Új privát üzeneted érkezett!

Móki, köszönöm! Kép

Kép

Kép
liv

Ui.: Egyszerűen gyönyörűek a babáitok!!!

Kép

Kép
liv

Szia Szilvi!

Zsófi gyönyörű! Nagyon jópofa a kép ahol az Ádám kezében vanKép
Hogy vagytok? Lakás, és mindn más? Jöhet privátban is.

Babák nagyon szépek, nagyon jó látni őket.

Kicsi manó mindjárt eléri az 5 kilót, átalussza az éjsuakát, viszont minden este megtisztel minket egy 3 órás fix hisztivel. Este 8 és 11 közt tejesen mindegy mit csinál vele az ember csak sír és sír... aztán mint akit elvágnak, abbahagyja, és a világ egyik legaranyosabb babájává válik. Tegnap már megkostoltattam vele a az őszilvet, mert állítólag a doki és a védőnő szerint székletlazító, és erre neki mostanában nagy szüksége van...Bejött , ízlett neki, és a produktum sem maradt el a végén! Kép

Egy kép a nagylányomról és a kisfiamról... Nagy a szerelem köztük Kép

Erika

Kép
goczane

Karmen!
Nem semmi Orsi, még hason is csakazért is nevet, nehogy már síróssan fotózzák.

Erika!
Már majdnem 5 kiló Dani? Nemsokára elhagy minket.Jól belehúzott. És hogy nézi a nővérét.

Az előbb sikerült egy sírós képet csinálnom. Még a zsákból is kirúgja magát Réka, ha megy a hiszti. Ő csak este sír, de mostanában szinte soha nem akar elaludni este,mikor leteszem, hanem ordít egy kicsit. Ha nagyon felhúzza magát felvesszük, de amikor már kézben is nyügi az álmosságtól, betesszük az ágyába és 5 percen belül aluszik is. Most is így volt.
Nem tudom,hogy túl álmos, vagy nem eléggé, de így van már napok óta. De nem panaszkodok,mert ezzel ki is merül a napi sírás.
Ez a ma esti alvás előtti hiszti:
Kép
Kitty
kitty123

Sziasztok!

Sziasztok!

Ma voltunk vásárban. Tomika születése előtt is jártunk rendszeresen, de én azóta nem voltam. Pedig nagyon szeretek nézelődni. Jó volt, Tomika jól viselte. Babakocsival mentünk, néha aludt, néha vinni kellett, de nem volt vele baj. Vettünk ezt-azt (pelenkát is jó áron). Nagyon jól esett a nézelődés. Bár egyszer úgy negszédültem, hogy ha nincs ott a kocsi, elestem volna (a férjem épp elszaladt valamerre). Nem tudom, mi volt, a szülés óta nem volt ilyen.
Tomika a meleget kicsit nehezen viseli, napközben alig alszik, késő délután tud nagy nehezen elaludni. Most 2 éjszaka éjjel is nagyon nehezen aludt vissza.

Andi!
Tényleg nem csoda, hogy föl vagytok háborodva. Mi szoptatós fotelt vettünk ott + most lábtartót. Ezekkel nem volt baj, de a fotel miatt naponta kellett telefonálni, mert alig volt. Nekünk is csak azért jutott, mert a férjem mondta az osztályvezetőnek, hogy szoptatok. És az akció első napján már ott voltunk.
Egyszer a pénztárnál derült ki, hogy nem fogadnak el bankkártyát, nagyon mérgesek voltunk, el kellett menni pénzt kivenni.

Szilvus!
Esténként Tomika is nyűgösebb (mostanában már kevésbé). Ő is sírt, nem tudtunk vele mit kezdeni. Délután sűrűbben szokott szopni is. De biztos, hogy nem éhes Peti, ha annyit alszik.
Nekem is feltűnt már, hogy Petinek olyan "tomikás" a nézése. Mondtam is a férjemnek valamelyik nap.
Tomika is szokott sírni, csak már régen készült róla ilyan fotó. Bár mostanában mosolygósat is nehéz,mert elkomolyodik,és megbűvölve nézi a fényképezőgépet.
Sajnos az Anyukámnak nem nagyon tudok segíteni, meg nem is túl közel lakunk egymáshoz, de szerencsére az Apukám megcsinálja, amit tud. Az arca már egész jól rendbe jött, de a szeme még mindig fáj szegénynek. De sokat pihen. Ilyenkor sajnálom, hogy a város túlvégén lakunk.
Jópofa lehetett a pisilés. Tomika még csak engem pisilt le+az orvosi rendelőt a 2 hónapos tanácsadáson. Máskor el tudtam előle ugrani.

Móki!
Tomika 15 hetes, még nem alussza végig az éjszakát (egyszer kel 1-3 körül, + 5-6 körül). Én is azt olvastam, hogy ebben a korban még ritka. Engem nem is a felkelés zavar, hanem ha nem tud visszaaludni.

Kitty!
Ien, apa szórakoztatta.
Jól néz ki Réka a székben! A sírós kép is aranyos.

Erika!
Édesek a gyerekek!

További jó hétvégét kivánok mindenkinek!
Ptünde
ptünde

Liv,
Ne aggódj nekem a második manónál volt teljesen más az érték ráadásul a két érték közül egyik alacsonyabb a másik jóval magasabb lett. Jól hasba is szúrtak a schöpfiben. és persze gyönyörű egészséges lányaim születtek. De ha ez sem nyugtat meg teljesen a Szabolcs utcában van egy genetikus, szonográfus doktornő aki egy tündér. Nagyon sok ismerősömnek segített már eloszlatni az aggodalmakat. (Hajdu Krisztina genetikus tel: 350-4760 kedd de)
Ne aggódj élvezd a pocakodat!!!!
Andi,
Én is utálom az OTP-t
Szilvus,
megnyugodtam hogy csak jövőre lesz bölcsi... Nekünk is kell gondolkodnunk autócseréről mert ebbe egyszerüen nem fér bele egymás mellé 3 gyerekülés.
Tünde, Tomika nagyon édes!
Móki, az éjszaka sajnos nincs kőbe vésve minden manónál másképp alakul, Kata 4 hetes volt Rita néha még mindíg felébred, Julcsi is alszik mint a bunda de a reggeli kelésnél még nálunk is becsúszik néhány korábbi időpont. A tejügy meg a harmadiknál sem múlik, én még most is tapogatom a cicimet, elég kemény-e....
Szilvus, ez a pisitörténet, felolvastam a barátnőmnek aki pont most hívott 5 percig röhögött.
Sylvia,
a dokiddal együtt szerepeltünk egy Jakupcsek showban, sokat dumáltunk. Zsófi nagyon édes, milyen szülésed volt?
Ági,gratula a vizsgához!
Mirrmurr, neked sok boldogságot a babával!
Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Mirmurr,
Gratulálok a babóhoz és sok-sok tejcsit kívánok nektek! Ha lesz egy kis időd írd meg légyszi, hogy zajlott otthon a szülés! Kép

Liv,
Ne aggódj az AFP miatt. Velem az történt, hogy levették a vért a kötelező AFP-hez majd másnap a fizetőshöz, amit meg akartunk csináltatni. Az egyik jó értékeket adott, a másik pedig rosszat, kétszer annyit. Amelyik orvos látta, mindegyik arra a következtetésre jutott, hogy ne foglalkozzak vele, mert ilyen nem lehet és nagyon nagy a hibaszázalék. Azért elmentünk a Praxisba "genetikai UH"-ra, amit ott vasárnaponként ugyanaz a Hajdú dr.nő csinál akit Rita ajánlott neked és aki tényleg nagyon profi.

