Noémi után), ha kértem egyből odajött, és megfogta a kezem, mikor egy biciklis jött a járdőán. Nem tudom, hogy alakult ki, de nem emlékszem rá, hogy ezzel valaha is baj lett volna. De inkább legyenek itthon csibészek, csak az úton fogadjanak szót.

Manó
Kaja Kép! Én se vagyok valami szakácsművész, de mióta itthon vagyok, sokat fejlődtem. Emlékszem, mikor először sütöttem oldalast a főzelékhez, teljesen szénné égett, még a kutyák sem akarták megenni Kép. De a férjem nagyon aranyos volt, ő lekaparta a szenet, és megpróbált valami ehetőt találni a csonton. Hát, nem sikerült neki Kép.

Tévé
Nálunk is sokat megy (csak a nagyim szobájában van, de ő szinte egész nap bekapcsolva hagyja), de Ádámot nem nagyon érdelki. Volt egy időszak nálunk is, mikor meg volt őrülve a Teletubbies-ért, de már egyáltalán nem érdekli. Noémi szeret meséket nézni, 5-10 percre olykor-olykor Ádám is leül nézni, de ennél tovább sosem. Mondjuk, én ennek nagyon örülök.

Zsuzsa!
De jó hogy írtál Kép!Irigyellek Előd gyümölcsimádatáért, Ádám sajna semmit sem eszik meg Kép.
A Forma 1-et néha Ádám is nézi, ő hihetetlen módon rajong az autókért. És általában minden közlekedési eszközért.

Hú, jó sokat írtam Kép.

Mindenkinek szép hétvégét! Nekem holnap lesz az eü. tanfolyam a jogsihoz, reggel 9-kor kezdődik, és ki tudja, meddig tart. Szóval, nem fogok unatkozni.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Új szó: kukaKép Mi jön még????Kép

Panda, Sasha!

Hát én úgy gondolom hogy elég sok mindnet megengedek Emmának, ilyne értelemben nagyon is szabadon van nevelve, pl lehet pakolni, szekrényt, ruhát, edényt, újságot, akármit. Egy ideig pakolta is rendületlenül, d emár nem. Mostanábana játékait sem szóraj szét, mint régebben (ezért sem lett rászólva sosem). És mégis égedelem rossz kölyök, nincs mit szépíteniKép Szóval nem csak ettől függ.

Amúgy ma én is kiakadtam megint az együtt lakásra. Olyna hülye apróságokon tud borulni a dolog. Ma pl mikro haza jöttünka nyukám elkezdte mondani hogy a fókuszabn vagy hol lesz valamia légkondikról, hogy még atipusos tüdőgyulladást is okozhatnak ha valami habbal nem fertőtlenítjük és hogy feltétlenül nézzük meg. Mondtuk hogy már hallottunk róla, d emivel most volt kinta légkondi szerelő éves karbantartáson ő megcsinálta a tiszítást is. Erre anyukám hogy na persze , mondta is hogy antibakteriális folyadékkal átmosta, de itt a fókuszban habot emléegetnek nem folyadékot, úgyhogy nézzük cska meg hogy hogy kell csinálni. Mondtuk hogy a szerelő 10 e-ért csak tudja már hogy hogy kell, úgyhogy ne foglalkozzon ezzel. Úgy tűnt beletörődött, tett vett, egyszercsak jön hogy most kezdődik a riporta fóksuzban és mi kapcsoljunk oda és nézzük hogy tudjuk mit kell csinálni. Szóval az előző beszélgetésünk minta falra hányt borsóKép Persz enem kapcsoltunk át, amin ő jól megsértődött. Ilynekor érzem úgy hoyg akár 1 szobásba is lemnnék csak külön legyünk. Peig sík hülyeség az egész ügy.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok

Hasfajas

Akkor kiprobalom a Gripe Watert, majd ha 4 hetes lesz, hatha bejon. Eminek nagyon ritkan kellett, egyaltalan nem volt hasfajos, de akkor hasznalt.

Sasha

Hat igen, en is elfelejtettem milyen egy ujszulott... de olyan jo megint babazni. Rajottem, hogy most sokkal kevesbe vagyok magammal elfoglalva,(Eminel volt mellgyuszi, szekrekedes meg minden) es csak soka alakult ki az a bizonyos anyai kotodes, most meg egyszeruen imadom a fiamat!Kép Meg akkor is, mikor hajnali 5-kor, mar masodik oraja tutujgatom, nem sir, csak ha le akarom tenni, de latom hogy tekereg, feszeng es ugy sajnalom hogy faj neki!

Kryss

szerintem is nagyon hasonlitanak, pedig anyu szerint a kicsi inkabb ram hasonlit. Hat en elovettem az Emike ujszulott kepeit es tokre ilyen volt!Kép

Zsuzsa

Emike sem eszik gyumolcsot, zoldseget ugyhogy en is irigyellek! Egyedul a banant, meg a paprikat, de nem hajlando megkostolni sem a cseresznyet, sem a sargadinnyet, sem az uborkat es meg sorolhatnam.
Aranyosan beszel Elod!Kép
Vigyazz a picurkadra es magadra is!Kép

Teve

Nalunk sem igazan erdekli a tv, pedig egesz nap megy hatterzajnak. Meg mikor fekudtem sokat tv-ztem, videoztam. Egy-ket rajzfilmnek, gyerekmusornak szereti a zenejet (Balamory), de 5-10 percnel tovabb nem figyel, csak ha melleulok es kommentalom.KépA konyveket viszont nagyon szereti, nehany mondokat mar kivulrol fuj.(Bujj bujj zold ag, hinta palinta)

Mikor kettesben vagyunk Emivel, akkor kiser a wc-re. anyu ul a klotyon, Emi jatszik a furdoszobaban. Egyszer csak megjelenik a wc ajtoban egy lavor (Emike elol a fejen a lavorral) es kozli: "Lavor nezi hogy mama kakil."
esti altatasnal:
"Emike nezi a sotetet"

Jo ejt

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Panda, utólag is boldog szülinapot ÁdámnakKépKép

Nyuszi, nekünk annó az espumisan csepp jött be, szopi után kellett adni pár cseppet, kiskanállal. Nekünk eltartott vagy 3 hónapig a hasfájás.

Hú, mi volt az este nálunk. Betti játszott a bárszekrény alatt, és a telefonzsinórral lehúzott 3 üveg piát meg kacatokat a polcról, de olyan szerencsénk volt, hogy minden egy papírdobozra esett (a kibontatlan quelle rendelésem) és nem tört el semmi. Betti meg fedezékben volt a polc alatt. Csak a zsinórnélküli telefon alja esett rá, egy picit sírt. Apja rögtön lecuccolta az üvegeket a pincébe.

