Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma jöttünk haza a kórházból, júni 28-án megszületett Blanka baba 3250 gr, 54 cm. A szép benne, hogy az elsől ányom is júni 28-án született, ráadásul a dokim szülinapja is akkor van. A hab a tortán, hogy mind méretre, mind kinézetre, mintha klónok lennének.
Nem tudtam még vissza olvasni, remélem mindenki jól van.

Családient.hu vonalzók

Kép
orsica

Orsica, gratulálok!!!

Akkor Zsu az utolsó. Fura,nem, h miskolci kezdi és zárja a sort, és az értesítő páros is ua....

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Orsica: ez igen. GRARTULA! végül csak összejött egy tesós szülinap :wink: s indítottak, vagy hogy volt? s hüvelyi volt vagy csaszi?
mindenesetre minden földi jót kívánok.

Kép
kissmanó

Nándi bébnek boldog hófordulót!

Mormota: ha olvasol....hiányzik a tábliból, hogy milyen szülésed volt. H vagy CS
Tabatinak pedig a pontos dátum nem tiszta előttem.

Benta: lécci az 1 hós adatait Beninek nyomd át.

Na, kiharcoltam apánál, hogy sógorék ne nálunk indítsák a napot. Csak délben 3-kor indulnak, s 200 km az út idáig. Huhh, megúsztam az ebédeltetést legalább.
És holnap jönnek haza a nagyok, kíváncsi vagyok hányszor áztak el, meg kíváncsi vagyok a kisebb táborozóm élménybeszámolójára.

Géza béb az este 7-kor evett, majd elmentünk vásárolni, s ott úgy beájult, hogy a hordozóban aludt egész éccaka 1-ig (én épp akkor fejeztem be a gomba felfőzését). Akkor tiszta pelus, zabálás, majd reggel 6-ig ismét nyomta. Utána már 7-kor is kérte a jussát, majd 9 után kicsivel, s most épp rettenet hatalmasat alkot a kb 20 perce lecserélt pelusnak.
na, megyek rendezgetni.

Kép
kissmanó

Orsica, gratulalok! :D Micsoda veletlenek!

Mano!

Jaj, nagyon szeretem a rokagombat, meg minden erdei gombat! :D
Regebben mi is sokat szedtunk Erdelyben, volt egy neni, aki jol ismerte a helyeket. :)
Mult nyaron pedig Svedorszagban voltunk, az egy igazi gombaparadicsom. En csak a tinorufeleket merem leszedni, azt nem lehet osszeteveszteni, nagy lakomak voltak. :D

1 hos adatok: 5500 gr, 57 cm (gyerek osszement! :D :D )
Azt mondta a vedono, hogy a szoloszoban ugy merik meg oket, hogy hajlatonkent igazitjak be a meroszalagot, ezert "mennek ossze" a babak szules utan.

KépKép
lys

Helló Csajok!

Itt vagyok elkezdtem visszaolvasni, de nem tudom mikor jutok végig! :)
csajok, én iszonyú vagyok! Mindenen parázok!
Mindenki mást mond, kezdek megőrülni!!! :cry:
Az normális, ha iszonyúan hámlik a pici bőre? Hogy néha kajcsi közben meg akar fulladni? Szörcsög??? Nem tudom, jól pelenkázom-e, nincs melege? nem fázik? etetéshez felkeltsem, vagy hagyjam?
A doktornő szerint csak 3 hét után lehet levinni, a kórházban azt mondták, bármikor mostantól...ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! SEGÍTSÉG!!!!!!!!!

Kép

Kép
mukkancs

Nyugtassatok meg, hogy más is volt így... :cry:

Kép

Kép
mukkancs

Mukkancs: első gyerekem ráadásul januári. már a kórházban kezdtem: tuti nem fázik meg hazáig...na, vele 3 hét után kezdtem a szabadlevegőzést: első nap 5 perc (persze kézben tartottam, magamhoz ölelve), majd minden nap +5 perc.
11,5 hós korában taknyosodott meg először, naná hülyeanyja ragasztotta rá.

Adrival 8 naposan más megyébe autóztunk, a felépült házunkhoz csatornást keresni.
Grétivel sem paráztam, ő is hamar kezdte a szabadlevegőt, bébjárgányban a ház előtt.
Gézussal 5 naposan nagyszülőkhöz vittük a nagyokat.
szal vigyázz a sugárzásra, ne nagy hőségben, meg árnyékban legyen a béb amúgy is, s indíthatod nyugton a Bence ki a levegőre programot.

bőre Gézának is iszonyat mód hámlott, szal nyugi, ez is rendben.
szörcsögni akkor szörcsög, ha előtte bukott, s valami belőle az orrába száradt. ne orrszívózd, esetleg kis fiziológiás oldatba mártott fülpiszkával finoman próbálj benyúlni, sebaj ha a szörcsi dugó nem jön ki, de tisztul az orrjárat.

ha nem sárgult, akkor hagyd, hogy ő kérje a kaját (más kérdés, ha szét akar a cici durranni, akkor 3 óra után én volt, hogy bocsánatkéréseim közepette költöttem, hogy segítsen rajtam). hisz ettől igény szerinti.
vannak akik min. 1 órát várnak míg újból cicit adnak, ha nem hasfájós, és kéri, mehet hamarabb is nálunk.
pelenkázás: ha kifolyik, akkor vagy sűrűbben pelusozd, vagy figyelj, a kis fodor a combinál ne legyen becsípődve, mert ott fog "ereszteni".

akkor fázhat, ha a tarkójánál benyúlsz s hűvös. melege pedig: kipirul, izzad stb.
belejössz, no para.
s ha mégis, akkor kérdezz bátran.
remélem írtam valami hasznosíthatót is.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Most csak magunkról sorry, igyekszem visszaolvani:

Tegnap Stop-shop 3 gyerekkel egyedül. Muszáj volt vennem egy csini felsőt, mert este céges vacsira mentünk. Ilyen gyorsan sose vettem még ruhát :) A nagyok tologatták Benit, amíg nézelődtem. Aztán fodrász, a fél hajam elkészültéig tűrt Benjámin, utána szoptattam, amíg el nem készültem. A nagyfiúk is csinik lettek.

