Új privát üzeneted érkezett!

Beszti tényleg nagyon jól leírta a lényegét a kétféle mellszívós megoldásnak.
Tájékozódtam már ezügyben, mert arra számítok, hogy a babáim koraszülöttek lesznek, talán hetekig sem tudom őkjet szoptatni és addig bizony fejni kell.

Ahogy nézegettem, szeintem az Avent a legjobb, bár majdnem a legdrágább is. A nagy előnye, hogy minden termékük kombinálható mindennel, a cumisüveges rendszer az egyirányúval, a cumisüvegre lehet tenni ún. varázsitatót, ez olyan pohárszerű valami, amiből a gyerek önállóan is tud inni, de nem csöpög ki semmi, mégha a kölök dobálja sem. Szóval rengeteg tartozéka van.
A cumisüvegek elég drágák, de szinte bármit veszel, kapsz hozzá cumisüveget is. A cumikról is azt írják, hogy állítólag klinikailag bizonyított, hogy csökkenti az újszülöttek hasfájását, mert a baba nem nyel levegőt.
Itt a neten a tapasztalt anyukák viszont azt írják, hogy az egyirányú rendszer nem biztos, hogy túl jó elgondolás, bár praktikusnak tűnik. Először is a zacskók elég drágák. Aztán állítólag a tej felengedés után büdi lesz, nem minden kisbaba fogadja el az ilyen zacskós tejet.
Viszont fagyasztásra írtak egy tippet. A Tescoban állítólag kapható 50ml-es műanyag kávéspohár, azt hideg fertőtlenítővel sterilizálni kell, beleönteni a tejet, kétrétegű fóliával lefedni, a rétegek közé papírra felírni a fejés időpontját. Aztán csak a kellő mennyiségű pohárkát ki kell majd venni a hűtőből és felengedni.
A mikrós sterilizáló 4-7 perc alatt sterilizál, az jóval drágább szerintem, mint a folyadékos sterilizálás. (a hagyományos kifőzés szerintem 20-30 perc és szerintem pl. bizonyos cumikat nem is lehet főzni.)
Az Aventnek van mikrós és elektromos gőzsterilizálója is.

A védőnőmnél volt kirakva egy 32 oldalas prospektus, onnan nézem ezeket. A Madrinában is van egy Aventes asztal, a hölgy nagyon kedvesen elmagyaráz mindent.

Bocs, ha kicsit sok voltam...
eszter28

Icsilya, köszi a választ, nekem ott van a 3000-es szám, a legutóbbi vizsgálaton írta be az orvos. Akkor az jó, ugye?

Liv

Kép

Kép
liv

Eszter!

Nem voltál túl hosszú! Sőt, én az "elsőbálosok" nevében köszönöm az infót! Kép

Beszti!

Neked is köszi a leírást!

Szerintem nagyon jó, hogy ilyeneket ilyen részletesen leírtok, nekem ez nagy segítség, sokat tanulok belőle...
Kép

Macs
maccs

Sziasztok!
Holnap megyek védőnőhöz és kifaggatom a megrövidült méhnyakró, hogy most akkor mennyit kell egy nap pihenni, feküdni, mert én nem tudok sokat feküdni! Meg hát még október vége nagyon messze van! Szerintetek, ha egy hónap múlva kiderül, hogy a méhnyakam változatlan nem rövidült többen, akkor az azt jelenti, hogy már nem is fog?
Györesz
19+5

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Györesz, nekem a 12. héten is 2000 volt (ugyanakkor írta be a doki, amikor engedélyezte a terhestornát és az úszást), meg tegnap is (23. hét) és miután ma jól végigolvastam mindefélét a megrövidült méhnyakról és jól felhergeltem magam, úgy döntöttem, hogy ha az orvosom eddig nem figyelmeztetett semmire, akkor nem vagyok hajlandó vele foglalkozni, mert ha idegeskedek, na az biztosan ártani fog nekem is meg a babának is.
Most nézem csak, hogy a 17. héten is 2000 van a kiskönyvemben. De egyetlen árva szót nem szólt arról, hogy mit jelent ez, pedig ha valami problémás, arra fel szokta hívni a figyelmemet.
Azért persze érdekelne, mit is mond a védőnőd, főleg, mivel az enyém olyan, mintha nem is lenne...
Persela

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

Remélem nem írok nagyon butaságokatKépKép!

Fagyasztásra természetes nagyon sok minden megfelelő lehet, ha az rendesen van kezelve (kifőzve), az Aventes zacsik előnye, hogy ott már nem kell ezzel külön foglakozni.
Az anyatej a fagyasztás során változik, ezért ha pl. büdösnek tűnik, az nem feltétlenül a zacsi hibája. Egyébként nem a mi izlésünkhöz kell mérni, valószínű nem innánk friss anyatejet semKépKép, és a kisbabának sem büdös az az anyatej, amit mi annak gondoltunk.
A fagyasztott tejet (akármiben is fagyasztják) egyáltalán nem biztos, hogy elfogadja a baba, van amelyik csak a frisset (vagy hütőben tartottat) fogadja el, ezért mielőtt a papára biznánk a babát egy adag fagyasztott tejjel, érdemes egyszer úgy is kipróbálni a fagyasztott tej adását, hogy a friss tej "forrása" (értsd anyuka) a közelben legyen.

