Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!!

Sikerültttttttttttttttt!!!

Jajjj deeeeeeeee jóóóóóóóóó!!

Mostmár csak lógatom a lábam!!!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép:
Kösszi mindenkinek!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Hihetetlen, hogy délelőtt van és itt tudok lenni veletek! Tök jó!

Rita,
én is nagyon sajnálom, ami a barátnőddel történt. Nagyon nehéz lehet ezt feldolgozni. Tavaly a nővéremnek a 17. héten ment el a babája. Láttam rajta, hogy nagyon nehéz, de muszáj végig csinálni. Kitartást neki!

Mariann,
küldöm neked az adatokat. Összesen már ötször riasztott az ANgelCare - "a teljes nyugalomért" -soha nem voltam még ennyire ideges. Háromszor riasztott már itthon, egyszer nappal is és most kétszer a szülimnél. Még az első riasztást írtam is. AKkor azt gondoltuk, hogy az ágyunk alja a hibás, mert hepe-hupás és az érzékelő nem jól fekszik rajta. MOst a szüeimnél másik ágy volt, igaz, utazóágy, hát nem tudom... mindenesetre félek minden este, de hát nem tudok mit csinálni...

Találkozni tényleg nagyon jó lenne! A júni 19 nekem is jó jelenleg, csak nem tudom, hogy mennyire tudok mozogni a babócával, de majd megpróbálom megoldani valahogy.

Puszi nektek, Kata
katca

Sziasztok!

Ági, ÉLJEN-ÉLJEN!Kép

FKata, szegény Lili.És kapott is rá vmit?

Rita, király volt tegnap éjjel az sms-ed, jót röhögtem rajtaKép

na, közben itt volt a doki néni, az első szurival.Egész ügyi volt a kis drágám, csak egy kicsit sírt.

Kata, megkaptam az sms-t, nagyon örülök, hogy előkerültél, már tényleg azt hittem vmi baj van.Ne aggódj, biztos minden rendben lesz manócskával.

Tünde, örülök, hogy otthon van már anyud.

Képzeljétek mi történt, már megint sikerült jól felhúznom magam.Nem tudom ismeritek-e a Metro áruházat, mi elég gyakran járunk oda, és úgy van , hogy 10 éven alulli gyereket nem lehet be vinni.FElhívom őket, hogy egy 2 hónapos csecsemővel mennénk, mehetünk-e.Azt mondja a nő, hogy csak szombat, vasárnap, mert akkor van leállítva a targonca forgalom.Mondom neki, hogy, dehát ő a babaülésbe van kötve, azt mondja akkor se.Ez van.
Én ezt nem értem.Jó, azt aláírom, hogy helyesen teszik, hogy a rohangászó gyerekeket nem engedik a targoncák közelébe, dehát egy csecsemőt???Hát ezek a pici babók úgyis csak arra tudnak menni, amerre visszük őket.
Nagy az Isten állatkertjeKép
Na mind1, ennél nagyobb bajunk sose legyenKép

Mariann, megtennéd, hogy mégegyszer elküldöd a mélt, de most a bmagdalena@mailbox.hu címre?
Mert ez az idióta Outlook express nem biztonságosnak nyilvánította a táblázatot, ezért automaikusan törölte is, így csak a kísérő szöveget kaptam meg.
Az ICQ számom:332267817

A talira a Rita által javasolt időpont nekem is megfelel.de felmerült bennem 1 kérdés:baba-mama-papa tali lesz vagy csak baba-mama?

Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Kata,
Ne idegeskedj! Az Angelcare érzékelője hogy van beállítva? A miénk 3,5-ön áll és még egyszer sem riasztott be (kivéve persze ha a gyerek feledékeny szülei elfelejtették átkapcsolni mikor babócát kivették az ágyból Kép ). Az is igaz, hogy mi megvettük hozzá a kiegészítő lapot és az van az érzékelőlap alatt. Ez egy egyszerű, vastagabb pozdorja lap. Szerintem akár egy régi nyújtódeszka is megteszi helyette. Rakjatok be bármilyen falapot az érzékelő teljes felülete alá!!!!! Írja a leírás is, hogy szükség lehet rá a téves riasztások elkerülésére. Sem az utazóágyban, sem a hepe-hupás aljú ágyban történt beriasztás nem jelent semmit. Emlékszel? A Madarászban az előadáson külön mondták, hogy utazóágyban, mózeskosárban vagy más, nem kemény aljú felületen nem használható a légzésfigyelő, mert megbízhatatlanná válik a működése!!!!

A júni 19 nekem is jó talizni.

Ági,
Nagy-nagy gratula!!! Nagyon ügyi voltál. Igazán büszke lehetsz magadra és persze mi is büszkék vagyunk rád. Ugye, lányok? Most kezdheted az ivókúrát a "tejcsigyártásért". Kép

Rita,
Szegény barátnőd! Kép Sajnos pontosan tudom min megy keresztül. Nincsenek is szavak erre az érzésre. Nem irigyellek, nehéz lesz végigcsinálnod vele, lelket önteni bele; de persze most nagyon nagy szüksége van rád. Lénához hasonlóan én is gondolok rá és együtt érzek vele így ismeretlenül is.

Móki,
Köszi a dicséretet Kristóf nevében is. Kép A bőre minden fényképen barnának tűnik, pedig nem az. Inkább olyan kis pirospozsgás a pofija. Már többen megjegyezték, hogy biztos nagyon sokat van levegőn, pedig ez nem igazán van így.

Puszi: Humi
humi

Sziasztok!

Ági, gratulálok!! Gondolom, óriási kő esett le a szívedről.

Móki, tüneményes a babócád. És az a sok játék...Hol vettétek a tornáztatót? Én is szeretnék már egyet a kicsi fiamnak. Hol lehet kapni relatív normális áron?

Rita, én is sok erőt kívánok a barátnődnek, hogy feldologozza ezt a szörnyűséget. Borzalmasan nehéz lehet neki. Nem elég a lelki fájdalom, de még a fizikain is át kell esnie.

Nem tudod, mikor indítanak újabb dúlaképző-tanfolyamot?

Különben most jeleztek vissza, hogy van hely Alsópáhokon szept. 23-26 között. Alíg várom már!

Talira nagyon szívesen elmennék én is, bár nem tudom még, hogy mozdulok ki egy ilyen pici babával. Őt még kenguruba sem tehetem.
De azért megoldjuk valahogy.

Lányok, nem tudjátok, szoptatás alatt lehet szolizni?

puszi
Erika
pera

Ja, és persze nekünk is van bömbizős képünk. Kép

Puszi: Humi

Kép
humi

Sziasztok!

Junius 19-e az szombat, és nekem ismét nem jóKép akkor csináljuk a keritéstKépKép viszont a péntek jó lenne.

Rita én is nagyon sajnálom a barátnődetKép

mi jól vagyunk, Réka élvezi a meleget, és tegnap kacagottKép

Na megyek is tele pelus.

és Ági nagy gratula, ügyi vagyKép
Sziasztok

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Jól elcssztam mindennel, kisfiam ismét mormota volt s 10 órát aludt iccaka, 8-kor kelt a drágám.

Katca
Én is AngelCare-t használok. Nagyon érzékeny szerkezet, a beállítást mindenképpen nézd meg, ahogy Humi irta. Nekünk 2 napja reggel riaszt, aminek egyetlen oka van, talán Nálatok is ez: egészen egyszerűen lemászik róla a baba. Peti eléggé kőrbealussza az ágyát, s újabban nem felfelé indul el, hanem a kiságy másik vége felé. Ott pedig, bármekkora nagy is a lap, s bármilyen érzékeny, nem fogja a jelet. Ma 5-kor is arra keltünk (Ő nem), hogy riaszt a szerkezet, kisfiunk pedig békésen szuszogva-cuppogva alszik egészen a kiságy lábához simulva. Megigazitottuk és aludt tovább.

Mariann
Bukás Petinél is volt pár hétig, kábé olyan idősen mint Nádja most. Volt, hogy 1,5-2 órával kaja után jó nagy adag sárgás tejcsi jött fel neki nem kis mennyiségben. Mostanra ezt elhagyta. A dokinéni szerint egészen egyszerűen olyankor túlzabálta magát, s amit nem birt megemészteni, hát visszakérődzte. Kép Mint mondod Nádja fal rendesen - Nálatok is attól lehet.Kép

Rita
Fantasztikus egy csajszi vagy! A következő babámnál bizony felkérlek dúlámnak! Komolyan! Bátorítsd a barátnődet, s ha úgy érzed sirj vele együtt. átérzem mit érzel most, sajnos mikor Petit vártam a legkedvesebb kolléganőmmel ugyanez történt a 32. héten. Nem is merték nekem elmondani - csak gyanús lett, hogy napok óta nem lelem az irodában. Végül elmondták. Órákig zokogtam a retyónKép És még sokáig utána, ha rá gondoltam. Feldolgozta, már jól van, készülnek az újabb babára. Nagyszerű csaj! Drukkolok a barátnődnek!!!!!

