Új privát üzeneted érkezett!

HalihóKép

CsirkeszKép
Oké, hívjál nyugodtan, lemérem a pelenkázót. Úgyis méregetem a gyerekszobát, mert Gergőenek új ágyat csináltatunk, hogy a kiságy a picié legyen.
Védőnő nem vasalta ki a ruhákat?KépKép

Lau
23+1 vagyok ma.

GyöreszKép
Kitartás és pihizz sokatKép

Macs
Gratula a vizsgához, jó pihenéstKép

BesztiKép
KösziKép

Hasleszorító bugyi:
Nekem sincs róla tapasztalatom. Akartam beszerezni anno, de pont az eladó mondta, hogy előre ne vegyem meg, majd ha meglesz a baba és látszik, hogy kell-e, mizujs a pocival. Csakhát utána már kinek volt ideje hasleszorító bugyiért rohangászniKép Szerintem idő kérdése az egész, szülés után persze, hogy nem lesz rögtön kockás hasunk, kivéve RRKép). Bár azt mondják többedik gyereknél egyre rosszabb a helyzet.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy!

Ne ijesztegessKépKép! Nekem már épp elég rossz a helyzet, nem szeretnék még egy fokkal rosszabbat. És még tervben van a negyedik is, aztán meg rögtön rohanhatok a plasztikai sebészhez is?Kép
Az igaz, hogy Nátán után tényleg rosszabb lett, de valószínű csak azért, mert császár volt, vágtak-varrtak, de persze a zsírleszívást kifelejtették.KépKép Pedig ennyi pénzért!Kép
A baba születése után cél a kockás has, -15 kg kíséretében. Jó kis tervek, mi?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Hosszú ideig nem voltam, mert nyaraltunk, szerencsésen megérkeztünk, babával minden rendben, sokat mocorog. Majd igyekszem visszaolvasni az elmúlt több mint két heti adagot.

Eszter, minden együttérzésem, szorítok, hogy a továbbiakban ne legyen semmi gond!!!

Gombóc, micsoda meglepi téged itt látni! Még az esküvős fórumról "ismerlek", ott Timiként szerepeltem és váltottunk már pár szót, meg az Indexen is. Gratulálok a 2. bébihez, nálunk most érkezik az első. Kép

Vigyázzon mindenki nagyon magára!

Üdv: Macsek
23+1

Kép

Kép
macsek11

Lányok:
éreztétek már, hogy csuklik a pici? Én vasárnap éreztem először és ma megint. Most ebédeltem, és lehet, hogy ő csuklik helyettem??KépKép Olyan aranyos.

Tegnap este annyira aktív volt, hogy néhány mozdulatánál - most nem tudom, hogy kezét, vagy a lábát pakolászta-e - szinte már fájt!!
Mi lesz később?Kép

Noémi: Mi még előtte vagyunk a felújításnak, valószínű, csak jövő tavasszal lesz megejtve, mikor a gyerekszobát kialakítjuk. Most velünk lesz még egy szobában és sajnos nincs is rá keretünk.

Lau
lau

TAndi!
Merre jársz?Csak nem nászútra mentetek!Lassan egy hete nem jelentkeztél!Esküvői fotók hol vannak?Remélem minden rendben veletek és csak azért nem jelentkezel mert valami jó helyen sütteted a hasadat!
Üdv.GnéKriszti
gnékriszti

Hello Mindenki!

Gyorsan egy kérdés: mekkora egy Tena betét??? Már csak azért, mert mindenki hangsúlyozza, hogy mi a neve, és nem tudom eldönteni, hogy a márka, vagy a méret miatt...

Tegnap védőnéni késve ugyan, de jött, látott, maradt egy órát, és eltávozott. Elégedett volt a gyerekszobával, melynek jelenlegi felszerelése: 1 db ruhaszárító (tele ruhával), 1 db bicaj (sárosKép, de apa dolga lenne a saját bicajának tisztán tartása), 1 db gurulós ruhaállvány. Képzelem mekkora lett volna a siker, ha már a gyerekszoba megfelelő rendeltetésű bútorait tudjuk prezentálniKép
Tetszett neki az általam varrt ágytakaró, valamint a kosztumfelsőm a fogasonKépKép
Kikérdezte a fehérnemű mosási szokásaimat, érdeklődött, hogy van-e éppen folyásom, mondta apának, hogy hisztis leszek a szüléskor, fáradt utána.
Megígérte, hogy szülés után megtanít kézzel fejni, mert szerinte az gyorsabb és alaposabb. Na ezen a dolgon elgondolkodtam, de azóta sem tudtam eldönteni, hogy mit akarok. Olyan idegennek hangzik egyelőre a kézzel fejés, de mi van, ha tényleg jobb?? Tapasztalt anyukák, ti próbáltátok a kézzel fejést?
Ja, és persze a ruhavasalásnak nem állt nekiKép
Igazából kedves volt, nem tolakodó, sokmindent mondott és kérdezett. Meg is beszéltük apával, hogy ha ilyen marad a nő mindig, akkor jó lesz közöttünk a kapcsolat.Kép

Ha már a hasleszorító bugyinál tartunk... Nem fejlesztették még ki a hasleszorító, fenékfeszesítő és összetartó, valamint cicimegemelő body-kat kismamák számára??????? Na meg azt hiszem elkelne majd nekem egy zsebfodrász és zsebkozmetikus, hogy a csapzott hajamat és strapált arcvonásaimat bizonyos időközönként rendbe tegyeKépKép Mert ugyebár apa és a baba mosolya nem mindenre megoldás...

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok lanyok!

Tegnap nem tudtalak titeket olvasni, mert elusztam a sok munkaval.

Eszter!
Sajnalom ami tortent! Kép
Kitartast neked es oromot a ket babahoz. Kép

Ma voltam a kinai piacon. Furdoruha van, 700-2000 Ft. kozott. Ketreszes nagybugyis, nagyon szepek.
Van vaszon nadrag, ami kotos es tok jo a 103-as hasamra. 1500-2000 Ft. kozott voltak. Erdemes kimenni, van sok jo olcso dolog.

Most nem leszek ket hetig, eldontottem, hogy nem maradhat el a naszut, igy megyunk de nem Tuneziaba, hanem EGyiptomba 12 napra. Megbeszeltem az orvossal es a vedonovel, nagyon rendesek voltak, ellattak tanacsokkal, meg hogy ha gond van mire mit szedjek. Listat is kaptam.
Kép
Igy kedden indulunk.

