Új privát üzeneted érkezett!

A doki azt mondta már meg lehet csinálni a genetikát pár nappal előbb is, mint hogy betölteném a 12. hetet.

Zarja: hát én még mindig csodálkozok, mert engem aug.5re rendeltek be vérvételre, és akkor 14hetes 5 napos leszek...Az igencsak messze van a betöltött 16. héttől!!! Ők tudják..
Ott számolgatta a heteket, hogy mikorra adjon laborra időpontot, én ezt nem értem :cry:
ézsóné

sziasztok.

megvolt a12 hetes UH,ket nappal nagyobb a babo a dokker szerint,hova no ez a gyerek? :roll: :lol:
CRL 53mm a tarkoredoje normalis 1,6.
rogton utanna lecsapoltak(privatul,erre nem szamoltam anyagilag :twisted: )
majd penteken kell jelentkezzek a genetikusnal hogy mikor kapom meg az eredmenyt.
Izgi nap volt majd szet sultem,de a lenyeg hogy lattam a babat es minden rendben vele,kifejlodtek a kezei labai.

Kép
monyo83

Monyo!

Szuper, gratula!

üdv,
Judit
szevasz

Sziasztok!!!
Hát írtatok bőven!55percembe telt mire mindent elolvastam este óta,meg mindent megnéztem!!! :lol: :lol: Elment a tábla nekem is! Én beírtam, hogy a Jónás módszer szerint nekem fiam lesz, a kínai szerint lányom..
És ha már kérdeztétek a keresztnevet: bár elég egyértelmű az enyém: Veronika vagyok.
Letti!!! De jó, hogy vissza jöttél!!! Teljesen megijedtem mikor láttam, hogy teljesen törölted magad!!!! A küret miatt lázasodtál be??? Mert gondolom már megcsinálták, nem???
Már jobban vagy picit? Remélem!
Amúgy hogy viselitek ezt a meleget? Én alig bírtam kint lenni! Nem tudom mi lesz velem holnap/dolgozom/ és egy borzasztó csere kocsi van kint nálunk!!!légkondi ebben sincs, de 20perc alatt szétrobban a fejem bene olyan hangos: pl.az ápolóval nem tudok beszélni hátul, hogy mit fogunk csinálni, vagy hogy milyen szurit szívjon fel! ááááá, nem akarom!!! Nem akarok holnap vonulni!!!! :cry: :cry:
Babakocsihoz még nem tudok hozzá szólni, majd a 12.hét után kezdek el igazán nézelődni.. A tesz-veszen meg a vaterán már nézegettem és vannak igazán jó kis gépek!
Mindjárt folyt.köv, csak meg kell "keresnem"keresztfiam mert elbújt.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Halihaló :D

Megjöttem ! Rendben vagyok és még mindig meg kellett bizonyosodjak, hogy a világ leghumánusabb nővérkéi, szülésznői, orvosai a dél-pestiben laknak! Nem volt fogadott dokim, bementünk este fél 9 körül, megnéztek kb. 5 percen belül 2 féle nagyfelbontású uh-n megerősítették a dolgot illetve, elmesélte a doki kérdés nélkül, hogy a 42mm petezsákom ép egészséges falú, nem szögelt , nem zsugorodott a mensitől számított időnek nagykönyvbeni nagyságát követte, ergo max. 2 napja nincs bébi benne max....Másik roppant mód megvoltak lepve hiszen 3an feküdtünk bent ma ua. grav.idő-8-9.hét üres petezsák vérzés nélkül. Mondta a doki kikérdezett a-z előzmények bla-bla persze a párom is végig bent lehetett ,hogy valószínűleg mondja apukával lesz a probléma és menjünk el kivizsgáltatni.Mondtuk, hogy köszönjük ez is volt a terv. Mivel lázas voltam, elkezdett antibiotikumozni és mondta , hogy intézze a párom a felvételt maradok már éjszakára. Aztán iszonyatosan tündéri ügyeletes szülésznénik voltak az éjszakás nővérkék és kikuncsorogtam, hogy szeretnék otthon aludni és ígérem 6.30-kor már a kórházi ágyban fexem! Így is lett fél 6-kor keltem itthon fél 7kor már ott feküdtem és minden papírommal várakoztam. Annak ellenére , hogy nem volt fogadott dokim 3.-nak vittek be , a párom csak a műtétre nem jött de még ebédet is akartak neki adni. Nagyon kellemes tapasztalatokat gyűjtöttem megint , mind a kórházról, mind az ott dolgozó kiváló elhivatott szakemberektől. Most újjítják megint a szülőszobákat, igen szépek lesznek. Van 1 ágyas szoba, de sztem nem éri meg mert max. 3an vagytok egy régen 5 ágyas nagy kórteremben aminek van saját fürdője!Szóval délben kitoltak 14.10-kor itthon voltam! Amin háborogtunk 3an a sorstársaimmal az a 8 db 13-16éves abortuszos gyerekek...ültek mellettem és kérdezték , hogy mi fog történni félnek és milyen rossz hogy ide nem jöhetett be az anyukájuk...Mondtam nekik csillagom gondolom akkor sem fogta a kezed anyuci amikor teherbe estél....Barom szülők - állat világ felelőtlenség csimborasszója. Majd megkérdezte én is azért vagyok itt, mondtam , hogy nem egészen majd megkérdezte van-e gyerekem mondtam igen pont akkora csillagom mint Te.... :roll: Nézték a kórlapom az anesztesek már a műtőbe, néz rám a doki is azt mondták ez egyszerűen hihetetlen ,hogy nekem 94-96-os gyerekeim vannak....mondtam köszönöm tudom kölyök fejem van , de már 36 leszek higgyék el...Na szóval egyszó mint száz pouitív hozzá állás , pihi egy picit, kivizsgálás aztán még 1x hajrá.Bocsi , hogy hosszúra nyúlt most megyek lefürdöm és fexem mert egy picit fájdogál a hasam ....Holnap írok ,
Millió puszika : Letti
letti73