Lányok én olyan boldog vagyok ezzel a gyerekkelKép Annyit röhögünk rajta mostanában ahogy mondja a kis mondatait, mindent ki akar fejezni, nagyon édes, imádom. Persze vannak rosszcsont dolgok, de sebaj.

Evés: gyümi: banán alma, más semmi. Ebéd: szinte semmi, viszont rákapott az uborkára, ha délben eszünk, ő is kér. 2-3 db miniubit engedek neki, mert annó Barbi 1x egy jót hányt az ubitól.
Újabb őrület nálunk a nyári kinder tojás, mindig venni kell a boltban. Itthon meg rakhatom össze a játékot, de ha nem egybe van akkor kidobom ha nem figyel.
A kidobásról jutott eszembe, odaadtam neki a ballagási képeket nézegetni, és később a szemetesben találtam egy összegyűrt képet a családtagokról, akiket nem annyira kedvel Betti. Jól elintézte.

Rit, nekem is régen anyám a hétvége délelőttjeit a konyhában töltötte, de akkor mindig főzött levest+második+köret+valami süti. Megmondom őszintén, nálunk 1x egy héten van leves főzve, és hétvégén általában egy félét főzök és elég is. Hogy tudtunk régen annyit enni?

Na megyek is takarítani.
Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Lányok!

Szerintetek már le lehet venni a rácsos ágy rácsát, vagy még várjunk vele? Kezdem nagyon unni, hogy annyira be kell hajolnom a kiságyba, ha meg akarom simogatni Petit, ráadásul este lefekvésnél képeskönyvet is az ágyában nézeget, és nagyon kényelmetlen úgy mutogatni a képeket, meg tartani a könyvet.

Csak nem tudom, nem fog-e akkor sokszor kiesni az ágyból.

Jó hétvégén mindenkinek!

Dió
szabotimi

Sziasztok

Ma voltunk a Vasuttorteneti Parkban,mert Alex elkapta a vonat maniat az unokatesoktol: )Nagyon jo hely es tiszta extazisban volt a gyerkoc vegig.Voltak modellek meg vagy 50-60 fajta vonat,regitol a modernig.Lehetett vezetni is,de azt nem probaltuk ki.Egesz delelott tartott mire mindent megneztunk es vegere mar mondta is magatol hogy vonat.Eddig ta-ta volt a vonat.Azota persze ha megkerdezzuk hol voltunk ma a valasz ta-ta vonat: )Olyan orom volt latni hogy mennyire tetszik neki,nem is gondoltam volna.
Delutan nem akart aludni,gondolom mert itthon volt az apja: )Ugyhogy csavarogtunk egy nagyot.
Ma kene mennem a ferjemmel talakozni a Svedorszagban elo baratainkkal,de mivel Csilla nem er a,en maradok itthon: (Pedig most ugy lenne kedvem elucsorogni a Liszt Ferenc teren: ilyen jo kis kellemes nyari esten : ((

Rit
Az en nagyim a mai napig fel napig foz: )Nagyon jol tud az teny,de en sem vagyok hajlando 1 orarnal tobbet bent lenni: )EN minden nap fozok,sot ketnapont levest is,szeretjuk es Alex is.
Hetvegen ha itt vagyunk egyik nap mindig etterem a vege engem kimeles celjabol: )

Mano
Vannak ilyen napok,ilyenkor gondolj az elonyere: )PL hogy ma nem kene itthon ulnod mint nekem : ))

Panda
En is megengedek neki sok mindent,cska a veszelyes dolgokat nem.Pl felmaszni a szekrenyre,asztalra,elszaladni mellolem.Remelem hogy idovel majd nem szazszor kell elmondanom mire megerti : ))

Zsuzsa,
Alex is nagy gyumolcse es zoldseg pusztito,meg nyersen is eszi az uborkat: )Mostanaban neha valogatos de szererncsere csak ebedkor.Persze valamit tudok hleyett akkor is kitalani a nemezonek: )

Conti
Jol megusztatok az uveges storyt: )
En is varom mar hogy osszefuggoen beszeljen,de mar igy is elolvaunk az egy par szavan: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

cseresznye

Legyszi aki tud kuldjon mar egy-ket otletet arra, hogy mit lehet cseresznyevel kezdeni, azon kivul hogy lefagyasztom, mert iszonyu sok lesz. Orulnek egy-ket dzsem receptnek is, lehetoleg tartositoszer nelkul.KépPanda, jol emlekszem hogy Te is ilyen problemaval kuzdottel tavaly? Ilke???

Conti

3 honapi hasfajas? Hu az nem semmi...Remeljuk nalunk nem lesz ilyen hosszu. Nincs is minden kaja utan, csak naponta egyszer, max. ketszer.Meglatjuk.
Uveges sztori.KépKép
Emi olyan szavakat, kifejezeseket megjegyez es kesobb hasznal, hogy olykor hangosan rohogunk rajta. Egy-ket pelda:
Hol van a fogkefed Emike? Nem a furdoszobaban?
"A nappajiban van szerintem." Kép
Zoknihuzasi ceremonia hogy mindig engedni kell neki hogy az egyiket o probalja felhuzni. Egy perc mulva visszaadja:
"Anya fejhuzza inkabb Emike jabara zonkit."Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hali!

Na, itt vagyok, uúgy, mint amikor elmentem.

