Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!

Reggel voltam a sebészdokinál a köldökömmel. Sajnos úgy néz ki, ezen nem javít a torna, mert eléggé ki van dudorodva szerinte. Így jövőhét csütörtökre kaptam időpontot és megcsinálják. Helyi érzéstelenítés lesz és kb. 1 cm-t vágnak, amivel 1 napot bent kell maradni.
Napozni nem lehet vele, de igazából nem vagyok egy napimádó a bőröm miatt, úgyis csak pecsenyére égek és szeplősödöm. Szóval ez nem nagyon vet vissza. A MÁV-ban csinálja egy nagyon szimpatikus drnő. Első szusszra elmondott mindent mi fog történni, nem kellett harapófogóval kihúzni belőle mindent.
Nem mondom , hogy nem vagyok betojva, mert még sosem volt műtétem a mandulámat kivéve, de jobb mielőbb túlesni rajta. azt is mondta, hogy a következő baba előtt érdemes megcsináltatni, mert a következő terhességnél csak rosszabbodhat, még jobban szétnyílhat.
Ami a legrosszabb, hogy 2 napig nem láthatom a manókámat Kép Kép
Viszont amíg vártam, addig a vén banyákat kellett hallgatnom, kinek hány műtéte volt, hogyan nyisszantottak stb., rémisztgették egymást. Remélem én nem ilyen öregasszony leszek.
Holnap meg megejtem az éves rákszűrést a nőgyógyinál.

Kataa
Nyugodt evés. Nálunk pont fordítva van, amióta egyedül kanalazgat, rendesen meg tudom enni a kajámat, azelőtt, mindig csúszva, vagy előbb kellett ennem.
Dani evésével szerencsére nincs gond, nem kell noszogatni, hogy egyen. Sokszor maga is szól, hogy nyam-nyam, kime = menjünk ki enni, van amikor meg is mondja mit szeretne enni. Nálunk mindig van legalább 3féle választási lehetősége. Tegnap pl. tükörtojásra szavazott és be is nyomott egy egészet.

Tegnap voltunk bringázni is 3-asban, most mértem az időt és 1óra 7 percet mentünk egyfolytában. így megcélozhatjuk majd a Római partot, mert Dani egész jól bírta. Bár gondolom a köldöksérv műtét miatt kicsit pihentetni kell a bringázást, viszont valszeg hamarabb fog gyógyulni, mint egy mélyebb seb (pl: cszászár), mert ez eléggé a felszínen lesz.

Banyóci
Jobbulást Gyurcinak és neked is! Drukkolok, hogy ne krupp legyen.
A bölcsihez meg szorítok, hogy megoldódjon!

Áfonya
Nagyon jó a tortás kép! Kép Nyam, nyam Kép

Sasha
Nekem is lesz idén szájsebészet Kép, üdv a táborban Kép Nekem 2 bölcsességfogamat fogják kikapni, amik még nem jöttek ki. Úgy látszik ez az év a nyiszálások éve nálam.

Ilke
Ha megírod, hol dolgozik a párod, akkor én napközben ki tudok ugrani ebédszünetben. A reggel 1/2 8 még korán van, a délután 5 me már későn. Gyalog, vagy kocsival 5 perc? Holnap mondjuk kocsival leszek éppen.

üdv:
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor,
Solymesz is azt mondja, hogy nyam-nyam, amikor enni akar Kép
A szájsebészhez részvétem, én már túlestem rajta 2x, de még van egy bölcsességfogam talonban.
A műtéthez szorítok neked!

Zita
parazita

Gumicukor,
Át tudnád küldeni mailben a tel.számodat?

Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke
Képzeld szombaton Gyálon voltunk a barátainknál és átmentünk kajálni Szentimrére a Joe Bácsiba. Ismered? Gondoltam rád, hogy vajon a főúttól messze laktok-e.
Megérkezett már a kártya?

Gumicukor
Drukk a műtétedhez.

Forti

Kép
Kép
forti

Ági
Megkaptam a párodtól a DVD-ket. Tök muris volt, mert megbeszéltük délre a mhelyem portája előtt. Ki is mentem és láttam, hogy ott áll egy pasi és néz engem, láthatóan várt vkit. Na, gondolom ez az én emberem, oda is mentem, bemutatkoztam, és érdeklődtem a DVD-k felől. Mire ő mondja, hogy hát nem én hoztam neki CD-t? Nem értettem a dolgot és elkezdtem magyarázkodni, hogy hát az Ági mondta, hogy ti hoztok DVD-t én meg átveszem rá a ToyStory-kat. Még mindig elég furán nézett rám. Aztán kiderült, ő nem is a párod, viszont ez a fickó is egy csajt várt cd-kkel és pont délre beszélték meg. Azán abban a pillanatban megláttam a párod a bejárat elől (DVD-vel a kezében már megismertem Kép) Persze neki nem meséltem ezt a sztorit. Amint készen lesznek a DVD-k, szólok. Most ráizzítottam a párom, mert a héten otthon van Danival.

Tegnap végre levágtuk Dani haját. Kb. 3 napi tortúrába került. Be volt szegénykém tojva, hogy szúrja a nyakát a lehulló haj. 2 nappal ezelőtt már neki is álltam, belevágtam hátul géppel, de annyira tiltakozott, hogy utána képtelenség lett volna bármit is csinálni. Pedig ráterítettük a fodrászkendőt, ami felfogja a hajat. Így 2 napig 2 folt volt a fején hátul, mnt a pici babáknak, amikor az alvástól, fekvéstől kikopik a hajuk Kép
aztán tegnap leterítettünk egy lepedőt, rá a kisszékét, pelenkát a nyakba, túrórudit a kézbe, Kisvakondot a tv-be, és közben anyósom és a férjem mindenfélével szórakoztatta a Danit, míg én mint a villám levágtam 2mm-esre. Szerintem most sikerült eddig a legjobban a hajvágás, sehol nem lóg kis hajszál.
Persze a kis majom azóta nézegeti magát a tükrökben és simogatja a fejét. Olyan édi a kis pofája és még jobban látszik a szép kerek feje.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Hát ide jutottam én isKép Mostanában egyfolytában lent vagyunk Emmával, szupi az idő. Imád homokozni, és olyan éde ahogyjátzsik a többiekkel.
Utána általábana bölcsiben eszünk, na ez viszont nem megy igazán., nem tudoma foga vagy a hőség, de nincs nagy étvággyal. Délután meg sajnos megint állatorvos a program, menetrendszerint beteg a 3. malacom, már két hete, diétázik, de cska nem akar elmúlni a hasmenéseKép pedig már volt antibiotikum, gyulladáscsökkentő, természetes bélflóra regenerálás (joghurtKép), szóval mindne, d enam akar javulni. Mondjuk étvágya van, illetev lenne ha kaphatna zöldséget, de arról le van tiltva. Most épp pissi mintát próbálok gyűjteni tőle, d enam akar pisilniKép nem részletezem tovább, sajnos ez várható volt a másik kettő után, úgy látzsiak 4 évet egyik sem akarja megélniKép Hétvégén mennénk anyósomékhoz, de így nem bizti hoyg így itt tudom hagyni, merta nyukám nem tudja etetni (merta jodhurtot persze nem akarja magától megenni).

Emma csud apofa,a hisztijei változatlanok, de olyna sokat változik azért. Már van mondtaunk isKép A nem helyett nem akaKép Ezt mondja mindenre.
Ja, és tegnap az ágyából átmászotta pelenkázóazstalra, szóval lassan időszerű lesz nálunk is az ágycsere.

A másika szobatisztaság: Hát elkezdtük szoktatni, mert nagyon zavarja pelus ebbena melegben. Mindne nap kb 1 órát pelus nélkül van, bugyiban. tegnap 10 perc alatt 2 pelust pisilt összeKép Most ott tartunk hogy ha pisilta bugyiba, akkor rohan és szól hogy kakaaa, kakaaaaa, és robog a wc-re felülni. De abba még nem sikerült csurgatnia. De még cska 2. napja van ez így. A pisit is kakának hívja. ja, és ma reggel mikro vettem le róla az éjszakai pelust akkor mutatott bele és mondta hogy kaka.

Én is akarok neki venni lassan kis biciklit, mert nagyon tetzsik neki a játzsón és próbálja is hajtani. Szerintetek hol érdemes venni? Mert gondolom a tescós 5000 Ft-os nem túl jó. Mi nem vagyunk egy nagy biciklis család, tehát nekünk csak tényleg arra kéne hogy őa játzsón biciklizzen, meg a környéken. Milyet vegyünk?
és hol? pl Rit ami nektek van az honnan van és mennyibe került?

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Nálunk most a nagylány körül forog a világ, ma este bankett, holnap ballagás. 19-en leszünk megint, ebbe van két kétéves is. Szerencsére nem én főzök, hanem étterembe megyünk. Viszont előtte itt találkozik a család, úgyhogy sütit azért sütök.
Betti állandóan vetkőzik továbbra is, már a zokniért nem szólók, elég meleg van, de kompletten levesz mindent, pelust még nem próbálta.
Ha meg akarom valamiért szidni, és ezt tudja, már előre szól: Menny innen! Menny vissa!
Hú, tegnap milyen vihar volt! Még fenn volt Betti is, elment az áram, a fürdőszobámba egy perc alatt annyi víz beesett, szedhettem fel. Szerencsére az áram hamar visszajött, nem szeretek gyertyázni a lakásban.
Gumicukor, drukk a műtéthez! Ügyes vagy a hajvágással, én a mosásnál is nagyon küzdök. Néha futtában levágom elől Betti haját, de az csak két nyisszantás. Sajnos nem engedi begumizni se, pedig ebben a melegben jobb lenne neki.

Manó, malackaKép Én is vettem most egy csomag huggies leszoktató pelust, vékonyabb mint a sima.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Conti!

