Új privát üzeneted érkezett!

Nircee
sajnálom, nagyon sajnálom! Ezért nem merem én odaadni anyuéknak a gyereket. Egy éves volt, amikor csokit akartak neki adni és kikerekedett a szemük, hogy én nem adok a gyereknek csokit. Ennyit erről. Persze, ki tudja, mi a jó? Egy biztos, hogy ha az én anyám vagy anyósom ezt megcsinálná, az életben nem szólnék hozzá, az tuti, de minimum egy év mosolyszünet! Ezt nem is értem, nem elég, hogy hamburger, még másnapos is!!! Én ma adtam életemben először Didrinek csirkés szendvicsből néhány falatot, de nem ette meg, a krumplit majszolta. De az a néhány falat, nagyjából három körömhegynyi volt, tehát így kell elképzelni. De nem is ízlik neki. Na, egy szónak is száz a vége:sajnálom, Nircee!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, jó a kép. :) A ti kertetekben van? :) Marci beszólása nagyon jó! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee
hogy vannak a fiúk??

Többiek????

Hoztam 1képet a múlt heti konyhai idillről. :)

Kép tesók

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Tüccs,
Nagyon szuper ez a kép!!!!!! Gyönyörű családod van, az ikrek rengeteget nőttek a legutóbbi képek óta! Dóri olyan, mint egy angyalka!
Köszi a kérdésed, hangulatilag jól vannak, de még délelőtt ment a hasuk. Most szigorúan diétáztatom szegénykéket.
A baj az, hogy bár én nagyon hajlok arra, hogy a kajától van, ezt sosem fogom tudni bebizonyitani, mert hát bármikor lehetséges, hogy egyszerűen összeszedtek valami virust. A férjem is az anyja pártján van. :evil: Mindegy, nemsokára jön anyós, nagyon remélem, lesz annyi bátorságom, hogy először finoman és udvariasan, de megbeszélem vele, hogy ezentúl a gyerekek értezése csak és kizárólag az én elképzelésem szerint történhet, és nem érdekel senki véleménye, meg hogy mi volt 30 éve, meg semmilyen kifogást nem fogadok el. A gyerekek egészsége az én felelősségem.

Piroska,
igen, a mi kertünkben, az ott hátul a felásott rész. Gyönyörű, ugye? :lol: Sosem leszünk vele kész, a derekam, a térdem és a csuklóm annál inkább. :roll: Mindegy, a cél éltet. :wink:

Kép
Kép
nircee

Nircee
sok sikert anyós-pajtáshoz! Ha vírus lenne, akkor már ti is elkaptátok volna szerintem. :roll:
Szegények, ez tényleg durva, hogy még ma is megy a hasuk. :shock:

Egyébként az ikrek annyira különbőzőek, mint ég és föld. Külsőre (másfél kilóval több Petya...) is és a belső énük is teljesen más. Anna egy kófic, jön-megy, mindent lepakol, dühöng ha nem sikerül neki valami, vidámkodik mindenkivel. Petya nyugodtabb típus, sokat elvan 1db játékkal is és jól meg kell dolgozni nála 1-1 mosolyért. De bírom őket, nagyon egyéniség mindkettő.

KépKép
tüccs

Azt a szőke bagázst mind a két képen! :lol: :lol: :lol: Nem semmi! Nagyon szépek a gyerekek!

Nircee!
Beszéltél a drága jó anyósoddal?

Tüccs!
Legközelebb hozdd el az ikreket is a babatalira! Külsőleg tényleg nagyon különböznek! Szépek!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Anyóssal direktbe nem sikerült beszélni, de mikor adni akart brióst a gyerekeknek, szigorúan leállitottam. Persze jött a "ne tőlem kérj, anyád nem engedi"-szöveg, és látványosan megette az egészet a gyerekek szeme előtt, de engem már ez sem érdekelt. Szerencsére az apjuk nekiállt rendes kaját enni (krumpli, borsó, rántotthusi), és abból anyós szeme láttára jól befalatoztak mindketten.

Simi szerencsére teljesen jól van, de Marci még mindig nem, tegnap du. megint volt egy görcse, majd éjjel ismét bef.sott, felébredt és jött át hozzánk félálomban, hogy cseréljünk pelust. Aztán ma megbeszéltük, hogy gatyót adok neki, de ha kell kakilni, akkor szól, és adok rá pelust, ez nagyon tetszett neki. Erre az előbb lefektettem őket (5-kor keltek, 9-re totál kidőltek), de alighogy letettem őket, Marci szólt, hogy nem tud aludni. Nézem, hát foltos a nadrágja. Irány a földszinti wc, hogy Simit ne ébresszük fel, na ez nagy hiba volt: az egész lakás úszott a kakiban (bocs), szegénykémet rá kellett állitanom a wc-re, hogy mikor veszem le a gatyáját (amit dobhattam ki), oda folyjon a maradék cucc. Nagy nehezen kivakartam őt is, a padlót is, majd irány az emelet zuhanyozni. Visszaadtam rá a pelust, most már ő is alszik, én meg az egész földszintet meg a lépcsőt kitakaritottam. Szegénykém, nem tudom már, mi a fene lehet, azért egy gyomorrontás tényleg nem szokott ilyen sokáig tartani. :? :( Vagy az van, hogy bár diétázik, csak csipeget mindenki kajájából, és az terheli meg újra meg újra. Hát, mostantól csak főtt krumpli lesz. Széntablettát azért nem adok még, mert nem sűrű, napi 1-2 alkalommal van, de ha ma nem múlik el, akkor adok neki estére, az tuti. Szegénykém! Még szerencse, hogy a hangulata kitűnő!