Julcsinak fáj még a pocija?

F.Kata
Szegény pici Lili! Mond meg Neki, hogy jobbulást kivánok, ne ijesztgesse az anyukájátKép

Ági
Ügyes vagy!!!!!!!!!!!!!!! GratulálokKép Mi lett igy belőled?Kép Matykó büszke lehet a mamájára!Kép

Móki
Andris egyre kerekebbKép nagyon ari!Kép Szereti ugye a szines játékokat? Nekünk a pink és a rikitósárga a kedvencünk.

A játszókeretet fiam mostanában hamar megunja. Egyszerűen letépkedi róla a játékokat és úgy már nem olyan érdekes, akkor elkezd bőgni. Legújabb játékunk a zsebkendő, ezt gyömködi. Valamint a sima egyszerű rágóka (olyan mint egy "kulcs-csomó"), azt szereti rendeltetésszerűen használni. Szerintem túl korai még, nem, hogy a cuccokat a szájába vegye? Ezt teszi a zsepivel és a rágókával is... Hangosan röhögni még csak egyszer hallottam, valamelyik lógó szines vackot tüntette ki vele. Mosolya viszont már igazi szociális mosoly - mindenkire vigyorog, válogatás nélkül. Kedvencei a szemüveges vagy a hosszú szőke hajú nők.

Június 19. nekem jó. Hova menjünk? Margitsziget?

Na és egy kép (majdcsak megunom a gépemetKép heheKép, tegnapi, sétálni indultunk.

Puszi Mindenkinek,
Szilvus és Petibaba (holnap megyünk mérésre, kiváncsi vagyok mekkora, szerintem kb. 5,3 kg)Kép
szilvus

Na és a rágóka, melyet a célnak megfelelően használ:

puszi mosmá télleg!
SzilvusKép
szilvus

Szilvus!

Milyen ügyesen fog már Petibaba a kezével!!! Lili még egyáltalán nem fog meg semmit, csak ha a kezébe teszem és ráfonom az ujjait, de akkor se tart sokáig...
Egyedül az öklét gyömöszöli rendületlenül a szájába...
Vajon mikortól jön el a tudatos fogás képessége? Nagy korbeli különbségek lehetnek vajon????

Nem akarok ilyeneken idegeskedni, mert tudom, hogy hülyeség és minden baba más, mégis piszkál ez...

MÁS: van valakinek még olxan tapasztalata, hogy a gyerkőc inkább egy "nyálgéphez" hasonlít mostanság??? (épp most töröltemle egy jó nagy tócsát a kezemről, mert itt van a karomban..Kép) A védőnő azt mondta, hogy a fogcsírák kezdenek kialakulni és attól van...

Na be kell fejeznem, mert egy tekergőző kígyót is megszégyenítene most Lili...

Szép és nyugodt estét mindenkinek!
Andi
bagandre

Sziasztok!

Rita, nem is tudom, mit kívánjak. Legyetek nagyon erősek, és optimisták, ilyenkor csak ez segít. Én ugyan nem jutottam el a 23.hétig a annó Andris előtt, de az a 10 hét is elég volt, mindkét alkalommal. Csak arra tudtam gondolni, hogy én még szerencsés vagyok, hogy hamar megfogantak, nem kellett éveket várnom, s hogy egészségesebb testet szeretett volna az a kis lélek, a legjobbat. És megszületett a tökéletes, egészséges, gyönyörű kisfiunk!!!! (pedig második alkalommal már erősen kezdtem kétségbe esni)

Andi, a helyzet ugyanaz. Ököltömés, nyálzás ezerrel. Bizony, bizony, lassan elmúlik a pocakfájás, s jönnek a fogakKép Kép( épp most sikerült majdnem begyűrnie az öklét, szegény öklendezettKép A rágókát nem fogadta elKép Szerintem majd elfogadja, s tudja használniKép

Brigivel beszéltem tegnap telefonon, puszil mindenkit. Luca sajnos sokat sír, a gyomrocskájával van valami probléma, mindentől puffad. Egyenlőre semmit nem találtak, így elég tehetetlenek. Szóval egy kis drukkot kérnénk Luca babának!

Ági! Milió gratula! Végre élvezheted a nyarat. Pihizz éjjel, s reggelre tejben fürdetheted a manót!

Szilvus! Nagyon vagány a fiad!!!! Hol veszed a kantáros gatyókat ekkora méretben? Nekem még nem sikerült találnomKép

Pocakfájás ma is bejátszottKép Reméljük utcsóra!

Na megyek, lassan fürcsi!

Kata, jó hogy itt vagy.

Nekem is jó a 19 délelőtt. Ugye papák is mehetnek, úgy mobilisabb vagyokl.
Jó ést
Móki
móki

Sziasztok!
Ági gratulálok!
Lili jobban van csak nem eszik, de nem panaszkodom, pedig..na mindegy.Inkább küldök én is hisztizős képet
Kép

Na meg egy ráadást

Kép
F Kata+ Lili
filep_katalin

Sziasztok!
Ági, gratula, végre élvezheted a nyarat!!!( na nem ezt a szörnyű vihart!)Nincs is attól jobb, ha az ember végre eléri a célját!
Rita! Nagyon szomorú amit írtál.Együttérzek veletek, és csak sírj, ha úgy érzed!
Időpont talira, ha péntek de. akkor nekem is jó!Margitsziget ( tudom, kicsit önző vagyok Kép )?
Andi, szerintem tényleg a fogak indulnak.Réka is akkor kezdet nyálban úszni Kép ,velem együtt.
Most megpróbálok ide rakni egy képet, remélem sikerül.
Sziasztok, Barack
Sajna nem megy.Csökkenteni kellene a méretét( túl nagy pixel????? ) Kép
barack

Sziasztok Kismamik és Anyukák!
Szeretnék hozzátok csatlakozni. Igaz, már nagyon rég olvasgatlak titeket, most vettem rá magam, hogy írjak is nektek. Nagyon sok hasznos információhoz jutottam rajtatok keresztül. Ezúton is köszönöm. Április 30-án született első kislányunk Zsófia Diána a neve. Most szerkesztettem meg a Zsófi albumát, bemásolom a linket, hogy megtudjátok nézni.
http://babanet.hu/album/main.php?album=2685
Jó éjszakát mindenkinek!
sylvia
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!

Mindenkinek jó reggelt!!!

Nagyon köszönöm mindenkinek a drukkot+a gratulációt!! Óvónő lettem. Annyira jó, hogy vége.Kép

Talán tudok most reagálni kicsit, mert Matyikám ráhúz az éjszakai 10 órás alvására még 1-2-t.

Rita!
Szomorúan olvastam mi történt a barátnőddel! Segíts neki, mert szörnyű lehet, bele sem merek gondolni. Kép Nem is lehet ilyenkor mit írni!
Az én legjobb barátném is a hetekben veszítette el babócáit. Lombikos volt így ikrek lettek volna, bár még kicsik voltak de ez nem segített a fájdalmán.Kép Most már jobban érzi magát, és várja a következő terhességet. Hajrá!Kép

Sylvia!
Üdv közöttünk!! Én sem régen csatlakoztam ide, de ez egy jó döntés volt. Nagyon nem érzem már magam egyedül a problémáimmal. Szal SZIA!

Andi!
Nyálazás nálunk is megy. Már mondtam aprajának hogy a nyakára fogok kötni egy kistányért. Hihetetlen, de de-t szinte egyáltalán nem jön a lé viszont du-n mintha megnyitna egy csapot. Ez van! Sok-sok pelus meg törölgetés.Kép

F.Kata!
Lili nagyon aranyos még ilyen bömbisen is! Jó húsban van!Kép

Szilvus!
Peti baba zabálni való! Nem szoktál kísértésbeesni néha hogy megeszed!? Nagyon zsivány, no meg a fotós is!Kép
A csörgőket Matyi baba is tömi befelé+van egy mikiegere felhúzható, zenél ez a kettő amit rendületlenül gyömöszöl be hosszú időn át a szájába. Bár tegnap egy cd tok keveredett valahogy a kezébe és azt rágta míg anya nem figyelt. :-/

Tejcsi ügyben még nem vagyok a helyzet magaslatán, de küzdök. Tegnap ittam 1 pohár barna sört (esti szopika után) ezt nem szeretem csak a világosat, de hát tejcsiért mindent. Erre fél óra múlva beájultam, szó szerint kiütött+persze gondolom kijött rajtam a fáradtság is. Annyira jó már hogy lelkiismeretfurdalás nélkül elmehetünk sétálni nem kell azt érzenem hogy mit sétálgatok itt mikor tanulnom kellene 1000-el. Mostmár megyünk mint zsidóban a fájdalom.

