Új privát üzeneted érkezett!

Hello Bogi!

Köszi, belenéztem és figyelni fogom, hátha lesz valami, ami pénzüggyel kapcsolatos.
Fordítás is oké lenne, de azt nagyon-nagyon utálom.

Te milyen távmunkát végzel?

Ines
ini

Sziasztok!

Tigri, igen, óriási szerencsénk volt. Kép Én nem meddőségi központba, hanem a Schöpf-Mérei kórházba jártam, és az itteni orvosom foglalkozik meddőségkezeléssel, így ő csinálta végig a lombikot (végül a Nyrőben csinálta meg a petesejtleszívást és a beültetést). Te hova jártál? Siekrült teljesen kikezelni az endódat?
Ez a mióma nagyon jó!!!! Kép Gondoom, mekkora volt az öröm és a meglepetés!! Kép
Sajnálom, hogy az egyedül alvás nem megy. Úgy látszik, nekünk szerencsánk volt, Dani ilyen típus, hogy könnyen efogadta, hogy egyedül kell elaludnia. Elhiszem, hogy nem szereted sírni hagyni, én sem bírtam néhány percnél tovább.

Ari, nagyon jó a történet! Kép

Íme két viszonylag új kép Daniról.
Egy ábrándos:

Kép

És egy mosolygós:

Kép

Frissítettem a fotóalbumot is, ha valaki kíváncsi rá Kép :
http://babanet.hu/album/main.php?album=1626&page=2

Pindur
pindur

Ari,
aranyos a történeted! Valóban lett egy kis nyári hangulatom. Amikor először jártunk a tengernél mi őrült módon homokvárat építettünk a férjemmel. Kép

Rebi,
azért jó hallani, hogy más is jár(t) már ilyen cipőben. Végül is mit az a 2 év Kép Kép Kép
De ezek szerint akkor nálatok is bejött a dolog, hogy a tesónak más az alvási szokása!

Pindur,
klassz, hogy jó dokit fogtál ki és jó helyen! Annyira jó olvasni, hogy ha valakinek elsőre sikerül a lombik!
Engem a Szabolcs utcai kórházban műtöttek, aztán ott is kezeltek. Majd átmentünk a Budai Meddőségibe. De szerencsére nem kellett a "szolgáltatásaikat" igénybe vennünk! Képzelheted a döbbenetet, amikor megláttam a tesztet, hogy pozitív! Kép
Remélem, hogy sikerült megszabadulni ettől a fránya betegségtől, mindenki szerint gyógymód rá a terhesség. Azért tartok még a jövőtől, még szeretnénk egy kistesót is.
Megnézetem az albumotokat, husik vagytok nagyon! Az Apás képek igazán aranyosak!

Puszi

Tigri
tigribigri

Sziasztok!
Úgy látom szerencsére megint rengeteg hozzászólás vanKép
Nem ígérem, hogy rendesen vissza tudok olvasni, de nagyon szeretnékKép

VElünk minden rendben, Édua két copffal van felszerelve legújabban (már nem tudtam hova tenni a haját) és imádja a csirkenyakat, meg a "felnőtt" ételeketKép

Puszi!
Emő

Olvasok, írok míg a csajszi engedKép

hicudzsi

Sziasztok!
Olyan jó kedvem lwtt, hogy valószínűleg 19-én megyünk egy hétre isztriára a gyerekekkel. Csak persze most is van bibi a dologban, hogy egy 3 ágyas apartmant szeretnénk lefoglalni, csak lehet, hogy Oli is úgymond teljes személynek számit. Felhívtam a szállodát, ők azt mondták, hogy oké, de a Neckermann fél lefoglalni. Vissza fognak hívni, hogy mit lehet tenni.
Ines
ini

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam, tele van kiirthatatlan virussal a gépünk, úgyhogy már csak gyors bejelentkezéssel próbálok meg jelen lenni ... Kép Olvasgani megy, egy ideid, irni kevésbé...

Brigi, nekünk nem annyira akar beválni a Dentinox, vagy már anyira a küszöbön a fogacska, hogy csak kicsit hat? Gratula a mászáshoz!

Boró, elsö fogcska Kép Kép Kép

Pindur, szerintem válts dokit, bár már nem kell tól sokszor találkoznotok. No meg ciki lenne, ha védönöd meg megmaradna. Szuper jók a képek, olyan aranyos a Danid!

Tigri, huh, mekkora öröm lehetett Alexa! remélem nem lesz késöbb semmi gond a következö babával sem! Kép

Manó, esetleg gyüm.levfet is megpróbálhatod, hátha annak jobb ize van, mint a viznek!

Ines, a Horvátországon mi is gondolkozunk, bár elöször csak egy hosszabb hétvégére. Elsö babával ... kicsit félek! Tápszerizhez pedig annyit, hogy én mindent megkostolok, amit adok Bencéek, és a tépszerek ugyanolyan rosszak. mindegyik keserü, csak talán mégis másképp. Kép Kép Kép

andi, hiányoztatok Kittinek, csak hát más a környezet, vannak új dolgok! Kép

Manga, ne aggódj, a zöld kaki teljesen normális a tápszertöl! Nekem mindenki megrémült, amikor meglátta elsöre a pelus tartalmát! Mostmár más szineket is látok, mióta gyümülcsöt és zöldséget is eszünk, meg mást is szagolok ... És az állaga sem olyan folyós, és nem is olyan gyakori a kakilás sem, ha tépszert kap. Nem irigyellek az éjszakai ébredések miatt! Nekünk sikerült az elsö pillanattól kezdve mindent úgy csinálni, ahogy azt szerettük volna. Az éjszakai evésröl három nap alatt leszokott. Az estiröl (ez 10óra volt) pedig egy éjszaka alatt. Én sok mindent olvastam, ha gondolod, hogy tudok segiteni ... szólj!

Ari, milyen ötletes a férjed, ez nagyon tetszik! És jók a fotók!

Hát ha olvassátok, akkor sikerült elküldenem a szöveget ...

pussz
Orsi

Elnézést, ha valakinek nem válaszoltam, az vágja nyugodtam a fejemhez, de hát van mentségem Kép Kép Kép
orsi17

Szia Orsi!
Írd le légyszi, hogy hogy sikerült leszoktatni az éjszakai kelésről vagy evésről!

Köszi!

Ines
ini

Szia Ines!

Nálunk az elsö az volt, hogy elfogadta a cumit, mert hát tápszeres baba Bence. Ha sikerül vele elfogadtatni, akár éjszaka, félálomban, az már jó. Én abból indultam ki, hogy egy ekkora babának nincs szüksége az éjszakai evésre, mert azt a mennyiséget megeszi majd napközben. Nekem ez egyszerü volt, cumisüveg...
Elsö éjszaka ébredés szokásos idöben (2óra), cumi be ... ébredés 3kor, cumi be ... ébredés fél5kor, megetettem. Másnap már csak 4 körül kelt, kihúztam cumival fél6-ig, aztán evés. Aztán már csak 5kor kelt, aztán 6-kor.Ilyenkor megetettem. Aztán volt egyszer,hogy bealudtunk mindeketten, mert 5-kor nem adtam még neki enni, hiszen még 6kor sem evett rendesen, nem volt éhes, és csak 8-kor ébredtünk. Na akkor már evett rendesen. Igy átcsúszott az evés 8-9-re, de kelni ugyanúgy kelt 5, fél6-kor.
Aztán eljött az az idö, hogy hozzátápiztam, estére /6óra/ tejpépet kapott, még megetettem este 10kor álmában, fe sem ébredt. A drnöm javaslatára elhagytam az esti10est, és reggel igy ugyanúgy fél6kor kelünk, eszünk,majd visszaalszik. Tizóraizunk, ebédelünk, uzsizunk, vacsizunk. Meg van az 5szöri étkezés.
Most én már csak azt várom, hoy késöbbre tudjuk tolni a vacsit, és igy majd a reggeli kelést és evést.
Amit nagyon sokszor, sokhelyen hallottam,olvastam , az az, hogy nincs szükségük az éjszakai evésre(állitólag már 4kg-os babának sem),mint ahogy nekünk sem, ha mégis éhes lenne, azt napközben meg fogja enni!

Ha van még kérdés,vagy vmi nem világos irj, kérdezz, hétha végre én is tudok segiteni, nem cak ti nekem!

pussz
Orsi
orsi17

Sziasztok! Kép

Manóka,
korábban kérdezted, szeret-e Kincsem a kenguruban lenni. Válaszom: igen. Kép Amikor elhatároztuk, hogy veszünk, akkor az üzletekben minden fellelhetőt kipróbáltunk, hogy melyikben érzi jól magát. Ez az egyszerű jött be, ebben nem sírt, a többiben ordított. Ha ezt kinövi, akkor hátihordozót szeretnénk majd venni. Apa szerint abban "könnyebb" cipelni. Hogy mennyira, azt majd meglátja, ha cipeli. Kép

Semese,
Bömbi (aki már nem is bömbi) szépen fejlett baba, én nem erőltetném a hozzátápit. Inkább a szopik közti időt próbálnám lassan széthúzni.

Noi,
mesélj, milyen volt a keresztelő? Sírt Lili? Gratula a gyümievéshez, meg ahhoz, hogy túl vagytok az oltásokon. Kép Nekünk még van hátra 1, az majd június végén esedékes. Forgás miatt ne izgulj, csak figyeld, esetleg játssz vele úgy, hogy oldalra forgatod - ha nem ellenkezik. Kép Emlékezz: Kincsem is milyen váratlanul fordult meg.
Unokatesóhoz is gratula! Kép

Fiona,
alvás Kép Sajna nem tudok semmit javasolni.
Hozzátápi: szerintem a baba igényétől függ. Ha már kevés neki a tej, akkor úgysem tudod visszatartani. Kép Zebi súlya miatt ne aggódj, nemsokára megnyúlik, s akkor nem tűnik fel annyira. Kép Nálunk legalábbis így történik: hol hízik, hol nyúlik, most épp előbbi. Kép

Pindur,
gyerekorvos Kép Szavakban: katasztrófa, váltsál, akár ott helyben is. Elvégre szabad orvosválasztás van, vagy mi, de javaslom, előbb menj el tájékozódó beszélgetésre. Az orvostól is függ, hogy egyáltalán átvesz-e. Minket nem buzeráltak eddig ezzel.
Anno a védőnő felajánlotta, hogy "aződokija", vagy más. Remélem ebből Nálatok se lesz gond. Ha megkérdi, miért, mondd el neki őszintén, hogy Te ennek a módszernek nem vagy híve. Ha normális, megérti, s esetleg még ő ajánl mást. Kép

SzTigris,
Kitartást a sok macera-kivizsgálás miatt, s remélem nem találnak semmi komolyat Nálad. Kép Amúgy jól vagy(tok)?

