Új privát üzeneted érkezett!

Lora, egyáltalán nem volt vészes maga a művelet, a kábítóinjekciótól szinte semmire nem is emlékszem. Az egyetlen hátránya, hogy most nem lehet próbálkozni Kép(. Megint elmegy egy hónap, amit "kudarcként" fogok megélni.

Talán nem emlékszel, de nekem laparoszkópiát javasolt az orvos, ehelyett beszéltem én rá a HSG-re, mert azt gondoltam: ha baj van, ez a vizsgálat is megmutatja, de ha nincs, akkor csak feleslegesen furkálták ki a hasam. De jól gondolkodtam, mert szerencsére nincs baj, így nem kell kifúrkálni a hasam.

Jó éjt,Lotti
Lotti

Andi!

Ha Erika2-vel tartod a kapcsolatot nem tudnád megkérdezni tőle,hogy amikor terhes lett rögtön abbahagyta a Macát,vagy még mindig szedi?Én is szedtem,terhes is lettem tőle rögtön az első hónapba,de nem tudtam hogy szedjem-e még?Az egyik barátnöm,aki a Macától lett terhes/10-év probálkozás után/felhivta az orvost aki a Fókuszba beszélt erröl a szerről ő azt mondta lehet tovább is szedni de minek.Ő szedte is tovább,/18-hetes/én meg a 6-dik héten szépen fokozatosan abbahagytam,miután megindult a baba szivmüködése és az orvos szerint jól fejlödött.7-dik héten már nem volt a babának szivhangja,és most azon gondolkozok,hogy volt-e köze ennek ahhoz,hogy abbahagytam a Maca-vibét?Ezért keresek olyan valakit aki szedte,és terhes lett és szépen fejlödik a baba.Hogy szedte-e továbbra is a macát?

Szia:Teddy
Teddy

Andi!

Ha Erika2-vel tartod a kapcsolatot nem tudnád megkérdezni tőle,hogy amikor terhes lett rögtön abbahagyta a Macát,vagy még mindig szedi?Én is szedtem,terhes is lettem tőle rögtön az első hónapba,de nem tudtam hogy szedjem-e még?Az egyik barátnöm,aki a Macától lett terhes/10-év probálkozás után/felhivta az orvost aki a Fókuszba beszélt erröl a szerről ő azt mondta lehet tovább is szedni de minek.Ő szedte is tovább,/18-hetes/én meg a 6-dik héten szépen fokozatosan abbahagytam,miután megindult a baba szivmüködése és az orvos szerint jól fejlödött.7-dik héten már nem volt a babának szivhangja,és most azon gondolkozok,hogy volt-e köze ennek ahhoz,hogy abbahagytam a Maca-vibét?Ezért keresek olyan valakit aki szedte,és terhes lett és szépen fejlödik a baba.Hogy szedte-e továbbra is a macát?

Szia:Teddy
Teddy

Haliho,

Ancsi ? ? Adács 27 év
Orsoly 8c 53 cn Nagytarcsa 26 év
Koalamaci 4c 52 cn Budapest 24 év
Ildi 4c 47 cn Szekszárd 21 év
Melinda 2c 36 cn Ulm 26 év
Gabó 28c 33 cn Miskolc 26 év
Cicó 4c 29 cn Szeged 27 év
Pucur 3c 28 cn Budapest 29 év
Süni 3c 25 cn Budapest 29 év
Lora 10c 25 cn Várpalota 24 év
Kriszti 12 c 23 cn Galgamácsa 29 év
Barbi 6c 21 cn Calgary 26 év
Éva 27c 21 cn Nyíregyháza 26 év
Bubi 6c 21 cn Szolnok 28 év
Csilla 4c 16 cn Pusztavám 26 év
Lotti 9c 15 cn Budapest
Norci 5c 15 cn Budapest 26 év
Moni 4c 14 cn Törökbálint 28 év
Cincérke 32c 14 cn Budapest 26 év
Bella 15c 14 cn Debrecen 25 év
Lella 9c 14 cn ? 32 év
Eszter 12c 14 cn Szigethalom 26 év
Kata 4c 12 cn Miskolc 35 év
Monchy 9c 8 cn Budakeszi 32 év
Boglárka 8c 7 cn Györ 24 év
Márti 9c 6 cn Debrecen 24 év
Andi 13c 4 cn Szeged 30 év
Eni 2c 3 cn Pécs 26 év
Edina 7c 3 cn Coimbra 23 év

Lotti, lehet hogy igazad van, és én is inkább a HSG-re szavazok. Szerencsére nagyon rendes a dokim. Legalábbis eddig. Mennyi ideig kellett a korházban maradnod? Nálunk az a gáz, hogy a szülök nem tudnak semmiröl, és ha három napra eltünök otthonrol, biztosan észre fogják venni.
Most néztem, hogy félidöben vagy. "Legalább" hipenhettek két hetet, a köv. ciklusban pedig tutira össze kell jönnie! Néztem, hogy majdnem ugyanott tartunk. Ti a 9.-ben, mi a 10. ciklusban. Milyen jo is lenne egyszerre babázni, mégha messze is egymástol!
A 25. cn-on vagyok, semmi elöjel, de nem kiabálom el. Se derékfájás, se semmi. Kicsit "bizseregnek" a cickoim, olyan, mintha izgulnék. Még pár nap és kiderül, mi lesz. (zárojelben merem írni, hogy 36,95 a höm. Ált. 26 naposak a ciklusaim. Kicsit izgulok, de probálok nem gondolni rá)

Remélem délután tudunk "dumcsizni", és nem lesz sok dolgom. Jol aludtál?