Remélem a tegnapi vihart mindenki károk nélkül túlélte!! Szörnyű volt!

No megyek mert apraja hallatja magát. Ha valami/ki kimaradt: bocsi most ennyire futottam.

Szép napot mindekinek!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Mariann!
Én elküldtem az adataimat, még akkor. Nem k aptad meg?
Na mindgy, most ide írom, jó?
Farkas Boglárka
9081 Győrújbarát, Árpád fejedelem u. 42.
20/333-7055
szül: Győr, 1977. 04. 09.
név: augusztus 1.
Jaksy Lili Dorina
Győr, 2004.02.10.
név: július 11.

Lányok! Egyezzünk meg, hogy ügynöki dologgal nem keressükk egymást, csak ha előtte megkérdeztük, hogy lehet-e.

Képzeljétek mi történt velem tegnap.

Telefon: Egy pasi a férjemet kereste.
Átadtam. Férjem beszélt vele, letette, és nekem esett, hogy mi az egyik barátjáék otthoni száma.

Megadták a számunkat egy ügynöknek. Na mindegy. A lényeg, miután fél óra múlva újra hívott minket, mert a férjem azt mondta neki, előbb megbeszéli velem, és akkor már én beszéltem vele:

A pasi valami ozmózis kft-től akart kijönni, hogy a vizünk minőségét ellenőrizze. Azt hittem hivatalos ügy, úgy beszélt (a férjem nem látott a pipától, így nem is mondott nekem semmit a dologról). Aztán kinyögte, hogy ingyenes a dolog, és az egész orszégban készítenek felmérést a vizek minőségéről. Megkérdeztem, hogy azt akarja mondani, hogy a vízművek fogyasztásra alkalmatlan vizet szolgáltat? Válasz: Ez köztudott dolog, hogy így van, mindenki tudja, hogy azbeszt!!!-től elkezdve mi minden van a vízben, és forralással is csak néhány bacit lehet elpusztítani.
Kérdeztem, hogy jó, most idejön, megnézi a vizemt, megtudom, hogy rossz, és akkor én mit tehetek.
Válasz: Mi forgalmazunk víztisztító készüléket, amit felszerelve tiszta lesz a víz. Kérdeztem, hogy és ha nem tudom megvenni a készüléket, megtudom, hogy rossz a víz amit adok a gyerekemnek, és elkezdem magam idegesíteni, hogy milyen felelőtlen szülő vagyok, akkor nekem miért lesz jobb? Köszönöm szépen, inkább nem szeretném ezt megtudni.

Nem tudom nektek mi a véleményetek erről.

Ja, meg a Lili születése óta kb. 15-en hívtak fel,h ogy kössek rá biztosítást, vegyek ezt-azt-amazt.
Kissé idegesítő.

Na mindegy.

Nekem nincs sírós képem. Majd csinálok, mert Lili is el tudja engedni magát :-)

Ritácska!
Túl vagytok a dolgon? Remélem minden rendben ment.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Reggel óta nem sikerült fellépnem, a párom mos varázsolt, megnézem, sikerül -e elküldenem.
móki

Hali,

Na, itt vagyok megint. a mai nap nem volt semmi. Enyhén nyűgös volt a manócska. Csatolok egy hangulatképetKép

Iszonyú meleg van. Ti miben altatjátok a babókat?

Csatolok egyet, rakok az albumba is(azok mosolygósakKép, holnap jövök.

Pussz, jó éjt!

Móki

Kép
móki

Sziasztok!

na, nekem is sikerül végre írni.
Holnap megyünk a kórházba, nagyon sajnálom szegény manót, de ezt muszáj.

Humi, Szilvus,
tegnap megint risztott ez a nyavajás és most valóban az volt, hogy lemászott róla. az érzékenysége én azt hiszem, hogy 5-re van állítva, de meg fogom nézni. azt egyébként már elfelejtettem, hogy azt mondták, hogy utazóágyba ne tegyük.
Humi, itthon is lehet már kapni ezt a típust és itthon két érzékelőt adnak hozzá. Nektek is csak egy van, ugye?

Egyébként ma nagyon nyugis volt Máté. Voltunk sétálni és délután is aludt egy nagyot.

Móki,
én pont most álltam rá arra, hogy valami vékonyabb hálózsákba altassam. Mondjuk nálunk még eddig elég hűvös volt a lakás, most kell majd gondolkodni, hogy mit adjak rá, ha melegebb lesz.

Találkával mi lesz? jöhetnek majd akkor apukák is? Nekem is könnyebb lenne, de ahogy gondoljátok.

Mariann,
majd elküldöd nekem is a táblázatot, amiben az adatok vannak? Vagy még nincs kész. Köszi.

Jó éjt mindenkinek!

Pusz, Kata
katca

Sylvia, üdv közöttünk, bocs, ez lemaradt!
A profilodba is tedd be az album címét és akkor bármikor nézegethetjük a csemetédetKép

Jó éjt!

Ja, ha valaki nem tud belépni esetleg,ill. írni vacakol a program, akkor a lap tetején menjen rá az ELŐZŐ feliratra, majd utána a KÖVETKEZŐ feliratra. Akkor a legfrissebb írások is láthatóak és írni is lehet. (mikor kiléptem és vissza, megint nem akart úgy működni a dolog, megint el kellett ezt játszanom)
móki

Sziasztok!

Reggel írtam és az egész elszállt, és azóta nem is tudtam fellépni.

szilvi üdv itt közöttünk, az én fiam is április 30-án született csak ő 2001-ban.

Ma nagyon nyűgi volt Réka, most ha jól hallom már alszik, én egy rövidujjú body-t és egy kisgatyót adtam rá.

Rita remélem túl vagytok már az egészen, nagyon szomorú ezKép

én ma teljesen ki voltam, takarítottam a gyerekek utánmert mindent szétrámoltak, és nem pakoltak össze. este meg elmentem egy jót biciklizni.

Na megyek is mert mégsem alszik.

Jó éjt mindenkinek

Gabi

Kép

gabi1

működik
Admin

Sziasztok! Kép

Bocsánat,hogy így eltüntem,de most 3 hétig Anyukáméknál van a Húgom 2 gyereke nyaralni, így aztán minden du. 5 gyerekem van. Délelőtt megpróbálok mindent elvégezni, hogy délutánonként rendelkezésre tudjak állni. Már napok óta be sem tudtam kapcsolni a gépem, estére meg hulla fáradt vagyok.
Rohamtempóban visszaolvastam, látom nőnek a babócák, mindeenki gyönyörű(még ordítósan is).

Ági!
Gratulálok a vizsgáidhoz! Most már pihenj amennyit tudsz, csak visszajön a tejci!

Valaki multkor érdeklődött a babakocsi huzatvarró címe,ára,stb. után, de most nem találtam meg,hogy ki kérdezte.

Közben Réka is nődögél, 1 héttel a 4 hónapos szülinapja előtt 6300 g-nak mérték. Eddig aggódtam,hogy fiatalabb babák miket túráznak az ágyikóban,Réka meg csak fekszik. Hát kb. 3 napja Ő is megindult, azóta egy pillanat alatt az ágy másik végében van.

Andi!
Ne aggódj, tényleg nagyon eltérő a babák fejlődése. Réka nagyon hamar fogott, viszont csak feküdt,meg sem mozdult. Karmen Orsija meg már énekelt,amikor Réka még egy gö-gö-t se mondott. Aztán hirtelen elkezdte ezt is,azt is. Persze én is állandóan figyelem,hogy minden OK -e.

Lányok!
A nyálazás nálunk is megy, van,hogy át is kell öltöztetnem Rékát. De nem tudom,hogy ez fogügy-e valóban. Dórikám is így nyálzott ennyi idősen és lett is egy foga 13 hónapos korára.

Rita!
Remélem a barátnőd már kicsit jobban van. Csodállak, én hasonló esetben nem tudom,hogy tudnék-e segíteni valakinek. Egyszerűen nem tudnék mit mondani.