Orsi,
ne siettesd a fogacska előbújását, mert utána is ugyanúgy rág - a másik fog miatt - de akkor már fáj is, mert ott van a kis hegyeske. Kép A Dentinox nálunk is csak ideig-óráig használt, és nem sokáig volt fájdalomcsillapító hatása. Viszont a pelusban meg meglátszott, mert mindig meghajtotta Kincsem. Kép

Inies
várom a csini képet. Kép
Ahogy annak lenni kell, kb. 6 hetes korától rágcsált Kincsem, egyre intenzívebben. Aztán a kibújás előtt 1-2 héttel ömlött a nyál a szájából. Legszívesebben nyitva tartotta a száját. Persze ehhez társult az éjszakai felébredés is. Szerencsére csak max 2x ébredt fel, de nekem az is sok volt. Kép Na ja, hozzászoktam, hogy 1 hónapos kora óta este 9-től reggel 6-7-8-ig alszik. Ha 2-kor ébredt, akkor megsimogattam, cumit adtam a szájába, s kis nyöszörgés után aludt tovább. Reggel 4-kor már mellre tettem, mert akkor már nem csak a fog, hanem az éhség is bántotta. Szopi után-közben szépen visszaaludt kis időre, mikor hogy. Kép
Más: nagyobb ágyat kell venni, s úgy elfértek benne 4-en is. Kép

Manóka,
oltáshoz gratula Kép
Víz: Kincsem magához ragadja a poharam és abból nyalakodik - mostmár vizet vagy gyümilét. Kép Kanállal nem kell neki. Ez is csak úgy egyik napról a másikra történt, spontán. Mikor kínáltam, nem kellett. Kép

Manga,
nemalvás Kép
Ha még szoptatnál, azt mondanám, tedd mellre. Így csak a tea, ill. inkább a gyümilé marad, vagy a tápszer, de akkor délelőtt csak gyümi, s talán így kihúznátok 11-ig. Akkor megint tápszer. De ez csak elmélet, lehet, nem műkszik a gyakorlatban.
Fogacskáról lásd fentebb.
Oltáshoz Nektek is gratula! Kép
Kaki: ha nyúlós, nyálkás, akkor van gond - úgy tudom. Akkor az a kajától van, nem bírja a kis bélrendszer, s várni kell vele. Ha sűrű, azt az alma okozhatja, vagy a banán is. A szagáról nem írok. Kép
Hogy vagy egészségileg? Aasztma, pajzsmirigy?
Ezt Kincsem írja nektek, mert közben felébredt: Äy f z ibí7 68 Kép

Andi,
sötétítés Kép Olvastam, hogy gondot okozhat, ha hozzászokik a baba. Bár ha nappal sötétítés nélkül is alszik, akkor nem lehet olyan nagy baj. Kép
Részvétem a nemalvás és éjszakai evések miatt. Kép

Tigribigri,
most, hogy írod, tényleg kipirosodott a feneke a luk körül. De nem is gondoltam volna, hogy a fog miatt. Azt hittem, a pisi marta ki. Kép De ez így már sokkal jobban hangzik. Kép

Buksi,
"Ölben seggrázás" után hogy sikerült otthon nem felkapdosni? Mert nálunk olyankor 2 napig csak a nyűglődés megy, meg bőgés. Az én módszerem: a kiságyba teszem bele, és ott magyarázok neki, de folyton kéri, hogy vegyem fel (amit néha pár pillanatra meg is teszek). Aztán délután meg végleg elfogy a türelmünk, neki is és nekem is. Olyankor 2-en kétfele bőgünk és fohászkodok, hogy apa mielőbb hazaérjen. Apa már azzal eltereli a figyelmét, hogy ott van. Kép

Egyedül elalvás:
én még a kezdetekkor felfedeztem, hogy Kincsem a sarkot imádja, mert az majdnem olyan jól körülöleli, mint az én karom. Mondjuk nem volt nehéz, mert bárhogyan tettem le, reggelre odamászott. Így aztán alváshoz mindig "sarokra" tettem. Kezdetben 1-2x panaszkodott, de aztán belejött. Persze volt vagy 2 rémes éjszakám is, mikor apa nem engedte, hogy felvegyem (napok óta nem aludtam, csak perceket). Hát az szörnyű volt: gyerek egyik szobában, mi meg a másikban. Utólag azt mondom megérte, de akkor nagyon keserves volt a sírást hallgatni.

Ari,
drukk az oltáshoz. Történet remek! Kép
Siófokra járunk mi is, akár találkozhatunk is, ha ott leszünk. Kép

Rebi,
Téged is látni? De jó! Hogy vagytok? Kép

FBogi,
GYED alatt is lehet dolgozni? Én úgy tudom, egyáltalán semmit.

Bocs, akinek nem sikerült írni. Megyek, mert nyügi van. Hiába, ez a játékidőnk. Kép

Boró és Kincse
femõke

Sziasztok!

Látom,zajlik az élet. Nálunk most valami nagyon megváltozott,újaban Vencel reggel fél 6-kor ébred,és nem is alszik vissza, hiába próbálkozunk, röhögve sikítozik. Napközben is nehezebben alszik, inkább nyügizik,majd álomba panaszkodja magát. Így 4-5 napja az eddigi kb. 16 óra alvás helyett kb. 12-t alszik, és egyszerűen nem értem,hogy egyik napról a másikra ez hogy lehet. Egy baj van,hogy estére iszonyat fáradt,már rég volt ilyen,de mostanában újra belealszik a szopiba ,mint "kiskorában". Úgyhogy most kicsit furcsa hangulat van furcsa napirenddel,de csak helyreáll.

Boró!

ne is kérdezd! Azóta most hétvégén is voltak a nagyik, mert a férjemmel programokat csináltunk és jöttek babysitterkedni, úgyhogy ma egész nap olyan izgalmas,érdekes,mulatságos dolgokat kell kiatalálnom, hogy Vencel ne unja meg a fekvést és habtapin játszást. Látnod kellene /vagy inkább mégse/,épp csak fejen állva nem táncolok Kép!

Hicu!

Látni akarok copfos képet Duduról! És már miket eszik! Nekem ez olyan távolinak tűnik!

...még írok pár sort magunkról. Képzeljétek! Pénteken voltunk szülinapi buliban. Kb. másfél éve nem voltunk bulizni,a férjem azzal poénkodott,hogy rákeres a neten,mit is kell csináni egy buliban. Nagy nehezen kiválasztottam a "buliszettet" ,amit Vencel gyorsan le is bukott... szóval jól indult. Aztán egy olyan taxissal mentünk,aki közölte,hogy a belváros nem az erőssége, és csak bolyongott velünk. 5-ször haladtunk át a Deák téren /annyi korrektség volt benne,hogy az első bakinál kikapcsolta az órát/. Aztán megérkeztünk. Csajok! Én annyira feszélyezve éreztem magam! Mindenki elég spicces volt,és olyan hülyeségeket kérdeztek a babáról,mint aki részeg és gőze nincs a gyerekekről /merthogy ez így is van/. Majd előkerült egy kétgyerekes pár, és néhány percig erőlködtünk,hogy ne a gyerekekről dumáljunk, aztán mint a lavina jött a szoptatás,mozgásfejlődés,stb. És ekkor sikerült egy kicsit felszabadulnom. Tudom,hogy ez most a normális, mivel napi 24 órában anyák vagyunk, azért elég furcsa volt így ilyennek látnom magam. Ráadásul volt karaoke,és a barátnőim felrángattak,énekeljük el együtt a "nem vagyok James,nem vagyok Bond..." bugyuta dalocskát,hát én annyira égtem Kép!

Na mentem,majd még jövök!

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Szia Buksi!
Imdok karaokézni!!!!! Mikor a nővérem még Münchenbe lakott, akkor sokszor jártunk egy bárba énekelni. Elég nagy éneklő baráti társaság volt ott. A férjemet nem lehet iylenre rávenni sajna, még arra is nagy nehezen, hogy táncoljon.

Én még az esküvőnkön is énekeltem a férjemnek egy dalt, meg a szülőknek az Úgy szeretném meghálálni. Uténa az apukám ragadta meg a mikrofont egy jó barátjával és akkor jöttek a slágerek. Pl. Lökd ide a sört, 8 óra munka, Hungária.

Én is mennék....

Boró!
Leféynképezem a Hannát ma igérem. Csak most alszik.

Puszi

Ines
ini

Persze visszaolvasást csak kutafuttában végeztem. Mert Dudu ma rettentően nyűgösKépKépKép

Ez is ránk vall, hogy lementünk vásárolni, nyakunkbaszakadt a vihar, hazaértünk, hétágra süt a napKép

Fütyi-témához nem tudok hozzászólniKépKép

Altatással kapcsolatban meg már réges-rég elmondtam a történetünket, akkor sértődött meg rám AnnKépKépKépKép

Nálunk egyébként a félálomban hasrafektetés vált beKép Ugyanis észrevettem, hogy szeret odabújni dolgokhoz (mint Vencel a sok plüss-haverral bélelt ágybanKép)

Hozzátápi:
azt hiszem a vas miatt kell hathónapos korban elkezdeni a húsos bébiételeket.Mert, hogy az anyatejből nem jut nekik vas...
De ennek inkább tényleg nézz utánaKép
Annyira változó babánkéntKép

Tigri!
Mi is drukkolunk, hogy jók legyenek az eredményeid!Kép

Buksi!
Iggen.. ez nekünk is gáz, hogy ha társaságba megyünk mindenki a gyerekről faggat.. és hülyeségeketKép De ezt még jó darabig el kell viselnünkKép

Én is állandóan bohóckodom Dudunak. Legtöbbször táncikálok neki, de ezt annyira szereti, hogy ha meghall valahol bármilyen zenét, elkezd táncikálni, és vigyorogni! Zabálnivaló!!!!Kép

Pindur!
Gyönyörűséges a fiad!!!!Kép

Ari!
Zseniális a forgós sorozat!:D

Orsi!
Vírus ellen sajna az új Windows a megoldás..
Amin nekünk a Norton Antivirus nem tudott segíteni azt csak az új rendszer telepítésével tudtuk sajna megoldaniKépKépKép
Hajrá!!Kép

Ini!
Remélem sikerül majd a nyaralást megoldani!

Boró!
Gratula a foghoz! Nehéz volt átvészelni???
Még ha nem is csípsz, azért én szólok hozzádKép

Gyorsan feldobom még a képeket!

Bocs akinek nem írtam névreszólóan, Bogi, Fiona és a többiek..., de ébred a csaj.. és kezdődik a műszakomKép

hicudzsi

Kép
Kép
Kép

hicudzsi

Sziasztok!

Köszönöm lányok, hogy ennyire drukkoltok nekem, annyira jó érzés!KépKépKép Természetesen, amint megtudom az eredményeket rohanok hozzátok!Kép Na, jó előtte még hazavonatozok...Kép

Brigi!
Gratula a mászáshoz!Kép És rögtön menetirányban megy a leányzónak? Zsanim inkább hátrafele kezdte.Kép
Nálunk is megy a "a habosítom a tejcit"Kép, a lehetséges okokat a lányok már leírták. Sőt, amíg nem kezd el ömleni a tejci, szemrehányóan magyaráz neki.Kép

Pindur!
Kép Bár én nem vagyok fiús anyuka, de mi a fenének piszkálják?Kép Saját tapasztalatból csak annyit tudok mondani, hogy ne érdekeljen, mit szól a doki, azt tedd, amit jónak érzel, mint Anya. Én már néhányszor "póruljártam", hogy nem az anyai megérzésemre hallgattam. Én azt tanácsolom, hogy ne félj a saját véleményed mellett kitartani, bárki bármit mond vagy gondol a lényeg, hogy a Te babádról van szó!

Boró!
Gratulálok a fogicához!Kép Remélem azért nem rajtad próbálgatja.Kép
Kösz jól vagyunk, élvezem a 2 leányzós anyaságot!Kép Számomra is hihetetlen mennyire más a 2 csajszi és mégis mennyire hasonló.KépKépKép

Manóka!
JogsiKép, kocsiKép
A verseny pedig bizti megbundázták.Kép
Szerintem a hozzátáplálás lassan nálunk is meg fog kezdődni, mert Niki nem eszik rendesen és minden etetésnél jókat bukik.Kép Igaz a mérleg szerint most 3 hét alatt 500gr-ot hízott, de szerintem csak a pocakjában lévő jó adag "dolog"-nak köszönhettük. Ráadásul már nincs naponta széklete csak 3-4 naponta.Kép

Ines!
Dejó, mennyit utazgattok! A horvát tengerpartra én is elmennék...azt mondják nagyon szép!Kép

Andi!
Kép Nekem is hiányzik néhány emberke a topicból, de remélem ez csak múló állapot és visszajönnek közénk.Kép
Zsani is csak kb. 8 hónapos korától kapott husit és azóta csak eszi és eszi.Kép

Manga!
A leírásodból elsőre arra gondoltam, hogy csak megszomjazik és azért kel fel. És ilyenkor hirtelen felsírva ébred vagy csak lassan ébredezik?
A tápszertől lehet zöld a kaki, az almától pedig tényleg összeáll a kaki, jóformán úgy jön ki, ahogy bement.Kép Amúgy most hallottam, hogy az alma tisztító hatású: valamilyen "alkatrésze" megdagad a bélrdsz-ben és ennek köszönhetően magával viszi a ronda bacikat.