és az hogy működik? én azért nem vettem mert nem igazán értem mi a lényege. Ugyanúgy átnegedi a pisit minta bugyi, vagy valemnnyit felszív? mert ha átengedi akkro olcsóbba bugyiKép, de ha meg nem, akkor hogy vezsi észre hogy pisilt?

manó

KépKép
manó

Manó, azt hiszem hülyeséget írtam, hogy ez leszoktató pelus, tulajdonképp olyan bugyiszerű, gumis az oldala, nem tépőzáras, vékonyabb az egész, de magába szívja a nedvességet, nem ereszti át.
Olvastam, hogy van "igazi" leszoktató bugyi, ami nem ereszti át a pisit, de belülről érzi a gyerek, hogy bepisilt. Lehet, hogy fogok ilyet venni, ha nyáron nem megy a bilizés. Bár egy biztos nem elég, és azoknak húzós ára van. Jó lenne, ha legalább a kakit jelezné már, de még attól is messze vagyunk.
C.

conti

sziasztok!

tegnap voltam nőgyógyinál az éves rákszűrésen, minden ok, jövőhéten lesz meg a laboreredmény.
rákérdeztem a dokinál, hogy mit szól a köldöksérv műtéthez.
ő azt mondta, hogy inkább várjak vele, ha már nem szülök többet. megtapogatta és ennyit mondott : "Jéé, de érdekes!" Nekem úgy tűnt, hogy igazából most lát ilyet először. A hegesedéssel magyarázott, hogy így meg úgy. Viszont ez csak egy felszíni seb lesz kb. 1 cm, max. 2, mégsem olyan heg, mint egy császár, ahol mindent átvágnak és jóval nagyobb felületen és mélyebben. Mégis sokan vannak, akik nem várják ki a javasolt 2 évet, mégis minden probléma nélkül kihordják és megszülik a gyereket.

kicsit elbizonytalanodtam, de úgy döntöttem, hogy megcsináltatom inkább.

Conti
Én már betáraztam bugyikból. Sétálni is úgy fogunk menni, hogy 5-6 ugyi a zsebben és jöjjön, aminek jönnie kell. Szerintem ez a legbiztosabb módszer és költségtakarékos is.

Nálunk már van kakajelzés régóta, visznt mostanában, ha bekakil, akkor egszerűen nem lehet leimádkozni róla a pelenkát, annyira őrizgeti a kakiját. Persze feszeng egy idő után benne és mondja, hogy csíp, de sokszor hadakozások árán, vagy kitalálok vmi jó kis figyelemelterelőt, hogy ki tudjam hámozni a bűzhullámból.
pisilni minden további nélkül pisil bilibe is, kérni is szokta, csak a kakinál van ilyen szeánsz.

tegnap nálunk volt egyik kolléganőm, hát Dani annyira szerepelt neki, annyira kellett röhögnöm. rámászott a csajszira, puszilgatta a lábát, felvonultatta neki az összes kocsiját és szépen sorbarakta előtte, majd rámutatott a művére nagy vigyorogva.

délután megyünk anyukámékhoz jászberénybe, remélem azért lesz legalább egy pici jó idő, hogy kint tudjunk lenni a kertben.

puszi
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Manó, Gumicukor
Mi is elkezdtük a szoktatást, mivel már lelkesen közli, hogy "kaka" vagy "pisa", de eddig még nem ment 1x sem a wc-be (nekünk szűkítőnk van én biliellenes vagyok), azért ügyesen ül rajta, nyom is, de többnyire elhülyéskedi a dolgot. Esténként már van, hogy 2 órát is pelus nélkül van, de ő tartogat, nem pisil be, csak közvetlen fürdés előtt Kép

Manó
A biciklit mi kaptuk anyától névnapjára, de tudom neked ajánlani szakértő és kerékpárboltos Banyócinkat KépKép dumálj meg vele egy jó kis discountot Kép Amúgy nem tudmo mennyire vacak-e a tescos, nem néztem, amivel csalni szoktak az a pedál (soxor műanyag a hajtókar - na olyat ne vegyél)és az eleve 8asozó kerék gyenge tengellyel. Magát a vázat nem tudják elrontani, amúgy is minden baromi egyszerűen, házilag is barkácsolható (bár mondjuk én versenybiciklizetm egy ideig, lehet, hogy nekem ezért), szóval azért nézd meg tüzetesen a tecsósat, lehet, hogy az sem rosz.

NEKEM MÉG NINCS MELEGEM KépKépKépKép pedig egy városban élünk... most beteg lennék vagy csak fázós?? én még mindíg paplannal takarózom!!

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit!

A tescós ott kezdődött hogy egy db volt, bontott csomagban, d edarbokban. összeszerelve egy sem. Hát egy nem szakértőnek mint mi, átláthatatlan volt. Így megállapodtunka férjemmel hogy ebből sem ő sme én nem tudjuk mg azt sem megállapítani hogy megvan e mindne darabja.Kép Szóval nem vettük meg. Igazából azon gondolkodom hogy megéri e nekünk 12 e körül venni bicót, vagy megteszia 5-e-es is arra hogy itt a környéken biciklizzen amíg én sétálok melletteKép

Én is bili ellenes vagyok, épp tegnap vitáztunk össze kb 20x ezen anyukámmal,mert ő állítja hogy így soha nem lesz szobatiszta, mert nem ér el a wc-ig. De én meg úgy gondolom hogy ha már tudja tartani akkor eljut, amíg meg nem addig a biliig sem jut. Annak meg nem látom értelmét hogy órákig a bilin üljön. Egy dolog van csak amitől picit bizonytalan vagyok, hogy ha bilije lenen azt könnyű vinni magunkkal, és mindenhol azt használhatja, d eha wc szűkítőzünk akkor az kevésbé higiénikus, mivel mégiscsak rá kell tenni más wc -re is. Ez az egy dolog aggaszt, d evalahogy nagyon ódzkodoma bilitől, nem tudom megmagyarázni miért.

Ja, és nekem sincs melegemKép Én nagyon fázós vagyok, a kolléganőim mindíg rosszul voltak tőlem mikor nyárona 40 fokban is harisnyát vettema szoknyához. Én is palannal takarózom, és napközben is jól elvoltam nadrágban meg pólóban, egyáltalán nem volt melegem, míg Emam egy szál ujjatlan trikóban és pelusban aludt, derékig betakartam egy paplan huzattal, és úgy ébredt hogy csatakokban lógotta haja, majd utána egy szál bugyiban rohangált.Anyukám is majd megsült. Hiába téli gyereka drágám, őa hideget bírja jobban. Télen simán kivánglizott egy szál bodyban az erkélyre, mezítláb és élvezteKép Én meg nyár közepei vagyok, nem tudom van e összefüggés, d enálunka családban bejött (anyukám januári, férjem októberi. és csak én vagyok fázós.)

Mi holnap elutazunk anyósomékhoz, majd hétfőn jövök!

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Nagy a nyüzsi nálunk. Itt van anyós anyja... brrr. Ilyenkor mindennek puccba vágva kell lennie. Most gyereket altatok (már elaludtKép) de ez jó kifogás, hogy maradhassak a szobában és írjak, de lassan mennem kell.

BILI!
Mi is próbálkoztunk a bilivel, de én úgy gondolom, hogy kicsi még hozzá. Míg anyós, anyám és a dédi úgy véli, hogy rá kell erőszakolni a bilire, mert különben sose lesz szobatiszta. Ez azért kétlem. Képzelj el egy 15 évest a pubertáskorban mikor menne csajozni és rajta van a pellus... jah.
Példa a nem erőltetésre a tegnapi napunk. Anyukámnál voltunk és egész délután egy szál pöcsben rohangálhatott a gyerek, mert olyan jó idő volt. csak szandál volt rajta. Vittük a bilit ki a kertbe is, hogy ha valami kell akkor így csak egyszerűbb, elvileg nagyon is jól tudja, hogy oda kell a pisi, meg a kaki. Ráült, sikerült dicséret. aztán pisi rohanás közben, pisi homokozás közben, pisi elbújva, pisi így-úgy-amúgy és két kaka is kicsúszott... nem a bilibe. Innentől kezdve, inkább megvárom míg elég érett lesz és teljesen felfogja, hogy mit is akarok én a bilivel. Ami meg a legfontosabb, az az, hogy ha nem érzi csak közvetlenül a pisi-kaki előtt a dolgokat addig mit is akarok én? Amíg nem képes visszatartani x ideig addig - mit is akarok?

Kutyások tudják. Nem lehet erőltetni. 2 példa. Suzi kutyát találtuk kb 3 hónaposan. összesen 3x pisilt be és egyszer kakilt a lakásba az én hibámból. Tini-zene-elfelejt. Az Ő fia a Kevin. 1 éves korára lett szobatiszta. Pedig igazán mindent megtettem, pl volt, hogy 2 óránként jöttem le vele sétálni, de még így is besikerült mindig valami. Aztán kb 9-10 hónapos korára magától, nappalra egyre ritkábban, de éjjel rendszeresen volt ajándék, általában folyékony és szilárd is. De 10 hóanposan már csak éjjel. 1 éves korában (kb) már csak azt vettem észre, hogy nem kell reggel se nézni, hogy hol van az ajándék... Nem szídtam le, nem vertem meg ha becsinált, egyedül 1kikötésem volt, hogy az előszobába a kőre történjenKép Mindenkinek meg kell tanulnia visszatartani, és azoknak az izmoknak is fejlődniük kell. (utolsó megjegyzés magán vélemény)
Szerintetek a két dolog távol áll egymásztól, mert szerintem egyáltalán nem.

sasha

Kép
sasha

Rit
Én is csináltam kavics katicákat, meg aranyszínű bogarakat is (ilyen festékem volt). Felragasztottam őket a virágkarókra, nagyon pofásak, ahogy ott masíroznak Kép
Én a legnagyobb kánikulában is paplannal takarózom, a férjem teljesen rosszul van tőlem Kép)

Banyóci!
Nem vettek fel titeket a bölcsibe? Hát ez nem semmi!! HOl laktok (én most csinálok egy 30 és egy 100 milliós pályázatot rugalams bölcsödékre, hátha pont ott is lehetne, ahol ti vagytok Kép)
Küldd el a sapis számát, mindenképpen beruházok, fog még kelleni. Van mindenféle méret?
Egyébként nálunk 4 !!! gyerekkel indul a kiscsoport. Amibe Hanna jár az is ennyivel indult, de már 14-en vannak.

Bárányhimlőnk javulgat (a főnököm meg romlik). Az első pár napban csak egyre pöttyösebb lett, aztán kezdett vakarózni. Kb 2 napig szörnyű volt, éjjel nappal vakarózott és sírt. de már szárad le neki, és egészen jól van, csak kicsit vakarózik.

