Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Ikrek ovija-sulijával nekem nincsenek személyes tapasztalataim, de a férjem főnökének egypetéjű lányai vannak (11-12 évesek). Ők egy oviba de külön csoportbe jártak. Először a szülők nem akarták, de az ovis néni erősködött, hogy így lesz a legjobb mindenkinek. Suliba is külön osztályba járnak. Ott meg a tanárok voltak megütközve, hogy miért a külön osztály. Ma már mindenki álja az eget, hiszen a két lány külön-külön is olyan "rosszcsont", együtt elviselhetetlen volna. A másik, hogy a férjemnek az egyetemen voltak egypetéjű csoporttársai, aki csak és kizárólag ugyanazon a napon vizsgázhattak, és mindig mindkettőjüknek jelen kellett lenni (pl egyszerre húztak tételt szóbelin, szigorlaton egyszerre feleltek, de külön bizottságba stb). Ez azért elég gáz, és ha nagyon szőrszálhasogató akarok lenni, még a személyiségi jogaikat is sérti Kép
Szal mi már döntöttünk, egy ovi, egy suli, de külön csoportok.

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a szülési történeteket, igazán fantasztikus, izgalmas és gyönyörű volt mindegyik. Nagyon jó volt olvasni. KépKép

Tegnap a 36. heti UH 2,5 kg-osnak mutatta a babákat és a CTG is teljesen remek eredményeket mutatott.
Mivel nem fogok befeküdni, így hetente megyünk a kórházba UH-ra, CTG-re és vizsgálatra, de ez így sokkal jobb.
Lehet, hogy Éva példáját fogom követni?
Már nagyon kíváncsi vagyok!!! KépKép

Szerintetek a kórházba érdemes bevinni a szopcsis párnát? Nem lenne furcsa?

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Vadvirág!
Szerintem nyugodtan vidd be, ha lehet, így könnyebb lesz szoptatni őket. Én alig bírtam a kórházi párnákat úgy helyezni, hogy jó legyen. Szopis párnával sokkal egyszerűbb lesz. Kép
Szép nagyok a babák már.
Addig is pihenj csak, amennyit tudsz.
Eri
simones

Vadvirág!

A kórházban van szopispárna, de csak egy. Szerintem is vidd be nyugodtan a sajátodat. Sőt én még pólyát is vittem, mert abból is kevés volt nekik.
Szuper, hogy nem kell befeküdni. Vigyázz magatokra.Kép
linato

Sziasztok!

Már nagyon régen írtam, de időnként olvaslak benneteket. Ilyenkor mindig kapok tőletek egy kis pozitív energiátKép
Most például azt, hogy a kilencedik hónapig is ki lehet hordani a babákat, pedig én mindig attól félek, hogy túl hamar be kell feküdnöm a kórházba...
Vadvirág!
Tök jó, hogy már két és fél kilósak a babák! Fejvégű fekvésűek? Nagyon drukkolok nektek!

Én most vagyok a 27. hétben, pénteken megyek Kecskemétre 4D UH-ra, amit már nagyon várok!
Még azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ti az utólsó két hónapban /ha nem kellett befeküdnetek a kórházba/ mit csináltatok otthon? Főzés, vasalás, stb, minden házimunkát elvégeztetek, vagy szigorúan pihentetek?
Nekem most 2100 volt a méhszájam, azt mondta a doki, hogy pihenjek sokat, de ágyban nem kell folyamatosan feküdnöm.

Ildikó
ildikó

Ildikó!
Én sokat pihentem, olvastam, imterneteztem, akkor lett ADSL-ünk. Boltba lementem, csak azt is óvatosan, keveset cipeltem. Mi 3. emeleten lakunk, lift nincs. Minimális házimunkát csináltam, csak amit nagyon muszály volt. A felmosó vödröt a végén már nem én öntöttem ki, a fregolit sem húztam fel. Biztos, ami biztos. Főztem is, de nem mindennap. Nekem ők az elsők, akinek már van gyereke biztos nem tud csak pihenni. Meg hát a hasam is csak nőtt, csak nőtt. Kép Kép
Eri
simones

Sziasztok!
Elkészültek a fényképek. Sajnos csak 4 db van. Már írtam, hogy nem tudtam sokat fényképezni a mekiben. Ráadásul mire feltöltödött a vaku, Zizi egyik fia mindig elbújt. Kép
http://babanet.hu/album/main.php?album=2684
Eri
simones

Sziasztok!

Bocsánat, hogy idepofátlankodom, csak láttam, hogy az egy oviba járás a téma. Épp tegnap olvastam Mérei-Binét: Gyermeklélektan c. könyvéből, és szó volt az ikrekről. Azt írják, hogy az ikrek hajlamosak egymás között egy másfajta nyelvet használni, amit csak ők maguk értenek, sőt arra is van példa, hogy csak egymással hajlandóak beszélgetni, játszani, és ez akadályozhatja a fejlődésüket. Csináltak több kísérletet, és miután addig egy csoportba járó ikreket különválasztottak , már 2-3 hónap múlva fejlődés volt megfigyelhető, 10 hónap múlva pedig utolérték csoporttársaikat. így a könyv már eleve a külön csoportba való beíratást javasolja. Persze én is ismertem egy osztályba járó ikreket és nem voltak semmiben sem lemaradva, sőt! Csak ez is egy vélemény.