Kisbuksi!
Jót mosolyogtam a férjed ötletén.Kép
Most olvastam, hogy Vencelke is ritkán kakil. És nem szenved tőle? Volt, hogy adtál neki valamit, hogy hamarabb legyen "eredmény"?

Ari!
Jó a mozdulatsoros kép!Kép Holnapra szorítok a szurihoz!

Bogi!
Kösz a linket!

Elalvás: nálunk Niki jóformán csak a kiságyában tud jó nagyokat aludni és kizárólag egyedül szereti magát álomba ringatni a hüvelykujjával.Kép Ha véletlenül máshol alszik el abból csak baj lesz, hamar felébred, mert nem találja a helyét. A kiságyba csempészés mindig kudarcba fullad, bezzeg Zsaninál, ha 1x beájult...

Látom, Hicu már megelőzött és fel is tette a copfis képet.Kép Pénteken lettek kész a képek és kiválasztottam a kedvencemet vagyis csak annyira volt időm, hogy beszkenneljem, mert a Nagymami már tette is el a táskájába.Kép

Kép

Sziasztok,
Sztigris
sztigris

Sziasztok,
Látom, most már mindenkinek divatos copfija vanKép

Feltettem képeket, akit érdekel:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/index.html

Üdv,

Vic
Victoria

Sziasztok!

Boró, de legalább már látnánk, hogy miért szenvedünk majd 3 hónapja!!! Az a fránya fogzás, nekem meg nö a bölcsességfogam, úgyhogy néha együtt szenvedek Bencével ... Kép

Buksi, hát igen, ez az anyaság. Én is csak a gyerekröl tudok jókat beszélni, hiszen 24órás szolgálat miénk. És ilyenkor a nemgyerekesek milyen szépen el tudnak fordulni az embertöl.

Képzeljétek, hogy pont elalvás közben kezdtek el fúrni a szomszédban épp a gyerekszoba/Bence ágya mellett! És Bence csak nyüszögött, de semmi sirás vagy ilyesmi, még csak meg sem mozdult rá! Én meg tök ideg lettem még helyette is, de aztán simán elaludt, úgyhogy csak holnap kérem meg szépen a szomszédokat, hogy ...

Látjátok?!?! A VV helyett AlBandy megy az RTL-n! Megyek nézni!

pussz
Orsi
orsi17

Sziasztok!

De jó sokat írtatok én meg elmaradtam mint a borravaló. De gyenge vicc volt. Kép

Meg volt a keresztelő, nagyon jól viselte a röpke 2 órát. A misét végigaludta a babakocsiban. Kép
A digitális képeket feltettem egy új albumba: http://babanet.hu/album/main.php?album=2667

Azért teszek ide is egy kis ízelítőt majd. Kép
Úgy hallgatta az atyát mintha értené, hogy mit mond. Aztán amikor végképp tele lett a "szaténcipője", akkor magához húzta az ujjamat és azt rágcsálta meg szopogatta, de tiszta vörösre. KépKépKép

Súly és hozzátápi:
Lányzóm megint nem hízott egy hete. Akkor ugrott 130-at 2 nap alatt a súlya, amikor az almapüré miatt nem tudott kakilni, na miután kijött azóta újból stagnál neki. Kép De azért csak almát nem adok neki. Most az alma-őszibarack a sláger. Ma alig evett utána 50 ml tápszert. Kép

Altatatás:
Én is küzdök hetek óta de nagyon. Mi is sokat járunk vele. Egyik hétvégét Fehérváron alszunk a másikat anyósmamánál a telken. De már ketté áll a hajam. Kép Liliánát mostanában altatnom kell, eddig soha nem kellett!!! Annyi inger éri és annyit van kézben, hogy nem tud elaludni mostanában egymaga. De legalább az éjszakát végigalussza!!! Kép

Napközbeni alvás:
Na nálunk ennek a fogalomnak az értelme csak halványan dereng. Max. a kocsiban séta közben, ha éppen nem akarja, hogy egy fokozattal feljebb tegyem a "mélykocsi" fejrészét.
KOmolyan rám van ragadva napközben. Kép Utál már feküdni, forogni nem akar. Nekem is uncsi lenne egyfolytában háton, mint egy büdösbogár, így megértem... Kép Nagyon ügyesen tartja magát, nem sok kell majd neki ahhoz, hogy egyedül üljön. Szerintem ez előbb lesz, minthogy forogjon. Kép

Fog
Még semmi. De rágcsálás ezerrel, mindent, az van. Különösen érdekes tárgyak a távirányító (múltkor elaludt vele, le is fényképeztem, az albumban van róla kép) Ja és ömlik a szájából a nyál, amitől persze - hiába törölgetem - a nyaka tiszta piros.

Fürdetés
Képzeljétek vissza kellett térnem a fürdető kenőcsre. Kép Jól elszúrtam pocok bőrét azzal a bizonyos "védőnők is ezt ajánlják" Kép fürdetővel, nemis tudom miért használtam, amikor már sok mamától hallottam, hogy nem jó a babájának. Na mindegy ennyit rólam...

Kép

Kép

Na most már elhallgatok. Kép

Sok pusz
Noémi
noémi

Sziasztok!
Orsi, Tigri, Ines, Hicu, Boró, Andi és mindenki aki segíteni szeretne!

Kicsit visszakanyarodok. Kismanóm kb. 3 hetes korától átaludta az éjszakát, csak egyszer kelt fel (kb. 5 óra tájban), félálomban szopizott és aludtunk reggel 9-ig. Ehhez képest 4 és fél hónaposan, valamikor május elején elkezdett éjjel is felébredni, talán 2x. Mivel ekkor már kevesebb volt a tejem, de még hittem, hogy jóllakik vele, megszoptattam, ha kellett 2x is. De ezután egyre többször ébredt, 3-4x. Ekkor megvettem a könyvet, amin Hicu és Ann összevesztek, mert kiváncsi voltam, mit ír arról, hogy hogyan kell visszaaltatni. Kipróbáltam a 3 napos módszert vagyis szopi helyett előbb tea, megnézni, valóban azért ébred-e mert éhes, kiderült, hogy csak 10 ml teát iszik és alszik tovább. Ezért ekkor tea helyett legközelebb már csak cumit kapott, és 5. napra valóban úgy tűnt sikerül. De ekkor váratlanul másnap ismét kezdte előről és annyira sírt, hogy megint adtam neki teát, de csak 1 alkalommal.
Most 5. hete vagyok ébren szinte 24 órában, de a kipurcanás szélén állok.
Az igazsághoz hozzátartozik még az, hogy gyanakodtam a tápszerre,mert az ébredések akkor kezdődtek kb. amikor már csak reggel szopott és egész nap tápszert kapott (amúgy tápszerből 6x eszik egy nap, de max. 100 ml-t, egy cseppel se többet, ami viszont kevés a súlyához képest (most 7 kg) úgy vettem észre nem ízlik neki, mert ha almát turmixolok hozzá, akkor megeszi a 150 ml-t is.
Azután gyanakodtam arra is, hogy túl későn fürdetjük. A fürdés uis lassan-lassan kitolódott este fél 11-re, és éjfél lett belőle mire elaludt. 2 hete ezért visszaállítottam előbb 9-re, most 4 napja pedig negyed8-ra. Így is hancúrozik kb. 1-1,5 órát, de magától alszik el a kiságyban, minden sírás nélkül, egyedül. Ezzel sosem volt gond (de ezt lekopogom).
És itt állok tanácstalanul, mert nem tudom, hogy mikor kéne éhesnek lennie, ha csak ennyi tápszert eszik. (este 11 után reggel 5???? Orsi segíts!!! Ti mennyi tápszert esztek napközben?)
Vagy a foga jön? Tegnap 10x ébredt fel, volt, hogy fél órán belül 3x.
Szilvi! Nyöszörögve kezdi, még félálomban, azán hirtelen átcsap bömbölésbe.

Szerintetek mitévő legyek? Én is a cumis megoldás mellett vagyok, de úgy látom, nem válik be.

HELP légyszi!
Köszi a zöld kaka rejtélyt.

És mégvalami. Adtam neki banánt (turmixot), kiütést kapott tőle. Abbahagytuk. Most adtam neki almalét (igaz üvegest, talán nem kellett volna, de a védőnő azt mondta), egész éjjel ordított, másnap kiütés az egész arcán. Ja és nem bírja az Idaredet csak a Goldent. Szóval ez a hozzátápi is kezd rémálomba átcsapni nálunk.

Bocs mindenkitől, hogy ilyen hosszú voltam, de el vagyok keseredve, uis nálunk a férjem alszik, csak én ugrálok éjszaka.

Manga
manga

Sziasztok!

Tündérek a képek a babákról!!!!!

Most sajnos nem nagyon tudok írni, Peti is átállt arra, hogy egyik napról a másikra 2-3 órával kevesebbet alszik napközben. Ez nekem nagyon hiányzik, mert ilyenkor én is szoktam "szundizni" egy kicsit.
Jellemző, hogy mindenkinek elmondtam, milyen jó nekem, hogy Peti ilyen sokat alszik nappal, erre pár nap alatt leszokott róla. Úgyhogy most gyorsan elpanaszolom, milyen keveset alszik és akkor majd visszatér a sok alváshoz. Jó taktika igaz?
Különben nálunk is bejött az, hogy Peti mindent pontosan az ellenkező módon csinál, mint Kitti csinálta.

Mindenkinek kívánok kellemes és boldog babázást!
Andi

Ui.
Sajnos nincs új képünk. Brühühü !
andi68

Jaj, hogy ne csak keseregjek!
A múltkor írtam, hogy mi még egyáltalán nem forgunk, csak fekszünk a hátunkon, holott 5 és fél hónaposak vagyunk.
Ahogy jobb idő lett letettem a polifómra a földre a babát + nagymamitól kapott egy nemtomhogyhíják bébigym-et, amiről ilyen kis izék lógnak le. Rögtön az első nap a hátáról átfordult a hasára, ekkor még sírt, gondolom ő is meglepődött, másnap már sírás nem kísérte, harmadnap már "rutinból". + a hátán valahogy elevickél a könyvespolcig és onnan leveszi, amit ki tud húzni. Ma vagyunk a 4. napon: az ágyon(!), ami elég puha, tehát igencsak nehéz rajta megfordulni, nemhogy a hátáról a hasára fordult, de aztán tovább hasról hátra és megint hátról hasra, mi csak néztünk.
Azért öröm is van a háznál.Kép

Hicu, Sztigris, Noémi nagyon klasszak a kiscsajok!Kép Néha fáj egy kicsit a szívem, én uis kislányt szerettem volna, de ezt gyorsan visszavonom, mert nagyon örülök a vidám, állandóan nevetgélő kismanómnak is.Kép

Manga
manga

Sziasztok!

Megkaptuk az utolsó oltásokat hála az égnek! Szokás szerint én rosszabbul viseltem Kép
Képzeljétek a védőnő jól rám szólt az alma miatt, a banánt már be sem vallottam...

Noémi,
én mondtam, hogy a két lány ismeri egymást! Nekünk a keresztmami ujja volt igazán finom a keresztelőn, és a távirányítók.. hát azokat is imádjuk! Helyes a leányzó a képeken nagyon!

Azt anno el is felejtettem mesélni, hogy a pap aki keresztelte közölte az elején, hogy ilyen nevet nem adhatunk a kislánynak, mert az egyik név fiú! Aztán felvilágosítottuk, hogy az a vezetékneve: Péter Alexa Regina Kép

Orsi,
a Rém rendest én is imádom! Kép

Boro,
Ma a dokinéni is megerősitette, hogy a pirosság a fogacska érkezését jelzi.