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok,
Ma itt voltak apuék meg a keresztmamám, csaptunk egy kis kerti sütögetést. Nagyon jó idő volt egész nap, így kint voltunk végig a kertben, persze Lilinek esze ágában sem volt du aludniKép. Azért megpróbáltam lerakni, de ennek az lett a vége, hogy levetkőzött, levette még a pelust is, aztán jól eláztatta pisivel az ágyát, így moshattam ki az egészet. Persze ilyen is csak akkor történik, amikor vendégek vannakKép. Ezek után feladtam az altatást, de nem is hiányzott neki, mert meg nem állt egész nap, sőt annyit evett, hogy csak néztünk. A grillen sült husik és kolbik nagyon ízlettek neki, no meg a francia sali (saját gyártmány). Aztán uzsira gyümitorta, vaníliafagyi és egy jókora dinnye. Azért nem féltem, hogy nagyon kigömbölyödne, mert simán lemozogjaKép. Mostanában már nem engedi azt sem, hogy a csúszda aljánál elkapjam, csak teljesen egyedül csúszhat le. Lassan készül a hinta is a szülinapjára, már a mesternél vannak a csövek, amiből készül majd a váz. Aztán apa lefesti és jöhet rá az ülőke.

Forti,
Igen, az az étterem nagyon közel van hozzánkKép.
A kártya megérkezett, köszi, hogy intézted a cserét.

Manó,
Mi a Metroban vettük a bicajt Lilinek. Az is 5000.-Ft volt, de egyáltalán nem tűnik bóvlinak. Igaz ez is darabokban volt, apa el is szórakozott vele egy jó ideigKép, de nagyon masszívnak tűnik és a lényeg, hogy méretben pont jó.

Conti,
Az a vihar tényleg nagyon durva volt, nálunk sem volt áram egy ideig, amikorra elővettem a gyertyákat vissza is kapcsoltákKép. Sajnos nálunk az egyik barackfáról egy elég nagy ágat letört a szél, alig bírtam elvonszolni, de nem hagyhattam ott, mert a veteményesbe pottyant. De elég muris volt, mert szomszéd kisfiú kérdezte tőlem, hogy nálunk nem tört le ágat a szél?, erre mondom, hogy nem hiszem, erre ő: akkor ez itt mi?Kép Akkor láttam meg a letört ágat. Hát igen, addig nem nagyon néztem körül a kertben, de más szerencsére nem történt.
Betti hogy viselte a vihart? Lilit végig csak ölbe lehetett tartani annyira félt.

Rit,
Én is paplannal takarózomKép, de napközben a kertben azért elég jó idő van. Holnap elő is akarom szedni Lilinek a kerti kismedencéjét. Legszívesebben fürdőruciban lennék, ha nem félteném annyira a bőrömet. Sajnos pár napja alaposan benaptejezve a fa alatt lepirult a hátam elég alaposan (még most is érzékeny). Úgyhogy ezentúl fokozottam vigyázok.

Sasha,
Nálunk is ez a puccba vágós dolog volt maKép, főleg a keresztmamám miatt. Neki mindent megfelelően kell szervírozni, mindent a maga idejében. Őrület. De 1 évben egyszer kibírom, így mindenki boldogKép.

Bili,
Hát szerintem Lili sem érett még a dologra. Ő sohasem jelzi, hogy pisi vagy kaki lenne a pelusba. Habár a mai eset, hogy levette, lehet, hogy azt mutatja már, hogy zavarja, de ha nem jelzi, hogy mikor kell, bármit is csinálnia, akkor nem tudok vele mit tenni. Persze a bugyikkal mi is próbálkozni fogunk lassan a kertben (már van egy rakat), de egyenlőre nem fűzök hozzá nagy reményeket.

Nyuszi,
Gondolom már otthon vagytok a pindurkával. Majd ha lesz időd írj, hogy Emi hogy kezeli a kisöcsit és hogy hogy vagytok. Olyan kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet így a második manóvalKép.

Gumicukor,
Örülök, hogy végül sikerült összehozni a talit a párommal, remélem találsz majd a minták között jókat.

No megyek apának hajat vágni, aztán gyors szundi.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Ilke, a viharral nem lett volna gond, ha a nagylány nem kezd el visongatni, így a Betti is elkezdte. Nem akart egyedül maradni, így a fürdőszobában nem tudtam felszedni a vizet, csak miután az áram visszajött. Aztán le is raktam aludni, szerencsére a vihar is elült.
Másnap egy órát szedtem a kertben a letört ágakat, de csak kis rőzsék voltak, mert kb. egy hónapja a szomszéd egy fafűrésszel levágta a beteg, száraz ágakat a két fűzfánkról, anyám dirigálta melyik kell, most hálás vagyok érte.
Nem semmi Lili étvágyaKép

Paplan: hogy folytassam a sort, én is paplanozok nyáron is, van mikor magam alá gyűröm, de olyan jó belebújni, ha mégis fázom esetleg. Nálunk egy szem légkondi van, a hálószobában, úgyhogy nyáron jó hűvös van (idén még nem kapcsoltuk be), meg kellett venni, mert a tetőtér miatt iszonyú meleg van nyáron.

Manó, nem jött be ez a bugyi-pelus. Mégpedig a kaki miatt. Betti 1x szokott délelőtt, így délután a bugyist adom rá, erre ebbe is termelt, és amikor veszed le, szépen végighúzod a kakit a lábán is.

Bilizés: Sasha, abszolút egyet értek veled. Inkább később szokjon bilire vagy wc-re, kinek mi tetszik jobban, én sem erőltetem. Sőt én a vetkőzést sem fogom beiktatni, mert ahogy ismerem Bettit, ő a kakival azonnal gyúrmázni kezdene, hát azt azért mégsem.

Megvolt a nagylányom ballagása, nagyon kis csinosak voltak. Tök furi, már középiskolás lányom van! Ballagás után étterembe mentünk, Betti is este 9-ig bírta. Persze ki-be pakolta a táskámat, meg sétálni vitte a családtagokat, jól elvolt.

Gumicukor, inkább a sebészre hallgass ebben az esetben, ez az ő területe. Drukkolok a műtéthez!

Puszkó, Conti

conti

Sziasztok,
Tettem fel pocakos képet a profilomba.Kép

Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke
Jujj de nagy már!!! KépKépKép

MI tegnap voltunk Ócsán merülni, Dodi nagyon élvezte, hogy ott matathat a vízparton. Kapott kaírúszót és mehetett amerre csak akart. Persze a vízbe is akart Kép de még hideg volt neki, így 2x próbálkozás után magától is rájött és nem kellett tiltani. A végén max a lábacskáit mártotta már csak bele Kép Azért remélem javul az idő mert csütörtökön utazunk Bánkra, ott meg igencsak fürdőzni akarunk. Szombaton meg lagziba megyünk, de senki nincs aki vigyázna a leányzóra, úgyhogy visszük. Szerintetek mennyit merjünk bevállalni?? Mármint időileg, nert azért az túl hülyén jönne ki, ha 7kor elindulnánk, hogy nekünk fürdetni kell.

Dec8
Tök jó!! Legalább gyártottál barátokat a tőlem kapottak mellé KépKép És az is tök jó, hogy már lassan túl vagytok a bárányhimlőn, én azért aggódok, nehoyg pont nyaraláskor kapja el... jó annak aki már túlvan rajta

Rit

rit

anemona7

HalihóKép

Tegnap voltunk a gyerekszigeten. Gergőnek nagyon tetszett, főleg a kisállatsimogató, meg egy sátor, ahol fajátékokkal játszhatott. A színpadon előadás volt, egy zenebohóc féleség sok sok gyerekkel, hát azt is élvezte nagyonKép Emlékszem, már tavaly is kivittük, akkor még csak nézelődöttKép
Egyébként jól vagyunk, ha jó idő van egész nap kint, napi 5-6 órákat. Homokozás, hinta, labda, motorozás és a kutya gyötréseKép Egyesével adogatja neki a szárazeledelt. Pancsolás még nem volt a takonykór miatt, bár már oké. Viszont hiába kenegetem, picit lepirult és melegkiütése lettKép
holnap megyek én is a terheléses vércukira, brrrr.
Tegnap néztünk ágyat a Gergőnek a KIKÁban, de nem találtunk. Lehet, hogy csináltatunk, a bababútorok is így készültek, legalább passzolnának.

Bilizés
Mi se kezdtük még el, ha vigasztal valakitKép

Áfonya
Utólag is happy birthdayKép

Banyóci
Mi van veletek? Remélem nem lett krupp a dologból. Nálunk a homeos bogyeszok óta nem jött elő szerencsére.

Ilke
Nem látom a képetKép

Én is próbálok feltenni pocisat.
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok

Megint anyueknal voltunk 5 napig,egyfolytaban pakolok ki be a taskaba: )
Jol elvoltunk,minden nap gyorsan telik,szinte egesz nap kint.Megint tanult sok uj szot es mar a nevet is tudja, ha kerdezzuk szepen mondani.

Rit
Na hat ez jo,tudtam hogy ismeros a ter: )))
Kepzeld el, a regi hazunk teteje beszakadta viharban,szerencsere nem a Krisztaek lakasa volt.
Meg a tv is mutatta.
A heten pesten leszunk de nem hiszem hogy megyunk arra,nincs betervezve.

Gumicukor
Az igaz hogy nyugodtan eszunk mi is miota egyedul eszik.pont arrol beszeltunk hogy mar csak a pelenka amiben ki kell szolgalni: )
Szerintem is a sebeszre halgass,ezek szerint ez egy rutin mutet ha hamar engednek haza.
Mi is elvagtuk Alex hajat,de meg mindig nem oylan rovid mint tavly nyaron volt,majd ha kanikula lesz ,talan megtesszuk,de most azert mar o is mocorgott jobban mint eddig.

Conti
Mi is lattuk a Holnaputant ,nagyon tetszett!!
Gratula a Nagylanyodnak!

Bilizes
Mi sem kezdtuk meg el,a tesomek most kuzdenek a ket fiuval.2 nap alatt elertek hogy pisi mar nem megy sehova,meg ejjel sem: )Ok mar 3 evesek,ugyhogy iylenkor mar csak gyorsan megy.En azt hiszem varok jovo nyarig,akkor lesz 2.5 eves.