Addig vigyazzatok magatokra, pihenjetek sokat.
Jo babavarast. Kép

Magi (25)
Vendég

Sziasztok!
Köszi mindenkinek a biztatást!

Liv! Persze, hogy megkérdezheted, nem titok! A párommal 2 éve vagyunk együtt és bár én már nagyon szerettem volna kisbabát Ő még azt mondta, hogy várjunk 1 évet. Én ebbe bele is egyeztem, de azért közös megegyezésre abbahagytam a gyógyszert. Általába védekeztünk, de nagy ritkán előfordult, hogy amikor úgy gondoltam, hogy tuti, hogy nem eshetek teherbe, akkor megfeledkeztünk a védekezésről. Ez a kisbaba úgy fogant, hogy még szinte véreztem amikor együtt voltunk (a menstruácio 7. napja körül) és hát mégis ott a maradt! Tudom, hogy előfordul az ilyen, de számomra olyan hihetetlen volt és hát annak ellenére, hogy még vártunk volna vele mindketten nagyon boldogok vagyunk. Ja és amikor már bennem volt a pici, de én még nem tudtam, akkor még keményen jártam edzőterembe, de mégis megtapadt! Hát így történt!

Györesz

Kép
Kép
györesz

CsirkeszKép
A Tena betét 35 cm hosszú, és 13 cm széles. Az oldala gumis mint a pelenkáknak, hogy bent tartsa az "anyagot"KépKép Egy barátnőmtől kaptam pár darab maradékot. Ő Tena szupert vett, 30 db van egy csomagban, és maradt 5 db neki belőle.
A Schöpf Méreiben Liberot adnak a kismamák alá, a Tena azért diszkrétebb kissé.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Csirkesz:
aztán milyen érdekes lenne, mikor levesszük a bodyt és minden szétomlik?KépKépKép
Na, azért nem olyan vészes a helyzet, ugye lányok?? Vigyázni a csokikkal - mondom én, aki most vágott be egy sportszeletetKép

Györesz: akkor ez babóka nagyon akar Titeket, mert érzi, hogy Ti is akarjátokKép
lau

Cat!

Hűha, ez aztán a méret. Ha arra gondolok, hogy a Tena betét hossza kb akkora, mint a kisfiam a hasamban most, elkap a mosolyoghatnék. Azt azért elhiszem, hoogy ez a 35 cm-es csoda némileg diszkrétebb a Libero-nál. De hogy nem sokkal, abban így látatlanban is biztos vagyokKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Lau!
Az enyém is gyakran csuklikKép a csuklás állítólag ez több millió éves reflex, és a légzésre készíti fel a babókat, valamint a magzatvíz tüdőbe kerülését akadályozza meg.Olyan aranyos amikor csuklik, lennt érzem, lehet hogy már befordult? Hmm 28 héten már lehetséges.A lábacskáival meg fennt rugdosKép
Jajj csoki, csorog a nyálam, de ellent kell állnom Kép
Lau mi is a mi szobánkba szállásoljukKép el a babót, aggódós vagyok nem bírnám ki csak a közvetlen közelébenKép
Én is beszerzem majd a Tena(Mamapellust)
Már a terhesség 70%-nál tartok, kezdek parázniKép
fantikbaba

Györesz Kép

Vizsgázók: átérzem, milyen jó túl lenni rajta, nekem pont akkor kellett nekikezdenem tanulni két szakvizsgára, amikor megtudtam, hogy babát várok. Nem volt kellemes. Én is végig azt mondogattam magamnak, hogy kit érdekel a vizsga meg bármi más, amikor bébi van a pocakomban, de azért csak görcsöl az ember...
Úgyhogy gratula mindenkinek, aki túl van a vizsgáin! Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Csirkesz!

A Tena betét egy márkanév. Sokfélét gyártanak, elsősorban vizelettartási problémákkal küzdők számára.
Az egész diszkrét tisztasági betétszerűtől (ezt akár pl. Dm-ben is lehet kapni) egészen a tökéletesen pelenkajellegűig gyártanak méreteket.
Amiről mi itt ált. beszélni szoktunk, az a kettő közötti méret, betétjellegű, de az éjszakai tisztasági betétnél is nagyobb méretű. Van, aki a kisebbre teszi le a voksát, nekem az a fajta vált be, amit Cat is írt, a Tena lady Super. Ez gyógyászati segédeszköz boltban, vagy gyógyszertárban kapható. Kérni kell, mert ált. nincs elől (a csomag mérete miatt).
Hát a diszkréciót nem emlegetném eme termékkel kapcsolatban, a tangát a gyermekágy idejére mindenesetre felejteni kell. De szerintem mindenkinek kisebb gondja is nagyobb annál, hogy mennyire diszkrét. Azért hálós bugyival (és ezt még nem is láttad, csodaszépKép) vagy sima bugyival kombinálva nem olyan borzasztó. És főleg praktikus!Kép

Noémi!

No para!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti OK Kép
A fiúk nálad is a meccset nézik?
fantikbaba

Sziasztok,

Lau,
bocsi, nem akarok okoskodni, de ha a mehlepeny a mehszajon van, nem azert kell fekudni, hoyg elnojon onnan, hanem azert, mert a mozgastol a mehszaj is mozog, es akkor a mehlepeny le/elszakadhat, es ez eletveszelyes a babara nezve. (Sajnos, ehhez is volt szerencsem ZSombival) Kép
HA nem adjak at a helyet akkor szerintem nyugodtan szolj ra az emberekre. Sokszor nem direkt bunkok, csak nem figyelnek. Kép
Gratula a csuklashoz! KépKépKép

Cat, Csirkesz,
a Tena betet (marmint az a nagy, amit en is hasznaltam) tenyleg nem egy diszkret darab, viszont roppant praktikus. Nekem ez volt a legkisebb problemam azokon a napokon...Kép

Macsek/Timi
hurra, hurra, ujabb ismeros! Kép Gratulalok a babahoz! KépKépKépKép

Icsilya,
Koszi szepen az erdeklodest, most nagyon priman erzem magam. Kép (HAromszor kopp-kopp-kopp Kép ) Pont mondtam a ferjemnek, hogy Zsombival ilyen idos terhesen mar 3x mondtak azt, hoyg elveteltem, volt egy 8 cm-es cisztam, amit muteni akartak, egy felfazasom es egy tudgyulladasom, ezek miatt 2 antibiotikum kuram, egy autobalesetunk, a mehlepeny a mehszajon volt ezert ujra vereztem, es a pajzsmirigyem ismetelten alulmukodott. (Aztan sajnos a folytatas se lett jobb... Kép ) Most meg csak ugy nyugiban nő a pocakom, el se hiszem neha, hoyg babat varok! Kép