Pá, Lora
Lora

Szia Lora, aludtam f11-ig, mint egy álomkóros olyan vagyok ezen a héten.

A HSG-t nekem kb. 11-kor csinálták szerdán, és én 4 órakor már kijöttem a kórházból. Igaz álmos voltam, kicsit kótyagos, meg sajna ébredés után hánytam is, ennek ellenére kijöhettem. Itthon még pihentem 1 napot.

Állítólag attól a dolargan dózistól amit kaptam kb. 3 órára kábulnak el a nök. Én 1,5 napra. Kép

Kiolvastam minden "szakirodalmat" és arra jutottam, hogy nekem PCO-m nem lehet (sose láttak UH-on kis cisztákat, mindig csak néhányat és a domináns tüszöt), endometrózis se valószínü, mert annak is vannak azért tünetei, ezért maradt mint lehetöség a méhfal összetapadása vagy petevezeték-elzáródás. Ezt pedig HSG-vel is látni lehetett volna, így ezt szavaztam meg, az orvossal egyetértésben.

Ha találtak volna bármi zavart e téren, úgysem úsztam volna meg a laparoszkópiát, de "feleslegesen" nem akartam.

Ma pedig olyan nyújtható nyákom van, hogy csak na. Kár hogy a párom dolgozik, meg hogy próbálkozni se lehet. Pedig volna kedvem, az biztos! Kép

Puszi: Lotti
Lotti

Hello Lotti,

igen,ez így van, mindig a tiltott gyümölcs a legédesebb. Köszi, hogy leírtad a "dolog" menetét. Egy nap nem is olyan veszélyes. Ezt még el lehet intézni ugy, hogy nem tudja meg senki.

Képzeld, én mostanában (utolso két ho) azt mondtam a páromnak az ideális idöben, hogy ezen a héten nem szabad együtt lennünk, mert még soká leszek fogamzoképes. Ettöl persze teljesen beindult, és addig addig kerülgetett, míg beadtam a derekamat. (persze a legjobb idöben)Mit szolsz hozzá?

Azon gondolkoztam, hogy ha mégis probálkoznátok, milyen baja lehetne a bébinek? A sugárzás amit a röntgen okoz, nem veszélyes, csak akkor ha nagy a dozis. És ez a fogantatás elött volt. A festékanyag milyen hamar ürül ki? A miatt nem lehet?

Lora
Lora

Nem tudom pontosan, az orvos azt mondta, hogy ezt a hónapot nem javasolja. Megbolygatta a méhnyakat, ami néhány nap alatt zárul össze, a befecskendezett anyag a nyálkahártyával érintkezett, volt vérzés is a beavatkozás után 1 napig. Gondolom ezek és a röntgen együtt jelentenek kockázati tényezöt.

Amit a pároddal csináltál ravasz és nagyon fifikás... Kép

Jövö hónapban én is kipróbálom. Kép

Lotti
Lotti

én is utáltam azokat a honapokat, amiket feleslegesen elvesztegettünk. Ti legalább már tudjátok, hogy nincs ilyen baj.
A peteéréssel minden rendben van? És a hormonszinted? Nekem jövö hét végére lesz meg, de csak progit néztek.

Lora
Lora

A hormonszintjeimet áprilisban néztük. A progeszteron kicsit kevés. Ezért kaptam clostyt, de attól nagy cisztáim lettek, ezért most nem szedhetem.

A múlt hónapban a pecsételö vérzés menzesz elött teljesen elmarad, és a hömérsékletem is 37,2-3 volt, ebböl gondolom, hogy az 1 havi closty azért csak serkentette a prog. termelést is.

Lotti
Lotti

Nos, ez legalább jo hir. Ha a hormonjaiddal sincs semmi baj, akkor most tutira össze kell jönnie! Nekem ez volt az elso honap (4-böl), amikor böven 37 fölé ment a höm. Most ezért is vagyok ilyen bizakodo. Ha mégsem jött össze, és a hormon nem jo (az elsö vizsgálat a 24 napos cilkus 19. napján volt, és 41.9 nmol/l volt a 64 helyett), akkor biztos én is Clostyt kapok. Ha viszont ez jo, akkor mütét. Bárcsak ne kerülne rá sor!
Képzeld, már olyanokra gonodolok, hogy pl "lemodanék az uj konyhabutoromrol cserébe", vagy "a matek szigorlati 5 helyett csak 2-t írjanak be" meg ilyen hülyeségek. Normális vagyok? Nem teljesen. Neked eszedbe szokott jutni ilyesmi? Ha meglátsz egy kismamát nem vagy irigy? Nem a rossz érelemben, hanem hogy neked miért nincs? Nem arra szoktam gondolni, hogy ha nekem nincs, neki se legye, hanem arra, hogy milyen kár, hogy nekem még nincs. Biztos dilinyos lettem ebbe a nagy "baba-akarásba". Tényleg, a párod hogy viseli?

Lora
Lora

Sziasztok Lanyok!

Hazatertunk a mininyaralasbol, es nagyon jol ereztuk magunkat Kép

Barbi

A BigBrother amit nezek portugal , a www.bigbrother.pt cimen megnezheted akirol beszeltem ugy hivjak, hogy Madalena. Egyebkent a program valoszinuleg ugyanaz az egesz vilagon ahol adjak.