Buksi,
Én is utáltam volna a karaoke-t Kép nem vagyok valami szereplős típus!

Ines,
hangulatos esküvő lehetett! Nálunk a vendéglő előtt a férjemtől megkérdezték, hogy van-e még hely az étteremben. Ugyanis pincérnek nézték a szerelésében Kép

Vic, Sztigris, Hicu szenzációsak a képek! Kép

Mindenkinek szép álmokat!

Kép
tigribigri

Manga

Mi is táposok vagyunk és kb. annyi idősek mint Ti, csak pár hét különbség van.
Liliána 5-ször eszik csak, már legalább 2 hónapja. Nagyon változó, hogy mennyit. Átlagban mostanában megeszi a 180-200-at. 10-kor kevesebbet a gyümölcs miatt, de volt amikor erre is benyomatta a 200-at.
Igazából ritkán kéri a kaját, ha rajta múlna, lehet hogy csak 4x enne. Nagyon jól el lenne napközben akár 5 órát is evés nélkül. Így nagyjából én állítottam be, hogy mikor eszik.

Milyen tápszert esztek? Miért nem próbálsz ki egy másikat? Beszéld meg a dokinénivel.

Nálunk saccra így néz ki egy nap (ez nem tól - ig, hanem kb. ezekre az időpontokra esik az evés):

5.00-5.30 reggeli
9.00-9.30-10 tízórai (tápszer + gyümölcs)
13.30-14.00 ebéd
16.30-17.00 uzsonna
20.00 vacsi

Nálatok hogyan alakul? Azért gyanakszol a tápszerre, hogy éhes tőle, mert nem eszik belőle eleget és ezért ébred fel?

Kitartás Kép
Pusz
Noémi
noémi

SziasztokKép

Manga,
gyümiből próbáld ki az őszibarackot, hátha az nem üti ki, lehet mélyhűtöttet kapni (az Auchanban tuti), a túl sok rost miatt én azt csináltam, hogy mivel héjjal van fagyasztva, egy pillanatra beteszem melegviz alá, ettől simán lejön a héj, majd még fagyaszottan lereszelem és utána vagy hagyom kiengedni magától vagy egy pillanatra beteszem mikróba. Ezt jött be nekünk a másik két gyümivel szemben.
Az alvás terén mi is elkezdtük az újra ébredünk éjszaka projectetKép Mivel már elég zombi voltam ezért amikor éjjel ébred kiveszem a kiságyból és jön közénk szopizni, és igy alszunk el újra, de ekkor legalább alszik reggel, ha visszateszem az ágyába, akkor másfél óra múlva újra kellKép Szerintem kérdezz rá a dokinéninél az esetleges tápszer lecserélésre, hátha megoldást ad.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok.

Bocsi, de a gépem romokban, hálát adok az istennek, ha ez is elmegy. Visszaolvasni még nem tudtam, de igyekszem....nem tőlem függ!

Pusz minenkinek!
Zsófi és Brigi
hálósipka

Sziasztok!

Megpróbálok okosakat írni, hátha valami segít, és előre is bocsi, ha hosszúra sikerül!

Manga, az a mennyiség, mint ahogy Noé is írta, valóban kevés! Ha 7-szer eszik, legalább 150ml-t kellene ennie (elméletileg). Bence 4-5 óránként evett/eszik, amikor csak tápszert evett, akkor 180-200ml-ket evett meg. (Bár nálunk, ha emlékszel volt egy nem nagyon akarok enni korszak, amikor volt, hogy csak 150-et evett.) Nem gond, hogy többször eszik kevesebbet, de azért neki többet kellene ennie még így is. És ezért nem is bír ki olyan sok időt két etetés között, bár már neki nem lenne szüksége éjszaka enni, ha napközben enne eleget. Én a helyedben estére már tejpépet adnék, az laktatóbb és a kanalazáshoz is hozzászokik. Drnö tud felírni HA-t, valamivel olcsóbb is, mint a boltban, és nem almás, banános, hanem vaníliás, és sima. Ezt te ízesítheted, bár nekünk kb. 1 hónapig simán imádta, mostmár megbolondítom egy kis üveges-gyümivel. A tápszerbe is tehetsz ilyen üvegeset, akár levet is. Sokfélét lehet kapni, bár sajnos a legtöbb-benn van alma. Kép Én, pl. neszkvikk kakaót tettem a tápszerbe, amikor sztrájkolt.
Többféle típusú tápszer létezik, érdemes próbálkozni, bár szerintem mind egyformán keserű ..., de a babák mégis érzik a különbséget. Amit még kipróbálhatsz, hogy nem cumisüvegből adod, hanem pohárból, esetleg kanalazva (bár ebbe én beleőszülnék), vagy ami nálunk egyszer döntő (!) momentum volt, hogy nagyobb lyukú cumival itattam, mert láthatóan belefáradt, az egyébként is lusta kisdisznó (mint az anyja) kisfiam. Viszont meg van a hátránya, hogy esetleg leszokik a ciciről, mert abból megerőltetőbb lesz neki inni.

Mi már ott tartunk, hogy:
6óra: tápszer 200ml
10-10.30: gyüm.lé 125ml, 200ml változó
12-13óra: 100g zöldség + 125, 150ml tápszer Ebből lesz lassan csak zöldség.
16-16.30.: 175, 200g üveges gyüm.desszert (Bence mindenevő)
18óra: kb.200ml tejpép (160ml víz + 5,6 evőkanál tejpép + 2-3 kiskanál gyüm.)

Mi 18.40. körül fürdünk, mert csak evés után nem annyira nyűgös, viszont 19órakor elvágódik, mint egy zsák. Éjszaka már nem eszik, nincs felkelés. Erről fentebb írtam (tegnap) Inesnek, hogyan szoktunk le. Reggel 5.30 körül kel. 12 órát kibír etetés nélkül éjszaka!

Tényleg hosszú lett, bocsi! Mindenképp többet kellene ennie a kis pöttömödnek! És ha már eleget eszik, amiből először nem baj, ha pár napig esetleg még egy jut este 10-re, majd egy reggel (?) 5-re, aztán a már bevált módszereddel megint leszokatod ezekről is. Türelem tornaterem ... Kép Kitartás, és ha gondolod, írj akár privibe is. Ja! És nálunk u.az a férjeffektus! Még csak fürdetni sem, a többiről ne is beszéljek ...

pussz
Orsi
orsi17

Sziasztok!

Tigri, igen, mi is szeretnénk kistesót, remélem, most spontán sikerül. A császárom közben a dokim megnézte a petefészkeimet, és azt mondta, egész jól megszabadultam az endótól. Remélem, ez már így is marad.

Hicu, nagyon édes ez a lány! Kép Milyen huncut a képeken!!

Ini, irigyellek Isztriáért. Mi még a Balatonig sem tudtunk eljutni... Remélem, majd júliusban sikerül.

Orsi, attól tartok, még fogunk találkozni a dokinővel, hiszen amíg a felnőttrendelésre nem viszem Danit (jó messze van még Kép ), bármikor lehet baja. És ha lesz kistesó, akkor meg pláne kell mennünk... Kép

Boró, azt hiszem, úgy lesz, ahogy Te is javasoltad, megkérdezem a védőnőt.

Sztigris, nagyon aranyos a kicsi lány! Kép Nincs egy közelebbi kép a most elkészültek között? Annyira aranyos a kis arca! Kép

Noémi, nagyon csinos volt a kisasszony! Kép Nálunk is ez volt: Dani utált a hátán feküdni. Amikor végre megfordult, attól kezdve szinte egész nap elvolt/elvan egyedül, jól elszórakozik azzal, hogy jobban tudja uralni a saját testét. Most, hogy ül, meg nagyon élvezi, hogy mindkét keze szabad. Kép

Manga, alvás Kép De gratula a forgáshoz! Kép

Hozzátápi: Dani eléggé mindenevő, de vannak kedvencek. Meggy-banán (ez tényleg isteni, én is rá fogok szokni Kép ), tök-paradicsom-csirkemell. Múltkor ez utóbbiba tettem egy kis fokhagymát is, hát olyan lehellete volt a manónak... Kép Kép
Én egyébként általában itthon kotyvasztok, valahogy jobb az ízük - nekem joban ízlik -, mint az üvegeseknek.

Pindur
pindur

Sziasztok! Kép

Manga,
gratulálok a forgolódáshoz! Kép
Hami- és alvásgondok miatt Kép De! A többiek olyan szépeket írogattak, hogy hozzátenni is kár lenne. Kép Próbálkozz, mást nem lehet tenni. Illetve csak annyit, hogy próbálj meg pihizni kicsit - ha megy. Van valami segítséged?

Andi,
aludd ki magad, aztán gyere. Kép

Zsófi,
fel a fejjel, a mi gépünk is ezt tette, de sikerült kigyógyítani! Azóta 1-2 naponta végiggfuttatok rajta 2 víruskeresőt. Kép Tűzfalat is próbáltunk feltenni, de sajna akkor nem műxik a net. Kép

Ágiboszi és más újranemalvó anyuka!
Kicsifiammal pont így kezdődött a fogacska kibújása! Egyik éjjel felébredt 2-4-5-6 órakor, aztán mikor hogy. Mivel nálunk egybeesett a korábban világosodással, inkább annak tudtam be. Miután kibújt a fogacska, újra megnyugodott, s beálltunk a fél6-os kelésre.

Tigri,
Péter Kép Nem volt szenilis kicsit az atya? Kép Oltások - Kép

SzTigris,
DE, rajtam is próbálgat - ha hagyom. Kép
De nem is a rágcsálás a rossz, hanem, hogy kaparja a nyakunkat a kezeivel. Kép és Kép Persze mást is, de azt előszeretettel. Fene se tudja mi olyan élvezetes benne.

Hicu,
ez nem csípés-nem csípés kérdése. Csak annyi történt, hogy kicsit mérges lettem a topic-anyaság miatt. MERT: nyithat akárki akárhány topikot, nem az számít, hanem akik írnak oda. Azoké az érdem, akik életben tartják. Legalábbis szerintem. Ha nem értesz egyet velem, az se baj, szíved joga. Kép
Fogzást szerencsésen átvészeltük - kis nyügivel. Mostmár tudom, hogy azért volt. S ez jó. kíváncsi vagyok a 2.-ra, az mennyire kínozza meg Kincsem.

A végén, de nem utolsósorban a lányos anyukáknak: Csudiaranyos Kispisisetek van! Kép Közben kicsit irigykedtem, de azért nem adnám a fiam. Kép

Rólunk, a fogacskán kívül:
Forgolódás csak akkor megy, ha nagyon muszály és nagyon dühösek vagyunk. Kép Akkor is csak hasról hátra. Háton meg felelmeli, megfogja a csülköket, s eldől oldalra. Majd kirúgja magát és kezdi elölról. Viszont nagyon édesen hernyózik, ha kedve van. S az megy neki előre is, meg hátra is. Kép Persze egyelőre csak a kiságyban meg a pléden gyakorolhat. Kép
Gőgicse már csak a heee, hööööö-ből áll. Viszont mindent megért, vigyorog, hangosan nevet és sikongat. Kép
Ami mostmár kicsit kényelmetlen, az az, hogy nálunk nincs a fentiekhez hasonló evésrend. A kiadósabbak kaják mellett többször kér csak úgy pár korty tejcit. Vizet, gyümilét keveset fogad el, azt is csak pohárból. Az üveggel játszik. Kép
Így aztán ha elmegyek, kalkulálnom kell azzal, hogy legyen 1 sarok, ahova elbújunk, ha megszomjazik őkelme. Kép

Na dugulok, mert kicsit sok lettem.