Pussz,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Hát, képtelen vagyok aludni...Férjem most ért haza a munkából - pincérként dolgozik - én meg azóta forgolódom..Na mindegyKép

Noémi: igen, én is hallottam ezt a csuklásról, de már olyan rég éreztemKép Majdnem 6 éve és ismét nagyon nagy élményKép
Én is elég aggódós vagyok, fiamnál is mindig szaladgáltam megnézni, hogy minden rendben van-e, és mikor - az első időszakban - éjjel is szopizott, könnyebb volt csak felállni és két-három lépéssel ott voltam a kiságynál, mint átmenni a másik szobába. 6 hónaposan aludt először külön tőlünk, nem is volt vele gond. Ill. mi költöztünk ki a kisszobából, ami addig a hálószoba volt, így neki nem volt környezetváltás, és mivel éjjel már nem ébredt fel, lehet, észre sem vette, hogy nem vagyunk ottKép
Most lehet, hogy nehezebb lesz az átszoktatás, mert most a nappaliban leszünk, és utána ő megy át a kisszobába, amit megcsinálunk gyerekszobának.
Sajnos, csak 3 szobánk van, és hogy két külön gyerekszoba legyen, így tudjuk megoldani.
A nagy jövőre már suliba megy, és nem akartuk, hogy majd egy alíg 1 éves csöppség kolbászoljon körülötteKép
Hu, lehet, hogy hosszú voltam, bocsiKép

Gombóc, Beszti: aranyosak vagytok, hogy biztattok, kérjek nyugodtan ülőhelyet, de valahogy nekem ez furcsaKép Szerencsére nem mindennap utazom BKV-val, így nem okoz gondot, de ha naponta venném igénybe, akkor biztos ezt tenném. Lehet, hogy hülyének néztek, de én még így sem merem ezt megtenniKép Engem ne küldjenek el a fenébeKép

Gombóc: egyáltalán nem okoskodsz, én nem tudom, mivel jár az, hogy a méhszájon van a lepény, és az infoim sem elsőkézből valók. A pihenés viszont nagyon sokat használ, az tuti.
Azért nem semmi, mi mindenen keresztülmentél az első babánál!! Akkor én már meg sem szólalok a derékfájás - pedig nagyon tud fájni - meg medencefájdalom miattKép Valószínű, nagyon akart Titeket Zsombi, azért kapaszkodott olyan erősenKép
Első babánál sem volt más tünetem ezeken kívül, bár ez is elég kellemetlen.

Remélem, Ti jobban tudtok aludni!!Kép

Lau
25+1
lau

Sziasztok!
Lau!Ha felébredek én sem tudok visszaaludni,ilyenkor(ha nincs túl korán)nekilátok főzni meg a lakást rendbe rakni.Délután mikor a kislányom alszik vele pihenek én is.
Ti nem érzite néha úgy,hogy 100kg a melletek.Ha reggel nincs még rajtam meltartó annyira nehéz,hogy levegőt is alig kapok.Nincs nagy hasam de egyre közelebb van a baba a bordámhoz mert sokszor igazítani kell magamon,hogy kényelmes legyen.
Nekem is sokat csuklik a babócám de én ezt nem mondanám kellemesnek.Tegnap biztos a sok mérgelődéstől nagyon sokszor bekeményedett a hasam.De akkor is bekeményedik ha ébredezik és (szerintem)"nyújtózkodik".Ha beindul a mozgás vége a keményedésnek,jön a box.
Kellemes napot mindenkinek.
GnéKriszti
gnékriszti

Beszti!

Köszi az alapos magyarázatot. Azt tudtam, hogy a Tena egy betétmárkát jelent, csak méret megnevezés nélkül nem tudtam eldönteni, hogy a lányok a Tena minősége miatt emlegetik a nevet, vagy a mérete miatt. Most azonban, hogy ismerem a Tena lady Super paramétereit már semmi kétségem afelől, hogy kizárólag a betét által betöltött funkció miatt dícsérték. Mivel én baba előtt megrögzött tamponos voltam, biztos úgy fogom magam érezni a Tena lady Super-el a fenekem alatt a hálós bugyiban, mintha szörfdeszkát tettem volna magam aláKépKép Na de a cél szentesíti az eszközt, ugyebár...Kép

Gombóc!

Lélegzet elállító, amit átéltél Zsombor megszületéséig. Még olvasni is sok volt. Le a kalappal előtted, és a kisfickó előtt. Komolyan minden elismerésem nektek, hogy egyikőtök sem adta fel a harcot. Kép

A BKV-s helykérés témában egyetértek Lauval. Határozott csajnak tartom magam, de nem szeretem, ha idegen emberek elküldenek melegebb éghajlatraKép Amikor felkerültem Bp-re rendszeresen átadtam a helyemet idősebb embereknek, de ők néha úgy néztek rám, mintha megbolondultam volna. Így leszoktam arról, hogy leüljek. Engem ne nézzen senki sem hülyének azért, mert udvarias vagyok. Ezektől az emberektől pedig nincs kedvem szívességet kérni...

Csuklás... olyan jó lenne már érezni, amikor csuklik. Vagy lehet, hogy már csinálja, csak én nem vagyok jó megfigyelő?? Vagy érzem, csak nem esik le a tantusz, hogy mit érzek?? Kép Na, és még belőlem lesz anyukaKépKép

Tegnap este a manógyerek áthelyezte a főhadiszállását a jobb oldalamról a bal oldalamra. Azóta viszont a bal oldalamon a combhajlatom mögött fáj valami a hasamban. Nem elviselhetetlen, de kellemetlen eléggé. Lehet szó arról, hogy eddig a jobb oldali méhtartó szalagjaim jobban nyúltak, hiszen eddig ott tanyázott a baba, most pedig az edzéstől elszokott bal oldaliaknak kell nyúlniuk, feszülniük, és ezért érzem ezt a fájdalmat? Vagy ez teljesen meredek elgondolás, és más van a dolog mögött. Ha fekszem, akkor jobb, ha a férjem masszírozza, az kimondottan kellemesKép

Kriszti!
Nem vagy semmi. Korán kelés esetén nekiállsz főzni, rendet rakni. Én a helyedben tutira olvasgatnék, vagy mesét néznék a tv-ben. De szinte kizárt, hogy korán keljekKép

Olyan szomorú, hogy mára már megint elbújt a napocskaKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Jó reggelt mindenkinek!
Lau! Én is csak azt tudom mondani, hogy pihenj amennyit csak tudsz!
Gombóc! Hát nem semmi amit átéltél a Zsombival! Biztos rengeteget aggódtál!

