Új privát üzeneted érkezett!

Dita, én is egyre jobban azon gondolkozom, hogy a falvédő a függönnyel azonos mintázatú lesz kerettel, vagy majd kiderül keret nélkül, ezt majd az is eldönti, mit mondanak melyik márványos szín megy hozzá. Én a sárga márványosnak örülnék.Talán a macis anyag tartalmazza a zöld és kék színeket is, ami a paplanokban van. Nem akartam 3 ugyanolyan huzatot, így lesz 2 kék és egy zöldes, legyen miket cserélni.

Ha meg mégis megfordítanám, akkor a sárga márványos lenne az ami igazán tetszene. Majd kiderül holnapra, addigra a csaj utána néz melyik menne hozzá színben.
Köszi a véleményed.

remény73

Laptetős lettem?!
Colin!
Én is jan.-ban voltam 33. 23-án :)
4D-s: szeretnénk majd mi is. Talán aug. vége felé...Még nem tudom. Talán most korai lenne még.

Remény!
Köszi a drukkot, de lányt szeretnék! Persze a fiút sem hagyjuk ott...(Biztos sokat zagyvéáltam, abból a félreértés...) :D
Karácsonyra jó lenne otthon lenni...
Hát, némi előnyöm van, tuti. Múltkor a tesóm nálunk volt, és éppen tisztába rakta a fiát. Megéreztem a jól ismert "illatokat". Mondtam is neki, hogy erre tisztán emlékszem..
Ez olyabn , mint a biciklizés...Nem lehet elfelejteni...

Dita!

Hát, hosszú leszek: Megértelek.Nálunk is sok a vita ám...Innen is-onnan is. Főként, amíg nem volt meg a közös (pociban).
Nehezen bírtam megérteni, hogy, annak a nőnek egyből lett, én meg mennyit tettem érte, aztán pont mi nem érdemeljük meg a közös gyereket. Ezen is volt vita, aztán már a férjem is hasonló érzésekkel bírt..
Nagyon nehéz elviselni , alkalmazkodni. Nekem ez olyan mélyről jövő ellenérzés, hogy anyám is meglepődik időnként a kitöréseimen, pedig nekem -hozzád képest- arany életem ven. Ha nem akarom (ált. így van), nem is kell találkoznom a gyerekkel. A volt feleség olyan szinten magához nevelte, hogy a gyerek nem alszik még az öreganyjánál sem.Így én szerencsésebb vagyok. Abszolút megértem az érzéseidet. Engem is csak a mi közös bébink gondolata vigasztal. Férjem is kezdi felfogni a dolgot. Én nem erőltettem az elején. Inkább most, hogy az UH-kra elkísér, meg már időnként érzem a mocorgást, most beszélünk többet róla. Szerintem neki szokni kell(ett) ezeket a dolgokat...
Én is kívánom Neked, hogy lány legyen..A héten megtudsz valami közelebbit???
HSG-m nekem is volt, mert a SOTE-n még nem tudtuk, hogy ez lesz a végkimenetel.Ott még volt tűrhetőbb eredménye a férjemnek, így aztán kijutott kicsit nekem is, bár az engem nem viselt meg nagyon.

Avatar: párom elmondta, hogy tudok kicsiníyíteni képet. Majd megpróbálom, de most inkább írok...
Zoe!

Nagyon sokallom a 180 ezret a kocsiért...Erről mást nem tudok írni...Én max. 70-et gondoltam rászánni. (Az nagyon kevés szerintetek?) Lányomnak 4, vagy 5 kocsija is volt egymás után...Egyre kisebbek.Nem gondolom, hogy a 180 ezres 3-szor többet tudna, mint egy 60 ezres. Nekem a boltban azt mondták, hogy annak éri meg jobbat venni, aki több babának akarja majd használni egymás után. Hát nekem egyelőre nincsenek ilyen terveim.
Persze, ha megtehetném, nem nézném az árakat..De azért annyira nem megy jól sajnos nekünk sem...

Vicky!

Én az utrot úgy hagytam abba, ahogy írtad: hetente csökkentettem. Persze, nem biztos, hogy jól csináltam. Doki nem mondta pontosan, hogy csináljam, csak azt, hogy fokozatosan csökkentsem. Megtettem....
Többiek biztos írtak erről.

witch26!

Maximálisan egyetértek az aggódásról írottakkal. Nevetek is magamban...Ez a kaki-téma tényleg elég gond szokott lenni, ahogy visszaemlékszem..Ha van, miért annyiszor, ha nincs, miért nincs.... :lol: Örök téma....Egy darabig. Aztán jön a többi. Persze, azért bőven megéri. Olyan aranyosak tudnak lenni. Mindig van egy csomó öröm is...A gondokat meg az ember elfelejti, mert mindig van újabb aggódnivaló.

Bikmakk!

12 hétig semmi! (Szex) Nálunk is...Most meg már elfelejtettem, hogyan kell. :oops:
Has-simi: nem tudom. Nekem is mindig ott a kezem...Röhejes: szülés után is megmarad ez a jó szokás. Majd figyeljétek meg!!! Erről olvastatok már? Lehet, hogy csak én voltam lökött, azért volt mindig a kezem a hasamon még utána is. Persze, nem lett sokkal kisebb egyből, azért akadtam bele biztos. Mostanra már leszoktam ám róla...
Vagyis: most kezdődik újra...

Tigris!
Nem tudok egyebet írni, mint: gratu!!!
Elgondoltam, nálunk itt a folyosón, ahol már amúgy is van 2 babakocsi, milyen jó lenne egy ilyen 3-as egymás melletti....
Én egyxébként még nem is láttam ilyent. Azért ez a 3 bébi tök jó. Egyben le lehet tudni a gyerekvállalást. (persze, ha nem terveztek többet).
Szoktam nézni a 2+6-ot(2 hatéves+6 kétéves) a TCL-en (ismeri valaki?) Ahhoz képest a 3 nem is olyan sok...
A régi lakóhelyünkön volta 3 iker kislány.Arik voltak...

Vevikk!
Milyen szégyenlősek ezek a bébik...Én is olyan türelmetlen vagyok már.Ha aug. 5-én sem derül ki a neme, addig megyek , amíg valaki meg nem mondja...
Férjem egyébként néha kiakad rajtam, hogy miért olyan fontos ez. Úgyhogy itthon kicsit visszafogottabb lettem ezen a téren. Oda is dugtam neki a fiúneves listát...Hátha...
Kicsit elvolt vele, aztán majd visszatérünk a kérdésre...
Vigyázz magadra, nehogy gond legyen a nyitott méhszáj miatt. Ilyen melegben úgysincs kedve az embernek sokat mocorogni. Bár feküdni sem jobb...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

REMÉNY
Én tudom mi lesz belőle mert a tesóméknál is ez volt sajnos.
Tesóm elmondta töviről hegyire hogy mikor mi lesz és sajnos eddig beigazolódni látszik, hogy nálunk is ugyanaz lesz mint náluk.
Úgyhogy még csak most kezd jönni a java, de én azt már nem fogom megvárni.... ha addig nem tesznek valamit a szülők akkor bizony itt cudar világ lesz.