Boró és Kincse
femõke

Sziasztok!
Jó sokan irtatokKép

Isztriának annyit, Neckermann egyáltalán nem segitőkész abban, hogy utána érdeklödjenek a szállodába, hogy Oli teljes főnek számit-e. Egyedül egy hölgy próbált segíteni. Elment a kedvünk az egésztől ezek után, meg persze elgondolkoztunk azon, hogy mennyi értelme van elmenni a tengerhez. És semmi értelme. Felesleges lenne kinozni a piciket ennyi kocsizással. Így most kitaláltuk, hog elmegyünk Hajduszoboszlóra, ott szuoper strand van, amit a Hanna is élvezne. Valószinűleg Isztrián is csak a medencébe lubickolna. 5 napra megyünk, júli 4-én. Szállást lefoglaltuk, apartmanba megyünk.

Orsi!
Tetszik, hogy ilyen napirendet tudtál kialakítani. Éjjel próbáltam a cumiztatást, de valószínűleg már nem félálomba volt, biztos későn hallottam meg. Nem alszunk egy szobában egyébként. A zöldségnél répaléra gondoltál?

Andi!
Oli is kevesebbet alszik, sajna nekem se jut nagyon idő alvásra, mert mire a Hanna elalszik, addigra Oli lassan ébredezik. Általában attól függ, hogy Hanna milyen gyorsan alszik el. Ma elég lassan ment.

Boró!
Olit nekem is pohárból kell majd itatnom, se a csőrős, se cumisüveg nem válik be nála.

Pindur!
Balatonon hova tervezitek? Nekem a tavalyi vizállása a Balatonnak betett, már nem kivánkozom oda. Szépnek gyönyörű, de a víz minőségétől félek.

Manga!
Remélem Orsi tudott segíteni. Mi van a digesttal?

Tigri!
nem semmi a pap. Takán sok bort ivott? Kép

Milyen szép idő lett. Talán nyár lett végre?

Ez a strand
http://www.hajduszoboszlogyogyfurdo.hu

Itt fogunk aludni
http://www.ilonaapartman.xw.hu/html/sitehun.html

puszi

Ines
ini

Sziasztok!

Nagyon-nagyon édesek a babaképek! Ezeket mindig végignézem, még akkor is ha nincs időm mindent elolvasni.
Mindenkinek nagyon köszönöm az alvással és hozzátáplálással kapcsolatos tanácsokat. Nagy részét alkalmaztam is. Kép

Az, hogy hagyjam az ágyban sirdogálni (helyesebben üvölteni ), az nem jött be, mert már ujszülöttként is képes volt több mint 1 órát bőgni. De nem ám a nyöszörgös hangján, hanem teli torokból. Többszöri próbálkozások után végül Zebi tört be minket. Kép
Este először engedi, hogy lefektessük a saját ágyába, majd az első ébredés után átkerül hozzánk az ágyba. Engem ez már nem is zavar, mert elférünk. Nemrég vettünk 180 cm széles ágyat. Kép
Szoval a horrorosztikus napi max 8-10 óra alvásnak vége és uj időszak köszöntött be, miszerint már alszik napi 12 órát is. Ez nekem már a megváltás!!! : KépKép
Rájötteem, hogy a hozzátáplálás volt a ludas benne. Azaz a napközbeni gyümölcskostoltatás nagyon nem jött be a kis gyomrának. A székletén nem látszott változás, de emiatt fogolodott egész éjjel. Most felfüggesztettem a gyümölcsözést és sokkal nyugodtabban alszik.
Este lefekvéskor viszont most a cicizés előtt , amikor farkaséhes megkinálom tápszerrel és abbol eszik maximum 60ml-t. Többet nem kiván. Ilyenkor azért még ráhuzunk egy kis cicizéssel. Eddig mindig este 8 körült zuhant álomba, most viszont ugy néz ki, hogy marad a 9 -10 közötti elalvás.
Reggel 5-6 között viszont mindenképpen felébred, ugy hogy örömében sikongat. Visszaaltatni már csak délelőtt lehet. A két időpont között most már "csak" 1-2 szopi van.
Nappal igyekszem széthuzni a szoptatást 3,5 -4 órásra és akkor tényleg jobban érzi magát. De nem mindig sikerül, mert ha előtte keveset szopizott akkor nem birja ki. Tudom eze egy ördögi kör. Kép Mostanában már bojkottálja a teát is. Szoval a főszerep az anyatejé, annak ellenére, hogy én azért már szeretném egy kicsit kiváltani a szoptatást.

Fiona
fiona

Sziasztok!

Nagyon-nagyon édesek a babaképek! Ezeket mindig végignézem, még akkor is ha nincs időm mindent elolvasni.
Mindenkinek nagyon köszönöm az alvással és hozzátáplálással kapcsolatos tanácsokat. Nagy részét alkalmaztam is. Kép

Az, hogy hagyjam az ágyban sirdogálni (helyesebben üvölteni ), az nem jött be, mert már ujszülöttként is képes volt több mint 1 órát bőgni. De nem ám a nyöszörgös hangján, hanem teli torokból. Többszöri próbálkozások után végül Zebi tört be minket. Kép
Este először engedi, hogy lefektessük a saját ágyába, majd az első ébredés után átkerül hozzánk az ágyba. Engem ez már nem is zavar, mert elférünk. Nemrég vettünk 180 cm széles ágyat. Kép
Szoval a horrorosztikus napi max 8-10 óra alvásnak vége és uj időszak köszöntött be, miszerint már alszik napi 12 órát is. Ez nekem már a megváltás!!! : KépKép
Rájötteem, hogy a hozzátáplálás volt a ludas benne. Azaz a napközbeni gyümölcskostoltatás nagyon nem jött be a kis gyomrának. A székletén nem látszott változás, de emiatt fogolodott egész éjjel. Most felfüggesztettem a gyümölcsözést és sokkal nyugodtabban alszik.
Este lefekvéskor viszont most a cicizés előtt , amikor farkaséhes megkinálom tápszerrel és abbol eszik maximum 60ml-t. Többet nem kiván. Ilyenkor azért még ráhuzunk egy kis cicizéssel. Eddig mindig este 8 körült zuhant álomba, most viszont ugy néz ki, hogy marad a 9 -10 közötti elalvás.
Reggel 5-6 között viszont mindenképpen felébred, ugy hogy örömében sikongat. Visszaaltatni már csak délelőtt lehet. A két időpont között most már "csak" 1-2 szopi van.
Nappal igyekszem széthuzni a szoptatást 3,5 -4 órásra és akkor tényleg jobban érzi magát. De nem mindig sikerül, mert ha előtte keveset szopizott akkor nem birja ki. Tudom eze egy ördögi kör. Kép Mostanában már bojkottálja a teát is. Szoval a főszerep az anyatejé, annak ellenére, hogy én azért már szeretném egy kicsit kiváltani a szoptatást.

Fiona
fiona

Sziasztok Lányok!
Mindenkinek köszönöm a bíztatást, természetesen tovább próbálkozom, nem adom fel, hisz tudom, hogy 4 hónapig tudott éjjel nyugodtan aludni, akkor valahogy csak vissza lehet állítani.
Noi, Orsi!
Nekem a doki Aptamil HA Prev.-et írt fel. Megemlítettem neki és a védőnőnek is, hogy gyanakszom a tápszerre, de az orvosom (akivel sehogy sem sikerül kijönni) megint elintézte azzal, hogy azért kel fel éjjel, mert jön a foga (ez volt: elmondtam mi van, nem lehet, hogy a tápszer az oka? "Nyáladzik? Akkor jön a foga." Hiába mondtam, hogy már 3 hónapja nyáladzik és korábban aludt rendesen)
Köszi, hogy leírtátok a napirendet, lehet, hogy azon kéne változtatnom, nálunk így nézett ki eddig:

5.00 szopi (vszinű kevéske tejjel)
8.00 tápszer 100 ml
11.00 tápsz. 100 ml (vagy gyümiturmix 160-200 ml, amíg mindentől kiütést nem kapott)
14.00 főzelék
17.00-17.30 tápsz. 100 ml
20.00 tápsz. 100 ml
24.00 tápsz. 120 ml

Én amikor próbálkoztam a főzelékkel nem adtam + tápszert, lehet, hogy ez a gond.
Látom, hogy mindkettőtöknél a reggeli 5.00-kor van az első evés, ezt is kipróbálom, bármíly nehezen tudok akkor kikászálódni az ágyból.
Őszintén köszönöm a segítséget!!! Majd beszámolok!

Ági!
Én a mirelittet nem merem kipróbálni, pont azért mert a friss is kiüti szegényt. De lehet, hogy ezzel is teszek egy próbát. Köszi.

Ines!
Readers: a héten jött a levél: apósomék rendelték meg a kazit (őt ugyanúgy hívják, mint a fiát, vagyis a férjemet), átvették a kazit és befizették az első részletet, azután az RD valamiért a másik 2 csekket nekünk számlázta ki és küldte a felszólítást (mi ugyan egész máshol lakunk). Közölték, hogy mi vagyunka hibásak, mert miért nem reagáltunk rögtön az első felszólításra. Erre nem mondom mit mondtam ekkor....
Átadtuk a csekket apósoméknak, fizessék ki. Ennyi a vége. Az RD továbbra is minden héten valami fantasztikus ajándék nyerési lehetőséggel és különböző akciókkal ostromol minket.

Manga
manga

Sziasztok!

Ági, azt hittem már eltüntél! Kép

Noémi, hát nem lehet egyszerü ez a vándorlás! Én annyira utálok még kimozdukni igy, pedig már épp ideje elkezdeni az "idegen"-t. És mi volt a jele, hogy nem jó a fürdetö?

Hicu, virus Kép nekünk is le kell gyilkolni az egész gépet ?!?!?!?

Sztigris, huh de édes a kép! Hol vetted azt a habtapit? Bevált?

Andi, remélem beválik a forditott stratégia!

Tigri, nem adatod be az agyhártyát? Mi hétfön megyünk mázsálásra Kép, meg szurira Kép Mi a baj az almával?

Pindur, a meggy-banánt is te csinálod?

Manga, ez a dokinö!?!?!?! Én azért adtam tápszert a fözelékhez, mert még nem eszik meg egy teljes üveggel. Ahogy néztem a naprendeteket, arra gondoltam még, hogy próbáld meg az ebédnél a plusz tápszert, vagy több zöldséget, hátha sikerül kihúzni 18.00-ig, aztán én itt kipróbálnám a tejpépet a helyedben, hidd el az tök jól laktat és telit! És ha ez sikerült, akkor, gondolom 22-kor alszik, próbáld meg álmában (óvatosan kivenni, semmi lámpa, beszélgetés, peluscsere, csak kajcsi) megetetni. Ha nem ébredt fel, és látod, hallod, hogy szépen evett, akkor még büfiztetni sem kell, söt ha hason alszik felesleges is, vagy ha muszály, akkor is csak finoman tedd a válladra kb. 5 perc alatt ki kell jönnie a büfinek! Ilyenkor Bence simán benyomta az adagját, hiszen aludt és csak nyelt! Kép Ha ez bejönne, akkor pedig már ki tudod húzni 5töl 6ig! Sok sikert és még egy kalappal!

Ines, Én egy kicsit (nagyon!!!) ragaszkodok a megszokott dolgokhoz, szokásokhoz és túlságosan is "rendmániás" vagyok. Bár mióta megismertem a férjemet, lazitottam, és mióta megszületett Bence, nos ... nem tud érdekelni a mosatlan ... Kép De igen, csak már más a fontossági sorrend. Viszont kellett a napirend, hogy tudjam majd a napjainkat szervezni, és igy tutira tudom, hogy most éhes, nem pedig más baja van. Bence zöldségére kérdezted a répát? Ha igen, akkor nem. Ö evett azt is, keverve tökkel, tegnap vegyeszöldségpürét evett, ma pedig zöldborsót, de ez nem jött be, huh de csúnyán nézett rám amikor rájött, hogy mit eszik! Kép Szerinted már kezdhetem a csirkehúsos dolgokat adni neki?