Kép
Kép
nircee

Helló!

Nircee, SZonja is fosingál vasárnap óta. Sőt, neki láza is van. :? Legalábbis tegnap egész nap hőemje volt, ma reggel 38,8 de fél11-kor mértem akkor már 36, 7 volt. Neki már nincs is mit kifosnia. CSak víz jön szegénykémnek. Én eddig Normaflort adtam neki, de én is gondolkodtam a széntabin. Tuti, hogy vírus, mert az ismerőseink közül is vannak ilyen bajjal. Én is gyanakodtam, hogy nem eszik semmi konkrét kaját, csak kekszet, meg bele- bele harap a mi kajánkba, és az is gond. :? Viszont szerencsére sokat iszik. Én holnapig adtam haladékot, ha holnap délelőtt is láz, meg fosi, akkor elviszem dokihoz.

Ja, a csúnya beszéd tényleg úgy van mint Nircee mondja, de én sajnos tudom, hogy sokban hozzájárulok, mert velem gyakran előfordul, hogy elkerekítem... :oops:

Nálunk a hétvégi buli tök jól sikerült. Viszont most kezdjük előlről, vasárnap tartjuk Szonja szülinapját... :roll: Még nem is rendeltem tortát... :shock:

thenus

Sziasztok! Sajnos nem jó hírekkel jövök, elhalt a terhesség. :(
Voltak már előzményei, nem ért váratlanul a dolog. Már a nyaralás alatt vérezgettem, kint megnézett egy orvos, kizárta a méhen kívülit, és azt mondta, most csak várni tudunk... mára volt időpontom a dokimhoz, egy szonográfus helyettesíti, de üres, szabálytalan petezsákot talált csak. Délután bemegyek a kórházba megbeszélni a műtétet.
Vendég

Verna, sajnálom... :(

thenus

Sziasztok!

Verna!
Nagyon sajnálom! :(
Nircee!
Zsaninak is megy egy kicsit a hasa,bár nem teljes hasmenés de hígabb a kaki és fáj előtte a poci is.Tuti valami vírus mert mind a három gyerkőcön átment,de nem okozott nagyobb problémát nálunk!
Nem akarom védeni anyóst ,de most lehet nem az ő hibája! :roll:
egyébként a többi dologban teljesen igazad van! :evil: A képen nagyon szépek a srácok!
Henus!
Örülök,hogy jól sikerült a bulitok!Képeket kaphatunk? :wink: :D
Tüccs!
Tündériek a gyerkőceid! :wink:

Mi megjöttünk tegnap késő délután értünk haza,hulla fáradtan.
5 óra az út,de nagyon jó volt!A gyerekek élveztek minden másodpercet vidéken.Zsaninak a tyúkok tetszettek a legjobban ,már kora reggel hálóingben kiment hozzájuk és neki állt beszélgetni velük.Kint voltunk a Sugovicán ,ott fürdeni akartak,de nem engedtem,nagyon fújt a szél is ,így csak kacsáztak és saraltak .Szombaton kimentünk a Halászléfőző versenyre is...ott volt minden féle program,látnivaló,(már magába az nagy látnivaló amikor 2000 bográcsban főzik a hallevet!)Nekem a pantomimesek tetszettek a legjobban.Akkor mozdultak csak meg amikor aprópénzt dobtak be nekik...kezet fogtak vagy meghajoltak előtted,sőt a "hölgyeknek"kezet csókoltak.Nagyon jó volt.
Délután férjem unokatesójához voltunk hivatalosak halászlére+minden féle roston dologra.(hal, csevapcsicsa,krumpli és minden finomság).Este pedig vissza mentünk Groovehouse koncertre+tűzijátékot nézni.ez csak a szombati napunk volt,de tudnék sokat mesélni péntekről is és vasárnapról is,de nem nagyon van időm.
a vonatot mindegyik gyerkőc élvezte ,de legjobban Zsani.
Teszek fel pár képet,de előre szólok,hogy nem nagyon tudtam válogatni. :oops:
Kellemes napot!
sziasztok

Kép
Kép
Kép
tiop

Pár kép!
Vonaton
Kép
Kép
Kép
Sugovica
Kép
Kép
Zsani keresztszüleivel!
Kép
Csajok köveznek
Kép
Maszatosan
Kép
Hallé evés után!
Kép
Ekkora bográcsban is főtt kint a főtéren a hallé!
Kép
így is sütötték a bárányt!
Kép
Roli és a pantomimosok
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Szeretettel köszöntöm olvasóink között településünk polgármesterét, örülök, hogy kis közösségünk (mintegy 20 kismama) ügyei ennyire felkeltették a figyelmét.

Továbbá szeretném megköszönni annak a "kedves" topiktársnak, aki a személyes adataimat kiadta...

Hát igen, ez az Internet, azt hisszük, hogy egy kis, zárt közösségben vagyunk, megosztjuk magánéletünk részleteit, de soha nem tudhatjuk, hogy egy kedves jóakaró mikor szól közbe...

Én a magam részéről ezúton elköszönök Tőletek, nem vagyok hajlandó besúgóval egy topikban jelen lenni, arról nem beszélve, hogy a személyes adataimat SENKINEK nincs joga kiadni!

Akit érdekel, mi van velem, az továbbra is megtalál iwiw-en, e-mailben vagy telefonon.
Vendég

Verna
Először is nagyon sajnálom az elhalt terhességet. Kívánom, hogy mihamarabb kismama legyél újra.