Edina
edina

Haliho,

nem tudja valaki, hogy mi van a lista elején lévökkel? Azt hiszem, Orsoly levelére emlékszem, hogy megvárják (a dokival) hogy természetes uton jöjjön meg a mikulás. Lehet, hogy már van zebránk, csak még nem tudunk rola?

Lora
Lora

Még 15 perc, és végeztem mára. Fantasztikus éjszakát a félidösöknek, mindenki másnak pedig nyugodalmas jo éjszakát.
Remélem holnap délután amikor jövök, már lesznek zebrák.
Valaki mondta, ha zebrás lesz, örökbe fogad egy igazi zegrát az állatkertben. Már én is gondoltam rá. Mi lenne, ha minden honap zebrásai örökbe fogadnának közösen egy valodit. Összedobnák rá a pénzt. Had szedjem az elsöre én a pénézt! (sok-sok ohajtojel).

Na, tényleg huzok haza.

Pá, Lora
Lora

Szép jó reggelt Mindenkinek! Kép

Remélem jól telt a hétvégétek és most frissen, kipihenten kezditek a hétföt. Részemröl minden OK. Egész jól feltöltödtem hétvégén. Pihentem, kertészkedtem, stb. Szóval jó volt minden. Kép
Sajnos ma húzós napom lesz, úgyhogy nem nagyon tudok jönni Hozzátok, legfeljebb csak délután. Addig is dobok egy listát:

Ancsi ? ? Adács 27 év
Orsoly 8c 54 cn Nagytarcsa 26 év
Koalamaci 4c 53 cn Budapest 24 év
Ildi 4c 48 cn Szekszárd 21 év
Melinda 2c 37 cn Ulm 26 év
Gabó 28c 34 cn Miskolc 26 év
Cicó 4c 30 cn Szeged 27 év
Pucur 3c 29 cn Budapest 29 év
Süni 3c 26 cn Budapest 29 év
Lora 10c 26 cn Várpalota 24 év
Kriszti 12 c 24 cn Galgamácsa 29 év
Barbi 6c 22 cn Calgary 26 év
Éva 27c 22 cn Nyíregyháza 26 év
Bubi 6c 22 cn Szolnok 28 év
Csilla 4c 17 cn Pusztavám 26 év
Lotti 9c 16 cn Budapest
Norci 5c 16 cn Budapest 26 év
Moni 4c 15 cn Törökbálint 28 év
Cincérke 32c 15 cn Budapest 26 év
Bella 15c 15 cn Debrecen 25 év
Lella 9c 15 cn ? 32 év
Eszter 12c 15 cn Szigethalom 26 év
Kata 4c 13 cn Miskolc 35 év
Monchy 9c 9 cn Budakeszi 32 év
Boglárka 8c 8 cn Györ 24 év
Márti 9c 7 cn Debrecen 24 év
Andi 13c 5 cn Szeged 30 év
Eni 2c 4 cn Pécs 26 év
Edina 7c 4 cn Coimbra 23 év

Mindenkinek szép napot kívánok!

Kép Monchy
Monchy

Jó reggelt és szép napot mindenkinek!
Úgy látszik szép idõnk lesz, legalábbis napos!!Kép

Reggel olyan hideg volt, hogy dideregtem dzsekiben + piros volt az orrocskám...Kép
Apukám erre azt szokta mondani, hogy
"cinkét fogott az orrod" KépKép

AncsiKép
Ancsi

Sziasztok Lányok!

Lotti!

Nekem a HSG-t a ciklus 9. napján csinálták és a doki nem mondta, hogy most ne is próbálkozzunk. Sõt azt mondta, hogy most kell ráhajtani.
Nem értem én már ezeket a dokikat. Szerintem nyugodtan próbálkozzatok, mert van két ismerõsöm is aki a HSG után esett rögtön teherbe.

Teddy!

Erika úgy tudom hogy csak 1 hónapig szedte a MACA-t és amikor már terhes lett abbahagyta. Szerintem felesleges szedni tovább, mert a MACA a peteérést serkenti, de arra nem használ hogy a baba meg is maradjon. Erre Duphastont kell szedni úgy tudom. Amúgy most írtam Erikának levelet és pont ezt a kérdést is feltettem neki. Ha válaszol megírom neked.

Andi
Andy

Szép napot Mindenkinek!!!

Jo ez a kis napsütés, de attol még ooolllllyyyyaaaannnnnn hhhhhiiiiiiddddddeeeeegggggg vvvvaaaaannnnn!!!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Pedig felöltöztem! Szerintetek, ha babásak leszünk, hogyan vészeljük át ezt a hideg idöszakot megfázás, influenza stb. nélkül? Az egész város beteg lesz, hogy védekezzünk ellene? Hiába öltözöm fel rendesen, ha a kollégák bacigazdák és fertöznek a levegön keresztül, Nem maradhatunk mindig otthon! Van valami jo ötletetek?

Aggodo Pucur
Pucúr

Szijaaa Pucúúúúúr!!!!KépKép
Nagyon sok gyümit kell enni és esetleg vitaminokat szedni.
Szerintem a megfázás ellen pedig a legjobb, ha jól felöltözünk és nem megyünk izzadtan a hidegre.
Esténként pedig citromos tea! mmm...

Remélhetõen influenza nélkül éljük át a telet és nem kell gyógyszerezni magunkat, fõleg, ha babásak leszünk!
Egyébként úgy tudom, hogy az influenza is okoz károsodást a babában, fõleg a 12. hétig!
Tehát:
VIGYÁZNI KELL!!!!!

Ancsi
Ancsi

Sziasztok!