Móki,
Sajnos nem tudok keresztelős képet küldeni, mert csak körülnéztem mit lehet ilyen célra kapni, de még nem vettem semmit. Kép
Talival kapcsolatban nekem mindegy, hogy 18-án pénteken vagy 19-én szombaton lesz, de ha lehet válogatni én is a péntekre szavaznék. Igaz akkor mi apóca nélkül tudunk csak menni. Móki! Én mindenképpen kocsival megyek. Ha van kedved csapódj hozzánk. Ha jó akkor felveszlek titeket útközben (mindenképpen arrafelé visz az utunk a városba menet).

Andi,
Csatlakozom az OTP-t utálók táborához.

Szilvus,
Előfelvételi bölcsibe????? Kép Ennyire nagy a túljelentkezés?

Tegnap (mostmár tegnapelőtt Kép) kénytelen voltam megállapítani, hogy a kisfiam utálja az Interspart. Végigüvöltötte a vásárlást. Sem a babaülésben, sem kézben nem változott a helyzet. Mikor már az egész áruház minket nézett elmentem megetettem (bár 1 órával előtte evett), azzal, hogy utána megvesszük a többi cuccot. Addig volt csend amig be nem mentünk újra az Intersparba, ott ismét jött a vigasztalhatatlan sírás. Mikor kijöttünk - no nem az utcára, csak a bevásárló központba - újra kedves, mosolygós volt a kisfiam. Szerintetek mit utál annyira abban az üzletben?!

Hurkagyurka redőtisztitásához továbbra is várom az ötleteket! Kép Kép Kép

Puszi:
Humi
humi

A majdnem teljes táblázat, melybe már a topik utolsó babája is bekerült:

Kép
humi

Sziasztok!Kép

Metros kálváriánk vége a következő lett: apuka tegnap visszavitte az utazóágyat, balhét csapott és reklamált, vevőszolgáltaos alázatosan elismerte az összes hibát, rögtön pénzt akart visszaadni,apamég próbálkozott, hátha a többidobozban olyan ágy van, mint a mintadarab, de vevőszolgálatos megnyugtatta, hogy biztosan nem!!! (ezek szerint nem mi vgyunk az elsők és az utolsók sem, akik visszahozták). Így pénzt visszakaptuk ésa követlezőket tudtuk meg a Metroról: az áruház kvázi bérbead x m2 területet egy cégnek,akikirakja oda az áruját,jelen esetben a mintadarab ágyat és mögé a becsomagolt dobozokat, amiket a Metro nem ellenőrizhet, hogy mi van benne, nem bonthatja fel,így ők is csak akkortudjákmeg, hogy nem az van benne,mint ami ki van állítva, amikor visszahozza a kedves vevő...Ja és kiderült, hogy mi még örülhetünk, mert mások hűtőgéppel és más nagyobb értékű árukkal jártak így...

Azt hiszem ezentúl mi is max. élelmiszert fogunk ott vásárolni...

Humi!Kép
Jót nevettem a történeteden az Intersparban, mert az én gyerekem meg mindig akkor kezd el üvölteni egy üzletben, amikor épp felpróbálnék valami ruhát, így legtöbbször csak a nézelődésig jutok el...Kép Mi még nem próbáltukki, hogy magunkkal vigyük a bevásárlásra, mert félek, hogy hasonlóan járnánk,Lilinek nem erőssége a kocsiban való hosszabb alvás...

Szilvus!
Hát igen, a kislányok előnye, hogy ők csak maguk alá pisilnek (na jó, néha előfordult,hogy sugárban jött), ami ugye kellemesebb, mint az általad leírtak...Kép (jót röhögtem, amint elképzeltem a szitut!)

Hogy sikerült a bográcsozás? Petibaba hogy bírta a gyűrődést? Végülis az idő kegyes volt, ma már kevésbé lenne kellemes, úgy be van borulva...

Pont ma reggel gondoltam arra, hogy vajon mitől van az, hogy egyik éjszaka bedurran a mellem, máskor viszont (mint ahogy ma is) semmi jele, hogy iszonyatos mennyiség termelődne... Keservesen próbálom fenntartani a mostani helyzetet,mármint hogy legalább 3-4szer tudjak szoptatni és a többi anyatejespótlás illetve tápszer legyen, nem tudom, meddig sikerül még. A nagy szerencsém az, hogy Lilinek látszólag tökmindegy,hogy az én tejem, a póttej vagy tápszer, mindent elfogad ésnem jelent problémát a váltás a cici és a cumisüveg között, elfogadja mindkettőt.
Na jó, nem panaszkodomtovább,úgy látszik elkellfogadni,hogy az anyukák többsége küzd az anyatej fenntartásáért...

Szép napot!
Andi
bagandre

Mirrmurr, gratulálok a babához és nagyon sok boldogságot kívánok hozzá! És persze várjuk a szüléstörténetet és a képeket!

Liv, tényleg ne aggódj! A lányomnál az érték alacsonyabb volt. El is küldtek rögtön genetikai tanácsadásra, uh-ra. És persze minden a legnagyobb rendben. Gyönyörű, egészséges Dorka (21 hónapos). Arra volt jó az egész, hogy alaposan rámijesszenek. Élvezd a terhességet, amíg csak lehet!

Az éjaszakai alvással kapcsolatban, nálunk a lányom másfél éves koráig minden éjjel felébredt. Az elején pedig éjjel-nappal sírt, szinte állandóan szoptattam és azt hittem, soha nem lesz vége, soha nem fog aludni. Most pedig nagyon-nagyon ritkán ébred fel , általában akkor, amikor jön a foga.
A fiam egészen más. Este 7-8 között lefektetem, éjjel 3-4 között felébred, majd 5-6 között. Ez így elviselhető. Sőt...