Fejés: meg lehet oldani a dolgot fejés nélkül is. De azért nem árt (a váratlan helyzetekre), ha azért van közelben fejőgép vagy valaki megtanítja a kismamát kézzel fejni. Ha a kereslet-kínálat beáll a tejtermelésben, akkor a mell már csak annyit termel, amennyire a babának szüksége van.
Ilyenkor is lehetnek olyan esetek, amikor látszólag (vagy ideiglenesen tényleg) kevés a tej: ezek a növekedési ugrások. Ezt gyakoribb szopiztatással és ha szükséges fejéssel leteh megoldani. Itt csak ideiglenesen kell fejni, amíg a vissza nem áll a kereslet-kínálat.
Hogy a kereslet-kínálat rendesen beálljon, néhány dologra figyelni kell:
1. A babát már az első pillanattól rendszeresen mellre kell tenni, nem kell megvárni, hogy beinduljon az érett tej termelése. Így el lehet kerülhetni, hogy hirtelen löveljen be a mell, alapos túlkínálattal. A kolosztrum (előtej) egyébként is nagyon fontos a babának (egészen más összetételű, mint az értt tej, sokkal több pl. az immunanyag). Ha túlkínálat van az elején, akkor fontos, hogy valamennyit lefejjünk.
2. a későbbikben a baba igényei szerint kell szoptatni, az első kb. 6 hétben, amíg a baba még nem annyira hatékonyan szopizik, szükség lehet arra, hogy a szopik után fejéssel is ürítsük a mellet, hogy biztosan elég tej termelődjék. Nem feltétlenül szükséges, de ekkor figyelni kell, hogy mindenképpen megkapja a baba a szükséges mennyiséget.
3. ha lehet, akkor kerüljük a nyugatócumi használatát. Egyrész ronthatja a baba szopási technikáját, másrészt a baba a szopási igényét nem az anyamellen elégíti ki, emiatt lehetséges, hogy kevés tejhez jut, ugyanakkor a mell sem kapja meg az elegendő tej termeléséhez szükséges ingert.
4. a tejtermelés egy érdekes dolog: a sok szopizástól nem elfogy a tej, hanem annál több termelődik, viszont ritkább szoptatással kevesebb tej termelődik. A fejés úgy hat, mintha gyakrabban szoptatnánk, csak a fejéssel nem lehet olyan hatékonyságot elérni, mint a jól szopizó babával.
5. a túlkínálat nem mindenkinél okoz mellgyulladást, de azoknál, akik hajlamosak arra, igen, ilyenkor mindeképpen szükséges lefejni valamennyit.

Eszter!

Nagyon jó, hogy már most próbálsz készülni a babák születésére.KépKép Koraszülött (és/vagy ezzel együtt iker) babák szoptatásánál sokat tud neked segíteni a La Leche Liga. Nem tudom, ismered-e őket (http://www.lll.hu). Közülük W. Ungváry Renátát ajánlanám (http://www.lll.hu/telefon.shtml) koraszülött babáknál (ő személyesen is érintett volt, ezért nagyon sok személyes tapasztalattal is rendelkezik, biztosan szívesen segít).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, köszi szépen a sok hasznos infót. Te írtad, ugye, hogy táskás Avented van? Megéri megvenni? Nem kicsi az a 2 kis tasak jégakku?
Kórházban hogy lehet megoldani, hogy ha a babákat nem lehet szoptatni (pl.mert szondával etetik őket), akkor mégis le lehessen fagyasztani vagy hűteni a tejet? Mivel nem Bp.-n lakunk, ezért sajnos a férjemtől sem várhtom, hogy munka után minden este még 2 órát utazzon miattam. A tejet meg nem szeretném majd, ha ki kellene önteni.
Szóval van-e a kórházakban hűtő/fagyasztó, vagy jó-e erre a célra a táskás Avent?

Tegnap este nagyon keményedett a hasam.Kép Ma próbálom nagyon figyelni és inkább egész nap fekszek.

Szép napot mindenkinek!
Eszter (20)
eszter28

Sziasztok!
A szoptatás nagyon fontos a babának.De ahogy ezt Beszti is írta van átmeneti időszak amikor kevesebb a tej mint ami kellne.Ilyenkor nem szabad feladni.Mindent meg kell tenni,hogy visszaálljon a régi rend.Sajnos nekem a kislányom a rossz étvágyú baba volt és a maradékot hiába fejtem az valóban nem azonos a szopival.
A fejőgépekről csak azt szeretném írni,hogy ráér a szülés után mert ha nem lesz rá szükség csak pénzkidobás volt.Mi elmentünk a párommal megmutattam neki és ő majd megveszi ha kell.Úgy is menni kell pl.a gyógyszertárba megvenni amit felírtak a kicsinek.
Sajnos vannak dolgok amiket nem mi befojásolunk és az,hogy a cici szépen megnőtt nem feltétele annak,hogy tej is termelődik benne.
Kellemes napot mindenkinek!
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!
Az utóbbi időkben rendkivül aktív a babó, szinte szaltózik odabenn, lehet hogy ő is érzékeli ezt a furcsa időjárást?
Nem is olyan vészes a diéta...Kép
Noémi
fantikbaba

Noémi!

Bocs, hogy belekontárkodok, de én már keresztül mentem ezen.
Nekem a terhelés után ugyan "csak" 8,4 lett, de nekem 150 g CH diétát írt elő a diabetikusom. Szigorúan be kell tartani, mert gond lehet.
Sajnos nekem a szülésnél így is gond volt.
16 nappal előbb jött Lili, ami nem gond, de részleges lepényleválással indultunk, és lepényelégtelenséggel. Persze időben beértünk, így nem lett baj, de a cukor miatt sajnos diéta mellett is gyorsabban öregszik a lepény. Ezért nem értem a Te megengedő diétádat. Szoktál nézegetni itt a babaneten a Terhesség és cukorbetegség topicban? Ott Gyuri (orvos) tud segíteni.

Sok szerencsét, és kitartást (az a legnehezebb már a végére, mikor nőne az étvágy Kép )
Ja, és én 16 kg-ot fogytam összesen a terhesség alatt a diétával!!!!

Puszi: Bogi (a 4 hónapos Lili anyukája)

KépKép

KépKép
farkasbogi

Kriszti!

Bocs, de ellenmondok!KépKép
Szóval a megnőtt mell épphogy nagyon jó előjele annak, hogy fog benne tej termelődni. A teljes tejhiány pont akkor merül fel, ha a terhességkor ill. a szoptatás után semmiféle változáson nem megy kersztül a mell, mert ekkor előfordulhat, hogy tényleg hiányoznak a tejtermelő mirigyek.
Ha már terhesség során változik a mell mérete, az nagon jó jel!KépKépKép

Eszter!

Mi lenne, ha már most felhívnád Renátát?
Tedd meg!KépKép
Ő előre is nagyon sok mindent fog tudni mondani, ezekre is fog tudni válaszolni, mire és mivel készülj (eszközök), hogyan kezd el a fejést/fagyasztást vagy a szopizatást. Folyamatos kapcsolatban tudtok maradni, és így a szülés után is rögtön fog tudni segíteni!
Még örülni is fog szerintem, hogy valaki még a szülés előtt megkeresi és nem csak a problémánál.
telefonszámát megtalálod a fenti honlapon.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

SziasztokKép

Bogi: ez elég komolyan hangzikKép
Nekem is oda kell figyelnem, de nagyon nehéz.
Ez van, majd elmúlik és túlleszünk ezen is.