Na mennem kell teregetni
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

IlkeKép
Közben sikerült megnézni a képetKép Csinik vagytok mind3-anKép

Kataa
Gratula a névhezKép Én tanítom Gergőnek, de csak néha mondja, hogy GE-GEKép

Én csak egy nyaralós képet találtam, de azért a pocak látszik rajtaKépProfilomban megtekinthetőKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Ilke, Judy, nagyon csini a pocitok!Kép Egesz irigy lettem!Kép
Eppen ma pakolgattam el a Mate kinott ruhait, kerdeztem is a ferjemtol, hogy vajon mikor kerulnek megint elo...Kép
Ma is jol lefarasztottak minket a fiuk, voltunk strandon, az az egyetlen hely, ahol a Levi kepes 5 percig egy helyben ulni (a parton homokozva). En nem dicsekedhetek azzal, hogy jol eljhatszogat, a nap 24 orajaban kell foglalkozni vele, jon-megy, rendezkedik. Ennek van persze jo oldala is, de hihetetlenul faraszto, es ugye itt van a Mate is. Mar kezdenek egyutt jatszogatni, gondolom, kesobb jobban lekotik majd egymast, akkor talan konnyebb lesz.
Viszont most,a 2. szulinapja utan elkepeszto, de par nap alatt elkezdett beszelni a Levi. Eddig is dumalgatott, de sok volt a halandzsa is. Most meg mar mondatokat mond... nekem nagyon hihetetlen, de iszonyu edes. Persze nem a legtokeletesebb a kiejtese, de en megertem.Kép
Ezt most gyorsan elkuldom, nehogy elvesszen az eterben. Folyt. kov.
vikici

En is szoktam vagni a Levi hajat geppel, de sajnos csak az elejen engedi, igy hiaba vagyok gyors, az apro kis igazitasok mindig elmaradnak.
Kepzeljetek, a Levi meg mindig cumizik alvashoz, nem tudom, hogy fogjuk elhagyni... talan majd a kukasbacsi elviszi (az a kedvence, minden hetfon all az ablakban, akkor jar itt a kukas, ugyhogy holnap nagy nap lesz). Mikor kijottunk, kb. 2 het volt, mire mindket fiu atallt, az eleg nehez volt. Akkor szinte egesz nap a szajaban logott a cumi, anelkul hihetetlenul hisztis volt (gondolom, az uj kornyezet miatt). Azota sikerult leszoritani csak az alvashoz, de nem tudom, mikor lesz kepes anelkul elaludni.
Bilizessel meg mi sem allunk sehogy, mi csak a szukitot vettuk a WC-re. Tudja, hogy hogyan kell hasznalni, abszolut tisztaban van mindennel, neha szol is, hogy ra akar ulni, de szerintem csak a WC lehuzasa tetszik neki, mert nem hajlando semmit beletermelni a budiba. Multkor is raultettem furdes elott, nem csinalt semmit, majd eszrevettem, hogy belepisilt a furdovizebe. Mondtam neki, hogy jobban orultem volna, ha ezt inkabb a WC-be teszi, de csak nevetett. Szoval ez nalunk meg odebb van, de hogy oszinte legyek, nem izgatom magam kulonosebben emiatt.
Kepzeljetek, olyan aranyos a Mate, mar egy csomo mindent megert. Persze lehet, hogy ez csak nekem nagy szo, de pl. a Levi nagyon keson kezdett el tapsolni, a Mate meg mar most, 9 honaposan tapsol, ha mondjuk neki, hogy : "tapsi-tapsi". Mar nagyon ugyesen all, szerintem a szulinapjara mar mindenkeppen szaladni fog. Akkor leszek igazan bajban, szerintem ketten negyfele fognak rohanni.
A Levi nagyon edesszaju lett, kedvence a sosmogyoros csoki, nagyon odavan erte. Persze itt is a kasszanal vannak az edessegek, ott muszaj elidozni, amig kipakol az ember, meg fizet, igy a gyerekeknek van idejuk kiszurni a polcon.
Na megyek aludni, mert lefordulok a szekrol, eleg rossz ejszakank volt, a Mate sokszor ebredt, jonnek a fogai.
Jok legyetek, puszi!
Viki
vikici

hali!

hétvégén anyuéknál voltunk, nagyon jó időnk lett a Demszky féle pánikkeltés ellenére Kép
viszont sikerült jól összevesznünk anyuékkal, miszerint én egy önző dög vagyok, mert mindig csak a Dani és a párom körül forog a világ.
szerettem volna velük megbeszélni, hogy szeretnénk Dani 2 éves szülinapját náluk a kertben tartani, és ott jönne össze a család, minkét nagyszülő, testvérek, vagyis a szűk család. anyukám felkapta a vizet, hogy akor végig ő ugrálna és ebbe nem megy bele. persze hozzá kell tennem, hogy nem mondtam még végig, hogy én csinálnék mindent a párommal, a nagyik meg hepázhatnának az udvaron. erre azt kaptam, hogy ne érezzem vendégnek magamat az ő házukban, és különben sem olyan fontos a 2. szülinap.
hát ezen nagyon megdöbbentem, majdnem felcuccoltam és otthagytam mindent, de nem tettem. nagyon fáj, hogy ezt a saját anyukám mondta, apu meg két szót sem szólt... nem is tudott volna, mert eddig 1 kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor hívott fel, mióta felnőttem... sajna ez van.
nekem igenis fontos a gyerekem szülinapja, legyen az bármennyiedik.
a másik, hogy nem lehet velem beszélni. mondjuk úgy nem is tudok spontán beszélgetni, hogy látom anyukám arcán és érzem a hangjában a számonkérést (ilyen indítás: Biztos, hogy végzel az anyóséknál is házimunkát? Tényleg mosol? Hát nem csoda, hogy felment bennem a pumpa... ).
belegondolva én nem is emlékszem sok szülinapomra, pl. még babazsúrt sem rendezhettem, amikor 3-4. ált. iskolás voltam. kellemetlenül is éreztem sokszor magam, mert az osztálytárnőim mindig meghívtak és én meg nem hívhattam vissza őket.
szóval elég rossz érzésekkel jöttem haza. mindenesetre nem náluk lesz a szülinap, hanem elmegyünk Visegrádra kirándulni a bobpályára és piknikelünk. Meghívunk minden családtagot, aztán majd meglátom, anyukámék hajlandóak-e kimozdulni, vagy esetleg a felutazás is nehezükre esik, csak mert a benzin pénzbe kerül....

más.
ma voltam vérvételen, ekg-n és röntgenen, csütörtökön lesz a hasfelmetszés.

danival sokat homokoztunk, egyedül gyártott nekem halacskás sütit. Nagyon élvezte, meg locsolt egész nap, minden sziklakerti virágot megöntözött és a kis fákat is.

ilke
köszi a mintákat! a pocis kép nagyon jó, nagyon csini mami vagy! olyan hegyes formájú a pocid, talán kisfiú lesz? KépKép

sasha
kutyaszoktatás. egyetértek. viszont azt nem értem meg, amikor egyes kutyatulajok az utolsó pillanatban viszik le szegény kutyust, aki már csak a bejárati ajtó elé tud csinálni. Ráadásul nem divat felszedni a kutyagumit. a sok trutyi miatt nem a kutyák a hibásak, hanem a gondatlan gazdik. érdekes a mi kutyánk sosem kakil a járdára, csak füves helyen. szépen kiérnek a ligetbe és ott engedi el magát, aho lehet.

Rit
Majd írd meg milyen volt Bánkon, mert mi is akarunk oda menni vmikor. A helye ismerem, csak milyen most a víz, az érdekel.

Szerintem nyugodtan 9-ig is ottlehettek, attól függ mennyit bír Dodesz. Daninak is vannak olyan napjai, amikor vho vagyunk és 9-10-nél előbb nincs fürdetés.

Juti
Nem találtatok a Kikában ágyat? Ott van Flexa ágy, nem láttátok? Pedig az nagyon tuti!

Judy
Te pocid is csini!

Kataa
Dani is mondja a nevét, így: Öccsi Dannii nagyon cuki.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Conti!

Az nem olyna mint az up and go pelus, hogy oldalt szét kell szakítani és úgy levenni?

Gumicukor!

na, nekem anyósom kb ilyen. Mondjuk ő hív, meg elvileg imádják Emmát, ha ott vagyunk nagyjából így is van, de pl az már hogy ma jött orvoshoz és holnap is megy és holnap után is, de ma hazautazik 3 óra hosszát hogy holnap reggel megint eljöjjön.Az nem fér bele hogy itt aludjon és kicsit unokázzon. ha erre jár max beugrik fél órára, d emár megy is, és nayfog hogy vigyük sűrűbben Emmát, meg hagyjuk ott nála. Apósom még rosszabb, ő is imádja ha odavisszük, de ő meg évek óta nem is volt Pesten. vagyis nem igaz, tavaly a szülinapjára feljöttek reggel, délután mentek, de már ez is nagy szó volt.

A júliusi szülinap egyébként elég rossz iskoláés korban, nekem is akkor van, és én sem tartottam soha babazsúrt mert mindneki nyralt akkorKép Így én a naévnapomat tartottam novemberben, d eDániel az nyáron van szintén ,nem?

Sasha!

hát nem tudo, nálunka kuyta elég drasztikusan lett szobatiszta kb 2 hónaposan. Ugyanis novemberben kerül hozzánk, mi anyukámaml pátyolgattuk, ha bepisilt akkro kivittük, megmutattuk az almost neki hoyg oda kéne, meg hasonló finom módszerek. Aztán jött a karácsony és itthon volt a férjem, és egyszer ő kapta rajta Borit aminta szobában pisilt, namire közbeavatkozhattam volna jóla fenekére vágott, hogynem szabad és kivágta za alomba. na én majd leszedtema fejétKép de a Bori kuty attól kezdve szobatiszta volt. Kép De persze a gyerk az teljesen más ügy, mi sme eröltetjük, csak azért magyarázzukl neki mit kéne.
De szerintem majd jövő náron lesz kb tényleg érett rá.

manó

KépKép
manó

manó
nekem áprilisban van a szülinapom, és azért nem tarthattam szülinapi zsúrt,mert anyukám nem engedte. Azt sm engedte 10 éves koromig, hogy hosszú hajam legyen... csak, majd ha én tudom gondozni, ez volt a kikötése, mint ahogy mindig volt vmi kikötése mindenhez. Daninak nem baj, hogy nyáron van, attól még tarthat majd zsúrt, ha akar, az osztálytársakat akkor is össze lehet szedni.

nekem azért fáj, mert ha anyós lenne ilyen, nem nagyon érdekelne, de sajnos a saját szülőm ilyen.
kicsit úgy éreztem, hogy csak akkor vagyunk szívesen látottak, ha vagy túrjuk a kertet, vagy nyalom a lakást...