Megyek, mert gyerkőceim rázendítettek!

puszi

Erika
pera

Sziasztok!
remélem, mindenkinek jól telik a hétvége. Én eléggé fáradt vagyok, mert Tomika újabban éjjelente alig tud visszaaludni, másfél 2 óra is eltelik, mire elalszik újra. tegnap is már betettem közénk, de ott sem nyugodott meg. Ki vagyok nyúlva, úgyhogy visszatérek ahhoz, hogy este, ha Tomika elalszik, én is rohanok aludni. Muszáj pihennem.
Tomika most éppen meccset néz apával (persze a férjem sétálgat vele, így csendben van).Tomikát - úgy látom - érdekli a foci.
Andi!
Jó, hogy legalább a pénzt visszaadták.
Ja, én is utálom az OTP-t. Azért is voltam nagyon mérges, hogy csak ott tudtuk intézni a lakáshitelünket (köztisztviselőit csak ők intéztek). na ettől csak még jobban negutáltuk őket. Csak nagy-nagy protekcióval sikerüle elintézni, hogy 3 hónap elteltével megkapja pénzt az eladó. Az ügyintézők stílusáról nem is beszélek.

Mindenkinek további szép vasárnap estét és nyugodalmas éjszakát kivánunk.

+egy mostanság ritka pillanat:
Kép
ptünde

Sziasztok!
Iroko, azt hiszem, téged kereslek. Kép Ha minden igaz, akkor a férjeddel egy suliba jártunk, és tegnap volt az osztálytalink!
Megnéztem a képeket, mindenkinek gratula az édes babákhoz. Kép
Kitty: egy nap lettünk boldog anyukák!
betty77

Most látom Gratulálok Mirmurréknak!!

Andi! ezt én sem tudtam a Metroról. Korrektek voltak amennyire lehetett akkor.

Kitty! Ahogy megláttam Rékát sirva azt hittem Orsi azKép Szerintem nagyon hasonlit rá, majd csak lesz kép és eldöntitek.

Erika! Nagyon aranyos a 2 gyerek, nincs is féltékenység?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Andi, már jó rég kérdezted, hogy ki hozta fel az áruházas témát.Én voltam, amikor a pöttömöt nem akarták beengedni ülésben sem.

Egyebként mindenkinek mondom, hogy annak idején az áruismeret tancsim azt mondta erről a helyről, hogy itt csak másod illetve harmad osztályú dolgok vannak(kivéve kaja)ezért tudnak relatív olcsók lenni.Ezt szerintem mindenképp fontoljátok meg.

Rita, hogy van a barátnőd?

Liv, nekünk nem volt gond az AFP-vel, úgyhogy bocs, hogy beledumálok, de én azt hallottam, hogy attól is magasabb lehet, ha nem pont időben csinálják.Pl, egy héttel előrébb vagy.

Kitty, a huzatvarróról én kérdeztem és még mindig érdekelneKép

Lányok, a tali engem is még mindig érdekelne.Szerintem a Margitsziget tök jó lenne.
Megvolt az első anyósos 7vége.Ahhoz képest, hogy mennyire féltem tőle egész jól sült el.
Végre megjött a DM-es levélKép
Holnap megint megyünk masszázsra, kíváncsi vagyok, megint kiszúrja-e magának a kissrácotKép
Ti hol találtatok keresztelő rucit(már aki érintett a dologban)?Mert nekem eddig még sehol se sikerült.Kép

Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Hétvégén megint nem tudtam jönni mert csináljuk a keritésünket, és főznöm kellett.
Réka ma nagyon nyűgös volt, sokat sírt. És ráadásul ma lecsós szeletet főztem, hát délutánra úgy fájt a hasa, hogy szegénykém torkaszakadtából ordított. Beadtam neki a Grip Watert és rá 10 percre meg is volt az eredménye.

Még sem tudok menni a talira mert teljesen kiment a fejemből hogy Réka oltást kap.Így nem merek elindulni vele sehova. Viszont végre újra megyünk táncolni már alig várom.

Lányok akinek 3 hónapos a babája, nektek miket csinál már? Réka csak nagyokat nevet, néha kacag, és dumál. de pl oldalra fordulni még nem tud.

Na megyek is mert Réka még nem alszik, és sírdogálKép

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Léna! Küldtem mailt.

Karmen!
Most már tényleg kíváncsi vagyok egy síró Orsi képre! Kép

Gabi!
3 hónaposan Réka sem csinált semmi különöset, csak feküdt, mosolygott, meg kacagott, ha nevettettük. Kb. akkor kezdett el fogni, ha fölé tettem valamit, nyúlt érte,és megfogta. Ő most 4 hónapossága előtt 1 héttel fordult oldalra, sőt ezen a héten kezdett "közlekedni" az ágyban. Eddig mindig uott találtam, ahova letettem.

Liv!
Itt a topicban (pedig annak idején én is emlékszem az AFP-s aggodalmainkra) mindenkinek csodaszép egészséges babája született akár magas,akár alacsony volt is az AFP.
Szerintem is nyugodj meg és élvezd a pocakosság minden percét!

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Konkretizálni kéne a talit!!!!
Péntek délelőtt v. szombat? ( nekem kicsit jobb lenne a péntek, mert akkor még du. haza tudunk utazni, de ha szombaton lesz, akkor sem hagyom ki!!!!) Margitsziget v. Millenáris park? Már alig várom, hogy találkozzunk!!

Humi, köszi, ha pénteken megyünk, akkor köszönettel elfogadom az ajánlatodat, és mennénk veletek.

Jó éjt!

Holnap megyeünk 3 hónapos szurira, úgyhogy kényeztető nap leszKép

Pusza,

Móki
móki

Sziasztok,

Nekem a péntek és a szombat is jó. A helyszínek is megfelelnek, nincsenek is messze tőlünk.

Mi szerdán megyünk 2 hónapos szurira. Kicsit félek, eddig még nem látam, ahogy Manókát szurkálták.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Mirmurr!
Nagy nagy gratula!! Várjuk a beszámolót! Kép

Klassz, hogy ennyien tudtok majd találkozni. Szívesen elmennék én is, igaz hogy kecskeméti vagyok, de megtudnám oldani ha nem utaznánk el a hétvégén Ladra, barátainkhoz. Talán majd legközelebb. Érezzétek jól magatokat, és remélem 100 ágra fog sütni a nap rátok! Kép

Gabi!
Matyika 3,5 hónapos és már megfogja a vackait, nézegeti a kezét, ha fa alá tolom a leveleket bámulja+dumál nekik. Néha oldalára fordul, de ennyi. Ha alszik még uo-t találom reggel. Ja és rengetegek kacarászik! Kép

Liv!
Az AFP nekem is magasabb volt. Csináltak egy + uh-t, de ezzel be is fagyasztották a kivizsgálást, ott minden rendben volt és ez a lényeg. A dokim nekem is azt mondta amit Nuska említett, hogy ha nem a legjobb időpontban csinálják egészen eltérő eredményt mutat. Még a napszak is fontos. Szal szerintem nyugi!!!

