Új privát üzeneted érkezett!

Csend legyen, a 35 évemmel szerintem én vagyok a rangidős. :) Szerencsére én sem nézek ki annyinak, az meg, hogy legalább 100-nak érzem magam, senkit nem érdekel.

Nem tudom, mi van ma Alexával, valószínüleg a szeparációs izé tombol. Nem mozdulhatok el mellőle, lehetőleg csak kézben marad meg, de úgy is csak akkor, ha állok. Hisztizik mindenen, és persze nem eszik, nem iszik. Már hívtam a kórházat, és csak az esti kajától függ, hogy az éjszakát itthon, vagy a kórházban infúzión töltjük-e.

Kép
Kép
detty74

Sziasztok!

Na, talán sikerül normálisan írnom..

Akkor eddig én vagyok a legidősebb?? Bár engem is sokkal fiatalabbnak néznek, pedig most eléggé lestrapált is vagyok na meg a +30 kg (ami áll. öregít). Mikor Lilcsi 3 éves volt nem hitték el hogy egyáltalán már gyerekem van.

Detti: köszönöm a választ (1000 ml). Lejjebb vitték a minimumot??? Akkor még sem szárad ki ha nem eszik 1000-ret?? :shock: Na ezért volt furi, mert ha Letti nem szárad ki kevesebbtől, akkor nem hinném, hogy Alexa az 1000-től kiszáradna.. (legalábbis én így okoskodtam, ezért nem értettem).
Végül is helyre álltak a csípőcsontok?
Azért ne mondj le még kistesóról. Legfeljebb ráér még, de ez ne vegye el a kedved. Minden gyerekkel más. Látod, nekem is a nagy: problémás terhesség, utána babakor is (a két hét kórház után egy hét múlva már mentünk is apnoé miatt a Heim Pálba és még sorolhatnám.. volt még kórházi élményünk..). A kicsivel szinte meg minden okés volt, a szülés is.

Red: bocs hogy lekéstem a befőzést. Örülök, hogy jól sikerült. Viszont én úgy tudom, hogy ribizlit (főleg feketét) és málnát nem szabad még Pannának. Nekem a doki azt mondta piros és fehér ribizlinek sem, még a levét sem adhatom és dinnyét is majd csak augusztusban, mikor már nagyon szezonja van és csak egy-egy falatkát.
Ja és csak hogy biztassalak: nekünk is kezdetektől fogva megvolt a fiúnév, ebben az egyben kivételesen meg is egyeztünk: Dominik, a 2. (ne kérdezd miért) nagyon azt hittem fiú lesz. A 6. h-ban derült ki, hogy bizony lányka ő is. Na hát igencsak bajban voltam lánynevekkel. Akkor épp kf-ön volt apa, és csak nem nyugodtam, így majdnem egész éjjel lányneveket guberáltam. Korábban 1-2 névre már mondta apa, hogy tetszik neki, így próbáltam azokat is figyelembe venni.. végül reggel felhívtam, hogy mik maradtak és rögtön rábökött arra amit javasoltam. Már csak a sorrendet kellett kiharcolni.
A nagynál hatalmas küzdelem volt, végül én "nyertem" a kedvenccel, mert egy egész cég állt mögöttem :lol: (egy helyen dolgoztunk). De dacból, akkor a 2. nevet ő választja és az lesz elől, mert úgy jobban hangzik.
Figyi, nekem tetszik a neved. Szerintem egy kislánynak meg pláne tök ari. A gyerekek bármilyen nevet tudnak csúfolni, úgyhogy e-miatt ne vesd el. Ha nem a kereszt, akkor a vezetéknévvel játszanak.. Amúgy még a nagyocskámat is csúfolták időnként, pedig nem olyan a neve... Az ovisaim között egy kislány volt 3 éves a többi 4. Pircsi nagyon édes volt és annyira illett hozzá a neve. :)

Megkérdezem a barátnőmet hogy ő hol volt genetikain.. nehéz elérni, de amint van válasz írom..

Nusyka: Gratula Csengének, nagyon ügyi!! :D
Meg minden bababának, bocsánat, csak nagyon nem tudtam rendesen visszaolvasni.

Látom minden szülés-születés egyedileg alakul, azért ez olyan érdekes. Én is nagyon szeretem olvasgatni, ki hogy éli meg, és mi történt. :)
Mindenkinek apás szülés volt? Apák hogy reagáltak? Az én, sokszor számomra érzéketlennek tűnő párom mindkettőnél sírt... aztán a nagynál még: húúú ez mekkora volt, ez milyen hatalmas érzés, tök jó volt, mikor szülünk megint!!?? (na akkor én még pont legszivesebben leütöttem volna, mert ezek szerint nem hatotta meg hogy ÉN hogy megszenvedtem :shock: )

Jaaa és áttört végre a 2. fogunk is. (lehet nincs igazam, de nagyon úgy nézem, hogy mellette alul nagyon fehér az ínye a szemfogaknál.. remélem nem az jön, pedig valami nagyon kínozza. Ma kivolt teljesen. Dédipapa már közölte mikor végre visításszünet volt, hogy: huhhh fárasztó.
A héten azért nem tudok jönni nagyon (nagyon sajnálhatjátok, hogy elmaradnak a regények), mert anyám befizette a nagyot nappali úszótáborba (nagyon élvezi) és benzinspórolás szempontjából, meg amúgy is Dédiéknél hűsölünk a kertesben a kicsivel :wink: Ráadásul hozzájuk mindig betér valaki, így aztán bőven élünk társasági életet és én imádom azt am kisvárost. Nagyon visszahúz a szívem, és Mamival is tudunk végre nagyokat beszélgetni. Így aztán reggel rohanás, és eddig még 7-8-nál előbb nem értünk haza, csak ma: mert ma 5 után végre meghozták a JÁRÓKÁM. Holnap az egyik babás ismerőst is meglátogatjuk és a régi szomszédunkhoz is beugrom, ha már ott vagyunk..
Holnap Papám segít kitakarítani a kocsim (amit nekünk is folyton majdnem elvisznek, Detti ne csüggedj, csak tarts ki, később talán jobb lesz!!)
Szóval most zajlik az élet rendesen és rendkívül élvezem.
És ma kaptam egy ismerőstól egy rakat ruhát és néhány játékot (a nagyjáról már lekéstem), de ezek nagyon cukik.. pont olyan fejlesztős textilkönyvet akartam, de drágálltam mindig most meg 100x szebbet kaptam és ráadásul George kismajmos és angol. Ezt a mesét szeretjük nagyon Lilivel is.

Na ha valaki, valami kimaradt, akkor bocsi, de hulla vagyok.. Letti újjabban negyed 5, fél 5-től kelt és már nem tudok visszaaludni...

Ja, Red, tök jó a recept! :wink:
Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 09:55-kor.
kchriske

Detti: nyertél. Elhúztál korban.. :D
Drukkolok, hogy rendeződjön Alexa problémája.
kchriske

Sziasztok!
Egy kicsit én is lemaradtam rólatok, csak olvasni tudtam mostanában.
Babóca anyásabb mint valaha. Nem tudom, hogy ez a szeparációs izé-e, ami Alexánál van, de hulla vagyok. Leraktuk mi is a szivacsokat, ahogy Lettinek van, hátha jobban eljátszik.... Hát ma már ott tartottunk, hogy már ott is csak úgy játszik, ha az ölembe ül. Arról nem is beszélve, hogy újabban az alvások is katasztrofálisak: mivel már annyira "nagy", hogy amint lerakom aludni, felül. Birkóztam vele egy ideig, de nem működött, így hát kézben ringatózunk. Apa mondta, hogy olyan hátam és karom lesz, nem mer majd beszólni. (Hát ne is :D ) Borzasztó ez a meleg is. Állandóan izzad. Evéskor meg főleg: olyan, mint egy kis lagzilajcsi, rendesen folyik róla a víz. :oops:
És még épphogy csak elkezdődött a nyár.

Megijedtem, hogy én leszek a legidősebb, de Detti engem is megelőzött (most töltöttem a 30-at).

Gratula az új fogacskákhoz!
Nemsokára összeszedem magam, és teszek fel fotót, sikerült néhány tüneményeset készítenem mostanában.

Biztos én is kihagytam egy csomó mindent, de majd pótolom még.

Kép
Kép
nicolca

Bah, Nicolca, ne is mond ezt a meleget, meg az izzadást: szegény Panna is csatak víz (ma 4x öltöztettem át, mert lucskosra izzadta magát), és hiába hintőporozom mint állat, mégis pöttyös lett estére. :cry:

De jó, hogy Panna már túl van a szep-szorongáson... Azért sajnállak Téged Dettvel erősen. Kitartás, hamar túl lesztek rajta!
Ja, és várjuk a fotókat!!!!!

o-ó, igen, ismerős, hogy amint lerakod, már pattan is fel.
Ezzel küzdünk jó néhány este óta, mert eddig ugyebár ő csak ölben aludt el. Hát most bekeményítettem (mert rájöttem, hogy elkezd keményedni a pocim, ha több mint 25-30 percet ringatom állva).
Ülve +ringatva nem jó neki, úgyhogy kis dajkálás után berakom a kiságyba. Ő felpattan négykézlábra, játszogatni kezd, esetleg feláll és úgy is. Visszafektetem. Próbál kófickodni velem, de ne mragálok, nem nézek rá, nem veszek tudomást a próbálkozásiról. Egy idő után megunja, akkor jön a bömbi (néha állva, de többnyire fekve és közben tekeregve). Kiveszem mielőtt túlzottan belelovalja magát (muszáj, hogy így megelőzzem a hányást), ha megnyugodott, visszateszem. Ő tekereg és üvölt... ez gy megy egy darabig, aztán mikor kezd belefáradni, akkor már csendesebben vergődik, csak nyöszörög, néha kicsit felsír, és lassan álomba kesergi magát.
Ma jók voltunk, mert összesen vacsitól számítva pont egy óra múlva ki tudtam jönni.
Remélem javuló tendenciát mutatunk majd fel.

Detty: majd írd meg, hogy végül kh lett-e az estétekből!
Öhm, bizakodó ikon-fejet nem találtam így nagy hirtelen, de képzeld el légyszi, hogy a sárga kis pofa nagy szemekkel kedveskedve szuggerálja a jövőt ...

:wink:

Kchriske:
Grat a fogacskához (mááááá csak nekünk nincsen brühűűűű)!!!

Érdekes, a mi dokinknak nem volt ilyen kikötése a ribizlivel kapcsolatban. Pedig az én szépszámú allergiáim miatt anno elég alaposan átbeszéltük a hozzátápálást. Mindenesetre már kapott a vegyes-piros szörpiből többször is, és semmi baja nem lett úgy tűnik.
Jajj, a Letícia annyira gyönyörű név:D , elég komolyan lobbiztam anno mellette, de Misi konokul megtagadta :(
Igen, tudom, hogy a gyerekek találékonysága kimeríthetetlen, ha mások kárára szórakázhatnak. De hidd el, elég elkeserítő volt, hogy amint meghallotta vki a nevemet, az volt a köv mondata, hogy : " És azt a viccet ismered, hogy megy Piroska az erdőben... stb" - persze kamaszkoromra megtanultam kezelni az iylen helyzeteket (és nem mellesleg addigra ismertem az összes közszájon forgó Piroska-viccet), de a lányommal nem szeretnék így kiszúrni. Talán, esetleg, nagyon-kis-eséllyel 2 névnek jöhet szóba, de ezért sem rajongok túlzottan.
Amúgy engem Piros-nak hív mindenki (a Piritől és Pircsitől hideglelést kapok, az egyik ökör tanárom meg Ropogós Pirimogyorónak hívott, mert szerinte ez jól hangzott. :shock: )
Amúgy mostanra megszoktam (és a Pirost meg is kedveltem) + a családnevemmel nem is hangzik rosszul, mert alliterál és a hangrend is kellemes. Az összesített jelentése meg "ősi, régi, tiszteletreméltó és tűz, vagy tűzvész. Tehát Ősi Tűz :D

upppsz, bocsi a regényért, eltakarodom mára......
jó éjt

Kép

Kép
redwings

Nicolca: altatás tanács: ha felül vissza kell tenni és megmondani, hogy most alvás van kicsim. A következőnél, csak annyit mondj alvás van (vagy ahogy hívjátok, mi csicsinek), aztán a többinél egy szót se, csak fektesd vissza. Mindezt addig, amíg rájön, nincs értelme, mert te kitartóbb vagy. Lehet, hogy vagy 30-szor eljátszátok, de ezt le kell zongorázni. A következőnél már csak 15-ször stb.. 1 héten belül ha leteszed meg se próbál felkelni. Muszáj ezt, mert aztán később felállni fog és kakukk lesz az altatás, és nem ringathatod állandóan. Ki fogja használni, most már elég nagy hozzá. Tudom, hogy most nyűgős, de vannak dolgok amiben nincs pardon. Annyira nagy baja nem lehet, hogy ebben is megsajnáld.
A másik módszer, hogy finoman a vállánál keresztbe a karod meg a csípőjénél és lefogod amíg el nem alszik. Nagy visítás lesz itt is, és ugyanúgy csökken ahogy az előzőnél. Szerintem az első módszer barátibb és később hisztiknél és bünti ültetésnél is alkalmazható.
Nekem előszörör csak ezt javasolták és nagyon nehéz volt, mert a nagy már 11 hónapos volt, de sehogy sem boldogultunk a nappali alvással már. Az első alkalom 50 perces üvöltés-visítás volt. Én meg a kiságy rács takaróval letakart másik oldalán bőgtem csendben. (nem szabad látnia, hallania). Következő alkalom 30 perc... 5 nap múlva csak annyit mondtam, hogy szeretném, ha fekve maradna és aludna, mert nem akarom lefogni, de ha feláll akkor muszáj lesz. Mint a kisangyal. Onnantól nem volt gondunk csak később kellett figyelni, hogy ne játszon, így mellette olvasgattam (a takaró mögött), amíg elaludt. (közben letettem a kezét ha játszott)
a kicsi is izzad ezerrel..
És én is csak most töltöttem a kerekszámút, de annyira nem érzem magam annyinak. Olyan fura.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 09:57-kor.
kchriske

Red: ez tök jó... a tanárod meg egy idióta lehetett, még nem nőtt fel :shock:

Figyu: tudom durva, de Panna hányásos-hisztije is zsarolásnak szaglik. Talán egyszer arra sem kéne reagálni, bár tudom, hogy ez durván hangzik. Egy nedves ronggyal letörlöd szó nélkül és visszafekteted és otthagyod. Egy-két ilyen után meg fog szűnni.
Láttam olyan gyereket, aki azzal zsarolta a szüleit, hogy mint a zsák hátravágta magát, ha nem az volt amit ő akart. Ez volt a hiszti kísérője. Persze folyton elkapkodták és felkapkodták, mert hogy megüti magát.. Kipárnázták körbekörbe, de nem túl puhára, csak hogy ne sérüljön és hagyni kellett. Aztán elment a kedve tőle, mert nem reagáltak erre, és végre lehetett normálisan kezelni és beszélni vele.
Neked különösen fontos ezt kezelni, mert kistesóra is vigyázni kell meg magadra.