Másodszor, mi ez az előbbi , mi történt??? Nem értek egy szót se.
Valaki elmagyarázza, aki érti????

Tiop
biztos voltam benne, hogy jól érzitek magatokat majd. Külön elismerésem, hogy vonatoztatok végig!!!!
Ezt a halászléfőző versenyt néztük a tévében, hát a nyálam csurgott közben. Egyszer tutira mi is lemegyünk, nagyon vágyom rá.

Csajok, hozzánk jön csüt-ön egy kanadai lány bébiszitterkedni. A férjem a tudtom nélkül leszervezte, pedig jópárszor megbeszéltük, hogy én nem akarok idegen nyelvű embert a gyerekek mellé. Szóval nagyot csalódtam benne, mert mégis megszervezte a csajt és kész tények elé állított. 1hetet fogok vele jópofizni, aztán ül az első gépre és megy haza szépen.
A férjem meg elkezdte az esdeklést, miután tegnap este istenesen összevesztem vele. Ez volt az első nagyobb veszekedésünk megismerkedésünk óta. 8éve.
Na, nagyvonalakban ennyi, most megpróbálom Dórit is ágyba dugni.

KépKép
tüccs

Verna,
nagyon sajnálom az elhalást. Pedig nagyon drukkoltam. Remélem, legközelebb sikerül, és Lolinak mihamarabb lesz kistesója!

Én sem értek egy szót sem, elolvastam, majd annyira ledöbbentem, hogy nem is tudtam mit irni, elmentem zuhanyozni, és végig ezen töprengtem. Hogyhogy besúgó? Itt? Biztos, hogy innen adta ki valaki az adatokat? És milyen adatokat? És hogyan? Kinek? Ugyan miért? A neten egyébként nem nehéz bárki személyes adatait megszerezni, elég csak az iwiw-en, hi5-on vagy hasonló oldalakon böngészgetni. Úgyhogy én is teljesen értetlenük állok ezelőtt! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Tiop,
azta, de jó lehetett Nektek!!!!!!!!!!! Nagyon jók a képek!!!!!! A nyálam is összefolyt! :D Bocs a múltkori Roli-összekeverésért, de a "valódi" Roli is nyúlt! :oops: :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nircee 2009.07.14 20:18-kor.

Kép
Kép
nircee

Tüccs,
én meg mit meg nem adnék, ha lenne egy idegennyelvű ember a fiúk körül!!!!! A férjem perfekt szerb, de nem hajlandó velük úgy beszélni, pedig állandóan a fülét rágom. Bocs, hogy ezt irom, de nem értelek. Egy anyanyelvi bébiszitter aranyat ér, igazi kincs, a gyerekek mire felnőnek, észrevétlenül megtanulnak egy másik nyelvet, a többiek meg éveket szenvednek ezért. Biztos megvan az okod, hogy neked ellenérzéseid vannak eziránt, csak tényleg nem értem, mi. :?:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Verna, nagyon sajnálom a babád elvesztését!!Kívánom, hogy hamar helyrejöjj testileg, lelkileg, és minél hamarabb összejöjjön a kistesó!! Én sem értem, amiről itt írtál. Igaza van Nircének, sok helyről lehet megtudni személyes adatokat. Kérlek, kicsit világosíts fel minket, és ne menj el!!

Nircee, sajnálom a fiúkat, jobbulást kívánok nekik!! Nagyon édik a képen!!

Tüccs, naggggyon szépek a gyerekeid!!!Micsoda kis idill!! :lol: Mennyi ideig maradt volna egyébként a bébiszitter?

Tiop, szupi hétvégétek lehetett!!Nagyon jók a képek! Tiszta jó, hgy a csemeték ennyire jól bírták az utat. Roli tényleg hatalmasat nőtt!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Verna!
Nem értelek................miről van szó???????
Biztos vagy benne,hogy innen való aki kiadta az adataidat?Tényleg nagyon sok helyről le lehet szedni bárkinek bármilyét!Ne menj így el....mond el mi történt! :!:

Bocsi,de most csak ennyi........megrökönyödtem Verna hozzászólásán.

sziasztok

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Na, végre ide is eljutottam. :)

Verna
sajnálom, ami történt! Tudom, hogy nagyon rajta voltatok, de tiszta szívemből kívánom, hogy sikerüljön!
A másik dolgot nem értem. Miről van szó? Ki mit adott ki kinek? És mi köze a polgármesternek??? Üdv neki, de én nem igazán ismerem, nem értem az egészet.

Tiop
jók a képek, jó lehetett a kirándulás. :) Zsani csúcs, reggel ötkor? :):):) Ezek a gyerekek mire képesek! :):):)

Tüccs
én azért kicsit megértelek, mert én biztos gutaütést kapnék, ha velem nem beszélné meg a férjem, hogy valakit felfogad a gyerekem mellé. Nem lehet, hogy csak meglepinek szánta?