Ez a vatelin milyen vastag és mennyibe került? Én is szeretnék venni.
Szerintem mindent csinálj úgy ahogy neked tetszik, nem anyukád vagy más fogja nap mint nap nézegetni hanem Ádi és te!

dita75

Amúgy ha a te anyud lenne az enyém kb. idén csak veszekedtünk volna mert hónapok óta mást se csinálok mint nézegetek, beszerzek, rendelgetek, variálok...... ez tölti ki az én életemet is jelenleg. :roll:

Most mi más okozna még örömet??? Erre várok már vagy 7 éve! :roll: Úgyhogy ne is vedd fel az ilyen hisztiket, gondolom már rájöttél hogy ilyen téren csak mi sorstársaid tudunk megérteni.

dita75

Köszi a gratukat! Ez a vizsga máár nem volt gáz, de szerettem volna túllenni az egészen, hogy rá se kelljen gondolnom a tanulásra...

Kiságy és a többiek...
Nagyon le vagyok maradva, bár az az igazság, hogy igyekszem magam visszafogni. Tesóm adott kiságyat. Majd küldi a belevalókat is. Nem tudom, baldachin van-e, ha nincs, nem lesz.
Lányomnál megvettem mindent szép, fehér kiságy, fehér baldachin, csipkével, meg a hozzávaló cuccokkal, aztán aludt is a kiságyban 3 hónapig....Elcsesztem vele, az az igazság. Magam mellé vettem, aztán 5 évig együtt aludtunk (később már ő külön ágyban. Egyébként, én nem vagyok most sem ez ellen. Nálunk 2 szoba van. Törpe a miénkbe kerül, kiságy az ágyunk mellé, közvetlen mellém.Máshová nem fér el.
Aztán megint elrontom szépen, mert nem bírom, ha éjjel sír, kiveszem, és rájövök, hogy mellettem tök jól elalszik, és még én is tudok aludni...Hát így voltam a lányommal is. Le a kalappal a következetes kismamák előtt , akik rá tudják szoktatni a bébit a külön alvásra....
Tesóm hasonlóan járt, csak ő bírta 1,5 évig a felkelegetést.Különköltözött a gyerekkel, aztán se tv- se más. Én meg ilyen lusta-kényelmes vagyok.
Berakok a lányom szobájába is egy kiságyat, hogy, ha a férjem éjszakás, napközben tudjon pihenni, mert, ha mellette lenne a bébi az tuti nem hagyná. Bár ő nagy bölcsen azt mondta, hogy majd megbeszéli a gyerekkel, hogy most "apának aludni kell, és maradj csendbe". :shock: :shock: :shock:
Mondam, hogy ok., de azért csak hozzuk el azt a másik kiságyat is (nővérééké volt), hátha mégsem hallgat a jó szóra az a gyerek... :lol: :lol:
Ruhákra majd szükség lesz, ha meglátom, tesóm mit ad, utána összeírom. Tesóm fia májusi, a miénk meg decemberi lesz, hát, talán a napozó azért nam biztos, hogy elég lesz télre... :lol:

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Hát Brigi én nagyon irigyellek emiatt.
A szomszéd kismamival jóban lettünk és náluk is van előző házasságból gyerek. Mármint a férjének. De alig van itt. Aludni ő sem jön csak egy-egy napra talán. Már szerintem megvan egy éve hogy itt laknak de én ezt a kislányt kétszer láttam itt.
Mondtam is neki hogy nem tudja mekkora mákja van.
(aztán ő is mondta hogy tudja ő azt mert neki is szar ha itt a kiscsaj mert nagyon akaratos) Úristen gondoltam magamban mit szólna ha neki is végig kéne csinálnia az összes nyári szünetet, ünnepet (még szentestét is) meg péntek du-vas. estig. Ráadásul egy fiúval.
Azért egy kislány egészen más. A barátnőim kislányaival meg az unokahúgommal nagyon jól elvoltam mindig. Talán most hogy a Vivien (tesóm kislánya, 11 éves) belépett a kamaszkorba már ő is elviselhetetlenebb, de azért még mindig jobban szót lehet vele érteni.

Szerintem is korai lenne még a 4D. Én egy kicsit megbántam hogy ilyen idősen mentem. Nem lehetett valami sokat látni. A nemi szervét meg pláne nem! :(

Én csak a jövő héten megyek csüt-ön dokihoz, de fogalmam sincs hogy lesz-e ultrahang. HA nem vagy épp megint nem tudjuk meg a nemét akkor megyek 4D-re. Most már 23. hét körül sokkal szebb és husisabb lesz, reméljük hogy a lábikókat is könnyebben széttárja majd a kedvünkért. :)

Sztem nem az ára a lényeg mármint a kocsinak hanem hogy milyen funkciói vannak, mik az igényeitek, milyenek a terepviszonyok a környéken, mész-e vele busszal, villamossal.... stb.....
A városban élő lányoknak akik még ráadásul panelben liftes házban laknak más kocsit kell nézni mint nekünk akik "falun" családi házban és nem betonos hanem hepehupás utakon fogjuk tolni a kicsit. Szóval ezek az elsők amiket sztem figyelembe kell venni és utána a többit.

Mi idén csak egyszer voltunk együtt úgy. :oops:
A lombik februárban volt. persze előtte azért néha-néha de a végén már annyira feszített a pocakom hogy nem kívántam semmit csak alvást. Igazából azt mondta a doki hogy lehetne, de inkább maradunk a pettingnél! :oops: Azzal talán nem ártunk neki. De a fertőzések miatt félek együtt lenni apával úgy igazán mert tavaly is szívtunk a bacijai miatt.

Látom te is elég elszánt vagy hogy megtudd végre a baba nemét.
Én már próbálok lenyugodni ilyen téren, változni már úgy sem fog akárki is van odabent. Arra gondoltam leheth ogy azért nem mutizza meg magát mert annyira lány-párti vagyok, úgyhogy próbálok higgadt lenni és ha érzi hogy megnyugodtam talán széttárja a lábikókat. :)

dita75

Dita, köszi a megértést és a vigasztalást. Én most amit vettem az 3 méter X állítólag 1,4 vagy 1,5 nem tudom, majd pénteken hozom el a tesómék szivacsáért mikor megyek, majd megmérem.
Nem tudom neked mennyi kell, de ha gondolod osztozhatunk rajta. Nekem a falvédőhöz elég lesz szerintem 1 méter, mert ha duplán veszem, akkor is ha 140-es széles lenne 70 cm elég a falvédőhöz. Mostani tervem 1 méterX70 cm-es.
Ha gondolod mikor a hálózsákot viszem megbeszéljük, kell-e, s ha igen mennyi, kiszámolom. A neten 510 Ft métere, én ennél kedvezőbben vettem.