Megtaláltam!
Ő kell nekem! (Ha ki tudjuk gazdálkodni, vagy megkapjuk valahonnan :?)

http://www.bergon.hu/tkepek.php?p_id=150&kep_id=1531

Találkoztam „vele” élőben is, és akkora bazi kerekei vannak, hogy csak na! És széééép!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Letti örülök hogy a körülményekhez képest jól vagy! :)
Ez miért lehet az apuka hibája? Nem mondták?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Letti!!! Örülök, hogy ismét a régi vidámsággal írtál! Ez olyan jó volt! :lol: :lol:
kakti! szép a kocsi! Mennyi??? :lol:
Mi most, hogy megtaláltam keresztfiamat/nagyon jól elbújt/ megyünk és csobbanunk a medencében! Mostmár nem süt annyira a nap és kezd elviselhető lenni a környezet..Mondjuk nem ártott volna valamit főzni, de annyira elég volt már a mai napból: dög meleg van, meghát dolgoztam is picit: bár csak 22vizsgázóm volt/
Most néztem, hogy lehet hogy én megyek a legkésőbb UH-ra? Én majdcsak aug.6-körül megyek...12.heti.. a védőnőhöz meg aug. 3-án. Háziorvoshoz meg júl 28-án./megyek táppénzre/ :lol: :lol:
A többit meg majd mondják...
Én már minden vitaminomat este veszem be.Még a magnex 300+B6-omat is. Még azt sem bírom reggelente!
Ma szoboszlón voltam egésznap, ettem egy jó nagy adag gyrostálat..pitásat akartam, csak nem volt.De jó volt!!! :lol:

Kép
Kép
ronci

Sziasztok!

Én is túl vagyok rajta.
Letti! Örülök, hogy azért te is jól vagy. Gondolom neked is 2 hét múlva lesz szövettani eredmény. Ti is szeretnétek ezek után még babát?

Vicky! Annak idején nekem is azt mondták, hogy a vizsgálatokra vegyek ki szabit, s mondtam nekik, hogy kötelességük elengedni a vizsgálatokra. Én akkor a dokitól kértem igazolást, s azt adtam le.

Én is megcsináltam a kinai naptárt, nekem kislányt hozott ki, bár visszamenőleg is a két gyerekre is megnéztem, Leventénél kislányt, Rékánál fiút, úgyhogy lehet, hogy fiú lett volna. Mondtam a dokinak majd nézze meg, hogy mi lett volna.
9-kor mentem fel, fél 10-kor végeztek velem, s 1 órakor már itthon is voltam, ebédet is kaptam.
Majd még jövök, puszi nektek.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Luca, lehet, hogy a vonalzóm tud valamit és azért csak 205 nap? :wink:
Én csak 1 db dátumot adtam meg, az utolsó mensiét. Ez alapján irja a 205-öt, de mindegy is, a lényeg, hogy hány hét és hány napot ír ki, a többit nem nézem.
Egyébként az utosló mensi alapján holnap töltöm a 10. hetet! Csak én 1 héttel többet írtam be tudván, hogy 1 héttel később fogant (az UH is egy héttel fiatalabbnak látta a babát).

Ézsóné, teljesül a kérésed: itt egy volt szegedi! Vagyis én :) Az első kettő ott született. Én nem emlékszem úgy, hogy káosz lett volna minden. Bár azóta lehet, hogy megváltoztak a dolgok…Ki a dokid? A II-es Kórházban lehet még szülni? Én Női Klinikás voltam és nagyon nagyon meg voltam elégedve!

Monyo! Isteni hír!!!!!!! Nagyon örülök és minden adata tökéletes, annyira jó! :D

Letti, a leírásból az látszik, hogy túl vagy a nehezén és elfogadtad a helyzetet. Nekem nagyon szimpi, hogy ilyen pozitivan állsz hozzá, egyébként máshogy nem is szabad. Mikor lehet ismét rápróbálni a babára, kell kihagyni valamennyi időt?
Azt nem értem, mi az, hogy „valószínűleg az apukával lesz a probléma”? Nem a sárgatest hormon elégtelen mennyisége okozhatta ezt?

Kakti, egész szép ez a babakocsi, ez még nekem is tetszik! Mennyiért adnak egy ilyet?
lara

Szia nmarya!!! örülök, hogy Te is jól vagy testileg! mikor lehet babázni újra???

Kép
Kép
ronci

Lara: Közel sem, anyukám 29 éves volt, mikor születtem, a srác anyukája meg 18! Jó fiatal nagymama lett.

Lucababám: Akkor mi pontosan egyidősek vagyunk. Akkor az én vonalzóm megint el van csúszva egy nappal? Akkor ma vagyok 10 hetes. :D

Monyo: Örülök, hogy minden rendben. Már kellett egy jó hír.

Nmarya, Letti: Örülök én is, hogy a körülményekhez képest minden rendben ment nálatok.

Szerintem a sárgatest-hormon nem szívleállást okoz a babáknál, hanem vérzéses vetélést a mamáknál. A szívleállás valami genetikai gondra utalhat és ezek általában a papánál szoktak előfordulni. Csak azt nem értem, hogy az idősebb gyerekeknél hogy hogy nem jött ez a betegség elő. Ugyanaz az apa.
vicky79
Budapest III. kerület

Női klinikán csak! Hát nekem annak tűnik. Az egyik védőnő nem érti miért küldött olyan korán a másik, stb.. Sebaj, majd belejövök :roll:
ézsóné

Nekem azt mondta a doki, hogy fél évet mindenképp várjunk.
Különben tegnap tőlem is megkérdezte a doki, hogy ugyanaz az apa?
Mondtam neki, hogy igen.

