Új privát üzeneted érkezett!

Tabati: sajnálom, hogy még mindig nehézségek vannak a szoptatással! De egy igazi hős vagy, hogy ennyire kitartasz! Csak így tovább! Az LLL- es honlap tényleg jó, én is olvasgattam még szülés előtt.

Benta: az utolsó pillanatban ért oda mindenki (párom is), már az ügyeletes orvos állt készenlétben.
Hű, nektek meg jó kirándulást! Mi még nem merünk hosszabb távra kimozdulni, mert úgy vettük észre, hogy Adél összesen két órát bír lakáson kívül. Bár mit is akarok? Még csak két és fél hetes a drága… :)

Manó: asszem, próbált volna valaki belemagyarázni abba hogy fetrengek vajúdás alatt, tuti lecsapom a kölcsönkért felmosó fával! :D

Kicsit vissza tudtam olvasni, látom, hogy más is szenved a pocófájástól. Adél is nyöszörgött már két napja, elvittük tegnap a doktor nénihez, de azt mondta, hogy egyszerűen csak meg kell tanulnia a gyomrának emészteni. Kérdeztem az Infacol- t, meg az Espumisan- t, de nem javasolja, mondta hogy nem lesz semmi probléma. Lehet hogy igaza van, mert ma már sokkal kevesebb nyüszi volt…

A másik meg az altatás…
Tapasztalt anyukák: a sok hülye szakirodalom már totál bekevert. Az egyik azt írja, hogy legyen mindig melletted a babád, akár aludj vele, hiszen szüksége van rád, még olyan pici és védtelen. A másik pedig azt mondja, legyen külön mert nem lesz magánéleted + később jobban megszenveded az átszoktatást.
Én eddig az utóbbi mellett voltam, de olyan keservesen tud sírni… ma együtt bőgtem vele. :cry:
tökmag79

Sziasztok!

Szombat óta csak random van netünk, persze kábelesek nem jönnek ki, hiába jelentjük be, és csak ez az egy szolgáltató van, úgyhogy szemétkedhetnek. :evil:

Babaképek gyönyörűek egytől egyig!!!!

Borcsa pár napja már tudtatosan is mosolyog, meg kell zabálni, olyan édes! És már gügyögésszerű hangokat is hallatt! Délelőtt áltlában fent van, sokat nézelődik, az énekléssel is le lehet szerelni (még elmegy neki, hogy nincs jó hangom...). Ákltalában az autós hordozóben van velem a konyhán délelőtt.

Cosmo, Benta: nem sok rosszabb lehet az angyalkáknál - mármnit a baba elvesztésénél...

Mégh egy mai üzi Zsutól, aztán megyek aludni: "Szia! Tegnap hazajöttünk. Még szokuuk egymást. Kicsit fájt ma a pocija. Ha lesz egy kis időm, jelentkezem. Puszi mindenkinek."
És hüvelyi szülése volt, be tudod írni a tábliba, Manó. A többit meg majd elmeséli. :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Helló!

Tegnap nem tudtam jönni!
Délelőtt a szokásos utólakaromérnimagam, aztán délután itt hagytam a fiúkat és lementem a Mamutba. Venni nem vettem semmit (pedig terveztem) de tök jó volt nézelődni!

Tabati, látod, ezért mondtuk korábban hogy jó az a mérleg! Szerintem is jó amit Niki írt! Szerezz be egyet, hogy ellenőrizni tudd. Aztán ha belejösz, már nem is kell!
A másik amit Petra írt is jó! Mi az elejétől kezdve cumizunk is, és nem ment a szoptatás rovására, sőt!!! NUK cumisüvegem van, abból hosszabb idő kell mint ciciből, és simán bekapja szopizik... szerintem ez azért is praktikus, mert így rá lehet bízni a babát másra is pár órára, nem kell rohannod az etetésre!
Számomra ez fontos volt. Az egyik barátnőm 8 hónapig nem tudott még fodrászhoz sem elmenni, mert a gyerek csak ciciből volt hajlandó enni!

folyt köv.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Tegnap már nem tudtam jönni...

Gyógytorna:
A gyógytornász a dévény módszert alkalmazza. Hetente 1x kell mennünk, és alkalmanként fél órás a kezelés.
A nyaki hypotónia az ami a legszembetűnőbb nála, így itthon is kell gyakorolnunk a felülést, mert a kis fejecskéjét nem tudja még megtartani ülve, ugyanis hátra esik. Bár ha fekszik akkor fel tudja emelni, de a gyógytornász szerint ez is kevés, jobban fel kellene, hogy emelje.
Ez volt az első kezelése, legközelebb jövő héten kedden kell mennünk.
begane

hmmm, ülve? én még meg sem próbáltam felültetni...hogyan, megfogom akezecskéit és felhúzom vagy hogy nézik ezt? nálunk senki nem nézett ilyet a doki se, kórházba se :shock: :roll:

tabati: cinyók hogy vannak? :) meg persze te is...? 8)

tökmag mi úgy csináljuk hogy napközben a nappaliban alszik, a kanapén vagy a pihiszékbe, így ott vagyunk , lát-hall minket...van hogy izél és akkor be kell tegyem az ágyába, ott tökre szeret...éjszaka, fürdés után ágyikó, hajnali szopi után ágyikó...hamar pár perc alatt visszaalszik...és reggel 6kor amikor kel, kap egy pici cicit és akkor már marad a nagyágyban, apával közösen "nyomnak" én meg rendbe rakom magam, és visszafekszem és nézegetjük :oops:

tegnap csak 6 szor szopizott Lili, kifelejtette az egyik délutánit..