Most kaptam a Neten valaszt egy kerdesemre, ami lehet, hogy tobbeket erdekel.:
"Ovulációhiány mellett a vérzés elhúzódó, jellemzően alvadékos és olykor szövetfoszlányokkal tarkitott. A rendes havivérzés előtt jelentkező vérezgetés is ennek a tünete (ilyenkor a méhnyálkahártya túlduzzad, mi úgy mondjuk hiperplazias lesz. A már emlitett szövetfoszlányok az olykor 1-2 cm vastagságúra duzzadt nyálkahártya darabjai)."
Ezt csak azert irom, mert sokan irtak, hogy a barnas trutyi progihianyra utalhat. De nekem a hormoneredmeny alapjan a doki azt mondta, hogy az rendben van.

Nalatok a lakasban is hideg van? Tegnap be kellett futenunk Kép!

Andi!
Szedem a Macat. Fura modon, mar az elso nap ereztem, hogy valamit csinal bennem. De a hom meg nem jelez semmit (amit meg nem is varok, mert korai lenne).

Lora!
Nekem a szomszedom babas (akivel nagyon joban vagyunk), es amikor az lett, en is azt gondoltam, hogy mi mindent odaadnek erte.

Szep, eredmenyes Kép napot mindenkinek! KépKép

Eszter
beszti

Ancsi!

Kriszti üzent az elõbb ma fekszik be a kórházba. Hétvégén megfázott, de már jobban van. Azt kérdezi, hogy mi van veled. Minden lányt puszil.
Péntek óta szedem a MACA-t, de nem érzek még semmilyen felfokozott szexuális vágyat. Igaz kicsit fáradt vagyok, mert a hétvégén buliztam.

Andi
Andy

Üdv Lányok!

Megkérkeztünk a nyaralásból. Friss adataim:
5 c 17 cn. Ha valaki kijavít, megköszönöm. Kép

Sajnos még nem tudom elolvasni az idõközben keletkezett termést, be kell hoznom a munkát, meg a hajtásosabb idõszak is kezdõdik nálunk, de azért - ha már ugyan ritkábban is -, de meglátogatlak benneteket és azért az olvasást is bepótolom idõvel.

Addig is üdv az újaknak és ha új kismama van köztünk, hát gratula neki. Kép Remélem vagytok egy páran. Kép

Üdv, Koalamaci
Koalamaci

Andy!
Krisztinek mondd (vagy írd), hogy a tesztem negatív, marad a Norcolut, a hõm pedig még mindig 37.
Mindjárt írok neki én is!Kép

Kíváncsi lennék erre a Macára, napi hány szemet kell szedni és meddig?

Pussz,
Ancsi
Ancsi

Ancsi!

Akkor írd meg neki te. Én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy nekem bejön-e. Napi 3*1-et kell szedni. Egy doboz 1 havi adag.
Be kellene jelentkeznem a dokihoz, de csak halogatom már napok óta. Fogalmam sincs hogy most mit fog kitalálni. Ebben a hónapban még várom a MACA hatását.

Andi
Andy

Mindenkinek Nagyon Jó Hétfö Reggelt!

Koalamaci!
Hiányoztál! Remélem nagyon jól telt a nyaralásod!:-)))

Eszter!
Köszi az infót.

Lányok!
Olyan furcsa! Képzeljétek el, pénteken lement a höm 12. napon, viszont vasárnap a 14. napon jelentkezett a h.váladék, de úgy, hogy majd meghaltam a fájdalomtól. Olyan volt, mintha szültem volna (persze sosem szültem), vagy valami hasonló. Olyan erös késszúrás-szerü görcs jött rám 2x20 másodpercig, két percen belül, hogy azt hittem lefordulok az ágyról! Rögtön méhen kívüli terhesség jutott az eszembe, a késszúrás érzés miatt! De elmúlt, mintha a szél fújta volna el a fájdalmat. Semmi, csak nyújtható nyák! Most akkor ez hogy volt? Mikor is volt peteérésem? Volt valakinek ilyen tapasztalata?

Ma talán több idöm lesz Veletek dumcsizni!

Puszi, Moni
mj

Moni!
Szerintem az ovulációt érezted, valószínûleg akkor szabadult ki a petesejt, ez lehetett a fájdalom.
A nyák "kézzelfogható" bizonyítéka a termékeny idõszaknak!
Remélem volt hancúr!!!Kép

Andi!
Küldtem Krisztinek emesét!Kép
Meglátod a Maca csodákat mûvel Veled is!KépKép

Ancsi
Ancsi

Ancsi!
OK! Úgy legyen!Kép

Móni!
Ez a peteérés lehetett. Játék volt?

Eszter!
Te mikor kezdted el szedni? Te nem vagy nagyon éhes, mert én tegnap óta falok.
Ez érdekes amit írtál. Az én vérzésem rövid alvadékos és nyálkás, de most tuti volt ovulációm, mert úgy repesztették meg a tüszõmet.
Úgy tudom ha alvadt vérdarabok jönnek ki akkor nem tapadt meg és elment a baba.

Jó hogy újra visszajöttél Koalamacika!Kép

Andi
Andy

Lányok!
Most egy kicsit megijedtem, ahogy olvastam soraitokat!
Ugyanis nekem elég sûrûn van alvadékos vérzésem, azt is megkockáztatom, hogy mindig vannak darabkákKép
Ezek szerint ez nagy baj???
Lehet, hogy valami gond van a méhemmel???

Te jó ég, még a végén hipochonder leszek...

Mondjatok már valami megnyugtatót!!!

