Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Hanzika, Botinak is épp igy jött ki a foga Kép Most 6 van neki (8 hós) és jó nagyok. A felsö egyesek majd egy hónappal a kettesek után bújtak ki, sok-sok szenvedés árán. Majd 2 hétig minden nap estére kibújtak, reggelre visszadagadt rájuk az igy. A végén már vérzett is neki. Aztán ahogy sikerült rendesen áttörni nekilódultak, most már nagyobbak, mint a 2esek....igy élvezd ki az átmeneti vámpirságot. Olyan édesek ugy Kép

Vera, napi kajarend: 5-6 között valamikor szopi, 9-10 felé anyatejberizs, 13 fözelék (répa, cékla, sütötök leginkább, a zöldeket utálja) és ehhez általában kap a mi ebédünk köretéböl rizst vagy krumplit. A rizst áttörés nélkül az utóbbi idöben nagyon szereti, régebben próbáltam, de nem fogadta el. Fejlödik. 16 gyümölcs vagy a déli fözelék maradéka (én általában nem üvegest adok, de nem is tejjel süritek, hanem krumplival vagy rizzsel. Üvegest akkor kap, ha elmegyünk valahova, mert rájöttem, hogy az otthon készitett kaja ilyen melegben nem szállitható biztonságosan). 18 egy kis szopcsi, majd 20 egy alaposabb. És mehet is az ágyba. Ált. egyszer kel éjszaka.
Rágcsálni adok neki kenyeret, ha olyan száraz, hogy kopog, akkor szivesen elvan vele. Föleg olyankor adom, amikor mi enni szeretnénk, mert azt nélküle nem lehet. Kép Ha olyan az ebéd, hogy ehet belöle (pl. sültcsirke rizzsel) akkor azt adok neki. Paprikás krumpli krumplija stb is nagyon bejött, persze összetörve. Tejet és tojás nem adok egyáltalán (a tésztákban, kivéve az olasz tésztákban van tojás, igy azt nem kap), tápszert stb sem. Sajtot most kezdek el adni, már reggelire kétszer ettünk együtt sajtos katonákat: egész picire tépkedem a kenyeret, arra egy picike krémes sajt (ez speciel kecskesajt volt, de olyan amit nem higitanak tejszinnel) és egy falat neki, egy harapás nekem. Nagyon élvezte.
Amugy is uj szokása, hogy harap egyet a kenyérböl, azután beleteszi a szánkba, hogy mi is harapjunk egyet. Képzeljétek, ugyanigy megkinálta valamelyik nap a kutyát is, ö meg finoman elvette töle. Nagyon örültek mindketten. Egyébként a játékaival is ezt csinálja, odaadja, azán visszaadjuk neki. Ez tök jó játék.

Barbi, Anita, kitartást a felújitáshoz, épitéshez! Ha meg kész lesz olyan lesz egy hónap után, mintha mindig is olyan lett volna. Legalábbis mi igy érzünk a tetötérrel.

Most már mennem kell, egy órája netezek legalább. Még füvet kell nyirni, mosni, teregetni, babázni és kettöre megyünk usziba, ugyhogy csipkednem kell magam. Szép napot nektek!
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Kajcsi nálunk:
7-8 óra szopcsi, aztán 10-11 óra valamilyen gyümölcs, 13-14 óra szopcsi, utána főzelék, 17-18 óra szopcsi, utána tejpép/joghurt maradék gyümivel, 20-21 óra valamilyen maradék napi kaja (tejpép, főzelék vagy gyümölcs) és fürdés után 22 óra körül szopi. (Éjszaka átlag kétszer szopcsizik.)
Nálunk még csak az ízekhez szoktatás megy, azaz nem mérhető mennyiségben kóstolgat, amit éppen eszünk, illetve megengedett.
Egyébként Laca nagyon szeszélyes kajálás ügyben, bár mindent megeszik, de a mennyiség nagyon változó.
Barbi:
a párom most nézegeti az autókat a neten, és megállapítottuk, hogy nagggyon, de nagggyon jó üzletet csináltatok a magyarországi viszonylathoz képest Kép
klarissza

Jó reggelt!

Kezdem átérezni a zombi anyukák helyzetét, ugyanis nekünk is jó sz@r éjszakánk volt. Na jó, itt többek megköveznek ezért, de nekem ez már rosszKép
Este Bencét a tejpép előtt megszoptattam, mert nagyon fájtak már a melleim. Viszont olyan lelkesen szopizott hogy sikeresen bele is aludt a szopiba. Na ennek megfelelően már 3/4 1kor fent volt enni, aztán fél5kor is, de akkor úgy döntött hogy már reggel van. Visszatettem az ágyába, ahol is megtalálta a zenélő játékának a gombját, így hajnali zenés ébresztőt kaptunkKép A férjemmel kínunkban csak röhögni tudtunk, meg vártunk egymásra hogy a másik ugorjon hozzá... Aztán egyszer én, egyszer ő kelt hozzá fel, majd végül az ágyunkban kötött ki, ahol aztán valamikor 6kor már el is aludtKép Kicsit fáradt vagyok, viszont jókedvű, ugyanis most hívott a babás barátnőm és megyünk az Állatkertbe!!!Kép Annyira szép idő van. Tegnap itt szenvedtem hogy kivel menjek, de már este jutott eszembe hogy megkérdezzelek titeket, hátha valakinek lett volna kedve. Na de mindegy, most megyek, aztán majd legközelebb hamarabb szervezkedünkKép

Dandy!
Nem semmi Martin fejlődése egy hét alatt! Akkor még én is reménykedhetek???Kép
Jó hogy jelentkeztél, tessék gyakrabban jönni! Bár tudom hogy ez két gyerek mellett nem is olyan egyszerűKép

Hanzika!
Kisvámpírodról kép? Aranyos lehetKép

Barbi!
Húúú, ezt nevezem gyarapodásnak!Kép Én is ma készültem Bencével a védőnőhöz, de hát az állatkert fontosabbKép
De jó!!! VásárlásKép Azt én is imádokKép

Edit!
KösziKép Mi tegnap végül kipróbáltuk a natúrjoghurtot, tetszett Bencinek, de csak 5 kanállal kapott elsőre. Ezután akarom majd én is bevezetni a sajtot, persze reszelve a főzelékekbe, mert elrágni nincs mivelKép Aztán jöhet majd a túró, és akkor már lehet variálni.
Tök jó hogy Boti ilyen nagy barátságban van a kutyávalKép
Én most kicsit aggódom, mert anyukámék most vettek egy új pulit a másik mellé, ez még picike nagyon, asszem 10 hetesKép Állítólag nagyon aranyos, csak kis hülye még és mindenkire morog meg ugat és ráront, mert játszani akarKép Kíváncsi leszek Benci mit szól majd hozzá a hétvégén...

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok, már most ragyogó idő vanKép

Sziasztok,
Vera

KépKép Kép
76vera

vera:
köszi a linket, megnézzük.

lizi élöben mégszebb, mint a képeken, mondtam is panunak, hogy hazaviszem, mert panna ugyis hugicát szeretett volna és még mindig szeretne.
barátságos,eleven, örök mozgo kiscsaj, igazán jo fej.
fényképezögépet sajna itthon felejtettem, de majd legközelebb bepotoljuk(mondjuk a bikáson?)

olyan jo, hogy egyszál semmibe lehet lenni, jo lenne, ha ez igy is maradna.

ma napra kötelezö a séta....., senki ne üljön otthon és netezzen, tessék kimenni.
mi is alvás után indulunk.
orsolya11

Sziasztok lanyok!

MI is megjottunk meg tegnap este DAllasbol,ahol nagyon de nagyon jol ereztuk magunkat.
A magyar barataink nagyon rendesek voltak es kedvesen fogadtak.ugy nez ki hogy juliusban koltozunk Dallasba,ahol a ferjem allasajanlatot kapott 2 tenisz klubban is,s nyar vegetol meg elekzdi a sulijat.Mar neztunk apartmant is ,majdnem elajultam.MInden apartman komplexhez jar 3uszomedence alatalban,amit mi kineztunk ahhoz van 2 to amiben szokokut is van,meg horgaszni is szoktak.3 uszomedence,fitness terem sajat rendorseg,teljesen zart apartmanok,orzik ,vedik szoval szuper jo.Meg is neztunk egy 100 nm koruli lakast,amihez 2 fudoszoba jar,2 halo es egy nappali -konyha.Nagyon tuti !!!Most repdesek az oromtol ,eg es fold kulonbseg,azert meg sem mindegy hogy hol el az ember amerikan belul .
Dallas csoda szep a tobbi amerikai varoshoz kepest(altalaban mindig nagyot csalodok mert olyan csunyak),igazi nagy varos tobb millio lakossal,hatalamas epuletekkel.Az utcak 90% ettgerem hegyek egymas hegyen hatan,es mind nagyon olcso.Olyan verseny folyik hogy csak na kozottuk,de igy van ez az apartmanokkal is es persze mindennel.
DAvid jol birta az utat,az elso 7 oraig nyugton volt de az utolso 2 oraban mar sirdogalt,nyuglodott (de en is Kép
Ja es kepzeljetek hogy a barataink pont a masik utcaban laknak ahol a Dallas cimu filmet forgattak,le is fenykepezett a ferjem a RAnch elott.Nem mentunk be mert siettunk de muzeumot csinaltak belole.
Ja es nekunk is van mar 4 fogunk Kép
Bocsi hogy megint csak magunkrol irtam,de majd vissza olvasok.
kesobb meg jovok.

GAbi es DAvid
gabi75david

Sziasztok!

Merre vagytok Lányok? Jó nagy a pangás... vagy mindenki kint volt ma?Kép

Nekünk az állatkert nagy csalódás voltKép 50 perc után kijöttünk. Tele volt az iskolában utolsó hetüket töltő gyerekekkel, de vagy 50en voltak minden csoportban, állandóan a babakocsi elé ugráltak, kettő majdnem rá is esett Bencikére, az állatokhoz hozzáférni nem nagyon tudtunk, úgyhogy a zsiráfon és az orrszarvún kívül Bence mást nem látott. De ezek nagyon tetszettek nekiKép Legalábbis megbabonázva nézte őketKép

Állatkert helyett sétáltunk a Városligetben, az legalább jó volt, letettük a babákat a fűbe egy plédreKép Tényleg szuper jó idő volt ma, jó lenne ha ilyen maradna!

Holnapra beterveztem volna a Margitszigetet, de délután jön a doktornéni, így délelőtt kell a sétát megejteni, mert nem lehet kiszámítani hogy mikor ér ide. De holnapra már sajna esőt is mondanakKép

Gabi!
Örülök hogy jól sikerült a hétvégétek Dallasban! Képeket nem kapunk?Kép
Nagyon jó kis helyen fogtok akkor lakni, ilyen lakásba én is nagyon szívesen költöznékKép Biztos jól fogjátok magatokat érezni!