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Mi 1 hónapban egyszer megyünk 2 napra, de amúltkori látogatásnála férjem egész nap valami herét vágott az apjávalKép Azért így is rossz, pl ennél a múltkorinál én még sírtam is, mert ugye nem úgy képzeltema hétvégét hogy megint én vagyok Emmával, hanem úgy hogy olyankor az apja is foglalkozik vele.
A nyári szülinap perzse megszervezhető, de én mindíg feladatm mert tuti hogy aabrátnőim fele nyaralt, vagy nagyinál volt. Július 11, a nyár legközepe, sose jött összeKép Egyébként hajam nekem se lehetetett hosszú, mert állítólag nem hagytam fésülni meg mosni. 5-es koromban növeszthettem meg. Egyébként én anyukámnál meg a amásik felével kűzdök, tehát hogy túlságosan is még mindíg gyerekként kezel, állandóan mindíg mindről tudni akar, beleszól (tanácsot ad szerinteKép), szóval ez a másik véglet sem jó. Mi mindkettőt megkaptukKép

manó

KépKép
manó

Hali!

Ma jó korán keltem, hogy legyen ebéd a kis családomnak. Volt kis kuktám is már 1/2 6kor. Dani is felébredt, amikor én. Amikor főzök, akkor mindig mondja, hogy muta = mutasd. És lenyugtázza, amit lát. Szépen eleszegetett a kis székében, amíg én főztem.
Este nem tudtam megcsinálni, mert amikor hzajöttünk a melóból, elmentünk 3-asban egy villámbevásárlásra, aztán fürdetés és mi mentünk moziba a HarryP.3-ra. aztán este 11kor már nem volt kedvem odaállni főzőcskézni, így inkább reggelre hagytam.

Dani tegnap óta próbálgatja pattogtatni a labdát. Eddig 3 ütögetésig jutott, el sem hiszem, hogy a kis törpi ezt gyakorolja. És olyan komoly fejet vág a koncentrálás közben, meg lehet zabikálni.

Tegnap rádőlt a bicikli, mert rosszul volt letámasztva, éppen fel akartuk tenni a helyére, Dani meg pont odaugrott. A vállát ütött meg a kormány, szerencsére csak kicsi véraláfutás látszik. Nagyon megijedtem és ő is, de kb. 2 perc bömbi után már kisvakondot akart nézni.
a kaisers-ban nem maradhatott el a túró rudi, kapott egyet, hogy majd megesszük, ha kifizettük. Erre a felvágottas pultnál nyújtogatta a néniknek és mondta, hogy fi = fizetni. csodálkoztam, hogy nem csapott hisztit, szépne fogta és megvárta, amíg kifizetjük, persze a pénztáros néni orra alá is dugdosta. olyan kis boldog volt, hogy már megeheti.

Manó
Én anyukám is uilyen. Pl. mai napig, ha jön levelem, kibontva találom, egyszerűen nem tudja megállni. Ha meg vmi olyan van benne, ami neki nem tetszik, akkor egyből jön a lecseszés, olyankor a szoba másik végéből is lehet hallani a hangját a telefonból. Az a roszz, ha vmit esetleg félreértelmez, nem győződik meg róla, hogy tényleg úgy van-e, hanem egyből megy az üvöltözés. Ezt amikor legelőször a férjem előtt csinálta (akkor még nem volt a férjem), akkor majdnem leégett a bőr a képemről. Az meg kifejezetten idegesít, amikor azt gondolja, hogy én még gyerek vagyok, és azt gondolja, ebből kifolyólag, hogy béna vagyok megcsinálni dolgokat. Lsd. férjem szokta Daninak csinálni a fürdővizet születésétől fogva. Amikor náluk vagyunk, akkor rendszerint kikapkodja a férjem kezéből a zuhanyt, hogy majd ő, mert hogy jobban tudja.
Ha anyuékkal laknánk, akkor tuti már elköltöztem volna.

Hát az én férjemet nem lehet kivonszolni a kertbe. egyszerűen azért mert tiszta allergia szegénykém és csak végigprüszkölné. a másik meg, hogy sosem volt kertjük, ahol megszokhatta volna.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor
Rá se ránts, mindenkinek megvan a heppje - bár ez tényleg elég gázos. De szerintem te is úgy vagy vele mint én: mégiscsak az anyám és nem veszek vele össze, ki tudja mikor megyek megint arra, nem akarok haraggal elválni. Mondjuk az én anyukám full Dodi mániás szerencsére, ő viszont azt nézi, mennyi időt töltök vele ill. a barátnőmmel mikor Békéscsabán agyok, ill. kihez megyek el először. Aztán ezen lovagol, hogy végülis, kit is jöttünk mi meglátogatni... ez sem jobb. Bár erre már nem ugrok.

Anyós viszont ismét kiakasztott, Vagy én vagyok túlérzékeny??? Szerintetek normális, hogy náluk a lakásban mindenhol Kristóf képei vannak kitéve, Dodeszról semmi. Illetve az az egy naptár, amit dédiék kaptak karira. az is úgy, hogy a szekrényoldal és a fal közötti kis fél méteres lukba betolva és felakasztva a falra, arccal a szekrényoldal felé, nem is a szobára nézve??

Tegnap Százhalombattán jártunk, ismét itthon vannak barátnőmék, aki Tokióban él. Dodi teljesen szerelmes lett Kai babába, állandóan "gyeje Kai"-t hallgathattuk KépKépKép 5 hónappal fiatalabb a kissrác, baromi jól elvoltak, meg is ölelték egymást rendesen Kép Voltunk a strandon, Dodi elcsúszott a lábmosóba és bevágta hátul a fejét. Ömlött belőle a vér KépKép Rohantam az elsősegélyeshez, ott egy 10en x éves kissrác volt nyári munkán, semmit nem értett hozzá, egyéb eü-s sehol. Kép Innen el az ottani sztk-ba, sebészetre, ellátták, de nem varrták. Meg kellett röntgenezni, de semmi nem volt szerencsére, azt mondták, sajna ez a strand ilyen, már több ilyen eset volt - a csempék sarkát élesre rakták, nincs sarokgömbölyítés. Valószínű ha az lett volna, fel sem szakad, és a víz miatt vérzett annyira. KépKép Mindenesetre én rendesen megijedtem. Kapott egy kötést a fejére, azt mondták, pénteken menjek el az itteni sebészetre és vetessem le. Elég béna kötés, géz, tapasszal és a saját hajával rögzítve. Ez már ma reggelre leesett - erről ennyit. amúgy is jobban gyógyul minden seb kötözés nélkül. Csak most úgy néz ki szegénykém, mint akit megskalpoltak KépKép

Rit

rit

anemona7

Rit
Ja haverkodnak a bogaraim rendesen

Manci bárányhimlőből kilábalóban. Viszont most tüszös mandula gyulladása van Kép(((( Rettentően el vagyok kenődve.
Megpróbáljuk a nyarat valahogy itthon tölteni, mert ez így nem mehet tovább. Már 4 hete vagyunk otthon a 4. betegséggel.

Gumicukor
Drukkolok!!!

Ilke, Judy
Tényleg csinik vagytok!!

Üdv
dec8
dec8

Sziasztok

Judy
Nagyon csini vagy a pocakoddal: )Es mar most latszik hogy fius: )

Gumicukor
Tenyleg ne idegeskedj ezen,megiscsak a szuleid: )ha meg mar tudod hogy ilyenek nem is volt meglepo: )
Hat nekem szerencsem van,mert mindig mindenben tamogattak eddig is.Talan egyszer vesztem ossze anyuval az eletben,az is csak 1 napig tartott: )Ha otthon vagyunk maximalisan segitenek es imadjak Alexet.Sot mondhatom itthon O a sztar.Persze most kicsit hatterben van a 3 fiu miatt,de ezen nem sertodom meg,mert csak 6 hetig vannak itt,hat had kenyeztesse oket a nagyi.Utana mar mienk a palya megint: )
Nem kezel gyereknek,sosem tette az elmult 10 evben,amikor meg nem volt csaladom akkor sem,pedig mar nem otthon laktam .Jo lenne nekem is majd ilyen feltetlen bizalmat kialakitani Alexxal, hogy tudja ram mindig szamithat ha kell,de amugy beken hagyom: )
Lehetett minden evben bulim,sot talan az enyem volt a legjobb a tobbiek szerint is: )Hosszu hajam nem,de abbol a hajbol nem is allt volna jol,ket kis csutka copf: )Elszor 18 evesen volt hosszu hajam,kb 26-ig,de kellett is vele buveszekedni hogy jol nezzen ki: )
A szulinapot tavaly naluk tartottuk,mert ugye ott laktunk,de iden mar az uj lakasban lesz,mindenki tuti eljon: )

Szegeny Dani,megjo hogy nem lett mas baja: )Alex is imad a nagy biciklik korul jonni menni,en is feltem .

Rit
Szerintem 10-ig biztos elszaladgal Dodesz az eskuvon,ne aggodj.Mi a multkor nem vittuk ,mert a ferjem videozott,bar a Bazilikaban ott volt,hat lehet hallani rendesen a dvd-n az o hangjat is a pape mellett: )
Igazad van,egy kicsit fura ez a kep ugy,nem vagy erzekeny.Es talan Kristof nem is az ove: )
Hu ez az eses ,nem semmi,meg jo hogy nagyobb baja nem lett.Gondolom Te is megijedtel rendesen.Nem fajlalja mar ugye?

Nekem most jo dolgom van,apukam itt van csutortokig es o megy vele hosszu setakra delelott es delutan,hihetlen ilyenkor a csend a lakasban.Szinte unatkozom: )

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Gumicukor!

Hát ez tényleg rossz lehet hogy kiabál. szerencsér enálunk azért ilyesmiről szó sincs.

Rit!

BalesetKép
A kép ügy tényleg fura. Én odáig megértem hoyg szereti a kisfiút, ő is az unokája, de azért lehetne Dodoról is kép. Anyósom mindn képet kirak, így Emmáról is van csomó, de ő bárkiét kirakjaKép Néha vadidegenek is vannak kint, pl szomszéd gyereke, 15 éve nem látott rokonKép Aztán eltünik, van helyette más.

Kataa!