Ancsi
Ancsi

Ancsi,
Igen én is erre gondoltam, hogy akkor szabadult ki a petesejt, de ez akkor ez nálam ellentétben áll azzal, hogy a hö lemenése napján van peteérés. Na mindegy!

A két fájdalom miatt egy halvány remény van arra, hogy talán két petesejt volt ott egyszerre!!!!!!!! :-)))).Hát persze, hogy volt akció is.
Pénteken amikor a höm lent volt, és vasárnap is!
Úgyhogy most már csak a 14 nap várakozás maradt hátra.
Pusszancs, Moni
mj

Ancsi,
A alvadt vér szerintem egy bizonyos mértékig elfogadható. Szerintem itt a mennyiségen van hangsúly! Nálam is szinte minden alkalommal van ilyen, de nem sok. Peteérésem is van, a högörbémböl ez is kiderül.

Bár lehet, hogy ezzel nem tudtalak megnyugtatni, föleg ha sok ilyened van.
Moni
mj

Sziasztok Lányok!

javítsatok ki légyszi: 29c 3cn. Szép kis szülinapi ajándék:KépKépKép
Mindenféle barnás trutyi elöjel nélkül jött meg. Csak úgy hirtelen, napra pontosan. Meg is lepödtem. Semmi depi, most a mütét gondolata teljesen leköt.

Lora, Lotti!

Mint tudjátok már elég rég próbálkozunk és amikor a dokival átrégtuk a HSG és a Laprar beavatkozásokat én a lapar mellett döntöttem, mert már úgy vagyok vele, hogy minnél nagyobb lptékben haladunk annál kevesebb idöt vesztek. Mert mi van ha a HSG talál valamit és kell egy lapar. Inkább legyen lapar és ha találnak valamit (de nem fognak!) akkor eközben kissebb beavatkozások is elvégezhetök. Baromira félek, de tudom, hogy ha ezen túl leszek már végre kiegyenesedik az utunk a babuci felé. Már egyre kevésbé viselem az idö múlását.

Ma voltam vérvételen és vércsoport meghatározáson, röntgenen a mütét miatt. Mennyi idö elmegy a sorakozással. Ez rosszabb mint a mütét. Sajnos nem a mütét elött végzik a vizsgálatokat,hanem a körzetinek kell beutalgatnia.

A kortizol kontrolom jó lett, ez is a stressztöl volt magas, mint feltételezhetöen a prolactin. Ez a legszarabb, hiszen erre nincs gyógyszer.Kép

Koalamaci!
Szívböl örülök, hogy újra itt vagy!Kép

Kata!
Még pénteken kérdezted kihez járok. Dr. Hardonyi András-hoz jártam, de 4 hónapja váltottam és most Dr. Molnár Imréhez járok. Ö endorkrinológus szakorvos is, a nögyógyi mellet.
Te kihez jársz? Nekem nagyon nehéz volt eldönteni kihez is akarok járni és a váltás is nagyon nehezemre esett, de amikor a várakkozás óráit töltöttem beszélgetésbe elegyedtem egy szintén hasonló gondokkal küszködö lánnyal. Ö is dokiváltásra készült Hardonyitól, és ez adta meg az utolsó lökést. Hardonyi nagy szaktekintély tudom, de lélekben nem igazán volt velem és miután a sokadik vizsgálat után is megkérdezte akarok-e gyereket.......hát elgondolkoztam változtatáson.Kép
Bocs, de ez jó hosszúra sikeredett, pedig még tudnék mesélni.
Te kihez jársz??

MOnchy!
Csúcsszuper a kép amit magadról küldtél. Egész hétvégénm ezen röhögtem.KépKép

A súlyfölösleg témához hozzászólva annyit, hogy nehéz összeegyeztetni a súlymegtartó programot a babavárás programmal, ezért az én helyzetem is súlyosabb egy pár kilóval.

Nekem a höm mindig a mensi 2.napján esik le.

Mindenkitöl bocsi a szóözönért, ( Remélem nem tagadtok ki emiatt)de inkább csak olvasni tudlak titeket, mert én a felsövezetés mellett vagyok asszisztens és állandóan van itt valaki. Olvasni is csak stikában. Úgyhogy, ha tudok írni írok rendesen. Hétvégén már elvonási tüneteim vannak, hogy nem vagytok velem.

Pussssssz: Gabó Kép
Gabómanó

Haliho!

Udv a visszaterteknekKép

Nalam semmi ujsag, mensi sehol, pedig mar rossz ranezni arra az 54 cn-reKépKép

Es olyan de olyan hideg van!!!!

Most ennyi tellett, pusssz: orsoly
orsoly

Sziasztok!

Próbálom figyelmesen olvasgatni a hozzászólásitokat, de mégse találom meg, amit keresek: légyszi irja meg valaki, mi ez a Maca, amit emlegettek, hol kapható, stb.

Köszi szépen4

iddiko
iddiko

Ancsi!

Nekem is ilyen a vérzésem. A mostani mensimnél direkt betétet használtam, hogy megfigyeljem, mert én is hallottam ilyet és eléggé hipohonder tipus vagyok én is. Én is megilyedtem. De mivel nekem most lesz lapar, ott majd kiderül, hogy van-e baj, addig megpróbáloknem idegeskedni annyira.
A barátnömnek most volt egy mütétje, és mütét közben derült ki, hogy endometrozisa van, aminek az eggyik jele az alvadékos vérzés, de ezen kívül más jelek is vannak és ha ezek egyidejüleg állnak fenn, akkor van baj. Úgyhogy ne aggódj.)