Lenyirtam a füvet a kertben, mert ezt is nekem kell csinálni ...

pussz
Orsi
orsi17

Tudtam!

Fiona, örülök, hogy végre többet tudsz aludni! Én nem tudnám sirni hagyni Bencét! Hiszen valamiért sir! Ha esetleg gondolod, kipróbálhatod a Tracy Hogg által már kipróbált lefektetést, miszerint addig fel kell venni, amig megnyugszik, aztán vissztenni, ha sir felvenni, megnyugszik, letenni ... ha kell 125-ször, 300-szor, de elöbb utóbb sikerül megnyugodnia a saját ágyikójában. Nos ezt én nem próbáltam, a barátnöm fogja kipróbálni. Kép

pussz
Orsi
orsi17

Sziaztok Anyucik! Kép

Manga Kép
Még valami eszembe jutott napközben. Nem lehet, hogy sok ez a 7 evés neki, amiből "csak" egy anyatejci. Lehet, hogy ki kellene ügyeskedned és egyetlen etetést kihagyni.
Csak onnan jutott eszembe, hogy kb 2,5-3 hónaposan az volt nálunk a probléma, hogy túl gyakran etettem Liliánát (akkor ez napi 10 etetést is jelentett), 2 óránként kérte (tápszerről volt szó). Majd amikor ott volt előtte 30-akat evett. Erre felhívtam a dokinénit és azt mondta, hogy egy ekkora babának már ki kell bírni a 3-3,5 órákat. Szépen lassan rászoktattam és fokozatosan alakult ki a napi 5x-i evés. Ezt azért kellett megtennem, mert nem ürült ki a pocija rendesen a következő etetésre és csak pont annyit evett, hogy éppenhogy eltelítette a pocakját. Hagyd meg a reggeli szopit, az KELL Kép. MI lenne, ha legközelebb csak 9-9.30-10 körül adnál neki tízórait? Vagy akkora ő már nagyon éhes? Lehet, hogy eggyel kevesebb etetéssel, nagyobb lenne az étvágya.
Amúgy szerintem nem a tápszer miatt kel fel, mert az inkább tömít mint az anyatej. Lehet, hogy tényleg fogacska? Vagy csak a frontokat nem bírja?

Lányok Kép
Mi egyelőre a tízórait próbáljuk gyümire lecserélni, és csak utána jön a déli hozzátápi. Ti is így csináljátok?
Én kihagytam a gyümileveket, mert a refluxhoz nem volt túl jó, hogy lazítsa a lé a tápszert a pociban, úgy könnyebben visszajött.
A tejpépet nálunk nem kedvelik (védőnő, dokinő). Ez abszolút tejalapú. Kipróbáltam amúgy (sima bolti volt, Mildipép), mielőtt ezt tudtam volna, de gyanúsan sugárba visszajött belőle, ez pedig azt jelentheti, hogy nem bírja. Esetleg allergiás reakció volt. Azt hiszem van receptre felíratható, amit majd fel is írnak, ha kérem később egy kicsit.

OrsiKép
Hát a hajlataiban olyan egybefüggő, piros, száraz volt és a kis törzsén is apró pöttyök, de ha végigsimítottam itt, nem éreztem semmit. 3 napja tértem vissza a fürdetőkenőcsre és azóta sokat javult.

BoróKép
Anyatejcis babáknak a ciciben van az üdítő. Kép Liliána is csak pohárból iszik. Ez enyhén macerás, mert akármit teszek elé, azért csak végigissza magát. Kép
Édes lehet, ahogy hernyózik. A kiscsajom is húzza maga alá a térdét és már nem ordít, ha hasra teszem. Haladunk (talán Kép ).
Tényleg! Ilyenkor kell már tisztítanod a fogát? Teljesen kibújt?

Tudjátok mi rémiszt meg mostanában? Úgy bele tudja hergelni magát a sírásba, hogy fulladozik és a hátát kell ütögetnem, hogy levegőt kapjon. Na ilyenkor öregszem pár évet. MOstanában vette fel ezt a szokást. Náha rájön. Aztán abbahagyja és angyali hangon dumálgat. Mindig felveszem, ha sír. Csak ma is egyedül voltam itthon fürdetéskor és nem tudom egyszerre a kádat is vinni meg a csajszit is a kezemben tartani. Kép

Na most már biztosan elég belőlem. Kép
Vannak még újabb képek a "Liliána Eszter" albumban, akit érdekel. Kép

Puszka
Noémi
noémi

SziasztokKép

Manga,
én azért választottam ezt a megoldást, mármint mirelitt, mert amit most lehet kapni az egyrészt baromi drága, másrészt nem itthon termett ,hanem valahonnan hozták és a fene se tudja mivel kezelik le, hogy ne rohadjon. (lásd pl az epret sokszor hangyasavval kezelik hogy ne romoljon olyan gyorsan). Nekünk a doki néni azt javasolta, hogy a hozzátápinál először inkább üvegest adjak neki (HIPP) vagy tuti bio zöldségből és gyümiből főzöcskézzek. Jelenleg az üvegest választottam, nem sokára anyukámtól majd tudok zöldségeket beszerezni, ott tudom mivel volt kezelve. Az alma amit manónak adtam eddig, az is anyukám saját termése volt, így mertem neki bizton adniKép Nekem ez nagyon nagy segitség és áldom is a helyzetemet.

Orsi,
nem tüntem el, csak nálunk mostmár annyira zajlik az élet, hogy éjszaka jutok géphez és akkor is már csak max olvasásra marad energiám. Dani nálunk úgy gondolta, hogy elég volt a visszintes korszakból és másfél hete felállt a drága, igy mindent át kellett szervezni a lakásban, mert bárhol talál egy biztos pontot, rögtön feltérdel és utána feláll, sőt ma már a járókában már nem csak álldogált, hanem félig körbejárta a rácsot fogva. (anyum közölte, hogy rám ütött a kölök, mert én is hat hónapos voltam mikor lazán felálltam). Ezért nem lehet egy pillanatig sem egyedül, sőt nagyon nagyon anyás kezd lenni, ha nem lát véletlen akkor rögtön el kezd sirni, így nem sok mindenre marad időm.

Boró,
A nem alvásnál tuti igazad van, a fog lehet a ludas, nagyon be van neki duzzadva alul az inye, sőt a jobb egyesének a hegye már kint van, amit sajna a cicizésnél már keményen érzek is, és a kanál is koppan már rajta, remélem ha mindkettő kibujik rendesen akkor újra csendes éjszakáink lesznek.

Minden babóca képét meglestem és gyönyörűek, és hatalmasat nőttek fejlődtek, így fotókat leselkedve lehet látni mennyire rohan az idő.

Ines,
irigy irigy a nyaralás miattKép remélem nagyon jó időtök lesz és nagy élmény lesz a babócáknakKép

Mindenkintől bocsi akinek nem irtam.... Dani kezdi az esti műsorát... felébredt a drága...

majd még probálok irni nektek
puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!
Orsi!
Oli magától kihúzta két napja egy-egy órával tovább az alvást. Irásodból itélve nincs sok segítséged, hogy mindent magad csinálsz.

Adjál szerintem husit már neki. 5 hónapostól már üvegek hússal.

Fiona!
Örülök, hog alakulgat az alvás. Egyik szomszédunknak 11 hónapos a kisfia, éjjel 2 óránként ébredezett, cici kellett neki,hogy vissza tudjon aludni. Besokalt a mama tegnapelőtt és éjjel a papa kelt fel, megkinálta teával, ivott pár kortyot, pici sírt egy pár percet és aludt reggel 6:15-ig(éjjel 2 körül ébredt fel). Pár éjszaka és megoldódik ott is a helyzet.

Vic!
Édes nagyon Dorka!

Majd még írok, most csak ennyire volt idő.

Ines
ini

Sziasztok!

Majd jövök olvasgatni benneteket, csak rohannunk kell a 4 hós oltásra...ebben a dög melegbenKép

<pre>
Anyuka Baba Szülinap Születési
adatai 2004.06.09
-n tölti Baba
névnapja Anya
szülinapja Testvérek
Judit Léna 2004.02.28 3980g/58cm 3 hónap 12 nap máj.29
R.Tünde Kitti 2004.02.24 3600g/50cm 3 hónap 16 nap ápr.30 nov.15
Zsazsa Benedek 2004.02.17 3900g/56cm 3 hónap 23 nap márc.21
Betty Lili 2004.02.16 3550g/53cm 3 hónap 24 nap júl.11 okt.01
Fruzsi Márk 2004.02.16 3700g/57cm 3 hónap 24 nap ápr.25
Rebi Levente Attila 2004.02.13 2600g/50cm 3 hónap 27 nap jún.28 júl.21 Csenge 2001.11.7.
Fbogi Lili 2004.02.10 3230g/51cm 3 hónap 30 nap júl.11 ápr.09
Fiona Benedek 2004.02.03 3550g/53cm 4 hónap 6 nap márc.21 aug.25 Alexa 1995.12.29.
Sztigris Niki 2004.01.28 2950g/48cm 4 hónap 12 nap szept.10 máj.24 Zsani 2001.10.17.
Zsóf Gergő 2004.01.24 3900g/57cm 4 hónap 16 nap nov.17
Gigi Virág 2004.01.21 3300g/48cm 4 hónap 19 nap nov.26
Detti Levente 2004.01.17 3550g/56cm 4 hónap 23 nap jún.28 máj.29
Reé Ines Olivér 2004.01.16 3940g/59cm 4 hónap 24 nap nov.21 jún.23 Hanna 2002.01.09
Andi Peti 2004.01.12 4000g/55cm 4 hónap 28 nap ápr.29 ápr.18 Kitti 1999.03.04
Victoria Dorka 2004.01.08 3500g/52cm 5 hónap 1 nap febr.06 okt.10
Aranka Bálint 2004.01.07 3710g/ 5 hónap 2 nap febr.14 jún.24
H.Szilvia Dorka(Dorina) 2004.01.06 3500g/57cm 5 hónap 3 nap szept.02 jún.18
Noémi Liliána Eszter 2004.01.03 2660g/51cm 5 hónap 6 nap júl.27 nov.26
Manóka Imre István 2003.12.30 3330g/51cm 5 hónap 10 nap nov.05 júl.11
Tigribigri Alexa Regina 2003.12.27 2730g/54cm 5 hónap 13 nap máj.18 jún.23
BarnánéIldikó Veronika 2003.12.25 3700g/52cm 5 hónap 15 nap jan.13 jún.24 Orsi 1996.01.21.
Zsófi 1998.05.28.
Márton 2000.02.20.
Manga István Mátyás 2003.12.19 3650g/56cm 5 hónap 21 nap aug.20 jún.18
Boróka István Zoltán 2003.12.18 3850g/57cm 5 hónap 22 nap márc.8 és aug.20 júl.03
Ágiboszi Dániel 2003.12.09 3440g/52cm 6 hónap 0 nap júl.21 dec.16
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08 3550g/56cm 6 hónap 1 nap márc.15 márc.05 Johanna 7 éves
Balázs 5 és fél éves
Kisbuksi Vencel 2003.12.03 1560g/43cm 6 hónap 6 nap szept.28 márc.19
Orsi Bence 2003.12.01 2840g/48cm 6 hónap 8 nap aug.23 márc.17
Heni Boldizsár 2003.11.13 4000g/57cm 6 hónap 27 nap jan.06 Barnabás 2001.09.21.
S.Emese Andris 2003.11.08 3160g/52cm 7 hónap 1 nap nov.30 17 és 14 évesek
AnnAnn Hanna 2003.11.04 3490g/56cm 7 hónap 5 nap márc.28 máj.29
Kriszti Gergő 2003.10.31 3750g/60cm 7 hónap 9 nap nov.17
Hicudzsi Édua 2003.10.30 3800g/54cm 7 hónap 10 nap máj.09
Pindur Dani 2003.10.21 3120g/55cm 7 hónap 19 nap júl.21
M.Sylvy Márkó 2003.10.10 3250g/53cm 7 hónap 30 nap ápr.25 máj.31
Brigi Zsófi 2003.10.01 3200g/51cm 8 hónap 8 nap máj.15 jún.22
DZita Ferenc Mátyás 2003.09.29 3200g/51cm 8 hónap 11 nap dec.3 és febr.24 dec.27
</pre>

Pussz
Sztigris
sztigris

Sziasztok,
Megjöttünk a nyaralásból. Próbáltam visszaolvasni, de csak az utolsó oldalt sikerült, jól beerősítettetek ezzel a hozzátápi témával. Nekünk még nincs ebben tapasztalatunk,2-3 hét múlva tervezem, hogy elkezdem a gyümiket, akkor kezdenek érni majd, és akkor leszünk 6 hósak.