A vizsgázóknak én is külön gratulálok, nem irigyelek senkit. Én is, épp úgy mint Lív, akkor készültem vizsgára amikor 6-7 hetes voltam, nagyon rossz volt, mert minden gondolatom a babára irányult. El sem tudom képzelni, hogy most hogy tudnék tanulni, szerintem sehogy!

Még nem is írtam, hogy kb. 1 hete minden reggelre foltos lesz a pizsim a cicimnél! Folyik az előtej!
Akinek van ebben tapasztalata azt kérdezném, hogy ez mostmár mindig folydogálni fog? Nem mintha zavarna, csak úgy kérdezem!

Alvás: én nagyon éberen alszok mostanába. Minden fordulásra felkelek, reggel meg úgy ébredek mint aki áttornázta az éjszakát, szinte izomlázam van!

Szép napot mindenkinek!
Györesz 20+5

Kép
Kép
györesz

Jo reggelt!
Most ment el a vedononk, bejelentes nelkul beallitott hozzank. Mindegy, legalabb megnezhette a kupis hetkoznapjainkat is...Kép

Lau, Csirkesz, Györesz,
nem akarlak elkeseriteni senkit, de amit leirtam, az csak a terhessegem elso feleben tortent, az elso 20 hetben. A masodik 20het is hasonloan alakult, az se volt egyszerubb...Kép Meg a folytatas se...KépKép De Zsombi egyszeruen tunemeny, igy mar nem ragodom a multon. Kép

Szoval Györesz nyugi, az ilyen "csoda"-babak nagyon tudnak kuzdeni az eletert. KépKépKépKép

Györesz,
az elotej valszeg folydogalni fog. Kép Vegyel melltartobetetet, az legalabb felfogja es nem a ruhad azik. Kép

Kriszti,
hu, micsoda szorgalom, le a kalappal. En orulok, ha Zsombi elfoglalja magat meg egy kicsit reggel es addig is tudok aludni. Kép

Gombóc
gombóc

Én jól alszon addig amíg nem kezd zsibbadni az oldalam Kép, a babó is alukál.Reggel ötkor azonban már turbékolunk, és kirugdal reggelit készíteni.
Most azt hiszem ideje beszerezni egy kismamapárnát, a csípőm és a medencém fáj gyakrabban.
Kérdés:Ti alkalmaztok majd gátmasszázst? Én megvettem az olajokat hozzá, azt olvastam szülés előtt 6 héttel jó elkezdeni. Nem igazán szeretném a gátvágást Kép Persze nem én döntöm el, majd ha itt az idő.Van egy készülék is, egy labda, amit a hüvelyt és a gátakat edzi, kicsit borsos az ára, de gondolkozom rajta.Persze málnalevél tea is leszKép Tudom hogy van akinek még ez messze van, mégis jó ha beszélünk róla.
Előtej:
A tejmirigyek már a terhesség alatt is termelhetnek előtejet, kolosztrumot, mely igen gazdag zsírban és cukorban, de fehérjében szegényebb, mint a későbbi anyatej. Nagyok a cicijeid?Kép
fantikbaba

Na, sziasztokKép

SIkerült reggel visszaaludnom, 7-kor viszont kelni kellett, mert várt a munkahelyem.
Ez megy még 6 hétig. Valószínű, az egész napos üldögélés nem túl jó, de most már nem kell sokáig.

Kistörpénk tegnap este is megmutatta magát, néha már elég nagyokat tud rugni, vagy boxolni, hogy szinte fáj, de ilyenkor is inkább csak bambán vigyorgokKép

Csirkesz: a csuklást meg fogod érezni, mert egyenletes, ütemes. Gondold el, akkor mit éreztem, milyen anyukának gondoltam magam, mikor nem tudtam, miért sír a gyerek!!Kép Kapott enni, kicseréltem a pelust, dajkáltam és csak kiabált.
Ez már így leszKép

Györesz: első terhességemnél vettem észre, hogy folyik az előtej, most még nem jelentkezett.
Nem törvényszerű, hogy végig megmarad a folydogálás, de én pl. már éjjel is melltartóban vagyokKép

Kriszti: pont azért viselek éjjel is pamut cicifixet, mert súlyosnak érzem a melleimet, és nem akarom, hogy fájjanak. Nem tudom, Ágotánál hogy volt nálatok, mikor én annak idején szoptattam, akkor is melltartóban aludtam, és mikor éjjel már nem szopott, felüdülés volt, hogy levehetemKépKép

Most pl. elkezdtem összeírni a listát, mire lesz szükségünk, ha megszületik a pici. Szükségem lenne olyan pizsamára, ami elől gombos a mellrésznél. Láttatok esetleg valahol ilyet?
Néztem pl. a babamérleget. Ti már vettetek? Mert a neten találtam olyat, hogy lehet kölcsönözni is, kaució letétele után, amit, ha visszaadod a mérleget, visszakapod.
Digitálisat szeretnénk kölcsönözni, mert a hagyományos kicsit macerás. Annak idején is mindig gondban voltam, mindig mást mutatott, és nem voltam biztos abban, hogy eleget evett a kicsi.

Na, kicsit csapongó voltam, majd megpróbálom magam összeszedniKép

SZép napot!

Lau
25+1
lau

Lau!
Digitális bébi mérleg kölcsönzés

http://www.babamerleg.hu/merleg.html
Itt is megnézheted

Vagy
IAMOS Consulting
T.: 06-1-203-74-28
1117 Budapest, Budafoki út 107.
Nem tudom él e még a bolt és mennyi Kép
Én hagyományos mérleget kaptam.
fantikbaba

Lau!
Az normális, ha nekem nem folyik az előtej? Eddig semmi nyoma. Mindenképpen jelentkeznie kell a szülés előtt, vagy ez nem törvényszerű?
Pizsire, hálóingre nekem is szükségem lesz, mert jelenleg alig van 1-2 db-om, azokat sem hordom soha. Pucéran alvós vagyok, csak vendégség esetén hordom őket. Ebből kifolyólag semminemű szoptatást nem lehet lebonyolítani bennük.
Mérleget kölcsönözni szeretnék majd, csak még nem jártam utána, hogy honnan lehet.

Kriszti!
Cicifix nélkül én sem érzem jól magam nappal, de éjszaka még leveszem. Akkor direkt jó, hogy nincs rajtam.