Nircee
egyébként tényleg nem nehéz megszerezni az adatokat, sajnos. De itt nincsenek adataink, csak a nick-nevünk, nem? Ja, meg van még egy mail-cím. De azon kívül mást nem tud senki innen megszerezni. Kivéve ha feltesz az ember egy anyakönyvi kivonatot beszkennelve, vagy tajkártyát, de a tajszámmal mit tudnak kezdeni? Az anyakönyvi kivonaton is vannak azért adatok... De most nem értem, Verna nem tett fel semmit, tehát tulajdonképpen mi semmit nem tudunk róla...
Hasmenés: nálunk volt vírus és nem volt láz, úgyhogy Nircee, szerintem nálatok is az van. Az a baj, hogy ez nagyon sokára fog helyreállni, mert a szervezetet nagyon megviseli. Mi betegség után EGY HÓNAPPAL, vagy talán még később voltunk vérvételen és még mindig kimutatta a vérképen, hogy a mája nem túl jó, még nem regenerálódott. Apósom mondta, hogy ez a felnőtteknél is több hónap alatt jön helyre. Úgyhogy most jó ideig finoman egyen a két gyerkőc, hogy felgyógyuljon. Nircee, tudod, mi a jó ilyenkor? Amikor hasmenése van, akkor adni kell neki Sodioral-t, az pótolja az ásványi sókat, amik kimentek belőle és megállítja a hasmenést. Nekünk két Sodioral-al helyrejött a dolog (már az első után sokkal jobb volt). Szerintem kérdezz utána, mert szegény gyerkőcök most nagyon kiürülnek és nem ártana pótolni a sok veszteséget.

Henus
nálatok is hasmenéses vírus van, hát ez nem túl jó hír. Ti próbáltátok már a Sodioral-t?

Mi meg voltunk vasárnap állatkertben, majd teszek fel képeket. Meg hétfőn megvolt az első szülői értekezlet. Még jó, hogy az ajtóhoz közel voltam, időnként kimentem bőgni. De utálom ezt az egész bölcsis dolgot... Na, mindegy... Az a szerencsém, hogy olyan csoportba kerül, ahová két olyan szomszédgyerek jár, akik szeretik Didrit és szoktak vele játszani.

Most már tényleg megyek, szép napot, lányok! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Verna, sajnálom...

Ezt a polgármesteres, személyes adatos kérdést én sem értem. Szerintem annál több személyes adatot, hogy mi a neved és mi a gyereked neve, itt senki sem tud rólad. Még mi, csömöriek se. Ennyit viszont bárki megtudhat, akinek van internete...
Másnak is volt már itt problémája abból, hogy olyanok olvasták ezt a fórumot, akikre nem számított. Róla sem adott meg senki személyes adatokat, sima kikövetkeztetés eredménye lett a dolog.
Én is rájöttem, hogy olyanok is olvasnak, akiknek nem kéne (Csók a családnak!). Azóta kevesebb a hozzászólásom és szinte semmi személyeset nem írok le. Pedig mondanivalóm lenne bőven...

Nagyon sajnálnám, ha távoznál közülünk. Megoldásként javaslom esetleg az NLCafet, ott lehet zárt fórumot csinálni, amit csak mi olvasunk. Vagy csinálhatunk egy közös blogot a blogger-en, amit szintén csak mi olvashatunk, de szerzője lehet több is, úgyhogy ugyanígy üzemelne, mint ez a fórum.

Végül... Van egy mondás, amit gyakran alkalmazok,
"Akinek nem inge, nem is gatyája". Én mégis gatyámnak vettem, mert itt összesen három csömöri van. Te, Nóri és én. Tehát két besúgó (ahogy Te fogalmaztál) lehet, Nóri, vagy én. Szóval, gatyámnak vettem, bár nem értem mi célunk lenne azzal, hogy kiadunk rólad bármit is (még azt sem tudom melyik utcában laktok). A polgármestert pedig végképp nem ismerem (ha jól tudom, Nóri se), mint ahogy mást se, itt Csömörön, a szomszédokon és a párom családján kívül.

Bocsi csajok, most csak ennyi... Később írok még magunkról is...
Vendég

Sziasztok

bébiszitter
hosszú történet, csak röviden írom miért nem szeretném. A lány 20éves, még a nevét se tudom. A fiatal kora már egy hátrány nálam. Nem tudom életében látott-e már 8hónapos gyereket. Aranka (a mostani bébiszittyó) egy tüneményes hölgy, pedagógus, ért a gyerekekhez, fejleszti Dórit, nem utolsósorban Dóri is imádja őt. Nem szeretném elveszíteni, neki sem esne jól, ha parkolópályára kerülne.
A csaj legtovább feb-ig maradna, addig Dóri nemsokat venne magára a nyelvből, ami ragadna, azt el is felejtené pár hónap alatt.
A kicsik még nem beszélnek... feb-ban sem fognak..
Ell kell látnom a csajt, ami még magunknak sem könnyű, ergo lenne egy 4. gyerekem.
Ami pozitívum, hogy legalább én gyakorolnám a nyelvet, de ez most nem elsődleges dolog.
Na, szóval kipróbáljuk, de nem adok sok esélyt a dolognak.

na mennem kell főzni.

KépKép
tüccs

Jaj, gyorsan még kérek tanácsot.

Dóri megmakacsolta magát és rá se hajlandó ülni a bilire. Volt egy szép időszakunk, reggel-este pisilt a bilibe, ha elcsíptem, akkor napközben is. Most viszont kb másfél hete semmit nem produkál a bilibe, csak szól ha a pelusba bepisilt, ha kint van, akkor kint bepisil. Mit csinálja vele??? Hagyjam a dolgot, vagy erőltessem??? Félek, hogy több kárt okozok, ha biliztetem továbbra is.

KépKép
tüccs

Tüccs!

Szerintem hagyd Dórit, hogy a saját maga ütemében folytassa. Ne erőltesd semmiképpen sem!

Kép
klmaria

Verna!

