Sziasztok, jó reggelt!
olyan meleg van a lakásban, már 5-kor fennt kukorékoltam, ömlött rólam a verejték, nem tudtam tovább aludni. Igy egy kellemesen eltöltött reggeli a teraszon, majd kipateroltam a Kispapát dolgozni (valakinek azt is kell...), nekikezdtem az ebédnek (rántottleves, paprikás csirke+nokesz) és most már itt is vagyok. Tegnap úgyis lusta dög voltam. Mindenben.
Nyavajgok egy kicsit, majd reagálok az irásokra, jó?
Tehát:
1., NYAVAJGÁS:
Nem hittem volna, de bizony tejproblémám van. Remélem nem arról van szó, hogy csődöt jelenthet a Tejivó (ha igen, Móki, átadom a részvényeimet
! Tegnap voltunk mérésen, kicsifiam 11 hetesen 4800 gr. Ami önmagában nem rossz (ugye Karmen, Orsi is ilyesmi volt?), ám az elmúlt 2 hetet alapul véve ez bizony összvissz 30 gr (!!!) gyarapodás. A védőnéni nem hitt a szemének, kétszer is ráraktuk csóri gyereket a mérlegre. Bizony annyi
Eddig 700 gr/4 hét volt a tendencia. Gyerek eszik, éjszaka 10-11 órákat alszik és mosolyogva ébred....Védőnő szerint ébresszem fel éjszaka. Namajd hüje leszek! Két dologra gyanakodom: 1., gyereknek jön a foga, nem eszik csak nyammog a cicin. 2., sok a tej, de nem tápláló - nem nagyon volt étvágyam az elmúlt hetekben... - poci telitődik a vizes tejjel, ami nem laktató, ezért van kaki-pisi bőven, de gyarapodás nélkül. Baba nem éhezik, de nem is lakik jól. avagy X., apadóban a tejcsi, kevés a 3 hónapos kölöknek. Szerintetek 1., 2., vagy X., ?? Mint látható Peti hatalmas, mosolygós, értelmes, igaz, nem egy kis dijbirkózó, inkább hosszú.
Na ennyit a nyavajgásról
2., REAGÁLÁSOK
Jó kis lavinát inditottam el a hisztis képpel, ugye?
De sirósan is olyan zabálnivalóak!
Barack
Nem jött a kép és még nem is láttam az ifjabbik gyermekedet és Rékát sem
Küldj Róluk képet lécci-lécci!!!!
Andi
Peticica kb. 1 hete markol tudatosan, sőt, nyúl is a vackai után. A gúnyáját markolászta, akkor kezdtem az ölébe tenni a csörgőit. Megarkolja és tömi a szájába. A zsepit is, meg a PlayGym-ről lógó kütyüket is és mérges, mert azok nem érnek el a szájáig. Nyálgépségről csak annyit, hogy szerintem egy boxer megirigyelhetné, mig zárom az ajtót (ha sétálni indulunk) minimum 2 nagy tócsa képződik a kövön, nekem pedig ázik a vállam-karom..
Egyre többet gügyög, kiabál, tegnap elaludt a cicin, én néztem a TV-t, s álmában hangosan röhögött, aszittem megzabálom, de mégsem, mert akkor felébredt volna.
F. Kata
Lilibaba annyira cuki, igazi gömbölyű-gyönyörű, és ahogy fityiszt mutat a nagyvilágnak
Ne aggódj, majd eszik, ilyen szép hurkákkal nem éhezik az biztos!
Móki
Az egyik csikos gatyót magam varrtam, a másikat örököltük. De nem olyan kicsi, 6 hónapos babára való. Mi már azokat a body-kat horjuk... (Lehet, hogy sz@r a mérleg az orvosiban?)
Sylvi
Kedves druszám, üdv itten közöttünk
Zsófi nagyon aranyos kislány
(És milyen szép neve van!)
Katca
Ugye-ugye, hogy az volt a riasztás oka? Dejó, ne aggódj akkor, nincs baj!!! Nekem is középre van állítva az érzékenység, sőt, most magát a lapot is a kiságy mértani közepére húztuk
igy aztán Kutyuka kőrbealudtahtaj a kiságyat, nem lesz vaklárma.
Alvás: Peti már 3 napja rövidujjú body-ban és vékony hálózsákban alszik. Nappal is rövidben van. Én nem is vettem vastag zsákot, egy vékony van, valamint egy frottier kezeslábas, ezekben alukált, plusz ha kellett a polártakaróval vagy a kispaplannak betakartam. A hőmérséklet a szobájában 21-22 fok volt (amig kellett, fűtéssel tartottam fennt). Most melegebb, mert D-DNY-i fekvésű a lakásunk, jön a nap rendesen, délután félig leeresztem nála a redőnyöket, mert telibe kapja a szoba a napocskát. Sajnos lehet, mégiscsak kell a légkondi
Meglátjuk Peti hogy viseli majd a tartós 30 fokokat.
Most tüntem , odateszem a csirkét is ( a leves kész) mig ez a tünemény alszik (este 1/2 9-kor "szabadultam" meg Tőle...)
Jaja!! Képzeljétek, tegnaptól kisfiam hivatalosan is bölcsödés!!
Beirattam
Kicsit megilletődött, mikor a bölcsi-udvaron megrohamozták a 2-3 éves csipogó gyerekek
Olyan aranyosak voltak, simogatták, tapogatták Petikét, kivették a játékait a kocsiból
Neki meg görbült a szája és csak lesett...
Na, hess, reppentem tova!
Szilvus
Nézzétek csak, Peti igy "beszélget" az 1 éves kis cimborájával, Gergővel