Beszti: bocsi, én meg neked mondok ellent!Kép Van olyan ismerősöm, akinek akkorára nőtt a melle, hogy csak na, és szinte alíg volt teje, a másiknak pedig szinte nem is nőtt a mérete, és annyi teje volt, hogy még leadni is tudott belőle.
Nem a mell mérete a döntő, hanem az, hogy mennyi tejmirigy van benne. Szóval, nem törvényszerű, hogy ha valakinek nagy melle van, fog is tudni szoptatni.

Élvezzétek ki a szép időd, már megint hétvégére romlik elKép

Szép napot!!Kép

Lau
24+2
lau

Nekem már nincs hova fogynom, így is csak 64 kg vagyok, 173 cm-hez, vékonyka vagyok.
Persze jövő héten a kórházba kell mennem ott alaposan kivizsgálnak, (a héten szabin van a doktornő). Lehet a stressz miatt ment fel a cukrom, vizsgák előtt is után vagyok.
Majd meglátjuk!
fantikbaba

Sziasztok!
Csak most tudtam ide ülni, mert eddig olyan rosszul voltam, hogy jobb volt feküdni! Voltam ma a védőnőnél és ott kezdődött, le kellett feküdnöm, mert leesett a vérnyomásom. Itthon 2 kévé után is 94/65 volt. Most meg hirtelen felugrott 120-ra. Tuti a front! Ti jól vagytok?

Persela
A védőnőm is azt mondta, hogy nagyon sokat feküdjek, ha nem akarok idő előtt megszülni. Lehet, hogy neked azért nem mondtak ilyesmit, mert nem keményedsz sokat, én sajnos igen és az nem olyan jó. Azt is mondta a védőnő, hogy van olyan akinél ez adottság és ha nem keményedik akkor ez az állapot nem is fog változni!

Azt mondta, hogy hatalmasat nőtt a hasam és sokat híztam. 20.hét = 6 és fél kg, hát elég sok, de nem tudom mitől. Most erre is oda kell figyelnem!
Megnézte a szívhangot, a picuri ezerrel rugdosott!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz: szegénykém, biztos attól van nagyon változékony az idő. Ilyenkor sajnos tényleg semmi más nem használ, csak a pihenés.
Lehet, hogy jobban vizesedsz, mint ahogy kellene?
Vigyázz magadra és a picire nagyon!!

Tegnap beújítottam végre egy új melltartót, annyira kényelmes!Kép
Valahol a C és D kosár között van most a méretem, még szerencse, hogy volt ilyen típusú isKép

na, megyek, eszünk valamitKép

Lau
lau

Györesz!
Az tényleg sok egy picit, én a 28-nál híztam eddig 6,5 kg-ot. Próbálj pihenni.A fron engem is kikészít. Ma nekem is keményebb a hasam, mintha állandóan jól lennék lakva, pedig még diétázom is
fantikbaba

Györesz: Az én hasam egyfolytában mocorog, hol emésztés, hol baba, hol egyéb okokból, de tény, hogy olyan igazi keményedésem még sak párszor volt, biztos ezért nem szólt az orvos, hogy vigyázzak. A vérnyomásoddal vigyázz, nekem is nagyon alacsony, erre csak azt szokták mondani, hogy mi talán kevesebb eséllyel leszünk toxémiások... Te minden nap kávézol? Ha igen, mennyit enged az orvos?
Minden kismamának ajánlom, olvassa el Szécsi Noémi: A kismama naplója című könyvét, én tegnap kivégeztem, nagyon szórakoztató! A papák is elolvashatják.
Melltartó: ahogy elkezdett nőni a mellem, vettem egy Triumph kismama melltartót, 4000.- volt, de a mai napig, pedig már szanaszét van csíkosodva a mellem a méretváltozástól, de jó a 75C. Kettőt vettem belőle, felváltva mosom, és reménykedem, hogy kihúzom velük a szülésig (a boltban mindenesetre ezt igérték, és egyenlőre be is jött).

Na megyek, megiszom a mai második kávémat.

Mindenkinek boldog várakozást, frontmentes, ideális 25 fok körüli nyarat kívánok!

Persela (24. hét)

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

tegnap voltam a Paris butikba az Europarkban es vettem 3 db nyari ruhat. Nagyon jol nez ki es a hasam is belefer, mert kicsit tud tagulni. ket szammal nagyobbat vettem es tok jol.4000 Ft. volt darabja es olyan mint a brendonban, vagy a megatoyban a 13 ezer ft-os. Kép

A hizas, szerintem alkat kerdese. A 25. het korul vagyok es 7 kg korul jarok. Csak a hasam hizott, semmi mas. Igy nem talalom soknak.
Kaptam a terhes konyvem melle egy kiskonyvet, amit szerintem mindenki kapott. Abban van egy tablazat. Hany kilo hany het kornyeken az idealis. 25 hetre irt 8 kg. Kép
azt irta, hogy a terhesseg I trimesztereben a suly negyede jon fel, majd a II-ban a fele es a III.-ban a maradek negyede.
Kép
Nos en mar ugy varom a hetveget, na meg a jovohetet.
Meg egy het es megyunk nyaralni.
Jaj ugy varom mar. CSak birja a meleget. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok lányok Kép
Csak azért ugrottam be, hátha valakinek segít.
Tegnap tornán mondta a gyógytornász csajszi, hogy most itt a nagy melegben még inkább vizesedhetnek Kép a kismamik.
Erre nagyon egyszerű, bármikor és szinte bárhol, különösebb erőkifejtés nélkül végezhető 1-2 gyakorlat.
Leírom őket, hátha valakinek segít.
Ha a kéz vizesedik: emeld fel mindkét karodat nyújtva a fejed fölé és az ujjaidat zárd-nyisd vagy 20-30 ismétléssel, tartsd így továbbra is a karod és a csuklókat körözd kifelé-befelé, ezt is jó sok ismétléssel.
Lábra hasonló, csak ott el kell feküdni hanyatt és úgy a magasba emelni a lébat. Lábujjakat összekarmolni, kinyújtani illetve a bokát körözgetni.
Ez napjában többször is ismételhető, amikor időd engedi.
Ha bizsereg az a tök jó, mert akkor megindult a keringés benne.
Próbáljátok ki, ha vizesedtek.
Edit (27+1)

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Teljesen kész vagyok mára. Reggel nekiálltam melózni (mert persze a sürgős és fontos "tegnapra legyen kész" feladatokat csak egy kismama kaphatjaKép), és most jutott egy kis időm beleolvasni a mai napi termésbe. Még ebédelni sem tudtam elmenniKép

Györesz! Nagyon vigyázz magadra és a babádra. Nincs az az áldozat, ami ne érné meg, hogy egészségesen öleld majd át a kislurkódatKép

Persela!
Napi két kávét iszom, az igazi presszó fajtából. A vérnyomásom minidg is alacsony volt, í doki még csak meg sem kérdezte, hogy mennyit iszom, mert a napi két kávéval is általában csak 95/60-igy tornászom fel.

