Új privát üzeneted érkezett!

dita: Nem feltétlenül kell a dokinak pénzt adni, legfeljebb nem mész vissza többet hozzá. Ennyi. Ha meg vagy vele elégedve, akkor adj neki, ha nem akkor nem. A bejárás sajnos lehet hogy a fogadott doki miatt kötelező lenne, ebben igazad van. Nem tudom, hogy lenne a jó.
vicky79
Budapest III. kerület

Megint egy laptető, már tele lenne vele a padlásom, ha lenne. :D
vicky79
Budapest III. kerület

SZiasztok,

Dita,

tudod, hogy az én dokim síelni volt amikor Danika született. Gyorsan felkértük a főorvost, mert az ügyeletes doki nem volt szimpi. Na, ő akkor ért oda, amikor már Danika jött ki ezerrel, még gumikesztyűt sem volt ideje húzni. Úgyhogy nem sok értelme volt felfogadni.
A szűlésznőmnek viszont nagyon sokat köszönhetek, ő ott ült mellettem mind a 13 órát, ha kellett szórakoztatott, ha kellett lelket öntött belém. Én neki köszönhetek mindent és nem a dokinak.
A főnökasszonyom is babát vrá és ő sem fogadott orvost csak az én szülésznőmet kérte fel, mivel arra a pár percre tök mindegy melyik orvos jelenik meg.
És ha szülök legközelebb én is csak szülésznőt szeretnék fogadni.

És kiderült Bogyó neme??????????????????????????

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

MONIC
Amit te mondtál pont emiatt döntöttem én is így, hogy nekem csak szülésznő kell.
Annyian mondták hogy már utólag sajnálják azt a sok pénzt amit a dokinak adtak mert legszívesebben a szülésznőnek adták volna inkább, mert a doki szinte semmit nem csinált, sokszor persze akaratán kívül hisz ahogy te is írod már a végstádiumban ért be hozzátok amikor már majdnem hogy kint volt Danika.
De még ez nem is annyira aggaszt már mint az anyagi része, inkább az hogy nekem nincs arra energiám és lehetőségem hogy egy másik városba járjak ezentúl terhesgondozásra, pláne ebben a nagy melegben mikor itthon a hűvös szobában is képes vagyok rosszullenni és elájulni. Soha nem bocsájtanám meg magamnak hogy egyszer egy ilyen utazásom alkalmával történjen velünk valami.
Apa nem tud engem elkísérni mert dolgozik, nekem még jogsim sincs hogy az autóba beülök és megyek. Sajnos 3 busszal jutok oda a kórházhoz és ez legalább másfél órás utazgatást jelent.
Ez a legnagyobb problémám. Itt helyben meg gyakorlatilag 10 perc és ha rosszul is lennék vagy beülök egy taxiba vagy felhívom a párom hogy jöjjön értem.
Már csak a félelem miatt is tuti rosszul lennék a melegről nem is beszélve, és ugye nem kell mondjam, hogy nem adják át a helyet a közlekedési eszközökön, na szóval eleve ezért nem maradtam meg a régi dokimnál, pont hogy az utazgatás miatt, meg hogy késő este van a magánrendelése.
Most voltam át a szomszéd szülésznőnél és nagyon okosakat mondott. Most már kicsit megnyugodtam, mert még el sem mondtam a véleményemet ezzel kapcs, és ő szinte ugyanazokkal a szavakkal mondta el a gondolataimat.

Mindenkinek köszi a hozzászólását, még filózgatok a dolgokon hogy mi legyen, de már nagyjából kialakult a kép.

dita75

Ja és engem az idegesít hogy megmondja kerek-perec hogy a magánrendelése 10 %-át kéri (jelen esetben 100 ezer forintról van szó) és ha akár meg vagyok vele elégedve akár nem ki kell csengetem a lét. Én eddig is úgy voltam vele hogy akár az inszemnél akár a BMC-ben ha hálás voltam valamiért akkor nem fukarkodtam.
Na de előre megalkudni egy olyan dologban amiről még azt sem tudod hogy egyáltalán neked bejön-e vagy sem??????
Nem arról van szó hogy nem akarok a dokinak adni semmit, de ha azt vesszük hogy teszem azt a szülésznő ott van veled kb. 20-30 ezer forintért egy egész napot is akár, és lesi minden gondolatodat, ezzel szemben a dokker rádnéz (ha csak nem a szülés végső stádiumában ér oda) két óránkét, aztán mit csinál, max. megtojózza a kismamát és azzal el van rendezve, végül "levezényli a szülést. Ezt szó szerint mondta a szülésznő szomszédom. A dokik többsége olyan mint a karmester. Én még nem szültem de úgy mondta, hogy ő azt látja hogy sokszor sokkal hamarabb is lezajlana egy szülés, a doki siettetné a dolgokat, akkor is azt mondja a kismamának hogy nyomjon amikor nem kéne és órákkal eltolódik a dolog emiatt. Ő folyton vitatkozik a dokikkal emiatt, hogy a szülés az egy természetes dolog és nem vezényszóra kéne hogy történjenek a dolgok, de hát a dokik nem adják ki a szüléseket kezükből. Nagyon jókat beszélgettünk most jöttem el tőle. Azért jó ám egy olyan ember tanácsát kikérni aki már évek óta ebben dolgozik és ő a másik végéről látja a dolgokat mint mi!

dita75

Ja nem voltam ultrahangom holnap megyek egy órára!
Ezt még elfelejtettem mondani.