A köldöksérv műtét sajna nem sikerült, uis csütörtöktől szombat délig egyszerűen nem értek rá a 20 perces öltést megcsinálni Kép, mert mindig volt vki, akit sürgősebben kellett műteni. ráadásul 1 műtő volt. én meg ott dekkoltam, ráadásul étlen szomjan. csütörtökön mondták du. 3kor, hogy ma már nem lesz műtét, akkor hazakértem magam, mondván nem maradok itt, ha semmi bajom nincs, inkább a családommal leszek. másnap reggel korán visszamentem szintén éhgyomorra.
délben elvittek, belémnyomtak egy seduxen injekciót, majd a műtőbe betoltak, ahol kiderült, hogy most sürgősebb vkit kell műteni, engem vigyenek vissza. egy másik műtős legény tolt vissza, de olyan durván, hogy csak úgy pörgött velem az ágy, féltem, nekivágja az ágyat vminek. tiszta ideg volt, hogy ugráltatták, pampogott, hogy ő nem egy orvos, hanem csak egy senki, csak egy műtős. amikor a kórterembe értünk, nem engedett leszállni a tolóágyról, mert ugye én magam akartam leszállni és vissza az ágyamba. Kb. 2 m volt a két ágy között. Nem, nem lehet, mert hátha összesek és rosszul leszek... mondtam neki, hogy szülés után is a saját lábamon jöttem ki, most meg csak le és feltotlak...
semmi bajom nem volt, csak kb. negyed óra múlva, kezdett hatni a seduxen, amitől totál lekábultam, amikor ment ki a hatása, bazira elkezdett fájni a fejem és vérzett az orrrom is. mondták előfordul az ilyesmi. anyit mondtak, hogy még ma ismét elvisznek a műtőbe, amint lesz hely.
aztán megint jött az orvosom és mondta, hogy szombaton most már megcsinálja, mert ő az ügyeletes. szombaton ismét délig nem történt semmi, úgy döntöttem, ha 3-ig ismét semmi, akkor sztornó az egész, mert nem érek rá itt dekkolni egy piti kis köldöksérv miatt, 3 napja étlen-szomjan. aztán a férjem tette rá az i-re a pontot, amikor már nem bírta és bejött délben (reggel beszéltünk telefonon, és úgy beszéltük, hogy dél körül hívom, addigra már csak-csak készen leszek).
akkor beszéltem a drnővel, hogy ez így nem állapot, otthon a gyerekem, velem semmi nem történik, éhezek, szomjazom, inkább megyek haza és majd máskor megcsináljuk a műtétet, igazából nem is fontos ez az egész már.
persze azt nem mondtam, hogy ide többet tuti nem jövök... ez egyébként a MÁV-ban történt. majd elmegyek egy magándokihoz, aki apukám aranyerét is csinálta Jb-ben. pikk-pakk készen lesz és már mehetek is haza, nem kell napokat várakoznom tök egészségesen egy kórházban.
A drnő egyébként nagyon kedves, szimpatikus nő volt, csak ez a szervezés magas iskolája volt. láttam rajta, hogy ő is kényelmetlenül érzi magát a fennálló helyzet miatt, mondta, hogy majd aug-ban jelentkezzek nála, akkor jön vissza szabiról. mint írtam fentebb, nem fogok ismét, mert nem látok semmi garanciát rá, hogy nem fog megismétlődni mindez.

keresztszemeztem bent, 1 motringot vittem be, gondolván, ez bőven elég lesz, hát szólnom kellett haza, hogy hozzák be az egész kiskoramat a fonalaimmal, mert unatkozom. kiolvastam egy könyvet közben, 2 újságot...
kezdtem a szobatársaimra irigykeni, hogy ők legalább kapnak folyadékot, még ha infúzió formájában, akkor is. még inni sem ihattam, pedig csak egy sima helyi érzéstelenítéses műtét lett volna. persze bármi közbejöhet és az altatás miatt nem lehetett enni, inni.
fogytam 2 kg-t, most 52 kg vagyok, még ebből a hatalmas súlyomból is lement, pedig 3-4 kg-t szeretnék felszedni.

szóval így jártam. szerencsére a 2szobatársam nem voltak hipohonderek, nem akartak belehalni a betegségükbe, pedig az egyik néni 74 éves, a másik kb. 60 körül lehetett. az utóbbiról kiderült, hogy a fiával egy koliban laktunk a fősulin.

na, visszaolvasok, mi történt ebben a pár napban.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

HalihóKép

Visszajöttünk a nagyizásból, jó volt kicsit kikapcsolódni. Csütörtökön apóséknál aludtunk, Gergő szokás szerint meg volt őrülve a lovakért, már a nevét is mondja, igaz a Sáriból Sási lettKép
Pénteken anyuéknál voltunk, este a férjemmel elmentünk egy vacsira a volt kollegákkal, meg az ünnepi hetek megnyitójára. Volt kirakodó vásár is, kürtős kalács, nyamiKépGergő sokat játszott az unoketsóival, de tegnap már jönni kellett vissza.
3 hét múlva megint megyünk, lagziba, meg lecseréljük a kocsinkat és akkor hozhatjuk el az újat.

Banyóci
AllergiaKép sajna ötletem nincs rá, bár lehet, hogy erre is tudna miondani valamit a homeos doki.
Egy tengerparti nyaeralás? Ott elmúlna egy időreKépKép

Dec8
Én csak a Lengyel Boglárkát ismerem, ő a Moszkva tértől nem messze rendel, de van honlapjuk a homeopata dokiknak.

Kataa
Remélem nagyid hamar rendbe jönKép Akkor megoldódik a bölcsitéma is. Néha szoktunk menni moziba otthon, van plázamozi, úgyhogy lehet válogatni azért.
Hol van ez a vasúttörténeti park? Gergő is imádja a vonatokat, és persze minden kocsit. Nálunk sisi a vonat neve, imád játszni a favonatokkal.

Viki
Huss depiKép Gratula a 13 kilóhoz. Sopron tényleg jó helyKép

Manó
Mi D4-es echinaceát szedtünk áprilisig, napi kétszer öt golyócskát két hétig, majd két hét szünet. Oscillot pedig heti fél adagot, ez tényleg az influ megelőzésére való.
Pulyka nuggetsKépKép

Zsuzsa
Előd olyan jópofákat mondKép Vigyázz magatokraKép

Nyuszika
Érdekes amit írsz a kötődésről. Tök jó, hogy ilyen hamar kialakult most. Én már alig várom a picurkát, remélem most magabiztosabb leszek, mint a Gergővel voltam.

Gumicukor
Hát ez tök bosszantó lehetettKép Tényleg igaz, hogy csak kórházba ne kellejen menni, mégha csak rutinműtét lenne is. Magyar egészségügyKép No comment. Persze megérti az ember, ha van sürgősebb eset, de három napon át?

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kataa
Mi is mostanában úgy megyünk moziba, mintha randira mennénk, olyan ritkán kerül rá sor. persze itthon mindent megnézünk dvd-n. olyan jó, hogy a párom szeret itthon lenni velünk, nem kívánkozik mindig máshová. mikor már itthon aludtam a kórházi sztori után, mondta reggel, hogy olyan jó volt éjjel úgy megébredni, hogy ott fekszem mellette. Kép

Rit
Mi is nagy ritkán eszünk mekis kaját. iagzából egy ismerősöm mondta, aki a meki egyik fejesének a barátja, hogy az a baj, hogy kevés a csirkén a bőr, nem lehet annyi húspogácsát gyártani. a csirkefalatban is csak darált csikre van, és nem csak a húsa, hanem minden, amit el lehet képzelni.

nyuszi
pocilazítás
én a babamasszázst tudom ajánlani, ha érdekel pár lépésben leírhatom, hogyan is kell, hátha enyhíti vmelyest a fájást.