Tegnap ért egy nagyon jó élmény egy villamoson. Egy spicces hapsi a fejébe vette, hogy csinál nekem helyet. Én szabadkoztam, hogy megszoktam már, és egyébként sem utazom már sokat. Mire ő:"ez nem megszokás kérdése!! Ezek itt mind bunkók és parasztok! Majd ha nekik kellene kisbabával a hasukban állva utazni, fel lennének háborodva! Ott egy lány, gyere, ülj le a helyére"Én újra csak azt hajtogattam, hogy köszi a segítséget, de igazán nem fontos nekem segítenie. Erre a hapsi: " egy kismamára mindenkinek vigyáznia kell. De ez a paraszt népség mindent elfelejt, önzőek és figyelmetlenek". Aztán leszállt, de még visszaszállt megkérdezni: De te tényleg jól vagy, ugye? Biztos ne csináljak neked helyet?

Szóval spicces volt, nem ültem le, de valahogy mégis jól esett. Még akkor is vigyorogtam, amikor leszállt. Igaz, hogy attól a pillanattól, hogy ő belefogott az "igazságosztó" szövegébe senki nem mert rám nézni, és így nem volt ciki egyedül vigyorogni. Csak az a megdöbbentő, hogy még ez a jelenet sem váltott ki hatást az emberekből, és senki nem kapcsolt, hogy esetleg tényleg át lehetne adni a helyetKépKép

Ma reggel pedig pont az ellenkezője történt. A metron ott, ahol álltam megüresedett két hely, de mielőtt még levegőt tudtam volna venni két nő már furakodott is oda leülni. Mivel nem volt már hátra sok megálló az utazásomból nem is nagyon igyekeztem leülni látván az ő hatalmas sietségüket. Nekik meg kellett volna engem kerülniük, de ugyebár az időveszteség, és magában rejti annak a veszélyét, hogy más leül, az első nőci belekönyökölt a 26 hetesen már igencsak látható hasamba, és úgy lökött félre, miközben átbújt a hónaljam alatt. Szinte bevetődött az üres helyre. Először elfogott a félelem, hogy minden rendben van-e a pocakban, aztán a fajdalom jelentkezett, végül irtó dühös lettem. Szívem szerint jól fejbevágtam volna a táskámmal, de akkor semmivel sem lennénk különb nála. Csak mereven néztem rá, és szerintem tudta, hogy nézem, azt is, hogy miért. Egy idő után nem bírta és felnézett rám, én meg kérdőn felvontam a szemödököm: vártam a bocsánatkérést. De meg sem mukkant. Annyit azért odamondtam neki, hogy bár fájt, nem haragszom, és megbocsátok. A hely pedig igen, szabad, tessék leülni. Na persze a nőci gyilkolni tudott volna a tekintetével, de én álltam a sarat, és végül ő süllyedt vissza az újságjába egy árva mukk nélkül.
Az egészben az a szomorú, hogy nőről van szó, aki egyszer már lehet, hogy szült, és tudja milyen az, amikor félted a hasadban a gyermekedet. Nem a saját fájdalmam a rossz, hanem az, hogy esetleg a babának is fájhat - és mit ártott ő ennek az erőszakos banyának?????

Na ezek után még a meló is a nyakamba szakadt, és nem sok jókedv maradt mára bennem.

Ja, és még front is vanKép

Csirkesz
(akinek ma nagyon tele van a búrája)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Köszi mindenkinek a biztatást! Én úgy híztam idáig ennyit, hogy egyáltalán nem vizesedek, se a kezem, se a lában! Reggeli, ebéd, vacsora normáli adagba, napközbe gyümölcs, ásványvíz kb. 1,5 liter, és hébe hóba egy jégkrém, de nem minden nap! És ezt most halál őszintén mondom! Most akkor mit csináljak?

Kávét nem szoktam inni, csak ha nagyon leesik a vérnyomásom! A védőnő mondta, hogy inkább egy kávé minthogy elájuljak!

Csirkesz
Azért ez elég durva, ahogy az a nő viselkedett! Én tuti, hogy oda szóltam volna neki, de még az is lehet, hogy elbőgöm magam, amilyen érzékeny vagyok!

Györesz
19+6

Kép
Kép
györesz

Kávé: nekem is viszonylag alacsony a vérnyomásom, bár amióta kismama vagyok, picit magasabb, de én most inkább koffeinmentes kávét iszom.

Csirkesz, az is döbbenet, hogy miután a pasi felhívta mindenki figyelmét a pocakodra, nem adják át a helyet, de hogy a metrón egy nő belekönyököl a hasadba... Erre inkább nem mondok semmit, mert nem lenne szalonképes. Hihetetlen, milyen emberek vannak.
Az ebédet pedig legközelebb ne hagyd ki, a munka megvár, ne éhezzen az a bébi! Kép Kép

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Csirkesz, az ilyen nő nem féltette a saját gyerekét se szerintem...Kép

Beszti, köszi, szerintem fogok neki telefonálni, de legkorábban a jövő héten.
Hétfőn megyek genetikushoz, aggódom és kíváncsi vagyok, mit fog mondani a picike babánkról.

Terhességem elejétől 8 kilót híztam, de a kiskönyv szerint csak 4,5-et. Kedden védőnéni meg is dícsért.Kép Bevallottam neki a többi hízást is, de jó fej volt és azt mondta, hogy nem baj, azokat a kilókat nem mondjuk el senkinek.Kép

A gyerkőceim nagyon elevenek, ahhoz képest, hogy csak egy hete érzem őket. Ami nagyon vicces: mindenhol vannak! Ha oldalt fekszek, akkor szinte az oldalamnál is ott mocorog egy. Ha a másik oldalamra fekszek, akkor ott van a másik. A harmadik meg a köldökömnél ugrál. Már a hájas hasamon át is érzem, hogy kidudorítják a kis testüket. Szóval tényleg nagy élmény, nemhiába irigykedtem Rátok hetekig...