Na én is kotródom...
kchriske

Helló mindenki!

Jujj,nem győzök visszaolvasni...

Gratu-kat köszi,átadtam csajszimnak :)

Bubmike!
Asszem mi ketten kullogunk a sor végén :lol: (szintén 23,okt-ben leszek 24)

Alvós gondok nekünk is voltak,mikor Csenge megtanult felállni,de mi is úgy kezeltük,mint ahogy KCHRISKE írta.Nem megy 1ik napról a másikra,rengeteg türelem kell hozzá,de "muszáj" végigcsinálni!Néha persze még mindig akadnak borzalmas éjszakáink,de azt a fogak okozzák.

Erről jut eszembe:
Lettinek gratula a 2.kicsi fogacskához :)
Red!Nyugi,Csenge is elmúlt 9hos,mikor kibújt az első!Állítólag minél később bújnak ki a fogak,annál erősebbek...

Látom a gazd-i válság sokunkat érint...nekünk spec.most nincs autónk,amit elvehetnének(bár nem is mennének vele sokra,nem tegnap hoztuk ki a szalonból...)Ő most a szerelőnél áll,arra várva,talán egyszer elmegyünk érte...Kölcsönadtunk az egyik nagyon jó barátunknak.Úgy volt,mire kész lesz a kocsi,megadja...háááát.......izéééééééé......eddig még ez nem történt meg!Se pénz,se kocsi...Még milyen jó....... :x

Csak egy kérdés,aztán lépek teregetni.KCHRISKE:óvónő vagy???
Jaj,Dettyékről mi hír???

Esőmentes szép napot mindenkinek!!!

Kép
Kép
nusyka

Itt vagyok, és be kell vallanom, nem örülök, hogy enyém az első hely, ami a kort illeti, ráadásul nem is kicsivel, ahogy olvasom. De hát ez van...

Két hír is van, kezdem a rosszal. Az estét ugyan nem, de a reggelt a kórházban kezdtük, feleslegesen. Nem csináltak semmit, viszont kiírtak holnap reggel fél 8-ra egy laktózérzékenység teszre (hidrogén-kifújás). Alexa ma tovább tökéletesíti a nem evést: a reggelt 80 ml-vel kezdte. A kórházban várakozás közben ivott pár kortyot és később megette a szilvapüré felét (kb. 90 ml), és ennyi. Most 1-kor két korty tápszert ivott. A férjem most próbál valami kanalas dolgot beleimádkozni, de nem nagy eredménnyel. Már nem is tudom, mit érezzek. Kezdek belefásulni.

És a másik hír, ami elméletileg akár jó is lehet: a ma reggeli terhességi tesztem pozitív lett. Mélyen belül örülök neki, de most valahogy mindent visz az aggódás Alexa miatt.

Szóval, ennyi rólunk.

Kép
Kép
detty74

Nahát, Detty! Azért gratulálhatok? Szerintem természetes, hogy Alexa most elsőbbséget élvez, de gondolj csak bele: mennyire akarhat titeket ez a kis élet, hogy ennyi nehézség közepette is megfogant!
jujj, együtt pocisodunk majd!!!!!!!!
Alexával meg minden rendben lesz, helyreáll, csak ki kell deríteniük végre az okát, hogy konkrétan mi baja.
Amúgy anyukám oylan csontsovány kisgyerek volt, hogy többször küldték kh-ba, mert azt hitték, éheztetik otthon, pedig ő meg egyszerűen nem akart enni, csak a lekváros, meg a zsíros-cukros kenyeret volt hajlandó megenni, mást nem. A húslevest kiöntötte a lábtörlő alá, meg ilyenek, csak ne kelljen megenni. Egészséges felnőtt lett, igaz, kamaszkorára már rendesen evett, valahogy kinőtte.

khcriske:
már újszülöttként is hányásig hergelte magát néha a sírásban, nem újkeletű dolog ez, és szerintem egy csecsemő ezt nem akaratlagosan irányítja. Persze, mostmár nagy, de valahogy mire odajut a bömbiben, már a világ kifordulhatna a sarkaiból ,azt sem venné észre, szóval annyira ki van bukva, ez a végső stádium, eddig nem sokszor jutott ide, de úgy gondolom, ez nem direkt-hiszti.
A többi igen :D
de ma reggel 45 perces bömbi volt alvás előtt, délben meg csak 20, úgyhogy úgy tűnik, haladunk (bár most délben nagyon fáradt volt, ez most a kezemre játszott)...

nusyka:
igen, én is hallottam, hogy minél később jön a fogacska, annál jobb minőségűnek bizonyul. Remélem az én fogaimat örökli, szegény apjának olyanok, mint a szivacs. Mondjuk nekem is későn bújtak ki, de akkor egyszerre sok. Lehet, hogy örökletes a hajlam (reménykedem benne), csak már olyan jó lenne, ha lenne foga és tudna ügyesebben majszolgatni.

Kép

Kép
redwings

Köszi Red! Sajnos, én nem látom ilyen optimistán Alexa dolgát. Annyi vizsgálaton túl vagyunk már és minden negatív. Jövő szerdára bejelentkeztem egy Gyerekpszichihátriai klinikára (Vadaskert kórház - hallottatok már róla?), mert az I. Gyerekklinikán a pszichihátrián nem foglalkoznak ilyen pici babákkal. Már én is kezdem elhinni, hogy pszichés baja van, mert egyáltalán nem tűnik betegnek.
Azt meg, hogy csak nem akar enni, azért nehéz elhinni, mert a gyerekorvos szerint egy ekkora babának még örömforrás az evés, amellett hogy éhes is. Hát, nálunk nem örömforrás, az tuti.

Kép
Kép
detty74

Eléggé ijesztő lehet, hogy a sok kivizsgálás eddig mind eredménytelen. Pedig gondolom néztek mindenfélét: fertőzéseket, gyulladásokat, vese- , szív- és cukorbetegséget, székelési problémákat, allergiát, gyomorsav-problémát stb...
A kilnikáról nem hallottam, de ha ők ajánlották, akkor biztos jó kezekben lesztek ott.
Csak bízni lehet, sajnos nem nagyon tudsz mást tenni. Már eddig is le a kalappal előtted, ezt komolyan mondom!!!!!
Mikor mégy nőgyógyihoz? Remélem azért valamennyit tudsz pihenni, és eszel/iszol rendesen, hogy a minimanó ne apassza tovább az energiáidat.

Más: holnap jönnek az ablakokat szigetelni, és nagy pakolásban leszünk, ráadásul a gép új helyre kerül majd vissza, szal elképzelhető, hogy pár napig nem leszek netképes.
Majd igyekszem mindent visszaolvasni, és sürgetem a ZZZuramat hogy rakja össze mihamarabb.
Tisztára "függök tőletek" ;)

Kép

Kép
redwings

Sziasztok!

Detti: tudom, hogy most nem feltétlen öröm, de én is hadd gratuláljak, de úúúúgy de úúúúúgy tudtam, hogy most fog összejönni. Letti is a legnehezebb időszakban fogant, eleinte sírtam is sokat, nem értettem miért ebbe a vacakba akar születni...
Alexával kapcsolatban meg talán nem ez a legbíztatóbb, de talán mégis: azzal hogy negatívak a leletek, legalább gyógyíthatatlan betegséget sem fedeztek fel (pl chrom stb.). Remélem mindenképpen segítenek a problémátokon. Én sem hallottam arról a klinikáról, de biztos spéci, ha babákkal is foglalkoznak. Drukkolok, hogy semmi komoly ne legyen. Néha a legjelentéktelenebbnek tűnő dolgok tudnak komoly problémát okozni és egyszerű helyreállítani.

Nusyka: neeeem. Nem vagyok óvónő. De dolgoztam 8 hónapot képesítés nélküli óvónőként... marasztaltak fizették volna a képzést is, imádtam is volna, csak akkor még kezdőként diplomával is havi 30 000-ret kerestem volna. :shock: Ez úgy 8 éve volt.

Elég kellemetlen ismerős. És a helyzet is ismerős. Úgy utálom az ilyesmit! :evil: És gondolom még nektek kellemetlen visszakérni.

Red: azt nem tudtam, hogy születésétől fogva megy a hányás... azt hittem csak egy bizonyos kor utántól. Így tényleg nem valószínű, hogy hiszti.
Viszont eszembe jutott még egy módszer, de ahhoz sokkal több türelem kell. Valami olyasmi a lényege, hogy ha sír bemész, megmodod, hogy alvás, ott maradsz pl. kb. 15 percet és kimész. Aztán 15 percig kint maradsz. Megint bemész, már csak 10 percig maradsz bent, aztán kimész és 7-8 percig kint maradsz, és bent már nem beszélsz hozzá (persze mindig vissza kell tenni és ne engedd felülni, állni, ha ilyesmivel próbálkozik). A lényeg, hogy a bennt töltött idő fokozatosan csökkenjen, a kint töltött idő közte meg növekedjen. Úgy hallottam ezzel is szépen hozzá lehet szoktatni az alváshoz és nem cipeled, elég kíméletes és így talán a hányós dolgot is elkerülhetitek. De egy valami nagyon fontos!! Maradj következetes! Nincs ám megsajnálás, csak nagyon indokolt esetben (pl. lázas betegség stb).
A fogak miatt tényleg ne aggódj. Talán már írtam, a nagynak is 11 hónaposan indultak a fogai..sőt most láttam az 1 éves szülinapi fotóján még csak az alsó kettő kandikált ki és csak félig, de onnantól mint a villám, úgy jöttek és nem szenvedett jóformán semmit. Szép erős fogai vannak, és a fogváltás sem indult még meg, pedig a vele egykorú társainak már nagyon hullanak. Az iskolaérettségi vizsgálaton ezt annak tulajdonították, hogy még a testi változás sincs meg, túl korai még a suli... pedig csak ilyen típus, és mentálisan messze 10 éves szinten tart!!! A tanárnénik el is ájultak tőle :D
Szóval jó lesz nektek az a kései fogzás :wink:

- Apropó fogak! Megvolt tegnap az első fogmosásunk a kicsivel és annyira élvezte, hogy ma már csak meglátta az eszközt és örömében rugkapált és visongott, mikor meg eltettem, hogy elég sírt. Azzal az ujjra húzhatós szilikonsörtével dörzsölgettem neki finoman amit Dettinek lefotóztam.. gondolom jól esik az ínyének azért tetszett annyira. Van mégegy, így azt kinevezem a nappali eszköznek és néha megmasszírozom neki, sztem kaják után a legcélszerűbb így már hozzá lesz szokva az evés utáni fogmosáshoz.
A dokink aszisztense azt mondta simán előfordulhat, hogy az alsó szemfogak jönnek a fölső kettő metsző helyett. Az egyiknél már látok is egy kis fehér pöttyöcskét. Vajon az lehet? Mert tegnap nagyon nehéz napunk volt. Látszott hogy kínozta valami.

