Új privát üzeneted érkezett!

Krisztacsillag örülök, hogy bevált a bogyó :D vettél vagy veszel légzésfigyelőt? Már nincs sok hátra és te is babázhatsz! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
igen, vettünk, Angelcaret bébiőrrel. Tegnap próbáltuk ki...

Már annyira nagyon várjuk a babát... :)

Kép
krisztacsillag

Krisztacsillag nekünk is ilyen van és meg vagyok vele elégedve :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Reni,
Huh Merse leosztotta a lapokat Beninek ? :D
Kiálltam földváron a partra és integettem Alsóőrs irányába, remélem láttátok.

Cirkuszka,
Na mi lesz már azokkal a képekkel ?

Silverlion,
Mindenképpen úgy időzítünk hogy akkor is lent legyünk, aztán majd mi is bandázunk 8)
Nekem egyébként a tejpép tök sűrű lett, hogyan tudjátok cumiból inni ? Milyen méretű cumit használsz hozzá ? Lehet hogy hígabbra kellene csinálnom ? A dobozon leírtakat követtem, asszem…

Mikrobinak gratula a járásért, ügyes kisemberke, na akkor innentől még úgyse lesz megállás gondolom. Örülök hogy találtatok egy normállis jó dokit.

Pénteken elmentünk dokibához aki nem igazán értette hogy mit is keresünk itt. Lényeg meghallgatta elől-hátul, megnézte a torkát, de szerencsére mindent rendben talált.
Egyébként szedtük az oscillot és a coryzalia-t is. Lehet h az is segített ?

Kati,

Hogy van a fogad ? Mi lesz a sorsa ? Kihúzatod ?
Rengeteget gondolok most Rátok, ahogy árad a Duna… hogy vagytok ? Milyen a helyzet ?
68 után 74 következik :D

Millye,
Helyzet az hogy 90%-ban én készítem a gyümiket, főziket. Jobb az így, meg megmondom őszintén nem szeretném „elrontani” az üveges cucokkal. Persze fogunk olyat is enni de többségében a homemade dolgokat szeretném.
Köszönöm a segítséged, megnézem majd a képeket illetve h milyen zenét is szeretnénk, mondjuk egy 3 perc 40 sec hosszúságúhoz mennyi képet keressek ?

Kriszta,
Nagyon ügyes vagy. Drukk hogy jó hírt kapj és pénteken letudd végre a szóbelit is.
Migrén elmúlt, előbb volt, egész éjszaka sípolt a légzésfigyelő és mindig úgy ugrottam ki az ágyból hogy abban a pillanatban begörcsölt az agyam. (valószínűleg rosszul van bent a lap, vagy rossz helyen fekszik - szerencsére semmi komoly)

Gondolom a fiús anyukák egyetértenek velem, kellenek a helyes kispasik hogy majd csapják a szelet a kiscsajsziknak. Úgyhogy hajrá Bogi !

Nyugi Bogi miatt ha nem mozog, tudod egyre kisebb neki is a hely bent, lehet lustább ebben a melegben stb. stb. Lényeg nehogy idegeskedj. Pár hét és Bogi megérkezik.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Velünk minden oké egyébként Balcsizunk, apa tegnap reggel ment el, úgy volt h a héten a szülei lesznek lent, de hétfő reggelre anyukája rosszul lett így ebből nem lett semmi. Huh én úgy be vagyok tojva éjszaka, pedig nincs semmi, kivilágítva minden de valahogy parázok… biztos azért h apa nincs itt. Túl sok horrort néztem régebben.
Szóval pihizünk, sétizünk, megnéztük a hajókat, a vonatot, utána kiraktam a habtapit a fűre és azon játszottunk.
Várjuk a vendégeket hogy beessenek, tényleg ha valakit érdekel 10 fő részére, jó helyen, kultúrált, tiszta környezetben balatonföldvári nyaraló az írjon privit.
Marcim teljesen jól van már, nem lehet lelőni mióta rájött hogy tud térdelni és rugózik folyamatosan.

Pár kép a tegnapról:

kubuspace

Kép

Kép

Kép

TV-t néz 8)
Kép

kubuspace

tegnapi séti alkalmával fényképeztem

Kép

kubuspace

Kubuspace örülök, hogy a fiad nem beteg! Valószínű az oscillot is segített ebben! Szerintem kb. 20-25 kép elegendő... majd meglátom amikor elkészítem.. esetleg küldjél 30 képet és ha végig tud menni akkor benne hagyom :D Ismét nagyon édes képeket tettél fel Marciról :D :D :D
Jó pihenést nektek és esőmentes időjárást! :wink: A nyaralót ti adjátok ki? Hogy tudsz netezni vitted a notebookot és gondolom mobilinternet előfizetésed van... lassan nekem is be kellene ruháznom egy mozgatható gépre... :?