Most én is szeretném kivizsgáltatni magamat, hogy miért is történt meg ez egymás után kétszer is, mikor az első kettőnél semmi gond nem volt. Megtudná nekem valaki mondani, hogy miből áll a vizsgálat?
Hiányzik a babám! :(

A magzat megtartásra szedett gyógyszert már a terhesség előtt kell szedni, vagy már mikor terhes vagyok akkor írja fel a doki?

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Ronci, én csak augusztus 12-én megyek a 12. hetes vizsgálatra. Számításaim szerint legalábbis.
Mi szombaton megyünk Szoboszlóra, már alig várom. Csak csomagolni ne kéne. :evil:

Nmarya, örülök hogy Te is rendben vagy.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Annamari,
a terhességmegtartó bogyókat (Utrogestan) csak akkor adják, ha már terhes vagy, előtte csak vitaminokat adnak, illetve egészen más a helyzet, ha másfajta beavatkozás kell... inszem, vagy lombik...
De a Ti esetetekben szerintem, ha kivizsgálnak benneteket, elég lesz majd az utólagos is, én is ezt szedem...

Örülök, hogy mindketten jól vagytok... most minden pozitív energiára szükségetek lesz...

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok!

Gratulálok az izgő mozgó picurhoz. Végre jó hírek is. Üdv az új csatlakozónak.

Kapacs: Én tavalyelőtt októberben költöztem ide, azóta már a férjecském is itt lakik. Csillagtelepen a Mars utcában lakunk. Ha neked van telefonszámod a védőnénihez, akkor azt elkérném. Előre is köszi. Ti merre laktok.

Táblázatot én is kitöltöttem, küldöm!

Letti, Nmarya: Örülök, hogy jól vagytok és nem volt semmi probléma. Azt én sem értem, miért az apával lenne probléma, de az orvosok biztos jobban tudják ezt.

Irigylem azokat, akik már a 12.hét környékén járnak, szerintem én vagyok itt a legfiatalabb babás. :roll: Sajnos várható születést még nem mondtak nekünk, mert én oda mentem még csak vissza, ahová kivizsgálásra jártunk,hogy minden ok-e, mert úgy voltam vele, hogy ha már fizettünk érte és a 12. hétig foglalkoznak ott velünk,akkor nem fizetek még külön a magánorvosnak is. Spóroltunk egy pár tíz ezer Ft.

Nekem a naptár szerint kisfiú lesz, meg én is úgy érzem. Mi kislányt szeretnénk, de ha fiú lesz sem hagyjuk ott a kórházban. :D
Vendég

nmarya!

Nekünk (Vickynek is gondolom) az inszeminációnk utáni másnaptól kellett kezdeni a megtartást segítő cuccost, és a 12. héttől fokozatosan csökkentve kell elhagyni.

Az álomkocsi:
Itt nálunk 69ezer a váz, és az alapcuc, ami vízszintesig dönthető, + lábzsákrész meg minden kütyüje. 19ezer a hordozó/autósülés és 3ezer a táska. :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hat, sok minden tortent, amiota utoljara erre jartam. Mar eszembe se jutott, hogy barkivel is kozulunk meg tortenhet barmi rossz. Nagyon sajnalom, ami Veletek tortent, Letti es Nmarya, biztos megvolt az oka, es amennyiben annak a vegere jartok, tuti, hogy jovo oszre Ti is babazni fogtok.
Persze azota, hogy olvastam, mi tortent, en is parazok, a dokim meg sajnos 20.-ig szabadsagon van.
Ezsokne, nem Szegeden haotikus a terhesgondozas, hanem nalunk. Akkor megyek uh-ra, amikor kedvem van vagy latni akarom a babat(csak maganrendeles van ,es persze a doki orul, ha minnel tobbszor megyek, mert annyiszor fizetek), a vervizsgalatokat a terhesseg legelejen csinaljak es a legvegen, nem mernek nyaki redot, es a kombinalt -3-as teszt is opcionalis, integralt teszt nincs is.
Ugyhogy a 16. het korul megyek Debrecenbe megcsinalni a genetikai uh-t, meg a sajat fogadott dokim is ezt javasolta. Tenyleg, Ronci, hogy hivjak a dokidat es kb. mennyi a 4d-s uh?
geri79

Nmarya, jó hogy túl vagy rajta. Megnéztem a képet, nagyon szépek a gyerekek!
Fél évet kell várni? Necsináldmár! Azért az nagyon sok, biztosan szükség van ilyen sok időre?? Lehet meg kéne kérdezni másik orvost is erről, talán a neten…
Amit én láttam dokfilmet, ott az volt, hogy már a fogamzás ELŐTT el kellett kezdeni a gyógyszer szedését, mert minden állítólag a beágyazódásnál dől el, vagyis akkor kell megfelelő hormonmennyiségnek rendelkezésre állnia. Az anyuka a filmben a fogamzás előtt hónapokkal elment a dokihoz és beállították, hogy neki milyen és mennyi gyógyszert kell szednie. Az orvos azt mondta, hogyha a teherbeesés után kezdi valaki ezt szedni, az már késő.
Jó, nem biztos, hogy ugyanaz a helyzet nálad mint a filmen levő anyukánál vagy másnál(Kakti, Vicky) aki a terhesség megléte után kezdte szedni..

