Sziasztok!
Úszással úgy látom elég jól halad a többség.
Nekem az a friss tapasztalatom, hogy nem kell semmi ördöngősség csak víz, víz, víz. Na ez így röhejesen hangzik, de így van. Az enyémek egy jó hónapja visítottak ha víz cseppent az arcukra, a fürdőkádnál hajmosáskor egy törölközővel álltam és folyamatosan töröltem az arcukra folyó vizet, a medencébe csak akkor mentek be ha senki sem volt mert még véletlenül rájuk csapják a vizet. Ehhez képest most víz alatt úsznak, a tengervízen sem vacakolnak hogy sós, meg koszos, meg hullámzik... bele a közepébe, már attól félek hogy túl bátrak, mert az sem izgatja őket, ha nem ér le a lábuk, ők mennek. Ilyen hungarocel deszkánk nekünk is van, de leginkább minden (karúszó, deszka, úszógumi ) nélkül mennek. Nem tanítottam őket sehogy, egyszerűen minden nap kint vagyunk a medencénél vagy a parton, aztán látták a többi gyereket meg rájöttek maguktól, hogy semmi nem történik ha vizes lesz az arcuk.
A gyerektársaság még mindig nem vonzó nekik
Most már költözött egy argentín család ide 3 gyerekkel, németek, angolok, már néha tömve a medence gyerekekkel. (meg úgy általában véve minden tömve, bolt, utak, stb., itt a túristaszezon
) Ők mégis kettesben játszanak, nem izgatja őket ha ott van más is. Mintha ott se lenne. Erőltetni nem tudom, szerintem csak a suli és a szeparálás lesz a megoldás.
A nyomulós pasit sikerült leszerelni, úgy ahogy mondtátok, nem értem rá soha, néha kicsit talán túl erős is volt mikor egymás után 4-5 ajánlatra közöltem, hogy sajna van programunk vagy épp nincs hozzá kedvünk... Szóval megértette és végre lekopott
Az argentínokkal szoktam beszélgetni, bár túlzás beszélgetésnek nevezni, inkább makogok
Ahol voltunk az mind itt van 100 km-en belül, nem merészkedtünk még messzebb, meg úgy vagyunk vele, hogy amíg itt is van látnivaló minek is mennénk ?
Még beszéltük is a férjemmel , hogy Magyarországon bezzeg nem láttam az összes falut 100 km-s körzetben.
Most hétvégén is voltunk, El Campello-ban, bár semmi extra nem volt benne, de majd teszek fel képeket ha ráérek.
A gyerekek nálunk is ilyenek, már tudják hogy mit nem szabad de ettől még próbálkoznak. Az enyémek már ismerik az összes repedést a sarokban, annyit állnak ott.
Most is mutatok képeket: a férjem csinálta a kórházban. Hát ég és föld a különbség az otthoni és az itteni viszonyok között (bár ezt már írtam, de a képek jobbak)
A betegszobában az ablak alatt van egy vendégágy, az lehajtható a hozzátartozónak.
Az egyik műtő:
A műtők előterében van egy terem ahol a hozzátartozók várhatnak, ide jön ki a sebész műtét után tájékoztatni őket. Meg van több helyen érintőképernyős monitor amin egy kód beírásával a hozzátartozó tájékozódhat a betegről amíg az bent fekszik. (épp hol van, milyen vizsgálatok voltak, stb.)
Lilla!
Augusztusban véglegesre mentek haza vagy majd újra próbálkoztok? Nem sikerült munkát találni?
Mennem kell, már megint a nyakamon vannak. Legújabban ha bekapcsolom a gépet egyből rácuppannak. Eddig nem érdekelte különösebben őket, de megmutattam nekik az Anna-Peti-Gergő oldalt, na azóta függők
Ditke