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Hogy bírják a babócák és az anyukák ezt a hőséget?

Sikerült az írásbelim, szóval tanulhatok a szóbelire… de ebben a melegben nagyon nehezen megy…

Ráadásul ma megyünk az első CTG-re, ami sokkal jobban izgat, mint a jövedelmezőségi index kiszámítása..:)

Kubu,
annyira édesek a fotók!!!
Bogi keveset mozog, de ha mégis, akkor hatalmasakat rúg… :)

Puszi nektek!

Kriszta

Kép
krisztacsillag

sziasztok,

huh kicsit lemaradtam az olvasással pedi igyekszem minden nap picit benézni h ne maradjak le mindenről...

Kriszta:Gratulálok az irásbelihez!mostmár hamarosan a legnagyobb nyugiban babázhatsz :) nagyon drukkolok a szóbelihez!remélem rendesek lesznek!:)

kubu:dejó képek!dejó balcsi!:) Marci már egy óriási pasi :) nagyon helyes :)
meddig lesztek balcsin?

Silverion:hogy vagytok?

mi megvagyunk,Lili nagyon tündér tud lenni,csak nem eszik eleget sajnos..lehet h nekem sem lesz v máár nincs elég tejem(???) de ő se szopizik elég erősen..3100g-mal született,3050g-mal hoztuk haza,ma mértem és 3160g és tegnap volt 3hetes... és ma már tápszert is kellett adni és félek h nem lesz elég tejcsi neki..fejni sem tudok továbbra sem,pedig próbálkozom kézzel,géppel..a melegvizes borogatás még segit a csomókat feloldani ált.ban..de azért akkor is kicsit ilyesztő..én meg igyekszem nem kiborulni..
szerintetek nagyon gáz a súlya?
mulan

Mulan a súly gyarapodása egy picit kevésnek tűnik (az első 3 hónapban a csecsemőknek átlagban heti 20 dekát kellene hízniuk de ez babánként változó) ... beszéltél a védőnővel vagy a gyerekdokival? Kevés a tejcid vagy nem tápláló? Mennyi időközönként eteted? Éjszaka hányszor eszik? Próbáltál homeós tejserkentőt szedni? Ricinus communis 5CH, Urtica Urens 5CH Remélem hamar rendbe jön a tejtermelődésed! :?

Kép

Kép

Kép
millye

millye: a gyorvos szabin van,a védőnő nemveszi fel,pedig elveileg csak mult héten volt szabin..apukám szerencsére gyerekorvos szintén,szóval kéznél van legalább..
etetni eleinte 3óránként evett,aztán nagyon hamar átállt 4óránkénti evésre,de volt h annyira aludt h 5-6óra is eltelt egyszer egyszer egy egy kaja között..éjszaka a kezdetektől úgy néz ki hogy 11-12körül eszik és utána még egyszer esetleg 1körül,de utána legközelebb 5-6körül eszik csak..ált.ban felébred 4-5körül,de szinte azonnal vissza is alszik,olyankor nemsikerül megetetnem.. napközben meg most kb 2napja kezdtük el h 2óránként kér enni,olyankor is mindig cicire teszem,amennyit csak lehet,de közben is mindig elalszik és folyamatosan ébresztgetnem kell h egyen..
még nem próbáltam..és ezeket együtt lehet szedni v az egyiket próbáljam meg most aztán a másikat?...
pedig azt hittem hogy sok tecsji lesz,mert foylton érzek benne csomókat,amiket igyekszem kimaszirozni ugye..de lehet h túl nehezen jön ki a babónak?...
:?
mulan

mulan ne szedd egyszerre a homeós bogyót csak próbáld ki valamelyiket és ha beválik akkor nem kell a másikat szedned. Nálunk napközben a fiam még mindig 3 óránként eszik illetve cicizik, van mikor csak azért hogy el aludjon a súlyát tegnap mérte a védőnő 7770 gramm és 68,5 cm de ő nagy baba és csak anyatejet kap. Próbáld meg sűrűn mellre tenni, hogy meginduljon a tejed és egyél kalóriadús ennivalót pl. burgonya szorítok, hogy meginduljon a tejtermelés és a súlynövekedés! :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

millye:Köszönöm Nagyon!!!
mulan

mulan nagyon szívesen! Majd írd meg a fejleményeket. :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

mulan

Amit írsz, nagyon emlékeztet arra, amit velünk is történt.