Mégegyszer bocsi, sziasztok:
Andi
psandi

Sziasztok!

Simones, Linato!
Oxi, akkor viszem magammal most már biztosan, köszi.

Ildikó!
Hát ez érdekes, képzeld Jázmin kezdettől fogva fejvégű, viszont Márk állandóan forog. Kezdetektől minden egyes UH-vizsgálat alkalmával kiderül, hogy változtatja pocakon belüli helyzetét. És ez máig így van. De nagyon kis ravasz, mert kétszer egymás után nem helyezkedik el ugyanúgy. Szóval egyik UH-on fejvégű, másikon pedig már faros. Már nem is lepődünk meg nagyon. Most kedden pl. fejvégű volt ismét. KépKép
A doktornő azt mondta, mivel Jázmin az A-magzat, így mindegy, hogy Márk végül hogy dönt, akár farral is megszülethet simán.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Ovi-suli:vegyespáros ikreim most végzik ki a másodikat. Szerintem oviban még jobb együtt, hisz éppen elég trauma nekik a szülőktől való elszakadás, tényleg jobb, ha támaszkodhatnak egymásra. OVi évei alatt aztán az is látszik már, hogy mennyire kötődnek egymáshoz, avagy hátráltatják-e egymást. Nálunk ebből nem volt gond, bár néha elhangzott a hiányzott neki avagy a teljesen felszabadult volt nélküle óvónői vélemény. Ugyanakkor ovistárs (kétpetéjű, fiúk) ikreknél volt, hogy egyikük volt a domináns, a másik csak vele együtt volt hajlandó bármit csinálni. Ilyen esetben jobb "szétválasztani" (olyan lökött szó ez) őket. Nálunk suliban elsőben még egymás mellett ültek, most másodikban félévtájban szétültettük őket (rá kellett dumálni), tannéni szerint bejött. Szülőként szeritem sokkal kényelmesebb, még igy is ütköznek a szülőik a nagytesóéval, elég hogy nem kell több helyre menni, meg többféle mikor mi van a suliban dologra koncentrálni. Arra viszont itt tényleg figyelni kell, nehogy elkényelmesedjen egyikük. Avagy a másik veszély, az állandó összehasonlitás, amit csinálnak maguktól is, bibi az enyém csillagosabb ötös lett mint a tiéd. Ezügyben fiamat gyakorta féltem, bár agyilag szerintem inkább ő lesz az okos hosszútávon, de itt az elején még a kislányi szorgalom meg szépirás és társai sokat nyomnak a latban.

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Üdvözlöm az új ikermamákat! Bocsi, már rég jelentkeztem de egy kicsit elfoglat vagyok mostanában, és most hogy itt a jó idö a ház körül is több a teendö.
Nálunk meg sem fordult a fejünkben hogy külön csoportba rakassuk az ikreket, épp elég trauma hogy oviba kell járniuk. Meg szoktam öket lesni amikor megyek értük, és amikor játszanak az udvaron együtt vannak, de mindíg van körülöttük pár gyerek. Én nem vettem észre hogy le lennének maradva a fejlödésben csak annyi, hogy a Noémi még nem beszél szépen, de két és fél évesen már éjszaka se kellett pelus, és sokkal önállóbbak mint a nagytesójuk. Egyedül azt veszem észre hogy idegenekkel sokkal tartózkodóbbak, elbújnak ha jön valaki akit nem ismernek. Én úgy tervezem hogy általánosba még járjanak együtt, de gimibe már külön osztályba. Addigra már úgyis változik az érdeklödési körük.
Vadvirágnak kitartást, én a 37 hét elején szültem császárral mert a Laura farral volt. Volt egy kis komplikáció de azt most nem mondom el, lényeg hogy mindketten egészségesek, három és fél éve pusztítják az idegsejtjeimet Kép tízszer elevenebbek a növérüknél de azért imádom öket. Tegnap úgy féltek a vihartól hogy mindhárman szorosan hozzámbújva aludtak el...

Yabu
yabu

Sziasztok!