Ézsóné, a védőnők szoktak értetlenkedni egymáson, ne vonj le következtetéseket ebből az egész rendszerre! Nekem jó volt minden ahogy volt annak idején!
lara

ronci: Én még mindig fixen állítom, hogy én megyek itt a legkésőbb uh-ra. Júli 28-án lesz a konyultázió, szerintem utána még két hét biztosan el fog telni az uh-ig, szóval jobb esetben is aug. közepén megyek. De az biztos, hogy max aug végéig húzhatják, mert azután megyünk haza nyaralni és ha nem adnak időpontot, akkor lelépek uh nélkül.

Lucababám: a táblát én is átküldtem. Az eddigi kitöltők közül én vagyok a legtünetmentesebb. Most nem is tudom, hogy ennek örüljek-e, vagy inkább nem. :roll:
Mindegy, nem filózom ezen, attól tartok, hogy a töprengéstől nem sok változás történne a pocakomban. :)

Ma érdekes délutánom volt. Ma próbáltam a tegnapival ellentétben egészségesebben étkezni. Reggel light joghurtot ettem cukormentes, viszont annál zabkorpásabb müzlivel, majd fél kettő körül jól belaktam tökfőzelékkel és a hozzá sütött pörkölt jellegű csirkemellel. Nah, jó, leküldtem egy csokis rolót is desszertként.
Ennek következtében a délutáni alvásból iszonyat szomjasan ébredtem, a víz nem esett jól, így terhesség ide, vagy oda, ittam energiaitalt. Szénsavasat kívántam és semmi más nem volt itthon.
Azután visszafeküdtem aludni, majd ismét felébredtem arra, hogy őrületesen csikar a hasam, rohanhattam is a fürdőszobába hasmars miatt... :lol:
Ismét visszaaludtam, majd ismét szomjasan ébredtem. Akkor már a férjem megsajnált és leszaladt nekem cola-ért, szintén terhesség ide, vagy oda. Nemtom, egyébként baromira nem iszom ilyeneket, de most nagyon erre húzott a szomjúságom.

Álmos kismamák: ha ti alszotok délután, vagy valamikor napközben, vagy hamar lefekszetek este, az segít nektek?
Mert én mostanában rászoktam, hogy a gyerekkel együtt alszom délután két órát, de ettől nekem nem jobb. Még fáradtabban, zúgó fejjel, rossz gyomorral ébredek és olyan alacsony vérnyomással, hogy közlekedni alig tudok. Visszaemlékezéseim szerint a régebbi reggelig tartó kemény rockbulik után fürgébben vágtattam haza a belvárosból angyalföldre gyalog, mint ahogy a délutáni alvás után közlekedem a lakásban... :lol:
Vendég

nmarya: Én a magzatmegtartó gyógyszerrel kapcsolatban csak arról tudok írni, amit kaptam. Az utrogestant a beültetés/inszemináció utántól már használni kell a 12. hétig. Természetes teherbeesésnél nem tudom, hogy hogy lehet ezt kivitelezni. A sárgatest-elégtelenségre megelőzésként adott gyógyszereket sem tudom. A genetikai vizsgálat meg vagy vérvétel, vagy spermavizsgálat azt hiszem.

lara: A sógornőmnek is fél évet kellett várni a műtét után. Ennyi az előírt regenerálódási idő.

ananácska: Nekem sem pihentető az alvás. Pedig elég sokat alszom.
vicky79
Budapest III. kerület

Szerintem is reális a fél év. Nem csak a testnek, de a léleknek is kell idő. Különben megkattansz az erőlködéstől, hogy "visszakapd" a babát, akit elvesztettél. Kell annyi idő, tiszta szívvel és fejjel vágj bele. Az ismerősömnek több mint 1 év kellett, hogy teljesen elengedje a kisfiát... :cry:
Vendég

Jah, tényleg, azt csak a levélben írtam, hogy nem tudom megmondani a kínai naptár szerint a babám lehetséges nemét.
Ugyanis nem tudom, hogy melyik hónapban fogant. Május utolsó napján és június első napján volt peteérésem. Foganhatott már ekkor is, meg akkor is.
Ha májusi, akkor lány a jóslat, ha júniusi, akkor fiú.
Szerintem ez a legreálisabb, hiszek a naptárnak: 50-50%, vagy lány, vagy fiú! :P :lol:
Vendég

Drága Csillagjaim ! :D

Igazán gratulálok a szép genetikai eredményekhez Monyó!
Roncikám ,Nmarya,Vicky,Csuppancs,Lara, Luca,Kakti, Geri, Ágic, Kismaki, Ananácska és Mindenki ( remélem nem hagytam ki senkit )mondtam és annyira megszerettelek benneteket, hogy nem ment Titeket itt hagyni ! :D :oops:

Szóval nálunk nem ugyan az az apuka ezt többször is meséltem. Van a volt a férjem akitől 10 éve váltam el és ő a nagyfiúk apukája és van a mostani akivel 4 éve próbálkozunk és már 2x ugyan úgy ugyan abban az időben veszítjük el a babát. Jah és teljesen zárt volt a méhszájam...Mi a próbálkozással várunk 1 évet , reálisan akkor lesznek a körülményeink "nyugodtak" na jó nyugodtabbak :D Akkor elmegyünk kivizsgálásokra és ha azt mondják ok akkor hajrá! :D Még 1x
mert ugye mondtam én azért szabok egy határt mert a végtelenségig sem lelkileg sem fizikailag nem fogjuk bírni.
Szegényem egy hős volt ma is a kánikula dög meleg ellenére
( patakokban szakadt róla a víz, el nem mozdult mellőlem még rágyújtani is addig ment amíg műtőben voltam ) ez igazán nagyon jól esett :D

Csajszikáim , várom ám a sztárfotókat meg a beszámolókat aztán mivel Nmarynak meg nekem is van némi tapasztalatunk ezen a téren , mi is irkálunk a témákhoz hátha segíteni tudunk Nektek :D

Puszillak Benneteket : Tyúkanyótok, Letti
letti73

Szia Mindenki!