Panda
Én is utólag nagyon boldog szülinapot kívánok Ádámnak!

banyóci
a férjem is allergiás, ő Claritin-t szed egyészen márciustól októberig. te szedsz vmit?

Nálunk a szimuláljuk az alvást nem megy, ha dani fent van az ágyunkban. mindent meg kell néznie, távirányítóval kapcsolgatja a tv-t, elkezd kenekedni a testápolómmal, vagy magát, vagy engem, aztán 5 perc alatt megunja, és bújkálni kell vele a takaró alatt, aztán lekéredzkedik. most már a mi galériánkról is biztonsággal megy fel és le, már feléri a korlátot rendesen, így tud kapaszkodni.

Ági
Koszmó Kép Nekünk nem volt semmi ilyen szerencsére.
A gumiorrú tornacipőt is szét fogja rúgni, Dani is szétrúgta, ha ez vigasztal.

Barátnő Kép Jézusom, ennyit várni, én nem bírnám, az tuti, lassan 1 hónapja.

dec8
a mi dokinőnk is homeopátiás, magánban is rendel, de kimegy házhoz is. egyébként a VII. kerületben van rendes rendelés. ha gondolod, megadhato a számát, hátha kimegy hozzátok is.

Kataa
Nagymaminak jobbulást!!!!

Manó
Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se KépKépKép
Konyhatündi KépKép
TV
Mi már 3-4 hónapja ToyStori-t hallgatunk. dani nem is nézi, csak ott megy aháttérben, mrt a nem, akkor balhé van. igaz mos anyagolja, mert szereti még a szörny rt-t (utánozza a szörnyeket), és a kisvakond most a nagy kedvenc. tegnap látta először Az egy bogár életét, nagyon tetszik neki. a sáskákra mondja, hogy sássa, a hangyára, hogy hanna .
nála nagyon bejönnek a 3d-s rajzfilmek.
ja, és a dvd-t lazán kezeli. kiveszi beteszi a lemezt, benyomja a tv távirányítón a videócsatornát, mondja, hogy nulla Kép aztán a dvd távkapcson a play gombot. aztán elakad, mer a dvd menüt még nem tudja kezelni, akkor jön anyu. egyébként más a tv-ben nem nagyon érdekli. vagyis igen. a múltkor Mr. Bean szilveszterezett és a macijával festette ki a lakását. Tátott szájjal nézte Kép mostanában a focira mondja, hogy foci, vagy a vizilabdára: víz-lada Kép
kb. ennyia a tv iránti érdeklődése, inkább kikívánkozik a szabadba. nem is baj, ráér még segget növeszteni a tv előtt.

sasha
emlékszem a pirospaprikás képre Kép
nálunk lehet mindent, pedig anyóséknál lakunk.
dani is az a kitépem a kezem és elrohanok típus volt, egészen mostanáig. Pát hónapja szépen fogja a kezem és baktat mellettem. nem mondom , hogy gyorsan oda lehet érni vele vhová, uis minden kirakatot meg kell nézni és mutogat, kérdez,mi micsoda. pl. imádja, ha leviszem a sarki kis közértbe. kap kosarat (alig bírja e, de azért nagyon küzd vele Kép) segít beletenni a kosárba, ami kell. nem pakol le már a polcokról. mindig kap egy pénzt a zsebébe és veszünk vmit (túró, rudi,müzliszelet). a pénztárnál mutatja a pénztáros néninek, mit vett, aztán kiveszi a pénzt és nyújtja. múlt héten még kis szatyot is kapott, hazáig azt lóbálta és büszkén mutogatta apának, amit vett. tényleg csak a türelem segít, én sem gondoltam volna pár hónapja, hogy eljön ez az idő.

Kataa
Szerintem ne féltsd annyira Alexet a betegségektől, jobb, ha néhányon túlesik. Elzárni úgysem tudod majd. Ha a bölcsiben nem is, az oviban úgyis elkapnak a gyerekek ezt azt. Persze mindenki azt szeretné, ha minél kevesebbet lenne a gyerek beteg, de tényleg sokszor jobb, ha átesik bizonyos nyavalyákon.
Nem tudsz este főzni, amikor már Alex alszik? Én mondjuk kevesebbet vagyok otthon Danival, de egyáltalán nem zavar, amikor hétvégén ott van körülöttem, amikor főzök. Hétköznap meg miután elaludt, akkor állok neki. most már egészen jó időket futok, nem kell nagyon sokat a konyhában állnom.

Rit
anyukám is fél napig főz. Rendszerint mindenhez külön tálat, kést,lábast használ, így hamar csurig van a mosogató. én is nagyon hamar készen vagyok és pár edény felhasználásával megoldom az egészet.

nyuszi
Tudsz feltenni 2 hasonló korú képet emiről és daniról? kíváncsi vagyok a hasonlóságra!
cuki lehet, ahoyg dumál emi Kép
cseresznye
tegyél el befőttet belőle

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Spenótevős kép a profilombanKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok

Tegnap hazamentunk egy napra,hogy bemenjeka nagymamamhoz a korhazba.Intenziv orzoben van,de megfuztuka novert ,hogy 1 perce lassa Alexet.
Szegeny nagyon beteg,elegge kivoltam,mert nem voltam felkeszulve a latvanyra.Delutan is bent voltam megegyszer,latszott hogy orult nekem.
Nagyon ugy erzem hogy rossz vege lesz ennek: (Alex is erzi hogy nem minden ok,mert delutan masfel oraig kuzott az elalvassal,ilyen meg sosem volt.

Nyuszi
Lekvar is nagyon fincsi meg belole.

Gumicukor
Hat ez nagyon bosszanto lehetett.Tenyleg jobb a magan doki,igy nem kerulsz ilyen szituba.Az a baj hogy ezek nem is ertik hogy neked lenne jobb dolgod is mint varni 3 napon at a semmire.Es az a nyugtatao minek kellett.Nekem volt mar ambulans mutetem,volt egy csomo a mellemben 13 eve,es nem kaptam ilyet.
A csaszi elott igen,es fel is voltam haborodva hogy miert is,mert nem vagyok ideges.PErsze a mutetig mar siman kiment a hatasa,ami annyibolallt hogy szedultem es kettot lattam mindenbol 10 percen at: )

Hat igen mi is nezunk dvd-ket de a moziba is inkabb az elmenes a lenyeg ,nem a film: )
Hat este mar nem szeretek fozni,mert akkor inkabb apaval vagyunk: )Meg en inkabb reggel fozok es akkor friss az ebed nekunk,persze apanak akkor is masnapos: )Nem is zavar hogy korulottem van,amig jol eljatszik a nappaliban.Csak mostanaban mindenhova felmaszik es nem szeretnem ha magasrol esne le,persze a szek az meg ok de az asztalrol mar eleg veszelyes.Szoval 2 percenkent johetek es szedhetem le valahonnan,az nem tul jo: )Imad kint lenni,ugyhogy reggel es delutan miutan felkel mar hozza a cipoket es mondja hogy menni.Este eljatszik a jatekokkal 7 utan amikor mar bejovunk.