Ma nagyon elfoglalt voltam, gyakorlatilag reggel 6-tól talpon vagyok.
Elmentünk a barátnőmmel a kórházba ott kb. egy órát voltunk utána mászkáltunk fehérváron. Praktiker, ofotért, pláza, turi, auchan. Délután értünk haza. Vettem egy terhes rucit magamnak a C&A-ba, a turiba egy édes bodyt. Auchanba tök jó bodyk vannak kemény 200 Ft darabja. 7 db van egy csomagban és 1400 ft. Vettem Bogyónak unisexet nagyobb méretben, mert mire abba belenő már nyár lesz. 56-62-es méretben meg amúgy is megvettem már amennyi kell.
Néhány apróság is bekerült a kosárba mint pl. kis könyvecskék, hihetetlen édi. Majd holnap lefotózom ha nem felejtem el. Aztán amikor hazaértem kicsit neteztem, de mivel a barátnőm felemlegette hogy lecsót fog csinálni megkívántam így felmentem a városba paradicsomot venni mert minden más volt hozzá. Aztán végül meg se csináltam mert hirtelen felindulásból átmentem a szomszéd szülésznőhöz és fél 9-kor tévedtem csak haza. A végére apa is befutott, úgyhogy gondolatban már együtt szültünk meg vajúdtunk meg mindent csináltunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dita75

Dita,
azért nem semmik ezek az orvosok...eleve te a kórházban fogsz szülni, TB alapon, ők megkapják érte a pénzt. És még van pofája külön tarifát szabni. Úgyis tudja, hogy fog kapni, na de ezt előre bejelenteni??? Persze, tudom, ez a legtöbb helyen, a legtöbb dokinál így megy.
A dokimnál is ki van írva, hogy mi mennyi, vizsgálat, UH..., na de a szülés meg sincs említve. Nem is lehet, szerintem ez nagyon ki van nekik adva, mert itt senki nem mondja meg, hogy mennyit kér, amennyit gondolsz, annyi, ha gondolod egyátalán. Ráadásul ha szükséges, főleg a végefele, mikor már sűrűbben jársz, akkor megvizsgálnak a kórházban is (jó, lehet, hogy ki kell várni, hogy előkerüljön a műtőből), és akkor az is ingyen van. De ez így működik más osztályokon is, pl. Lilinél a fülészeten.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Halihó!
Bocsi csajok, jönnék én, de nagyon el vagyok havazva. Hétvégén vendégünk jön, erre készülök. Apránként takarítok, amennyire a kisfőnök megengedi.

Ditus!
Neked CTG / NST-re is Fehérvárra kell majd járnod?

Ha ott fogadsz dokit, akkor már logikus, h hozzájárj terhesgondozásra is. Nekem volt válaszott dokim, szülésznőm nem volt. Igaz én a végén 5 hétig feküdtem, ezt már nem tudtam elintézni.

Viszont.... Nagyon jó szülésznő volt velem végig, rendes volt. Akkor a szülőszobán volt vagy 3 szülésznő ügyeletben. Igaz se neki, se a dokinak nem kellett sokáig velem foglalkozni, mert hamar meg lett Lackó.

Ha nem akarsz dokit fogadni, azt is megértem, az ügyeletes dokik is levezetik a szülészt. Sztem ők is maximálisan odateszik magukat. Max. nem választasz dokit, és az ügyeletesnek ettől még adhatsz egy kis dellát, ha megelégszel vele.

Nálunk volt arra a példa, h a barátnőm a város legmenőbb dokijához járt gondozásra, aztán nem ment be hozzá szülésre, mert éppen szombat volt. No comment.

Sztem érdemes lenne megkérdezni erről embereket, az nlc-n sok fórum indul. Ott pörgősebb, mint itt, tuti válaszolnának neked.

Nézz be ide: http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=226010

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=52829
20150601134430

Látjátok a lényeget elfeljetettem.

Lackó megtett pár önálló lépést. Egyre többet és stabilan áll magában és lépeget. Olyan tündéri és cuki és minden!
20150601134430

VIKI
Nagyon ügyi LAcus! :lol: Micsoda élmény ez nektek és neki is!
Az első szó az első lépések! NAgyon várom én is hogy megélhessem mindezt!

Köszi a hsz-t. Annyira eltérőek a vélemények hogy már megzavarodtam. Amúgy a helyi kórházban mindent megcsinálnak, csak szülni nem lehet itt már 3 éve.

dita75

Sziasztok!

Most csak gyorsban Ditának, mindenkitől bocsi :oops:

Szerintem azt is vedd figyelembe, hogy esetleg (ne így legyen, de benne van a pakliban) nem megy minden pikk-pakk, és igenis kell az orvos jelenléte, segítsége a vajúdás alatt is... Az ügyeletes lehet, hogy nem fog kínlódni és kivárni, hanem elő a bicskát és császár... Nálam a Dórival pl. nem az utolsó percekben kellett az orvos, ő is kőkeményen megdolgozott az én szép szülésemért, az ügyeletes nem biztos, hogy erre hajlandó lett volna. Ez csak az én meglátásom, hátha segít még egy szempontot mérlegelni.