Hát igen, kb azt tudom én is ideális kapcsolatnak elképzelni ahoyg nálatok van.. É sszerintem ebben nagy szerepe van annak is hogy 3-an vagytok. Épp ezért szeretnék én is mindnképpen tesót Emmának, jobb az ha egy szülőnek több gyereke van, egy scomó dolog egészségesebben alakul így.

Dec8!

na valami ilyesmitől félek én isKép nem tudom hoyg fog menni eza bölcsiKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok,

Gyorsan irok, de ne haragudjatok, nem tudtam elolvasni az elmult 2-3 hetet...Kép

Jol vagyunk, lattam Ilke beszamolt rola, hogy junius 4-en megszuletett a kisfiunk, Daniel Aidan (ez utobbi ir nev a nagypapa tiszteletere), csaszarral, minden komplikacio nelkul. A reszletekkel nem untatlak benneteket, 4 napot voltunk korhazban, a tejem szerencsere mar a 2. napon beindult, majdnem be is lazasodtam, pedig nem ittam tejcsinalo teat vagy ilyesmit. Rutinosan fejek mint allat, hogy ne gyulladjon be. Manokanak jo etvagya van, de kicsit meg sarga es nagyon szeret aludni. Neha 5 ora utan is ugy kell ebreszteni. Ugyhogy azert nem teljesen igeny szerint szoptatok.Kép Sajna kicsit hasfajosabb mint a novere volt, ugyhogy az elso het nagyon nehez volt, eleg faradt vagyok es ez lassitja a regeneralodasomat is, de mindent egyutt veve meg igy is gyorsabb, mint Emivel volt.Legalabb is en ugy erzem. De azert minden tiszteletem azoke, akik segitseg nelkul csinaljak mindezt ket gyerekkel, mert nekem itt van anyukam, meg a mult heten a parom sem dolgozott, megis eleg huzos volt.
Azt hittem profi vagyok szoptatasban, aztan megis kisebesedtek a melleim. Mostanra jottek ugy ahogy rendbe.
Emike nagyon edesen fogadta a kicsit, picit azert latszik hogy feltekeny mert tobbet akar olben lenni. Mar mikor hazajottem jott, hogy akkor most ulhet anya olebe mert ugye kibujt Danny baba.(igy hivjuk az ocsit Kép) De inkabb anyukam olebe kivankozik ,mert a terhessegem alatt megszokta, hogy anya nem veszi fel. Szoval nagyon aranyos a picivel , simogatja, egyedul neha azzal megy az agyunkra altalaban ,hogy mindenben segiteni akar. Nehany pelda:
"Emike segit anyanak varrni"( a korhazban megtanultam Gobelinezni)
"Emike pumpalja anya cicijet"( nagyon tetszik neki az Aventes pumpam)
"Emike adja Danny babanak anya cicijet"( persze a szoptatasban is segitene Kép)

Most ennyit, majd teszek fel kepet a picirol.
Lattam a tablazatot, hajra AFonya!!!
Jajj, Ilke meg egyszer koszi a latogatast, nagyon fincsi volt a kurtos kalacs!Kép

puszi mindenkinek

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

HalihóKép

Pocak nevében köszönjük a bókokatKép holnap megyek a dokihoz, remélem minden rendben lesz.

VikiKép
Nekem meg lassan elővenni kéne a pici babaruhákatKép

GumicukorKép
Drukk a hasfelmetszéshezKép Melyik az a Flexa ágy? Bár már megbeszéltük az asztalossal, hogy csináltatunk. A meghosszabbíthatósról lebeszélt, mivel a sok mozgó alkatrész miatt hamar tönkremennek.
AnyukádKép Remélem azért jó lesz a szülinap, megértem, hogy neked fontos.

Rit
BalesetKép Elég szörnyű lehetett, remélem már minden oké. Én is sok ilyen strandbalesetről hallottam már, a sok vér miatt rémisztő lehet. JobbulástKép

Dec8
Nektek is jobbulástKép 4 hét alstt 4 betegségKép Homeopátiát nem próbáljátok?

KataaKép
Tényleg fiús?Kép
Nálunk is ilyen az anyu, néha már úgy érzem, túl sokat segítenek nekünkKép Tényleg mi is 3-an vagyunk, mint Ti, nővér+ bátyó. És nálunk is Gergő a nagy kedvenc a két lányunoka után, de őket sokszor látják, mert egy utcában laknak.

NyuszikaKép
Üdv újra, és mégegyszer gratulaKép Várjuk a fotótKép
Hát igen, afiúk sajnos hasfájósabbakKép Pedig akkor nem is eszik túl gyakran a picurka. Emi nagyon szépen beszél márKép

puszi
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Tettem fel Daniról új képet!

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Manó, én annyira hülye vagyok, hogy nem tudtam, hogy szét kell tépni! Azóta már a hugom is felvilágosított.

Voltunk ma reggel a két gyereknek útlevelet csináltatni, hát azt a cirkuszt! Betti nagyon elkezdett bőgni a kalitkában a fényképezésnél, pedig az ölembe ülhetett. Végül kapott egy macit kölcsön, de nagyon durcásra sikerült a kép. Mindegy, két évig ez lesz.

Család: nekem a szüleimmel semmi bajom, a hugommal annál inkább. Tulajdonképp az a probléma, hogy a Betti lányom tényleg egy áldott jó gyerek, nyugodt, csendes, a hugom lánya meg egy eleven tűzrőlpattant rosszcsont. Két és fél hónap van köztük, a család részéről állandó összehasonlításban van részük. A hugom azt hiszi, hogy mindenki a Bettit szereti jobban, pedig ez nem igaz. Szóval van feszültség.

Dec8, nem gondolkodtok valami immunrendszer erősítőn?

Nyuszi, de jó nektekKép

Rit, Szegény Dodi, ez nagyon ijesztő lehetett.
Sajnos a fejsebek nagyon tudnak vérezni.

Conti

conti

Sziasztok

Mano
Igen az hogy 3-an vagyunk,jo,bar igy hogy a noverem messze van,mar nem annyira: (A batyammal is ok minden,de megsem ugyanaz,persze bajban ra is szamithatok de napi kapcsolatban azert nem vagyunk,sot tobbnyire csak anyueknal talalkozunk hetvegeken.Persze mas volt amig egyutt dolgoztunk: )
En is azert szeretnek Alexnak tesot hogy ne telepedjek majd ra nagyon: )Aztan meg hogy ne legyen egyedul kesobb a vilagban.
Hat igen ez az egyetlen visszatarto ero nekem is a bolcsire, a betegseg : (Plane hogy eddig 3* volt csak,igy majd ott fog mindent osszeszedni: (Szerencse hogy anyuakd neked ott van azert veszhelyzetre.

Dec8
Szegeny Ti!es akkor most nem is dolgozol,vagy otthonrol?

Nyuszi
Udv ujra a fedelzeten : )Azert gondolom jo meg hogy ennyit alszik Danny baba: )
Tenyleg nem lehet egyszeru egyedul ezt vegig csinalni az elejen,plane egy hasi sebbel.

Judy
Drukk a dokihoz!
Hat igen orulhetunk az ilyen szulonek: )Persze azert neked is messze vannak,de hat ugye mi koltoztunk el: )))De tudom,hogy szivesen teszik,mert buszkek rank: )

Conti
Nalunk a batyam kisfia es Alex kozott van 5 honap,de persze itt is van osszehasonlitas.Alex (volt: )a nyugodtabb gyerek.Sajat tapasztalat , hogy a gyerekek mindig jobban szeretik az anyukajuk oldali nagyit: )Mi tobbet agyunk naluk Alexxal,jobban megszoktak ot: ) De ebbol feszko azert nincs,probalok olyan diplomatikus lenni a sogornommel ahogy lehet: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Én is épp így gondolom a tesót. szerintem 3 gyerekre, d emár kettőre sem lehet úgy rátelepedni, mintah mindne idegszáladdal 1-re koncentrálsz. Jó, mondjuk nálunk külön szerencsétlenség, hoyg apukám nem él, mert ha élne biztos mindne másképp lenen. Na meg van ellenpélda is, a férjem is egyke, de hát nem mondanám hogy rátelepedtekKép Mondjuk ő épp ezért nem is akar tesótKép

Conti!

Akkro jó, hogy már elmondtálka pelust, nagyon agynús volt nekemKép

Nálunk nincs több ekkora gyerek a családban, unokának ő az egyetlen, sőt a dédi első dédunokája is, a tágabb családban vanank gyerekek, de a legkissebb is kb 2 évvel idősebb,így ilyne tapasztalatom nincs.
Viszont valahol át tudom érezni a hugod problémáját, olyan szempontból hogy Emma is az égedelem rosszcsont kategória, ami néha vicces, viszont sűrűbben rendkívül fárasztó, és ő még hisztis is. szóval bizony én is érzem sokszor úgyhogy anyukám pl nincs igazán megelégedve az unokájával, annk ellenére hogy az eszemmel tudom hogy imádja, d ebizony kiakad tőle néha, meg rosszallóna néz rá, meg mondja hogy szigorúbban kéne fogni, de maikro csak szimplán csibész akkor meg jókat nevetünk rajat. És hát az iylen gyerekkel pl a közlekedés sem egyszerű, az utcán is van aki kedvesen néz rá, de ott is begyűjtjük sokszor a rosszalló pillantásokat, időnként sajnálkozást. És ha van összehasonlításképp egy aranyos, kedves , nyugodt gyerkőc, akkor tényleg még rosszabb lehet, főleg ha még esetleg tipplegetik is hogy mitől rosszabba másik.

manó

KépKép
manó

ja, és új szavunk van: KoszKépKépKép
Pl homokozó utána zoknijára mutatva, stb. majd remélem vendégségben fogja sokat alakalmazni, ha meglát valamit a földönKép

Manó

KépKép
manó

Manó, nálunk most a nagylányom ballagásán történt, hogy ott volt az egész család, a két pici is, persze őket figyeltük mindig. A hugom Lilije egyből levetette magát a kavicsba az iskolaudvaron, levette a szandiját, két marokkal szórta a kavicsot az emberekre stb.stb. A Betti meg csak tátott szájjal figyelte, majd ő is felszedett 1-1 kavicsot és eldobta. Másik: én vittem magammal pelenkát, hátha gond lesz, a hugom nem. Melyik gyerek sz@rt be? Hát az övé. Ballagás utáni vacsora az étteremben: Betti csendben ül az ölemben, nézelődik, Lili meg bekajálta az előre kihozott savanyúságot, mint egy kis éhező. Ilyenekkel van tele az életünk, én tudom, hogy minden gyerek más és más, mégis a többiek nehezen fogadják el, hogy ennyire különböznek. Nem szeretném, ha Bettiből "bezzeg" lenne, mert van már ilyen a családban, egy nagyon helyes kislány, csak kitűnő tanuló, nyelvvizsgák stb, és már a nagylányom kivan, ha hallunk a kislányról, hogy megint megnyert valami versenyt.