Tejcsi:
Sajna még mindíg küzdök mint malac a jégen. Esténként kimerül a csárda és a jön a fagyi tej. Kép Még van pár napra való. 2-3 óránként szoptatok, hát majdcsak lesz eredmény, ha meg nem hát ez van! Az is jó hogy csak este kell pótolni. Viszont éjjel 10-11 órát horpaszt.Kép

Szerintetek nem lehetne már 1 kaját kiváltani vmi mással, no nem tápszerrel: rizspép, gylé,...stb. Mit gondoltok? A dokim tápszermániás, én meg nem. 26-án leszünk 4 hónaposak.

Szép napot mindekinek!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!
Humi!
Redőtisztításról: Én lekenem Rékát a fürdetőkrémmel, a hurkákat is és vízben lemosom. Ki is jön a krém a redőkből. Utána viszont be kell hintőporoznom a redőket, mert már múltkor piros volt a kicsi nyaka a dörzsöléstől. A nyakacskát úgy könnyebb, ha valamit mutatsz a babának, hogy nézzen föl, és akkor gyorsan be lehet hintőporozni.

Ági!
A nagylányomnak ennyi idősen már elkeztem a gyümölcsöt adni, és nem lett semmi baja. Lhet,hogy óvatosan meg lehetne próbálni. de vigyázz! Minden plusz kajával kevesebb lesz a tejcsi. Próbáld Matyikát minél többször mellre tenni, és csak szopi után próbálkozz az egyébbel.

Talira sajna nem tudok menni, nagyon messze lenne nekem. De majd rakjatok fel képeket, jó?

Szombaton osztálytalálkozón voltam, hagyomány szerint Révfülöpön(évente 2x tartunk Kép )
A nagylányok már fürödtek is a Balcsiban. Szerintük szuper jó volt a víz, mondjuk én a kisujjamat sem dugtam bele. És aki jön esetleg nyáron a Balatonra, jó hírt közölhetek: Sok víz lett tavaly óta, és szép tisztának tűnik. Kép

PTünde!
De szerettem Szegeden vásárba járni...

Szép napot mindenkinek!

Kitty
kitty123

Sziasztok, jó reggelt!

A talira sajnos mi sem tudunk menni, mert bár pont Pesten leszünk pénteken (mármint ha aznap lenne),delótunk-futunk egész nap, Lilivel orvoshoz megyünk, én is meglátogatom a dokimat, Lilinek fülbevalót nézünk a keresztelőre. De a képeket majd én is szeretném ám megnézni!

Gabi!

Mi is 3 hónaposak vagyunk, de se oldalra nem tudunk még fordulni, se a nyúlkálás, se a fogás nem megy még, azon kívül minden: mosoly, gőgicsélés, fejemelés perceken át, ha hason van, anyós falvédőjének bámulása negyedórán keresztül és beszélgetés a mintákhoz, stb.
Azt hiszem tényleg felesleges aggódni,mert az egyik gyerek ebben jobb, a másik abban, szerencsére nem egyformák...Kép Lili már a születése napján megemelte és átfordította a fejét hasonfekvésnél (így sosem fenyegetett az a veszély, hogy elaludja az egyik oldalát a fején..Kép), de úgy látszik a fogáshoz még nem érett eléggé és kell még pár hét...

Ági!
Én a hozzátáplálást illetve a próbálkozást egy-egy kajcsi után csak 5 hónaposan szeretném elkezdeni, de ezzel szerintem nem tudsz majd kiváltani egy esti étkezést,lehet, hogy egy-két hét is eltelik, mire esetleg elfogadja vagy meg tudod emelni az adagot.

Pótanyatejre nem gondoltál? Talán még az lenne a legjobb megoldás! Habár szerintem a mostani tápszerek nem olyan rosszak, nekem már egyáltalán nem okoz lelkiismeret-furdalást, ha kénytelen vagyok Lilinek tápszert adni (ma is az lesz, mert a hozott anyatejet benyalta Lili tegnap este, annyit evett és napközbenre a 3 szopiból csak kettőt tudok "teljesíteni"Kép).

Szép napot mindenkinek, állítólag ma jó meleg lesz!
Andi
bagandre

Szisztok!

Sylvi,
udv kozottunk!

Liv,
ne aggodj az AFP miatt, minden rendben lesz.

Mirrmurr,
gratula a babahoz, sok tejcsit es jo egeszseget kivanok!

Rita,
sajnalom ami a baratnoddel tortent. Remelem hamar rendbejon minden!

Brigi,
reg hallottunk feloled, remelem minden rendben lesz mano pocakjaval.

A babak nagyon szepek es mennyit fejlodtek.

Bence multheten volt 2 honapos szurin, minden rendben volt. Egy kicsit elpityeredett, de nem sirt. Nem is lazasodott be. Akkori adatok: 4470 gr es 57 cm. Szerintem nagyon szepen fejlodik!
Nalunk is a mosoly, gogicseles, nevetes megy, + van mikor keresztben talalom meg, pedig nem ugy raktam le. Kép

Keresztelot ne is mondjatok. Penteken elmentunk megerdeklodni, hogy megcsinaljak-e, mivel en nem vagyok megkeresztelve. A pap mondta, hogy igen, de szeptember masodik penteketol karacsonyig minden penteken templomba kell jarnunk mind a kettonknek (pedig ferjem meg van keresztelve), majd karacsony elott egy eskuvot is kell tartanunk, majd keresztelot. + nekem elso aldozast is kell csinalni. Azt hiszem, tul oreg vagyok en ehhez. KépKép Csak neztem, hogy mi van. El kell, hogy mondjam, nem vagyok egy templomba jarok tipus ferjemmel egyutt, ezert a 3 honapi templomba jarast nem nekunk talaltak ki. Ja, es csak az lehet keresztszulo, aki volt elso aldozo. Na, a csaladunkban alig-alig akad ilyen. Talan ha van 2-o. KépKépKép Hat, nem tudom, hogy mi lesz, lehet hogy csak nevadas lesz, keresztelo nem!

Eszty
eszty

Sziaszok!
Csoda történt!!! Tomika tegnap negyed 10 körül elaludt, és fél 5-kor ébredt legközelebb. Akkor szopizott, visszafeküdtünk, és aludt negyed 9-ig. Fél 10-kor újra elaludt, és még most is alszik! Nem tudom, mi történ vele! Most pótolja be a több napos alváshiányt.

Léna!
Én a húgomat kértem meg, hogy hozzon Londonból Tomikának ruhát a keresztelőre. Bár én nem igzi keresztelőruhát akarok,hanem egy szép egyszerű fehér nyári cuccot.

Gabi!
Tomika 3,5 hónapos. Nevet, sokszor hangosan, "beszélget", a puhább dolgokat (pl. kendő, textiljáték) megfogja, a csörgőt tartja, ha a kezébe adjuk. Nagyon ügyesen tartja a fejét, ha felvesszük, és kapaszkpdik is belénk.
Mostanában kezd oldalra fordulni (inkább billenni), főleg, ha fekve szopunk. (Eddig tartanom kellett). A fejét pár hete ügyesen forgatja, amerre nézni akar.Ha az ölünkbe fektetejük, az ujjunkba kapaszkodik, és ülni akar. Ilyenkor még a fejét is tartja. De pl. hason nem csinál semmit, csak kinlódik és sír. Szerintem is nagyok a különbségek.