Még mindig kérnék drukkot a barárnőmnek, 3-ára volt kiírva, és még ma délután is nálunk babázott.

Na megyek aludni,mert kissé fárasztó volt a mai nap is.

Kitty

ps: Ti küldtetek már fotót is Mariannak?
kitty123

Sziasztok!
Igazán tündérek vagytok nagyon köszönöm, nektek!!!!! Szerintem miattatok is történt valami szebb is szerdán.
Ott voltam a barátnőmmel és csak nagyon lassan tágulgatott nem volt rá kész még a szervezete, így szerdán leállították az oxitocint és ma délben sikerült a dolog és túl van a nehezén, nagyon erős, hagyon büszke vagyok rá.
Szerdán ahogy ott ültem szólt a szülésznőm, hogy keresnek, egy lány volta netről egy másik topicból akivel jóban lettünk aztán telefonon is. Szülni jött. Benézegettem rövid időkre hozzá is, biztatgattam stb. Aztná a vége fleé megkért maradja vele, ekkor már a barátnőm körül sokan voltak és segíteni nem negyon tudtam többet. Így engedélyt kérve a barátnőm férjétől, beszaladtam a szülőszobára. Csoda gyönyörű kisfiú született, és én egy kicsit boldog lehettem nem csak szomorú.
Megyek. Holnap írok!

sziasztok,

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Fél hat, és Andris még alszik!!!!!!! Este 8-kor kajcizott utoljára! Talán??????(el azéer nem kiabálom! )

Rita! Ez fantasztikus! Nincsenek véletlenek, hogy abban a számodra sem könnyű időszakban egy egészséges kisfiú születésén is ott lehettél.

Jaj, rohanok, ébredezik! megyek dicsérgetni, puszilgatniKép

Móki
móki

Sziasztok, jó reggelt!

olyan meleg van a lakásban, már 5-kor fennt kukorékoltam, ömlött rólam a verejték, nem tudtam tovább aludni. Igy egy kellemesen eltöltött reggeli a teraszon, majd kipateroltam a Kispapát dolgozni (valakinek azt is kell...), nekikezdtem az ebédnek (rántottleves, paprikás csirke+nokesz) és most már itt is vagyok. Tegnap úgyis lusta dög voltam. Mindenben.

Nyavajgok egy kicsit, majd reagálok az irásokra, jó?Kép
Tehát:

1., NYAVAJGÁS:

Nem hittem volna, de bizony tejproblémám van. Remélem nem arról van szó, hogy csődöt jelenthet a Tejivó (ha igen, Móki, átadom a részvényeimetKép! Tegnap voltunk mérésen, kicsifiam 11 hetesen 4800 gr. Ami önmagában nem rossz (ugye Karmen, Orsi is ilyesmi volt?), ám az elmúlt 2 hetet alapul véve ez bizony összvissz 30 gr (!!!) gyarapodás. A védőnéni nem hitt a szemének, kétszer is ráraktuk csóri gyereket a mérlegre. Bizony annyiKép Eddig 700 gr/4 hét volt a tendencia. Gyerek eszik, éjszaka 10-11 órákat alszik és mosolyogva ébred....Védőnő szerint ébresszem fel éjszaka. Namajd hüje leszek! Két dologra gyanakodom: 1., gyereknek jön a foga, nem eszik csak nyammog a cicin. 2., sok a tej, de nem tápláló - nem nagyon volt étvágyam az elmúlt hetekben... - poci telitődik a vizes tejjel, ami nem laktató, ezért van kaki-pisi bőven, de gyarapodás nélkül. Baba nem éhezik, de nem is lakik jól. avagy X., apadóban a tejcsi, kevés a 3 hónapos kölöknek. Szerintetek 1., 2., vagy X., ?? Mint látható Peti hatalmas, mosolygós, értelmes, igaz, nem egy kis dijbirkózó, inkább hosszú.

Na ennyit a nyavajgásrólKép

2., REAGÁLÁSOKKép

Jó kis lavinát inditottam el a hisztis képpel, ugye?Kép De sirósan is olyan zabálnivalóak!

Barack
Nem jött a kép és még nem is láttam az ifjabbik gyermekedet és Rékát semKép Küldj Róluk képet lécci-lécci!!!!

AndiKép
Peticica kb. 1 hete markol tudatosan, sőt, nyúl is a vackai után. A gúnyáját markolászta, akkor kezdtem az ölébe tenni a csörgőit. Megarkolja és tömi a szájába. A zsepit is, meg a PlayGym-ről lógó kütyüket is és mérges, mert azok nem érnek el a szájáig. Nyálgépségről csak annyit, hogy szerintem egy boxer megirigyelhetné, mig zárom az ajtót (ha sétálni indulunk) minimum 2 nagy tócsa képződik a kövön, nekem pedig ázik a vállam-karom..Kép Egyre többet gügyög, kiabál, tegnap elaludt a cicin, én néztem a TV-t, s álmában hangosan röhögött, aszittem megzabálom, de mégsem, mert akkor felébredt volna.Kép

F. Kata
Lilibaba annyira cuki, igazi gömbölyű-gyönyörű, és ahogy fityiszt mutat a nagyvilágnakKép KépKép Ne aggódj, majd eszik, ilyen szép hurkákkal nem éhezik az biztos!Kép

Móki
Az egyik csikos gatyót magam varrtam, a másikat örököltük. De nem olyan kicsi, 6 hónapos babára való. Mi már azokat a body-kat horjuk... (Lehet, hogy sz@r a mérleg az orvosiban?)

Sylvi
Kedves druszám, üdv itten közöttünkKép Zsófi nagyon aranyos kislányKép (És milyen szép neve van!)

Katca
Ugye-ugye, hogy az volt a riasztás oka? Dejó, ne aggódj akkor, nincs baj!!! Nekem is középre van állítva az érzékenység, sőt, most magát a lapot is a kiságy mértani közepére húztukKép igy aztán Kutyuka kőrbealudtahtaj a kiságyat, nem lesz vaklárma.

Alvás: Peti már 3 napja rövidujjú body-ban és vékony hálózsákban alszik. Nappal is rövidben van. Én nem is vettem vastag zsákot, egy vékony van, valamint egy frottier kezeslábas, ezekben alukált, plusz ha kellett a polártakaróval vagy a kispaplannak betakartam. A hőmérséklet a szobájában 21-22 fok volt (amig kellett, fűtéssel tartottam fennt). Most melegebb, mert D-DNY-i fekvésű a lakásunk, jön a nap rendesen, délután félig leeresztem nála a redőnyöket, mert telibe kapja a szoba a napocskát. Sajnos lehet, mégiscsak kell a légkondiKép Meglátjuk Peti hogy viseli majd a tartós 30 fokokat.

Most tüntem , odateszem a csirkét is ( a leves kész) mig ez a tünemény alszik (este 1/2 9-kor "szabadultam" meg Tőle...)

Jaja!! Képzeljétek, tegnaptól kisfiam hivatalosan is bölcsödés!!Kép BeirattamKép Kicsit megilletődött, mikor a bölcsi-udvaron megrohamozták a 2-3 éves csipogó gyerekekKép Olyan aranyosak voltak, simogatták, tapogatták Petikét, kivették a játékait a kocsibólKép Neki meg görbült a szája és csak lesett...Kép

Na, hess, reppentem tova!

Szilvus

Nézzétek csak, Peti igy "beszélget" az 1 éves kis cimborájával, GergővelKépKép
szilvus

Sziasztok!

Végre működik!

Van valami ötletetek hogy mivel hozhatnám vissza a tejcsit. Sajna tegnap is csak de-t volt elég, a fagyi tej meg 2-3 napig húzza már.Kép Sok folyadékot iszok nappal 2-3óránként szopizunk Szerintetek éjjel is felkeltsem????? 10-11 órát alszik, iszom a laktoherb teát+sört meg még sok folyadékot.
Nagyon nem szeretném ha tápszert kellene adni ha már eddig kihúztuk anyatejen.

Rita!
Örülök, hogy túl vagytok rajta, és hogy jó is volt a rosszban! Nagyon rendes tőled, hogy ezt bevállaltad! Igazán!

Kitty!
5 gyerköc, rendesen fel kell kötni a gatyát gondolom. Nem tudom bírnám-e. Ügyes vagy!

Bogi!