Szerintem a besúgókat ne itt keresd!
Sajnos az internet világa már csak ilyen. Az a gond, ha valaki ismer, akkor könnyen beazonosíthat a fényképek, nevek, a férjed foglalkozása, a tevékenységed említése az ellenzékben stb.
Elég csak egy kulcsszóra rákeresni és kidobja a google. Én nem ismertem a sodioralt, rákerestem és az első oldalon hozta Piroska hozzászólását. :wink:

Kép
klmaria

Tüccs, szerintem semmi képpen ne erőltesd. Tudja Dóri, mire való a bili, de most valaiért nem szívesen használja. Majd eljön az idő, ki kell várni türelemmel. Sáránál tavaly nyáron volt ilyen, hogy sokszor ment a bilibe a pisi, vagy a fűbe, sokszor nem, aztán visszakerült rá a pelus ősszel, és közben is bilizgettünk, de nem görcsöltem rajta, csak ha kedve volt. Aztán egyik pillanatról a másikra szobatiszta lett, 5 napon belül éjszakára is. Szóval nyugi, várd ki, mikorra Dóri is megérik rá.
Miért szeretett volna másik bébiszittert a férjed, ha van egy aranyos?

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Hétfőn voltam Várkonyi dokinál és képzeljétek rögtön megismert és a nevem is tudta, sőt arra is emlékezett, hogy kislányt szültem nála.... :lol: Igaz ő egy évet tévedett a korát illetően. 8)

Kép
klmaria

okés, akkor hanyagolom a bili témát.

A férjem pedig csak az angol nyelv miatt szerette volna a csajt, szerinte majd Dóri ettől majd angolul is fog beszélni. :?:

KépKép
tüccs

Szerintem még ez túl korai. Elfelejti, ha nincs állandó használatban....
Ha te használnád vele mindkét nyelvet egyfolytában akkor lenne sikeres.
Lehet megtanul egy-két mondókát, szavakat, de nem biztos, hogy utána is emlékezni fog rá és használni is fogja.
De sok sikert hozzá! 8) Ha mást nem, legalább te is csiszolgatod a nyelvtudásodat.

Kép
klmaria

Tüccs!
Szerintem is hanyagold a bilit!Ugyan ez volt nálunk is!Majd 1-2 hónap múlva magától hozta vissza és szokott le a pelusról! :wink:
Bébiszitter téren teljesen igazad van!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok! Hogy értsétek: valaki felhívta a polgármestert az ovis hozzászólásaim miatt - amivel egyébként nincs gond, hasonló helyzetben én is ezt tettem volna. Ez a valaki tudta a nevem és a férjem nevét is (akinek pedig az égvilágon semmi köze semmihez) és ezt is elmondta - na most olyan, aki ezt a topikot olvassa és tudja a nevem + a férjem nevét - elég kevés van! Egy kezemen meg tudom számolni, hány ilyen ember lehet egyáltalán! Ha valaki véletlenül téved ide, az nem fog felismerni a nickemről és a gyerekem fényképéről - arra mindig gondosan ügyeltem, hogy más adatot még a blogunkon se adjak meg! (Egyébként a név = személyes adat - ha én itt nicknéven fórumozok, és nem adom meg a nevem, azt senki nem hozhatja nyilvánosságra, nem adhatja ki harmadik személynek.) Az információ egyértelműen innen származik, közvetve vagy közvetlenül, szándékosan vagy véletlenül. Ez teljesen világos.
A lényeg, hogy a polgármester asztalán ki vannak nyomtatva szépen a hozzászólásaim, kiemelve az "érdekesebb" részeket... még ez se lenne gond, cikkeztem én az oviról elég sokat - és még fogok is, ezt felvállalom. Csak éppen a magánéletem részleteit, amiket itt leírtam, így nevesítve nem szeretném megosztani senki illetéktelennel. Ezért a regisztrációmat törölni fogom. Véleményem szerint a többi csömöri számára ugyanolyan kellemetlen, hogy a hivatalban látják és olvassák magánéletük minden apró-cseprő részletét.
Remélem, így érthető voltam és megértitek. A saját és a családom magánéletének védelmében kényszerülök erre a döntésre.
Vendég

sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, mindenki számára tanulságos azt hiszem.
Tégy úgy, ahogy helyesnek találod, a blogodat pedig elmentem a kedvencek közé, olvasom majd.
hiányozni fogsz.

KépKép
tüccs

ajjaj, vki megadná a blog címét priviben, mert már itt nincs fent.

KépKép
tüccs

Én azt javaslom, hogy csináljunk egy zárt fórumot...
Vendég

Tüccs,
igy már érthető, hogy nem akarod a lányt. Azt hittem, évekig lenne, mert az más. De csak hogy februárig marad, az már más tészta, mire a gyerekek megszeretik, megszokják, lelép. Hm, nem könnyű helyzet, főleg, hogy emiatt a férjeddel is szembe kellett szállnod.
A bilit szerintem is hanyagold, majd eljön az ideje. Marci is néha bilibe, néha meg wc-be hajlandó csak pisilni, mikor hogy, és nem tudom rávenni, hogy a másikat is használja. Nem is akarom.