Puszi: Gabó
Gabómanó

Szia Iddiko!

Az archivumban a 2001. juniusit olvasd vegig, abbol szerintem sok minden kiderul a Macarol. Mi most ebben (is) remenykedunk, hatha segit.

Eszter
beszti

Iddikó!

A pontos neve MACA-VIBE és gyógyszertárban, vagy nagyobb gyógynövény szaküzletben kapható. Ára kb: 5800,-

Üdv: Gabó
Gabómanó

Iddiko!

A MACA VIBE egy perui gyógynövénybõl készült szer. Nõknél peteérést serkenti, férfiaknál az ondósejtek mennyiségét, a spermiumok számát és a szexuális vágyat növeli. Annak kell szedni akinek van problémája. Gyógynövényboltban lehet kapni és 5700 Ft.

Gabó!

Mikor is mész mûtétre?

Andi
Andy

Sziasztok!

Andi!
Szombaton kezdtem szedni. Nincs nagyobb etvagyam, mint maskor, bar vasarnap vendegsegben voltunk, es ilyenkor ezt nehez megitelni.

Ancsi!
A meheddel szerintem semmi baj-
Nekem azert irta ezt a doki, mert valoszinu nem volt tuszorepedesem, rendszertelenek a ciklusaim (28-44 kozott 33, 34, 40, 31, 34, 39, 31, 33, 37, 30, 31, 28, 35, 44. Ez ugye eleg rendszertelen?). Ilyenkor lehet azt, hogy un. hiperplazia alakul ki, es alvadekos a verzes. Ami nekem nem teljesen igaz, mert sokaig tartott a menzesz, de nem volt alvadekos (sot eleg elenk szinu volt, ami allitolag szinten baj). De ami minden olvastam errol, a szerint nekem meg eletemben nem volt rendes menstruaciom! KépKép (Pedig egy gyerek mar osszejott.) Szerintem minden lehet mindennek a tunete, de lehet, hogy masnal ugyanaz semmit sem jelent (a tunetek az atlagra biztos igazak).

Apropo stressz. Az Elek Csaba konyvben tenyleg az all, hoy a stressz az oka sokszor mindennek. De hogy lehet 0 sresszel elni? Nekem a legsressztelenebb honapomban is van valamennyi (pl. egy hulye autos vezetes kozben). De ha ez letiltana a szaporodast, akkor mar ki kellett volna halnunk.

Eszter
beszti

Köszi szépen mindenkinek, utána fogok nézni :-)
iddiko

Sziasztok, Lanyok! A bena gepem rendszeresen nem enged be hozzatok, ma kivetelt tett velem, bar meg mindig nem sikerult elolvasnom az elozo archivalt anyagot, mert ott mindig lefagy, sajnos.

Nekem ez az Elek Csaba nem eppen szimpi, tudjatok, miert, amikor a Kriszti irt neki egy mailt, leirva benne a problemajat, tuneteit, egybol azt valaszolta, hogy idezem:

Tisztelt Asszonyom Az On eseteben a megerett uszom megrepedesenek hianya allhat fenn. Ez az allapot mindig psziches (azaz stressz) eredetu. Az allapot (megfelelo szakertelem eseten) konnyen gyogyithato. Amennyiben szemelyesen is lehetek segitsegere, kerem, hivjon fel: 06 20 366 5201 Tisztelettel: dr. Elek Csaba szulesz-nogyogyasz szakorvos humangenetikus…( szerintem “ehes” a doki! – lella “velemeny”)

Direkt idemasoltam az akkori velemenyemet is a dokirol /valtozatlan!/, azert nem lehet ennyire felelotlen valaki, hogy mindenfele konkret dolog nelkul ezt igy kijelenthesse... Mindenki stresszel, de a stressznek szerintem semmi koze a hormon-problemakhoz, azaz, ha a kialakulasaba be is segitett, de a megszuntetesere mar nem lesz eleg “atallni stressz-mentesre”. Meg nem is lehet ennyire megvaltoztatni a korulmenyeket. Persze, ez az en velemenyem, es tiszteletben tartom a tobbieket is.

Krisztiert nagyon szoritok, remelem, minden rendben lesz, es holnap vagy holnaputan, amikor jon, vidam beszamolot hallhatunk tole KépKép

Mizujs a listank elejen levokkel? Van valami /remelem, joKépKép/ hiretek?

Amugy ez a bebeszeles nagyon erdekes dolog, en itt olvastam eloszor arrol a bizonyos nyakrol, pedig mar tiz eve egyutt elunk a parommal, meg nem vettem eszre, hogy nekem is lenne.... Erre a mostani ciklusom 8.! napjan valami jott es csak jott ki belolem... fogalmam sem volt arrol, mi ez a szintelen, nagyon! nyulos -tan 15 cm-re is nyulott, bar nem mertem, csak huztam-huztam- valami. Es lon vilagossag hirtelen a fejemben. Eszembe jutottatok mindannyian! De mikor is jon ez a nyak, azt mar nem tudom, mert holeeses az nem volt, ill. elotte egy pincuri tized ketto nappal/6.napon, meg utana a 10.napon... Ki erti ezt, ti tudjatok, hol is van a helye a nyaknak a ciklusban?

Pussz, Lella
/remelem, vissza tudok majd jonni, elolvasni benneteket, ha nem vagyok, akkor csak kintrol nezlek benneteket, nem hagy a gepem belepni../
Lella

Sziasztok!