Mennem kell, mert Bence nyűglődik az ágyában, nem akar egyedül elaludni...
Sziasztok,
Vera

KépKép Kép
76vera

akkor most jonnek a kepek.
Az elson a barataink vannak,ide fogunk koltozni egy ket honapra
Kép
igy nez ki az apartman udvara.
Kép
Kép
ez a DAllas cimu film egyik helyszine
Kép
Kép
varos autobol
Kép
DAvid az autoban nyuglodik ut kozben
Kép
DAvid a tenisz centrumban
Kép
Kép
Bocsi kicsit sokra sikerult.
gabi75david

Sziasztok!

Barbi,
Ez a súlynövekedés igen Kép De lehet, hogy amit előzőleg centiben nőtt, azt most súlyra tette Ádám.

Edit,
Hát akkor lehet, hogy mi is így járunk Kép Egyelőre nem volt a fogzással az éjszakai sirogatáson kívül különösebb gond,, remélem, hogy nem is lesz Kép A játékok, kaják kínálgatása jó buli lehet, főleg a kutyának Kép Kíváncsi leszek, nálunk mi lesz a cicával. Már nagyon nézi Marcus és ha közel van a macs hozzá, akkor már tépkedi szegényt, az meg tűri - egy darabig Kép

Klarissza,
Nálunk is változó a kaják mennyisége, pedig Marcus már rendesen eszik tápon kívül mást is. Van, mikor fél üveg kaja is elég, van mikor meg kell még tápival pótolni. De hát ez van Kép

Vera,
Sajnálom, hogy nem volt olyan jó az Állatkert, de a séta jó lehetett. És kíváncsian várom, hogy Benci hogyan fogadta az új jövevényt anyukádéknál.

Gabi,
Ez az apartman, igen Kép Biztos élvezni fogjátok majd a dallasi életet Kép És minden elismerés Dávidnak, hogy ilyen jól bírta az autózást Kép Nekem a nyüglődős kép nagyon tetszik, olyan, mintha mosolyogna Kép

Ma volt Marcus első BKV-zása. Metróztuk a Brendonig, meg haza. Nagyon tetszett neki Kép

És itt egy kép Marcusról:
Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok Kép

Panuuuuuu, nem találtam a Tescoban olyan izéééééét, szted béna vagyok???

Gabi, élőtali ok, majd megdumcsizzuk Kép Remélem, az az éjszaka csak kivételes volt és minden visszaáll a régi rendszerbe. Az Oda-doda nagyon tetszik KépKépKép Nagyon ari lehet, én úgy várom már h Hami mondjon legalább egy szótagot Kép Sztem azért se fog mondani, mert várom Kép

Barbi, nagyon sajnálom, h elvesztettétek a kupát (ugye jók az infóim?) Kép Ádi hízása viszont nagggyon szép, hova nő már az a gyerek??? KépKép)

Anita, boldog Robó napot a gyönyörű fiadnak!!! KépKépKép

Vera, állatkertügyben tessék hamarabb szerevezkedni - én meg a Margit szigeten bolyongtam ebben a szép időben! Kép Na jó,nem muszáj állatkert, lehet más is - ha már csalódás. Mondjuk a Jászberényi, igaz, Anita? KépKépKép

Hanzika, Marcus nagyonédi, jó, h láthatunk róla képet!!!

Gabi75, örülök, hogy boldog vagy az új lehetőségtől, remélem bejön Kép

Csajszik, hozzátápihoz nem tudok szólni, Hami még csak 1x kap szilárdat/nap és emellett 7x szopik KépKép Ez még vegyesen rizses kaja vagy főzelék, vagy gyümi lehet. Ezt a hónap végén megemelem 2re, dél körül főzi, du. meg gyümi. Tej, tijás, gluténtartalmú cuccok kilőve + tejtermékek is egy éves korig... úgyhogy jobb ha marad a jó sok anyatejcsi Kép

Hamcsi holnap kpja az agyhgyull elleni első szurit, remélem, nem lesz vele semmi gond.
Egyébként tegnap óta kapaszkodva jár a bútorok (fotel és fotel lábtartó) mellett 3-4 lépést. Nagyon ügyi, ugye??? KépKépKép

Jójéjt, mert hulla vagyok!
Cupp
Ann
annann

Sziasztok!Kép

Köszi a hiányolást akinek hiányoztunk. Kép Bocsi, de nem tudok gyakran jönni, továbbra is egyedül vagyok a gyerekkel a hónap végéig. Visszaolvasni sem ment, csak nagyjából futottam át a nem archivált részt. Látom a kaja a téma.
Nálunk nagy öröm van, mert múlt hét hétfő óta Beni alszik éjjel. Egyszerűen nem keltem fel hozzá és ő szó nélkül tudomásul vette. Azóta alszik éjjel. És magától alszik el, mert leteszem az ágyba és kimegyek. Előtte elköszönök, puszik, stb, aztán alvás. KB a harmadik éjjel óta már csak hasra fordul és elalszik. Hál istennek nem volt hiszti, ordítás, pedig nagyon féltem tőle. Már csak nekem kéne hozzászoknom, hogy alvás van. Kép Amúgy mielőtt meglincselnétek, muszáj volt megtennem, mert egyedül, fáradtan nem bírnám. Így is nehéz, főleg ha rossz idő van és nem lehet kimenni, mert akkor egész nap üvölt és az ablakban lóg.
Így nálunk kaja úgy megy, hogy reggel szopi, aztán 9-10 között gyümi, délben kaja, most már egy egész üveg bébiételt bezabbant. Háromkor megint szopi, aztán megyünk ki, öt-hat körül eszünk kint valamit, aztán este tejpép és végül szopi.
Anita:
Robónak én is boldog névnapot kívánok!
Babák szépek továbbra is. Most megyek, mert még ezer a dolgom, majd egyszer gyüvök újra. Kép

Puszi mindenkinek!
zit és a majdnem járó Beni
zit

Ann,

Ez igen, Hami nagyon belehúzott a mozgás témába Kép

Zit,

Ugye milyen jó egy kicsit pihenni? Kép Tudom, eleinte én is nehezen aludtam, pedig Marcus aludt hajnalig. De most már megy Kép

H.

Kép
hanzika

Zit:
jajjjj nagyon irigyellek ám, hogy Beni alszik Kép

Gabi75:
Téged is ám! Kép Csuda szép hely!

Hanzika:
De édes a picid, én még nem is láttam róla képet, csak azt a murisat a profilodból Kép

Ann:
Haminak nagggyon sürgős valami Kép Kép Nagyon ügyes!

Vera:
egész közel jártatok hozzánk Kép

Akkor most visszabújok a tételeimhez...Kép
klarissza

Sziasztok!

Hú, végre egy csomóan írtatok!Kép

Edit,
megérkezett a jókedv, köszi szépen, tegnap és ma is Gabi angyal volt!Kép Gratula a kutyátoknak, milyen fajta? (Lehet, hogy már írtad, de nem emlékszem.) Gratula Boti fejlődéséhez, ügyi, hogy már lépeget, a gügyögés nagyon édi lehet!Kép

Panu,
köszi a nyugtatást, akkor nem aggódom Gabi súlya miatt.Kép Ha már te is ezt mondod, akkor muszáj megfogadni, nem igaz?Kép Ágyrágás.Kép

Ann,
Hami irtó ügyes, mindent olyan hamar csinál!KépKép A Catan telepeseiről én írtam, mi azóta már szinte csak a tengeri kiegészítéssel játszunk, mert azzal még jobb.Kép Tuti játék.Kép Gabi is csak úgy két hete kezdett el normálisan gügyörészni, azóta viszont van olyan, hogy be sem áll a szája. Tényleg, még nem is írtam, hogy én meg Jászkiséren és Jászapátiban töltöttem zsenge ifjúkoromat.Kép Most látom, hogy Hami még az irtó ügyes Haminál is ügyesebb, hogy már lépeget is!KépKépKép

Vera,
mivel az én babám egész nap szopizik, nem tudok menüt írni. Mi már husit is próbáltunk, rizzsel-répával, meg krumplival-szilvával, és majd még egyéb összeállításokat is kipróbálok, hátha azok jobban csúsznak, de még csak a gyümi, zöldség és husi volt a menü. Én várok a tejtermékekkel is egy éves korig (apai ági csúnya allergiák miatt). Állatos könyvnek beszélő Benci.Kép Anyósoméknak is van egy pulijuk, de az még mindig iszonyú szeleburdi, pedig már nem annyira fiatal (talán egy éves). Én mentem volna Állatkertezni, Gabinak nagyon tetszett a múltkor. Majd legközelebb. Most olvasom, hogy csalódás volt, sajnálom. Mi is Margitszigetezünk holnap a húgommal.Kép

Gabi,
küldhetnél kaját, borzasztó éhes vagyok.Kép Öt óra alvásért irigy vagyok!Kép Én Gabinak eddig csak a rizsköretünkből adtam és a husilevesünkből répát, egyébként én sem adok neki még semmit, amit mi eszünk. Nem mintha enne bármit is. Pakolás.Kép Suttogó Zsolti.Kép

Hagnosz,
fürdőszoba eláztatás.Kép Én ugyanígy áztattam el kétszer is az elmúlt három hónapban, és nálunk sajnos van alsó szomszéd.Kép

Orsi,
egymásnak örülő gyerekek tényleg nagyon aranyosak lehettek.Kép Ezek alapján, már alig várom a kistesót, a leírt nehézségek ellenére!Kép

Barbi,
takarékosság a joghurttal nagyon tetszett!Kép Hajrá felújítás, milyen jó lesz majd a végén!Kép Ádi hízása nem semmi!Kép Ruhák.Kép

Cory,
Zsoma most már teljesen normálisan eszi a szilárd kaját?

Anita,
utólag is boldog névnapot Robónak!Kép

Hanzika,
sajnálom, hogy nem tetszett a koncert, apuéknak sem igazán, bár azt mondták, hogy a végére azért belejött Sting. A legtöbb tésztafélében van tojás, azért nem javasolt túl korán (asszem egy éves kortól). Kisvámpír.Kép Marcus nagyon édi, tehetnél fel gyakrabban képet!Kép Örülök, hogy bejött a békávézás.Kép

Gabi75,
örülök, hogy tetszett Dallas, a képek alapján nem is csodálom!Kép Dávid nekem a kalapjában tetszik a legjobban!Kép

Zit,
örülök, hogy sikerült megoldani az alvást!Kép Főleg, hogy sírás sem volt.Kép Majdnemjáró Beninek gratula a majdnemjáráshoz!Kép

Klarissza,
mennek a pozitív energiák a tanuláshoz.Kép +++++++++++++ Hogy bírsz ilyen sokáig fent maradni? Nekem már majd leragad a szemem, és kalapácsok csapkodnak a fejemben. Ráadásul Gabi is háromszor szakított félbe, de már mindenképpen be akartam fejezni. Nagyon ügyi vagy, hogy így tudsz tanulni!