Annyira nem akart már szót fogadni, eleinte kinevetett, aztán nagyon sokszor el is vettem a tiltott helytől, sőt már eleve mikor felé ment, aztán a sokadinkánl bedühödött és sírt mérgében és csak azért is ment. Hitelen olyan vészhelyzet állt elő és annyira nem akarta megérteni a NEM-NEM-et, hogy abban a pill. nem láttam mást lehetőséget. Picit megpaskoltam a kezét és nagyon szigorú hangon beszéltem. húúú de nem tetszett neki. Aztán még később párszor megpróbálta, elvettem onnan, sírt és aztán feladta. Viszont azóta nagyon figyel és ha nem is elsőre, de legkésőbb harmadszorra már elmegy onnan, vagy visszafordul. Olyankor rám néz és megdicsérem. Nagymamám ma nézte, hogy milyen jól működik ez és hogy ilyen korban így megértik a picik.
Egyébként látszik, hogy a kicsi nyilas. Amit kiszemel célpontnak azt mindenképp meg akarja szerezni. Nem fárad el, nem unja meg, hogy velem küzd és ha elterelem, csak egy pillanat, amit megint látja a lehetőséget azonnal lecsap és próbálkozik. Én még ilyet nem láttam babánál. A nagy könnyebben "betörhető" volt, pedig oroszlán, szintén erős jellem. Asszem a kicsi nevelése keményebb dió lesz. Emberemre akadtam. Mindettől eltekintve tünemény. Ha nincs baja egész nap mosolyog, kacag, sikong, dumál. Nagyimék most nagyon élvezik, hogy egész héten babázhatnak és egy kicsit jobban meg is ismerhették jellemileg. Mamikám már a babakocsi tolásába (bolygókerék) is belejött. Eleinte részegesre sikeredett :lol: de ma már el is tudta altatni séti közben. Mennyivel könnyebb a földszinten. Bármikor kitolhatom megyek egy kisebb kört és alszik, akár napi 3-szor és simán benne hagyhatom a babakocsiban, nem kell macerálni stb. Itt meg nem mászok le csak max 1-szer és a cuccolás közben fel is ébred, mert ki kell venni na és a lépcsők..

Ja Red: nálunk is most lesz ablakszigetelés és felújítás. Titeket is a cég keresett meg, hogy most fél áron...stb?
A barátnőm még ne olvasta a levelem így még nem kaptam választ a genetikaira (telefonálni meg nem tudok).

Asszem én is függő vagyok... és már megint jól lefárasztottalak tiketeket :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 10:00-kor.
kchriske

Sziasztok!

Hú,Detty!Most ilyenkor mit is kell mondani???Tudom,h nem erre összpontosítasz,meg még korai is,de én szívből örülök a + tesztnek :P
Én sem hallottam arról a klinikáról.Öszintén szólva,azt sem tudom elképzelni,ilyen pici babánál,hogyan is működik egy pszich-i vizsgálat...
Ez egy ördögi kör lehet!Véleményem szerint,most már a rengeteg vizsgálat,a sok,idegen doki ill. helyszín is közrejátszik abban,h hol eszik,hol meg nem...

RED!
Csengénél sem müködik a "sírni hagyós módszer".Mi még nem jutottunk el a hányásig,de ő is eléggé bele tud merülni.Mondjuk ritkán sír,na de akkor aztán mindenki hallja...
Nekem Csongor hányt így-nem is olyan régen-már nem emlékszem,mi volt a hiszti oka,csak hogy utána ivott kakaót(este vt)és kb 2korty után zsupsz,vissza az egész!Szegényem úgy megijedt,azt se tudta mi van!Aztán napokig nem akart kakaót inni,mert"attój megint hányni fogok ész moszhatod ti a pizamámat..." :lol:

KCHRISKE!
Jajj,mán dehogy untatsz minket,beszész mán zűdeket :lol:
Értem!Én óvónőképzőt végeztem.
Én is imádok anyuméknál lenni.Sok ismerős meg minden.Meg persze kényesztetnek is minket rendesen :) Apám totál beleszeretett Csengébe!7végén,mikor náluk voltak törpök,minden egyes alkalommal könnyes lett a szeme,he Csenge elindult felé!Tiszta bolond...
A pénz dolog,hát ja,elég ciki!Pedig naon jól jönne...Bár megjött a fizu,szóval végre itthon v a kocsink.

Nem szeretnék tolakodó lenni és persze nem is kell válaszolnod,de megkérdezhetem,nektek miért "nem jött jókor"Letti?Ne hari,de tényleg!!!

...........

.........Hupsz,kell apának a gép,sajna lépek :x
Szép álmokat nektek!!

Kép
Kép
nusyka

Na még gyorsan egy komment, mielőtt szétbombázzuk a szobát :D

Kchriske:
Úgy látszik, beválik ahogy idáig csináltam, mert délután és este is csak kb 10 perc kellett az önálló elalváshoz (kicsit ringattam de csak amíg 2x elénekeltem a kedvenc altatóját, és aztán letettem, 2-3x megpróbált felállni de nem hagytam, picit mocorgott meg dünnyögött fektében (reklamált de csak a miheztartás végett), én meg közben halkan énekeltem az altatóját, és elaludt :D :D :D
Ha ma is hozza ezt a formulát, akkor nagyon boldog leszek (bár ma anyámnál lesz és hát kétes, hogy a nagyi mennyire lesz "kőszívű, ha sír).

Jajj, nagyon-nagyon, teljes átéléssel tud sírni: a feje ellilul, nem vesz levegőt, alig lehet megvigasztalni stb... és előtte meg olyan jellegzetesen kezdi görbíteni a száját, hogy sokszor hívjuk Kifliszájnak.
De mindent így, 100%-osan csinál: vagy nagyon jókedvű, vagy nagyon nem. És ez így van a kezdetektől, ő ilyen habitusú.
Pedig szűz (majdnem mérleg, az aszcendense is ez), elvileg nyugisabb típusba kéne tartoznia. Mondjuk nem nagyon hiszek az ilyesmiben, mert pl Misi oroszlán, én meg vízöntő vagyok, szemben álló jegyekről van szó, elvileg nem is lennénk képesek tartós kapcsolatra (10 éve lesz aug-ban, hogy együtt vagyunk, sztem ez elég tartósnak nevezhető)

Igen, cég keresett meg, így nyáron minden hónapban van 2-3 szórólap a postaládánkban. Bele akartunk vágni az államilag támogatott-ba, de nem jött össze elég lakás a házban és így maradt az egyéni kivitelező.
Aztán a nyár folyamán még egy gipszkartonozást is csináltatunk, kettéválasztjuk a nagyszobánkat, így lesz egy hálófülkénk, meg egy előtér/étkezőnk. A mostani hálószoba is szép nagy, az lesz majd a gyerekszoba ha a franciaágy átköltözik az új helyre. Tervezek falfestést is nekik, már guberálom a mesefigurákat :D :D :D

Szóval ennyit a pihis nyárról, pedig olyan sok programot terveztem, de még most meg akarunk mindent csinálni, hogy aztán később ne legyen rá gond.

1 Kérdés: tudtok nekem arról infót adni esetleg, hogy hol lehet kapni és mennyiért olyan (nemtom mi a pontos neve) "fóliát" vagy "matrica-szerű izét", amit az erkélyajtó üvegjére ragaszthatnék, hogy ha megreped/eltörik, akkor a szilánkok ne szóródjanak szét? Panna mostanában folyton rajta dobol és félek, hogy egyszer nem érek oda időben.

Kép

Kép
redwings

Sziasztok!

Red, Az első fog nálunk csak előző nyűgösséget eredményezett, szóval, szerintem, másokhoz képest "lazán" megúsztuk.

Nem kell aggódni, a fogacskák előbb-utóbb kibújnak. Eddig fog nélkül csócsált meg Nóri mindent, és meg sem kottyant neki.

Detty, remélem, azért örültök a kistesónak. Szerintem minimális az esélye annak, hiogy vele is ennyi nem-evés probléma legyen, mint Alexának. Gratulálok Nektek!
Én pont Nóri ellenkezőjétől tartok kistesó ügyben :) ( kis ördögpalánta/akaratos/problémás stb lesz)
Egyébként Nóri megeszik mindent: pöri, rakott krumpli, gulyásleves, imádja a pocakját. Neki a répa krumplival már nem olyan nagy kaja.

Nusyka, én vagyok a sereghajtó! Nov-ben leszek 24. :)

Én is meg fogom írni a szülést, de sztem csak a jövő7en lesz rá időm.
Nagyon jó olvasni a tiétekét, hányféleképpen történik meg/zajlik le.
Vendég

m1
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.03 09:48-kor.
Vendég

n
Vendég

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat, és persze, hogy örülök a kistesónak, csak én még egy picit óvatos vagyok. Volt már egy vetélésem a 6. hétben, meg hát a múltkor írtam, hogy először Alexánál is azt hitték, elhalt a magzat, úgyhogy megvárom a 12. hetet a nagy ünnepléssel. És hátha addigra Alexa is meggondolja magát, és egyetlen közeli célja nem anyukájának a tönkretétele lesz.

Ma voltunk a hidrogén-kilégzés vizsgálaton. Nem volt vészes, csak nagyon hosszú: 3 óra. Viszont megtanítottak szondát lenyomni Alexa gyomrába az orrán keresztül, mert jön a hétvége, és lehet, hogy szükség lesz rá. Na, ezt kihagytam volna! Iszonyú volt, és kétlem, hogy képes leszek rá. Inkább az infúzió.
És a másik negatív meglepetés: Alexa este 8 felé kapott utoljára kaját, mert a vizsgálatot éhgyomorra végzik, illetve a szondán leküldtek neki 60 ml nagyon édes folyadékot. Ehhez képest 11-kor, amikor vége lett a vizsgálatnak, megcsináltam a tápszert, és úgy kiverte a gyerek a kezemből az üveget, hogy vagy 4 métert repült. Nagyon kétségbe estem, mert mindenki azt várta, hogy majd most enni fog, de nem. Szerencsére megpróbáltam a gyümölcspürét is, és abból megevett egy üveg őszibarackor rizzsel, és majdnem egy egész üveg körtét, és még 40 ml vizet. Szóval, tényleg éhes volt. Ma vettem egy másfajta tápszert, most már 3-ast (a héten volt 8 hónapos, gondolom, mehet a 3-as is), ami alma ízű. Csak remélni tudom, hogy nem dobunk ki 2400 ft-ot az ablakon.
A délután nem volt ilyen jó: 5 órával az előző kaja után csak egy fél üveg sütőtökre futotta, meg pár kanál vízre. Most tényleg próbálom nem erőltetni, hátha segít, végső esetben meg ott a szonda (bár az mi, ha nem erőltetés).
A pszichi klinikáról nem sokat tudtam meg (a neten megtaláltam az oldalukat), azt viszont megtudtam, hogy akár 1 évig is eltarthat a kezelés. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem fogunk unatkozni a következő hónapokban. És állítólag az anyámmal való kapcsolatommal kezdik, úgyhogy ebből balhé lesz, mert nekem most gyors segítség kell Alexa nem-evésére, és anem a több évtizedes problémákról akarok beszélni, amikhez Alexának nem sok köze van.

Hihetetlenül fáradt vagyok, és még az a szerencsém, hogy semmit nem érzek a terhességből, igaz, Alexával sem volt hányingerem, vagy ilyesmi.
Red! Te érzel valamit?

A délelőtt nekem is kaja nélkül telt el, mert nem volt lehetőségem enni, mivel Csabinak dolgoznia kellett, így egyedül voltam Alexával. Klassz volt a végén kicipelni a gyereket hordozóval, a pelenkázótáskát, meg az én cuccomat.

Azért olyan jó olvasni (bár esz az irigység), hogy máshol szépen esznek a gyerekek. Jó lenne, ha Alexának meg tudnék mutatni jól evő babákat, hátha a példát látva ő is megpróbálná. Csak hát technikai problémák mindig vannak. Pl. sehol nincs két etetőszék.

Alexa hírhedt felső fogának semmi nyoma. Nem tudom, mit látott a doki. A lyuk tényleg ott van az ínyén, de fog sehol.

Red! Olyan fólia-izét én az OBI-ban és a BricoStore-ban láttam, de nem egy olcsó mulatság. Viszont Panna biztonsága miatt tényleg fontos lehet!

Alexa skorpió. Én nem nagyon értek hozzá, de van egy olyan gyanúm, hogy ez nem egy egyszerű jegy.

Kchriske! Alexa is 7 hónapos körüli volt, amikor először ráütöttem egy picit a kezére. Most persze százszor is meggondolom, mit mondok, vagy csinálok, nehogy lelki trauma érje, és ne egyen. Így most minden neki nem való dolgot elbarikádozok, és elpakoltam mindent az alsó polcokról. Így hátha megússzuk a nagyobb konfliktusokat.

Na, nem fárasztalak titeket tovább az ökörségeimmel. Jó hétvégét előre is!

Kép
Kép
detty74

Nyugodtan írj, nem fárasztasz minket, és szerintem a többiek is szívesen hallanak felőletek, mert mind szorítunk nektek( már ha beszélhetek a többiek nevében)

1 év?? Te jó ég!
Azért majdcsak mondanak vmi bíztatót az első 1-2 konzultáció után, és nem Ádámnál-Évánál kezdik majd...
Igen, amennyire tudom ( bár én sem vok szakértő ;) a skorpió nehéz jegy.
Én néha szívesen átadnék Panna falánkságából nektek, mert ma is csak néztem, hogy hová fér bele ennyi kaja, közel 3,5 dl-nyi gyümölcspépet evett meg + saját sütetű babapiskótából kettő hasábot. :shock: még életében nem zabált egyszerre ennyit, komolyan attól féltem ,hogy baja lesz - de semmi. Nagyot aludt utána és ennyi. Detty, annyira eszemben voltatok akkor!