Nekem anno azt mondták, hogy nagyon pici még a babám, ezért hamar elfárad szoptatás közben. Úgy tűnik, igazuk is volt, mert most már ritkábban alszik be szoptatás közben, főleg akkor, ha nem igazán éhes. Ha éhes, 10 perc alatt is képes bevágni az adagját.

Tudom, hogy ez most nagyon kiborító, én is nagyon nehezen viseltem, hogy folyton a mellemen van, mégis éhes :( De kitartás :) Ha éhes marad, nyugodtan adj neki tápszert szoptatás után, és ha nő meg hízik kicsit, erősebb lesz, és jobban is fog szopni.

A tej állítólag az első 6 hét alatt áll be, úgyhogy még van időd szaporítani :) Nekem sokat segített a more milk plus kapszula, bár nagyon drága, és Marcinak sok gonosz pukit csinált. De érezhetően több lett a tejem tőle. Előbb próbáld ki, amiket millye írt, de végső megoldásnak ott van ez a kapszula is.
jaspis

jaspis:Köszönöm!!!!!!! :)
tényleg elég kiborító..úgy érzem fél percenként eltudnám sírni magam..de még attól is félek(sírástól) mert úgy hallottam attól is kevesebb lesz a tej.. :?
mennyi idő volt nektek mire ennyire megerősödött a babó?
ezt a more milk kapszulát is megjegyzem.. ezt is Köszönöm!!!
mulan

Szia Mulan!

A barátnőmnek nagyon bevált az alkohol mentes sör tejszaporításra. Az is nagyon fontos, hogy legalább 3 l folyadékot igyál naponta, ilyen melegben meg még többet.
Szerintem ne aggódj, nekünk egy csomó idő kellett mire Flóra visszanyerte születési súlyát (persze én is halálra paráztam magam addig ;-)). Utána viszont szárnyakat kapott és volt, hogy 35 dkg-t hízott egy hét alatt.
Drukkolok nektek! :-)
zizi27

mulan

Nem is tudom, úgy összefolynak a napok.

Nálunk 4-5 hetes kora körül jött az, hogy nagyon kevesett hízott, csak 5 dkg-ot két hét alatt. Akkor a gyerekorvos elküldött minket vérvételre és vizeletvizsgálatra, mert hogy a lassú gyarapodás hátterében lehet lappangó húgyúti fertőzés is. Minden lelet negatív lett.

Előtte kb. egy héttel kezdett Marci nyűgösödni, 1,5 óránként enni akart, én meg nem hittem el, hogy tényleg éhes :( Nappal nem volt hajlandó aludni, sokat sírt, a végén már éjszaka is 2 óránként kelt, pedig születése óta egyszer ébredt csak éjszaka. Persze én is egyre hisztisebb lettem a kialvatlanságtól meg attól, hogy bármit csinálok vele, csak bömböl :(

A gyerekorvos hümmögöt, aztán felírta a tápszert. Onnantól, hogy jól lakott, egy-két napon belül kisímult, aludt rendesen, abbahagyta a sírást. Így én is tudtam mellette pihenni. Elkezdtem szedni a kapszulát, és több lett a tej is.

Így belegondolva, kb. 3 hete van, hogy letudunk egy evést egy fél óra alatt, tehát az kb. 7 hetes kora óta. De leszámítva azt az egy hetet, mikor éhezett szegény, nem volt komoly gondunk (kopp-kopp-kopp).

Mégegy dolog: Marcinak 2-3 naponta volt akkoriban zöldes színű széklete. Erre azt mondta a doki, hogy lehet "éhezési széklet". Ez akkor nagyon szíven ütött, itt döbbentem rá, hogy tényleg éhezik a babám :( Aztán hogy elkezdtük a tápszerezést, ez teljesen elmúlt, azóta nem is volt ilyen.