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉS, este a picire anyu vigyázott, mi meg a nagyokkal mentünk buliba!!! Nagyon jó volt!!! Nem akarok abba a hibába esni, hogy 5-6 évesen mamáznak először, mint a nagyok.

Manó,
nem tudok pontos adatokat, csak kb. Gáz anya vagyok :roll: 4450 gr, 53 cm.

Benta

Kép
benta

Benta: dehogy vagy gáz anya. Mi is gáz szülők lehetünk sok szempontból (pl. repcsis szabadságra csak Gréta volt velünk, ő is pocilakóként), de vannak dolgok amikben más véleménye nem számít.
és igenis tök jól érzik a gyerekeim magukat a nagyszülőknél.
engedékenyebbek mint mi szülők...

jézus, jut eszembe...jövő szombaton mi meg lagziba megyünk. atyavilág...mi jön rám?

mindenkinek ajánlom (bár lehet én vagyok defekt, s nekem jött eddig be?) tejszaporítónak a laktoherbet forrón, s beletöltve negyedannyi söröcske.

Kép
kissmanó

éjszaka: 21.20 kaja,utána szunya. 3.50 kaja, utána kis hiszti, szunya 7ig. Jó ez a gyerek azért. Napközben egy kicsit hamarabb rájött a kaja, adtam neki egy keveset, attól még mosst is alszik, pedig már ehetne. Mindjárt meg is etetem.

Zsu írta: 22:36: Akkor csak én leszek júliusi? Most már nem is keményedek.pedig doki visszajött, szobatársam szül. holnap is itt lesz, ügyel. Max. hétfőig várunk.
Szurkoljunk neki, h ma kibújjon Zalán, a hétfő azért durva lenne! Itt elég nagy a meleg, hátha beindul... viszont, ha a hétvégén., akkor ugye nincs ott a dokija...

Van egykérdésem: ti mertek usziba menni? Mert ugye a hideg víz nem tesz jót a tejcinek... Vennék 2 fürdőruhát, de akkor is, ha 20 percig hideg vízben úszkálok, nem gond? A strandok nálunk nagyon gázak, márha vannak (Miskolcon is alig van, Spéteren persze semmi), mx. Barlagfürdő, ami melegebb, de ott lépni sem lehet ilyenkor.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Orsica, nem semmi matekos csalàd, hogy tudtàtok ugyanarra a napra a két gyerköc szülinapjàt tenni??? :P :P :P
Mukkancs, mintha magamat olvasnàm, szerintem normàlisak a kérdéseid, gyere a babanetre, és a tapasztalt kismamik segitenek :) pl. Mano :) addig se paràzol, mig netezel...
Mi is összevissza tanàvsokat kapunk, ràadàsul - igaz nem szàndékosan - de éreztetik velem, ej, te kis buta anyuka, jobb ha ràm hallgatsz, mert még vmi baja lesz a babànak :?
Tegnap a gyerek 10percenként volt zokniban s anélkül, attol függöen, h. anyos vagy apos ment el mellette...az ajto és ablak nyilàsa is eszerint vàltozik...közbe kapok 1-1 rosszallo-elnézö pillantàst tölük, de màr kezd hatni a leszarom tabletta (ez is babanetes :) )

Vérzés: lànyok, tegnap értekeztetek a gyermekàgyi folyàsrol,vérzésekröl, és vki irta, hogy minden szin jàtszhat, kiveve az elenkpirosat: hàt nekem egy hete csak ilyen élénkpiros vérzésem van, nem sok, mensi vége mennyiség, de mindig friss vér. A negyedik héten vagyunk. Miért nem jo a piros vér??? Mit tudtok erröl?

A bal cicim oldala faj tegnap ota, Tabati, emiatt mindig eszembe vagy. Mivel nem jelentkezel, gondolom még küszködtök... :?
preta

Manó: nagyon szépen köszönöm!

Preta: Jót nevettem a zoknis storyn, picit megnyugodtam...

A másik, ami miatt eléggé kivagyok, hogy ugye csaszi lett a vége, elég sok vért vesztettem.
Hétfői vérkép alapján felajánlották a transzfúziót, de nem kértem, mert tök jól voltam. Kedden hazaengedtek, bár az orvosom nem akarta, de nem volt hely a csecsemősöknél...
( Lys: majd ezt is elmesélem A Klinikáról...)
Na mindegy, ennek én nagyon-nagyon örültem.
Na, most azóta napról-napra szarabbul vagyok, nem is maradok egyedül, mert olyan gyenge vagyok, hogy néha félek a gyereket felvenni.
Ma vagy holnap kell menni varratszedésre, ma este elmegyünk, hátha tud valamit mondani az orvos...A gyógyszereket szedem rendesen, ELEGEM VAN!

Kép

Kép
mukkancs

Hello!

én mint első babás anyuka nem nagyon parázok :roll: ez is normális?

Néha kicsit bosszant, mikor sokat sír, és elméletileg semmi baja, mert pelus tiszta, pocak tele, has nem fáj, se melege, se hidege, anya hiány van, hozzá bújok, cumi és csend. Kimegyek a látóköréből, cumi kiköp, megint ordít. Ennyire anyás lesz? Vagy lehet csak uncsizik? Na, erre kell még rájönnöm:).

Bébi rendes, reggel nem a gyerek, hanem apa csörgője költött:shock: , megijedtem, h vajon lélegzik-e még? Persze laudt mint akit leütöttek fél 23-től. Én meg felkeltettem, mondom kaja idő van. Szóval panasz nincs az éjszakákra, egyszer elalszik, akkor minden ok, bírja 4-5-6 óra hosszán keresztül:).

Mi 2 hetesen vittük le, 2,5 hetesen már autózott, tescoban is volt:), jövő 7végén meg utazunk anyósékhoz, 150 km, inkább, mint hogy nyakamra jöjjön a 3 gyerekkel:).

Manó: 1 hós adat marad egyelőre-amit priviben küldtem, mert csak az esti fürcsinél mérem majd.

Nándi imád pancsizni, az esti fürdetést nagyon imádja! Ha előtte ordít, a vízbe beteszem, semmi baja, remélem lassan már vigyorogni fog hozzá:).