Ma volt nálunk Tündér Ilanggal.Kép A két kiscsaj jól elvolt egymással, mindig az a játék kellett nekik, ami a másiknál volt.Kép Ilang nagyon tündér kislány, vigyorgósKép Hintázni is voltunk, és nagyon élvezték azt is.Kép Ha Tündér áldását adja, akkor majd teszek fel képeket róluk.

Na, megyek aludni végre, jó sokáig tartott, amíg befejeztem.

Zsizsa

Kép:
Újabban úgy álldogál, hogy a hátát nekitámasztja a kanapénak, és mindkét kezével csinál valamit. Hajmeresztő.
Kép

"Na miről olvassak, a világ harci repülőgépeiről vagy a Forma-1-ről?"
Kép

És a végére egy vigyor.Kép
Kép

Na még egy vigyor.Kép
Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Június 13-ig Siesta tavaszi és nyári cipők/szandik 20% engedménnyel vannak a Kenguru boltokban.
Mi tegnap vettünk Ákosnak egy klassz szandált.

Üdv.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Sziasztok lányok!

Lassan lelkifurkám lesz, amiért ilyen nagyon nincs idöm olvasgatni, de tényleg nincs. A napi internetezési idöm szinte teljesen megszünt, max. egy levél anyuéknak, fényképnézés itt és ennyi...

Nem mondom,hogy a pincénk ugyanúgy néz ki,mint egy hónapja, de ha belegondolok,hogy 2 hét múlva itt lakni szeretnének,háááát, kiráz a hideg annyi a csinálnivaló. És már eléggé belefáradtunk mind a ketten ,na és mitagadás unjuk is már. De azért megpróbáljuk a lehetetlent, két hét alatt összevágni, amennyire csak lehet.
Komolyan mondom,mi fogunk a legjobban pihenni, amikor itt lesznek a rokonok, mert most akkora hajtás van,hogycsakna.

Ann,látom láttad , igen bizony kikaptak a hokisok. Nekem nem nagy szivfájdalom (ha hiszitek, ha nem, én még életemben nem néztem végig egy meccset sem,csak most néztem öket), a csapat viszont eléggé le volt törve,mint a bilifüle. Viszont ezek a lökött kanadaik hajnalig ünnepeltek a belvárosban, mert ilyen jól szerepelt a csapat.(nem azt nézték,hogy kikaptak,hanem azt,hogy idáig eljutottak)

Ádámnak elromlott a fürdöizékéje, idáig sikongatott ha mentünk fürödni és alig birtam kiszedni a vizböl,most meg 3 napja csak áll a kádban, leülni sem hajlandó és bög.??? csak tudnám mi érte, semmi nem változott, minden ugyanúgy van, és nem is ütötte meg magát (mármint nagyobbat nem koppant,mint szokottKép)

Zit, aki nem olvassa a topicot,ne is kérdezze,hogy hiányzott-e...Mert igen is hiányoltunk, meg kaptál egy halom szülinapi giffet is , mindenféle tortával, Klarissza legnagyobb bánatáraKép. Itt ragadom meg az alkalmat, hogy Beninek, aki majdnem jár boldog 10 hónapot kivánjakKép
És gratula az alváshoz, igy kell ezt csinálni, anyának-babának jó legyen, ez a lényegKép
Én is nagyon örülök,hogy ez legalább megy nekünk (meg az utóbbi méretzkedés szerint a kaja isKép), imádom amikor lerakom aludni (még ébren van),befordul a fal felé a kis nyuszijához és szépen elalszikKép

Végül távirati stilusban a fényképek, Zsizsa,nagyon belejött Gabi a mozgásba, nekem a legutolsó kép tetszik :Na, pá-pá,most már menjél, ne figyelj rám mit rosszalkodokKép!

Hanzika,nagyon aranyos Marcus, micsoda bájos kis tekintetKép

Gabi, örülök,hogy jól sikerült az utatok, és nagyon klassz képeket tettél fel! Nem semmi,hogy 7 órát kibirt Dávid az autóban! Remélem minden olyan jól összejön, ahogy tervezitek az új helyen, és neked is jó lesz a változás!!!

Na sziasztok,mára ennyi idöm volt!

Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Tegnap írtam rendesen, erre mikor majdnem kész voltam, jöttek az ELMÜ-től villanyórát cserélni, és ki kellett kapcsolni a gépet.Kép Nem volt időm vacakolni, hogy elmentsem valahova, mert közben már Barni is igényelt. Ma meg egész délelőtt nem lesz villany, és még vasalni, meg hajat szárítani is szeretnék reggel 8-ig, úgyhogy most sietek.

Hétfőn Róbert nap volt, kedden Dorki Nikije volt 7 hónapos, ma meg Zit Benije 10 hónapos. Sok boldogságot az ünnepelteknek!KépKépKép

Kaja: Nálunk is tejterméktilalom van.Kép
Ébredéskor szopi, tízóraiig mégegy szopi, tízóraira gyümölcs, ebédre főzelék, délután szopi, korai vacsora úgy 6-7 óra között, ami általában ebédmaradék (vészhelyzetben Sinlac), 8 körül fürdés, 9 körül szopi és alvás. Éjjel 1-3 alkalommal szopi.
Ja, és hogy minket is lehessen irigyelni: Barni MINDENT megeszik, amit adok neki, a mennyiségeket már nem is nézem, megpakolom a kis tálkáját, és mindig elfogy.Kép

Alvóruha: nálunk is kevés cucc van, vékony rugi, vagy száras kombidressz. Novotex gyapjútakarónk van, nagyon klasszul hőszigetel, és sosincs beleizzadás. Barni se nagyon rúgja le, néha esetleg kimászik alóla, akkor kicsit nyöszörög, és betakarom.

Gabi, Marcus és Dávid képeit láttam ezen az oldalon, nagyon arik!Kép

A dallasi fotók is nagyon tutik, remélem minden klassz lesz ott Gabiéknak.

Délután jön a számítógép karbantartója, remélem rájön, hogy miért nem tudok képet felrakni sehova (nem csak ide nem megy). Lehet, hogy csak a "Ringyóz" szórakozik?

Na, mennem kell, ma azért egy kicsit még szép idő lesz, használjátok ki!

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Sziasztok!

Zsizsa: amit fogatlanul össze tud nyammogni, azt tökéletesen eszi. Rizst, répát, krumplit... elég neki annyira megfőzni, mint mikor magunknak főzzük, és azt kicsit kisebb darabokra vágom, és eszi. A húst jobban szét kell szedni. A körtét, banánt, meggyet simán eszi darabosan, ezekből harap is simán. Nagyon szereti a hamletet, biokolest. Ezeket teljesen egyedül eszi már.

Zsoma 2 napja felült Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Helló Lányok!

mennyi éjszakai bagoly van itt!Kép

Ti mit csináltok éjjel????Kép
Visszaolvasni reménytelen, de látom, hogy Zsizsa írta, hogy voltunk náluk tegnap. Nagyon jó volt a 2 kiscsaj is nagyon élvezteKép

Természetesen jöhetnek a képekKép

Igyekszem valamelyest képbe kerülni és még jövök
de addig is tartsatok ki!!Kép

Azért egy képet felnyomok a tényleg mosolygós és magyarázós Ilangról.

Kép

Zsizsa!
Megyünk keresünk hintát ma a környékenKép

Pussz Mindenkinek

Tündér&Ilang
tündér

Sziasztok!Kép

Barbi:
Kép Nem kérdeztem ám, hogy hiányoztam-e, csak köszi akinek igen. KépKépKép Nem irigyellek a pincével, majd Ádit bízzátok a rokonokra és feküdjetek ki a napra. Kell a pihi. KépKép Biztos meg fogják érteni. KépKép

És köszönöm mindenkinek a szülinapi jókívánságokat, nagyon jól esett, tényleg. Most voltam 28 Kép Borzasztó, mert csak 14-nek érzem magam (főleg agyilagKépKép). Megnéztem és tényleg jó sok tortát küldtetek! Köszi!!!!!

Cory:
gratu Zsomának!!! Ügyes kisfickó, látod, behozza ő magát.KépKép

Végül köszönöm Beni nevében a gratukat mára. Hihetetlen, hogy nemrég még csak feküdt a lábunkon és csak nézett, semmit nem csinált szinte, most meg ....vigyor hegyek, duma, majdnem jár már, tapsi-tapsizik, pápázik, csip-csip csóka is megy, főleg a hessshess része. KépKép Ja, és nem felejtem ki a hisztit sem. Hamar elment az idő és nemsokára meglesz az első kis szülinapos is a topikban....hiába,....repül az idő, ha az ember boldog. KépKépKép

Na, rohanok tovább...ja, nálatok is meleg van? Itt a tetőtérben hiába van zárva, sötétítve minden, 24 fok van. Szauna. KépKép Ingyen.

Na, tényleg lépek, sziasztok!!!!
zit
zit

gabi75:
ez nagyon csábitoan néz ki, a medencékért pedig esz az irigység Kép

panu:
du. porocos vagy sétálos tali lesz a BIKÁSON!!
gyertek el!

barbi:
kitartás, mindjárt kész és utána happy leszel,ott lesznek a rokonok és eszedbe se fog jutni mennyit meloztál/meloztatok vele.

tündér.
erröl a képröl az jutott eszembe "megadom magam, csak ne csikizzetek"
orsolya11

Hahó,
most jöttünk meg a Margitszigetről, nagyon jó volt, nagyon meleg volt, de árnyékban igazán élvezhető. Gabinak is tetszett, visszafelé elaludt a kendőben, jó nehéz volt. Nektek nem szoktak idős emberek beszólni, amolyan van rajta sapka-nincs rajta sapka módon? Magyarul, mindegy, hogy miben van, és hogyan viszed a gyereket, valakinek biztosan nem tetszik valami, és jól megmondja. Annyira utálom az ilyet, főleg azért, mert még képes is vagyok elgondolkodni azon, hogy nincs-e igaza. Hülye én, ahelyett, hogy tojnék rá. Na mindegy.

Marcsi,
köszi az infót!

Szerintetek, ha Gabi még csak most kezdett el a bútorok mellett lépegetni, akkor ha egy számmal nagyobb cipőt veszek neki akkorra, amikor már járni fog, akkor nem fogja kinőni? Vagy érdemes két számmal nagyobbat? Esetleg várjak, amíg tényleg járni kezd, és vegyek akkor cipőt drágábban? Hú, de határozott anyuka vagyok.KépKépKép

Barbi,
szerintem az a jó hozzáállás, hogy az emberek örültek, hogy idáig eljutottak a hokisok!Kép Pincézéshez továbbra is mennek az energiák. ++++++++++++++++++ Elromlott Ádám.Kép Esetleg üljön be vele valamelyikőtök a kádba egyszer-kétszer, hátha úgy nagyobb biztonságérzete lesz, és megint megszereti.