Nem feltem sot,mi aztan visszuk mindenhova ot,csak ha van jobb megoldas amit talan konnyebben megszok egy 2 eves gyerek minta bolcsi akkor azt valasztjuk.Mivel a lany tanitono tobbet is tud majd neki mondokazni enekelni.Az o kislanya mar tokeletesen beszel (persze nem ettol: ) pedig egy idos Alexxal,remelem jo hatassal lesznek egymasra.
De meg semmi sem biztos: )

Judy
Gergo is dumalgat mar latom,lenyeg naluk a motivacio: )Alexnal ilyen volta csomo igazi vonat: )A Tatai ut 95-ben van es 4 eve nyutottak.A Nyugatobol is megy oda egy regi vonat hetvegenkent.Legkozlebb azzal megyunk ki.10 utan indul valamikor,pontosan nem tudom sajnos.
Ja ahol Plaza is van: )))

Pentekem otthagytam a homokozo keszletunket a jatszon,fel sem tunt csak ma amikor ki akartam ujra vinni: )

Na megyek vasalni: (
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Na melyik melyik?Kép

KépKép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Múlt héten lázas-fosós-hányós influenzával fetrengtem otthon, a változatosság kedvéért Kép. Azelőtt sose kaptam el ilyesmit, de amióta Solymesz megvan, már vagy negyedszer van szerencsém hozzá.

Gumicukor,
A betegség okán voltam a házidokinál, aki közölte, hogy köldöksérvem van, de ő azt mondta, hogy előbb szüljek, ha még akarok, és utána csináltassam meg. Neked mit mondtak?

Üdv mindenkinek:
Zita
parazita

Gumicukor
Ez a nem semmi, ilyenkor én már lazán kiosztanám őket.... amúgy no copmment.
Rol nagymamája meg kórházba került vasárnap. Akkut hasnyálmirigy gyuszi. Kisött a doki,írt beutalót. Erre felhívták a mentőket, hogy mi van, jöjjenek érte. Ez volt reggel. Közölték, hogy nem érnek rá, du 3-ra jönnek kb. Rol anyja a plafonon persze, hiszen addigra akár végzetes is lehet, mi valahol Ócsán voltunk épp, így előkerítette Rol faterját, bevitték kocsival a kórházba. Portán mutatják a beutalót, amit azok nagy ívben leszartak és szépen bevasaltak tőlük egy rakás pénzt azért, hogy kocsival behajtanak. Azért ez sem semmi és még sorolhatnánk. Nesze neked XXI. század EU, MAgyarország

Rit

rit

anemona7

Ja, mesélem a mi történetünket:
Szombaton az esküvő volt nagy szám, bár Dodi a ceremóniát unta rendesen. Az anyakönyvvezetőnél közölte, hogy "fúj,. büdös brrr" - ez a légkondi volt, de akkor is, szépen fennhangon.
A templomból egyszerűen kiráncigálta az apját. Bár a végén a gratuláció nagyon tetszett, mindenki kapott egy kis csomagot, benne egy gyertya és a köszönjük, hogy eljötttetek cetli. Na ez úgy tetszett neki, hogy szépen visszasétállt a lépcsőn, beállt a a vőlegény mellé, mire érte mentem, már a harmadik dobozt szedte magához KépKépKép
A lagzi is nagyon bejött neki, a Normafánál voltunk az Agro hotelben. Ennek a teraszán baromi jó kilátás van a városra laza 180 fokban. Dodi csak egy pillanatra nézte meg aztán irány a büféasztal, benyomott egy rakás sós sütit és persze vagy 3 pohár üdítőt. És még maradt hely a vacsinak is. Döbbenet, mennyit evett!! Aztán még ő ment és ráncigálta magával a nagyobb gyerlőcöket bulizni. Rohangáltak körbe-körbe, táncoltak, hatalmasat buliztak. Az egyik kissrác szerelmes lett belé, minden kör után leálltak, és puszigatta KépKép Dodi idővel megunta és nagyobb partnerek után nézett, így alig láttam, mindíg talált magának valakit, akivel táncolt, rohangáltKépKép Képzeljétek, őt, aki este fél 9kor alszik, 11-kor úgy szedtem le a porondról, hogy mostmár induljunk haza, mert nagyon késő van.
Persze a kocsiban egyből elájult, úgy aludt, hogy itthon lazán levetkőztettem, átöltöztettem, meg sem mozdult KépKép
Másnap Ócsán voltunk merülni, egész nap ott pancsizott a víznél, kicsit be is ment, homokozott ezerrel, nem volt hajlandó aludni. Csak du, mikor jöttünk haza, akkor aludt el a kocsiban, de ahogy megállt az autó, már pattantak is fel a szemei és pörgött tovább ezerrel.
Mindezt ma pótoltuk, reggel jó sokáig aludt és délben is vagy 3 órát KépKép

Rit

rit

anemona7

Dec8
Melyikkel is jövünk neked még, bocsi, elfelejtettem te meg nem szólsz egy szót sem!!! Írj, és akkor hozom!!!
Rit

rit

anemona7

Nyusz
szerintem azért lázstik, Dani a második baba, ő olyan fiús már most KépKép

rit

anemona7

Jó reggelt Kép!
Végre egy napsütéses reggel!!!