Annyit írtatok, hogy alig győztem visszaolvasni... ;)

Először is örülök, hogy már Letti ésnmarya jobban vagytok, csak így tovább!!!
Picit én is beparáztam a rosszhírek miatt, de próbálok pozitív lenni. Jövő kedden megyünk dokihoz, addig meg annyi a munka, hogy nem is lesz időm aggódni, szerencsére. Csak ez a hülye meleg nem lenne, de nem panaszkodom, merthát nyár lenne, vagy mifene ;) Jövő szerdától, meg megyünk szabira :D
ananácska, Ti laktok Angliában? Mert megyünk Londonba pár napra, majd gondolok Rátok ;)

Nálam a reggeli kajálás még mindig nehezen megy, de bevallom, hogy örülök a tüneteknek, mert azt remélem, hogy jót jelentenek...

Jaj, miről is volt még szó?.... ;)

ja, babakocsit majd csak 12. hét után nézünk én addig várok mindennel, de megjegyzem az ötleteket és majd akkor visszaolvasok...

Vicky, Tőled szerettem volna kérdezni, hogy Téged a Szabó küldött el vérvételre és vizeletvizsgálatra? A ÁEK-ban voltál? Én jövő kedden megyek, erre ugye éhgyomorra kell menni? És védőnőhöz, meg fogászhoz, meg háziorvoshoz nem küldött? Vagy ne legyek türelmetlen és majd jövő héten mond mindent? Köszi a választ előre is.

A táblát majd küldöm én is, nekem fiút dobott a gép :)

Ja és gratulálok minden ficánkoló babához, irígyirígy :D

Na most ennyi jutott eszembe, szép álmokat mindenkinek!

Ági

Kép

Ági
agic83

Sziasztok,
az előbb rosszalkodtam... elkísértem a páromat vásárolni, egyedül sajnos erre képtelen...
Vettünk egy pár dolgot, nehogy éhenhaljak, de amikor megláttam a császárszalonnát összefutott a nyál a számban... úgyhogy szépen vettünk egy darabot... mondta párom, hogy annyira vékony vagyok már, hogy jó lenne, ha ennék, nincs kibékülve vele, hogy lefogytam 7 kilót, és most is csak a pocakom nő... :)
Amúgy ma csak gyümit tudtam enni, semmi más nem csúszott le. Meg most a szalcsi... isteni volt!
Megkívántam egy fehércsokis manumot is, de sajna a kölöknek nem ízlett, így több, mint a felét apjuk ette meg... majdnem visszajött.
Nem tudom, ti hogy vgytok ezzel, de nekem konkrétan nincs hányingerem, éhes vagyok, de ha ránézek a kajára undorodom mindentől... ez borzalmas...
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Csajok: most hogy túljutottam a 12. kritikus héten :D (effektíve tegnap) így én is nekiálltam körbenézni. Én a kisággyal kezdtem, jövő hónapban jön a kocsi. Úgy terveztem, hogy minden hónapban 1 nagyértékű eszköz.

DE. Bp-én találtam egy jófajta kiságyat és kértem a tesómat hogy menjenek el érte. Szerintetek? Megkaptam ugyanazt amit eddig. A tesóm barátnője átvette a telefont, és közölte velem, hogy még korai ilyesmibe beruházni, mert még bármi közbejöhet (sejtelmes köhhintés- óh, hogy utálom, MONJDA KI, NE KÖRÍTSEN, merje kimondani) és hogy még nagyon ráérek.

Aztán elkezdtem számolgatni:
augusztus: házidoki (még keresés alatt), fogdoki, és persze kéne találni egy nőgyógyászt is végre, alapítanom kell egy kft közben persze dolgozom, és mellette csinálom az alapítványom (másodállásban)
szeptember: új pályázat indul az alapítvánnyál heti 20 órát kell ott munkával töltenem, és persze itt a főállás heti 40 órával
október: táppénzt tervezek a főállásra, mert nem fogom bírni, marad az alapítvány részmunkaidőben
november: államigazgatási szakvizsgára készülök, a kötelező tudni való egy 700 (!) nem vicc oldalas könyvben található. két szóbeli és két írásbeli vizsga.
december-január: itt már nincs extra csak az alapítvány

Mikor menjek bevásárolni, és mint egy rendes kismama járni a boltokat? Télen? Jégben, hóban nagy pocakkal? Persze és majd 8 hónaposan vezessek fel Pestre, ha ott akarok valamit venni. Szal nem akarom a télre hagyni a beruházást, akkor már csak varrni és Xszemezni szeretnék.

Most mondjátok meg, tényleg ráérek még? De őszintén!
zarja

Zarja: ha neked oromet okoz a vasarlas es szeretnel, akkor hajra.
Nem ugy kell hozzaallni, hogy barmi is tortenik.
Ugyanakkor teny es valo, hogy en szemely szerint a 12. het utan sem mernek egybol belevagni, Kristoffal sem mertem, mert ugyan biztos, hogy NEM FOG SEMMI ROSSZ TORTENNI, mert ennyi erovel a 30. het utan is tortenhet, de megis csak ott volt bennem a ketseg. OK, teny, hogy nalunk epp a betoltott 11 het utan, a 12. het kozepen valt ketseges, hogy megmarad-e a baba. Es semmilyen elozmeny nem volt, csak egy hirtelen rossz mozdulat. :cry:
Amiatt is vartam inkabb, hogy nehogy rosszul dontsek, ertem ezalatt azt, hogy hirtelen fellangolassal megveszek egy szuper kisagyat, vagy kocsit, majd a kovetkezo huszonpar het alatt (ami rengeteg, ennyi ido alatt a vilagot meg lehetne valtani, ha tudnank hogyan kell) talalnek valami sokkal jobbat.
Nalunk szinten a kesobbi vasarlast erositette meg az is, hogy kicsi a lakasunk, kerulgetnunk kellett volna a bedobozolt dolgokat, a port fogtak volna fel, meg a helyet elolunk.
Es attol is tartottam, hogy ha nap, mint nap nezegetem a megvasarolt cuccokat, akkor meg nagyobb lett volna a turelmetlenseg, meg lassabban teltek volna a hetek.
Ezek voltak tehat az en erveim a kesobbi vasarlasra, de masok vagyunk, lehet, hogy neked a korai jobb.