A hasamat meg úgy képzeljétek el, mintha egy nagy teknős páncélja lenne ráborítva. Mell alatt kezdődik, szélessége az oldalam környékén van és a közepén van egy szép fennsík, mintha legyalulták volna.Kép
eszter28

Lau!

Ellentmondani lehet.KépKép
De én nem erre gondoltam, hanem arra, hogy ha változik a mell mérete terhesség alatt ill. a szülés utáni tejbelöveléskor, akkor az, hogy egyáltalán ne legyen teje genetikai ok miatt, valószínű nem fordul elő. Ha nem változik, akkor gyanakodni kell, hogy esetleg nincs tejmirigye és ezért nincs teje.
A mell méretét tényleg együttesen határozza meg a mellmirigyek és a zsírszövet.
Viszont ahogy te is írtad, a mell méretétől nem függ az, hogy kinek menyni teje van, az sem igaz, hogy akinek nagyobb a melle, annak több teje lesz, extrém mellméretnél az fordulhat elő, hogy a tejtárolási kapacitása nagyobb. Alapvető tévhit (és ez sajnos nagyon sokszor kórházban csecsemősök szájából is elhangzik), hogy kis mellel nem lehet annyi tejet termelni, hogy elegendő legyen a babának. Aki ilyet hall, felejtse is sürgősen el.

Eszter!

Nagyon muris lehet, hogy mindehol mozog a pocid, nekem már az is fura, hogy egy baba mennyi helyen mozog.Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Eszter, nagyon jó érzés lehet, hogy egyszerre három baba mocorog meg rugdos, és ezt egyszerre mindenhol érzed. Milyen jól ellehetnek egymással odabenn. Kép

Kismamik, lenne egy kérdésem hozzátok bugyiügyben: ti olyat hordtok, ami a has alatt van , vagy tipikus kismamabugyit, amibe belefér a pocak?

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Csirkesz: teljesen leizzadtam, amíg olvastam a metrós "kalandot". Ez hihetetlen. Eddig nekem is volt pozitív, negatív tapasztalatom is, de ilyen még nem történt velem eddig - szerencsére.
Eddig csak közönnyel találkoztam, mert persze azt is észreveszem, amikor rámnéznek, végigmérnek, és továbbra is bámulnak ki az ablakon.
Nem azért akarunk leülni, mert el akarunk terpeszkedni, hanem azért, mert elég megterhelő egy helyben állni, kapaszkodni a mozgó járművön a tömegben, ahol még ugye - lásd a mellékelt ábrát - még lökdösnek isKép

Nem tudom, mikor fog változni ez, remélem, hamarosan.

Eszter: hihetetlen élmény egy babával is, nemhogy hárommalKépKép

Ma néztem a pocakomat a tükörben, és úgy örülök neki, hogy - elvileg - a derekam még megvan, vagyis nem rakódott rá párnácska, és az egész hasam előre csúcsosodikKép murissan fogok kinézni fürdőruhábanKép

Beszti, Eszter: annyira megtetszett a leírásotok az Avent mellszívóról, hogy ki is másoltam Worldbe, és holnap ki is nyomtatom majdKép Szóval, köszi!!
nekem 5 éve másmilyen volt, de ez sokkal jobbnak tűnik.
A szoptatással kapcsolatban: ahogy elnézem magunkat, úgyis fogunk egymásnak segíteni augusztustól-szeptembertől, szóval, nem aggódomKép

Szép estét!

Lau
24+2
lau

Sziasztok Kép
Nektek elfelejtettem újságolni a híreket Kép2 fiúnk lesz Kép

Linato Kép
A nevek terén az előrelépés. Máté és Levente. (Valószínűleg)

Orsi + 2 Kismaczkó
16+1

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jó reggelt mindenkinek!

Liv! Én rendes bugyikat hordok! Vettem magamnak nagyobb méretű csípő bugyikat és nekem az tökéletesen megfelel! Én nem tudnék olyan óriás, gyomromig felérő bugyikat hordani, de biztos van aki arra esküszik!

Ilyet még nem éreztem! Eddig is elég aktív volt a babucim, de tegnap este nem tudtam tőle elaludni! Ha 20 hetesen ilyen hancúrt csinál a hasamba, akkor mi lesz késöbb! Eszembe is jutottak az ikres kismamák, mikor ketten vagy hárman művelnek hasonlót, az nem lehet semmi! El is neveztem a kicsimet ficánkánk! Azért remélem aludni is szokott a pocimba és nem strapálja teljesen le magát!
Orsi, gratula a kis fickókhoz!

Puszi mindenkinek!
Györesz 20+0

Kép
Kép
györesz

LivKép
Én sima pamut bugyit hordok, has alattit. Sőt elárulom, hogy néha még a régi tangáimat is felveszem, mert kényelmesnek érzemKép Én nem bírnám elviselni a hasamat takaró bugyit.

BesztiKép
Mint tapasztal Anyukától kérdezem, mert Te mindent tudsz e téren.Kép Sokan dícsérik szülés után a hasleszorító bugyit. Szerinted érdemes erre költeni, hamarabb regenerálódik a has ?
A kórházba úgy tervezem, hogy gyógyszertári hálós Tena bugyit viszek majd, de ha ez hasznos, akkor beszerzek egyet.

Puszi
Cat
(21+5)

Cat
Kép
cateye

Orsi!
Jajj de jó hogy tudod kik a pocaklakók Kép

Az én babóm is aktív, nem győzőm tapizni a lábacskáját vagy kezecskéjét, jó kis dudort hagy a pocimonKép Élvezi nagyon, ha beszélek hozzá még intenzívebben rugdosKép
Szurkoljatok ma szigorlatozunk (babó súghatna hisz együtt tanulunk)Kicsit ideges vagyok, néhéz vizsga Kép
Bugyi és is normál csipő bugyit hordok, 6-7 méretűtKép Lényeg hogy kényelmes legyen mindkettőnknek.