Amúgy nekem is össz-vissz 2 tünetem van:állandó falánkság és állandó álmosság. De ennyi. Gyanús is ez a nagy jólét... picit aggódom, dehát nem görcsölök, nem vérzek stb, biztos minden okés odabent. Csak át a kisördög, ugyebár nem alszik. sugdos a fránya hogy mi van ha. - de igyekszem nem hallgatni rá.
1 x émelyegtem eddig összesen, de azt is akkor, miután Panna derekasan gyomron rúgott, szóval lehet hogy köze sem volt a várandóssághoz, csakis az izomerőhöz
:wink:

köszi az infót, van ismerősünk az obinál, majd megkérdezem a fóliát. asszem á kell szánnom, mert ez már veszélyes méreteket ölt a püfölés-mánia.
lépek ágyat húzni, meg még van némi takarítani valóm is. :?

Kép

Kép
redwings

Detty, én is skorpió vagyok. nem irigyellek. ennél már talán csak a kos rosszabb.
Azért nézz utána vmelyik horoszkópos oldalon.

Nem tudom, miért kell etetőszék, én sokáig az ölemben ültettem Nórit, úgy evett, vagy a babakocsiban volt. Most 1 hétig apáéknál vagyunk/voltunk, és nem hoztuk el az etetőszékét. itt ölben eszik, néha állva, de tegnap előtt vettünk neki gyerek széket (olyan mint a kerti műanyagszék csak mini kivitelben, mackós támlával) és abba ültettem. én leülök a földre közben és úgy kanalazok. igaz, néha hátrafordul a macihoz, úgy eszik, tudom, nem jó szokás.
Te próbáltad ölben etetni Alexát? Hátha.... vagy esetleg közben odaadod a kedvenc játékát?
Vendég

Sziasztok!

Még nem tudok írni de nagyon szeretnék, Detti neked különösen úgyhogy még jövök... de gyorsan csak annyit, hogy eddig én is ölben etettem Lettit. Tegnap sikerült Dédinél a kertben lecsutakolnom az nagy etetőszékünket (a nagy után) és ma először abban ettünk.
Ja és van az asztalra akaszthatós etetőszék textilből, amit tudtok magatokkal cipelni, nem foglal nagy helyet ha nagyon ragaszkodsz hozzá, mert neked így könnyebb. Fotó??
Nálunk van kettő szék, amiket most írtam jöhettek!!! Nagyon örülnénk nektek. Sőt a nagy is besegít, ma a két csaj együtt evett, oltári volt. A kicsi úgy bámulta a tesót!! Szóval gyertek csak nem lakunk a világ végén!
És igen is lehet köze az anyukáddal való "remek" kapcsolatodnak a gyerek problémáihoz. SAJNOS!
De jövök még és írok rendesen.

Red: most 1.sorban emiatt jöttem: megkaptam a választ:

Magzati Diagnosztikai Központ
1148 Budapest Bolgárkerék u. 3. (Az Őrsvezér tértől 5 p.-re gyalog)
A szolgaáltatásaik fizetősek, most nem tudom mennyit kérnek, de
telefononérdemes érdeklődni.:
Tel: 1-273 1913 Fax 1 273 1914 vagy Információ: 06 20 772 5845

Na viszolvasásra..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 10:04-kor.
kchriske

Sziasztok!

Alexát nem lehet ölben etetni, mert evés közben mozog, mint a sajtkukac, és így nem tudom tartani a kanalat. És most szeretnénk bevezetni az együtt evést, hátha az meghozza a kedvét, így az sem működik, hogy leülök elé a földre. Plusz az etetőszékben ő egyedül is el tud malackodni. Azért kellene kettő a "másik" helyen, hogy Alexa együtt tudjon kajálni az ottani babával.

Ma a spagetti nem jött be neki, pedig nagyon fincsi lett. 2-3 kanál után nem nyitotta ki a száját. Helyette kapott őszibarackot, meg a maradék sütőtököt. Nem lett egy teljesértékű ebéd, de ez van. Reggel a tápszerből is csak 70 ml-t evett, viszont elfogadta a méregdrága Humana babajoghurtot (100g), sőt, evett az enyéből is, így a kb. 200 megvolt. Igaz, megfogadtam, hogy nem számolgatok többé, mert beleőrülök.

Igen, tudom, hogy az anyámmal való kapcsolatnak lehet némi köze ehhez a cirkuszhoz, de én most elsősorban gyors megoldást keresek, mert a probléma tényleg kezd akuttá válni, és nekem most nincs egy évem a megoldásra. Az rendben, ha segít valami átmeneti gyors megoldást találni, és utána kivesézzük a problémákat, de nem tudok addig a sok régi hülyeségre gondolni, amíg Alexával szenvedünk az evéssel. Különben is, amíg Alexával el nem kezdődött ez az őrület, járogattam egy pszichológushoz 2-3 hetente, és vele pont az anyámat beszéltük meg.

Red! Én tavaly is a Bolgárkerék utcában voltam, és most is oda megyek vissza. Hívd fel őket, mert szerintem "csak" Dawn-kórt szűrnek (meg kisebb, sose hallott betegségeket) az integrál vizsgálattal. Nekünk anno ez a szűrés 25.000 Ft-ba került, + 10.000 Ft az UH (de képet és DVD-t is adnak). Kicsit drága, de fényévnyi a különbség az ottani és a SOTE I. dolgozói között. Jó tudom, pénz beszél... Nekem is fennáll az amniocentézis, de én csak az integrál teszt eredményének ismeretében vállalom. Nekem a korom miatt automatikusan fel kell ajánlania a dokinak, de nagyon nem szertném, ha szükség lenne rá.

Megyek mosogatni. :(

Kép
Kép
detty74

Szia Detty, mi eddig is együtt ettünk, mindig látta, hogy más is eszik, lehet, hogy Alexának ez "hiányzik". szerintem nagyon sok mindent lemajmolnak a körülöttük élőktől, vagyis úgymond így látják a példát a viselkedésről, szokásokról, stb és ők ezt utánozzák. szal így tanulnak.
mivel esténként 1-edül vagyunk, ezért Nórit be szoktam tolni a babakocsival a fürdőbe, amíg zuhi/fürdés/fogmosás van.
nagyon tetszik neki, amikor mosom a fogam, mert habzik, meg mozgatom a fogkefét.
1x, amikor nagyot vigyorgott, lehajoltam hozzá, kikapta a kezemből a fogkefét, fogkrémestül betette a szájába és húzogatta meg csámcsogott rajta. azóta neki is van sajátja, minden este a kezébe adom, igaz főként rágcsizza, de így próbálom meg kialakítani ezt a szokást, főleg, mióta van mit mosni vele :)

lehet, hogy ő is felfigyelne, ha látja, hogy jóízűen, jókedvűen eszel, és érdekessé válna neki, "hogy mi lehet az, ami anyának ilyen örömet okoz"? lehet, h ő is kipróbálná, megkóstolná.

Szerintem érdemes lenne megpróbálni, h naponta többször eszel, mosolyogva, meg mondhatod neki közben, h hümmm... de finom....

aztán, ha felkelti az érdeklődését, megnyalhatja a kanalat, vagy csípsz neki egy kis darabkát és beadod a szájába.

egyedül nem próbált még enni? pl sajtot kis kockákra vágod és egy műanyag tányérról, tálból ő megpróbálhatja betenni a kis szájába
ha nem próbált még, akkor meg kell mutatni neki, hogy is megy ez (magadon akár)

Nóci az extrudált kukoricát tömi így magába. na, jó, mást is, de az megy a legkönnyebben:)
van füles cumisüvegünk, abból itatja magát. le szoktam tenni oda, ahol játszik, aztán előbb-utóbb megtalálja. mondjuk ebben a melegben figyelek, hogy igyon eleget.

Remélem, tudtam segíteni, ha lesz még ötletem, és szívesen fogadod, akkor még írok majd. remélem, hamarosan véget ér ez a probléma és tudsz majd koncentrélni a kistesóra is.
Vendég

Sziasztok!

Detti:
- Először is klasszak a vonalzók :D
- 2. egyet kell értenem Tündivel. Megpróbálhatnád az együtt evésnél amit írt. Meg, bár az orvosok és védőnők lehet sikítanának, de ha más nem akkor egy-egy falatkát adhatsz a tietekből ami nem annyira fűszeres (pl nem túl sózott, hígabbra vett bolognaiból) az talán jobban ízlik neki. A bébiételes paradicsomos dolgokat Lili is utálta, nem csoda, pocsék ízük van, de ha a miénket megnyalta az bezzeg nyerő volt. A rakott krumpliból is kaphat krumplit villával összenyomva kis lével higítva ha levesesebben csinálod.. stb.. Azt is meg lehet próbálni, hogy vacsinál Apával adtok egymásnak egy-egy falatot és nevettek, mosolyogtok hozzá, dicséritek, hmm finom.. aztán őt is megkínáljátok. Ha nem kér eleinte ne boruljatok el, menjen tovább a színjáték. Előbb utóbb kíváncsi lesz és működni fog.
Én hallottam már olyan gyerekről aki csak akkor evett, ha letették a szobában a kaját és eltűntek a színről. Akkor evett-ivott (úgymond titokban). Ennek bizony pszichikai okai vannak. Tudom, Alexa még nem tud egyedül enni, de talán meghozhatjátok a kedvét hozzá.

Nem azonnali az eredmény, nem borultunk másnap egymás nyakába, de már akkor megkönnyebbültem és feltöltődtem és hosszútávon működik és a baba is megértette, hogy azért van az egész, hogy jobb legyen a kapcsolatunk és hogy a vele való kapcsolatomba nem zavarjon bele, mert én nem akarom elszúrni, mint anyám.
Esetleg nem lehet, hogy Alexának hiányzik az érintkezés. Talán túl hirtelen zajlott a szoptatásról levállás, vagy még cicizik kicsit? Letti még igényli és néha kéri is. Ma szinte egyész nap a járókában volt, időnként kért társaságot, aztán már semmi nem volt jó. Odabújt és fúrta a fejét a cicimbe, ilyenkor odaadom neki. Kicsit szopizott (a semmit, vagy két cseppet) nagy sóhaj, megnyugodott és ment tovább játszani. Csőrös pohárból sem hajlandó még inni, mert a cumisüveg kicsit helyettesíti a cicit. Néha azon alszik el.
Talán beszélgethetnél is vele, hogy nagyon szereted és szeretnéd, ha enne rendesen és eleget, hogy egészséges legyen mert neked ő a legfontosabb. Csináltok olyasmit, hogy mesélés vagy játék közben az öledben ül.. lehet hogy ezek lesznek a kulcs, és az evés is, műkszik ha ezek is vannak, talán közelebb akar kerülni hozzád. Persze lehet, hogy ezek megvannak, nem tudhatom, csak vaktában lövöldözöm, de segíteni szeretnék.
Azt meg komolyan mondtam, hogy jöhettek hozzánk enni. Egész kis csapat lenne a 3 gyerekkel, és te is lazítanál kicsit.

Na már megint félbeszakítanak.. folyt. köv.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.20 12:52-kor.
kchriske

na itt vagyok megint..

Belenyaltam a mogyorókrémbe, rajtakapott Lili és nevetett rajtam:
- Ajj Anya, te egy kis nyalafinta vagy! :lol: :lol:

Csillagjegyek: na hát a kosok nevében kikérem magamnak. Nem vagyunk ám olyan szörnyűek. Az aszcendensem meg szűz. A kettő pont kiegészíti egymást.
A skorpióról mondják, hogy nehéz eset, de apám pl. mintagyerek volt és írtam korábban, hogy milyen kis papucs. (de ha kell azért előjön a tűz, mikor már elege van).
Én úgy tudom, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint az aszcendens sokkal meghatározóbb a jellemet illetően, mint a csillagjegy. De váltogatják egymást bolygóállások szerint stb.. ez nekem már bonyolult. Nem ástam bele magam ennyire. Mindenesetre az igaz, többnyire a szűz jellemzők dominálnak nálam, de sokszor előtör a kos heve, ami azért jól kezelhető, ha megfelelően nevelik a gyereket.
Lilim oroszlán (mint nagyapám) és nagyon annak is akartam, mert vezető jellem de nagyon jó szívű. Nagyon igaz is rá az aszcendese szerint is és igazi mama típus. Lettike meg nyilas, na hát ha ő kiszemel valamit, nyíl egyenesen nekiindul mindenen keresztül és ráveti magát. Nem lehet eltéríteni sem.
Érdekes, hogy kicsi korban még inkább a csillagjegy jellemzői dominálnak, később az aszcendensé.

Red: mi sem vagyunk álom pár a csillagjegyek szerint. Bika-Kos nem illenek össze. Ez egyszer igazuk is lehet. Na mindegy. Ahhoz képest, hogy kos vagyok még kapott pár újabb esélyt (nem mentem fejjel a falnak)és már 8 éve gyűrjük mi is egymást.
Az 1. férjem szintén Kos volt. Kos-Kos-ra azt mondják, hogy kész katasztrófa, de ritka esetben jól kijönnek. Na hát mi a ritka példa voltunk. Megszólalnunk sem kellett, csak egymás szemébe néztünk és tudtuk amire a másik gondolt. Hatalmas tűz volt. Tudtunk beszélgetni, jó volt a szex is nagyon, szinte minden. Minden reakcióját tudtam, mire mi lesz.. Mindannak ellenére, hogy idősebb volt 12 évvel.
Képzeld, még a kínai horoszkóp szerint is azonos volt a csillagjegyünk: kecske-kecske :D (úgy tűnik mindenben kérődző vagyok, vagy olyasmi :lol: )
Szóval azért érdekes dolgok ezek, de persze függővé lenni tőlük már szerintem nem jó. Van aki csak a napi horoszkóp szerint indul el, de az már badarság, főleg, hogy minden újságban más. :lol:

na megint mennem kell...
kchriske

Köszi mindenkinek a segítséget. Sajnos a nagyja amúgy is megvan, és mai spagettit egy az egyben a mienkből adtam neki, nem érdekel ki mit mond. A férjem azt mondta, hogy ha megenné, akkor akár McDonald's kaját is venne neki, pedig ő maga utálja.