Éjszakai kelések: Dorka is 2* kel éjszaka, odabújok mellé, kis cicizés, alszik tovább. Igazából dög lusta vagyok a dologban, biztosan le lehetne szoktatni róla,de az több ébrenléttel jár, mint a félálomban átbotorkálás... Kép

Forgolódás: Dorka már majdnem átfordult többször is, de mindig beszorult a karja, és feladta. Ma szereljük össza a járókáját, ott aztán majd gyakorolhat.

Anyatejcsi: ma viszik el a fagyasztott tejcsit, egy miskolci kislánynak. Ha esetleg van másnak is felesleges készlete, szívesen átveszik, mert minden hozzátápira allergiás a kislány, csak anyatejet fogad el a szervezete, de az anyukának meg nincs elég teje.

Nyaralás: jó volt, derekasan viselte a kislány a jövés-menést, alvás meg pláne rendben volt, hisz itthon felejtettük az utazóágyat, és velünk aludt a huncutka.

Bocs, hogy nem írtam személyesen, majd megpróbálok visszakapcsolódni, most csak bejelentkeztem.

Pusszancs mindenkinek, élvezzétek a jó időt!

Szilvi és Dorka

Kép
Kép
szilvih

Haló Hölgyeim!

Ajánlom magam az ifjú szépségek figyelmébe.
A képek a dolgozóban készültek anya és apa két kollégájának búcsúztatásán

Puszi mindenkinek: Bömbi akimárnemisazcsakrajtamaradt
Kép
Kép
Kép
semese

Most kezdtem kicsit visszaolvasgatni, próbálok reagálni pár dologra.

Andi, azt írtad, hogy szerinted hajnal felé kevesebb a tejcsid. Én ezt azért nem tartom valószínűnek, mert az alvástól csak még több termelődik, tehát elvileg akkor kell a legtöbbnek lennie. Sok manónál olvasom, hogy 5-6 körül kelnek, egyszerűen kialusszák magukat addigra szerintem. Nálunk is Dorka 6:20 körül kel, sokszor percre pontosan. Ugyanez a műsor, csendben van egy darabig, majd igényli, hogy ott legyek. Ilyenkor széles mosollyal nyugtázza, hogy átmegyek, pelust cserélünk, játszunk egy kicsit, aztán 1,5 &#8211; 2 óra múlva visszaalszik.

Bogi, nem akarlak többet ezzel a témával zaklatni, mert olvastam, hogy rendbe tetted magadban a dolgot, de azért le kell írnom, hogy néha nekem is nehezen indult be a tejleadó reflex fejéskor, de ha úgy fejtem, hogy láttam Dorkát, könnyebben beindult. Nélküle még akkor sem, ha feszült. Meg az is számít, hogy mivel fejsz. Van olyan mellszívó, ami tök jól tudja utánozni a baba szopómozgását. A birsalmalevet próbáltad már? És a lucernamagot?

Noémi, gratula az uncsitesóhoz. Nem lesz nagy korkülönbség. Ügyesek vagytok az almázással.

Hozzátáplálás: valaki ajánlgatta a tejpépet&#8230; Én nem akarok semmi tehéntej alapút adni Dorkának egyéves koráig az allergiahajlama miatt. Ezért poénból bekevertem a postán kapott termékmintát (milupa tejpép, banános), és (ne röhögjetek) gondoltam, eszegetek belőle vacsi után. Édes is, vitaminos is&#8230; Hát a fele még itt van előttem, baromira fáj tőle a hasam, és szörnyű édes volt. Hogy lehet ennyi cukrot beletenni? Még a párom is iszonyodott, pedig ő 4 cukorral issza a teát! Remélem, nem bántok meg senkit, de én nem adnám oda Dorkának semmi pénzért!

Valaki kérdezte a szúnyoghálót. Nekünk 2 babakocsink van (mózes+ ülős) és mindkettőre egyformán jó. Vettem már a járókára is, teljesen földig rá lehet húzni, ez azért is jó, mert pl. ma a babakocsiját a virágzó nemtudommilyen bokor alá, és beleesett egy virág, én már csak a szirmokat szedtem kifelé a szájából. Így végülis én is elmondhatom, hogy elkezdtem a hozzátáplálást.Kép)
Na mára ennyi, csörög a pizsi.
Sziasztok

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok!

Boró!
Én nem vagyok GYED-en. Rendes állományban vagyok. Nekem nem mindegy sajnos, hogy csak 70-80%-ot kapok, vagy a 100%-ot. Egyébként a távmunkának ez a lényege. Direkt kismamáknak, mozgássérülteknek, és egyéb olyanoknak van kitalálva, akik nem mozdulnak ki otthonról. Általában számítógépes-internetes munkáról van szó. Nálunk ez úgy néz ki, hogy kaptam a Volántól egy gépet, ADSL-t, és minden egyéb szükséges dolgot, és interneten keresztül kapom a munkát, és adom le. EU-s dolgok, pályázatfigyelés, bemutatók készítése előadásokra, stb. Több tanfolyamot is végeztem már amíg terhes voltam, és el tudtam járni. EU-s tanfolyamok. Szóval nem rossz.

Szilvi!
Én már tényleg mindent próbáltam, de sajnos nem jött be semmi, hogy több tejem legyen. Még néha mindig tudok lefejni valamennyit, de nem sokat. max. 75 ml-t. De azt azért jóízüen megissza.

Ma vagyunk 4 hónaposak! Kép Boldog szülinapot magunknak Kép

Tegnap adtam már Lilinek gyümilevet, meg egy kis alma-sárgabarack pépet, amit higítottam gyümilével. Tetszett neki, nem fintorgott tőle Kép
Már nagyon ügyes, és sokat nőtt. Már 5 kiló 70 deka, és 65-66 cm. Még nem fordult hasra, de majdnem. Elkezdtem letenni a földre én is. Így könnyebben mozog, de élvezi is. Körül rakom játékokkal, és próbálja őket megfogni, megenni.
Aranyos. Már rengeteget dumál.

Tegnap olyan égszakadás volt itt, hogy nem igaz.

Jaj, a lényeg. Látta valaki a Vénusz-átvonulást kedden? Nem néztétek meg azt a linket amit adtam? Néha akadozott ugyan a közvetítés, mert a szolgáltatónál a szerver leállt, de lényegében sikerült. A téren amit szerveztünk bemutatót, 11 távcsővel, kb. 4-5 ezer ember látta.
Szuper volt.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!
Oli pár napja új rendszert vezetet be. 6-kor ébred, eszik és utána csak másfél óra múlva alszik elKép
nem gond, ma már nem voltam tőle holdkóros, átáltam én is.
Este bővebben, mert most megyünk el.

Ines
ini

Sziasztok!
Hű, de beindultunk! Kép
Én most illegálisan vagyok itt, mert csak este 6 után szoktam netezni, de most nem bírom ki. Még szerencse, hogy van csevegő díjcsomagom így a felét le tudom netezni.
Szóval csak ámulok és bámulok, nektek vagyis a többségnek milyen komoly napirendje van. Nekünk kb. olyan, hogy fogalmam sincs hányszor szoptatok, (de sokszor!) a reggeli kelés is teljesen ingadozik mostanában. Ami biztos: este 7 és 8 között elalszik Peti. Szépen egyedül a kiságyában. (Ezt Kittike soha nem tette meg, csak cicin aludt el kb. 1 évig!) Éjszaka többször ébred, (2-3) egyszer megpróbálom a cumit (hangtompító) beadni neki, de ez nem sok sikerrel szokott járni, ekkor megszopiztatom, ami kb. 10 perc, ( ha el nem alszom) és alszik 3-4 órát újból.
Többen írták, hogy reggel kellene a legtöbb tejem legyen, tényleg több van, ha nem netezek hajnali 3-ig! Ez azért szokott előfordulni mert ha délután lefekszem egy kis szundiálásra, akkor kb. éjfél mire elálmosodom, ha viszont Peti még nem ébredt fel akkor azt megvárom, akkor alszom egy kicsit és már újre ébred, szóval elég mozgalmas az éjszakám. Azért mostanában van tejci rendesen!
Szerencsém van.
A fordított taktika is bevált, most nem is írok erről semmit, mert működik nálam Murphy törvénye.

Manga, tápszer dologban nem vagyok otthon. Peti is utálja, kb. 2x kapott de alig akarta enni, pedig éhes volt. Kittike is őszibarackot kapott elsőre,mert az almától szorulása volt. Azért remélem javul a helyzet nálatok !

Petinek adtam egy kávéskanál sütőtökpürét, nem szerette, de nem is utálta. Én szeretem szerencsére, így nem vész kárba. Csak rá ne szokjak a bébiételre! Kép

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!
Andi
andi68

BOgi!
Én is nagyon rá voltam izgulva a Vénusz átvonulásra, de sajnos nem találtam semmi sötét valamit, amivel nézni tudnám, próbáltam több régi film negatívot is egymásra tenni meg sörösüveggel is, de annyira erős volta a Nap, hogy nem tudtam nézni. Azért amit a Tv-ben mutattak, az is jó volt. Na, majd 2012-ben jobban felkészült leszek!
andi68

Sziasztok!

Mára kibújt a 2. fogacskánk is! Kép

Válaszok később. Kép

Boró és 2fogú Kincse
femõke

Sziasztok!

Ági, hogy ti milyen ütemben fejlödtök!!! Gratula! Mi még csak éppen forgunk, ha kedve van az uraságnak. Bár ma maga alá húzta a lábait és magasba emelte a popóját! Azért haladunk! Egyébként nem rám ütött,mert én 6.5 hónaposan felálltam ... Viszont ö is anyásodik! Totál kiborul ha nem lát valahol, néha még Wc-re is nehéz elmennem ... Kép

Ines, hát mi meg épp forditva! Újabban alig alszik napközben, késöbb fekszik, korábban kel ... Kipróbáltuk a husisat, lehet, hogy korai volt, mert mikor du. felkelt, úgy üvöltött, hogy csak na! Aztán lehet, hogy nem amiatt... ??? Valóban nincs sok segitségem, ezért van takaritónöm, és most fogadtam egy bébiszittert végre. Végre eljutok a fogorvoshoz. Kép Irigyellek a sok utazás miatt ... jó lehet kiszakadni a mindennapokból!Kép

Boró, ez gyorsan ment! Hipp-hopp és bukkannak elö a fogacskák!

Sztigris, köszi a táblicskut, és mi a helyzet az oltással? Hogy viselte Niki? Már csak egy van hátra! Kép

Emese, Andris tényleg kis helyes, és neki is kék maradt a szeme, ha jól látom !?