Puszi mindenkinek, próbálok majd jönni, de gyalázatosan szar napokat élünk épp, zombi vagyok, és idegbajos :twisted:

Lackónak hatalmas gratula a masírozáshoz, csak így tovább!!!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

[quote="desviki"]L írta:desvikiátjátok a lényeget elfeljetettem.

Lackó megtett pár önálló lépést. Egyre többet és stabilan áll magában és lépeget. Olyan tündéri és cuki és minden!

Gratula!!

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979

Viki,
gratulálok az első önálló lépésekhez!!! Emlékszem mi is leültünk a férjemmel egymással szembe olyan két méterre, Lili meg szambázott közöttünk, de a végén már inkább odadőlt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszönjük a gratulációkat! Nagyon büszke vagyok rá! Ő meg úgy tud örülni, ha dícsérjük.

Tegnap mondta, h apa. Uram teljesen oda volt. Eddig csak a papa, mama, baba ment. Meg az otyá, ez hoppát jelent nála.

Linácska!
Hogy bírod ezt a meleget? Mikor mész CTG-re először? Levi képei nagyon fantasztikusak!
20150601134430

Remélem Czinkiék is jól érzik magukat és eszik rendesen Nándicsek.
20150601134430

Viki,
jövő héten megyek csütörtökön orvoshoz, és ő majd mondja, hogy mikor menjek. Elvileg nálunk betöltött 36. hét után kell menni, na most az nekem a jövő hét utáni, 12-én töltöm a 36-ot.
A meleget jól bírom, bár még ma csak annyit voltam kint, hogy elvittem Lilit az oviba, akkor meg még felhős volt. Nem is álltam neki átzuhanyoztatni a kókuszmatracot, féltem, hogy nem száradna meg. Most persze százágra süt a nap...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Dita,
hol vagy már? 10 percenként frissítgetem az oldalt, de lassan el kell indulnom Liliért...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Itt vagyok, most értem csak haza, hisz két órát kellett várnom, gyakorlatilag amíg lement a sor, én voltam az utolsó!
Először megtojózott és a méhem tetejét nyomta hogy na most érzem Bogyót? Mondom nem! Akkor elővett egy szívhang ketyerét, és jobb oldalt nagy nehezen megtalálta a szívhangot.
Mondta hogy azért átvisz az uhuba pedig marha nagy rohanásban volt. Ott sem mocorgott Bogyó de egyébként eddig csak a 12. hetin csinált produkciót, hát nem tudom talán ennyire lusta ez a gyerek?
Azt mondta hogy első terhességnél előfordul hogy még nem érzem annyira, meg hogy azért a biztonság kedvéért jövő héten is nézessem meg.
Valszeg elmegyek ahhoz a doktornőhöz pestre aki a 4D-t csinálta a Baross utcában.

dita75

És Miss vagy Mr?????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, lenne egy kérdésem. Amikor csinálták neked a cukros vizsgálatokat, volt olyan hogy az accu check go kevesebbet mutatott volna amit ott mértek a laborban????? Kicsit izgulok, ma voltam vizsgálaton, állitólag holnap lesz eredmény!

Ditus, tényleg megtudtál valamit???

Kép
pgsuska

Zsuzska,
nekem olyan nem volt, mindig magasabbat mutatott, alacsonyabbat soha. Úgyhogy mondták, hogy vonjak le kb. 1,5-et az accu chekes értékből.
Én meg ma kicsit elkeseredtem, mert kb. 2-3 héttel ezelőttig bármit ettem tökéletes volt az értékem, aztán nem volt tesztcsíkom, mert égen-földön nem kaptam, közben nyaraltunk is, bűnöztem is, ma meg méregetem az értékeket, és hát elég magasak. Reggeli után 6,8 lett (30g után), 50g-os ebéd után egy órával 8,1, másfél órával 7.0, a vacsira még kíváncsi leszek. Vagy csak az új doboz tesztcsík kavar be, nem tudom???
Tudom, hogy már írtad egyszer, de megírnád még egyszer Olcsi UH méreteit itt a végefele? Nekem most 34+2-n mérték Levit 2992g-nak.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

nem volt pofám még ezzel zaklatni hisz nem is az én dokim, nem is magánrendelésen hanem sztk-son voltam, úgyhogy majd jövő héten talán a 4D-n. A lényeg hogy ver a szíve és remélem csak lustika!

dita75

Dita,
a volt kollegám mesélte, hogy anno a kislányuk 9 hónapon át nem csinált mást, mint törökülésben ült az anyukája hasában, és gyakorlatilag nem is érezte mozogni. Még szülésre sem volt hajlandó megfordulni, úgyhogy ezért lett császáros.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

LINACSKA
Akkor egyre inkább kezd világossá válni hogy kiscsaj van a pocakban! Na persze ezt most csak viccből mondom! :wink: 8)

Csak tartsa meg jó szokását és szundizzon sokat leginkább éjszaka! :)

VIKI
Az jutott eszembe hazafelé jövet, hogy minek akarsz postázni, hisz azt mondtad hogy nyáron jöttök felénk, és az ajánlatom még mindig áll hogy nagyon szívesen látlak benneteket. Mi sajnos száznál is több % hogy nem jutunk el Nyíregyre, nincs arrafelé semmi dolgunk, rokonok mind pestiek.
Amúgy tudjátok már hogy kb. mikor lesz ez a rokonlátogatás itt veszprém megyében?