Tudod nekem is a baba tölti ki a napjaim, de mi más is, hiszen nem dolgozom, nincs ami minden nap lefoglalna, itthon meg bármit csinálok is ő jut eszembe, s tervezgetek. Múltkor mikor mutogattam anyumnak a ruhácskákat, tetszettek neki, meg ő is vásárolgat neki, ha olyat lát, de szerinte sok felesleges dolog van, ami nem kell. Köztük a falvédőm is.
Múltkor átküldtem a tesómnak egy védőnői listát, amit egy anyuka kapott, s arra is azt mondta anyám nem kell mindent megvenni, amit mondanak. Mondtam nem is csak amit én szükségesnek érzek.
Tegnap azzal jött mi van ha nem lesz tejem minek a mellszívó...mondtam igenis lesz tejem, mert én úgy akarom...
Na ilyeneken és hasonlókon megy a vita köztünk, de ez már családi. Mindenki korainak vél mindent, csak én azért a 30-32. hétig meg akarok tenni mindent, hogy utána nyugodtan legyek, hogy igen,ha 40. hét előtt kell mennem is minden ok legyen.
Lehet ez bennem is azért van mert több éve küzdök a babáért, s már máshogy élem meg, mint ha simán összejött volna.

remény73

ÚGy látszik gondolatolvasó és egyetért velem abban amit írtam mert úgy elkezdett rugdalni hogy a szívem nem ver olyan gyorsan! :)

dita75

REMÉNY
Biztos hogy emiatt van hogy mi már gondolatban több éve anyukák vagyunk.

Oké majd megdumáljuk. Én egyébként a fejvédőbe szeretném felhasználni a vatelint. A sógornőmet akarom rávenni hogy varrja meg a baldachinnal együtt. Jövő héten jön az anyagom, de ő sztem jóval később fog nekiállni. Épp azt néztem hogy kurva sok varrnivaló van. A barátnőmhöz is kell vinnem egy adagot, párom keresztanyjához meg akkor a sógornőmet is megkérem.
Így talán nem olyan gáz mint odaömleszteni egy rakattal egy varrónőnek az egészet.

dita75

Dita!

Igen , tényleg mákom van a gyerekkel (férjemével).Csakhát, ugye nálunk még az enyém is ott van, akit meg azért el kéne fogadtatnom vele. Így kicsit erre billen a mérleg. Ezért is csitít anyám. Hogy ő az enyémet elfogadta, neveli, én meg nem. Ez tény, és igaz is...Ez van...

Ha nem beszél le a doki a 4d-sről, már én is túl lennék rajta. :lol:
Azt mondta, azon még ennyit se látunk...Valahogy kivárom. Hát, Te már a 23. héten mehetsz azért (főleg később, ha még csak tervezed). Én sem fogom tovább bírni. Akár látszik a neme, akár nem...
Akkor a mi házaséletünk nem is olyan vészes a maga havi 1-2-szeri alkalommal. Semmi okom panaszra. Aggódom én is azért ám. Nálunk is voltak bacik, meg a méhlepény is eléggé lent van. Hülyeség kockáztatni. Most amúgy is egyedül vagyok, meg van oldva a kérdés. Amire hazaér, 1/2 12-kor, már rég alszom. Marad a takarítás, meg a könyvtár mára... :roll:
Az kevésbé veszélyes talán...

Remény!

Én sem várom ki a vásárlással a 32. hetet.
Úgy tervezem, ha vége a melegnek, lassan veszek ezt-azt.
Lesz tejed!!! Miért ne lenne!
Nekem is volt, másnak is van. Igaz, az elején kicsit nehézkesebb volt nekem, mert besárgult a lányom, és nem nagyon szopott. Aztán fejtem szorgosan (kézzel). Akkor jó lett volna egy mellszívó..
Utána szépen elkezdett szopni, és 14 hónapig szoptattam.Pedig, ha látnál...Hát, nem vagyok egy Samantha Fox....
:oops:
Nem tudom, mi tévő legyek a mellszívóval kapcsolatban. később már nem volt szükségem rá. Nekem olyan ósdi "dudás" volt. Sima...Biztos láttatok már olyant. Aztán nem fejegettem. Evett amennyi volt. Elég volt bőven. Nem kellett tápszert adnom neki. Csak az volt a baj, hogy 1 évesen, amikor elkezdtük a tejet, hasmenése volt tőle. Na, akkor kellett adnom tápot neki, amikor már azt reméltem, megúszom...
Azért nem aggódok a tápszer miatt sem, manapság már olyan jók vannak. A szopi azért egyszerűbb persze.... Lehet, hogy majd beszerzek egy mellszívót azért.(A dudás is megvan még, de azt nem szeretném használni...)

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Remény: Szerintem tök jó ötlet. Nekem a méhecskés anyag tetszik. Én is úgy gondoltam egyébként, hogy nem fogok venni drága pénzen ágyneműt, azt nem olyan bonyolult, csak körbe kell varrni. A baldachint is szeretném megvarrni, majd kiderül mennyire nehéz. Már miért ne mehetnél fel a szomszédhoz. Csak várják ki, hogy a babád egyszer erre kelljen fel és akkor szétcsapsz a gyerekek között azt hiszem. Én legalábbis rohadtul utálnám, ha a felettem lakó dilis gyerekek miatt nem tudna a gyerekem aludni. Én már a kutya miatt is kénytelen voltam szólni, mert folyamatosan ugatott meg vonyított. Idegesített is, de sajnáltam is. Olyan kitartóan sírt míg a gazdája haza nem ért. Ne hogy már azt higgye, hogy az ő drága kutyulija milyen jól elvan otthon egyedül. Én meg nem tudtam tőle tanulni.

Brigi: Gratula a vizsgához. A babakocsira én max. 50-t szánok, de amit kinéztem az hordozóval együtt 39.000. A kiságyunk is annyi lesz. Lehet hogy a gyerek nem is fogja szeretni a babakocsit, minek oda a 180.000-s?

Valaki, akinek van baldachin: Lemérnétek nekem, hogy milyen hosszú? Mármint hogy mennyire magasról jön le (milyen magas a tartó a kiságytól) és meddig ér le. Ez a méret nem ártana az anyagvásárláshoz. Akár a másik mérete is jól jönne. Szerintem nálam zöldből lesznek a dolgok, most ez a kedvenc.
vicky79
Budapest III. kerület

Mellszívó téma:

Én mindenképpen akartam venni, ha a legjobb barátnőm nem írja le az ő véleményét a dologról akkor is, de ezek után meg aztán kiváltképp:

bemásolom nektek:

Mellszívó: én a másik tábort képviselem, szeritnem vegyél, mert már a kórházban nagy szükséged lehet rá.

1) nekem amikor elindult a tej annyira megdagadtak a melleim, hogy akkorák voltak mint a dinnyék. AZt hittem hogy megőrülök a fájdalomtól. És mivel Danika még nem tudott erősen szopizni nem is tudta kiszívni ezért bevitettem a fejőt és azzal fejtem le a tejet. Így megúsztam a tejlázat szemben azokkal a szobatársakkal akik nem fejték, ők rendesen lebetegedtek.

2) amikor Danika besárgult annyira gyenge lett, hogy nem szoptathattam, és a lefejt tejcsit vittem be folyamatosan az inkubátorba neki. Ha nincs akkor fejőm akkor nem kapta volna meg az aranyat érő előtejet sem.

3) itthon is sokat használtam, és így lefagyasztva mindig volt aranytartalék

4) olyan is történt velem, hogy éjjel fel kellett kelnem fejni mert nagyon fájtak a cicik. Danikát olyankor nem lehet felébreszteni, hogy ugyan szívja már ki, akkor is lefejtem gyorsan és már mentem is vissz aludni.

5) nézd Zsuzskát aki a mellbimbója formája miatt nem tudta Olcsát szoptatni, ezért folyamatosan feji a tejet és úgy adja a babának

6) az első időkben ha a baba nem üríti ki a mellet érdemes lefejni mert ha kiüríted akkor szépen serkented a tejtermelődést és egyre több tejcsi lesz a babának

7) a pangó tejet a mellben hagyni nem egészséges, ráadásul fertőzésveszélyes is

Úgyhogy én a fejő mellett szavazok.

dita75

Köszi Ditta a leírást, meggyőző.