Alexa még nem eszik egyedül, és a darabkákat sem csípkedi fel, pedig képes lenne rá, mert a szöszökkel megteszi. Viszont hiába van már 2,5 foga, egyáltalán nem akar rágni. Ma kapott egy kis görögdinnyét, és egy ici-pici kis darabkától is addig köhögött, amíg ki nem pottyant a szájából. A csőrös poharat is csak akkor fogja meg, ha én is tartom, de ha elengedem, akkor csak rázza szét a tartalmát mindenfelé.
Nem hiszem, hogy a cicit hiányolná, hiszen 3-4 hetesen ő maga választotta le magát, és később, amikor fejtem a tejet, párszor megpróbáltuk a szoptatást, de nem ment, nem kellett neki.
Azt nem hiszem, hogy az érintkezés hiányozna neki, mert egész nap velem van, sokat veszem fel, és sétálni is kézben járunk. Egész nap beszélgetek vele, énekelek, úgyhogy talán inkább sok belőlem, mint kevés. Az ölemben is szokott ülni, de nem az igazi, mert 1.) ő még nem ül magától és nagyon görbül a háta, 2.) most inkább a kúszással-mászással van elfoglalva, és nem marad meg egy helyben.
A színjáték dolgot is kipróbáltuk, de olyan unottan nézett minket, hogy az már nevetséges volt. Mintha tudná - szerintem tudta is - mire megy ki a játék. A gyerekorvosunk szerint nem is nagyon szabad bohóckodni, mert az evés nem erről szól, és ha ehhez szokik hozzá, csak így lesz majd hajlandó enni. Egy kicsit meg lehet dicsérni, ha megette a kaját, de nem lehet nagy cirkuszt csapni, mert valójában nem tett semmi olyant, amiért dicséret járna.

Megyek, mert a férjem viszont éhes. Ja! Még azt akartam mondani, hogy este tettem Alexa tápszerébe egy nagy adag (2 púpos teáskanál) Nesquick-et, és talán csak két kortyot hagyott az üvegben. Remélem, ez nem valami egyszeri eset volt!!!

Na, jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
detty74

Detti: sajnálom. Hát nem egyszerű eset a pici lány. Bohóckodni valóban nem szabad, csak kedvet csinálni. Nyilván nem fog azonnal rákapni, semmi nem így működik, sztem ezzel a dologgal próbálkozhatnátok még mindettől függetlenül. Csak természetes módon, legfeljebb akkor csak csendben esztek, kellemesen elbeszélgettek közben. Ez is jó. De persze én könnyen beszélek.
Mindenesetre nagyon szorítok, hogy mielőbb megoldódjon a probléma. Ha lehet azért próbálj meg pihenni és te is egyél rendesen, mert a másik picinek is számít.

Mondtam már hogy itthon van végre a járókánk!!!! :D :D :D Sok minden már szép színes is lett, mert végre le tudtam portörölni :D

Red: örülök, hogy bevált az új altatás. Drukkolok, hogy maradjon így. Nekünk sem műkszik Lettinél egyelőre az amiket leírtam, ugyanis ennek a kölöknek mindegy milyen zaj, vagy érintés.. BÁRMI csak inger legyen. Így énekelni sem célszerű stb. Most is vagy 6-szor visszatettem fekvősbe, de egyre jobban belehúzott aztán otthagytam inkább. 5 perc múlva egy hmm, aztán 5 perc múlva már aludt is. Szóval magától szó nélkül. Óóóó ha ez így maradna.. legalább egy darabig.

Nusyka: úgy két éve nem védekeztünk már, mondván, kistesót szeretnénk és Lili sem jött össze simán. Nála már nem volt annyira lelki téma, hogy annyira szeretnénk, de nem jön. Ha jön jön. Nem sokkal a fogantatása előtt már kezdett nagyon szép irányba terelődni a kapcsolatunk, a férjem jó irányba változott, figyelmes volt stb...még egy meglepetés útra is elvitt Sümegre pár napra. (ez nem annyira szokványos tőle). De valami elromlott azon a reggelen amikor haza kellett jönni. Lelkileg megtört, hogy nem élhet ilyen helyen és ott olcsóbban tudnánk kertes házat venni.. hirtelen váltani akart, de ez nálunk azért nem eszik ilyen forrón a kását.. A lényeg, hogy onnantól megint nagyon mufurc lett mint az évek alatt időszakosan sokszor. Olyankor elviselhetetlen. Semmi reakció ha beszélek hozzá vagy egy foghegyről odavetett szemétség stb.. egy hónap alatt emiatt megint annyira megromlott a kapcsolatunk, hogy legszivesebben elváltam volna. Akkor sikerült a szüleimnek eladni a családi házat is ami mindig a hátteret, biztonságot jelentette. Oda mindig mehettem, mehettünk. Mi is ott laktunk Lili 7 hónaps kora óta. Apu adott annyit, hogy legyen önerőnk a lakáshitelhez, mert amúgy semmi esélyünk sem volt, még így is problémásan. Egy ici-pici albérletben tengődtünk addig amíg nem találtunk lakást, így sürgőssé vált mert az csak vitte a pénzt.
Szóval rossz kapcsolat, lakáshitel intézés (megkapjuk-e) költözés és én már láttam, hogy épp csak lesz ennivalóra és nagyon szűkösen élünk majd, nem hogy még itthon maradjak GYED-en.. Mindemiatt már azt mondtam, hogy ha eddig nem jött a tesó akkor jobb is így. Lili kapott kisyorkit, hogy nem legyen annyira magányos, mert mi bár foglalkoztunk vele, de későn jártunk haza a munkából. Na erre Lettike is megérkezett. Az első hónapokat végigbőgtem, hogy milyen élete lesz egy ilyen párkapcsolatban. Nemelég, hogy Lilinek valahogy megtartsam a jó látszatot, de a baba mindent érez a pocimban és meghatározza az életét. (na és Lili sem hülye, azért levágta a dolgokat). Szóval komoly lelkiválságban voltam. Még azt is mondtam a férjemnek, inkább fizessünk ki miden hitelt a pénzből és ne vágjunk bele a 30 éves lakáshitelbe, mert én így nem bírom tovább. Induljunk tiszta lappal külön. Bár be kellett volna kéretszkednem valahova, mert nem tudtam volna eltartani a gyerekeket egyedül albérletben, de ha ez van akkor ez van.
Persze a lányait nem hagyná el, na meg kell a rabszolga is. Nehogymá magára mosson.. :? :oops:
No, hát ennyi, megint egy hullámvölgy a házasság rögös útján, csak kicsit mélyebb.
Ő jobban akarta a második gyereket, de ennek ellenére nem igen kényeztetett a pocakos időszak alatt. Én meg nemigen voltam ám hisztis-ingadozó kismama. Sőt. Egy büdös szava sem lehet. Pedig hogy vágytam volna egy kis kedvességre...
Nem igazán lelkitársam, sőt még igazán társnak sem mondanám. Többnyire csak úgy vagyunk.
Mindegy.. a lányaim imádnak és ez a legfontosabb számomra. Férjek jöhetnek- mehetnek, de a lányaim mindig hozzám tartoznak majd, bármi történik is.

Mennem kell, jó éjt.
kchriske

Kchriske és Detty
Nagyon köszi az infót! Képzeljétek, ma már 2-3 lehetséges klinikára szűkítettem le a kört, köztük a B.kerék utcaira.
Már a honlapot is lementettem a kedvencek közé, telefonálni akarok nekik is, meg az Istenhegyi Génizébizé... Klinikának is (fejből nemtom pontosan a nevét).
Nekem is az integrált tesztet ajánlották, és ennek függvényében az amnio-t, h szükséges. Ez tutira van az istenhegyi klinikán, mert láttam a honlapon (25 ropi szintén).
14-én megyek az itteni nőgyógyihoz, vele is egyeztetni akarok, hogy egyáltalán elmenjek-e a SOTE-éra (hu-úúú, most jövök rá, hogy aztán másnap mutatják be az új Potter-filmet. Vezzee, addig még meg kell nézni még1x az előzményeket ;))

Kchriske, a Nyalfinta:
én kutya vagyok a kínai horoszkóp szerint, de ennél többre nem is terjed ki a tudományom, lila köd, hogy ez milyen jegy, jó-e v sem. :)
Te a váci kh-ban szültél? Mert ha igen, akkor kérdeznék ezt-azt...

Detty:
Csatlakozom, jók a vonalzók!!!! :D
És szerintem mivel ez a babó ennyire jönni akart most hozzátok, ezért nyugodtan szuggerálhatod magad, hogy semmi baja az égvilágon nem lesz, és jobb, ha készülsz, hogy a fagyos dec-jan-febr-árt végigbalettozhatjuk nagy pocakkal
:roll:
Tudod: csak pozitívan!

Ja, és délután tudtam aludni egy órát, de nem ez a lényeg, hanem hogy azt álmodtam, hogy felhívtál (!) és ujjongva közölted, hogy Alexa egész nap őszibarack-turmixot habzsolt, de rengeteget... :D :D :D
Ennek úgy megörültem, hogy egyből felébredtem, aztán rájöttem sajna, hogy csak álmodtam. Viszont az első utam a hűtőhöz vezetett és csináltam egy liter tejből barack-turmixot... háááát, Misisnek nem sok maradt...

Amúgy Panna is imád "egyedül" enni, nem győzöm kitalálni, hogy mint legyek a kedvére ez ügyben, mikor pl főzeléket eszik. Ma kis tésztadarabokat csipegetett két kanál hami között, de nagyon menő nálunk is a "pufi" (extrudált kukipehely), főtt zöldségdarabok stb...
Ő is etetőszékben eszik, de olyan vehemens, hogy bizony beleszerkesztetem a babahámot, mert ficereg és heveskedik evés közben. Eszik ő, csak kukackodik... közben engem is kínálgat a kanalával.
(szereti a széket, neki bejön az önállóság :S)
Ha észreveszi, hogy én bármit eszem v iszom, AZONNAL jön kunyerálni. Az tök mind1, hogy 5 perce zabálta degeszre magát, amit én eszem, abból neki kell! (kéne :) )
Ó, és amin halálra tudnám röhögni magam: anno mindig miközben kínálgattam, csináltam amit Tündi is mondott, hogy "megkóstolom" és HMMM, de finom... na ennek az lett az eredménye, hogy most bármi fogára valót eszik, ő is hümmög közben :D ettől úgy hangzik egy jóízű evése, mint aki tele szájjal énekelni próbál, mert azt hallod, hogy :hámm-nymmm, hmmmm,áám,hmmm... és cifrázza, hangsúlyozgatja, játszik a hangjával közben.
Séta alkalmával szoktam neki venni néha fagyitölcsért az egyik fagyisnál ( fini házi ostyát sütnek és abból készítik ők maguk). Két kézre kapja, a hegyes vége a szájában, és rázendít a hümmögésre ~ trombitál. A szembejövők hangosan szoktak nevetgélni rajta

A reggeli és esti tápizás amúgy még összebújva történik nálunk is, kompenzálandó a cici-nélküliséget. És amióta nem ölben éri az álom, sokkal többet jön oda napközben feltöltő-érintésre/összebújásra. Ezek amolyan kis villámölelések és már teper is tovább játszani.

Kép

Kép
redwings

Sziasztok!