A rosszalló pillantások nem érdekelnek, tegnap bizony nekem is üvöltöznöm kellett, mert motoroztunk az utcán és persze direkt nem arra megy, mint kéne. Én meg még toltam a kocsit is.

Conti

conti

Conti!

na,a hogy ezt olvasom, Emma tuti épp azt csnálta volna minta hugod lányaKép cska azt kéne felfogniuk az embereknek, hogya gyerekek bizonyos természettel születnek. perzse, lehet nevelgetni, próbálni magyarázni neki, de nnyiidősen még írtó lassan haladnak ez ügyben. Pl tutira biztso vagyok benen hogyha te nevelnéd a hugod lányát ő akkor is ilyan rosszcsont lenneKép
Mondjuk én pelenkát mindíg viszek magammalKépKépKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Mindenkinek aki beteg jobbulást!!!!!! olvstam és közben drukkoltam mindenkinek külön isKép

Gumicukor és akinél még probléma az,hogy Anyu gyerekkén kezel. Az én anyám sokáig nem hitte, hogy benőtt a fejem lágya, számonkért... stb. Egyszer kibuktam és próbáltam úgy érvelni, hogy az számára ne legyen gyerekes és azt hiszem volt egy kulcskérdésem isKép "Miért nem próbálsz bízni bennem?" El kell fogadniuk, hogy felnőttetek és bizony ahogy neki úgy nektek is saját családotok lett és egyszer mindenkinek benő a feje lágya. Ó ha tudnátok miket csináltam én csitriként, sőt még 20 évesen is... Még főzni se tudtam. 22 évesen rákényszerültem a saját háztartásban a párommal összeköltözvén... ez az élet rendje ANYU!Kép El kell mondani,hogy mennyire rosszul esik ez a bizalmatlanság és bízni, hogy hatásos, hiszen igaz. Remélem segítettem valamelyest, hiszen a legközelebbi összezördülés, ha lesz ilyen, talán az utolsó lehet. Ha valaki próbálta akkor sajnálom.KépKép

Közben fiam is tud pár új "szót" ami azért nagy cucc, mert a halandzsán kívül más nyelven meg nem szólalna. A papa-mama néha kivehető és csak hízelgésből hagyja el a száját. Egyébként papa a papucs, apa és a paprika is.Kép
Ku-ku. Kulcs, kutya, kuka, és a legtöbb ku-val kezdődő szóKép
Kubu-kubu. ez az egy amit tisztán érthetően mond.
legújabb: ama-alma De ez egyelőre 2x hallottam tőleKép szóval nem tartunk szinte sehol, de haladás és fejlődés felfedezhető. (2 hóanpja még semmit sem mondott)
Ellenben mindent megért amit mondok neki. Elvileg az Állj meg! felszólító mondat sem okoz neki gondot, csak a járda szélénél. Minap 3x bírt lerohanni az úttestre. Viccesnek találta a kezdődő szívrohamaimat... Az a szerencs, hogy lakótelep, 30-as övezet és annak is egy olyan része ahol alig jár autó.

Próbálom leszoktatni a babakocsizásról, elég szép távolságokat tesz meg fáradság nélkül is. DE pl egy piacot, vagy közértet nem vállalnék be vele, mert nagyon jól tudja,hgy a Nem szabad! mit jelent, de fütyül rá. Ma csak a lépcsőházban lévő közibe mentünk be újságért és megnézte az egyik sréhen fekvő polc végét ami a halom dobozos sürt tartotta. Odanyúlt és az összes nagy robajjal a földön kötött ki.

Összehasonlítgatásnak semmi értelme, mondom egy bűnrossz kisgyerek anyjakéntKép Kb mint Conti tesójának a gyerkőce. Étterembe menni már nem merek vele. 2x v 3x megpróbáltuk bizonyos alkalmakkor, de katasztrófába fulladt.
Kezdjük azzal, hogy nem marad meg egyhelyben. Rohan körbe-körbe és huzigálja az asztalokon a terítőt, odamegy a többi vendéghez és belenyúl(na) a tányérjukba, a savanyút előre megeszi ő is, és ha lefogom, hogy na mostaztán megülsz az ölemben akkor jön a hátrafeszítemmagam és
úgy visítok ahogy a torkomon kifér.Kép Kegyetlen.Kép Csak azt nem értem, miért a Mc'Donalds az egyetlen olyan hely ahol van etetőszék??? Na biztos nem igaz, de az a pár hely híjján volt ennek. Voltunk mekiben is és képzeljétek, etetőszékben simán kibírja...
Nem kinézni ezért!Kép új gyümölcsmix, hasábburi és juice, na meg valami pipihusiKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Manó
Nálunk is megy a kosz szó, és már be is égetett a gyerek ezzel nemegyszer. Anyósoméknál is símán közli, hogy mama kosz, öprű, apatka (söprű, lapátka) és nekiáll takarítani. Először még vicces, de mikor minden látogatásnál ez van, akkor már nagyon kínos tud lenni KépKép
Nálunk a beszéd már nagyon megy, símán elbeszélgetünk, ő meg válaszolgat. Ma pl. közölte a telefonba mamával, hogy cip-cip auto dodo kettő bácsikák, tehát szippantós autóval dolgozott itt kettő bácsi. De megy már a mazsola és a fagyi szó is Kép))

Na rohanok tovább, lakásfelújítás van, hatalmasat szívtunk vele, úgyhogy már 4 hete szenvedünk egy szobában. REmélem hétvégén beköltözhetünk a másik kettőbe, csak ugye addig takarítani kellene (Nekem)

Ja az AFP-m tökéletes lett, és állítólag mégsem tuti a fiú a pocakomban KépKép

Szilcsike és Szilvike és a 19 hetes pocaklakó
szilcsike

Sasha, egyáltalán nem gáz a meki, mikor még csak a nagylányom volt meg és ő volt kicsi, persze ő is alig evős fajta, hát a meki kaját persze ette, én meg örültem, hogy valamit megeszik. Egy héten 1x mentünk, azért az nem sok. Épp hallottam, hogy már gyümit is adnak a gyerekeknek.

Nagyon rossz, hogy nincs minden étteremben legalább egy babaszék, nyugatabbra másként van. Ez akkora beruházás?

Manó, az tényleg tuti, hogy ilyen lenne Lili, ha én nevelném akkor is, csak tudod a család, aki ritkábban látja, pláne együtt őket, az nem érti meg. Azért a hugom valamit elrontott az elején, mégpedig azt, hogy pici 1-2 hónapos korától nagyon hangosan beszélt vele, meg kurjongatott neki, hogy szokja az erős hangokat. Szegény anyám (együtt laknak) meg folyton mondta neki, hogy egy kisbabával halkan kell beszélni, de mintha a falnak beszélt volna. Anyám csak három gyereket nevelt fel.

Ja elfelejtettem írni, nagyon aranyosak a pocakok! Jól domborítanak a bentiekKép

Conti

conti

Sasha!

Mi is szoktunk mekibe menniKép Nálunk mi szeertjük, emm max a sültkrumpliból eszi vagy harapa sajtburgerből, d emenniységet nem eszik. csak rohangál ő is, de ott eltűrikKép ő msá kajájába mondjuk még nem evett beleKép Viszont a múltkor kiszúrta a játzsó részt, úgyhogy kénytelen voltam vagy 5x végigbújni vele azona hengeres, csöves mászókás csúzsdán 8na et jól leírtam,d ebizti láttál már olyat a mekinél), mondjuk az volt kiírva 5-12 éves korig, d enem szólatk ránkKép Mondjuk éppenhogy elfértem benne, és iszonyatosan kifáradtam, szakdt rólam a víz, bezzeg Emma kurjongatott örömében.

Conti!

Hát lehet hogy ahgos beszédben lehet valami, én nem dirket csináltam,d enekm elég erős hangom van alpból. Nem kiabálok, cska za alaphangom erősebb. Amíg Emma kicsi volt sokszor meg is ijedt, pedig nem kiabáltam csak megszólaltam Kép Aztán megszoktaKép De ő amúgy aza tipikus gyerkőc akire mondják hogy 10 fiú veszett el benneKép. Az emberek egyébként addig nems zokták ezt megérteni, amíg nem születik nekik is egy ilyen gyerekük. ismertem én olyna családot akik meg voltak győződve a nevelési elveik sikerességeiről 2 gyereken át, amíg nem jött a harmadikKép és a harmadik lett ördögfiókaKép Mondjuk kislánynál talán még kellemetlenebb ha ilyan ksi vadóc, mert a kislányoktól jobban elvárnák hogy oylan szekidek legyenek, meg bűbájosak. Emmát pl mindíg mindehol fiúnak nézik a magassága és mozdulatai alapján. pedig amúgy oylan ksi piprecőca lelkem, nagyon hiú is, imád öltözködni stb, szóvala zért vannak lányos tulajdonságai is.

Szilcsike!

emma 2 napja mondja. Szép kis kilátásokKép
manó

KépKép
manó

Kataa
Hát nálunk is ezért nem kérdéses a tesó. Képzeld el, hogy se nekem se az apjának nincs testvére, így Dodinak nem lesz egyetlen unokatesója sem. Csak barátok. Akkor meg már feltétlen kell, hogy legyen egy tesó, hogy ne álljon egyedül a világban velünk bármi történjék is.