Puszi
Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Mára szerencsére jobba a hangulatom, bár keveset aludtam. Apa bulizni volt. Egyidő után azért nem aludtam, mert hiányzott mellőlem, amikor hazaért meg azért nem. Nekilátott beszélgetni egész nap nem látott gyerkőcével, amit olyan sikeresen folytatott fergeteges masszírozás közben, hogy a kis poronty felébredt.KépKép Erre apa büszkén álomra hajtotta a fejét, én meg szórakoztattam az éber kislurkót, aki nem tudom milyen indíttatásból, de stepp-táncba kezdett, és négyig nem is hagyta abba.Kép
Ami velem most fordult elő először az az, hogy megcsiklandozta belülről az oldalamat a kismanóKép Hangosan kacarásztam az éjszaka közepénKép

Orsi!
Gratula a kisfiúkhoz. A nagymamám szerint a kisfiúk fiatalítják az anyukát. Te duplán fogsz fiatalabbnak látszani a nagyi elmélete alapjánKép

Liv!
Has alattig alig érő csipő bugyit hordok. Nekem bejött. Apának meg külön tetszikKép

Csirkesz
(apának amikor elmeséltem a metros sztorit vérben forgott a szeme, és azt mondta, az ilyenek miatt is örül annak, hogy az utolsó két hónapban nem fogok dolgozni.)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Szia mindenkinek!

Nekem is csak tanga bugyijaim voltak az első pocakosságnál. A másodiknál, már volt rendes is, sőt pocira felérő is, de csak egy. Most viszont lepörögnek a sima bugyik és kifejezetten jó érzés, hogy egy picit fogja a pocim a hasra felérő bugyi. De nem ilyen nagyi típusú, szép halvány lila selyem. Sajna csak egy van belőle és nem itthoni, Svájcból kaptam ajándékba.

Ma reggelre Miléna pöttyös lett egy kicsit. Bárányhímlő, gondoltam és elvittem a dokinénihez.
A lottón legyen így ötösöm. Még jó, hogy én már voltam. Remélem Kori is elkapja, mert inkább most, mint amikor már megszületnek a babák.

<pre>
POCAKOS TÁBLÁZAT

Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye Hányan laknak a pocakban? Nevek
Bellana VIII.5 Jávorszky Ödön kórház egy kisfiú Gergely
Kormi VIII.23 Bajcsy kórház egy kisfiú Benedek/Domonkos
Babs IX.1 Máv Kórház egy baba Péter Johannes, Anna Catherina
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház egy baba
Macs IX.6 Kútvölgyi kórház egy baba
Pocó IX.7 Dél-Pesti kórház egy baba
Noémi IX.8 Máv Kórház egy baba
Ildikó IX.8 Kiskunhalas két baba
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház egy kisfiú Bálint
Patricia IX.12 egy baba
Beszti IX.15 Máv Kórház egy baba Hanna/
Zsófi IX.17 Sote 2-es Klinika egy baba
Brius IX.18 USA Milwaukee egy kisfiú Brandon
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház egy kisfiú Miklós
Trompipi IX.18 Bajcsy kórház egy kislány Lili
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika egy kisfiú
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház egy baba
Bea IX.21 Uzsóki Kórház egy baba
Dino IX.22 Schöpf-Mérei kórház egy kisfiú Bernát
Kata IX.24 Máv Kórház egy kislány Dorka
Mágika IX.24 Máv Kórház egy kisfiú Zoltán Tamás,
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház egy kislány Viktoria Anasztázia,
Momo IX.26 Szt.István kóház egy kislány Emese
Linato IX.26 Szt.István kóház egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza
Laura IX.28 Uzsoki úti kórház egy kisfiú Balázs Krisztián,
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház egy baba
Zsuzsa X.3. Kistarcsa egy baba
Krisztinke X.4 Péterfy kórház egy baba
Moncsi X.5 Barcelona Institut Dexeus egy kisfiú
Persela X.6 Uzsoki úti kórház egy baba
Niki X.11 Szt. Margit kórház egy baba
Judy X.12 Kútvölgyi kórház egy kisfiú
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház egy kisfiú Márk
Bibi X.14 Szt.István kóház egy baba Zsófia/Zsolt
Liv X.14 Kútvölgyi kórház egy kisfiú Dávid (Szonja)
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház két kisfiú, Olivér, Sámuel
Motiot X.28 Stuttgart/Németország egy kisfiú Ábel (Emese)
Eszter X.28 Sote 1-es Klinika két kisfiú,+egy baba
Szila X.28 Péterfy kórház egy baba
Györesz X.30 Kútvölgyi kórház egy baba Norbi/Dorina
Marica XI.9 Szegedi Klinika egy baba Róbert/Mariann
Edina XI.10 Sote 2-es Klinika egy baba
Orsi XI.24 Sote 2-es Klinika két kisfiú Máté,Levente
Babóca XII.15 Schöpf-Mérei kórház egy baba</pre>
linato

Sziasztok!

Megmondom őszintén, én még mindig a tangáimat hordomKépKép Nekem az a kényelmes - eddig. Tervezem, hogy veszek majd hastartót, de lehet, hogy nem lesz belőle semmi főleg, hogy jön majd július-augusztusban a meleg. A ruha alatt lehet, hogy túlságosan melegítene.
Szülés után nem használtam hasleszorító bugyit. Akkor még jó pár napig mindig hullámzott a pocakom, olyan érzés volt, mintha még benn lenne a kisfiam, pedig csak a méh ill. a belső szervek szervezkedtek bentKép és helyezkedtek vissza eredeti helyükre.
Mikor hazamegy a kismama, akkor már lehet, hogy kényelmes és kellemesebb tartást biztosít a hasleszorítós bugyi, lehet,hogy én is beszerzek egyet.

Noémi: szurkolunk, és biztos, hogy minden rendben lesz, lehet, hogy egy kicsit elnézőek is lesznek veletek szembenKép

Tegnap mértem a pocak kerületét, 99-100 cm, egyszer ezt mértem, aztán meg aztKép
SZóval, hízunk rendesen pocakra.

Györesz: nálunk is kezd bekeményíteni a kicsi, néha a hólyagomon szteppel, az elég muris tud lenni, rohanhatok vécéreKép
Reggel általában úgy kezdi, hogy kinyújtózkodik, és két oldalt kinyomja az oldalamatKépKép

Imádom már nagyonKép

Sziasztok, puszi

Lau
24+3
lau

Hát le vagyok döbbenve azon, amit írtál Csirkesz. nekem a 2-es villamoson könyökölt bele egy nő a hasamba, pedig kértem, hogy vigyázzon előre, mert látható volt, hogy furakopdni fog a csarnoknál. Ettől az embertelenségtől én majdnem elbőgtem magam, azaz csak a könnyeim folytak, pedig legszívesebben zokogtam volna. Nem fájt, mert odatettem a kezem, de lelkileg nem bírom az ilyen tuskókat.