Orsica gratulálok!
Zsu: remélem nem kell 7főig várnod!

Kép

Mennem kell, kaját követel.
Vendég

Ja, vérzés: nekem már a kórházból hazajövetelkor sem volt, azóta sincs. ami nem is baj, ha már vérszegény vagyok.
Vendég

Puszedli: mindig voltak, vannak és lesznek no paramanci anyucik.
2 éve volt egy csaj, na az überelt minden elsőgyerekest. olyanokat tudott mondani, mintha egy bölcsődét nevelt volna fel. pedig dehogy, sőt se tesónál, se sógoréknál nem szerzett tapasztalatot. sajnálom is, hogy végül elválasztotta magát a fórumozástól.

Kép
kissmanó

vérzés: ha jól emléxem Grétivel volt, hogy mikor 10 nap után aszittem vége, akkor tűzpirosan kezdtem előről. semmi különösebb bajom nem volt.
most szép lassan apadt a mennyiség, 2,5 hét után elértem a tisztasági betét szintjét, 1 db.naponta, s az estére olyan nyers húslé színű lett (bocs a részletekért). már elhagynám ezt is.

Csillag: mi 3 hét múlva megyünk a tengerre, hát max derékig reckírozom meg a pancsit.
Barlangfürdő sem épp termál Miskolctapolcán, én tuti nem mártanám meg a tőgyeimet.

Na, az említett 9 órás kajcsi után 4,5 óra múlva jelentkezett újra

Kép
kissmanó

Szép napot!

Mi is élünk ám, meg olvasgatlak is titeket csak lusta vagyok írni :oops:
Hál'Istennek eddig mindig úgy jött össze, hogy a délutáni alvásukat mindketten egyszerre hajtják végre :wink:

Hétfőn méredzkedtünk, 4370 g-nak mértük, tehát egy hét alatt 370 g-ot hízott, úgyhogy nem kell aggódnunk azt hiszem
:lol: Nagy cicibajnok, nem is számolom hogy hányszor kap egy nap, de az esetek 90%-ban nem cicin alszik el, ami számomra meglepő. Sokkal jobban szeret vállon, kézben elaludni, az zavarja ha csak cumizna, de ömlik a szájába a tej. Éjszaka van hogy kicsit nehezebb lerakni, 2x kel általában, de van hogy 2 óra is eltelik mire le tudom tenni az első ébredés után.

Holnap reggel lemegyünk a balcsira és vasárnap este jövünk haza. Szóval össz-vissz két nap. A múlt héten még úgy voltam vele, hogy á, 3 hetes gyerekkel nem indulok neki, de annyira jó az idő, és a balcsi is melegszik, hogy mégiscsak nekivágunk, Zalán biztosan nagyon jól fogja érezni magát.

Mukkancs: második gyerekkel már én is lazábban fogtam fel. Mondjuk a védőnő nálunk a kimenetelre 2 hetes kort mondott, de azt mondta hogy előtte is kirakhatom pl. a teraszra, de csak akkor ha nincs melegebb 24-25 foknál. Gyerekorvos pedig 10 napos kora környékén engedte volna ki. Hát még nem volt egy hetes, mikor átmentünk anyumékhoz (na jó, ez tényleg csak annyi volt, hogy lementünk, beraktuk a kocsiba, átmentünk 10 percre lévő anyámékhoz és ott bevittük a házba). De azóta is jön velünk mindenfele.
Hámlásra nekem is azt mondta a gyerekorvos, hogy teljesen normális, ez végigmegy a gyereken.
Róza is sokszor meg akar fulladni szopi közben, még nem nagyon tudtam megállapítani, hogy mi is az oka, mert máskor meg tök szépen tud enni. Annyit már észrevettem, hogy fekveszopinál lényegesen minimálisabb az ilyen félrenyelések száma.
Én Rózát és Zalánt se keltettem sose etetés miatt. Az megbocsájtható persze, ha a cicik miatt mégis bele kell nyúlni a dolgokba :wink:
Pelenkázást biztos jól csinálod, ha nem ázik át állandóan a ruhája. Emlékszem, én Zalánnal rengeteget bénáztam, milliószor volt pisilős baleset pelenkázás közben, egy csomószor átázott a ruhája.
Melegtől kijöhetnek a melegkiütések, apró piros pöttyök, no meg ugye ők is izzadnak. De az öltöztetés ügyben én is sokat filózok.

Minden baba csodaszép :D Igyekszem majd én is feltenni képeket este.

Csillagtáncos: Jó hogy kérdezted ezt az uszodás dolgot. Bevallom én nem tudom, hogy mi a helyzet ezzel, de meg fogom kérdezni a védőnőnket. Augusztusi nyaralásnál már nálunk is aktuális lesz ez a kérdés.

Vérzés: nekem még van, de már nagyon kevés mennyiség és szerintem élénkpiros. De én se tudok róla hogy ez gáz lenne.

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek aki gondol ránk, meg drukkol nekünk, és röstellem, de egyszerűen nem tudk mindenkinek név szerintem írni, pedig ha tehetném...ma is délben reggeliztem.

Noét nagyon nehéz elaltatni a hasfájása miatt, de lehet, hogy akkor kipróbáljuk az infacolt, bár a gyerekdoki nem adott semmit... Hogy szoktátok adni? Vagy benne van az adagolás?
Ha végre elalszik akkor meg akár egy órát is masszírozok meg fejek. Tegnap bementünk a kórházba, mert a másik mellem is begyulladt. doki meresztgette a szemét, én meg kétségbe voltam esve, mert láttam rajta, hogy elég gáz a helyzet... :( Adott augmentint, meg mondta, hogy a seb miatt elfertőződött, és ezért nem szabad semmijen fejővel fejni, csak kézzel, hogy gyógyuljon a seb. Szülésznőm gyorsan megmutatta a kézi fejést, és ma már egyedül csináltam, egész jó egy kezdőtől még spriccelt is. :lol: Remélem ez a már a gyógyulás útja...

Kissmanó!

Június 24-én született Noé.

Vérzés!