MONIC, SUSKA
És ti mikor jártok akkor a Balaton környékén?
Már alig várom hogy láthassam a kiscsávókat élőben! :)

dita75

Ditus!
Bizti kis lusta Miss Bogyi. Kár, hogy nem kaptam meg a bizonyosságot, hogy tényleg kislány.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979

Sziasztok,

Viki mami,

gratulálok Lackónak az önálló lépésekhez!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Te adsz Lackónak cumiból főzeléket vagy gyümölcsöt?
Mert Danika imádja a barackot, szoktam neki adni kanállal de nem mindig van türelme hozzá. Ezért át szoktam önteni cumisüvegbe és van hozzá az Avent 3 variant cumi ami elvileg a III-as fokozaton a főzelékhez lenne jó. De Danika szívja egy kicsit aztán a rostok eldugítják a vágást rajta, és amíg kiszabadítom a picike hisztizik.
Azt is mondták, hogy csinálja házilag nagyobb lukat a cumira, de én sajnálom szétfabrikálni, inkább vennék nagyobb lyukút de az Aventnek nem találtam :roll:

Dita,

örülök, hogy Bogyó jól van. Sajnálom, hogy még mindig titok a neme :cry: Nem tudom mikor megyünk a Balatonra mert a férjem lánya nélkül akarok, aki épp most nincs itt, de nem tudom, hogy a nyáron mikor lesz itt és mikor otthon, ha egyáltalán otthon lesz valamikor :roll:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Dita, július vége valszeg.

Linácska, Olcsi 30 hetesen volt 1900 gramm és 37 hetesen pedig 3800 gramm. És 4200 grammal született. Amúgy nekem mondta akkor anno a dokim hogy a vége felett megváltozik a cukor, úgyhogy sztem nem az új tesztcsik kavar be. Én nagyon kivi vagyok a holnapi eredményemre. Reggelli előtt éhomi 5,3 volt kaja utáni pedig 5,7 de ezt accucheck-kel mértem, hát holnap meglátjuk mi a különbség, majd megirom. Mert ha ezek az eredmények maradnak akkor hála Istennek nincs baj, de nyugtával dicsérjük a napot.

Kép
pgsuska

Zsuzska,
nekem az a furi, hogy pl. a diabetológián is csak reggeli után nézik az értékeket. Na az nekem jó. Nem mondom, hogy nem emelkedett, de azért még határon belül volt. Az ebéd aztán mégsem. Úgy gondoltam, hogy erre az öt hétre visszafogom magam, ennyit már kibírok, nehogy ennyire kelljen inzulin.

Monic,
a MAM-os cumifej tökéletesen jó az Aventes üvegre. Abból van olyan, ami püréhez való, rá is van írva. Az olyan, hogy egy x van belevágva. Én alapból cserélem mindig az Aventes fejet, mert ennek a MAM-osnak összenyomott mellbimbó alakja van, és Lili mindig is könnyebben evett vele.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt!
Vendégeink lesznek hétvégén, ezért már kezdődik a takarítós, pakolós műszakom. Ha Lalcsi újra ébred, akkor még felugrunk vásárolni kicsit a nagy meleg előtt.

Linácska!
Te már nagyon a finisben vagy! Hű! Én nagyon sokat nosztalgiázok, h mi volt tavaly ilyenkor.

Ditám!
Ebben a melegben ne csodáld, h lustika. + Laló nekem igazi pocakbuli a 22. héttől tartott. Sokan még ilyenkor nem is érzik a Picit.

A csomit feladom majd, az uram behozta tegnap, még be kell csomagolni. Nem megyünk le végül, csak Pestig tudnám elvinni, oda megyünk 3 hét múlva.

Moncsi!
A Sparban vettem pépes cumi fejet, ezt simán bele lehet pattintani az Aventes cumifejbe, és ebből nyomta a legény az elején. Ő sem díjazta a kanalazást, később megszereti.
20150601134430

Boni,
hogy legyen hétfőn??? Szerintem én legkésőbb 9-kor végzek a vérvétellel. Valószínű napközben két dolgot el kell majd intéznem, az albérlőtől kulcsot szerezni, mert az egyik zárat lecserélte, így nekem nincs, viszont augusztustól új bérlőt kellene találni, na meg viszem a barátnőmnek a melltartóit, de lehet, hogy hozzá csak hazafele ugrunk be.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok, bocsi hogy eltűntem de Zsiga széltoló, ha alszik pakolok vagy készítem a ZSigi exyztraszülinapi ajcsit ha elkészül majd megmutatom... és ráadásul tegnap beteg lett! ma viszem pisit laborba...

Lina :cry: nem tudjuk még hogy micsoda, de vannak rajta pöttyök is, így lehet stornó lesz a tali.. pedig annyira várom.. de ha nem himlő hanem vírus még akkor sem kockáztatnám meg hogy megfertőzzünk. :cry:

Viki hipphipp hurrá! nagyon ügyes :lol:

bocsánat megyek mert készülődünk hogy ne legyen sor labor előtt.
Vendég

Sziasztok!