En ugy oldottam meg, hogy mar a pozitiv teszt utan havonta lekotottem a szamlamon 50£-ot. Ez a vegere szep osszeg lett, boven fedezett mindent, meg maradt is. Nem terhelt meg anyagilag a gyors vasarlas.
Aprankent, amikor volt 5-10 szabad percem nezegettem a kinalatot, osszeirogattam, hogy mibol pontosan mit szeretnek, hol talalhato meg, mennyibe kerul, stb.
A 33. vagy 34. heten egy szombati nap reggelen beultunk a kocsiba listaval es uzletcimekkel, delutan mar itthon is voltunk ugy, hogy nagyjabol mindent megvettunk kisagytol a babafurdetoig es meg egy ebed is belefert.
Nagy pocak ide-vagy oda, de mivel akkor mar semmilyen egeszsegugyi problemam nem volt, en igy nagyon jol birtam a maszkalast, sokat jarkaltam, csavarogtam.
A babaruhak rendbeszedese nem volt egy nagy feladat, azt hittem, hogy sokaig fog tartani, de nem. Masfel nap alatt ki lett mosva, meg lett szaritva es ki lett vasalva minden, pedig tel volt es bent szaritottam az egyetlen kis nyomorek allvanyunkon.
A 36. hetre keszen volt minden, csak a pelenkazot kellett osszeszerelni es attakaritani (kb egy ora) es a kisagyat "berendezni" (fel ora). Szet untam a fejemet az utolso harom hetben, mert mar nem volt dolgom.
Tobben remisztettek, hogy mi lenne, ha megszulnek a 35. het elott es nem lenne kisagy osszerakva, nem lenne babaruha, stb. Szomoru, de en azzal erveltem, hogy ha akkor megszulnek, akkor a koraszulott baba 1-2-3 hetet biztosan a korhazban lenne, ruhakat meg akkor is vennem kellene ra, ha a tobbi ki lenne mosva, mert hogyan adnek egy ket kilos gyerekre 56-os, 62-es ruhacskakat?
Vendég

Zarja, szerintem ráérsz még. Kinézni legfeljebb kinézed amit akarsz, összerakod rá a zsét és decemberben mondjuk megveszed. Mi annak idején a 8. hónapban vettük meg a kiságyat, a babakocsit meg a párom amikor engem már bevitt szülni.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Egy kenyes kerdes: hizott mar valaki valamennyit? Ha igen, akkor mennyit?
Vendég

Most en vagyok hulye, vagy Magyarorszagon megvaltozott az idoszamitas. Itt mar lassan kilenc ora, akkor ott tiz lesz, ennek ellrnere a fejlec szerint fel nyolckor irtam ki a par perccel ezelotti hsz-omat. :lol: :roll:
Vendég

Sziasztok!

rengeteget írtatok amíg nem voltam.
Nmarya és Letti, nagyon sajnálom ami veletek történt. Remélem a várakozási idő útán nagyon hamar teljesül a vágyatok.

Üdv az újaknak.

Ma voltam genetikai UH-n, az eredmény: CRL 46mm, BPD 18mm, TAD: 16mm, NT: 0.9mm Ép koponya, mellkas és hasfali kontúrok, hiánytalannak tűnő, mozgó végtagok. Ált.menny. magzatvíz. Placenta a hátsó falon tapad.
Holnap reggel éhgyomros teljes vérkép+vizelet+ genetikai vérvétel (ezt nem kell éhgyomorral)

Nem tudták megmondani mitől görcsöltem és vérezgettem...
Az utrot még a héten 2x1, a jövő hét elején 1x1 (3-4nap) aztán elhagyhatom.

Hízás: 1kg ez derült ki a ma a védőnőnél ( első alkalom, min 2h-t voltam. kaptam 1csomó szóróanyagot+egy randa kiskönyvet)

Felszerelés: még várok, szeretném tudni a nemét és csak aztán (a szín miatt :D )
Ruhácskák: van már 4 db

Képet du rakok fel.

Kép
csipike09

Vásárlás:
A férjem szerint túl korán kezdtem. Babakocsi november eleje. (akkor ugyanis mondták, hogy a következő szállítmány MÁRCIUSBAN jön, ami igaz is volt, mert a férjem szállít nekik)
Kiságyat kikönyörögtem, hogy menjünk be november közepén megnézni. Hát ott ért a hideg zuhany - ha akkor megrendelem, jó esetben február közepére szállítják, mert alapból 8 hét a várakozás, de egész januárban leáll a gyár!
Remek! Persze megrendeltük és január közepén már itt volt.
Én, ha nem is venném meg előre a dolgokat, ha valamihez ragaszkodom, biztos végigkérdezném a menetét, hogy mennyi időre szállítják...stb.
(én is vettem méregdrága RÓZSASZÍN ágyneműt a 12 hetes UH után, csak mert akciós volt! :oops: )
Vendég

Bea!