Nekem is hol elmúlik, hol visszajön. Hol sárgás, hol meg élénk piros. Én sem tudom, hogy ez miért is gáz? Ne idegesítsetek nem akarok már egy újabb problémát! :roll: Mondjuk doki most megnézett uh-bal, hogy kizárja, nem e belül van valami gáz, és tényleg a mellem a ludas, de minden oké. Mondjuk akkor épp nem élénkpiros volt a vérzés, de tuti látta volna ha valami gáz van. Amúgy nekem most reggel jött egy pici vér, gondolom a fejéstől...

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Csak gyors életjel. Minden rendben velünk, csak nagyon egyszerű volt a kórházban azt írni, h "holnap megyünk haza és jelentkezem", na kivitelezni már nehezebb :) Pedig Bogi álomi jó baba, de valahogy mindig ezer tennivaló van, két percre nem tudom letenni a seggemet. És ha a mosógépem túléli ezt a strapát... :)

Visszaolvasni sem sikerült ám semmit, úgyhogy mindenkinek gratula, aki még utánam szült, nem voltatok sokan :)

Ma voltunk méreckedni védőnéninél, visszanyertük a születési súlyunk, meg vagyunk dícsérve. Csak tejcsit kap a drágám.

Bius oda van meg vissza a tesótól és olyan sokat segít, tündéri kiscsaj, akarom mondani nagycsaj :)

Néhány kép és megyek, majd egyszer jövök, bocsi...

Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
mimmi

Mimmi!

Nagyon helyesek vagytok! :D

Mindenki csendespihenozik? :D Nalunk nyuglodes volt szinte egesz delelott, fel3-tol viszont alszik egy szopi megszakitassal.
Reggel voltunk 6 hetes vizsgalaton, szerencsere pont elbobiskolt, amig vizsgalt a doki. Megint csak mi ketten voltunk... Nem baj, jol vesszuk az akadalyokat.
En kb 4 hetig vereztem, es az otodiken is kellett a tisztasagi betet.
Hasam barna es rancos. :( :(
Azt hiszem, 3. baba utan mar nem sok jora szamithatok. Kinek van valami csodaszere? Torna segit?

Kuldok egy linket, ezt talaltam a babak latasarol, utanakerestem, mert erdekelt, hogy pontosan mit is lathatnak ilyenkor.

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=437

Udv,
Agi

KépKép
lys

Senki?

Elbeszelgetek magamban. :)

Dobok egy kepet a ma 6 hetes Lorkarol.

pusz,
Agi Kép

KépKép
lys

Ági: álltalában én szoktam sűrűn monologizálni. :wink:
Lorka szeret háton aludni? Mióta egyszer hasra tettem, s úgy hatalmasat aludt, azóta nagyon ritkán viseli el a háton hunyát a fiam. Max ha a fekve szopiba bealszik.

Puszedli: fürdetés volt? Mind1, ma megy akkor a szerdai méréssel a tábliba az adat.

Mimmi: gyönyörű képek, s hát igen, tényleg hatalmas babó ez a Bogi. Grétinek is van pont ilyen rózsaszín cumija.

Evicuska: Róza sem aprózza el a hízást. Jól tartja az anyája :wink:

Tabati: tényleg muszáj kézzel fejni? Hú, az nagyon macerás lehet. Meg sokkal több idő is, tuti.

Na, lépek, megalkotom a táblit, fellököm, s megyek kekszszalámit gyártani a vasárnapi bulihoz.

Kép
kissmanó

Kép
Kép
kissmanó

Noémi kíváncsiságát kielégítendő: nem tudom a Mormota meg az Orsica szüléséről az infót, Zsuról még semmi hír, s a maradék 30 szülés testvériesen megosztotta a hüvelyit meg a csaszit. Azaz egyenlőre 15-15. Hát én is kíváncsi vagyok ebben a témakörben mi lesz a végső statisztika.

Kép
kissmanó

manó 1 hós adataink: 4690 gr, 56 centu :D

ma 9-fél 5 ig aludt, aztán 7ig :D

letámadtam aptyukat este, csajok háát :oops: izééé, ez sokkal jobb mint előtte bármikor... :oops:

Kép
Kép
mniki84

Niki: nem méred meg otthon holnap? hogy az 1 hós adat legyen a súlynál?

nincs kedvem semmihez. bocs

Kép
kissmanó

de, oks...

ki****ott melegem van :?

Kép
Kép
mniki84

Szép hétvégét mindenkinek!

Lányok, én aggódok a mi kis topicunkkért. Ugye nem fogunk úgy járni, mint a mamutok? Írni sincs kedvem, ha azt látom, nincs mozgás, meg írok, de nincs reagálás, és gondolom mindenki így van vele. Rázzuk fel magunkat!!!

Lys,
én 1x rákszűrésre is vittem őket, mikor nagyobbak voltak, mert nem volt senki vigyázó. Azért te sem kispályázol!

Manó,
ha neked sincs kedved írni, az már a vég. Csajok? Enyémek még 2 hétig itthon, így kezdek belejönni a 3 gyerekes kimozdulásokba, programokba. Jövő héten pár napra lehet lemennek anyukámhoz. Nálunk most értek meg rá, hogy mással legyenek. Pont a kistesóval egy időben, eleinte nem tudtam, a bébi üldözi-e el őket, de szerencsére nem, csak megnőttek, és már nem kell mindig anya. Féltékenység nálatok?

Preta,
bizonytalanság természetes. Képzelj el engem, 3. gyerek, csecsemőgondozói múlt, pedagógiai dupla diploma, és még így is sokat vívódok. Pláne a mit adjak rá körben, én lévén fázós, gyerek abszolút nem.

Nálunk megy mind2 légkondi a házban, így elviselhető. Apa ma moziba viszi a nagyokat, sőt, már tollasozott is velük. Utána meg beálltak a kerti locsoló alá. Délután meg a medencében fogjuk átvészelni a meleget.

Manó,
vettél medence-cuccot?

Írjatok!

Benta

Kép
benta

hálló holl vagytok? mindenki elolvadt?

Kép
Kép
mniki84

Benta: kössz kérdésed....sajna a medencés cucc idén nem figyelhet be. piszkos anyagiak. meg idő sincs olyan, medence még téli álmot alszik.