Szóval ha zöldes kakival találkozol, akkor ne ijedj meg, csak tömd meg jól a gyereket :)

És a pihenés csodákat tesz, ha teheted, aludj te is, amikor a babád alszik. Nekem jobban használt a tejtermelésnek, mint a fejés, de ez alkat függő gondolom.
jaspis

Sziasztok,

reggel arra ébredtem, hogy vérzek. Valószínűleg a nyákdugó lökődött ki. A folyamatos vérzés miatt bementünk a kórházba, egy ujjnyira nyíltunk ki. Volt ctg, ultrahang, minden rendben… Bogi szép nagy baba, állítólag már 3 kiló felett van és hosszúak a combjai..:)

Most itthon vagyunk, várunk… fájásaim nincsenek, legalábbis nem érzem… csak a derekam fáj, de nem olyan vészes. A folyamatos vérzésből arra következtetnek, hogy éjszaka vagy holnap kibújik a kislányunk. :)

A saját doki bácsink külföldön van, de ma hazajön, szóval valószínűleg őt is megvárjuk.

Puszi nektek

Kép
krisztacsillag

jaspis:köszönöm!!:) az alvás is jó ötlet.kipróbálom.napközben nem nagyon merek aludni nehogy lemaradjak vmiről a picivel kapcs-ban..(pl.nem etetem meg időben,nem teszem tisztába időben...)

Kriszta: NAGYON NAGYON DRUKKKOLUNK HOGY MINDEN RENDBEN LEGYEN!!!!! :) szép,nyugodt,boldog szülést!!!!!!!!! :) :) :) :) :) :) :)
mulan

Krisztacsillag mennek a drukkok! Majd ha tudsz jelentkezz! :D

Kép

Kép

Kép
millye

krisztacsillag

Ügyes legyél és bátor, szorítunk neked! :)

mulan

Ne félj, nem maradsz le semmiről :) Ha a babád éhes, vagy unja a teli pelust, úgyis szólni fog.

Marci az első naptól kezdve külön szobában alszik, ami ráadásul nem is szomszédos a hálóval, de sokszor már azelőtt hallom, hogy ébren van, hogy a bébiőr bekapcsolna. Vagy lehet nem is hallom, csak érzem, de szerintem ez hamar kialakul mindenkiben :)

Egyébként is, most van 15-20 éved még a gyermekkel, abba sok minden belefér ;)
jaspis

Sziasztok!

Kriszta,
nagyon drukkolok! Csak ügyesen! :)
Várjuk a híreket.

Mulan,
én is úgy vagyok ezzel mint Te. Én sem akarok lemaradni semmiről sem, de kell pihenned, tényleg csodákat tesz a tejtermelésnek.
Én még a bodzaszörpöt is hallottam a sör mellett. Én literszámra iszom, de nem mondom, hogy nagyon beindult volna tőle a tejem.
Ja és nagyon fontos, hogy ne idegeskedj ezen, mert az a legrosszabb.
Szerintem mindenképp etesd meg három óránként, ne hagyd, hogy napközben 5-6 órákat aludjon. Jót tesz a tejednek is és hátha így többet eszik. Nálunk ez az elején bevált, de például a barátnőm sosem ébresztette fel a babáját, mert sajnálta őt kirángatni az ágyból.

Zsuzsa,
Marci mint mindig most is nagyon édes :)

Nálunk sajnos ez a kajaügy továbbra sem javul. Beni nem igazán akar enni és tejem sincs annyi, mint korábban. Ma már a pótlást sem fogadta el cumisüvegből. Lehet, hogy a meleg teszi, vagy talán elindult a foga.

Kati, Szilvi???

Van valakinek Mit egyen a baba? című könyve?
Érdemes megvenni, vagy van ennél jobb is?

Reni
b.reni

B.reni sajnálom az étvágytalanságot... lehet az idő teszi... :? nekem az egészséges babakonyha van meg és az jó. 8) Milyen pótlást próbáltál adni neki? Mekkora Beni súlya? Szerintem amíg szépen fejlődik addig ne aggódj, hogy nem eszik mert előfordul, hogy nincs étvágyuk.

Mi kedden voltunk védőnőnél... a fiam 7770 gramm és 68,5 cm :D szerdán megkaptuk a védőoltásokat is és tegnap délutánra belázasodtunk :? de adtam neki homeosbogyót és az levitte neki. :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok lányok,

Köszönöm a drukkokat, de mi még mindig egyben vagyunk, úgy néz ki, hogy most még nem szülünk. Fájások továbbra sincsenek, csak a vérzés… voltunk ma is kórházban, ultrahangon. Babóca beállt szépen szülési pozícióba és a placentánk is rendben van.