Dita,
De kár, hogy tegnap sem mutatta meg magát Bogyi! :( De így én egyre biztosabb vagyok a kislányba! :lol:

Viki,
Gratula az első lépésekhez!

Monic,
Réka sem szerette az elején a kanalazást, és még most is elég sokáig tart, ha azzal eszünk, de most már néha nyitja magától a száját. Sőt, a kis haspóknak adtam banánt, és azt úgy falta, hogy csak na!
Nekünk a NUK-os cumik jöttek be, annak van direkt főzelékese, és abból nagyon szépen kijön a sűrűbb folyadék is.

Boni,
Sajnálom, hogy Zsigi beteg lett, remélem semmi komoly nem lesz!

Hát, Lányok tegnap is a halálomon voltam egy nagyon durva gyomorgörccsel... 1/2 12-kor kezdődött, és most nagyon gyorsan egyre erősebb lett. Szegény Réka nem tudta mi van, és csak nézett nagy szemekkel mellettem a nagy ágyon. Aztán nagy nehezen átvittem a kiságyába, ott sírdogált picit, de aztán elaludt, és szerencsére most több mint 1 órát aludt, pnt akkor ébredt fel amikor megérkezett a férjem, és anyám. Ki kellett hívni az ügyeletet, mert a doki csak 16-tól rendelt. Kaptam egy durva fájdalomcsillapító koktélt, de nem igazán hatott. Aztán összeszedtük magunkat, és bementünk 16-ra a dokihoz, és miközben mentünk a rendelő felé volt hirtelen egy nagyon erős szúrás a gyomromban, és utána elmúlt minden fájdalmam. Sajnos mivel ez már a 3. alkalom volt nem úszom meg a gyomortükrözést. :?
Ja, és a nagy hír Réka már olyan szépen, és sokszor fordul oldalra, hogy tegnap amikor bementem betakarni éppen az oldalán feküdt, és aludt nagyot! Jól gondolom, hogy nemsokára hasra is tud majd fordulni?

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Halihó!

NEMONE
Nem tudom mi van veled bébi, remélem semmi komoly.
Amúgy csak úgy derült égből a villámcsapás jön a fájdalom, vagy esetleg valamit eszel és utána? Nekem epegörcseim szoktak lenni. Bogyóval a pocakban is volt már 2 ilyenem, az egyik még a legelején azt hittem elvetélek annyira fájt a hasam.
Nekem akkor szokott előjönni ha zsírosat eszem, ami rám nem jellemző, mert nem úgy főzök, mindig vendégség után szoktam rosszulleni. (főleg anyós :roll: )

Nagyon ügyes Rékuci, pár hónap és rohanhatsz utána! :)

Végülis lehet hogy Bogyó megmutatta volna magát csak nem volt pofám még emiatt is feltartani a dokit, pláne hogy rohant és már munkaidején kívül voltunk. :roll:
Még ha magánrendelés lett volna és fizetek érte, de így SZTK-ban nem akartam magamra haragítani. Örültem hogy egyáltalán megnézett.

BONI
Sajnálom a betegséget. Szegény Csigusz! :( Mielőbbi gyógyulást kívánok!

VIKI
Rendben! Én jövő héten megyek pestre valszeg 4D-re.
Aztán 3 vagy 4 hét múlva csak mivel a tesómék banki ügyleteihez mindig kellek mert tulajdonos vagyok a házban.

Köszi a mocorgás dolgot, megnyugtattál.

SUSKA
Alig várom hogy lássam a család férfitagjait, na meg persze téged is! Biztos addigra már szép vékony leszel, hogy állsz a fogyival?

MONIC
Remélem nem kell egész nyáron pesztrálnod. Én anyuéknak panaszkodtam hogy milyen fasza mindenki hogy 3 közeli családtagja is otthon van mégis hozzám akarják passzolni, erre pont tesómék is ott voltak és csak néztek mert a Vivien egy évvel fiatalabb de simán otthon van egyedül. Tesómnak még ki se kell készíteni a kaját, megtalálja ő a hűtőben, nem csökkent képességű, úgy látszik a párom fia az ,hogy neki 12 évesen is felügyelet kell! :roll:

Örülnék ha tudnátok hármasban lejönni a Balcsira.

dita75

Sziasztok!

Vicky: Milyen volt az első találkozás a védőnénivel?

Dita: Hát ez a Bogyi nagyon nem akarja megmutizni a lábaközit.. Szerintem kislány lesz! :wink:
A doki fogadással kapcsolatban.. Én nagyon undorítónak tartom, amikor előre megmondja a doki, hogy mennyit "kér" a szülésért. Megkérdezném tőle, hogy számlát ad-e róla? Esetleg egészségpénztárból lehet-e fizetni? Nekem egy szót nem ejtett a doki arról, hogy kérne bármennyit is a szülésért. Sőt találkoztam egy anyukával a gyerekágyon, akinek Niki után 2 nappal született a második babája a dokimnál, és az elsőnél nem adott neki semmit, mégis elvállalta neki a másodikat is.
Az biztos, hogy ha választott dokihoz mész, akkor hozzá kell, célszerű járnod terhesgondozásra is. Amikor már sűrűbben kell majd járnod hozzá, akkor már nem lesz ilyen meleg. A buszon egy taktika: nekem főként 40-50 közötti nők adták át a helyet, szóval ezen célcsoport közelében simizd a pocid, boldogan mosolyogj, valaki biztos átadja majd a helyét. :)

Viki: Gratula a lépegetéshez! :D Ha esetleg Nikiig lépegetne Lackó, jól meggondolom ám, hogy visszaküldjem-e. :) Úgyhogy vigyázz rá!