Ügynökök engem is megtalálnak mostanában fogalmam sincs honnan szedik a telefon számomat. Az utolsó hívás volt a legfurcsább, mert párom Apukájának itt van az udvarunkban a kft-e, ott van vezetékes telefon amin én SOHA nem szoktam tel-i, ( ja és nem vagyunk összeházasodva szal a nevek sem stimmelnek:nem vagyok komáromyné!) és ott keresett egy pasi név szerint, + tudott Matyikárol is ezt-azt. Kiakadatam, de nem én vettem fel és így nem tudtam lecsapni. Bár eddig sem hallgattam végig senkit, megköszönöm 10mp után és lerakom.
Én biztos nem adom ki senki telszámát az tuti!

Megjegyzem Rita: én 1 nappal később születtem mint te. Szia! (77.04.10)

No megyek ébresztem Apát menjen dolgozni (az éjjel koncerten volt most fáradtKép)

Tejcsi?

Sziasztok
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Lemaradt: Szerintetek mindkét mellből szoptassak most vagy elég 1 is, hogy több legyen a tej? Eddig 4 óránként ettünk, most 2-3ó fogunk.

Na eltüntem.
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Napsugaras jó reggelt! Kép

Kristóf 6-kor kelt szopizni és gyorsan visszaaludt, így most van egy kis időm. Nálunk még mindig csak éjféltől van éjszaka, akkor kér enni a kis csibész. No de nem panaszkodom, mert ez a 6 óra amit végigalszik is nagy szó az eddigiekhez képest. Lesz ez még jobb is. Kép Ugye?
Amúgy épp ma vagyunk 6 hetesek és a tegnap esti mérés szerint 4,3 kg Krizsó súlya. A hosszát nem mértük, de 62-es rugikat hord (kezdetben még az 50-es rugi is nagy volt rá). Egy kérdés: szép kis tokája lett Krizsónak, sok-sok hurkával. Olyannyira, hogy egyszerűen nem tudom lemosni a bőrét a ráncok között, mert nem férek hozzá annyi van belőlük. Kép Kép Kép Ti, hogy "pucoljátok" az ilyen részeket (babaolaj, hintőpor)???

Ági, Kép
Miért nem hívod fel valamelyik szoptatási tanácsadót? Ők okosabbak a témában nálunk; biztos van valami jó ötletük. Itt vannak telcsi számok: http://www.lll.hu/telefon.shtml

Móki, Kép
Kristóf is rövidújjú bodyban és vékony pamut hálózsákban alszik. Azért én még rakok rá egy polár takarót is.

Szilvus, Kép
Ősszel visszamész dolgozni, azért irattad bölcsibe Petit? Nyavajgás totóban 1-es a tippem, és egy játékon kívüli tipp: "rossz a mérleg".

Kitty, Kép
Drukk a barátnődnek!!!

Kata,
Igen, nekünk is csak 1 érzékelő lap van az Angelcare-hoz, de azt olvastam róla, hogy a tengerentúli változathoz adott 1 lap nagyobb érzékenységű, mint az itt árult 2 lapos változat lapjai. Beszélgettünk itthon a gondodról és férjem is azt mondja, hogy szerinte is segítene ha alátennétek egy fa lapot, ami minden oldalán kb. 15-20 cm-el nagyobb az érzékelőlapnál. Ez részben megoldaná azt a gondot is, hogy lemászik róla Picurka, mert így megnövelnéd az "érzékelési felületet" .

F.Kata, Kép
Lilinek további jobbulást. Nagyon aranyos a képeken!!! Kép

Sylvia, Kép
Üdv köztünk. Felvettelek a táblázatba, de hiányoznak még adataid. Megírod?
Csak érdekességként: az én kisfiam is ápr. 30-án született. Kép

Rita, Kép
Szuper jó, hogy mégiscsak történt szép esemény is a rossz mellett. Kép

Puszi:
Humi
humi

Íme így öregszenek gyermekeink:

Kép

Mi lehet Mirmurral? Biztos babázik már.
humi

Sziasztok!

Szilvus: Réka is eleinte fél kg-kat is hízott, aztán széplassan ahogy beállt az éjszaka átalvására a gyarapodás is cssökkentt. így most két hetenként 25-30 dkt hízik. szerintem éjszaka ne ébrezd fel. nappal adjál neki többször, vannak fejlődési ugrások amikor többre van szüksége ezt gyakori szopival lehet növelni. nappal hány óránként eszik, nekem Réka van hogy 2 óránként viszont az éjszakát végig alussza.

Sziasztok

Gabi

Kép

gabi1

SZiasztok!

Mirmurr bolgjában a következőt találtam:

2004. június 8-án, éjjel 0 óra 53-kor megszületett Pál Kamilla Míra.

MirmurrKép
Gratulálok Millihez! Sok tejecskét meg minden jót!

Majd még jövök

Mariann
tmarianna

Sziasztok,

Tegnap többször is felnéztem, de nem működött igazán a rendszer, legalábbis nem tudtam írni.
Köszönöm a fogadtatás, aranyosak vagytok.

Elképesztő, hogy a kicsik milyen gyorsasággal nőnek...

Móki
Már be is tettem, az elején nem tudtam hogy kell, de aztán sikerült. Köszi a tippet.

Rita
Hát nem lehetett könnyű a barátnődnek, nagyon sajnálom a történteket, de az a lényeg hogy túl van rajta és minden rendben van vele. Én nem is tudom, hogy hogy tudnék feldolgozni, egy ilyen esetet. Biztos nagyon sok erőre van szüksége hozzá.
Ja és nagyon nagy dolognak tartom, hogy ilyen lelkesedéssel és elhivatottsággal segítesz a kismamáknak...

Szilvus
sylvia
Budapest XVII. kerület

Rita! Sajnálom a barátnödet, szörnyü lehetett neked is lelkileg, csodállak hogy ilyen erös vagy! Biztos sokat jelentett neki hogy mellette voltál. Képzeljétek, nálunk azokat a babákat akik még élnek de genetikai okokból az anyuka nem akar megtartani a kórteremben kell megszülnie! Szerintem ez annyira megalázó, nemcsak neki, de a többi szobatársnak is, akik persze inkább ki szoktak menni. Ez Európa?A szüléstörténeted gyönyörü!!

Szilvus! szerdán voltunk oltáson, Orsit megint mérni akarták (2 hete mérték') nem engedtem. Mondtam elegem van ebböl, nem érdekel mennyi a sulya, mert mosolygos, jókedvü. A dokinéni meg csak nevetett hogy filigrán alkat, ne foglalkozzak azzal mennyit gyarapszik. Mondtam pont azt teszem, nem idegesitem magam, de a folyton méricskélést felejtsék el, csak arra jó hogy engem idegesitsen. Te se foglalkozz ezzel!!
Petike nagyon szép, egészséges baba, nehogy felébreszd!! Tényleg miért bölcsis?

Itt nem volt a héten vihar, szerencsére, de láttam a tv-ben tényleg szörnyü lehetett néhol.

Mirmurr gyanús nekem hogy eltünt.Kép

Ja amugy a 2 mellböl szoptatáshoz annyit, hogy Orsika idönként hisztit csap és hiába van tele a cici tejjel, neki a másik kell. Üvölt amikor a szájába akarom tenni, amikor a másik mellre forditom akkor meg egyböl rácuppan. Szoval az elmélet jó hogy elöbb üritse ki az egyiket, csak ö erröl nem tud Kép

Sirós képünk nincs, mert ö csak akkor sir, amikor a fentebb leirt hiszti van, akkor meg nemigen tenném közszemlére a szája elé logó cicitKép Pedig egyszer valahogy elcsipem, látnotok kell milyen csúnya kisbéka olyankor!

Altatás! Orsi rövidujju bodyban van azon van egy vékony (mint a polok) zsák, a lábán meg egy vékony takaró. Kint egyébként napozóban vagyunk.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Tegnap mi is átestünk a 3 hónapos oltáson, szerencsére láz és egyéb komplikáció nélkül,sikerült a lázkúpot is feltenni némi sírás mellett (valaki írta, hogy nem sikerült neki,úgyhogy tanultam belőle...).Nyűglődés viszont volt, ha nem aludt,még WC-reis alig tudtam elmenni,mert egyből üvöltött Lili, mihelyst leraktam.
Szépen gyarapodtunk, Lili már 5810 gramm, pedig nem eszik sokat egyszerre, még mindig csak max.150-et, mivel azonban elég hosszú baba, ezért nem pufók.