Én a babakocsinál szintén úgy voltam minek drága, ha praktikus lehet az olcsó is, és használtba is vannak nagyon jók. Nekem anno egy bababoltos mondta, ha csak 1 baba van tervbe felesleges a drága és új babakocsi, elég a szép állapotú használt is fele annyiért. És igaza van. Hallottam olyat is, hogy mikor elkezdte használni nem vált be és cserélhette le. Erre pedig nem kell a drága kocsi.

Vicky én ilyen anyagot vettem 100% pamut, ami csak 500 Ft volt métere: Kép
Nekem ebből lesz egy paplanhuzat és egy lepedő.

Baldahin ügyben nem tudok segíteni, igaz van nálam egy amit kaptam, de rúd nincs, így nem biztos hogy pontos lenne a mérésem. Én rájöttem inkább átadom a tesóméknak.

remény73

Vicky!
Kösz a gratut! Majd meglátjuk a kocsit...

Dita!

Még egy ok a mellszívóra...Nekem nem voltak dinnyéim (sajnos). Főleg utána... :oops:
Szerintem is eleinte jól jön...Max eladjuk, vagy továbbadjuk. Lehet, hogy azt kérek a Jézuskától....

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Szépek az anyagok. Varrni azt sajnos nem tudok. Amúgy is elég kétbalkezes vagyok. Meg semmi türelmem sincs ilyenekhez. Irigylem, akinek van kézügyessége, meg türelme. Nagyon szép dolgokat lehet varázsolni házilag töredék áron.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

BRIGI
Én is kétbalkezes és türelmetlen vagyok, pedig anyum rám akarta htk-zni a régi varrógépét. Mondtam neki hogy minek, hisz egy sima díszpárnát alig tudtam megvarrni! :oops: Pedig azt csak körbe kellett varrni ki is volt már szabva. Na hát szabni meg aztán. Egy egyenes vonal mentén se tudok végigmenni sztem! :oops:

VICKY
A teszveszen nézegettem ágynemű garnitúrákat meg a szopipárna.hu-n. Annyira édesek vannak, de aki tud varrni vagy varratni töredékéért meg tudja oldani a kérdést. Valamelyik oldalon méretek is voltak. Majd utánanézek ha nem találod.

Nekem ez tetszett egybként a legjobban:

Kép

Rájöttem közben hogy azért rugosott Bogyó mert éhes volt.
Én nem voltam az, most ebédeltem meg de csak mert láttam mennyi az idő. Ebbe a melegbe még annyira se vagyok éhes mint eddig. Most megint csönd van. Evett és alszik, jó gyerek! :)

dita75

Vicky
Itt részletezi, annyit ír hogy 185 hosszú a baldachin.
Úgy tudom hogy két méret van a vasak között, és ez ami a képen van a magasabb. Úgyhogy már csak a szélességet kéne kiszámolni ami egy normál ágy esetében 60 cm és akkor még a két széle biztos van 40-40. Én legalábbis így gondolom.

itt a link: http://www.teszvesz.hu/item679115506_uj ... olyas.html

dita75

Lányok...
megvolt az első rosszullétem. :? Nem kívánom senkinek. A rossmannban kérnem kellett egy széket, mert kishíján elájultam. Alig vártam, hogy vissza vonszoljam magam az irodába. :? Hogy megyek így haza? Hogy fogok így a héten dolgozni???

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Remény: Én is valami hasonló anyagot szeretnék.

Dita: Ez a képen tök jó, el is mentem, hogy milyet is varrjak. Szélességére többet kell számolni, hogy szépen be lehessen ráncolni, de köszi a méreteket. Ha alkottam valamit, akkor majd felteszem természetesen.
vicky79
Budapest III. kerület

Vevikk
Jó fej kölök a Rizsátok ! :lol:
Pihenj sokat !!

Trix
Eddig bírtam a meleget, de ma úgy bevizesedtek a lábaim, hogy alig bírok ráállni ! :?

Dita
Becsüllek, hogy ilyen türelmes vagy a kissráccal.....én bavallom, nem bírnám !

Remény
Szerintem a TE döntésed, hogy mit készítesz és veszel a babádnak, ill. magatoknak !!
Szépek az anyagok !!

Brigi
Mi még nem ismerjük egymást, üdv itt és gratulálok a babához ! :D

Vicky
Nem tudok baldahin ügyben segíteni, mert nekünk nem lesz !

Kakti
Ha rosszul vagy, ne menj dolgozni !!
Mit dolgozol ?

Mellszívó
Én nem veszek előre, majd meglátjuk, hogy lesze-e szükség rá. Ha igen, akkor bárki le tud nekem szaladni a Tescoba venni egyet !...a kórházban pedig van, ha szükség van rá !

Kép
Kép
rilla_

Remény!

Én is remélem, hogy jobb lesz később. Lehet, hogy most csak azért vettem ilyen tragikusra a dolgokat, mert apának el kell mennie. A 7 év alatt csak egyszer töltöttünk ennyi időt külön!!!
Annyira össze vagyunk nőve. Olyan Forest Gump-osak vagyunk: Úgy vagyunk mi ketten mint a borsó meg a héjja.

Dita!
Tök jó az a gólyás kiságycucc! Tegnap mi is sokfélét megnéztünk, de igazán egyik sem tetszett meg. Ezért nem is vettük semmit.

Barátnőzni nem nagyon tudok. Nem sok barátnőm van, mivel "betelepült" vagyok. Akik vannak, azok dolgoznak. De lehet, hogy keresztlányom lejön hozzám. 10 éves, és már nincs vele küönösebb gond, sőt segíteni is tud, ha kell.

Kép

Kép
vevikk

Nem is a munkámmal van a gond (napi 8 órában lesem a monitort és nyomkodom az egeret meg a billentyűket). Inkább a befelé és a hazafelé út. Főleg az utóbbi. Ilyenkor már rohadt dög idő van. És másfél óra haza. Troli vagy földalatti, metró és HÉV. Áááááááááááááááááá! Belegondolni is rossz. De táppénzből nem tudunk megélni. :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

KAKTI
Engem a dm-ben kapartak össze egy hete. Lehet hogy a drogériákban árleszállítás lesz mostanában ha ennyi kismami rosszul lesz. Biztos azt hiszik hogy magasak az árak és ezért ájulunk el. :)
Ha teheted maradj otthon betegácsiba legalább addig amig ilyen rekettye hőség van! Én kis se megyek a lakásból. Holnap is 8kor felmegyek majd busszal mert a könyvtárba muszáj visszavinnem a könyvet ha nem akarok büntit, de aztán jövök is vissza ezerrel,

VICKY
Bizony tényleg kicsit többet kell számolni a ráncolás miatt.
Igazad van. Na majd ezzel elbíbelődhet valamelyik varrónő én már rég elcsesztem volna. :roll:

RILLA
Hát ízlések és pofonok, egy olyan szívót használni ami már több millió mellet látott....... :roll:
Én még attól is ódzkodom kicsit hogy a teszveszen nézzek egy alig használtat, mert az hogy odaírja keveset volt használva úgy sem tudom ellenőrzni. De persze ha szükség lesz rá tényleg nem tart semeddig leszaladni gyógyótárba vagy egy üzletbe és megvenni.
Sajnálom a lábakat, polcold fel és sok grépfruitlé.