Niki: nem olvadtam el, de.....

szal ma reggelre tejecske ismét bújócskát játszott (még ő áll nyerésre :( ), ezért ingerlékenyebb vagyok, s apával jól összevesztünk. kapta magát s elrohant, közölte ma ne is várjam haza. utolsó pillanatban Gréta rácsimpaszkodott, így ő sincs itthon. s mert nincs autóm, még apa után üvöltöttem, hogy a nagyokat ő kell elvegye a táborból, mert egy 2 személyes autóval nekem nem fog menni.
persze rá tíz percre szólt a telefon, anyám hívott (naná nem vettem fel), kísértetiesen olyan íze van, mintha apjuk nála árulkodott volna (mert erre már volt példa).
ja, s még azt is a drága párom után kiáltottam, hogy ha ő nem hajlandó hazajönni, akkor legyen már olyan szíves szólni a kedves öccsének & családja, hogy ide ne jöjjenek nekem, mert nem nyitom ki nekik az ajtót.
na, azóta nyugi van, konyhában takarítottam, ablakot pucoltam, törpém alszik (ő is bánatában a tejcsi miatt...ezt már a nagyok is előadták anno)

na, szal ezétt nincs kedvem.
meg elég szépen be is van borulva, becsület....tiszta május ezelőtt 15 évvel.

nektek legyen szebb 7végétek
(én még asse tudom holnap akkor lesz-e szülinapi buli vagyse)

Kép
kissmanó

Tegnap akárhányszor akartam reagálni vmire, mindig mennem kellett. :? Most is kezemben a gyerek és vasalnom is kellene.

Manó: sajnálom, hogy ilyen rossz napod van :( Min kaptatok össze?
Az egyik tegnapi hozzászólásoddal sok dologban megerősítettél. Köszi! ablak pucolás? takarítás? Nekem ezekre miért nincs időm? :roll:

Akiknek szeret kézben lenni a baba: nálunk néha becsapható a gyerek a pólyával (még 30fokban is szereti).

Vérzés: nekem azt mondta a doki, hogy lehet újra élénk piros is. Akkor van baj, ha 1napnál tovább több, mint a mensi adag. Nekem az első héten volt is ilyen, úgyhogy visszamentem, csináltak UH-t, kaptam ergam cseppet + méhösszehúzó szurit, azóta minden ok. Mondjuk én szülés után túlságosan véreztem, volt egy kis szaladgálás és doki után kiabálás, tiszta "Vészhelyzet feeling". Én meg tök jól voltam, nem tudtam mi a bajuk.

Nagyon helyesek a babák! Tabati, majd Te is tegyél fel fotót, ha már jobban leszel. Gyors gyógyulást neked!

Séta: nálunk is azt mondta a gyerekdoki, hogy ilyen időben első perctől mehet levegőre és nem kell fokozatosság se, csak a nagyon meleg időszakokat kerüljük és ne érje nap.

Kép
Kép
cosmopolita

Manó,
itt se mennek simán a dolgok. Tündér Benjámin hisztimanó, apa ettől sík ideg, nem bírja, én meg ettől nem bírom úgy kezelni Benit, mint ahogy kéne. Ha nincs itthon esküszöm más. Rossz moziba rendelt jegyet, így 2x kellett kifizetnie és még várhatnak is egy csomót. Kilyukadt a medence egyik csöve. Krisztián csinált egy marhaságot még a suliban, elcserélt egy 5000 ft-os játékot a semmire, és nem mondta meg. Ma az öccse szólta el magát véletlenül. Ha akkor szól, meg tudtam volna oldani, de így utólag, necces És azért nem szólt, mert félt a büntitől. Én meg nem értem, miért nem őszinte. Gáz. Panasz vége, holnap remélem jobb lesz.

Pussz,

Benta

Kép
benta

Benta, ez a topic biztosan felpörög...de ugye a babák, sok első anyuka...és a nagy meleg is!

Én sem tudtam 2 napja jönni! Ha lehet megyünk nagyikhoz a kertbe, ott elviselhetőbb a meleg!

Áron is alig bírja, de legalább már a teát elfogadja. Vizet akartam, de a lényeg, hogy iszik!

Kinőttük az 56-os rucikat, már a 62-ben nyomjuk! Írtó édes bennük! Ha majd tudok küldök képet!

Niki írigyellek! Én is terveztem, de belőlem még sárgás cucc jön. Na nem sok, de pont annyi, hogy még várok egy kicsit. Vérzés nekem is újraindult, szerintem nem gáz, nekem 1 nap után elmúlt!

Megyek, jön a pancsi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Bocsi, hogy ritkán jövök, ma délelőtt anya vigyázott Nórira, így tudtam kicsit vásárolgatni, de másfél óra után már úgy hiányzott a kiscsaj, hogy hazáig bőgtem a kocsiban :oops: , bizti én is hiányoztam neki, mert dél óta nem hajlandó leszállni a ciciről :oops: , most is nyammog :oops: ....

Manó!
Sajnálom, hogy ilyen rossz napod volt, remélem azóta már kibékültetek!!!

Niki!
Ez jó hír!!!! :wink:

Orsinak szívből gratulálok Blankához!!! :D

KépKép
amadea

Bocsi, eddig tudtam visszaolvasni :oops: ...képeket azért megnéztem :D , még mindig a mi babáink a legszebbek :wink:

KépKép
amadea

Amadea, jól tetted, hogy kimozdultál!

Egyébként én is így vagyok: amikor Áron sír, nem bír elaludni, alig várom, hogy megnyugodjon, és elaludjuon...amikor meg alszik, már alig várom, hogy felvehessem és magamhoz ölelhessem!

A mai menet is hosszú volt: 1/2 9-kor fürdettem, utána etettem, és most aludt el!! 1/2 11 van!
Szerintem megint a meleg miatt: evett, ivott, aztán megint evett, ivott, bújtunk, büfizett, a végén nagy nehezen elaludt...