Tagnap újabb bizonyítékával találkoztam a pocaknövekedésemnek. A borotvámmal kicsit helyreigazítottam a bikini vonalamat, de amikor a férjem meglátott a fürdőkádban állva úgy elkezdett röhögni, hogy potyogtak a könnyei. Csináltam két extra sávotKépKép oda is, ahova nem terveztem. Pedig igyekeztem magam alá nézniKépKép Most úgy festek, mint a srácok, akiknek sávosra borotvált a szemöldöke, csak nekem nem a szemöldököm a csíkosKépKépKépKép Hiába, már ez sem megy igazán könnyenKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Lau!
Én is melltartóban aludtam és hasonlóan hozzád nagy megkönnyebbülés volt mikor végre szabad cicivel aludhattam.
Nekem csak a terhesség nagyon vége felé kezdett el folyni az előtejem.Szülés után viszont rengeteg melltartóbetétet használtam el.Szoptatáskor pedig egy textil pelust raktam a "használaton kívüli"cicihez mert sugárba jött belőle a tej.
Most erősen gondolkozok rajta,hogy mosható cicibetétet veszek így biztos nem fogy el olyan könnyen.Valaki használt már ilyet?
Csirkesz!Nem tudom,hogy én voltam béna vagy mi a csuda de nekem nem ment a kézzel fejés.Az átmaszírozás még simán ment szépen eloszlottak a mirígyek de a fejés kézzel nem volt kellemes.Nekem hagyományos kézzel pumpálós mellszívóm volt.Egy baja volt csak,hogy kicsi a tartája és ha belövelt a tej jött magától is és amíg kiborítottam sok ment pocsékba.
Mikor lesz már igazi nyár?
GnéKriszti
gnékriszti

Csirkesz!
Jobban jársz ha ilyen veszélyes eszközökkel nem hadonászol altájékon mert idő előtt meglesz a gátmetszésed.Képzeld el ha ma mennél dokihoz ő mit szólna?Javaslom inkább a szőrtelenítőtkrémet erre a részre azzal bajt nem okozol!
Tervezem amúgy szeptember hónapban rendszeresen teljes csupaszítást vágzek mert a beöntés nem volt olyan rossz mint a
szappan nélküli borotválás.
GnéKriszti
gnékriszti

Csirkesz: KépKépKépKép
éppen én is mondtam apának, hogy lassan tükörből kell megejteni ezt a műveletetKépKép
Persze, hogy normális a folydogálás, de nem mindenkinél jelentkezik. Pizsit meg mindenképpen be kell szerezni, mert nem vagyok hálóinges típus, és éjjel is anélkül alszom, főleg nyáron.

Noémi: köszi!!!!Kép
lau

Üdv.Mindenkinek!

Lau:már van egy négy éves kisfiam,aki egyenlőre nagyon örül a testvérnek,remélem ez így is marad!Kép
Megfogadtam,hogy most nem fogom idegesíteni magam a gyakori otthoni mérlegeléssel.
Persze nem tudom,hogy ki is bírom-e,de most úgy gondolom,hogy elég lesz az is,ha bármikor megmérethetem a védőnővel,aki szerencsére nagyon kedves,készséges.Meglátjuk.

Most azzal idegesítem magam,hogy egy ideje nem érzem a babát mocorogni.Tudom,hogy még kicsi és nem érezheten állandóan minden apró mozdulatát...
dehát amolyan vérbeli aggódós anyuka vagyok.Kép

Mindenkinek szép napot kívánok!(Sajnos napsütést nem tudok küldeni).

Kata.
17+4

Kép
Kép
ruszlána

Kata:
Annak idején én is megfogadtam, hogy nem méricskélem, de aztán a kíváncsiság győzöttKép

Tegnap töltöttük a 25. hetet, és emlékszem, hogy kb. annyi idős terhesen én is azt nézegettem, hogy mozog-e már, miért nem mozogKép Egyél egy-két szem csokit, és akkor fél órán belül megkezdődik a mocorgásKép
Nálam aggódósabb anyuka nincs isKép

Lau
lau

Kata!
A csoki/édesség nálam, illetve a babánál beválik. A hétvégi szilvalekváros bukta után leállíthatatlan voltKépKép

Kriszti!
A gátmetszésre nem is gondoltamKép De azt legalább elértem, hogy apa önként ajánlkozott borbélynakKépKép Persze elmesélt egy-két fantázia fazont is, emiatt még gondolkodom, hogy igénybe vegyem-e a szolgáltatásaitKépKépKép

Elfelejtettem a tegnapi nap eseményeihez elmesélni, hogy vacsorára 2 pohár narancslevet ittam, és megettem 1 óriás szelet görögdinnyét. Így sikerült eddigi éjszakai pisilési rekordomat felállítani. Ez pedig nem kevesebb, mint este tíztől reggel fél hétig hat menetKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Én a védőnőtől kaptam hagyományos mérleget ingyen, azzal méregettük a lányunkat. Egy évig volt nálunk, utána sem azért vittük vissza, mert kérték Kép Szerintem kérdezzétek meg ti is a védőnőt, azért sokkal olcsóbb ingyen, mégha nem is digitális KépKépKép
Előtej nekem az első terhességemnél abszolút nem volt szülésig, most néha érzem, hogy egy kevés folydogál. Ez is változó mindenkinél. Ja, és a cicitartó nekem is kellett éjjel egész addig, amíg szoptattam. Bár már szülés előtt is 2-3 hónappal kényelmesebb volt abban aludni. Vasárnap megemeltem a cickóimat, és szörnyülködtem egyet: az 5 kilós medicinlabdával vetekszik lassan Kép Most a 95E-nél járok, anno szoptatás alatt pedig a 95C-sek egy része is jó volt. Mi lesz akkor szülés után, ha már most ekkora??? KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Kata!
Ne aggódj! Nekem is úgy a 19 héttől kezdett egyre inkább állandósulni a pici mocorgásai, de még most is vannak szünetek! Szerintem ez teljesen természetes, hogy nem érzed sokszor!
Különben szerintem mindenki aggódós, én már csak tudom! Mindig anyukámnak panaszkodok, hogy mikor miért aggódok és szegényt sokszor kikészítem, nem győz nyugtatni! Szokta mondani, hogy túl sokat olvasok!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Csirkesz!

Jó a fazonos sztorid. Én lendületből felmértem, hogy már nem látok el odáig, úgyhogy eleve apus kezébe adtam a feladatot, sőt közöltem vele hogy továbbiakban ez az ő dolga lesz! Kép Nem tiltakozott tulzottan, sőt! KépKépKép

Györesz!