Conti, Manó
Na akkor szerintetek az én gyerekem lenne ezekben az esetekben a "jó gyerek". Pedig iszonyúan eleven ám ő, itthon kapásból szétrámol, tombol - mondjuk ez máshol is igaz Kép de ugyanakkor egy iszonyúan megbízható, kiegyensúlyozott gyerek. Nekem nem kell aggódnom, hogy kiszalad az útra, vagy felmászik a korlát mellett és áthajol, kiesik, stb. stb, mert egyszerűen tudja a szabályokat. Nem sok mintent tiltok neki, de amit igen, azt tudja és tiszteletben is tartja. Így nem kötjük össze a bajuszunkat. KépKép Ha a játék hevében véletlenül fájdalmat okoz, azzal is tisztában van és mindíg jön a gyógyító puszijával - vagy ha neki fáj akkor persze szalad a puszijáért KépKép

A feje szépen varrasodik, egész jól el tudom takarni a hajával, de azért csúnya és nagy a púp is KépKép
új szavaink:
cipe - cipeld te (mármint a játékát, felszedett fadarabot, stb.)
Kai - barátnőm kissráca
mami - ez vagyok végre én a sok Tita után KépKép
anyi - ő a szomszéd néni, imádja
csip - madár
fáj
Barla Dodo - na ehhez mit szóltok?? olyan édi Kép
kék
póló

Conti
Na Dodi nem hajlandó babaszékre ülni - mi meg olyan étteremben jártunk, ahol volt és hozták neki - ő meg van győződve róla, hogy ő már nagy és úgy ül, ahogy mi. Ja, további meggyőződései: 1.neki azt kell ennie, amit nekünk, ezt többször csekkolja is KépKép
2. a mami kanala/villája jobban működik - kaja közben többször is cserélnünk kell KépKép
3. minden kulcs minden zárat nyit - és őDodósága a fő ajtónyitó, ezért pl. 20 perc míg itthon bejutunk a 3 ajtón át KépKép
4. neki is szüksége van melltartóra - amíg nem evszek neki, addig az enyémet lopkodja
5. neki pontosan akkora lába van mint nekünk, következésképp a mi cipőnk az övé is, előszeretettel felveszi és flangál benne KépKépKép de az ő cipője az csak az övé, meg ne próbáljam elvenni
6. a lakást el nem hagyhatjuk míg ő nem kap min. 1 fújás parfümöt

most ennyi jutott eszembe KépKép

Rit

rit

anemona7

Conti
Nálunk a hugomnak voltam én a bezzeg. anyukám mindig azt akarta, hogy uolyan tanuló legyen, mint én voltam. mikor nagyobb lettem, akkor mondtam neki, hogy ez nem fog menni, mert teljesen különbözőek vagyunk, ráadául mindig lelkiismertfurdalást okoz ezzel a tesómnak.

amikor uarra a fősulira jelentkezett, mint én, akkor anyukám kijelentette, hogy úgysem tudja elvégezni, mert nincs annyi esze hozzá. én mondtam, hogy majd meglátod, el fogja végezni, nem fog egyszer sem megbukni. úgy is lett, uolyan jegyet kapott, mint én anno.

ilyen bezzeg gyerek nálunk is van a családban, az unokaöcsém, aki fizika szakon végzett. ő mindig 5-ösre vizsgázott mindenből. pl. nagymamáméknál nem lehetett 4-esnél jobb jegyről beszámolni, mert mit szólnak... egyszerűen röhej, miért nem lehet vállalni magunkat és az eredményeinket, nem? hozzáteszem, nagymamámnak 6 elemije volt meg, fogalma sincs az egyetemi és főiskolai követelményekről. én is sokszor kikaptam, ha haza merészeltem vinni egy 2-3-ast. nem lehet megérteni, hogy nem lehet vki mindig mindenből színötös.
ja és egyébként ez az unokaöcsém a való életben meg tök béna, esetlen, a mindennapi dolgokhoz nulla a gyakorlati érzéke és még beszélgetni sem lehet vele, csak ülni szokott magában, mint egy me nem értett zseni, amihez egyébként köze nincs.

sasha
ezt a kérdést már én is feltettem párszor, de falrahányt borsó. kicsit úgy érzem, hogy csak egyoldalú a tisztelet, mégpedig nekünk gyerekeknek a szülők felé, viszont fordítva úgy érzem nem kaptuk/kapom meg. Pedig igenis a gyereket is tisztelni kell.

A pizzahut-ban is van etetőszék. mi, amikor mentünk étterembe, vittük a sajátot.

meki
Dani kb. eddig 2x vagy 3x volt. Épp a munkatársam mesélte, hogy az új barátnőjének a 4 éves kislánya csak a mekis kaját hajlandó megenni, a sima otthoni, házi kosztot nem. addig balhézik, amíg el nem viszi az anyja a mekibe. jó dagi a képeken, amit láttam.

Rit
nekem meg dani adogatja a melltartómat, lelopkodja a szárítóról és hozza, vegyem fel. Kép
ha meg sminkelek, addig nem nyugszik, míg nem rajzolok neki bajuszt vagy szakállt, utána meg pózol a tükörben. Kép
ilyen fújás nálunk is van, csak izzadásgátló spray-vel, leveszi a kupakot egyik hónalj másik, közben meg pisszeg. nyomni nem nyom magára, csak imitálja.

nekünk ilyen szavaink vannak, szerintem egy csomót nem is tudok leírni, mert egyre több és észbentarthatatlan:

moso - mosok (kirámol a szennyestartóból és indula fürdőszobába)
bugyi = bugyi
sámmi = sámli
maci = maci (nének hívta régen)
vakko = vakond
maca = maca, a macskánk
vödö = vödör
locsoj = locsolok
víz = víz
dácsi = bácsi (dá volt sokáig)
makko = markoló
hommó = homok
japát = lapát
szösz = szösz
csipa = csipa Kép
ama = alma
baná = banán (eddig dá volt sokáig)
picsti = pisti
pityu = pityu
ági = ági (anyósom)
gabi = gabi (apósom)
ati = attila (tesóm hapsija)
csipi = csipi
szanná = szandál
zene = zene
ditá = gitár
dobá = dobál
pittóta = piskóta
hanna = hangya
bogá = bogár
fütyi = fütyi
szem = szem
hab = hab
moto indu brrr = indul a motor

nem is sorolom tovább, egy csomó minden eszembe jut még

holnap szorítsatok nekem, megyek hasfelmetszésre. remélem minden ok lesz. kicsit azért izgulok.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Hali,

Tettem fel kepet a pici fiurol.Kép
Lanyom mai beszolasa:
"Danny baba kibujt anya pocijabol, anya kinyitotta a pocijat."Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a drukkokat, meg a jókivánságokat, hát én is nagyon remélem, hogy nem lesz ebből a "kruppszerűből" komolyabb dolog. Azóta éberen alszunk, semmi hasonló nem volt. A gyerek egyébként teljesen jól van, betegség legcsekélyebb jele sincs. A gyógyszereket azért mindig kéznél tartom, de remélem nem lesz rá szükség.

Manó!
Nálunk azt mondták, hogy semmi jelentősége sincsen annak, hogy ki hányadikként iratja be a gyereket a bölcsibe. Én azért biztos ami biztos alapon az elsők között voltam, akik leadták a papirt. Még sincs rajta a Drágám a listánKép.
Köszi, hogy leirtad a ti storytokat. Azért durva, hogy ennyi idő után kellett kiderülnie, hogy nem is kruppról van szó. Gondolom szakember csak akkor tudja megállapitani, hogy az e vagy sem, amikor épp azt a hangot produkálja a gyerek. Vagy nem? Viszont Gyurci "csak" akkor hallatott ilyet. Remélem soha többet nem is fog.
Bringa: Annak ellenére, hogy kerékpárüzletünk van, mi sem vagyunk valami nagy bringás családKép. Évek óta nem ültünk biciklinKép. Majd lent a Balcsin biztos elmegyünk egy kicsit Gyurcival, de túlzásba biztos nem fogjuk vinni. Konkrétan nem láttam azt a Tescos bicajt amit irtál, de az a tapasztalat, hogy az "áruházi" bringák legfontosabb alkatrészei műanyagból vannakKép. Ebből kifolyólag semmit sem lehet rajtuk cserélni ha eltörikKép. Pedig általában eltörnek, mert nem túl jó a minőség. Nem egy, és nem két siró kisgyereket láttunk már a boltban, akinek a néhány hetes bringája mehetett a kukábaKép. Általában első fék egyáltalán nincs rajtukKép, ráadásul nem elég darabjaiból összeszerelni egy bringát, azt be is kell állitani. A szaküzletek nem szivesen foglalkoznak az "áruházi" bringák beállitásával, mert ők nem tudnak ezekre garanciát vállalni. Meg egyébként az külön pénzbe kerül, akkor meg már lassan ott vagy árban, mintha szaküzletben vetted volna. Természetesen a bringaboltban vett bicikli beállitásáért nem kell külön fizetniKép. Én nem akarok senkit rábeszélni semmire, de ezekkel jobb ha tisztában van az emberKép.

Rit!
Hát, nem tudom hol is kereshetnék neki másik bölcsit. Úgy tudom mindenhol túljelentkezés van, ráadásul a beiratkozásról már jócskán lecsúsztunkKép. Azért még reménykedem. Miért csak augusztusban mondják meg nektek?

Gumicukor!
Holnap műtét? Nem irigyellek. Drukkolok, hogy minden rendben legyen, és hamar felépüljél belőleKép.
Mi meg pénteken nyirtuk meg GyurcitKép. Már iszonyú nagy lobonca volt.

Dec8!
A II. kerületben lakunk. Nem tudom, hogy máshol is ilyen sokan jelentkeztek e, vagy csak nálunk túl kevés a bölcsi.
Dr. Somi Ildikó gyermek fül-orr-gége szakorvos
06-30-22-33-190
Nagyon kedves, ő ajánlotta, hogy küldi a sapit, illetve, hogy hivhatom máskor is, ha van valami kérdésem az ő szakterületén.
Hannának jobbulást, szegényke...

Ilke, Judy!
Csini a pocakotokKépKépKép.

Judy!
Milyen homeos bogyókat használtok? Ki ajánlotta? Nem tudom hova forduljak.

Rit, Gumicukor!
BalesetekKépKépKép.
Daniról szuper a kép, igazi nagyfiúKép.

Nyuszi!
Jó hallani rólatokKép.

Rit!
Dodi meggyőződéseinek egy része kisértetiesen hasonlit GyurciéraKépKépKép.

Pusz
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Látom amig irtam, addig Gumicukor és Nyuszi is irtKép. Jó lassú vagyok ezek szerintKép.

Nagyon ügyi Dani, hogy ilyet sokat beszél már. Gyurci is most már egyre többet, de azért ennyit még nem.

Nyuszi Danny babája meg egyszerűen zabálnivalóKépKépKép. Nagyon nagyon cukiKép. Még egyszer gratula hozzáKép.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?