A babanet időszámítása nem mindig tökéletes! :lol: :lol:
Vendég

Zarja,
szerintem is ráérsz még vásárolni, én is azt csinálom, mint ananácska, félreteszek X összeget, és januárban bevásárolok ami még hiányzik... megvárom, hogy mit kapunk karira, szülinapokra stb....
Persze mindenkinek a privát dolga, hogy mikor vásárol... :)
Egyébként legszivesebben, már most vásárolnék én is... :D
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Én eleve azt hittem eddig, hogy GMT +1 ben élünk. Szerintük +2-ben.
Szerintem a CET (Central European Time) egy óra pluszban van a GMT (Greenwich Mean Time) -hoz képest. Vagy nem????
Szerintem Anglia fele csak egyszer kellett órát állítani, Calais és Dover közt a kompon... :oops:
Vendég

Akit érdekel kismama ruci, annak érdemes most benéznie a C&A-ba, mert nagy leértékelés van. Pl: hosszú farmer: 2.790.-, felső 100%pamut 2.790.-
A benettonnál is 50% os . Előnye, h szülés után is hordható fazonok amig még megmarad a poci.
Babáknak 790.- a napozó

Kép
csipike09

Agic83: Jelenleg úgy van, hogy Szabó doki az ÁEK-hoz tartozik, Csilla pedig a MÁV Kht.-hez. És Csillától fogom kapni a vérvételre a beutalót, mert nekem van Mávos igazolványom a párom révén. A dokinál kell majd állítólag a kombinált teszthez a vérvételt intézni, mert az viszont az ÁEK-ban ingyenes. Egyébként 22-én megyek vérképre, vizeletvizsgálatra és terheléses cukorra. A vérképet és a terheléses cukrot éhgyomorra nézik, de ezt az utóbbit nem csinálják alapból ilyen korán, én az előzményeim miatt kértem, hogy nézessük meg. Nekem már volt kiskönyvem, mikor hozzá mentem és már volt egy vérképes és éhgyomori cukros vérvételes eredményem is, mert a védőnő ezeket megcsináltatta a margitban, ahová tartozom, csak Csilla kér újat. A többi vizsgálatot majd a védőnő mondja (belgyógyászati kivizsgálás, fogászati ellenőrzés, ekg).

Hbarbi: Én egy kicsit aggódom néha, mert már nincs annyi tünetem. Már nincs olyan rossz hányingerem reggelente és az undorom is múlóban. Mondjuk van helyette más. Ma hajnali 2-kor fel kellett kelnem pisilni és úgy korgott a gyomrom, hogy meg kellett ennem egy kekszet. Alig bírtam elaludni. Remélem nem azért vagyok egyre jobban, mert már nincs meg a porontyom, de erre nem akarok gondolni. Még olyan messze van a 28-a, addig begolyózok.

Zarja: Hát nem akarlak elkeseríteni, de én sem vásároltam még semmit. Még tényleg nagyon az elején vagyunk. Nem mondom, hogy a vetélés kockázata nem csökken a terhesség előrehaladtával, de azért vannak babonásabb egyének is, olyanok pl. mint én. DE! A másik fórumban a csajok már a 20. hétre mindent megvettek és volt olyan is, aki még terhes sem volt és már vásárolgatott. Szóval ebben nincs azért egyértelmű állásfoglalás. Én kielégítem az igényeimet a nézelődéssel és hogy megjegyzem jobb dolgokat. Még csak egy kismama fürdőruhát vettem magamnak, de azt is csak azért, mert nagyon tetszett, jól állt és nem volt belőle több. A következő beruházásom a szívhang-figyelő lesz és utána majd apránként. Ha mindent megveszel, mit kapsz ajándékba?
vicky79
Budapest III. kerület

Hason alvás: ti szoktatok, mertek hason aludni? Én nagyon szeretek úgy, de mostanában nem merek hasra feküdni és egy kissé mintha kényelmetlen is lenne. De közben meg azt gondolom, hogy nem nyomom össze a babát, mert ő még mélyen bent van a csontok mögött..

Ananácska, ha délután le kell feküdnöm én is halál közeli vérnyomással ébredek és kóválygok.
Hízás: én zabálok ezerrel, de hízni nem híztam, nem is értem, hogy lehet. Én minden ételt meg akarok enni, amit meglátok, minden kell :D

Vicky, ez nagyon rossz, hogy ilyen sokat kell várni. Ha az emberrel ilyen történik, minél előbb bele szeretne ismét vágni és ehelyett várakozni kell…ez nagyon rossz :(

Tegnap este 9-kor égető vágy fogott el a téli fagyi iránt. Azóta is ezen gondolkodom, hogy hogy a fenébe jutott nekem eszembe a téli fagyi…Persze nem volt itthon és nem is mentünk el venni, csak jó lett volna, de túléltem 8)

Zarja, nem fogsz unatkozni ahogy látom. Nagyon gyorsan eltelik a terhesség, mert leköti a figyelmed az éppen aktuális feladat. Ez egyfelől jó is meg nem is. Kezdd már el most a nézelődést, ne hagyd télre, amikor jeges lesz az út és kín lesz a vásárlás! Én annó úgy csináltam, hogy mindent kinéztem, tudtam mi hol kapható, minden ki volt választva és az utolsó hetekben nekiindultunk és mindent megvettünk egyszerre!

Nnnnnna, végre 9-essel kezdődök én is :lol: (dátum szerint 10-zel)
lara

Vicky!

Azt leszámítva, amit a családtól kértem a SAJÁT szülinapomra, meg karira és SEMMIT nem kaptam ajándékba. Na jó, amikor megszületett Luca, a barátok jöttek látogatóba és hoztak egy-egy mütyűrt. De az többnyire 56-os rugi volt és Lujza 56cm-rel született, szóval nagy hasznát nem vettem.
Van ismerős, aki kijelentette a keresztszülőknek, hogy ők veszik a babakocsit. Meg ilyesmi. Nálunk ilyen nincs. Még kölcsönbe sem kaptam senkitől semmit. Persze biztos azért, mert 22 voltam, amikor terhes lettem és az én barátaim még a kanyarban sem voltak ehhez. De a férjem 30 körüli barátainak sem volt még akkor gyereke.