Hagnosz,
küldhetnél Barni étvágyából egy keveset Gabinak.Kép Remélem, kiderül, hogy miért nem tudsz képet felrakni, és sikerül feltenned Barniról párat!Kép

Cory,
gratula Zsomának a felüléshez!Kép Nagyon ügyi már ő is!Kép Irigy vagyok a kajálás miatt.

Tündér,
hinta.Kép Cuki ez a kép!Kép

Zit,
én már a harminc felé ballagok, de agyilag én is 14 körül mozgok. Egyébként tényleg egyáltalán nem érzem magam annyinak, amennyi vagyok, kb. huszas éveim elején járok érzésileg.Kép Nálunk 26 fok van a lakásban, amikor jön a kánikula, akkor 30 körül szokott lenni (panel).Kép Az idő tényleg rohan, a gyerekek meg olyan szépen fejlődnek!Kép

És most akkor két kép Ilang és Gabi főszereplésével.Kép Mindkettőn küzdelem folyik az aktuálisan kedvelt játékért.Kép

Zsizsa

Kép

Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Zit,
örülök, hogy írtál végre Kép Beni már nagyon-nagyon ügyes, hogy egyedül elalszik és hagy téged is pihenni KépKépKép Biztos hamar hozzászoksz a jóhoz. Amúgy mi van veletek? Párod kiment / kimegy Ciprusra? Vagy még csak felkészül?

Cory,
gratula Zsomának a felüléshez Kép Fantasztikus, mennyire gyorsan fejlődik!

Gabi75,
klasszak a képek, nem semmi hogy Dallasban jártatok! Nagyon örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Hú de jól hangzanak ezek az apartmanok! Egy medencét most én is el bírnék képzelni ide, azt hiszem ki sem jönnék belőle Kép

Tündér,
nagyon szép kislányod van. Kis mosolygós, jó husi Kép

Hagnosz,
de jó, hogy Te is jöttél Kép Kis mindenevő Barni, ügyi ő is nagyon!

Barbi,
kitartás! Biztos készen lesztek, a rokonok meg tutira fognak örülni Kép

Marcsi,
köszi az infót! Úgy vennék már kiscipőt (szandált) Zsoltikának, de mivel még nem indult el, nem merek Kép

Zsizsa,
naggggyon jók a képek! Ügyi vagy hogy így elkapod a pillanatokat Kép Nagyon vidám, mosolygós lányka Gabi, és annyira gyorsan fejlődik ő is KépKépKép Látom, ott a ruhaszárító is, nem borítja magára? Nálunk Zsoltika leszedegeti a szárítóról a ruhákat (amit elér) Kép Meg belekapaszkodva állna fel, de azt már nem engedem, mert elborul Kép A kaja már elfogyott, sajna Kép

Klarissza,
kitartást a tanuláshoz! És sok-sok pozitív energiát küldök:

Kép

Ann,
igen, nagggggyon ügyi Hami! Az oltást hogy viselte? Mikor jártok megint Pesten?

Hanzika,
aranyos Marcus Kép Hogy vitted a BKV-n? Kenguruban? Én is metróznék, de a batár nehéz babakocsinkkal nem lehet elindulni, a mozgólépcsőn nem tudnék vele közlekedni.

Edit,
aranyos lehetett Boti, amint eteti a kutyát Kép

Vera,
Állatkert Kép Voltatok ma a Margitszigeten? A hajnali zenés ébresztő így mulatságosnak hangzik, de gondolom annyira nem volt az Kép

Dandy,
jó hogy olvashattunk Martinról, nagyon ügyesedik ő is!

<font color="0000ff">A végére egy kis dicsekvés Kép Zsoltika tegnap este 10-től reggel 6-ig aludt anélkül, hogy felkelt, szopizott volna KépKépKép Hát ezt is megértük! Amúgy nem tudom, miért, mert semmi különös nem történt, mindent ugyanúgy csináltunk, mint máskor. Talán egyetlen újdonság van: bevezettük a 4. étkezést.

Így most nálunk a napirend: reggel 6-7 körül szopi, aztán 9-10 ismét szopi, majd gyümi. Utána séta, 12-13 órakor ismét szopi, utána főzelék Kép utána már csak 5 körül van ismét szopi, utána megint gyümi. Este pedig fürdés előtt általában szopi, hogy bírja Zsoltika a gyűrődést Kép Fürdés után pedig tejpép, de ezt nem mindig igényli (van hogy hamarabb elalszik). Eddig éjszaka is volt szopi: hajnali 1 körül és 4 körül is. Most ez elmaradt KépKépKép Teljesen megdöbbenve keltem arra hajnalban, hogy csak mocorgást hallok a kiságyból. Viszont Zsoltika szépen körbemászta álmában az ágyát, és végül az ágyra illeszthető pelenkázónk alól szedte ki a férjem Kép

A nappali alvásunk azonban már nem a régi: csak késő délután alszik el Zsoltika 4-5 körül. Persze nem lehet egy szavam sem... Kíváncsi vagyok, hogy marad-e így az éjszakai alvás, hát nagyon remélem!

Ma délelőtt a Duna Plaza-ban voltunk egy ismerős anyukával és a kisfiával (aki 2 héttel idősebb Zsoltikánál). Nagyon jó volt, odafele sétáltunk (kb. félóra), visszafelé pedig buszoztunk (kb. 3 perc Kép) Szuper volt! És nem volt olyan dögmeleg, mint az utcán Kép Ma már csak 6 után megyünk le megint sétálni, talán akkor már nem lesz ilyen nagy meleg. Pedig ez még nem is a legnagyobb kánikula, mi lesz itt még... </font>

Puszi:
Gabi

pgaboka

Zsizsa,
közben írtál Kép Aranyosak nagyon a csajszik! Én is nagyon határozatlan vagyok cipőügyben... A nyáron már tuti hogy kell, de hogy mikor? Zsoltika már régóta álldogál, de igen ritkán lépeget. Persze azt mondják a játszótéri anyukák Kép , hogy ha elindul, utána már rövid idő alatt járni kezd. Szóval én sem tudom, de szerintem várok!

Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Most csak egy gyors bejelentkezés, majd este próbálok bővebben írni...

Volt itt délután a doktornő, és egy kicsit elkeserítettKép
Azt mondta hogy egyáltalán ne ültessem fel Bencét, legyen csak egész nap háton meg hason, hogy ösztönözzem arra hogy elkezdjen mászni. De ez olyan rossz nekem, mert szegényke elvan ugyan hason is, de ő ülve szeret játszani, tök jó kedve van így egész nap, kiegyensúlyozott. Ha viszont hasra teszem (próbáltam miután a doki elment) akkor pár perc után elkezd sírni, utáljaKép
A doki szerint ha kihagyja a mászást, akkor nagy eséllyel dislexiás lesz...

Cory!
Nektek gratula a felüléshezKép
Zsoma milyen testhelyzetből ült fel?

Viszont hogy jó hírem is legyen mára, Bence ma elkezdett szótagokat mondaniKépKép Annyira édes hangja van, valami tünemény ahogy egész nap mondjaKép a dlá-dlá-dlá-dlá a slágerKép De mióta rájött, abba sem hagyja!

Most mennem kell, mert épp játszunk, de este még jövök!

Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok! Kép

Vera, sajna igaza van abban a dokinéninek, h van összefüggés a kihagyott mászás és a tanulási zavarok között. Ettől még nem bizti, h Benci ki akarja hagyni a mászást. Nagyon nehéz lehet most úgy tenni, hogy máig ülhetél, fiam, holnaptól meg nem. Szerintem biztosan meg fogod tudni oldani, h ez is legyen, meg az is, biztosan többet kell szórakoztatni, hogy ne legyen rossz kedve fekve, de valószínűleg érdemes ösztönzést adni neki, hogy elkezdje a mászást, de semmiképp ne keseredj el, mert nincs miért!!!! Jó? Mondjuk ez csak az én véleményem persze.
Szótagmondáshoz meg nagy gratula!!! Én már úgy várom!! Hami meg egész nap.. mmmmm.mmmmmmm....mmmm = szenved mindig valamin, meg csak én vagyok jó neki... néha nagy kegyesen mond pár mást is Kép

Gabi, jajjjj de jó neked, egy jó kis éjszakai alvás KépKépKép Szerintem pénteken megyünk megint Szigetezni, ha jó idő lesz 10 és 1-(2-3?) között...
Ja, oltást nem kaptuk meg, mert közölte a doki, h nem jön, mert nem ér rá, majd holnap - reggel 8 kor.... marhára örülök :/

Zsizsa-Tündér, édesek a csajszik! KépKépKép Én is én is én is akarok taliiiit!!!
Zsizsa, cipő-cipő gond van nálunk is. Lassan lépegető exkavátor Haminak is kéne, de neki még olyan pici a lába, h sztem nincs is rá való cipő KépKépKép Most akkor mi is legyen?
Nemtom, nekem nem szoktak beszólni (vagy csak süket vagyok?) Kép Volt, hogy a hónom alatt vittem, mert máshogy nem volt jó neki, fiatalok szóltak be, h szegény gyerek - én meg mondtam, h akkor lenne szegény ha üvöltene, és így jó neki, ugyanis leskelődik.
Mi az a tengeri kiegészítééés? Tessék engem felvilágosítani!!!

Zit, hűha, már nem is tudom számon tartani Beni összes tudományát,mindenesetre gratulaaaa!!!

Cory, gratula Zsomának a felüléshez Kép

Barbi, régebben 1x nekünk is volt olyan, h Hami egyszer csak üvöltött a fürcsitől - kb 3 hónapos lehetett. Egyik napról a másikra. Aztán 1 hét alatt elmúlt és utána ment minden a régiben, sőt! Kép Én sem tapasztaltam semmi rosszat előtte, nem tudtam mihez kötni... Most meg már esik nagyokat a nagy kádban és semmi gondja a pancsival.

Nálunk meg az van, h beáztattak minket ismét a fölöttünk lakók a fürdőben KépKépKép Már volt ilyen, de azért nem örülök. De most közölték, h ők ugyan nem észlelnek semmit, úgyhogy fiogyeljük meg a témát. Hát marhára van mit megfigyelni rajta, egy csőszerű szakaszon csöpög a víz... Persze nem folyamatosan, gondolom, amikor használják a kádat.
Ma nagyon lefáradt az agyam, egyre kevésbé bírom az egész napos nyekergést. Sajna valóban mindig szenved valamin, 1-2 percig jó, valami, utána már nem. Mindig én kellek neki, de nem nyugszik ám meg, ha odamegyek hozzá játszani. Mindig ki kell találni valami újat, ha valami dolgom lenne.. ááá, az kizárt. nem tudom, h ez a szeparációs szorongás miatt van-e fejlődési lépcső előtti feszültség, az időjárás,, vagy vmi más baja van, de kihalt az agyam belülről, az tuti. Most egy kicsit kikapcsolódtam azzal, h írtam nektek Kép addig apa szórakoztatta - ill. jelenleg papírt "eszik" imádja, én meg nem szeretem, mert valóban eszi...
Most meg viszem pancsizni, azt legalább szereti.