Előtej ügyileg én a dokimmal beszéltem, ő azt mondta, hogy ha egyszer elkezd folyni, akkor "ciklikusan" erősebben és gyengébben fog folyni egész idő alatt. Már alig zavar, kezdem megszokni, de melltartó nélkül nem mehetek emberek közé.. Kép

Lau!

Most döbbentem rá, hogy mennyi apró praktikus dologra nem gondol az ember, amig nem tudja mire kell odafigyelni. Eszembe sem jutott, hogy olyan hálóinget/pizsit nézzek , ami gombos, pedig ahogy irtad egyből leesett, hogy igen annélkül valóban macerás lesz a szopi a kórházban!Kép Remélem nem felejtem a felét a dolgoknak, hogy aztán majd a kórházban koppanjak!!Kép

Ma voltam védőnőnél, aki azt mondta, hogy kezdjek el felkészülni a szoptatásra és zuhannyal és kézzel naponta egyszer maszírozzam a melludvart, hogy "erősödjön". Az orvosom meg az előtejnél amikor kérdeztem, hogy mit tegyek vele azt az egyet a lelkemre kötötte, hogy csak semmiképp ne maszírozzam, mert az görcsöket okozhat.
Akkor most: Mi van? Sajnos az a gyanúm, hogy a védőnő mondott baromságot...

Üdv:
Macs

Ui.: Napot akarok!
maccs

Sziasztok Kismamik!

Tegnap voltunk uh-n, és úgy néz ki, hogy kislány bújkál a pocakomban, legalábbis doki bácsi nem talált kukit. A 28. héten vagyok, 1 kg a lányom, átlagos a magzatvíz, szóval doki szerint minden ok. Csak azt nem értem, hogy ha a baba 1 kg, akkor a másik +5 mi rajtam?
Megnéztük apával a szülőszobát is, engem meglepett a modernsége, állítólag tavaly újították fel.

Nagyon boldog vagyok, remélem ragadósKép

zsófi és rozi remélhetőleg

ui: tegnap a függönyünk is kész lett, a klinikára menet pedig átadta egy kamaszlány a helyét a metrón, pedig nem is akartam eredetileg leülni. Kicsit azért megrázó volt a tessék leülni mondat, de nagyot mosolyogtam, és megköszöntem Kép

puszi mindenkinek
papzso

Szerintem a védőnőd nem áll a helyzet magaslatán!!! ;-) Masszírozni nem szabad, mert görcsöket és akár vetélést is okozhat. "Fejni" sem szabad az előtejet, az is hasonló hatású. De azért ezt egy védőnőnek illene tudni KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Maccs: így van, nem szabad masszírozni a mellbimbó környékét, mert pl. pont szülésnél ajánlják, mivel méhösszehúzódásokat okozhat. Ezért kell vigyázni pl. szex közben isKép Érdekes a védőnődKép
A listát én is pont ezért kezdem el összeírni, nehogy lemaradjon valami. annyi kicsi sok apróság van, hogy csak, még úgy is, hogy ruha, babakocsi, kiságy nem kell!Kép

Zsófi: a +5 kg szerintem a magzatvíz, méh súlya, méhlepény meg mondjuk a mellnövekedés! Legalábbis szülésznő barátnőm így mondtaKép

Hu, most ebédeltem, teljesen tele vagyokKépKép
Legjobb lenne most durmolni egyet.

Lau
lau

Macs!
Az én férjem is boldogabbnak tűnik az én borotvámmal a kezében, mint a sajátjávalKépKép De ezek az apák már csak ilyenek.

Sajnos nem csak a borotválás terén nem boldogulok rendesen. Most már a légyottok alkalmával is hozzám kell sajna igazodnia, "így nem jó, mert húzódik, úgy nem jó, mert nyomod" hangzatú mondataimmal fűszerezem a házasélet aktív részét. Már kértem bocsánatot emiatt, de olyan édi volt, mert azt mondta, hogy ő azt hitte, akkora hassal már csak a tiltakozásomben részesülhet, az ölelésemben nem. Úgyhogy őt nem zavarja az iránymutatás, sőt örül neki, mert így legalább tudja magát mihez tartaniKépKép

Más:
Kórházba mindegy milyen köntöst visz az ember lánya? Vagy van valamilyen "illendő" szín? Nekem ugyanis fekete fürdőköpenyem van, amit imádok, és csak a kórház kedvéért nem nagyon akarnék újat beszerezni. Max elkérem az anyukámét, bár a sajátom a legjobb számomra.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Ahogy elküldtem délelőtt az írományomat máris kaptam egy bokszolást,ezért úgy döntöttem ha aggasztó ideig nem érzem mocorogni,akkor jövök panaszkodni Nektek-úgy látszik az hatásos!Kép
Azért az ötletet az édességgel is kipróbálom.

Köszi a megnyugtatást és a tanácsot!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Szerintem mindegy milyen színűKép
Nekem egy kék selyem van, de ha szeptemberre hidegre fordul az idő vennem kell egyet.
Én hálóinget viszek, elől gombosat, azt könnyebb levenni és felveni mint a pizsit.
fantikbaba

sziasztok!
Nekem is vannak napok amikor pl este 6-ig nem ugral a pici. En ugy szoktam megbizonyosodni rola, hogy jol van, hogy a bal oldalamra fekszem. Egy percen belul ugral.Kép

Csecsemomerleget en nem akartam venni, de mar vettem a tesomeknak digitalisat es lehet megis veszek magamnak is. NEm vagyok ilyen gazdag, csak ez is mehet az egeszsegpenztar szamlajara. Labdat is erre vettem. Szerintem erdemes megkerdezni a munkahelyen van-e ilyesmi utalas....

Borotvalas...khmmmm...nekem a ferjem megcsinalta, ugyanis a hasamtol mar nem latok semmit, tukorrel meg gaz lenne... Igazabol csak a fertozes veszely miatt borotvaltattam le magam. Nekem ugyanis ez a maniam, hogy kulonben valami csunya dolog alakul ki a melegben. Persze csak azert mert az elozo kisbabam fertozes miatt ment el...(persze ezt nem lehet tudni, mert a 12. hetig barmi lehet, senki ne kezdjen parazni, nem azert irtam)

Azert kiakaszto hogy a vedonok mennyi hulyeseget osszebeszelnek.