Nyuszi!
Én befőttet tettem el rengeteget tavaly a cseresznyéből, sajnos túl sokat, még mindig van belőle vagy 10-12 üveggel Kép. Közben itt van az idei adag a fán, szóval nem tudom, mi lesz. Szerencsére most csak a fele termett, mint tavaly, de így is nagyon sok van. Mi leszedtük, és amit nem raktunk el, az boldog-boldogtalannak osztogattuk Kép. Olyan Héra festékes vödörbe szoktuk szedni, és vagy 15-tel elajándékoztunk.
Én is csináltam lekvárt, de én meggyel vegyesen, mert a mi cseresznyénk ropogós fajta, és nekem nem jön be az a lekvár, ami simán cseresznyéből készül. Sajna, az idén valami betegség miatt egyetlen szem meggyünk sem lesz, úgyhogy a lekvárunk ugrott Kép.
Különben a befőzés nem nagy kunszt, gyorsan megy az is. Én tavaly két gyerek mellett csináltam. Csak beleteszed a "kimikrózott" üvegbe a cseresznyét, 1-2 kenál cukrot teszel rá, feltöltöd forró vízzel, rá a tetőt, jó sok takaró közé teszed hűvös helyre, amíg ki nem hűl teljesen (kb 1 nap). Ennyi. Én szoktam pici szalicilt is tenni a tetejére, mert nálunk nincs jó hűvös hely, ahol tárolni lehet (az előszobában van az erre a célra szolgáló szekrény, és ott nyáron simán van 40 fok), és félek, hogy megromlik.

Hasonlítanak nagyon a gyerkőcök Kép!

Gumicukor!
Kórház Kép. Én a két szülésemen kívül még nem voltam kórházban, de nem is nagyon mennék Kép.

Rit!
Az az esküvő tök jó lehetett! Délután sem aludt Dodó?

Beszti!
A szabásminták várnak Rád Kép!

Megyek, összekapom egy kicsit a lakást, mert bár reggel szép rend volt, azóta felébredtek a gyerekek Kép!

Panda

panda
Halásztelek

hali!

Judy
Jó a spenótos kép. Kép Gergő is ballal eszik?
Nekünk van még tavalyról egy olyan, amikor Daninak még nem vágtuk a haját, de már elég hosszú volt és úgy kikente magát a spenóttal, hogy a haja is ragadt tőle, homlokán, szemöldökén, mindenhol az volt.

Kataa
Próbálj optimistán állni a nagyid betegségéhez, azt szugeráld magadba, hogy meg fog gyógyulni, minden ok lesz!!!

A seduxen azért kellett, mert minden műtét előtt adnak (ugye úgy indultunk, hogy akkor most én következem) , úgy hívják bátorító. Mondjuk én nem féltem a műtéttől, mert utánaolvastam, kérdeztem, hgy is zajlik ez az egész, csak hát a rutin ugye. nehogy kezem lábam dobáljam matatás közben.

Nyuszi
Köszi!!!! Tök jó így a két kép!!!! KépKép Hát, gondolom a jobb oldali a picike Daniel Kép Vagy nem?

Parazita
Hát a MÁV-ba nemmenj megcsináltatni, ha akarod.
Nekem a sebész azt mondta, hogy jobb a következő szülés előtt, mert a 2. terhesség még jobban szétnyithatja a kiazult hasfalat, még nagyobb lehet a sérv. Hamar gyógyul, nem olyan, min tegy csaszis seb, mert csak a felszínen zárják rövidebbre a köldökgyűrűt, hogy ne türemkedjen ki a tartalma. Egyik barátnőm írta, hogy egyik anyuka ismerősének is kijött az első gyereknél. ő nem csináltatta meg, és a hasfala miatt nem voltak elég jó fájásai. valszeg összefüggés van, hogy nem tart olyan jól az izomzat.
ez egyébként alkati dolog, van akinek lazábbak a kötőszövetei, van, akinek nem.
Viszont ti hamarosan szeretnétek tesót nem? Akkor neked lehet nem kellene belevágni a műtétbe. Viszont nekem a műtét és a következő szülés között kb. 2 év fog eltelni, tehát bőven van idő a gyógyulásra. szerintem nézesd meg sebésszel is, a háziorvos szerintem annyira nem ért a témához.

Rit
Én is kiosztottam volna őket, de igyekesztem disztingválni.

Csics
Mi van veletek? Nagyon eltűntetek?

Beszti
Te is jelentkezhetnél néha-néha, már biztosan szép nagy a pocid! Ha van, kérünk képet!!!!

puszi
gumicukor
Mielőbbi jobbulást!!

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Nyuszi
Szerintem is a jobb oldali Danny: )Tiszta pasi pofija van: )

Parazita
Szegeny Te: ) At tudom erezni en 1 honapja voltam igy.Sebesz biztos okosabbat tud mondani ebben a serv dologban.Eszre sem vetted?Vagy nem is latszik?

Rit
Alex is vegig rohangalta a bartnom eskuvojet.Megjo hogy a bazilikaban volt ra hely: ))
Anno mi is adtunk egy szembonbont tullbe csomagolva es a szalagon kis kartyaval hogy Koszonjuk , hogy eljottel!: )))En a noveremtol koppintottam az otletet,bar neki illatos szarazvirag volt uvegcseben.A baratnom meg rolam,madjnem ugyanolyat adtak ok is csak az asztalon volt mindenkinek a tanyerja mellett.
Na akkor ti is tudtataok kicsit tovabb maradni a vacsoran.Alex is egy hosszu nap utan mar szinte elajul,semmit nem vesz eszre ugy alszik: )

Panda
A nagymamam mindig hideg vizet ont ra es dunsztolja nagy labosban agazon a befottet.De a tied rovidebbnek tunik: )

Gumicukor
Sajnos itt mar az optimizmus sem segit.A drno szerint napok kerdese.Holnap en is megyek haza,bar anyuakam szerint mar nem nagyon reagal senkire.: (((
Hat en a legkozelebbi csaszinal tuti megtiltom hogy adjanak barmit is.Pont hogy semmi hatasa nem volt,csak epp sz@rul ereztem magam egy ideig.
Nekem az ambulans mutetnel sem adtak es johettunk is haz utana.sajnos azt kell hogy mondjam a csaszis sebem (8cm hosszu)sokkal szebb mint az(4cm) amikor csak a bor ala metszettek be hogy kivegyek azt a csomot.Bar a szules utan en kentem egy kozmetologus-borgyogyasz altal felirt kremmel ,talan azert ilyen halvany.A vekonysagarol meg a dokim tehet: )
Szerintem erdemes neked is valamit kiprobalni mert az nyaron latszani fog es jobb ha a halvanyabb: )

Csics,Beszti
Jo eltuntetek!

Megyek sziesztazom en is: )
Kataa

Kép
Kép
kataa

Mi az esküvőnkön kicsi cserepes virágot adtunk a családtagoknak tüllbe csomagolva, szalagal átkötve(nekünk szűk családi kör volt). Mennyit kötözgettem őket, ráadásul az utolsó csomagolásánál véletlenül hozzáért a cellux a számhoz és jól feltépte Kép pedig a kozmetikusom ondta, hogy ápoljam a számat eész héten, hogy szép legyen. de aztán elvarázsolta róla a nyomokat Kép Az a legszebb az egészben, hogy mindenkinél él a virág és már egy csomószor kellett átültetni, szaporítani, mert annyira nőnek. ja, és volt általam öntött csillámporos gyertya mindenki előtt, ez volt a hangulatvilágítás, nagyon szép volt.