Megjöttünk! Problémamentesen átvészeltük a müűtétet! Dundika nagyon okos nagyfiúként viselkedett. Nem is nyafogott. Előtte is tűrte a koplalást utána meg szépen kialudta a fáradalmait. Mára szinte nem is látni, hogy mi volt vele. Tényleg szuper volt a budai kórház, mindenkinek ajánlom. Egytől-egyig mindenki nagyon kedves és figyelmes. Nem igen jártam ehez hasonló helyen az elmúlt 3,5 évben!
ovis téma.. én sem veszem észre, hogy elmaradnának bárkitől is a skacok. Sőt! Az óvónéni szerint ők a legkisebbek, de némely dolgokban simán pipálják a nagycsoportosakat. Gondolom a halak, madarak témályában. Kép Szerintem minden attól függ, hogy mennyit foglalkozunk velük. Én spec. láttam, hogy érdeklődnek a sz.gép iránt és ha lehet be is kapcsolom nekik a saját kis gépüket. Valami monitort kéne még lőnöm, mert az enyémet bitorolják olyankor. Olyan kis okosak.Kép

Sikerült regisztrálni magunkat a matáv szigetre, úgyhogy úgy néz ki lesz sapink is! Kép
Na most megyek...
VikicsKép
Dundika a saját gépével az asztalon. Kép Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Vikics! Tök ari a kép,az én lányaim ha be tudnak logni a szobába/nagyobb gyerekekékbe,mert az tiltott terület,sok a nem nekik valo kacat/az az elsö hogy odaülnek a számítogép elé és nyonják!A mi szobánkba direkt ezért laptopot vettünk,mert azt el lehet rakni!

Az én csajsziim szeptembertöl bölcsibe mennek,és egy csoportba!Én nem látom értelmét az elválasztásnak,mert ha kell ugy is másokkal játszanak,de azért ott vannak egymásnak!
A nagyok is jártak bölcsibe egy évig egy csoportba,és nagyon jo volt,hogy védték egymást és vigyáztak egymásra/csak 15 honap van közöttük/!Szerintem hagyni kell együtt öke,ugyis saját maguk fogják alakítani a kis bölcsis vagy ovis életüket a saját igényeiknek megfelelően!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Tegnap befejeztem végre a II. félévet is, sikerült mindenből levizsgáznom!Kép Igaz, 117 bogarat csak másodszori nekifutásra tudtam felismerni (nem is kellett mindet, csak 20-at), de a lényeg, hogy az is megvan!KépKépKép
Kedden megnéztünk egy házat a környékünkön, a páromnak nagyon megtetszett, úgyhogy jövő hónapban költözünk.Kép Igaz, hogy egy kicsit drágább, mint szerettük volna, de jó nagy a kert, és közelebb van a közlekedéshez, ovihoz.

Ovi-suli temához: Nálunk a fiúk október óta járnak bölcsibe. Először egy másik csoportba kerültek volna, ahol külön dadus néniknél lettek volna. Végül szerencsére áttették őket ebbe a csopiba, ahova régen Gergő is járt. Itt egy dadus néninél vannak, egy asztalnál esznek. Ettől függetlenül alig játszanak együtt, külön barátaik vannak. De azt már tapasztaltam, hogy ha az egyiket bántják, akkor rögtön ott terem a másik és megvédi a tesóját. Szerintem még oviba, sőt suli alsó tagozatába is együtt fognak járni, már csak azért is mert errefelé óvodán belül csak egy-egy kis- középső- és nagy csoport van, és egy 1., 2., stb. osztály.

Eri!
Szobatisztaság nálunk még mindig nem megbízható, pedig egy hónap múlva 3 évesek a fiúk. Gergő 2 éves 5 hónapos korában egyik napról a másikra lett teljesen megbízhatóan szobatiszta, a kicsiknél viszont teljesen változó. Marci már három hónapja próbálkozik, egy-egy "balesettel", Bence viszont nem hagyja a pelust magára adni, viszont rendszersen bekakilKép. Alváshoz még mindig kapnak pelust, de Marcinál már szinte mindig száraz ébredéskor.Kép Szóval kitartás!KépKép
Gyerekszigeten mi is többször voltunk, és rengeteg pólót gyüjtöttünk be, az összes családtag telefonjára kértünk.Kép Gergő nagyon szereti, szinte csak azokban jár, tényleg nagyon jó minőségűek. Mindjárt regisztrálok sapkáért is, kösz az ötletet!Kép

PIldi!
Írhatnék neked egy e-mailt? Ha igen, küldd el légyszi a címed a profilomban lévő e-mail címre (hú, de bonyolult vagyok, bocsiKép). Köszi.

Vadvirág!
Jó nagyok a manóid, gartula! Hogy bírod a meleget? Nekem 3 éve pont így volt a terhességem vége, és akkor is nagyon meleg volt! De olyan hamar eltelik ez a pár hét, ami még hátravan!Kép

Yabu!
Jó, hogy jelentkeztél újra! Kösz, az anyósod segítségét, de végül mégis inkább itt maradunk a környéken.Kép

Gabi
efgabi

Ildikó

Nekem a kislányom két éves volt, amikor az ikreim születtek és én az utolsó napig ( 41. hét végéig) otthon voltam vele és egésznap az ölemben cipeltem és főztem, takarítottam stb. , amikor elfáradtam lepihentem, aztán megint nekifutottam. Szóval szerintem érzed te is, hogy mit csinálhatsz és mit nem. Ne hajszold túl magad, de szerintem sem kell egész nap feküdnöd.