Red: nagyon szívesen.
Sőt, az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központról is csak jót tudok mondani. Nekem ott volt a genetikai UH, és vicces volt, hogy ugyanaz a doki csinálta aki anno a nagynál a Szabolcs utcai (HIETE) Klinikán ami akkor ingyen volt. (Dr. Bátorfy István).
Nagyon kellemes a Klinika és kedvesek voltak az előtt is, hogy kiderült volna az ismeretség. Ha van egészségbizti kártyátok akkor ott el lehet számolni, a legtöbb egészségbiztivel partnerek. Kérdezz rá!
(Érdekesség, hogy azelőtt ott volt az Istenhegyi Szemészeti Lézerklinika, ahol megműtettük apa szemét (-5, -6 -os szemei voltak) és tökéletesre sikerült. Ott mindig jól jártunk. Jó aurája van a helynek. :wink:

Igen, a kicsit már itt szültem. Eleinte nagyon paráztam.. a lényeg. Mikor kiderült, hogy már ciklusom sincs a dr-nőm (Dr Radványi) már 6 hónapos terhes volt. Jó cuccot adott, így 5 hét múlva már UH-ra mentem a kicsivel. Sajnos csak benne bíztam, a nagyot nála szültem elkeresredtem mi lesz velünk, ő nem lesz. Akit ajánlott frászbeültető pénzéhes szuka volt a SOTE I-ről és meg sem bírtam volna fizetni. A munkahelyemmel szemben van a Honvéd új szárnya, így oda jártam egy darabig, amíg le nem tiltottak a munkáról 22. hetesen a magasvérnyomi miatt. Kétségbeestem, nem volt orvosom a Honvédes meg akkora bakit csinált, hogy életveszély, nem akartam tovább hozzá járni.
Féltem a váci kh-tól a rossz hírétől és én is itt születtem, anyámat el is b.....k, de nagyon jó védőnőnk van és ő mondta, hogy sokat változott és a hozzáállás is. Bababarát, szoptatáspárti kh. stb.. a szülészet új.. hát elkezdtem nyomozni. Így jutottam ide is a név szerinti topikba. Elejétől elolvastam, hát szörnyű volt az eleje, de utána jöttek a pozitív változásról szóló hírek.. személyesen is megnéztem és megnyugodtam már csak orvos kellett. Nőt akartam, de az egyetlen épp elmenni készült, jobb is mert nem volt alapos. Sokan ajánlották a Kondér dokit végül megnéztem magamnak és kikötöttem mellette, annak ellenére, hogy férfi orvos nem éreztem feszélyezve magam nála. Akkor már 27-30 hetesek voltunk. A többi dokiról is tudok pár szót. Szülésznőt, már írtam, miért nem akartam fogadni, de a bentfekvés alatt az utsó napokban felfogadtam a szülésznőnket aki szeretettel elvállalt és életem legjobb döntése volt. A legjobb kezekben voltunk. Nélküle elveszett lettem volna. Azóta is mindenkinek ajánlom.
Kérdezz bármit, szívesen válaszolok. :D (akartam is kérdezni, biztos, hogy Kistarcsán akarsz-e szülni, de nem mertem. Sztem ez mostmár jobb és maximálisan odafigyelnek a kismamákra, főleg ha problémás, akárhány szülés is van)!!! Kistarcsa is küldött hozzánk mintákat anno a laborba és tök hülyék. Keverték a szezont a fazonnal!! Ha mi, az irodán fél perc alatt megtanultuk akkor ők miért nem bírták... :shock: :shock:

Jókat derültem Panna dolgain. Nagyon édeeees! :lol:
Igen, nálunk is vannak a villám ölelések, meg kicsit beül az ölembe (törökülésben vagyok), mint egy kis csibe a fészekbe és onnan már minden jó, akkor már magabiztos a hangja, aztán egy idő után megy a "dolgára" én meg az enyémre. Most azt imádom legjobban, hogy idegenek előtt úgy csimpaszkodik belém, mint egy kismajom. Ráhajtja a fejét a vállamra, vagy a mellembe fordul, meg teljesen el. Aztán óvatosan visszanéz az idegenre, és újra befordul.. közben kézfehéredésig markolja a ruhám, szinte a lábával is. (Persze ha pont nem vagyok ott akkor sírás van ezerrel. )

mennem kell...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 10:08-kor.
kchriske

Letti felébredt.

Most látom milyen sietősen összevissza fogalmaztam. Remélem azért kihámozható. :oops:

Detti: annyit akartam még neked mondani, hogy akármit is mond az orvos, a dícséretre igenis szükség van. Persze nem kell agyon majmolni valóban, de a viszonylag jó evő Lettikém is szivesebben eszik, ha néha dícsérem kedves hangon, milyen szépen eszel, ügyes vagy kicsim.. az innivalóért közben meg már nyúl, úgy hogy tudom mikor szomjas. Olajozott lett az egész.
Mivel Alexa evése nem általános, sőt nagyon problémás, sztem igenis nagyon nagy szüksége van pozitív megerősítésre mikor jól eszik. Igenis boldogságot sugárzó arccal meg kellene dícsérni, hogy milyen ügyes mennyit evett és TE ETTŐL MILYEN BOLDOG VAGY. És ha te boldog vagy, a gyermeked is az lesz. Sztem.
Én legalábbis így csinálnám, de persze te tudod, hogy mi a jó nektek, én tényleg csak próbálgatok.
Mindenesetre hatalmas erő kell mindahhoz amint keresztül mentek és őszintén csodállak. :!:

hmmm turmix, én is akarooook, de most csak ribizli van itthon... az is jó lesz.
Én Lettinek is szoktam csinálni tápszerből.. :wink:
kchriske

A képeket még kicsinyítenem kell de nem könnyű.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 10:10-kor.
kchriske

Nekem elég vacak napom van, egymást váltják a viharok/záporok és közben persze 30 fok van, fülledt, párás - ez a halálom. Majd szétrobban a fejem, de nem merek semmit bevenni. És persze Panna is egész nap irtó nyűgös, nem nagyon bírok vele és szegényhez alig van türelmem, ezzel meg csak a lelkiismeret-furdalásom nő...
És emiatt az alvás-szoktatás is megtorpanni látszik, de azért még bizakodom, hogy csak a hülye idő miatt van így és még csökkenni fog a ringatózással töltendő idő a szundik előtt.

Kchriske:
A képek tündériek!!!!!!!!!!!!

Még 1x köszi az infókat, és nem, nem fogalmaztál hülyén :)
Nos, a Flórt valóban ki szándékozom hagyni az életem eme újabb nagy eseményéből, és Vác van még elérhető helyen. Majd beállítok a pakkommal, hogy "tudom, hogy nem ide tartozom, de rokonokat voltunk látogatni és beindult" szerintem ha elmondom, hogy anno Pannával 8-kor ment el a magzatvíz és 10.40-kor meg is született, már nem küldenek sehová. Vagy nagyon tré dolog így intézni a dolgot? Nem akarok fizetni a választott kh-nak, de Kerepesre sem akarok visszamenni...
Amúgy találtam egy cikket, miszerint egy minisztériumi program keretében több kh-ban is van ingyenes integrált-teszt, Bp-en 3 kh- at találtam, hétfőn fel fogom hívni őket, hogy ez tényleg igaz-e. Azért mégiscsak 25 rugóról van szó és amennyire tudom, ezek jó kh-ak: Bajcsy-Zs, Szt István és Margit kh
Majd körbetudakozódom.

Amúgy Váccal kapcsolatban ilyen kérdések merültek fel bennem nagy hirtelen, hogy room in van-e, rutinból kapnak-e egyebet a babák, mint saját anyatejet (pl éjjel teát), a látogatók bemehetnek-e a gyerekágyas kórterembe, és úgy általában: mennyire emberségesen állnak az emberhez ha nincs fogadott orvosom (esetleg csak szülésznőm)... most így hirtelen ennyi :D

Detty: Mizu Veled és Alexával?

Kép

Kép
redwings

Sziasztok!

Tök kivagyok, már második éjjel kelünk kétszer (hajnali 2 és 5), nem tudom, éhes-e vagy mi van, és utána 7-nél tovább nem alszik. Tudom, tudom, más babák még korábban kelnek, de én eddig el voltam kényeztetve, plusz általában fent maradok éjfélig, mert mindig fejek, hogy a másnap esti szopihoz tudjak adni egy kis pluszt.

Na mind1, nem ez a lényeg, mindjárt megyek aludni, csak egy kérdés
kchriske: A SOTE I-en ki volt a pénzéhes dokinéni? Csak nem dr. Gávai Márta?

Megyek, imádkozom egyet az álommanókhoz

Kép
pzsuzsi

Sziasztok!
Red! A bajcsyban ingyenes, egy ismerősöm nemrég csináltatta ott (neki a kora miatt volt rá szükség) és nagyon megnyugtatónak találta. Félt rettenetesen, de minden jól ment. Rendesen és kedvesek voltak. Tyű, meg fogod tudni a nemét is rögtön, mert az kérés nélkül rajt van a papíron.

Zsuzsi! Ne aggódj, mi egy hete fél hatkor kelünk. Éjfélkor fekszem, mert olyankor jutok el az ágyig. Apa már átvonult két reggel is másik szobába aludni. Én is hullásodom rendesen.

Kchriske! Tüneményesek a képek. Tényleg össze kéne kapnom magam, hogy tegyek fel én is. De olyan ritkán jutok ide, nemhogy még képet szerkesszek!

Kép
Kép
nicolca

Nnna, Apát elzavartam fürdeni, hagy tegyek fel képet:
(de ezek nem a legújabbak, majd még jövök azokkal is)

Kép

Kép

Kép
Kép
nicolca

hehehe, sorstársak: amióta Panna nem kel enni hajnal 3-kor, azóta rendre legkésőbb 5-kor ébred :D És hát bizony nálunk is fél12-12 a fekvés általában...

ez a pancsis kép tök jó! nekem is kéne már feltenni képeket, csak még elő kell guberálnom a kábelt a szigetelés utáni káoszból - na talán holnap.

jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
redwings

jelentem, megtaláltam a kábelt, úgyhogy gyorsan fel is töltök néhány képet:

így szokott közlekedni, szájában az aktuális áldozattal
Kép

a kedvenc könyvével (ilyenkor kb 5-10 percnyi lélegzethez jutok)
Kép

haladás: legalább vizesen látszik, hogy van haja
Kép

pancsimanó
Kép

Megjött APAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!
Kép

Kép

Kép
redwings

A mi szüléstörténetünk:

2008.08.08-ra voltam kiírva. Sztem nagyon szép dátum, úgyhogy mivel előző estéig sem akart kibújni a kisszivem, megpróbáltuk kicsalogatni meleg fürdővel, apával való kényeztetéssel, de nem jártunk akkor sikerrel. 08.12én mentem a köv vizsgálatra és másnap menni kellett a kórhába befeküdni. Kaptam oxi terhelést, de ez sem vezetett eredményre, míg végül meg lettem fenyegetve :) , hogy, ha nem lesz semmi, akkor péntek reggel indítás lesz (41.hét).
Innentől kezdve nagyon izgultam, hogy mi lesz, hogy lesz, csüt este már aludni sem bírtam, egész éjjel wc-re jártam, sőt még hajat is mostam! alig 3óra alvás után jött a doki bácsi(7-re ígérte, de csak 8-kor jelent meg) és mondta hogy akkor költözzek át a szülőszobába cuccostul, mindenestül. Apa is ott volt velem.
Kaptam megint oxitocint, 8,20-kor burkot repesztettek és elöntött a jó meleg magzatvíz.szűk 1 ujjnyival kezdtük, majd a délelőtt folyamán még 1 ujjnyit tudott tágítani a dokibá, mert magától nem akart menni a dolog. A oxi-tól voltak fájásaim, 5 perceseket csináltak kezdettől, és mivel eléggé fáradt voltam 2 fájás közben el-el bóbiskoltam :) Még jó, hogy a szülésznőben fel sem merült beöntést adni, mert az éjszakai wc túra után nem tudom, mi jött volna még ki :) Voltam kádazni vajúdás közben, és addig elzárták az oxi-t, úgyhogy akkor volt a legjobb sztem.
Azt nem értettem, hogy miért nem sétálhattam én is, mint általában mások. A kádazás kivételével végig infúzióra, meg nst-re voltam "téve".
Szóval, amiért ennyire nem a haladtak a szülés, ezért a dokim úgy fél 2 tájban bejött és mondta, hogy szerinte ez nem fog menni, úgyhogy ő a császárt javasolja.
Én, tapasztalat, meg hozzáértés hiányában elfogadtam azt, amit az orvos mond, úgyhogy beleegyeztem.

Átvittek a műtőbe, ott alá kellett írnom valami papírt, bekötötték az edát, ami nem kellemetlenebb egy szúnyogcsípésnél, csak az a furi, amikor érzi az ember, hogy vmi folyadék bekerül a gerincbe. egy kicsit leborotváltak, katétert kaptam, aztán meg csipkedték, enyhén szurkálták a hasamat, hogy így győződjenek meg arról, hat-e már az érzéstelenítő.
Közben zöld lepedőt tettek elém, rám, kaptam az ujjamra azt a nem tudom hogy hívjákot, amivel az életfunkciókat figyelték, hát, meg a jobb kezemet lekötötték, de, gondolom, ezt mindenhol így csinálják, nehogy valaki idegességében esetleg ott hadonásszon vagy kárt tegyen magában..stb

szóval aztán jöttek a dokik és ott "dolgoztak" rajtam, közbe meg jót beszélgettek, én meg egy kukkkot nem mertem szólni, annyira izgultam, aztán arra lettem figyelmes, hogy a dokim szól a másiknak: " vedd ki, a nyakán van a köldökzsinór" aztán úgy éreztem, mintha rángatnák ki belőlem. Kivették, és nyomban vitték is el, mert nem lélegzett, becsavarták egy plédbe v törülközőbe, én csak annyit láttam belőle, hogy van haja:)
És megkérdeztem, hogy tényleg kislány-e? mert az uh-on azt mondták, az.
14,20-kor született meg Kránik Nóra Tímea 3360gr-mal és 52cm-rel.

Amíg engem összeraktak, addig kiscsibémet"megdögönyözték", hogy vegyen levegőt, őt hamar rendbe tették, behozták a műtőbe hozzám. A nagyon szép kék szemű kiscsomagot odatették az arcomhoz, megpuszilhattam, aztán vitték ki apához ismerkedni.

Miután én is elkészütem, kivittek, pár órát az egyik szülőszobában voltunk, utána vittek a kórterembe, és egész végig együtt voltunk.
Én még aznap lábra áltam, éjfél előtt egyedül kisétáltam a mosdóba, de a katétert nem akarták kivenni reggelig, így az is alvótárs lett az első éjjel :). Csak vasárnap adtam be pár percre, mert a szobatársam hazamehetett, és amíg kimentem a mosdóba, nem akartam egyedül hagyni a szobában.