Azóta kellemes tapasztalataim vannak. A múltkor egy srác átadta a helyét, úgy, hogy ügyelt arra, hogy más ne furakodhasson oda, amíg én odacammogok, a buszon pedig egy csajszi adta át.

Az a rossz, hogy bírnék kapaszkodni, csak rettegek attól, hogy valaki nekem jön, vagy egy kanyarban nekiesek valaminek. Régebben nem volt gond, elesel, felállsz, de most nem mindegy, hogy kire-kikre esel. Arról nem is beszélve, hogy nem tudok sokáig állni, és instabil is vagyok, mióta pocak nő Kép

Egyébként erre szokta egyik barátom megjegyezni: Ez legyen a legnagyobb öröme hátralevő életében!

Orsi gratula a pasikhoz! Teljesen el fognak kényeztetni Kép

Eszter, nem semmi hallod. Nálunk Masztka éjjeli bagoly. Este fél 10 körül rugdos meg éjjel három tájékán. Akkor viszont nagyon. Bele sem merek gondolni, mi lenne, ha hárman lennének Kép

Puszi mindenkinek, sok mosolygást, helyátadós embereket és jó pocakosodást!

pusz:zsófi
papzso

Orsi: külön gratula a kislurkókhoz, remélem, nem lesznek olyan rosszcsontok, mint az én elsőszülöttemKép

A metrós sztorit én is elmeséltem apának...erre ma behozott a melóhelyemre. Eddig is szinte minden másnap sofőrködött nekem, de mától azt mondta, hogy nem engedi, hogy a BKV-n utazzak ilyen emberek között.

Lau

Linato: fiam nem volt még bárányhimlős, bár jó lett volna, mert volt már az oviban ilyen járvány. Én sem fogok neki örülni, ha akkor kapja el, amikor már meglesz a kicsi, de hát nem tudok mit tenni.
lau

Sziasztok!

LinatoKép a legközelebbi táblázatba írd be majd, légyszi a két pasasunk nevét, most úgy tűnik, Ferencnek és Péternek fogjuk őket hívni.

Hétfőn megyek genetikushoz, szóval az egész hétvégén izgulni fogok.Kép Ha hazajöttem, megírom az eredményt.

Jó hétvégét kívánok. Pihenjetek sokat, vigyázzatok magatokra!
eszter28

Helló Mindenki!

Kipurcanok, olyan fülledt idő van az irodánkban. Tegnap még működött a légkondi, ma meg teljesen süket. Én meg darvadok itt az ablak előtt.
Gyors elhatározásomban, hogy nem akarok egész nyáron magam alá izzadni vettem két rövid szoknyának való anyagot, felhívtam az anyukámat aki már izzítja is a varrógépét, és holnap összeütjük a szoknyákat. Már csak valami felső kellene, de ne legyek elégedetlen, igaz?KépKép

Ismételt vallomás bugyikról: a régi, bevált kényelmes csípő tangáimat hordom.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok mamik és babik Kép

Megint volt termelés úgy látom.
Olvasva a BKV-s rémsztorikat mindig még jobban örülök, hogy autóval járok. Felháborító!!

Bugyi: vegyesen. Régi tangák has alatt, de ezekből van amelyik már vág a pocak alatt, ha ülök. Vettem 2 Anita kismama bugyit, az kényelmes, de mindig nagymamim tundragatyái jutnak róla eszembe, apa meg isten őrizz, hogy abban csodáljon Kép

Képzeljétek rászántam magam, hogy felvegyem a várandós mama csomagot. Igazából újság hegyek vannak benne és 2 pici Gabi sampon+fürdető. Semmi, ami a kiskönyv képén van, nade nem is számítottam rá, hogy emiatt fogom megúszni a nagybevásárlást Kép

Orsi Kép, Cat Kép Vettetek párnát? Hogy szuperál?

Puszi, Edit (holnap megyünk praxisba, nagyon várom Kép )

Edit
Kép

Kép
reditke

Eszter, próbálj nem aggódni a hétvégén, biztos, hogy minden rendben lesz hétfőn! Kell a nyugalom neked és a bébiknek is. Kép

Tömegközlekedés: nekem alapvetően nem az állással van bajom, hanem én is mindig attól félek, hogy fel/meglöknek, a hasamba könyökölnek stb. Tényleg nem értik az emberek, vagy csak nem akarják érteni, hogy ilyenkor a mama nagyon szeretne vigyázni magára és a babájára?

Nektek minden nap aktív a bébitek? Én kedden voltam 21 hetes, és minden nap mocorog a baba, de eddig csak három olyan nap volt (két éjszaka és egy hajnal), amikor olyan erős rúgásai voltak, hogy a papa is érezhette. Azóta szelídebbeket rúg, meg inkább mocorog.

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

EditkeKép
Nem vettem még párnát. A múlt hét hétvégén voltam biofesztiválon, és ott több gyártót is megkérdeztem, de tönköly-pelyvából nem csinálnak nagy szoptatós párnát, csak 1 babásat.Kép Ma megyünk a Kikába, mert ott láttam ilyet, igaz nem tönkölyből 7.000 Ft-ért.Kép Kész rablás.

Majd írj az UH-ról, mert mi is a 28. héten akarunk majd menni a Praxisba utoljára.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Edit Kép
Még én sem jutottam el a párnáig, mert a vizsgáik miatt nem igazán mászkáltam a városban. De majd csütörtök után Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat, megvetted a nagyméretű párnát? Szerintem a 7 ezer még nem is olyan drasztikus, a Madrinában 17 ezerért láttam ikres szoptatós párnát!Kép

Orsi, csütörtökön vizsgázol? Szorítok! Biztos rossz lehet ám ilyen melegben, pocisan tanulni.

Ja, ma vettem gyomorig érő kismama bugyit. Rémséges, de kényelmesKép Elég jól alátámasztja a has alsó részét és a gyomrom tájékát (ami nekem nagyon "megizmosodott"Kép) sem vágja (még most...)
A többiféle bugyival az a gond, hogy vagy alul is vágja az alhasamat, vagy fentebb tudom húzni, de akkor a manócskám tiltakozik, hogy szorítja a gumi.

Cat, milyen az a gyógyszertári hálós bugyi, amit vinni akarsz a kórházba?

