mulan
Nem is tudom, úgy összefolynak a napok.
Nálunk 4-5 hetes kora körül jött az, hogy nagyon kevesett hízott, csak 5 dkg-ot két hét alatt. Akkor a gyerekorvos elküldött minket vérvételre és vizeletvizsgálatra, mert hogy a lassú gyarapodás hátterében lehet lappangó húgyúti fertőzés is. Minden lelet negatív lett.
Előtte kb. egy héttel kezdett Marci nyűgösödni, 1,5 óránként enni akart, én meg nem hittem el, hogy tényleg éhes
Nappal nem volt hajlandó aludni, sokat sírt, a végén már éjszaka is 2 óránként kelt, pedig születése óta egyszer ébredt csak éjszaka. Persze én is egyre hisztisebb lettem a kialvatlanságtól meg attól, hogy bármit csinálok vele, csak bömböl
A gyerekorvos hümmögöt, aztán felírta a tápszert. Onnantól, hogy jól lakott, egy-két napon belül kisímult, aludt rendesen, abbahagyta a sírást. Így én is tudtam mellette pihenni. Elkezdtem szedni a kapszulát, és több lett a tej is.
Így belegondolva, kb. 3 hete van, hogy letudunk egy evést egy fél óra alatt, tehát az kb. 7 hetes kora óta. De leszámítva azt az egy hetet, mikor éhezett szegény, nem volt komoly gondunk (kopp-kopp-kopp).
Mégegy dolog: Marcinak 2-3 naponta volt akkoriban zöldes színű széklete. Erre azt mondta a doki, hogy lehet "éhezési széklet". Ez akkor nagyon szíven ütött, itt döbbentem rá, hogy tényleg éhezik a babám
Aztán hogy elkezdtük a tápszerezést, ez teljesen elmúlt, azóta nem is volt ilyen.
Szóval ha zöldes kakival találkozol, akkor ne ijedj meg, csak tömd meg jól a gyereket
És a pihenés csodákat tesz, ha teheted, aludj te is, amikor a babád alszik. Nekem jobban használt a tejtermelésnek, mint a fejés, de ez alkat függő gondolom.