Sziasztok!
Manóka,
korábban kérdezted, szeret-e Kincsem a kenguruban lenni. Válaszom: igen.
Amikor elhatároztuk, hogy veszünk, akkor az üzletekben minden fellelhetőt kipróbáltunk, hogy melyikben érzi jól magát. Ez az egyszerű jött be, ebben nem sírt, a többiben ordított. Ha ezt kinövi, akkor hátihordozót szeretnénk majd venni. Apa szerint abban "könnyebb" cipelni. Hogy mennyira, azt majd meglátja, ha cipeli.
Semese,
Bömbi (aki már nem is bömbi) szépen fejlett baba, én nem erőltetném a hozzátápit. Inkább a szopik közti időt próbálnám lassan széthúzni.
Noi,
mesélj, milyen volt a keresztelő? Sírt Lili? Gratula a gyümievéshez, meg ahhoz, hogy túl vagytok az oltásokon.
Nekünk még van hátra 1, az majd június végén esedékes. Forgás miatt ne izgulj, csak figyeld, esetleg játssz vele úgy, hogy oldalra forgatod - ha nem ellenkezik.
Emlékezz: Kincsem is milyen váratlanul fordult meg.
Unokatesóhoz is gratula!
Fiona,
alvás
Sajna nem tudok semmit javasolni.
Hozzátápi: szerintem a baba igényétől függ. Ha már kevés neki a tej, akkor úgysem tudod visszatartani.
Zebi súlya miatt ne aggódj, nemsokára megnyúlik, s akkor nem tűnik fel annyira.
Nálunk legalábbis így történik: hol hízik, hol nyúlik, most épp előbbi.
Pindur,
gyerekorvos
Szavakban: katasztrófa, váltsál, akár ott helyben is. Elvégre szabad orvosválasztás van, vagy mi, de javaslom, előbb menj el tájékozódó beszélgetésre. Az orvostól is függ, hogy egyáltalán átvesz-e. Minket nem buzeráltak eddig ezzel.
Anno a védőnő felajánlotta, hogy "aződokija", vagy más. Remélem ebből Nálatok se lesz gond. Ha megkérdi, miért, mondd el neki őszintén, hogy Te ennek a módszernek nem vagy híve. Ha normális, megérti, s esetleg még ő ajánl mást.
SzTigris,
Kitartást a sok macera-kivizsgálás miatt, s remélem nem találnak semmi komolyat Nálad.
Amúgy jól vagy(tok)?
Orsi,
ne siettesd a fogacska előbújását, mert utána is ugyanúgy rág - a másik fog miatt - de akkor már fáj is, mert ott van a kis hegyeske.
A Dentinox nálunk is csak ideig-óráig használt, és nem sokáig volt fájdalomcsillapító hatása. Viszont a pelusban meg meglátszott, mert mindig meghajtotta Kincsem.
Inies
várom a csini képet.
Ahogy annak lenni kell, kb. 6 hetes korától rágcsált Kincsem, egyre intenzívebben. Aztán a kibújás előtt 1-2 héttel ömlött a nyál a szájából. Legszívesebben nyitva tartotta a száját. Persze ehhez társult az éjszakai felébredés is. Szerencsére csak max 2x ébredt fel, de nekem az is sok volt.
Na ja, hozzászoktam, hogy 1 hónapos kora óta este 9-től reggel 6-7-8-ig alszik. Ha 2-kor ébredt, akkor megsimogattam, cumit adtam a szájába, s kis nyöszörgés után aludt tovább. Reggel 4-kor már mellre tettem, mert akkor már nem csak a fog, hanem az éhség is bántotta. Szopi után-közben szépen visszaaludt kis időre, mikor hogy.
Más: nagyobb ágyat kell venni, s úgy elfértek benne 4-en is.
Manóka,
oltáshoz gratula
Víz: Kincsem magához ragadja a poharam és abból nyalakodik - mostmár vizet vagy gyümilét.
Kanállal nem kell neki. Ez is csak úgy egyik napról a másikra történt, spontán. Mikor kínáltam, nem kellett.
Manga,
nemalvás
Ha még szoptatnál, azt mondanám, tedd mellre. Így csak a tea, ill. inkább a gyümilé marad, vagy a tápszer, de akkor délelőtt csak gyümi, s talán így kihúznátok 11-ig. Akkor megint tápszer. De ez csak elmélet, lehet, nem műkszik a gyakorlatban.
Fogacskáról lásd fentebb.
Oltáshoz Nektek is gratula!
Kaki: ha nyúlós, nyálkás, akkor van gond - úgy tudom. Akkor az a kajától van, nem bírja a kis bélrendszer, s várni kell vele. Ha sűrű, azt az alma okozhatja, vagy a banán is. A szagáról nem írok.
Hogy vagy egészségileg? Aasztma, pajzsmirigy?
Ezt Kincsem írja nektek, mert közben felébredt: Äy f z ibí7 68
Andi,
sötétítés
Olvastam, hogy gondot okozhat, ha hozzászokik a baba. Bár ha nappal sötétítés nélkül is alszik, akkor nem lehet olyan nagy baj.
Részvétem a nemalvás és éjszakai evések miatt.
Tigribigri,
most, hogy írod, tényleg kipirosodott a feneke a luk körül. De nem is gondoltam volna, hogy a fog miatt. Azt hittem, a pisi marta ki.
De ez így már sokkal jobban hangzik.
Buksi,
"Ölben seggrázás" után hogy sikerült otthon nem felkapdosni? Mert nálunk olyankor 2 napig csak a nyűglődés megy, meg bőgés. Az én módszerem: a kiságyba teszem bele, és ott magyarázok neki, de folyton kéri, hogy vegyem fel (amit néha pár pillanatra meg is teszek). Aztán délután meg végleg elfogy a türelmünk, neki is és nekem is. Olyankor 2-en kétfele bőgünk és fohászkodok, hogy apa mielőbb hazaérjen. Apa már azzal eltereli a figyelmét, hogy ott van.
Egyedül elalvás:
én még a kezdetekkor felfedeztem, hogy Kincsem a sarkot imádja, mert az majdnem olyan jól körülöleli, mint az én karom. Mondjuk nem volt nehéz, mert bárhogyan tettem le, reggelre odamászott. Így aztán alváshoz mindig "sarokra" tettem. Kezdetben 1-2x panaszkodott, de aztán belejött. Persze volt vagy 2 rémes éjszakám is, mikor apa nem engedte, hogy felvegyem (napok óta nem aludtam, csak perceket). Hát az szörnyű volt: gyerek egyik szobában, mi meg a másikban. Utólag azt mondom megérte, de akkor nagyon keserves volt a sírást hallgatni.
Ari,
drukk az oltáshoz. Történet remek!
Siófokra járunk mi is, akár találkozhatunk is, ha ott leszünk.
Rebi,
Téged is látni? De jó! Hogy vagytok?
FBogi,
GYED alatt is lehet dolgozni? Én úgy tudom, egyáltalán semmit.
Bocs, akinek nem sikerült írni. Megyek, mert nyügi van. Hiába, ez a játékidőnk.
Boró és Kincse