Megyek megpróbálom én is eltenni magam holnapra! (bár most nagyon fitt vagyok, anyunál napközben 2 órát aludtam: olyan fáradt voltam, hogy azt álmodtam felkeltem, minden tökéletes volt: rajtam ugyanaz a ruha, Áronon csak pelus, beszélgettem anyuval...aztán egyszer csak megmozdultam, felébredtem kissé...még mindig ugyanott az ágyban...az egészet csak álmodtam)

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Egész nap nem volt rohadt internet, pont most ,amikor:

Zsu írt ma (szombat)m 08.01kor:
Tegnap 17.05-kor megszületett Vigh Zalán Mór. 57 cm, 4kg, nagy sötét haja van. Mindketten jol vagyunk, és sok puszit küldünk.

Ezúton is gratula neki és sok tejcsi!!! szülésről egyéb infot még nem tudok, nem akartam zargatni, talán holnap megpróbálok rácsörögni, hogy hogy vannak.

Borcsa tegnap 20.50kor evett, és utána 4.30 körül, utána meg 8kor. :lol:

Ma volt itt a kivitelező+lakberendező lánya. Hát, idén nem építkezünk, mondjuk ez engem egyáltalán nem lepett meg. A terveket+árajánlatokat megcsináltatjuk. Nem is gondoltuk, h ez ennyire bonyolult. És olyan furi volt, h ők a házunkba teljesen más funkciókat láttak bele az egyes szobákba, mint amik most, vagy amiknek elképzeltük... Most kicsit meg vagyunk még szeppenve... :D

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Zsu! Gratula a nem is olyan kicsi fiadhoz. Kívánom, hogy minden alakuljon úgy, ahogy szeretnéd.

Cosmo: ha már rákérdeztél, elmondom, hogy tegnap reggel már jeleztem apának, hogy kevés a tej. Délelőtt mikor kérte a kaját a pici, mondtam poénból, hogy gyere, próbáld enni a nagy semmit. Erre jött apától a retorikus kérdés: miért, nincs tej? S itt kiborultam, hogy mit teszi a süketet, hisz mondtam, mire ő, hogy kedveskedni akart, én meg visszacsattantam, hogy ez nem kedveskedés, hisz mondtam, meg különben is, s akkor felszökött a székről mint kit megcsíptek, vette a kulcsot, s készült menni.
Végül elmentek a nagyok után, meg vásároltak mára, s aztán estefele (mielőtt sógorék megjöttek volna) megkértem, hogy béküljünk ki, ő kért, hogy máskor ne kiabáljak, én megkértem, hogy a hülye retorikus kérdéseit alkalmazza másnál, mert tudja, hogy idegesít vele, s a tejcsis témával különösen vigyázzon, mert arra nagyon ugrom.

Torta már a kicsi lánynak a hűtőben figyel, apa ügyködik az ebéddel, délelőtt nagyon lógott az eső lába, de egyenlőre most a nap süt. Hát maradjon is így, mert ha rossz az idő, a vendégek nemtom hol ülnek le a házban.

Benta: remélem nálatok is jobb lett a vasárnap. Krisz miért nem szólt a dologról? Komoly büntik szoktak kinézni, avagy mitől félt?
Medencét sajnálom, remélem a moziban jól érezték magukat az illetékesek.

Léptem, ismét anyahiányban szenved a kicsikém.

Kép
kissmanó

Zsu: Gratulálok a nagyfiúhoz! :D

Kissmanó: köszi, hogy leírtad mi volt a baj. Jó hír, hogy már kibékültetek! Nekem is gyanús, hogy csökken a tej. Bár én alapból is felesben etetek táppal.

Amadea: párszor már én is meglógtam pár órára. Volt hogy muszáj volt, de volt, hogy csak jól esett.

Én ma kicsit nehezen viselem ezt a meleget :?

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat, ha akartuk se tudtuk volna egy napra összehozni, ráadásul a dokimnak is aznap van a szülinapja, ráhúzott a kisasszony 6 napot, és mindezek mellett ő spirál mellett jött.

Én voltam a kórház csodamamija 3 napig, és még méretre is ua.

Tesó egész jól fogadta, eddig... Féltem tőle, mert a hisztikorszak kellős közepén vagyunk, nem nagyon bírok vele, de majd csak túléljük valahogy.

Családient.hu vonalzók

Kép
orsica

Sziasztok!

Én is vagyok néha, alakulunk, alakulunk... Úgy is mondhatnám, hogy egyszer lent egyszer fent. Végre minden oké a mellemmel, teljesen begyógyult a seb, már nincs begyulladva, hála az antibigyónak meg a masszírnak, fejésnek. Már ott tartok, hogy teljesen laza mellbimbóm, tegnap segítettek szopizni. Sajnos eléggé hozzászokott Noé a cumisüveghez, most kínlódunk leszoktatom róla. Már tudtam szoptatni tegnap is meg ma is :D , persze kellett még a tápszer, de egyre jobban megy a szopizás, én meg kitartó vagyok. Bár ha épp nem sikerül, nem fogadja el a mellem, hisztizik, akkor nagyon ki tudok borulni. Ha viszont sikerül, akkor hihetetlenül boldog vagyok. Vettem infacolt is, remélem segíteni fog az éjszakázásainkban, talán nem fog annyira csikarni a hasa.
Ma pedig tettünk egy sétát, és hazafelé kintragadtunk a teraszon, úgyhogy jó sokat kint voltunk, aludt egész végig. :D
Lábamról lement az ödéma, beleférek a régi papucsomba, nagy az öröm. :D

Kép
Kép
tabati

Tabati: nekem 2hétig tartott az is, amíg egyáltalán bekapta a cicit. Nagyon szenvedtünk mi is, ordított és csapkodott. Most már szépen elfogadja, de minden alkalommal pótolni is kell. Gratula a kitartásodhoz és örülök, hogy már nincs mellgyulladásod :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Orsica!
Spirál mellett lettél terhes????? :shock:
Nem jó hír....én azzal terveztem védekezni és nekünk az elkövetkező- évben szó se lehet tesóról....

Csajok!
Ti ezentúl hogy oldjátok meg? Mert az óvszert nagyon utálom, de hormont se szeretnék szedni.....(bocsi, ha már kiveséztétek)

Zsu! Szívből gratulálok hatalmas fiacskádhoz!!! :D

Akkor ez azt jelenti, hogy az összes babánk megszületett??? :D
Emlékszem, amikor Borcsa született Noémi írta, hogy eddig csak egy csapat kismama voltunk...na, most már egy csapat ANYUKA vagyunk :wink: Olyan jó nekünk :D :D :D

Manó!
Engem apukám tud így kiakasztani....dehát pasiból vannak....