Nekem eddig csak kulfoldiek adtak at a helyet, meg egyszer egy oreg bacsi a 2-es villamoson. Ami azert ciki, mert neki meg nagy hassal is atadtam volna a helyet....

csengo 26+4
Vendég

Köszi csajok,

sejtettem. Ebben a nőben eddig sem volt túl sok bizodalmam. Kép Mit várjak egy olyan nőtől, akinek védőnő létére 5x kell elmagyarázni, hogy a dokimmal nem az uccsó mensstruációtól számoljuk a terhességet, hanem az ultrahang alapján, mert mentsruációs zavaraim voltak, és nálam ez olyan volt mint a mesében: hol volt, hol nem volt...
Azért kiváncsi lennék a születési statisztikában mennyivel nőtt meg a lakhelyünkön a koraszülöttek száma! ?!

Lau!

A listatkészítést, összeállítást én is terveztem, inkább azon döbbentem meg, mennyire nem gondolkodtam "szoptatós" fejjel. Kép / például már vettem szép új hálóinget, de most jöttem rá, hogy csak otthon tudom használni a szülésig, mert gomb nélkül csak nyakig felhúzva tudnék szoptatni benne... ! Kép Kép/

Csirkesz!

Igen, igen, a papák már csak ilyenek! KépKépKép
Néha elgondolkodom, hogy vajon egyáltalán mitől tart még mindig elég vonzónak ekkora gombóchassal Ahhoz.
Szívesebben áltatom magamat azzal, hogy azért mert én így is gyönyörű vagyok, nem pedig azért mert neki aztán tök mindegy lenne, csak lyuk legyen! KépKépKép

Köntös. Nekem van egy kissé "lenge" sötétbordó selyem köntösöm, abban legalább nem olyan feltűnő, ha összevérezem, de lehet hogy veszek valami frotir bigyót, valami kismamisabbat, mert hát azért a látogatókra /pláne a másokhoz jövökre/ is gondolni kell! Kép

Macs
maccs

Huh, én bele sem gondoltam, hogy cuccot kell összeállítani a kórházbavonuláshoz. Belegondolva nálam elég szegényes a felhozatal, mivel éjszaka sokat forgolódom, s emiatt utálok minden hálóneműt. Arra pedig nem is gondoltam, hogy látogatók is be fognak meréászkedni a kórházba. Pedig a húgom és anyu elég valószínű Kép

Most már a gyerekfelszerelésre spórolunk. A párom szerint kb. 150 ezerből fogjuk megúszni. Kinevettem, de rájöttem, hogy ha mindent öszeszámolok a kádállványtól az autósülésig, akkor tényleg ott vagyunk.
Eddig az akciós kókuszmatraccal rendelkezünk nektek köszönhetően Kép

pusz mindenkinek
papzso

Maccs és lányok: lehet, hogy ezt a topicot otthon fogom olvasni?? Néha furcsán néznek rám a kollegáim, mikor felröhögökKépKép Most pl. előttem volt, ahogy Maccs a hálóing alá bújtatja a babót, miközben szexisen kivillan a bugyijaKép Bocsi!!Kép
Azon én is csodálkozom, hogy apa még így is bújik, meg kíván - viszont én sajna nem annyiszor -, mert a nőkben az a kényszerképzet van, hogy ha nem feszes a has, meg a cici, meg a fenék, nem is kellenek. De az, hogy a szeretett férfinak gyermeket szül - adott esetben már nem az elsőt -, néha kifelejtődik a listábólKép

Szerintem dobálhatjuk az ötleteket, biztos lesz még egy-két olyan dolog, ami - úristen, hogy erre nem gondoltam felkiáltással hozzácsapódik a saját listához!Kép

Zsófi: a látogatók bejönnek, de nem jöhetnek be a kórtermekbe! Pont amiatt, hogy ott kisbabák is "megfordulnak" szoptatási időben, és a látogatókat kint kell fogadni.
Nem érezném magamat jól, ha mondjuk hozzák a babát szoptatni, amíg nem vagyok rooming -in szobában, és ott ülök kigombolt pizsamában, miközben bejön egy család a másik kismamáhozKép
Mondjuk köntösöm még nekem sincs, anyunak van egy bordó plüss köntöse, azt már kölcsönkértem, azért nem akarok venni csak úgy, otthon nemigen használnám.

Lau
lau

Lányok!

A kórházba én mind a kétszer egy csomó felesleges dolgot vittem.Kép Most azt hiszem jobban meggondolom majd mit pakoljak be.
Evőeszköz, pohár, pedig kimaradtKép
Most azért nehezebb lesz, mert két babányi ruhát kell bevigyek. De ez legyen a legnagyobb problémám.
Tegnap voltam terheléses cukron. Dokibácsit holnap hívom. Kíváncsi vagyok mikor kell menjek hozzá. Már olyan jó lenne megint uh-ra menni, de szerintem majd csak 28 hetesen lesz a következő.
Addig még vár rám a rendelőben egy méhszáj vizsgálat. Remélem teljesen zárt.
Lassan elkezdhetünk vásárolgatni. Már várom, bár két gyerekkel nem lesz egyszerű. Mindegy, majd megfűzöm a párom, hogy együtt menjünk és addig figyeljen a lányokra. De ez csak hétvégén lehetséges.

Én is hálóinget viszek, mert nem tenném tönkre a pizsijeimet. A hálóingből is a kínai olcsót, mert nekem eddig mind a kétszer kipurcantak a kórházban a hálóingeim.(vér)
linato

Sziasztok!

Csokiügy: én nem vagyok nagy édességevő, így nem tudom, többet mocorogna-e a baba csokievés után, de miután azt írjátok, igen, kíváncsi lennék, ennek mi az oka.

Lista-összeállítás: én is aggódom picit amiatt, hogy valamit el fogok felejteni megvenni, ami fontos, így arra gondoltam, majd lehetne készíteni itt közösen egy listát. Na, nem olyanokra gondolok, hogy babakocsi meg pelenkázó, hanem azokra az apróságokra, amiket hajlamos elfelejteni az ember.

Nekem eddig kétszer adták át a helyet a buszon, és nekem is furcsa volt a "tessék leülni" mondat. Mindenesetre jólesett. De valóban sokkal gyakoribb az, hogy inkább nem veszik észre, hogy kismama áll mellettük.

Mellnövekedés: nekem nem igazán nő, eddig csak egy melltartót nőttem ki, és aztán le is állt a növekedés - ez, ugye, nem jelenti azt, hogy nem lesz, vagy nem lesz elég tejem?