Vadvirág

Én vittem a MÁV kórházba szoptatós párnát, nem is tudom, hogy volt-e egyáltalán nekik. Már az elejétől próbáltam egyszerre szoptatni őket és ez párna nélkül nem ment volna. Vidd be szerintem a biztonság kedvéért.
Nálunk is pont így volt, mint nálatok. Ádám fejvégű, Zolika pedig faros volt és simán megszülettek, emiatt nem kell aggódnod.

Éva

Kép

Kép
éva75

Vikics

Gratulálok nektek, hogy ilyen jól vészeltétek a műtétet!! Nálunk a Lora elég sokat nyafogott, de hát ő mégis csak egy kiscsaj. Én is nagyon elégedett voltam velük, örülök, hogy neked is szimpik voltak.

Gabi

Gratulálok a vizsgáidhoz!!!! Nagyon ügyi vagy!!!! Nekem még két vizsgám van hátra és nekem is meglesz az első félévem.

Éva

Kép

Kép
éva75

Heppi

Bocsi, hogy még nem küldtem el neked az ikrek könyvét, de a költözködésben anyuéknál maradt, de valamelyik nap megyünk hozzájuk és majd elhozom és végre feladom.

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva!
Kösz a gratulációt, de nem tudom, hogy csináltam!Kép
Drukkolok, hogy neked is minden sikerüljön!
Házatok hogy áll? Be fogtok tudni költözni nyár végén?

Vikics!
Tök jó, hogy ilyen simán ment minden. Meg az is, hogy ilyen rendes ott mindenki! A mi gyerekorvosunk is egy olyan intézményről álmodik, ahol mindenki segítőkész és figyelmes. Majd elmesélem neki a ti tapasztalatotokat.Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Gabi, Éva!
Köszi a biztatást.

Gabi!
Jól emlékszem ám arra a tóparti fotóra rólad, amit még a terhességem elején ajánlottál figyelmembe a végső pocakméretet illetően... Kép
A meleg, hááát... Gondolom egy éppen nem terhes nő is nehezebben viseli a városban. Szerintem nyáron kánikulában kizárólag egy hűs, kristálytiszta vízű tóban, valami klassz fürdőruciban, jópofa felfújható vízijárgánnyal, némi friss gyümölccsel és ásványvízzel lehet jól elviselni a meleget.
Még június végéig dolgozom, szóval ilyenkor, amikor ennyire meleg van eléggé lankad a figyelmem és 4 órás gép előtti ücsörgés után a lábfejem nem a legszebb.
De komolyra fordítva a szót, Dominika és Dávid mindketten télen születtek, úgyhogy éppen itt volt az ideje kipróbálni milyen lehet egy nyári szülés. Gondolom sokkal jobb lesz, hogy nem kell annyira beöltöztetni a babákat és sokat lehet lenni velük a levegőn valami árnyékos helyen már kezdetektől. KépKép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Gabi!
Gratulálok én is a sikeres vizsgáidhoz!!! Most jöhet a nyaralás. Kép Nekem most lesz az utolsó vizsgám, a záróvizsga. Ha ez meglesz, akkor vége is lesz a két éves sulimnak.

Éva!
Neked egy nagy kalappal, vagy szekérrel!?!

Vikics!
Örülök, hogy minden rendben. Kép Aranyos a kép. A jövő informatikusa. Kép
Nálunk a fiúknak sikerül már néha úgy lefagyasztani a gépet, hogy csak resettel indul. Ráadásul újabban a billentyűzettartón sétálnak.

Yabu!
A fiúk nem féltek a vihartól, viszont előtte vagy fél óráig őrjöngtek a lakásban. Kép
Eri
simones

Sziasztok!

Gabi!

Örülök hogy sikerült megfelelö lakást találnotok, és gratula a sikeres vizsgákhoz!Kép
Én most fogok felvételizni kommunikáció-informatikus könytáros szakra, remélem sikerül, csak beszélgetés lesz.

Eri!
Nálunk akkora vihar volt, hogy a kerti székek csak úgy repültek a kert végéig! Még én is féltemKép. Persze a gyerekeknek azt mondtam hogy a felnöttek nem félnek a vihartól.

Yabu
yabu

Sziasztok!

NA, a vihar nálunk is alakított, úgy becsapódott a nappali ablaka a széltől, hogy kitört a külső üveg... Kép Férjem persze vidéken, még szerencse, hogy Apukám itthon volt, szóltam neki, és ő segített kiszedni a szilánkokat, meg ilyenek. Persze mindez fürdetés közben, a két kicsi már készen volt, a nagyok még a kádban, én meg hirtelen nem is tudtam, hogy mihez kapjak.