Némóka: Sajnálom a gyomorgörcsöt.. Biztos kellemetlen lehet a gyomortükrözés, de talán kiderül, hogy mi a görcsök oka, és tudják orvosolni. Drukkolok nagyon Neked!

Évi, Némóka: Köszönöm a mei-tai beszerzési elérhetőségeket! Már meg is érkezett, úgyhogy szokogatjuk, próbálgatjuk. Egyelőre elől, velem szemben, békapózban csücsül benne, kicsit félek, nem-e kényelmetlen így neki, de 3 hónaposnál fiatalabb babák esetén ezt a kötési módot javasolják. Tegnap voltunk először egy rövidet sétálni benne. Nikinek nagyon tetszett, bár néha sírva fakadt, de lehet, hogy csak fáradt volt.

Mi szerdán voltunk megint dokinál a bukások miatt.. Egy hétig ettük kínkeservesen a Nutritont, de sajnos nem jött be. Ugyanúgy, vagy talán többet is bukott, mint korábban. Mindenki csak azt mondja, hogy majd kinövi, de olyan nehéz elfogadni, hogy nem tudok segíteni neki, amikor szenved a hányadék visszanyeléssel.. Most megpróbálom, hogy nem kap semmi "gyógyszert", csak megállunk szopi közben büfizni.. Ezzel viszont csak az a gond, hogy ha megállunk, rögtön elkezd sírni, és lehet, hogy több levegőt nyel a sírással, büfi meg nincs. :roll:

Ettől a kis kellemetlenségtől eltekintve jól vagyunk, Niki egyre tündéribb, meg tudnám zabálni, egyre többet van ébren, magában is eljátszik egyre hosszabb ideig, kezd gőgicsélni!
Néhány képecske róla:
Kép Kép Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
Budapest

DENIKA
Niki gyönyörű! Sztem jól elvan a kendőben és a játszószőnyeget is jólláthatóan élvezi! :)

Sajnálom hogy a gyógyszer nem segített :(
Azért ezt leszámítva örülök, hogy jól vagytok! :)

Én is ilyen dokit szeretnék kifogni mint a tiéd, nekem ez már alapból nem szimpatikus hogy valaki így rátér AZ ELEJÉN a lényegre, és nagyon elgondolkodtató hogy ha már most így viselkedik akkor mi lesz majd ebből később???

Ellene voltam a veszprémi kórháznak, és anyuék szempontjából pesthez közelebb szerettem volna szülni, de az ott dolgozó szülésznő elmondásai alapján és nem titok hogy felvettem már a kapcsolatot olyan anyukákkal akik ott szültek nagyon megnyugtatókat hallottam.
Arról nem beszélve hogy szeptember környékén lesz kész az osztály felújítása. A szomszéd szülésznő be fog vinni megmutatni mindent, és lassan el is kezdek járni a szülésfelkészítőre.

dita75

Boni!
Remélem Zsigó manó nem lesz nagyon beteg? Gyulladás miatt vitted a pisijét?

Némókám!
Sajnálom, h ennyire rosszul voltál! Mikor lesz a tükrözés?

Gratula Rékának a forduláshoz! Nagyon ügyes!!!! Nemsokára ügyin megfordul majd.

Ditus!
Mi hétvégén megyünk, péntek-vasárnap. A babás fórumos csajokkal lesz nagy össznépi 1. szülinapi murink.

Veszprém közelebb van hozzátok, mint Fehérvár? Mert azt is számold bele, ha szüléskor menni kell, akkor közel legyen.

Denikám!
Nikici nagyon szépséges! Ha Lackó elsétál hozzá, akkor el is hozzuk! :lol:

Sajnálom a bukást.

Mi megjártuk még 10 előtt a várost, kitakarítottunk, várjuk a holnapi vendégeket.
20150601134430

El kell panaszkodnom az első babás kálváriámat. Ma kellett mennem első vérvételre. Beutalót nem írt senki, majd a kiskönyvre megcsinálják a vérképet, a vizeletvizsgálatot és az éhgyomori cukorvizsgálatot. Mivel szemben velünk van egy sztk, gondoltam én kis naív, hogy egy vérvételért nem mennék be a margit kórházba. Csobánka téren persze elküldtem, mert nincs beutalóm, miért nem irattam a háziorvossal. Felhívom a védőnőt. Szerinte ide tényleg kell beutaló, menjek a margit kórházba. Elmegyek. Portán fogalmuk sincs, hogy hová kéne mennem, kérdezzem meg a nőgyógyászaton. Ott fölhomályosítanak, hogy a terhesgondozás a másik épületben van az onkológia mellett! Hát ennyi erővel akár a kórboncnok mellé is tehették volna. Bemegyek a terhesgondozóba, erre közli velem a nő, hogy miért nem mentem beutalóval a csobánka térre. Na ekkor durrant el az agyam. Mondom neki, hogy a védőnővel most beszéltem reggel és ő küldött ide. Na jó, leveszi a vért és elveszi a vizeletet, de mondjam meg a védőnőnek, hogy ne küldözgessen ide vérképre kismamákat, mert ezt nem ők csinálják. Még jó, hogy rendes volt a csajszi és hajlandó volt megszúrni. A védőnőt meg majd jól kiosztom, csak menjek legközelebb. Én vagyok a 29. kismamája az idén és nem tudja, hogy hová kell mennem???? És persze mindezt úgy végigcsinálni, hogy nem vehettem be a reggeli gyógyszeremet, mert arra enni kellett volna. Mikor kijöttem, már alig vártam, hogy egyek. Komolyan mondom, hogy ezek nem normálisak. Bocsi a panaszáradatért és hogy hosszúra sikeredett.