jaaa. statisztikát csinálok hogy van e összefggés a lefekvés előtti szopizott mennyiség és az átaludt órák száma között.. JELENTEM : NINCS
tegnap 190 :o et evett és fél10-3iga aludt
tegnapelőtt 90et és 9-5iga ludt

Kép
Kép
mniki84

niki: Nem a kezénél kell megfogni, hanem a vállánál alányúlsz és úgy megemelni, ha esetleg a feje hátra esik, akkor kell a mutató újjal a tarkóját megtámasztani.
begane

Sziasztok!
Niki, nálunk is ez a menetrend: éjszaka a saját ágyában, nappal a kanapén, a reggeli kaja után pedig marad velünk az ágyban. Egész jól működik. Szerencsére minden gond nélkül alszik a saját helyén. Igaz, egy lépésre van a mi szobánktól, így halljuk minden mozdulatát.

Noémi, eddig szerencsére nálunk se kavart be a cumisüveg, pedig a védőnő nagyon ellenezte. Próbáltuk mi kiskanállal etetni, de ketten kevesek voltunk hozzá. Igaz, utána védőnő megmutatta hogy kell, de én nem szenvedek vele. Minden gond nélkül elfogadja a cicit az üveg után. kopp-kopp-kopp

Amikor hazajöttünk a kórházból aznap a védőnő, másnap a doktornő is megcsinálta ezeket a gyakorlatokat Zé-vel (felültetés, kúszás...) Egész ügyesen csinálta.

Igaz, még nem 1 hós adatok, csak 3 hetes, de este megmértük fürdés előtt: 4150 gr. Úgyhogy hízogatunk. Még én sem tudom megállapítani, hogy tudatosan mosolyog-e. Mindenesetre szokott mosolyogni és nagyon figyel mindent és mindenkit a hatalmas szemeivel :D

Na, asszem mennem kell, mert nyöszörög a babakocsi és lassan etetés. Ja, még annyi, hogy lehet, nem úszom meg én sem a bimbóvédőt, mert a jobb cicim már elég nehezen bírja a gyűrődést. De picit idegenkedek tőle. Olyan nagynak tűnik. :shock: Bár egyszer fejés után tettem be a cickót a szájába. Na, azt a megdöbbent arcot látni kellett volna mindenkinek. :D

KépKép
süni76

Szóval: Tökmag, szerintem az arany középút a megoldás (mint mindig)
Én próbálok következetes lenni. Szeretném megtanítani arra Áront, hogyan kell egyedül elaludni. Ezért nálunk úgy működik, hogy evés után (ha be is alszik) nem rakom be az ágyába, mert úgyis felkel. Foglalkozom vele egy kicsit, aztán mikor már látom, hogy fáradt, akkor ágyikó. Nyöszörög, én mindig bemegyek, megsimogatom, cumit rakok a szájába és kijövök. Illetve működik még a "hússütős" módszer is :):)) Forgatjuk ide-oda. Ez nálunk be szokott jönni! Most is volt bal oldalon, jobb oldalon és most hason - úgy tűnik megnyugodott.
Viszont délután 1/2 6 körül kezdődik a nyűgösködés. Akkor ő is keservesen sír - persze nem mindig. Ilyenkor én sem hagyom, kiveszem, megvigasztalom, de akkor sem kézben altatom.

Niki, egyetértek, nincs összefüggés! Áron tegnap este 170-et evett 3/4 11-kor, és 3-kor kelt! :(

KépKép
KépKép
kfnoémi

Na, felcsaphatnék szervízesnek. Ismét megjavítottam a felmosó masinkát, miután szűk héten keresztül dulifuliztam, mert nem működött. Ma az adósaink felidegesítettek, s dühösen szoktam csodákat tenni.

Ja, ma ismét kevesebb a tejcsi. Hullámvasút megint lefele visz :( Persze előtte az este dugig ette magát, ismét szembenyomta a cicivel a plusszot.

Niki: folyadékban van-e szénsavas nálad?

Ez a felülősdi kissé magas. Nem úgy van, hogy megfogják a kis kezecskéit, próbálják felhúzni, s ebből, mármint a reakcióból ítélkeznek?
A másik még amit szoktak, az a születés utáni lépegető ösztön ellenőrzése. Hónalj alatt megfogják a babót, háttal annak aki fogja, s a lábacskáivalépp megérintenek egy felületet. Akkor a baba reflexből úgy kell tegyen mintha lépeget.
Grétinek ez kissé elégtelenre sikeredett, s köszöni szépen, kutyabaja a járással.
Gézusnak meg sem nézték, hacsak azon szűk 2 óra alatt nem tették míg nem volt velem (s nem hiszem, hogy nézték volna, mert becsomagolva vitték el, s becsomizva adták vissza....apa pedig látta, hogy a csecsemőosztályon hova volt téve).