Hát, jó hosszú lett. A zárón az szerepel, hogy elsődleges fájásgyengeség, rel téraránytalanság és a baba nyakára tekeredett köldökzsinór miatt volt indokolt a császár.
Vendég

Jajjj de édeseeeek Panna és Babóca!!! Nagyon cukik.. mindenki tehetne fel sok-sok képet.. :D :D Nekünk pancsis még nincs is, mert apa már nem fér, de nem is akar a fürdőbe :cry:
Majd megoldom valahogy.
Tegnap rengeteg képet szerkesztgettem és annyira sok van a nagyról és úgy szeretem mindet és olyan klasszak, hogy mostantól sokat fogtok kapni. Előre is bocsiii de nem tudom jobban kiszűrni őket.

Tündiiii: még jó hogy időben kivették Nórikát!! Nem sokon múlt! Jól döntött az orvosod.
Nem is értem, szülésnél miért nem UH-nak, vagy közvetlenül előtte? Akkor kevesebb szenvedés lenne hamarabb ki lehetne venni azokat a babucikat akiknek a nyakán a köldökzsinór és a mamákat is megkímélnék.
Azon mit értettek, hog rel téraránytalanság? (túl nagy volt Nórika hozzád képest, vagy a medencéd volt szűk?)

Zsuzsi: nem nem az, már inkább el is felejtettem a nevét. Mivel a nagynál vérnyomásos voltam már a 12. héten belém akara beszélni, hogy most is gond lesz és napi 3-szor mérjem (még semmi probléma nem volt!!!!) és már akkor gondolkodjam el, milyen genetikai vizságlatot választunk, a legegyszerűbb a 25 E-res volt amit írtatok, az ő kórházukban....
Miért is kellene nekem még akkor ezen gondolkodni??? :shock:
A vérnyomásos előzmények miatt 2-3 hetente látni akart, ami nem baj, sőt jó hogy így figyelne rám, csak épp a kh-ba mentem volna, de: óóó hát az a gond, hogy ott mindig bolondok háza van a magán rendelőben (ahol is a terhesvizsgálat 8000, az UH meg külön 8000 volt) tud igazán rám figyelni :evil: :evil: És az egész szükségtelen. Akkor kell sűrűbben járni, ha baj van és van telefon is, ha problémát észlelek.. szóval minek előre generálni. A 12. heti UH tökéletes volt (spéci gépük van)

Anyaaaa, kezdődik a Monk, a glúros nyomozóóó ( :lol: :lol: :lol: )

Red: A gyerekágy sajna nincs még felújítva, de engem annyira nem zavart csak a wc, zuhanyzó. Leginkább két ágyas szobák vannak a babáink velünk, ha pihenni akarsz vagy épp nincs szobatársad kitolhatod a picit. Nem adnak sem teát sem cukros vizet a picinek. Szoptatáspárti az új szemlélet részben ezért is kapták meg a bababarát kh címet. Annyira semmit nem kap a gyerek, hogy Letti majd 400 g-ot fogyott (kereken ennyi az elfogadható még) a pár nap alatt mert még a pár csepp előtejem sem akart beindulni. Nyugtattak, hogy elég az a pár csepp is sokat számít, nyugi, de nem értették, hogy nincs az sem!! Aztán a 2. nap már egyfolytában nyűglődött a gyerek, le sem szállt a ciciről és jöttek segíteni, úgy megnyomkodták a cicim, hogy majd leszakadt!! De segítettek. Harmadnap tudtam meg, hogy nagyon sokat fogyott Letti, bár láttam rajta, de akkor derült ki, hogy épp a határétéket verjük és veszélybe került a hazajövetel. Ráadásul picit besárgult, így alig lehetett ébreszteni etetéshez. Kínomban, már kézzel fejtem, mert a mellszívó hangos volt, a szoba meg pici. Akkor már pár cseppecske lett. A nővérektől csak tiszta forralt vizet kapott, semmi mást, azt viszont ők és pohárból. 3470 g-mal távozhattunk a normális napon mert megállt a fogyás, visszajött pici(40 g).
Végül is utsó napon a dr-nő megvizsgálta előttem is és mondta, hogy úgy tűnik, hogy jól nél ki a kishölgy, nem ráncosodott be a bőre a fogyástól, valószínűleg több vízmennyiség volt a szöveteiben amit kipisilt, úgyhogy hazaengedett minket. Otthon már volt pici előtejem, aztán a 10. napon indult be rendesen. A kh-i távozástól havonta fél kg-t hízott. :D
Ha a 400-as fogyást túlhaladja, akkor kapott volna tápszert.

Red: szülésznőt csak akkor lehet fogadni, ha van fogadott orvosod. Ha itt van fogadott orvosod, akkor nem zavarnak el, simán szülhetsz itt és nem kell fizetni sztem. Kérdezd meg. A fogadott orvosnak meg annyit adsz amennyit tudsz. Én megkérdeztem az enyémet, de nem tudtam annyit adni, csak a felét, és azt is a 6 hetes kontrollon, de úgy örült neki (főleg a vörösbornak hozzá), mintha nem is számított volna rá (bár nem nézte meg mennyi, de mások sem adták meg a tarifát).
Én sem fizettem volna a Honvédban, vagy a SOTÉ-n legalábbis nem mondta senki hogy kell.
Tök jó lenne, ha ingyen is megúszhatnátok az integráltat... jól jön az a pénz a lakás átalakításhoz, nem?

Szombaton jönnek hozzánk is ablakozni.. bakker rohadt sok dolgom van, sok elpakolni való (persze megint mindent egyedül), ráadásul még rámsóztak 8 kg málnát , meg sbarackot, nagyon örülök neki, jól jön, csak ezt is egyedül kell megcsinálnom... és már alig alszom napok óta, erre még Apa is duzzog az ágybeli hiány miatt...Mindenki hagyjon békén!! Csak aludni akarok... Amúgy is megvan a Mikulás és nagyon erősen, bár fájni legalább nem fáj, ez is fura. (alapvetően görcsölős vagyok)
Én is ált éjfélkor jutok álomra (a k....a alsószomszéd hangoskodása miatt) és Letti meg 4-kor kelt, kis vízre (már nem kap cicit hogy aludja végig az éjszakát) visszaalszik, de 5-kor fél6-kor már kel. Eddig visszaaludt a kaja után, de most két napja nem, úgyhogy ma hulla fáradtan de megvívtuk a főnöki csatát. 40 perc, kb 60-szor fektettem vissza térdelésből és ülésből és egyre jobban visított. Mire kifáradt és feladta. Annyira igaziból sírt, hogy utána még álmában 20 percig hüppögve vette a levegőt... úgy sajnáltam, de már muszáj volt. Azóta jobban szót is fogad.

Jaaa ÉÉÉSSS du még benn hagytam a kiságyba, mert nem bírja ha pórszívózok, oda is bementem és sírt és úgy a nyakamba akart ugrani, hogy FELÁLLT!!! :shock: :cry: Aztán újra meg újra... Késő du-is...
tehetem lejjebb az ágyat, így viszont nem fogom rendesen elérni, hogy álmában betegyem.. és még annyira koraiiiiiii nem akaroooom!
A nagy 9-10 hónaposan állt fel. Hova siet ez a kis csetresz???

Mennem kell, bocsánat a túl hosszúért!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 10:14-kor.
kchriske

Nagyon édesek a gyerkőcök!

Nóri mostanság nem nagyon akar enni. szerintem a meleg miatt lehet ez. Nálatok is ez van?

MAjd én is teszek még fel képeket, mert apáéknál is készült jó pár darab.

Kchriske, én is így voltam apával, amíg itt volt velünk: szana meg széjjel hagyta a dolgait, én pakolhattam össze, mert nekem ciki, ha kupiba jönnek a látogatók. takarítás, tanulás, babóca, este apa a számítógép előtt ült örökké, és amikor ment pihizni az ágyikóba, "akkor anya hol vagy"? hát eléggé ki voltam purcanva. kb éjfélkor tudtam vacsizni, meg rendbe szedni magam, a szextől meg h*nyingerem volt már, na meg a nógatástól. úgy éreztem magam, mint egy vágykielégítő szoc. munkás :)
éjfélkor a wc-re jártam pihenni :) vagy 10 percet ültem ott minden éjjel, mert ott nem piszkált senki.... odáig, amíg 1x apa beszólt, hogy gyere, mert felkeltünk és sír, na mentem, a szobában apa az ágyban fekszik, Nóri meg a sajátjában ordít. még fel sem vette, semmi se.. ennyit az ilyen hapsikról, remélem, van kivétel
Vendég

Detty hol vagytok? Mi újság veletek?

Kchriske! Ugyan oda siet Letti, mint Babóca. És most már majd mindenhol feláll. Alig bírok én is vele: kiskád, kiságy, nagyágy mellett a földön. Tök mindegy, ő föláll. Most már kúszik, ha valamit nagyon akar. Ma is leraktam a szivacs közepére (ami nektek is van) és kimentem a konyhába. Koppant valami a parkettán, rohanok be, hát odakúszott a nagyágyhoz, felállt és elvette a távirányítót és néz rám iszonyú elégedetten. Pedig már van külön bejáratú távirányítója és telefonja is, de egyik sem jó.

Furcsák ezek az apák. Annyira akarják a babót, aztán meg nem csinálnak semmit. Annak idején Lánykám apjánál is ilyesmikért telt be nálam a pohár, bár Lánykám nagyobb volt, mikor különmentünk.
Most nálunk annyival jobb a helyzet, hogy hozza utánam a fürdőbe :lol:

Kép
Kép
nicolca

Detty! Egyetértek Kchriskével, a kineziológia hatékonyan tud segíteni ezeken. Egyébként az anyukáddal való viszonyod kibogozásában is, és nem kell hozzá egy év (OK, valami rettenetesen bonyolult, sok-sok rétű helyzetben illetve ha nagyon nem akar vele szembenézni az ember, talán lehet ilyen, de elég extrém lenne). Azért hat Alexára is (a pszichológiai módszer és a kinez is), mert hiába, akarva vagy akaratlanul, de mégis csak az anyánkkal való kapcsolatunkat visszük tovább a gyerekünk felé. Ha valami ki nem mondott, vagy esetleg tudatosan fel sem fogott feszültség van köztetek, akkor azt automatikusan nyomod tovább Alexának, még ha a legjobbat akarod is. Esetleg pont azzal, hogy na én aztán tutira nem úgy fogom csinálni, pedig lehet, hogy pont az lenne jó egy adott helyzetben. Amint benned oldódik a feszültség, Alexában is fog, mert már nem cipeled magaddal tovább. Minél fiatalabb valaki, annál esélyesebb, hogy kevesebb rétege van egy-egy próblémának, mert még nem tudott sokszor megismétlődni ugyanaz az érzelmi helyzet. Így Alexa esetében, a te oldásod is gyorsan tud használni.
A másik vonal, amivel én foglalkoznék, ha úgy döntesz, hogy elmész kineziológushoz, az a vetélés (ha Alexa előtt volt, feltételezem) illetve, hogy Alexának nem találtak szívhangot. Mindkettő meghatározó lehet neki, és téged megviselt, így a feszültség ott van benned, bennetek. Ez a mostani helyzet pedig nagyon hasonló, Alexa "élete" kérdés (kisarkítva írom ,de az evés nyilván szükséges hozzá), te pedig tehetetlenül vergődsz, és várakozol, mint az elején tetted, mikor azt mondták, hogy nincs szívhang. Így már lehet két "régete" is.
Ne törődj bele, hogy ez akár egy évig is eltarthat! Szerintem...
És a babád is mindent érez. Ha megkönnyebbülsz, azzal neki már születése előtt egy bónuszt adsz. :)
Ha elmész kineziológushoz, feltétlenül meséld el, hogy mi volt Alexával az elején, a vetélést, és hogy babát vársz! alapvető fontosságuk van!

Ja, és ha már az asztrológiát szóba hoztátok, találtam egy marha érdekes könyvet, szerintem érdemes a vonatkozó fejezeteket elolvasni, ha könyvesboltban jártok. De esetleg privátban el tudom küldeni, ha szeretnétek (pl lefényképezem azt a fejezetet). Arról szól, hogy hogy működnek a bizonyos jegyek csecsemőként, kisgyerekként és kisiskolásként. Érdemes az aszcendenshez tartozót is elolvasni, mert az is jellemző. Ez az oldal ízelítő, három jegy van fent (szerintem nekünk egyik sem passzol, esetleg aszcendensként lehetnek érdekesek, meg arra jók, hogy eldöntsétek, érdekes-e a téma).
http://www.humanisztikus.hu/gyerekasztrologia.htm

Egyébként az asztrológia szerintem értelmes kezekben nagy segítség tud leni, ha az ember nem ért egy helyzetet, vagy alkalmas időszakot keres valalmire, kóklerkedni viszont mindenki tud vele. Az ilyen heti előrejelzéseket totál fölösleges elolvasni, egy ismerősöm weboldat szerkeszt, és őt kérik meg, hogy írja meg ezeket, megy bele a kalpba az összes, aztán véletlenszerűen kiteszegeti, persze valami ellenőrzéssel, hogy ne jöjjön sűrűn egymás után... Erről ennyit...

Detty, Red! Örülök egyébként, hogy jól vagytok, és szépen pocakosodtok!:)
Red, Panna annyira édes! Kchriske, Nicolca! Ti is nagyon büszkék lehettek!