VEKIKK
Mi sem aludtunk még külön egy napnál többet.
Olyankor apa nem is tud aludni, hajnalig nézi a tévét.

Boltban még nekem sem tetszett egy ágynemű sem.

Bizony nekem sem volt barátnőm nagyon. Azzal az egyel is összevesztem mert kihasználtak csak minket. Most a szomszéd kismamival haverkodunk, na meg persze itt vagytok nekem ti is.
Amúgy a védőnőnél meg a dokinál néha szóba elegyedtem a csajokkal de odáig nem jutottunk hogy összejárjunk.

dita75

Én kinéztem egy mellszívót újat, max. a párom elküldöm érte, ha kell majd, persze hétköznap :) Tudom 15 ezer, de én is úgy vagyok vele valamit csak újonnan veszek szívesen.
Máriában is és a Babyfunban is kapható, Aventes. Valahogy arról hallottam sok jót.

remény73

Sziasztok!

Szia, Rilla! De jó neked...Már a finisben vagy....
Bár, én úgy érzem, még szükségem van arra a pár hónapra, ami visszavan..

Dita!

Gyönyörű a baldachin, meg a többi...Tényleg...Igazi Miss Bogyós...
Látom, Te sem tudsz másban gondolkodni.
Én sem. Ha belegondolok, hogy gyerek, csakis lány képe ugrik be...
Kiságyban, etetőszékben...Pedig a fiúk is helyesek tudnak lenni. Muszáj kicsit edzenem magam a gondolathoz. Tényleg! Te mit szólnál, ha mégis?!! Megbarátkoznál szerintem a gondolattal. Lányommal én is így voltam, már írtam, hogy annyira fiút szerettem volna, hogy csalódtam, amikor kiderült, hogy nem kukacos...Aztán meg úgy volt jó, ahogy volt...

Voltam "városban". Hazavonszoltam egy fél dinnyét, és egy jó adagot már be is faltam...Hú...Alíg bírtam abbahagyni, aztán meg alíg bírok megmozdulni. Porszívót már elővettem...(Eddig ennyi a takarítás...)30 fok van idebent. Kint meg kb 50.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

BRIGI

Én ma csak a kukáig mentem el amikor kidobtam a dinnyehéjakat.
Ja meg átvittem a tp-papíromat a szomszédnak (oepnél dolgozik) csak hogy most két hétig szabin van így vagy be kell vinnem magam veszprémbe vagy megkérdem hogy fel lehet-e adni postán.
Nem szívesen utaznék be holnap a 40 fokba.
Azonnali halál lenne!

Sztem ez a narancsos szín egyébként simán fiúnak is jó, a kocsija is narancs lesz. A sárgás színek teljesen unisexek. NEm kell mindig ragaszkodni hogy a kislány rózsaszínben a kisfiú meg kékben legyen.
A tesómtól kapott gyerekruhák nagy része amúgy eléggé unisex. Régebben több unisex dolgot lehetett kapni mint manapság.

Ami azt illeti te ebben a kérdésben is helyzetelőnyben vagy mert már van egy lányod. Ha nekem is lenne már egy lányom akkor nem izgatna annyira a kérdés hogy most milyen nemű Bogyó.
Talán még egy fagyit megpróbálok ha esetleg kukacos, mert nem szeretném úgy leélni az életem hogy nincs kislányom.
Ez az egyik nagy álmom ugyanis. Csak az lesz a ciki ha a jégovisok is kukacosak! :lol: :lol: :lol:

Én előrelátó voltam, vasárnap du és tegnap de. kitakarítottam. :)

dita75

Hello!

Kukac-téma: én is fel fogom adni a tesóm fiú-ruháit, bármi is lesz.
A lányomról semmi nem maradt, meg az már milyen lenne, 12 év után...Költözködtem már vagy 5-ször közben.
Igen, én tényleg előnyben vagyok, hogy már van egy lány.
A fagyisokon mi is gondolkodunk. Ha nem megyünk vissza értük, akkor máséi lesznek. Legalábbis egyelőre így döntöttünk.
5 év haladékot adtam magunknak, annyi idő alatt már eldől, szeretnénk-e még.
Fájó szívvel hagyom ott őket egyébként, de úgy éreztük, hogy, ha nekünk nem kellenek, más megérdemli, hiszen annyian küzdenek most is. Át szoktam nézni a másik fórumba, ki-hogy áll. Bárki megérdemli, hogy megtapasztalja az anyaságot.Főleg aki ennyit küzd érte. Én még olcsón megúsztam. Biztos bárki, aki megkapná az embriket, szeretettel fogadná őket a küzdelmek után-ha egyáltalán sikerül felébredniük-megtapadniuk...
Mindegy, az esélyt megérdemlik az embrik is....

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Sziasztok!

Végre visszatértem a fórumozók sorába, már nagyon hiányoztatok!
Most aztán kezdhetem visszaolvasni azt a rengeteg mindent, amit írtatok, de sebaj, 1-2 nap és újra képben leszek!

Addig is remélem mindenki jól van, elviselitek ezt az idióta időjárást és a babák is jól viselkednek.

Na megyek is kezdem a visszaolvasást.

Kép
akire79

BRIGI
Én is fel akartam ajánlani másnak az ovisokat, de apa nem akarta! :?

AKIRE
Hipp-hipp hurrá!
Mesélj magadról is! Voltál már a 12. heti uhun?

dita75

Szia Drága Dita!

Kicsit zűrős volt az orvosválasztás, végül múlt héten mentem dokihoz, aki egy tünemény és úgy néz ki a II.sz. Női Klinikán fogok szülni. Aranyos volt a doki, beengedte a páromat is pedig még hüvelyi UH volt.
Szóval velünk minden rendben, egy óriás bébi lakik bennem. Múlt hét csütörtökön(szombaton töltöttük a 12. hetet) volt a fejecskéje 2,5 cm!!! (óriási méretek) és az egész baba pedig 7 cm körüli.
Sajnos sokat nem láttunk belőle, mert háttal fekszik :cry:

Holnapután megyek az Istenhegyire kombinált tesztre, remélem ott is minden ok lesz!

A rosszullétek engem is elkerülnek, csak nekem 1 hónapja becsípődött egy ideg a farcsontomnál ( a csipőm elmozdulása miatt) és a fájdalom miatt nem egyformán terheltem a két oldalamat, így izületi gyulladásom lett. Senkinek nem kívánom ezt a fájdalmat. Most le kellene vinni a gyulladást, hogy segíteni tudjanak, de a baba miatt csak tapaszt használhatok, ami nem nagyon segít. Elég sokat szenvedek, mivel BKV-val járok dolgozni és hétközben ráadásul egyedül vagyok itthon :cry:
Na mindegy nem panaszkodom, a lényeg hogy a baba jól legyen.