Mariann!
Én 3 hetesen láttam először, hogy megszúrják Tomikát. A fejéből (!) vettek vért a sárgaság miatt. Szegényt nagyon sajnáltam. Szerencsére ilyenkor még hamar megvigasztalódnak.

Ági!
remélem, hamarosan több lesz a tejcsi! Én 6 hónapos korában akarom elkezdeni a hozzátáplálást, addig csak szoptatni szeretném. remélem, sikerül!

További szép napot mindenkinek!
Ptünde+Tomika

és a legfrissebb kép: "Lökd ide a sört!"
Kép
ptünde

Sziasztok,

Nádja ügyesen emeli és tartja a fejét. Szeret hason is aludni, a fejét forgatja alvás közben egyik oldalról a másikra. Igaz, már újszülöttként is emelgette a fejét meg tartotta rövid időre.
Tegnap "rosszalkodott". Reggel 1/2 6-kor kelt szopizni, be is lakott szokás szerint, de az istennek nem akart visszaaludni. Én ellenben nagyon szívesen aludtam volna még. Végső megoldásként a mellkasra fektetés jött szóba. Szépen be is másztam az ágyamba, gyereket magamra tettem, és gondoltam, most már alszunk. Erre Nádja szépen felnyomta magát a karjával, az arcomba bámult és röhögött, nézelődött. Hát lehet ilyenkor haragudmi Kép??! Szerencsére aztán meghallottam, hogy anyu már motoszkál otthon, úgyhogy felhívtam és megkérdeztem, nem akar-e unokázni, mert én még aludnék. Szerencsére akart és ideje is volt.
Nádja fürdés közben ellöki magát a lábaival a kád szélétől, úgyhogy már türcsit teszek a kád szélére, hogy ne üsse be a fejét. De ha hasra fordítom, és úgy "lóg" a kád fölött szinte "úszik". Tényleg, ti viszitek majd a babókat úszni? Én tervezem, hogy amint 3 hónapos lesz megyünk bébiuszásra.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!
Milyen szépek ezek a babák!Karmen Orsi modell lesz figyeld meg, már most tudja hogy kell a gépbe nézniKép
Köszönjük a jókívánságokat, hatott is Lili meggyógyult újra van étvágya(100 felett eszik megint).Pénteken a doki mesztelenül mérte 6600g-nak.Kedden kapjuk a 3 hónapos szurit.
Pisilős sztori nekünk is van:dokibácsi a mérleg mellett töltötte a vadiúj telefonját.Lilit odavitte mesztelenül lemérni ő meg gyönyörűen sugárban lepisilte a telefont.
Én is szeretném vinni bébiúszásra, de majd 4-5 hónaposan, állítólag akkor már jobban élvezik.
Szerencsére az éjszakát szinte mindig végig alusszuk.
Gabi!Lili sem forog oldalra(szerintem nem érdekli), de a jobb kezét felfedezte már, állandóan bemutat nekünkKép.
Szép napot mindenkinek!
F Kata+Lili (4 nap múlva 3 hónapos)
filep_katalin

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Ági, Kitty, Andi köszönöm. én is csak hasonlítgatok, mert Norbi 2 hónaposan már oldalra fordult és 3 hónaposan meg hasra, persze tudom hogy nem minden gyerek egyforma.

De ma lógattam neki egy játékot és próbálta megfogni, meg dumált neki.

Nekem estére nagyon megcsappan a tejem, pedig iszom is eszem is rendesen.

Most megyek ebédelni.

Sziasztok
Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok
Nekem az lenne a kérdésem hogy ti adtok a babáknak valamit (bébitea vagy víz) inni. Már nem tudom mit csináljak mert az egyik ember azt mondja hogy adjak a másik azt hogy nem. A lányom 13 hetes és csak anyatejet kap. Ti mit tanácsoltok nekem? Köszönöm előre is

Kép
cinci

Szia Cinci!

Az én lányom 8 hetes. Szokott teát kapni, de nem túl sokat. Édeskömény teát főzünk neki, és üresen kapja. Se cukor se semmi nem kerül bele. Ha nagyon meleg van szerintem szükség lehet folyadék pótlásra az étkezések között. És ugye ha éppen sétálunk vagy úton vagyunk nem biztos, hogy meg tudom szoptatni. De persze előfordul, hogy napokig csak megfőzzük a friss teát naponta és érintetlenül kiöntjük. De akár sima vizet is lehet adni.

Mariann
tmarianna

Szia Cinci!

Rékám 17 hetes. Én eddig hiába próbálkoztam bármivel cicin kívül nem fogad el semmit a cudar. Pedig én is Főztem az édeskömyényteát, próbáltam vizet is. Ez van. Ha nagyon meleg van,van,hogy szopi után másfél órával ismét szopizik pár kortyot, gondolom ez a szomjúság. Aztán úgy megyünk mindenhová,hogy legyen közelben egy barátnő, ahova fel tudunk ugrani egy szopira,ha muszálj. Ha pedig autóval megyek,ott megszoptatom simán.
Amúgy a Szentkirályi vizet lehet adni a babáknak forralás nélkül újszülött kortól. Az van ráírva, akkor gondolom úgy is van. A bébivíz nagyon drága, főleg,ha nem issza meg a baba.

Lányok!
Most kérnék egy kis drukkot. Barátnőm a szülőszobán, 7cm-re már nyitva. Olyan izgalomban vagyok, most újra átélem egy kicsit a szüléseimet.

Gabi!
Honnan tudod,hogy estére megcsappan a tejed? Nekem se kemények a cickók már délután se, de nem reklamál a lány, éjjel meg 1x kel.

Kitty
kitty123

Kitty!

nekem nap közben sem kemény, de nappal megeszi 15 perc alatt. este meg fél órát órát is cicin van, rángatja húzogatja, ordít, ha már nem megy neki úgy.