Cupp
Ann
annann

JA, meg még, gabi, azt akartam írni, h Ma Hami bent volt a kiságyában h hallgassa a forgó zenél&#337;t, de amikor megunta, felállt és "rágta" az ágyat, illetve úgy dumált, hogy közben azt nyalogatta, rágogatta. Ugyanez megy a kádban is. Feláll és a szélét bekapva folyamatosan dumál... mindt pl. most is. De hogy miért??
Egyébként nagyon édes Kép

Pussz
Ann
annann

Gabi,
érdekes, de Gabi nem borítja magára a szárítót, és a ruhákat sem szedte eddig le (kop-kop-kop). Lehet, hogy azért, mert segít teregetni, és a saját munkáját nem akarja tönkretenni.Kép Ő is feláll mellette, ilyenkor mindig ott vagyok, és szólok, hogy óvatosan, mert nem stabil, de eddig még sosem volt semmi gond. Kár, hogy a kaja elfogyott.Kép Alvás.Kép Mi is békávéztunk ma, a Margitszigetre mentünk busszal, metróval, Gabi egész jól bírja, bár visszafelé kicsit nyűgi szokott lenni már. Én is úgy döntöttem, hogy várok a cipővel.

Vera,
én úgy tudom, hogy nem feltétlenül lesz diszlexiás, aki nem mászik, csak gyakoribb náluk. A szótagolás nagyon édi lehet, Gabi is két hete csinálja kb., imádom!Kép Gabi úgy kezdett mászni, hogy vettem neki egymásba tehető pohárszerű cuccokat, és tornyot építettem. Annyira el akarta érni és ledönteni, hogy megindult előre. Mindig picit tettem csak előrébb, hogy majdnem elérje, és így csak kicsit kellett erőlködnie, máris sikerélménye lett. Esetleg próbáld ki.Kép Gabi akkor tudott magától felülni, amikor elkezdett négykézláb állni, innen tottyantotta le a fenkét.

Ann,
majd beindul Hami is beszélgetésileg.Kép Aztán nem győzöd hallgatni.Kép Meg aztán egyszerre ennyi minden újat csinálni, az nagyon nehéz lehet, éppen elég neki a lépegetés.Kép Oltás.Kép De hát majd csak túl lesztek rajta. Kiscipő méret.Kép Kellett Haminak ilyen gyorsan fejlődni!Kép Beáztatás.Kép Sajnos előfordul. Szep. szorongás Gabinál is megvan, már javul szerencsére, de volt idő, amikor nem lehetett rólam egyáltalán levakarni. A kiegészítésről majd írok, de most mennem kell, már vége a fürdetésnek, szegény lányom egészen kiázik.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Csajok,
én még ilyen vihart nem láttam, először nem is mertem kimenni az erkélyre a virágokért, olyan erős volt a szél... De aztán ősszeszedtem magam.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Na újra ittKép Apa altatja Bencit, aki jelenleg annnnyira fáradt hogy már attól nem tud elaludniKép

Az a baj hogy délután a dokinéni miatt fel kellett ébreszteni délutáni álmából, igaz akkor már egy órája aludt, de gondolom nem volt elég, meg hát nem magától ébredt.
Utána volt egy kis macera a doki részéről, aztán félig álmosan letettem hasra hogy a doki lássa miket produkál, na onnantól kezdve megy a nyűgi ezerrelKép

Én is hallottam már ezt az állítólagos összefüggést a mozgásfázisok kimaradása és a tanulási zavar között, de nővérem barátnőjének a fia rá az ellenpélda, aki se nem kúszott se nem mászott, de még csak nem is forgott, hanem úgy 11 hónapos koráig szó szerint csak feküdt, majd valahogy felállt és most elsős gimnazista egy kéttannyelvű suliban, ahol mindent angolul tanul és kitűnő... Szóval elhiszem hogy okozHATja, de nem feltétlenül.
Félek én is hogy a későbbiekben gondjai lesznek esetleg, de ugyanakkor meg ha nem (amit előre nem tudhatok persze), akkor most feleslegesen treníroztatom itthon sok-sok sírás mellettKép Egyszerűen utál huzamosabb ideig hason lenni, akkor most mit csináljak?!
Persze próbálom sokat majd fektetni, legfeljebb tényleg mellette ülök majd egész nap és szórakoztatom, de azt hiszem ez megint nem ugyanaz mintha egyedül hagynám és úgy próbálkozna elérni bizonyos játékokat. Mert ez lenne a cél gondolom, és ha engem lát, akkor a kisujját sem mozdítja érte, csak nyűgizik, én előbb-utóbb megsajnálom és odaadom neki. A doktornő azt mondta hogy keményítsem meg a szívem picit és hagyjam küszködni. De ez annyira nehéz! Pont ezért nem akartam a Dévényékhez sem elvinni.
Mondjuk az jó jel, hogy a doki szerint erre semmi szükség nincs is, mert ha sokat fogom hasra tenni, előbb-utóbb ráérez a mászásra és megtanulja ő magától is. Meg kell rá érnie. Nos a "nagykönyv" szerint 8 hósan kellene kúszni-mászni, de mivel Bence mindent másfél hónap késéssel csinál (gondolom a -5 hét miatt...) így még nem izgatom magam, és úgy döntöttem hogy igyekszem majd segíteni abban hogy megtanuljon mászni, de nem egész nap fogom fektetni. Remélem valamennyire így is sikeresek leszünk!!!

Bocsi ha ez kicsit most hosszúra sikeredett, de valahogy meg kellett nyugtatnom magamatKép

Ann!
És mitől nyűgi Hami mostanában? Elhiszem hogy elfáradt az agyad, ilyen nálunk is van...
Ma például délután úgy hámoztam, turmixoltam Bencének a barackot, hogy közben üvöltött a földönKép De nem tudtam mit csinálni, ha felveszem nem tudok kaját csinálni neki, így maradt az 5 perc ordítás. Annyira sajnálom ilyenkor, de ez van ha ketten vagyunk itthon.

Gondoltam pedig rátok ma az oltás miatt, de akkor holnapra is megy a drukkKép

Gabi!
Gratula az alváshoz, látod csak eljött nálatok is ennek az idejeKép Lehet hogy a 4.étkezés miatt?Kép
De jó, csak bevállaltad a Duna Plázás sétát? Akkor most már együtt is elmehetünk majd vásárolgatniKép És ugye hogy nincs is messze?

Nekünk ma mondta a gyerekorvos hogy a 26os busz ami innen az Árpád hídtól megy a Margitszigetre, bababarát busz, csak fel kell rá tolni a kocsit olyan alacsony padlója van. Ez tényleg így van? Mert akkor innentől kezdve nincs akadály a margitszigeti séták előttKép

Zsizsa, Tündér!
Aranyosak a lányok együtt (is)Kép

Én már csak félve kérdezem meg hogy nagyobb talit nem csinálunk? Olyan jó lenne!!!

Ja, képzeljétek el most derült ki 5 perce hogy a férjem sem mászott babakorában, és mellesleg tök okosKép Max ha kicsit sok alkoholt iszik alkalomadtán akkor kicsit dislexiásKépKép

Na, mára búcsúzom, kint ítéletidő van, minden dől-borul, de szerencsére a gyerekem alszik, én is megyek pihenniKép

Jó éjt mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Zsizsa!
Közben írtál. Köszi a tippetKép Ki fogom próbálni, vagy ezt, vagy bevetem a távirányítót mert ami tilos az nagyon vonzó BencénekKép

Na most már tényleg megyek...
Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Vera: hasonfekvésből. Feltámaszkodott a kezére, és a lábát angolspárgán keresztül előrehúzta a lábát.

cory

cory
Budapest

Sziasztok,

Most csak egy gyors Verának:
Ez nem feltétlenül van így, de mostanában ezen lovagol minden doki. Példa én, aki másztam ezerrel, mégis - balkezes - lévén igencsak keverek még a mai napig dolgokat (főleg, ha gyorsan akarom mondani és előrébb jár az agyam mint a szám vagy éppen kezem, ha írok). Unokaöcsém dettó, bár ő jobbkezes, de nála alig lehet észrevenni (most 9 éves). Ja, és ismerek olyan gyerkőcöt, aki előbb felállt, járkálni kezdett, aztán elkezdett mászni is Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Vera,
sajnálom, amit a doki mondott Kép De látod, milyen sok ellenpélda van! Egyébként Zsoltika is úgy mászott, hogy először hasonfekvésből felnyomta a popsiját az ég felé Kép Aztán a lábaival tekert, de a kezeivel még nem mozgott. Végül a kezei is bekapcsolódtak a dologba KépKépKép Szóval a hasonfekvés szerintem jó dolog, és tényleg tegyél Bence elé mindenféle érdekes dolgot, majdcsak elindul értük!

A 26-os busz tényleg alacsony padlójú, épp olyan, mint a 4-es, amin ma mi is utaztunk. Jó nagy hely van középen, két babakocsi simán elfér egymás mellett. Olyan, mintha egy lépcsőfokra tolná fel az ember a kocsit Kép Én inkább a leszállástól féltem, mert húztam a kocsit, de előtte a bolygókerekeket fixre állítottam, így simán le tudtunk szállni Kép

Duna Plaza: mehetünk!!! Tőlem most már bármikor, mert annyira jó volt, hogy el is határoztam, nyáron gyakran megyünk majd oda Kép Írtam neked mailt is, megkaptad?

Ann,
nyekergés és beázás Kép Az alvás tényleg tuti jó volt, de nagyon olyan érzésünk van a férjemmel együtt, hogy a ma éjszaka már nem telik majd ilyen jól Kép
Sajna mi a Szigetre nem tudunk lejutni egyedül. Ilyen alacsonypadlójú buszra felszállunk, ahogy Verának is írtam, de máshová még nem.

Zsizsa,
szólok én is mindig Zsoltikának, de néha mintha nem is hallaná! Huncut nagyon, pedig sokszor megérti, amit mondok, a nevére odafordul hozzám, és a "nem hami!!!" meg "nem szabad!!!" felszólításokat is jól érti Kép
Amúgy Te kenguruban viszed Gabit? Vagy babakocsiztatok a Szigeten?