A Lella irasahoz szeretnek hozzaszolni.
Csak az Elek doktor vedelmeben valamennyi (bar en sem ismerem).
Azt gondolom, hogy ha valaki Neten kerdez valamit, akkor arra nem fog korrekt valaszt kapni soha. De legalabb kap valamilyen valaszt. Az en dokim se a barna trutyira, se a 44. napra megjovo menzeszre nem adott semmi valaszt! (Sajnos ez iranyu egyetemi konyvem nincs, mert akkor mar biztosan sokkal okosabb lennek! Kép) Egyebkent a valasza igy szolt:

"Tisztelt Asszonyom!

Valahogy az az érzésem, hogy túl sok a vizsgálat és nem látják a kollégák a lényeget.
A tüszőérés egy dolog, melyet lehet ultrahanggal megfigyelni. A tüszőrepedést és a sárgatestfázist viszont nem. Már az a tény is a tüszőrepedés elmaradására utal, hogy csak a 44. napon jött meg a vérzése. Ovulációhiány mellett a vérzés elhúzódó, jellemzően alvadékos és olykor szövetfoszlányokkal tarkitott. A rendes havivérzés előtt jelentkező vérezgetés is ennek a tünete (ilyenkor a méhnyálkahártya túlduzzad, mi úgy mondjuk hiperplazias lesz. A már emlitett szövetfoszlányok az olykor 1-2 cm vastagságúra duzzadt nyálkahártya darabjai). A ciklus természetesen anovulációs, hiszen a tüszőérés megvan, a tüszőrepedés és a sárgatestfázis hiányzik.
Ovulációhiány esetén a vérzés hosszú időre kimaradhat. Jellemzőbb azonban, hogy több napos különbségek vannak a ciklusok között, minél hosszabb a vérzéskimaradás, annál erősebb, alvadékosabb és elhúzódóbb a havivérzés.
Vannak pajzsmirigy-betegségek, melyek okozhatnak cikluszavarokat. Mégis a leggyakoribb kórokozó a stressz azaz a tartós szorongás. Ilyenkor nincs másról szó, minthogy a stressz letiltja a szaporodást és ez emberekben cikluszavarokban (is) megmutatkozik. Ez nem betegség, hanem egy ősi önfenntartó reflex. Ennek megfelelően is kell kezelni. Viszont kezelni kell, mert a szervezet egyoldalú ösztrogén-terhelése számos betegség fokozott veszélyét jelenti. Amennyiben személyesen is lehetek segitségére, kérem, hivjon fel: 06 20 366 5201"

En mar tobbszor kerdeztem dolgokat, de meg soha nem irta, hogy hivjam fel, ha segitsegemre lehet.
Szinten a hazipatikan az oneletrajzanak vege igy szol:

Jelenleg már csak egy kicsi praxist tart fenn, fő szakterülete a férfi és női fogamzóképességzavarok, női cikluszavarok kórismézése és gyógyítása, a női változókor gondozása, valamint a genetikai tanácsadás.

Nem hiszem, hogy rank szorulna.
Ezek alapjan mindenki eltontheti, hogy mit gondol.
(Egyebkent az en dokim a ket ultrahangert (semmiert) is elkert a mult heten 6 lepedot!)

Eszter
beszti

Sziasztok Lányok!

Már többször nekilendültem, hogy irjak,de mindig jött valakiKép

Olvasom, hogy dr. Elek többször szóba került, én nem ismerem, igy véleményt sem tudok róla mondani. Egyébként ha valakit érdekel a KABALA könyv, a hétvégén az Europarkban láttam.

Én megvettem A gének titkai c. új Czeizer könyvet, nagyon sok érdekesség van benne. Pl. az Elevitről kiderült, hogy jó hatással van a termékenységre is, mert amerikában a felmérések szerint több ikerterhesség volt azok körében, akik ezt szedték. (10-szeres) Bár legtöbb esetben felszivodott a 2. 3. bébi, de ez mégis azt jelenti, hogy pozitiv hatásu ilyen téren is.KépKép
Ugyhogy én megint szedem mégha hizlal is, majd jobban odafigyelek a kajára.

Koalamaci
Jó, hogy visszatértélKép Jól sikerült a nyaralás?

Ancsi
Szerintem mindenkinek van valamennyi darabos a mensiben. (végül is a petesejtnek valahogy távozni kell, vagy rosszul gondolom?)

Gy
Györgyi

Györgyi
Szerintem a petesejt egyátalán nem látható, csak mikroszkóppal. A sperma meg még sokkal kissebb. Szóval inkább a méhnyálkahártyát látod és szerintem is elfogadható valamennyi darabos.

Lella,
A nyák arra utal, hogy a 8. napon volt egy peteérésed!!! A jól nyújtható nyák a leges, legtermékenyebb idöszakban jelentkezik, vagyis peteérésnél! És a 0,2 tizedes leesés is talán ezt mutatta. Bár ez csak az egész havi görbéd alapján lesz megállapítható. Akcióztatok????
8+14 nap, az azt jelenti, hogy a 22-(24). nap környékén illik mensizned, vagyis nem mensizned! Beleillik a képbe? Ennyi szokott lenni?
Moni
mj