Yabu! Nálunk Andris fél a vihartól, előtte igyekszem én is bátornak mutatkozni, több-kevesebb sikerrel. Kép

Gabi! Gratula a vizsgáidhoz!!! Kép
Azt hiszem már mondtam a szobatisztasággal kapcsolatban, hogy Andris két hónappal a 3. szülinaja előtt lett szobatiszta, de akkor két hét alatt éjszaka is, és szinte alig volt "baleset" utána. Kép

Vikics! Jó, hogy Nándus ilyen jól viselte a dolgot! Andris is szeret számítógépezni, akkor szoktam neki megengedni, amikor a kicsik alszanak, mert ezzel elvan csöndben, és nem zajong. Egyetlen baj, hogy nehezen tudja abbahagyni, ha egyszer elkezdte, csak szülői "parancsra" hajlandó befejezni, vagy ha valami jobb programot ajánlok. Kép
És mik vannak a gépükön?

Vadvirág! Én augusztus végén szültem, addigra nagyon elegem volt már a melegből, de azért sok vizezéssel, kismedencével a kertben kibírtuk valahogy. Kép

Zsobu! Szerintem valamelyik nap Titeket emlegettek a láttunkra! Jöttünk hazafelé a Hubay térről, és szembejött velük egy anyuka 2 év körüli kislánnyal, a kislány mondott valamit, erre az anyuka: igen ikrek, tudod, mint a Sebi és a Levi. Kép Kép

Én is úgy tervezem, hogy minimum alsóig együtt fognak járni az ikrek, aztán majd meglátjuk...

Zizi
debyand

Sziasztok!

Köszönöm a válaszaitokat!
Remélem én is a terhesség végéig itthon maradhatok, akárcsak Éva. Nekem is pont két éves lesz a Napsugár, és hát én is fel szoktam még venni, igaz, már egyre ritkábban.

Ildikó
ildikó

Sziasztok!
Gabi!
Ma én is sikeresen befejeztem a sulit. Kép Kép Ezennel vége a 2 évnek. Kép Egy darabig nem fogok suliba járni.
Yabu! Zizi!
Nálunk a vihar "csak" a redőnyt rázta, de azt nagyon. A hírekben láttam, máshol milyen nagy szél volt. Még jó, hogy az ijedtségen kívül nem történt más. Kép Azért itt is nagy szél volt, a nagy szoba ablakát csak ketten tudtuk becsukni a párommal.
Eri
simones

Sziasztok! Gabi!Éppen hiányoltalak, üdv, és tök jó, hogy levizsgáztál, gondolom nagy kövek estek le a szívedről! Képzeld, mi meg beszereztünk egy autót, amibe be is férünk, és vidéken, ahogy te is. Interneten néztem ki, és még a suzukinkat is bevették, sokkal jobb áron, mint amit tavaly Bp.-en ajánlottak érte! remélem jó lesz. Hétvégén gyakorolnom kell a vezetését!
Ildikó! Ne kockáztass sokat, de szerintem is érezni fogod, mennyit bírsz, és inkább a hirtelen emelésektől, stb. tartózkodj! Azért vigyázz magadra, de állandóan feküdni nem is lehet, én a végén már azt sem tudtam, merre forduljak, mindenütt ők terpeszkedtek!
Szoba tisztaság: van egy oldal, www.szarazejszakak.hu, lehet személyre szabott tanácsot kérni orvosoktól, leírják mikortól gáz, ha nem szobatiszta, külön oldal van az ilyen problémával küzdő gyerekeknek, stb.
Ovi: az enyémek vegyesek (f-l), de szerintem a szülő tudja leginkább eldönteni, az övéinek mi a jobb. Az én nagy fiam egy csoportba jár oviba az unokabátyjával, és bizony sok hátrányát is látom a dolognak.Persze tudom, hogy az más, de mégis... Talán érdemes már felnőtt(ebb) ikreket megkérdezni erről! Az ikres könyv eléggé hangsúlyozza, ezt a külön ágy, külön ovi, külön színvilágú ruhák, stb dolgot. Ti hogy csináljátok, ill. csináltátok, amikor kicsik voltak, együtt eteés, fürdetés, alvás, stb. És az öltöztetés?
szopis párna: ééén behozattam a kórházba, szerintem érdemes, főként, ha a csecsemősök hajlandóak segíteni, akkor jó már ott gyakorolni!Most rohanok, bocs: C
claire

Zsobu!