Nálunk ma este Zsoltika hihetetlen eleven volt. Alig bírtunk vele ketten a férjemmel! Meg nem állt, csak mászott, borított, tekert, kiabált... De nem nyűgös volt, hanem nagyon fel volt turbózva. Lehet, hogy az idő miatt... Most meg már alszik Kép

Megyek én is, mert fáradt vagyok. Jó éjt mindenkinek:

Gabi

pgaboka

Vera:
ne aggódj, felesleges!! A dokik mindig paráztatnak, de azért szerintem se ültesd, csak ha magától csinálja.
(Mondjuk én eleve rosszul vagyok, ha azt látom,, hogy egy gyereket állítanak, vagy ültetnek, vagy erőltetnek valami mozgás-félét Kép Főleg, ha az anyós csinálja szenttül meggyőződve, hogy majd ő megtanítja a gyereknek, hogy kell....tök hülyének nézett, mikor kijelentettem, hogy nem kérünk bébikompot)
klarissza

Sziasztok!

Vera: be kell vallanom, mindkét fiamat ültettem ugyanolyan okból, mint te. Balu simán megtanult mászni ülésből. Zsoma meg kúszik. Én úgy tudom, hogy a dislexia esélyének növekedéséhez az kell, hogy semmilyen előrehaladó mozgást ne csináljon a járás előtt. Tehát a kúszás is tökéletes. És még annyi időtök van erre! Én nem aggódnék!

cory

cory
Budapest

Vera,
még az is eszembe jutott, hogy olvastam, hogy ha kimarad egy mozgásfázis, akkor ha később játszol vele olyanokat, ahol használnia kell (pl. székek alatt átmászni, stb.), akkor az is segít. Szerintem csináljunk nagyobb talit, de amikor a múltkor felvetettem az Állatkertet jó előre, akkor az égvilágon senki sem jelentkezett.Kép Tőlem találkozhatunk bárhol, de azért ne túl félreeső helyen, ugyanis mi békávézunk, és azért a város szélére már elég nehéz kijutni, és nagyon sokáig is tart. Mehetnénk az Edit által ajánlott helyre is akár, bár már nem emlékszem, hogy hol van.Kép Vagy Margitszigetezhetünk is, vihetnénk kaját, és piknikezhetnénk.Kép Alkoholmámoros diszlexia.Kép

Gabi,
igen, okosak a gyerekek, csak nem tudják, hogy mi picit tapasztaltabbak vagyunk, ezért nem hallgatnak ránk, mindent ki akarnak próbálni. De hát végül is nem baj, előbb-utóbb ők is rájönnek mindenre.Kép Én kendőben vittem Gabit, mindig úgy szoktam, ugyanis a babakocsi még mindig nem a kedvence, amikor megy, akkor még oké, úgy fél óráig, de a buszon egy helyben álló babakocsiban ülő Gabi... Gabi is hihetetlenül aktív volt ma, gondolkodtam is, hogy vajon honnan szerzett drogot, amikor ma csak szopi volt.Kép

Klarissza,
nálunk is anyósom jár az élen az ilyesmiben. A kedvencem az volt, amikor ülésbe húzta fel Gabit még kisebb korában, de nem ám normálisan, hanem 45 fokig, és úgy hagyta erőlködni.Kép Szólni kellett, hogy húzza fel teljesen. Mondjuk mi azért nem teljesen ragaszkodunk ahhoz, hogy mindent magától csináljon Gabi, bár ültetni speciel nem ültettük, de állni segítettünk neki néha. A bébikompot én is nagyon ellenzem, szerencsére eddig még senki sem akart meglepni vele. Viszont előre rettegek apukámtól, hogy majd motoros járművet vesz a kiscsajnak, ráadásul tuti, hogy nem lehet lebeszélni róla. Mindegy, legfeljebb eldugjuk.Kép

Képzeljétek, itt a lakótelepen van szellőzőakna, ahol normálisan szívóhatás van, és a vihar elején olyan légnyomás volt kint, hogy átment fújásba, és leestek az odatett kartonlapjaink. Apukáméknál virágok repkedtek a levegőben, az egyik barátunk pedig pont busszal ment haza, a buszra rádőlt egy vezetéktartó oszlop, a busz előtt meg kidőlt egy fa. Nem semmi.

Na megyek aludni. Jó éjt!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Vera: szerintem szó sincs aról, hogy egész nap hasaltatni kellene Bencét. Mikor Barni 3 hónaposan még nem támaszkodott fel, nekünk is tanácsolta a doki meg a védőnő a hasaltatást, de azt is mondták, hogy ne kínozzam, ha elkezd sírni, csináljunk valami mást. Aztán kicsit később megint hasalhat egy kicsit. Barni nagyon szeret meztelenkedni, és mikor fürdés előtt levetkőztettem pelusra, mindig játszottunk egy kicsit a franciaágyon. Kicsit tornáztattam is egy baba-mama torna videókazetta gyakorlataiból, de csak játékosan azt is. Meztelenül sokkal jobban mozgott, sokkal jobban kísérletezett a különböző mozdulatokkal.
Egyébként Barni sem mászik még. (Igaz, kúszni viszont kúszik.) A dokink azt mondta, hogy a jobb-bal összerendezés, vagyis az agyféltekék munkamegosztása miatt fontos a mászás, ezért nem jó, ha kihagyja. De az sem baj, ha már totyog, és utána kezd mászni. És nincsenek kőbe vésett törvények a mozgásfejlődésben. Nálunk például előbb volt az állás, mint az ülés. Barni meg sem ült addig, míg magától meg nem tanult ülni, és azt is elég sajátosan csinálta.
Úgyhogy semmi para!KépKépKép Az biztosan inspirálni fogja Bencét, ha meg akar szerezni valamit.

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Sziasztok,
Emma vegre elaludt az olemben, gyorsan irok Nektek. Az utobbi napok kicsit kikeszitettek. Nem tudom mi tortent (mindent ugyanugy csinaltunk mint eddig), de Emma teljesen "elromlott" ossze-vissza eszik, nem akar aludni se nappal se ejjel, szopit van amikor nem is keri vagy par perc alatt elintezi, ha meg rendesen szopizik akkor kozben tep, csipked, rugdos Kép mindenem tele van kek-zold foltokkal Kép
Kozben meg nagyon bujos lett, ugy a nyakamba tud csimpaszkodni, hogy legszivesebben megzabalnam Kép
Ja, a multkor irtam, hogy egyedul elaludt... hat azota sem, sot! Az utobbi napokban 1.5 orankent ebred, es nagyon nehezen alszik vissza. Fogalmam sincs mit csinaljak, de ezt sokaig mar tutira nem birom.
Van jo hir is, szombaton magatol tett 3 kis lepest, kapott egy babat es ahhoz sietett, mi meg majdnem lemaradtunk rola. Persze kamerazni azert nem tudtuk.

Eves: huuu, mi nagyon el vagyunk maradva, amiket irtatok. Normal esetben szopival ebredunk, majd reggelire szopi + gyumi + szopi, del korul szopi + fozelek + szopi, delutan valamikor szopi, este 7 korul szopi + gyumi, elalvas elott szopi, es ejjel sokszor szopi. De vannak napok, amikor szinte semmit nem eszik, par kanal utank kicsapja a kezunkbol vagy kiberregei ami veletlenul a szajaba kerul. Aztan van amikor egy egesz uveg (kb. 110g) bebietel elfogy. Viszont mostanaban naponta 100-150ml-t iszik (vizet) fuggetlenul attol, hogy eszik-e.
Cory (koszi megint!) multkori otlete alapjan mi is kiprobaltuk a puffasztott rizst - imadja...

Huuu, bocs felebredt (15 perc), abba kell hagynom es nem tudom mikor jutok megint ide, ugyhogy ezt elkuldom

Nektek jobb napokat! KépKépKép

batka
batkamano

Sziasztok, megint csak ácsingózok egy normális hozzászólás iráson..de már nem is elemzem a helyzetet, lassan unalmas lesz.
Két hét-két hét, már csak ezt mondogatom magamban...

Zit kedves, akkor aki 29 éves múlt,mit szóljonKépKép:??? Egyébként örülnék ha kifeküdhetnénk a napra, akkor az azt jelenti,hogy jó idö van, már pedig itt ez luxus...Kép

Vera, én is csak azt irom, amit a többiek,szerintem módjával igen is lehet hasira rakni,még ha nem is tetszik Bencének, egyszer majdcsak megszokja. Én elég korán elkezdtem ezt Ádámmal,elöször üvöltött(1-2 perc hasalásnál), pár hét után már nem volt ilyen gond...Most meg???Komolyan mondom gyorsabban mászik,mint ahogy én megyek...

Kiscipö nagyon aktuális nálunk is, pont két ismerös mondta (külön-külön),hogyha már ennyit áll és lépeget idebennt, adjak rá kiscipöt. Na jó, most már csak találni kellene olyat,ami segit is tartani,nem csak a lábán van.

Képek megint aranyosak a két csajsziról, talán ideje már egyet nekem is felbiggyeszteni:
IGy birkózunk az almával:
Kép

Már pár hete én is mindig elfelejtem irni,mennyit beszél Ádám, egész egyszerüen néha nem hallom a telefonon mit mondanak. Suttogva és kiabálva, van egy csomó szótagocska. Bábá és dgye-dgye, van mamam, nenene és hasonlók.
És tudja magát átkérni egyikünktöl a másikunkhoz, percekig játszuk,mint egy kismajom nyújtja a kezét és csimpaszkodik belénk. Aztán van még integetés, tudja az opá-t ha leesik valami és a nem-et, igen-t bólogatja ha kérdezem töle.
Akkor megy a tánci is, ezt akár ülve is eljátsza ha zenét hall, rázza magát olyan édes...mellesleg ha zene van megszünik a világ, csak azt figyeli,nagyon muzikális a lelkem...
És ö is kezdi érteni a nem szabad-ot, mert most már észrevettem,hogy amikor olyan helyen nyúlkál, ahol nem szabad, elött rám néz,hogy figyelem-e...és persze mint aki nem tudja, ugyanúgy nyúl a tilosért...Mit csináljak, gyerekböl van...

Na, most meg már itt vacakol melletem,megyek is mielött kitörli ezt az egész üzitKép
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Zsizsa!
GAbi nagyon edes es milyen ugyesen all mar.Igazi kis hercegno.

Barbi!
ADam es az alma nagyon jo kep.OLyan cuki kisfiu.Kép
Nagyon ugyi fiu ,o mindent eleg koran csinal.
az en kicsikem is ertegeti hogy nem szabad de akkor azert is csinalja,de o is ramnez eloszor olyan furan hogy vajon mit szolok hozza.
Nahat a telefonnal en is igy vagyok semmit nem hallok szinte olyan mintha direkt csinalna,dumal dumal ,anyukam meg majd elsirja magat ahogy hallja a hangjat,de tenyleg olyan ari.

Batkamano!
Emmarol kepet kerunk,mar olyan reg nem lattam a kis angyalkat.Az alavasert sajnallak de magamat is Kép

Tunder!
Ilang nagyon edesen nevet,olyan kis megzabalnivalo.Kép

Hanzika!
Marcus nagyon helyes baba,gyonyoru szemei vannak.KItol orokolte?