Hízás:
most ráálltam a mérlegre ebéd (tízórai :oops: ) után és meglepődve láttam, hogy 57kg vagyok. Voltam már 61kg is, de azóta nem szedem a magne b6-ot. Mondjuk én most vagyok a leghányingeresebb a kezdetektől. Biztos a meleg miatt! :roll:
Szóval per pill. -1kg-nál tartok!
Vendég

Folyt. köv. csak dolgoznom kellett egy picit.

Zarja: Tényleg nem lesz túl sok időd, de én azért a helyedben mégis kicsiben kezdeném. Egyébként én szerintem elég sok mindent netes áruházból fogok megrendelni, mert azért még elmenni sem kell, van ezeknél házhozszállítás. Tény, hogy nem lehet megszemlélni a dolgokat, de e-mailben elég segítőkészek. Én már meg is kaptam pl. a babakocsi méreteit.

Ananácska: Szerintem én még nem nagyon híztam, de mostanában nem mértem magam. Majd talán a hétvégén.

Lara: Neem a hason alvás kényelmetlen, de hason feküdni szoktam, mikor a laptopon netezek. Annyit ki szoktam bírni, de azért már van hogy begörcsölget a hasam.

Lucababám: Hát ezt én is furcsának találnám, hogy a keresztszülőknek kerek-perec ilyennel állok elő. De ugye nálunk párom szülinapja szeptemberben, enyém novemberben, névnapom decemberben és hát ugye jön a karácsony. Mi ilyeneket még nem beszéltünk meg a családdal, de általában pénzt szoktunk kapni és abból fogunk vásárolgatni a babának.
vicky79
Budapest III. kerület

Én nem értem ezt a vonalzót...
Vickynek és nekem is nagyonbabás van, az ő babája egy nappal előbb fog születni mégis mindkettőnknek pont 10 hetest ír... de tudom, hogy én még csak holnap leszek 10 hetes...

Barbi

KépKép
hbarbi80

Amúgy a hason alvás nekem még megy, de az az érdekes, hogy előtte nem nagyon aludtam hason... ez úgy 3-4 hete jött elő...
Amúgy a paplant (mint a szopipárnát) magam alá gyűröm, és úgy nagyon kényelmes.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Vonalzót én sem mindig értem, de többé-kevésbé jó. Szerintem más időzónát állíthattunk be.
vicky79
Budapest III. kerület

Barbi!
Szerintem van olyan is, hogy figyelembe veszi, hogy hány órakor csináltad a vonalzót. Vagy próbálj meg egy újat csinálni.
Egyébként meg a Tied a jó, mert én is 02.10-re vagyok kiírva és ma vagyok 10+1
Lilypie, meg Nagyonbaba is aszongya!

Szúnyog:
Nálatok nincs eszméletlen mennyiség? Szegény Lujzin van már vagy 10000 csípés. :cry:
Vendég

Amúgy átnéztem a márciusi topicba és sajnos Juditnak is elment a baba. Tudjátok, ő tőlünk ment oda és az 5.-et várták... :cry:
Vendég

Na úgy tűnik sikerült kijavítani... :D

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok!

Nagyon ócskán érzem magam :oops: Két napja hulla vagyok, hőemelkedésem a szokottnál magasabb, a fejelm szétesik, tök gyenge vagyok, időként őrülten ver a szívem. Úgy kifulladok a semmitől, mintha maratont futottam volna. Olyan rossz érzésem van :( Annyi rossz hír volt az elmúlt napokban, remélem nem folytatódik a sor. Mennék is dokihoz, meg nem is...

Amúgy reggeli közben olvastam a tegnap termését, és amikor hbarbi a császárszalonnás részhez ért, akkor otthagytam az addig fogyasztott áfonyát és kimentem szétnézni a hűtőbe. Hát szalonna sajnos nem volt, találtam viszont májkrémet, azt ettem magában. A kívánósság a régi, a hányinger viszont javult. Mindjárt kitöltöm én is a táblázatot.

Szúnyog nálunk is van. Én erdő mellett lakom, nyüzsögnek ezerrel. Ma veszek egy elekromos irtót, mert tegnap este törülközővel hajkurásztuk őket, ezt ma kihagynám :D

Én a vásárlást decemberre hagyom. Addigra kiderül, mit kaptunk kölcsön és mi kell majd. Ráadásul szerintem februárra el fogunk költözni a lakásból, ahol most vagyunk, jobb nem oda felhalmozni a dolgokat. Eddig a páromnál laktunk, jó nagy lakásban, csak épp a belvárosban. Most átcuccoltun a zöldbe hozzám, ami viszont kicsi. Nem tudom mi lesz, nagy pocakkal nem álom egy költözés.
juci-77

Juci, szerintem a meleg miatt érzed magad ilyen gyengének. Én is felmentem egy lépcsőn és totál rosszul lettem, mintha nulla kondim lenne..
A rossz híre sor nem folytatódik már, vége, le van állítva :!:

Szúnyog: elektromos szúnyogriasztóval próbálkoztatok már? Valamilyen olaj párolog belőle és nagyon nem szeretik a szúnyogok.

Költözés: én úgy költöztem, hogy 39 hetesen kezdtem csomagolni, utána elugrottam szülni, hazajöttünk 1 hetes volt a baba, folytattam a csomagolást és 2 hetes volt amikor költöztünk. Na ez nem volt egy leányálom. Utána az új házban meg kipakolni...egyedül (férjem dolgozott). Mégeccer nem vállalnám.
Úgyhogy minél előbb még szülés előtt meg kell ejteni a költözést!
lara

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?