Szilvus!Kép
Már beszéltünk telcsin és továbbra se izgulj!!! VISZONT elfelejtettem mondani, hogy jövőpénteken fenn leszünk Pesten anyuéknál, mert megyünk a MÁV-ba 3 hónapos kontrollra,ha otthon lesztek és nem zavarunk,akkor ebéd után elugranánkLilivel egy rövid látogatás erejéig hozzátok. Jelezz vissza lécci, hogy alkalmas-e nektek,ok?Kép

Karmen!Kép
Nektek ilyen rendes babátok van, hogy csak akkor sír, ha a cicin lóg és hisztizik????Kép Ilyet el se tudnék már képzelni...Kép

Altatás: mi is próbálkoztunk vékonyabb hálózsákkal kisebb korában, de igazából nem nagyon volt rá szükség, mert jobban bejött az a módszer, hogy két vékonyabb takarót tettünk rá és ha nagyon rugdalódzott, akkor is csak a felső takarót rúgta le magáról. Így utólag már rájöttem, hogy jó pár dolgot feleslegesen vásároltam össze (van egyébként jó vastag hálózsákunk is, ami majd ősztől lenne jó...), sosem fogjuk használni őket. Nektek is van ilyen tapasztalatotok???

Megyek ebédelni, kellemes délutánt!

Andi
bagandre

Sziasztok!

Rita!
Ügyesek voltatok!

Mirrmurr!
GRATULÁLUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Majd kérünk képet!

Ági!
Én születtem április 9-én 77-ben. Vagy Rita is? Kép

Na megyek, mert felébredt Lili!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok,

Képzeljétek, Nádja az utóbbi időben a következő menetrend szerint alszik éjjel. Este 8 körül fürdés (+-1/2 óra). Elalvás 1/2 10-10 körül. 5 felé könnyűKép reggeli majd alvás 1/2 10-ig. Hát nem rendes gyerekKép. Alkalmazkodik anyukája bagoly életviteléhez.

MókiKép
Hálóruha ügyileg, tegnap rövid újjú, talp nélküli pizsiben volt alvás. Zoknit azért adtam rá. Takaró csak kb. derékig. Viszont Nádja meleg imádó (ebben anyukájára hasonlít). Ő 21 fokban bizony fázott rendesen. A takarónk lámaszőr, úgyhogy elvileg télen-nyáron használható. Pl. doktornéninél, mikor le kellett vetkőzni remegett a szája és a keze meg a tappancsa jéghideg, és lilás foltos lett. 1 hete még a vastag hálózsákját adtam rá (újjatlan) a pizsi fölé és nem volt melege. Mondjuk akkor a takarót csak éppen a lábára terítettem.
Képek nagyon jók! Nagyon menő szerkói vannak Andrisnak! De persze mit számít a ruha, ha ilyen aranyos és szép baba van benne!Kép

SzilvusKép
nem lehet, hogy korábban evés után volt és kakilás előtt. Most meg evés előtt és kakilás után. Az akár 300-350 gramm is lehet.

ÁgiKép
Gratulálok a siekeres vizsgához. Nagyon ügyi vagy!

SylviaKép
Üdv köztünk! Érezd te is olyan jól magad, mint mi!

BogiKép
Nem kaptam meg az emailed. De most már igenKép. Engem csak a MoneyMaxx-től hívtak, de arra számítottam. Bár épp most ráztam le egy számítógépes tanfolyamost. Igaz, itthon céges telefon van, és gondolom a telefonkönyvből sasolnak ki. Mindegy, lerázom őket pikk-pakk. Vagy megadom a törökbálinti iroda számát. Küdjenek csak ők Kép

HumiKép
Jó gyorsan fejlődi Kristóf. Lassan lehagyja Nádját. Mi most 62/68-es ruhákat hordunk, ruhája válogatja. A súlya olyan 5000 gramm körül lehet. De mi ugye jóval nagyobb értékekről indultunk. Sebaj, végül is Kristóf fiúból van. neki kell majd nagyobbnak lenni Kép

Szoptatás ügyileg, én nem igazán csinálok belőle problémát, hogy evésenként hány cici. Ha úgy látom az egyik már üres és miután lecuppantottam róla, mert már 1/2 órája nyammogott rajta, és a vállamon cuppog tovább, akkor rárakom a másikra. Reggel és délelőtt általában elég 1 cici. Hacsak a kisasszony nem akar 250-et reggelizni, mint ma, és beéri 180-200-zal.

Tegnap voltunk Nádjával csavarogni. Elmentünk Törökbálintra az irodába, utána voltunk a Madrinában és az IKEÁ-ba is beugrottunk 10 percre. És Nádja nagyon jól viselkedett. Csak a Madrinában volt kis sírás, míg próbáltam, de az eladó tologatta őt és rögtön elhallgatott Kép
Vettem magamnak egy kismama nadrágot. Sajna egy nadrágom sem jön rám. Pedig már csak +3 kg van rajtam, de az pont csipő-derék-hason. El kell kezdenem mozogni, ez így nem állapot!

Mariann
tmarianna

Bogi!

Bocsi Rád gonoltam de mást írtam. Még nem állt össze az agyam! Kép Még 1x Bocs!

Gabi1
Köszi felhívtam az egyik szoptatási tanácsadót: mondott okos dolgokat, hogy szoptassal kb 2óránként+megnyugtatott, hogy ha eddig volt tej akkor nem megy el olyan könyen. Ma nem is kellett eddig pótlás, mondjuk szinte mindíg a cickón lógtunk! Kép
Most ennyi megyünk fürdetni.

Sziasztok
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ez nem igaz!
Gabinak írok de Huminak szól.
Kapcsoljon már ki valaki. (mostmár nagyon ég a fejem!)
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Halihó,

Megjöttem kicsit fáradt vagyok.
Szilvus, ha nekem elég a tejem neked is vagy rossz az a mérleg vagy nem kakilt előtte, evés után volt vagy előtte. Nem hülye az a Peti gyerek ha éhes lenne akkor ordítana mint a fábaszorult. nyugodtan ráteheted a másik cicire. Meg esetleg figyelj, hogy egy kicsit jobb étvágyad legyen. na meg igyál is folyadékot. izgultam aggódtam a kórházban, meg izzadtam is rendesen nekem is megcsappant egy kicsit, de akárhogy is van valahogy mindíg elég neki.
Ági, szerintem nyugodtan ráteheted a másikra is én ezt az első két gyereknél nem mertem mert akkor mi lesz a következő szoptatáskor. De most tök lazán áztteszem, ha úgyérzem már elfogyott. és így többet van abajgatva mindkét mell. a lényeg, hogy addig szopizhasson amíg kéri, és akkor biztosan elég neki.
ÉN SOHA NEM KELTETTEM EGYETLEN GYEREKEMET SEM!!! Az alvás nálunk szent dolog.
Nyálazás nálunk is van rendesen.
JA és én bizony nem születtem 77-ben. de jó lenne akkor 6 évvel fiatalabb lennék és biztosan szülnék egy 4.-et.
Sylvia, Hát ez az elhivatottság egyszerűen kipottyant belőlem az első lányommal együtt, azóta enélkül nem tudok meglenni.
Tegnap még mindennek a tetejébe megnéztem igaz csak videóról 4 olden retriever kölyök születését.

Julcsi egyébként nagyon jó baba, de azért majd én is csinálok bőgős képet.

Lányok a talira én azt írtam 19 péntek de most látom hogy 18 a péntek és 19 szombat. kérek visszajelzést melyik lenne jobb. a többség dönt. meg a margitszigeti helyszin jó-e, még a millenáris park sem rossz de az Budán van, de írjatok még ötletet.
jó éjt, várom apát végre vége a kampánynak!!! menjetek szavazni vasárnap!
Rita
boksay_rita

Sziasztok!
Végre megint ide jutottam!
Köszönöm a jókívánságokat az Anyukám nevében is. Már javult, de még a szeme mindig fáj, mert arra is ráment a herpesz. Azért már valamivel jobban néz ki, de azt mondták, hogy a teljes gyógyulás nagyon hosszú (hónapokig is eltarthat).
Tomika jól van, bár ma eléggé nyűgö volt. Szerintem ez a hirtelen meleg+fülledt idő megviselte szegényt.
Valamelyik éjszaka még elaludt fél 9-kor, és legközelebb csal 3/4 4-kor ébredt (általában 2-3 körül szokott ébredni). Én percre pontosan 3-kor fölébredtem, és rohantam megnézni, hogy mi van vele. Békésen szundított. De én nem tudtam visszaaludni, amíg föl nem ébredt. Na, azóta megint ő ébred hamarabb.

Amúgy továbbra is nagyon aranyos, rengeteget nevet, keze lába ját állandóan, és mindig "beszélgetni" akar. Olyan érdekes, hogy napról napra okosabb.

Humi!
Édes a bömbizős kép!