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!
Nincs túl sok időm, de a tali érdekelne: lesz???
Mikor? Hol? Ha péntek délelőtt lenne, az nagyon "sirály" lenne! Kép Boccs, de most néztük meg a lányommal immár hatodszor a Némót! Láttátok már?Ha jót akartok mulatni, ki ne hagyjátok!!!
Szóval: itt egy jelentkező a talira!
Sziasztok!
Barack
barack

Sziasztok,

Erika
Aranyosak a kicsik így egymás mellett. Daniel tényleg nagyon szépen nővöget, rengeteget fejlődött a súlya is ezt igazolja. Láttam a frissebb képeket, nagyon aranyos.
Mi jól vagyunk, köszönöm. Lakásügyileg sajnos még mindig semmi változás, azt hiszem csodaként fogjuk megélni a költözést, már 8 hónapja csúszik a lakás átadása.Még mindig hiányoznak az engedélyek.
Karmen
Igen, ő Ádám doki, baba-mama delelő szülész-nőgyógyásza. Ja, egy kis érdekesség: Ádám dokit úgy ismertem meg, amikor terhes lettem és gondoltam már ideje lenne orvoshoz menni, akkor elkezdtem olvasgatni a kórházakról és a dokikról itt a babaneten. Aztán róla annyi pozitív hozzászólást olvastam, hogy úgydöntöttem, bejelentkezek hozzá és így lett ő az orvosom.
Rita
Nem volt könnyű szülésem, illetve a vége császár lett. Sima szülésnek indult, de Zsófi úgy döntött, inkább még nem bújik ki. Több mint egy órát vártunk rá, (én már kész voltam a szülésre) de ő nem akarta a dolgokat, így a fertőzésveszély miatt, már nem lehetett tovább húzni és így lett belőle császár.
Humi
Zsófi 51 cm-rel született. Bocs, hogy nem írtam meg.
Ptünde
Nagyon tetszik Tomikáról a kép, nagyon vagány!!!
Felteszek Zsófiról egy képet, így utazott a nagyiékhoz tegnap.
Kép
sylvia

Tünde! annyira jok Tmoról a fotók! szoval ö már a sört is szeretiKép

Eszty! amikor kérdeztem nekem is mondta a pap a kötelezö szöveget, hogy ki lehet keresztszülö. Aztán most hogy konkrétan odamentünk mondtam csak keresztapas lehet mert barátnöm nincs megkeresztelve, erre mondta nem gond, ha akarom öt, akkor úgy irják be az anyakönyvbe hogy tanú. Szoval nem azt kell mondani keresztszülö akar lenni mert az nrm lehet, hanem hogy tanú.

Sylvi! remélem Orsi is ilyen jol alszik jövö héten amikor nyaralni utazunk.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Akkor a péntek délelőtt oké??? Hé lányok!!!!!!!

Cinci, én szívem szerint nem adnék a manónak semmit az anyatejen kívül, de eleinte egy kis Mecsek bébitea ment a pocakfájásra, most meg az anyósom erősködik, ha hazamegyünk, hogy kell tea. Itthon azt adom 2 szopi között, ami szopi közben a másikból kicsöpög (van, mikor 30 milli is). Ha ez épp nincs a hűtőben, akkor gyakrabban rakom mellre ebben a dög melegbenKép

Tomika tündéri a sörivelKép

Mariann, a Messenger címem u. az, mint a mail címem. Beírnád majd a táblázatba? Köszönöm!

Zsófi nagyon összpontosít az útraKép ÉdesKép

Ma voltunk 3 hónapos szurin, nagyon bátran viselkedett Andris. Persze, hogy ne legyen átlagos a nap, egy húzós hasfájás is bejött még délutánKép ' kilót hízott egy hónap alatt a kis hurka-gyurkaKép (5,60 a mai mérésKép )

Puszi, mert fagyogat a gép, nem akarom, hogy elszálljon amit írtam.

Móki
móki

1 kilótKép
móki

én adok néha vizet, muszáj ekkora melegben.
gyümölcsöt és egyéb kaját csak fél éves kora után fogok adni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Végre megszületett a barátnőm kisfia. Szegény lány. Reggel kötötték rá az infúziót,du.fél 3-kor 7cm-re volt nyitva. És úgy is maradt,onnan semmit nem tágult. Most este 9-kor született meg császárral a kicsi. Állítólag már szinte nem volt magánál. Normális, hogy ennyit várnak a császárral, ha látják,hogy nem megy simán? Ja, és nálunk nincs EDA és egyéb könnyítési lehetőség.
De a lényeg,hogy jól van a kisfiú, remélem a Kati is, de Ő még aluszik.

Én is úgy vagyok, hogy tejen kívül egyebet csak 6 hó után fog kapni Réka, nehogy hamar ráérezzen az egyebek ízére, és hanyagolja a szopit.

Jó éjszakát!

Kitty
kitty123

Sziasztok!
Ma többször is megnéztem, hogy nem cserélték-e el éjszaka Tomikánkat. Írtam, hogy majdnem végigaludta az éjszakát, délelőtt is bealudt 2,5 órát. Délután szegei babanetes talin voltunk, ott is jól viselkedett, bár odafelé ki kellett vennem a kocsiból és a kezemben vinni. Hazafelé megint bealudt. Közben mosolygott, beszélt, angyal volt.
Persze nincsenek hiú reményeim, de azért titkon bízom benne, hogy esetleg talán máskor is...

Cinci!
Én pici üres kamillateát adok néha Tomikának hasfájás ellen (de csak nagyon keveset cseppentővel). Mostanában viszont forralt vizet adok, ha enm vagyunk itthon, és nem tudom megszoptatni. Vettem Avent varázs itató poharat, amit 3 hónapos kortól lehet hazsnálni (Tomika 3,5 hónapos), és azzal gyakorolunk. Már egész ügyesen iszik belőle. de én is csak akkor adok, ha nem itthon vagyunk, meg néha, amikor a pocival kinlódik. Általában megmozgatja a belsejét, és jön az eredmény.
Mert a szopi szomjúságra is jó, de ugye a város közepén nem mindig tudok szoptatni. (Bár a mai talin Tomika a parkban szopizott.)

Kitty!
Drukk a barátnődnek!!!

Gabi!
Nem lehet, hogy azért sír este, mert fáradt? Tomika is sokszor esténként csak rángatja a cicit, de nem azért, mert éhes, hanem vagy a hasa fáj, vagy fáradt, és nem tud megnyugodni.

Sylvia!
Zsófi jól bealudt a hordozóban. Nagyon aranyos!

Karmen!
Keresztelő ügyben kiderült, hogy a férjem meg van keresztelve. Most próbál szerezni másolatot a keresztlevélről. Kicsit javult a kép a pogány anyuka, keresztanya és nem tudom milyen vallású angol keresztapa mellett.

Móki!
Nem lett lázas Andris? Nagyon szépen fejlődik!

Jó éjszakát mindnekinek!
Tünde+Tomika
ptünde

Jó reggelt!

Ma koránkelő vagyok. (nem magamtólKép)

Délután szuri után semmi gond nem volt, nagyon jól elvolt Andris, és bár adtam kúpot - a dolikő javaslatára - , nem aludt. Mikor kicsit nyűgi volt, cicire tettem. 3/4 5-től aludt egy 20 percet, sírva ébredt, s vigasztalhatatlan volt. Fél hatkor szopi, és 6-negyed 10ig aludt. Aggódtam is az éjszaka miatt. Felébredt, s nyöszörgött, de mosolygott is drágám. Addigra 38-ra felment a láza. Fürcsi után vacsora, közben borogatás a lábán, s kicsit féltem, hogy a láz nem ment lejjebb a kúp beadásától 40 perc múlva. Vacsi után pihent a vállamon, és nyöszörgött. letettem aludni, s negyed 5-kor keltünk. Teljesen láztalan és huncut, bár nem sokat aludt ma reggel, remélem még szunyizik, mert én elég álmos vagyokKép

Most unta meg a tornáztatótKép

Szép napot mindenkinek!