Kataa
Neked miért is volt csaszi? És a második is biztos az lesz?
Én Arnica homeobogyós cuccot szereztem be, elősegíti a gyorsabb sebgyógyulást. igazából nem érdekel mennyire látszik, mert mivel fehér bőröm van, így nem erőltetem a napozást, mert felesleges. pl. a gátsebemből sem látszik semmi, nem kentem és nem is szedtem rá semmit. igaz, hogy ez strandon nem látszik Kép meg már egyébként sem járok haskilógatós topokban, meghagyom a tiniknek. nem attól formás vki, ha mindenét kirakja, nem igaz? meg hát melóhelyre sem szívesen járnék úgy a sok pasi közé Kép

köldöksérv
a köldösérv látható, mert kidudorodik a köldök, vagy alul, vagy felül, vagy az egész. dani weboldalán láthatod, hogy néz ki. neki is volt tavaly, mára már szépen visszahúzódott. viszont a gyerekkori egészen más, mint a szerzett felnőttkori, uis az már nem megy vissza... van, akinek semmi panasza nincs vele, de van akinek fáj is. nekem szerencsére nem fájt, csak zavar, hgy ott van, meg nem szeretném, ha még jobban szétnyílna.

holnap szabin vagyok, mert anyósomat műtik cisztával. a méhében van, de semmi komoly. remélem nem jár úgy, mint én a köldökömmel...

most mondta egyik kollganőm, hogy amit kinéztünk ovit jövőre, az nagyon jó, mert ők is nézték, csak aztán a lakhelyhez közelebbit választottak. ez jó hír, igaz addig még van több, mint 1 év.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa!
Igen, én is raktam el úgy is befőttet, de azt abban a lábasban kell kihűteni, amiben felforralod az üvegeket (így is jó pár órát hűlnek). És nekem nem volt annyi lábasom, hogy könnyedén elrakhassak 46 üveg befőttet Kép.

Gumicukor!
Azt írtad valamikor, hogy a gyógytornász adott neked hasfal erősítő gyakorlatokat. Nem tudnád azokat nekem valahogy eljuttatni (posta, e-mail)? Mert nekem sem záródtak össze rendesena hasizmaim (már Noémi után sem, de Ádámmal csak rosszabb lett a helyzet). Nekem is azt javasolták, hogy keressek fel egy gyógytornászt, és kérjek speciális gyakorltokat, de eddig még valahogy nem jutottam el odáig. Igaz, nekem nem okoz semmiféle panaszt a dolog, csak ha lesz még gyerekem, akkor tovább romolhat az állapot.

Lányok!
Áruljátok már el nekem, miket szoktatok főzni, hogy egy óra alatt készen vagytok? Mert én ma pl. marhapörköltet csinálok, de csak amíg a hagymát és a húst összevágtam, az vagy fél óra volt. A tegnapi rántott karfiol sem lett kész ennyi idő alatt. Jó, a túrós, mákos stb. tészta nekem sem tart sokáig, meg a gyümölcsleves, ilyesmi, de a legtöbb ételhez nekem több idő kell. De lehet, hogy csak én vagyok nagyon lassú Kép.

Már tök ki vagyok már akadva a környékbeli kutyásokra Kép. Nekünk is van két kutyánk, de mi nem szoktuk őket sétálni (dolgot végeztetni) vinni őket, mert itt teljesen szabadon vannak, rengeteget futkározhetnek, főleg, ha a mi telkünkre is kiengedjük őket. Így ugye mindig az udvarban végzik el a dolgukat, de én (vagy aki észreveszi) összeszedem mindkettő után a kutyagumit, hogy ne lépjünk bele. Viszont, vannak néhányan a környéken, akik az utcára hordják a kutyáikat, mint a lakótelepeken. Ezzel nincs is semmi bajom, nekünk is volt kutyánk a panelban. De ha a kutya az én kapum elé csinál, akkor a minimum, hogy eltakarítja, hogy ne lépjek bele. Vagy csak az a lényeg, hogy ne az ő udvarán legyen a kutyagumi, a többi ember nem számít? És ez már nem egyszer előfordult Kép. Errefelé nincsenek kóbor kutyák, viszont sokan sétáltatják itt a kutyáikat. Nagyon dühös vagyok, mert én sem halok bele, hogy két kutya után takarítom az udvarból a kutyasz×rt, más is igazán megtehetné a saját kutyája után. Ha akkor nem is, mikor a bozótba vagy ilyen helyekre kerül a dolog, de mikor más ember kapuja elé, akkor mindenképpen.

Na, ennyit a háborgásról, megyek, mert pesztrálni kell a gyerkőcöket.

Panda

panda
Halásztelek

Panda
de előtte délután aludt, de akkor is!! KépKép
Mondjuk mi nem eszünk csak szárnyas husit, az hamarabb készen van, de tényleg baromi gyorsan kész egy-egy kaja. Mondjuk az már nem érdekel, mikor szépen elrotyog/sül magában, de maga a meló része. Nálam a hosszúsági rekorder a stíriai metélt KépKépKép

Kataa
Mikor látunk titeket??? Holnap állatkertbe megyünk, nem jöttök??

Rit

rit

anemona7

Sziasztok,
Megvagyunk mi is, csak az elmúlt napok kicsit mozgalmasak voltak. Hétvégén volt egy meghívásunk a Balcsihoz a párom barátaihoz. Ott is aludtunk, persze Lilivel. Elég jól sikerült, este volt sütögetés, csak Lili hihetetlenül nehezen aludt el, aztán később fel is sírt. Szóval az este nem volt nagy kikapcsolódás. Voltunk a Balaton parton is, de mi nem fürödtünk csak a fiúk. Mivel Lili volt az egyetlen gyerek, így mindenki őt csodálta, persze produkálta is magát rendesenKép. Aztán másnap Anyósékhoz is átmentünk, mert nem messze laknak onnan. Ebéd után pedig haza. Sajnos viszont a sok autókázás megtette a hatását, tegnap még főzni sem nagyon mertem úgy keményedett egész nap a hasam. Ma már valamivel jobb, de még mindig nem az igazi. Mondtam is, hogy szülésig már nem vállalkozom több ilyen hosszú útra. Az a baj, hiába álltunk meg, 10 perc múlva ugyanúgy éreztem magam, nagyon kényelmetlen volt, mert mindenemet nyomott, rugdosott a pici.
Voltunk ma védőnéninél, megmértük Lilit (igaz ruhában), 11,4 kg.