Tegnap a rendelőben a hp lehordott, hogy miért hagyom olykor 7 órát aludni egyhúzóra. Aztán meg lehordott, hogy miért nem tartom magam szigorúan a min. 7 kajához naponta, meg miért adok hamarabb ennie mint 3 óra időköz. Hát alig vártam kijöjjek onnan. Osztja az észt a banyek, de nem gondolja, hogy ha 3 gyerekemmel nem volt különösebb bajom, akkor talán nem vagyok kíváncsi a 4-iknél az ő hiper szuper tanács(talan)ságaira :evil:

Kép
kissmanó

Kismanó nem is értem, hogy mernek a 4. gyereknél kioktatni?! Neki hány gyereke van? Mert más tanácsot osztogatni - abban biztosan már 1000 felett tart - és teljesen más nevelni egy gyereket. Szerintem ebben Te előbbre jársz!

Bárcsak aludna Áron is 7 órát! Eszembe nem jutna felébreszteni!

Nálunk is ezeket a reflexvizsgálatokat csinálták! A lépegetésen majdnem elaléltam! Olyan édesen "mászkált"

KépKép
KépKép
kfnoémi

Köszi lányok a bíztatást, igyekszem, igyekszem. Most is itt lóg a cicimen már 9 óta, nem tudom letenni. amúgy egész éjjel végig aludt :) hajnalban is csak picit cicizett, majd magamra fektettem és együtt aludtunk. :D Úgy néz ki ez beválik, viszont napközben nem, de nem bánom. Ma megyünk a védőnénihez, majd megosztom vele is a gondjaimat, hátha ő is tud valami jót mondani. :D

Tökmag!

Nekem is elvem volt, hogy nem veszem ki mindig a kiságyból, meg nem lesz elkényeztetve, de én sem bírom hallgatni a sírását. :roll:

Kép
Kép
tabati

Noémi: nem tudom hány gyereke van. Max sajnálni tudom azokat.
Amúgy leszarom a nyanyát (s még tabletta se kell hozzá), a doktornéni sokkal inkább azon az elven van amin én.
Ja, s jut eszembe: kisfiam is leszarja: hisz épp mielőtt ránk került volna a sor, akkorát rottyantott, hogy ihaj. Még ha nem is tudatos nála, de poénnak kiváló.

Gézu csomót nyűglődött a délelőtt. Pihiszékben csak tíz percig jó, anya ha magyaráz szintén. Letettem a nagyágyra, nézelődjön. Úgy is tíz perc. Anya ölében sem tetszett. Aztán kaptam magam, hasra fektettem. Helyben csend lett. S már vagy jó 3 órája húzza a csendest. Ezek után ne merje nekem mondani senki, hogy ne fektessem hasra a gyereket. Szó szerint kikövetelte.

Nem esik az eső (még), de hűvös, car az idő. :x

Heni, Ácica: életjel kéretik!!!!!

Kép
kissmanó

.........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára banyoszka 2009.11.22 00:17-kor.

Banyoszka
banyoszka

Banyoszka: meghiszem, hogy kedvenc képek ezek.
Gyönyörű gyermekeid vannak, méltán lehetsz büszke rájuk.

látom szemüveg nálatok is az ágyon hever, akárcsak nálunk.

Kép
kissmanó

jajj a víz: csak bubimentes!! ásványvíz...néhe 1-1 liter almalé, baracklé, icetea...

bakker nekem szétmegy a fejem, másnak nem fáj?

Kép
Kép
mniki84

Hello Mamik,

Köszönjük szépen a hófordulós köszöntést, Manó.

Különben mi az, hogy nem lehetne hasra tenni a babát? mi szinte mindig hasra tesszük, nehogy fulladozzon attól, amit esetleg nem büfizett ki...

A kismormota amúgy éppen a pandájával beszélget az ágyában. Én az elalvásal kapcsolatban az önálló alvás híve vagyok. Szerencsére mostmár jobban megy ( pandával és cumival), úgy a 2. hét környékén voltak nehéz időszakok...

Tabati: nekem a védőnő azt mondta, a sebes ciciknek nagyon nem jó, ha feszt rajtuk van a baba, mert feláznak, fél óránál többet egyszerre ne nagyon legyen, inkább adjam a többit cumisüvegből. Mivel a Mara szeret két részletben enni ( pihen ugye közben egy negyed órát), ezért én ezt az időt kitoltam 3/4 órára, de amúgy bevált, és már jobban bírják a mammák...

további szép napot Nektek,

mormota
mormota20

Kép

kismormota nagy szemekkel

Kép

az első mosoly (az ajtófélfának)
mormota20

Mormota!

Igen, most jöttünk a védőnőtől és nekem is azt mondta, hogy ezt ne csináljam, mert megint baj lesz, ha nagyon kisebesednek a mellbimbóim. :roll: Úgyhogy fél óra, kis pihi után megint visszatehetem, de aztán jöjjön a tápszer, sajnos muszáj, legyek türelemmel, egy idő után ha megerősödik, akkor hátha nem kell majd, mert akkor gyorsabban ki tudja szívni a ciciből a tejet. Ja! És fejjem le a maradékot, azt is odaadhatom neki.