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Az alábbi linken nagyon jó listákat találtok, mire lehet szükség a baba körül, és ezt lehetne kiegészíteni a saját ötleteinkkel!!Kép
http://babanet.hu/hol-mi/kelengye.php
Nagyon jó, használható infok vannak szerintem rajta!Kép

Mondjuk én nem márkás cuccokat használtam a testápoló termékekből, mert érzékeny volt a fiam bőre, hanem gyógyszertárit, de tippnek nem rossz.

Amúgy lehet, hogy tényleg jobb a hálóing, legalábbis a kórházban, mert ott azért naponta megvizsgálnak, hogy áll a dolog, kényelmetlen lenne mindig a pizsinadrágot tologatniKép

Linato: a vásárolgatást én is nagyon várom, de amíg dolgozom, nem megyünk, estére nagyon fáradt vagyok.

Liv: hajaj, tényleg van sok apróság, és szerintem sincs korán elkezdeni összeírogatni ezeket.
Jön a nyár, a nagy meleg, azt mondják, júliusban kánikula lesz, lehet, nem lesz kedvünk utánajárkálni, majd csak később, akkor meg már tényleg szorítani fog az idő.
Nekem a fiamnál a 36. héten összepakoltam a kórházi csomagot, és jól is tettem, mert ugye pont a 36. hetem betöltével indult meg a szülés. Étteremből szaladtunk a kórházba, onnan a férjem tovább haza hozzánk, és már csak annyit kellett neki, hogy felkapja a táskát, és sipirc visszaKép

Csoki: szerintem a benne lévő szénhidrát is szerepet játszik abban, hogy elkezd mocorogni a picurkánk.

Szép estét!!

Lau
25+1
lau

Sziasztok! Kép

A nap első örömhíre, hogy ugyan hűvös van, de legalább a nap süt, így ez a nap rossz már nem lehet! Kép

Lau, Papzso!

Én most voltam szombaton kórházi látogatáson baba-mama ügyben, úgyhogy "látogató" ügyben frissek az élmények, le is írom, mindenki vonja le magának a következtetéseket. Kórháznevet nem írok, legalább 3 nevet láttam a listában, aki ott fog szülni, de szerintem másutt sem sokkal cifrább a dolog

Először is, ugyan a kórterembe nem szabad bemenni, de mivel közel s távol sehol nem volt személyzet fellelhető, mégiscsak nekem kellett kopogtatás után bedugni a kobakom az ajtón, és kihívni a kismamit. Nálunk ez még viszonylag gond mentes volt /mégiscsak nő vagyok/, de jött egy kispapi a családhoz, aki ugye szintén be kellett nyomuljon az ajtón, legalább a küszöbig.

Persze ha már ott volt, meg is állt egy kicsit, dilemmázott kismamával, kb. 10 percig, és közben a háttérben simán kivillant az éppen szoptató anyuci cicije, a 1000-es km/h-s huzatról már nem is beszélve. Szóval abba se reménykedjünk, hogy az összes melletünk fekvő kismami és az ő látógatóik szellemi szinvonala megüti az átlag 120-as IQ-t. Kép

Ezen felül a mosdóba és WC-re is ki kell jutni valahogy, már pedig ez az út a folyosón vezet, ergo: át kell csörtetned a látogatók között. Hát bizony volt olyan kismami, akinél kristálytisztán látszott, hogy tenna hálósbugyit és hatalmas nagy kupac sima vattát használ... No comment, de még én éreztem zavarba magam.

No meg aztán jönnek hozzátok is, és azért nem csak olyan családtagok, akik előtt nincsenek titkaink Kép Kép

Úgyhogy arra készüljetek fel, hogy rengeteg igeden fog egyfolytában körülvenni benneteket, és ha nem veszitek okoskodásnak, vigyetek olyan hálócuccot, köntös, amiben konfortosan érzitek majd magatokat.. Kép

Pusz:

Macs
maccs

MacsKép

Miután voltam méhszájösszevarráson a kórházamban (Schöpf Mérei), nincsenek illúzióim.Kép Sejtésem szerint ez minden kórháznál jellemző lesz, nem egyedi eset.
A Schöriben a császárosoknak van külön szoba (4 ágyas), és ahhoz van külön fürdő, amit csak Ők használnak. Bár az infrastruktúra szegényes, de tisztaság van, és naponta nagyon szépen kitakarítanak. Azért ez egy fontos tényező, mert kispárnát tudok bevinni magammal, de takarítót nem.KépKép

Én egyébként úgy tervezem, hogy fizetős kórterembe megyek, mert nem szeretnék ikreket szoptatni látogatók előtt, és esetleg átázott véres ruhában a folyosón szaladgálni a zuhanyzó felé sem, miközben a látogatók szánakozó arccal néznek rám.

Sajnos elég komoly előjegyzés van a fizetős szobákra, és én sajnos nem tudom előre lefoglalni, mert fogalmam sincs, hogy mikor fogok szülni.Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok lányok!

Maccs: ez elég kellemetlen lehetett. Köntöst mindenképp viszek magammal, fiamnál is vittem, és sosem mentem ki hálóingben a folyosóra.
Amikor a kórházban voltam, feküdt mellettem olyan kismama, akinek a családja akart mindig benyomulni, és majdhogynem meg voltak sértődve, mikor mondtuk nekik, hogy legyenek kedvesek kint maradni.

Cat: abban a kórházban, ahol szülni fogok (Uzsoki) most alakítják ki a gyermekágyas részt, és állítólag lesznek 1-2 ágyas szobák is. Ezek is fizetősek lesznek, de még nem tudom, hogy mennyiért. Mi is gondolkozunk ezen, és megpróbálok utánanézni pontosan, mert nem mindegy, milyen élményekkel gazdagodva térek haza a pár napos kórházi tartózkodás után.

Hogy tudnak előjegyezni fizetős szobát?? És ha nem a kiírt időpontra jön a kicsi - szerintem a babák 80%-a hamarabb jön legalább pár nappal, de lehet, hogy egy héttel, vagy túlhordják őket -,(kivétel persze az eleve császárral szülők), akkor hogy tudják módosítani?

Nagyon klassz idő van, hétvégére is meleget mondanak - végre!!!Kép
Szombaton megyünk barátnőmmel anyagot venni, varr nekem pár nyári ruhát, úgy várom márKép Meg veszünk a fiam autósülésére új huzatot, és akkor a régi hordozható kagylóülésén is kicsréljük, a kistesónak is ugyanolyan mintázatú huzata leszKép

Na, ezt most jól megmondtam, de remélem érthető voltKép

Pihenjetek sokat, már amennyire lehetségesKép

Lau
25+3
lau

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?