Séta,
Mi már jó ideje (fél éve kb.) babakocsi nélkül közlekedünk Lilivel (ennek az az egyszerű oka volt, hogy hiába ultra könnyű babakocsi, én már bizony Lilivel nem bírtam a buszra, villamosra felemelni), és szerencsére neki sohasem jut eszébe kifutni az úttestre. Sőt ha egy pillanatra elengedem a kezét, csak, hogy a szemüvegem megigazítsam vagy ilyenek, már meg is áll. Egyre kell figyelnem mindig, hogy időben induljunk el, mert azt nagyon nem szerettem soha, amikor az anyukák szinte vonszolták maguk után a kicsiket. Rászámolok az időre mindig kb15 percet, és akkor van idő megnézni azt ami megtetszik neki útközbenKép. Az egyik szomszédos utcában ki szoktak engedni az útra pár tyúkot meg kakast, hát azoknak hangosan sikongatni szokottKép.
Viszont amivel gondban vagyunk az a boltban való viselkedés. Ahogy bemegyünk valahova, Lilit mintha kicserélték volna, pakol le a polcokról, ha szólok neki, földhöz vágja magát és leveszi a cipőjét, ha felveszem az ölembe, akkor lábbal rugdos, karmol és harap (erről már leszoktam a kicsi érdekében). De máskor soha. Már nem tudom mit tegyek vele, mert a szép szó nem használ.

TV,
Nálunk sem megy csak szinte este. Mivel egész nap a kertben vagyunk, nincs is értelme, de ha bejövünk, akkor is inkább mást csinálunk mint, hogy tévézzünk. Meg aztán napközben nem is nagyon vannak értelmes műsorok. A rajzfilmek meg nem érdeklik Lilit, a zene viszont annál inkább. Már mondtam is apának, hogy a konyhába valami magnót rakjunk már be, mert ott viszonylag sok időt töltünkKép. A kis kuktám már profin ki tudja fejteni a borsót (igaz sajnos egész nap tépkedi is a kertben, így mindenhol borsószemek vannakKép), a krumplit a hámozáshoz adogatja, ha géppel keverek valamit, az edényt neki is kicsikét fognia kell...

Főzés,
Hát én is irigylem azokat akik 1 óra alatt letudják a főzést. Én is olyan vagyok, hogy szeretem ha van hetente 2-3x leves, de süti szinte mindig kell, hogy legyen itthon valamilyen. Igaz a párom is azt szokott vinni reggelire magának (mivel ő semmit sem tud venni ami egyébként szóba jöhetne), aztán az ebédjét is mindig szépen bekészítem neki, hogy tudjon mit enni másnap a munkahelyen. Aztán még a kenyerét is én sütöm, meg általában a tészták is itthon készülnek. Ezek azért jól megdobják a konyhában töltött időt. Nem is tudom mi lenne ha külön főznék magamnak, akkor ki sem jönnék egész nap a konyhábólKép.

Nyuszi,
De jó, hogy írtál! Mesélj még, hogy miben más a tesóval. Olyan jó olvasni ahogy írsz a fiadrólKép. Drukk, hogy hamar elmúljon neki ez a fránya pocifájás.
Emi tündéri lehet, hangosan felkacagtam amikor olvastam a megnyilvánulásait. A lavóros különösen murisKép.
Cseresznyére nekem is az az ötletem lenne, mint Pandának, hogy más gyümivel keverve lekvárnak. A befőtt is jó, csak nekem nincsenek jó tapasztalataim, mert nekem a tavalyi befőttek megromlottak, a lekvárok viszont jók lettek, így idén csak a lekvárokra fogok időt szakítani, a többi be a frigóba kimagozva, megmosvaKép. Sajnos nekünk nincs cserifánk, de ősszel tervezem, hogy veszünk majd egyet.

Conti,
Uborkaimádat nálunk is megy. Készítettem pár napja koviubit is, és annak is nagy sikere van Lilinél. Amikor kipakolom szépen a felosztott tányérkájára a többi kajcsival, tuti, hogy előbb azt csipegeti ki, aztán reklamál még egy adagért. A másik kedvenc a tzatzikiKép.
Nem érdekel esetleg büdöske palánta? Rengeteg van nekem, már nem tudom hova tenni, szívesen adok, ha kell.

Gumicukor,
Ez a kórházi sztori elég durva, azt hiszem én sem mentem volna el onnan durci nélkülKép.

No megyek, mert megint jó késő van.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Voltunk délelőtt az állatkerti játszóházban, nagyon klassz volt, azt leszámítva, hogy egy csapat 10 év körüli gyerek egy órára megszállta a helyet és elég durván játszottak a 2-6 éveseknek való játékokkal. Máskor délután fogunk menni nyáridőben. Betti egész odavolt a babaautókért, nem tudja valaki hol lehet kapni és mennyiért? Beleült és hajtogatta: Vezetek, vezetek...

Ilke, nekünk is hajtós napjaink vannak, mindennap megyünk valahova, jó, hogy szünet van a nagynak. Pénteken mentek a zenebölcsibe? Lehet hogy mennénk mi is. Köszi a felajánlást, de abszolút nem foglalkozom a kerttel, csak max. locsolok. Hogy bírjátok a kertben a meleget?

Ebéd: csak gyors kajákat vagyok hajlandó csinálni. Pl: gyakran megveszek nagyobb mennyiségű csirkemellet, mindet bepanírozom és 4-5 szeletenként lefagyasztom. Csak elő kell kapni egy kis fagyasztott krumplival, és fél óra alatt megvan. A másik amit szeretek, ha a sütőben sül valami, mert akkor nem kell ott állni mellette, ez nyáron külön jó. Leves meg 2-3 napra elég, ha rászánom magam.

Panda, nálunk a közelben van valami lovarda és szoktak lovasok közlekedni az úton. Hát volt rá példa, hogy pottyantottak és még szerencsénk se volt utána. Én nem takarítottam el, szerencsére az eső elmosta. Ez mondjuk az úttesten volt, hát nem csípném, ha az ajtóm elé sz@rna egy kutya.

Gumicukor, hát nem semmi ez a kórház, persze mindent meg lehet magyarázni, hogy vannak fontosabb műtétek, de neked nyilván ez a fontos.

Puszi, Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?