Tabati!
De örülök, hogy minden rendben van! Cicizéshez kitartást, ügyesen csináljátok :wink:

Én is eldicsekedek :oops: :D :ma egész nap kint voltunk az udvaron és lusti voltam felmenni a bimbivédőért, így anélkül szopiztunk :D

KépKép
amadea

Cosmo!

De jó halanni, hogy más is járt hasonló cipőben, mint én, és szerencsésen átvészelte. :D Köszönöm, hogy írtad, annyira megnyugtató, hogy ezek szerint a férjemnek van igaza, és én azonnali eredményt szeretnék, ami lehetetlen, de most büszke vagyok magamra, mert párom itthon sincs, és egyedül szopiztattam, lelki társ nélkül, nem borultam ki, ha hisztizett, ha kiköpte, kis cselt is kitaláltam ami bevált, szóval haladunk. :D Így hamarabb felébred, mint szokott, talán azért, mert kevesebbet eszik, és a sok hiszti miatt alszik el mégis, de nem baj, majd egyre nagyobb adag lesz ebből is. Addig meg gyakrabban szoptatok. :wink:

Amadea!

Sajnos én is sok olyan esetet hallottam, hogy valaki spirál mellett lesz terhes... :roll: És Orsicának még szerencséje volt, mert van akinek meg sem engedik kihordani a babát... Nekem amúgy sem szimpi ez az eszköz, hisz megtermékenyül a petesejt, csak a beágyazódást gátolja meg...ki tudja hány babi fogan meg a méhedben annyi idő alatt, míg fent van... :(
Semelyik megoldás nem kényelmes, nekünk az óvszer vált be eddig is, és most is talán egy picit kell védekeznünk majd a császár miatt...
Gratulálok meked is, látod nem kell az a védő!! :wink: Csak jó nagyot kell összecsippenteni a bimbóudvarból is, hogy azt is bekapja, legalábbis nekem így mutatták.

Tényleg! Tudja valaki, hogy császár után mennyit kell várni, míg újra próbálkozhatunk? A 6 hetes kontrollon megkérdezem úgyis, csak gondoltam előre tájékozódom. :wink: Mi belevágnánk rögtön a következő babuba. :D

Kép
Kép
tabati

Tabati: orvos függő, hogy mennyit kell várni. Általában a minimum 6hónap, de a WHO szerint 1,5év (én 5hónap után zöld utat kaptam a dokitól). Viszont arra kérdezz rá, hogy mennyivel nő az esély a sima szülésre az idővel.

Örülök, hogy segíthettem (én is bimbóvédővel szoptatok, egy idő után ment anélkül is, de aztán visszatértünk, mert így ügyesebb Petra).
Milyen érzés fiús mamának lenni? Milyen érzés volt megtudni? :)

Amadea: gratulálok Neked én is! :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

A mai napot a medencében töltöttük :lol: Iszonyat meleg volt erre. Beni nem győzött enni, inni. Este ettünk egy isteni fagyit, a na fénypontja volt.

Tabati,
de jó hírek! Nagyon kitartó vagy! Szuper!

Mindenki, akinek nem egyszerű a szopi, meg pótol mellette, őszinte elismerésem! Nem biztos, hogy nekem lenne ehhez elég energiám, meg kitartásom!

Amadea,
pont meg akartam írni, hogy lehet leszoktatni a bébit a védőről, de látom már felesleges!

Csillag,
biztos jobb lesz így, mármint hogy jövőre építkeztek. Most inkább pihenj, tanulj, Borcsázz. Hogy ment István nélkül?

Manó,
nálunk is volt egy csöpp lelkizés. Bakker a pasim megsértődött, mert nem készítettem el a reggelijét, meg a kakaóját, neki kellett megkenni a kalácsot vajjal, meg tölteni a megfőzött kakaóból. :roll: Egyik este azon hisztizett, hogy neki kell megmelegítenie a mikróban a vacsoráját. Azt hiszem, nagyon elrontottam a nevelését. Na sebaj, majd most. De esküszöm, a gyerekek jobban önállóak most muszájból, mint ő. És mit csinálsz, ha nincs elég tej? Gyakrabban etetsz? Adsz neki tápit? Kivársz?

Beni egy mini-tejüzem. Túrót meg aludttejet gyárt, ipari mennyiségben. Nagyon sokat bukik. És mellette hízik, dagad, szerdán elviszem mérni.

Pussz mindenkinek!

Benta

Kép
benta

Cosmo!

Hát igazából meglepődtem, hogy fiú, mert ezek szerint tudat alatt lányra számítottam, vagy ezt beszélte belém mindenki. :lol: De egyáltalán nem volt csalódás, nem kellett semmit megemészteni, nagyon örültem neki, apa is örült, és nagyon jó érzés fiús anyának lenni. A fiúk általában úgyis anyásak, úgyhogy kell ez most nekem, aztán majd ha lesz kislányunk, könnyebben elviselem, hogy apa lesz a minden. :wink: :lol:

Akkor ezek szerint nem csak doki függő, hogy csazi után mikor jöhet a második, hanem talán rendszeresen be kell járnom kontrollra, aztán nézik hogyan alakul a seb, vagy ilyesmi? Nagyon kíváncsi leszek, hogy mit mond majd a doki. Főleg, hogy nem ahhoz megyek aki a műtétet csinálta, hanem találtam egy nagyon szimpi dokit, akinél szeretném majd a következő gyermekem megszülni. Ő még arra is rázta a fejét, amikor mondták, hgy másnap megcsászároznak. Szerintem ő kivárta volna, míg beindul a szülés...nála voltam a mellgyuszimmal is. Mindegy, kíváncsi leszek mit mond majd. És neked miért engedték meg, hogy ilyen korán belekezdjetek újra?

Benta!

Hát azért ha több gyerekem lenne, nem biztos, hogy ilyen kitartó lennék. így is elég sok volt az idegeskedés, de most már nem vagyok hajlandó rosszul érezni magam semmi miatt. :wink:

Manó!