Ja és nekem is óriási hasam van :oops:

Teszek fel sztárfotót, aztán folytatom a visszaolvasást:
Kép

Kép
akire79

rilla: Én azért szeretnék baldachint, mert a baba feje mögött lesz az ablak és nem mindig akarom lehúzni a redőnyt.

kakti: A munkába járás nekem is gond. Több, mint 1,5 órát megyek és hazafelé is általában ennyi, bár hazafelé van hogy valaki elhoz egy darabon kocsival. Oda hév+villamos+metró+busz. Nekem a végén lévő busz a halálom, mert nagyon rossz állapotú buszok vannak ezen a szakaszon és halálra ráz. Ezt én is kihagynám.
vicky79
Budapest III. kerület

AKIRE
Tényleg szép nagy babó. Bogyó nem volt ekkora a 12. héten! :P
Sajnálom a fájdalmakat, mielőbbi gyógyulást kívánok neked.
Nagyon édes az óriásbébid, látom ő is szereti a hátát mutogatni. :)
Kérünk szépen pocakfotót mert úgyse hisszük csak ha látjuk! :)

VICKY
NEm irigyellek a sok utazás miatt. Én is amíg anyuéknál laktam sokat kellett utaznom a suliba. Általában az első két matekórát el is sinkófáltam, majdnem meg is húztak. :roll:
Aztán később a melóhelyekre sem volt egy leányálom vonatozni, buszozni, stb. Ráadásul saját költségre mert soha nem mondtam meg hogy vidéken lakom a szüleimnél. Fel se vettek volna.
Volt olyan hogy reggel elmentem fél 7-kor és este 22 után értem csak haza mert pont lekéstem a vonatot. De rossz volt.

dita75

dita: Engem azért kínoz igazán meg ez a munkába járás, mert otthon 5 percre laktam a munkahelyemtől! Most meg 1,5 óra. Van egy kis különbség. Mindegy, nem nyígok, kell a pííz.

Kicsit pipa lettem tegnap. Azt intézem, hogy az orvosi vizsgálatokra ne kelljen szabira vagy táppénzre mennem. Én mondtam a HR-eseknek, hogy nem csak elengedni kötelesek, hanem távolléti díjat fizetni is (munka törvénykönyve alapján)! Most még ülnek rajta, meg vitatkoznak, hogy milyen igazolást adjak le nekik, ami nem sérti az én személyiségi jogaimat. Hát nekik nem mindegy, ha én azt mondom, hogy minden be van írva a kiskönyvbe és megnézhetik? Ők nem nézhetik meg. Kész vagyok.
vicky79
Budapest III. kerület

Ma van a 3. házassági évfordulónk !......meglepiből csináltam a Férjemnek Demi Moor-os képeket, reggel oda is adtam neki, úúúgy örült neki !! :wink: :D

Kakti
Én is dolgozom még és én is napi 9 órában lesem a monitort ! :?
De már csak 2,5 hétig !!!! :D :D :D

Dita
Mire jó a grépfuitlé ?
Nekünk a legtöbb babaruci fehér, sárga és krémszín lett....annyira nem ragaszkodtam a kékhez, de azért abból is van egy pár !

Brigi
Szerintem jól van kitalálva, hogy 9 hónap a terhesség, kell ennyi idő, hogy felkészüljünk rá !....de azért már örülök, hogy a finish fele tartunk ! :D
Nagyon szép Tőled, hogy felajánlottátok másnak a fagyikat !!
Nekünk kettő fagyi maradt, de úgy tervezzük, hogy jövőre visszamegyünk értük ! :D

Vicky
Nálunk a Férjem kérése volt még a terhességem legelején, hogy ha fiúnk lesz, akkor ne legyen baldahin, mert szerinte neki nem való !....és mivel fiúnk lesz, így nem lesz baldahin, tartom a ígéretem ! :D

Akire
Jó a sztárfotó ! :D

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok!!

Hogy birjátok ezt a meleget?? Én csak éjszaka szenvedek,de nagyon. Pénteken kell mennem ultrahangra szerencsére reggel remélem még nem lesz olyan meleg. Ja és még a babóka is rugdosott este bárhogy is feküdtem nem tetszet neki.
Nálunk lesz az egész kiságyat beboritó baldahin mert rengeteg szunyog van nálunk. Remélem kiderül a babánk neme pénteken mert már nagyon kiváncsiak vagyunk már rá. Én titkon kisfiút szeretnék a párom meg kislányt na de mindegy a lényeg,hogy szép legyen és egészséges. Ja és még ott van az AFP eredménye ami még kicsit aggaszt. Remélem beengedik Apát az ultrahangra pénteken.
Kicsit dühös vagyok mert a párom ma is meg holnap is csak 8-ra ér haza és jövöhéten egész héten is igy megy dolgozni a hülye kollegája miatt akit egyszer megfojtok pláne most,hogy tombolnak a hormonok.
Kicsit igy unatkozom. Na mindegy nincs panasz óra.

Mindenkinek puszi

Kép
Kép
colin

Akire!

Nagyon édes a bébi sztárfotó!

Rilla!

Gratulálok a házassági évfordulóhoz. Nekünk pont egy hét múlva lesz a 3. :) Csak még nem tudom mit adok a páromnak.

Colin!

Biztos beengedik a párod. Nekem már a 10. heti UH is hasi volt, és azóta mindig benn van a párom az UH-on.
Nekem ma reggel ment el a párom Begiumba (a főnöke szerint jutalom útra), és csak pénteken jön haza vaamikor délután.
Ráadásul kocsival mentek. Annyi hülye van az utakon és félek, nehogy valami bajuk legyen.

Kép

Kép
vevikk

sziasztok kismamik!!vevik!!Nagyon ugyi vagy,es klassz multi-kisagyatok van!!Akire!!Jo,hogy jelentkeztel!!hat tenyleg orias-babytek van!Olvastam,hogy a 12.hetin,kb4-6cm,kozott kell lennie!nekem meg 2 het,hat kivancsi vagyok nagyon,hogy mekkora lesz.Sajnalom a fajdalmad,de legalabb rokakoma nem kerulget,az is valami.Rilla!!Nagyon jo,hogy mar igy elkeszultetek mindennel,sokkal jobb,mintha ugy mennel szulni,hogya feje tetejen a haz,szerintem igy a legpraktikusabb,es mindenkeppen megnyugtato,foleg a kismama szamara.Ha elkeszultetek a dekorcsikkal,mar varjuk a fotokat!!!Mindenrol!!!En is alig varom mar,de en meg csak fejben tervezgetek,es figyellek titeket!!!Dita!!Azt a golyas agynemu szettet,en is nezegettem!!!Szerintem is klassz,meg kukisnak is!!!!Amugy nekunk a baby-szoba pasztel szeru narancsszin,es mi nem akarjuk mar festeni,majd csak dekoralni,szoval ha fiu,ha kislany,a falszin marad.Nem azert,mert nem hallnank bele kifesteni,de amikor par eve epitkeztunk,mar akkor ezt a szint valasztottuk ki,kozos megegyezessel,es tetszik.Colin!!Szoritok,hogy a parodat is beengedjek,de latod Akirenek mar a 12.hetire is beengedtek!!A meleget ugy viselem el,hogy ki-se mozdulok a huvos hazbol,ha nem muszaj.Puszi mindenkinek!!
zoe33

VICKY
Ezek az ördögi körök! :roll: :x

RILLA
Ha dagad, vizesedik a lábad arra nagyon jó. :) Nem kell facsarni jó a dobozos (pl. Hohes C) Meg a felpolcolás.