A nagy kérdés, hogy akkor mitől vérzek. Állítólag tágulási vérzés, de ahhoz azért kicsit sokallom a mennyiséget… ez nem pecsételő vérzés. Most a doki nem vizsgált meg, - gondolom, hogy nehogy beindítsa a szülést – ezért azt sem tudom, hogy mennyire tágultunk már ki…

Abban maradtunk a dokival, hogy ha ma este, éjszaka is vérzek, akkor be kell feküdni megfigyelésre… mi inkább már azt szeretnénk, hogy Bogi baba kibújjon…

Komolyan már én érzem magam hülyén, hogy miért járkálunk be a kórházba feleslegesen, amikor elvileg minden rendben van…

Persze a válasz, mert aggódunk és izgulunk és már nagyon szeretnénk a karjainkan tartani Boglárkát!

Puszi nektek

Kép
krisztacsillag

krisztacsillag drukkolok, hogy minden rendbe legyen! Az nem teljesen normális, ha nagyon vérzel... jobb ha befektetnek mert kéznél vagy... és milyen színű a vérzés? Élénkvörös vagy barnás?

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
sajnos élénk vörös... szerencsére most délután óta nem volt újabb... gondolom majd megint éjszaka, tegnap is arra ébredtem, hogy folyik belőlem...

Itt van anyukám nálunk, ő is azt mondta, hogy ez a mennyiség nem normális.

Szerencsére Bogi szépen mozog, így most picit megnyugodtam, de bevallom reggel nagyon meijedtem...

Kép
krisztacsillag

Szia Kriszta.

Ne félj, ha bármiben bizonytalan vagy akkor irány a kórház és akkor biztonságban vagy.
Edittel nem beszéltél még, hogy mik a fejlemények?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Millye,
András sem kis baba :)
Beni most 7,5kg, tehát a súlygyarapodással nincs gond, bár nem értem, hogy hogyan nő, ha alig eszik. Lefejt tejet adtam eddig, de ma már azt sem fogadta el. Mondjuk nem látom rajta, hogy olyan nagyon éhes lenne.
Nálunk is szerdán volt oltás. Beninek láza nem, csak hőemelkedése lett, de nagyon nyűgös volt aznap.
Nálatok mi a helyzet a fogzással?

Kriszta,
drukkolok, hogy minden rendben legyen. Szerintem is jobb, ha befektetnek, az a biztos és akkor talán Te is nyugodtabb leszel.

Reni
b.reni

Kriszta,
Drukkok nagyon mennek ám. Ügyes lány vagy, nyugi.
Várjuk a híreket.
Szerintem is inkább kórház, ott kéznél vagy

(gratula a vizsgához)

Millye,
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséged, összeszedegetem a képeket és küldöm majd őket.

Az időjárás csapnivaló, persze messze nem olyan rossz mint ami Nektek volt, de nincs olyan nap hogy ne esne az eső este. (legalább nem kell füvet locsolni, ez is egy előny). Napközben nagyon meleg van, továbbá az esők miatt annyira párás a levegő hogy elviselni is nehéz.

A nyaralót mi adjuk ki igen, vannak visszajáró vendégek, illetve most felraktam a teszveszre is. Hátha…

Apának rágtam a fülét hogy vegyen nyárra mobilnetet mert nem fogom kibírni net nélkül.
Vodafone-ra esett a választás, mert ott nem kellett éveket aláírni és aránylag zsebbarát. Jó és gyors, szavam nem lehet ezidáig.

Nagyon szépek a méretei a kicsi fiadnak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kubuspace 2009.07.04 06:11-kor.

kubuspace

Mulan,
Jelentem kisebb-nagyobb (1-2-3 napos) megszakításokkal aug végéig leszünk lent.
Hát Lilinek egy picikével többet kellene ennie, ahogy Millye, Reni is írja minél sűrűbben cicire tenni, rá kellene kapnia az ízére.
Drukkolunk és nyugi, az a legfontosabb, Neked is babócának is.

Jaspis,
Milyen zöld az a zöld ? Nekünk állandóan zöld a széklet, és hát napi 1500-nál nem mondanám hogy éhezik a bébim.

kubuspace

Reni,
Nekem ajánlott a védőnéni egy könyvet, de még nem vettem meg és most nem is emlékszem a címére, kb. 1500 Ft-ba kerül. Jelenleg kísérletezem illetve amit neten másik fórumon találok recept azt próbálom ki… ja és ott van a babaszakácskönyv is. Az ismerős ?