nemone: Sajnálom, hogy gyomortükrözésre kell menned. Remélem ott kiderül, hogy mi a baj.

boni: Zsigával remélem azóta minden rendben van. Ha bárányhimlő, akkor legalább hamarabb túl lesztek rajta. Én 15 évesen voltam benne.

denika: Aranyos a védőnéni, de a hosszú sztorimból kiindulva nem teljesen tájékozott. Mindegy majd nekem kell úgy látszik a dolgoknak utána járnom. És Niki annyira aranyos. :D Én is ilyen szép kislányt szeretnék, ha lány lesz. Ha kisfiú, akkor olyat mint Laló. :) Végülis nekem is a 4. inszem sikerült.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!
Sajnálom a reggeli kálváriát. Védőnéni tényleg nem volt túl jól informálva.

Én is egy hasonló jó kisfickót kívánok neked, mint Lackó. Igaz én Rékát, Nikit, Dórikát és Esztert szeretném ellopni a csajoktól :lol:

Lacusom több, mint 2,5 órája alszik. Itt unatkozom. Jön a vihar, gondolom őt is lenyomta a meleg.
20150601134430

VIKI
Valamivel közelebb van ha a km-t nézzük, de a közlekedés szempontjából mindenképp, mert végülis én azt vettem észre hogy mivel járunk mindkét városba vásárolni veszprémbe hamarabb és könnyebben eljutunk, nincs annyi lámpa, nem kell sokat a belvárosban autókázni. Talán a fehérvárihoz kicsit nehezebb eljutni, de tényleg csak ilyen 10-15 perces mutatványról beszélek. Mondjuk attól függ hogy mikor. Ha épp reggel jön rám a szülés, fehérvárnál a körforgalomnál elég sokat kell várni mire ott lemegy a sor.

VICKY
A másikba már írtam neked véleményt a kálváriádról.

Én is szívesen ellopkodnám a kiscsajszikat, szegény Nemo nagyon ki van szolgáltatva az állandó veszélynek hisz vele már többször találkoztam! :wink: :) Bizti félve jött el a talinkra! :)

De ha nem lennék még kismami az összes topiclakó csemetéjére szívesen igényt tartanék, de így hogy most már lesz sajátom megmenekültek! :) Ha kislányom lesz akkor a lányos mamik is fellélegezhetnek! :)

dita75

Viki ezt nézd!

http://images.google.hu/images?hl=hu&q= ... a=N&tab=wi

VIcky védőnéninek dádá

nem bárányhimlős a fiam, csak valami vacak vírus.. de ma lekopogom láztalan!!!
Vendég

Linácska, képzeld megjött a cukor eredményem, jó lett hála Istennek, az éhomi 5,0 a reggeli utáni pedig 5,3. Ezzel lezárt a cukros fejezetem. Megmondom őszintén nagyon izgultam, hogy nehogy valami kijöjjön mert kezdődik újra a kálvária mint a terhesség alatt, abba pedig baromira belefáradtam.

Viki, lenne egy kérdésem, ha pl. üvegből fogom majd etetni Olcsát akkor honnan fogom tudni hogy mennyit evett?? mert az üvegeken nincs paraméter.

Denika, Niki dönörű!

CSajok, most nem leszek pár napig redönyt csináltatunk a Balcsin, jó nagy munkában leszünk, Dita amire jöttök addigra szépségesek leszünk, várunk nagy szeretettel. Július 27-től lent leszünk aug 2-ig.

Kép
pgsuska

Dita: Örülök, hogy sikerült döntened a kórházat illetően! Biztos minden szép lesz, ha most újítják fel. És akkor a szomszéd szülésznővel fogtok majd szülni?

Vicky: Sajnálom a vérvételes kálváriát.. Ennyire félrevezetni egy kismamát egy védőnőnek.. :twisted: Én a SOTE-ra jártam terhesgondozásra, de volt olyan, hogy a Csobánka térre mentem vérvételre. Persze előtte irattam beutalót a háziorvossal. Mindenképpen mondd el a védőnőnek, hogy mennyit mászkáltál feleslegesen az ő tévedése miatt!

Boni: Örülök, hogy nem vagytok bárányosak! Gyógypuszikat küldünk Nikivel Zsiginek. :D

Zsuzska: Jó munkát a redőnyözéshez!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
Budapest

Zsuzska!
Az üvegek 190 v. 165 grammosak, később ott a 220 g üveg. Szóval nagyjából tudni fogod mennyit eszik Olcsa. De pl. Aventes pohárba ki is öntheted, és akkor látod mennyi fogy.