Szilvus!
Nagyon tetszik Peti! Főleg a sétálós kép. Nagyon vagyány a szerkója! Én is akarok ilyen nadrágot venni Tomikának.
Tényleg lehet, hogy rosszul mérték, nem? Nálunk pl. eddig mindig kb. ugyanannyit mértek, mint mi itthon (mi kedden este mérjük, és szerdán van tanácsadás), a múltkor meg 160 g-mal többet mértek ott. Szerintem elnézte a védőnő. aztán most hónap végén meg pont a fog hiányozni.
Tomika is mindent a szájába tömköd: az öklét+a játékokat+a feje alatt lévő pelenkát is (ki kellett venni alóla). Sőt a múltkor a pelenkázón elkapta a vattás nejlonzacsit, és azt is tömte volna be. Az ujját még mindig nem találja, az öklét rágja, néha mind a 2-t.

Andi!
Tomika is nyáladzik.

Brigiéknek drukkolunk!

Kata!
Lili szép nagy baba! Örülök, hoyg jól van.

Sylvia!
Üdvözlet! Megnéztem a képeket: Zsófi negyon szép baba.

Móki!
Mi tegnap már csak bodyban altatjuk + egy vékony paplannal takarjuk. Én is adtam rá ezelőtt egy vékony hálózsákot, de még abban is melege volt.

Ági!
Szerintem is az a legjobb, ha fölhívod a szoptatási tanácsadót. Kitartás!

Mirmurr!
Gratula!

Jó hétvégét mindenkinek!
Ptünde!
Nekünk sírós képünk nem nagyon van, ezért feltesezk egy komolyat (a napocskát nézi):
Kép
ptünde

És még egy nevetőset:
Kép
ptünde

Sziasztok!

Azt hiszem Mariann említette már a Metro-t egyszer, hogy nem lehet gyerekkel bemenni vásárolni... No most itt egy másik történet,megérdemelné a Metro, hogy nagyobb sajtónyilvánosságot kapjon, mert már taszító, amit csinálnak!!!!

Most jöttünk haza nemrégakecskeméti Metro-ból,ahol az akciósújság alapján utazóágyat néztünk és vásároltunk is. Bruttó ára 12.487 Ft egyébként, ami ugye jó árnak számít.
Megnéztük a kiállított darabot, jónak találtuk, fogtuk magunkat és elhoztunk egy becsomagolt kartondobozt. A vevőszolgálaton megtudtuk,hogy féléves jótállás van rá, a számlával lehet jelentkezni, ha valami probléma van.

Na és most jön a fordulat!!!! Itthonkibontjuk a kartondobozt és egy teljesen más utazóágyat találunk benne,mint amitmi ott az áruházban megnéztünk mint mintadarab. Ez ugyanis
- más színű
- más méretű
- más (alacsonyabb) felszereltségű (pl. hiányoznak róla a párnás védőrészek az összecsukó elemeknél)
- egyik oldalát (a merevítőt) nem lehet kiegyenesíteni, összecsukva mnarad

Csupáncsak ennyi a különbség...Kép Holnapmehetünk vissza és reklamálhatunk, amit persze majd lazán elintéznek egy legyintéssel, ők nem felelősek ezért (fűnyírógép vásárlása tavaly hasonlóképp történt, akkor "véletlenül" egy nagyobb, jobb, drágább fűnyírót tettek ki mintadarabnak a kisebb, olcsóbb leírásával és árával)...

Az ember legszívesebben rájuk borítaná az asztalt...Kép Már csak az a kérdés, hogy a többi ottmaradt kartonban vajon találunk-e olyat, ami ki van állítva???????
Őszintén szólva sosem szerettem a Metro-t, utálom, hogy nem fizethetek bankkártyával (ja persze, igényelhetnék OTP-Metro bankkártyát, tudom, de ez diszkrimináció, egyébként is gyűlölöm az OTP-t), de ez a két eset már túlmegy mindenen, egyszerűen felháborító!!!Kép

Remélem a férjem holnap jól beolvas nekik!

Hogy azért jót is mondjak, eredetileg vacsorázni indultunk a férjemmel ma este, egy kicsit kimozdultunk otthonról, csak előtte még megvettük ezt a vackot. De legalább a vacsi jól sikerült!Kép A mérgelődés csak utána jött, mikor hazaértünk és kibontottuk...
Ezentúl minden egyes nyavalyás cuccot ki fogok bontani a helyszínen és nem fog érdekelni, ki mit mond vagy hogyan néz...

Jó éjt!
Andi
bagandre

Sziasztok!

Indulunk Pomázra bográcsolni. Szuép idő van..Kép Nyuszifül is - fura módon - felébredt 6-kor, megtömtem, kicsit "vitatkoztunk" és visszaaludt. Én apát várom, elment bevásárolni.

Rita,
Gondolod az lenne a baj? Mi is arra tippeltünk a totóban, mert kb. 2 hete anyu jól felidegesitett, plusz étvágyam sem nagyon van ebben a melegben, szerintem is hig a tej, azaz teli lesz a pocak, de igazán jól nem lakik. Mondjuk az a bébi aki éhezik, nem aludna 11-12 órát iccaka. No, mindenesetre odafigyelek a kajára, piára! Inkább szedjem vissza a leadott kilókat, de a gyerek hizzon! Azért 4,8 kg elég kárcsú egy 11 hetes babának. Peti mindig 2 ciciből kap (Karmen, a szitu ugyanaz, mint Nálatok). A fábaszorult eset pedig esténként van újabban, lehet adigra lesz igazán éheske?Kép
Rita, mi egy évjáratból vagyunkKép Látod, és én még csak az elsőnél tartokKép

Gabi
Tegnap adtam 2-3 óránta Petinek enni, érdekes, mindig elfogadtaKép Azért szeretném, ha Ő is egy icipicit hurkagyurka lenneKép

Humi
Neeeeem, még nem megyek vissza dolgozni, csak JÖVŐ szeptemberben. Csak nem szeretnék úgy járni, mint a gyermeknótában, aki későn futottKép Kép Nagyon szuper bölcsi van itt a parkban, pont velünk szemben. Jóformán lerúgom a gyerkőcöt a terasztról és a bölcsiudvaron landolKép Igy aztán előfelvételis lett 2005-reKép
Hajlattisztítás: ugyebár a fent emlitett okok miatt mi nem vagyunk annyira hurkásak, csak a nyakán és a combikáján van egy kis puhKép Babaolajos kozmetikai vattával és fülpiszkával tisztitom. Nem szeretiKép

Tündi
A kiságyas Tomikára hirtelen azt hittem, az én gyermekem, mert PONT olyanKép A szemecskéje egyenesen ugyanolyan!! Aranyos kiskrapek, hogy nincs is sirós képetekKép
Anyudnak tudsz azért segitséget nyújtani Tomika mellett is? A mihamarabbi gyógyulás érdekében nem szabad megerőltetne magát.

Andi
mail is megyKép Jövő péntek oké. Mi nem is kaptunk időpontot, rossz volt a számítógép, mikor a 6 hetesen voltunk, igy leletet sem. Majd felhívom Őket hétfőn.
Pali pedig borítsa a METRO-sokra a pultot! Sajnos - memcsak náluk - de az akciók többsége jó nagy át....verés.Kép Mindent ki kell bontani, megnézni megvan-e az összes alkatrész-kütyü. Sajnos, rossz tapasztalatok után mi már ezt tesszük. Én pedig az igen kukacos vásárlók közé tartozom. Ha csúnyán néznek rám, lepakoltatom az egész polcotKép

Jövő héttől jó kis projektem lesz, ugyanis eladtam a fenekem alól az autómat, s sürgősen venni kell egy másikatKép

Süt a nap! Mégiscsak lesz bográcsolás! Kiváncsi vagyok Kicsifijjam hogy birja majd a gyűrődést. Lesz egy 1 éves kislány és egy 5 éves fiúcska isKép

Puszi Nektek!

Szilvus aki kitartó küzdelmet folytat a Tejivó bezárása ellen. Legfeljebb más vállalkozásba fogokKép

Jaja, utóirat egy kis mosolyognivaló:
Képzeljétek tegnap a tisztábatevéskor kigyóként tekergőző kisfiam nyakon-fejen és szájbapisilte saját magát (végre nem engem)Kép Jól meglepődött, hatalmasat nyelt és pislogott. No, ez az igazán takarékos, zárt, önitató rendszerKép

Puszzz!
szilvus

Jó reggelt!