Szilvi, Kati, Szonce, Cirkuszka és mindenki, hooool vagytok ?

kubuspace

Most nézem a fiam ébredezés, fordulás közben félúton elaludt, szokásos póz feneke az égnek, plédbe „beszorolva” áááá.
Ma picit mozgalmas napunk lesz, megyünk haza, utána én szüleim, majd nagyi Kecskeméten és úgy jövünk vissza, este meg buli nálunk. Kóma leszek holnap reggel…

néhány kép a kis tökmagról

levakartam az utazóágy oldaláról, nézzétek a homlokát :shock:
Kép

alszik !
Kép

kubuspace

alszunk

Kép

nem ér nevetni, apa szórakozott
Kép

kubuspace

Krisztacsillag minden rendben van? Vérzel még?
:?

B.reni Akkor majdnem fej fej mellett nőnek a babáink :D végül is majdnem egyidősek... :D mi is szerdán kaptuk a szurit és volt lázunk... :( adtam neki homeosbogyót és levitte így nem kellett kúpozni... mi két oltást kaptunk a prevenart is beadta neki a doktornő... most egy darabig nem lesz oltás... nekünk még nincs kint a fogunk csak sokat nyálzik és viszket az ínye... nálatok? :roll:

Kubuspace rendben van! Várom a képeket! :D na igen nálatok azért van napsütés... Nagyon jók a Marcis képek! A nyaralóra még visszatérünk... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok Lányok,

köszönjük a drukkokat.

Millye,
most úgy néz ki, hogy realizálódott a helyzet, már nincs erős vérzés, csak a pecsételős, ami már megfelel a tágulási vérzésnek. Szóval egyelőre itthon maradunk.
De mára már bedagadt a lábam is… ez új! A derékfájás és a 20 perces összehúzódások pedig jósló fájások lehettek? Lehet, hogy mégis kibújik Bogi néhány napon belül? :)

Kubu,
imádom a Marcis fotókat… :)
Az utolsó vizsgának sajnos csak az egyik fele lett meg, mert szóbelizni akkor kellett volna, amikor tegnap a kórházban az ultrahangon üldögéltünk… sebaj, majd szeptemberben pótoljuk… valahogy…

Szilvi,
Edit aranyos volt, csütörtökön reggel, mikor elkezdtem vérezni, őt hívtam először… ő mondta, hogy azonnal kórház és majd hívjam mi a helyzet, jöjjön ő is vagy sem. Végül mire mi odaértünk, ő már ott volt, rárakott a ctg-re, beszélt az ügyeletes dokival… nagyon megnyugtató volt, hogy ott volt velünk.

Kép
krisztacsillag

Krisztacsillag örülök, hogy csillapodott a vérzés! Lehet, hogy jön egy front és jön is a baba :D bár az is lehet, hogy megvárja a 40. hetet :shock: :D mindenesetre szólj ha mész szülni! :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
hát pont ez az... csütörtökön úgy engedtek haza bennünket, hogy este vagy másnap találkozunk... aztán leállt a folyamat, Bogi meggondolta magát, inkább marad még a pocakomban egy kicsit... de olyan jó lenne tudni meddig. :wink:

Kép
krisztacsillag

Krisztacsillag szerintem az is jó, hogy még egy picit a pocakodban van mert még fejlődik egy picikét! :D én szerettem terhesnek lenni :D Pihenj sokat! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
én is nagyon szeretek várandós lenni, minden percét élvezem... csak már úgy beleéltük magunkat, hogy Bogi baba kibújik... :)

Kép
krisztacsillag

Sziasztok!

Bocsi az eltünésért! Mostanában olyan fáradékony vagyok.. Meg vendégünk is van vasárnap óta.
Fáradékony azért vagyok szerintem, mert Milán mostanság este 10ig tök élénk, esze ágában sincs aludni.. Napközben meg délelőtt szokott egy kicsit, meg du. 6körül. Gondolom ezért nem alszik el időben.
Vendég pedig Kanadából a nagypapám öccse. Nagy arc de komolyan! Festőművész, most van kiállítása a szentendrei Malom-ban. Nagyon érdekes művét állította ki.
Egy hatalms vászon, természetesen festett rá, de valójában az apró részleteket akkor látod rajtra, ha UV fénnyel vn megvilágítva. Természetesen így is látható!

Fogam helyrejött, nem csináltam vele semmit, fájdalomcsillapitót szedtem két napig.. Nincs merszem kihúzatni...
De már nem fáj! És igazából az a fura, hogy magán a fogamon tudtam enni végig, szóval szerintem nem is konkrétan a fogam fájt, talán az ínyem lehetett begyulladva.. Csak épp nem tudtam nagyra nyitni a szám. Olyan volt, mint egy részleges szájzár :)
De hogy mitől!...