Pilla,
én benne vagyok, nekem a múltkor Katica nyitotta fel a szememet. A magánéletem még haggyán, végülis szabad akaratból irok le mindent, de azt nagyon nem szeretném, hogy a gyerekeim fényképére élvezzen valaki. Micsoda egy világ! :evil:

"Névtelen",
nem tudom elképzelni, melyik fórumtagnak állna érdekében ilyet tenni! Nem hiszem, hogy bárki is ezt tette volna közülünk. Azt viszont simán elképzelem, hogy valaki olvassa a fórumot, de nem ir bele (már akadtam össze ilyennel a vaterás eladásaim során is, mikor megismertek a nickem alapján!!!!), és olyan mószerolt be. Természetesen más nevében nem irhatok, de akik ide irnak (rendszeresen, nem csak 1-1x kérdeznek), azoknak ez egyfajta másodlagos baráti kör, hiszen olyan dolgokat osztunk meg egymással (és ezek szerint másokkal), amiket sokszor a saját családtagjainkkal sem. Nekem ez a fórum annyira szent és sérthetetlen, hogy még a férjem sem ismeri! Senkinek nem mondtam meg soha a cimét, pont azért, mert nem szeretném, ha rajtatok kivül más is olvasná a hozzászólásaimat.

Egyébként nem lehetséges, hogy egy kissé elhamarkodottan itélkeztél felettünk? Megértem, hogy most nehéz időszakon mész keresztül, de ez nem ad okot vádaskodásra. Nekem is nagyon rosszul esett, mint Pillának, hiszen első számú gyanúsitottak lettünk mindketten, és nem hiszem, hogy bármelyikünk megérdemelte a mások előtti befeketitést.
A nickedet és a te és férjed nevét meg nem nehéz összehozni, tekintettel, hogy nem sok csömöri van köztünk, akinek a gyerekét F.- nak hivják, és épp most akar oviba menni. Aztán a férjed és a te vezetékneved is összehozható éppen. És mivel rengeteg embert ismersz Csömörön, simán elképzelem, hogy valaki, aki épp olvasta ezt a fórumot (hiszen nyilvános!), véletlenül rádbukkant. Tudod, engem hányan megtaláltak már? Szerencsére eddig nem származott belőle hátrányom, főleg ismerősök voltak.
Mindegy, sajnálom, hogy ez történt veled, és különösen sajnálom, hogy igy mentél el innen.

Kép
Kép
nircee

A zárt fórum ötlete nekem is tetszik! Akkor nem fordulhatnak elő hasonló kellemetlen esetek. Pilla, te értesz az ilyesmi létrehozásához?

Verna, én még mindig azt gondolom, hogy egyáltalán nem biztos, hogy közülünk valaki volt a "tettes". Hiszen adtuk már meg nevünket(én pl), hogy iwiwen jelölgessük egymást, és tényleg, ha valaki rákeres, akkor megtalálhat. Meg a blogod is fent volt, és fényképek alapján simán beazonosíthatnak a csömöriek. Én nem tudom feltételezni egyik társunkról sem, hogy bemártson téged. Mi oka lenne rá????

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Értek hozzá... Ha mindenki úgy gondolja csinálok egy jelszavas fórumot. Akár a Nők Lapja Cafe-n, akár a Blogger-en.

Kedves Névtelen!
Sajnálom, hogy távoztál és, hogy ilyen formában. El lehetett volna ezt másképp is intézni.
Megértem, hogy most rossz passzban vagy a baba elvesztése miatt. Nagyon sok erőt és kitartást kívánok Neked a továbbiakhoz! Remélem hamarosan újra pocakosodásnak indulsz.
Vendég

Ezt én is meg tudom erősíteni, már én is találkoztam olyannal, aki csak olvassa a fórumot, sosem írt még. Nekem éppen segítségemre volt, rajta keresztül sikerült ikerbabakocsit venni! Szóval bármi előfordulhat.

A jelszavas fórumba én is benne vagyok, azt viszont sajnálnám, hogy akkor nemigen fog csatlakozni hozzánk senki.

KépKép
tüccs

Kedves Névtelen!
Én is nagyon sajnálom mind a két dolgot, ami veled történt mostanában.

Pilla!
Én is benne vagyok a zárt fórumban! Nekem is származott már hátrányom abból, hogy ezt bárki elolvashatja...

Tüccs!
Érdekes dolog a férjed döntése a bébiszitterrel kapcsolatban. Őt is meg tudom érteni, hiszen jót akart, de téged is maximálisan, hiszen ennyi idő nem elég, főleg nem ekkora gyerekeknek. És hát az sem utolsó szempont, hogy egy jól bevált, kedves nénit kell elküldenetek, akit a gyerekek nagyon szeretnek. :?
Én is azt mondom, amit a többiek, felejtsétek el a bilit most egy kis ideig. Ráértek!

Tiop!
Nagyon szép helyen voltatok! Jók a képek. Zsani milyen nagylányos már! :wink:

Kép
Kép
giga1

Tiop!
Rolinak boldog névnapot!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Na, hát van itt minden. :)

Névtelen
sajnálom, nagyon sajnálom a történteket!

Pilla
benne lennék egy zárt fórumban, ha lehet, akkor az Nlcafe-n, mert ott már regisztrálva vagyok. Esetleg lehet azt is, hogy mi itt maradunk fórumozni, de ha valami olyan téma van, akkor átmegyünk a zártra. Vagy majd kialakul. :)

Tüccs
én abszolút megértelek és szerintem sem jó ötlet egy bevált bébiszittert csak úgy elküldeni, aki ráadásul aranyos, ért a gyerekekhez, ez okozhat törést a Dórinak is. De majd kiderül...
Azt nem értem az egésszel kapcsolatban, hogy miért nem beszélte meg veled? Valami baja van a mostani nénikével?

Szép napot, lányok!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

sziasztok!