Kiscsávónak tényleg furi a baldachin, enélkül is szép lesz a szoba. :)
Előrelátó vagy mert ezek a színek kislánynak is jók lesznek ha esetleg a fagyisok már lánykák! :)

BOLDOG ÉVFORDULÓT!!!
Nekünk júniusban volt és én is csak másnap jöttem rá. Most minden a baba körül forog nálam és kiment a fejemből, de apának még akkor sem jutott eszébe amikor rákérdeztem, hogy szerinte milyen nap volt tegnap??? :roll:

COLIN
Én reggel feltettem apa nélkül a szúnyoghálót mert amikor vele tettem fel csak veszekedés volt belőle és úgy lett kaki az egész ahogy van. Elszenvedtem én is vele, átkozódtam meg elmondtam mindennek a gyártóját de kész lettem vele egy óra alatt úgy hogy kb. 10 liter vizet leizzadtam. Lezuhiztam és a gombapörköltön kívül mást nem vagyok hajlandó ma megcsinálni. :)
Mép így fekve is izzadok! :(

Enyim apcim alapjáraton hajnalban megy legkésőbb 5-kor és van hogy 7 -kor vagy 8-kor esik haza főleg igy nyáron.
Nagy ritkán itthon van már 6kor de akkor el szoktam csodálkozni. Én is nagyon unatkoztam amíg nem volt net, percenként hívogattam hogy mikor jön már haza. Mióta netezek azóta már elvagyok, ha megjön akkor kikapcsolom, vacsizunk, kicsit dumálunk aztán sajnos már alszik is, van hogy már 8-fél 9 körül. A hétköznapok már évek óta ilyenek, hétvégén meg a gyerek a központ. Szóval sokat nem kapok apából. Legalább nem únjuk meg egymást.

Ezt az uhut nem is értem, most mit láthat még az a szerencsétlen apuka odalent amit még nem látott??? Kérdem én. De simán rátesz a mamára egy kis papírtörlőt és meg van oldva a kérdés.
Amúgy nekem a 6. hét után már végig hasi volt.

dita75

dita: Én ne igazán tudom, hogy hogy legyen a 12 hetes uh, mert nekem azt mondta a doki, hogy az még hüvelyi és engem egy kicsit zavarna, ha bejönne. De szerintem egy kicsit őt is, mert azt mondta, majd a 18 hetesre eljön. Pedig olyan jó látni a babát.
vicky79
Budapest III. kerület

Úgy érzem, a hsz-em kicsit hosszú lesz 8) :

Na csajok, jól kifárasztottam magamat. Reggel óta dolgoztam a kertben ill. a teraszon.
Persze nem kell ám nagy dologra gondolni, de van egy kis sziklakertünk, ami marha gazos volt ill. a kerti bútort kezeltem le. Jól elfáradtam, alig térek észhez. :? Érzem a hasam meg a derekam is rendesen. Remélem nem ártottam a Babóknak! :oops:

Ditus: mi mindkettőnk halála esetén ajánlottuk fel a fagyikat. Sokat töprengtünk rajta, hogy mi legyen, végül emellett döntöttünk.
Lehet még bevállalunk később egy Babát :lol: , majd meglátjuk ezzel a két Babócával hogyan boldogulunk (anyagilag, fizikailag, testileg, lelkileg stb...).
Tegnap felhívtam a 4D-s rendelőt és megérdeklődtem, hogy az ikrekkel mikor érdemes még elmenni. Azt mondta a csajszi, hogy gyakorlatilag szülésig mehetünk, ez nem probléma, de most már várjuk meg a 25. hetet legalább. :) Addigra már látszódnak az úgymond családi vonások. Úgyhogy megfogadjuk a tanácsát és szerintem augusztus elején fogunk még Babakukucsra elmenni. :wink:

Brigi: elég bátor vagy, hogy hazacipekedsz egy dinnyét, ha az csak a fele, akkor is. Nehogy valami baj legyen belőle. Remélem nem 15 kilós dinnye fele volt. :roll:
Ha valaki a családból meglátná, hogy cipekedek, levennék a fejem érte.
Egy táskát nem vihetek, annyira megkímélnek. Már-már nekem is sok ez az aggodalmaskodás, de hát féltenek, mivel nem csak úgy spontán jöttek a Babák. Ráadásul ugye ketten is vannak, még nagyobb az aggódás. :?

Remény: tetszenek az anyagok. Én is egyetértek a többiekkel, te fogod nézni, csináld olyanra, amilyen neked tetszik és amilyennel jól érzed magad otthon a Picivel. Olyan jó, hogy ilyeneket megcsinálsz magad, én sajnos nem értek ehhez. :(

Akire: jó régen hallattál magadról! Örülök, hogy ilyen szép nagy Babód van és minden ok! :lol: Jó a sztárfotó, de Anyuci is rakhatna fel magáról egy pocakos képet! :wink: 8)

Rilla: sajnálom a lábvizesedést! :( Próbálj meg most már pihenni, ne csak az a munka. :wink:
Egyébként pedig boldog házassági évfordulót!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
A baldachin témához csak annyit, hogy szerintem nekünk sem lesz. Kettőt egy kicsit már túlzásnak tartanék, ha meg csak a kislánynak veszünk, az hülyén veszi ki magát.

Kakti: sajnálom a rosszullétet! :( Egyszer én is majdnem elájultam még az első három hónapban, valamikor május elején abban a kánikulában. Ha nem ülök le egy padra, akkor szerintem mentem összeestem volna. :roll: De egyébként örülj, hogy
nem kínoznak annyira a rosszullétek, mint engem kínoztak.

Colin: biztos bemehet a párod. :) Bár az enyém, pont nem a genetikai UH-okra kísért el, hanem csak a magánrendelésekre ill. a 4D-re, de eddig még mindig bent volt velem.
Azt, ha később jön haza az uram, én sem szeretem mostanában. Ráadásul most nagyon sok a tennivaló itthon és állandóan csinál valamit mikor hazajön. Tegnap este pl. füvet vágott, tegnapelőtt este pedig bútort szedett szét, mivel lecseréljük a hálószobabútort. Persze az újat is össze kell rakni valakinek, azaz neki. És a babaszobát már ne is említsem, tele van szajréval, először azt ki kell paterolni utána festeni, berendezni, elég lesz. Minden estére jut valami teendő.

Vicky: sajnálom, hogy ilyen sokat utazol a munkahelyedre. :(
Én anyagilag nem járok rosszabbul a tb-n, mintha dolgoznék. Mivel a tavalyi év átlagát nézik, ezért nekem még többet is utalnak mint a fizum, havi 30-al, legalábbis egyelőre. Majd augusztusban megcsappan kicsit ez az összeg, hála ennek a jó kis kormánynak. :twisted:
Igazából engem az ikrek miatt, amúgy is kiírtak volna tp-re most már a 20. héttől.

Vevikk: próbálj meg megnyugodni és ne a legrosszabbra gondolj! Nem lesz semmi gond az út alatt. :wink: Ma már szerda van és pénteken jön is haza, pikk-pakk letelik majd meglátod. :) Gyere sűrűn a fórumra, ja és pihizz sokat a méhszáj miatt, nehogy gond legyen!