Olyan szomorú hallani, hogy mennyi kapcsolat megy szét gyerekek mellett. Remélem, hogy azért megtaláltátok/megtaláljátok a helyeteket, és a gyerekek is biztonságra lelnek. Nekem és a férjemnek is elváltak a szüleink, sajnos nem is a legszebben, úgyhogy én gyerek szemmel látom az egészet. De felnőttként sem lehet egyszerű kezelni az ilyen helyzetet. Minket ez szerencsére összekovácsolt inkább. Illetve talán ezért is akarok mindenképp tesót Csupanyálnak. Mert nekem tesó nélkül nem ment volna az egész, ez tuti. És a férjemnek is nagyon jól jött a tesója. :) Remélem, hogy Csupanyálnak sosem kell emiatt számítania a tesójára.

Megyek, mert felébredt. Még egy csomó mindent akartam írni...

Kép
Kép
kisbogarka

Ja, pl. azt, hogy én vagyok a második legidősebb... Igen, sajnos beelőztem Kchriskét. :)

Kép
Kép
kisbogarka

Sziasztok!

Jézusom, ilyenkor döbbenek rá, milyen szerencsém van a férjemmel. Neki is van bőven hibája (nem győzök pakolni utána, mert a rendet nem ismeri), de Alexával nagyon sokat foglalkozik. Hétvégén szinte teljesen leveszi a vállamról a gyerekkel kapcsolatos dolgokat (pl. hétvégén én nem is nagyon szoktam pelenkázni), játszik vele, sétálni mennek. Ilyenkor van időm takarítani, főzni és egy kicsit pihenni is.

Elég szarul érzem magam pár napja, kapar a torkom és rossz a közérzetem. Nem vagyok lázas, de nagyon annak érzem magam. Eszembe jutott, hogy annak idején Alexával is ez volt a helyzet. Úgy látszik, a terhesség ilyen "beteg vagyok" tüneteket hoz ki nálam. Azért remélem, ennél nem lesz rosszabb.

Délelőtt megyünk vissza a kórházba a maradék - gondolom negatív - leletért, délután meg a pszichihátriai klinikára. (nem sok kedvem van ma elmenni itthonról) Úgyhogy kicsit húzós napunk lesz.

Alexa elkezdett enni, de már nem adok neki babakaját. Eszi, amit mi, vagy ha az nem kell, marad a gyümölcs. És a reggeli-esti tápszerbe kap kakaót, így simán megissza. Kap joghurtot, húslevest, spagettit, és nem szórakozom a fűszerezéssel. Nem csinálok semmit csípősre (egyébként sem, mert én nem bírom), így kaphat mindenből. Egyenlőre működik a dolog.

Szép napot mindenkinek.

Kép
Kép
detty74

Sziasztok!

Bumbike:
Nektek sem volt egyszerű! Te nem remegtél a műtét közben? Én kb mint a nyárfalevél, jó is, hogy le volt kötve a kezem.
Az is tök furi, hogy a fájdalmat nem érzi az ember, de a nyomást igen, ahogy matatnak. Nekem legalábbis ez volt a legfurább tapasztalat. Ezért is örültem többek között, hogy Pannánál végül nem kellett csaszi, elég volt 1x átélni a vakbelemnél.
De ha MUSZÁJ császározni, az persze más, a baba érdeke mindenek felett áll!!!!!!!! De azért örülök hogy (eddig legalábbis) kimaradtam ebből.
A napokban a "gyakorikérdések.hu"-oldalon olvastam egy vitát, az volt a lényeg, hogy egy csomóan nem tekintik a császárt szülésnek (meg hogy tök jó nekik, mert így megússzák a szenvedést ...)!
Ezen én nagyon felháborodtam, és szerintem csak az mondhat ekkora marhaságot, akinek még nem volt csaszija vagy egyéb hasi műtétje. Igenis fáj, még ha nem is közben, de utána aztán bepótolja!
Én a hüvelyi szülésből sokkal gyorsabban felépültem, mint a műtét után.
Meg mi az, hogy ez nem szülés? Hát akkor micsoda?
Na bocsi, csak ez a vita felkavart és a történeted kihozta belőlem... :oops:

Kchriske:
köszi az infókat!
Az tök jó, hogy kétágyasak a szobák, én nagyon rosszul viseltem a flórban a 6ágyas kórtermet, 3 éjszakát/4napot voltunk bent, de 5-6 óránál többet nem aludtam összesen! Ráadásul rengeteg genetikailag hiperpigmentált kismama is volt bennt, 3 a szobában is, és nem is velük volt a baj ( ha egyedül vagy kevesen vannak, akkor érdekes módon tudnak viselkedni, meg ezek még a normálisabb fajtából valók voltak), de a famíliájuk...! PFH!
20-an vonultak be egyszerre a kórterembe, te meg ugye ne zavartasd magadat: pihenjél, szoptassál... :evil:
A dokik se mertek nekik szólni, és a saját fülemmel hallottam, hogy mikor az egyik csecsemőnek a nyakába egy hüvelykujjnyi aranyláncot raktak, akkor az egyik doki odasúgta a nővérnek, hogy :"remélem jól a nyakára tekeredik, eggyel kevesebb lenne..."
Szal többek között ezért kérdeztem ,hogy bejöhetnek-e a kórterembe látogatók...

Megcsináltad a málnát meg a barackot?

És igen, jól jön a pénz a lakáshoz. de kiderült, hogy csak akkor csinálják meg ingyenesen az adott kh-ban (3db van pesten), ha ott fogsz szülni. :? Úgyhogy kilőve.
Viszont beszéltem 2 jónevű genetikussal is telefonon, és egybehangzóan azt állították, hogy nekem tök felesleges megcsináltatni ezeket a teszteket, mert az általa szűrt kromoszómarendellenességeknek semmi köze a gyógyszerszedéshez, meg a polidactylához hasonló genetikai rendellenességeknek, a korom miatt meg annyira elenyésző a százalék, hogy szerintük pénzkidobás. Ezt mondták, menjek el 4d-re azelső meg a második trim-ben is, jónevű szonográfushoz, és ott nézzék meg alaposan a babót. Ott kiderülhetnek a down-és egyéb cuccok is, hisz ezeknek jellemző tesi jegyeik vannak - ennek van értelme az esetünkben ,nem az integrált- meg a hasonló teszteknek.
Hajlamos vagyok hinni nekik, még 1 genetikussal nem sikerült beszélnem akivel akartam, ma őt hívogatom, aztán döntök, hogy menjek-e tesztre.

GRATULA Lettinek meg Babócának!!!!Nagyon ügyik, csak épp titeket fognak még jobban lefárasztani...
Panna próbál lépegetni, de érdekes, hogy előre-hátra, és nem oldalra próbál haladni :shock: Majd meglátjuk, mi sül ki belőle.

Ma rokonlátogatóba megyünk, sztem csak délután felé leszek gépnél... addig írjatok sokat :D

Kép

Kép
redwings

Sziasztok!

Húúú ennyi mindenre nem lehet röviden reagálni, na inkább több részletben megpróbálom, mert gyanítom most nem lesz lehetőségem sokra..

Tündi: mikor a nagy pici volt, már annál is tovább jutottunk, mint ti.

Ja és Tündi! Nem minden pasi ilyen!! Van kivétel, nekem is volt egy ilyen kivételes pasim és nagyon hiányzik, főleg mikor ilyen a helyzet ezzel a pasimmal :cry:
Hülye és abszurd helyzet, nem?? :? :oops:

Jó hogy most legalább itt vagytok ti! :wink:

Na a nagy már megesz... megyek, majd a többi később, bár ez is sok lett, bocsi.. :oops: :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 10:17-kor.
kchriske

Annyit még hadd tegyek az előzőekhez, hogy viszont a terhességek alatt, ha tilos volt, meg a szülés utáni regenerálódást nagyon türelmesen és rendesen viselte. Mert azért a regenerálódásra azért nemigen elég a 6 hét. Nekem a 3. hónaptól volt olyan a szex, hogy azt mondtam már jó és nem fáj. Ezért azért hálás voltam.
A lányait viszont imádja, csak amíg ici-picik nem csinált semmit körülöttük, csak a játék az ő része.

Igen, megcsináltam a málnát és a barackot. 3 részletben. Persze erre is azt kaptam: minek fogadtad el!! ( A gyerekágyat is minek lejjebb tenni??? :shock: :shock: Pedig mondtam, hogy a kicsi felállt, már bántam, hogy megvártam vele.. de annyi dolgom volt..
Jó kis lekvár nem?
Most megint kaptam barackot a mamámtól is, de ezek szépek, úgyhogy fagyasztani fogom, de persze megmosni, pucolni.. mindegy. A gyereknek csinálom nem a nagy m....k. Ebből a kicsi is ehet.

Jobban vagytok már?

Mi most szendvedünk, éjjel 3-szor kelt fel a kicsi, most meg nem eszik, nem iszik... fáj az ínye egyértelműen... megyek is..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 10:20-kor.
kchriske

Nekem is szerencsém van a párommal, mert kicsit hajlítható, nevelhető ;) Ne értsetek félre, nem megváltoztatni akarom őt, hanem ezt arra értem, hogy képes belátni, hogy vmit nem úgy kéne, mint ahogy ő kitalálta/tette. Kompromisszum kész, és ez jó alap. ;)
Amennyire félt a gyerekvállalástól, és amennyire halogatta volna 120 éves koráig, annyira jól belerázódott, hál istennek! Sok csörtét kellett lefutnom vele, hogy belevágjunk a babó-project-be, és nagyon félt még akkor is a dolgoktól, mikor hazajöttünk a kh-ból. Ráadásul ugya Panna ici-pici volt, törékeny... de a kezdetek kezdetétől befogtam és irányítgattam, dícsértem, hogy milyen ügyesen ellátja stb... belejött lassacskán.
Egy dolog van, amit nem bír, és ez a kakis-pelus cseréje, mert ő nagyon-nagyon érzékeny a szagokra, egészen kisgyerekkorától kezdve. pl rendszeresen öklendezik a reggeli fogmosáskor, meg iylenek. rosszabb, mint egy átlag terhes nő :)
Szal a peluscsere az én reszortom, és volt, hogy inkább átvitte anyámhoz 3háznyira hogy ő cserélje ki(mikor én dokinál voltam).
De minden mást megcsinál (bár mostanában az altatáshoz csak én vagyok jó) és Panna is nagyon ragaszkodik hozzá. Éjjelente mondjuk ált én szoktam ugrani a gyerekhez ha kell, de ez is azért van, mert én felszínesen alszom és előbb észlelem a nyöszörgést, mint Mormota Úr.
Elmagyaráztam neki, hogy Panna melyik jelzése mit jelent, és onnantól sokkal kezdeményezőbb is volt, mert jobban "megértette" a gyereket. Szótárat adtam hozzá :) - de ez így műkszik nálunk, úgyhogy nem bánom, akármennyire is nevetségesnek tűnt az "oktatás".
Persze vannak napok, mikor olyan ideges, hogy nem végződik jó, ha a gyerekkel kooperál, mert egymást hergelik fel még jobban. Az ilyen ideges/fáradt napokon békén hagyom míg lenyugszik (vagy másnapig :D)

Szeksz-keksz:
hmmm, nálunk én vagyok a nagyobb étvágyú :oops: , és az a jellemzőbb, hogy én kezdeményezek többet - néha hiába. De szerencsére ha fordítva adódik is, akkor is képesek vagyunk tolerálni a másik döntését és tiszteletben tudjuk tartani azt, hogy NEM. Mégpedig sértődés nélkül, és ez a legfontosabb szerintem.
Mondjuk volt egy nehéz időszakunk, mert a műtétet követően el voltunk tiltva, mikor meg már lehetett volna, akkor misi előállt azzal, hogy őt mélységesen zavarja a megváltozott testem meg a tudat, hogy ott a baba közben... na ettől szenvedtem erősen. Aztán szülés után meg ő, mert a 6hét végén már ott tipródott bevetésre készen, én meg kb 3-3,5 hónapig nem éreztem alkalmasnak magamat a dologra. Persze volt néhány próba, de kudarcba fulladt a részemről sajna. Aztán visszarázódtam - nehezen ment :?

na, asszem én is több felvonásos leszek ma este, mert Panna nagyon nyüszi és elég gáz úgy írni, hogy rajtam lóg...
terveim szerint még majd jövök :D

Kép

Kép
redwings

Red: a nagynál nekem is sokáig tartott, hogy visszarázódjak az ágyjelentekbe, és nagyon nagyon sokáig nem volt olyan, mint előtte. Féltem is, hogy nekem már sose lesz jó a szex mármint az egész.
Lettinél is kellett 3 hónap, viszont utána sokkkal jobb lett, mint előtte. Meg is lepődtem.

Apát szerencsére nem zavarta a terhesség, sőt.

A kicsit már én is a kezébe nyomtam és igyekeztem befogni, de azon túl, hogy kénytelen megfogta és jókat aludt rajta, a többiben elutasítás volt a válasz. Azt hogy tanítsam nem fogadja el.

A kicsivel iszonyú délutánunk volt. Nem evett, nem ivott annyira fájt az ínye, még a cicit se tudta bevenni. Végül fecskendővel meg a szilikonos kanállal főleg, sikerült uzsira 120 ml tápszert beebédeltetni, meg előtte vizet itatni. Na akkor nyugi lett. Nem is tudom miért sírt jobban a fájdalom miatt, ami sztem csak akkor fájt, ha hozzáért valami és a többi az éhségnek szólt.
Asszem éjszakára adok neki Panadolt, mert hőemelkedése is van, hátha jobban alszik majd, meg talán eszik is. A chamomilla most nem segített csak 10 percig.

Na vége a nyuginak.. bocs a mai sok regényért..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.23 10:23-kor.
kchriske

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?