Leonáról tudtok valamit?

Móki
móki

Jó reggelt, sziasztok! Kép

Végre itt lehetek! Kép Lehet nem sokáig Kép Etetés elé nézünk....most ébredezik a kicsikém.

Nem tudok mindenre reagálni, de azért igyekszem.
Nagyon tetszettek a picik sírósan is Kép Napról-napra szebbek ezek a törpék Kép Nekünk nincs sírós képünk. Panaszos arcú van csak, az is véletlen, éppen éhes volt a kis drága. De Tündéékhez hasonlóan mi sem hagyjuk Nándit sírni, és nem is sírós.

Szerdán megyünk a 2 hónapos szurira. Én már előre félek. Kispapa nem lesz itthon, nem tud majd eljönni velünk. Én meg rettentően sajnálom, ha szúrják a gyereket. Az első vérvételénél le is ültettek, hogy ne nézzem. Akkor ott volt a férjem, és Ő fogta. Hová adják ezt a szurit? A karjába vagy combjába?

Humi köszi, hogy érdeklődtél vérügyileg. Múlt hétfőn voltunk, emelkedett a hematokritja , csak június végén kell újra menni.

Még egy kérdés, ha már a téma a teáztatás.....mi nem teáztatunk. Ha nagyon csuklik Nándi, akkor Szentkirályi ásványvízzel kínáljuk, amit legtöbbször kiköp, de van, hogy issza. Az Óbudai gyémánt babavíze nekünk hasmenést okozott.
Honnan tudjátok, hogy szomjas a gyerek vagy nem???

Andi sajnálom a Metro-s esetet, de jó, hogy a vacsi legalább kikapcsolt egy kicsit Kép
Mi is inkább csak kaját veszünk a Metro-ban . Két hónapja vettünk ott egy mosógépet, és lekopogom, hogy semmi baja nem volt, remekül funkciónál, és amióta Nándi megszületett 2x annyit mosok.

Olyan szívesen elmennék a talira, de sajna én nem nagyon tudok mozogni a fejés-etetés miatt. Majd legközelebb Kép

Megyek, mert hangokat hallok Kép
Még jövök.

Üdv,
Pumukli
pumukli

Cumika kellettKép

Kép
pumukli

Sziasztok!!Kép

A héten kicsit kevesebbet jövök, ugyanis mint irtam eladtam a fenekem alól az autómat és SOS keresnem kell az újat, nehogymá' kocsi nékül maradjak. persze sikerült ismét kinéznem egy olyat amiből nemigen van alighasználkt 1-2 éves. Namindegy...Péntek sajna igy kiesett, lehetetlen betömegközlekednem Petivel+babakocsivalKép

Édesek a fotók, amiket feltettetek. Olyan gyönyörűen nőnek és fejlődnek ezek a kis vackok, ugye? Nemrégiben még az újszülött képeket néztük, ahol csak alukáltak a kis brekik.Kép

Gabi
Peticica 12 hetes, nevet, hangokat ad ki, beszélget, vigyorra vigyorral felel, fordul a hangok irányába, hason tartja a fejét, forgatja, lesekszik, markol, szájába vesz mindent.

Ja, és ma reggel hasról hátra FORDULT a kiságyban.......!!! Sajnos nem láttam, aszittem apa fordította meg. Persze ez még a véletlen fordulásKép

Ági, Móki
Tejcsárda: Hát nálam is a "Think Positive" megy mostanság, kitartóan iszom-eszem, sűrűn szoptatok, de sajnos mára be kellett látnom (nem volt ömlés reggelre): Valszeg bezár a Csárda. Kb. 3 szoptatásra elég a tej Neki, 2 pótlásra lesz szükség. Megnövekedhetett az étvágya, vagy tényleg csökkent a tej, vagy mindkettő. tegnap du. 3-tól óránként etettem, s nyűglődött. Avásunk megvolt a 10 óra éjjel, most bereggelizett, visszatettem, de a cicijeim korántsem oly kemények, mint régebben (no, azért még Pamelák!). Sajnos a cucisüveg még mindig nem megy, odáig jutottunk, hogy tegnap már nem bőgött, hanem csodálkozva forgatta a nyelvével és röhögött. Persze nem szivta meg.

Zabálni kezdtem, hogy ne fogyjak tovább. Hátha azért csökkent a tej. Nem tudom, de már úgy festek mint Kitty tizenéves lányai (Pamela mellekkel), és ez nem olyan jó, lévén a korom 3 tizenévesnyiKép

Folyt. köv. ébred a lelkem.

Jaja!! Mirrmurr! Gratula!!!!! Fotókat kérek!!Kép

Tündi
Tökjó a sörös képKép Vagány egy kiskrapek a Tomi!!! Jó is az a sör. És azon a képen is Petikés a nézéseKép

Pusz Mindenkinek!

Szilvus
szilvus

Tündi! Hol lesz végül a keresztelö?
Keresztlevél. Orsi keresztelöjére nem kérték, de tavaly amikor mi lettünk keresztszülök akkor igen. Érdekes az egyik plábánia legonbolt rólunk 1000 Ft-ot érte a másik meg ingyen adtaKép

Pumi! ezek a gyönyörü szemek!! Majd elolvadtam!
nekem van hogy ciciröl nem akar inni, szopi végén, akkor szoktam megprobálni vizet adni neki cumiból v. pohárból, és elfogadta. Meg ugy vagyok vele, ha nem is jelez hogy szomjas, hogy ebben a melegben az se baj ha magamtol kinálom meg. Csak ügyelek rá ne szopi elött.
Szurit a combjába kapja, én is egyedül szoktam elvinni, aztán nem nézek oda. Lefogni meg segitenek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Gyorsan töltök Rékárol ide képet. Ma 12 hetesKép

Kép

gabi1

Sziasztok!

Ma tízig aludtunk a hajnali szopi után. Elkényeztet a lányom. Csak tartsa is meg a jó szokását. Most meg hangosan röhög a játszószőnyege alatt.

Elkiabáltam, már nyöszörög, megyek.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

ma egész nap itt vagyokKép

Fél 8-kor evett a csemete ma reggel(negyed 5 után) , s negyed egykor kelt!! Most EGY KEREK ÓRÁT elvolt a játszószőnyegen, s hasraraktam, elaludt. Ilyen még nem volt!!!!! Istenem, remélem ez a kezdet, s lassan nem csak a kezemben alszik elKép Micsoda nap! Láz sehol- tegnap egy kicsit megijedtem, pedig csak 38 volt.