VEra!
Hat sajnos en errol semmit nem tudok szerencsere,de en is hasra tennem tobbszor is naponta.Az en fiam utalt hason lenni nagyon sokaig aztan vettunk egy olyan jatekot amit hasrol is jo volt nezegetni ,utogetni,zenelt,csillogott villogott es mar nem unatkozott egy ido utan.Onnatol kezdve hogy megtudott fordulni szinte egesz nap csak hason volt ,en is csodalkoztam rajta.De tenyleg a maszashoz muszaj sokat hason lennie.MOst ott tartunk hogy csak hason alszik pedig soha nem tette elotte,csak most egy par hete.Szoval o is megszeretheti a dolgot ,tudom hogy nehez de biztos ugy van ahogy a dokitok mondta.Egyebkent mondtad hogy lehet elviszed hogy megnezzek,voltal vele valahol?A dokinod mit mond nincs ra szukseg?
En egy parazos tipus vagyok en biztos elvinnem csak hogy megnyugodjak.egyebkent nagyon sok baba kihagyja a maszast vagy csak egesz keson kezdi el.az en dokim fia 10 honaposan kezdett csak el maszni.Szoval nincs meg lemaradva rola.
AZErt kitartast.

Hu csajok en meg ugy izgulok mar hogy sikeruljon Dallasba menni.Annyi nehezseg all elottunk.Most tudtuk meg hogy ahogy itt kint befejezed a sulit 2 honapod van arra hogy elhagyd az orszagot.nekunk mar intezodik a masik suli a ferjemnek de ha nem veszik oda fel akkor mehetunk haza.Nagyon szaroznak velunk,olyan papirokat kernek tolunk amit szinte lehetetlen beszerezni.AZt kerik hogy bizonyitsuk be hogy 3-szor annyi penzunk van mint amennyibe kerul a suli,az kb evi 60 ezer dollar,azaz olyan 12-13 milliot mutassunk fel egy evre.na de honnan?
A masik hogy kerik a ferjem testnevelesi egyetemerol a jegyeit,de nem tudom mi kozuk van hozza,hiszen semmit nem akar betranszferalni,az sport szak volt.Itt kint penzugy-kozgazdasagtant vegzett es penzugyi teren akar tovabb tanulni,nem ertem mi kozuk a regi egyetemhez.Az is egy csomo penzbe kerul leforditani.Szoval iszonyatosan bonyolult a helyzet,most olyan kilatastalannak tunik.Ha nem jon ossze akkor pakolhatunk es jul-augusztusra otthon leszunk.Most kicsit el vagyok keseredve,olyan fura en eddig haza vagytam de most hogy lattam hogy mennyivel mas az elet pl .Dallasba engem is vonz egy kicsit.
Na mindegy mar megint csak panszkodom.
az en kicsikem is borzaszto nyugos volt,egesz nap csak panaszkodott ,megallas nelkul sirva dumalt.Nem tudom mitol,a fogai kint vannak.Enni sem akart szinte semmit,szopas kozben is sirdogalt.
Egyebkent elmult az afta szerencsere.
MIndenkinek szep napot!
gabi75david

Gabi. Hát nagyon sajnálnám ha nem jönne össze ez a Dallasi dologKép. Úgy irigyeltelek amikor láttam a képeket. Nagyon szupi hely lehet.

Barbi. Ádibádi nagyon édes az almával. Mi még odáig sem jutottunk el, hogy megfogja. Túl kényelmes a kissrác.

Tündér. Ilang nagyon szép kislány. Meg kell zabálni.

Vera. Szerintem sem vagytok még elkésve a mászásról, de abban igazat adok a dokinéninek, hogy nem jó, ha kihagyja a mászást. Nálam Dani alig mászot, és igaz, hogy nem lett diszlexiás, viszont problémája van a finommotorikus mozgással. Nekem sajnos senki nem mondta, hogy a gyereknek muszáj másznia és én még büszke is voltam rá, hogy milyen ügyes, 6.1/2honaposan felált és utánna nem sokkal már kapaszkodva ment.de ti még tényleg semmiről nem vagytok elkésve. nekem anno még azt is javasolták, hogy hintáztassam sokat. állitólag az is segít.

Kajaügyben nálunk eléggé változó a helyzet. Van úgy, hogy mindent szivesen megeszik, és olyan is, hogy egész nap szinte semmit a szopin kívül. Ivásilag meg még rosszabb. szinte semmit nem hajlandó meginni. Na jó a fürdővizét azt igenKép. Az alvással is elég hadilábon állunk. Nappal meg csak-csak bírom de az éjszakai kelések már eléggé kezdenek kifárasztani. igaz, ha rögtön adok neki szopit, akkor 3-4perc és már alszik is tovább, de így hogy fogom leszoktatni róla? Ha csak kiveszem és ringatom abból mindig üvöltés van.
Tegnap voltam dokinál, pont mikor az a jó kis vihar volt. Láttam babóci szivét verni. tök jó érzés volt, hogy minden rendben vele. Egyébbként apa döntött, így 3gyerekünk leszKép. Remélem nem jön közbe semmi, de még nem merjük nagyon beleélni magunkat, mivel már volt 2 vetélésem.
Most csak ennyi fért bele. Bömbike elaludt a kezembe, igy én is megpróbálok még egy kicsit pihenni.
További szép napot mindenkinek!

Brigi
bombomanyu

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a bíztatást, igyekszünkKép Most is fekszik Bence, de most nagyon jól elvan egy könyvvel, annak dumálgatKép
Amúgy nem arról van szó hogy egyáltalán nem szeret hason lenni, mert ha ő hasrafordul, képes félórát is így eljátszani ha valami leköti a figyelmét. Csak ha én teszem direkt hasra, mikor neki abszolút nincs hozzá kedve, na az a tragédia, akkor jön az ordítás.
Ja, és ő 2 hónapos kora óta hason alszik! Csak és kizárólag hason.
És ma annyira jó éjszakánk volt, este 9től reggel 8ig aludtKép Végre én is kipihenhettem magam...

Nekem a Margitsziget jó lenne talizni, csak akkor beszéljünk meg egy konkrét időpontot. Mondjuk én most inkább nem mondok semmit, mert most jöttünk rá hogy a férjem jövő hét szerdától megy 3 napra a Balatonra (tökre elfelejtettük), most hétvégén megyünk anyukámékhoz Szolnokra, de akkor mi már Bencével ott is maradunk a jövő hétre, így én legközelebb csak a köv. hét után tudok bárkivel is talizni. De akkor nagyon szívesenKép

Gabi!
Úgy kitudnátok jönni ti is a Margitszigetre, ha elsétálnátok hozzánk és itt felszállnánk a 26os buszra, nem? Úgyis hosszabb időre mennénk, ott aztán senkit nem zavar a szopi, jól el lehet szeparálódni, van elég helyKép És nekem tetszik a Zsizsa által írt piknik ötlet isKép

Puszi,
Vera

KépKép Kép
76vera

Brigi!!!
Garatula a döntéshez! Csak szedjed az Elevitet, ha még Bömbi is olyan sokat szopizik Kép
klarissza

Na amíg hagy Bence csak folytatom, mert annyi mindent tudnék még írniKép

Brigi!
Akkor nagy-nagy gratula a 3. bébihez!!!!! Örülök hogy így döntöttetekKépKép

Gabi75!
Remélem hogy összejön a Dallasba költözés, ha most már te is ennyire vágysz rá! Tényleg elég szemét húzás az hogy mutassál fel x millió forintotKép
(És amúgy ha véletlenül nem jön össze, de ezt csak zárójelben kérdezem, akkor hol fogtok lakni itthon, merrefelé?)

Barbi!
De édes Ádi azzal a nagy almávalKép
És gratulálok a sok új tudományáhozKép Ilyet elhallgatniKép Oké, tudom van most ezer dolgod, a fő hogy most írtál rólukKép
Már akartam kérdezni hogy ti is vágjátok Ádi haját, igaz? Vagy nem?Kép

Batka!
Húúú, Emma is milyen ügyes, hogy már lépeget!Kép
Egyszer meg majdcsak megjavulKép Nem vagytok még egyáltalán lemaradva evésileg sem semmiről, a lényeg hogy már eszeget. Az lenne a kicsit gáz, ha tényleg semmit nem fogadna el a szopin kívül.
De nálatok erről szó sincs!

Klarissza!
Én is ellenzem a bébikompot, és én is megmondtam mindenkinek a családban előre, hogy köszönjük de nem kérünk.
De én az ültetést nem erőltettem Bencének, ő kezdte magát feltornázni az ölünkben, állandóan húzta fel magát és nagyon-nagyon szeret ülni. Annak ellenére hogy magától még nem tud.

Na ennyit engedett Bence, ideje lenne enni valamit (mármint neki) mert ma még nem volt hajlandóKép Marad a gyümi már délelőttre is... Pedig ilyenkor még szokott egyet szopizni, de ma nem kellKép

Ma is nagyon szép idő lesz, állítólag 32 fok! Úgyhogy ma is valami hosszú sétát tervezekKép

Sziasztok,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!
Kicsit elhavazódtunk, amióta Orsi itt járt nálunk BenévelKép Anyós, aztán após, aztán barátnő, aztán apa is alakított. Most próbálkozom a visszaolvasással, hát nem egyszerű... Kép

Viszont a két kiscsaj nagyon aranyos a képeken!! Bene és Lizi is vívott a játékokon Kép, vagyis mindig az volt érdekes, ami a másik kezében/szájában volt Kép

És Ádibádi ilyen ügyes ??!!! Így eszi már az almát??!!