Na ez tényleg hosszú lett! :wink:

pussz

Kép

puszi Trix
trix78

ja és Akire, jobbulást kívánok neked! :) Ez kimaradt ugyanis a mondandómból. :(

Kép

puszi Trix
trix78

TRIX
Hát hallod nagy mákod van hogy ilyen cégnél dolgoztál.
Pont most jött haza a párom és mondom neki hogy mi bezzeg ilyen kaki cégnél vagyunk..... itt még egy kurva kajajegy nem sok de még az sincs. De még szabi sem. Azzal fékezi meg az embereket hogy ne menjenek szabira hogy nem fizeti. Az ünnepeket sem.
Mindenki mondja hogy miért nem jelentik fel a dolgozók, de könyörgöm mindenkinek meg kell élni valamiből. Legtöbben örülnek hogy van munkájuk még ha egy kalap kaki akkor is.
Én kb. annyival kapok kevesebbet mint amennyivel te többet.
Hát nem viszik túlzásba a dolgokat, de hát én sem akarok panaszkodni, majd csak megleszünk valahogy, de ha ezt még csökkenteni akarják akkor nem tudom mi lesz! :roll:

Szóval akkor a 25. hét? Oké akkor én is kibírom addig.
Vigyi magadra, ne melózz főleg a napon... ebben a kánikulában.

VICKY
ha zavar benneteket akkor persze nem kell menni, lesz még bőven alkalom megnézni a picúrt. Apa nekem egy vizsgálaton sem volt.
A dvd-t se nézte meg mert nem lát rajta semmit, pedig miatta csináltam az egészet. :roll:

Amúgy a szomszéd kismami is hozta az uhus fotóját hogy ő bizony az ég világon semmit nem lát rajta, nekem kellett elmagyaráznom hogy mi hol van a képen! :lol:

dita75

Dita: igazad van, örülök is, hogy így alakult ez a tp-s dolog. :wink:
De egyébként a mi cégünk is most van átalakulóban. Eddig nálunk sem volt semmi szociális juttatás sem, se kajajegy, se cafeteria, semmi sem. De legalább egy évben egyszer kaptunk prémiumot meg 13.havi fizetést és ez beleszámít az éves jövedelembe, ez dobta meg ennyire az összeget.
Ha majd lejár a tp, akkor lesz csak igazán kakci a helyzetünk. Kevesebb a tgyás ill. a gyedről már ne is beszéljek. Na, de ezen nem is idegeseítenem magam most.

Szerencsére nem dolgoztam napon, mert délelőtt még nem süt oda a nap, ahol gaz volt, meg a terasz van. :) Most viszont már igen, egész estélig. Sajna emiatt a hálóban ill. a nappaliban délután 4 körül már kibírhatatlan meleg van. Ráadásul csak reluxánk van, az meg nem sokat ér, jobb lenne a redőny.
De épp tegnap beszéltük Norbival, hogy lehet veszünk egy mobil klímát, mert már tényleg nagyon-nagy a forróság és este is alig bírtam elaludni. :?

Délután 15:30 körül megyek a nagyfaluba kocsival, még jó hogy abban van klíma. Apósom név ill. szülinapjára meghívott minket hekkezni a rómaira. Biztos fincsi lesz, nyami-nyami :lol:

Zoe: jó, hogy te is jelentkezel néha. Vigyázz magatokra ebben a marha melegben!!!

Kép

puszi Trix
trix78

trix: Egy másik fómon olvastam azt hiszem, hogyha folyamatosan megy a tp, akkor még aug. 1-től is a jelenlegit kapod. Én is úgy számoltam, hogy a t-gyásnál jól jönne az év végi bónusz, de most februárban fizetik ki és szerintem így már nem számít bele. Egyébként a t-gyás relatíve nem rossz pénz, mert csak adót vonnak belőle. A barátnőm azt mondta, hogy annyit kapott, mintha fizetést kapott volna. Csak persze a cafetéria nem jár 3 hónap után a tp-re. Én még januárra fogok kapni a jövő évben.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: legyen igazad a tp-vel kapcsolatban!!! :wink:
Majd meglátjuk, már nincs olyan messze ez az augusztus. :wink:
Azt tudom, hogy a t-gyás még nem annyira szörnyen kevés pénzecske, de a gyed tényleg épp a semmire sem elég, elviszi a lakás törlesztőrészlete. :( Mondjuk a gyedet majd csak kb. jövő év áprilisától fogom kapni.
Jó nagy szívás az is, ha az előző évi prémiumot következő év februárjában fizetik ki. Sajnálom, ha emiatt kevesebb pénzt fogsz kapni. :evil:

Kép

puszi Trix
trix78

Sziasztok!

Szép csendben kornyadozok a lakásban. Nem rossz a klíma, de lehetne jobb is.

Trix:
Igazad van, nem is panaszkodom nagyon. Én alapvetően tök jól viselem ezt a babát. Nincsenek hányingerek, nincsenek hányások, semmi. Néha kicsit ég a gyomrom, de már az is múlóban van.

Holnap megyek védőnénihez, aztán du a házidokimhoz. Bízom benne, hogy gyorsan meg is csinálja az EKG-t - ha már ott vagyok.

UH-ról:
Nekem Apa azt mondta, amíg hüvelyi UH van, nem akar bejönni. Gondolom, őt zavarná az, hogy egy másik pasi egy „bottal” turkál bennem. :lol: Pedig tényleg jó nézni a babókát!
nekem UH legközelebb a 12. heti genetikai UH lesz. Az külső vagy belső? :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Colin
Mi van az Afp-del, miért aggaszt ??

Vevikk
Szerintem most a baba a legnagyobb ajándék ! :D
Te nem akarsz meglepi pocis képeket csinálni az évfordulótokra ?

Zoe
Jelentkezz sűrűbben !! :D
Nem tudod mivan Ronyval ? :( ...ha jól tudom, ti tartjátok a kapcsolatot !

Dita
A ruhavásárlásnál gondoltam ám a fagyilányokra is, merthogy nagyon szeretném, ha 2 kislány lenne !! :D
És utólag nem ünnepeltétek meg az évfordulót ? :lol:

Vicky
Nekünk a 12 hetes uh-n bent volt a férjem, de egyáltalán nem zavarta .....de inkább beszéld meg a Pároddal, hogy ő hogy gondolja !

Trix
Ne dolgozz ennyit !! Pihenj mostmár le !
Jó hekkezést !...nyami ! :D :lol:

Kép
Kép
rilla_

Érdekes nekem a 12. heti ultrahang hasfalon keresztül volt a János kórházban.

Kép
Kép
colin

VICKY
Remélem igazad lesz és nem változik annak aki folyamatosan kapja.
Én végig tp-en lesz a tgyást csak a szülés után igényelem.
Úgy jobban járok!

Több mindentől függ hogy ki mennyit kap!
Mivel nálunk semmi nincs így sajna csak a minimumot. :roll:

TRIX
Mi kaptunk kölcsön tavaly pár napra egy mobil klímát.
Kaki volt az egész. Sajnos egyáltalán nem ér fel a rendes klímával.
Bele ültem már szinte gépbe hogy érezzek valami hűvöset.
Pedig nem is egy olcsó darab volt.
Szóval mi ha veszünk akkor rendes falit az tuti.
TEgnap este apa is mondta hogy hétvégén nyerni akar a lottón és az lesz az első hogy klímát szereltetünk!

8)

dita75

rilla az eredmény aggaszt,hogy mi lesz.

Kép
Kép
colin

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?