Szilvi, én ajánlgatom a tejpépet. Ha már tápszert kap a pirinyó, akkor a tejpép dettó! Amig szoptattam, én is igy gondolkoztam, mint te és jól is teszed, söt én 1,5 éves koráig hanyagolni akartam ... söt! a cukrosat is, ami szintén megdölt, amikor tejpépet kezdtem adni, meg egy rakás bébiételben is van ... Kép

Andi, nekem eddik csak a gyümik izlettek, azt viszont mindig megeszi ... Kép vagy Kép

Bogi, meg akartam nézni, de lemaradtam!!! Majd Andival 2012-ben! Kép Égszkadás, földindulás! És nekem össze kellett szednem a kertben mindent, ami mozgatható volt, mert a szél széthordta semmi idö alatt! bugyiig áztam ... ma meg takaritottam, mert tényleg földindulás volt, leverte a cserepest az ablakból Kép

Manga, mi a helyzet? Gondolok rátok!

És minden aligpihenö anyukára! Most gondoltam bele, hogy a férjem miatt este 10nél hamarabb nem kerülök ágyközelbe, (söt!), reggel fél6kor pedig ébreszt a fiam, és újabban csak 1órácskára alszik vissza, úgyhogy ez sem sok alvás Kép

ÉS AKI MOST CSAK OLVASGAT, AZ IRJOK EGY SORT,HOGY ITT VAN!!! Kép Kép Kép Kép Kép

pussz
Orsi

holnapra ismét vihart jósolnak Kép
orsi17

SziasztokKép
Írok egy sortKép

Tisztességesen végigolvasgattam, ígérem holnap írni is fogokKép

Pindúr!
TE hezitáltál orvosváltással kapcsolatban, VÁLTSATOK!!!
Mi ma mentünk el az új dokihoz és baromi jó volt!Kép
ÉS meglepiből még moziban is voltunkKépKépKép

Millió puszi Pöttöm mamik!!!
Remélem a hiányzók is lassan felbukkannak!!KépKépKép

Emő

hicudzsi

Sziasztok! Kép

Ini,
utazáshoz: úgy tudom, hogy "külföldön" 4 éves korig nem számít külön személynek a kicsi és 4 év felett is csak félnek. Kép Erre persze nincs garancia, de sokkal rugalmasabban kezelik a kérdést, mint itthon. Szoboszlóra már régen vágyom. Azért majd írd meg, hogy telt, milyen volt. Kép
Fotót még mindig várjuk. Kép

Fiona,
majd a végén a Zebi kitúr Titeket a szép széles hitvesi ágyból. Kép
Próbáltad, hogy nem lefekvés előtt, hanem korábban adsz tápot? Lefekvés előtt meg csak cicit. Lehet, hogy a tápi megfekszi a gyomrát. Én csak arra gondolok, hogy mi is rosszabbul alszunk teli pocakkal ...

Manga,
napirend nálunk (már ha lehet ilyenről beszélni) is ugyan ez, csak az éjféli nincs meg. Helyette napközben van kortyolgatás.
Amikor tápit kértünk, nekünk HA 1-t írt fel a doki. Még megvan, mert csak 2-3x ettünk belőle. Ha gondolod, odaadom, próbáld ki. Ez nekünk nem okozott problémát a gyerkőcnél, s 1 éves korig adható.
RD és apósodék Kép

Noi,
vigyázz a kis menyasszonyunkra, mert irgum burgum lesz és megharapunk a 2 fogacskánkkal! Kép A fürdetőkenőcs érdekes találmány: mi is kértünk, de aztán félretettem, mert kipróbáltam az ajándékba kapott Gabit. (Azóta azzal fürdünk, meg a Bübchen is jó.) Minap elővettem a tégelyt, s megfürdettem vele Kincsem. Leírni nem lehet, hogy milyen szép pöttyös lett tőle. Kép Szerintetek elromolhat a fürikenőcs?
Fogtisztítás: még nem, mert a hegye van kint (2-3 mm) és csak tejcit kap, meg vizet. Abban meg nincs olyan cukor, ami árt. Viszont, ha kint lesz, akkor a törölgetést ajánlják. A fogkefét-fogkrémet majd 2 éves kor körül. Minden esetre nálunk - a terveim szerint - száműzve lesz a cukor. Remélem nem óhajtja másképp Kincsem se! Kép
Sírás: olyankor fáj neki valahol. Kincsem a fogzáskor produkálta ezt, amikor még nem tudtam hol fáj. Elkeseredettségében tette, a szívem szakadt meg olyankor.
Képek: a böfis (nagy kerek és huncut szemű kiscsaj) és a csúfolkodós nagyon tetszik. Kép

Ágiboszi,
mi védőnénink is HIPP-párti. Biozöldséget tudsz venni is, minden szombaton van biopiac a Marczibányi téren. Persze jó drága is, de a fő, hogy kapni lehet. Kép
Álláshoz-járáshoz nagy nagy gratula a Daninak! Kép
Fogzás: engem most nyugtattak meg az ismerősök, hogy ne reménykedjek, mert sorban fopgnak kibújni, szünet nélkül jönnek a fogicák. Hát most nem tudom, hogy Kép vagy Kép. Szegény Pöttömök és szegény cickóink ... Kép
6 hónapossághoz is gratula! Kép

HSzilvi,
nyaralás hol volt? (Bocsi.) Forgolódás: fog az menni. Kép Majdcsak rájön, hogy útban van az a kis kezecske. Kép
Bocsi, hogy kijavítlak, de a lucernának a csíráját lehet enni, nem a magját. Kép
Látom, már Ti is hozzátápiztok - virággal. Kép

SEmese,
Andris nagyot nőtt. S milyen kis pofis, meg érdeklődő! Kép Miket tud?

FBogi,
Azt gondolom, hogy senkinek nem mindegy, hogy mennyi az annyi. Én pl. nem kaptam szülési támogatást a munkahelyemről, ezért Kincsem kölcsönágyban alszik (abból akartunk venni). Ez van. Viszont nemsoká vissza kell adjuk, s akkor Kincsem leköltözik a padlóra. Kép Köztünk u.is nem nagyon férne a 140 cm-es ágyon.
Viszont GYED mellett nem lehet legálisan dolgozni. Csak GYES mellett. Addig meg még 1,5 év.
Tejcsi: lehet, hogy több lesz ám a tejed, csak nem bírod lefejni. Van ilyen. KépKép
4 hónapossághoz gratula! Kép
Vénusz: apa hívott aznap a mh-ről, hogy nem látja a Vénuszomat. Kép Én sajna lemaradtam, nem leltem meg a napvizsgáló szemüvegem (ebben a felfordulásban nem is csodálkozom). Kép Így majd csatlakozom a többiekhez. Kép

Andi,
Te napközben szoktál aludni? Gondolom igen, különben nem bírnád az éjszakázást. Kép Nekem 5-6 órát sikerül éjjel aludnom, s talán hetente 1x napközben is 1-2-t, amikor már kibukok a fáradtságtól. Talán 1x majdcsak sikerül újból 8 órát végigaludni felkelés nélkül. Vagy ez csak álom marad? Kép
Bébiétel Kép

Orsi,
6,5 hósan álltál? Jó hamar kezdted. Kép Anyásodás: a bébiszittyó reméljük segít a dolgon. Kép Csak nehogy fordítva süljön el! (Amúgy mennyit kérnek most a felügyeletért?) Takarítónőt hogy szereztél? Nekem is elkelne majd valaki az új kéróban, aki kivasal, meg besegít a nagytakarításban. Ha jól számolom, 13 ablakot kell majd pucolni, amiből 3 erkélyajtó, tehát teleüveg, 1 meg padlótól-plafonig 2 m-es üveg. Az ajtókat meg se számolom. Kép

Alvás: megfigyeltem, hogy bárhova megyünk, mindenhol jóval többet alszik Kincsem, mint itthon. Lehet, hogy a levegőváltozás miatt?
Akit esetleg érdekel: mindenféle szúnyoghálót lehet kapni a KIKÁ-ban! Tegnap voltunk, s isteni kis esernyő babakocsikat is lehet venni 3-20.000 Ft-ért.
Kikából átruccantunk a Domusba, bútornézőbe. Na mit gondoltok, melyik bútort szúrtam ki elsőre? Hát persze, hogy a legdrágábbat! Potom 3,5 millióba kerül. Na nekünk se lesz egyelőre olyan. Kép Viszont álomszép. Nem is tudom, ki engedheti meg magának, hogy ennyiért vegyen meg 1 szekrénysort.

Kincsemről:
Juni 10. nagy nap volt az életünkben. Kép A 2. fogacskánk mellett Kincsem spontán megfordult hátról hasra többször is. Kép Megpróbált négykézlábazni is, de az még nem megy. Még túl nehéz a popó. Kép Elkezdtük a vakaródzást is: szopi közben a fejünkön. Kép Na és a cicirágcsát, merthogy 2 idegen testtel a szájban mit is lehetne jóízűen rágcsálni, ha nem a cickót? Kép (Remélem átvészeljük sebesedés nélkül.)

Megint jön az eső és a hideg, meg vele a szobafogság. Kép

Boró
femõke

SziasztokKép

BoróKép
A cicirágcsa úgy látszik fogzási szokás manócskáinknál, nálunk is keményen rágja ha ráunt a cicizésre és játszani szeretne, mit ne mondjak nem mindig röhögök rajta, nem is tom mértKépKép
Gratula a forgáshoz, menni fog a négykézlábazás is ezek után simán, csak hát meg kell birkozniuk a popó nagyságávalKép
Hu azért nem semmi 3 és fél milláért szekrénysor, egész jól nézne ki a párom 23 nmes lakásábanKépKép a szekrénysor többe kerülne mint maga a lakásKép
Szülési támogatást én az OEPtől kaptam, az egyszeri támogatást, te nem onnan vártad? vagy a mhelyedtől is kaptál volna?

Orsi,
akkor te is ilyen korán kezdted a felállást, mint én, anyum szerint keményen hat hónaposan én is álltam már a kiságyrácsába kapaszkodva.
A wcre menés nálunk is hasonló lelki trauma, volt már rá példa, hogy kénytelen voltam magammal vini amikor már nem birtam tovább, mert keservesen zokogott, mihelyt nem látott.
A popóemelés egyenes út a négykézlábazáshoz, Dani is ugy kezdte, majd hintáztatta magát és e bből tett meg egy két lépéstKép

Bogi,
nekem nem müködött a lapKép így maradt a tévéKép

Bocsi majd délután folytatom, de fiatalúr felébredt...

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Köszi a sok sok választ!
Majd csinálok egy videót, és feltesszük a honlapra.
Most is meg tudjátok nézni, van fent egy-két kép. http://web.different.hu/transit

Arra a képre kell kattintani a galériához, ahol azt a sok embert látjátok.

Más: Lilinek már adtam párszor alma-sárgabarack pürét, alma-körtelével higítva. Ízlett neki. Ma próbálkozom a paradicsom-burgonya pürével. Hát kíváncsi leszek Kép

Tápszer: Én a HUMANA BABY-FIT 1-et használom. Az olyan mint az anyatej, mert van benne banán, és finom édes. A HUMANA HA1-et utálta, az olyan mint a fűrészpor.
Írtam már, hogy ki voltam akadva? 912 Ft 1 doboz tápszer. 10 évvel ezelőtt azoknak, akik nem tudtak szoptatni, ingyen volt a tápszer. Nem tudom mikor szüntették ezt be, de jó hülyék voltak. Hiszen sokan nem tudnak szoptatni, és a tápszert sem biztos, hogy meg tudják venni. Én is szívtam a fogam, mert napról-napra kénytelenek vagyunk beosztani a pénzünket, de a gyereknek meg enni kell.
Már nem nagyon próbálkozom a szopizással, csak néha, megnyugtatás képpen. (Bár nem lenne rá szükség, mert Lili nem éppen ideges típus Kép Kép )

Szenzációs a kiscsaj. Nyüszített az előbb, kimentem hozzá, bedugtam a szájába a cumit, odatettem az acához a kispárnáját, és már alszik is. Kép Úgy szokott a karomban elaludni, hogy befúrja magát a hónom alá (de hülye szó Kép Kép ).

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?