Amúgy én is szeretem hasra fektetni Noét, épp a fentebb említett okok miatt. Háton meg egyáltalán nem is merem altatni. Az oldaltfekvést szereti a legjobban. :D

Banyoszka!

Én is épp akartam írni, hogy a nagylányod is milyen gyönyörű!!! :shock:

Heni!

Én is gondoltam már rád, hogy mi lehet veled? Írj legalább egy sort, hogy mi a helyzet!! :)

Kép
Kép
tabati

Lili meg utál hason...ha úgy rakom le megfordul...háton meg imád, úgy kiterül mint egy döglött béka :D

Kép
Kép
mniki84

Kisfiam ismét kicirkuszolta magának, hogy tegyem hasra. Azóta ismét alszik, ennek több mint 1 órája.

Kép
kissmanó

Mi sem mertük az elején a köldöke miatt hason fektetni. De azóta nálunk is ez a sláger!
Háton én sem merem, de nálunk még az oldalt fekvés is napirenden van.

Egyébként ma nekünk is nyűgős napunk van. Igaz voltunk tescozni, és akkor nagyon jót aludt, de azóta hogy hazaértünk - 4 kor - szinte semmit sem aludt.
Most rázza a fenekét a pihiszék, így alszik egy kicsit!

Ja és ma megvolt a fazon gyantám is! Végtére is Áron holnap lesz 6 hetes, tehát totál kivártuk az időt! :)
És Viktor mégiscsak itthon lesz egész hétvégén! Most nagyon boldog vagyok, minden tökéletes! (...már csak azt kéne, hogy éjjel Áron 5 órát aludjon egybe...)

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!
Köszi a fotó-dícséreteket!

Kismormota is gyönyörűséges!!!!!

Tabati! Mikor raksz fel végre Noé-képet? Vagy volt már, csak elkerülte a figyelmemet?

Manó:Szemüveg csak ilyenkor van ágyon, mikor babázik Dani, Ő találta ki,nehogy megsértse vele esetleg Niki vékony kis bőrét :D
Különben mindig szigorúan a tokjába rakatom,mert hajlamosak vagyunk ráülni :D :D :D :D Még ilyenkor is félő,hogy valaki ráhemperedik!

Csajok! Magdi is jól eltűnt.....

Jó éjt mindenkinek!

Banyoszka
banyoszka

Kismormota, Banyoszka, gyönyörűek a gyerekek!

Banyoszka,
tetszenek a vonalzóid! Nem kényeztetik agyon a nagyok a picit?

Benta

Kép
benta

NOémi!

Örülök, hogy teljes a boldogság! :D Bárcsak mi is itt tartanánk már!!! :roll:

Banyoszka!

Na, majd ma megkérem férjemet, hogy rakjon fel. Én nem érteni hozzá... :oops: :lol:

Kép
Kép
tabati

Heni írt sms-t, hogy jól vannak, csak nincs ideje most felnézni, de ahogy tud jön. Mindenkit puszil. :D

Kép
Kép
tabati

c sak egy kép erejéig :D ezt már nekem címezte vagy a mickey egérnek amit ráztam neki :shock: Kép

Kép
Kép
mniki84

Niki: s hogyan csinálod? egyik kezeddel rázod neki a Miki egeret, másikban készen áll a kattintásra a fényképező?

tegnap meg ma rengeteg mosolyt kaptam én is, mondok neki, ő meg válasz helyett vigyorog, asszem kész röhely lehet a szövegem. néha még vissza is magyaráz nekem.
megzabálom.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Gondoltam amíg alszik gyorsan jelentkezem!
Gratulálok az utánunk született babáknak és mamáknak!
A babafotók egytöl egyig nagyon édesek!
Sajnos visszaolvasnom képtelenség,csak a fotókat néztem meg!
Rólunk!
Kezdünk összeszokni itthon így öten!
Benedek jó baba,picit hasfájós,de igazából szerintem az a baj,hogy iszonyatosan ömlik a tejem,és nem bírja nyelni!
Hiába fejek elö még akkor is,amíg nem büfizik szopi közben addig kínozza szegényt!
Rengeteg a tej,szinte tejcsárda vagyok,szopi után 60-80 lejön még,jönne több is de nem fejem üresre mert akkor nem fogok bírni vele!
Csajoknál is így volt,és szépen beállt!
A lányok nagyon szeretik a bébit,Réka rendezi,és úgy fogja mint egy felnőtt!
Jázmin pedig a fürdésnél rendszeresen segít,mindig ő fésüli
Kedvenc mondatom tőle:Áll a babakocsi mellett és azt mondja nekem:Anya nem is baj hogy kisfiú lett,mert olyan édes!
Apa nagyon odáig van érte,és én is!
Hihetetlen hogy egy kisember milyen érzéseket tud kiváltani az emberből,még ha nem is első baba!
Szülésröl röviden:életem legszebb élménye volt,és nagyon büszke vagyok apára hogy bejött velem!(csajoknál nem volt bennt!)
Részletesebben is le fogom írni, minden fájdalom ellenére újra végigcsinálnám!
Késöbb még jövök és majd hozok képeket is!
Most megyek mert lassan szopiidö van!
Puszi Nektek!
20140328174041

Moncsy: hogy ezek a többedik gyerekes apák a lányoknál nem, csak a fiúknál mennek be a szülésre :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
kissmanó

Sziasztok Anyukák!