Boni!
Erre, h jöttek fel Laló képei? Mikor nem használunk ilyen pelust.
20150601134430

denika: MAjd mondom neki, pedig egész aranyosnak tűnik. Ez legyen a legkevesebb, majd úgyis a mávba fogok járni és azokat a dolgokat meg a dokim asszisztensnőjétől fogom megkérdezni.

boni: Örülök, hogy nem bárányhimlős a gyerek. Vírus meg csak elmúlik.
vicky79
Budapest III. kerület

BONI
Hogy te micsoda szemfüles vagy!
Örülök hogy nincs komoly baja Zsigucinak és hogy láztalan, remélem ez így is marad. :)

DENIKA
Most hogy Vikimami írta hogy az is fontos hogy mennyire van a kórház még egy szempont hogy azt válasszam. Eddig nem sok jót hallottam a kórházról igaz egyik vélemény sem a szülészetről szólt.
A szülésznőben nagyon megbízom és nagyon kedvelem írtó kedves és rendes csajszi, már ez is egy nagy húzóerő hogy odamenjek.
Biztos hogy még a munkaidején felül is velem lesz ha megkérem, de ahogy ismerem meg se kell erre kérnem.
Egy idegennek a jelenlétére annyira nincs igényem. A párom hogy ha nem akar jönni eljön velem anya, és kinek lehet megnyugtatóbb a jelenléte a vajúdás alatt mint a saját anyukádé???
A dokikat meg a többit illetően pedig majd felmérem a terepet.
Ma nem találkoztam a szülésznővel de hétvégén mindenképp kifaggatom a még engem érdeklő témákban és megkérdezem a szülésfelkészítőket is hogy mikor van.

SUSKA
Jó munkát. Várom már a nagy napot! :)
Mi mindenképp csak a hétvégén tudunk menni, majd egyeztetünk!

dita75

Kép

megszületett a kicsi Zoé UNOKAHUGICÁM ! 15kor folyt el a magzatvíz 18.50kor kibújt.3550g és 55 cm! :lol: :lol: :lol: kis fekete hajas babánk!

Viki én se értettem

Suska párom nagybátyjának magas lett a cukra ..tudsz segíteni étkezésben? mit lehet mit nem? mintha lett volna egy táblicsku rajta.

Ditus fontos a kórház közelsége is..

nekem sok ismerősöm szült Veszprémben, és jól vannak :wink: :lol:
Vendég

Mórning!

Sok boldogságot kívánok kicsi Zoénak és szüleinek!!!!!! :lol:
Boni ez gyors volt. Gyakorlatilag kevesebb mint 5 óra alatt kint volt a kicsi??????? Na ilyen szülésről álmodom! :)

Azt hiszem most már biztos a Veszprém, de még szeretnék ott körülnézni! :)

Kellemes hétvégét mindenkinek!

dita75

Jó reggelt!

Boni!

Isten hozta Zoét! Nagyon csini paraméterekkel született! Kérhetünk majd képet?

Ditus!
Anyud menne veled?

Hű, az enyémnek megszakadt volna a szíve, ha bent van, pedig mi gyorsan végeztünk.
20150601134430

Boni, másik gépemen van a táblázat az meg szervizben, de én a Némókától kaptam az elsőt, ha szépen megkéred őt, átküldi neked. Mennyi lett az eredmény?? Az éhomi magas??? Dietetikushoz kéne menni és ő mindent elmond. Minden embernek más a szervezete másképp reagál a dolgokra. Gratula Zoéhoz, és hasonlit Csiguszhoz??

Csajok léptem Balcsira mindenkinek csodás hétvégét kivánok! Puszi

Viki, köszi a tanácsot és Lina neked is megnézem azt a Mam-os fejet.

Kép
pgsuska

SUSKA
Érezzétek jól magatokat, ne dolgozz nagyon sokat, hagyjál a férjednek is! :)

VIKI
Bizony! Amikor megkérdezte hogy Zoli bent lesz-e én meg mondtam hogy szerintem nem, azonnal lecsapott a lehetőségre! :) :lol:
Amúgy biztos jobban is járnék vele, mint a párommal. :roll:
Egyébként ahogy ismerem magam nekem nem hiszem hogy kéne bárki is hogy ott lábatlankodjon. Ha szenvedek általában nem szeretem ha még valaki "idegesít", aztán lehet hogy ezt ott abban a helyzetben már másképp fogom gondolni. Nyilván egy szülést nem lehet bármi mással összehasonlítani.
Az lenne a jó ha mindketten készenlétben lennének és ha szükségem van rájuk akkor szólhatnék. Jó fej vagyok mi? De hát mégis csak én szülöm meg azt a gyereket és nem ők, nem a szülésznő de még az orvos sem! (feltéve ha nem lesz csaszi, amit nagyon nem szeretnék). Tehát magamban kéne a legjobban bíznom, hogy képes vagyok rá és menni fog. Ahogyan azt a lombiknál is tettem! Egyfolytában sulykoltam magamba hogy igenis Bogyó sikerülni fog és még azt is éreztem hogy egy lesz.

dita75

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?