Sziasztok Anyukák!
Először is elnézést kérek, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, gondolatban azért jártam itt is!
Egyszerűen nem elég a nap 24 órája mindenre, gondolom, ezt Ti is tapasztaljátok.
Sajnos nem tudtam visszaolvasni az elmúlt 2 hetet, remélem, be tudom majd pótolni. Sok szeretettel gratulálok a sort záró "párosoknak" gyönyörűen a babykék!
Nálunk nagyjából minden rendben, bár azért nem voltak egészen problémamentesek az elmúlt hetek.
A kórházból gyulladt köldökkel adták ki Nellikét, amiről persze nem szóltak, és csak másnap, agyerekorvos látogatásakor szembesültünk azzal, hogy sokkal pirosabb a köldöke, mint lennie kellene. Ápolgattuk rendületlenül, és mára szerencsére sikerült helyre hozni. Azt mondta a doki, hogy a praxisa alatt (kb. 20 év) egyszer vagy kétszer találkozott csak ilyennel.
A kórházi körülmények és megpróbáltatások után, úgy tűnt, hogy rendben lesz a tejcsi, megindult szépen itthon és szopizozz is Nellike, igaz bimbóvédővel, mert nagyon fájt és ki is sebesedett mindegyik cici. Aztán múlt héten, pénteken este jött a hidegzuhany, esti etetésnél nem tudtam 30 g-nál többet adni Neki, egyszerűen nem volt. Teljesen kiborultam, hogy most mi lesz, mivel tudjuk táplálni a babát. Akkor este még kaptunk HUmana HA1 tápszert, és a hétvégén minden 2. etetésre azt adtam, mert egyszerűen a 3-4 óra alatt nem telítődött vissza a tejci, úgy, hogy elég legyen és a súlya is megállt. Nagyon elkeseredtem. Mindennel próbálkoztam, fejés, tejszaporító tea, gyakoribb cicire helyezés, de sajnos nem az igazi a dolog. Mára is csak 70-et tud mindegyikből kiszopizni egy-egy etetés alkalmával. A tápszeres hozzátáplálással, mára már visszaszedtük a születési súlyunkat, de ennek már egy héttel ezelőtt kellett volna megtörténnie.
A császárral kibékültem, nem viselt meg, hogy nem természetes szülés volt, de az, hogy nem tudom a számára legjobb módon, azaz kizárólag anyatejjel táplálni, na az nagyon fáj. Továbbá az is, hogy fontos a szoptatás az anya-gyermek kapcsolat korai elmélyítése szempontjából, és bánt, hogy nem a lehető legjobb esélyekkel indulunk. Ugyanakkor tudom, hogy a legfontosabb az, hogy hozzájusson a táplálékhoz, még ha ez alternatív megoldással megy csak, akkor is. A gyerekorvos jó véleménnyel van erről a tápszerről és mondta, hogy mindenképp adni kell a tej mellé, hogy gyarapodjon, igyekszem elfogadni a helyzetet, de beletörődni még nem fogok, próbálkozunk.
Hasikánk időről, időre nagyon görcsöl, de ezt leszámítva, szépen alakul a napirend és nagyon örülök, hogy az éjszakákat sikerül helyretenni az első "küzdelmes" hét után.
Reméljük, túl vagyunk a nehezén, és persze, mindez nem árnyékolja be azt a boldogságot és azt a fantasztikus érzést, hogy szülők lettünk!
Nellike tündére, kedves kisbaba és egyre érdeklődőbb a környezetét illetően. Íme néhány kép Nektek:
Megyünk haza!
Mosolyka
Megpróbálok visszaolvasni, puszi Mindenkinek!