Gabi, mi egy napon szültünk, nem? Akkor bizony öregítenem kell Rékababát, 13 hetes (ma 2 hónaposKép )És gyönyörű!!! Micsoda kacaj! Utolértünk benneteket súlybanKép Lehet, hogy a fiam nem vadász, madarász vagy tűzoltó lesz, hanem szumó birkózó????Kép

Pumukli, micsoda szemei vannak Nándinak! Jaj nektek csajokKép(Réka, Lilik, Sára, Luca és a többiek!)

Az oltást én sem tudtam nézni, csak simiztem a fejét, meg a kezecskéjét.

Persze a védőnővel tegnap is megvolt a sztori: miközben vetkőztettem a manót, darálja, hogy mi lehet a szuri után, s mit kell csinálni (ebből alig tudtam valamire figyelni, úgy izgultam melleslegKép ), de mikor odajut, hogy adjak kúpot, s rákérdezek, hogy egészet v. felet, azt mondja, a súlytól függ, mindjárt mérünk. (én azt hittem a határ az 5 kilo, s azért nem tudja mérés nélkül megmondani) Szóval mérés, s közli: fél kúp kell, mert 10 kilo alatt van a gyerkőc. Hűha! Ehhez tényleg mérleg kellett, hogy megállapítsa? Jó-jó, hurkák vannak, de igencsak csodálkoznék, ha egy 2.80-nal született bébi 10 kilót ütné 3 hónaposan. vagy ha igen, akkor így nézne ki. Na mindegy. Persze próbálkozott, hogy mikor jöhetne, de közöltem, hogy anyuékhoz megyünk, szinte csak oltásokra jövünk, s RETTENETESEN sajnálom, de csak akkor tudunk talizni. Nagyon jól érezhette magát nálunk, ha így szeretne jönniKép

Most alszik a gyermek, de ha felkel, én is csinálok egy képet a 3 hónapos fiacskámról.

Pussz,

Szép napot!

Móki
móki

Bocs Gabi, 3 hónapos- következetes vagyok, mi?Kép
móki

Sziasztok!
Nem cserélték el Tomikát!!!
Hozta a formáját: éjjel fél 12-kor fölébredt, és fél 2-kor aludt vissza. Ráadásul már fél 7-kor fölébredt. Aztán de. nagy nehezen aludt 1 órát, du. eddig kb. 3/4-et. Most ismét elaltattam. Éjjel az volt a baja, hogy szortyogott, eldugult az orra. Nem volt elég csöppenteni, kénytelen voltam neki orrot szívni. Na, erre aztán teljesen fölébredt. Nem tudom, mikor múlik már el ez a szortyogás. Már jó régóta van (nem minden éjszaka, de elég sűrűn). A doktornő szerint a szájpenésztől, amivel 1 hetes kora óta küszködünk. Ez is hol elmúlik, hol visszajön. Szerintem most elég jól elmúlt. Jövő héten tanácsadás, majd kiderül.
A Ti babáitok is szoktak szortyogni? Ti mit csináltok velük? Kéne valami jó módszer, amivel meg lehetne szüntetni. (Tomika csak éjjel
szokott, de nem köhög, nem folyik az orra, szóval nem náthás.)

Móki!
Jó, hogy Andris túl van a nehezén! Másnap Tomikának sem volt semmi baja. A 3 hónpos tanácsadáson Tomika is pont 5600 g volt és 62 centi. ma mérjük, valószínű 6 kiló körül lesz.

Kitty!
Gratula a barátnődnek! Mielőbbi felépülést és jó egészséget nekik!

Pumukli!
Én akkor szoktam próbálni itatni, ha pl. a babakocsiban nyűgös. Itthon a cicit adom neki.
Nagyon aranyos Nándi! Azok a hatalmas szemek!

Szilvus!
Én is olvastam, hogy 3 hónapos kor kötül megnő az étvágy. Én tomikánál nem igazán vettem észre, bár még mindig elés sűrűn szopizik. Biztos növekedni fog a tej mennyisége, ha sűrűn szopizik Peti! Kitartás!
Én Tomikának Avent varázsitatót vettem (puha szívófejeset) víznek, azt próbálgatjuk. Már egész jól megy neki. Igaz néha úgy beleszippant, hogy félrenyel, de egyre ügyesebb.
Én bezzeg nem fogytam! ma átnlzte a ruhatáramat, és egy nagy halom jó ciccot fölpakoltam a szekrény fölső polcára. Nem jönnek rám. De én egyelőre nem is akarok foygókúrázni. Na, nem azért, mintha tetszenék így magamnak, de most első a szopi. Aztán jövőre már csak elővehetem a kisebb méreteket. Az idén a strandot is hanyagolni fogom.

Karmen!
Csanyteleken lesz a keresztelő. Nem volt könnyű, de úgy ajánlották, ezért elvállalta. Ő eddig nem kért keresztlevelet, mert a férjem még akkor nem tudta, hogy meg van keresztelve, csak utána mondták neki a rokonok. Azért akar keríteni egy keresztlevelet, hogy 1 jó pontot szerezzünk a papnál.

Gabi!
Réka nagyon édes! Nem hullik még a haja? Nagyon szépen mosolyog!

Mariann!
Irigyellek!

Móki!
Tegnap én is reménykedtem!

További szép napot mindenkinek!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

A változatosság kedvéért most a gépünk volt rossz, na,meg a fiam sem nagyon szereti, ha nem vele foglalkozom. De most alszik, bár már mindjárt ennie kell.

Én adok neki egy kis teát két szopi között, ha úgy látom, hogy szomjas. Ezt egyébként onnan látom, hogy a kutacsa be van süppedve. Ilyenkor megkínálom teával, aztán vagy elfogadja, vagy nem.

A légzésfigyelőnket újra elkezdtük használni, már egy egész éjszaka eltelt riasztás nélkül. Kép remélem így is marad!

Tejcsi nálunk is kezd apadni, legalábbis én úgy érzem. Bár, a sör sokat segít. Kaptam még egy tejcsináló receptet, de ereményekről még nem tudok beszámolni, mert én is csak most kezdtem, de leírom nektek:

Kell hozzá: 250g búza, 150g árpa, 100g zab, 150g vaj, 100g kesudió, 150g barnacukor

A gabonakeveréket és a durvára vágott kesudiót pár percig szárazon pirítjuk. Utána hozzáadjuk a vajat és a cukrot. Ezekből kell golyócskákat gyúrni úgy, hogy kb. két evőkanál vizet adok a maszzához.
Naponta 2-3 golyócskát kell elfogyasztani.
(az íze jobb, mint a kinézete)

A gabonafélék őrölve és csomagolva kaphatók: Nap-ra Kft. Bp. XI. ker. Szabolcska MIhály utca 5. tel: 466-56-27

Találka??

Üdv, Kata
katca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?