Jó hétvégét mindenkinek!
eszter28

Szia lányok Kép

Voltunk a Praxisban. Drága pici babám azt egy az egyben megmutatta a monitorba, hogy a 18. héten nem tévedtünk és szép fütykös ficereg a lába között, de az arcát nm volt hajlandó úgy fordítani, hogy mozizhassunk.
Győrfi doktorúr már mindent kitalált, fordított jobbra-balra, megetetett, elküldött tornázni, majd mondta vonuljunk félre, beszéljünk a kis buksijával, de nem és nem.
Az az igazság, hogy nekem elöl tapad a méhlepény, picikém már fejfekvésben himbálózik, úgy, hogy a buksija jobb oldalon van félig a csípőcsontomnak félig pedig a méhlepénynek nekinyomva, így hiába mozgattuk meg mindig takarásban volt valami a pofijából.Amikor pedig elmozdult, akkor fogta és a jobb kezét az arca elé emelte. A doktorúr nagyon szeretett volna valamit tenni, de a végén mi mondtuk párommal, hogy ne kínozzuk szegénykét, ha nem akarja, hát nem akarja. Legyen valami meglepi is a szülsénél Kép. Lényeg, hogy mindene megvan, szépen nő (UH szerint kb. 1,2 kg). Doki nagyon rendes volt, több mint fél órás felvételünk van, de a DVD-ért nem kellett fizetni, mert mondta, hogy nem teljes a látvány (pedig azért látszik sokminden Kép ).

Még azt is mondta, hogy 1 hete mióta hőség van, a legtöbb baba befordul és nehéz őket jó pózban elkapni.
Cat Kép Mindenesetre érdemes szerintem elmenni ekörül, mert már olyan kis igazi husis baba. Meg hát a fejlődést szűrni a lényeg.

Képzeljétek, olyan izgalomban vagyok. Párom este elutazott és csak ma jön haza éjjel, a kutyusunk meg épp ellés körüli állapotban van. Úgy izgulok miatta, jobban, mint a saját szülésemért.
Éjjel 1,5 óránként csörgött az órám, hogy ellenőrizzem mi újság, de még semmi, csak hamarosan várható szerintem, mert nem eszik, nem iszik, nem érdekli a séta csak fekszik és nyöszörög. Istenem adj erőt, hogy pocakosan levezessem a szülését! Ha meglesznek a kis buksik, majd rakok fel képet!
Puszi, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, gratulálok a nagyfiadhoz!Kép A mi egyik babánk is ugyanezt csinálta, bedugta a fejét a lepénybe, lehajtotta a buksiját vagy odatette a karját az arca elé. Kis szégyellős. Bezzeg a fügyijét állandóan mutogatja!Kép

Remélem sikerül szépen levezetned a szülést.Kép Majd várom a képeket.
eszter28

Eszter Kép
Nem olyan vészes így pocakkal tanulni, meg igazán más válsztásom nincs is, ha még idén be szeretném fejezni az egyetemet. A rossz, hogy én eddig mindig íróasztal mellett tanultam, az meg már kényelmetlen, fekve meg hamar elzsibbad valamim. Nem baj, már csak 1 vizsga és az államvizsga van hátra Kép

Edit Kép
drukkolok, hogy hazaérjen a párod az ellésre, ha meg nem fog, akkor biztosan egyedül is szuperül megoldod a dolgot. A képeket izgatottam várjuk a kis jövevényekről Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
16+4

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Edit: dejó gratulálok a kisfiúhoz, akkor most már 100%Kép
mi is készülünk már 4D-re szerintem június végén mi is elmegyünk megint.
Utoljára 12 hetesen voltunk és már olyan régen voltKép
Tegnap kimentünk a telekre, és elkezdtem szétválogatni a nagyfiam kinőtt holmijait, találok-e köztük kisruhákat. Hát, egy-kettőt találtam csak, pl. egy 62-es hófehér bébisapit, írtó édes, meg kiszoknikat, két bodyt, egy rugit, téli overallt meg egy nadrágot.
De legalább tudom, hogy mire lesz szükségünkKép A többi ruháit bedobozoltam, ráment a délutánom. Felhoztuk a babakocsikat is a pincéből, megnéztem milyen állapotban vannak, csak mosni kell a huzatot, semmi bajuk amúgy.
A kiságy is rendben van.

Ti hogy álltok vásárolgatással? Én már mennék, venném a holmikat, de még több mint 3 hónap van a nagy napig, úgy gondoltam, még nem indulunk neki, amúgy is megvan már a nagyja.

Kismazsolánk rengeteget mocorog, lehet, hogy érzi az időjárás változásokat?

További kellemes vasárnapot kívánok nektek!Kép

Lau
24+5
lau

EszterKép
A gyógyszertárban lehet kapni Tena hálós bugyit olcsón. Nekem minden frissen szült kismami ezt ajánlja. Egyrészt mert tiszta vér lesz úgyis, és ez állítólag nagyon könnyen kimosható a kórházban, és 2-3 óra alatt szárad. Én kaptam is belőle egyet, elég nevetséges, mert egy kötözött sonkára hasonlítok benne, de állítólag nagyon praktikus.Kép A Tena betét meg pont belefér. Ha császároznak akkor is jó, mert állítólag akkor is dől a vér alul is. Én még veszek vagy kettőt belőle, és le van tudva a kórházi bugyikészlet.Kép

EditKép
Mi is elmegyünk a 28. héten a Praxisba akkor, bár nekem is elől tapad az egyik placenta. Azért a fejlődésüket lehet ellenőrizni így is.

Drukkolok a szülés levezetéséhez.Remélem könnyű szülése lesz a kutyusnak!

OrsiKép
Megnéztem a Kikában a ketrec járókát. Nagyon durva ára van, mert 1 db. 22.900 Ft. Ezt is Ausztriában kellene megnézni.

EszterKép
A szopis párnát nem vettük meg, mert a párom sokalta az árát. Szerinte nézzük meg máshol is még. Nekem csak az volt a bajom vele, hogy nem volt elég keményre tömve, így nyaklott össze-vissza. Ha nem találunk mást, akkor persze meg fogjuk ott venni.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
Majd az osztrák túra alkalmával ezt is beiktatjuk KépKép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

sziasztok!
Képzeljétek, ma egész nap hasmenésem van...Kép
Már nem tudok mit kitalálni.Ettem étcsokit, kekszet, almát,...és semmi javulás
Valami tanácsot szívesen vennék, ha van 5letetek, írjatok légyszi!Köszi
babóca
babóca

Babóca
Sós vízben főtt krumpli (csak úgy magában), az nekem mindig beválik Kép

Icsilya, meg szabad kérdezni, melyik egyetemre, milyen szakra jársz?

Liv

Kép

Kép
liv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?