Először is elnézést kérek, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, gondolatban azért jártam itt is! :-) Egyszerűen nem elég a nap 24 órája mindenre, gondolom, ezt Ti is tapasztaljátok.

Sajnos nem tudtam visszaolvasni az elmúlt 2 hetet, remélem, be tudom majd pótolni. Sok szeretettel gratulálok a sort záró "párosoknak" gyönyörűen a babykék!

Nálunk nagyjából minden rendben, bár azért nem voltak egészen problémamentesek az elmúlt hetek.

A kórházból gyulladt köldökkel adták ki Nellikét, amiről persze nem szóltak, és csak másnap, agyerekorvos látogatásakor szembesültünk azzal, hogy sokkal pirosabb a köldöke, mint lennie kellene. Ápolgattuk rendületlenül, és mára szerencsére sikerült helyre hozni. Azt mondta a doki, hogy a praxisa alatt (kb. 20 év) egyszer vagy kétszer találkozott csak ilyennel.

A kórházi körülmények és megpróbáltatások után, úgy tűnt, hogy rendben lesz a tejcsi, megindult szépen itthon és szopizozz is Nellike, igaz bimbóvédővel, mert nagyon fájt és ki is sebesedett mindegyik cici. Aztán múlt héten, pénteken este jött a hidegzuhany, esti etetésnél nem tudtam 30 g-nál többet adni Neki, egyszerűen nem volt. Teljesen kiborultam, hogy most mi lesz, mivel tudjuk táplálni a babát. Akkor este még kaptunk HUmana HA1 tápszert, és a hétvégén minden 2. etetésre azt adtam, mert egyszerűen a 3-4 óra alatt nem telítődött vissza a tejci, úgy, hogy elég legyen és a súlya is megállt. Nagyon elkeseredtem. Mindennel próbálkoztam, fejés, tejszaporító tea, gyakoribb cicire helyezés, de sajnos nem az igazi a dolog. Mára is csak 70-et tud mindegyikből kiszopizni egy-egy etetés alkalmával. A tápszeres hozzátáplálással, mára már visszaszedtük a születési súlyunkat, de ennek már egy héttel ezelőtt kellett volna megtörténnie.

A császárral kibékültem, nem viselt meg, hogy nem természetes szülés volt, de az, hogy nem tudom a számára legjobb módon, azaz kizárólag anyatejjel táplálni, na az nagyon fáj. Továbbá az is, hogy fontos a szoptatás az anya-gyermek kapcsolat korai elmélyítése szempontjából, és bánt, hogy nem a lehető legjobb esélyekkel indulunk. Ugyanakkor tudom, hogy a legfontosabb az, hogy hozzájusson a táplálékhoz, még ha ez alternatív megoldással megy csak, akkor is. A gyerekorvos jó véleménnyel van erről a tápszerről és mondta, hogy mindenképp adni kell a tej mellé, hogy gyarapodjon, igyekszem elfogadni a helyzetet, de beletörődni még nem fogok, próbálkozunk.

Hasikánk időről, időre nagyon görcsöl, de ezt leszámítva, szépen alakul a napirend és nagyon örülök, hogy az éjszakákat sikerül helyretenni az első "küzdelmes" hét után.

Reméljük, túl vagyunk a nehezén, és persze, mindez nem árnyékolja be azt a boldogságot és azt a fantasztikus érzést, hogy szülők lettünk!

Nellike tündére, kedves kisbaba és egyre érdeklődőbb a környezetét illetően. Íme néhány kép Nektek:

Kép Megyünk haza!

Kép Mosolyka

Megpróbálok visszaolvasni, puszi Mindenkinek!

Kép
cincibabus

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezem. Sajna olvasni, vagy visszapörgetni sem volt még időm.
Kedden haza jöttünk. Zalán kicsit besárgult, és fogyott, de szerencsére nem volt semmi gond, így jöhettünk.
Sajna a pocifájás már megvan, nagyon kínozza szegényt. Az éjszaka viszont már költeni kellett, mert olyan sokat aludt,hogy féltem ha megint nagyon tele eszi magát, kezdődik elölről.

Egyenlőre ennyi, dobok egy képet,és jövök,ha tudok, mesélek bővebben.

Zsu

Kép
bvigh

Cincibabus: mi már 3 komoly hullámvölgyön vagyunk túl a szopival. kész hullámvasút. de tápi nálunk hálisten még az üzletben/patikában van. csak maradjon is ott.

lánykád egy kis tündérke.

Kép
kissmanó

Kép

Zsu

Kép
bvigh

Zsu: tündéri Zalánka.