Ez engem is érdekelne, hogy mit csinálsz ha nincs elég tej. Nekem egyértelmű a tápszer, de nem írtad, lehet valami más megoldásod van? A sűrűbb etetés megoldás? nem félsz, hogy elkezd veszíteni a súlyából?

Kép
Kép
tabati

Tabati: másodszorra nem bíztos, hogy bejön a szülőszobán majfd megtudom fiam vagy lányom lett.
Másodszorra meglepit akartunk (elsőt lelőtte egyszer véletlenből a dokim), s azért kissé csalódás volt mikor azt mondták lány. Itthon már volt lányom, apa kedvéért fiút akartam. Lehet ezért sokkal inkább anyásabb a szentem?

Benta: na, nálunk szerencsére a pasas nincs otthonról elrontva, ez az egy dolog amiben áldom anyósomat: eccerűen saját maga csinált sok dolgot, lévén elsőszülött, majd 16 éves korában elköltözött otthonról (épp özvegyen maradt nagytata mellé...ő volt az egyik Géza dédipapi aki a névre inspirált), s így nem kell a segge alá tolni szinte semmit. A lányokat is eléggé ilyen önellátó stílusban neveljük.

Amadea: akkor jó, ha a műcici nélkülözhető.

Kérdeztétek a kajálást: hát nem kap pótlást. Izé...bocs, eddig 2x kapott cumisüveget, a fagyóból kivett anyatejet. Egyszer kb.55-öt, másodszor meg 10-et evett. Na, ez utóbbiért kár volt strapáljam magam. És nem mérem. Inkább cicizünk. Bár ma már kis hiszti is volt műsoron, mert nem akart megdolgozni. De akkor magamhoz szorítottam kicsit, s az lenyugtatta. Hogy ezt meddig űzzük? Míg érzem, hogy működik. Mérni nem mérem, akkor hamarabb agybajt kapnék. De míg kakik vannak, pisis pelus is javából, addig éhen nem halhat. Ma délelőtt a fürcsinél 4910 gramm volt. Hát kíváncsi vagyok jövő szombatra (akkor lesz ugye 1 hós). 13 napja volt a klinikai kontrollon 4450 gramm. Aszonta nagyokos dottore, hogy heti 200 gramm gyarapodás a normális. Hát 60 grammal ezt túllépte úgy, hogy már 3 anyatejes hullámgödör átment fölöttünk, s a harmadikból még nem kerültünk ki. Tehát különösebben nem aggódom.
Ma is a ház előtt a nagy ricsajban 4 órát nyomta a hunyát a járgányban. Éhesen nem hiszem, hogy épp ilyen nyugodt lenne.
Ja, és első gyerekem aki nem bukik. Adrienn volt képes akkorákat visszanyomni, hogy rendesből kellett félni kit kap el a tejzuhany.

Délutánra szerencsére dúlt a meleg, kicsiny almafánk árnyéka óriási elismerésben részesítette őt. Mindenki részesülni akart belőle.
anyósék elvitték a nagyokat. hát utána kérdezte a komasszonyom, hogy milyen 4 gyerekes anyának lenni. s én még mindig nem tudommal kell válaszoljak. de úgy őszíntén: ezzel a tejcsiért küzdéssel most nekik is meg nekem is jobb, ha nem az egymás idegeit esszük.

Megmutizom nektek hogyan kell kifújni egy gyertyát. Ami aztán megbotránkoztatta kissé az ünnepeltet, mert olyan gyertya, ami kifújás után rövid időn belül újra lángra kap. S ismét ki kell fújni. S ez így megy, míg a gyertya félig le nem ég.
S a kék gyertyát a hölgy választotta, hátrányba szorítva a piros, a zöld meg a sárga színűeket.

Kép

na jó éjt mindenkinek.

Kép
kissmanó

Hajnali fél 4!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

A tegnapi napom..hát mit is mondjak: ÁRon 5-kor kelt, aztán 10 -ig nem aludt, szinte egyfolytában sírt. Átvittem Anyuhoz, kiraktuk az erkélyre az utazóágyba, és mint akit fejenkólintottak: 1-ig aludt...
Utána a nap egészen jól alakult. Viktor is elvitte apukájához, így én végre kicsit utólértem magam a takarításban.

Délután feljöttek a barátaink, és lehet, hogy érdekelné őket a lakásunk!
10-kor lefeküdtem, lévén alig aludtam. Áron 1-kor kelt, megetettem, és azóta fent vagyok!

Viktor lazán közölte, hogy visszaüzentek, hogy holnap már elkezdik nézni a hitelt is...szóval ezen teljesen felspanoltam magam...

Készen vagyok, az előbb már itt bőgtem, mert az elmúlt 24 órából 5-öt sikerült aludnom...de egyszerűen olyan fáradt vagyok, hogy nem bírok elaludni..(erre V. közölte, hogy ő sem alszik..na persze, mikor már nagyon forgolódtam, odaszólt, hogy mi van :evil: :evil: :evil: )
Most meg már mindjárt újra etetés! Remélem utána visszaalszik ÁRon, mert ha nem, apukájának szar napja lesz: én ugyanis pihenni fogok. Áronnal megyünk le Ráckevére az ikrekhez, és fáradtan nem fogok vezetni 1 órát oda, 1-et vissza. Úgyhogy 5-9-ig én tuti alszom!

Ja! És a lényeg!
Zsu-nak gratulálok a kisfiához!

Lányok! Megcsináltuk!!

Megszültünk! Kb. 10 hónapja még csak idegenek voltunk. Nem is gondoltuk volna, hogy valami majd így összekovácsol minket! :) De jöttek a bébik! Most egy csapat boldog anyuka vagyunk!
(hozzáteszem fáradt is! :))

Hirtelen eszembe jutott, milyen volt, mikor az első pocakfotókat tettük fel. (még csak kis dudorok voltak) Aztán szépen lassan eljutottunk a végéig!

Én is várom a következőt, de Amadeáékhoz hasonlóan, mi is legalább 1 évet várunk!
Engem valahogy megrendített Kata esete, inkább hagyom a szervezetem regenerálódni, és most csak Áronra koncentrálok!

Megyek, megpróbálok elaludni!

Puszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?