Nálad olvastam, hogy vakaróztál szülés előtt. Nálam ez a szörnyű viszketés, vakarózás már a harmincadik héten kezdődött. Onnantól kezdve enyhe toxémiás tüneteket produkáltam, amit sikerült diétával kordában tartani, vizesedtem nagyon, azt mondta az orvosam, hogy emiatt viszketek annyira. Most, hogy olvastam nálad, így jutott eszembe, állandóan vakaróztam, tényleg mint akibe bolha bújt.
ikeranya

Sziasztok,

Éva75,
Neked írok először, mert rém lelkifurdalásom van. Szal a lényeg, hogy a könyv egyáltalán nem fontos, emiatt aztán tényleg ne kutakodj. A könyvtárban volt még néhány példány, és rögtön ki is vettem egyet. Már a felét el is olvastam, és van amit többször is átnézek Kép

Vihar nálunk nem volt vészes. Én már a terhességem idején olvastam vhol, hogy "mi neveljük bele a gyerkőcökbe, hogy félni kell a vihartól", és én azóta roppant bátor vagyok Kép Orsi mondjuk nem is fél semmitől, bár aznap éjjel a mi ágyunkban aludt el. De én totál nem bántam, olyan megnyugtató volt, hogy ott szuszog Kép

Vizsgázóknak sok sikert, akik már túl vannak rajta, azoknak mega-giga gratula, felvételizőknek egy kalappal Kép

heppi
Kép

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Heppi

Örülök, hogy találtál egy ikres könyvet, remélem , nem haragszol, amiért nem tudtam elküldeni neked.

GAbi

Ha minden jól megy szeptemberben be is tudunk költözni a házba!!!! Tegnap voltunk az OTP-ben és nagyon jó híreket kaptunk! Lassan már kapjuk is a szoc.polt és az ÁFA visszatérítést, ami együtt 3,6 millió!! Ha azt megkapjuk, akkor be is tudjuk fejezni a házat.
Szombaton vizsgázom filozófiából és még el sem olvastam a tételeket.
MEgyek puskát gyártani.

Éva

Kép

Kép
éva75

Linato

Klassz volt összefutni. KépKép
Most sikerült hazaérni, mindig úgy elhúzódik valahogy.
Vizsgálatra is oda jársz?

Vadvirág
Vendég

KépKépKép

Azért néha jo visszanézni az ujszülött képeket!Itt 22 orásak voltak!KépKépKépKép

Kép
beatrix2

Azért néha jo visszanézni az ujszülött képeket!Itt 22 orásak voltak!KépKépKépKép

Kép
beatrix2

KépKép

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Kösz a gratulációkat a vizsgákhoz!KépKép

Claire!
Milyen autóra sikerült szert tennetek? elég nagy a csomagtartója is? Melyik internetes oldalon leltél rá? A mienket még javítják, talán hónap végéig elkészül.

Eri!
Gratulálok én is a sikeres sulizárásodhoz!Kép

Vadvirág!
Azon a képen, amiről írtál az is jól látszik, hogy karcsú lábaimat elcseréltem egy elefánttal!Kép Ez nagyon zavart, főleg szülés után, mert nagyon lassan múlt el, két hétig is eltartott, mire visszakaptam saját virgácsaimat!

Éva!
Ezek tényleg jó hírek!Kép
Drukkolok a sulihoz, másként nem is lehet csak puskával!Kép

Mifelénk elég nagy károkat okozott a vihar.Kép Olyan vastag fákat döntött ki, hogy alig hittem a szememnek. Szerencsére nem okozott balesetet, de még nem tudták elszállítani, csak feldarabolni, ezért a két sávos útból, csak az egyik járható még mindig.Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Beatrix!
Nagyon aranyosasak voltak, vannak a lányok. Milyen sok hajuk volt! Kép Kép Kép
Heppi!
Látom Orsi rendet rak. Kép
Köszi a gratulációt.
Mindenkinek szép nyarat! Boldog baba(k)várást! Kép Kép Kép
Most be kell fejeznem Zolika felébredt, és az asztalon táncol a monitor mellett. Kép
Eri
simones

Gabi!
Látom egyszerre írtunk. Kép Neked is köszönöm a gratulációt. Kép Sokkal jobb így megkönnyebbülve.
Nekem csak a szülés után dagadt fel a lábam, addig nem. Kicsi is lett a papucsom, amit bevittem. Kép Gyorsan hozattam egy másikat. Kép
Pocakosok!
A kórházba olyan papucsot vigyetek, ami állítható! Ki tudja mekkorára dagad a lábatok, mégha esetleg addig nem is.
Eri
simones

Vadvirág!

Én is nagyon örülök, hogy találkoztunk.KépKépKép
És bocsi a párodtól, hogy ilyen sokáig feltartottalakKép
Ultrahangra és majd ctg-re én is az Istvánba járok. De méhszájvizsgálatra majd a Bimbó útra megyek a magánba.
Én 1/2 9-kor már a közértben voltam itt Hidegkúton. Pedig egy óra volt a két vérvételem között.
Miért kellett ilyen sokáig várnod a ctg-re? És hogy csinálják? A két babának külön vagy két ctg-t foglalsz le egyszerre???KépKépKép
linato

Sziasztok!
Beatrix!
Nagyon-nagyon aranyosok a babák!!! KépKép Olyan jó nézni őket. Tényleg hihetetlen dús hajuk van a fotókon...

Vannak esetleg még ilyen születés utáni képei valakinek? Szívesen gyönyörködnék ám...