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Jesszus mennyit írtatok :D

Zsu, Cinci, Niki, Mormota, Banyoszka!
Gyönyörűek a babák!!!! :wink:

Cinci!
Nekünk is volt ilyen, amikor haza jöttünk, egyik éjjeli szopinál egyszerűen nem jött tejcsi a ciciből...ne adjátok fel, rakd cicire minél gyakrabban....

Fektetés: Nóri nem hajlandó hason maradni, így oldalra fektetem, igen ám, de hiába támasztom ki, hanyatt vágja magát. És én nagyon nem szeretem, hogy így alszik :( ...

Begane!
Örülök, hogy jól vagytok!!!

Manó!
Én csak szénsavmentes ásványvizet és kb. 2 l Laktoherb teát iszok, néha 1-1 pohár alkoholmentes sört. Egyébként valami bajom lehet, mert állandóan szomjas vagyok!

Tegnap este panaszkodtam, hogy ha így folytatjuk a hízást, egy egész zacsi pelust nem is fogunk tudni elhasználni, erre Nóri 2x is eljátszotta a következőt: kajcsi előtt: telekakiklt pelus, kajcsi közben szintén, kajcsi után megint kakis....1 szopihoz 3 pelus....(pedig nagyon nem szeretem evés után pelenkázni, de éjjelre nem mertem benne hagyni). És "mondja", hogy gögögö (már azt hittem, sose fogja) :wink:

Folyt.köv.

KépKép
amadea

Begane!
Marci csodaszép! :D

KépKép
amadea

Tépőzáras a gyerek, úgyhogy nem nagyon tudok jönni. Most letettem aludni, de kitudja meddig lesz így.

Zabálnivalóak a babák!!! Imádom nézegetni a képeket.

Háton fektetés: Petra kb. 5másodpercig hajlandó, aztán sír. Amíg nem volt terpeszpelus addig mi is oldalt fektettük, de ezzel úgy képtelenség feküdni, így marad a hát. Az ortopéd dokinő mondta, hogy fektessem úgy nyugodtan, mert úgyis oldalra fordítja a fejét, ezért nem lesz baj, ha bukik. És tényleg, vagy az egyik oldalra, vagy a másikra fekszik. Amúgy pedig ha rákeresek különböző weboldalakon az egyiken a hason a másikon a háton fektetést nem ajánlják :roll: Ezért én emiatt nem aggódom.

Nálunk is egyre több a mosoly (nyitott szemmel, tátott szájjal - imádom), ha dumálok neki. Bár a múltkor a szekrényre is vigyorgott, így kicsit kevésbé érzem magam "különlegesnek" :lol:

Szerdán túlesetem a nőgyógyin is, úgyhogy most nem akarok egy ideig orvost látni 8)

Kép
Kép
cosmopolita

Nőgyógyi témában a reggel kidühöngtem magam.
múlt héten ugye felhívtam a nőgyógyim rendelőjét, akkor az a hp aszisztensnője azt mondta, hogy túl korai, hívjam 1 hét múlva. Hívom ma, erre aszongya majd 29-én (ugye akkor épp szabin leszünk...hurrá). Mondom neki, hogy nem jó. Erre ő: korábban nem lehet, mert a doktornő fullon van. Akkor elővettem, hogy mi a frászért nem jegyzett elő a múlt héten. Erre kezd szépíteni, hogy a múlt héten még nem lehetett tudni, de most már igen, hogy azon a pár nap (!!!!! pár nap....egy egész hét összes munkanapja közül bármelyiken hajlandó lettem volna menni, s ezt neki is megmondtam) a doktornő nem lesz. De atyavilág, ez a nő tiszta dili. Azelőtt fél perccel még azt mondta, hogy a doktornő fullon van azon a héten. Aztán meg, hogy nem lesz itthon. Szóvalakkormivan?

No, de nem olyan fából faragtak engem, hogy annyiba hagyjam a dolgot. Dokimat is felhívhatnám rendelési időn kívül, csak asszem nem épp barátságos hangnemben szólnék az aszisztenséről.
Nos, felhívtam a klinikát ahol szültem, mert tudom egy héten 1x ott is rendel a dokim. ott meg szépen ködösítés nélkül megmondták, hogy azon a héten szabin lesz a dokinéni.
Oké, így elfogadom. De azt nem fogom lenyelni a doktornőnek, hogy a hp aszisztensnője tök hülyének nézi a pácienseit. Olyan nagy dolog igazat mondani? Nem ismeri a közmondást a hazug emberrel meg a sánta kutyával?
ááááá, ha nem ragaszkodnék annyira ehhez a dokimhoz, most tuti ismét meglépném magam más irányba.
de így asszem most szépen kihagyom ezt a 6 hetes kontrollt. Nem érzem, hogy rendellenesség lenne velem bármily szempontból, így aztán majd megyek. Mikor? Hát kiderül.

Kép
kissmanó

Hoztam pár képet!

Még a kórházban!

Kép

A büszke tesók:

Kép

Kép

Anyával:

Kép

Mai képek: Kép

Kép
20140328174041

Cincibabus!