És újra hallunk Beniről, meg Zitről! Örülök! Kép

nálunk nagy vihar volt tegnap, tele a kert leszakadt faágakkal, levelekkel, hajnalig nem volt villanyunk, még szerencse, hogy éppen befejeztük a fürdetést, amikor KO. lett. A pelenkázás már elemlámpánál történt Kép, Lizi élvezte. Megyek folytatni a kert- és lakásrendezést Kép, apa sajnos reggeltől dolgozik este 9-ig, így rám marad a vihar utáni rendezés Kép

panu
még estig kiolvaslak benneteket Kép, aztán írok rendesen is
panu

vera:
az én lányom 1,5 hétig mászott, ugyan olvasni nem tud még, de a tanulással nincs gond(eddig).
én azt hallottam, hogy a HINTA nagyon jot tesz mind az egyensulyának, mind a koncentrálásnak, ami pedig fontos a tanuláshoz.
szerintem ülve vagy hasonfekve teljesen mindegy, nem attol kezd el mászni, hogy hason van, inkább van-e vmi olyan dolog a közelébe ami erre készteti. pl..telefon, távirányito, kedvenc játéka esetleg a cumija.
én rengeteget másztam, alsoban mégis problémák voltak a tanulással. ez nem egyenes összefüggés
vhol az elején igen lemaradtam, bence korábban jött? akkor mit aggodsz????
szomszédban 33.hétre született a kislány, még forogni sem forog, nem ül, és ö sem szeret hason lenni, de az orvosok szerint teljesen jol van és ott tart ahol a rendes születéi ideje lenne.(remélem kibogozod a mondanivalot Kép).
van gyogytornász ismerös és, ha gondolod kérdeztehünk 1-2 gyakorlatot, ami segithet.

ann.
17-es a legkisebb keménytalpu cipö, panna akkor kapott cipöcskét, mikor az ébrenlétek 60%-át állva töltötte, ezt is csak fokozatosan lehet rászoktatni, de gondolom ezt mondanom sem kellett volna, bizti hallottad 1000x.

barbi:
benedek is átesett ilyen idöszakon,2 hétig tartott. ilyenkor megprobáltunk többféle játékot a kádban. 1xcsak elmult, hogy ettöl vagy csak ugy, fene se tudja.

klarissza.
bébikomp........... Kép

KOR:
huszonévesek, ti mit görcsöltök itt????????? én 31 vagyok.
igen sokx néznek rám furán az utcán 2gyerekkel.
mikor panna kicsi volt, többször a vénbanyák mondták" milyen helyes hugicája van ", ilyenkor felvilágositottam, hogy a lányom, na majdnem szivinfarktus kaptak, hogy 18 évesen gyerekem van, utána pedig hitetlenkedtek, hogy 28 éves vagyok(voltam, de szép is volt)

bombom:
szoritunk, ennyi drukk csak elég leszKép
orsolya11

Sziasztok Kép

Nagy nehezen megkaptuk a szurit - már csak röhögtünk a férjemmel olyan viszontagságos körülmények között. Emberek, csoda, h ez a doki még tud praktizálni olyan béna!!! Kép Csak egy kis adalék: a szuri original csaomagolásán nem volt t&#369;, de ugye van olyan, amin szokott lenni. Megfogja a szurit, "beadja", rászortja a papírvattát, amikor észleli, hogy nincs is rajta t&#369;... KépKépKép Hát basszus, ha nem lenne ilyen szomorú, komolyan röhögnék.... Kép

Zsizsa, utánanéztem a neten a tengeri cuccnak, mindjárt lmegyünk Hamival sétálni és megnézem az egyetlen játékboltban 60ban, meglepem vele apát, ui. holnap leszünk 11 évesek Kép (akkor is péntekre esett!)

Vera, szerintem ügyin megoldod ezt a nógassuk már Bencét, hogy másszon már egy kicsit cím&#369; dolgot, ügyik vagytok! Kép
Sztem szeparációs szorongás van a háttérben, azért nyügi Hami. Pl. széepn eljátszott ma, ültem mellette. Kimentem a szobából, ui. meg akartam nézni, h mennyi az id&#337; (csak 7 hónapja készülünk venni a szobájába órát), 10 másodperc múlva olyan éktelen üvöltésbe kezdett... apa rohan, h mi baja... mondom semmi, ill. az h kijöttem. De úgy sírt, mint aki épp fejre esett valahonnan. Ha játszunk is úgy kell neki ülni, hogy valahol hozzám érjen, illetve ha nem ér hozzám, néha odajön, megfog, aztán játszik egy kicsit, ismét megfog stb stb...

Gabi, milyen volt az éjszaka? A szigetre nem jön ki az alacsony padlójú busz?

Klarissza, én sem bírom, ha valami olyat csinálnak a gyerekkel, amit még nem tud. Én ezt anno úgy tanultam, h akkor ül, ha má r tud ülni és akkor áll, ha már tud állni. Én anno elhatároztam, h ezt fogom követni és soha nem is engedtem, h összevissza pakolják. tegnap pl az anyukám vezetgete. Mondtam neki, h ezt sem. Kapaszkodva már jár, de az teljesen más: azt &#337; érzi, ott az egyensúlyérzése is fejl&#337;dik és nem én fogom meg ha d&#337;l, ill. az izomzata is ezzel arányosan van terhelve. Ha elfárad, majd leül (vagy eld&#337;l?) Kép
Zsizsa, ne is mondd, a motoros járm&#369;veket brrrrrrrrrrrrrrrrrr KépKépKép

Barbi, de jó volt ez a leírás Ádi beszél&#337;kéjér&#337;l KépKépKép Almazabálás Kép hát kéremszépen, akinek ennyi foga van! Kép

Gabi75, szorítok nektek, hogy siekrüljön átverg&#337;dni a bürokrácián, ha már ennyire szeretnétek! Kép

Brigi, örülök, h így döntöttetek, szorítok, h minden rendben legyen!

Nálunk is volt ám vihar tegnap, de én úúúgy szeretem a vihart! Mondjuk valakinek kitört a bazi nagy ablaka, asszem fölöttünk, gondolom, nem örültek (ilyen 180x180as ablakok is vannak.... marha jó pucolni is, gondolhatjátok...) S&#337;t még az áramszünetet is szerettem, ilyen hosszú áramszünet nagyon rég nem volt. Hamcsi már épp meg volt pancsiztatva, pont mint Panuéknál, szopi és elaludt Kép Utána meg halom gyertya és játszottunk apával Kép Néha olyen hülyeség az az áram, nem? Kép Csak féltem, h mi lesz az oltóanyaggal a h&#369;t&#337;ben, ha netán reggelig nem jönne vissza... Aztán visszajött, de mi maradtunk a gyertyánál! Kép

Na megyek, mert ébred Hamcsi szopi, utána becserkésszük a játékboltot, a vasalnivalót (iszonyatos menyniség, mert rég vasaltam) meg feladom Barbinak postán!
Cupp
Ann
annann

Sziasztok!

Nemsokára indulunk Bencivel kettesben lakásnézőbe, Apa sajna nem tudott eljönni a munkahelyéről. De addig még írok, mivel Benci ma egy tünemény, ül! a szőnyegén és magyarázKép
Az előbb viszont elgurult a legobabája jó messzire, először csak nézte, aztán kiabált neki, gondolkodott hogy most mi legyen, majd otthagyta a francbaKép Én meg az ajtóból kukkoltamKép

Ann!
Ez a gyertyázás milyen romantikusan hangzikKép
Gratu a 11 évhez!!!
Én is szeretem ám nézni a vihart, de csak bentrőlKép

Basszus, a dokitokon akkkkkorát röhögtem, tiszta kabaré! Amúgy hogy viselte Hami az oltást?

Orsi!
Bence a 35. hét elején született a méhlepény leválása miatt. Csak ezt a doktornőnk hajlamos egy kicsit elfelejteni. És nagyon rossz ám mikor ijesztgetnek! De azért sem parázok!Kép

Panu!
Elemlámpás pelenkázás is jó lehetett! Én pont akkor írtam ide mikor nagy villámlások voltak, folyamatosan mentegettem ki Word-be, mert a guta megütött volna ha elszáll. De szerencsére nálunk volt áramKép

Na lassan indulunk, de már nem sok esélyt látok arra hogy mi valaha is találunk egy pont jó lakást...

Sziasztok,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Déli szieszta van Kép Zsoltika alszik, én meg netezgetek. Már voltunk kint sétálni egy nagyot, meg vásároltunk is, de a déli nap elől már bemenekültünk a lakásba Kép

Vera,
merre nézegettek lakást? Biztosan sikerül találni megfelelőt, csak idő kérdése! Helyes, hogy nem parázol, nem is kell.

Ann,
ez a dokis sztori hajmeresztő. Egyáltalán van neki diplomája? Vagy csak nagyon szétszórt volt Kép? De azért mégis... Az éjszakánk amúgy jól telt, de fél 4-kor már ébredt Zsoltika. Azért ez sem rossz, végülis 10-től már aludt, és a hajnali szopi után is még 3/4 9-ig durmolt Kép És én is Kép Van remény!
A Szigetre a 26-os busz visz ki, az viszont az Árpád hídtól indul, mi pedig még egy kicsit arrébb lakunk Kép A buszvégállomáshoz leginkább gyalog tudnánk eljutni, kb félóra séta. Végülis nem lehetetlen, csak ugye ismerem Zsoltikát, és a babakocsit még mindig nem viseli túl jól. De hát próba-szerencse Kép A legjobb nekünk az lenne, ha esetleg hétvégén lenne a tali... Akkor kocsival mehetnénk. De ha hétköznapra sikerül megszervezni, akkor is megpróbálunk valahogy kijutni Kép

Gabi75,
hát ez a tortúra nem semmi! De azért nagyon remélem, hogy sikerülni fog minden, ha már Te is így szeretnél kint maradni! Különben sosem gondoltam volna, hogy pont az USA ilyen bürokrata...

Brigi,
nagy-nagy gratula, és vigyázz magatokra! Örülök, hogy így döntöttetek Kép

Batka,
elromlott Emma Kép Nem lehet, hogy nálatok is ez a szeparációs szorongás van a háttérben, amiről Ann is írt? Azt nem tudom, hogy mitől nem alszik Emma, de kitartás! Látod, nálunk egyik napról a másikra milyen szépen alszik éjszaka Zsoltika Kép

Barbi,
almaevő Ádi Kép

Klarissza,
mi sem erőltettünk semmilyen mozgást, a doktornénink kifejezetten tiltotta, hogy ültessük vagy állítsuk. A bébikomppal egyébként mi a gond? Mi nem szeretnénk, de már több helyen olvastam, hogy nem tesz jót. Miért? Egyébként igazából azt sem tudom, hogy mi az a bébikomp. Egyszer láttuk, ha jól emlékszem valami ufószerűség Kép Egyáltalán hogy működik?

<font color="0000ff">Most eddig jutottam, közben már ébredezik Zsolti, de legalább ennyit is aludt, már ez is valami! Ma annyira jól elvoltunk lent az ismerős anyukával (ő is Gabi), mi beszélgettünk, közben toltuk a kocsit, a két kissrác meg folyamatosan dumált KépKépKép Aranyosak, mindig kihajolnak a kocsiból, hogy lássák egymást, meg nyújtogatják a kezüket is egymás felé Kép Közben pedig ment a "do-do-do", meg a "nye-nye-nye" Kép

Ja, nálunk is nagy pusztítást végzett a vihar. A parkban egy fát tövestől kicsavart, és a lakótelepen is több helyen még eltorlaszolják a járdát a nagy faágak. Az áram szerencsére nem ment el, de a számítógépet kikapcsoltuk. A férjem szerint ha becsap a házba a villám, kárt tehet a gépben Kép </font>

További szép napsütéses napot mindenkinek:
Gabi

pgaboka

Bocsi, lányok, de még egy képet felteszek. Tegnap készült, most töltöttem le a képeket a fényképezőről, és annyit nevettem, olyan jó pofákat vágott Zsoltika KépKépKép

Egy kis ízelítő:

Kép

Pussz,
Gabi

pgaboka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?