Gabi!
A lábaid csak a nagyon kánikulában voltak olyanok a végefelé? És fájt is? Én azt vettem észre, hogy ha hűs az idő, akkor rögtön helyreáll. Nincs erre valami tea pl.? Egyébként én sem ismerek rá alkalmanként a lábfejemre, olyan mintha nem is az enyém lenne, hanem mondjuk egy yettié.

Vadvirág
Vendég

Linato!
Egy percig se aggódj apuci miatt, ő is ikerlázban ég. Múltkor az Ő ismerősével futottunk össze, hozta a feleségét UH-ra és akkor ők beszélgettek hosszasan. Egyébként képzeld, én is és Ő is, mindig nagy lelkesedéssel meséljük egymásnak, ha napközben ikreket látunk. Szóval legközelebb nyugodtan folytathatjuk!!! KépKép
Szuper volt hallani, hogy ugyanolyan tapasztalataid vannak, mint nekem.
Háát... Ikreseknek dupla annyi idő a CTG... Na és ha majd mész akkor az UH-osat kérd. Az rögtön az első, a nádból fonott karosszéknél. Most a réginél voltam ahol feküdni kell és teljesen fura eredményeket mutatott, mert az a készülék állítólag mindent hall. A Mami gyomrát, a másik baba mocorgását, stb. is. Szóval mondta a szülésznő, hogy legközelebb figyelmeztessem, hogy a másikra menjünk, mert két babához az a jó.
7-re beszéltük meg a CTG-t, de csak 7.45-kor sikerült bejutni, aztán kb. 1 óra volt a CTG, de utána meg értekezlete volt a doktornőnek és várni kellett rá.

Vadvirág
Vendég

Linato!
El is felejtettem megkérdezni, hogy ki vigyázott reggel a csajszikra? Mivel holnaptól nyári szünet, lehet hogy mi sem visszük majd Dávidot, hanem megkérjük Dominikát hogy addig vigyázzon rá.

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!

Jaj de jó, hogy nem akadt ki a párod.Kép
Az enyém is imádja hallgatni, hogy miről dumcsizunk, bár a fiad, úgy láttam most eléggé lefoglalta apukáját, így nem nagyon hallhatta miről beszélünk.Kép
Apukám volt itt a lányokkal. De csak azért, mert nem akartam ennyire korán felébreszteni őket.
Én még nem tudom mikor megyek legközelebb az Istvánba, valószínűleg 2 hét múlva hétfőn délután uh-ra, de te addigra bizti megszülsz. Legfeljebb majd felmegyek a szülészetre és megnézlek titeket, ha még ott lesztekKépKépKép

Nekem a lábaim dagadásáról az első lányomnál az jutott eszembe, hogy pont olyan, mint Ursuláé a Dr.BubóbólKépKépKép
linato

Linato!

Hú, az szuper lenne, ha majd feljönnél. Akkor írok majd neked ha már ott leszünk. KépKép
Vendég

Vadvirág!

Jaj de jó! KépKépKép Majd elküldöm emailban a mobilszámom és akkor tudsz írni onnan. Gondolom laptopot nettel nem viszel a szülészetreKép
linato

Sziasztok!
Először is köszi a hozzászólásokat az ovi-suli témához! Kép
Zsuzsi, hogy neked mennyi iker ismerősöd van!
Beatrix! Nagy szépek! ...és én is megjegyzem, hogy mekkora hajuk volt! Kép Kép Kép
Eri! Nekem is szülés után dagadt be a lábam! Hazamenetel előtt mondtam a férjemnek, hogy hozza be a cipőmet..., hát nem elfelejtette! Papucsban mentem haza! Egyébként bele se fért volna a lábam a cipőbe!!! Kép
Linato! Nálunk iker CTG-vel csinálták mindig az NST-t. (mert az a megbízható, hiszen úgy tuti, hogy mind a két babát nézik..) Elég érdekes volt, mikor első alkalommal otthagytak egyedül, hogy tartsam a tapadókorongokat és kövessem őket, ha elmozdulnak.....

Krisztina
k78

Sziasztok LányokKép
Bocsi, nem tudok visszaolvasni...
Otthon voltunk egy hetet, nagyon jó volt, csak rohanós. Minden nap Dévény tornán voltunk aztán volt SOTE és Margit kh-as kontrol. MIndenhol elégedettek voltak velünk. Apró mozgásbeli eltérések vannak de ez korrigálhatóKép Gerikém már minden irányban forgolódik nagyon aktivan és egyre inkább ácsorogna ha felvesszükKépLilluskám hasról hátra forog amint leteszem és ha aludni szeretne az ágyikójában azonnal kiabál, hogy forditsam át mert csak úgy szeret a hasán feküdniKép Lilcsikének egy fogacskája van de az már Óirási, Gerikémnek két fogacskája bújt ki egyszerre, meg is szenvedtük. Igazi kis PasiKépLillus meg maga a türelem és toleranciaKép