örülök, hogy te is jelentkeztél! Kicsit hasonló cipőben járok én is, mint te, nekem is éppannyira fáj, hogy nem tudom csak kizárólagosan anyatejjel táplálni Noét. Mostanra viszont egyre inkább törődöm bele, mert tényleg az a legfontosabb, hogy hízzon, és végülis kap anyatejet is, ami egyre több lesz (már a szopi után lefejt mennyiségből nézve) Én csak homeos bogyót szedek, mert így is hasfájósak vagyunk, és sokan írtátok, hogy ezektől a teáktól is előfordulhat hasfájás. Meg azt mondták lusta baba, nem szívja úgy a cicit, mint kellene, ezért lógna rajta egész nap, ami meg nekem nem jó, mert újra kisebesedne a mellbimbóm, ami megint fertőzéshez vezetne, azt meg nem akarom. Szóval várunk, hogy erősödjön pici fiam, meg hogy termellődjön egyre inkább a tejci! ;)

Cosmo!

Én is megfigyeltem, hogy ha hátragördül, a feje akkor is oldalt van, úgyhogy már akkor sem aggódom. :wink:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!
Csodaszépek a babák az újabb fotókon is!

Manó, nem semmi ez az asszisztens. Én sem értem, miért kell ködösíteni :shock:

Tabati, Zéti is elég lusta cicizés közben. Kivéve, ha nagyon éhes már. Védőnő azt ajánlotta, hogy masszírozzuk erőteljesen szopizás közben vagy készítsünk egy hideg vizes ruhát és ha látjuk, hogy lassul, akkor törölgessük meg az arcát vele. Én ma kipróbáltam egy sminklemosó vattával. Bevált!!

Zé legtöbbször háton alszik, de teszem hasra is, illetve oldalra akkor, ha keveselltem alvás előtt a büfiket.

Én a kaja mennyiségével vagyok bajban. Ma úgy tűnt, mintha egész nap cicin lógott volna. Előfordult, hogy már rá se tettem a mérlegre. Volt, hogy 110-et volt, hogy 80-at evett. Védőnő kiszámolta, hogy kb. 80gr-ot kellene ennie alkalmanként, de ő többet igényel. Férjem meg attól tart, hogy túletetjük. De hát mit csináljak, ha egyszer követeli. És úúúúgy tud hisztizni érte :D

Na, megyek, iszom a sörömet, hogy vacsira is legyen tejci.

Puszi mindenkinek!

KépKép
süni76

Sziasztok, hogy telik a péntek? Nyugodtak a babák? Alszanak eleget a mamák?

Nálunk már harmadik napja hajnal 4 és 7 kÖzÖtt megy a mŰsor: ordítás, hasfájás - amint apa dolgozni megy, hagyja a mamát még aludni :wink:
Egyszer régebben írta vki a cseresznyemagpárnát - az mire is való tképpen? melegíteni kell? csak az jutott eszembe, hátha pocifájásra jo, mert akkor vennék a hétvégén...

A szopiteás aggodalmatok rám is átragadt, mert míg az első márkájút ittam, nem volt gond, a másodjára vásárolt viszont lehet, hogy ludas, most mellőzöm, hogy kiprobáljam. Az első viszont tényleg jo volt, dm-es ánizs-kömény tea, vhonnan be kellene ujra szerezni.

Benedek babára nagyon bÜszke lehet a családja, látom, az is :) az anyukája mellett meg tökre hasonlítanak, nem?
Zalán, Nellike, Kismormota, Lilien - csodaszép babók vagytok :P
korábban nem voltam ilyen babamániás, de most ha meglátok egyet, elérzékenyülök :)
Megmutizom az én babómat is: Kép
preta

Sziasztok!!

Van egy percem, beköszönök. :) Jól vagyunk, Beni már igazi nagyfiú, én meg igyexem utolérni magam. Az elmúlt hónapban igencsak elmaradtam mindennel, így most van mit pótolnom.
Gyönyörűek a babák, egyik szebb, mint a másik. :):):) Gratulálok mindenkinek hozzájuk, és a friss családoknak is! :)

Képet küldök majd, ha lesz idő végre feltenni őket a gépre...
Manó, megy privi az egy hós adatokról, nem felejtettem el.

Millió puszi mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Tegnap jó zsúfolt napunk volt: vettünk kengurut, aztán elmentünk KIKA- ba, IKEA- ba, és vacsizni. Ja, és vittük Adélt is, egész jól viselte. :wink:

Noémi: semmi jó rongy nem volt a Mammutban? Pedig terhesség alatt láttam, hogy pont „(el)takarós” divat van a Promod- ban.
Ez a nyolc hónap nagyon durva… én is szeretnék majd kicsit kimozdulni Adél nélkül (múltkor is lefejt tejet hagytam itthon mikor dokihoz mentem, nem volt semmi gáz).
Hát igen, az arany középút. De Adél pl. nem fogadja el a cumit, már próbáltam. És egyedül egyszerűen nem hajlandó elaludni: tegnapelőtt négy órán keresztül próbálkoztunk, de nem ment. :(

Begane: és hogy bírta Marci a kezelést?