Kriszta! Nagyon szorítok nektek én is! Reméljük mostmár hamarosan kezedben foghatod Bogit! Milyen szép név. Nekem is nagyon tetszik. Én a Kamillát tervezgetem majd a következő babócámnak. Már ha lesz, és már ha lány lesz..

Reni! Millye! Jó nagyok vagytok a korotokhoz képest!
Mi 8 hónaposan vagyunk 7880g. Már kezdek félni, hogy akkor mi vagyunk soványak? Dehát nem tünik Milán vékonykának! Majd rakok fel új fotót. Mert már jó rég láttátok őt!

Addig is puszi nektek!

Kati

Kép
tatyi1983

Tatyi1983 örülök, hogy a fogad rendbe jött! :D
a nagypapád öccse ilyen ügyes? :shock: :D Szerintem Milán nem sovány mert láttam róla régebben képeket és nem úgy tűnt mintha éheztetnéd :D ha már mi is többet mocorgunk (mászunk, járunk) biztos lelassul a növekedés... :D a védőnő szerint egy egy éves babának az átlagos nagysága 72 cm... mi meg 68,5 cm vagyunk... szóval magas pasi lesz :D a másik védőnő 6-7 hónapos babára tippelt szóval nem ti vagytok soványak hanem mi vagyunk fejlettek :D :D :D És várjuk a képeket!

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Akkor az igért képek!

Az elsőn a kanadai nagybácsival
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
tatyi1983

Aztán anyával is:

Kép

És egy mosolygós babakocsis kép. A nagypapára mosolygunk :D :

Kép

Végül egy kép apával is:

Kép

Kép
tatyi1983

Sziasztok.

Gyorsan beugrottam, mert Boti most rákattant a Bebe TV-re...de nem sokáig hagy nyugtot nekem.
Már mindent produkálok neki, hogy lekössem itt a lakásban, mert nem szívesen viszem ki őt ebbe a melegbe és napba, meg én sem szívesen aszalódom.
Most éppen a tavalyi medencét fújattam fel a párommal tegnap este, hogy ma pancsizni tudjunk. Tudtunk, de az egész szomszédság is lefele pancsizik a teraszán, mert hogy lukas, de hol azt nem tudom és már hordtam bele jócskán vizet. Majd jön férj uram és orvosolja a dolgot. :-) Amúgy élvezte nagyon. Nincs sok baja szegény medencének, csak lukas az alja valahol és a 3-ból a felső két hurka leereszt. Amúgy jó. :lol:
Azóta is a járás van napirenden, már egész jól megy és elég kitartó is már egyre kevesebbet ereszkedik térdre az utcán is, csak amikor elég volt mert elfáradt.
Lábunk meggyógyulni látszik, szóval minden oké, ez most szinte semmi nem volt az előzőhöz szerencsére.

Kubu: Marcipán nagyon édi és milyen szépen megnyúlt, már simán játszópajtija lesz Botinak Balcsin.
A Balicsiról jut eszembe, légyszi írjál részletesebben akár priviben a kiadó nyaralótokról, mert mi minden nyáron béreljük a házat ahova megyünk, már 7. éve lesz idén, hogy oda megyünk, lehet váltanánk majd. Ezenkívül a barátnőmék is mennének nyaralni 2 hónapos babával, tudod Eszterék...szóval milyen módon adjátok ki?

Kati: Milán nagyon szép és egészséges gyereknek látszik, nem sovány. Nem szabad babákat egymáshoz viszonyítani, mert minden baba máshogy fejlődik. Tudod Boti mekkorának született, de mára azért beérik őt a többiek...nem mérvadó, hogy kinek hány kilós a babája. Boldog, kiegyensúlyozott a baba az a lényeg.
Apropó neked is Sóvágó a dokid?

Na most ezt gyorsan küldöm, mert Boti majdnem elnyomott itt mindent.

Kép

Kép
silverlion

Kriszta: mizu? adj hírt mert itt izgulunk érted, minden rendben vagy már babázol esetleg? Örülök, hogy Edit kedves és rendes volt, bár azért ajánlottam neked, mert tudom, hogy ilyen és ebben 100 %-ig biztos voltam, egyébként én pont nem szeretek ajánlgatni.
Tudod Eszter barátnőmnek is ajánlottam a Sóvágót és mi lett belőle. Még én mehetek más doki után...remek...