Bocsesz, hogy csak hébe-hóba vagyok, kezdenek összecsapni a fejem felett a hullámok minden téren... és nagyon nem vagyunk jól...

Tüccs,
csak azt tudom mondani, amit az előttem szólók: foggal-körömmel ragaszkodj a jelenlegi bébiszitterhez!!! Őrá később is számíthatsz, a csaj meg pár hónap múlva lelép! Az, hogy egy kanadai csitri itt lenne bentlakásos panzióban nálad februárig, SEMMIT sem jelent a gyerek angoltanulása szempontjából. Tudom mindezt elsőkézbeli tapasztalatokból, úgy, hogy szinte anyanyelvemként beszélem az angolt, tanítottam is már kicsiket-nagyokat, és volt jópár olyan évem, amikor 24 órában "angolul éltem". A férjedtől ez egy nagyon nem jó döntés volt... Ne hagyd magad...
A bilizést meg ne erőltesd, tudni fogja a nagylány, hogy mikor lesz rá szüksége!

Nircee,
anyóspajtás.... no comment... :? :evil:

"Névtelen",
sajnálom ami történt Veled - mind a babát, mind ezt a mizériát, amivel itt minket (elsősorban a csömöri lányokat) vádoltál meg, bár én is fenntartom, hogy alaptalanul tetted. Nem művészet az információ morzsákból összerakni, hogy ki kicsoda, hidd el (szakmámba vág, ezért állítom ilyen biztonsággal)! Emellett megértem a döntésed, a nyugalmatok védelme miatt. Bár kérdés, hogy van-e úgy értelme törölni a regisztrációdat, hogy tudják ki vagy, és saját bevallásod szerint is már nem először csattantál össze a polgármesterrel... Nekem is volt már olyan élményem, hogy vadidegen(!!!!) jegyezte meg, hogy micsoda aranyosak a lányaim... utóbb kiderült, hogy innen és az iwiw-ről ismert ránk... ugyanis unatkozik, és szokta olvasgatni a mindenféle fórumokat, persze név nélkül... :?

Szép (és kellemesebb klímájú) napot mindenkinek!
andibab

Sziasztok!

Giga!
Köszönjük!
Andibab!
Mi a gond??????Mi van veletek?Remélem nem betegek vagytok megint! :( :?

Fórummal kapcsolatban nekem az a véleményem,hogy ha kicsit jobban odafigyelünk,hogy mit írunk le és nem kanyarodunk teljesen el a fórum témától akkor nem fordulhatnak elő kellemetlen helyzetek!
Lehet nyitni pl egy olyan zárt fórumot aminek teljesen más a témája mint a baba nevelés stb......és akkor aki akar oda mehet kibeszélheti magából a gondokat stb........ide pedig csak a babás dolgokat írná...na de ez csak az én véleményem.!Észre vettétek gondolom,hogy én már rég nem írok annyira személyes dolgokat!

Sziasztok
Kellemes hűsítő napot kívánok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Szerintem az, hogy legyen egy zárt fórum is, meg ez is maradjon meg, nem lenne életképes. Vagy ez, vagy az legyen. Szerintem itt mindenki időszűkében van többnyire, és nem hinném, hogy átmennénk egy másik oldalra csak azért, hogy a "szaftosabb" dolgokat ne ide írjuk le.

Andi!
Jó, hogy jelentkeztél! Mi a helyzet veletek? Emlékszem, hogy amikor Roni született, a kórházban én is Bogit ismertem meg és ezért mentem oda a férjedhez, hogy mi a helyzet veletek. Meg is lepődött rendesen... :D

Kép
Kép
giga1

Itt ül a lányom mellettem. Megszólal: "Aja! A taffot, jó?! A vévé pont taff pontot! Jó?" Kicsit ledöbbentem, még a honlapcímet is tudja... :shock: :shock: :shock: :D

Kép
Kép
giga1

Giga!
Ebben teljesen igazad van.......én ezért maradok itt!Sajna másik fórumra nekem nincsen időm.Ezt már megszoktam,megint regizés egy másik helyre..........na de hát úgy is a többség fog dönteni! :wink:
Egyébként aki valamit megszeretne tudni valakiről azt úgy is megtudja,nem kel ahhoz nett!Na mindegy,ez már más téma.
Aki meg nagyon nem akar semmit sem kiadni magáról az egyszerűen nem tesz ki képet stb.........a mai világban már nem nagyon lehet elzárkózni főleg a a netten! :roll: aki fel lép a hálóra onnan már nincsenek titkok!Sztem!Nekem ez a véleményem.

Kép
Kép
Kép
tiop

Még valami!
Én fel vállalom magam....de lehet azért név nélkül vagy teljesen más névvel bejelentkezni...vannak azért megoldások!
Bár engem már nem nagyon érdekel,hogy ki mit gondol rólam......lényeg,hogy én tudom,hogy milyen vagyok!Aki meg vissza él a bizalmammal vagy mással avval nem szeretnék találkozni négyszemközt! :wink: :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

na, ami bánt... igazából nem is tudom, hol kezdjem...