Sziasztok!
Beszti, és többiek, barna trutyival! Sajna elég tapaszalt trutyizos vagyok én is, már most is javá
ban benne vagyok, pedig még hol van a mensi ideje... Nos, én is megkérdeztem a dokit, és ö sem progihiányt emlitett (kezében volt az eredményem) ,hanem az elözö mensi alvadt-ilyen-olyan vége lehet,ami a frissel távozik. Nem tudom teljes mértékben elhinni, de mégis jobb lenne, mint valami hormon hiba...
Azt hiszem ez a honap sem nyerö, bár tudom, várni kell a mensiig, de semmi különöset nem érzek, és ahogy irtam a menetrendszerü barnaságom is már megvan. Egyetlen jo jel, hogy még midig 37 felett vagyok höileg. (37,1-37,3)
Edina, meg fogom nézni a portugál Big Brothers-t is, bár tuttira más, amit én nézek az Los Angelesben van.
Ja, képzeljétek mit hallottam a hétvégén. Az egyik otthoni ismerösünknek 5 hetes unokája van, és most mesélte, hogy mentek látogatoba, a világ végén egy kis faluba.És amikor odaértek, akkor látta, hogy az 5(!) hetes unokája egy kisszékben ül, és a cumisüveg neki van támasztva, igy tök egyedül evet...Az anyukája csak annyit mondott,hogy igy hamar önállo lesz a kisfiu...KépAz agyam eldobom, amikor olyan embernek van gyereke, akinek nincs egy csepp esze sem...KépKép Kép Kép
Na, mára befejezem, van még itt valaki rajtam kivül??
Sziasztok
Barbi
Barbi

Barbi

Sajna sok olyan eset van, amikor akinek van gyereke az nem igazán értékeli. Ez szép magyaros voltKép
Klassz ez a net a világ különböző végeiröl irogatunk. Te egyébként mit csinálsz ott? Ha ne titok.

Ma mindenki dolgozik...
Gy
Györgyi

Hali,

bili füle hangulat. A 26. napon vagyok, a höm leesett, és ma tudtam meg, hogy a progi eredményem milyen szar. 24,5 nmol/l. Ha ezen mulik, soha nem lesz babocám! Telefonon mondta el a párom, édes volt, probált vigasztalni. Illetve "emészeni". Jo, hogy Ti vagytok nekem, és valakinek el tudom mondani. Más ugysem értené meg. A koleganöm 10 hetes terhes, meghallgat, vigasztal, de az más.

szeretlek benneteket.
Lora
Lora

Haho!

En meg itt vagyok idonkent...

Barbi!
En azt elegge nehezen tudom elhinni, hogy az elozo menzesz "maradeka" lenne. Te ertelmes dolognak latod ezt pl. ha a 35. napra jon meg, akkor kb. 27-30 napig meg varakozik a maradek? Egyebkent nekem nem mindig volt, es ezert gondolom, hogy ez nem lehet termeszetes, rendes dolog.

Mashol olvastam: no ikrei megoleseert kerul bortonbe terhesen, ahol ujra ikreket szul. Na itt hol az igazsag? Ahelyett, hogy orokre meddo maradna.

Eszter
beszti

Lotti,
Andy hozzászolását olvasva én belehuznék a helyetekben. Akciora fel!!

Gabomano,
jo hogy nem lettél depis, ügyes vagy. Már lassan én is megszokom.

Lora
Lora

Na, elmentem másfelé nézelödni, és mire visszajöttem, már megint vannak irásokKép Akkor mégiscsak van -volt itt valaki...
Beszti, én pont ezt mondtam a férjemnek, hogy 16 éve mensizek, és SOHA nem volt ilyen bajom, csak amiota abbahagytam a fogamzásgátlot, ami ugye köztudottan SEMMi hormonális maradando változást nem okoz..hiszi a piszi...De olyan ciki,hogy már kétszer emlitettem a dokinak, és akkor is csak a második esetre válaszolt, ráadásul ezt.Egyébként semmi bajom a dokival,még igazábol nem kezdtünk el járni hozzá, ez csak egy helyzetfelmérö vizit volt. Még két honap, és akkor megyünk vissza ujabb megbeszélésre.Nos, addig itt elmélkedem nektek, ha nem nagyon bánjátokKép Az az ikres dolog sem volt semmi, tekintve az ikerszülés esélyeit.
Györgyi, én két éve élek itt, a férjem kapott itt állást, és jo feleséghez hiven jöttem vele. Az elején nem volt engedélyem dolozni, aztán megkaptuk a letelepdési engedélyt, akkor dolgoztam egy kicsit a magyar étteremben. Külföldön arany szabály, hogy ne dologozz magyarnak,mert ott használ ki, ahol tud...Szoval én is szépen leléptem, azota itthon pihenem a fáradalmakat, és készülök suliba.Szoval 24 orán keresztül feleség vagyok, és már nagyon ráérnék anyuci is lenniKép
Igérem nem irok többet ilyet, ez végül is off-topic voltKép
Sziasztok
Barbi
Barbi

Sziasztok Lanyok!

Ugyan a hetvegere nem vittem a homerot, de ma a negyedik napon 37.1 volt a hom es meg penteken sem ment le. Miert van ez, remelem tudja valaki. Nem vagyok beteg, nem szedek semmilyen gyogyszert de ezt most nem ertem.

Barbi
[url=http://www.orwellproject.com/" TARGET="_top]http://www.orwellproject.com/[/url]

Edina
edina

Jó reggelt!
Kissé borús idõre ébredtünk, de azért
a MI KEDVÜNK SZUPER JÓ, UGYE???KépKépKépKép

Lotti!
Oké!! Hiszünk Neked!Kép

Egy ciklust tényleg bírj ki, annyi várakozást megér egy édes és fõleg egészséges babuci! OK?

Lányok,
a MINITALI végül rendben?
Szeptember 29??
Érkezésem 11:52 Ok??

AncsiKép
Ancsi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?