Üdvözlöm én is az újakat és kitartás a pocakosoknakKépBiztos nem könnyű a melegben...nálunk szerencsére kellemes idő vanKép

Puszi:Doris
doris

Gabi! Citroen jumpy-t vettünk, ez egy 6-9 személyes kisbusz, ami azért jó nekünk, mert mi 6 -an vagyunk, és a szüleimnek nincs autója, márpedig ennyi apróhoz jól jön 1-2 nagyszülő. Ha mind a 9 ülést használod, akkor mögötte már nem nagy a csomagtér, de elég jól lehet variálni az ülés számot 3 és 9 között. Meg persze az üres ülésre is lehet pakolni. Azt hittem, nagyon nehéz lesz vezetni a Suzuki után, de nem vészes, a szervo nagy könnyítés . A legfurább, hogy hátul nem nagyon látsz ki. Persze más a kézifék (baloldali), meg magasabban van a sebváltó, szóval van mit megszokni. viszont magasabban ülsz, az jó érzés, szép halk, mert dieseles, és így talán fenttartani sem lesz sokkal több. A www.hasznaltauto.hu"-n leltem, vannak egész jók, főként vidéken. Ha ilyen 7-9 személyesben gondolkodsz, most eléggé kiműveltem magam, kérdezz , hátha tudok segíteni. Persze jó, ha vmi hozzáértő műszaki is megnézi, nálunk ez az apósom volt, mert nekem bármit el lehet adni autónak, aminek 4 kereke van és gurul. Különben ez cégautó volt, így a szervízei is rendben voltak. Érdemes még böngészni a veltauto-t és az autotrader honlapot is.
Hogy bírod ezt a változékony időt? Tudod hogy mi lesz? Milyen a kettő után egy sima újra?
Bea! Nagyon helyesek a kicsik, én mindig külön megcsodálom a hajas gyerekeket, mert nekem mindegyik tök kopsz volt, 2. fiam még kb. 2 évesen is! Majd tényleg teszek fel képet a gyerkőkről!
Megyek, megpróbálom ezt a kiscsajt lerakni a kezemből, mert már nem érzem a karomat. Tegnap oltást kaptak, ma elég nyűgösek, főként Eszter! Üdv. C
claire

Sziasztok!

Jó kis termés lett tegnap óta! Kép
Éva!
Örülök, hogy már itt tartotok! Biztos nagyon jó lesz már nemsokára beköltözni a birodalmatokba. Kép
Mi ma nagyon sok helyen jártunk. Ementünk a fülész nénihez és azt mondta, hogy nem is látni, hogy valamit is történt volna a Dundinál annyira szép. Szerencsére pont ennyire is viselte meg a mütét és társai. Kép Elvileg nem kiabálhatott volna és szaladgálni ugrálni sem. Sejtitek mennyire tudtam betartatni. Kint voltunk a Matáv szigaten is ahol egyfolytában ugráltak. Nagyon élvezték! Kép És a sapi is nagyon jó minőségű, bár nekünk még egy kicsit nagy. Zizi! Annyi sapit adnak egy ügyfélkódhoz ahány csemetéd van! Nem kell összekaparni a család kódjait. Mi is kettőt kértünk, de szerintem hármat is adtak volna ha azt mondom, hogy van egy bátyó. Kép
Ma meg reklámfilm válogatáson voltunk. igaz csak a BKV-zás kedvéért, de jót mulattunk az egészen. Aztán délután meg egy barátnőmnél cseresznyét szedtünk. Mint a malackák úgy néztek ki estére. Ilyenkor irígylem a bárki kertjét is. Kép

Mi is úgy néz ki, hogy másik kocsit nézünk, de szerintem normál autó lesz és veszünk a tetejére egy dobozt. Az elég sok mindent elnyel amit majd a csomagtartó nem tud. Kép
Most már itt a jóidő és az oviszünet! Lassan szervezhetünk egy hétközbeni játszós talit. Kép
Vikics

KépKép
vikics

Linato!

Írtam neked a freemail-re.
Képzeld tegnap vettem észre, hogy már csak egy rubrika maradt a Kismama Könyvben. KépKép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!

KösziKép
Már válaszoltam. Miért nem aludtál hajnali 4 óra 57-kor?Kép Na jó gondolom...

linato
linato

Linato!
Megkaptam.
Hihi, most nem hinném, hogy jól tippeltél... KépKép
Ugyanis ebben az időpontban fejeztem be a munkám második szakaszát.
Az 1. 18:00-21:30-ig tart, a 2. pedig 03:00-04:30-ig.
Hogy csinálod azt a vigyorgós fejet?

Vadvirág
Vendég

Vadvirág!
A vigyorgós fej : és mellé egy nagy O
KépKépKépKépKép

Te jó ég, mit dolgozol ilyen időpontokban és ekkora pocakkal?

kíváncsi linato
linato

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?