anyumnál bő egy hónapja diagnosztizáltak szarkoidózist, ami egy igen randa betegség, anyum esetében érintett a nyirokrendszere, mindkét tüdeje, mindkét veséje és a mája. vagy felgyógyul belőle az ember, vagy élete végéig gyógyszereken él. ha ez még nem lett volna elég, 2 hete közölték vele, hogy a CT-n a bal tüdején daganatot találtak... sajna a szarkoidózis és a tüdőrák gyakran járnak kéz a kézben. anyámnál tüdőrák :shock: aki soha életében egy szál cigit el nem szívott... most épp az zajlik a daganat típusának megállapítása helyett, hogy a debreceni megyei kórház és a debreceni egyetemi klinika onkológiája oda-vissza passzolgatják, hogy ki végezze el a mintavételes beavatkozást... mindenhol nyaralnak a dokik... vágni egyelőre nem nagyon akarják, állítólag először egy CT-vezetéses tűvel történő mintavételt kellene csinálni, de azt csak a klinikán lehet, ők meg azt állítják, hogy a kórház is megcsinálja. jó vicc, nekik ugyanis nincs CT-jük... én meg hiába könyörgök anyámnak, hogy hívja fel a PET-CT központot, és kérjen egy fizetős időpontot, mert az napokon belül megvan, ő nem akarja, mert mi ne fizessük ki a párszázezer forintos vizsgálatot. én meg sajna nem kérhetek időpontot a nevében... szóval most esszük a kefét, hogy mi van/lesz vele.

ma az építési vállalkozó bevallotta, hogy NEM fogja megépíteni a házunkat. mivel sorházi lakás, minimum 4-et fel kéne húznia szerkezetkészre, a mienket meg megcsinálni készre, de ehhez már nincs pénze. valószínűleg túl nagyot akart szakítani, azért lett 24-re tervezve a sorház, pedig ha mondjuk 16-ra tervezték volna, nagyobb lakásokkal, már bőven a fele el lenne adva. hiszen ki az a majom, aki másfél szobás új lakást vesz ennyi pénzért?
ezért most felajánlott egy ikerházfelet, pár utcányival arrébb, ennek a felhúzására megvan a pénze, mert 2 ikerházból már 1-1 lakást eladott, mi lennénk a harmadikok, és novemberben költözhetnénk. csak pont az nincs meg benne, amit a másikban szupernek találtunk, nevesítve a 2 fürdőszoba, a nagy konyha kamrával, és a majdnem 20 nm terasz, amit ha beüvegeztetek, lenne plusz egy nappalim... persze a bank is majd jól keresztbetesz, újra kellene indítani az egész hóbelevancot, újra értékbecslőt meg ügyvédet fizetni, stb-stb-stb. és valószínűleg a bank nem érné be a már befizetett 15% önerővel, mert mostanság minimum 25% önerőt kérnek az új lakásokra is... persze a pénzünket nem tudja visszaadni a pasi, a kötbért nem akarózik neki fizetni szeptembertől, de felajánlotta, hogy helyettünk kifizeti a közműcsatlakozásokat, kifizeti-elintézteti a külön helyrajzi számot a házra, megnagyobbíttatja a teraszt jövő tavasszal, megépíti a kerítést, lesz fedett kocsibeálló, stb-stb. szóval ígéret van bőven, de azzal már tele a padlás, meg a t....m (tűsarkúcipellőm).
:cry: :cry: :cry:

és mindezek mellett a napi izék meg ezek-azok... :?
andibab

Sziasztok!

Huhh...két napot kihagyok, és mik történnek!!! :shock: :shock:

MOst nincs sok időm, de ehhez a polgármesteres mizériához csak hozzászólnék.
Egyrészről megértem Verna felháborodását, hogy az "ellenfele (ellensége)" kezeibe kerültek a hozzászólásai. Másrészről meg sajnos ez benne van a pakliban. Az interneten egy nyilvános fórumon írogatunk. Kár megvádolni bárkit is besúgással. Első gondolatom nekem is az volt, hogy ha én csömöri lennék, bizony nagyon sértőnek találnám a feltételezést. Merthogy, ez az. Ugyanis az, hogy valaki betelefonál a polgármesternek nem tudom mennyire tuti infód, vagy magával a polgival beszéltél erről? Tök mindegy, ezek már részletkérdések. Elsőre azért ez durva volt, mindenféle magyarázat nélkül.
HA továbbra is felvállalod a gondolataidat az ovival, vagy más helyi témával kapcsolatban akkor kár így itthagynod ezt a topicot. Azzal meg szerintem itt mindenki tisztába van, hogy sokan, sokfélék olvasgatnak bennünket, akkor olyat ne írjunk, amiről zavarna ha bárki tudna. Én is egyetértek itt azokkal akik azt mondják maradjunk így ahogy vagyunk, így tudnak csatlakozni hozzánk, és a ritkán hozzászólók is be tudnak néha-néha kapcsolódni.
Ja, és nem kell a neved, vagy a férjed nevét vagy a gyerekdét tudnia senkinek, elég ha végiggörgeti ezt a topicot, fog találni fotókat az egész családodról. A blogodon ugyanez.

Én pl tudom, a kezdetektől, hogy anyám is bele.bele olvas, meg a Kistarcsai kórház szülészete, és csecsemőosztálya rendszeresen, de nem érdekel. Sosem mondtam olyat ami miatt később bajom lenne, ha meg igen, azt vállalom. Ennyi. Ne vessetek meg érte, de én egy kicsit úgy érzem kezdünk átesni a ló másik oldalára ezekkel a nem teszünk fotókat, meg titkosítsuk a topicot ötletekkel.

tegyetek belátásotok szerint én a jelenlegi felállás mellett maradnék, és lépjünk túl ezen.

thenus

Icus!
Egyet értek! :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Andibab!
Nagyon sajnálom! :( Sajnos ehhez többet most nem tudok hozzászólni.
Ezek az orvosok is.......áááááááááááá :twisted:

Kép
Kép
Kép
tiop

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?