Niki: mákos vagy! Adélnak rossz az elalvókája! Az éjszakáimmal nincsenek problémák, sőt… Meglincseltek ha elmondom, Adél akár 8 órát is alszik egyhuzamban? :D
De amíg elalszik az elég hosszú idő, és minden sz@rra felébred (olyan, mint én), úgyhogy nálunk suttogás és lábujjhegyen mászkálás van. :?

Banyoszka, Mormota, Niki, Cinci, Zsu, Moncsy, Preta: nagyon szépek a lurkók!!

Oldalt fekvés: mindig oldalt fektetem Adélt, mert hason nem szeret, háton meg ugyebár nem biztonságos. Tegnap reggel… annyira gáz volt: Adél sikítására (igen, ez sikítás volt) ébredtünk Petivel, és mint az őrültek, rohantunk át a szobájába. Hiába fektettük oldalt úgy, hogy KITÁMASZTOTTAM, elmászott és a hátára gurult! És a rémálmok rémálma: bukizozott és már fulladozott!!! Ha nem tud felsikítani egyet… Jajj lányok, úgy megijedtünk! Az ember mindent megtesz amit tud: kitámasztjuk, ott a bébiőr + légzésfigyelő, gyakran ránézünk, és még így hamar megvan a baj! Nem lehetünk mindig mellette, és alig tudom magam visszafogni, hogy ne nézzek be hozzá kétpercenként!
tökmag79

jajj tökmag ez nem hangzik túl jól...Lili ha háton fekszik akkor is elfordítja a fejét ha jön a buki...ő nagyon makacs, csak úgy jó ahogy ő akarja,én nem mozgathatom, mert kiakad

Kép
Kép
mniki84

Preta: Rafaelnek boldog hófordulót.
Mai adatok? mérlegelés?

ma rohadt szar napja van a fiamnak.
fáj a pocó.
erősen

Kép
kissmanó

Tökmag: a Brendonban lehet kapni elfordulásgátló párnát (vagy van a vaterán és a teszveszen is). Az nem lenne megoldás?
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?productid=226105&pageno=1&whid=25
Nekünk van, de nem használjuk, illetve nem erre. Mi a plüssfiguráit tartjuk rajta, így jobban látja.

Kép
Kép
cosmopolita

Süni, nálunk is ez van, Áron hihetetlen adagokat eszik meg. A minimum nála 120-140, de van, hogy 1 óra alatt 200at is bepuszil. Én is aggódtam, hogy túletetem, és "kidurran", úgyhogy megértem a férjed. De a drnő megnyugtatott, ilyenek a fiúk, túletetni nem tudom, mert kibukja, vagy alul jön ki. (és valóban)
Nálunk két hétig ment a zaba, első héten 500, második héten 600 grammot hízott. Most "leálltunk", csak 400-at híztunk! :):)

Tökmag, a 8 óráért valamikor böjtölni kell! Örülj neki, bár tudom hogy mennyire kifáraszt. Egyébként így talán még inkább jó lenne, ha egyedül el tudna aludni...(mármint, hogy tudod neked is nehéz)
Lehet kapni ilyen elfordulágátlót! Lehet jobb lenne. Szörnyen hangzik, amit írsz!

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Ezt találtam, itt látszik a macin, hogy hogy működik! Szerintem ebből nem tud kimászni!

Megyek, elteszem magam holnapra!

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Huhh, lányok, ez kemény volt! A sok alvásért tényleg megvan a böjt: fürcsi után másfél órán keresztül evett a csaj! És nem csak cumizott, hanem izomból szívta! Csoda, hogy még volt mit! Kééész vagyok: karom, lábam, cicim tropa! :)

Köszönöm a párnás tippet, tuti venni fogok, mert most nagyon rajtam a para, hogy mindent ki tudok- e büfiztetni belőle (egy etetés alatt soxor büfiztetem amúgy is).

Noémi: 600g! :shock: Milyen tejed van Neked, csaj?! :D
A védőnőm aszonta, hogy a heti 12dkg legyen meg nálunk, hát, ti aztán jól teljesítetek! A következő béjb azért inkább lány legyen, mert ha sorban fiúkat termeltek, kiesznek kamaszkorban a vagyonotokból! :wink:

Manó: csóri baba :( Kitartás nektek, és mielőbbi "jó szelet" hogy ne fájjon az a poci!
tökmag79

Sziasztok Lányok!

Manó boldog hófordulót Géza babának!:)

Mostanság eltűntem, sajnos Dávid mellett az elmúlt napokban nehezen tudtam net közelbe kerülni, plussz férjem is beteg lett...
Ez a hasfájás Dávidnál egyre kimerítőbb mindannyiunknak, napi 16-18 órákat képes fent lenni és ordítani... már lassan mindent kipróbáltunk, teák, espumisan, most harmadik napja pedig az infacol, de egyenlőre semmi javulás. Már megszakad a szívem Dávidért :cry:

A blogba tettem fel új képeket, sajnos én béna vagyok, és ide nem tudok :? :)

http://omdavid.wordpress.com/

Visszaolvasok, most Dávid elszunyókált a karomban, így van pici időm :)
magdii

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?