A tegnapi hosszúalvást úgy tűnik elkiabáltam, ma fél 4-kor kukorékolt fel a fiam legszebb álmombólKép Nem adom fel, majd holnap biztos JÓÓÓÓ sokáig alszik - a remény hal meg utoljáraKép)

Szilvus, elképzelem Petikét, amint nagyokat pislog, s meglepődik. Nem lehetett semmi látványKépNem tudom írtam-e, de én sem vagyok csordultig az utóbbi időben tejcsivel, lehet, hogy több az önbizalmam, mint a tejemKép De vedelek egész nap, és mondogatom magamnak, hogy jó sok tejem van( lehet hogy bejön, de legalább magamat megnyugtatomKép Még nem fogy a kis hurkagyurka, így próbálok nem aggódni. (Sose gondoltam volna, hogy ez napi probléma lesz, hogy van-e, elég-e...!!!!)

Ma reggel elindultunk volna egy nagy, családi bevásárlásra, de Andris úgy döntött, hogy mégsem jön, álmos. Elaltattam(persze még mindig csak a kezemben megyKép ), és letettem. Apa képviseli most az családot az Intersparban.

Tegnap esti szopi alatt 3-sszor öltöztettük Andrist még fürdés után. (1X telegatya effektus, 2X kifolyik a szájából a tej. Vigyorog, mint a fene, folyik, beszélni próbál, folyik. Már most rá kell szoktatnom, hogy evés közben nem beszélünk!!!Kép

Tünde, nagyon aranyos a babó! Sokat nőtt!!!

Vettem tegnap hordozókendőt. Klassz, mert a csajszi megmutatta, hogyan kell kötögetni, + leírás is van rajzokkal. Jót szórakoztam vele este.Kép Nem állítom, hogy baromi sokat fogom használni(ezért is örülök, hogy arányleg olcsón vettem), de ezzel a nagy kocsival elég horror a tömegközlekedés.

Andi, nem csodálom, hogy fel vagytok háborodva. Remélem a férjed a sarkára áll!!!

Nekem tul.képp a 18 péntek is jó, akkor apa nélkül tudjuk tiszteletünket tenni. De ily esetben - ha apa nem jön - odafele mindenképp szeretnék csapódni valakihez, hogy valami közismert helyen már összefussunk, mert én nem tudok tájékozódni, és nem csak a tali végére szeretnék belibegniKép

Ja, lassan 3 hónapos Andris. Az átaludt éjszaka lassan már nem kéne, hogy kialakuljon?? (egy túlaggódó anyukaKép )

Szép napot!
(Itt hűvös van, szeles az időKép Képzeljétek, pár napja, mikor az a nagy vihar volt, a ház előtt 2 fa ködőlt. Most totálplánban nézhetjük a Hungarokamion gyönyörű vasbeton épületének lebontásátKép )

Jó hír: van még 4 szelet süti a hűtőbenKép Kép

Fiú keresztelősruhás képet raknátok fel ha van?(Humi esetleg?Kép Köszi!!!

Pusza,

Móki
móki

Sziasztok!

Szilvus!
Szerintem ne aggódj, és lépj túl a súlykérdésen. A képeken egy igen stramm kissrác látszik, kis formás. Nem mindenki sonka gyurka. (Helgám 1 évesen 7 kiló alig volt, és sosem aggódtam,hogy elég-e neki a tej. Mondjuk most se egy vastag kislány.) Na , és aki 11 órát aluszik egyvégtében az nem éhes. Légy nyugodt, ha éhezne, követelné Ő éjszaka is a jussát.

Jó hamar el kellett indítanod a bölcsis felvételt. Talán még felvételi vizsga is volt...

Móki!
Hát jó lenne mindenkinek,ha a baba már éjszaka aludna, de van aki még 1 évesen is felkel éjjel. (Réka is menetrendszerint megébred fél 4 -kor. (Igaz előtte 7-kor szopizik) Az a tejcsinek csak jó,ha kel a baba éjjel, nem marad ki olyan hosszú ideig az inger a cickónak.

Andi!
A METRO-ban húzzátok a fejükre az utazóágyat. Én már kaján kívül semmit sem veszek ott, eddig minden komolyabb dologgal befürödtünk.(A férjem pl. barkácsgépekkel, és mi is fűszegélynyíróval)

Tünde!
Tüneményes Tomika. Az Apukájára mosolyog?

Mariann!
Hát én sem tudom felvenni a régi ruháimat.+4 kilóm van, de az hason és fenéken ):
Most készül egy ruhám a varrónőnél. Ja, és vennem kellett egy fürdőrucit is, a másik felsőjébe,kb. 1/3 cickó fért volna bele. Jövőre meg eldobhatom, mert sajna a régi felső lesz jó. (Legszívesebben fűzöldet vettem volna, hogy beleolvadjak a strand füvébe,mint a gyíkok.)

Mirrmurr!
Gratulálok Nektek. Ha tudsz,gyere mesélni!!

Ma belepróbáltam Rékát az etetőszékbe, és mondtam Neki,hogy 2 hónap múlva már itt próbálkozunk. Szegény,csak lesett. Emígy:

Kép

Kitty
kitty123

Sziasztok!
A 2004. őszi babás topikból szeretnék feltenni nektek egy kérdést, ha nem baj.
Kicsit magas lett az Afp-m (2,4 MoM), így minden létező helyen elolvastam az Afp-vel kapcsolatos dolgokat, és mindenhol azt olvastam, hogy 2,5-ig teljesen normális. Sima uh-n megnézett két orvos, plusz egy orvos 3D uh-n, mindent rendben találtak!!! A Schöpf-Méreit felhívtam, azt mondták, ők is csak egy sima uh-t tudnak csinálni, de nem tartják indokoltnak, mert 2,5-ig teljesen jó az eredmény. Teljesen megnyugtatott minden orvos.
Visszaolvastam ebben a topikban az Afp-s időszakot, és olvastam, hogy közületek is volt néhány kismami, akinek magasabb volt az Afp. (2, 2,2 stb.) Ha jól emlékszem, Mariann, Kirmon, Kata. (? Remélem, jól emlékszem.)
Igy szeretném tőletek megkérdezni, hogy később is minden rendben volt-e a babával a magasabb Afp ellenére. Ha erre is az lesz a válasz, hogy igen, maximálisan nyugodt leszek, és innentől kezdve elfelejtem az Afp-s mizériát.
Ne haragudjatok, hogy olyan dologgal kapcsolatban tettem fel kérdést, ami számotokra már rég nem aktuális, de az az igazság, hogy nekem megnyugtató lenne hallani a válaszokat.
Előre is köszönöm szépen! Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Szia Liv,

Nekem is 2,5 lett az AFP-m, az uh. mindent rendbe talált, mondták is, hogy ne aggódjak, s egy csoda egészséges kisfiút szültem márciusban. Úgyhogy tényleg ne aggódj!!

Az orvosunk elmondta, hogy az AFP vizsgálat egy igen sok hibával terhelt laborvizsgálati módszer. A kijött értékekben lévő szórások magasak, így kb. ténylegesen a vizsgálatok 50% minősül csak elfogadhatónak...

Magyarul a Te eredményed bőven az elfogadható hibahatáron belül van, az ultrahang is mindent rendben talált. Semmi okod az aggodalomra!!!!

Szép szülést kívánok!

MÓKI Kép
móki

Hali,

Hú, végre letudok ülni, a gép elé, reggel óta teszek-veszek, és már lassan este van. Holnap megyünk vidékre, anyósékhoz, már alig várják, hogy lássák a picurt. 3 hetes volt, amikor utoljára látták. Azóta jó nagyot nőtt.

Tmarianna
Nádja tényleg nagyon rendes kislány, irigyellek is érte, hogy ilyen jól alszik. Bár most már én sem panaszkodom, Zsófi is kezd egyre többet aludni, éjszaka. Mi most a fürcsit jó későre tettük: 10 órára, kaja kb 11-kor és kb hajnali 4-ig bírja. Szóval ez már isteni, ahhoz képest,
hogy pár hete előfordult, hogy 2-óránként kért enni, akkor reggelre, már azt hittem kipurcanok. De sikerült átvészelni, ezt az időszakot, és már egyre ügyesebb. Remélem lesz ez még jobb is.

Rita
sylvia
Budapest XVII. kerület

Sylvia! gratulálok Zsófi is gyönyörü baba. A dokid nekem nagyon ismerös, nem ö szokott az RTL-n lenni?

Ági! fratulálok a vizsgához!

Andi! mi sokat járunk Metroba, de csak 1x volt szakadt az ing, kicserélték. Tényleg nagyon bosszanto ez ami veletek történt!!

Szilvus! nem semmi lehetett ez a pisilésKép

akartam egy siros képet, hason ugye utál, ez lett belöle Kép

Karmen

KarmenKép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?