Egyébként mindenkit puszilok és mindenkinek jó babázást kívánok ebbe a döglődés melegben. :-)

A szoptatásról akartam csak annyit, hogy mindig úgy képzeltem régebben, meg anyáink úgy is adták elő, hogy milyen szuper egyszerű és praktikus dolog és mostanában meg azt veszem észre (ugye nálam is gond volt) hogy nem is olyan egyszerű, meg kész nyűglődés mire meglesz a babóknál a rendszer és nem össze-vissza szopik.
Egyébként Eszter barátnőm már nagyon kivolt, mert a gyerek állandóan ébredt szopni 1-2 óránként, nem volt sem éjjele, sem nappala és ő itt abbahagyta az igény szerinti szopit, kialakított egy rendszert, hogy először 3 óránként etette meg aztán most már 4 óránként is megy neki. Kitartó volt és sikerült neki beállítani ezt. Minden szopinál viszont rendesen megetette, nem volt rest keltegetni és nem hagyta abba, amíg meg nem ette az adagját... hátha valakinek segít, hogy így is lehet esetleg.
Tisztelem azokat akik bírják az igény szerinti szoptatást.

Kép

Kép
silverlion

Kubu: Botinak hajat kéne vágnom megint, mert mi nem toltuk le neki múltkor, mint ti és már megint nagy. Nem tudom hogyan álljak neki, mert Boti lélegzet elakadva ordít, gyanítom nem szereti. A hajvágónk meg nem igazán szuperál a távtartóval, nem is tudom, hogy lehet azzal nyírni egyáltalán, ha nem kopaszra akarod. Olyan lenne jó nekünk is, mint amilyen most van Marcidnak...ja a másik, hogy itt a még a fülem mögött is haj volt. :-)

Hogy csináltátok???? Bár tudom még pici volt Marcipán...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szilvi,
a helyzet lényegében változatlan. A vérzés pénteken megszűnt.
Az új tünetek csütörtök óta a vizesedés, az erősebb derékfájás és néha belenyilall a pocakom aljába. De igazi fájásaim nincsenek.
Az a fura, hogy a neten mindenhol azt írják, hogy az erős élénk színű vérzés az már a szülés beindulásának a jele… de nálunk még sem. Bogi egyelőre nagyon jól érzi magát odabent. :)
Ami persze nem baj, mert ráér még… csak mi vagyunk már türelmetlenek, annyira várjuk már!

Kati,
szuperek a képek, azok a szemek… :)

Puszi mindenkinek

Kép
krisztacsillag

Szia Szilvi!

Nekem nem Sóvárgó volt a dokim... Illetve nem is volt dokim. Ügyeletes volt aznap Szentkirályi. Akivel nagyon meg voltam elégedve!

Képzeljétek!
Tegnap Milán legurult a nagyágyról. Épp csak elfordultam, hogy felkapok egy nadrágot, erre kopp! Még mondtam is hoppá! Mit rúgtál le a földre?? Erre ő volt a földön! Na azt a lelkiismeretfurdalást! De szerencsére nem lett baja. Még jó hogy vettem egy autópálya mintázatú 2 x 2 m-es szőnyeget Milánnak, ezentúl bármit csinálok, oda teszem vagy az ágyba. Hisz a szőnyegről lejjebb más úgysem esik!

Kubu!

Nem tudom, hogy mi tudunk-e időt szakítani a nyaralásra! Férjemnek most nagyon összejöttek a munkái. De leírnád nekem is az esetleges részleteket a nyaralótokról? Ár, meg hol is van meg minden? Köszi!
A férjem szerencsére már jól van, már ment dolgozni múlt héten, de egy nagy dudor még mindig ott van bokáján. Állítólag nem is fog felszívódni jó egy hónapig!

Cirkuszka!

Szentendrén is találtam fotóst, ő is jó áron dolgozik, remélem jó minőségben. De majd meglátjuk! Merre vagytok mostanság?? Biztos Balcsi!:)
Jó lenne már időt szakítani a fotósra is, mert ahogy látom, Milán nő mint a bolondgomba, szeretném minél előbb megörökíteni. Később is mondjuk, de az már rugalmasabb!

Képzeljétek! A kanadai nagybácsi azt mondta, ma hazamegy, és megfesti (vagy rajzolja) nekünk Milán babát, és postázza. Persze keretezés nélkül! Jajj olyan kíváncsi vagyok!

Nagy megyek a szőnyegre, mert Milán a tiszta ruhákat huzgálja ki a kosaramból...

Nézzétek! :

Kép

Pusz mindenkinek!

Kati

Kép
tatyi1983

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?